Türkiye de Kadınların İşgücüne Katılımı Nitel Araştırma Raporu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Türkiye de Kadınların İşgücüne Katılımı Nitel Araştırma Raporu"

Transkript

1 Türkiye de Kadınların İşgücüne Katılımı Nitel Araştırma Raporu

2 Amaçlar ve Yöntem Bu araştırmanın temel amacı, Türkiye de kentsel alanlardaki kadınların işgücüne katılımın düzeyinin düşük olmasının sebeplerini bulmaktır. 2 Kilit araştırma konuları şunlardır: Kentlerdeki eğitim düzeyi düşük kadınların neden çalışmadığını ve/veya çalışmayı bıraktığını anlamak İnaktivitenin kültürel perspektiflerini anlamak Yöntem: Şubat 2009 tarihleri arasında, her birinde 4-5 katılımcının olduğu toplam 8 mini odak grubu görüşmesi ve 9 ev ziyareti gerçekleştirilmiştir.. Grup görüşmeleri GfK Türkiye nin İstanbul daki stüdyo ofislerinde (arkasını gösteren ayna ile izleme olanağı bulunmaktadır) gerçekleştirilmiştir. Ev ziyaretleri katılımcıların evlerinde gerçekleştirilmiştir. Grup görüşmeleri yaklaşık 2 saat sürmüştür; derinlemesine görüşmeler ise yaklaşık 1 saat sürmüştür. Katılımcılara araştırmaya katılmaları için teşvikler verilmiştir. Kayıt aşaması telefon görüşmeleri yoluyla gerçekleştirilmiştir. GfK Türkiye, Türkiye Pazarlama ve Kamuoyu Araştırmacıları Derneğine üye saha kuruluşları ile çalışmaktadır. Saha çalışmalarından önce, GfK Türkiye bir saha çalışmaları bilgi notu ve telefon görüşmeleri sırasında her bir katılımcıya uygulanan tarama formu hazırlamıştır. Sadece projeye uygun katılımcılar davet edilmiştir. Görüşmelere; i) aktif olmayan, ii) eğitimsiz, ve iii) iyi iletişlim becerileri sergileyen katılımcılar davet edilmiştir. Dolayısıyla, örneklem Türkiye nüfusunu temsil ETMEMEKTEDİR bu nitel çalışmaların bir kısıtıdır.

3 Örneklem Büyüklüğü ve Bileşimi Bu araştırma için, aşağıda açıklanan gruplar ile 8 adet mini odak grubu görüşmesi yapılmıştır Evli ve Bekar (katılımcıların 2 si) 2 3 C2DE, SES Evli ve çocuklu & evli ve çocuksuz (katılımcıların en az biri) Evli ve 6 yaş altı çocuk sahibi & evli ve çocuksuz (katılımcıların en fazla 2 si) Aktif değil, en az 3 ay önce işi bırakmış Evli & Bekar (katılımcıların 2 si) 5 C2DE, SES C2DE, SES Toplam Evli ve çocuklu & evli ve çocuksuz (katılımcıların en az biri) Evli ve 6 yaş altı çocuk sahibi & evli ve çocuksuz (katılımcıların en fazla 2 si) Kadın katılımcıların kocaları 8 Mini odak grubu görüşmesi Aktif değil, daha önce hiç çalışmamış

4 Örneklem Büyüklüğü ve Bileşimi Bu araştırma için 9 ev ziyareti gerçekleştirilmiştir: Evli ve çocuklu Evli ve çocuksuz 3 C2DE, SES Evli ve çocuklu Evli ve çocuklu Evli ve çocuklu Aktif değil, en az 3 ay önce işi bırakmış Evli ve çocuklu Bekar 8 C2DE, SES Evli ve çocuklu Evli ve çocuklu Aktif değil, daha önce hiç çalışmamış Toplam 9 ev ziyareti

5 Toplumun çalışan kadınlara bakışı Katılımcılar, toplumda kadınların çalışmasına ilişkin yaklaşımın son on yılda olumlu yönde bir değişim olduğunu ifade etmiştir. Katılımcılar, ekonomik koşulların değişmesi ile birlikte, tek bir gelir ile aileyi geçindirmenin güçleştiğini, dolayısıyla eve ekmek getiren baba dışındaki diğer aile fertlerinin de ailenin geçinmesine destek olmak için işgücü piyasasına girmek zorunda kaldığını belirtmektedir. Kayınvalidem, ben çalışamadım, sen çalış diyor. 5 Artık kırsal bölgelerdeki kadınlar bile çalışıyor. Bir erkek tek başına bir çocuğun masraflarını bile karşılayamaz. Bence bu normal karşılanıyor. İnsanların bir kadının çalışmasının sebeplerini sorgulayacağını düşünmüyorum; çünkü herkes bunun meşru olduğunu ve ailesine destek olmaya çalıştığını biliyor.

6 Kadınların çalışma kararı alma yeteneği Kadınlar aile uyumunun korunması ve kararların birlikte alınması gerektiğine inanıyor. Kadınlar kendilerini birbirine bağlı bir çiftin parçası olarak görüyor, dolayısıyla kocalarının rızasını almaları gerektiğine inanıyorlar. Kadınlardan hiçbiri kocalarının rızasını almadan çalışmayı düşünmüyor, aksi takdirde aile uyumunun bozulacağına inanıyor. Bu karar koca ile birlikte alınmalıdır. Aynı evde yaşıyorsunuz, bir hayatı paylaşıyorsunuz. Kadınlar tek başlarına karar alamazlar. Ailenin paraya ihtiyacı varsa, kocası ne derse desin kadın çalışmalıdır; çünkü çocukların geleceği söz konusudur. Hayat müşterektir ve bunu bozmaya değmez 6

7 Ev kadınlarını anlamak - Kadınların Gözünden Kocanız sizi aldatsa bile, siz kocanıza sadık kalmalısınız (daha önce çalışmış bir kadın) Evde hep yalnızım; komşularımla ve akrabalarımla çok az temas kuruyorum. Dolayısıyla, yabancılarla birlikte olduğumuz sosyal ortamlarda kendime güven hissetmiyorum.. (daha önce hiç çalışmamış bir kadın) 7 Ev kadını olmak tekdüze bir hayata sahip olmak anlamına geliyor. Her gün aynı şeyleri yapıyorsunuz. Kimse sizi takdir etmiyor. Üstelik, bir şey eksik olduğunda kocanız bundan şikayet ediyor ve bütün gün ne yaptın? diyerek yaptığınız işleri küçümsüyor. Çocuklar hep annelerinden bir şeyler bekliyor, babalarından değil (daha önce hiç çalışmamış bir kadın) Erkeklerin çoğunluğu ev kadınlığını kolay bir iş olarak algılıyor, hatta bütün gün evde yattıklarını düşünüyor. Bazıları çocuk bakımının yorucu bir iş olduğunu kabul ediyor, ancak çocuk bakımı kadınların doğası ile ilişkilendirilen bir iş olarak görüldüğünden dolayı, yine de gerçek bir iş olarak algılanmıyor.

8 Bir meslek sahibi olan çalışan kadınları anlamak Kadınların Gözünden Eğer kadın ekonomik bağımsızlığa sahip ise, bir bayan gibi yaşar. Güzel kıyafetler giyer, bakımlı görünür. Hafta sonlarında dışarıda yemek yer, farklı yerlere seyahat eder, sinemaya gider, vs. Tatile çıkar, hayatını dolu dolu yaşar (daha önce hiç çalışmamış yaşlı bir kadın) Eğer iyi bir pozisyonda çalışıyorsa, kaynanasına veya kocasına her şeyi açıklamak zorunda değildir. Daha güçlüdür. Hayatını özgürce yaşar. İstediği şeyi yapar. Etraftaki insanlar ona saygı gösterir. (daha önce hiç çalışmamış bir kadın) Çalışan kadınlar dışarıda nasıl düzgün davranılacağını bilir. İnsanlarla sosyal 8 etkileşime girmek, yeni dostluklar kazanmak ve ihtiyaçlarını kendisi karşılamak için öz güvene sahiptir. (daha önce çalışmış bir kadın) Ev işlerinde kocasından yardım alır. Kocası ona hoşgörülü davranır ve bu durum onu memnun eder (daha önce çalışmış bir kadın) Kararlar koca ile birlikte alınır. İlişkilerde eşitlik olur. Bir şey söylemek istediği zaman çekinmez. Kendine saygısı olur (daha önce hiç çalışmamış bir kadın)

9 Niteliksiz bir işe sahip çalışan kadınları anlamak Kadınların Gözünden Çalışır ve kazandığı parayı kendine ayıramaz. Parayı kocası alır. Çalıştığınızla 9 kalır ve karşılığında elinde hiçbir şey kalmaz. Bu durum insanı yorar. (daha önce hiç çalışmamış yaşlı bir kadın) En azından hafta sonları gezmek ve arkadaşlarını ziyaret etmek için bağımsızlığı oluyor. (daha önce çalışmış bir kadın) Temizlikçi olarak işe gitmek için sabah erken uyanmak zorundasınız; sonra eve geliyorsunuz ve evdeki işleri yapıyorsunuz. Gece çok geç saatlerde yatıyorsunuz. Ertesi sabah erkenden uyanmak çok zor oluyor. Zaman içinde tükeniyorsunuz. (daha önce hiç çalışmamış genç bir kadın) Sıkıntılı, sinirli ve çocuklara karşı hoşgörüsüz oluyorsunuz. (daha önce çalışmış bir kadın) İşte başkaları size iyi davranmıyor; dolayısıyla aşağılık hissine kapılıyorsunuz (daha önce hiç çalışmamış yaşlı bir kadın)

10 Çalışmama Sebepleri 10 Bir bayanın evinde yaklaşık 1 yıl hizmetçi olarak çalıştım. Yol paramı vermedi ancak çok iyi biriydi. Kendi evinin benim de evim olduğunu söylüyordu. Ancak, çok uzak olduğu için işi bırakmak zorunda kaldım,; evi Ulus taydı... (daha önce çalışmış bir kadın) Çocuğuma kayınvalidem bakıyordu. Ancak yaşlıydı; küçük bir çocuğa bakmak onun için zorlaşmıştı. Onun da ötesinde, çocuğum beni özlüyor ve yaramazlaşıyordu. Dolayısıyla, işi bırakmak zorunda kaldım. Şimdi çocuktan dolayı tekrar çalışmaya başlayamıyorum. (daha önce çalışmış bir kadın) Şu anda birçok iş fırsatı var ancak kocam çalışmama izin vermiyor; çünkü çok uzun fazla mesai yapmak gerekecek ve işyeri çok uzak (daha önce çalışmış 33 yaşında evli bir kadın) Ekonomik kriz sebebiyle işimden oldum. Çalışmak istiyorum ama bu aralar hiç iş yok. (daha önce çalışmış yaş grubunda bir kadın)

11 Çalışmama Sebepleri Aynen Alınan İfadeler: Kocaların ve/veya yaşlı aile bireylerinin engellemesi sebebiyle 11 Günde iki saat çalışacağım bir aşçılık işi buldum. Ben 40 yaşındayım ve dört çocuğum var. Ama babam karşı çıktı. Beni büyüttüğünü ve evlendirdiğini ve her zaman desteklediğini söyledi; kocam nasıl evini geçindirtemezdi ve beni çalıştırmayı düşünebilirdi... Kocamdan önce, babam asla çalışmama izin vermeyecektir!!! (daha önce hiç çalışmamış bir kadın) Keşke okuyabilseydim. Lise mezunu olsaydım düzgün bir özgeçmişim olurdu ve iyi bir iş bulabilirdim. Bugün eğitimimi sorduklarında ilkokul mezunu derken kendimi çok rahatsız hissediyorum (daha önce hiç çalışmamış yaşlı bir kadın) Ben de çalışmayı düşündüm. Ancak daha sonra hamile kaldım. Şu anda da çocuklarım küçük (daha önce hiç çalışmamış genç bir kadın)

12 Çalışma İsteği Çalışmak istiyorum, çünkü Aynen Alınan İfadeler : Çocuklar için Çocuklarım büyüyor ve ihtiyaçları da her gün artıyor. Kendi paramı kazanıyor olsaydım onlara hayır demek zorunda kalmazdım Çocuklarıma daha iyi bir gelecek sunmak için; sınavlara hazırlık ve okullarına yardımcı olmak amacıyla onları dershaneye göndermek için Bilgisayar istiyorlar, internet istiyorlar... Çocuklarımın mümkün olduğunda yüksek öğrenim görmesini istiyorum. Dolayısıyla, kazandığım parayı onların okul ihtiyaçları için kullanmak istiyorum Evimiz kira. Bugün tek gelir yetmiyor. Çocuklarım büyüyor; etrafta gördüklerini isteyecekler. Dolayısıyla, çalışıyor olsaydım istedikleri her şeyi alabilirdim (daha önce hiç çalışmamış genç bir kadın) Çocuğuma her şeyi vermek istiyorum (daha önce çalışmış a yaş arası bir kadın) Kızıma bir ev almak için para biriktirmek istiyorum. Eğer başıma kötü bir şey gelirse, en azından kendi evi olur (daha önce çalışmış 22 yaşında evli bir kadın)

13 Çalışma İsteği Çalışmak istiyorum, çünkü Aynen Alınan İfadeler : Özgüven Eğer bir şansım olsaydı, çalışmak isterdim. Öncelikle insanın özgüveni artar. Ayrıca, saygı duyulursunuz. (daha önce hiç çalışmamış 23 yaşında evli bir kadın) Çalışan bir kadın kaynanasına veya kayınpederine hesap vermez... (daha önce hiç çalışmamış bir kadın) Ekonomik bağımsızlığımı kazanmak için, kocamdan para istememek için; eğer kendi gelirim olsaydı istediğimi yapardım, paramı istediğim şekilde harcardım (daha önce hiç çalışmamış yaş arası bir kadın) Sadece ekonomik koşullar sebebiyle değil, aynı zamanda yaratıcı bir insan olmak için çalışmak istiyorum (daha önce hiç çalışmamış bir kadın)

14 Çalışma İsteği Çalışmak istemiyorum, çünkü Tekstil üretiminde çalışan bir arkadaşım anti-depresan kullanıyor. Çok yorulduğunu ve mutsuz olduğunu, kendi kazandığı parayı harcama özgürlüğünün olmadığını söylüyor. Kazandığı parayı doğrudan kocasına veriyor ve kocası ona biraz cep harçlığı veriyor. Hafta sonları da evde çalışıyor, ev işleri yapıyor. Çalışan kadın olmak bu mu? Çalışıyor ama kendi parası yok. Ayrıca, ben ondan daha lüks, rahat ve daha az yorucu bir hayata sahibim (daha önce hiç çalışmamış bir kadın) İşin niteliğine bağlı. Tekstil üretiminde çalışan arkadaşlarım ile bir ilaç şirketinde masa başı işi olan arkadaşlarım arasında çok fark var (daha önce hiç çalışmamış bir kadın) Bir daha tekstil sektöründe çalışmazdım. Tüm gün gürültü ve toz içinde çalışıyorsunuz. (daha önce çalışmış yaşlı bir kadın)

15 Çalışma İsteği 15 Geçmiş çalışma deneyimlerinin de, kadınların çalışmak istedikleri işin türünde belirleyici olduğu gözlenmiştir: Şimdi tekstil işinin uzun çalışma saatlerine, makinelerin gürültüsüne ve yorucu çalışma koşullarına dayanmanın zor olduğunu düşünüyorum. Yaşlandıkça zihinsel olarak yoruluyorsunuz. Dolayısıyla, gelecekte iş aradığımda bir hastanede temizlik işi veya ona benzer bir iş düşünüyorum (daha önce çalışmış 28 yaşında evli bir kadın) Tekrar tekstil işinde çalışmak istemiyorum. Tüm o gürültü ve toz sizi olumsuz etkiliyor. Benim için çaycılık tarzı bir iş daha iyi olabilir (daha önce çalışmış yaşlı bir evli kadın) Tekstil işi kötü bir sektör; çünkü çalışma ortamı çok rahatsız. İnsanlar sık sık birbirine küfrediyor... (daha önce çalışmış 39 yaşında evli bir kadın)

16 Potansiyel İş Tanımları 16 Katılımcıların bekledikleri iş türleri : Tekstil - konfeksiyon Bir şirkette çaycılık Ev işleri / ev temizliği / çocuk bakımı İşyeri temizliği Bir markette satış görevlisi/ tezgahtar/kasiyer Aşçılık / Bulaşıkçılık Hosteslik Garsonluk Küçük bir şirkette sekreterlik ve telefona bakma işleri (daha önce çalışmış kadınların bazıları)

17 Ne zaman çalışmayı düşünüyorlar Çalışmayı düşünecekleri Yaşam Koşulları 17 Kocanın rızası Kocam çalışmama izin verse hemen çalışmaya başlarım (daha önce hiç çalışmamış 31 yaşında bir kadın) Çocuk bakımı için bir destek ağının mevcudiyeti Annem aynı apartmanda yaşıyor olsaydı çocuklarımı ona bırakabilirdim ve ben işe gittiğimde annem çocuklara bakabilirdi (daha önce hiç çalışmamış yaş arası genç bir kadın) Çocuklarının eğitim masraflarını karşılayamıyor olsalardı Kocasının çalışmasını engelleyecek bir sağlık sorunu olursa Evden çalışmaları halinde ne gibi bir iş yapacakları sorulduğunda, evden çalışmanın dikiş ve boncuk işleri ile ilişkilendirildiği gözlenmiştir. Kadınların ifadeleri, ev kadını ve anne rollerini gerçekleştirmeye devam edebileceklerinden dolayı kocalarının evden çalışmalarına engel olmayacaklarını göstermiştir.

18 Eğitimin Önemi Bir lise mezunu daha iyi işler bulabilir. Örneğin bilgisayar kullanmanızı gerektiren işler (daha önce hiç çalışmamış 23 yaşında evli bir kadın) Kız kardeşim ilkokul mezunu. Kocası işini kaybettiğinde iş aradı. Markette bile manav reyonunda işe alamdılar, çünkü en az ortaokul mezunu birini arıyorlardı. Durum böyle! Günümüzde ilkokul mezunları için artık iş yok... (daha önce çalışmış bir kadın) Bir ilkokul mezununun çalışabileceği işler ile bir lise mezununun çalışabileceği işler farklı. Bir ilkokul mezunu temizlik veya ev işleri yapabilir; lise mezunu birisi ise masa başı bir iş bulabilir (daha önce hiç çalışmamış bir kadın) İşverenler ilkokul veya ortaokul mezunlarını pasif görüyor. Sekreterlik işi için bile lise diploması istiyorlar (daha önce çalışmış bir kadın) Bir hukuk bürosunda sekreterlik işi için özgeçmişimi gönderdim. Tüm niteliklerimin yeterli olduğunu, ancak lise diplomam olsaydı işe alacaklarını söylediler (daha önce çalışmış bir kadın) 18

19 Eğitimin Önemi Görüşmeler sırasında, kadınlar eğitimsizliğin kendilerini yetersiz hissetmelerine 19 yol açtığını, kendi hayatları ile ilgili karar alma güçlerini sınırladığını, evlerinden dışarıda çalışma şansından mahrum bıraktığını, dolayısıyla kendi ekonomik özgürlüklerine sahip olamadıklarını belirtmiştir. Eğitim konusundaki özlemleri çocukları için kurdukları hayallerde kendisini gösteriyor özellikle kızları için. Ben Erzurumluyum; ailem beni okula göndermedi. Zar zor okuyup yazabiliyorum. Okulda eğitim görmemenin korkunç hissini unutamıyorum. Şimdi merdivenleri temizliyorum, evlere temizliğe gidiyorum ve böylece çocuklarımın eğitimlerini tamamlamalarına çalışıyorum. Oğlum İstanbul Üniversitesi ne girdi, kızımın da son yılı (daha önce hiç çalışmamış bir kadın) İki kızım var ve ikisine de kocalarına bağımlı olmamalarını tembihliyorum. Onlar bizim kadar şanslı olmayabilir... (daha önce hiç çalışmamış bir kadın)

20 Sonuçlar ve Öneriler 20 > Araştırma, cinsiyet rolleri ve ilişkileri ilgili geleneksel görüşlerden dolayı kadınların ve erkeklerin işgücü piyasasına katılım düzeylerinin farklılık sergilediğini göstermektedir. > Kadınların çoğu, aile üyelerinden birisi evin dışında çalışmalarını onaylamadığından dolayı çalışamamaktadır > Çocuk bakımı kadınların çalışmalarının önünde bir engel olarak ortaya çıkmaktadır. > Daha önce çalışmış kadınlar arasında işi bırakma sebeplerinden birisi de çalışma koşullarının yetersizliği olarak ortaya çıkmaktadır. Düşük ücret, yorucu uzun çalışma saatleri, sosyal güvencenin olmaması, işyerinde rahatsız hissetme (sinir bozucu şakalar, çok laubali insanlar, evli insanların ahlak dışı yakınlaşması, vs.) ve patronun uyguladığı psikolojik taciz ve şiddet (aşağılama, türban sorunu) bu kadınlar için ağır koşulları teşkil ediyor.

21 Sonuçlar ve Öneriler > Kadınlar evden yapılan işleri çalışan bir kadın haline gelebilmeleri için yeterli görmüyor. Evden yapılan işler genellikle dikiş ve nakış işleri ile ilişkilendirildiğinden dolayı, çok fazla tercih edilmiyor. Ayrıca, bu işler kadınların çalışarak elde etmek istedikleri amaçlara ulaşmaları için gerekli olanakları sağlamıyor : sosyal güvence yok, çok zaman alıcı, kazandırdığı para çok az, ve sosyalleşme olanağı yok. 21 > Odak grubu görüşmelerine katılan kadınların çoğunluğu para kazanmak için dışarıda çalışmaya istekli görünüyor. Kadınların geçmişte çalışıp çalışmadıkları dikkate alınmaksızın, çocukların eğitimi ve geleceği için kadınların çalışma isteklerinin temel sebebi olarak görünüyor. Kadınların çalışma isteklerinde, ekonomik bağımsızlık ve özgüven ikincil sebepler olarak görünse de ilk sebep kadar önemli.

22 Sonuçlar ve Öneriler > Kadınlar ilkokul veya ortaokul mezunu olmayı iş bulma bakımından farksız görüyor. Neredeyse tüm kadınlara göre, en az lise mezunu olmak bir fark yaratıyor ve masa başı işler gibi daha fazla beceri gerektiren ve daha iyi olanaklar sunan bir iş bulma fırsatlarını yükseltiyor. 22 > Dolayısıyla, kadınların eğitimi ve işgücü piyasası koşullarında genel anlamda bir iyileşme sağlanması kadınların işgücüne katılımı üzerinde güçlü bir etkiye yol açabilir. Kadınların açıkça belirttiği gibi, ekonomik bağımsızlığın kazanılması aile içindeki ve toplumdaki konumlarının geliştirilmesinde ve daha iyi bir sosyal hayata sahip olmalarında çok önemli bir adım. Kadınların tekrarladığı hayattaki en belirgin özlemleri yüksek öğrenim görüp bir meslek sahibi olmak. Özellikle kızları için olmak üzere, çocuklarının akademik öğrenimde gidebildikleri yere kadar devam etmeleri ve çalışmaları yönündeki istekleri bu düşünceyi desteklemektedir.

23 Sonuçlar ve Öneriler 23 > Katılımcılar, toplumun çalışan kadınlara bakışının son on yıl içerisinde olumlu yönde değiştiğini belirtmiştir. Kadınlara göre, çalışan kadınlara yönelik algılama yıl önce oldukça olumsuzdu. Katılımcılar, ekonomik koşulların değişmesi ile birlikte, tek bir gelir ile aileyi geçindirmenin güçleştiğini, dolayısıyla eve ekmek getiren baba dışındaki diğer aile fertlerinin de ailenin geçinmesine destek olmak için işgücü piyasasına girmek zorunda kaldığını belirtmektedir. > Giderek artan sayıda kadının işgücü piyasasına girmesi işle birlikte, sadece kadınların çalışması düşüncesi değil, aynı zamanda kadınların erkekler şile aynı ortamda çalışması, daha fazla sosyalleşmesi ve aile içinde daha fazla güce sahip olması da bugün eskiden olduğundan daha normal algılanıyor.

TÜRKIYE NIN EN BÜYÜK KULLANıLMAYAN

TÜRKIYE NIN EN BÜYÜK KULLANıLMAYAN TÜRKIYE NIN EN BÜYÜK KULLANıLMAYAN POTANSIYELI : KADıNLAR T.C. Devlet Planlama Teşkilatı Dünya Bankası TEMEL BULGULAR Türkiye deki birçok kadın çalışmak istiyor ancak çalışmalarını engelleyen bazı zorluklarla

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

22 İL Hane Ziyaretleri-2015 Sonuçları. Katılan kişi sayısı: 22864

22 İL Hane Ziyaretleri-2015 Sonuçları. Katılan kişi sayısı: 22864 22 İL Hane Ziyaretleri-2015 Sonuçları Katılan kişi sayısı: 22864 Görüşmenin yapıldığı dil Sayı % Türkçe 19562 85,6 Kürtçe 3252 14,2 Zazaca 15 0,1 Arapça 35 0,2 Rusça 0 0,0 Farsça 0 0,0 Diğer 0 0,0 Toplam

Detaylı

Kadınlar ikinci bir şansı hak ediyor!

Kadınlar ikinci bir şansı hak ediyor! Kadınlar ikinci bir şansı hak ediyor! Hem kadınlar kazansın, hem ülkemiz. Çünkü Biz Büyük Bir Aileyiz. www.aile.gov.tr www.gonulelcileri.gov.tr Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin yapılan pek çok hukuksal

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016 ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016 AİLE İÇİ İLETİŞİM VE SINAV KAYGISI PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler Motivasyonu Arttırma ve Hedef Belirleme Hedef Belirlerken Göz Önünde Bulundurulacak

Detaylı

TÜRKİYE DE KADIN VE ŞİDDET Bilgi, Algı ve Davranış Araştırması. Kasım, 2014

TÜRKİYE DE KADIN VE ŞİDDET Bilgi, Algı ve Davranış Araştırması. Kasım, 2014 TÜRKİYE DE KADIN VE ŞİDDET Bilgi, Algı ve Davranış Araştırması Kasım, 2014 ANAR, ISO 20252 ve GAB (Güvenilir Araştırma Belgesi) sahibidir ve tüm iş süreçlerinde ISO 20252 ve GAB standartlarına uygun hizmet

Detaylı

Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda.

Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda. TÜRKÇE 12-13: OKUMA - ANLAMA - YAZMA OKUMA - ANLAMA 1: Rezervasyon Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda. Duşlu olması şart. Otel görevlisi: Tek kişilik odamız kalmadı

Detaylı

KAYIT DIŞI İSTİHDAM ARAŞTIRMASI 2011

KAYIT DIŞI İSTİHDAM ARAŞTIRMASI 2011 KAYIT DIŞI İSTİHDAM ARAŞTIRMASI 2011 www.macnamar.com Kale Mah. Kaptanağa Sok. Mecit Turan İş Merk. No: 5/86 Samsun Tel : 362 431 91 61 Fax: 362 431 91 61 1. Araştırmanın Kimliği... 1 1.1. Araştırmanın

Detaylı

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Hayallere inanmam, insan çok çalışırsa başarır Pelin Tüzün, Bebek te üç ay önce hizmete giren Şef makbul Ev Yemekleri nin

Detaylı

REHBERLİK BİRİMİ ÇOCUKLARDA PROBLEM ÇÖZME BECERİSİ

REHBERLİK BİRİMİ ÇOCUKLARDA PROBLEM ÇÖZME BECERİSİ REHBERLİK BİRİMİ ÇOCUKLARDA PROBLEM ÇÖZME BECERİSİ Anne babalar olarak hepimiz çocuklarımızın sorunsuz ve mutlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak isteriz. Üzülmemeleri ve mutsuz olmamaları için elimizden

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI T105004 ADI SOYADI NOSU UYRUĞU SINAV TARİHİ ÖĞRENCİNİN BÖLÜM Okuma Dinleme Yazma Karşılıklı Konuşma Sözlü Anlatım TOPLAM

Detaylı

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI (2015) GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI GÜMÜŞHANE DEKİ MESLEKİ EĞİTİMİN MEVCUT DURUMU, SORUN ALANLARI VE BU SORUNLARI GİDERMEYE YÖNELİK GELİŞTİRİLEBİLECEK POLİTİKALARA İLİŞKİN BİLGİ NOTU GÜMÜŞHANE DEKİ

Detaylı

Kahraman Kit ve Akıllı Can. Technical Assistance for Promoting Registered Employment. Kayıtlı İstihdamın Teşviki için Teknik Destek Projesi

Kahraman Kit ve Akıllı Can. Technical Assistance for Promoting Registered Employment. Kayıtlı İstihdamın Teşviki için Teknik Destek Projesi Technical Assistance for Promoting Registered Employment Kayıtlı İstihdamın Teşviki için Teknik Destek Projesi Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. This project

Detaylı

kültürel değişim programıdır.

kültürel değişim programıdır. Work and Travel programı, her yıl tüm dünyadan 100.000 i aşkın üniversite öğrencisinin katıldığı, size sezonluk bir işte çalışarak Amerikan yaşamı ve kültürü başta olmak üzere bir çok değişik kültürü birebir

Detaylı

ÇALIŞMA HAYATINDA KADINLAR: DAHA ÇOK ÇALIŞIYOR, DAHA AZ KAZANIYOR

ÇALIŞMA HAYATINDA KADINLAR: DAHA ÇOK ÇALIŞIYOR, DAHA AZ KAZANIYOR EMEK ARAŞTIRMA RAPORU: ÇALIŞMA HAYATINDA KADINLAR: DAHA ÇOK ÇALIŞIYOR, DAHA AZ KAZANIYOR (Mart-2017) Bu çalışmayı, 8 Mart ı yaratan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nü bize armağan eden ve hayatın her

Detaylı

HERKES YAPABİLİR! A İlkokul 4-10 B Ortaokul C Lise D Yükseköğrenim 18+

HERKES YAPABİLİR! A İlkokul 4-10 B Ortaokul C Lise D Yükseköğrenim 18+ HERKES YAPABİLİR! Bu anket, Avrupa Birliği tarafından desteklenen, 8 ülkenin katılımıyla yürütülen bir projenin parçasıdır. Bu anketi cevaplayarak, projemize yapacağınız katkıdan dolayı size teşekkür ederiz.

Detaylı

KADINLAR ve Demografik Büyüklükler Hedef Kitle Tanımlamaları Yaşam Trendleri

KADINLAR ve Demografik Büyüklükler Hedef Kitle Tanımlamaları Yaşam Trendleri KADINLAR ve Demografik Büyüklükler Hedef Kitle Tanımlamaları Yaşam Trendleri 14 Haziran 2005, Salı A company of Pazarlama yönetimini geliştirmek için ilerleyebileceğimiz alanlar Hedef kitleyi geleneksel

Detaylı

TÜRKİYE ORTOPEDİK ENGELLİLER FEDERASYONU EĞİTİM BURSU BAŞVURU FORMU

TÜRKİYE ORTOPEDİK ENGELLİLER FEDERASYONU EĞİTİM BURSU BAŞVURU FORMU TÜRKİYE ORTOPEDİK ENGELLİLER FEDERASYONU EĞİTİM BURSU BAŞVURU FORMU * Bu form Üniversiteler ile Lisede okuyacak/okuyan engelilere yönelik olduğundan bu şartı haiz olmayan başvurular dikkate alınmaz. *

Detaylı

WILDERNESS HOTEL & GOLF RESORT, Wisconsin Dells - WI

WILDERNESS HOTEL & GOLF RESORT, Wisconsin Dells - WI WILDERNESS HOTEL & GOLF RESORT, Wisconsin Dells - WI Wisconsin eyaletinde yer alan, Amerika nın en büyük eğlence su parkı olan Wilderness Hotel Golf&Resort te, Campus 2015 Work and Travel katılımcılarını

Detaylı

Sosyolinguistik Görüşme. 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum Tarihiniz:.. Yaşınız:. Milliyetiniz:.

Sosyolinguistik Görüşme. 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum Tarihiniz:.. Yaşınız:. Milliyetiniz:. Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum Tarihiniz:.. Yaşınız:. Milliyetiniz:. 2) Nerede doğdunuz? Yer:. Bölge:. Eyalet: Ülke:... 3) İkamet (yaşadığınız) ettiğiniz şehir... yılından

Detaylı

KADIN DAYANIŞMA VAKFI 2014 YILI KADIN DANIŞMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2014

KADIN DAYANIŞMA VAKFI 2014 YILI KADIN DANIŞMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2014 KADIN DAYANIŞMA VAKFI 2014 YILI KADIN DANIŞMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2014 2014 yılında Kadın Dayanışma Vakfı Danışma Merkezi ne 354 kadın başvurdu. 101 kadın yüz yüze başvuru yaparken,

Detaylı

Tarih:. Yer:. Katılımcı numarası:... Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum tarihiniz:.. Yaşınız:.. Milliyetiniz:.

Tarih:. Yer:. Katılımcı numarası:... Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum tarihiniz:.. Yaşınız:.. Milliyetiniz:. Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum tarihiniz:.. Yaşınız:.. Milliyetiniz:. 2) Nerede doğdunuz? Yer:. Bölge:. Eyalet: Ülke:... 3) Tamamladığınız en yüksek okul derecesi nedir? a.

Detaylı

R E H B E R L Đ K B Ü L T E N Đ - 3

R E H B E R L Đ K B Ü L T E N Đ - 3 1886 ÖZEL GETRONAGAN ERMENĐ LĐSESĐ R E H B E R L Đ K B Ü L T E N Đ - 3 2010 2011 Kız olursa Sarin, erkek olursa Masis Erkek olursa doktor, kız olursa öğretmen KENDĐNĐ TANIMA VE MESLEK SEÇĐMĐ Sevgili veliler,

Detaylı

2. ÇEYREK RAPORU. Türkİye nin Tasarruf Eğİlİmlerİ Araştırması

2. ÇEYREK RAPORU. Türkİye nin Tasarruf Eğİlİmlerİ Araştırması 218 2. ÇEYREK RAPORU Türkİye nin Tasarruf Eğİlİmlerİ Araştırması İçindekiler 1. GİRİŞ/3 1.2 Türkiye de Bireysel Tasarruf Eğilimleri Araştırması nı Niçin Yapıyoruz/3 2. ELDEKİ VERİLER NE SÖYLÜYOR/6 2.1.

Detaylı

Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Algısı Araştırması

Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Algısı Araştırması Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Algısı Araştırması Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Çalışmaları Araştırma Merkezi Türkiye de Toplumsal Cinsiyet ve Algısı Araştırması Kantitatif Araştırma Özeti

Detaylı

Y Jenerasyonu İş Hayatı Hakkında Ne düşünüyor? Şubat 2011

Y Jenerasyonu İş Hayatı Hakkında Ne düşünüyor? Şubat 2011 Y Jenerasyonu İş Hayatı Hakkında Ne düşünüyor? Şubat 2011 Baby Boomers II. Dünya Savaşı ve 1960 a kadar doğumlu Jenerasyon X doğumlu 1961 ve 1981 arası Jenerasyon 1970 sonlarıyve(millenials) 21.yüzyılın

Detaylı

22 İL. Hane Ziyaretleri 2015 Raporu

22 İL. Hane Ziyaretleri 2015 Raporu 22 İL Hane Ziyaretleri 2015 Raporu 2015 yılı içerisinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan 22 ilde 22864 kadın evlerinde ziyaret edilerek onlara aileleri, evlilikleri ve çocuklarıyla ilgili

Detaylı

WILDERNESS HOTEL & GOLF RESORT, Wisconsin Dells - WI

WILDERNESS HOTEL & GOLF RESORT, Wisconsin Dells - WI WILDERNESS HOTEL & GOLF RESORT, Dells - WI eyaletinde yer alan, Amerika nın en büyük eğlence su parkı olan Hotel Golf&Resort te, Campus 2014 Work and Travel katılımcılarını eğlence dolu muhteşem bir yaz

Detaylı

KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin!

KİŞİSEL GÜÇ KİTABINIZ Güçlenin! KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin! Hangi alanlarda başarılıyım? Ne yapacağım? Okul hayatınız bittiğinde, önünüze gerçekleştirebileceğiniz çok sayıda fırsat çıkar. Kendi iş yerlerini açan insanların ne tür

Detaylı

EK-5 MEMNUNİYET ANKETLERİ UYGULAMA REHBERİ. Hastane (Kamu, Üniversite ve Özel)

EK-5 MEMNUNİYET ANKETLERİ UYGULAMA REHBERİ. Hastane (Kamu, Üniversite ve Özel) EK-5 MEMNUNİYET ANKETLERİ UYGULAMA REHBERİ Anket Uygulama Yöntemi Kurumlar, yüzyüze, internet, telefon, posta yolu gibi yöntemler ile anket uygulayabilirler. Anket Uygulanmayacak Kişiler 16 yaşından küçükler

Detaylı

DoraNabız 3: Kadınlar ne İster?

DoraNabız 3: Kadınlar ne İster? DoraNabız 3: Kadınlar ne İster? Hazırlayanlar : Süheyl Ünver ve Sinem Alkan 3. DoraNabız Araştırmamıza Hoşgeldiniz! Dora Araştırma olarak Haziran 2009 dan beri yürüttüğümüz, ve kamuoyunu yakından ilgilendireceğine

Detaylı

KADINLARIN ÇOK YÖNLÜ GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ KATILIMCI PROFİLİ RAPORU

KADINLARIN ÇOK YÖNLÜ GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ KATILIMCI PROFİLİ RAPORU KADINLARIN ÇOK YÖNLÜ GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ KATILIMCI PROFİLİ RAPORU AĞUSTOS 2009 Kadınların Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi Kursiyerlerinin Demografik Özellikleri Kadınların Çok Yönlü Güçlendirilmesi

Detaylı

Araştırma Notu 15/186

Araştırma Notu 15/186 Araştırma Notu 15/186 4 Ağustos 2015 ÇALIŞMANIN KADINLAR İÇİN DEĞERİ Hande Paker, Gökçe Uysal ve Melike Kökkızıl Yönetici Özeti Kadınları ağırlıklı olarak ev ve çocuk bakım rolleriyle tanımlayan toplumsal

Detaylı

hamilelik ayrılma Aile arabuluculuk evlilik boşanma yasal birlikte yaşam eş çocukların karşılanması doğum

hamilelik ayrılma Aile arabuluculuk evlilik boşanma yasal birlikte yaşam eş çocukların karşılanması doğum evlilik ayrılma arabuluculuk yasal birlikte yaşam eş çocukların karşılanması hamilelik doğum boşanma Aile Biz birlikte yaşıyoruz ama evlenmek istemiyoruz. Bu mümkün müdür? Evet. Belçika da, birçok çift

Detaylı

Araştırma Notu 16/202

Araştırma Notu 16/202 Araştırma Notu 16/202 20 Aralık 2016 ÇOCUKLARA KİM BAKIYOR? KADIN İŞGÜCÜNE KATILIMI VE TOPLUMSAL CİNSİYET Hande Paker ve Gökçe Uysal Yönetici Özeti Bu araştırma notunda çocuk bakımıyla ilgili çeşitli görevlerin

Detaylı

İşte bu, kişileri birbirlerinden ayıran özelliklerin tümüne, kişinin Girişimcilik Profili diyoruz.

İşte bu, kişileri birbirlerinden ayıran özelliklerin tümüne, kişinin Girişimcilik Profili diyoruz. KİŞİNİN GİRİŞİMCİLİK PROFİLİ Her insanın vücut yapısı nasıl ki her spora uygun değilse, her insanın çeşitli özellikleri de onun her türlü girişim i yapmasına uygun değildir. Bir başka deyişle, kişinin

Detaylı

EUROSTUDENT ULUSAL ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE SONUÇLARI

EUROSTUDENT ULUSAL ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE SONUÇLARI EUROSTUDENT ULUSAL ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE SONUÇLARI Prof. Dr. Nezih Güven (ODTÜ, Rektör Danışmanı) Doç. Dr. Ayşe Gündüz Hoşgör (ODTÜ,Sosyoloji Blm.) Y. Doç. Dr. Mustafa Şen (ODTÜ, Sosyoloji Bölümü) Bağlantı

Detaylı

Türkler Kendi işinin patronu olmak istiyor!

Türkler Kendi işinin patronu olmak istiyor! Amway Avrupa nın Dünya Girişimcilik Haftası na özel 16 Avrupa ülkesinde yaptırdığı Girişimcilik Anketi sonuçları açıklandı! Türkler Kendi işinin patronu olmak istiyor! Amway Avrupa tarafından yaptırılan

Detaylı

Deniz Kantarcıoğlu Anaokulu Rehber Öğretmeni. «Okula Uyum»

Deniz Kantarcıoğlu Anaokulu Rehber Öğretmeni. «Okula Uyum» Deniz Kantarcıoğlu Anaokulu Rehber Öğretmeni «Okula Uyum» Hayatımızda yeni bir sayfa daha açılıyor. Bu başlangıç hem çocuğunuzun hem de sizlerin hayatında yepyeni bir dönemin başlangıcı... Çocuklar, okula

Detaylı

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (E- Mezun 2017 Raporu) Haziran 2018 Ankara

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (E- Mezun 2017 Raporu) Haziran 2018 Ankara Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (E- Mezun 2017 Raporu) Haziran 2018 Ankara Sunu Planı E-Mezun web Portalı ve Veriler 2017 Yılı E-Mezun Araştırma Sonuçlarına Göre; Mezunlardan Elde Edilen Bulgular

Detaylı

Proje: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP. Proje hakkında açıklayıcı bilgiler

Proje: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP. Proje hakkında açıklayıcı bilgiler Proje: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP Proje hakkında açıklayıcı bilgiler Bu anketin amacı, niteliksel bilgilerin toplanıp, belirli formlarda yardım ve ihtiyacı olan, 15-25 yaş arası göçmen yada farklı

Detaylı

BAĞLAÇ. Eş görevli sözcük ve sözcük gruplarını, anlamca ilgili cümleleri birbirine bağlayan sözcüklere "bağlaç" denir.

BAĞLAÇ. Eş görevli sözcük ve sözcük gruplarını, anlamca ilgili cümleleri birbirine bağlayan sözcüklere bağlaç denir. BAĞLAÇ Eş görevli sözcük ve sözcük gruplarını, anlamca ilgili cümleleri birbirine bağlayan sözcüklere "bağlaç" denir. Bağlaçlar da edatlar gibi tek başlarına anlamı olmayan sözcüklerdir. Bağlaçlar her

Detaylı

En çok sanayi sektöründe çalışan kadınlar iş yaşamından çekilip evine dönüyor 1

En çok sanayi sektöründe çalışan kadınlar iş yaşamından çekilip evine dönüyor 1 En çok sanayi sektöründe çalışan kadınlar iş yaşamından çekilip evine dönüyor 1 KEİG Platformu Kasım 2018 2014 yılında sanayide çalışan her dört kadından biri 2 bir yıl içinde işini bırakmış 3. Oysa bu

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BURS VE KISMİ ZAMANLI ÇALIŞMA BAŞVURU FORMU

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BURS VE KISMİ ZAMANLI ÇALIŞMA BAŞVURU FORMU KİMLİK BİLGİLERİ T.C. Kimlik No : Adı Soyadı : Baba Adı : Ana Adı : Doğum Yeri : Doğum Tarihi (Gün/Ay/Yıl) : Medeni Hali : İli: İlçesi: Mah/Köy : Cinsiyet : Cilt No : Aile Sıra No : Sıra No : ÖĞRENİM BİLGİLERİ

Detaylı

KADINLARIN TEMEL ÖZELLİKLERİ VE STATÜLERİ 3

KADINLARIN TEMEL ÖZELLİKLERİ VE STATÜLERİ 3 KADINLARIN TEMEL ÖZELLİKLERİ VE STATÜLERİ 3 Attila Hancıoğlu ve Banu Akadlı Ergöçmen Bu bölümde, Türkiye de kadınların durumuna ilişkin bilgi verilmesi amaçlanmaktadır. Bölümde yer alan bilgiler, üreme

Detaylı

(5) Meslek Lisesi (6) İmam Hatip Lisesi (7) Ön lisans (8) Lisans

(5) Meslek Lisesi (6) İmam Hatip Lisesi (7) Ön lisans (8) Lisans Değerli Katılımcı; Bu anket çalışması Türkiye de çalışmakta olan ya da çalışmak isteyip iş bulamayan gençliğinin eğitim olanakları, çalışma şartları ve sosyal durumları üzerine bilimsel araştırma yapma

Detaylı

RAKAMLARLA KONYA İSTİHDAMI FEYZULLAH ALTAY

RAKAMLARLA KONYA İSTİHDAMI FEYZULLAH ALTAY Bugün, yükselen ekonomisi ve gelişmekte olan performansıyla ülkesi için önemli bir katma değer oluşturan sayılı merkezlerden birisidir. Gelişmekte olan ekonomisine paralel olarak birçok sektörde yeni iş

Detaylı

SRA Versiyon Şubat 2001

SRA Versiyon Şubat 2001 SRA Versiyon Şubat 2001 Anti-psikotik İlaç Kullanımı ile ilgili Araştırma H.A. Wolters H. Knegtering D. Wiersma R.J. van den Bosch Academisch Ziekenhuis Groningen Kişi ile ilgili özel veriler Tarih:...

Detaylı

ÖZEL GÜNLER. Doğum günü/kadınlar günü/anneler günü/babalar günü/sevgililer günü/ Öğretmenler günü

ÖZEL GÜNLER. Doğum günü/kadınlar günü/anneler günü/babalar günü/sevgililer günü/ Öğretmenler günü ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ (70005Γ) ÖZEL GÜNLER Aşağıdaki önemli günlerden

Detaylı

2012 İŞ YERİNDE KADIN ARAŞTIRMASI RAPORU. Mart, 2012

2012 İŞ YERİNDE KADIN ARAŞTIRMASI RAPORU. Mart, 2012 2012 İŞ YERİNDE KADIN ARAŞTIRMASI RAPORU Mart, 2012 ARAŞTIRMA HAKKINDA 2012 Şubat ayında PERYÖN web sayfasında yer alan İş Yerinde Kadın Araştırması, Dernek üyeleri ve iletişim veri tabanında bulunan yaklaşık

Detaylı

KADIN VE GİRİŞİMCİLİK ARAŞTIRMA PROJELERİ TUTUM VE DAVRANIŞ ARAŞTIRMASI

KADIN VE GİRİŞİMCİLİK ARAŞTIRMA PROJELERİ TUTUM VE DAVRANIŞ ARAŞTIRMASI what do we see? KADIN VE GİRİŞİMCİLİK ARAŞTIRMA PROJELERİ TUTUM VE DAVRANIŞ ARAŞTIRMASI STF004 Nobody s Unpredictable Ipsos KMG Türkiye Öncü ve lider Türkiye İstatistik Kurumu ndan sonra en geniş araştırma

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ Sayfa 1 Gözden Geçirme Notları 2010 Yılı Gençlerin İşsizlik ve İstihdam İstatistikleri İstatistik Kurumu (TÜİK) Hanehalkı İşgücü İstatistikleri veri tabanı 2010 yılı sonuçlarına göre ülkemizde gençlerin

Detaylı

Kazova: Patronsuz üretim devam ediyor; herkes mutlu, herkes çalışmak istiyor.

Kazova: Patronsuz üretim devam ediyor; herkes mutlu, herkes çalışmak istiyor. Kazova: Patronsuz üretim devam ediyor; herkes mutlu, herkes çalışmak istiyor. İşçi Cephesi: Direnişiniz nasıl başladı? Kazova dan bir işçi: Bizim direnişimiz ilk önce 4 aylık maaşımızı, kıdem ve tazminat

Detaylı

Zorbalık Türleri Nelerdir?

Zorbalık Türleri Nelerdir? Zorbalık Türleri Nelerdir? Fiziksel İlişkisel Sözel Siber Siber Zorbalık elektronik iletişim araçları yoluyla tehdit etmek ve kötü sözler içeren mesajlar göndermek internet ortamında dedikodu yapmak ya

Detaylı

TÜRKİYE DE KADIN İŞÇİ GERÇEĞİ: DAHA FAZLA AYRIMCILIK, DÜŞÜK ÜCRET, GÜVENCESİZ İSTİHDAM

TÜRKİYE DE KADIN İŞÇİ GERÇEĞİ: DAHA FAZLA AYRIMCILIK, DÜŞÜK ÜCRET, GÜVENCESİZ İSTİHDAM TÜRKİYE DE KADIN İŞÇİ GERÇEĞİ: DAHA FAZLA AYRIMCILIK, DÜŞÜK ÜCRET, GÜVENCESİZ İSTİHDAM 7 Mart 2018, İstanbul Giriş tarafından hazırlanan ve özet sonuçları kamuoyuna açıklanan Türkiye İşçi Sınıfı Gerçeği

Detaylı

Amasya da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi. Ülker Şener 1 Temmuz 2011, Amasya

Amasya da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi. Ülker Şener 1 Temmuz 2011, Amasya Amasya da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi Ülker Şener 1 Temmuz 2011, Amasya Projenin Hedefleri Projenin hedefi: Amasya da çalışmayan ama çalışmak isteyen ya da aktif olarak iş arayan 300

Detaylı

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Türkisch Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Veliler için Bilgiler Januar 2008 / Türkisch 2 / 6 Zürih Kantonu İlköğretim Okulu Hedefler ve Hedefe Yönelik Görüşler Zürih kantonunda devlet ilköğretim okulu

Detaylı

Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek

Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek Tarih: 19.01.2013 Sayı: 2014/01 İSMMMO dan Türkiye nin Yaratıcı Geleceği / Y Kuşağı Raporu Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek İSMMMO nun Türkiye nin Yaratıcı Geleceği / Y Kuşağı adlı

Detaylı

HAZIR GİYİM TEKNİKERİ (GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ)

HAZIR GİYİM TEKNİKERİ (GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ) TANIM Çocuk, kadın ve erkek iç-dış giyiminde; üretim öncesi planlama ve tasarım, kalıp-desenleme, kalite kontrol ve üretim safhalarının tümünde uygulama becerilerine sahip ara elemandır. A- GÖREVLER KULLANILAN

Detaylı

AKANT ORTAOKULU REHBERLİK BÜLTENİ

AKANT ORTAOKULU REHBERLİK BÜLTENİ Sorumluluk 2017 AKANT ORTAOKULU REHBERLİK BÜLTENİ Almak Verebilmek Ç ocuğunuzun ortaokul öğrenci olmasıyla birlikte ondan beklediğiniz sorumluluklar da artmış olabilir. Ortaokul öğrencilerimizin aileleri

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖĞRENCİNİN DURUMUNU İZLEME FORMU AİLE BİLGİLERİ.

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖĞRENCİNİN DURUMUNU İZLEME FORMU AİLE BİLGİLERİ. Sınıfı: Tarih Öğrencinin Adı Soyadı: Okul Numarası: Cinsiyeti Kadın Erkek Mezun Olduğunuz Lise ve İli Öğrencinin İletişim Bilgileri: Adres: Medeni Durumunuz: Danışmanın Adı Soyadı: ÖĞRENCİ İLE İLGİLİ BİLGİLER

Detaylı

ULUSLARARASI İŞÇİ DAYANIŞMASI DERNEĞİ. Meslek Liseliler Ne Yaşıyor? Ne İstiyor? Boyun Eğme. Mücadele Et!

ULUSLARARASI İŞÇİ DAYANIŞMASI DERNEĞİ. Meslek Liseliler Ne Yaşıyor? Ne İstiyor? Boyun Eğme. Mücadele Et! ULUSLARARASI İŞÇİ DAYANIŞMASI DERNEĞİ Meslek Liseliler Ne Yaşıyor? Ne İstiyor? Boyun Eğme Mücadele Et! Boyun Eğme Mücadele Et! Patronlar meslek lisesi öğrencilerini sömürülecek işçi olarak görüyorlar!

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ndeki tüm fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görmekte olan öğrencilere

Detaylı

Değişikliği bildirmek

Değişikliği bildirmek Çocuk parası Değişikliği bildirmek Ailevi durumunuzdaki değişiklikler çocuk parasını etkiliyebilir. Bu nedenle değişiklikleri, bu form ile dört hafta içerisinde bildiriniz. Hollanda dışında ikamet edenler

Detaylı

Dershane Algısı Araştırması Mayıs 2012

Dershane Algısı Araştırması Mayıs 2012 Dershane Algısı Araştırması Mayıs 2012 KÜNYE Proje Adı Araştırma Sahibi Araştırma Evreni Adayların Dershane Algısı Araştırması İKSara A.Ş. Toplumsal Gündem Araştırmaları Nisan 2012 Türkiye de üniversiteye

Detaylı

Dönem DENEME TESTİ (Mart 2009)

Dönem DENEME TESTİ (Mart 2009) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

Anketin bilgilendirme cümlesi olarak aşağıdaki ifadeye yer verilmiştir.

Anketin bilgilendirme cümlesi olarak aşağıdaki ifadeye yer verilmiştir. Kadın Girişimcilerin Yeterliliklerinin Artırılması ve İş Dünyasına Entegrasyonu AB Projesi (W2LAB) 2013-1-TR1-LEO05-47596 İhtiyaç Analizi Anketi Raporu Anketin bilgilendirme cümlesi olarak aşağıdaki ifadeye

Detaylı

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz.

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz. Aşağıda Emek vererek Yazmış olduğumuz yazı ve bilgileri 5 dakika ayırıp okur inceler ve bizden ücretsiz bir örnek kayıt dosyası talep ederseniz. Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

DANIŞMANLIK TEDBİRİ UYGULAMALARI ÇOCUK TANIMA FORMU

DANIŞMANLIK TEDBİRİ UYGULAMALARI ÇOCUK TANIMA FORMU DANIŞMANLIK TEDBİRİ UYGULAMALARI ÇOCUK TANIMA FORMU ADI- SOYADI T.C. KİMLİK NUMARASI DOSYA NUMARASI İLK GÖRÜŞME TARİHİ Çocukla İlgili Genel Bilgiler Hukuki statüsü Suça Sürüklenen Mağdur Tanık Korunmaya

Detaylı

Araştırma Notu 17/212

Araştırma Notu 17/212 Araştırma Notu 17/212 18 Mayıs 2017 15-19 YAŞ ARASINDAKİ 850 BİN GENÇ NE İŞGÜCÜNDE NE EĞİTİMDE Gökçe Uysal * ve Selin Köksal ** Yönetici Özeti 2014 ve 2015 Hanehalkı İşgücü Anketi verileri kullanılarak

Detaylı

EĞİTİM İŞ ANNE BABALARIN ÖSS SINAVI SONRASI BEKLENTİ VE KAYGILARININ TESPİT EDİLMESİ ARAŞTIRMA NO:2 GENEL EĞİTİM SEKRETERLİĞİ 14.06.

EĞİTİM İŞ ANNE BABALARIN ÖSS SINAVI SONRASI BEKLENTİ VE KAYGILARININ TESPİT EDİLMESİ ARAŞTIRMA NO:2 GENEL EĞİTİM SEKRETERLİĞİ 14.06. 2009 EĞİTİM İŞ EĞİTİM VE BİLİM İŞGÖRENLERİ SENDİKASI ANNE BABALARIN ÖSS SINAVI SONRASI BEKLENTİ VE KAYGILARININ TESPİT EDİLMESİ ARAŞTIRMA NO:2 GENEL EĞİTİM SEKRETERLİĞİ 14.06.2009 ARAŞTIRMANIN AMACI Araştırmanın

Detaylı

BİRLEŞİK METAL-İŞ B İ RLEŞİK METAL İŞÇİLERİ SENDİKASI UNITED METALWORKERS UNION

BİRLEŞİK METAL-İŞ B İ RLEŞİK METAL İŞÇİLERİ SENDİKASI UNITED METALWORKERS UNION BİRLEŞİK METAL-İŞ B İ RLEŞİK METAL İŞÇİLERİ SENDİKASI UNITED METALWORKERS UNION ARAŞTIRMA DİZİSİ 2004/1 TÜRKİYE GENELİ VE İSTANBUL İÇİN 4 KİŞİLİK AİLENİN ASGARİ GEÇİM HARCAMASI Sendikamız 4 kişilik bir

Detaylı

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI 2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI Başvuru rehberinin 5. Maddesi doğrultusunda 28 Nisan 2014 e kadar gelen AÇIKLAMA TALEPLERİ No. Soru Cevap 27 Bir öğrenci şu anda yurt

Detaylı

Biyologların İstihdam Analizi Anketinin Sonuçları

Biyologların İstihdam Analizi Anketinin Sonuçları Biyologların İstihdam Analizi Anketinin Sonuçları Ankete 266 kişi katılmıştır. Katılımcıların genel profillerine bakıldığında kadınların ağırlıkta oldukları görülmektedir. Kadınlar, katılımcıların %67,3

Detaylı

( ) 20 ve altı ( ) 21-25 ( ) 26-30 ( ) 31-35 ( ) 36-40 ( ) 41 ve üzeri

( ) 20 ve altı ( ) 21-25 ( ) 26-30 ( ) 31-35 ( ) 36-40 ( ) 41 ve üzeri T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Değerli Katılımcı, Bu anket, Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi Anabilim Dalı İnsan Kaynakları

Detaylı

YEŞİL İŞ KONFERANSI YEŞİL TÜKETİM ARAŞTIRMASI 6-7 EKİM 2011

YEŞİL İŞ KONFERANSI YEŞİL TÜKETİM ARAŞTIRMASI 6-7 EKİM 2011 Araştırmanın amacı, tekniği ve örneklemi Ne kadar yeşil tüketiciyiz? Bu konudaki çalışmalar nasıl algılanıyor? 15 yaş ve üstü yetişkin kentli nüfus temsili 18 Ağustos 16 Eylül 1 487 tüketici Hanelerde

Detaylı

Merhabalar :) Projemde ilk ayı tamamladım, size sürecimden bahsedeyim.

Merhabalar :) Projemde ilk ayı tamamladım, size sürecimden bahsedeyim. Ülke: ispanya Şehir : Lleida Koordinatör Kuruluş : Associació Prosec Ev sahibi Kuruluş : Associació Prosec Proje Adı : Educación en el tiempo libre para niños y jóvenes Başlama Tarihi : 22.05.2016 Bitiş

Detaylı

KIRKLARELİ İLİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MEMNUNİYET ANKETİ NİSAN 2014

KIRKLARELİ İLİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MEMNUNİYET ANKETİ NİSAN 2014 KIRKLARELİ İLİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MEMNUNİYET ANKETİ NİSAN 2014 Sayın katılımcı, bu araştırma Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir. Anketi cevaplamak için ayırdığınız

Detaylı

Sık Sorulan Sorular. TANDEM KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİMİ Türkiye Avrupa Birliği (AB) 2016-2017 Soru listesi:

Sık Sorulan Sorular. TANDEM KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİMİ Türkiye Avrupa Birliği (AB) 2016-2017 Soru listesi: Sık Sorulan Sorular TANDEM KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİMİ Türkiye Avrupa Birliği (AB) 2016-2017 Soru listesi: 1. Tandem: Kültür Yöneticileri Değişimi Nedir?...s.3 2. Program nasıl çalışıyor? Not edilmesi

Detaylı

BURS BAŞVURUSUNA EKLENECEK BELGELER: 1- Ailenizin ikamet ettiği yeri gösteren ikametgah belgesi. 2- TC Nolu nufus kimlik fotokopisi

BURS BAŞVURUSUNA EKLENECEK BELGELER: 1- Ailenizin ikamet ettiği yeri gösteren ikametgah belgesi. 2- TC Nolu nufus kimlik fotokopisi BURS BAŞVURUSUNA EKLENECEK BELGELER: 1- Ailenizin ikamet ettiği yeri gösteren ikametgah belgesi 2- TC Nolu nufus kimlik fotokopisi 3- Gelir Beyanı ile ilgili olarak: a- Aile reisinin (Anne veya Baba yada

Detaylı

EĞİTİME İLK ADIM MODERN PDR

EĞİTİME İLK ADIM MODERN PDR EĞİTİME İLK ADIM MODERN PDR HAYATIMIZDA YENİ BİR SAYFA AÇILIYOR Bu başlangıç hem çocuğunuzun hem de sizlerin hayatında yepyeni bir dönemin başlangıcı... Okul öncesi ve ilkokula başlama döneminde çocuk

Detaylı

Öz geçmiş, insanın hayatını, kabiliyetini, yeteneğini, iş yapma gücü ve tecrübelerini ortaya koyan bir belgedir. Yani insanın o güne kadar elde

Öz geçmiş, insanın hayatını, kabiliyetini, yeteneğini, iş yapma gücü ve tecrübelerini ortaya koyan bir belgedir. Yani insanın o güne kadar elde ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAMA Öz geçmiş, insanın hayatını, kabiliyetini, yeteneğini, iş yapma gücü ve tecrübelerini ortaya koyan bir belgedir. Yani insanın o güne kadar elde ettiği becerilerin özetidir. Özgeçmiş

Detaylı

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR?

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? Eğitim Kaç yıldan oluşur? Eğitim 6 yaşından itibaren 16 yaşına kadar zorunlu olup, bölümlere ayrılmıştır: İlkokul 5 yıl Ortaokul 3 yıl Lise 2 yıl 6 yaşından önce

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Haziran 2010 SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Proje Koordinatörleri: İndeks Araştırma Ekibi Simge Şahin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Giriş:

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Google Formlar

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Google Formlar 12 yanıt Tüm yanıtları görüntüle Analiz bilgilerini yayınla hhkosal@sakarya.edu.tr Bu formu düzenle Özet 1. Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümüne giriş yılınız: 2008 2007 2005

Detaylı

Yönetici tarafından yazıldı Perşembe, 08 Ekim 2009 05:05 - Son Güncelleme Perşembe, 08 Ekim 2009 05:08

Yönetici tarafından yazıldı Perşembe, 08 Ekim 2009 05:05 - Son Güncelleme Perşembe, 08 Ekim 2009 05:08 Söz Dinlemeyen Çocuklara Nasıl Yardımcı Olunmalıdır? Çocuklarda zaman zaman anne-babalarının sözünü dinlememe kendi bildiklerini okuma davranışları görülebiliyor. Bu söz dinlememe durumu ile anne-babalar

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BURS VE KISMİ ZAMANLI ÇALIŞMA BAŞVURU FORMU

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BURS VE KISMİ ZAMANLI ÇALIŞMA BAŞVURU FORMU KİMLİK BİLGİLERİ T.C. Kimlik No : Adı Soyadı : Baba Adı : Ana Adı : Doğum Yeri : Doğum Tarihi (Gün/Ay/Yıl) : Medeni Hali : İli: İlçesi: Mah/Köy : Cinsiyet : Cilt No : Aile Sıra No : Sıra No : ÖĞRENİM BİLGİLERİ

Detaylı

Yerleşik Tarım Çalışanlarının Zirai İlaçlama ve İş Kazaları ile İlgili Bilgi, Tutum ve Davranışlarının Değerlendirilmesi

Yerleşik Tarım Çalışanlarının Zirai İlaçlama ve İş Kazaları ile İlgili Bilgi, Tutum ve Davranışlarının Değerlendirilmesi Yerleşik Tarım Çalışanlarının Zirai İlaçlama ve İş Kazaları ile İlgili Bilgi, Tutum ve Davranışlarının Değerlendirilmesi Giriş ve Amaç-1 Türkiye İstatistik Kurumu nun(tüik) Mayıs 2017 İşgücü İstatistiklerine

Detaylı

KAMU VE ÖZEL HASTANELERDE YÖNETİM LABİRENTİ ANKETİ

KAMU VE ÖZEL HASTANELERDE YÖNETİM LABİRENTİ ANKETİ KAMU VE ÖZEL HASTANELERDE YÖNETİM LABİRENTİ ANKETİ Değerli Katılımcı; Bu anket, Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nde yapılan bilimsel bir araştırma kapsamında uygulanmaktadır. Anketin amacı,

Detaylı

Ev işçileri sendikalaşıyor

Ev işçileri sendikalaşıyor Ev işçileri sendikalaşıyor Ev işçiliği bilindiği üzere, patronların; sigorta primi, yol parası ödemeden, işyeri gideri düşünmeden çoğunlukla da kadın işçileri, iş sürekliliği, garantisi, sigortası, belli

Detaylı

Nuhoğlu Vakfı ndan kırtasiye yardımı talep etmenizin nedenlerini kısaca belirtiniz.

Nuhoğlu Vakfı ndan kırtasiye yardımı talep etmenizin nedenlerini kısaca belirtiniz. Nuhoğlu Vakfı ndan kırtasiye yardımı talep etmenizin nedenlerini kısaca belirtiniz. ÖNEMLİ NOTLAR: Kırtasiye yardımı isteğinde bulunacak üyelerin, bu formu eksiksiz olarak doldurup, istenilen belgelerle

Detaylı

SONAR. Buca Belediyesi Engelli Veri Tabanı Araştırması

SONAR. Buca Belediyesi Engelli Veri Tabanı Araştırması Buca Belediyesi Engelli Veri Tabanı Araştırması AMAÇ Buca ilçesinde yaşayan engellilerin; Kimlik ve iletişim bilgilerini, Engel grubu ve derecesinin tespitini, Ailede başka engellilerin yada sağlık sorunu

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2014 2015 Μάθημα : Τουρκικά Επίπεδο : Ε1 Διάρκεια : 2 ώρες

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

Bekar Evli Boşanmış Eşi ölmüş Diğer. İlkokul Ortaokul Lise Yüksekokul Fakülte Yüksek Lisans

Bekar Evli Boşanmış Eşi ölmüş Diğer. İlkokul Ortaokul Lise Yüksekokul Fakülte Yüksek Lisans Form no : Tarih : Bu anket hastalığınızı daha iyi anlayabilmek ve sizlere daha yararlı olabilmek için düzenlenmiştir. Lütfen olabildiğince nesnel (objektif) yanıtlamaya özen gösterin. Ankete kimliğinizi

Detaylı

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΣΕΛΙΚΕ ΕΝΙΑΙΕ ΓΡΑΠΣΕ ΕΞΕΣΑΕΙ ΥΟΛΙΚΗ ΥΡΟΝΙΑ: 2012-2013 Μάθημα: Σοσρκικά

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE:

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE: DUYURU Tarih: (01.12.2015) ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE: 1. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN (DİKEY VE YATAY GEÇİŞ ÖĞRENCİLERİ DAHİL) YENİ ÖĞRENCİ ANKET FORMU, BİLGİ TOPLAMA ANKETİ VE ÖĞRENCİ TANITIM-İLETİŞİM FORMLARINI

Detaylı