HEMOVİGİLANS. Dr. Hüsnü ALTUNAY

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HEMOVİGİLANS. Dr. Hüsnü ALTUNAY"

Transkript

1 HEMOVİGİLANS Dr. Hüsnü ALTUNAY

2 TANIM Hemovijilans, kan bağışçısı veya alıcılarda ortaya çıkan istenmeyen ciddi etki ve olaylar ile kan bağışçılarının epidemiyolojik takibinin sağlandığı işlemlerin bütününü tanımlamaktadır. Ana hedef, istenmeyen ciddi olay ve etkilerin tekrarını engellemektir.

3 ÖN KOŞUL Sağlık Bakanlığının sorumluluğundadır Hemovigilans ağı oluşturulmalıdır

4 İŞBİRLİĞİ İstenmeyen ciddi etki ve olayların rapor edilmesi ve analizi, transfüzyonun yapıldığı klinik, kan bileşenini kullanıma hazırlayan transfüzyon merkezi ve kan bileşenini toplayan ve dağıtan BKM arasında yakın işbirliğini gerektirir

5 İŞBİRLİĞİ Hastanelerde yapılan transfüzyon uygulamalarından Hastanın hekimi ile Hastane Transfüzyon Komiteleri sorumludur. Transfüzyonun takibi Verilerin toplanması, değerlendirilmesi Bakanlık ve ilgili BKM ye gönderilmesinden Transfüzyon Merkezi sorumludur.

6 İŞBİRLİĞİ Transfüzyon kararı Uygulanması Takibi İstenmeyen ciddi etki/olayların bildirimi Doğrulanması Tedavisi İlgili form ve verilerin düzenlenmesinden Hastanın hekimi sorumludur.

7 İSTENMEYEN ETKİLER Hastalarda Bağışçılarda

8 BAĞIŞÇILARDA İSTENMEYEN OLAYLAR Bağışçıda gözlenen tüm istenmeyen ciddi olaylar, hem bağışçı hem de kalite sistemi kayıtlarında tam olarak belgelenmelidir. EK G3.7 ile BKM tarafından Sağlık Bakanlığı na sunulur.

9 HASTALARDA İSTENMEYEN OLAYLAR İstenmeyen ciddi olay Gerçekleşmesi son anda önlenmiş olaylar Ciddi olaysız transfüzyon hataları

10 İSTENMEYEN CİDDİ OLAYLAR Kan veya kan bileşenlerinin toplanması, test edilmesi, işlenmesi, depolanması veya dağıtımıyla ilgili olarak ortaya çıkan ve bu durumdan etkilenen kan-kan bileşenlerinin transfüzyonu sonucu hastalarda ölüme veya hayati tehlikeye, kalıcı ve belirgin sakatlığa veya iş görmezliğe veya hastaneye yatma veya hastanede kalma süresinin uzamasına neden olabilen olaylardır.

11 İSTENMEYEN CİDDİ OLAYLAR 2 Transfüzyon sırasındaki Hemoliz Hemolitik olmayan ateş reaksiyonu Döküntü Eritem Kurdeşen Anafilaktik şok Bakteriyel kontaminasyon TRALİ

12 İSTENMEYEN CİDDİ OLAYLAR 3 Hemoliz Transfüzyonla ilişkili GVHH Post-transfüzyon purpura ALT yükselmesi Virüs, parazit veya prion bulaşı Eritrosit, HLA veya trombosit antijenlerine karşı allommünizasyon gelişimi

13 HIZLI RAPORLAMA Akut Hemolitik Transfüzyon Reaksiyonu Bakteriyel kontaminasyona bağlı sepsis Gecikmiş hemoliz TRALİ Transfüzyonla ilişkili Greft versus host hastalığı Transfüzyonla bulaşan enfeksiyon hastalıkları Anafilaksi

14 GERÇEKLEŞMESİ SON ANDA ÖNLENMİŞ OLAYLAR transfüze edilmesi durumunda istenmeyen yan etkilere yol açabilecek olan hatalı kan grubu tayini, eritrosit antikorunun tespit edilememesi, yanlış, uygunsuz veya yetersiz bileşenin alınması, kullanıma sunulması gibi hataların transfüzyon gerçekleşmeden fark edilmesidir.

15 CİDDİ OLAYSIZ TRANSFÜZYON HATALARI Yanlış, uygunsuz veya yetersiz bileşenin transfüzyonuna rağmen alıcıda istenmeyen etkiye yol açmamış olan hatalar olarak tanımlanır. Bunların bildirilmesi, klinik transfüzyon uygulamalarındaki zayıf noktaların saptanmasına yardımcı olacaktır.

16 TRANSFÜZYON MERKEZİ UYGULAMALARI

17 Kanı kullanan klinik Transfüzyon kontrol komitesi Transfüzyon Merkezi arasında bir istenmeyen olayların bildirimi için bir prosedür oluşturulur

18 Transfüzyon sırasında veya sonrasında, hayatı tehdit eden veya birden fazla kişiyi etkileyebilecek olayları bağlı olduğu BKM Hemovijilans Birimi ne ve İl Sağlık Müdürlüğü ne Şüphelenilen İstenmeyen Ciddi Etkiler İçin Hızlı Bildirim Formu (Ek G4.1) ile bildirir.

19 2012 YILI BİLDİRİM SAYISI =0=

20 Gerçekleşmesi son anda önlenmiş olaylar kapsamında değerlendirilecek olan hataları, Ciddi olaysız transfüzyon hataları kapsamında değerlendirilecek olayları, Hata Bildirim Formu (KYS.FR.247) ile, ilgili BKM HVB ne ürün ile birlikte gönderir.

21 Her yılın Ocak ayında İstenmeyen Ciddi Etkiler İçin Yıllık Bildirim Formu (Ek G4.4) doldurulup bağlı olduğu BKM ve İl Sağlık Müdürlüğü ne bildirir.

22 2012 YILI BİLDİRİM SAYISI =0=

23 BÖLGE KAN MERKEZİ UYGULAMALARI

24 HEMOVİJİLANS BİRİMİ Bağışçılarda gözlenebilecek istenmeyen ciddi etkiler; Hastalarda gözlenebilecek istenmeyen ciddi etkiler; Seropozitif kan bağışçısı takip süreci;

25 Bağışçılarda Gözlenebilecek İstenmeyen Ciddi Etkiler Bağışçılarda gözlenen istenmeyen ciddi olaylara ait raporları İl Sağlık Müdürlüğü ne sunar.

26 Hastalarda Gözlenebilecek İstenmeyen Ciddi Etkiler Transfüzyon Merkezinden Yapılan Bildirimler: Şüphelenilen İstenmeyen Ciddi Etkiler İçin Hızlı Bildirim Formu (EK G4.1) ile gönderilen bilgileri Transfüzyon Merkezi İstenmeyen Ciddi Etkiler Hızlı Bildirimleri Takip Formu na kayıt eder.

27 TRANSFÜZYON MERKEZİ İSTENMEYEN CİDDİ ETKİLER BİLDİRİMLERİ TAKİP FORMU Kan Bağışı Merkezi:... RAPOR ETME TARİHİ RAPOR EDEN KURULUŞ BAĞLANTILI İSTENMEYEN ÜRÜNÜN ÇIKIŞ TRANSFÜZYON İSTENMEYEN OLDUĞU BARKOD NO CİDDİ ETKİ TARİHİ TARİHİ CİDDİ ETKİ TİPİ BİLEŞEN TARİHİ OLASILIK SEVİYESİ İSTENMEYEN CİDDİ ETKİNİN DOĞRULANMAS I

28 Bağışçılara ulaşarak yeni testlerin çalışılması amacıyla kan numunelerinin alınmasını ve laboratuara gönderilmesini sağlar. Laboratuardan gelen test sonucunu gösteren cihaz çıktısını resmi yazı ile hastaneye ve Sağlık Müdürlüğü ne bildirir.

29 Hata Bildirim Formu nu Transfüzyon Merkezlerinden Gelen Hata Bildirimleri Takip Formu na kayıt eder. Ürün form ile geldiyse; ürünü incelenmek üzere hata bildirim formu ile ilgili birime teslim eder. Form gelmiş, ürün gönderilmemiş ise; ürünü ilgili hastanenin transfüzyon merkezinden aldırır ve incelenmesini sağlar.

30 TRANSFÜZYON MERKEZLERİNDEN GELEN HATA BİLDİRİMLERİ TAKİP FORMU Kan Bağış Merkezi TARİH HATA BİLDİRİMİNDE BULUNAN HASTANE GERİYE DÖNEN ÜRÜNÜN TÜRÜ VE MİKTARI ERİTROSİT BARKOD NO HATA KONUSU VE GÖNDERİLDİĞİ BİRİM ÜRÜN-YAZI BİRLİKTE GELDİ İSE; GÖNDERİLME TARİHİ SADECE YAZI GELDİ ÜRÜNÜN İSTEME TALEP İSE; TARİHİ ÜRÜNÜN ALDIRILIP GÖNDERİLME TARİHİ İNCELEME RAPORUNUN HVB'YE GELME TARİHİ ÜRÜN İADE ALINDI İNCELEME RAPORUNA YENİ ÜRÜN GÖNDERİLDİ GÖRE ÜRÜNÜN DURUMU SONUCUN BİLDİRİLMESİ HASTANE BAŞHEKİMLİĞİ TROMBOSİT PLAZMA ÜRÜNÜN HVB'YE ULAŞMA TARİHİ ÜRÜNÜN KKL'NA GÖNDERİM TARİHİ ÜRÜN HASTANEYE GERİ GÖNDERİLDİ ÜRÜN HATASI YOK KULLANILDIĞI İÇİN İMHA EDİLDİ BİTAM ÜRÜN DAĞITIM BİRİMİ

31 İncelenen ürünleri ilgili birimden Geriye Dönen Kan Bileşeni İnceleme Raporu ile teslim alır ve sonucu Transfüzyon Merkezlerinden Gelen Hata Bildirimleri Takip Formu na kaydeder.

32 GERİYE DÖNEN KAN BİLEŞENİ İNCELEME RAPORU Kan Bileşeninin İnceleme Yerine Teslim Tarihi Hatalı Kan Bileşenini Gönderen BKM/KBM :. /. / 20.. Hatalı Kan Bileşeni No : : Hatalı Kan Bileşeni : Tespit Edilen Hata : İNCELEME RAPORU İncelemeyi Yapan Yer AÇIKLAMA VE SONUÇ: :

33 Hatalı ürünleri; Sistemde imhasını yapar. Fiziksel imhası için Ürün İşlem Laboratuarına teslim eder. Hatasız ürünleri; Kullanılmak üzere ilgili TM ne teslimini sağlar.

34 Geriye Dönen Kan Bileşeni İnceleme Raporu nu İlgili TM ne, Ürün değişimi yapılacak ise Ürün Dağıtım birimine gönderir. TM den her yılın Ocak ayında bildirimi yapılan İstenmeyen Ciddi Etkiler İçin Yıllık Bildirim Formu nu bir ay içinde tasnif ederek rapor hazırlar ve İl Sağlık Müdürlüğü ne sunar.

35 Bölge Kan Merkezi İçinde Yapılan Bildirimler; Ürün Dağıtım Birimi tarafından tespit edilerek İstenmeyen Olay Bildirim Formu ile kayıt altına alınan ürünleri teslim alır, Gerçekleşmesi Son Anda Önlenmiş Olaylar Bildirimi Takip Formu na kayıt eder, Ürünü inceletmek üzere İstenmeyen Olay Bildirim Formu ile ilgili birime teslim eder,

36 İncelenen ürünleri Geriye Dönen Kan Bileşeni İnceleme Raporu (KYS.FR.492) ile teslim alır, Sonucu Gerçekleşmesi Son Anda Önlenmiş Olaylar Bildirimi Takip Formu na kayıt eder, Hatalı ürünlerin sistemden imhasını yapar ve fiziksel imhası için Ürün İşlem Laboratuarı na, Hatasız ürünleri ise kullanılmak üzere Ürün Dağıtım Birimi ne teslim eder.

37 Diğer Bölge Kan Merkezinden Gelen Ürünler İle İlgili Bildirimler: Teslim alma aşamasında tespit edilen Gerçekleşmesi Son Anda Önlenmiş Olaylar kapsamında değerlendirilebilecek hataları ve hatalı ürün numaralarını içeren üst yazıyı (ekinde tutanak ve fotoğraflar yer alan) Gerçekleşmesi Son Anda Önlenmiş Olaylar Bildirimi Takip Formu na kayıt eder. Durumu ilgili BKM ye üst yazı ile bildirir.

38 Doğrulama Laboratuvarı Tarafından Yapılan Bildirimler: Gelen Seropozitif sonuçları Kan Bağışçısı Takip Defteri ne kayıt eder, Merkezi sisteminden kayıtlı bağışçıların geriye dönük bir yıllık taramasını yapar, Bildirimi yapılan bağışçıların geriye dönük bir yıllık taramasının yapılabilmesi için İl Sağlık Müdürlüğü ne resmi yazı ile bildirim yapar,

39 G İZ L İ S a y ı : D K Z Y E v ra k T a k ip N o K o n u : D o ğ ru la n m ış T e s t P o z itifliğ i B ild irim i h k. T a rih : /./.. T.C. S A Ğ L IK B A K A N L IĞ I İs ta n b u l İl S a ğ lık M ü d ü rlü ğ ü K a m u Y a ta k lı T e d a v i K u ru m la rı Ş u b e M ü d ü rlü ğ ü M e rk e z im iz b ü n y e s in d e h iz m e t v e re n k a n a lm a b irim le rin d e.ta rih le ri a ra s ın d a k a n b a ğ ış ın d a b u lu n a n e k te k im lik v e ile tiş im b ilg ile ri y a z ılı.. k a n b a ğ ış ç ıs ın ın y a p ıla n m ik ro b iy o lo jik te s tle ri re a k tif o la ra k b u lu n m u ş v e d o ğ ru la n m ış tır. U lu s a l K a n v e K a n Ü rü n le ri R e h b e ri n in G 4.7 m a d d e s in e g ö r e b a ğ ış ç ın ın s o n b ir y ıllık z a m a n d ilim in d e y a p m ış o ld u ğ u b a ğ ış la rın ta ra fın ız d a n k o n tro l e d ile re k T ü rk K ız ıla y ı K u z e y M a rm a ra B ö lg e K a n M e rk e z i M ü d ü rlü ğ ü n e g ö n d e rilm e s i h u s u s u n d a ; G e re ğ in i a rz e d e rim. D r. H ü sn ü A L T U N A Y B ö lg e M ü d ü rü E K -1 : k a n b a ğ ış ç ıs ın a a it m ik ro b iy o lo jik d o ğ ru la n m ış te s t p o z itifliğ i b ild irim lis te s i ( s a y fa ) G İZ L İ

40 Bağışçının geriye dönük 1 yıllık taramasında test sonuçlarının negatif olduğu saptanırsa; 1. Kan başka BKM de alındı ise; ilgili BKM ni bilgilendirir. 2. Kendi BKM sınırları içinde alındı ise; Kullanılan ürünlerin numaraları tespit edilerek İl Sağlık Müdürlüğü ne bildirir. HVB doktoru/bkm Müdürü, ürünleri kullanan hastaların tarama sonuçlarını takip edilmesi için durumu izah eden yazıyı Hastane Başhekimliği ne elden teslim eder. Hastaneler tarafından gönderilen raporu İl Sağlık Müdürlüğü ne bildirir.

41 G İZ L İ S a y ı : D K Z Y E v r a k T a k ip N o K o n u : B u la ş tırıc ı k a n ı a lm a o la s ılığ ı b u lu n a n h a s ta n ın iz le n m e s i h k. T a r ih :././.. H A S T A N E S İ B A Ş H E K İM L İĞ İ İS T A N B U L İlg i : U lu s a l K a n v e K a n Ü r ü n le r i R e h b e r i ( ) ( 4. B ö lü m, G 4.7 B u la ş tır ıc ı K a n A lm a O la s ılığ ı B u lu n a n H a s ta n ın İz le n m e s i, S a y f a ) B ö lg e K a n M e r k e z im iz c e.. ta r ih in d e h a s ta n e n iz in is te m i s o n u c u g ö n d e r ile n a ş a ğ ıd a tü rü v e n u m a ra s ı b ild irile n k a n ü rü n ü n ü e ld e e ttiğ im iz b a ğ ış ç ın ın tü m ta ra m a te s t s o n u ç la rı n e g a tif b u lu n m a s ın a ra ğ m e n, b u b a ğ ış ç ın ın b ir s o n ra k i b a ğ ış ın d a d o ğ ru la n m ış. e n fe k s iy o n u s a p ta n m ış tır. B u n e d e n le te d b ir a m a ç lı o la ra k ta ra fım ız d a n b a ğ ış ç ın ın s o n b ir y ıl iç in d e y a p m ış o ld u ğ u k a n b a ğ ış la rın d a n e ld e e d ile n k a n ü rü n le rin i k u lla n a n h a s ta n e le re b ild irim d e b u lu n u lm a k ta d ır. B u b ilg ile rin ış ığ ın d a a ş a ğ ıd a tü rü v e n u m a ra s ı v e rile n k a n ü rü n ü n ü n k u ll a n ıld ığ ı h a s ta n ız ın b ilg ile n d irilm e s in i s a ğ la m a n ız ı v e h a s ta n ız d a n a la c a ğ ın ız y e n i k a n ö rn e k le riy le y a p tığ ın ız te s tle re a it s o n u ç la rın T ü rk K ız ıla y ı K u z e y M a rm a ra B ö lg e K a n M e rk e z i M ü d ü rlü ğ ü n e g ö n d e rilm e s i h u s u s u n d a ; G e re ğ in i a rz e d e rim. D r. H ü sn ü A L T U N A Y B ö lg e M ü d ü rü Ü RÜ N TÜ RÜ N U M A R A SI : : G İZ L İ

42 G İZ L İ S a y ı : D K Z Y E v r a k T a k ip N o K o n u : B u la ş tırıc ı k a n ı a lm a o la s ılığ ı b u lu n a n h a s ta n ın iz le n m e s i h k. T a r ih.././.. T.C. S A Ğ L IK B A K A N L IĞ I İs ta n b u l İl S a ğ lık M ü d ü rlü ğ ü İlg i : U lu s a l K a n v e K a n Ü r ü n le r i R e h b e r i ( ) ( 4. B ö lü m, G 4.7 B u la ş tır ıc ı K a n A lm a O la s ılığ ı B u lu n a n H a s ta n ın İz le n m e s i, S a y f a ) M e rk e z im iz b ü n y e s in d e h iz m e t v e re n k a n a lm a b irim le rin d e.ta rih in d e k a n a ğ ış ın d a b u lu n a n.. b a r k o d n u m a r a lı k a n b a ğ ış ç ıs ın ın y a p ıla n te s ti re a k tif o la ra k u lu n m u ş v e d o ğ ru la n m ış tır. T e d b ir a m a ç lı o la ra k ta ra fım ız d a n b a ğ ış ç ın ın s o n b ir y ıl iç in d e a p m ış o ld u ğ u k a n b a ğ ış la rın d a n e ld e e d ile n k a n ü rü n le rin i k u lla n a n h a s ta n e le re b ild irim d e u lu n u lm u ş tu r. B u b ilg ile rin ış ığ ın d a s ö z k o n u s u b a rk o d n u m a ra s ın a a it k a n ü rü n le rin in k u lla n ıld ığ ı h a s ta n e le r b ilg ile n d irilm iş v e is im le ri a ş a ğ ıd a b e lir tilm iş tir. G e re ğ in i a rz e d e rim. b b y b D r. H ü sn ü A L T U N A Y B ö lg e M ü d ü rü E R İT R O S İT S Ü S P A N S İY O N U T R O M B O S İT T A Z E D O N M U Ş P L A Z M A :.. H A S T A N E S İ :.. H A S T A N E S İ :.. H A S T A N E S İ G İZ L İ

43 G İZ L İ S a y ı : D K Z Y E v r a k T a k i p N o K o n u : B u la ş tırıc ı k a n ı a lm a o la s ılığ ı b u lu n a n h a s ta n ın iz le n m e s i h k. T a r i h../ /. T.C. S A Ğ L IK B A K A N L IĞ I İs ta n b u l İl S a ğ lık M ü d ü rlü ğ ü İlg i : G ö n d e rile n b ir ö n c e k i y a z ış m a n ın g id e n e v ra k ta rih v e n u m a ra s ı İ l g i y a z ı i l e t a r a f ı n ı z a b i l g i v e r i l e n.. b a r k o d n u m a r a l ı b a ğ ı ş ç ı n ı n k u l l a n ı l a n k a n ü rü n le ri ile ilg ili a ra ş tırm a s o n u ç la n m ış tır. (B u b ö lü m e ld e e d ile n s o n u c a g ö re k a le m e a lın a c a k tır) G e re ğ in i a rz e d e rim. D r. H ü sn ü A L T U N A Y B ö lg e M ü d ü rü G İZ L İ

44 Ulusal Rehber BKM, olay ve öneriler hakkında hastaneyi yazılı olarak uyararak kan ürününü alan hastanın izlenmesini sağlamalı ve hastayı tedavi eden doktoru, potansiyel olarak enfeksiyon bulaştırabilecek bu transfüzyon konusunda bilgilendirmelidir.

45 Ulusal Rehber 2 Aksine bir tıbbi kural yoksa; hastayı, potansiyel olarak enfeksiyon bulaştırabilecek bir transfüzyon aldığı konusunda bilgilendirmek, onu tedavi eden doktorun sorumluluğundadır Hastada enfeksiyon bulaşı ile ilgili yapılacak testlerin sonuçları hastane tarafından BKM ye bildirilir

46 Ulusal Rehber 3 Alıcının enfeksiyon açısından pozitif olduğu doğrulanırsa istenmeyen ciddi etki doğrulama formu ile BKM ve Sağlık Bakanlığı Bilgilendirilir

47 Seropozitif Kan Bağışçısı Takip Süreci HIV pozitif/belirsiz durumlarda: Bağışçı telefon ile aranır, Doğrulama sonucu reaktif ise; Kan Bağışçısı Mikrobiyolojik Test Pozitifliği Bildirim Formu, Doğrulama sonucu belirsiz ise; Yeni Numune İhtiyacı Bildirim Formu nu gönderir. HIV pozitifliğinde tüm aşamaları ilgili birimlerden takip eder.

48 (F o rm A ) B A Ğ IŞ Ç IS I M İK R O B İY O L O J İK T E S T B İL D İR İM F O R M U K A N S a y ı K o n u :D K Z Y : T e s t S o n u c u B ild ir im i H k. S a y ın B a ğ ı ş ç ı la r ı m ı z d a n im h a./ / s a ğ la n a n e d ilm e k t e t a r ih in d e v e T ü rk ile b a ğ ış ın a ta r a m a t e s t le r i K ı z ı la y ı s o n u c u te s t le r in d e n u m a r a lı k a n d a n ilg ili a y r ı n t ı lı b ilg i v e r e b ilm e m iz K a n B a ğ ış b ilg ile n d ir ile c e k, g e r e k li is e y a p ı la b ile c e ğ i s a ğ lı k k u r u lu ş la r ı n a K a n y a p ı la n e n fe k s iy o n p o z it if lik e t k e n le r in in s a p t a n d ı ğ ı t a k d ir d e b u lu n m a d ığ ı is e s ö z k o n u s u k u lla n ı lm a m a k t a, ilg ili b a ğ ı ş ç ı m ı z b ilg ile n d ir ilm e k t e d ir. b a ğ ış la d ığ ın ız a d r e s le r i b u lu n a n h a k k ın d a k a n la r, s u n u lm a k t a d ı r. T a r a m a h a s ta y a s a p ta n m ış tır. S iz e, k o n u K o n u T a r ih :../../. t e s p it e d ild iğ in d e, k u lla n ı m a k a n P O Z İT İF L İĞ İ g ö s t e r d iğ in iz ilg i v e a lı n a n iç in M e r k e z le r in e e n te s t te k r a r ın ız v e /v e y a n u m u n e 0 9 :0 0 y a k ın - ile 1 5 :3 0 z a m a n d a d o ğ r u la m a y a p ıla n t e s t le r d e s a a t le r i iç e r is in d e m ü r a c a a t e t m e n iz i r ic a t e s t le r in iz iç in p o z it if lik a ş a ğ ıd a e d e r iz. ile r i t e t k ik le r in iz in y ö n le n d ir ile c e k s in iz. d u y a r lı lı k iç in t e ş e k k ü r e d e r, s a ğ lı k lı g ü n le r d ile r iz. S a y g ı la r ı m ı z la D r.h ü s n ü B ö lg e N O T : K a n B a ğ ış ile b a ş v u r m a n ız K A N B A Ğ IŞ K A R T A L Ç A P A E D İR N E Ç O R L U : C e v iz li M a h. E 5 y a n : M ille t C a d. N o :1 2 2 K A M İL r e s m i k im lik b e lg e n iz y o l N o :3 5-1 K a rta l /İS T A N B U L Ç a p a / İS T A N B U L K B M : D r. F a h ri A ta b e y C d. N o :1 4 4 K B M : S a rıc a K B M L Ü L E B U R G A Z n u m a r a s ı o la n M E R K E Z L E R İ K B M K B M Z E Y N E P F o rm M e r k e z le r in e T.C. k im lik g e r e k m e k te d ir. A lt u n a y M ü d ü rü p a ş a Z e y n e p K a m il Ü s k ü d a r / İ S T A N B U L M a h. D e v le t H a s ta n e s i Y a n ı E D İR N E : C u m h u r iy e t M e y d a n ı C e m a ly a K B M : İs ta n b u l C a d.k o c a s in a n N o : K Y S.F R M a h.a b id in e fe n d i S o k.k ız ıla y İş M e r k e z i N o :4 Ç o r lu M a h.b a ğ la n tı S k. R o d o p lu R e v iz y o n N o : 0 A p t.n o :5-1 / B /T E K İR D A Ğ L ü le b u r g a z / K IR K L A R E L İ Y a y ın T a r ih i :

49 (F O R M D ) K A N B A Ğ IŞ Ç IS I Y E N İ N U M U N E İH T İY A C I B İL D İR İM F O R M U S a y ı : D K Z Y K o n u : Y e n i n u m u n e g e re k liliğ i h k. T a r ih :../../. Ö n c e l i k l e k a n b a ğ ış ın a g ö s te r d i ğ i n i z i l g i v e d u y a r l ıl ık i ç i n te ş e k k ü r e d e r i z. T ü r k K ız ıl a y ı o l a r a k h e d e fi m i z ; g ö n ü l l ü b a ğ ış ç ıl a r ım ız d a n te m i n e tti ğ i m i z b ü tü n k a n v e k a n ü r ü n l e r i n i, i h ti y a c ı o g ü v e n i l i r b i r b i ç i m d e v e u y g u n k o ş u l l a r d a i l e ti l m e s i n i s a ğ l a m a k tır. B u a m a ç l a, k a n b a ğ ış ı s ır a s ın d a e l d e n u m u n e l e r i, u z m a n p e r s o n e l i m i z c e, d ü n y a k a n b a n k a c ıl ığ ı s ta n d a r tl a r ın d a k a b u l g ö r m ü ş ta r a m a v e te s tl e r i n d e n g e ç i r i l i r. B u te s tl e r i n s o n u ç l a r ın a g ö r e k a n v e k a n ü r ü n l e r i y a i h ti y a c ı o l a n k i ş i l e r i n k u l l a n ım ın a s u i m h a e d i l i r. A y r ı c a k a n b a ğ ı ş ç ı s ı n ı n, U l u s a l K a n v e K a n Ü r ü n l e r i R e h b e r i 'n d e t a n ı m l a n a n k o ş u l l a r ç e r ç e v e s i n d e b a ğ ış ı y a p ıp y a p a m a y a c a ğ ın a k a r a r v e r i l i r. / /. ta r i h i n d e b a ğ ış l a d ığ ın ız. la n k iş ile re e d ile n k a n d o ğ ru la m a n u lu r ya d a, te k r a r k a n n u m a r a l ı k a n d a n a l ın a n n u m u n e i l e y a p ıl a n te s tl e r d e n e y a z ık k i, k e s i n b i r s o n u c a u l a ş ıl a m a m ış tır. B u d u r u m, ç o ğ u n l u k l a n u m u n e k a l i te s i i l e i l g i l i d i r v e O L D U Ğ U N U Z A N L A M IN A G E L M E Z, S A D E C E B A Z I T E S T L E R İN T E K R A R L A N M A S I G E R E K T İĞ İN İ G Ö S T E R İR. S İZ İN HASTA S ö z k o n u s u te s tl e r i n s o n u ç l a n d ır ıl a b i l m e s i i ç i n s i z d e n y e n i b i r k a n n u m u n e s i n i n a l ın m a s ı v e te s tl e r i n te k r a r ç a l ış ıl m a s ı g e r e k m e k te d i r. K o n u i l e i l g i l i a y r ın tıl ı b i l g i v e r e b i l m e m i z v e s i z d e n y e n i b i r k a n n u m u n e s i a l a b i l m e m i z i ç i n, m ü m k ü n o l a n e n y a k ı n z a m a n d a a ş a ğ ı d a b e l i r t i l e n T ü r k K ı z ı l a y ı K a n M e r k e z i 'n e m ü r a c a a t e t m e n i z i r i c a e d e r i z. K a n B a ğ ış ın a g ö s te r d i ğ i n i z i l g i v e d u y a r l ıl ık i ç i n b i r k e z d a h a te ş e k k ü r e d e r, s a ğ l ık l ı g ü n l e r d i l e r i z. S a y g ıla r ım ız la K a n B a ğ ış ı M e r k e z i M ü d ü r ü ( K a ş e /İm z a ) M ü r a c a a t e d ile c e k k a n m e r k e z i v e a d r e s i K AR TAL K B M Ç AP A K B M : C e v i z l i M a h. E 5 y a n y o l N o :3 5-1 K a r ta l /İS T A N B U L : M i l l e t C a d. N o :1 2 2 Ç a p a / İS T A N B U L Z E Y N E P K A M İL K B M E D İR N E K B M Ç OR LU KBM : D r. F a h r i A ta b e y C d. N o :1 4 4 Z e y n e p K a m i l Ü s k ü d a r /İS T A N B U L : S a r ıc a p a ş a M a h. D e v l e t H a s ta n e s i Y a n ı E D İR N E : C u m h u r i y e t M e y d a n ı C e m a l y a M a h.a b i d i n e fe n d i S o k.k ız ıl a y İş M e r k e z i N o :4 Ç o r l u /T E K İR D A Ğ : İs ta n b u l C a d.k o c a s i n a n M a h.b a ğ l a n tı S k. R o d o p l u A p t.n o :5-1 / B L ü l e b u r g a z / K IR K L A R E L İ L Ü L E B U R G AZ K B M

50 HCV pozitif/belirsiz durumlarda; Doğrulama sonucu reaktif ise; Kan Bağışçısı Mikrobiyolojik Test Pozitifliği Bildirim Formu, Doğrulama sonucu belirsiz ise; Yeni Numune İhtiyacı Bildirim Formu nu gönderir.

51 HBV, SY pozitif durumlarda; Bağışçının kayıtlı adresine Seropozitif Kan Bağışçısı Görüşme Formu gönderir. Doğrulama sonucu non-reaktif fakat tekrarlayan tarama testi pozitifliği olduğu durumlarda, Kan Bağışı Reddi Bildirim Formu nu bağışçının kayıtlı adresine gönderir.

52 (Form C ) K AN B AĞIŞ I R E D D İ B İLD İR İM FOR MU Sayı: D.50.0.KZY Konu: Test Sonucu Bildirim i Hk. Tarih: / /. Sayın. Öncelikle kan bağış ına gös terdiğiniz ilgi ve duyarlılık için teş ekkür ederiz. Türk Kızılayı olarak hedefim iz; gönüllü bağış çılarım ızdan tem in ettiğim iz bütün kan ve kan ürünlerini, ihtiyacı olan kiş ilere güvenilir bir biçim de ve uygun koş ullarda iletilm es ini s ağlam aktır. Bu am açla, kan bağış ı s ıras ında elde edilen kan num uneleri, uzm an pers onelim izce, dünya kan bankacılığı s tandartlarında kabul görm üş taram a ve doğrulam a tes tlerinden geçirilir. Bu tes tlerin s onuçlarına göre kan ve kan ürünleri ya ihtiyacı olan kiş ilerin kullanım ına s unulur ya da im ha edilir. Ayrıca kan bağış çıs ının, U lus al Kan ve Kan Ü rünleri R ehberi'nde tanım lanan koş ullar çerçeves inde, tekrar kan bağış ı yapıp yapam ayacağına karar verilir. / /. tarihinde bağış ladığınız. num aralı kandan alınan num une ile yapılan tes tlerde ne yazık ki, kes in bir s onuca ulaş ılam am ış tır. Bu bildirim, kan bağış ından s onra s izden yeni bir kan num unes i alındı is e, bu yeni num une ile de kes in s onuca ulaş ılam adığı anlam ını taş ır. Bu durum, çoğunlukla num une kalites i ile ilgilidir ve SİZİN HASTA OLDUĞUNUZ ANLAMINA GELMEZ. Böyle durum larda, yas al olarak bağlı olduğum uz U lus al Kan ve Kan Ü rünleri R ehberi'ne göre; kan bağış çıs ından elde edilen kan ve kan ürünleri im ha edilm ekte (yani hiç bir has ta için kullanılm am akta) ve kan bağış çıs ı tekrar kan bağış ı yapm am as ı gerektiği konus unda bilgilendirilm ektedir. Bu nedenle, ne yazık ki, U lus al ve U lus lar aras ı Kan Bankacılığı Kuralları gereği artık s izden kan bağış ı kabul edem eyeceğiz. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi verebilm em iz için, m üm kün olan en yakın zam anda aş ağıda belirtilen Türk Kızılayı Kan Merkezi'ne m üracaat etm enizi rica ederiz. Tes t s onuçları hakkında bilgilendirilecek, konu hakkındaki s orularınız yanıtlanacak ve görüş m e s ıras ında gerekli görülürse ileri tetkiklerinizin yapılabileceği s ağlık kuruluş larına yönlendirileceks iniz. Bugüne kadar Kan Bağış ına gös terdiğiniz ilgi ve duyarlılık için bir kez daha teş ekkür eder, s ağlıklı günler dileriz. Lütfen unutm ayınız, s iz artık kan bağış layam ayacak ols anız bile, çevrenizdeki s ağlıklı ins anları kan bağış ına teş vik ederek kana ihtiyaç duyan has talara des teğinizi s ürdürm eye devam edebilirs iniz. Saygılarım ızla Kan Bağış ı Merkezi Müdürü (Kaş e/im za) Müracaat edilecek kan m erkezi ve adresi KARTAL KBM : C evizli Mah. E5 yan yol N o:35-1 Kartal /İSTAN BU L ÇAPA KBM : Millet C ad. N o:122 Ç apa / İSTAN BU L ZEYNEP KAMİL KBM : D r. Fahri Atabey C d. N o:144 Zeynep Kam il Ü s küdar/istan BU L EDİRNE KBM : Sarıca paş a Mah. D evlet H as tanes i Yanı ED İR N E ÇORLU KBM : C um huriyet Meydanı C em alya Mah.Abidin efendi Sok.Kızılay İş Merkezi N o:4 Ç orlu /TEKİR D AĞ LÜLEBURGAZ KBM : İs tanbul C ad.kocas inan Mah.Bağlantı Sk. R odoplu Apt.N o:5-1/ B Lüleburgaz/ KIR KLAR ELİ

53 Formların Gönderimi Sivil kan bağışçısı ise;

54

55 Formların Gönderimi Askeri kan bağışçısı ise;

56 G İZ L İ S a y ı : D K Z Y K o n u : D o ğ ru la n m ış T e s t P o z itifliğ i B ild irim i h k. T a rih : / /. T SK 5. K O L O R D U İS T İH K A M A L A Y K O M U T A N L IĞ I K IR K L A R E L İ.. ta r ih in d e P ın a r h is a r G a r n iz o n K o m u ta n lığ ı n d a E d ir n e K a n B a ğ ış M e r k e z i ta ra fın d a n d ü z e n le n e n kan b a ğ ış ı k a m p a n y a sın d a, b a ğ ış ta b u lu n a n S ila h lı K u v v e tle r P e rs o n e lin e a it, d o ğ ru la n m ış m ik ro b iy o lo jik p o z itif te s t s o n u ç la rın ın ta ra fın ız d a n d e ğ e rle n d irilm e s i h u s u s u n d a ; G e re ğ in i a rz e d e rim. D r. H ü sn ü A L T U N A Y B ö lg e M ü d ü rü E K -1 :.. a a it b ilg i z a r fı ( G İ Z L İ ) G İZ L İ

57 G İZ L İ S a y ı : D K Z Y K o n u : D o ğ ru la n m ış T e s t P o z itifliğ i B ild irim i h k. T a r ih : / /. T SK 5.K O L O R D U İ S T İ K H A M A L A Y K O M U T A N L I Ğ I P IN A R H İS A R G A R N İZ O N K O M U T A N L IĞ I.. ta r ih in d e b ir liğ in iz d e E d ir n e K a n B a ğ ış M e r k e z im iz ta r a f ın d a n d ü z e n le n e n k a n b a ğ ış ı o rg a n iz a s y o n u n d a k a n b a ğ ış ın d a b u lu n a n a ş a ğ ıd a is m i, e k te k im lik b ilg ile ri y a z ılı k a n b a ğ ış ç ıs ın ın y a p ıla n m ik ro b iy o lo jik te s tle ri re a k tif o la ra k b u lu n m u ş v e d o ğ ru la n m ış tır. U lu s a l K a n v e K a n Ü rü n le ri R e h b e ri n e g ö re k iş in in y e tk ili b ir s a ğ lık p e rs o n e li ta ra fın d a n b ilg ile n d irile re k, k o n u ile ilg ili e ğ itim a lm ış u z m a n h e k im le rin b u lu n d u ğ u, b a ğ ış ç ın ın ta k ip v e te d a v is in in y ü rü tü le b ile c e ğ i b ir s a ğ lık k u ru m u n a y ö n le n d irilm e s i v e b u k o n u d a k i g e liş m e le rin h e m o v ijila n s k a y ıtla rın ın e k s ik s iz tu tu la b ilm e s i a ç ıs ın d a n ta ra fım ız a b ild irilm e s i h u s u s u n d a ; G e re ğ in i a rz e d e rim. D r. H ü sn ü A L T U N A Y B ö lg e M ü d ü rü E k -1 : A d S O Y A D G İZ L İ

58 Formların Gönderimi İlgili KBM den söz konusu bağışçıya ait Seropozitif Kan Bağışçısı Görüşme Formu 30 gün içinde HVB Birimine ulaşmaz ise; bağışçıya geri döner, sorunu öğrenir. Bağışçı bilgilendirilmek için merkeze başvurmaz veya telefon ile ulaşılamazsa İl Sağlık Müdürlüğü ne bilgi yazısı gönderir.

59 G İZ L İ S a y ı : D K Z Y E v r a k T a k ip N o K o n u : T e s t s o n u c u b ild irim i h k. T a r ih :././.. T.C. S A Ğ L IK B A K A N L IĞ I İs ta n b u l İl S a ğ lık M ü d ü rlü ğ ü M e r k e z im iz b ü n y e s in d e h iz m e t v e r e n k a n a lm a b ir im le r in d e.ta r ih in d e k a n b a ğ ış ın d a b u lu n a n a ş a ğ ıd a k im lik v e ile tiş im b ilg ile ri y a z ılı. b a rk o d n u m a ra lı k a n b a ğ ış ç ıs ın ın.te s ti d o ğ r u la n m ış p o z itif liğ i s a p ta n m ış tır. B a ğ ış ç ı B ilg ile n d irm e F o rm u k a y ıtlı a d re s in e g ö n d e rile re k k iş i d a v e t e d ilm iş a n c a k fo rm u a lm a s ın a ra ğ m e n b ilg ile n d irm e iç in K an B a ğ ış M e rk e z i n e b a ş v u rm a m ış tır. T a ra fın ız d a n d e ğ e rle n d irilm e s i h u s u s u n d a ; G e re ğ in i a rz e d e rim. D r. H ü sn ü A L T U N A Y B ö lg e M ü d ü rü B a ğ ış ç ı B ilg ile r i: A T D B A T d ı- S o y a d ı: C K im lik N o : o ğ u m T a r ih i: a b a A d ı: d res: e l: G İZ L İ

60 HIV için bağışçıya telefon ile ulaşılamaz yada 5 gün içinde gelmez ise; tekrar aranır ve davet edilir. Her türlü çabaya rağmen bağışçıya ulaşılamaz ise İl Sağlık Müdürlüğü ne bilgi yazısı gönderir. Önemli!

61 Kan Bağışçısına posta yoluyla ulaşılamadığı tespit edildiğinde; Bağışçıya beyan ettiği telefon bilgilerinden tekrar döner ve adres bilgilerini doğrulayarak ilgili formu tekrar gönderir. Kan Bağışçısına beyan ettiği adres ve telefon bilgilerinden ulaşılamaz ise İl Sağlık Müdürlüğü ne resmi yazı ile bildirir.

62 G İZ L İ S a y ı : D K Z Y K o n u : T e s t s o n u c u b ild irim i h k. T a rih : / / T.C. S A Ğ L IK B A K A N L IĞ I İ s ta n b u l İ l S a ğ lık M ü d ü r lü ğ ü M e rk e z im iz b ü n y e s in d e h iz m e t v e re n k a n a lm a b irim le rin d e / / ta rih in d e k a n b a ğ ış ın d a b u lu n a n a ş a ğ ıd a k im lik v e ile tiş im b ilg ile ri y a z ılı b a rk o d n u m a ra lı k a n b a ğ ış ç ıs ın ın te s ti d o ğ ru la n m ış p o z itifliğ i s a p ta n m ış tır. B a ğ ış ç ı B ilg ile n d irm e F o rm u k a y ıtlı a d re s in e g ö n d e rile re k k iş i d a v e t e d ilm iş tir. F a k a t s ö z k o n u s u k iş iy e n e b e y a n e ttiğ i a d re s te n n e d e b e y a n e ttiğ i te le fo n d a n u la ş ıla m a m ış tır. T a ra fın ız d a n d e ğ e rle n d irilm e s i h u s u s u n d a ; G e re ğ in i a rz e d e rim. D r. H ü sn ü A L T U N A Y B ö lg e M ü d ü rü B a ğ ış ç ı B ilg ile r i: A T D B A T d ı- S o y a d ı C K im lik N o o ğ u m T a r ih i aba A dı d res el : : : : : : G İZ L İ

63 HIV/HCV pozitif olgularda yeni numune alındıktan sonra sonucun bilgilendirilmesi amacıyla bağışçıya telefon ile ulaşılamadığı veya 15 gün içinde bilgilendirme için bağışçının başvurmadığı durumlarda; İl Sağlık Müdürlüğü ne bildirir. HCV/HIV belirsiz olgularda iki ay sonra verilen randevuya bağışçının bilgilendirir. gelmemesi durumunda; İl Sağlık Müdürlüğü nü

64 G İZ L İ S a y ı : D K Z Y K o n u : B a ğ ış ç ı s o n u ç b a ğ la n tıs ı d o ğ ru la n m a s ı h k. T a rih /./. T.C. S A Ğ L IK B A K A N L IĞ I.. İl S a ğ lık M ü d ü r lü ğ ü M e r k e z im iz b ü n y e s in d e h iz m e t v e r e n k a n a lm a b ir im le r in d e.ta r ih in d e k a n b a ğ ış ın d a b u lu n a n a ş a ğ ıd a k im lik v e ile tiş im b ilg ile ri y a z ılı. b a rk o d n u m a ra lı k a n b a ğ ış ç ıs ın ın.te s ti d o ğ r u la n m ış p o z itif liğ i s a p ta n m ış tır. B a ğ ış ç ıd a n b a ğ ış ç ı s o n u ç b a ğ la n tıs ın ı d o ğ ru la m a k a m a c ıy la te k ra r k a n a lın m ış, b ilg ile n d irm e iç in ç a ğ rıld ığ ın d a k e n d is in e u la ş ıla m a m ış tır /d a v e te ic a b e t e tm e m iş tir. T a ra fın ız d a n d e ğ e rle n d irilm e s i h u s u s u n d a ; G e re ğ in i a rz e d e rim. D r. K B M M ü d ü rü B a ğ ış ç ı B ilg ile r i: A T D B A T d ı- S o y a d ı: C K im lik N o : o ğ u m T a r ih i: a b a A d ı: d res: e l: G İZ L İ

65 G İZ L İ S a y ı : D K Z Y E v r a k T a k ip N o K o n u : B a ğ ış ç ı s o n u ç b a ğ la n tıs ı d o ğ ru la n m a s ı h k. T a r ih :././. T.C. S A Ğ L IK B A K A N L IĞ I.. İl S a ğ lık M ü d ü r lü ğ ü M e r k e z im iz b ü n y e s in d e h iz m e t v e r e n k a n a lm a b ir im le r in d e.ta r ih in d e k a n b a ğ ış ın d a b u lu n a n a ş a ğ ıd a k im lik v e ile tiş im b ilg ile ri y a z ılı. b a rk o d n u m a ra lı k a n b a ğ ış ç ıs ın ın.te s ti b e lir s iz p o z itif liğ i s a p ta n m ış tır. B ilg ile n d irm e fo rm u k a y ıtlı a d re s in e g ö n d e rile n b a ğ ış ç ı K B M y e b a ş v u rm u ş tu r. T e s tin in d o ğ ru la n m a s ı a m a c ıy la 2 a y s o n ra s ın a k a n a lın m a k ü z e re ra n d e v u v e rilm iş a n c a k, ra n d e v u g ü n ü k a n v e rm e y e m e rk e z im iz e g e lm e m iş tir. B a ğ ış ç ıy a te le fo n ile u la ş ılm a y a ç a lış ılm ış fa k a t u la ş ıla m a m ış tır /d a v e te ic a b e t e tm e m iş tir. T a ra fın ız d a n d e ğ e rle n d irilm e s i h u s u s u n d a ; G e re ğ in i a rz e d e rim. D r. K B M M ü d ü rü B a ğ ış ç ı B ilg ile r i: A T D B A T d ı- S o y a d ı: C K im lik N o : o ğ u m T a r ih i: a b a A d ı: d res: e l: D a ğ ıtım : B ilg i: K u z e y M a rm a ra B K M M ü d ü rlü ğ ü G İZ L İ

66 Kan Bağışçısı nın bilgilendirilmeye gelmesi durumunda; KBM Müdürü tarafından gönderilen ıslak imzalı Seropozitif Kan Bağışçısı Görüşme Formu nu bağışçının dosyasında saklar. Daha önce bağışladığı kana ait test pozitifliği kendisine bildirilmesine rağmen tekrar kan bağışında bulunduğu tespit edilen bağışçıyı, 5624 sayılı Kan ve Kan Ürünleri Kanunu Madde 6-10 a göre işlem yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü ne bildirir.

67 G İZ L İ S a y ı : D K Z Y E v ra k T a k ip N o K o n u : K e s in re d a la n b a ğ ış ç ın ın te k ra r k a n b a ğ ış la m a s ı h k. T a rih :./ /. T.C. S A Ğ L IK B A K A N L IĞ I İs ta n b u l İl S a ğ lık M ü d ü rlü ğ ü M e rk e z im iz b ü n y e s in d e h iz m e t v e re n k a n a lm a b irim le rin d e.ta rih in d e b a ğ ış ın d a b u lu n a n a ş a ğ ıd a k im lik v e ile tiş im b ilg ile ri y a z ılı. b a rk o d n u m a ra lı b a ğ ış ç ıs ın ın.te s ti d o ğ ru la n m ış p o z itifliğ i s a p ta n m ış tır. Y a p ıla n a ra ş tırm a s o n u c u n d a k o n u s u b a ğ ış ç ın ın. ta rih in d e d e k a n b a ğ ış ın d a b u lu n d u ğ u,..te s ti n e d e n i y le k a lıc ı a ld ığ ı te s p it e d ilm iş v e ta rih in d e k e n d is in e b ild irilm iş tir s a y ılı K a n v e d e ğ e rle n d irilm e s i h u s u s u n d a ; K an Ü rü n le ri K anununun M adde a g ö re kan kan söz re d ta ra fın ız d a n G e re ğ in i a rz e d e rim. D r. H ü sn ü A L T U N A Y B ö lg e M ü d ü rü B a ğ ış ç ı B ilg ile r i: A T D B A T d ı- S o y a d ı: C K im lik N o : o ğ u m T a r ih i: a b a A d ı: d res: e l: G İZ L İ

68 Her ayın son Cuma günü Bölge Kan Merkezi Müdürü ne istatistiksel rapor hazırlar ve sunar. Önceden tanımlanmamış sorunlar meydana gelirse BKM Müdürü nü bilgilendirir..

69 HEMOVİJİLANS UYGULAMALARINDA KBM MÜDÜRÜNÜN GÖREVLERİ

70 Transfüzyon Merkezlerinden incelenmesi istenen kan ürünleri ile ilgili HVB tarafından ulaşılan bağışçılardan yeni testlerin çalışılması amacıyla kan numunelerini alır. KBM Müdürleri gelen tüm bağışçıların takibini yapabilmek amacıyla, Transfüzyonla Bulaşan Enfeksiyonu Doğrulanmış Bağışçının Takip Defterine kayıt eder. Mesai saatleri içerisinde ilgili form ile KBM ne başvuran bağışçıyı, TC Kimlik Numarası yazılı fotoğraflı resmi belgeden doğrular sistemden bağışçının hangi testinin pozitif olduğunu öğrenir.

71 T R A N S F Ü Z Y O N L A B U L A Ş A N E N F E K S İY O N U D O Ğ R U L A N M IŞ B A Ğ IŞ Ç IN IN T A K İP D E F T E R İ K a n B a ğ ış ı M e r k e z i:... T A R İH T C K İM L İK N O K A N B A Ğ IŞ Ç IS IN IN A D I S O YA D I BARKO D NO KAN B A Ğ IŞ D O Ğ R U L A N M IŞ T E S T P O Z İT ÖR İFL NE İĞKİ L E R İN İ R A N D E V U T A R İH İ S A Y IS I D O ĞR U L A M A B İL G İL E N D İR M E D U R U M U B A Ğ IŞ Ç IN IN D U R U M U U L A Ş IL A M A D I D A V E TE G E L M E D İ B İL G İL E N D İR İL D İ U L A Ş IL A M A D I D A V E TE G E L M E D İ B İL G İL E N D İR İL D İ U L A Ş IL A M A D I D A V E TE G E L M E D İ B İL G İL E N D İR İL D İ U L A Ş IL A M A D I D A V E TE G E L M E D İ B İL G İL E N D İR İL D İ İL S A Ğ L IK B İL D İR İL D İ H B V 'N E B İL D İR İL D İ A Ç IK L A M A İM Z A

72 Hepatit-B ve Sifiliz olgularında; Kişiyi bilgilendirir, Test Sonucu Görüşme Formu ile kayıt altına alarak formu imzalar ve bağışçıya imzalatır, Bağışçı için hazırlanan, Kan Bağışçısı Mikrobiyolojik Test Sonucu Bilgilendirme Formu bağışçıya teslim eder. Islak imzalı formu 5 gün içinde HVB ne gönderir ve formun fotokopisini alarak kendi arşivinde saklar.

73 S E R O P O Z İT İF K A N B A Ğ IŞ Ç IS I G Ö R Ü Ş M E F O R M U B a ğ ış ç ım ız ile / / ta r i h i n d e te s t s o n u c u h a k k ın d a b i l g i l e n d i r m e g ö r ü ş m e s i y a p ıl m ış tır.... 'd e b i l g i l e n d i r i l m i ş ti r. g e r ç e k l e ş ti r i l e n bu g ö rü ş m e d e b a ğ ış ç ım ız, a ş a ğ ıd a k i m a d d e le r h a k k ın d a G e n e l ta r a m a te s ti n i n y a p ıl m a a m a c ı v e s ü r e c i n i ş l e y i ş i. T e s t s o n u c u n u n a n la m ı ve o la s ı n e d e n le r i. S ö z k o n u s u e n fe k s i y o n u n b u l a ş y o l l a r ı, k l i n i k s e y r i v e te d a v i o l a n a k l a r ı i l e k o r u n m a y o l l a r ı. O l a s ı te ş h i s i n d o ğ r u l a n m a s ı v e e d i l m e s i g e r e k ti ğ i. k lin ik d e ğ e rle n d irm e le rin B ilg ile n d ir e n K iş in in y a p ıl a b i l m e s i iç in u yg u n b ir s a ğ l ık k u ru m u n a m ü ra c a a t K a n B a ğ ış ç ıs ın ın A d ı S o ya d ı :... Gö re v U n va n ı :.. İm z a s ı :.. A d ı S o ya d ı : İm z a s ı :... K a n b a ğ ış ç ıs ı, D O T E R k a p s a m ın d a ( F o r m A ) b i l g i l e n d i r i l d i. K a n b a ğ ış ç ıs ın a F o r m B te s l i m e d i l d i. K a n b a ğ ış ç ıs ı, B A T T E R k a p s a m ın d a ( F o r m C ) b i l g i l e n d i r i l d i. K a n b a ğ ış ç ıs ın a F o r m B te s l i m e d i l d i. K a n b a ğ ış ç ıs ı, Y E N İ N U M U N E g e r e k s i n i m i h a k k ın d a ( F o r m D ) b i l g i l e n d i r i l d i. K a n b a ğ ış ç ıs ın d a n a y n ı g ü n i ç i n d e y e n i b i r k a n n u m u n e s i a l ın d ı. K a n b a ğ ış ç ıs ın a, y e n i b i r k a n n u m u n e s i v e r m e k i ç i n s o n r a m ü r a c a a t e tm e s i ta v s i y e e d i l d i. G ö r ü ş m e h a k k ın d a n o t la r : m e r k e zim ize / / ta r i h i n d e n

74 (F O R M B ) K A N B A Ğ IŞ Ç IS I M İK R O B İY O L O J İK T E S T S O N U C U B İL G İL E N D İR M E F O R M U S a y ı : D K Z Y T a r ih :. K o n u : T e s t s o n u c u b ild ir im i h k. S a y ın. T ü r k K ız ıl a y ı o l a r a k h e d e fi m i z ; g ö n ü l l ü b a ğ ış ç ıl a r ım ız d a n te m i n e tti ğ i m i z b ü tü n k a n v e k a n ü r ü n l e r i n i, u z m a n p e r s o n e l i m i z c e, d ü n y a k a n b a n k a c ıl ığ ı s ta n d a r tl a r ın d a k a b u l g ö r m ü ş ta r a m a te s tl e r i n d e n g e ç i r d i k te n s o n r a, i h ti y a c ı o l a n k i ş i l e r e u y g u n k o ş u l l a r d a i l e ti l m e s i n i s a ğ l a m a k tır. T a r a m a te s tl e r i n i y a p m a k ta k i a m a c ım ız i s e ; k a n y o l u y l a h a s ta y a ( k a n ın k u l l a n ıl d ığ ı k i ş i y e ) b u l a ş m a o l a s ıl ığ ı o l a n e n fe k s i y o n e tk e n l e r i n i n k a n d a m e v c u t o l u p / o l m a d ığ ın ı s a p ta y a r a k, a l ıc ın ın k a r ş ıl a ş a c a ğ ı r i s k l e r i e n a z a i n d i r m e k ti r. G ö n ü l l ü b a ğ ış ç ıl a r ım ız d a n s a ğ l a n a n h e r k a n / k a n ü r ü n ü n e y a p ıl a n ta r a m a te s tl e r i s o n u c u e n fe k s i y o n e tk e n l e r i n i n b u l u n m a d ığ ı te s p i t e d i l d i ğ i n d e, k a n k u l l a n ım a s u n u l m a k ta d ır. T a r a m a te s tl e r i n d e e n fe k s i y o n e tk e n l e r i n i n v a r l ığ ın ı g ö s te r e n b i r d u r u m s a p ta n d ığ ı ta k d i r d e i s e, s ö z k o n u s u k a n i m h a e d i l m e k te v e h a s ta y a k u l l a n ıl m a m a k ta, i l g i l i b a ğ ış ç ım ız b i l g i l e n d i r i l m e k ü z e r e k a n m e r k e z i m i z e d a v e t e d i l m e k te d i r. /./ / ta r i h i n d e b a ğ ış l a d ığ ın ız n u m a r a l ı k a n d a n a l ın a n n u m u n e i l e y a p ıl a n ta r a m a te s ti n i z i n s o n u c u p o z i ti f b u l u n m u ş tu r. B u n e d e n l e b a ğ ış ın ız s o n u c u n d a e l d e e d i l e n k a n v e k a n ü r ü n l e r i m e r k e z i m i z d e i m h a e d i l m i ş o l u p h i ç b i r h a s ta i ç i n k u l l a n ıl m a m ış tır. A ş a ğ ıd a te s t s o n u ç l a r ın ız ın a y r ın tıl a r ı y e r a l m a k ta d ır. L ü tfe n, s i z i n l e y a p tığ ım ız g ö r ü ş m e d e d e b e l i r tti ğ i m i z g i b i, b u fo r m i l e e n y a k ın z a m a n d a, s i z e e n y a k ı n s a ğ l ı k k u r u l u ş u n u n E n f e k s i y o n H a s t a l ı k l a r ı ( İ n t a n i y e ) P o l i k l i n i ğ i 'n e b a ş v u r u n u z. N e y a z ık k i, U l u s a l v e U l u s l a r a r a s ı K a n B a n k a c ıl ığ ı K u r a l l a r ı g e r e ğ i, a r tık s i z d e n g ö s te r d i ğ i n i z i l g i v e d u y a r l ıl ık i ç i n te ş e k k ü r e d e r i z. k a n b a ğ ış ı k a b u l e d e m e y e c e ğ i z. B u g ü n e k a d a r k a n b a ğ ış ın a L ü tfe n u n u tm a y ın ız, s i z a r tık k a n b a ğ ış l a y a m a y a c a k o l s a n ız b i l e, ç e v r e n i z d e k i s a ğ l ık l ı i n s a n l a r ı k a n d u y a n h a s ta l a r a d e s te ğ i n i z i s ü r d ü r m e y e d e v a m e d e b i l i r s i n i z. b a ğ ış ın a te ş v i k e d e r e k k a n b a ğ ış ın a i h ti y a ç S a y g ıla r ım ız la D r. H ü s n ü A L T U N A Y B ö lg e M ü d ü rü T a r a m a T e s ti Y ö n te m K e s in S o n u ç * Test Adı D o ğ r u la m a T e s t i* * Y ö n te m Sonuç HBsAg M i k r o - E L IS A / C L IA H B s A g K o n fi r m a s y o n * * * M i k r o - E L IS A.. A n ti - H B c T o ta l M i k r o - E L IS A A n t i- H C V M i k r o - E L IS A / C L IA In n o - L IA H C V S c o r e R IB A H IV 1 /2 A g + A b M i k r o - E L IS A / C L IA.. In n o - L IA H IV I- II S c o r e R IB A S if iliz M i k r o - E L IS A / C L IA. F T A - A B S Ig G IF A T A ç ı k l a m a l a r : T a r a m a v e D o ğ r u la m a t e s t le r i, T ü r k K ız ıla y ı B ö lg e K a n M e r k e z i L a b o r a t u v a r la r ın d a g e r ç e k le ş t ir ilm iş t ir. ( * ) U lu s a l K a n v e K a n Ü r ü n le r i R e h b e r i'n in ö n e r ile r i d o ğ r u lt u s u n d a, t a r a m a t e s t i ilk ç a lış m a s o n u c u r e a k t if o la n n u m u n e, a y n ı y ö n t e m ile, ik i k e z d a h a ç a lış ılm a k t a d ır ( d o u b le c h e c k ). T e k r a r ç a lış m a la r ın d a n e n a z b ir in d e r e a k t if s o n u ç a lın m a s ı d u r u m u " t e k r a r la y a n r e a k t if lik " o la r a k k a b u l e d ilm e k t e d ir v e t a r a m a t e s t i k e s i n s o n u c u " r e a k t if " o la r a k a t a n m a k t a d ır. A y r ıc a m ik r o - E L IS A y ö n t e m in d e A n t i- H C V v e H IV 1 / 2 A g + A b t e s t le r i iç in % 2 0, H B s A g v e S iliz t e s t le r i iç in % 1 0 g r a y - z o n e ( b e lir s iz ) s ın ır ı k u lla n ılm a k t a v e b u s ın ır la r d a k i n u m u n e le r k a n v e k a n ü r ü n le r i g ü v e n liğ i a ç ıs ın d a n " r e a k t if " o la r a k a t a n m a k t a d ır. ( * * ) D o ğ r u la m a t e s t le r i, y a ln ız c a t a r a m a t e s t i k e s in s o n u c u " r e a k t if " o la n n u m u n e le r e u y g u la n m a k t a d ır. ( * * * ) H B s A g K o n f ir m a s y o n / N ö t r a liz a s y o n t e s t i, y a ln ız c a H B s A g t a r a m a t e s t i k e s i n s o n u c u " r e a k t if " ik e n A n t i- H B c T o t a l t e s t i s o n u c u " N e g a t if " o la n n u m u n e le r e u y g u la n m a k t a d ır. K ı s a l t m a l a r : E L IS A ( E n z y m e - lin k e d im m u n o s o r b e n t a s s a y ), C L IA ( C h e m ilu m in e s c e n c e Im m u n o a s s a y ), R IB A ( R e c o m b in a n t Im m u n o b lo t A s s a y ), L IA ( L in e Im m u n o a s s a y ), IF A T ( In d ir e c t F lu o r e s c e n t A n t ib o d y T e c h n iq u e ), F T A - A B S ( F lu o r e s c e n t T r e p o n e m a l A n t ib o d y - A b s o r p t io n )

75 HCV ve HIV doğrulanmış pozitif olgularda; Sizde bir test pozitifliği saptadık bunun doğrulanması amacıyla kan alacağız, şimdilik sonucu göremiyorum, sonuçlarınız çıkınca sizi tekrar arayacağız şeklinde bir açıklama yapar.

76 Bağışçının kaydı yapılarak jelli tüpe 10 cc kan alınır ve Tarama/Grup Tipleme Talep Formu ile laboratuara gönderir ve HVB ne bilgi verir. Laboratuar çalışmanın sonucunu HVB ye gönderir. HVB gerekli kayıtları aldıktan sonra ilgili KBM ye gizli faks ile sonuçları gönderir KBM Müdürü ne test sonucu 3 gün içinde bildirilmez ise HVB yi telefon ile arayarak bilgi alır. Sonuç eline geçince KBM Müdürü bağışçıyı telefon ile tekrar çağırır.

77 Sonuç POZİTİF/NEGATİF ise; İlgili kan bağışçısını sonucuna göre bilgilendirir, Seropozitif Kan Bağışçısı Görüşme Formu ile kayıt altına alarak formu imzalar ve bağışçıya imzalatır, Bağışçı için hazırlanan, Form bağışçıya teslim edilir. Test Sonucu Görüşme Formunu 5 gün içinde HVB ne gönderir, Formun fotokopisini alarak kendi arşivinde saklar.

78 Bağışçı çağrıya rağmen 5 (beş) gün içinde gelmez ise; Telefon ile bağışçıya ulaşıp sorunu öğrenmeye çalışır, Son görüşmeden 15 gün sonrasına kadar bekler, Telefon ile bağışçıya ulaşamaz veya 15 gün içinde bilgilendirme için gelmez ise HVB tarafından İl Sağlık Müdürlüğü bilgilendirilir. Durumu izah eden bir açıklama Test Sonucu Görüşme Formuna kayıt edilir ve bir fotokopisi kendi arşivinde muhafaza edilmek suretiyle asıl ıslak imzalı formu HVB ne gönderir.

79 HCV ve HIV doğrulama belirsiz olgularda; Sizde bir test pozitifliği saptadık ancak bunun doğrulama testleri belirsiz çıktı. Bunun doğrulanması amacıyla 2ay sonra kan alacağız şeklinde bir açıklama yapılır.

80 Bağışçının kaydı yapılarak belirlenen güne randevusu verilir. Randevu günü gelmeyen bağışçı telefon ile aranarak sorun öğrenilir, bağışçı gelmez ise İl Sağlık Müdürlüğü bilgilendirilir Randevu günü gelen bağışçının kaydı yapılarak jelli tüpe 10 cc kan alınır ve laboratuara gönderilir.hvb ye bilgi verir. Laboratuar çalışmanın sonucunu HVB ye gönderir. KBM Müdürü, test sonucu 10 gün içinde bildirilmez ise HVB yi telefon ile arayarak bilgi alır Sonucu HVB kontrollü faks ile ilgili KBM ye gönderir Sonuç eline geçince KBM Müdürü tekrar bağışçıyı telefon ile çağırır.

81 G İZ L İ S a y ı : D K Z Y E v r a k T a k ip N o K o n u : B a ğ ış ç ı s o n u ç b a ğ la n tıs ı d o ğ ru la n m a s ı h k. T a r ih :././. T.C. S A Ğ L IK B A K A N L IĞ I.. İl S a ğ lık M ü d ü r lü ğ ü M e r k e z im iz b ü n y e s in d e h iz m e t v e r e n k a n a lm a b ir im le r in d e.ta r ih in d e k a n b a ğ ış ın d a b u lu n a n a ş a ğ ıd a k im lik v e ile tiş im b ilg ile ri y a z ılı. b a rk o d n u m a ra lı k a n b a ğ ış ç ıs ın ın.te s ti b e lir s iz p o z itif liğ i s a p ta n m ış tır. B ilg ile n d irm e fo rm u k a y ıtlı a d re s in e g ö n d e rile n b a ğ ış ç ı K B M y e b a ş v u rm u ş tu r. T e s tin in d o ğ ru la n m a s ı a m a c ıy la 2 a y s o n ra s ın a k a n a lın m a k ü z e re ra n d e v u v e rilm iş a n c a k, ra n d e v u g ü n ü k a n v e rm e y e m e rk e z im iz e g e lm e m iş tir. B a ğ ış ç ıy a te le fo n ile u la ş ılm a y a ç a lış ılm ış fa k a t u la ş ıla m a m ış tır /d a v e te ic a b e t e tm e m iş tir. T a ra fın ız d a n d e ğ e rle n d irilm e s i h u s u s u n d a ; G e re ğ in i a rz e d e rim. D r. K B M M ü d ü rü B a ğ ış ç ı B ilg ile r i: A T D B A T d ı- S o y a d ı: C K im lik N o : o ğ u m T a r ih i: a b a A d ı: d res: e l: D a ğ ıtım : B ilg i: K u z e y M a rm a ra B K M M ü d ü rlü ğ ü G İZ L İ

82 Sonuç POZİTİF/NEGATİF/ BELİRSİZ ise; İlgili kan bağışçısını sonucuna göre bilgilendirir, Test Sonucu Görüşme Formu ile kayıt altına alarak formu imzalar ve bağışçıya imzalatır, Bağışçı için hazırlanan, Kan Bağışçısı Mikrobiyolojik Test Sonucu Bilgilendirme Formu bağışçıya teslim edilir. Test Sonucu Görüşme Formunu 5 gün içinde HVB ne gönderir, Formun fotokopisini alarak kendi arşivinde saklar.

83 Bağışçı çağrıya rağmen 5 (beş) gün içinde gelmez ise; Telefon ile bağışçıya ulaşıp sorunu öğrenmeye çalışır, Son görüşmeden 15 gün sonrasına kadar bekler, Telefon ile bağışçıya ulaşamaz ise veya 15 gün içinde bilgilendirme için bağışçı gelmez ise İl Sağlık Müdürlüğü ne bildirir. Durumu izah eden bir açıklamayı Test Sonucu Görüşme Formuna kayıt eder, fotokopisini kendi arşivinde muhafaza etmek için alır ve ıslak imzalı formu HVB ne gönderir.

84 HEMOVİJİLANS UYGULAMALARINDA TARAMA LABORATUARI GÖREVLERİ

85 TM tarafından gönderilen ve kullanılan ürüne ait HBV/ HCV/ HIV yönünden bulaştırıcı olduğuna dair laboratuar bulgularını ve/ veya hastalık semptomlarını içeren Şüphelenilen İstenmeyen Ciddi Etkiler İçin Hızlı Bildirim Formu (Ek G4.1) nun fotokopisini HVB den teslim alır. Diğer BKM lerden gelen talepleri resmi yazı ile kabul eder.

86 Ek G4.1 ile bildirilen ürünlere ait bağışçıların arşivde saklanan şahit numunelerini ve taze kan örneğini alarak HBV/ HCV veya HIV enfeksiyonlarının dışlanabilmesi için acil test yöntemiyle tekrar çalışır. Şahit numunenin tek örnek olarak ayrılıp saklanması durumlarında, sadece Savcılık veya Sağlık Bakanlığı istekleri doğrultusunda çalışma yapar. Kimlik ve test sonucu doğrulamak için alınan ve Tarama/Grup Tipleme Testleri Talep Formu ile gönderilen yeni numuneleri acil test yöntemiyle çalışır ve sonucu HVB ne bildirir.

87 HEMOVİJİLANS UYGULAMALARINDA DOĞRULAMA LABORATUARI GÖREVLERİ

88 HIV, HBV, HCV VE Sy doğrulanmış, belirsiz ve tekrarlayan tarama test pozitif sonuçlarını Doğrulama Testi Talep ve Sonuç Formu ile HVB ne gönderir. TM lerinden Ek G4.1 ile bildirilen Tarama Laboratuarı tarafından testleri tekrarlanmış numunelere doğrulama testi uygular ve sonucu Tarama Laboratuarına teslim eder.

89 HCV ve HIV doğrulama belirsiz olgularda; Tarama Laboratuarı tarafından testleri tekrarlanmış ve Doğrulama Testi Talep ve Sonuç Formu ile gönderilmiş yeni numunelere doğrulama testi uygular ve Tarama Laboratuarına teslim eder.

90 HEMOVİJİLANS UYGULAMALARINDA GRUPLAMA LABORATUARI GÖREVLERİ

91 HVB tarafından Hata Bildirim Formu/ Ek G4.1 ile getirilen ürünleri formların fotokopisi ile teslim alır. Ürünü inceler ve Geriye Dönen Kan Bileşeni İnceleme Raporu ile HVB ne teslim eder.

92 Raporda; Ürün hatalıdır imha edilmeli ve ürün değiştirilmeli, Ürün hatalı değildir ancak kontaminasyon nedeniyle imha edilmelidir, Ürün hatalı değildir kullanıma sunulabilir, İbareleri bulunmalıdır.

93 HEMOVİJİLANS UYGULAMALARINDA ÜRÜN İŞLEM LABORATUARI GÖREVLERİ

94 İstenmeyen Olay Bildirim Formu/Hata Bildirim Formu sonrası incelemesi tamamlanmış, HVB tarafından teslim edilen hatalı veya kontamine ürünlerin fiziksel imhasını gerçekleştirir.

95 HEMOVİJİLANS UYGULAMALARINDA KALİTE KONTROL LABORATUARI GÖREVLERİ

96 İncelenmek üzere HVB tarafından getirilen ürünleri Şüphelenilen İstenmeyen Ciddi Etkiler için Hızlı Bildirim Formu/Hata Bildirim Formu nun fotokopisi ile teslim alır. Ürünü inceler ve Geriye Dönen Kan Bileşeni İnceleme Raporu ile HVB ne teslim eder.

97 Raporda; Ürün hatalıdır imha edilmeli ve ürün değiştirilmeli, Ürün hatalı değildir ancak kontaminasyon nedeniyle imha edilmelidir, Ürün hatalı değildir kullanıma sunulabilir, İbareleri bulunmalıdır.

98 HEMOVİJİLANS UYGULAMALARINDA ÜRÜN DAĞITIM BİRİMİ GÖREVLERİ

99 Gerçekleşmesi son anda önlenmiş olaylar kapsamında değerlendirilebilecek olayları incelenmesi amacıyla İstenmeyen Olay Bildirim Formu doldurarak HVB ne teslim eder. HVB tarafından teslim edilen hatasız ürünleri kullanılmak üzere sisteme kabul eder. TM den Hata Bildirim Formu ile gönderilen ürünleri HVB ne teslim eder.

100 HVB nden e-posta yoluyla gelen rapor doğrultusunda ürünü iade alır ve değişimini sağlar. Diğer BKM lerinden gelen, ürünlerin teslim alınması aşamasında tespit edilen hatalarda ürün dağıtım birimi meslek yetkilisi/yetkilileri hatalı ürünlerin numaralarını yazarak tutanak tutar, Ürünleri fotoğraflar, İlgili BKM yi bilgilendirerek en kısa sürede iadesini sağlar, İlk mesai gününde Ürün Dağıtım Birim Şefi tutanağı resmi yazı ile BKM Müdürü ne iletir.

101

102 Bildirimi yapılan bağışçıların merkezi sisteminden Türk Kızılayı kayıtlı bağışçıların 1 yıllık taraması ile çıkan sonuçta; 2 bağışçının bilgilendikten sonra kan bağışında bulunduğu tespit edilmiş ve 5624 sayılı Kan ve Kan Ürünleri Kanunu Madde 6-10 a göre işlem yapılması için Sağlık Bakanlığı na bildirilmiştir.

103 4 bağışçının yanlış beyanda bulunup kan verdiği tespit edilmiş ve İl Sağlık Müdürlüğü ne bildirilmiştir. HBsAg pozitifliği olan 4 bağışçının 1 yıllık zaman dilimi içerisinde non-reaktif bağışı olduğu tespit edilmiş ve kanı kullanan hastanelerin başhekimliklerine ve İl Sağlık Müdürlüğü ne bildirimde bulunulmuştur. - 2 Hastaneden, ürünün kullanıldığı 2 hastanın da hastalığına bağlı olarak ex olduğu tarafımıza bildirilmiştir.

104 HCV belirsizliği olan 2 bağışçının 1 yıllık zaman dilimi içinde non-reaktif bağışı olduğu ve ürünlerinin kullanıldığı tespit edilmiştir. Kişilere ulaşılarak HCV-RNA çalışılmış ve sonuçlar non-reaktif çıkmıştır. HCV reaktif olan bir bağışçının başkasına ait kimlikle bağışta bulunduğu tespit edilerek İl Sağlık Müdürlüğü ne bildirilmiştir. HIV pozitif olan bir bağışçıya ise beyan ettiği adres ve telefon bilgisinin yanlış olması nedeniyle ulaşılamamış ve İl Sağlık Müdürlüğü ne bildirilmiştir.

105 Doğrulanmış Test Pozitifliklerinin Görülme Sıklığı POZİTİF TEST SONUCU BİLDİRİM YAPILAN BAĞIŞÇI SAYISI GÖRÜLME SIKLIĞI HBsAg 1012 % 0,7 Sifiliz 318 % 0,2 HCV 109 % 0,07 HIV 15 % 0,01 TOPLAM 1454 % 1,03

106 tarihleri arasında 1442 kan bağışçısının mikrobiyolojik doğrulanmış test pozitifliği bildirimi yapılmıştır. BÖLGELERE GÖRE DAĞILIM T kişi (İSTANBUL) T kişi (ÇORLU) T kişi (EDİRNE) T0033 T kişi (LÜLEBURGAZ) T Bağış 1229 Mükerrer Bağış 213 ERKEK 1344 KADIN 98 8 Kişide; HBsAg+Sifiliz 2 Kişide; HCV+Sifiliz 1 Kişide; HIV+Sifiliz 1 Kişide; HBsAg+HCV tespit edilmiştir.

107 Doğrulanmış Test Pozitifliklerinin Bölgelere Göre Dağılımı

108 Doğrulanmış Test Pozitifliklerinin Hastalıklara ve Bilgilenen Kişi Sayısına Göre Dağılımı POZİTİF BEKLEMEDE OLAN BİLGİLENEN KİŞİ TEST KİŞİ SAYISI SAYISI SONUCU ASKER BAĞIŞÇILAR S.B BİLDİRİLEN ULAŞILIP TOPLAM ULAŞILAMAYAN GELMEYEN HBV HCV HIV SİFİLİZ TOPLAM %

109 İade olan/30 günü dolan bağışçıların telefon ile arama sonuçları ARAMA SONRASI GELMEYEN KİŞİLER POZİTİF TEST BEKLEMEDE GELEN GELECEĞİNİ SÖYLEYEN SONUCU GELMEK İSTEMEYEN HASTANEDE BİLGİLENEN TOPLAM HBV HCV HIV SİFİLİZ TOPLAM % 3,1 47,8 36,1 5,5 7,5 100

110 Telefon ile aranıp ulaşılan kişilerin bilgilenme durumları ULAŞILAN POZİTİF TEST SONUCU KİŞİ SAYISI TOPLAM ULAŞILAMAYAN YANLIŞ NO KİŞİ SAYISI ARANAN KİŞİ SAYISI HBV HCV HIV SİFİLİZ TOPLAM %

111 BATTER Bağışçıların Oranı POZİTİF TEST SONUCU BİLDİRİM YAPILAN BAĞIŞÇI SAYISI HBsAg 4 Sifiliz 31 HCV 16 HIV 19 TOPLAM 70 BATTER (Bağışlar Arası Tekrarlayan Test Pozitifliği) olan bağışçılar 2 tarama testi pozitifliği saptandıktan sonra sistem tarafından kesin redde atılmakta ve bu kişiler tekrar kan bağışçısı olamamaktadır.

112 TARTIŞMA HIV pozitiflerin bildirimi sorunu BATTER bildirimi Doğrulama belirsiz HIV/HCV/HBV bildirimi Kliniklerde tespit edilen pozitiflikler Süreli Bölge Kan Merkezlerinin bağışçılara ulaşma sorunu Yeterli şahit numune saklama Hemovigilans Birimi oluşturma

113 SON SÖZ Kapsamlı bir Haemovigilans toplantısı planlanmalı Bu toplantıda uygulama kararları alınmalı Tüm hizmet birimlerinin ulaşabildiği yazılım hazırlanmalı (SB) Tüm hizmet birimleri ciddi önlemler almalı

114 Katkıda bulunanlar Dr. Yalçın AKSU Dr. Erdoğan KOŞAN Dr. İlhan BİRİNCİ Dr. Serdar HEPGÜL Dr. Başar YÖNGEL Dr. Burak KIZANLIK Dr. Gülhayat KOÇ KIZANLIK Bölge Kalite Sorumlusu Güler DİŞİAÇIK Bölge Kalite Sorumlusu Şükriye AKKOYUN Kartal KBM Kalite Sorumlusu Aylin AYYILDIZ Haemovigilans sorumlusu Seda BAŞAK ALİZ Haemovigilans sorumlusu Serap KINALI BEREKETLİ

115

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HTRF-T22-P01

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HTRF-T22-P01 Sayfa: 1/6 Revizyonun Açıklaması Madde No - - KAPSAM: Transfüzyon Merkezi Hazırlayanlar Murat ORULLUOĞLU Transfüzyon Merk. Sor. Tekn. Gülay YABA Kalite Yönetim Birimi Kontrol Funda BATMAZOĞLU Kalite Koordinatörü

Detaylı

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi KİHG/İŞL-005 19.08.2009 07.08.2012 2 1/8 GÜNCELLEME BİLGİLERİ Güncelleme Tarihi Güncelleme No Açıklama 11.11.2009 1 Belge içeriğinde ve belge numarasında değişiklik yapılması 07.08.2012 2 Komite, başlık,

Detaylı

TRANSFÜZYON MERKEZİ HEMOVİJİLANS(İSTENMEYEN CİDDİ ETKİ VE OLAYLARIN BİLDİRİMİ )VE İZLENEBİLİRLİK TALİMATI

TRANSFÜZYON MERKEZİ HEMOVİJİLANS(İSTENMEYEN CİDDİ ETKİ VE OLAYLARIN BİLDİRİMİ )VE İZLENEBİLİRLİK TALİMATI 1.AMAÇ.. Kan bağışçısı veya alıcılarda ortaya çıkan istenmeyen ciddi etki ve olaylar ile kan bağışçılarının epidemiyolojik takibinin sağlandığı işlemlerin bütününü tanımlamaktır. 2.KAPSAM : Bu talimat

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1 / 5 İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ:...2 2.UYGULAMA...2 2.1. İLAÇ VE MALZEME İSTEMLERİNİN ECZANEYE BİLDİRİLMESİ... 2 2.2. İLAÇ VE MALZEMELERİN TEMİNİ... 2 2.3. TESLİM ALINMASI VE YERLEŞTİRİLMESİ... 2 2.4. SAKLAMA

Detaylı

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ (EK MADDE-1 E GÖRE) ve BAŞVURULARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans

Detaylı

PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ETİK YÖNERGE TASLAĞI. GEREKÇE: TTB UDEK kararı gereğince, Federasyon Yönetim

PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ETİK YÖNERGE TASLAĞI. GEREKÇE: TTB UDEK kararı gereğince, Federasyon Yönetim PATOLOJİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ETİK YÖNERGE TASLAĞI GEREKÇE: TTB UDEK kararı gereğince, Federasyon Yönetim Kurulunun önerileri doğrultusunda bu çalışma yapılmıştır. GENEL KONULAR: Madde 1.Tanım: 1.1.

Detaylı

H A S T A N E E N F E K S İY O N L A R IN I Ö NLEM E. E L İF C O Ş K U N E n fe k s iy o n K o n tr o l H e m ş ir e s i

H A S T A N E E N F E K S İY O N L A R IN I Ö NLEM E. E L İF C O Ş K U N E n fe k s iy o n K o n tr o l H e m ş ir e s i H A S T A N E E N F E K S İY O N L A R IN I Ö NLEM E E L İF C O Ş K U N E n fe k s iy o n K o n tr o l H e m ş ir e s i H ip o k r a t (M.Ö. 4 6 0-3 7 0 ) Ö n c e lik le z a r a r v e r m e 2 F lo r e

Detaylı

ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ

ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ HASTANEMİZ KOMİTE VE EKİPLERİN İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ: Hastanedeki ekip, yönetim ekibi, komisyon ve komitelerin; hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun ve devamlılığının

Detaylı

ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, Alanya Belediyesi

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı B.13.2.SGK.0.10.03.01-3804304 10.03.2010 Konu : Aile Hekimliği Başlatılan İllerde Genel Sağlık Sigortalılığı Tescil İşlemleri... SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE. SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNE. 28/09/2008 tarihli

Detaylı

UÜ-SK ORGAN VE DOKU NAKLİ PROSEDÜRÜ

UÜ-SK ORGAN VE DOKU NAKLİ PROSEDÜRÜ Rev. No : 01 Rev.Tarihi : 13 Haziran 2012 1/ 1. Amaç: UÜ-SK da organ ve doku nakli hizmetlerinden yararlanacak hastaların ve/veya canlı vericilerinin başvuru kriterlerinin ve organ bekleme listelerine

Detaylı

İPOTEK, doğmuş veya ilerde doğması muhtemel bir borç için, bir taşınmaz malın teminat gösterilmesidir.

İPOTEK, doğmuş veya ilerde doğması muhtemel bir borç için, bir taşınmaz malın teminat gösterilmesidir. İPOTEK, doğmuş veya ilerde doğması muhtemel bir borç için, bir taşınmaz malın teminat gösterilmesidir. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR 1-)Kimlik Belgesi Taşınmaz sahibi veya yetkili temsilcilerinin Kimlik

Detaylı

ECZACIBAŞI YAPI GEREÇLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / ECYAP [] 14.06.2014 15:46:12

ECZACIBAŞI YAPI GEREÇLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / ECYAP [] 14.06.2014 15:46:12 ECZACIBAŞI YAPI GEREÇLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / ECYAP [] 14.06.2014 15:46:12 Ortaklığın Adresi : Büyükdere Cad. Alikaya Sok. No: 5 Levent, Şişli-İstanbul Telefon ve Faks Numarası : Tel : 0212 317 94

Detaylı

ATAÇ Bilgilendirme Politikası

ATAÇ Bilgilendirme Politikası ATAÇ Bilgilendirme Politikası Amaç Bilgilendirme politikasının temel amacı, grubun genel stratejileri çerçevesinde, ATAÇ İnş. ve San. A.Ş. nin, hak ve yararlarını da gözeterek, ticari sır niteliğindeki

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

B T A n a l o g T r a n s m i t t e r. T e k n i k K ı l a v u z u. R e v 1. 2

B T A n a l o g T r a n s m i t t e r. T e k n i k K ı l a v u z u. R e v 1. 2 B T - 111 A n a l o g T r a n s m i t t e r T e k n i k K ı l a v u z u R e v 1. 2 1. Ö N G Ö R Ü N Ü M, Ü S T Ü N L Ü K L E R İ VE Ö Z E L L İ K L E R İ M i k r o k o n t r o l ö r t a b a n l ı BT- 111

Detaylı

AMAÇ: Hastalarımızın ve hasta yakınlarının tedavi öncesi, tedavi sırasında ve tedavi sonrasında bilgilendirilmesini ve eğitilmesini sağlamak.

AMAÇ: Hastalarımızın ve hasta yakınlarının tedavi öncesi, tedavi sırasında ve tedavi sonrasında bilgilendirilmesini ve eğitilmesini sağlamak. AMAÇ: Hastalarımızın ve hasta yakınlarının tedavi öncesi, tedavi sırasında ve tedavi sonrasında bilgilendirilmesini ve eğitilmesini sağlamak. KAPSAM: Tüm ayaktan ve yatarak tedavi gören hasta ve hasta

Detaylı

GELECEĞİ DÜŞÜNEN ÇEVREYE SAYGILI % 70. tasarruf. Sokak, Park ve Bahçelerinizi Daha Az Ödeyerek Daha İyi Aydınlatmak Mümkün

GELECEĞİ DÜŞÜNEN ÇEVREYE SAYGILI % 70. tasarruf. Sokak, Park ve Bahçelerinizi Daha Az Ödeyerek Daha İyi Aydınlatmak Mümkün www.urlsolar.com S L D-S K -6 0 W ile 1 5 0 W St an d art S o kak L a m ba sı F iya t K arşılaşt ırm a sı kw h Ü c reti Yıllık Tü ke tim Ü cre ti Y ıllık T ü ketim Fa rkı kw Sa at G ü n A y Stan d art

Detaylı

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR Bu rapor Ankara Emeklilik A.Ş Gelir Amaçlı Uluslararası Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım

Detaylı

Sosyal Sigortalar Yönetmeliği İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Raporları

Sosyal Sigortalar Yönetmeliği İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Raporları Sosyal Sigortalar Yönetmeliği İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Raporları Sosyal Sigortalar Yönetmeliği İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Raporları İş Kazası ve Meslek Hastalığı, Tanımı, Kapsamı, Bildirilmesi

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/5)

Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/5) Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/5) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, insan sağlığı

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ ESASI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ ESASI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ ESASI Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu esas Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

Hepatit B Virüs Testleri: Hepatit serolojisi, Hepatit markırları

Hepatit B Virüs Testleri: Hepatit serolojisi, Hepatit markırları HEPATİT B TESTLERİ Hepatit B Virüs Testleri: Hepatit serolojisi, Hepatit markırları Hepatit B virüs enfeksiyonu insandan insana kan, semen, vücut salgıları ile kolay bulaşan yaygın görülen ve ülkemizde

Detaylı

WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU. Süheyla GÜVEN

WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU. Süheyla GÜVEN WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU Süheyla GÜVEN İÇİNDEKİLER 1. İÇERİK 1 2. WEB VE SAP (ORION) KULLANICI YAPISI.. 2 3. 1. AŞAMA ÖĞRENCİ GİRİŞİ.3 4. 2. AŞAMA DANIŞMAN ONAYI..6 5. 3. AŞAMA

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. BİLGİLENDİRME Doküman No : INM_PR_40 Yayın Tarihi : 30/03/2016 Revizyon Tarihi ve Sayısı : - Sayfa 1 BİLGİLENDİRME 1. Amaç Bilgilendirme Politikası nın temel amacı; ticari

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü Sayfa 1 / 8 NÜKLEER TIP HİZMETLERİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ HAZIRLAYAN NÜKLEER TIP HİZMETLERİ BÖLÜM KALİTE SORUMLUSU KONTROL EDEN KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ ONAY BAŞHEKİM Sayfa 2 / 8 1.AMAÇ: 2.KAPSAM: Nükleer Tıp

Detaylı

DIŞ)KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

DIŞ)KONTROLÜ PROSEDÜRÜ .07.21 26.03.23-02 DEĞERLENDİR: -02 1. AMAÇ: Hastanemizde HKS yer alan şartlarla ilgili iç ve dış kaynaklı dokümanların ve verilerin hazırlanması, kontrolü, onayı, dağıtımı, korunması, güncelleştirilmesi,

Detaylı

2. Kapsam: Bu prosedür erişkin ve çocuk hastanın yoğun bakım ünitesine kabul edilmesinden taburcu edilmesine kadar yürütülen işlemleri kapsar.

2. Kapsam: Bu prosedür erişkin ve çocuk hastanın yoğun bakım ünitesine kabul edilmesinden taburcu edilmesine kadar yürütülen işlemleri kapsar. 1 / 5 1. Amaç: Bu prosedür, UÜ-SK da yaşam desteğine gerek duyan ve komadaki erişkin ve çocuk hastalara sunulacak yoğun bakım hizmetlerinin eşit, standart ve etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamayı amaçlamaktadır.

Detaylı

(Bakanlık Makamının 26.02.2001 tarih ve 1832 sayılı Oluru ile yürürlüğe girmiştir. )

(Bakanlık Makamının 26.02.2001 tarih ve 1832 sayılı Oluru ile yürürlüğe girmiştir. ) BÖBREK NAKLİ MERKEZLERİ YÖNERGESİ (Bakanlık Makamının 26.02.2001 tarih ve 1832 sayılı Oluru ile yürürlüğe girmiştir. ) (Değişiklikler Bakanlık Makamının 20.12.2005 tarih ve 10802 sayılı Oluru ile yürürlüğe

Detaylı

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI ENFEKSİYON KONTROL YÖNETMELİĞİ

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI ENFEKSİYON KONTROL YÖNETMELİĞİ YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI ENFEKSİYON KONTROL YÖNETMELİĞİ Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği Resmi Gazete: 11 Ağustos 2005-25903 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI

17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI 17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI GENEL SEKRETERLER TOPLANTI TUTANAĞI 1-Bilginin elektronik ortamda paylaşımı

Detaylı

Bazı Tekstil ve Konfeksiyon Ürünlerinin Denetimine İlişkin Tebliğ (İthalat: 2011/15) (31.12.2010 t. 27802 s. R.G.)

Bazı Tekstil ve Konfeksiyon Ürünlerinin Denetimine İlişkin Tebliğ (İthalat: 2011/15) (31.12.2010 t. 27802 s. R.G.) Bazı Tekstil ve Konfeksiyon Ürünlerinin Denetimine İlişkin Tebliğ (İthalat: 2011/15) (31.12.2010 t. 27802 s. R.G.) Dış Ticaret Müsteşarlığından : Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Tebliğ, EK I'deki listede yer alan

Detaylı

HASTA TRANSFER PROSEDÜRÜ

HASTA TRANSFER PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 08.11.2012 Acil Servis Hemşire İzlem Formu ifadesi kaldırıldı. 01 Yerine Acil Servis hasta Değerlendirme ve Gözlem Formu ndaki hemşire izlem notları

Detaylı

Yakıt Özelliklerinin Doğrulanması. Teknik Rapor. No.: 942/7193278-00

Yakıt Özelliklerinin Doğrulanması. Teknik Rapor. No.: 942/7193278-00 Müşteri : Kozyatağı Mahallesi Sarı Kanarya Sok. No: 14 K2 Plaza Kat: 11 Kadıköy 34742 İstanbul Türkiye Konu : Seçilen Yakıt Özelliklerin Belirlenmesi için Dizel Yakıtlara İlişkin Testlerin, Doğrulanması

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı

Destekli Proje Başvuru Prosedürü

Destekli Proje Başvuru Prosedürü Destekli Proje Başvuru Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2014 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EVRAK KAYIT VE DOSYALAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EVRAK KAYIT VE DOSYALAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EVRAK KAYIT VE DOSYALAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı, T.C. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı nın

Detaylı

Sirküler 2015/009 14 Eylül 2015

Sirküler 2015/009 14 Eylül 2015 Sirküler 2015/009 14 Eylül 2015 Konu: Elektronik Tebligat Uygulaması Zorunluluğu 27 Ağustos 2015 tarih ve 29458 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 456 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile elektronik

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

SAĞLIK TAZMİNAT ÖDEMELERİ

SAĞLIK TAZMİNAT ÖDEMELERİ KULLANIM REHBERİ İÇİNDEKİLER 3S SAĞLIK SİGORTA SİSTEMİ KULLANIM REHBERİ... 2 SİGORTALI TANITIM KARTI... 4 ANLAŞMALI KURULUŞLAR... 6 SAĞLIK TAZMİNAT ÖDEMELERİ YATARAK TEDAVİ TEMİNATI... 8 AYAKTA TEDAVİ

Detaylı

(b Bendine Göre Müracaat Edecek Hekimler Ġçin BaĢvuru Dilekçesi) ( Fiilen Aile Hekimi Olarak Görev Yapan Aile Hekimliği Uzmanları )

(b Bendine Göre Müracaat Edecek Hekimler Ġçin BaĢvuru Dilekçesi) ( Fiilen Aile Hekimi Olarak Görev Yapan Aile Hekimliği Uzmanları ) (b Bendine Göre Müracaat Edecek Hekimler Ġçin BaĢvuru Dilekçesi) ( Fiilen Aile Hekimi Olarak Görev Yapan Aile Hekimliği Uzmanları ) HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNE MERSĠN Ġlimiz Ġlçesi Aile Sağlığı Merkezi No

Detaylı

İnşaat Mühendisleri Odası Kurum İçi Eğitim Kitabı (1 Eylül 2015) Öğrenci Üye İşlemleri

İnşaat Mühendisleri Odası Kurum İçi Eğitim Kitabı (1 Eylül 2015) Öğrenci Üye İşlemleri 213 Öğrenci Üye İşlemleri 214 Öğrenci üye işlemleri Öğrenci üye işlemleri Öğrenci Üye Yönetmeliği, Öğrenci Üye Sınıf ve Üniversite Temsilcileri ise İMO Öğrenci Üye Örgütlülüğü Sınıf ve Üniversite Temsilciliği

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi Dayanak Madde 1- Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi ne yurt dışından öğrenci kabulü kriterlerini

Detaylı

ALKİM KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / ALKA [] 10.04.2015 16:56:31

ALKİM KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / ALKA [] 10.04.2015 16:56:31 / ALKA [] 10.04.2015 16:56:31 Yönetim Kurulu Komiteleri Mustafa Nafiz 1 GÜRESTİ Mehmet Tekin 2 SALT MUHASEBE MÜDÜRÜ GENEL MÜDÜR ALKİM KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ALKİM KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 10.04.2015

Detaylı

İÇSEL BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU

İÇSEL BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU İÇSEL BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaklığın Unvanı : Coca-Cola İçecek A.Ş. Adresi : Esenkent Mah. Deniz Feneri Sokak No: 4 34776 Ümraniye İstanbul Tel ve Faks No : 0 216 528 40 00-0 216

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kuruluş Gerekçesi Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Yazılım Kulübü ismi ile

Detaylı

Bilgilendirme Politikası

Bilgilendirme Politikası Bilgilendirme Politikası Şirketin bilgilendirme politikası kurumsal internet sitesinde yayınlanmakta olup, bilgilendirme politikası ile ilgili işlerin izlenmesi, gözetimi ve geliştirilmesi sorumluluğu

Detaylı

amaçlı olarakta sürekli! olarak ğüncellenmektedir. Bu amaçla Facebook Kurumsal Sayfamıza ana sitemizden daha hızlı ulaşabilir.

amaçlı olarakta sürekli! olarak ğüncellenmektedir. Bu amaçla Facebook Kurumsal Sayfamıza ana sitemizden daha hızlı ulaşabilir. WEB SİTELERİ www.kabala.info.tr Bnei Baruch Kabala Eğitim Merkezinin 2004 yılından beri Türkçe olarak yayında olan ana sitesidir. Kabala hakkında temel makalelerin ve bir çok çalışma metinlerinin bulunduğu

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı; Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu nda öğrenim gören öğrencilerin eğitim-öğretim

Detaylı

Danışma Kurulu Tüzüğü

Danışma Kurulu Tüzüğü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Otel Yöneticiliği Bölümü Danışma Kurulu Tüzüğü MADDE I Bölüm 1.1. GİRİŞ 1.1.1. AD Danışma Kurulu nun adı, Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Otel

Detaylı

BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKĠYE ĠSTATĠSTĠK KURUMUNUN ĠDARĠ Ġġ VE ĠġLEMLERĠ ĠLE ĠLGĠLĠ HATA, USULSÜZLÜK VE YOLSUZLUKLARA ĠLĠġKĠN ġġkayetlerġn BĠLDĠRĠMĠ VE DEĞERLENDĠRĠLMESĠNE DAĠR YÖNERGE Amaç BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ PEDİATRİK RESÜSİTASYON HİZMETLERİ YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ PEDİATRİK RESÜSİTASYON HİZMETLERİ YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ PEDİATRİK RESÜSİTASYON HİZMETLERİ YÖNERGESİ (Sağlık Bakanlığının 29.04.2009 tarihli Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Hasta ve Çalışan Güvenliğinin Sağlanması ve Korunmasına

Detaylı

İMKB DE İŞLEM SIRALARI KAPATILAN ŞİRKET HİSSE SENETLERİNİN ALIŞ/SATIŞINA İLİŞKİN ESASLAR BÖLÜM I KAMUYU AYDINLATMA BİLGİ FORMLARI

İMKB DE İŞLEM SIRALARI KAPATILAN ŞİRKET HİSSE SENETLERİNİN ALIŞ/SATIŞINA İLİŞKİN ESASLAR BÖLÜM I KAMUYU AYDINLATMA BİLGİ FORMLARI İMKB DE İŞLEM SIRALARI KAPATILAN ŞİRKET HİSSE SENETLERİNİN ALIŞ/SATIŞINA İLİŞKİN ESASLAR BÖLÜM I KAMUYU AYDINLATMA BİLGİ FORMLARI KAMUYU AYDINLATMA BİLGİ FORMLARININ İSTENMESİ Madde 1 Borsa da işlem gören

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu

Detaylı

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA İLİŞKİN GENELGE (2015/50) Bu Genelge, 25.05.2015

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç MADDE 1-

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç MADDE 1- PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (PAMUKKALE TTO) PROJE HAZIRLAMADA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK MENTÖRLÜK DESTEK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

ANALOG LABORATUARI İÇİN BAZI GEREKLİ BİLGİLER

ANALOG LABORATUARI İÇİN BAZI GEREKLİ BİLGİLER ANALOG LABORATUARI İÇİN BAZI GEREKLİ BİLGİLER Şekil-1: BREADBOARD Yukarıda, deneylerde kullandığımız breadboard un şekli görünmektedir. Bu board üzerinde harflerle isimlendirilen satırlar ve numaralarla

Detaylı

BÖLÜM 7 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI - 1

BÖLÜM 7 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI - 1 1 BÖLÜM 7 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI - 1 Belli bir özelliğe yönelik yapılandırılmış gözlemlerle elde edilen ölçme sonuçları üzerinde bir çok istatistiksel işlem yapılabilmektedir. Bu işlemlerin bir kısmı

Detaylı

ELEKTRONĐK TĐCARETĐN DÜZENLENMESĐ KANUNU 1 MAYIS 2015 TE YÜRÜRLÜĞE GĐRDĐ

ELEKTRONĐK TĐCARETĐN DÜZENLENMESĐ KANUNU 1 MAYIS 2015 TE YÜRÜRLÜĞE GĐRDĐ 30.04.2015 ELEKTRONĐK TĐCARETĐN DÜZENLENMESĐ KANUNU 1 MAYIS 2015 TE YÜRÜRLÜĞE GĐRDĐ 20 SORUDA YENĐ KANUN: 1. Kanun ne zaman yürürlüğe girmektedir? 23 Ekim 2014 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanan Kanun;

Detaylı

ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ TRANSFÜZYON REAKSİYONLARININ KAYIT ALTINA ALINMASI TALİMATI

ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ TRANSFÜZYON REAKSİYONLARININ KAYIT ALTINA ALINMASI TALİMATI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ TRANSFÜZYON REAKSİYONLARININ KAYIT ALTINA ALINMASI TALİMATI YAYIN TARİHİ: REVİZYON TARİHİ NO: BÖLÜM NO: 14 STANDART: 02 DOKÜMAN: 01.07.2011 20.05.2013-02 TRF-TL-01 TRANSFÜZYON

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü SAKLI NÜFUS - Kişilerin nüfus kütüklerine yazılmamaları ve doğum olaylarının kanunda ön görülen süreler içerisinde nüfusa bildirilmemesi, saklı nüfus diye tanımlanan kişilerin varlığına neden olmaktadır.

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 01/12/2014 Sayı: 2014/107 Ref : 6/107. Konu: MISIR MENŞELİ POLİSTİREN İTHALATINDA DAMPİNG SORUŞTURMASI AÇILMIŞTIR

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 01/12/2014 Sayı: 2014/107 Ref : 6/107. Konu: MISIR MENŞELİ POLİSTİREN İTHALATINDA DAMPİNG SORUŞTURMASI AÇILMIŞTIR GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 01/12/2014 Sayı: 2014/107 Ref : 6/107 Konu: MISIR MENŞELİ POLİSTİREN İTHALATINDA DAMPİNG SORUŞTURMASI AÇILMIŞTIR 30/11/2014 tarihli ve 29191 sayılı Resmi Gazete de İthalatta Haksız

Detaylı

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD. 2013 2014 GÜZ YARIYILI OKULLARDA GÖZLEM DERSİ UYGULAMALARI Dersin Sorumlusu: Yrd.Doç.Dr.Ramin ALİYEV

Detaylı

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Gümrük Ve Ticaret Bakanı Sn. Nurettin CANİKLİ nin Kredi Kefalet Kooperatifleri Ortaklarının Borçlarının Yapılandırılması Basın Toplantısı 24 Eylül 2014 Saat:11.00 - ANKARA Kredi Kefalet Kooperatiflerinin

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü)

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü) T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü) Sayı : 90792880-155.15[2013/2901]-889 02/09/2015 Konu : TÜBİTAK tarafından desteklenen

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Çocuk: Daha erken yaşta ergin olsa bile 18 yaşını doldurmamış kişiyi,

YÖNETMELİK. a) Çocuk: Daha erken yaşta ergin olsa bile 18 yaşını doldurmamış kişiyi, 27 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28246 Bingöl Üniversitesinden: YÖNETMELİK BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ARAŞTIRMA VE REHBERLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Sağlık Bakanlığından Muaf Hekimin Ünvanı - Adı Soyadı. Bildiriyi Sunacak Kişi Ünvanı - Adı Soyadı. Bildiriyi Sunacak Kişi Kurumu

Sağlık Bakanlığından Muaf Hekimin Ünvanı - Adı Soyadı. Bildiriyi Sunacak Kişi Ünvanı - Adı Soyadı. Bildiriyi Sunacak Kişi Kurumu Sağlık Bakanlığından Muaf Hekimin Ünvanı - Adı Soyadı Dr. Asım Armağan Aydın Bildiriyi Sunacak Kişi Ünvanı - Adı Soyadı Dr. Asım Armağan Aydın Bildiriyi Sunacak Kişi Kurumu antalya EAH Çalışmaya Katılan

Detaylı

3-P C ile h a b e r le şm e y e u y g u n b ir a r a b ir im. (IS A, P C I, U S B g ib i )

3-P C ile h a b e r le şm e y e u y g u n b ir a r a b ir im. (IS A, P C I, U S B g ib i ) M O D E M N E D İR : M o d u la to r -D e m o d u la to r k e lim e le r in in k ıs a ltm a s ı M O D E M. Y a n i v e r ile r i s e s s in y a lle r in e s e s s in y a lle r in i v e r ile r e d ö n

Detaylı

Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama

Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama DE/11/LLP-LDV/TOI 147 420 Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama 1. Adınız: 2. İşletmenin Adı: 3. Tarih: Evet Hayır Bilmiyorum 1. Mevcut işinizde mesleki eğitim fırsatlarına erişebiliyor musunuz?

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ANA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ANA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ I. KAPSAM VE STAJIN AMACI İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ Madde 1- Bu yönerge, İstanbul Ticaret Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin

Detaylı

SR Ek 4 Değerlendirme Komitesi Tayini. Bölüm C: Diğer Bilgiler

SR Ek 4 Değerlendirme Komitesi Tayini. Bölüm C: Diğer Bilgiler SR Ek 4 Değerlendirme Komitesi Tayini Bölüm C: Diğer Bilgiler SR Ek 4 Değerlendirme Komitesi Tayini İdari Uygunluk Değerlendirme Tablosu Teklif No: Adı: Yeni Ürün ile İhracat ve Kapasitenin

Detaylı

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi 1 İçindekiler KolayOfis e Hoş Geldiniz Sözleşme İmza İşleminin Tamamlanması Kullanıcı Bilgilerinin Hazırlanması Destek Hizmeti Kısa Mesaj Yönetimi Duruşma, Ara Karar ve İş Planı Bilgilendirmesi Duruşma,

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İş Sağlığı

Detaylı

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 24 Aralık 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27795 YÖNETMELİK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından: YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

CROSSMATCH (ÇAPRAZ KARŞILAŞTIRMA TESTİ)

CROSSMATCH (ÇAPRAZ KARŞILAŞTIRMA TESTİ) CROSSMATCH (ÇAPRAZ KARŞILAŞTIRMA TESTİ) Dr. İhsan Karadoğan V. Ulusal Kan Merkezleri ve Transfüzyon Tıbbı Kongresi 18-22 Kasım 2012 Antalya 1111 1111 1111 1111 UYGULAMA BASİT YORUM SON DERECE KARMAŞIK

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 21 Kasım 2013 Oturum No : 70 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1- Cumhuriyet Savcılığından Bursa Tabip Odasına intikal eden belgelere dayanarak 04, 05, 06 ve 20 Mart 2010 tarihlerinde

Detaylı

İLK$100$GÜN$ Alan(11:(Bologna(Sürecine(Uyum(Çalışmaları(

İLK$100$GÜN$ Alan(11:(Bologna(Sürecine(Uyum(Çalışmaları( İLK$100$GÜN$ Yönetimegeldiğimizilkhaftaiçerisinde,şeffaflıkvehesapverebilirlikilkelerine dayananyönetimanlayışımızınbirürünüolarakbir AcilEylemPlanı yapılmış ve tüm üniversite ile paylaşılmıştır.$ Acil

Detaylı

www.e-dewlet.com BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

www.e-dewlet.com BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI www.e-dewlet.com BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar i : 11.11.2013 Karar No : 2013/DK-THD/605 Gündem Konusu : Tüketici Şikâyetlerinin İşletmeciler Tarafından Çözülmesine İlişkin Usul ve

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1/6 1. Amaç Gerçekleştirilen kontrol ve sertifikasyon hizmetlerinde müşterilerden gelebilecek şikâyet ve itirazların çözüm yöntemini belirlemektir. 2. Sorumlular Bu prosedürün uygulanmasından,

Detaylı

Destekli Proje İşletme Prosedürü

Destekli Proje İşletme Prosedürü Destekli Proje İşletme Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2015 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi Aralık 2007 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi Aralık 2007 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı; Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin eğitim-öğretim döneminde kazanmış oldukları bilgi, beceri

Detaylı

28 Mayıs 2016 tarihli ve 29725 sayılı Resmî Gazetede yayınlanmıştır. KURUL KARARI. Karar No : 6282-3 Karar Tarihi : 13/05/2016

28 Mayıs 2016 tarihli ve 29725 sayılı Resmî Gazetede yayınlanmıştır. KURUL KARARI. Karar No : 6282-3 Karar Tarihi : 13/05/2016 28 Mayıs 2016 tarihli ve 29725 sayılı Resmî Gazetede yayınlanmıştır. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan : KURUL KARARI Karar No : 6282-3 Karar Tarihi : 13/05/2016 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun

Detaylı

MY16 Bulut PBX Benimseme Teklifi Hüküm ve Koşulları

MY16 Bulut PBX Benimseme Teklifi Hüküm ve Koşulları 1 Şubat 2016 tarihinde düzenlendi Sayfa 1 / 5 Bu belgede MY16 Bulut PBX Benimseme Teklifi'nin ("Teklif"), hem Microsoft Corporation ( Microsoft ) hem de katılımcı müşteri ( Müşteri ) için uygunluk gereksinimleri

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Gazi Üniversitesi öğretim elemanlarının yurt içi ve

Detaylı

İŞYERİ STAJ EĞİTİMİ FORMU

İŞYERİ STAJ EĞİTİMİ FORMU T.C. OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ.....BÖLÜMÜ Fotoğraf Form 1...PROGRAMI İŞYERİ STAJ EĞİTİMİ FORMU İlgili Makama, Osmaniye Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin öğrenim süresi sonuna kadar kuruluş

Detaylı

2014 YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ Açıklama

2014 YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ Açıklama OCAK Kamu İdaresi Hesaplarının Sayıştay'a verilmesi (Muhasebe i ile Muhasebe Yetkililerinin Bildirilmesi Hakkında Usul ve Esaslar gereğince hesap dönemi başında verilecek bilgiler bildirilir.) (17.12.2011

Detaylı

BİLGİ BELGE MERKEZİ VE YAYIN HİZMETLERİ

BİLGİ BELGE MERKEZİ VE YAYIN HİZMETLERİ BİLGİ BELGE MERKEZİ VE YAYIN HİZMETLERİ Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Bilgi ve Belge Merkezi, sahip olduğu elektrik mühendisliği ve Oda ilgili her türlü bilgi, belge ve kaynakla kapsamlı bir araştırma

Detaylı

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaklığın Ticaret Ünvanı : Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Adresi : Bahçelievler Mah. Şehit İbrahim Koparır cad. No.4 Bahçelievler/ISTANBUL Telefon No. : 0 (212)

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 12.09.2010 Resmî Gazete Resmi Gazete Sayısı: 27697 YÖNETMELİK ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE HİZMET KALİTESİ YÖNETMELİĞİ

Resmi Gazete Tarihi: 12.09.2010 Resmî Gazete Resmi Gazete Sayısı: 27697 YÖNETMELİK ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE HİZMET KALİTESİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 12.09.2010 Resmî Gazete Resmi Gazete Sayısı: 27697 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE HİZMET KALİTESİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi :22.02.2011 Karar No :2011/DK-10/91 Gündem Konusu :İnternetin Güvenli Kullanımı. KARAR : 5809 sayılı Kanunun 4 üncü 6 ncı ve 50 inci maddeleri

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yer alan işyerlerini kapsar.

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yer alan işyerlerini kapsar. 18 Haziran 2013 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 28681 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Basamak kontrolü: On beş basamaklı IMEI numarasının son basamağının doğruluğunun kontrolünü,

YÖNETMELİK. a) Basamak kontrolü: On beş basamaklı IMEI numarasının son basamağının doğruluğunun kontrolünü, 27 Haziran 2009 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27271 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: ELEKTRONİK KİMLİK BİLGİSİNİ HAİZ CİHAZLARA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

Evet Hayır Birim Personeli, Bağışlanmak istenen yayınların kabul Şube Müdürü, edilememe gerekçesi bağışçıya iletilir.

Evet Hayır Birim Personeli, Bağışlanmak istenen yayınların kabul Şube Müdürü, edilememe gerekçesi bağışçıya iletilir. BASILI YAYIN BAĞIŞI Basılı Yayın Bağışı Bağış, Yayın Kabul İlkelerine uygun mu? Tüzel ya da gerçek kişilerden gelen bağış talepleri ile ilgili yayınların içeriği hakkında bilgi alınır. ve Dokümantasyon

Detaylı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Fındık İşleri Dairesi Başkanlığı ...

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Fındık İşleri Dairesi Başkanlığı ... T.C. 00980797 TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Fındık İşleri Dairesi Başkanlığı Sayı : 59131235-060.11.03 Konu : Kurumsal Kimlik Çalışmaları T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Fındık İşleri

Detaylı

İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARININ (HASTANELERİN) ACİL SERVİSLERİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV TANIMLARI*

İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARININ (HASTANELERİN) ACİL SERVİSLERİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV TANIMLARI* İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARININ (HASTANELERİN) ACİL SERVİSLERİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV TANIMLARI* Derleyen: Dr. Cem Oktay Türkiye Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Görev tanımları:

Detaylı

TDS 220 İŞÇİ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ

TDS 220 İŞÇİ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ TDS 220 İŞÇİ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ Yrd.Doç.Dr. Soner METE Ders Hakkında Çalışanların sağlık ve güvenliklerini tehdit eden etmenleri, bu etmenlerin önlenmesine ilişkin yürütülen politikalar, işverenlerin

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ Deneyde dolu alan tarama dönüşümünün nasıl yapıldığı anlatılacaktır. Dolu alan tarama

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç 14 üncü maddesi ve 01.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Detaylı

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ GİRİŞ Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yeni yapısıyla göreve başladığı günden bugüne yargının daha etkin ve verimli bir

Detaylı