PROSPEKTÜS KLAMER 250 mg/ 5 ml ORAL SÜSPANSĠYON HAZIRLAMAK ĠÇĠN GRANÜL (100 ml)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PROSPEKTÜS KLAMER 250 mg/ 5 ml ORAL SÜSPANSĠYON HAZIRLAMAK ĠÇĠN GRANÜL (100 ml)"

Transkript

1 PROSPEKTÜS KLAMER 250 mg/ 5 ml ORAL SÜSPANSĠYON HAZIRLAMAK ĠÇĠN GRANÜL (100 ml) FORMÜLÜ:Granül sulandırıldıktan sonra elde edilen süspansiyonun 5 ml si 250 mg klaritromisin içerir. Ayrıca koruyucu olarak potasyum sorbat, boyar madde olarak titanyum dioksit, tatlandırıcı olarak Ģeker ve fruit punch flavoring aroması içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ FARMAKODĠNAMĠK ÖZELLĠKLERĠ Klaritromisin yarı sentetik bir makrolid antibiyotiğidir. Duyarlı bakterilerin 50 S ribozomal alt ünitesine bağlanarak protein sentezini inhibe eder ve bu yolla antibakteriyel etkisini gösterir. Klaritromisin birçok gram-pozitif ve gram-negatif bakteri türüne ve Mycobacterium avium complex (MAC) mikroorganizmalarının çoğunluğuna karģı aktiftir. Ayrıca, klaritromisinin bir metaboliti olan 14-OH klaritromisin Haemophilus influenzae ye karģı ana molekülden iki kat daha aktiftir; ancak Mycobacterium avium complex (MAC) türlerine karģı 4-7 kat daha az aktiftir. Bunun klinik önemi bilinmemektedir. Klaritromisin aģağıdaki mikroorganizmalara karģı gerek in vitro gerekse in vivo olarak etkilidir. Aerobik Gram-pozitif Staphylococcus aureus Streptococcus pneumoniae Streptococcus pyogenes Aerobik Gram-negatif Haemophilus influenzae Moraxella catarrhalis Helicobacter pylori Diğer mikroorganizmalar Mycoplasma pneumoniae Chlamydia pneumoniae (TWAR) Mikobakteriler Mycobacterium avium complex (MAC) Mycobacterium avium Mycobacterium intracellulare Bakterilerin beta-laktamaz yapıyor olması klaritromisin aktivitesini etkilemez. Metisiline dirençli ve oksasiline dirençli bakteri suģlarının çoğu klaritromisine de dirençlidir. Klaritromisin aģağıdaki bakteri türlerinin çoğu suģuna karģı in vitro olarak etkilidir, ancak bu mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde klaritromisinin etkinliği ve güvencesi yeterli ve iyi kontrollü araģtırmalarla belirlenmiģ değildir. Gram-pozitif aeroblar Listeria monocytogenes Streptococcus agalactiae Streptococcus (Grup C,F,G) Viridans grup streptokoklar Gram-negatif aeroblar Bordatella pertussis

2 Legionella pneumophila Pasteurella multocida Gram-pozitif anaeroblar Clostridium perfringens Peptococcus niger Propionibacterium acnes Gram-negatif anaeroblar Prevotella melaninogenica (Bacteroides melaninogenicus) FARMAKOKĠNETĠK ÖZELLĠKLERĠ Absorpsiyon:Klaritromisin oral yolla verildiğinde çabuk ve iyi absorbe olur. Ancak karaciğerde büyük ölçüde ilk geçiģ metabolizmasına uğradığından değiģmemiģ molekülün ancak bir kısmı sistemik dolaģıma eriģir.250 mg lık tablet formülasyonlarının mutlak biyoyararlılığı (plazmaya geçen değiģmemiģ molekül esas alındığında) intravenöz infüzyonla verilen laktobiyonat tuzuna göre yaklaģık % tir. EriĢkinlerde ve pediyatrik hastalarda pediyatrik süspansiyon formülasyonlarının (125 mg/5 ml ve 250 mg/5 ml ) biyoyararlılığı aynı dozda verilen tabletlerinki ile eģdeğer bulunmuģtur. Klaritromisin süspansiyon Ģeklinde 250 mg dozda sağlıklı eriģkinlerde aç karnına verilirse doruk plazma düzeyleri 3 saatte oluģur. Kararlı serum konsantrasyonları 2-3 günde oluģur ve 250 mg dozun 12 saat ara ile sürekli verilmesinden sonra ortalama Cmaks (en yüksek serum konsantrasyonu) klaritromisin için 0,7 mcg/ml dır. 12 saatte bir 15 mg/kg dozda klaritromisin alan HĠV enfeksiyonlu çocuklarda kararlı durum doruk konsantrasyonları 6-15 mcg/ml dır. Klaritromisin oral süspansiyon verilen çocuklarda klaritromisin eliminasyon yarı ömrü (3-4 saat) ve 14-OH klaritromisin yarı ömrü (5-7 saat) ekivalan dozda tablet verildiğinde bulunanla aynıdır. Dağılım: Klaritromisin ve onun 14-OH metaboliti vücut doku ve sıvılarına kolayca dağılır. Serebrospinal sıvıya geçip geçmediği bilinmemektedir. Ġntrasellüler konsantrasyonlar yüksek olduğundan doku konsantrasyonları serum konsantrasyonlarından yüksektir. Bunun bir örneği aģağıdaki tabloda gösterilmiģtir. KONSANTRASYON (12 saatte bir 250 mg verilmesinden sonra) Doku Doku Serum Cinsi (mcg/g) (mcg/ml) Tonsil Akciğer Klaritromisinin proteine bağlanma oranı terapötik konsantrasyonlarda % arasındadır. Metabolizma: Klaritromisin oral yolla alındığında karaciğerde geniģ ölçüde ilk geçiģ metabolizmasına uğrayarak baģlıca aktif metaboliti olan 17-hidroksi- klaritromisine dönüģür. Diğer metabolitler miktarca az olduğu gibi antimikrobiyal aktiviteleri de yoktur.

3 Eliminasyon: Klaritromisin renal ve non-renal mekanizmalarla vücuttan uzaklaģtırılır. Renal klerens büyük ölçüde uygulanan dozdan bağımsız olup normal glomerüler filtrasyon hızına yakındır. Verilen 250 mg lık tek bir oral dozun % 38 i idrarla % 40 ı feces ile 5 günde vücuttan atılır. Klaritromisin 12 saatte bir mg dozlarda tablet Ģeklinde verildiğinde dozun % u, süspansiyon Ģeklinde verildiğinde dozun % 40 ı idrarla değiģmemiģ klaritromisin olarak çıkar. Böbrek hastalıkları: Renal fonksiyon ileri derecede azalmıģsa (CLcr 30 ml/dak) klaritromisin ve 14-hidroksiklaritromisinin yarı ömrü uzar. Cmax ve EAA artar. Böyle hastalarda doz ayarlaması gereklidir. Karaciğer hastaları: Orta ve ağır derecede karaciğer fonksiyon azalmasında (Child-Pugh B/C) 14- hidroksiklaritromisin yapımı azalır. Plazmadaki konsantrasyonu azalır. Ancak değiģmemiģ molekülün renal klerensi de arttığından serumda total klaritromisin aktivitesi azalır. Böbrek fonksiyonu normal olduğu sürece böyle hastalarda doz ayarlaması gerekmez. YaĢlılarda farmakokinetik: YaĢlılarda klaritromisinin total vücut klerensi ve renal klerensi azalır. Ancak bu düģüģ az olduğundan ve ilacın yaģlılarda yan etkileri artmadığından, yalnız yaģa bağlı bir doz ayarlaması gereksizdir. ENDĠKASYONLARI KLAMER aģağıdaki bakterilerin klaritromisine duyarlı suģları tarafından oluģturulan enfeksiyonların tedavisinde endikedir. Üst Solunum Yolları Enfeksiyonları: Akut tonsillit/farenjit: Streptococcus pyogenes in neden olduğu. Akut maksiller sinüzit: Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis, Streptococcus pneumoniae nin neden olduğu. Akut otitis media: Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis, Streptococcus pneumoniae. Alt Solunum Yolları Enfeksiyonları: Kronik bronģitin akut alevlenmeleri : Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis, Streptococcus pneumoniae. Pnömoni: Mycoplasma pneumoniae, Streptococcus pneumoniae, Chlamydia pneumoniae (TWAR). Komplikasyonsuz deri ve yumuģak doku enfeksiyonları: Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes (abse varsa cerrahi drenaj gerekli olabilir). Dissemine mikobakteriyel enfeksiyonlar: Mycobacterium avium, Mycobacterium intracellulare. Lokalize mikobakteriyel enfeksiyonlar:mycobacterium kansasii, M. chelonae, M. fortuitum ilerlemiģ HĠV enfeksiyonunda (CD4 lenfosit 100/ mm 3 ) yaygın Mycobacterium avium complex (MAC) hastalığının önlenmesi için. Helicobacter pylorinin eradikasyonu için: Duodenal ülser nükslerini azaltmak için asid sekresyonu inhibitörü ve diğer antibiyotiklerle birlikte. KONTRENDĠKASYONLARI: KLAMER makrolid grubundan herhangi bir antibiyotiğe karģı aģırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. KLAMER Ģu ilaçlardan herhangi birini kullananlarda kontrendikedir: Sisaprid, pimozid ve terfenadin. Uzun QT sendromu/torsades de Pointes e neden olabilir. Bu nedenle tanısı konmuģ veya Ģüpheli konjenital uzamıģ QT sendromu veya Torsades de Pointes hastalarında kullanılmamalıdır. Kadınlarda Torsades de Pointes oluģma riski erkeklerden daha fazla olabilir.

4 UYARILAR/ÖNLEMLER UYARILAR KLARĠTROMĠSĠN HĠÇBĠR UYGUN ALTERNATĠF TEDAVĠ BULUNMAYAN KLĠNĠK DURUMLAR DIġINDA HAMĠLELERDE KULLANILMAMALIDIR. KLARĠTROMĠSĠN KULLANIRKEN HAMĠLE KALINMIġSA HASTAYA FÖTUS UN MARUZ KALABĠLECEĞĠ ZARAR KONUSUNDA BĠLGĠ VERĠLMELĠDĠR. ĠNSANLARDA MAKSĠMUM DOZLA SAĞLANAN SERUM DÜZEYLERĠNĠN 2-17 KATINI SAĞLAYACAK DOZDA KLARĠTROMĠSĠN MAYMUN, SIÇAN, FARE VE TAVġANLARA VERĠLDĠĞĠNDE GEBELĠĞĠ VE/VEYA FÖTUS/EMBRĠYO GELĠġĠMĠNĠ OLUMSUZ ETKĠLEMEKTEDĠR. Bütün antibiyotiklerde olduğu gibi makrolidler ve klaritromisinle de psödomembranöz kolit görülür. Diyare Ģikayeti olan hastalarda bu olasılık dikkate alınmalıdır. Antibiyotikler barsak florasını değiģtirerek Clostridium türlerinin üremesine yol açar. Clostridium difficile nin ürettiği bir toksin psödomembranöz kolitin nedenidir. Hafif vakalar antibiyotiğin kesilmesi ile düzelir. Ağır vakalarda sıvı ve elektrolitler, protein takviyesi ve C. difficile ye karģı etkili antibiyotikler gerekli olabilir. ÖNLEMLER Klaritromisin vücuttan baģlıca böbrek ve karaciğer yoluyla atılır. Böbrek fonksiyonu normalse karaciğer hastalığı doz ayarlamasını gerektirmez. Ancak böbrek fonksiyonu çok azalmıģsa karaciğerin durumu ne olursa olsun ya klaritromisin dozu azaltılmalı ya da doz araları açılmalıdır. Klaritromisin ile makrolid grubu diğer antibiyotikler arasında çapraz rezistans olabileceği dikkate alınmalıdır. Gebelikte ve Laktasyonda Kullanım: Gebelikte Kullanım: Gebelik Kategorisi C dir. Hamile kadınlarda yapılmıģ yeterli ve iyi kontrol edilmiģ araģtırmalar yoktur. KLAMER gebelikte ancak anneye sağlayacağı faydalar fötus için potansiyel risklerden fazla ise kullanılmalıdır. Laktasyonda Kullanım: Klaritromisinin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Ancak ilaçların çoğu anne sütüne geçtiğinden ve deney hayvanlarında Klaritromisin anne sütüne geçtiğinden KLAMER emziren annelerde dikkatle kullanılmalıdır. Pediatrik Hastalarda Kullanım: Klaritromisinin 6 aylıktan küçük çocuklarda güvence ve etkinliği konusunda çalıģma yoktur. Geriatrik Hastalarda Kullanım: YaĢlı hastalarda böbrek fonksiyonu ileri derecede azalmıģsa doz azaltmasına gidilmelidir. Araç ve Makine Kullanmaya Etkisi: KLAMER alan hastaların araç ve makine kullanmalarında bir sakınca yoktur. YAN ETKĠLER/ADVERS ETKĠLER Klinik çalıģmalarda bildirilen yan etkilerin çoğu hafif ve geçici olup klasik makrolidlere göre gastrointestinal yan etkiye daha az rastlanmaktadır. Ġlaçla ilgili etkilerden dolayı tedaviyi bırakan hastalar % 3 den daha azdır.

5 Yan etkiler çoğunlukla gastrointestinal sistemle ilgili olup diyare (% 3), kusma, glossit, abdominal ağrı (% 2), dispepsi (% 2) ve bulantıdır (% 3). Diğer yan etkiler, baģ ağrısı (% 2) tat değiģikliği (% 3) ve karaciğer enzimlerindeki geçici yükselmelerdir. Tat alma bozukluğu ile birlikte koku alma duyusunda değiģiklik bildirilmiģtir. Klaritromisin ile tedavi olan hastalarda diģ renginde bozulma görülmüģtür. Renk bozukluğu profesyonel diģ temizliği ile giderilebilmektedir. Bazıları, hipoglisemik ajan veya insülin tedavisi gören hastalarda görülmek üzere seyrek olarak hipoglisemi vakaları bildirilmiģtir. Ġzole trombositopeni vakaları rapor edilmiģtir. Diğer makrolidlerle olduğu gibi, klaritromisin ile seyrek olarak; karaciğer enzimlerinde artıģ ve sarılıkla veya sarılıksız seyreden hepatoselüler ve/veya kolestatik hepatik fonksiyon bozukluğu bildirilmiģtir. Bu hepatik fonksiyon bozukluğu Ģiddetli olabilir ve genellikle geri dönüģümlüdür (reversibldır). Çok nadir durumlarda letal sonuçlanan hepatik yetmezlik rapor edilmiģtir ve genellikle önceden var olan ciddi hastalıklarla ve/veya aynı anda kullanılan ilaçlarla ilgilidir. Klaritromisin ve Omeprazol ün birlikte uygulandığı klinik araģtırmalarda dilde geçici renk değiģikliği görülmüģtür. Oral klaritromisinle ürtiker, deri erüpsiyonları, allerjik ve anafilaktik reaksiyonlar bildirilmiģtir. Ayrıca anksiyete, baģ dönmesi, uykusuzluk, kötü rüyalar, konfüzyon, hallusinasyon ve psikoz bildirilmiģse de nedensellik bağlantısı belirtilmemiģtir. Tedavi sırasında geçici iģitme kaybı görülebilirse de ilacın kesilmesiyle düzelir. Klaritromisinin QT aralığı uzamıģ kiģilerde ventriküler taģikardi ve torsades de pointes a yol açabileceği bildirilmiģtir. LABORATUVAR DEĞERLERĠNDE DEĞĠġMELER Karaciğer fonksiyon testleri: SGPT (ALT),SGOT (AST),GGT, alkalen fosfataz, LDH, total bilirubin sonuçları olduğundan yüksek çıkabilir. Ancak fark % 1 den azdır. Kan: Lökosit sayısı olduğundan düģük (fark % 1 den az), protrombin zamanı olduğundan yüksek çıkabilir (% 1 sapma). Böbrek fonksiyon testleri: BUN (% 4 sapma) ve serum kreatinin değerleri (sapma % 1 den az) olduğundan yüksek çıkabilir. BEKLENMEDĠK BĠR ETKĠ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAġVURUNUZ. ĠLAÇ ETKĠLEġĠMLERĠ Sitokrom P450 (CYP3A) sistemine bağlı etkileşimler Klaritromisin baģlıca sitokrom P450 enzim sisteminin CYP3A izoformu tarafından metabolize edilir.klaritromisin CYP3A sisteminin hem substratı hem inhibitörüdür. CYP3A sistemi tarafından metabolize olan ilaçlar klaritromisin ile birlikte verilirse bu ilaçların plazma konsantrasyonları yükselerek terapötik ve advers etkilerinde artma görülebilir. Bu durumda doz ayarlaması gerekebilir. CYP3A sistemi tarafından metabolize olan aģağıdaki ilaçların klaritromisin ile etkileģimi bildirilmiģtir: Antiaritmikler : Kinidin ve disopiramid klaritromisin ile birlikte verildiğinde torsades de pointes bildirilmiģtir. Bu ilaçların klaritromisin ile birlikte verilmesi gerekiyorsa elektrokardiyogram QTc uzaması yönünden izlenmeli ve ilaçların serum konsantrasyonları tayin edilmelidir.

6 Ergotamin/Dihidroergotamin : Bu ilaçlar klaritromisin ile birlikte kullanıldığında ergot toksisitesi belirtileri olan Ģiddetli periferik vazospazm ve disestezi görülmüģtür. Triazolobenzodiazepinler ( triazolam ve alprazolam ) ve benzodiazepinler (midazolam) : Klaritromisin ile triazolamın birlikte kullanılması sonucu nöropsiģik semptomlar ( uyuklama, konfüzyon) görülmüģtür. Eritromisinin triazolam ve midazolamın klerensini azalttığı bildirilmiģtir. HMG-CoA (hidroksimetilglutaril-koenzim A ) inhibitörleri :Klaritromisin ve diğer makrolidler statinlerin (lovastatin,simvastatin)serum konsantrasyonlarını arttırır. Statin ve makrolidleri birlikte alanlarda nadir olarak rabdomiyoliz bildirilmiģtir. Sildenafil : Eritromisin sildenafilin EAA sını (eğrinin altındaki alan) arttırır. Klaritromisinle de benzer bir etkileģim olabilir. Bu durumda sildenafil dozu azaltılmalıdır. Klaritromisin verilmesinden sonra CYP3A izoziminin inhibisyonuna bağlı olarak aģağıdaki ilaçlarlada etkileģim bildirilmiģtir: siklosporin, karbamazepin, takrolimus, alfentanil, disopiramid, rifabutin, kinidin, metilprednisolon, silostazol ve bromokriptin. Klaritromisinin sisaprid,pimozid, astemizol ve terfenadin ile birlikte kullanılması kontrendikedir. CYP3A enzim sistemi tarafından metabolize olmayan hekzobarbital, fenitoin ve valproat gibi ilaçların da klaritromisin ile etkileģtiği bildirilmiģtir. Antiretroviral ilaçlarla etkileşim Ritonavir: Ritonavir ile birlikte alındığında klaritromisinin plazma konsantrasyonu önemli derecede yükselebilir. Böbrek fonksiyonu normalse klaritromisin dozunu değiģtirmeye gerek yoktur. Kreatinin klirensi ml/dak olan hastalarda klaritromisin dozu % 50, kreatinin klirensi 30 ml/ dak dan azsa klaritromisin dozu % 75 azaltılmalıdır. Bu hastalarda böbrek fonksiyonları izlenmeli, Ritonavir ile birlikte verildiğinde klaritromisin dozu günde 1 gramı geçmemelidir. Zidovudin :Klaritromisin ve zidovudin eģzamanlı olarak birlikte verilirse zidovudinin kararlı durum konsantrasyonları azalır. Klaritromisin zidovudinden 2-4 saat önce verilirse zidovudinin kararlı durum doruk konsantrasyonları ( Cmaks) iki kat artar, EAA (eğrinin altındaki alan) ise değiģmez. Didanosin :Klaritromisin eģzamanlı olarak didanosin ile birlikte verilirse didanosin farmakokinetiğinde istatistik olarak anlamlı bir değiģme görülmez. Diğer ilaçlarla etkileşim Klinik araģtırmalarda klaritromisin ile birlikte kullanıldığında teofilin ve karbamazepin serum seviyelerinde orta derecede artıģ gözlenmiģtir. Birlikte verildiğinde klaritromisin omeprazolün plazma konsantrasyonlarını yükseltir, mide ph ında da yükselme görülür. Flukonazol ile klaritromisinin birlikte verilmesi klaritromisinin kararlı durum konsantrasyonlarını yükseltir. 14-OH-Klaritromisin konsantrasyonları ise etkilenmez. Birlikte verildiğinde klaritromisin oral antikoagülanların etkisini güçlendirir. Bu ilaçları birlikte alan hastalarda protrombin zamanları dikkatle izlenmelidir. Klaritromisin beraber kullanıldığında digoksinin serum seviyelerini yükseltebilir. Digoksin seviyeleri kontrol edilmelidir. KULLANIM ġeklġ VE DOZU

7 KLAMER GRANÜL aç karnına veya tok karnına alınabilir. Çocuklar için mutad olarak önerilen doz 15 mg/kg/gün olup bu total günlük doz ikiye bölünerek 12 saat ara ile alınır. Tedaviye 10 gün devam etmelidir. Çocuklarda vücut ağırlığına göre doz Ģeması Vücut ağırlığı 12 saatte bir verilecek doz 250 mg/5 ml süspansiyondan (7.5 mg/kg) verilecek miktar 9 kg mg ml ( ¼ ölçek) 17 kg. 125 mg. 2.5 ml ( ½ ölçek) 25 kg mg ml ( ¾ ölçek) 33 kg. 250 mg. 5.0 ml ( 1 ölçek) Böbrek fonksiyonu normalse KLAMER karaciğer fonksiyonu bozuk hastalara (Child-Pugh A-C) doz ayarlamasına gerek olmadan verilebilir. Ancak böbrek fonksiyonu ileri derecede azalmıģsa (CLcr< 30 ml/dak) karaciğer fonksiyonu ister normal ister azalmıģ olsun klaritromisin dozu yarıya indirilir, ya da doz aralığı 2 katına çıkarılır. SÜSPANSĠYON HAZIRLANMASI Önce ĢiĢeyi sallayarak içindeki tozun dağılımını sağlayınız. Ölçekteki 52 ml iģaretine kadar kaynatılmıģ soğutulmuģ su ilave ederek ĢiĢeyi iyice çalkalayınız. Sulandırıldıktan sonra oda sıcaklığında (25 C nin altında)14 gün aktivitesini kaybetmeden saklanabilir. DOZ AġIMI VE TEDAVĠSĠ Doz aģımında gastrointestinal semptomların ön planda olması beklenir. Absorbe olmamıģ ilaç mide boģaltma yöntemleriyle tahliye edilir. Entoksikasyon belirtileri varsa genel destekleyici ve semptomatik tedavi uygulanır. Klaritromisinin bilinen bir antidotu yoktur. Hemodiyaliz ve peritoneal diyaliz etkisizdir. SAKLAMA KOġULLARI 25ºC nin altındaki oda sıcaklığında ve kuru bir yerde saklayınız. Çocukların göremeyeceği ve eriģemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. Çocukların göremeyeceği ve eriģemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. TĠCARĠ TAKDĠM ġeklġ VE AMBALAJ MUHTEVASI Su ile sulandırıldığında 100 ml süspansiyon verebilecek granül içeren ĢiĢede. 5 ml lik Ģırınga, 5 ml lik kaģık ve 52 ml de iģaretli sulandırma kadehi ile beraber piyasaya sunulmuģtur. PĠYASADA MEVCUT DĠĞER FARMASÖTĠK DOZAJ ġekġllerġ KLAMER 125 mg/ 5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak Ġçin Granül (70 ml) KLAMER 250 mg/ 5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak Ġçin Granül (50 ml) RUHSAT TARĠHĠ VE NO: /21 RUHSAT SAHĠBĠ:ATABAY KĠMYA SAN.VE TĠC. A.ġ. Acıbadem, Köftüncü Sokak No: Kadıköy/ĠSTANBUL ĠMAL YERĠ: ATABAY ĠLAÇ FABRĠKASI A.ġ. Acıbadem, Köftüncü Sokak No: Kadıköy/ĠSTANBUL Reçete ile satılır.

8 Prospektüs Onay Tarihi:

PROSPEKTÜS KLAMER 500 mg FĠLM TABLET

PROSPEKTÜS KLAMER 500 mg FĠLM TABLET PROSPEKTÜS KLAMER 500 mg FĠLM TABLET FORMÜLÜ: Beher film tablet 500 mg klaritromisin ihtiva eder. Boyar maddeler : Kinolin sarısı (E104), titanyumdioksit (E171) ve yardımcı madde olarak da vanilya içermektedir.

Detaylı

12004988-00 KT250 mg-080509p11

12004988-00 KT250 mg-080509p11 CLARICIDE 250 mg Film tablet FORMÜLÜ: Her tablet; 250 mg klaritromisin, koruyucu madde olarak sorbik asid ve boyar madde olarak da kinolin sarısı lak ve titandioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Klaritromisin

Detaylı

LARİCİD 500 mg FİLM TABLET

LARİCİD 500 mg FİLM TABLET LARİCİD 500 mg FİLM TABLET FORMÜL : Her film tablet 500 mg Klaritromisin içerir. Boyar madde olarak; Kinolin sarısı ve Titanyum dioksit kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri

Detaylı

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablet; 120 mg feksofenadin hidroklorür ve boyar madde olarak ; titanyum dioksit, kırmızı demir oksit ve sarı demir oksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER:

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER: KLAX 500 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her film kaplı tablet 500 mg klaritromisin içerir Yardımcı maddeler: Kinolin sarısı, titanyum dioksit, vanilin, sorbik asit FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER: Klaritromisin makrolid

Detaylı

DEKLARİT 250 mg / 5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için Granül

DEKLARİT 250 mg / 5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için Granül KISA ÜRÜN BĠLGĠSĠ 1- BEġERĠ TIBBĠ ÜRÜNÜN ADI DEKLARİT 250 mg / 5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için Granül 2- KALĠTATĠF VE KANTĠTATĠF BĠLEġĠMĠ Her 5 ml lik süspansiyon; 250 mg Klaritromisin (kaplı granüller

Detaylı

DEKLARİT 250 mg / 5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için Granül, 50 ml ve 100 ml

DEKLARİT 250 mg / 5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için Granül, 50 ml ve 100 ml DEVA DEKLARİT 250 mg / 5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için Granül, 50 ml ve 100 ml FORMÜLÜ: Her 5 ml (1 ölçü kaşığı); 250 mg Klaritromisin (Kaplanmış granüller halinde), Diğerleri: Potasyum sorbat, Şeker,

Detaylı

KLASOL 250 mg/ 5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül FORMÜLÜ

KLASOL 250 mg/ 5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül FORMÜLÜ KLASOL 250 mg/ 5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül FORMÜLÜ KLASOL oral süspansiyon hazırlamak için granül; su ile hazırlandığında 5 ml sinde 250 mg klaritromisin, koruyucu olarak sodyum benzoat,

Detaylı

KLAX 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon için Granül

KLAX 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon için Granül KLAX 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon için Granül FORMÜLÜ Hazırlanmış süspansiyonun her 5 ml'si 250 mg Klaritromisin içerir. Yardımcı maddeler: Vanilya aroması, potasyum sorbat, şeker FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2 CEFTĐNEX 300 mg FĐLM KAPLI TABLET FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 300 mg sefdinir, ayrıca boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLER: Farmakodinamik özellikleri: Ceftinex Tablet,

Detaylı

KLAROMİN 500 MG film tablet

KLAROMİN 500 MG film tablet KLAROMİN 500 MG film tablet FORMÜLÜ Her film tablet 500 mg klaritromisin içerir. Boyar madde: Titanyum dioksit, kinolein sarısı. Koruyucu: Sorbit asit. Koku verici:vanilin FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Farmakodinamik

Detaylı

UNİKLAR Film Tablet 500 mg

UNİKLAR Film Tablet 500 mg UNİKLAR Film Tablet 500 mg FORMÜLÜ: Her film tablette 500 mg klaritromisin bulunmaktadır. Ayrıca titanyum dioksit, kinolin sarısı, vanilin ve sorbik asit içermektedir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinami:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. Denta-Clar 500 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. Denta-Clar 500 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Denta-Clar 500 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Klaritromisin Yardımcı maddeler: Kroskarmeloz sodyum 500.0 mg 70,00 mg Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ORADRO 125 mg/5 ml oral süspansiyon için granül

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ORADRO 125 mg/5 ml oral süspansiyon için granül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ORADRO 125 mg/5 ml oral süspansiyon için granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her 5 ml sinde 125.0 mg klaritromisin e eşdeğer 454.545 mg

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 0,008 mg

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 0,008 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ORADRO 250 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Klaritromisin 250.0 mg Yardımcı maddeler: Günbatımı sarısı (E110) 0,008 mg Yardımcı

Detaylı

FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ:

FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ: TRĠZOL 50 mg Kapsül FORMÜLÜ: Beher kapsülde 50 mg Flukonazol vardır. Kapsül: Titandioksit, Ġndigo carmine, Jelatin. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ: Farmakodinamik Özellikleri: Flukonazol, triazol sınıfı bir

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORMU Film Tablet Oblong şeklinde bir yüzü çentikli, bir yüzünde LARİCİD yazısı bulunan sarı renkli film tabletler.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORMU Film Tablet Oblong şeklinde bir yüzü çentikli, bir yüzünde LARİCİD yazısı bulunan sarı renkli film tabletler. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LARİCİD 500 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Klaritromisin 500.0 mg Yardımcı madde: Sodyum nişasta glikolat 35.0 mg Yardımcı

Detaylı

CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz

CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz FORMÜLÜ: Her 5 ml süspansiyon; 125 mg sefdinir ayrıca koruyucu olarak sodyum benzoat, aroma verici olarak çilek ve krema aroması içerir. FARMAKOLOJİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEKLARİT 125 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEKLARİT 125 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEKLARİT 125 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : Klaritromisin 125.0 mg (5 ml sinde) Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. Denta-Clar 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. Denta-Clar 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ Denta-Clar 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde Klaritromisin 250.0 mg (5 ml de) Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORMU Film Tablet Sarı film kaplı, homojen görünüģlü, bir yüzü ortadan çentikli, oblong tabletler

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORMU Film Tablet Sarı film kaplı, homojen görünüģlü, bir yüzü ortadan çentikli, oblong tabletler KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEKLARĠT 500 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : Klaritromisin 500.0 mg Yardımcı maddeler: Kroskarmeloz sodyum, mikrokristalin

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml de; Amoksisilin Klavulanik asit 250.00 mg 62.5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR

Detaylı

Ġbuprofen oral uygulamadan sonra hızla absorbe olur ve uygulamadan sonra 1-2 saat içinde doruk plazma konsantrasyonuna ulaģır.

Ġbuprofen oral uygulamadan sonra hızla absorbe olur ve uygulamadan sonra 1-2 saat içinde doruk plazma konsantrasyonuna ulaģır. FORMÜLÜ : Beher SUPRAFEN draje : 400 mg ibuprofen, tatlandırıcı olarak Ģeker ve boyar madde olarak pink anstead ihtiva eder. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikleri SUPRAFEN in etken maddesi

Detaylı

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ AZİTRO 250 mg DEVA Film Tablet FORMÜLÜ : Her film tablet; 250 mg Azitromisin e eşdeğer Azitromisin dihidrat, boyar madde olarak : Titanyum dioksid ihtiva eder. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : AZİTRO Film Tablet

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LARİCİD 250 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LARİCİD 250 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LARİCİD 250 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Klaritromisin 250 mg (5 ml sinde) Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film tablet. Sarı, çift kenarlı, oval, bikonveks, bir yüzünde bilim yazısı olan film kaplı tablet.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film tablet. Sarı, çift kenarlı, oval, bikonveks, bir yüzünde bilim yazısı olan film kaplı tablet. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CLARİCİDE 500 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Klaritromisin 500.00 mg Yardımcı maddeler: Kroskarmelloz sodyum (E468) 68.00 mg

Detaylı

ORAL SÜSPANSİYON İÇİN KURU TOZ

ORAL SÜSPANSİYON İÇİN KURU TOZ TREMAC 200 mg/5 ml PEDİATRİK ORAL SÜSPANSİYON İÇİN KURU TOZ 15 ml sanovel FORMÜLÜ Su ile hazırlanan süspansiyonun her 5 ml si 200 mg Azitromisin e eşdeğer Azitromisin dihidrat ve tatlandırıcı olarak sakkaroz,

Detaylı

SERALĠN 50 mg Çentikli Film Tablet

SERALĠN 50 mg Çentikli Film Tablet SERALĠN 50 mg Çentikli Film Tablet FORMÜLÜ Her çentikli film tablette, 50 mg sertraline eşdeğer miktarda sertralin HCI bulunur. Boyar madde: Titanyum dioksit (E 171). FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEKLARİT 500 mg Film Tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEKLARİT 500 mg Film Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEKLARİT 500 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : Klaritromisin 500.0 mg Yardımcı maddeler: Kroskarmeloz sodyum, mikrokristalin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. KLACİD 500 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin madde : Klaritromisin 500.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. KLACİD 500 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin madde : Klaritromisin 500. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KLACİD 500 mg film tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : Klaritromisin 500.0 mg Yardımcı maddeler: Kroskarmeloz sodyum 65,60 mg Yardımcı

Detaylı

Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır MEDIQUINOL %10 Oral Çözelti Sistemik Antibakteriyel

Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır MEDIQUINOL %10 Oral Çözelti Sistemik Antibakteriyel Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır Sistemik Antibakteriyel Mediquinol %10 berrak açık sarı renkli bir çözelti olup 1 ml sinde 100 mg Enrofloksasin baz içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLER Mediquinol %10 nin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. KLAMER 125 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. KLAMER 125 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ KLAMER 125 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Klaritromisin 125,0 mg (5 ml sinde) Yardımcı maddeler:

Detaylı

Casodex 50 mg Film Tablet

Casodex 50 mg Film Tablet 1 Casodex 50 mg Film Tablet Formül Her bir tablet 50 mg bikalutamid (INN) etken madde ve yardımcı maddeler laktoz, sodyum niģasta glikolat, polividon,magnezyum stearat, metil hidroksi propil selüloz, polietilen

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KLACİD 500 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin madde :

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KLACİD 500 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin madde : 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KLACİD 500 mg Film Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : Klaritromisin 500.0 mg Yardımcı maddeler: Kroskarmeloz sodyum, selüloz mikrokristalin,

Detaylı

Trio Formülü: Farmakolojik Özellikleri: Farmakodinamik Özellikler: Lansoprazol ün Farmakodinamik Özellikleri: Antisekretuar Etkisi:

Trio Formülü: Farmakolojik Özellikleri: Farmakodinamik Özellikler: Lansoprazol ün Farmakodinamik Özellikleri: Antisekretuar Etkisi: Trio Formülü: Beher TRĠO blister; her biri 500 mg Klaritromisin içeren 2 adet film tablet, her biri enterik kaplanmıģ granüller halinde 30 mg Lansoprazol içeren 2 adet mikropellet kapsül, her biri 1000

Detaylı

AZELTİN 500 mg FİLM TABLET

AZELTİN 500 mg FİLM TABLET AZELTİN 500 mg FİLM TABLET FORMÜL : Beher film tablet ; 500 mg Azitromisin e eşdeğer Azitromisin dihidrat içerir. Boyar madde : Titanyum dioksit FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri :

Detaylı

EVİCAP 100 mg/2 ml I.M Enjektabl Solüsyon içeren Ampul

EVİCAP 100 mg/2 ml I.M Enjektabl Solüsyon içeren Ampul EVİCAP 100 mg/2 ml I.M Enjektabl Solüsyon içeren Ampul FORMÜLÜ Beher ampulde steril ve apirojen olarak; dl-alfa Tokoferil asetat (100 I.U) 100.0 mg Soya yağı k.m. 2.0 ml bulunur. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

PROSPEKTÜS. AZOMAX ORAL SÜSPANSİYON HAZIRLAMAK İÇİN TOZ (30 ml)

PROSPEKTÜS. AZOMAX ORAL SÜSPANSİYON HAZIRLAMAK İÇİN TOZ (30 ml) PROSPEKTÜS AZOMAX ORAL SÜSPANSİYON HAZIRLAMAK İÇİN TOZ (30 ml) FORMÜLÜ : Azomax oral süspansiyon için toz, sulandırıldıktan sonra beher ölçekte (5 ml) 200 mg azitromisin'e eşdeğer azitromisin dihidrat

Detaylı

PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET

PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ Beher film tablet 5 mg finasterid ihtiva eder. Boyar maddeler: Sarı demir oksit, titanyum dioksit, indigo karmin aluminyum lake içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

ERASEF 500 mg Film Tablet

ERASEF 500 mg Film Tablet FORMÜL ERASEF 500 mg Film Tablet Her bir film tablet, 500 mg sefprozile eģdeğer sefprozil monohidrat ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLER Farmakodinamik Özellikler Sefprozil;

Detaylı

KLAVUNAT geniģ spektrumlu semi-sentetik bir antibiyotik olan amoksisilin ile bir betalaktamaz

KLAVUNAT geniģ spektrumlu semi-sentetik bir antibiyotik olan amoksisilin ile bir betalaktamaz FORMÜLÜ : Her 5 ml ( 1büyük ölçek): 125 mg amoksisiline eģdeğer amoksisilin trihidrat, 31.25 mg klavulanik aside eģdeğer potasyum klavulanat, tatlandırıcı olarak sodyum sakarin ve koku maddesi olarak çiçek

Detaylı

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır.

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. TENOX KAPSÜL FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri Tenoksikam kuvvetli

Detaylı

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül FORMÜLÜ: Her kapsülde mide asidine dayanıklı enterik kaplı mikropelletler halinde; Lansoprazol 30 mg Boyar madde olarak: Kinolin sarısı (E 104), İndigokarmin (E 132), Titandioksit

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Nimesulide (mikronize) içermektedir. Yardımcı madde(ler): Laktoz

Detaylı

ULCOREKS 40 mg Enterik Kaplı Tablet

ULCOREKS 40 mg Enterik Kaplı Tablet ULCOREKS 40 mg Enterik Kaplı Tablet FORMÜLÜ: Her enterik kaplı tablet: 40 mg pantoprazole eşdeğer 45.1 mg pantoprazol sodyum seskihidrat ve boyar madde olarak; titanyum dioksit (E171) ve kinolin sarısı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. Klacid 500 mg I.V. Enjektabl Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. Klacid 500 mg I.V. Enjektabl Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Klacid 500 mg I.V. Enjektabl Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Klacid I.V. her flakonda 500 mg klaritromisin içermektedir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

CLARICIDE 500 mg Film Tablet

CLARICIDE 500 mg Film Tablet CLARICIDE 500 mg Film Tablet FORMÜLÜ: Her film tablet; klaritromisin 500 mg, koruyucu madde; sorbik asid, boyar madde; kinolin sarısı lak (E 104) ve titandioksit (E171) içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DORAMYCİN 3.000.000 I.U. Film Tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DORAMYCİN 3.000.000 I.U. Film Tablet 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DORAMYCİN 3.000.000 I.U. Film Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Spiramisin 630.84 mg (Spiramisin 3.000.000 I.U. e eşdeğerdir.) Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. KLAMAXÎN 500 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Yardımcı maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. KLAMAXÎN 500 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Yardımcı maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KLAMAXÎN 500 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Klaritromisin 500.0 mg Yardımcı maddeler: Kroskarmellos sodyum 70 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

OMEPRAZĠD 20 mg MĠKROPELLET KAPSÜL

OMEPRAZĠD 20 mg MĠKROPELLET KAPSÜL OMEPRAZĠD 20 mg MĠKROPELLET KAPSÜL FORMÜL: Bir Omeprazid kapsül mide asitine dayanıklı enterik kaplı mikropelletler halinde 20 mg Omeprazol ve kapsül boyar maddesi olarak titanyum dioksit, indigotin, kinolin

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg Yardımcı maddeler: Mannitol... 50 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. RULİD 150 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Roksitromisin KULLANMA TALİMATI 150 mg Yardımcı maddeler: Pluronik F 68, hidroksipropilselüloz, povidon, aerosil 200, magnezyumstearat, talk, mısır

Detaylı

FORMÜLÜ Her film tablet 500 mg levofloksasine eşdeğer 512,46 mg levofloksasin hemihidrat ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir.

FORMÜLÜ Her film tablet 500 mg levofloksasine eşdeğer 512,46 mg levofloksasin hemihidrat ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. RAVĠVO 500 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her film tablet 500 mg levofloksasine eşdeğer 512,46 mg levofloksasin hemihidrat ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. Ürünün İsmi EUCARBON tablet 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi Etkin maddeler: Bir tablette; 180,0 mg bitkisel kömür, 50,0 mg kükürt, 105,0 mg senne (sinameki) yaprağı tozu ve 25,0

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Spiramisin, makrolid ailesine ait bir antibiyotiktir. Şu hastalıkların tedavisinde kullanılır:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Spiramisin, makrolid ailesine ait bir antibiyotiktir. Şu hastalıkların tedavisinde kullanılır: 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ROVAGYL 3 M.I.U. film kaplı tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir film kaplı tablet 3.000.000 I.U. spiramisin içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 7 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae ve ozaenae,

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde endikedir.

ÜRÜN BİLGİSİ. 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde endikedir. ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI ALZAMED 5 mg Film Tablet 2. BİLEŞİM Etkin madde: Donepezil hidroklorür 5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde

Detaylı

DYNABAC 250 mg. ENTERİK KAPLI TABLET PROSPEKTÜS. Her enterik kaplı tablet 250 mg diritromisin, ayrıca boyar madde olarak titanyum dioksit içerir.

DYNABAC 250 mg. ENTERİK KAPLI TABLET PROSPEKTÜS. Her enterik kaplı tablet 250 mg diritromisin, ayrıca boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. PROSPEKTÜS BİLEŞİMİ : Her enterik kaplı tablet 250 mg diritromisin, ayrıca boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri : Dynabac enterik kaplı tabletin

Detaylı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5 Şimdi KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Yaşlılık Düşük bağışıklık Hırıltılı öksürük Kirli ortam Pasif içicilik Zamanı Tekrarlayan

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Enfeksiyon Doz Veriliş sıklığı Veriliş süresi Kronik bronşitin akut alevlenmeleri 500 mg Günde 1 kez 5-7 gün

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Enfeksiyon Doz Veriliş sıklığı Veriliş süresi Kronik bronşitin akut alevlenmeleri 500 mg Günde 1 kez 5-7 gün KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DYNABAC 250 mg enterik kaplı tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Diritromisin 250.0 mg Yardımcı maddeler: Kroskarmelloz sodyum 10.0 mg Yardımcı

Detaylı

16 yaş altı hastalarda viral grip/ soğuk algınlığı veya suçiçeği durumlarında hekime danışılmadan kullanılmamalıdır.

16 yaş altı hastalarda viral grip/ soğuk algınlığı veya suçiçeği durumlarında hekime danışılmadan kullanılmamalıdır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DENCOL Jel Sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 1 g jel, Etkin madde: Kolin salisilat içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol (%70) Karboksimetil selüloz sodyum 87.1 mg 70.0

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Günde bir defa doz uygulanmasını mümkün kılan 500 mg klaritromisin içeren sarı, oval şeklinde tabletler.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Günde bir defa doz uygulanmasını mümkün kılan 500 mg klaritromisin içeren sarı, oval şeklinde tabletler. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ KLACİD MR 500 mg kontrollü salım tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : Klaritromisin 500.0 mg Yardımcı maddeler: Sodyum aljinat Sodyum kalsiyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 3,5 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Oral süspansiyon için toz. Hemen hemen beyaz uçuk sarı kumlu toz, gözle görülür kontaminasyon belirtisi yoktur.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Oral süspansiyon için toz. Hemen hemen beyaz uçuk sarı kumlu toz, gözle görülür kontaminasyon belirtisi yoktur. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ SEROZĠL 250 mg / 5 ml Oral Süspansiyon için Kuru Toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Hazırlanan süspansiyonun her 5 ml sinde 250 mg anhidr sefprozile

Detaylı

FİNARİD 5 mg FİLM TABLET

FİNARİD 5 mg FİLM TABLET FİNARİD 5 mg FİLM TABLET FORMÜL Bir Finarid Film Tablet 5 mg finasterid ve boyar madde olarak sarı demir oksit, titanyum dioksit, sunset sarısı, indigo karmin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Finasterid,

Detaylı

SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin

SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin FORMÜLÜ Her Sporex Mikropellet kapsül 100 mg itrakonazol içerir. Kapsül boyar maddeleri: titanyum dioksit, eritrosin, indigotin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiyokolşikosid 4 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür

Detaylı

ZİZOLİD 100mg/5ml ORAL SÜSPANSİYON İÇİN KURU TOZ

ZİZOLİD 100mg/5ml ORAL SÜSPANSİYON İÇİN KURU TOZ ZİZOLİD 100mg/5ml ORAL SÜSPANSİYON İÇİN KURU TOZ Formül : Su ile hazırlanan süspansiyonun her 5 ml si; 100 mg Linezolid içerir. Yardımcı madde olarak ; Pudra şekeri, sodyum sakarin, sodyum benzoat ve aroma

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 3,5 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae ve ozaenae,

Detaylı

FORMÜLÜ: Bir tablette 750 mg sultamasilin eģdeğeri sultamisilin tosilat ihtiva eder.

FORMÜLÜ: Bir tablette 750 mg sultamasilin eģdeğeri sultamisilin tosilat ihtiva eder. FORMÜLÜ: Bir tablette 750 mg sultamasilin eģdeğeri sultamisilin tosilat ihtiva eder. Sultamisilin ampisilin ve sulbaktamın ortak prodrogu olup bağırsaktan absorbe olurken hidrolize olarak ayrıģır. 750

Detaylı

DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER

DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER 1. Vankomisin Vankomisin, Nocardia Orientalis in (eskiden Streptomyces orientalis olarak bilinen) belli suşlarından elde edilen amfoterik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Beyaz, kokusuz, yuvarlak, hafif bombeli, bir yüzü ortadan çentikli tabletler.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Beyaz, kokusuz, yuvarlak, hafif bombeli, bir yüzü ortadan çentikli tabletler. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİFİLİN SİMPLE TABLET 400 mg 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir tablet; 400 mg Dihidroksipropilteofilin içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz.

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin

ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin FORMÜLÜ: Hazırlanmış süspansiyon her 5 ml sinde (1 ölçek) 100 mg Sefiksim (Koruyucu; Sodyum

Detaylı

Loxasid 500 mg Film Tablet

Loxasid 500 mg Film Tablet BİLEŞİMİ: Loxasid 500 mg Film Tablet Her film tablet 500 mg siprofloksasine eşdeğer siprofloksasin hidroklorür monohidrat içerir. Boyar maddeler: Titanyum dioksit FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Siprofloksasin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

Diklofenak sodyum düģük ph`lardaki mide sıvısında çözünmeyen ama yüksek ph`lardaki duodenumda hemen dağılan bir kaplama ile kaplanmıģtır.

Diklofenak sodyum düģük ph`lardaki mide sıvısında çözünmeyen ama yüksek ph`lardaki duodenumda hemen dağılan bir kaplama ile kaplanmıģtır. DİFENAK 100 mg 30 Tablet Romatoid artrit, dejeneratif eklem hastalığı dahil olmak üzere ciddi osteoartrit vakaları, ankilozan spondilit, lumbalji, tendinit, tendosinovit, bursit ve diğer romatoid hastalıklar;

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI EYESTIL 10 ml göz damlası 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde : 100 ml de : 0.150 g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı maddeler : Yardımcı

Detaylı

NĠDAZOL 250 mg FĠLM TABLET

NĠDAZOL 250 mg FĠLM TABLET NĠDAZOL 250 mg FĠLM TABLET FORMÜLÜ Her bir film tablet 250 mg metronidazol ve boyar madde olarak titandioksit ve sarı demir oksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik Özellikler Metronidazol

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AZİTRO 200 mg/5 ml ORAL SÜSPANSİYON, 15 ml ve 30 ml HAZIRLAMAK İÇİN KURU TOZ

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AZİTRO 200 mg/5 ml ORAL SÜSPANSİYON, 15 ml ve 30 ml HAZIRLAMAK İÇİN KURU TOZ Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AZİTRO 200 mg/5 ml ORAL SÜSPANSİYON, 15 ml ve 30 ml HAZIRLAMAK İÇİN KURU TOZ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 5 ml lik süspansiyon; 200 mg Azitromisin

Detaylı

DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS. DEMAX 10 mg FİLM TABLET

DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS. DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS DEMAX 10 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ : Her film tablet etken madde olarak 8.31 mg Memantin e eşdeğer 10 mg Memantin HCl ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. KLACID 125 mg/5 ml Oral Süspansiyon için Granül, su ile hazırlandığında, etkin madde olarak 5 ml'de 125 mg klaritromisin içerir.

KULLANMA TALİMATI. KLACID 125 mg/5 ml Oral Süspansiyon için Granül, su ile hazırlandığında, etkin madde olarak 5 ml'de 125 mg klaritromisin içerir. KULLANMA TALİMATI KLACID 125 mg/5 ml Oral Süspansiyon İçin Granül Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml süspansiyonda 125 mg klaritromisin Yardımcı maddeler: Karbopol 974 P, povidon K90, saf su, hidroksipropilmetilselüloz

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

Arimidex 1 mg Film Tablet. Prospektüs

Arimidex 1 mg Film Tablet. Prospektüs 1 Arimidex 1 mg Film Tablet Prospektüs 2 Arimidex 1 mg Film Tablet Formül Her bir tablet etken madde 1 mg anastrozol ve yardımcı maddeler,laktoz,sodyum nişasta glikolat ve titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĠK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ERASEF 500 mg Film Tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ERASEF 500 mg Film Tablet 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ERASEF 500 mg Film Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 500 mg sefprozile eşdeğerde sefprozil monohidrat Yardımcı maddeler: Sodyum nişasta

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Oral süspansiyon için granül Pembe renkli, akışkan, karakteristik çilek kokulu toz granül.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Oral süspansiyon için granül Pembe renkli, akışkan, karakteristik çilek kokulu toz granül. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CECLOR 250 mg/5ml Oral Süspansiyon İçin Granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sefaklor monohidrat 262.5 mg/5 ml (250 mg sefaklora eşdeğer )

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSSİR 30 mg / 5ml şurup. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSSİR 30 mg / 5ml şurup. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSSİR 30 mg / 5ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Levodropropizin Yardımcı maddeler: 30 mg / 5 ml Sukroz...2.5 g/ 5 ml Gliserol.0.5 g/

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. KLACİD 500 mg FİLM TABLET Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. KLACİD 500 mg FİLM TABLET Ağızdan alınır. KLACİD 500 mg FİLM TABLET Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her film tablette 500 mg klaritromisin. Yardımcı maddeler: Kroskarmeloz sodyum, mikrokristalin selülo, silikon dioksid, povidon,

Detaylı

HÉMORALGĠNE hemoroidlerin semptomatik tedavisi için rektal yolla lokal olarak uygulanmak üzere formüle edilmiģ bir preparattır.

HÉMORALGĠNE hemoroidlerin semptomatik tedavisi için rektal yolla lokal olarak uygulanmak üzere formüle edilmiģ bir preparattır. FORMÜLÜ: Klorhekzidin hidroklorür Mental 0,80 g Alüminyum subasetat Efedrine hidroklorür 0.20 g Tetrakain hidroklorür Çünko oksit 3.20 g Bizmut subgallat... Sıvağ maddeleri.. km 40.00 g FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

PENTASA 500 mg UzatılmıĢ Salımlı Tablet Mesalazin

PENTASA 500 mg UzatılmıĢ Salımlı Tablet Mesalazin PENTASA 500 mg UzatılmıĢ Salımlı Tablet Mesalazin FORMÜLÜ Bir uzatılmış salımlı tablet, etkin madde olarak 500 mg mesalazin içerir. Yardımcı maddeler: povidon, etilselüloz, magnezyum stearat, talk ve mikrokristalin

Detaylı

FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik Sefadroksil oral yoldan uygulanan yarı sentetik bir sefalosporin antibiyotiktir.

FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik Sefadroksil oral yoldan uygulanan yarı sentetik bir sefalosporin antibiyotiktir. DURICEF 500 mg KAPSÜL FORMÜLÜ Her bir kapsül 500 mg sefadroksile eģdeğer sefadroksil monohidrat ve kapsül boyar maddeleri olarak eritrosin, indigo-karmin ve titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

Vigrande 25 mg Film Tablet

Vigrande 25 mg Film Tablet Vigrande 25 mg Film Tablet Sildenafil sitrat Hastalar için uyarı: Kullanmadan önce Hasta Bilgilendirme BroĢürünü okuyunuz. FORMÜLÜ Her tablette 25 mg sildenafil (sitrat olarak) bulunur. Boyar maddeler:

Detaylı

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır.

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT tablet 100 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MIKOSTATIN oral süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Nistatin 100.000 ünite/ml Yardımcı maddeler: Etanol Sukroz 8,07 mg/ml 500 mg/ml

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. SEROL duyarlı bakteri suşlarının neden olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. SEROL duyarlı bakteri suşlarının neden olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SEROL 500 mg Film Kaplı Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 500 mg sefprozile eşdeğer miktarda sefprozil monohidrat Yardımcı maddeler: Sodyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. İçeriğinde bulunan yardımcı maddeler ile ilgili ayrıntılı bilgi için Bkz. 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. İçeriğinde bulunan yardımcı maddeler ile ilgili ayrıntılı bilgi için Bkz. 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ERİTRO 500 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir film kaplı tablette; Etkin madde: Eritromisin stearat 750 mg (500 mg eritromisin e eşdeğer)

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir film tablet 500 mg Azithromycin base a eşdeğer Azithromycin dihydrate içermektedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir film tablet 500 mg Azithromycin base a eşdeğer Azithromycin dihydrate içermektedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AZİTRO 500 mg FİLM TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir film tablet 500 mg Azithromycin base a eşdeğer Azithromycin dihydrate içermektedir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Doxazosin base a eşdeğer Doxazosin mesylate içermektedir.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Doxazosin base a eşdeğer Doxazosin mesylate içermektedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KARDOZİN 2 MG TABLET KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Doxazosin base a eşdeğer Doxazosin mesylate içermektedir. Yardımcı maddeler için,

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI LİMENDA Vajinal Ovül. 2. BİLEŞİM Etkin madde: 1 vajinal ovül için; Mikonazol nitrat

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI LİMENDA Vajinal Ovül. 2. BİLEŞİM Etkin madde: 1 vajinal ovül için; Mikonazol nitrat ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI LİMENDA Vajinal Ovül 2. BİLEŞİM Etkin madde: 1 vajinal ovül için; Metronidazol Mikonazol nitrat 750 mg 200 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR Candida albicans ın oluşturduğu kandidal

Detaylı