PBT Plus Periyodik Bakım Takip Otomasyonu Bakım sistemlerine yeni bir yaklaşım...

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "www.orjin.net PBT Plus Periyodik Bakım Takip Otomasyonu Bakım sistemlerine yeni bir yaklaşım..."

Transkript

1 PBT Plus Periyodik Bakım Takip Otomasyonu Bakım sistemlerine yeni bir yaklaşım...

2 Sektörün lider firmalarının tercihi PBT Plus Periyodik Bakım Takip Otomasyonu Kurumsal Demirbaş Bakım Yönetimi PBT Plus periyodik bakımların planlanmasını, bakımların ve arızaların kayıt altına alınmasını, maliyetlerin malzeme, personel, firma bazında izlenmesini sağlayan ve bu sayede makinelerin ömrünü ve verimliliğini arttırmayı, bakım masraflarını ve zaman kaybını en aza indirmeyi amaçlayan bir periyodik bakım takip programıdır. Makinelerin periyodik olarak kontrol edilerek olası bir hatanın önceden fark edilmesi bakım alanında avantaj sağlamaktadır. Bozulması beklenen makine veya parçaların yedeklerinin stok kontrolleri ile temin edilerek, zamanında değiştirilmesi sayesinde fabrika üretimi en az kayba uğramış olur. Bilgisayar üzerinde PBT Plus Periyodik Bakım Takip Yazılımı ile her noktada yapılan bakımların ve arızaların kayıtları saklanmakta ve arıza yönetimi yapılabilmektedir. Bu sayede, aynı noktada daha önce elde edilmiş sonuçlar ile yenileri karşılaştırılarak maliyet analizleri gerçekleştirilebilir. Planlı bakımlar için ileriye yönelik bakım politikaları, arıza yönetimi, yedek parça ve kaynak ihtiyaç planları yapılması sağlanır. Periyodik bakımların düzenli takibinin, bakım üretkenliğinde %28.3 artış, plansız duruşlarda %20.1 azalma, malzeme giderlerinde %19.4 azalma, stoklarda ve stok maliyetlerinde %17.8 azalma sağladığı ifade edilmiştir. Handbook, Human Factors/Ergonomics Handbook Fort he Design of Ease of Maintenance, DOE-HDBK-1140, Washington (şubat 2001)

3 Maliyetlerin hızlı, sağlıklı ve güvenilir takibini sağlayın. PBT Plus ın desteklediği bakım yöntemleri Günümüzde bir tesisin düzenli ve sürekli çalışabilmesi, karlılığı, bakım ekibinin çalışma sistemine, randımanı ve tecrübelerine bağlıdır. Makinelerin planlı ve sistematik bir şekilde bakımı ve kontrolü, üretim maliyetlerini azaltmakta büyük rol oynamaktadır. PBT Plus ın desteklediği bakım yöntemleri üç şekilde gerçekleşmektedir ; Arıza oluştuğu zaman yapılan bakım (Arızi Bakım) Periyotlara bağlı koruyucu bakım (Periyodik Bakım) Makine performansına dayalı bakım (Kestirimci Bakım) Arızi Bakım: Bu yöntem, çok sayıda yedekleri bulunan ve fazla pahalı olmayan makinelerle üretim yapan tesislerde ve atölyelerde uygulanmaktadır. Makinenin oluşan beklenmedik bir arıza nedeniyle durduğunda yapılan bakım ve onarımları içermektedir. Bu bakım yönteminin en önemli dezavantajı hasarın ne zaman meydana geleceği bilinmediğinden, gerçek bir üretim planı yapmanın mümkün olmayışıdır. Periyodik Bakım: Bugün endüstride en çok kullanılan bakım yöntemidir. Bu bakım yönteminde, bakım ekibinin deneyimi ve makinelerin geçmişteki performans ve çalışma şartları göz önünde bulundurularak, makinenin hangi zaman aralıklarında durdurularak bakıma alınacağı belirlenmiştir. Aynı şekilde, denetime dayalı olarak bakıma alınan makinede hangi parçaların değiştirileceği belirlenir ve bu parçalar stokta hazır bulundurulur. Kestirimci Bakım: Bu bakım yönteminde ana prensip, üretim sırasında yapılan ölçmelerle makinelerin performansını izleyerek ne zaman bakıma gerek olacağına karar vererek, kısa bir süre üretime ara verilip daha önceden belirlenen arızayı onarmaktır. Makinenin karakteri ve çalışma koşulları göz önünde bulundurularak yapılan program çerçevesinde, üretimi durdurmadan bazı parametrelerin kontrolü ve ölçümü yapılır. Hata teşhis edildikten sonra, gerekli yedek parça temin edilerek, üretim durdurulur ve mümkün olan en kısa zaman süresinde bakım yapılıp, tekrar üretime devam edilir. PBT Plus; Bu yöntemler sayesinde toplanan tüm bilgi, analiz ve bakım sonuçlarını arşivleyerek, makine ve ekipmanlarınız ile ilgili son derece detaylı bir veritabanına sahip olmanızı, ayrıca bakımların standartlaştırılıp doküman haline getirilerek, elde edilen tüm sonuçların çalışanlar tarafından bilinmesini ve uygulanmasını sağlar.

4 Kalite standartları, akreditasyon ve denetim süreçlerinin ihtiyaçlarını karşılayın Kalite standartları, akreditasyon ve denetim süreçlerinin ihtiyaçlarını karşılayın Kalite standartları, akreditasyon ve denetim süreçlerinin ihtiyaçlarını karşılayın PBT Plus Kalite Standartları Kalite yönetim standartlarına uygun. Günümüzde en önemli rekabet avantajı, müşteri memnuniyetine odaklanan bir çalışma sistemini benimsemektir. Her sektörün özelliklerine göre düzenlenen kalite sistemleri ile üretim ve hizmet süreçleri müşteri memnuniyeti yaklaşımına uygun kontrollerden geçirilmekte ve müşteriler, tedarikçilerinin bu sistemlere uygun çalışmalarını talep etmektedirler. Periyodik bakım, bakım ve yönetim sistemlerinin önemli bir parçasıdır ve bahsedilen kalite sistemleri tarafından zorunlu tutulur. PBT Plus kalite sistemi için gerekli olan tüm kayıtları bakım talimatları çerçevesinde veritabanında sürekli günceller ve saklar. Bu kayıtlar kalite prosedürleri çerçevesinde değerlendirilebilir, gözden geçirilebilir veya rapor olarak çıktıları alınabilir. Bu sayede kolay ve hızlı bir şekilde işlerin denetlenebilmesi ve verilerin anında görüntülenebilmesi sağlanır. Böylece kalite sistemlerine uygunluk garanti altına alınmış olur. PBT Plus bilgisayar destekli bakım yönetim yazılımı sizin kalite standartlarına daha yakın olmanızı sağlayan bir sistemdir. Bakım sistemlerine yeni bir yaklaşım pbtplus.com

5 PBT Plus Sistem Hedefleri Makinelerin ve donanımın üretim için emre hazır sürelerini en yüksek düzeyde tutmak, Periyodik bakımlar, ürün kalite düzeyini koruyacak veya arttıracak şekilde işletme olanaklarının kaliteli olmalarını sağlamak, Makinelerin duruşunu en aza indirerek, mümkün olan en yüksek düzeyde üretimi sağlamak, Önceden hazırlanacak üretim programlarının gerçekleşmesini sağlamak, Makinelerin ekonomik ömrünü uzatmak, Teknoloji Fonksiyonalite Güvenlik Kalite Arıza hasarlarını en aza indirmek suretiyle onarım giderlerini azaltmak, Planlı bakım yoluyla bakım giderlerini azaltmak, Yedek parça stoklarını, stok maliyetlerini azaltmak, işgücü maliyetlerini kontrol altına almak, Verimsizlikten dolayı personel giderlerini azaltmak, İşletmenin tesis, makine, teçhizat ve binalarının faydalı ömrünü uzatmak, Yıpranmayı ve eskimeyi en düşük düzeye indirerek işletmenin değerini korumak, İşletmedeki pazar ve imaj kayıplarını önlemek, Bakım onarım faaliyetlerinin uzun dönemde en düşük maliyetle sağlanmasını gerçekleştirmek, pbtplus.com Bütün bu hedefleri yerine getirmek için yapılan çalışmalarda personelin emniyetinde herhangi bir fedakarlığa yol açmamak.

6 Uluslararası bakım yönetimi standartlarına uygun çözümleri seçin... PBT Plus sistemin faydaları İşletmedeki tüm üretim araçları ve donanım için standart bir koruyucu bakım sistemi sağlar. İşletmedeki önemli donanımın her parçasının ayrıntılı tanımını sağlar. Çok fazla ayrıntılı olmayan, çoğunlukla kontrol listesi şeklindeki iş talimatları, çeşitli düzeylerdeki bakım elemanına yol gösterir. Bu talimatlar tecrübeli elemanların gerektiğinde kendi yargılarına göre hareket etmelerine olanak sağladığı gibi,fazla tecrübeli olmayanların da görevlerini yerine getirmelerini sağlar. Geçmişe ait maliyet ve onarım sıklıkları istenildiğinde derhal elde edilebilir. Bu bilgiler onarım veya yenileme kararlarının en ekonomik düzeylerde verilmesinde yardımcı olur. İşletmedeki tüm donanımın güvenilir bir envanterini sağlar. Yöntemlerin, yolların ve bakım zamanlarının standardizasyonunu sağlar. Korucuyu bakım programının etkili şekilde takip ve kontrolünü sağlar. Arızaların ve duruşların analizine imkan sağlar. Üretim maliyetlerini oluşturan maliyet kalemleri içerisinde en büyük paylardan biri, işletmenin sahip olduğu makine ve teçhizatın bakım maliyetlerine aittir. Bakım süreçlerini sistematik hale getirerek maliyeti düşürmek şirket başarısını etkileyen en önemli faktörlerdendir.

7 Programın İçerdiği Modüller İşletme Tanımları Periyodik Bakım Yönetimi İşemirleri Bakım Çalışma Planları Malzeme ve Yedek Parça Yönetimi Analizler Raporlar Parametrik Sistem Yönetimi Malzeme Stok Takibi Periyodik Bakım Yönetimi PBT Plus Periyodik Bakım Yönetim Sistemi Kullanıcı Tanımlı Raporlar İş Emirleri Planlama & Analizler PBT Plus Veritabanı

8 İşletme Tanımları PBT Plus İşletme Tanımları Programın tam performansla çalışabilmesi için işletmeyle ilgili şu tanımlar sisteme girilir; İşletme genelinde makine ve ekipmanların bulunduğu lokasyonların, malzeme ambarlarının, tedarikçi istasyon firmaların ve masraf merkezlerinin tanımlanması, Bakım ve arızalarda faaliyet gösteren operatörlerin ve bakım bölümü personelinin programa tanımlanması, İşletme bünyesindeki makine ve ekipmanların genel ve teknik bilgilerinin (Tip, Seri No, Marka, Model, istasyon Üretici vs.) programa tanıtılması, Bakım ve arızalarda kullanılan sarf malzeme ve yedek parçaların tanımlanması, Şirket genelinde uygulanan koruyucu bakımların ve iyileştirme amaçlı bakımların oluşturularak ilgili makine ve ekipmanlara atanması, Tüm bu faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi ve PBT Plus ın en verimli şekilde kullanılabilmesi için, tüm bakım departmanı çalışanlarının katılımı gerekmektedir.

9 İş Emirleri İş emri hazırlama ekranı, iş planı, planlar, maliyetler, işçilik, arıza analizi ve ilişkili dökümanlar gibi detaylı bilgilerin takibini sağlar. İş istekleri ekranı, günlük bakım taleplerinin sisteme girilmesini sağlar. Hızlı raporlama ekranı ile bakım işlerinin tek aşamalı olarak sisteme girilip kapatılmalarını sağlar. Gerçek zamanlı bütçelerin veya tahmini maliyetlerin gerçek maliyetler veya geçmiş iş emirleri ile karşılaştırılmasını sağlar. İş öncesinde durdurulması gereken iç/dış makineleri belirler. İş emri üretimi için birden çok kriterin kullanılmasını sağlar. İşlem veya iş planı bazında çoklu miktar ve maliyet takibi yapar. İş emirlerini herbiri kendi malzeme, işçilik ve dış servis tahminlerini içeren işlemlere böler. Malzeme, işçilik ve servis maliyet tahminleri için otomatik olarak en son fiyatları kullanır. Servis ve güvenlik talimatlarını içerir. İş emirlerinin ileri bir tarihe yönelik planlaması yapılabilir. Bakım ve arızalarda yapılacak iş tanımları ve kullanılacak malzemeler detaylı olarak iş emirlerinde listelenebilir. İş emirleri olarak internet aracılığıyla istenilen noktaya gönderilebilir.

10 Bakım Çalışma Planları Arıza veya kestirimci bakım sonucu oluşmuş ve henüz tamamlanmamış açık iş emirleri ve periyodik bakımlar için oluşacak iş emirleri baz alınarak bakım personelinin iş yükleri tespit edilir ve bakım planları hazırlanarak, bakım aktivitelerinin personel tarafından önceden bilinmesi ve planlanması sağlanır. Bu sayede minimum işçilik, en kısa servis süresi ve dengeli iş yükü ile verimli çalışma imkanı oluşurken, özellikle üretim duruşlarına engel olmayacak, müşteri sevkiyatlarını veya hizmetlerini aksatmayacak şekilde çalışılmayan gün veya vardiyalara denk getirilmesi sağlanır. Raporlar PBT Plus güçlü, kullanımı kolay ve dinamik bir kurumsal raporlama modülüne sahiptir. Bu modül sayesinde MS SQL ilişiksel veritabanından veri okuyarak kullanıcıların herhangi bir ek bilgiye ihtiyaç duymaksızın anlık ve standart raporlar alması sağlanır. Ayrıca hazırlanan raporlar kurum içerisinde güvenli bir şekilde paylaştırılıp görüntülenebilir. Kolay kullanımlı, grafik destekli esnek raporlama, Bir raporu değişik formatlarda hazırlayabilme, Web desteği, Özelleştirilebilir rapor formatları, Raporların MS Office (Excel,Word) uygulamalarına çevrilebilirliği, Sınırsız filtreleme,gruplama ve sıralama seçenekleri.

11 Periyodik Bakım Yönetimi Bakım sözcüğü belli şartları idame ettirebilmek için ihtiyaç duyulan faaliyetler anlamını taşır. Eğer bunlar; kalite, performans ve emniyet faktörleri dahil, üretime ilişkin en uygun şartların tümünden oluşuyorsa, bütün bu şartları sürekli koruyabilmek için periyodik bakıma ihtiyaç vardır. Periyodik bakım yönetimi; kalite hatalarını ve arızaları önleyen, ekipman ayarları ihtiyacını ortadan kaldıran, makine operatörlerinin işini kolaylaştıran ve daha emniyetli kılan faaliyetlerin detaylı tanımlandığı modüldür. Periyodik bakımların tanımlanması; periyodik bakım, arızaların ve dolayısıyla üretim aksamalarının önceden önlenmesini amaçlar. Bakımla ilgili kod, tanım ve tipler bu modülde programa girildikten sonra ilgili bakımda uygulanacak faaliyetler; kullanılacak malzemeler ve bakımın uygulanacağı periyotlar (tarih, saat, gün, km vb...) tanımlanır. Buna ilaveten bakımda çalışacak personelde sisteme önceden tanıtılabilir. Böylece problemlere sebep olmadan yapılması gerekli bakımlar program tarafından planlanarak bakım personeli ve operatörler önceden program tarafından uyarılır. İşgücü, yedek parça ihtiyaçları hesaplatılır ve otomatik olarak iş emirleri hazırlanır.

12 Malzeme ve Yedek Parça Yönetimi Bu modül, işletmede daima doğru zamanda ve yerde doğru parça bulundurulmasını temin edecek bir malzeme ve yedek parça stok yönetim sistemidir. Bu sistem; malzemelerin stok ve sipariş takibini yaparken, stok envanter analizleri, fiyat analizleri, malzeme kullanım yerleri ve şekilleri gibi pek çok konuda oldukça detaylı bilgileri barındırır. Bu sayede hangi yedek parçaların gerekli, hangilerinin gereksiz olduğunu, hangilerinin farklı departmanlar tarafından ortaklaşa kullanılabileceğini tespit ederek parça çeşidinin azaltırken, malzemelerin hangi tedarikçilerden en uygun ve en kaliteli şekilde temin edilebileceği ile ilgili detaylı analizler sunar. Malzeme ve yedek parçaların tüm hareketlerini takip edebilmek için, lokasyonların, ambarların ve tedarikçilerin ayrı ayrı tanımlanmasını sağlar. Yedek parçalar, sarf malzemeler ve lokasyonlar için özellikleri belirler ve özelliğe bağlı arama yapılabilmesini sağlar. Sınırsız malzeme sınıflandırma parametreleri oluşturulabilir. Stoklu ve stoksuz malzemeleri çoklu ambarlarda izler. Kritik seviye ve minimum sipariş miktarı kontrolü yapar. Raf, parti ve ambara göre malzeme maliyet ve bakiyelerinin takibini sağlar. Fonksiyon, Güvenlik, kalite,esnek çatı

13 Analizler PBT Plus ; doğru bilgi toplama, analiz ve problem çözümünde üretim ve bakım eşdeğer ortaklığını sağlamaya çalışmaktadır. İşletme içerisinde uygulanan tüm bakımlar standartlaştırılıp arşivlenerek elde edilen başarıların tüm çalışanlar tarafından bilinmesi ve uygulanması sağlanır. Bu toplam kalite yönetiminin bir uygulamasıdır. PBT Plus MS SQL Server OLAP teknolojisi ile geliştirilmiş analiz ekranları sunar. Bu modülün içinde PBT Plus veritabanı için hazırlanmış çeşitli analiz ekranları yer almaktadır. Makine ve Ekipman Analizleri Periyodik Bakım Analizleri Duruş Analizleri Arıza Analizleri Maliyet Analizleri Personel Çalışma Analizleri Stok Envanter Analizleri Malzeme İhtiyaç Analizleri Bakım Maliyet ve Bütçe Analizleri Bu kit sayesinde; ekipmanları, ekipmanla ilişkili maliyetleri, ekipman tarihçelerini ve arızalarını takip eder. Bakım maliyetlerinin toplanması için ekipman hiyerarşileri oluşturulmasını sağlar. Kısaca ekipmanın tüm hareketlerini takip etmenizi sağlar. PBT Plus Makine ve Ekipman Analizleri Tüm makine ve ekipmanlarda meydana gelen bakımların ve arızaların katalogları oluşturulur, Bakım ve onarım faaliyetleri üzerinde oluşan masraflar izlenebilir, Malzeme ve yedek parça bazında kullanılan malzemelerin kontrolü ve yönetimi sağlanır, Bakım ve arıza faaliyetinde çalışan atölye veya teknik personelin kontrol ve denetimi sağlıklı bir şekilde yapılabilir, Makine ve ekipmanların duruş bilgileri analiz edilebilir, Son derece detaylı ve görsel grafiklerle makine veya ekipman üzerinde yorum ve analizler yapılabilir. PBT Plus Arıza Analizleri En sık arızalanan ekipmanlar ve arızası en uzun süren çalışmalar hakkında bakım departmanına karar destek bilgisi sağlar.

14 PBT Plus Maliyet Analizleri Bakım ve arıza maliyetleri, PBT Plus ta temel olarak malzeme maliyetlerini, işçilik maliyetlerini, duruş maliyetlerini ve genel gider maliyetlerini (enerji giderleri, dış servis giderleri, bina, yol, ısıtma, havalandırma vs.) kapsar. Arıza maliyetleri, genellikle bakım faaliyetleri artarken azalma gösterir. Bakım yöneticisinin görevi, bu ilk iki maliyet bileşenini dengeleyen bakım karışımını geliştirmek ve böylece bakım programının toplam maliyetini minimize etmektir. Maliyet analizleri kontrol sisteminin yararlarını şöyle özetleyebiliriz: Bakım hizmeti yapılan bölümler arasında, onarım maliyetlerinin eşit olarak dağıtılmasını sağlamak, Bakım bölümünün iyi yönetilmesi için gerekli olan bilgilerin kaynağı olmak, Ücretlerin ve maaşların adil olarak tevziini sağlamak, Kuruluşun, finansman durumunu rapor edip belgelemek için, muhasebe bölümüne bilgi kaynağı olmak. Bakım ve arıza kaynaklı tüm maliyet istatistikleri saklanarak geçmişe yönelik analizler yapmak mümkündür. Duruş Analizleri Üretim ve hizmet programlarının uygun bir şekilde yürütülebilmesi, temel üretim unsurlarını oluşturan makine ve tesislerin aksamadan planlandığı şekilde çalışmasına bağlıdır. PBT Plus makine ve ekipmanların periyodik bakımlarının zamanında ve düzenli bir şekilde yapılması makine duruşlarını minimum seviyeye indirirken, üretim ve hizmet kalitesinde artmasını sağlar. Bu sebeple duruş nedenleri ve zamanlarının sürekli izlenebilmesi bir işletme için büyük önem taşır. PBT Plus makinelerinizin duruş kayıtlarını sürekli izler, duruşların ne zaman, hangi sebepten dolayı gerçekleştiği detaylı olarak bilinir. Duruş sebeplerinin analizi sayesinde hangi iyileştirmelerin en çok faydayı sağlayacağı kolayca görülebilir, işletmenizi bir adım ileriye götürmek için önce neyi yapmanız gerektiğine hızla karar verebilirsiniz.

15 Bakım sistemlerine yeni bir yaklaşım...

PBT Pro. Tesis ve Demirbaş Yönetimi Yazılımı

PBT Pro. Tesis ve Demirbaş Yönetimi Yazılımı PBT Pro Tesis ve Demirbaş Yönetimi Yazılımı Bakım sistemlerine yeni bir yaklaşım... Bakım sistemlerine yeni bir yaklaşım... Bakım sistemlerine yeni bir yaklaşım... Bakım sistemlerine yeni bir yaklaşım...

Detaylı

ATS Pro. Araç Filo Yönetimi Yazılımı. www.orjin.net

ATS Pro. Araç Filo Yönetimi Yazılımı. www.orjin.net ATS Pro Araç Filo Yönetimi Yazılımı www.orjin.net Orjin Yazılım Hakkında Orjin Yazılım Hakkında ORJIN Yazılım 10 Yıllık Tecrübemize Ortak Olun... 1998 yılında, bilişim sektöründe tecrübeli ve dinamik bir

Detaylı

ACD TEZGAH İZLEME YAZILIMI

ACD TEZGAH İZLEME YAZILIMI ACD TEZGAH İZLEME YAZILIMI ACD Tezgah İzleme yazılımı altı ana modülden oluşmaktadır. Bu modüller; Yedekleme, Yönetim Paneli, Verimlilik İzleme, Üretim Tanımlamaları, Üretim İzleme, Üretim Raporları 1.

Detaylı

Teknik Özellikleri. Günümüz çağdaş bakım yönetim sistemlerinin hedefleri;

Teknik Özellikleri. Günümüz çağdaş bakım yönetim sistemlerinin hedefleri; Günümüzde işletmeler, ekipmana/makineye, donanıma büyük yatırımlar yapmakta ve dolayısıyla bu yatırımlarının karşılığını almak istemektedirler. Ancak, makine ve tesislerin arızî duruşları veya kapasitelerinin

Detaylı

Gökay Çiçek İş Geliştirme Müdürü

Gökay Çiçek İş Geliştirme Müdürü Gökay Çiçek İş Geliştirme Müdürü gokay.cicek@trinoks.com Demirbaş Yönetimi Nedir? Demirbaş Yönetimi, işletme bünyesindeki sabit kıymetlerin sistematik bir yapıda izlenmesi, analiz edilmesi ve raporlanması

Detaylı

İÇERİK OTO-MOBILE. Standart Süreç OTO-MOBILE. Avantajlar. Sistem Görünümü. Sistem Bilgisi. Yazılım / Donanım Gereksinimi

İÇERİK OTO-MOBILE. Standart Süreç OTO-MOBILE. Avantajlar. Sistem Görünümü. Sistem Bilgisi. Yazılım / Donanım Gereksinimi 03.05.2011 1 İÇERİK OTO-MOBILE Standart Süreç OTO-MOBILE Avantajlar Sistem Görünümü Sistem Bilgisi Yazılım / Donanım Gereksinimi 2 3 Tamir/Bakım Talebi Müşteri Araç Kontrolü Servis İş Emri Servis Parça

Detaylı

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks IRONIC İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Bilgi Sistemi IRONIC Nedir? IRONIC, iş sağlığı ve güvenliği alanında bilişim alt yapısı oluşturmak amacıyla 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, ISO14001,

Detaylı

Nobel Yazılım. Periyodik Bakım Takip Yazılımı

Nobel Yazılım. Periyodik Bakım Takip Yazılımı Periyodik Bakım Takip Yazılımı İvedik Organize Sanayi Bölgesi 731 Sokak No:19 Yenimahalle/Ankara Tel:0312 394 14 46 Fax:0312 394 14 47 bilgi@nobelyazilim.com Hakkında olarak biz,2006 yılından itibaren

Detaylı

MARS Bakım ve Onarım Modülü, çağdaş ve modern bakım yönetimini gerçekleştirilebilecek şekilde tasarlanmış bir uygulama yazılımıdır.

MARS Bakım ve Onarım Modülü, çağdaş ve modern bakım yönetimini gerçekleştirilebilecek şekilde tasarlanmış bir uygulama yazılımıdır. GENEL BAKIġ İşletmeler ekipmana/makina ve donanıma büyük yatırımlar yapmakta ve dolayısıyla bu yatırımlarının karşılığını almak istemektedirler. Makina ve tesislerin arızî duruşları veya kapasitelerinin

Detaylı

Verimli İş Ortağınız... BAKIM PLANI SKOR YAZILIM VE BİLİŞİM POLEN YAZILIM

Verimli İş Ortağınız... BAKIM PLANI SKOR YAZILIM VE BİLİŞİM POLEN YAZILIM BAKIM PLANI İÇİNDEKİLER AMAÇ KAPSAM KULLANIM EKRANI SONUÇ AMAÇ Açıklama Üretim Tezgahları, Ölçüm Aletleri gibi bakım yapılan cihazların Periyodik bakımları ile Arıza larını takip eden bir yazılımdır. Demirbaş

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı

Bakım Planlaması Nedir?

Bakım Planlaması Nedir? BAKIM PLANLAMASI Bakım Planlaması Nedir? Bir fabrikanın makina ve tesislerinin sürekli olarak çalışır durumda olmasını sağlamak amacı ile yapılacak olan faaliyetlerin planlanmasıdır. Bakım faaliyetlerinin

Detaylı

PERFORMANS YÖNETĐMĐ. Hedefe Odaklı Çalışma ve Yetkinlik Yönetimi.

PERFORMANS YÖNETĐMĐ. Hedefe Odaklı Çalışma ve Yetkinlik Yönetimi. PERFORMANS YÖNETĐMĐ Kurumların yapısına uygun performans yönetimi sistemini esnek yapı sayesinde Đnsan Kaynakları uygulaması içinde tanımlayarak takip edebilme Performans kayıtlarını yöneticilere e-posta

Detaylı

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 İçindekiler Bakım Yönetimi... 4 Bakım Yönetimini Etkileyen Öndeğer ve Parametreler... 4 Tanımlar... 5 Bakım Parametreleri... 5 Parametre Bilgileri... 6 Arıza Kodları... 8

Detaylı

worksforce Saha Satış Otomasyon Çözümü

worksforce Saha Satış Otomasyon Çözümü worksforce Saha Satış Otomasyon Çözümü 444 0 262 www.kocsistem.com.tr worksforce Saha Satış Otomasyon Çözümü worksforce Saha Satış Otomasyonu çözümü, saha satış ekiplerinin rota bazlı bir satış planı üzerinden,

Detaylı

İşletmenize sınırsız fırsatlar sunar

İşletmenize sınırsız fırsatlar sunar İşletmenize sınırsız fırsatlar sunar İşletmenize Modern iş çözümleri, kurum içerisindeki insanların verimliliğini arttıracak yeni perspektifler sağlayarak onların tüm potansiyellerini kullanmalarına imkan

Detaylı

Benzetim. 10. Ders. Bakım Yönetimde. Benzetim

Benzetim. 10. Ders. Bakım Yönetimde. Benzetim Benzetim 10. Ders Bakım Yönetimde Benzetim Giriş 1 Üretimin programlara uygun biçimde sürdürülmesi, servis sektöründe hizmetin akamadan sürdürülebilmesi üç temel üretim ve servis unsurundan birini oluşturan

Detaylı

LOGO İş Zekası çözümü ile kurumsal raporlama ve analizler. Cem Yılmaz Genel Müdür LOGOBI Yazılım

LOGO İş Zekası çözümü ile kurumsal raporlama ve analizler. Cem Yılmaz Genel Müdür LOGOBI Yazılım LOGO İş Zekası çözümü ile kurumsal raporlama ve analizler Cem Yılmaz Genel Müdür LOGOBI Yazılım Hakkımızda LOGOBI Yazılım A.Ş. iş zekası alanında faaliyet gösteren, Türkiye de sahip olduğu yüzlerce müşterinin

Detaylı

DOKÜMAN KODU IP.16.01 TEKNİK BÖLÜM YAYIN TARİHİ 01.05.2006 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KODU IP.16.01 TEKNİK BÖLÜM YAYIN TARİHİ 01.05.2006 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Teknik Bölüm SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ Hastanemiz bünyesindeki tüm makine ve teçhizatın arıza, bakım ve işletimleri ile ilgili faaliyetlerini düzenlemek ve yetki ve sorumlulukları belirlemektir. 2. KAPSAM

Detaylı

Planlı veya Plansız Bakım Emirleri Tek Ekrandan Yönetiliyor

Planlı veya Plansız Bakım Emirleri Tek Ekrandan Yönetiliyor 1 Planlı veya Plansız Bakım Emirleri Tek Ekrandan Yönetiliyor NONSTOP Bakım Yönetimi içinde hem Plansız yapılan işlemler hem de 3 farklı yaklaşım ile Planlı yapılan eylemler yer almaktadır. Bütün emirler

Detaylı

KoçSistem. İK Uygulaması

KoçSistem. İK Uygulaması KoçSistem İK Uygulaması 444 0 262 www.kocsistem.com.tr İK Uygulaması nedir? İnsan kaynakları ekiplerinin işe alım sürecinden başlayarak, tüm insan kaynakları fonksiyonlarında uçtan uca çözüm üretebilen

Detaylı

VARLIK YÖNETİMİ ÇÖZÜMÜ AKILLI. KOLAY. ENTEGRE

VARLIK YÖNETİMİ ÇÖZÜMÜ AKILLI. KOLAY. ENTEGRE ARETE BULUT TEKNOLOJİ ÇÖZÜMLERİ VARLIK YÖNETİMİ ÇÖZÜMÜ AKILLI. KOLAY. ENTEGRE VARLIK YÖNETİMİ ÇÖZÜMÜ A R E T E C O N S U L T I N G GÜÇLÜ. ENTEGRE. AKILLI. ARETE Varlık Yönetimi Çözümüyle, şirket içinde

Detaylı

Sabit Kıymet Yönetimi

Sabit Kıymet Yönetimi Sabit Kıymet Yönetimi www.logitta.com Şirketiniz için Yeni bir Değer yaratın! Logitta Mayıs, 2011 Sabit Kıymet Yönetimi Nedir? Sabit kıymet yönetimi işletme bünyesindeki sabit kıymetlerin sistematik bir

Detaylı

OPERA OTEL YÖNETİM SİSTEMİ GENEL TANITIM

OPERA OTEL YÖNETİM SİSTEMİ GENEL TANITIM OPERA OTEL YÖNETİM SİSTEMİ GENEL TANITIM OPERA İşletme Çözümü'nün merkezinde OPERA Otel Yönetimi Sistemi (Property Management System / PMS) bulunur. Her boyuttaki otel ve otel zincirinin değişken ihtiyaçlarını

Detaylı

KURUMSAL KAYNAK PLANLAMA SİSTEMLERİ YÖNETİMİ

KURUMSAL KAYNAK PLANLAMA SİSTEMLERİ YÖNETİMİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL KAYNAK PLANLAMA SİSTEMLERİ YÖNETİMİ Hafta 1 Prof. Dr. İsmail Hakkı CEDİMOĞLU Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi ne aittir. "Uzaktan Öğretim"

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

TLife Warehouse Management System365 Cloud

TLife Warehouse Management System365 Cloud BULUT TABANLI 365 GÜN 7/24 SAAT HER NOKTADAN ERİŞİM İMKANI TLife Warehouse Management System365 Cloud İÇERİK VE AMAÇ Amacımız Firmanız bünyesinde gerek merkez fabrikada gerekse farklı lokasyonlarda bulunan

Detaylı

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım Kısaca Müşteri İlişkileri Yönetimi Genel Tanıtım Başar Öztayşi Öğr. Gör. Dr. oztaysib@itu.edu.tr 1 MİY Genel Tanıtım 2 MİY Genel Tanıtım İçerik Müşteri İlişkileri Yönetimi Nedir? Neden? Tipleri Nelerdir?

Detaylı

YÖNTEM FİLO YÖNETİMİ ARAÇ İZLEME SİSTEMLERİ

YÖNTEM FİLO YÖNETİMİ ARAÇ İZLEME SİSTEMLERİ YÖNTEM FİLO YÖNETİMİ ARAÇ İZLEME SİSTEMLERİ YÖNTEM M2M ÇÖZÜMLERİ Makineler arası iletişim olarak değerlendirebileceğimiz Yöntem M2M çözümleri sayesinde, sahada bulunan her tür makineden dilediğiniz veriler

Detaylı

Kamuda Neden Süreç Yönetimi Erkan Karaarslan

Kamuda Neden Süreç Yönetimi Erkan Karaarslan Kamuda Neden Süreç Yönetimi Erkan Karaarslan Mevzuatımız, kamu idarelerinin amacını (hak ve sorumluluklarını) tamamen, bu amacı yerine getirmek için uygulayacakları yöntemleri de kısmen belirlemiştir.

Detaylı

WÜRTH ÜN MODERN STOK YÖNETİM SİSTEMİ ORSY

WÜRTH ÜN MODERN STOK YÖNETİM SİSTEMİ ORSY WÜRTH ÜN MODERN STOK YÖNETİM SİSTEMİ ORSY Würth Grubu Faaliyet Alanı: Atölye, servis ve endüstri alanlarına yönelik her türlü bağlantı elemanları ve tamir-bakım ürünlerinin uluslararası ticareti. Ürün

Detaylı

GENEL BAKIŞ MOBILTECH

GENEL BAKIŞ MOBILTECH GENEL BAKIŞ MOBİL ÇÖZÜMÜMÜZ ile sağlanacak kazanımları sıralarsak; İşletme maliyetlerinizi azaltır, Daha verimli ve güncel bilgilerle çalışmasını sağlar, Anlık olarak merkezden hatasız bilgi alımını sağlar,

Detaylı

İLE GÜVENCE ALTINA ALIN

İLE GÜVENCE ALTINA ALIN KENDİNİZİ HACH SERVİSİ İLE GÜVENCE ALTINA ALIN Cihazınızın bakım ve onarımını uzman ellere bırakarak hem daha huzurlu olun hem de güvenilirliğinizi arttırın. HACH SERVİS İLE ALDIĞINIZ RİSKLERİNİZİ AZALTIN

Detaylı

trex DCAS trex DCAS Software & Automation ( Data Collection & Automation Systems )

trex DCAS trex DCAS Software & Automation ( Data Collection & Automation Systems ) Software & Automation trex DCAS ( Data Collection & Automation Systems ) trex DCAS Üretimden Veri Toplama ve Verimlilik Takip Sistemi Volkan BİLMİŞ MERT YAZILIM LTD. ŞTİ. [16.03.2012] TREX DCAS ( Data

Detaylı

Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım. Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü (Toptancılar için)

Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım. Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü (Toptancılar için) Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım Küçük Ölçekli, Toptancı Firmalar için Nebim V3 Başlangıç Sürümü (Toptancılar için) Nebim V3 Başlangıç Sürümü (Toptancılar için) Toptancı Firmalar İçin Ticari Yazılım

Detaylı

6.1. Bakım Kavramı 6.2. Bakım Planlamasını Gerektiren Nedenler 6.3. Bakım Faaliyetlerinin Amaçları

6.1. Bakım Kavramı 6.2. Bakım Planlamasını Gerektiren Nedenler 6.3. Bakım Faaliyetlerinin Amaçları TESİS PLANLAMA 6. BAKIM PLANLAMASI 6.1. Bakım Kavramı 6.2. Bakım Planlamasını Gerektiren Nedenler 6.3. Bakım Faaliyetlerinin Amaçları 6.4. Bakım Faaliyetlerinin Sınıflandırılması 6.5. Bakım Maliyetleri

Detaylı

ISO 22000 UYGULAMA PROSEDÜRÜ

ISO 22000 UYGULAMA PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ Firma tarafından; üretilen ürünlerin güvenliğinin sağlanmasına yönelik hijyenik faaliyetlerin sistemli bir şekilde yürütülmesini ve buna bağlı olarak iso 22000 gıda güvenliği yönetim

Detaylı

OMOPHORUS Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ULUTEK AR-GE PROJESİ

OMOPHORUS Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ULUTEK AR-GE PROJESİ OMOPHORUS Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ULUTEK AR-GE PROJESİ Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı Nedir? Kalite Yönetim Sistemi; gereklerinin yerine getirildiğinin

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-4/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-4/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-4/A1-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

Kurulum ve Konfigürasyon Servisleri

Kurulum ve Konfigürasyon Servisleri Kurulum ve Konfigürasyon Servisleri Kurulum hizmetlerimiz, kamera, güvenlik, donanım, yazılım ve ağ altyapısının firmamız aracılığı ile temin edilmiş olup olmadığına bakmaksızın, kurulması, konfigürasyonunun

Detaylı

ERDEMİR BAKIM YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ERDEMİR BAKIM YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ERDEMİR BAKIM YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) E. ÇAYIR, Ö. DOĞAN, Y. ÖNAL, S. KESKİ, K. AYDIN, B. ERDAL, B. ERUZ ÖZET Erdemir deki bakım maliyetlerinin optimize edilmesi ve işletme verimliliğinin artırılması amacı

Detaylı

JENERATÖR PERİYODİK BAKIM SÖZLEŞMESİ

JENERATÖR PERİYODİK BAKIM SÖZLEŞMESİ JENERATÖR PERİYODİK BAKIM SÖZLEŞMESİ 1- TARAFLAR: Kanuni ikametgâhı, Adana/Yüreğir/Sinanpaşa Girne Bulvarı 78/A olan Atak Power ( Bundan sonra Atak Power diye anılacaktır) ile kanuni ikametgahı;... adresi

Detaylı

TAHIL DEĞİRMENCİLİĞİNDE MAKİNE VE MEKANİK BAKIM

TAHIL DEĞİRMENCİLİĞİNDE MAKİNE VE MEKANİK BAKIM TAHIL DEĞİRMENCİLİĞİNDE MAKİNE VE MEKANİK BAKIM MURAT APAKHAN MAKİNE YÜKSEK MÜHENDİSİ MAYIS 2017 1 BAKIM NEDİR Bir işletmede veya proseste yer alan makine, ekipman veya teçhizatın sürekli olarak çalışır

Detaylı

RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı

RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı RotamNet Ticari Programı Kısa Tanıtım Dökümanı RotamNet ; Kolay kurulumu ve kullanımıyla ön plana çıkan, teknolojik alt yapısıyla işletmelere pratik çözümler sunan ve büyük avantajlar sağlayan tam bir

Detaylı

ÜRETİM SÜREÇLERİNİ GÖZLEMLEMEK VE KONTROL ETMEK İÇİN KABLOSUZ ÇÖZÜM

ÜRETİM SÜREÇLERİNİ GÖZLEMLEMEK VE KONTROL ETMEK İÇİN KABLOSUZ ÇÖZÜM NETWORKER GÖZLEMLEME SİSTEMİ ÜRETİM SÜREÇLERİNİ GÖZLEMLEMEK VE KONTROL ETMEK İÇİN KABLOSUZ ÇÖZÜM Her tür makinene de kullanılabilir Kullanıcının bilgisayarına ilave bir yazılım yüklenmesi gerekmiyor Bağımsız

Detaylı

Yaşanmış Tecrübe Paylaşımı Önce Test Et Sonra Kodla XP Pratiği

Yaşanmış Tecrübe Paylaşımı Önce Test Et Sonra Kodla XP Pratiği TBD 21. Ulusal Bilişim Kurultayı Sunumu Yaşanmış Tecrübe Paylaşımı Önce Test Et Sonra Kodla XP Pratiği Hasan ÖZKESER Bimar Bilgi İşlem Hizmetleri Aş. 5 Ekim 2004 ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi, Ankara 2004

Detaylı

Revizyonun Açıklaması - Yeni yayınlandı. -

Revizyonun Açıklaması - Yeni yayınlandı. - Yürürlük i: MEDİKAL CİHAZ YÖNETİM PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/6 Revizyonun Açıklaması Madde No - Yeni yayınlandı. - KAPSAM: Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi nde medikal

Detaylı

Üretim Otomasyon Sistemi. Nesnelerin İnterneti Çözüm Ailesi. 444 0 262 www.kocsistem.com.tr

Üretim Otomasyon Sistemi. Nesnelerin İnterneti Çözüm Ailesi. 444 0 262 www.kocsistem.com.tr Üretim Otomasyon Sistemi Nesnelerin İnterneti Çözüm Ailesi 444 0 262 www.kocsistem.com.tr KoçSistem Üretim Otomasyon Sistemi Üretim sistemlerini anlık izlemenizi, Operasyonel verimliliği artırmanızı, Üretim

Detaylı

6/8/2016 Tedarik Zinciri Modülü 1

6/8/2016 Tedarik Zinciri Modülü 1 6/8/2016 Tedarik Zinciri Modülü 1 1. Tanım 2. Tedarik Zinciri Nasıl İşler? 3. Mağazalarda Gerçekleştirilen Prosedürler 3.1 Temel Stok Kontrolü 3.2 Envanter Yönetimi 3.3 Miktar ve Hasar Raporları 3.4 Ürünlerin

Detaylı

ARGUS Plus Version 1.0.1 ERP Sistemi

ARGUS Plus Version 1.0.1 ERP Sistemi ARGUS Plus Version 1.0.1 ERP Sistemi ERP'ye Bakış ve ARGUS Plus Zaman içinde firmalar geliştikçe, iş yapış şekilleri değişmekte ve ihtiyaçları artmaktadır. Bir çok gelişen firma, gerçekleştirdikleri operasyonel

Detaylı

CEO - Yönetim Raporlama Sistemi

CEO - Yönetim Raporlama Sistemi CEO - Yönetim Raporlama Sistemi Tanıtım ve Çalışma Şekli: %100 Türk Mühendisleri tarafından geliştirilen CEO-Yönetim Raporlama Sistemi yazılımı, Nokta Bilgisayar A.Ş.'nin tescilli bir markasıdır. Günümüz

Detaylı

DataRut: Web Mobil Sıcak, Soğuk Satış Rut Planları Yönetim Sistemi

DataRut: Web Mobil Sıcak, Soğuk Satış Rut Planları Yönetim Sistemi DataRut: Web Mobil Sıcak, Soğuk Satış Rut Planları Yönetim Sistemi DataRut Rut Takibi Rut, saha satışı/ziyareti yapan firmaların, gerek randevu gerekse lojistik sıralamaya göre yapmış olduğu müşteri ziyaret

Detaylı

İŞLETMELERDE İŞ SÜREÇ YÖNETİMİ (BPM) UYGULAMASI. Hazırlayanlar Fatma Didem GÜRKAN Endüstri Mühendisi Ahmet Alper ÇALIŞKAN Endüstri Mühendisi

İŞLETMELERDE İŞ SÜREÇ YÖNETİMİ (BPM) UYGULAMASI. Hazırlayanlar Fatma Didem GÜRKAN Endüstri Mühendisi Ahmet Alper ÇALIŞKAN Endüstri Mühendisi İŞLETMELERDE İŞ SÜREÇ YÖNETİMİ (BPM) UYGULAMASI Hazırlayanlar Fatma Didem GÜRKAN Endüstri Mühendisi Ahmet Alper ÇALIŞKAN Endüstri Mühendisi 4 Haftalık Ajanda 1. Hafta: Örneklerle BPM-ERP İlişkisi 2. Hafta:

Detaylı

BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A K I L L I. K O L A Y. E NTEGRE

BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A K I L L I. K O L A Y. E NTEGRE ARETE BULUT TEKNOLOJİ ÇÖZÜMLERİ BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A K I L L I. K O L A Y. E NTEGRE BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A R E T E C O N S U L T I N G VERİMLİ. GÖRÜNÜR. GÜVENİLİR. ARETE Bayi Yönetim Çözümüyle, satış terminallerinden

Detaylı

çeşitli tüm aşamalarda tam izlenebilirlik

çeşitli tüm aşamalarda tam izlenebilirlik SÜREÇ SIX bilişim çözümü, ameliyathanelerde kullanılan örtülerin ve aynı zamanda kurşunlu cerrah önlüklerin teknik kumaşlarına bağlı sterilizasyon süreçlerindeki izlenebilirlik yönetiminin eksiksiz bir

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-5/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-5/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi EKLER EK 12UY0106-5/A1-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının tamamlanması tavsiye edilir.

Detaylı

Saha servis uygulamaları için esnek uygulama geliştirme platformu :

Saha servis uygulamaları için esnek uygulama geliştirme platformu : Saha servis uygulamaları için esnek uygulama geliştirme platformu : Global ekonominin, rekabetçi baskısının piyasalarda her geçen gün daha yoğun hissedildiği günümüzde, Mobil Bilişim Uygulamaları toplam

Detaylı

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi 2013 Sayın Yetkili; Sunduğumuz danışmanlık hizmeti ve geliştirmiş olduğumuz yazılım çözümleriyle müşterilerimizin Bilgi Teknolojileri alanında sektörel rekabet

Detaylı

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler...

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler... ARKE Otomasyon Bil. Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti. Atilla KARAÇAY Ramazan EKİN Proje & Yazılım 0.533 430 19 45 Üretim & Satış 0.533 223 13 46 atilla.karacay@arkeotomasyon.com ramazan.ekin@arkeotomasyon.com

Detaylı

Sedona. Nisan 2013 Eğitim Kataloğu

Sedona. Nisan 2013 Eğitim Kataloğu Nisan 2013 Eğitim Kataloğu 8 Nisan 2013 Sedona, yazılım firmalarına ve büyük çaplı organizasyonların bilişim departmanlarına organizasyonel yapılanma, yöneticilik, takım çalışması ve kalite süreçleri alanlarında

Detaylı

1. VERİ TABANI KAVRAMLARI VE VERİ TABANI OLUŞTUMA

1. VERİ TABANI KAVRAMLARI VE VERİ TABANI OLUŞTUMA BÖLÜM15 D- VERİ TABANI PROGRAMI 1. VERİ TABANI KAVRAMLARI VE VERİ TABANI OLUŞTUMA 1.1. Veri Tabanı Kavramları Veritabanı (DataBase) : En genel tanımıyla, kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş veriler

Detaylı

worksforce Saha Servis ve İşgücü Yönetim Çözümü

worksforce Saha Servis ve İşgücü Yönetim Çözümü worksforce Saha Servis ve İşgücü Yönetim Çözümü 444 0 262 www.kocsistem.com.tr worksforce Saha Servis ve İşgücü Yönetim Çözümü Tüm servis noktalarında kullanılmak üzere geliştirilmiş; müşteriden gelen

Detaylı

VERİ KAYNAKLARI. Bilgi sisteminin öğelerinden biride veri

VERİ KAYNAKLARI. Bilgi sisteminin öğelerinden biride veri VERİ KAYNAKLARI YÖNETİMİ İ İ 5. ÜNİTE GİRİŞ Bilgi sisteminin öğelerinden biride veri yönetimidir. Geleneksel yada çağdaş, birinci yada ikinci elden derlenen veriler amaca uygun veri formlarında tutulur.

Detaylı

EGPS Küresel Satın Alma Yönetim Sistemi

EGPS Küresel Satın Alma Yönetim Sistemi EGPS Küresel Satın Alma Yönetim Sistemi EGPS; satınalma planlaması, teklif alma, ihaleye çıkma, teklif değerlendirme, sipariş emri verme, sevkiyat ve lojistik ambar kabulü, stoklama, malzeme çıkışı süreçlerinin

Detaylı

www.innova.com.tr İnnova dan, tamamen ölçülebilir, KPI ve SLA anlaşmaları ile garanti altına alınmış yönetilebilir SAP hizmet modeli

www.innova.com.tr İnnova dan, tamamen ölçülebilir, KPI ve SLA anlaşmaları ile garanti altına alınmış yönetilebilir SAP hizmet modeli İnnova dan, tamamen ölçülebilir, KPI ve SLA anlaşmaları ile garanti altına alınmış yönetilebilir SAP hizmet modeli Etkin Kaynak Yönetimi Kolay İş Planlaması Verim ve Karlılık ITIL v3 Standartlarında Hizmetler

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.11 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması Fişlerde, Doküman İzleyicisi

Detaylı

BİLGİSAYAR TÜMLEŞİK ONARIM VE BAKIM. Esasları ve Uygulanması -

BİLGİSAYAR TÜMLEŞİK ONARIM VE BAKIM. Esasları ve Uygulanması - BİLGİSAYAR TÜMLEŞİK ONARIM VE PERYODİK BAKIM Esasları ve Uygulanması - Brainware Bağdat Cad. 36/23 Kızıltoprak 81030 İstanbul Tel: 348 72 05 Hazırlayan Ümit Süray İstanbul, 24 Ocak 1991 İÇİNDEKİLER I.

Detaylı

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Hafta 13 Yrd. Doç. Dr. Semra BORAN Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi ne aittir. "Uzaktan Öğretim" tekniğine uygun olarak

Detaylı

Kısa Dönem. Araç Kiralama Çözümü. KoçSistem. 444 0 262 www.kocsistem.com.tr

Kısa Dönem. Araç Kiralama Çözümü. KoçSistem. 444 0 262 www.kocsistem.com.tr KoçSistem Kısa Dönem Araç Kiralama Çözümü 444 0 262 www.kocsistem.com.tr Kısa Dönem Araç Kiralama Çözümü Kısa Dönem Araç Kiralama Sektörünün ihtiyaç duyduğu mevcut ve gelişen tüm bileşenleri içeren bir

Detaylı

aberon PICK-BY-LIGHT aberon PICK CART,

aberon PICK-BY-LIGHT aberon PICK CART, DEPO OTOMASYONU VELTIONoptimum ilaç ve kozmetik ürünleri dağıtıcılarına çok çeşitli seçenekler sunar. Toplama otomasyonuna ilişkin sunduğumuz çözümler, dağıtıcıların ürün akışlarını ve hizmet seviyelerini

Detaylı

GEÇERLİ DOKÜMAN LİSTESİ (FORMLAR)

GEÇERLİ DOKÜMAN LİSTESİ (FORMLAR) Düzeltici Önleyici Faaliyet Takip Çizelgesi FR-01 01.02.2001 4 26.11.2011 Kaynak eklendi. Tedarikçi Değerlendirme FR-02 31.03.2005 2 23.12.2010 Onaylı Tedarikçi Performans Takip FR-03 31.01.2006 4 27.12.2011

Detaylı

GLOBAL EQUIPMENT MANAGEMENT SYSTEM EGEM. Sulaymaniyah 1,500 MW CC Power Plant Conversion TECHNOLOGY FOR A BETTER FUTURE

GLOBAL EQUIPMENT MANAGEMENT SYSTEM EGEM. Sulaymaniyah 1,500 MW CC Power Plant Conversion TECHNOLOGY FOR A BETTER FUTURE EGEM GLOBAL EQUIPMENT MANAGEMENT SYSTEM Sulaymaniyah 1,500 MW CC Power Plant Conversion TECHNOLOGY FOR A BETTER FUTURE 1 1 ENKA Systems, büyük ölçekli ve küresel düzeyde operasyonlar yürüten şirketlerin

Detaylı

GLOBAL EQUIPMENT MANAGEMENT SYSTEM EGEM. Sulaymaniyah 1,500 MW CC Power Plant Conversion TECHNOLOGY FOR A BETTER FUTURE

GLOBAL EQUIPMENT MANAGEMENT SYSTEM EGEM. Sulaymaniyah 1,500 MW CC Power Plant Conversion TECHNOLOGY FOR A BETTER FUTURE EGEM GLOBAL EQUIPMENT MANAGEMENT SYSTEM Sulaymaniyah 1,500 MW CC Power Plant Conversion TECHNOLOGY FOR A BETTER FUTURE ENKA Systems, çok büyük ölçekli ve global düzeyde operasyonlar yürüten şirketlerin

Detaylı

HAYAT. KURTARICI.. PRENSIPLERIMIZ

HAYAT. KURTARICI.. PRENSIPLERIMIZ HAYAT. KURTARICI.. PRENSIPLERIMIZ FUV Mühendislik, güvenlik politikası ve uygulamalarının çerçevesini çizen bu taahhütnameyi Temel Değerlerimizden olan Güvenlik ilkemizin verdiği sorumluluk ile hazırlamıştır.

Detaylı

Çağrı Merkezi Nedir?

Çağrı Merkezi Nedir? Çağrı Merkezi Nedir? Call Center (Çağrı Merkezi), kurumların temasta oldukları kişi veya kurumlarla olan iletişimlerini yürüttükleri, yazılım, donanım, insan kaynakları ve iş akışlarından oluşan etkileşim

Detaylı

ISO 22000 PROSES YAKLAŞIMI TALİMATI

ISO 22000 PROSES YAKLAŞIMI TALİMATI ISO 22000 PROSES YAKLAŞIMI TALİMATI DOK. NO TL-KAL-11 REV. NO 00 YAYIN TAR. REV. TAR. SAYFA 1/9 NO 1. AMAÇ-KAPSAM Bu talimatın amacı, fabrikamızda ISO 22000 proseslerinin tanımlanması, etkileşimi ve veri

Detaylı

ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ KALİTE BİRİMİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ

ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ KALİTE BİRİMİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi:00 Sayfa No:1/6 1. AMAÇ: İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve istasyonlardaki ambulanslarda bulunan ölçüm cihazlarının kalibrasyonu ve hizmet kalitesini etkileyen ekipmanlarının bakım faaliyetlerinin

Detaylı

ULTIMATE OTEL YÖNETİM SİSTEMİ ( BACK OFFICE )

ULTIMATE OTEL YÖNETİM SİSTEMİ ( BACK OFFICE ) ( BACK OFFICE ) RMOS MUHASEBE SİSTEM OTOMASYONU Rmos önbüro,pos sistemi ile tam entegre. Sistem üzerinden birden fazla modül ( ekran ) üzerinde aynı anda çalışabilme imkanı. Gelişmiş yetkilendirme sistemi

Detaylı

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz?

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz? Türkiye nin en popüler iş arama ve işe alma platformları olan yenibiriş.com da 1500, kariyer.net te ise 2000 e yakın İç Kontrol başlıklı ilan bulunmaktadır. İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

ŞİKAYET / İTİRAZ VE GERİ BİLDİRİM PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET / İTİRAZ VE GERİ BİLDİRİM PROSEDÜRÜ Sayfa No: 1/5 A. İÇİNDEKİLER Bölüm KONU SAYFA NO REFERANS STANDART MADDESİ TS EN ISO IEC 17020:2012 A. İÇİNDEKİLER 1 B. ŞİKAYET / İTİRAZ VE GERİ BİLDİRİM 2 7.6 1. AMAÇ 2 2. KAPSAM 2 3. SORUMLULUK 2 3.1

Detaylı

Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi

Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi ÖN MALİYET Siparişin üretiminden önceki verilerle hesaplanan ilk maliyetidir. Wintex ön maliyet modülü tüm maliyet etkenlerinin doğru ve hızlı girilebilmesine olanak

Detaylı

DOKÜMAN KOTROLÜ. Çeviri: Elif KILIÇ, Gıda Müh. Düzenleme: Fırat ÖZEL, Gıda Müh.

DOKÜMAN KOTROLÜ. Çeviri: Elif KILIÇ, Gıda Müh. Düzenleme: Fırat ÖZEL, Gıda Müh. BRC Gıda standardında geçen gerekliliklerin bir kısmına yönelik olarak açıklayıcı klavuzlar BRC tarafından yayınlandı. Bu klavuzlardan biri olan bu dokümanın Türkçe çevirisi Sayın ELİF KILIÇ tarafından

Detaylı

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSİ GÖREV YETKİ ve SORUMLULUKLARI

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSİ GÖREV YETKİ ve SORUMLULUKLARI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. ÇALIŞTIĞI BÖLÜM Biyomedikal

Detaylı

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25 Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. 2 Bakım yerleri Android uygulama Ödemeler Raporlama Arızalar Faturalar Aylık bakım

Detaylı

INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV...

INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV... INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA... 1 2 - REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV... 2 3 4 5 3 - İZMİR KALIP FABRİKA A - KALIP İŞLETMESİ... B - PRES

Detaylı

Tedarik Zinciri Yönetimi

Tedarik Zinciri Yönetimi Tedarik Zinciri Yönetimi -Dağıtım Planlaması- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN Dağıtım Tedarik zinciri içerisindeki ürün akıșları incelendiğinde üç temel akıș görülmektedir: Tedarik edilen girdilerin akıșı İmalat

Detaylı

STOK YÖNETİMİ Adem ÖZTÜRK Performans Yönetimi ve Kalite Geliștirme Daire Bașkanlığı 13-14 / 08 / 2009 - Ankara Stok nedir? SUNUM PLANI Stok Yönetiminin amacı Stok Yönetiminin faydaları Stok Yönetim Sisteminin

Detaylı

KAPASİTE PLANLAMASI ve ÖLÇME KRİTERLERİ

KAPASİTE PLANLAMASI ve ÖLÇME KRİTERLERİ KAPASİTE PLANLAMASI ve ÖLÇME KRİTERLERİ Kuruluş yeri belirlenen bir üretim biriminin üretim miktarı açısından hangi büyüklükte veya kapasitede olması gerektiği işletme literatüründe kapasite planlaması

Detaylı

IENG 227 Modern Üretim Yaklaşımları

IENG 227 Modern Üretim Yaklaşımları IENG 227 Modern Üretim Yaklaşımları Pamukkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü IENG 227 Modern Üretim Yaklaşımları Dr. Hacer Güner Gören Esnek Üretim Sistemleri Esnek Üretim Sistemleri Bir esnek

Detaylı

Merkez Ofis : Up Hill Towers A1 B Blok No:146 TR- 34746 Ataşehir / Istanbul

Merkez Ofis : Up Hill Towers A1 B Blok No:146 TR- 34746 Ataşehir / Istanbul Merkez Ofis : Up Hill Towers A1 B Blok No:146 TR- 34746 Ataşehir / Istanbul 27.02.2011 1 Giriş Okosis San. Ve Tic. Ltd. Şirketi, otomasyon sektörü için yazılım ve donanım çözümleri üretmek, konusunda profesyonel

Detaylı

Proje/Sipariş/İş Emri (PSI) Bazında Maliyet Analizi

Proje/Sipariş/İş Emri (PSI) Bazında Maliyet Analizi Proje/Sipariş/İş Emri (PSI) Bazında Maliyet Analizi Amaç ve Fayda Bilindiği gibi mamul maliyetleri direkt hammadde (direkt ilk madde ve ambalaj), direkt işçilik ve genel üretim giderlerinden oluşmaktadır.

Detaylı

Information Technology Infrastructure Library ITIL

Information Technology Infrastructure Library ITIL Yazılım Kalite Standartları Sunum Projesi Information Technology Infrastructure Library ITIL Hazırlıyanlar : Gökhan ÇAKIROĞLU - Feyyaz ATEġ - Çiğdem ELĠBOL - Caner ĠBĠCĠOĞLU ITIL Nedir? Kurum ile BT(Bilgi

Detaylı

Sent Sen e t z e LIVE İş Çözümleri Çö Plat Pla f t o f rmu o sentez.com

Sent Sen e t z e LIVE İş Çözümleri Çö Plat Pla f t o f rmu o sentez.com SentezLIVE İş Çözümleri Platformu sentez.com Malzeme Finans Malzeme Genel Özellikler Esnek Parametrik Geliştirilebilir Güvenilir Erişilebilir Entegre Finans Parametrik İşinizin gerektirdiği şekilde özelleştirilebilen

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Lojistik Dersi Konuşmacı - Ali KAHRAMAN Danışman - Yrd.Doç.Dr. Nevin ALTUĞ İÇİNDEKİLER

Detaylı

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ Dok. Kodu: YÖN.PR.09 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: -Ocak2014 Rev. No: 01 Sayfa No: 1/5 1. AMAÇ: İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve istasyonlardaki ambulanslarda bulunan ölçüm cihazlarının kalibrasyonu

Detaylı

Kurum içerisinde istenilen bölgelere giriş-çıkış denetimiyle güvenlik sağlanmakta, üye ve personel devam kontrolü yapılmaktadır.

Kurum içerisinde istenilen bölgelere giriş-çıkış denetimiyle güvenlik sağlanmakta, üye ve personel devam kontrolü yapılmaktadır. SmartCAMPUS Kampüs Yönetim Sistemi, Akıllı Kart çözümleri üye memnuniyetini ve kurum içerisindeki idari verimliliği artırarak, kurum yönetimlerine etkin geri dönüş ve kontrol olanağı sağlamaktadır. Elektronik

Detaylı

Endüstriyel Kazaların İzleme ve Denetiminde Öngörü Yaklaşımı ve İnsan Hatalarının Etkisi MAYIS 2018

Endüstriyel Kazaların İzleme ve Denetiminde Öngörü Yaklaşımı ve İnsan Hatalarının Etkisi MAYIS 2018 Endüstriyel Kazaların İzleme ve Denetiminde Öngörü Yaklaşımı ve İnsan Hatalarının Etkisi Elif GÖKÇAY BİLİCİ Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Kalite&Akreditasyon Müdürü A Sınıfı İGU, Kimya Yüksek Mühendisi,

Detaylı

Tarihçemiz yılında Gestetner Holding PLC. firmasının aldığı bir karar ile; Bilar, yerel sermayeye devir edilmiştir.

Tarihçemiz yılında Gestetner Holding PLC. firmasının aldığı bir karar ile; Bilar, yerel sermayeye devir edilmiştir. Tarihçemiz Bilar, 1974 yılında Koç Holding bünyesinde kurulmuştur. 1993 yılına kadar RICOH marka büro makinalarının Türkiye distribütörlüğünü sürdürmüş, 1993 yılında Koç Holding in sektörel çalışma stratejisi

Detaylı