Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/15, 05

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/15, 05"

Transkript

1 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/15, 05 Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ye silah taşınan MİT tırlarıyla ilgili haber ve görüntüler nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi ve Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında suç duyurusunda bulundu. Birleşmiş Milletler (BM), Hangi taraf olursa olsun, Suriye de savaşan gruplara silah yollanmasına karşı durduklarını açıkladı. Basın örgütleri ise Erdoğan ın hedefindeki gazeteye destek vermeyi sürdürüyor. (Haberin devamı Bültende...) *** 7 Haziran Seçimleri için Türkiye ye gelen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı gözlem heyeti, ara raporunu açıkladı. Siyasi partilerin seçim çalışmalarına dönük saldırıların ve engellemelerin de yer aldığı raporda medyanın ve cumhurbaşkanının taraflılığına dikkat çekildi. *** 76 akademisyen, yayımladıkları ortak bildiriyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan ın tutum ve davranışlarıyla, seçim sürecine gölge düşürdüğünü açıkladı, serbest ve adil bir seçim için siyasi partilerle, medya, anayasal kurumlar ve hükümete çağrı yaptı. *** Seçim yasakları sebebiyle toplu açılış törenleri yapamasa da Cumhurbaşkanı buluşmaları adı altında AKP propagandasına devam eden Tayyip Erdoğan, Paralel örgüt, darbeci Doğan medyası, eşcinseller, Ermeni lobisi, Ali'siz Aleviler hepsi bunları destekliyor diyerek nefret içeren ifadelerle muhalefeti hedef almayı sürdürdü. Başbakan Davutoğlu; Cumhurbaşkanımız halkla istediği şekilde buluşur, konuşur, görüşlerini beyan eder. Bu konuda anayasal bir kısıtlama yok dedi. *** HDP mitinglerine ve seçim bürolarına saldırılar sürüyor. Şırnak'ın İdil İlçesi ne bağlı Kozluca Köyü'nde seçim propagandası sırasında HDP'liler ile Hür Dava Partisi (Hüda- Par) üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı, 2 kişi öldü. HDP'nin Bingöl'deki seçim aracına yapılan silahlı saldırıda da şoför Hamdullah Öğe hayatını kaybetti. Öge'nin vücudunda kırıklar olduğu, araçta kan izi olmadığı, bu sebeple işkenceyle öldürülmüş olabileceği iddia edildi. Erzurum'da HDP nin düzenlediği seçim mitingine saldıran bir grup, içinde sürücüsü olan HDP aracını da ateşe verdi. Şoför ağır yaralandı. *** Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya'nın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesine karar verdi. Gülen Cemaati ne yakınlığıyla bilinen bankanın yüzde 63'ü BDDK kararıyla 3 Şubat'tan beri TMSF tarafından kullanılıyordu.

2 *** Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı nın (UAEA) Akkuyu nükleer santrali hakkında hazırladığı rapordaki tavsiyelerin yerine getirilmediği ortaya çıktı. Hükümet, söz konusu raporu santrale ilişkin açılan bir davada - mahkemenin isteğine rağmen- devletin güvenliği gerekçesiyle vermemişti. *** BİANET'in yerel ve ulusal gazetelerle, haber siteleri ve ajanslardan derlediği haberlere göre, erkekler Mayıs ayında 26 kadın ve bir kız çocuğunu öldürdü; yedi kadına tecavüz etti; bir kadını fuhşa zorladı; 27 kadını yaraladı; 31 kadın ve kız çocuğunu taciz etti. Rapora erişim için; erkekler- mayis- ta- 26- kadin- oldurdu *** Aylık iş cinayetleri raporunu açıklayan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, Mayıs ayı içinde en az 161 işçinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Rapora erişim için; Cumhuriyet Gazetesi hedefte... İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, geçtiğimiz hafta açılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet gazetesinin, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Suriye ye gönderilen silah ve askeri mühimmat görüntüleriyle ilgili haberine erişim yasağı getirdi. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ı Bu suçu işleyen kişi, bedelini ağır ödeyecek. Öyle bırakmayız onu... sözleriyle tehdit eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dündar ve gazete hakkında suç duyurusunda bulundu. Erdoğan paralel örgütün eylemine iştirak etmekle suçladığı gazetecinin, bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir müebbet ve 42 yıl hapis ile cezalandırılmasını talep etti. Basın örgütleri, Cumhuriyet hakkında açılan soruşturmaya tepki gösterdi. Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası, haberin değil, taşınan silahların soruşturulması gerektiğini vurguladı, Basın Konseyi ise Basın özgürlüğünün yok sayılması kabul edilemez dedi.

3 Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, gazeteye yönelik baskıları kınayarak, halkın haber alma hakkına sahip çıkan Can Dündar ile tam dayanışma içerisinde olduklarını açıkladı. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) de başlatılan soruşturmanın durdurulması çağrısında bulundu. Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) ise Erdoğan ı, sırf yapılan haberlerden memnun olmadığı için, gazeteci ve medya kuruluşlarına karşı yaptığı zorbalıklara son vermeye çağırıyoruz dedi. Düşünce Suçu(!?)na Karşı Girişim, bu konuda bir sivil itaatsizlik kampanyası başlatacağını duyurdu. Kampanya genel seçim sonrasında başlayacak. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi ise MİT e ait tırların durdurulması ve aranmasında görev alan asker ve savcılar hakkından kovuşturma izni verdi. Gezi nin 2. yıldönümü Mayıs 2013 te Taksim Gezi Parkı nda başlayan ve tüm Türkiye ye yayılan eylemlerin ikinci yıldönümünde bir çok kentte gösteri ve etkinlikler düzenlendi, gösterilerde polis şiddeti sonucu hayatını kaybedenler anıldı. İstanbul da, Taksim'e çıkan çok sayıda cadde ve sokak, 09.00'dan itibaren trafiğe kapatıldı. Polis, Gezi Parkı ve Cumhuriyet Anıtı çevresini yayaların girişine kapattı. Taksim Metro istasyonu da kapatılırken, polis sabah saatlerinde parkta oturmakta olan vatandaşları dışarı çıkardı, parka girişler yasaklandı. Taksim Dayanışması nın çağrısı ile İstiklal Caddesi nde bir araya gelenler, polis barikatı ile engellendi. Göstericiler, barikat önünde oturma eylemi yaptı. Taksim de polisler çekim yapan Zaman gazetesi muhabiri Emre Şencan'ın etrafını çevirerek darp etti. Şencan, gazeteci olduğunu söylemesine rağmen sert muameleyle karşılaştı ve gözaltına alındı. Şencan, gözaltına alınırken kendisine vuran polise ismini sordu. Polisin yanıtı ise Amerika'ya mı söyleyeceksin, Fetullah Gülen'e mi söylettireceksin?" oldu. Şencan, diğer gazetecilerin müdahalesi sonrası serbest bırakıldı.

4 Ankara da geçtiğimiz sene Gezi Direnişi nin yıldönümünde yapılan eyleme katılan 87 kişi hakkında ise 2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu na muhalefet suçlamasıyla Ankara 40. Asliye Ceza Mahkemesi nde yeni bir dava açıldı. Gezi nin ikinci yılında polis şiddeti hala cezasız... Gezi Parkı eylemleri üzerinden iki yıl geçti. Protestolar süresince yedi kişi öldürüldü, onlarcası sakatlandı, binlerce kişi polis şiddetine maruz kaldı, yaralandı, gözaltına alındı. Ölümlerle ilgili sadece dört dava açılırken; polis şiddeti, kötü muamele, işkence, göz kaybı, biber gazı rahatsızlıklarıyla ilgili yüzlerce şikayet olmasına rağmen hiçbir polis ceza almadı. Tüm ülkeye yayılan eylemlerde görevlerini yaptıkları sırada güvenlik kuvvetlerinin saldırısına uğrayan 150 yi aşkın medya temsilcisinin şikâyetlerinde de tek bir sonuç elde edilmedi. Taksim Dayanışması nın Kasım 2014 raporuna göre de Haziran 2013 teki eylemlere katılanlardan 3 bin 761 kişi gözaltına alındı, 7 bin 987 kişiye soruşturma açıldı, 3 bin 940 kişi yargılandı. Yargılananlardan 764'üne takipsizlik verildi, 854'ü beraat etti. 151'i tutuklandı, 15'i ceza aldı. 345 kişinin ise Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki yargılaması sürüyor. Af Örgütü nün eylemlerin birinci yıldönümünde hazırladığı raporda da, Gezi Parkı eylemleri boyunca 8 bin kişinin yaralandığı, polislerin gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri ile ilgili soruşturmaların geciktirildiği, karartıldığı ya da kapatıldığı belirtilmişti. Ateistler ve Hıristiyanlar büyük tehdit altında Avrupa Parlamentosu İnanç Özgürlüğü ve Dini Tolerans Çalışma Grubu (FoRB&RT), 2014 yılı raporunu yayımladı. Türkiye Anayasası nda inanç özgürlüğü yer alsa da, pratikte Sünni Müslümanlar imtiyazlı konumda tespitinin yer aldığı raporda, ibadethanelerinin tanınması ve din insanları yetiştirmeleri konusunda azınlık haklarının kısıtlandığı belirtildi. Raporun tamamı için (yalnızca İngilizce): Intergroup- Report- FINAL.pdf

5 Barış Atay a Erdoğan a hakaretten ceza İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Recep Tayyip Erdoğan a basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle, oyuncu Barış Atay hakkında 7 bin 80 TL adli para cezası verdi. Birgün Gazetesi'nin 9 Mart 2014 tarihli nüshasında yayımlanan "Ey hükümetin başı" başlıklı yazısı nedeniyle yargılanan Atay, hakaret davalarının Erdoğan ailesinin paranoyası haline geldiğini belirterek, Burada suç yok, sadece Erdoğan ın isminin geçtiği bir davada beraat vermeye cesaret edememiş bir hakim var dedi. Mumcu'ya Erdoğan'a hakaretten hapis istemi Cumhuriyet gazetesinde ''Zalim ve Korkak'' başlığı ile yayımlanan yazısı ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen gazeteci Özgür Mumcu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası istedi. Hazırlanan iddianameyi İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi ne gönderen savcılık yazının kamu yararı taşımadığını ileri sürdü. Ayrıca, Cumhuriyet gazetesi muhabiri Canan Coşkun hakkında da, Fener e yok, Bilal e bedava haberinde Bilal Erdoğan hakkında hakaret içerikli ifadeler bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

6 Berkin i anan 24 kişiye dava İstanbul da Gezi Parkı eylemlerinde polisin attığı gaz fişeği ile vurularak hayatını kaybeden Berkin Elvan ın ölüm yıldönümünde, İzmir deki protesto gösterisine katılan 24 kişi hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı Cevdet Aydemir in haklarında toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek suçlamasıyla iddianame düzenlediği şüpheliler, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacaklar. İşçi protestoları yargılanıyor... Bursa'da 15 Mayıs'tan itibaren iş bırakarak eylem yapan metal işçileri hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında ifade veren işçilere Talimat aldınız mı, Türkiye Komünist İşçi Partisi'yle bağlantınız var mı" gibi sorular yöneltildi. Bursa Barosu ise soruşturmanın işçilerin sendikal ve toplu eylem haklarının sorgulanmasına dönüştüğü belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu. 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Katliamı nda madenden sağ kurtulan 9 madenci hakkında da dava açıldı. Yaşanan maden faciasından 4 gün sonra, kaybettikleri yakınlarının cenazelerini alamadıkları için eylem yapan madenciler, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu na

7 muhalefet ve Mala kasten zarar vermek suçlarından 6 şar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacaklar. Eylemler yargılanıyor... Suriye de IŞİD e karşı savaşırken ölen Bedrettin Akdeniz i anmak için Samsun da basın açıklaması yapan dört gence, YPG terör örgütü propagandası ile suçu ve suçluyu övmek savıyla, Samsun Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturmada, Türkiye de hiçbir faaliyeti olmayan ve Suriye de IŞİD e karşı mücadele verdiği bilinen YPG nin terör örgütü olarak nitelendirilmesi dikkat çekti. Öte yandan, Pamukkale Üniversitesi nde Berkin Elvan anmasına katılan 65 üniversitelinin 7 yıla kadar hapsi istendi. Denizli 12. Asliye Ceza Mahkemesi nde görülen davanın iddianamesinde, savcılık öğrencilerden üçünün ekmek bırakmasıyla eylemin başlamasını ve bazı öğrencilerin tempolu slogan atmasını tahrik unsuru olarak gösterdi. Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Eyleme müdahale eden polislerle ile ilgili suç duyurusunda ise kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi. Akademisyenlere Erdoğan a hakaret soruşturması Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, Siyasal Bilgiler Fakültesi nden 6 araştırma görevlisi hakkında soruşturma başlattı.

8 Rektörlük, 9 Ekim 2014 tarihinde üniversitenin Cebeci kampüsünde Kobani ile dayanışma için yapılan eylemde öğrencilere yönelik polis saldırısına karşı çıkan ve gözaltına alınan akademisyenleri Cumhurbaşkanı na hakaret ve terör eylemlerini desteklemek ile suçladı, bu iddialara dayanak olarak da akademisyenlerin sosyal medyada yaptıkları paylaşımları gösterdi. Trans muhabire saldırı Gazeteciler ve avukatlar, T24 muhabiri Michelle Demishevich e destek için İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Demishevich, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ın Belçika Başkonsolosluğu önündeki basın açıklamasını takip ettiği sırada, sivil polisler tarafından şiddete maruz kalmıştı. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunan Demishevich, heteroseksist sisteme karşı geldiği için sürekli olarak şiddete uğradığını söyledi, Çalıştığım kurumun cemaatçi olduğu ve bu yüzden haberi takip edemeyeceğim düşünüldüğü için şiddete maruz kaldım dedi. Yaşananların ardından, Furkan Haber adlı haber sitesi gazeteciyi hedef aldı. Sümeyye Erdoğan a Alman Asıllı Transeksüel Provokasyonu başlığıyla verilen haberde, Demishevich in gazetecilik faaliyeti suç olarak gösterilirken, önceden çalışmış olduğu İMC TV ile şu anki iş yeri olan T24 de hedef alındı. GÖP: Gazeteciler üzerindeki baskı endişe verici Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), gazetecilere yaptıkları haberler ve attıkları tweetler nedeniyle verilen cezalara tepki gösterdi.

9 Son dönemde basın çalışanlarının maruz kaldığı baskıları maddeler halinde sıralayan GÖP Dönem Sözcüsü ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, "İç Güvenlik Paketi'nin yürürlüğe girmesiyle birlikte gazeteler, televizyonlar, radyolar ve internet sitelerine yönelik yasaklar ve cezalar endişe verici boyuta ulaşmıştır" dedi, gazetecileri hedef seçen bu hukuksuz uygulamalara son verilmesini istedi. Sansür uygulamaları, soruşturmalar ve cezaların yanında uygulanan akreditasyon yöntemiyle de basın üzerindeki kısıtlamalar sürdürülüyor. Son olarak Adana da 29 Mayıs günü düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ın katıldığı mitinge valilik tarafından akredite edilmeyen gazeteciler alınmadı. Dergilere tehdit ve baskın Politika Dergisi kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Derginin yayın kurulu üyesi Ayla Boran ı silahla tehdit eden saldırganlar, dergi bürosunu da dağıttı. Boran, olayı Saldırganlar profesyoneldi. Kapıyı açtığım sırada kafama silah dayayarak büroya girdiler. Gazete yazarlarımızdan Kemal Atakan ile Murat Çakır ın ismini vererek Kürtleri nasıl kurtaracağınızı, Ermenilere nasıl soykırım yapıldığını işkencede size anlattıracağız dediler. Beni de tecavüzle tehdit ettiler diye anlattı. Öte yandan, İstanbul'da bir çok semtte yapılan polis operasyonları kapsamında Sultangazi ilçesinde Yürüyüş Dergisi bürosu ve Ozan Yayıncılık'a da baskın düzenlendi. Baskınlarda 10 dan fazla kişi gözaltına alındı. Operasyonun detayıyla ilgili bilgi verilmedi.

10 DÜŞÜNCE SUÇLARI MÜZESİNDE BU HAFTA Müzemizin kapı önü, Türkiye nin güncel fotoğrafını çekmeyi sürdürüyor: 7 Haziran seçimleri yaklaşırken, liderler müze ziyaretçilerini kaydıraktan kayarak selamlamaya başlamıştı. Seçim sath- ı mailindeki kaydırmaca sürüyor. Eleştirilere neden olan Diyanet İşleri Başkanlığı na 1 Milyon liralık makam aracı tartışması büyüdü, iade edilen araç yerine yenisini tahsis eden Cumhurbaşkanı tahsisata bir de özel uçak ekleneceğini açıkladı. Gündemimizdeki soru ise Sırat Köprüsü'nden Mercedes le geçilebilir mi? oldu. Müzenin hemen üstünde Modern Sırat Köprüsü nün güncel halini görebilirsiniz. Cumhuriyet gazetesinin Suriye ye askeri mühimmat götüren MİT tırlarına ait görüntüleri yayınlaması üzerine gazete hakkında terör soruşturması başlatılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan genel yayın yönetmeni Can Dündar ı tehdit etti. Başbakan Davutoğlu ise Evet, hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri ne gidiyordu dedi ama Türkmenler yardım mardım almamış!.. Anayasa Mahkemesi resmi nikah olmaksızın dini nikah yapan imam ve çiftlere ceza verilmesini öngören Türk Ceza Kanunu nun 5. ve 6. maddesini iptali etti. Çocuk ve kadınların karardan nasıl etkileneceklerini tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok, müze kapısı önündeki nikah masasına göz atmak yeter. Cumhurbaşkanı Erdoğan, her ne kadar bütün partilere eşit mesafede olduğunu iddia etmeyi sürdürse de miting meydanlarında adeta bir parti lideri gibi- seçmenlerden AKP için 400 vekil istiyor, diğer partileri ağır sözlerle eleştiriyor. Erdoğan Anayasa üzerinde adeta tepinirken yargı ise üç maymunu oynuyor. Cumhurbaşkanının tarafsızlığına ise artık çocuklar ve kargalar bile gülüyor. Siz de gülmek için GIRGIR bölümümüze bakabilirsiniz. Mersin ve Adana daki HDP binalarına eş zamanlı bombalı saldırlar yapıldı. Son olarak Erzurum'da HDP nin düzenlediği seçim mitingine saldıran bir grup içinde sürücüsü olan HDP aracını da ateşe verdi.

11 Ayrıntılar ve daha fazlası için: DÜŞÜNCE SUÇU DURUŞMALARI Diyarbakır ın Lice İlçesi nde 22 Ekim 1993 te çıkan olaylarda 14 sivilin, bir askerin ve dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ın öldürülmesiyle ilgili olarak açılan davaya dosyanın güvenlik gerekçesiyle gönderildiği İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi nde 1 Haziran da devam edildi. Dönemin Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı Emekli Albay Eşref Hatipoğlu ile Üsteğmen Tünay Yanardağ ın sanık olarak yargılandığı dava 7-8 Ekim 2015 tarihlerine ertelendi. İstanbul daki Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla Kütahya da yapılan protestoya katılan 47 kişi hakkında açılan dava 2 Haziran da sonuçlandı. Kütahya 2. Asliye Ceza Mahkemesi toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının kamu güvenliği gerekçesiyle sınırlandırılamayacağını belirterek sanıkların beraatine karar verdi. Yolsuzluk Soruşturmasına yayın yasağı getirilmesini köşe yazısında eleştiren Evrensel Gazetesi yazarı Ender İmrek hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davaya 2 Haziran da başlandı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi ndeki duruşmada İmrek in ifadesini alan hâkim duruşmayı 20 Ekim 2015 e erteledi. Birgün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Barış İnce nin - hakkında daha önce açılan bir davada yaptığı savunmasında- Cumhurbaşkanı Erdoğan a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına 2 Haziran da başlandı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi nde duruşmada İnce nin ifadesini alan hakim davayı 22 Ekim 2015 e erteledi. Oyuncu Barış Atay hakkında Birgün Gazetesi nin 9 Mart 2014 tarihli nüshasında yer alan Ey Hükümetin Başı başlıklı yazısı nedeniyle açılan davanın karar duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi nde 2 Haziran da görüldü. Atay, o dönem Başbakan olan Erdoğan a hakaret ettiği gerekçesiyle 7 bin 80 lira para cezasına mahkum oldu. Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan için Denizli de 12 Mart 2014 te düzenlenen eyleme katıldıkları gerekçesiyle Pamukkale Üniversitesi öğrencisi 65 kişi hakkında açılan davaya 2 Haziran 2015 te başlandı. Denizli 12. Asliye Ceza Mahkemesi ndeki duruşmada hâkim, ifade alma işlemlerinin tamamlanabilmesi için duruşmayı erteledi. Gazeteci Mehmet Baransu ve Taraf gazetesi sorumlu yazı işleri müdürü Murat Şevki Çoban hakkında gazetenin 28 Kasım 2013 tarihli nüshasında yayımlanan "Gülen'i Bitirme Kararı 2004'te MGK'da Alındı" başlıklı haber nedeniyle açılan davanın ilk duruşması İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi nde 3 Haziran da görüldü. Duruşma ertelendi. Mardin Kızıltepe de yılları arasında 22 yurttaşın öldürülmesiyle ilgili 4 ü asker 9 kişinin yargılandığı ve güvenlik gerekçesiyle Ankara ya nakledilen davanın 2. duruşması 3 Haziran da görüldü. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti duruşmayı 19 Ekim 2015 tarihine erteledi. Edirne de katıldığı bir gösteride Hırsız katil Erdoğan sloganı attığı gerekçesiyle yargılanan Kadir Yavaş 4 Haziran tarihinde hakim karşısına çıktı. Duruşma 25 Haziran a ertelendi. GELECEK HAFTANIN DURUŞMALARI Ankara da Berkin Elvan gösterileri sırasında TOMA ya yaklaşarak orantısız güç kullanmaması uyarısında bulunan Gazeteci Rahmi Yıldırım hakkında kamu malına zarar vermek suçlamasıyla açılan ve üç yıla kadar hapsinin istendiği davanın ilk duruşması 8 Haziran 2015 tarihinde Ankara 33. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. Erzurum'da gerçekleşen Lice protestolarına katıldıkları gerekçesi ile 8 kişi hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması Erzurum 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9 Haziran 2015 tarihinde görülecek. Maraş Katliamı nın yıldönümünde yapılan basın açıklaması nedeniyle haklarında yasadışı örgüt üyesi oldukları ve propagandası yaptıkları iddiasıyla dava açılan 16 kişinin yargılanmasına 11 Haziran 2015 tarihinde Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi nde devam edilecek.

12 13 sanıklı Oda tv Davası nın bir sonraki duruşması 12 Haziran 2015 tarihinde İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi nde görülecek. Sanıklar, ''silahlı örgüt kurmak ve yönetmek'', ''kaos ortamı oluşturmak amacıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek'' gibi suçlardan hapis cezaları istemiyle yargılanıyorlar. Geçen yıl Okmeydanı nda bir cenaze törenine katılmak üzere cemevinde beklerken öldürülen Uğur Kurt un katil zanlısı polis memuru Sezgin Korkmaz ın olası kasıtla adam öldürme suçundan yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 12 Haziran 2015 tarihinde İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi nde görülecek. İfade özgürlüğü ile ilgili olaylara ilişkin haberleri ( tr.org/sites.aspx?siteid=21&mod=cat&id=705 ) takip edebilir ve haftalık bültene ulaşabilirsiniz.

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** PKK lideri Öcalan, Diyarbakır'da düzenlenen Newroz kutlamasında okunan mesajında silahlı mücadeleyi

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/15, 11 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Rus uçağının düşürülmesinin ardından başlayan gerilim düşürülememişken, Türkiye nin bir bölük askeri,

Detaylı

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi.

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi. Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/15, 2 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yeni yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Bakanlar Kurulu na başkanlık edeceğini belirten Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Mültecilerle ilgili Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından iki tarafın prensipte anlaştığı açıklandı. Başbakan

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Geçici seçim hükümetinde HDP yi temsilen yer alan AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR!

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! Siyasi iktidar, uzunca bir süredir baskıcı, otoriter ve antidemokratik politika ve uygulamalarına itiraz eden, sesini yükselten kesimlere karşı

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Silopi, Cizre, Nusaybin, Dargeçit ve Sur ilçelerinde operasyonlar ve çatışmalar devam ediyor. Çok

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2014 GİRİŞ: Türkiye de son üç ayda (Haziran, Temmuz, Ağustos) insan hakları ihlalleri istikrarlı bir biçimde

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD'ye gitti. Ziyaret son dönemde ikili ilişkilerde

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/15, 8

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/15, 8 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/15, 8 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Taksim in Valilik tarafından yasaklanması nedeniyle bu yıl da 1 Mayıs İşçi Bayramına polis şiddeti

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye ve dünyada 1 Mayıs işçi bayramı kutlanıyor! Türkiye'nin pek çok şehrinde, miting ve gösteriler

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile oynanan maçtan dönen Fenerbahçe kafilesine, Karadeniz

Detaylı

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı.

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı. Sahte Danıştay suikastı şeması, kumpas olduğu ortaya çıkan İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk davaları Bu üç davanın altında Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse ve Deniz Binbaşı Hüseyin Yıldırım

Detaylı

2. Haber Listesi. 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol. facebook twitter rss youtube BĐANET. Haber Listesi. 5. Özel Dosyalar BĐAMAG

2. Haber Listesi. 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol. facebook twitter rss youtube BĐANET. Haber Listesi. 5. Özel Dosyalar BĐAMAG 1 / 5 07.04.2015 17:25 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol facebook twitter rss youtube BĐANET 4. Galeriler 5. Özel Dosyalar BĐAMAG 2. Yazılar 4. Galeriler 5. Bia Kitaplığı ENGLISH 1. Homepage

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye 31 Mart 2015 günü bugüne kadar yaşamadığı en karanlık günlerinden birini yaşadı. Van hariç

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** HDP Heyeti; Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Ala ile birlikte, 10 maddeden oluşan

Detaylı

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ Geçtiğimiz 28 Mayıs ta kendisinden ayrılan iki çocuğunun annesi dini nikahlı eşi 29 yaşındaki Ayşegül Aslan ı çalıştığı işyerinde silahla öldüren, işyeri sahibini

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Norveç te düzenlenen NATO tatbikatındaki bir simülasyonda Mustafa Kemal ve Recep Tayyip Erdoğan ın

Detaylı

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRK HUKUK SİSTEMİ İdari Yargı Adli Yargı Askeri Yargı Sayıştay Anayasa Mahkemesi İDARİ YARGI SİSTEMİ İdarenin eylem ve işlemlerine karşı açılan davaların görüşüldüğü,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Ankara da Kızılay Meydanı nda bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. TAK ın üstlendiği saldırıda 37

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Üsküdar Belediyesi tarafından kurulan Kâbe maketi tartışmalara neden oldu. Hatta Diyanet İşleri Başkanlığı

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 3/16, 15 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 3/16, 15 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 3/16, 15 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? *** IŞİD, İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda canlı bomba saldırısı düzenledi. 10 turist öldü, 15 kişi yaralandı.

Detaylı

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 19 EKİM 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM, haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan dört eski bakanın Yüce Divan a gönderilmesine onay

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 45/15, 6 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** 56 milyon seçmen, %85 katılımla, tekrarlanan seçimler için 1 Kasım 2015 sabahı sandık başına gitti.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Genel seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen çok sayıda üst düzey bürokrat ve akademisyen birbiri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM 26. Dönem 2. Yasama Yılı faaliyetlerine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis açılışında yaptığı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Gaziantep'te bir düğüne bombalı saldırı düzenledi, 54 kişi öldü. RTÜK, olayla ilgili haberlere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/15, 22

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/15, 22 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/15, 22 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Adana ve Mersin'de HDP İl Örgütü binalarında eşzamanlı patlamalar meydana geldi. (Haberin devamı

Detaylı

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonucu 241 yurttaşımız şehit oldu, 2bin 194 yurttaşımız yaralandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 17 Ağustos 2016 tarihinde hükümetin

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 01 KASIM 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/15, 12

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/15, 12 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/15, 12 Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu? *** 46 milyon seçmen 7 haziran tarihinde genel seçimler için sandık başına gitti. AKP sandıktan birinci

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 1 Av.Dr. M. SEZGİN TANRIKULU İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ 2015 yılı Ağustos ayından itibaren tekrar başlayan çatışmalar Türkiye tarihinde eşi az görülmüş bir yıkıma, sayısız

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Sarraf ın itirafçı olduğu ABD'deki davayı "Uluslararası bir darbe girişimi"

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Parlamentosu 2015 Türkiye İlerleme Raporu nu oy çokluğuyla kabul etti. Raporda, yargı bağımsızlığı,

Detaylı

AD/YAYİN KURULUŞU 1. Mustafa Balbay, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi. 2. Tuncay Özkan, Kanal Biz televizyonunun sahibi, gazeteci

AD/YAYİN KURULUŞU 1. Mustafa Balbay, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi. 2. Tuncay Özkan, Kanal Biz televizyonunun sahibi, gazeteci TGS'nin çeşitli kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre cezaevlerindeki gazeteciler ile cezaevinden tahliye olduktan sonra yargılanmaları tutuksuz olan devam eden gazeteciler ve haklarında hapis cezası

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01. Günlük Haber Bülteni 23.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.2015 1 2 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 22.01.2015 İNTERNET

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 42/15, 16 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 42/15, 16 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 42/15, 16 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Sendikalar ve meslek örgütlerinin çağrısıyla Ankara'da düzenlenen "Emek, barış, demokrasi" mitinginde,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/15, 29

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/15, 29 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/15, 29 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhuriyet Gazetesi, MİT e ait olduğu ve Suriye ye gittiği iddia edilen tırlardaki silahların görüntülerini

Detaylı

Türkiye de Kutuplaşmanın Boyutları Araştırması. 1 Şubat 2016

Türkiye de Kutuplaşmanın Boyutları Araştırması. 1 Şubat 2016 Türkiye de Kutuplaşmanın Boyutları Araştırması 1 Şubat 2016 Yöntem ve Künye Araştırma çalışması, 3-10 Aralık 2015 tarihleri arasında, Türkiye 18+ yaş nüfusunu temsil eden 1024 kişiyle, 16 ilin kentsel

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yaklaşık 5 aydır IŞİD kuşatması altında çatışmaların sürdüğü Suriye nin Kobani bölgesinde YPG güçlerinin

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Günlük Haber Bülteni 13.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sabah.com.tr Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Başbakan Davutoğlu koalisyon görüşmelerinin ilk turları kapsamında CHP, MHP ve HDP liderleriyle

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/16, 16 Aralık 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/16, 16 Aralık 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/16, 16 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? *** İstanbul Beşiktaş'ta eş zamanlı olarak iki bombalı saldırı düzenlendi. Kürdistan Özgürlük Şahinleri/TAK

Detaylı

AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ

AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ Demokrasi Endeksi: 2014 yılı i bariyle 167 ülke arasında Türkiye 89 (Yalnızca ilk 26 ülke tam demokrasi sayılıyor. Türkiye bu ülkelerin çok gerisinde. Sivil Özgürlükler:

Detaylı

HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ PROF. ONUR HAMZAOĞLU NA

HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ PROF. ONUR HAMZAOĞLU NA HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ PROF. ONUR HAMZAOĞLU NA Elektrik Mühendisleri Odası nın (EMO) kaçak elektrik kullanımına karşı verdiği mücadelede hain bir saldırıyla katledilen üyesi Hasan Balıkçı anısına iki

Detaylı

2005 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu

2005 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu 2005 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu I. YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ Ölü Yaralı Yargısız Đnfazlar 45 21 Faili Meçhul Cinayetler 1 Gözaltında Ölümler 5 Cezaevleri 13 2 *Çatışmalar 499 251 Güvenlik

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu? *** OHAL in üçüncü kez uzatılmasının ardından Hükümet, üç yeni KHK daha yayınladı. (Ayrıntılı bilgi aşağıda)

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012 İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 01 31 ARALIK 2012 M. SEZGİN TANRIKULU CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ: Bugün 10 Aralık İnsan Hakları

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/17, 2 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/17, 2 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/17, 2 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden genel başkanı olduğu AKP nin Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısına

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/15, 26. Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/15, 26. Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/15, 26 Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM'nin 25. yasama dönemi, seçilen milletvekillerinin yemin töreniyle açıldı. 30 Haziran da toplanacak

Detaylı

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ nün okullarına mülki amirlerin ricasıyla 200 ton demir gönderen fabrika müdürü, şirketini eleştiren esnaf hakkında FETÖ ü polislere istihbarat

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Almanya Başbakanı Merkel, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Schulz ile katıldığı televizyon tartışmasında

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, ilk kez yüz yüze görüştü. İki liderin ortak basın toplantısında

Detaylı

1-Hâkim ve Savcılar idari görevleri dolayısıyla aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır?

1-Hâkim ve Savcılar idari görevleri dolayısıyla aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır? 1-Hâkim ve Savcılar idari görevleri dolayısıyla aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır? A) Cumhurbaşkanlığı B) Başbakanlık C) Adalet Bakanlığı D) Halk E) HSYK 3-Aşağıdakilerden hangisi adli yargının

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/16, 23 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/16, 23 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/16, 23 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırganın

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Rahip Brunson kriziyle başlayan ABD yaptırımlarına yenileri eklendi. Washington yönetimi Türkiye

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Adalet Yürüyüşü 3 haftayı geride bıraktı. 19. günde HDP heyeti bir süre Kılıçdaroğlu ile birlikte

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye'yi 13 yıl sonra yeniden siyasi denetime aldı. Erdoğan

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 41/15, 9 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 41/15, 9 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 41/15, 9 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** 1 Kasım da yapılacak erken genel seçimler yaklaşırken partiler birbiri ardına seçim vaatlerini açıklıyor.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan; parlamenter sistemle halka haksızlık yapıldığını savunarak, "Türkiye bir anonim

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/15, 27 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/15, 27 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/15, 27 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye sınırında bir Rus savaş uçağı TSK tarafından düşürüldü. Ankara dan yapılan ilk açıklamalarda

Detaylı

ESP/SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ

ESP/SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ BASINA VE KAMUOYUNA Erkek egemen kapitalist sistemde kadınların en önemli sorunu 2011 yılında da kadına yönelik şiddet olarak yerini korudu. Toplumsal cinsiyetçi rolleri yeniden üreten kapitalist erkek

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL kaldırılsın talebine tepki gösterdi, gerektiği kadar sürecek dedi. Gezi

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifi Meclis Genel Kurulu nda 376 oyla kabul edildi.

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP nin koalisyon arayışlarının sonuçsuz kalmasının ardından seçimin yenilenmesine

Detaylı

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu 2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ Yargısız Đnfazlar 44 914 Toplumsal Gösterilere Müdahalede Aşırı Güç Kullanımı 12 869 Dur ihtarı na Uymama ve Silah Kullanma Yetkisinin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Sivil toplum çalışmalarıyla tanınan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Yerli Soros diye hedef aldığı iş insanı

Detaylı

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu nun 20.12.2017 gün ve 55/27 sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye'de Kürtlere yönelik askeri bir harekât şimdilik gündemden düşerken Cumhurbaşkanı, HDP li belediyeleri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Parlamentosu, demokrasi ve insan haklarındaki gerilemeye dikkat çekerek, Türkiye ile üyelik

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye ye yönelik askeri operasyonu gündemde tutmaya devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Süren diplomatik

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı Diyadin de yaşanan çatışmanın ardından MHP ve CHP ye

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili tutuklananların sayısı 20 bin 355 e, kamu kuruluşlarındaki tasfiyelerin

Detaylı

Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda?

Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda? Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda? Ankara Garı saldırısı Türkiye tarihinde en fazla ölüme yol açan terör saldırısı oldu. Bundan dolayı saldırı, çoğunlukla da Ankara Katliamı olarak anılıyor.

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 44/15, 30 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye de PYD yönetimindeki Kobani kantonuna bağlı Tel Abyad Türk ordusu tarafından vuruldu. Başbakan

Detaylı

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarına İngiliz-Alman ortaklığı olan FinFisher isimli bir şirketin dinleme, izleme amacıyla ürettiği bir virüs programının

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/17, 29 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/17, 29 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/17, 29 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi nin bağımsızlık referandumu nu gayri meşru ilan etti. Referandumun

Detaylı

ÖNSÖZ 3 EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YAZISI 5 İÇİNDEKİLER 7-12 KANUNLAR VE KAYNAKLAR 13-15 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Bilgiler 17-29 1. Dersin adı ve konusu 17

ÖNSÖZ 3 EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YAZISI 5 İÇİNDEKİLER 7-12 KANUNLAR VE KAYNAKLAR 13-15 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Bilgiler 17-29 1. Dersin adı ve konusu 17 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ 3 EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YAZISI 5 İÇİNDEKİLER 7-12 KANUNLAR VE KAYNAKLAR 13-15 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Bilgiler 17-29 1. Dersin adı ve konusu 17 2. Dersin amacı ve planı 18 3. CMH ve Hukuk

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/19, 4 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/19, 4 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/19, 4 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin İstanbul adaylarını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

Detaylı

ÖZET. Mayıs 2018 tarihindeki duruşmalarda sona erdi ve ceza evinden çıkarıldılar: Ali Bulaç, Mehmet Özdemir ve Şahin Alpay.

ÖZET. Mayıs 2018 tarihindeki duruşmalarda sona erdi ve ceza evinden çıkarıldılar: Ali Bulaç, Mehmet Özdemir ve Şahin Alpay. ÖZET BHRC, 2018 yılının Mayıs ve Haziran aylarında Türkiye'de görülen ve 10'u Zaman gazetesinde gazeteci olarak çalışmış ya da köşe yazıları yazmış 11 sanığın terörizm suçlamalarıyla yargılandıkları ve

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu? (*) 10-18 Eylül tarihleri Kurban Bayramı tatili olması nedeniyle bülten iki haftalık verileri içermektedir

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), KHK ile ihraç edilen bir öğretmenin başvurusunu OHAL Komisyonu'nu

Detaylı

2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU

2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU 2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU YAġAM HAKKI ĠHLALLERĠ ÖLÜ YARALI YARGISIZ ĠNFAZ Dur İhtarına Uymadıkları Gerekçesiyle Güvenlik Güçleri Tarafından Öldürülen ve Yaralananlar ve Silah 33 45

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** IŞİD in kontrolündeki Suriye'nin Karakozak Köyü nde bulunan ve Türkiye nin toprağı olarak kabul edilen

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Doğu ve Güneydoğu da süren çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları, bölgeyi yaşanmaz hâle getirdi. Türkiye

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** AKP de il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin Genel Başkan dan alınmasının ardından çeşitli konulardaki

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/17, 31 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/17, 31 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/17, 31 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Suriye nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Harekatı nın başarıyla sonuçlandırıldığını

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 42/16, 28 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 42/16, 28 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 42/16, 28 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alındı. Gözaltıların

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KARAR. Başvuru Numarası: 2013/8492. Karar Tarihi: 8/9/2014 İKİNCİ BÖLÜM KARAR

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KARAR. Başvuru Numarası: 2013/8492. Karar Tarihi: 8/9/2014 İKİNCİ BÖLÜM KARAR TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KARAR Başvuru Numarası: 2013/8492 Karar Tarihi: 8/9/2014 İKİNCİ BÖLÜM Başkan : Alparslan ALTAN ler : Serdar ÖZGÜLDÜR Recep KÖMÜRCÜ Engin YILDIRIM M. Emin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/16, 29 Temmuz 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/16, 29 Temmuz 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/16, 29 Temmuz 2016) Geçen hafta neler oldu? *** OHAL kapsamında alınan tedbirlere ilişkin yapılan düzenlemelerle gözaltı süresi 1 aya yükseltildi.

Detaylı