İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İHRACATÇILARI BİRLİĞİ"

Transkript

1 2014 ÇALIŞMA RAPORU AKİB AKDENİZ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ AKDENİZ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

2 Yönetim Kurulu Asil Üyeleri Akaş Tar. Ür. İnş. Ahşap Plastik Amb. San ve Tic. A.Ş. Ali KAVAK Başkan Soylu Gıda San.ve Tic.AŞ Mehmet SOYLU Başkan Yrd. Sin Gıda San ve Tic.Ltd.Şti. Necdet SİN Başkan Yrd. Menas Mersin Zirai Ürün.İhr.San.ve Tic.AŞ Ferhat Gürüz Muhasip Üye Altun Gıda Mad.İth.İhr.Nak. ve Tic.Ltd.Şti. Oğuzhan ALTUN Üye Doğan Gıd.San.Zir.Taş.Ve Tic.Ltd.Şti. Ersan DOĞAN Üye Nar-Ka Tar.Ürün.İth.İhr.Paz.ve Ltd.Şti. Atay İŞİMTEKİN Üye Ekonomik Sistem Gıda Tar.ve Or.Ür.Ltd.Şti. Kemal KAÇMAZ Üye Narpak Narenciye Pak. Plastik Sanayi ve Dış.Tic.AŞ D.Devrim DELETİOĞLU Üye Eren Tarım Ürün.San. ve Tic.Ltd.Şti. Hakan S.ÇAKIR Üye Elginsan Narenciye Depo.Gıda Plas.Amb.Ürn.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Aslan ELGİN Üye Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri Özler Tarım Ürün. Üretim Paz. San. Ve Tic.A.Ş. Mesut Tarım Ürünleri Ticaret Ve Paketleme Sanayi Ltd.Şti. Öz Ümit Tarım Ürün.Nak.İth.İhr.San. Ve Tic.Ltd.Şti. Alata Gıda Tic.Ve San.Ltd.Şti. Teksin Tar.Gıd.Ürün.Oto.İth.İhr.Tic.Ve Nak.Ltd.Şti. Çayıroğulları Tarım Orm.Ürün.İnş.Turz.Gıda Mad.Tic.Ltd.Şti. Rıfat Turgut İthalat-İhracat Değirmenciler Zirai Ürün.İşl.Paket Paz.Taş.Tic.Ltd.Şti. Yılmaz-Aygar Nar. Seb.Mey.Pak.Tes.İnş.Taah.Plas.San.Ve Tic.Ltd.Şti Fedi-Eşme Tar.Ürn.Pak.KonserveDepo.Nak.Taah.İth.İhr.Tur.Tic.Ltd.Şti. Denetim Kurulu Asil Üyeleri C.M.S. Tarım Ürünleri İth.İhr. Pazl.Tic.Ve San.Ltd.Şti. Aksun Tarımsal Ürünler İthalat İhracat San.Tic.A.Ş. Eşmeler Tarım Tarım Ürün.Pak.Depo.Nak.Taah.İth.İhr.Tic.Ltd. Şti. Denetim Kurulu Yedek Üyeleri Bulduk Uluslararası Nak.Gıda Mad.İth.İhr.Tic.San.Ltd.Şti. Gülerler Kom.İmalat Seb.Mey.Sar.Pak.Tic.Ve San.Ltd.Şti. Köse Sarıkaya Nar.Pak.Tar.Ürn.İnş.Taah.Turz.Nak.Plas.Tic.Ve San.Ltd.Şti.

3 Lİ ÜYELERİMİZ, 2014 yılını değerlendireceğimiz, görüşlerimizi paylaşacağımız Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Seçimli Genel Kuruluna hoş geldiniz. Genel Kurulumuza 2014 yılı ülke ihracatımızı değerlendirerek başlayacak olursak, 157,6 milyar dolarlık ihracat rakamı ile, günümüz dış ticaretindeki yoğun rekabet ortamında mevcut pazarlardaki payımızı korumak ve yeni pazarlar bulmak için ellerinden geleni yapan siz ihracatçılarımızın gayretleri sayesinde yaş meyve sebze ihracatımız miktarda kg, değerde ise yaklaşık 2.39 milyar $ olmuştur. Ürün gruplarımıza detaylı bakacak olursak öne çıkan ürün grubu sektör ihracatımız içerisinde miktarda %45, değerde % 39 gibi önemli bir paya sahip olan narenciye ürünleri olmuştur. Narenciye ürünlerini sırasıyla yaş meyve ve yaş sebze ürünleri takip etmiştir. Ürün detaylarına bakacak olursak, narenciye ürünleri dışında ihracat artışımıza en çok katkı sağlayan ürünlerimiz arasında domates, üzüm, kiraz.vişne ve nar yer almıştır. Yaş meyve sebze ürünlerimizin talep gördüğü en önemli pazarlarımız 2014 yılında da çok değişim göstermemiştir. Yine en önde gelen pazarımız Rusya Federasyonu olmuştur. İlk 5 pazar içerisinde Irak, Ukrayna, Almanya, Bulgaristan ve Suudi Arabistan yer almaktadır. İhracatımızdaki artış eğiliminin yükselerek devam etmesi, halihazırda var olan pazarlarımızda payımızın artırılması ve yeni pazarlara ulaşılmasında ihracatçılarımızın önünü açacak tanıtım kampanyalarının öneminin farkındayız. Bu çerçevede, sektör ihracatımızda önemli bir paya sahip olan narenciye ürün grubunda önümüzdeki sezonu kapsayacak tanıtım ve reklam kampanyaları için çalışmalara da başlamış bulunmaktayız. Tanıtım kampanyalarının yanı sıra, dünyadaki gelişmelerin yakından takip edilmesi ve değişikliklere ayak uydurulmasının da önemi dikkate alınarak sektörümüzün gelişmesi amacıyla çeşitli araştırma enstitüleri ve kurumların yapmış olduğu çalışma ve projelere desteklerimiz sürmektedir yılında hava şartlarının iyileşmesi ve ihracatçılarımızın özverili çabaları sayesinde önümüzdeki aylarda sektör ihracatımızın artış ivmesi yakalayacağına ve sektörümüz 2015 yılı hedefi olan 2,6 milyar dolara ulaşacağımıza olan inancım tamdır. Özveriyle çalışmakta olan ihracatçılarımız sektörümüzü dünyada hak ettiği yere taşıyacak ve ülkemiz ekonomisine yapmakta oldukları katkıyı daha da artıracaklardır. Bu sayede Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 için ihracat hedefimiz olan 500 milyar $ a emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Ortaya çıkan bu tablodan dolayı Yönetim Kurulumuz adına özveriyle çalışan siz ihracatçılarımıza teşekkür eder, hoş geldiniz der, hepinize saygılarımı sunarım.

4 Başkan Ali KAVAK Başkan Yrd. Mehmet SOYLU Başkan Yrd. Necdet SİN Muhasip Üye Ferhat GÜRÜZ Üye Kemal KAÇMAZ Üye Ersan DOĞAN Üye Atay İŞİMTEKİN Üye Devrim DELETİOĞLU Üye Hakan Sefa ÇAKIR Üye Oğuzhan ALTUN Üye Aslan ELİGN

5 2014 YILINDA YAPILAN FAALİYETLER - 7 Ocak 2014 tarihinde geçtiğimiz sezonu değerlendirmek, yeni sezonda yapılabilecekler hususunda bilgi paylaşımında bulunmak maksadıyla paydaş kurumlar ve bölge ihracatçılarının katılımıyla Mersin de geniş kapsamlı akşam yemeği organizasyonu yapılmıştır Ocak 2014 tarihinde geçtiğimiz sezonu değerlendirmek, yeni sezonda yol haritası belirlemek adına paydaş kurumlar ve bölge ihracatçılarının katılımıyla Adana da geniş kapsamlı akşam yemeği organizasyonu yapılmıştır Şubat 2014 tarihlerinde Almanya/Berlin Fruit Logistica 2014 Yaş Meyve Sebze Fuarı Birliğimiz milli katılım organizasyonunda gerçekleştirilmiştir Şubat 2014 tarihinde sektörün tüm paydaşları ile 1. Narenciye çalıştayı düzenlenmiştir Nisan 2014 tarihinde Genel Kurul seçimleri yapılmış ve Ali KAVAK bir kez daha oyların hepsini alarak Başkan seçilmiştir Haziran 2014 tarihlerinde KKTC de gerçekleştirilen ve Birliğimizce milli katılımı yapılan 38. KKTC ULUSLARARASI FUARI na katılım sağlanmıştır Haziran 2014 günü Çeşit geliştirme projesi Ekonomi Bakanı Müsteşarı İbrahim Şenel e makamında konunun uzmanı Profesörlerin eşliğinde sunulmuştur Haziran 2014 tarihinde geçtiğimiz sezonu değerlendirmek ve yeni sezonda yapılabilecekler hususunda görüş alışverişinde bulunmak amaçlı paydaş kurumlar ve bölge ihracatçılarının katılımıyla Mersin de geniş kapsamlı akşam yemeği organizasyonu yapılmıştır Haziran 2014 tarihinde yine sektörün tüm paydaşları ile 2. Narenciye çalıştayı düzenlenmiştir Temmuz 2014 tarihinde işçi temsilcileri ile Yönetim Kurulumuzun gerçekleştirdiği toplantıda narenciye sezonu için tavsiye niteliğinde kararlar alınmıştır Ağustos 2014 günü yeni sezon öncesi yapılması gerekenleri konuşmak amaçlı üye ihracatçıların katıldığı geniş kapsamlı bir toplantı yapılmıştır Ağustos-4 Eylül tarihlerinde Hong Kong inceleme seyahati düzenlenmiştir Eylül 2014 tarihinde Birliğimizce milli katılımı gerçekleştirilen World Food Moscow fuarına katılım sağlanmıştır Eylül 2014 tarihinde Toyota firmasının alt grubu olan Toyota Tsusho Europe S.A. firmasının Yatırım Planlama Müdürü Birliğimizi ziyaret etmiş ve Limon suyu ithalatı yapmak hususunda görüşmelerde bulunmuştur Ekim 2014 tarihinde İspanya nın başkenti Madrid te gerçekleşen Fruit Attraction fuarına gözlemci statüsünde katılım sağlanmıştır. - Ayrıca yıl içerisinde değişik tarihlerde toplamda dört defa olmak üzere Bakanlık Müsteşarları ile ülke ihracatımızdaki sorunları görüşmek maksatlı Rusya Bakanlık ve Liman ziyaretleri yapılmıştır. - Rusya Federasyonu na taze meyve sebze ihracatı gerçekleştiren firmaların danışman ziraat mühendislerine Mersin Zirai Karantina Müdürlüğü işbirliği ile eğitimler verilmiştir.

6 2015 YILI İŞ PROGRAMI * İhracat potansiyelimizin arttırılmasını, sektör sorunlarının en kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını, ihracatın arttırılabilmesini teminen oluşan görüşlerin ilgili mercilere aktarılması ve çözümlenmesi hususundaki çalışmalara, * Üye firmalarımızın sorunlarına ilişkin yapılacak başvuruların hızlı bir şekilde çözümlenebilmesi için gerekli girişimlerde bulunulmasına, * İhracat Yönetmeliği, teşvik tedbirleri ve diğer konularda yetkili merciler nezdinde girişimlerimize, * Dünya pazarlarındaki gelişmeler ile yurt dışından Birliğimize ulaşan ithal taleplerinin ilgili üyelerimize özel olarak duyurulmasına, * Birliğimiz kayıtlarından geçen ihracat verilerinin yer aldığı istatistik bilgilerin yayımı sürdürülerek üyelerimizin tetkikine sunulmasına, devam edilecektir YILINDA DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI TALİMATI İLE KURULAN VE SEKRETERYASI BİRLİĞİMİZCE YÜRÜTÜLEN NARENCİYE TANITIM GRUBUNUN FAALİYETLERİ İSE AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR. FUARLAR NARENCİYE TANITIM GRUBU (NTG) FAALİYETLERİ 1- YURTİÇİ FUARLAR VE FESTİVALLER OCAK 2014 FRESH TÜRKİYE FUARI Ocak 2014 tarihlerinde İstanbul da düzenlenen Fresh Türkiye Tarım ve Gıda Fuarı na, narenciye ürünlerimizin yurtiçi tüketiminin arttırılması ile yurtdışı katılımcıların ürünleri yerinde görmelerinin sağlanması buna mukabil, ihracat hacminin arttırılmasını teminen Narenciye Tanıtım Grubu (NTG) olarak her yıl olduğu gibi özel tasarım bir stantla katılım gerçekleştirmiştir. Fuar alanında ve NTG standında ziyaretçilere Narenciye Tanıtım Grubu nun kuruluşu, misyonu hakkında bilgi verilerek, tanıtım broşürleri ile katalog ve taze sıkılmış portakal suyu dağıtılmıştır. KASIM 2014 MERSİN NARENCİYE FESTİVALİ Bölgemiz açısından büyük önem arz eden narenciye sektörü, her yılın Kasım ayında Narenciye Festivali ile Türkiye nin narenciye merkezi Mersin de buluşmaktadır. Narenciye Tanıtım Grubu, narenciye ürünleriyle süslenmiş özel tasarım stant ile festivale katılım sağlamış, standa gelen ziyaretçilere NTG nin kuruluşu, misyonu, faaliyetleri hakkında bilgi verilerek, portakal suyu ikram edilmiştir. KASIM 2014 SEFERİHİSAR MANDALİNA ŞENLİĞİ Kasım 2014 tarihlerinde düzenlenen Seferihisar Mandalina Şenliği ne, kalitesi ve aroması ile göz dolduran, beğenilerek tüketilen, aynı zamanda ihraç kalemlerimiz arasında da önemli bir yeri bulunan satsuma mandarinin ve diğer narenciye ürünlerimizin tanıtımının yapılması amacıyla Narenciye Tanıtım Grubu 2013 ten bu yana organizasyona sponsorluk sağlamıştır. ARALIK 2014 DÖRTYOL FESTİVALİ Hatay ın Dörtyol ilçesinde Ocak 2014 tarihlerinde düzenlenen Dörtyol Narenciye Kültür ve Sanat Festivaline Narenciye Tanıtım Grubu da her yıl olduğu gibi bir standla katılacaktır. Ayrıca festivale sponsorluk da sağlanmaktadır.

7 2- YURTDIŞI FUARLAR ŞUBAT 2014 FRUIT LOGISTICA FUARI Almanya-Berlin de Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenen Fruit Logistica - Uluslararası Meyve, Sebze Ticaret Fuarı na Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen milli katılım organizasyonu çatısı altında Narenciye Tanıtım Grubu 119 m2 lik bir stant ile katıldı. Narenciye Tanıtım Grubu standı görevlileri fuar süresince, firmalara NTG hakkında ve Türkiye'deki narenciye üretimi ile ihracatı hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Türk narenciyesi ve ülke ihracatçıları hakkında bilgiler içeren broşürler ve kataloglar dağıtıldı. Çeşitli dergi, havayolu şirketlerinin reklam mecraları, billboardlar ve fuar alanı reklam yerlerinde NTG reklamı yayınlandı. EYLÜL 2014 WORLDFOOD MOSCOW Eylül 2014 tarihleri arasında Rusya Federasyonu nun Moskova şehrinde düzenlenen Worldfood Moscow fuarına Narenciye Tanıtım Grubu özel yapılmış bir stant ile katılmıştır. Narenciye Tanıtım Grubu standı görevlileri fuar süresince, firmalara NTG hakkında ve Türkiye'deki narenciye üretimi ile ihracatı hakkında bilgiler verdi. Standımızda fuara standsız olarak katılan narenciye ihracatçıları için hazırlanan ikili görüşmeye uygun oturma gruplarında firmalarla görüşme imkanı sağlandı. EYLÜL 2014 ASIA FRUIT LOGISTICA FUARI/ HONG KONG Eylül 2014 tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti/Hong Kong da düzenlenen Asia Fruit Logistica fuarına Narenciye Tanıtım Grubu 9 m2 lik bir stand ile katıldı. Standımızda fuara standsız olarak katılan narenciye ihracatçıları için hazırlanan ikili görüşmeye uygun oturma gruplarında firmalarla görüşme imkanı sağlandı, ayrıca Türk narenciyesi ve ülke ihracatçıları hakkında bilgiler içeren broşürler ve kataloglar dağıtıldı. Fuarda Turkish Citrus logolu bardaklarda taze sıkılmış portakala suyu ikram edildi. EYLÜL 2014 HONG KONG İNCELEME SEYAHATİ Çok büyük bir reeksport merkezi olan Hong Kong pazarının fırsatlarını yerinde değerlendirmek üzere 31 Ağustos -7 Eylül 2014 tarihleri arasında Hong Kong a inceleme seyahati düzenlendi YILINDA DESTEKLENEN PROJELER - B2B Projesi ile Rusya,Ukrayna,Romanya, Polonya, Ortadoğu hedef pazarları başta olmak üzere toplam 25 farklı ülkeye narenciye sektörünü ve ihracatçılarını tanıtmak için ww.turkishcitrus.com isimli narenciye portalı yayına açılmıştır. NTG üyelerinin, internet üzerinden yabancı ithalatçılar ile online ticaret yapabilecekleri bu portal, Marketing (ayda 2 kere hedef ülkelerin muhtemel narenciye ithalatçılarına ile tanıtım yapılması) ve Google Reklamı (NTG tarafından hangi ülkelerde, kaç dilde görülmek istediği belirlenerek, o ülkelerde ve dillerde yapılacak narenciye ile ilgili aramalarda NTG'nin web sitesinin görülmesinin sağlanması) olmak üzere 3 amaçlı olarak hayata geçmiştir. - BATEM Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen İhracata Uygun Yeni Mandarin Çeşitlerinin Geliştirilmesi ve Sektöre Kazandırılması Projesi desteklenmiştir. - Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü tarafından yürütülen Turunçgil Çeşit Geliştirme Projesi desteklenmiştir. - Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen Turunçgil Çeşit Geliştirme Projesi desteklenmiştir NTG Tanıtım kampanyası kapsamında Ekonomi Bakanlığı ve TİM onayı dahilinde Türk Narenciyesinin hedef ülkelerinde tanıtım kampanyaları düzenlenmesi planlanmaktadır. İlk kampanya Global Connection firması ile Temmuz Mart 2015 periyodunda düzenlenecek olan Türk Narenciye sektörünün Rusya da Komsomolskaya Pravda, Kommersant, Teleprograma, Sovetskysport gazeteleri,

8 Gastronom, OK!, Zdoroive dergileri, kp.ru, zdr.ru, gastronom.ru, sovsport.ru internet siteleri, Russia 1 ve NTV Televizyon mecralarıyla birlikte gazetecilik ve yayın ahlakı ve Rusya basın yayın ve diğer kanunlarına ve yayınların okuyucu/izleyici algısına uygun olarak ilgili ülkenin kamuoyuna tanıtılması ve Türkiye narenciye ürünleri hakkında farkındalık yaratılması projesidir. - Uzakdoğu ya Yaş Meyve İhracatını Geliştirme Komitesi nin Narenciye ürünlerinin Uzakdoğu pazarlarına sunulması için yürüttükleri UDTİ Projesi desteklenmektedir. Ülkemiz tarafından, greyfurt, limon ve kiraz ürünleri ile ilgili Japonya makamları nezdinde girişim ve çalışmalarda bulunulmuş olup 2010 yılından bu yana Japonya ya ülkemizden greyfurt ihracatı gerçekleşmekte, 2014 yılı başında limon ihracatı da başlamıştır. Kiraz ile ilgili çalımalar da devam etmektedir. Ayrıca bugüne kadar Japonya ya yönelik yapılan Uzakdoğu Komitesi çalışmalarının diğer Uzakdoğu ülkelerinin ( Tayland, Endonezya, Timor, Malezya, Singapur, Filipinler, Kuzey Kore, Güney Kore, Tayvan, Hong Kong ve Çin i de kapsayacak şekilde) genişletilmesi planlanmaktadır. - Güncel teknolojilerden, Uzaktan Algılama verileri ve Coğrafi Bilgi Sistemleri yöntemleri kullanılarak, Samandağ-Mersin arasındaki narenciye üretim alanları haritasının yüksek çözünürlükte üretilmesi, ağaç sayısı, türü, yaşı ve verimliliği gibi üretimsel bilgilerin yanı sıra toprak, hidroloji ve iklim gibi çevresel koşulları içeren dinamik bir narenciye yönetim modeli oluşturulmaktadır. Modelin bu fonksiyonları ile narenciye üretimine bağlı sanayi sektörüne kısa ve uzun vadede doğru üretim ve pazarlama politikaları geliştirebilmelerine katkı sağlamak amaçlanmaktadır Kasım tarihlerinde İspanya nın Valencia şehrinde 12.si gerçekleştirilen ve dünyanın 56 ülkesinden 1500 delegenin katıldığı Uluslararası Dünya Turunçgil Kongresi nin 2020 yılında Mersin de yapılması için çalışmalar yapılmıştır Uluslararası Turunçgil Kongresi, Akdeniz İhracatçı Birlikleri nin organizasyonunda ve Üniversiteler, Üretici Birlikleri, Tarımsal Araştırma Merkezleri, Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonları, Çiftçiler Birliği, Ticaret Borsası, Ziraat Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları ve pek çok paydaş kurumun işbirliği ve narenciye ihracatçısı üyelerimizin aktif katılımı ile 2020 yılında ülkemizde gerçekleştirilecektir. Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Narenciye Tanıtım Grubu, Türkiye Yaş Meyve Sebze Sektör Kurulu ve diğer paydaş kuruluşlarla yaptığımız girişimler ve Ekonomi Bakanlığımızın destekleri sonucu Mersin in 14. Dünya Turunçgil Kongresi ne ev sahipliği yapma şansı, Kongrenin bilimsel ve akademik bir kongre olması dolayısı ile büyük bir önem taşımaktadır.

9 AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ LENDİRME RAPORU TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 OCAK-ARALIK DÖNEMİ) ADRES : Adres: Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy Caddesi No: Yenişehir / MERSİN TEL : 0 ( 324 ) FAX : 0 ( 324 ) WEB : e posta : yms@akib.org.tr HAZIRLAYAN : YAŞ MEYVE SEBZE SEKTÖR ŞEFLİĞİ Rapor Tarihi :

10 MADDE (OCAK - ARALIK AYI) TÜRKİYE GENELİ YAŞ MEYVE VE SEBZE İHRACAT KAYIT RAKAMLARI / / ARTIŞ AZALIŞ (%) 2014 PAYI (%) NARENCİYE , , TAZE MEYVE , , TAZE SEBZE , , GENEL TOPLAM , ,

11 (OCAK -ARALIK AYI) TÜRKİYE GENELİ YAŞ MEYVE VE SEBZEDE İHRACAT YAPILAN İLK 20 ÜLKE / / ARTIŞ AZALIŞ (%) 2014 PAYI (%) ÜLKE RUSYA FEDERASYONU , ,59 IRAK , ,91 UKRAYNA , ,66 ALMANYA , ,70 BULGARİSTAN , ,75 SUUDİ ARABİSTAN , ,46 ROMANYA , ,32 HOLLANDA , ,68 BİRLEŞİK KRALLIK , ,01 SURİYE , ,27 MOLDAVYA , ,56 POLONYA , ,33 GÜRCİSTAN , ,44 BEYAZ RUSYA , ,03 İTALYA , ,09 MISIR , ,45 AZERBAYCAN , ,82 NAHÇİVAN SIRBİSTAN , ,66 FRANSA , ,93 BELÇİKA , , NOT: Ülkeler, 2014 yılı fob değerlerine göre sıralanmıştır.

12 (OCAK-ARALIK AYI) TÜRKİYE GENELİ YAŞ MEYVE VE SEBZE'DE İHRACAT YAPILAN İLK 20 MADDE / / ARTIŞ AZALIŞ (%) 2014 PAYI (%) MADDE DOMATES , ,79 MANDARİN , ,83 LİMON , ,07 ÜZÜM , ,38 PORTAKAL , ,32 KİRAZ.VİŞNE , ,67 NAR , ,85 GREYFURT , ,57 BİBER , ,98 HIYAR.KORNİŞON , ,60 İNCİR , ,75 ELMA , ,15 KESTANE , ,51 SOĞAN.ŞALOT , ,70 ŞEFTALİ , ,86 KABAK , ,62 KAYISI , ,78 ÇAY , ,26 ÇİLEK , ,05 PATLICAN , , NOT: Maddeler, 2014 yılı fob değerlerine göre sıralanmıştır.

13 MADDE MADDE (OCAK-ARALIK AYI) TÜRKİYE GENELİ YAŞ MEYVE 'DE İHRACAT YAPILAN İLK 10 MADDE / / ARTIŞ AZALIŞ (%) 2014 PAYI (%) (OCAK-ARALIK AYI) TÜRKİYE GENELİ YAŞ SEBZE 'DE İHRACAT YAPILAN İLK 10 MADDE / / ARTIŞ AZALIŞ (%) 2014 PAYI (%) DOMATES , ,79 BİBER , ,98 HIYAR.KORNİŞON , ,60 SOĞAN.ŞALOT , , KABAK , , PATLICAN , , HAVUÇ.TURP , , MANTAR , , DİĞER SEBZELER , , MARUL.HİNDİBA , , NOT: Maddeler, 2014 yılı fob değerlerine göre sıralanmıştır. 1 ÜZÜM , , KİRAZ.VİŞNE , , NAR , , İNCİR , , ELMA , , KESTANE , , ŞEFTALİ , , KAYISI , , ÇİLEK , , ARMUT , , NOT: Ülkeler, 2014 yılı fob değerlerine göre sıralanmıştır. MADDE (OCAK-ARALIK AYI) TÜRKİYE GENELİ NARENCİYE İHRACAT KAYIT RAKAMLARI / / ARTIŞ AZALIŞ (%) 2014 PAYI (%) MANDARİN , , LİMON , , PORTAKAL , , GREYFURT , , DİĞER TURUNÇGİLLER , , TOPLAM , , Not: Maddeler 2014 yılı fob değerlerine göre sıralanmıştır.

14 (OCAK-ARALIK AYI) TÜRKİYE GENELİ MADDE YAŞ MEYVE 'DE İHRACAT YAPILAN İLK 20 ÜLKE / / ARTIŞ AZALIŞ (%) 2014 PAYI (%) RUSYA FEDERASYONU , ,74 ALMANYA , ,18 BULGARİSTAN , ,83 IRAK , ,36 UKRAYNA , ,63 MISIR , ,96 BİRLEŞİK KRALLIK , ,99 İTALYA , ,53 HOLLANDA , ,17 BEYAZ RUSYA , ,28 SUUDİ ARABİSTAN , ,83 İSVEÇ , ,13 MOLDAVYA , ,28 FRANSA , ,82 NORVEÇ , ,03 ROMANYA , ,95 SURİYE , ,67 DANİMARKA , ,48 BELÇİKA , ,15 LÜBNAN , , NOT: Ülkeler, 2014 yılı fob değerlerine göre sıralanmıştır.

15 (OCAK-ARALIK AYI) TÜRKİYE GENELİ YAŞ SEBZE'DE İHRACAT YAPILAN İLK 20 ÜLKE NO ÜLKE / / ARTIŞ AZALIŞ (%) 2014 PAYI (%) RUSYA FEDERASYONU , ,33 ALMANYA , ,17 UKRAYNA , ,63 BULGARİSTAN , ,49 IRAK , ,33 SURİYE , ,05 ROMANYA , ,09 MOLDAVYA , ,23 HOLLANDA , ,59 GÜRCİSTAN , ,49 SUUDİ ARABİSTAN , ,84 BEYAZ RUSYA , ,01 BİRLEŞİK KRALLIK , ,21 POLONYA , ,78 FRANSA , ,53 AZERBAYCAN , ,37 NAHÇİVAN İSVİÇRE , ,71 AVUSTURYA , ,64 BOSNA-HERSEK , ,93 YUNANİSTAN , , NOT: Ülkeler, 2014 yılı fob değerlerine göre sıralanmıştır.

16 (OCAK-ARALIK AYI) TÜRKİYE GENELİ NARENCİYE'DE İHRACAT YAPILAN İLK 20 ÜLKE NO ÜLKE / / ARTIŞ AZALIŞ (%) 2014 PAYI (%) 1 RUSYA FEDERASYONU , , IRAK , , UKRAYNA , , SUUDİ ARABİSTAN , , ROMANYA , , ALMANYA , , POLONYA , , GÜRCİSTAN , , SIRBİSTAN , , BULGARİSTAN , , HOLLANDA , , BİRLEŞİK KRALLIK , , ÇEK CUMHURİYETİ , , BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ , , AZERBAYCAN-NAHÇİVAN , , MOLDAVYA , , MAKEDONYA , , BEYAZ RUSYA , , MERSİN SERBEST BÖLGE , , İTALYA , , NOT: Ülkeler, 2014 yılı fob değerlerine göre sıralanmıştır.

17 NARENCİYE'DE ( LİMON, MANDARİN, PORTAKAL, GREYFURT ) EN FAZLA İHRACATIN YAPILDIĞI İLK 5 ÜLKE ÜLKELER / ÇEŞİTLER / / ARTIŞ AZALIŞ (%) 2014 PAYI (%) LİMON RUSYA FEDERASYONU , ,89 SUUDİ ARABİSTAN , ,79 IRAK , ,28 UKRAYNA , ,52 ROMANYA , ,74 PORTAKAL IRAK , ,59 RUSYA FEDERASYONU , ,62 UKRAYNA , ,10 GÜRCİSTAN , ,96 AZERBAYCAN- NAHÇİVAN , ,67 MANDALİNA RUSYA FEDERASYONU , ,86 UKRAYNA , ,88 IRAK , ,63 SUUDİ ARABİSTAN , ,62 ROMANYA , ,92 GREYFURT RUSYA FEDERASYONU , ,39 UKRAYNA , ,49 ALMANYA , ,19 POLONYA , ,68 ROMANYA , , NOT: Ülkeler, 2014 yılı fob değerlerine göre sıralanmıştır.

18 (OCAK-ARALIK AYI) TÜRKİYE GENELİ YAŞ MEYVE VE SEBZE'NİN FOB LERİNE GÖRE GENEL SEKRETERLİKLERE DAĞILIMI GENEL SEKRETERLİKLER OCAK-ARALIK 2013 OCAK-ARALIK 2014 ARTIŞ AZALIŞ (%) 2014 PAYI (%) AKİB , , BAİB , , DKİB , , EİB , , UİB , , İİB , , DAİB , , DİĞER SEK GENEL TOPLAM , ,

19 / TÜRKİYE GENELİ YAŞ MEYVE VE SEBZENİN ÜLKE GRUPLARINA DAĞILIMI ÜLKE GRUPLARI Bağımsız Devletler Topluluğu ,04 Avrupa Birliği Ülkeleri ,99 Ortadoğu Ülkeleri ,64 Diğer Avrupa Ülkeleri ,38 Diğer Ülkeler GENEL TOPLAM ,88 ÜLKE GRUPLARI PAY % Bağımsız Devletler Topluluğu 51 Avrupa Birliği Ülkeleri 27 Ortadoğu Ülkeleri 17 Diğer Avrupa Ülkeleri 3 Diğer Ülkeler 2 TOPLAM 100 NOT : DİĞER ÜLKELER(Serbest Bölgeler, Afrika Ülkeleri, Uzakdoğu Ülkeleri, Kuzey Amerika Serbest Ticaret, Okyanusya Ülkeleri, Diğer Asya Ülkeleri, Diğer Amerika Ülkeleri)

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 OCAK-ARALIK DÖNEMİ)

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 OCAK-ARALIK DÖNEMİ) AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ LENDİRME RAPORU TÜRKİYE GENELİ ( 0 / 0 OCAK-ARALIK DÖNEMİ) ADRES : Adres: Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy Caddesi

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2014/2015 OCAK-KASIM AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

2014 YILI ÇALIŞMA RAPORU

2014 YILI ÇALIŞMA RAPORU 2014 YILI ÇALIŞMA RAPORU AKİB AKDENİZ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Yönetim Kurulu Asil leri Akaş Tar. Ür. İnş. Ahşap Plastik Amb. San ve Tic. A.Ş. Ali KAVAK Başkan Soylu Gıda San.ve Tic.AŞ Mehmet

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2014/2015 OCAK-ARALIK AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2014/2015 OCAK-EYLÜL AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2014/2015 OCAK-EKİM AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2014/2015 OCAK-HAZİRAN AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2014/2015 OCAK-AĞUSTOS AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2014/2015 OCAK-TEMMUZ AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2015/2016 OCAK-ARALIK AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 OCAK-EYLÜL DÖNEMİ)

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 OCAK-EYLÜL DÖNEMİ) AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ LENDİRME RAPORU TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 OCAK-EYLÜL DÖNEMİ) ADRES : Adres: Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy Caddesi

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2015/2016 OCAK-KASIM AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2015/2016 OCAK-EKİM AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2015/2016 OCAK AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ ( 2014/2015 OCAK-NİSAN DÖNEMİ)

TÜRKİYE GENELİ ( 2014/2015 OCAK-NİSAN DÖNEMİ) AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ DEĞERLENDİRME RAPORU TÜRKİYE GENELİ ( 2014/2015 OCAK-NİSAN DÖNEMİ) HAZIRLAYAN YAŞ MEYVE SEBZE SEKTÖR ŞEFLİĞİ ADRES

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2014/2015 TEMMUZ AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2014/2015 EKİM AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy Caddesi

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 OCAK-NİSAN DÖNEMİ)

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 OCAK-NİSAN DÖNEMİ) AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ LENDİRME RAPORU TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 OCAK-NİSAN DÖNEMİ) ADRES : Adres: Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy Caddesi

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 OCAK AYI DÖNEMİ)

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 OCAK AYI DÖNEMİ) AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ LENDİRME RAPORU TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 OCAK AYI DÖNEMİ) ADRES : Adres: Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy Caddesi

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2014/2015 AĞUSTOS AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016/2017 OCAK AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ ( 2014/2015 OCAK-ŞUBAT DÖNEMİ)

TÜRKİYE GENELİ ( 2014/2015 OCAK-ŞUBAT DÖNEMİ) AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ LENDİRME RAPORU TÜRKİYE GENELİ ( 2014/2015 OCAK-ŞUBAT DÖNEMİ) ADRES : Adres: Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy Caddesi

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2015/2016 OCAK-MART AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2014/2015 HAZİRAN AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2015/2016 EYLÜL AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 ARALIK AYI)

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 ARALIK AYI) AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ LENDİRME RAPORU TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 ARALIK AYI) ADRES : Adres: Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy Caddesi No:

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2015/2016 OCAK-ŞUBAT AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 HAZİRAN AYI)

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 HAZİRAN AYI) AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ LENDİRME RAPORU TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 HAZİRAN AYI) ADRES : Adres: Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy Caddesi No:

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 OCAK-ŞUBAT DÖNEMİ)

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 OCAK-ŞUBAT DÖNEMİ) AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ LENDİRME RAPORU TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 OCAK-ŞUBAT DÖNEMİ) ADRES : Adres: Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy Caddesi

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016/2017 ŞUBAT AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 AĞUSTOS AYI)

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 AĞUSTOS AYI) AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ LENDİRME RAPORU TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 AĞUSTOS AYI) ADRES : Adres: Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy Caddesi No:

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ ( 2012 / 2013 TEMMUZ AYI DÖNEMİ)

TÜRKİYE GENELİ ( 2012 / 2013 TEMMUZ AYI DÖNEMİ) AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ DEĞERLENDİRME RAPORU TÜRKİYE GENELİ ( 2012 / 2013 TEMMUZ AYI DÖNEMİ) ADRES : Adres: Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2015/2016 HAZİRAN AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2015/2016 TEMMUZ AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 KASIM AYI)

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 KASIM AYI) AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ LENDİRME RAPORU TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 KASIM AYI) ADRES : Adres: Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy Caddesi No:

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2015/2016 MAYIS AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016/2017 OCAK-EKİM DÖNEMİ AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016/2017 OCAK-ŞUBAT AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016/2017 OCAK-ARALIK DÖNEMİ AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016/2017 OCAK-TEMMUZ DÖNEMİ AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2017/2018 OCAK-AĞUSTOS DÖNEMİ AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2017/2018 OCAK-ARALIK DÖNEMİ AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016/2017 OCAK-EYLÜL DÖNEMİ AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2017/2018 OCAK-TEMMUZ DÖNEMİ AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2017/2018 OCAK-KASIM DÖNEMİ AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016/2017 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2017/2018 OCAK-EKİM DÖNEMİ AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016/2017 OCAK-AĞUSTOS DÖNEMİ AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2017/2018 MAYIS AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2017/2018 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016/2017 MART AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016/2017 MAYIS AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2017/2018 HAZİRAN AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016/2017 NİSAN AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2017/2018 ARALIK AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016/2017 AĞUSTOS AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2017/2018 NİSAN AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016/2017 EYLÜL AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2017/2018 OCAK-NİSAN DÖNEMİ AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2017/2018 AĞUSTOS AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016/2017 KASIM AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016/2017 TEMMUZ AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2017/2018 MART AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016/2017 ARALIK AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016/2017 HAZİRAN AYI AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2017/2018 OCAK-ŞUBAT DÖNEMİ AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2017/2018 OCAK DÖNEMİ AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy

Detaylı

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU

YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2017/2018 OCAK-MART DÖNEMİ AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ TÜRKİYE GENELİ LENDİRME RAPORU HAZIRLAYAN Yaş Meyve ve Sebze Sektör Şefliği Limonluk Mah. Vali Hüseyin

Detaylı

Ege Yaş Meyve Sebze Đhracatçıları Birliği

Ege Yaş Meyve Sebze Đhracatçıları Birliği Çalışma Raporu 2014-2015 Dönemi Ege Yaş Meyve Sebze Đhracatçıları Birliği Nisan 2015, İzmir İÇİNDEKİLER 1.ÖNSÖZ... 2 2.TÜRKİYE GENELİ İHRACAT RAKAMLARI... 3 TABLO 1 TÜRKİYE GENELİ SEKTÖREL BAZDA İHRACAT...

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ ( 2012 / 2013 MART AYI DÖNEMİ)

TÜRKİYE GENELİ ( 2012 / 2013 MART AYI DÖNEMİ) AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ LENDİRME RAPORU TÜRKİYE GENELİ ( 2012 / 2013 MART AYI DÖNEMİ) ADRES : Adres: Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy Caddesi

Detaylı

2015 YILI ÇALIŞMA RAPORU

2015 YILI ÇALIŞMA RAPORU 2015 YILI ÇALIŞMA RAPORU AKİB AKDENİZ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Yönetim Kurulu Asil leri Akaş Tar. Ür. İnş. Ahşap Plastik Amb. San ve Tic. A.Ş. Ali KAVAK Başkan Soylu Gıda San.ve Tic.AŞ Mehmet

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ ( 2012 / 2013 OCAK-ŞUBAT DÖNEMİ)

TÜRKİYE GENELİ ( 2012 / 2013 OCAK-ŞUBAT DÖNEMİ) AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ LENDİRME RAPORU TÜRKİYE GENELİ ( 2012 / 2013 OCAK-ŞUBAT DÖNEMİ) ADRES : Adres: Limonluk Mah. 36. Cadde No: 4 33120

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ ( 2011 / 2012 ARALIK AYI DÖNEMİ)

TÜRKİYE GENELİ ( 2011 / 2012 ARALIK AYI DÖNEMİ) AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ LENDİRME RAPORU TÜRKİYE GENELİ ( 2011 / 2012 ARALIK AYI DÖNEMİ) ADRES : Adres: Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy Caddesi

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ ( 2012 / 2013 OCAK AYI DÖNEMİ)

TÜRKİYE GENELİ ( 2012 / 2013 OCAK AYI DÖNEMİ) AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ LENDİRME RAPORU TÜRKİYE GENELİ ( 2012 / 2013 OCAK AYI DÖNEMİ) ADRES : Adres: Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy Caddesi

Detaylı

ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ İHRACAT DEĞERLENDİRME RAPORU

ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ İHRACAT DEĞERLENDİRME RAPORU ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ İHRACAT DEĞERLENDİRME RAPORU AR-GE VE PAZARA GİRİŞ ŞUBESİ AĞUSTOS 2013 1 1. GENEL DEĞERLENDİRME Yaş Meyve Sebze sektörü ihracat rakamları Ocak-Ağustos 2013

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 OCAK-TEMMUZ DÖNEMİ)

TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 OCAK-TEMMUZ DÖNEMİ) AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ LENDİRME RAPORU TÜRKİYE GENELİ ( 2013 / 2014 OCAK-TEMMUZ DÖNEMİ) ADRES : Adres: Limonluk Mah. Vali Hüseyin Aksoy Caddesi

Detaylı

MEYVE SULARI DÜNYA TİCARETİ. Dünya İhracatı. Tablo 1. Meyve Suyunun Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonları

MEYVE SULARI DÜNYA TİCARETİ. Dünya İhracatı. Tablo 1. Meyve Suyunun Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonları 0 MEYVE SULARI Tablo 1. Meyve Suyunun Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonları Ürün Adı GTP Portakal Suyu (Dondurulmuş) 2009.11 Diğer Portakal Suları 2009.12, 2009.19 Greyfurt Suyu 2009.21, 2009.29 Diğer

Detaylı

Ege Yaş Meyve Sebze Đhracatçıları Birliği 2013-2014 DÖNEMİ

Ege Yaş Meyve Sebze Đhracatçıları Birliği 2013-2014 DÖNEMİ Çalışma Raporu Ege Yaş Meyve Sebze Đhracatçıları Birliği 2013-2014 DÖNEMİ Nisan 2014, İzmir İÇİNDEKİLER 1.ÖNSÖZ... 2 2.TÜRKİYE GENELİ İHRACAT RAKAMLARI... 3 TABLO 1 TÜRKİYE GENELİ SEKTÖREL BAZDA İHRACAT...

Detaylı

YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ

YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ YAŞ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ 2015 yılı sonunda Türkiye genelinde taze meyve sebze ihracatı miktarda %6 oranında düşüşle 3,3 milyon ton, değer bazında ise %13'lük düşüşle 2 milyar 58

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı,

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2017 0 YAŞ MEYVE VE SEBZE DÜNYA ÜRETİMİ Dünya Yaş Sebze Üretimi Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) nün en güncel verileri olan 2013 yılı verilerine göre;

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ ve İİB BAŞLICA MAL GRUPLARI VE ÜLKELER BAZINDA KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATI OCAK ARALIK 2016

TÜRKİYE GENELİ ve İİB BAŞLICA MAL GRUPLARI VE ÜLKELER BAZINDA KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATI OCAK ARALIK 2016 TÜRKİYE GENELİ ve İİB BAŞLICA MAL GRUPLARI VE BAZINDA KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATI OCAK ARALIK 2016 0 TABLOLAR I. Mal Grupları Bazında Türkiye Geneli Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatı II. Mal Grupları

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 07/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Haziran ayında, Türkiye

Detaylı

ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (UYMSİB) 2015 YILI İHRACATDEĞERLENDİRMESİ. Prof. Dr. Senih YAZGAN UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı

ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (UYMSİB) 2015 YILI İHRACATDEĞERLENDİRMESİ. Prof. Dr. Senih YAZGAN UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (UYMSİB) 2015 YILI İHRACATDEĞERLENDİRMESİ Prof. Dr. Senih YAZGAN UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı ÜRÜN GRUBU UYMSİB MAL GRUBU BAZINDA İHRACAT 01.01-31.12.2014

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2016 HALI SEKTÖRÜ Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2016 KASIM AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016 yılı Ocak-Kasım döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 05/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Nisan ayında, Türkiye

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye nin toplam ihracatı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 06/2015 DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ 2015 YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI 2015 yılı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Mart Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 04/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Mart ayında, Türkiye

Detaylı

Yaş Meyve Sebze. Meyve ve Sebze. Mamulleri

Yaş Meyve Sebze. Meyve ve Sebze. Mamulleri Yaş Meyve Sebze Meyve ve Sebze 2017 İSTANBUL İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Yaş Meyve Koordinasyon Şubesi Tablo 1-Türkiye nin Toplam İhracatı İçinde Yaş Meyve Sebze Meyve Sebze (BİN $) SEKTÖRLER

Detaylı

2013 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU

2013 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU 2013 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 KASIM/ TÜRKİYE

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 NİSAN AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Nisan döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATI

KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATI İSTANBUL İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ TÜRKİYE GENELİ ve İİB MAL GRUPLARI VE BAZINDA KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATI OCAK ARALIK 2014 / 15 0 TABLOLAR I. Mal Grupları Bazında Türkiye Geneli Kuru

Detaylı

2014 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2014 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2014 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 MART / TÜRKİYE

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 OCAK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılında Türkiye nin toplam ihracatı 2016 yılına kıyasla

Detaylı

SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI

SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Seramik sektörünün en

Detaylı

2017 YILI TÜRKİYE İHRACAT RAKAMLARI ADANA İLİ ÖZET ÇALIŞMASI

2017 YILI TÜRKİYE İHRACAT RAKAMLARI ADANA İLİ ÖZET ÇALIŞMASI 2017 YILI TÜRKİYE İHRACAT RAKAMLARI 04.01.2018 ADANA İLİ ÖZET ÇALIŞMASI SEKTÖREL BAZDA TÜRKİYE İHRACAT RAKAMLARI -1.000 $ 1-31 ARALIK 1 OCAK - 31 ARALIK SON 12 AYLIK SEKTÖRLER 2016 2017 2016 2017 1 2015-2016

Detaylı

2017 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2017 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2017 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 HAZİRAN

Detaylı

2016 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU

2016 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU 2016 MAYIS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 MAYIS / TÜRKİYE

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Aralık Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Aralık ayında, Türkiye nin

Detaylı

TMMOB ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖR RAPORU

TMMOB ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖR RAPORU YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖR RAPORU DÜNYADA YAŞ MEYVE VE SEBZE ÜRETİMİ FAO nun verilerine göre; 2012 yılında dünyada 57,2 milyon hektar alanda, 1,1 milyar ton yaş sebze üretimi yapılmıştır. Domates yaklaşık

Detaylı