Hastane Bilgi Yönetim Sistemi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Hastane Bilgi Yönetim Sistemi"

Transkript

1

2 MEDOFAS HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ HIZ PRESTİJ ZAMAN BAŞARI KARLILIK TEKNOLOJİ ULUSLAR ARASI SAYGINLIK AKREDİTASYON KALİTE kazandırır

3 HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ

4 Gündem Tanımlar Hasta İş Akış Matriksi Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Genel Özellikler Bil Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Faydaları Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Modülleri

5 Tanım MEDOFAS Yazılım ve Programları MEDOFAS Modülleri MEDOFAS Avantajları MEDOFAS Teknolojisi MEDOFAS Kullanım Kolaylığı MEDOFAS Teknik Destek

6 HBYS = Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Bir sağlık kuruluşunun yönetimi, mal ve hizmet üretimi esnasında oluşan Mali İdari Tıbbi süreçlerin ön görülen biçimde yürütülmesini sağlamak amacıyla kullanılan yazılım ve donanımların tümüne Hastane Bilgi Yönetim Sistemi denir.

7 HBYS Hakkında Genel Bilgi HBYS Tarihçesi Hastane otomasyon programları ilk olarak uygulamaya başladığında; modüler yapılar olarak hastanelerin bazı klinik ve ünitelerinde kullanılmıştır. Yıllar içerisinde hastanelerdeki eczanelerden, laboratuarlara, ameliyathanelerden polikliniklere kadar tüm birim ve departmanlarda bu sistem ve yazılımlar kullanılmaya başlanmıştır.

8 HBYS Hakkında Genel Bilgi HBYS Tarihçesi Bu sistemler bir yandan sürekli gelişirken, diğer yandan hastane idareleri her geçen gün daha kompleks sitemler ve daha entegre yapıların ihtiyacını duymaya başladılar. Bu ihtiyaçlar daha kapsamlı ve entegre yazılım modellerinin doğmasına vesile oldu. Birbirinden bağımsız çalışan modül ve yazılımlar gelişme sürecinde birbirine entegre olan ve birlikte çalışan kombine yapılara dönüştüler. Gelişen ve büyüyen entegre yazılımlar daha fazla ve daha detay bilgilere ulaşılabilmesini sağladı.

9 HBYS Hakkında Genel Bilgi HBYS Tarihçesi Gelişen yazılım programları ile, daha çok bilgiye daha çabuk ulaşılabilmesi hastane idaresinin sistemi kurması ve yönetmesinde büyük avantajlar sağladı. Hastane yazılımları geliştikçe ve entegre olmaya başladıkça istatistiki veriler arttı ve mukayeseler yapılmaya başlandı. Bu karşılaştırmalar ve istatistikler bir yandan hastanenin durumu hakkında idareye bilgi verirken diğer yandan uluslararası bir çok konuda hastanenin seviyesini ölçülebilir hale getirdi.

10 HBYS Hakkında Genel Bilgi HBYS Tarihçesi Hastaneler kendi otomasyon ve yazılım programlarını süratle entegre sistemlere dönüştürmeyi başardılar. Bu sayede iç işleyişlerinde daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmaya başladılar. Bu sistemler sayesinde hastane dışında diğer sağlık kuruluşları ile entegre yapılar oluşturdular. Bu entegre yapılar bölgesel, ulusal ve hatta global anlamda sağlık verilerinin paylaşımını ve kontrolünü mümkün hale getirdi. Bu veri paylaşımı ile başta bulaşıcı hastalıklar olmak üzere bir çok hastalık ve istatistik uluslararası bilgi akış sistemlerinde izlenildi ve gerekli tedbirler alınabildi.

11 HBYS Hakkında Genel Bilgi HBYS Tarihçesi Bu bilgiler ve istatistikler hastane yönetimlerinin ve idarelerinin vazgeçemeyeceği unsurlar haline geldi. Yazılım ve donanım programları işin başında ameliyathanede bir yılda kaç ameliyatın yapıldığını öğrenmek için kullanıldı. Zamanla programlar geliştikçe hangi ameliyatların ne sıklıkla yapıldığının cevabını vermeye başladı. Günümüzde bu ameliyatlarda kimlerin görev aldığını hangi malzemelerin kullanıldığını ameliyat öncesi ve sonrası tetkikleri ve hatta ortalama ameliyat maliyetlerini öğrenebileceğiniz standartlara erişti.

12 HBYS Hakkında Genel Bilgi HBYS Tarihçesi Bu yazılımların boyutu arttıkça ve bilgiye duyulan ihtiyaç arttıkça daha entegre programlar üretilmeye başlandı ve bu programlar sayesinde hastaneler idare ve takip edilmeye başlanıldı. Bu sebeple hastanelerde kullanılan yazılımlar yerlerini Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri(HBYS) ne bırakmaya başladılar. Böylece hastane yazılım ve donanımları artık kayıt yapan arşiv görevi üstlenmiş programlar olmaktan çok hastane idarelerinin gerçekleşmesine ve takibine yarayan yazılımlar olmaya başladılar.

13 HBYS Hakkında Genel Bilgi HBYS Tarihçesi Gelişen bilgi teknolojisine ayak uyduran ve kendini yenilemeyi bilen yazılım ve programlar sektör içerisinde sürekli büyürken ihtiyaca cevap veremeyen ve kendini yenilemeyen programlar kaybolup gittiler. Zaman içerisinde sadece programların kapsamları ve kabiliyetleri değil aynı zamanda kullandıkları teknolojiler, alt yapıları ve veri tabanları da değişerek gelişti.

14 HBYS Hakkında Genel Bilgi HBYS Tarihçesi Görüntüler ve tetkikler bu yazılımlar sayesinde sisteme entegre edilerek dijital ortamda paylaşılabilir ve ulaşılabilir oldu. Bu durum hizmette kaliteyi ve hızı arttırdı. Bilginin paylaşımı yanı sıra görüntülerin, bulguların ve tetkiklerinde istenildiğinde paylaşılabilmesi çağdaş sağlık standartlarında birlikteliğin ve akreditasyonun temel alt yapısını oluşturdu. Eğitim yaparken kurulan kamera kayıt ve aktarım sistemleri sayesinde bir çok kritik operasyon ya da eğitim enteraktif olarak görüntü sistemi üzerinden izlenebilecek ve kayıt altına alınabilecek ve arşivlenebilecek hale geldi.

15 HBYS Hakkında Genel Bilgi HBYS Tarihçesi Poliklinikten, laboratuara, arşivden, görüntülemeye kadar bir çok modülün entegre çalıştığı ve bir bütünü oluşturduğu yeni yazılım modellerinde yaklaşık modül birlikte çalışmaktadır. Çok sayıda kurulan modüllerin birbiri ile olan uyumu ve entegrasyonu sistemin veri tabanı, yazılım teknolojisi hep birlikte bu programın ne kadar gelişmiş ve kaliteli olduğunu göstermektedir.

16 MEDOFAS HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ FONET HBYS, yüksek teknolojisi, güvenilir, esnek, yönetilebilir, hızlı ve kolay kullanımlı yapısı ile kurumunuzun tüm bilgi sistemi ihtiyaçlarını karşılar. Ara yüzlerindeki esnekliği, sadeliği ve anlaşılabilir yapısı sayesinde kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Microsoft. Net, Oracle Veritabanı ve Web Teknolojileri ile n- katmanlı olarak geliştirilmiştir. SMS teknolojisi etkin biçimde kullanılarak, yönetici istatistik özetleri belirtilen kişilerin cep telefonlarına SMS ile bildirilmektedir, ayrıca sistem üzerindeki anormal durumlarda da sistem sorumlusu SMS ile uyarılabilmektedir.

17 MEDOFAS HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ Modüler altyapısı sayesinde değişen kullanıcı ihtiyaçlarına çok kısa sürede cevap verebilmektedir. İş kuralları ile güçlendirilmiş veri giriş alanlarıyla kullanıcıların eksik veya yanlış bilgi girişi yapmalarını engellemektedir. Otomatik yedek alma özelliği sayesinde, verilerinizin her türlü sistem sorunu, yangın, sel gibi olağanüstü durumlara karşı güvende olmasını sağlamaktadır. Telefon çağrı merkezi, SMS, Internet, Kiosk, IVR randevu sistemleri ile çalışmaktadır.

18 MEDOFAS HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ Gelişen hastane bilgi yönetim teknolojilerinin içerisinde en uygun alt yapı ve veri tabanına sahip yazılımlardan biri olan MEDOFAS Bilgi Yönetim Sistemi birçok ortak yazılım grubunun birlikte ürettiği son derece gelişmiş bir yazılım programıdır. Hastane bilgi işlem teknolojilerinin son 20 yıllık sürecinde kazandığı tüm modülleri ve programları bünyesinde bulunduran MEDOFAS Bilgi Yönetim Sistemi hem ideal bir hastane yönetim sistemi olup hem de uygun bir Uluslararası entegrasyon formülüdür. MEDOFAS güvenlik sistemleri açısından dünyanın en gelişmiş teknolojilerinden birine sahiptir. Kullanıcıların yada satellitlerin yetkilendirilmesi bilginin istenildiği kadar paylaşılıp istenildiği kadar paylaşılmaması sistem içerisinde mümkündür.

19 MEDOFAS HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ MEDOFAS hastane görüntüleme departmanındaki teknolojik cihazların tümü ile entegre olabilecek veri tabanına ve yazılım programına sahip olup bu cihazlardan gelecek tüm görüntüleri toplayabilir, paylaşabilir ve saklayabilir. MEDOFAS hastane laboratuar sistemindeki tüm cihazlara entegre olabilecek alt yapıya sahip olup tüm hastaların laboratuar sonuçlarını sistem içerisinde saklayabilir ve kağıt kullanmaksızın yıllar sonra bu verilere ulaşmayı mümkün hale getirir. MEDOFAS kullanıcılar için rahat ve kolay kullanılabilir bir programdır. İstenildiğinde bütün modüllerin kullanılmasına imkan tanıyan sistem arzu edilir ise birkaç modülle bile çalışabilir.

20 MEDOFAS HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ Aktif olan 25 modüle sahip MEDOFAS yazılım sistemi bu modüllerinin entegrasyonu açısından yüzlerce hastanede test edilmiş ve birçok hastanede birçok farklı isim altında kullanılmıştır. MEDOFAS Hastane Yönetim Sistemleri nin en önemli özelliklerinden biri birden hastanelerin yada sağlık kuruluşunun istenirde birbiri ile entegre halinde çalışmasına müsaade edecek ve imkan sağlayacak bir program oluşudur. Bu kapsamda MEDOFAS programını kullanan hastaneler istendiğinde birbirlerine bağlanabilecek görüntülerini ve laboratuar paylaşımını aktarabilecektir.

21 Genel Özellikler Hasta bilgilerine doğrudan etkin, güvenli ve hızlı olarak erişilir. Hastalar için (ayakta tedavi ve yatan) tüm işlemler ve tüm istatiksel değerlendirmeler yapılır. Hastanın tüm kayıtlarının tek bir "Dosya No'su" altında toplanarak tıbbi ve finansal arşivleme gerçekleştirilir. Gerek yerel gerek uluslararası hastalık kodlamasına uygunluk sağlar. Poliklinik ve kliniklerden tüm laboratuvarlara doğrudan tetkik isteğinde bulunulur.

22 Faydaları Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (Otomasyon) ile ; Tıbbı ve İdari bilgilerin kağıt ortamında tutulmasına gerek kalmadan tüm veriler bilgisayar ortamında tutulur, arşivlenir ve istendiğinde her bilgiye kolaylıkla ulaşılır.

23 Faydaları Evrak takibini ortadan kaldırılmasının faydaları nelerdir? Fiziksel olarak aktarılması gereken evrakların tıbbi kayıtların aksine, HBYS entegre edilmiş Elektronik Hasta Kaydı aşağıdaki işleri yapmanıza yardımcı olur:

24 Faydaları Kritik hasta verilerini gözle görülmeyecek şekilde koordine ederek gecikmeleri azaltır. Hastane içerisinde kullanılan her türlü formun (tetkik istem, epikriz, doktor ve hemşire order, vb ) sistem üzerinden düzenlenerek takip edilmesi sağlanır. Değişik kriterlere göre istatistik sonuçları alınabilir. Raporlama olanağı vardır.

25 Faydaları Hastanın klinik geçmişinin yanı sıra, doğru ve zamanında klinik bilgi sağlayarak tıbbi hataları azaltır. Hastane içerisinde kullanılan her türlü malzemenin sistem üzerinden giriş-çıkış, kontrol ve takibi yapılarak gereksiz kullanım ve kaçaklar önlenir. 7/24 Hastane içi ve dışı kurum idaresi tarafından belirlenen noktaların kamera sistemleri ile görüntülenmesi ve kayıt altına alınır. Ameliyathane işlemleri sırasında ilgili görüntülerin kayıt altına alınması ve akabinde raporlama sisteminin dijital ortamda sesli olarak kayıt edilir.

26 Faydaları Herhangi bir hastanın mevcut durumunu görmek: Özet ekranlar, hasta geçmişinin, en son test sonuçlarının, hemşirelerin gözlemlerinin ve ilaç uygulamalarının hızlı özetini sağlar. Klasik manuel arşiv ve dosyalama sisteminin taşıdığı zorlukları, zaman israfını, iklim ve doğa şartlarının oluşturduğu riskleri ortadan kaldırır. İstenildiği zaman, istenildiği hızda bilgiye ulaşımını sağlar.

27 Faydaları İşlem girişini basitleştirmek ; "Hızlı İşlem" özelliği ile sık kullanılan işlem setleri bir tık uzaklıktadır. Gününüzü organize etmek ; Görev-tabanlı iş listeleri, hasta bakıcı çizelgeleri ve hasta listeleri doktorlara günlerini etkili şekilde planlamaları için gerekli bilgiyi sağlar.

28 Faydaları Kapsamlı hasta özeti ; Hemşireler hastaların tam kaydını görebilir ve en son değerlendirmeleri, hayati bulguları, bakım işlemlerini/aktivitelerini ve lab/radyoloji sonuçlarını görebilirler. Hasta listesi ; Hemşireler hasta listelerini kolaylıkla görebilirler. Hemşireleri belirli hasta koşulları hakkında (örn. Yatış, Ameliyat,taburcu için hazır vb) uyarır.

29 Faydaları Hemşireler için yardımcı bir el; Güçlü iş akışı teknolojisi işlemleri koordine eder. Böylelikle hemşireler, hasta bakımını riske atmadan kısa sürede daha fazla iş yapabilirler. İş listesi verimliliği artırır ; Yapılması gereken hemşirelik işlemlerini ve hemşirelerin bu işlemleri ne zaman yapmaları gerektiğini tanımlar.

30 Faydaları Yatak ve yemek yönetimi ; Hemşire yöneticileri dolu ve boş yatakları anında görebilirler. Hastayı hızlıca odaya yönlendirebilir, oda değişikliği veya oda rezervasyonu yapabilir ya da oda temizliğinin yapılmasını sağlayabilirler.

31 Faydaları Hastane kaynaklarını gerçek zamanlı olarak görün; Sistem en değerli kaynaklarınızı planlayabilmeniz için uygun ortamı ve altyapıyı sağlar. Böylelikle, doğru kaynağı doğru hizmete doğru zamanda görevlendirebilirsiniz. Tıbbi kayıtları takip edin; Planlanan işlemlere göre sistem kullanıcıyı uyarır. Böylelikle, evraklar gereken zamanda ve gerektiği yere ulaştırılabilir.

32 Faydaları Sisteme entegre edilmiş laboratuvar cihazları ile doğru ve sağlıklı sonuçlar alınarak sisteme aktarılarak kullanıcıların yetkileri dahilinde sonuçlara sistem üzerinden ulaşmaları sağlanır. Sisteme entegre görüntüleme cihazları ( BT, MR vb ) ile oluşturulan görüntülerin kullanıcıların yetkileri dahilinde ulaşmaları sağlanır.

33 Modüller Danışma Modülü Hasta Kayıt / Kabul Modülü Poliklinik Modülü Acil Poliklinik Modülü Yatış Bürosu Laboratuvar Modülü Laboratuvar Bilgi Sistemleri (LIS) Radyoloji Modülü Radyoloji Bilgi Sistemi (RIS) Yataklı Servis Modülü Eczane Modülü

34 Modüller Hemşirelik Bilgi Sistemi Ameliyathane Modülü Ağız ve Diş Sağlığı Modülü Hemodiyaliz Modülü Kan Merkezi Modülü Diyet Modülü Satınalma Modülü Stok ve Demirbaş Modülü Muhasebe Modülü

35 Modüller Tıbbı Kayıt / Arşiv Modülü Tıbbı Cihaz Takip Modülü Kalite Yönetim Modülü Evrak Takip Modülü Teknik Servis Modülü

36 Hasta Akış Matrisi

37 Danışma Modülü Güvenlik, gizlilik ve mahremiyet esaslarına uyulmak kaydıyla Hasta, Doktor ve hastane personelinin oda numarası, telefon numarası, hastaların müracaat ettiği servis, müracaat tarihi, yattığı servis, yattığı yer (Blok/Kat/Oda No), telefon numarası, yatışını yapan doktor bilgileri gibi bilgiler konusunda, danışmaya müracaat eden hasta yakınlarına yardımcı olmak ve kısa sürede cevap verilmesini sağlamak üzere tasarlanmıştır.

38 Hasta / Kabul Modülü Kuruma ilk defa başvuran, kaydı veri tabanında bulunmayan hastalara ait genel bilgilerin girişini yapan, daha önceden kaydı bulunan hastalara yeni geliş kaydı açan, hastayı kurum içindeki ilgili kliniğe sevk eden ve belirtilen arama kriterlerine göre kayıtlı hastaların bilgilerini ekranda göstermek üzere tasarlanmıştır.

39 Poliklinik Modülü Hastanın müracaatından muayene olmasına ve hastaneyi terk etmesine kadar olan süreçteki, polikliniklerde ihtiyaç duyulan; tüm tıbbi ve mali işlemlerin elektronik ortama aktarılarak gerekli kayıtların tutulmasını ve bu bilgilerin gerektiğinde incelenebilmesini sağlamak üzere tasarlanmıştır. Hastalar sıralarını poliklinik üzerinde bulunan LCD ekranlardan takip edebilmektedir. Ayrıca hastaların özelliklerine göre (yaşlı, acil vb. ) öncelik sırası verilebilmektedir. Ürün mevcut HBYS sistemi ile entegre şekilde çalıştırılmakla beraber ; genel poliklinik başvurusu sayıları ve kotaları, klinik ve /veya polikliniklerin toplam başvuru sayısı ve kotaları, poliklinik ve servislerde görevli doktor listelerini LCD TV aracılığı ile gösterebilecek şekilde tasarlanmış durumdadır.

40 Klinik İşlemleri Modülü Hastanın müracaatından sonra muayene ve sonrasında kliniğe yatışının olmasından ve hastaneyi terk etmesine kadar olan süreçteki, klinikte ihtiyaç duyulan; tüm tıbbi işlemlerin elektronik ortama aktarılarak gerekli kayıtların tutulmasını ve bu bilgilerin gerektiğinde incelenebilmesini sağlamak üzere tasarlanmıştır.

41 Eczane Bilgi Sistemi İlaç çıkışı, eczane ana deposu ile ara depoların ve hemşire desklerinin ilaç kabul ve takip yürütüldüğü sistemlerdir. Hasta düzen sistemlerinin hekimler yada hemşireler tarafından kayıt altına alınması durumunda harcanan ilaç ile takipli hastayı mukayese edebilen ve bu konuda idareyi ikaz edebilen bir sistemdir. Narkotik analjezik ilaçların kullanımını sınırlayan ve belirli kişilere yetki veren güvenlikli bir sistemdir. İstenilmesi durumunda tüm ilaç ve sarf malzemesini barkod numaraları ile kayıt altına alan bir sistemin kurulumunu sağlayarak günlük ve anlık depo kontrollerinin yapılabilmesini sağlar. Bu yazılım programı sayesinde istenilir ise tüm ilaç ve sarfların son kullanım tarihleri kayıt altına alınarak tüm ilaların ve sarfların vaktinde kullanımı gerçekleştirilebilir.

42 Laboratuvar Bilgi Sistemi Bu modül yatan hastalar, poliklinik hastaları ve doğrudan başvuran hastalara ait laboratuvar isteklerinin kaydedilmesi, alınacak her türlü laboratuvar örneğinin HBYS ile entegre laboratuvar cihazları aktarılması, tetkiklerin karışmasını önleyecek otomatik etiketlemeyi yapmaktadır. Hastalar için yapılan tetkik sonuçlarının direkt sisteme aktarılması, geçmişe yönelik tetkik sonuçlarına ulaşılması, karşılaştırılması ve hastanın dijital kayıtlarına aktarılması işlevlerini kapsamaktadır.

43 Radyoloji Bilgi Sistemi Radyoloji Kayıt, Doktor Atama, Randevulu Hasta Muayenesi Düzenleme, Hasta Tıbbi Bilgi Girişi, Hasta Tıbbi Bilgi Görüntüleme ve Görüntü Raporlama, Radyoloji Raporu Hazırlama, Hasta Etiketleme, İlaç Sarf Malzeme İsteme, Radyoloji İstatistik Raporlama v.b. işlemleri yapacak şekilde tasarlanmıştır. Röntgen, BT-MR, Dansitometri, Anjio sistemlerinin işlem sonuçlarının sisteme aktarılması, istendiğinde günlük ya da geçmişe yönelik sonuçların izlenmesi, karşılaştırılması işlevlerini kapsamaktadır.

44 Acil Poliklinik Modülü Hastanın acil müracaatından muayene olmasına ve hastaneyi terk etmesine kadar olan süreçteki, polikliniklerde ihtiyaç duyulan; tüm tıbbi işlemlerin elektronik ortama aktarılarak gerekli kayıtların tutulmasını ve bu bilgilerin gerektiğinde incelenebilmesini sağlamak üzere tasarlanmıştır. İstenildiğinde bu program sayesinde o şehirdeki tüm acil yardım istasyonları entegre çalışabilir. Bilgilerini ve görüntülerini paylaşabilir. İmkanlarından haberdar etmek sureti ile hastaların vakit kazanmasını sağlayabilir.

45 Malzeme Yönetim Sistemi (Stok,Satın Alma ve Demirbaş) İlaç, Tıbbi Malzeme ve Her Türlü Stok ve Sarf Malzemesi Alımı iş ve işlemlerinin takip edebilecek, departmanlar bazında stok ve/veya sarf malzeme taleplerinin satın alma departmanına elektronik ortamda iletebilecek, servisler, ameliyathane yoğun bakım, acil servis, vb. yerlerdeki tıbbi sarf malzeme depoları için yapılan isteklere göre tıbbi sarf malzeme çıkışı yapılabilmesi ve hastalara yapılan tıbbi sarf malzeme çıkışlarının da otomatik olarak hastanın elektronik ortamdaki mali kayıtlarına bu birimlerden işleyebilecek bir yapı mevcuttur. Hastane stoklarına giren her türlü malzeme barkod etiketi ile belirlenir. Hastane içerisinde bulunan tüm depolarda her türlü malzeme giriş ve çıkışları barkod okuyucu sistem ile kayıt altına alınır.

46 Ameliyathane Modülü Ameliyat isteklerini, randevulandırılmasını ve ameliyat sonrası kayıtların tutulabilmesini sağlayacak şekilde,tüm tıbbi ve mali işlemlerin elektronik ortama aktarılarak gerekli kayıtların tutulmasını ve bu bilgilerin gerektiğinde incelenebilmesini sağlamak üzere tasarlanmıştır. Ameliyatlarda kullanılan tüm ilaç ve sarf malzemeyi kayıt altına alabilir. İmplant ve protezleri tespit edebilir.

47 Ağız ve Diş Sağlığı Modülü Hastanın müracaatından muayene olmasına ve hastaneyi terk etmesine kadar olan süreçteki, polikliniklerde ihtiyaç duyulan; tüm tıbbi işlemlerin elektronik ortama aktarılarak gerekli kayıtların tutulmasını ve bu bilgilerin gerektiğinde incelenebilmesini sağlamak üzere tasarlanmıştır. Diş tedavilerinde olması gereken randevu ve takip sistemi ile hasta kontrollerinin yapımını sağlar. Hangi hastaya, hangi uygulamanın yada protezin gerçekleştirildiği bilgisini verir.

48 Hemodiyaliz Modülü Hastanın servise kayıt ve kabulünden, herhangi bir nedenle (başka bir merkeze nakil, ex.)servisten ayrılışına dek gereksinim duyulan işlemlerin yapılmasını ve gerekli kayıtların tutulmasını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Diyaliz hastaları içerisinde periton diyalizi gibi özellikli hastaları yada hepatit taşıyıcısı olan özellikli hastaların ayrıca takibini mümkün kılar ve bu hastalar ile ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını sağlar.

49 Tıbbı Kayıt Arşiv Modülü Sistemdeki adli raporlar, hastaların epikrizleri, ameliyat raporları, laboratuvar sonuçları, yatan hasta dosyaları, anamnez verileri, radyoloji, patoloji, fizik tedavi, konsültasyon raporları v.b. tek bir hasta kaydı ile ilişkilendirilerek tek bir hasta dosyasında saklanması, gerektiğinde verilerin güncellenmesi, hatalı verilerin düzeltilmesi, verilere erişim ve analiz ile ilgili fonksiyonlar yer alacağı şekilde tasarlanmıştır.

50 Kan Bankası Modülü Acil ve ayaktan gelen hastalarla yatan hastalara ilişkin kan ve kan ürünü isteklerinin yerine getirilmesi,donör kayıtları, transfüzyon kayıtları, kan ve kan ürünleri takibinin yapılabilmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Kayıtlı olan tüm hastaların kan gruplarının ve ne zaman kan verdiklerini tespit ederek ihtiyaç duyulduğunda bu hastalara yada şahıslara en kısa zamanda ulaşılmasını sağlar.

51 Diyet Modülü Ayaktan muayene olan hastalara yönelik olarak diyet listelerinin sistemde tutulması, hastaya verirken sistemden alınması ve bu sayının ve diyet türünün belirlenmesi,yatan hastalar ve refakatçileri için servislerden yemek ve kahvaltı listesi girilerek diyet bölümünden izlenmesi, çıktı alınabilmesi ve sonraki günlerde diyet mutfağının yapması gereken yemek miktarlarının belirleneceği şekilde tasarlanmıştır. Aynı zamanda istenildiğinde hastane mutfağında kullanılan tüm gıda maddelerinin kayıt ve kabulünü yapmak sureti ile alınan malzeme ile üretilen yemeğin takibini ve kontrolünü yapmayı sağlar

52 Tıbbı Cihaz Takip Modülü Servis, poliklinik ve laboratuarlarda kullanılan cihazların (solunum cihazı, EKG, tansiyon aleti, biyopsi seti, portable röntgen cihazı vb, taşınabilir diğer cihazlar) hastane içindeki hareketleri ve bu cihazların çalışma bilgileri ile cihaz kimlik bilgileri tutulduğu cihazların periyodik bakım ve çağrı bakımı, onarım ve yenileme ile ilgili bilgileri ve garanti süreleriyle ilgili bilgiler tutulduğu, cihazların kullanımıyla ilgili randevu işlemleri takip çeşitli istatistikler,sorgular ve raporların çıktısı alınabildiği yapıda tasarlanmıştır. Ayrıca kalibrasyona tabi cihazların kalibrasyon sonuçlarının sisteme kaydedilmesi ve akabinde erken uyarı sistemi ile kullanıcıların uyarılması sağlanmaktadır.

53 İnsan Kaynakları Modülü Kurumdaki tüm personel(memur, sözleşmeli, geçici görevli, vb.) işlemlerinin elektronik ortamda yürütülebilmesi ve yönetilebilmesi, ilgili istatistik, sorgu ve raporların yapılabileceği şekilde tasarlanmıştır. Gerekli olan güvenlik prosedürlerini yerine getirerek tüm personelin kayıt ve bilgilerini tutar. İstenilir ise kartlı sistemler sayesinde bütün personelin mesai takibini yaparak mesaisine gelip gelmediğini yada hangi gün hangi saatte nerede olduğunu takip eder.

54 İstatistik ve Raporlama Modülü Adli raporlar, hastaların epikrizleri, ameliyat raporları, laboratuvar sonuçları, yatan hasta dosyaları, anamnez verileri, radyoloji, patoloji, fizik tedavi, konsültasyon raporları v.b. tek bir hasta kaydı ile ilişkilendirilerek tek bir hasta dosyasında saklanması, gerektiğinde verilerin güncellenmesi, hatalı verilerin düzeltilmesi, verilere erişim ve analiz ile ilgili fonksiyonlar yer alacağı şekilde tasarlanmıştır.

55 Kalite Yönetim Sistemi Kalite Yönetimi ya da kısaca TKY olarak bilinen yöntem, müşteri ihtiyaçlarını yerine getirebilmek için kullanılan insan, iş, ürün ve/veya hizmet kalitelerinin sistematik bir yaklaşım ile tüm çalışanların katkıları ile uygulanan her süreçte tüm çalışanların fikir ve hedefleri kullanıldığı ve tüm çalışanların kaliteye dahil edildiği şekilde tasarlanmıştır. Uluslar arası kalite ve akreditasyon normlarına bağlı kalarak istenilen bilgileri ve istatistikleri vaktinde hazırlar ve bu verilerin ilgili yerlere sunulmasını sağlar.

56 Doküman ve Evrak Yönetim Sistemi Hastane Bilgi Yönetim Sistemi ile entegre çalışan Elektronik Arşiv çözümlerimiz sayesinde hastane ortamında saklanan her tür belge dosya ve çıktıyı ortadan kaldırarak arşivlenmesi ve gerektiğinde kullanılmak üzere tekrar elektronik ortamda çağırılarak görüntülenmesi şekilde tasarlanmıştır.

57 Patoloji Modülü Hastalıkla ilgili hücrelerdeki, dokulardaki ve organlardaki yapısal ve işlevsel değişikliklerin tanınması, araştırılması ve incelenmesiyle sonucu yapılan işlemlerin kabulünden raporlama aşamasına kadar geçen tüm süreçlerdeki aşamaları kapsayacak şekilde tasarlanmıştır. Patoloji kayıt sistemi sayesinde arşivlenen tüm patoloji bilgilerini ve raporlarını saklar ve muhafaza eder.

58 Kurumsal İş Zekası Sürekli güncellenen detaylı bilgilere istendiği zaman erişilebilme olanağı; doğru kararların alınabilmesi, potansiyel olarak başarılı iş stratejilerinin geliştirilmesi, bu stratejilerin kurumun tamamında hayata geçirilmesi ve değişen gereksinimlerle uyumlu hale getirilmesi için tasarlanmıştır. Hastane idarelerinin tüm alanlarda ulaşmak istedikleri bilgileri ve verileri onlara vermek sureti ile doğru istatistikler ve değerlendirmeler yapmalarına imkan sağlar.

59 Sterilizasyon Modülü Bu program ile steril edilmiş cihazlar, teknik ve idari açıdan yönetilir. Temel amaç, cihazların ve steril edilmiş gereçlerin genel denetimini sağlamak ve denetim sonucu gerekli ihtiyaçları belirlemektir. Bu yazılım programı, ergonomikliği ve teknik ihtiyaçlara uygun olarak hazırlanmış olmasından dolayı rahat bir kullanım sağlar. Örneğin, temel veriler ya da değişken veriler, arka arkaya sıralı etiketleme sistemi ile sunulur. Programın her yerinde mevcut bulunan arama fonksiyonları ile veriler ile ilgili her türlü sorguya anında yanıt alınır.

60 Personel Devam Kontrol Sistemi Kurumda çalışan personellerin belirlenen zamanlarda girip, belirlenen zamanlarda çıkmasını sağlamak, geç kalan, erken çıkan yada devamsızlık yapan kişiler olursa da bunları raporlayıp sisteme girilmiş prensip parametreleri ile sorgulanması,kişinin yapmış olduğu fazla mesai hesaplayarak, iş disiplinini arttırarak bahanelerin önüne geçerek üretimin artmasına katkıda bulunan bir yapı olarak tasarlanmıştır.

61 PACS Röntgen, ultrason, MR, bilgisayarlı tomografi, mamografi gibi tıp alanında kullanılan görüntü kaydedici cihazların sağladığı görüntülerin tek bir kaynaktan, görüntü işleme ve değerlendirme süreçleri tamamlandıktan sonra, istemde bulunan doktorun kendi bilgisayarından, radyoloji uzmanının raporuna ve ekindeki görüntülere ulaşabildiği, bunları hastanın diğer bulguları ile birlikte değerlendirebildiği ve gerekli durumlarda, görüntülerin, amacına uygun çözünürlüklerde, kurum ağının dışındaki kişi veya kurumlara ulaştırılabildiği bir iletişim sistemi olarak tasarlanmıştır.

62 Web Uygulamaları (Online İşlemler) Muayene için randevu, Laboratuvar sonuçları Radyoloji rapor sonuçlarını Hastalar web üzerinden yukarıda belirtilen hizmetlerden alabileceklerdir. Bu bililere ne oranda ulaşılabileceği ve hangi bilgilere ulaşılabileceği idarenin takdiri ve tespiti olacaktır.

63 Poliklinik LCD Numaratör Sistemi Hastaların muayene olacakları polikliniğe gittiklerinde kendilerine verilen sıra numarasını gösterir barkod ile poliklinik üstlerinde bulunan LCD Numaratör ekranı ile karışıklık olmadan sıralarını takip etmesine yarayan bir uygulamadır. İstenildiği durumda web üzerinden yada telefon sistemi ile hastaların randevu almalarına müsaade eder. Poliklinikler gibi radyoloji, fizik tedavi ve diyaliz ünitelerinde de hastaların kabul ve takip sıraları bu sistemler kurulabilir.

64 MEDOFAS HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ MEDOFAS Bilgi Yönetim Sistemleri sürekli gelişen ve kendini yenileyen sistemler olup her hastanenin özel ihtiyaç ve amaçlarına uygun taleplerini de sisteme entegre edebilecek alt yapıya sahiptir. Bu yazılım programı bir hastaneye kurulmadan önce kurulduktan sonra hastanenin teknik personelinin belli bir süre eğitimini ve entegrasyonunu gerekli kılan sistemlerdir. MEDOFAS ın teknik ekibi programın çalışmaya başladığı ilk üç ay hastane içerisinde fiilen görev yapacak sonraki bir yılda uzaktan erişim ile destek vermeye devam edecektir.

65 MEDOFAS HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ

66 MEDOFAS HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ HIZ PRESTİJ ZAMAN BAŞARI KARLILIK TEKNOLOJİ ULUSLAR ARASI SAYGINLIK AKREDİTASYON KALİTE Kazandırır

67 MEDOFAS MEDİKAL BİLİŞİM İNŞAAT VE TEKNİK DESTEK SAN. ve TİC. A.Ş. ADRES: İRFAN BAŞTUĞ CAD.NO.75 /A KAT: SUBAYEVLERİ, ANKARA/TURKEY TEL: FAKS:

68

HBYS Nedir? HBYS, sağlık kurumlarında yaşanan sorunları ve kaçakları en aza indirmek, başarı seviyesi, zaman, iş gücü ve tıbbi cihazların verimini en

HBYS Nedir? HBYS, sağlık kurumlarında yaşanan sorunları ve kaçakları en aza indirmek, başarı seviyesi, zaman, iş gücü ve tıbbi cihazların verimini en HBYS Nedir? HBYS, sağlık kurumlarında yaşanan sorunları ve kaçakları en aza indirmek, başarı seviyesi, zaman, iş gücü ve tıbbi cihazların verimini en üst düzeye çıkarmak amacıyla geliştirdiğimiz yazılımlardan

Detaylı

www.akgunyazilim.com.tr AKGÜN YAZILIMÜRÜN KATALOĞU

www.akgunyazilim.com.tr AKGÜN YAZILIMÜRÜN KATALOĞU www.akgunyazilim.com.tr AKGÜN YAZILIMÜRÜN KATALOĞU size özel çözümlerle daha yalın ve hızlı süreçler Bilgiyi, insan yaşamının vazgeçilmez parçası olarak gören Akgün Yazılım, 1986 yılında Trabzon da kurulmuştur.

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ TEMİZLİK HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ GENEL TANITIM Birim

Detaylı

Selahattin Esim CEO

Selahattin Esim CEO info@esimyazilim.com www.esimyazilim.com Selahattin Esim CEO A private cloud is a new model for IT delivery. It turns a datacenter s infrastructure resources into a single compute cloud and enables the

Detaylı

SERVİS DEFTERİ. "Servis Defteri" ekranına şekildeki gibi giriş yapılmaktadır.

SERVİS DEFTERİ. Servis Defteri ekranına şekildeki gibi giriş yapılmaktadır. SERVİS DEFTERİ Servis defteri ekranı yatışı yapılan hastalar ve bu hastalara yapılan tetkik, tedavi, laboratuvar, radyoloji vb. uygulamalrın girilmesi ve girilen işlemlerin görülebilmesini sağlamaktadır.

Detaylı

TIBBİ DOKÜMANTASYON. Ders 5- Sağlık ve Hastane Enformasyon Sistemleri. Öğr. Gör. Hüseyin ARI T.C. İstanbul Arel Üniversitesi

TIBBİ DOKÜMANTASYON. Ders 5- Sağlık ve Hastane Enformasyon Sistemleri. Öğr. Gör. Hüseyin ARI T.C. İstanbul Arel Üniversitesi TIBBİ DOKÜMANTASYON Ders 5- Sağlık ve Hastane Enformasyon Sistemleri 1 Enformasyon kelimesinin kökeni «information» dır. «Inform» kelimesi de fiil olarak bilgilendirmek anlamında kullanılır. Bu anlamda

Detaylı

Türkiye nin İlk Stage 6 Hastanesi Ankara GAZİ MKDH. Uz. Dr. Hamit Doğan Hastane Yöneticisi ve Başhekimi

Türkiye nin İlk Stage 6 Hastanesi Ankara GAZİ MKDH. Uz. Dr. Hamit Doğan Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Türkiye nin İlk Stage 6 Hastanesi Ankara GAZİ MKDH Uz. Dr. Hamit Doğan Hastane Yöneticisi ve Başhekimi HIMSS EMRAM AŞAMALARI Stage 7: Tümüyle elektronik Medikal kayıt, HCO (sağlık kuruluşu) EMR nin yan

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BİRİMLERDE İLAÇ ve MALZEME YÖNETİM TALİMATI

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BİRİMLERDE İLAÇ ve MALZEME YÖNETİM TALİMATI Sayfa No : 1 / 5 1. AMAÇ Bu talimatın amacı; birimlerde bulunması gereken ilaç ve sarf malzemelerinin; kritik stok düzeylerini ve son kullanım tarihlerini kontrol altında tutulacak şekilde takibini gerçekleştirmek,

Detaylı

BOLU İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ. Dijitalleşme Süreçleri. Arzu Çelik

BOLU İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ. Dijitalleşme Süreçleri. Arzu Çelik BOLU İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Dijitalleşme Süreçleri Arzu Çelik Batı Karadeniz Bölgesinde Ormanları ve gölleri ünlü Doğanın ocağı, İstanbul ve Ankara arasında Kısaca Tabiatın Kalbi Bolu Bolu AİBÜ İzzet Baysal

Detaylı

OMOPHORUS Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ULUTEK AR-GE PROJESİ

OMOPHORUS Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ULUTEK AR-GE PROJESİ OMOPHORUS Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ULUTEK AR-GE PROJESİ Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı Nedir? Kalite Yönetim Sistemi; gereklerinin yerine getirildiğinin

Detaylı

Ömer SİSO Genel Müdür Sağlık Bilişimi Reformu ve Sisoft Kağıtsız Hastane Çözümleri

Ömer SİSO Genel Müdür Sağlık Bilişimi Reformu ve Sisoft Kağıtsız Hastane Çözümleri Ömer SİSO Genel Müdür Sağlık Bilişimi Reformu ve Sisoft Kağıtsız Hastane Çözümleri Dünden Bugüne Teknolojide İvme Dünden Bugüne Sisoft ta İvme Dünden Bugüne Sağlıkta İvme Hakkımızda SISOFT Ankara/Turkey

Detaylı

HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ

HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ SUNUŞ Türkiye de pek çok alanda olduğu gibi sağlık sektörünün de kendine özgü çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır. Hastanelerde tutulacak düzenli kayıtlar, doğru analizler ve sistemli bir çalışma ortamı

Detaylı

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ ÖZGEÇMİŞ 1961 tarihinde 10 yataklı Sağlık Merkezi olarak hizmete başlayan kurumumuz 1974 yılında 25 yataklı Sağlık Merkezi

Detaylı

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks IRONIC İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Bilgi Sistemi IRONIC Nedir? IRONIC, iş sağlığı ve güvenliği alanında bilişim alt yapısı oluşturmak amacıyla 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, ISO14001,

Detaylı

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ HASTANE GENELİ ÇALIŞANLAR A - HATA KODLARI ARIZA BİLDİRİM AYLIK PERFORMANS DÖKÜMÜ B - ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ BELGE SORGULA GERİ ALMA BİLGİ İŞLEM SORUN BİLDİRME C

Detaylı

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak DOKÜMAN NO KU.YD.004 İLK YAYIN TARİHİ 01.01.2014 REV. NO - TARİHİ 01.14.09.2015 Sayfa 1 / 7 1 BOYUT KURUMSAL HİZMETLER BÖLÜMLER Kurumsal Yapı Kalite Yönetimi Amaç: Kurumsal Hizmetlerin İşleyişini Sorunsuz

Detaylı

Microsoft Dynamics AX Hastane Çözümü: MedAX

Microsoft Dynamics AX Hastane Çözümü: MedAX Microsoft Dynamics AX Hastane Çözümü: MedAX Microsoft Dynamics AX - HBYS Hastane Yönetim Bilgi Sistemi Hastaneler için özel geliştirilmiş Microsoft Dynamics AX dikey çözümü olan MedAX Hastane Bilgi Yönetim

Detaylı

ECE-581 E-Devlet ve E-Dönüşüm E-Devlet ve Bulut Bilişim: Uluslararası Değerlendirme Türk Hava Kurumu Üniversitesi 03.01.2014

ECE-581 E-Devlet ve E-Dönüşüm E-Devlet ve Bulut Bilişim: Uluslararası Değerlendirme Türk Hava Kurumu Üniversitesi 03.01.2014 ECE-581 E-Devlet ve E-Dönüşüm E-Devlet ve Bulut Bilişim: Uluslararası Türk Hava Kurumu Üniversitesi 03.01.2014 Onat YAMAK onatyamak@yandex.com ECE 581 1 ECE 581 2 Bulut Bilişim Nedir? Olumlu yanları nelerdir?

Detaylı

RADYOLOJĠ ANABĠLĠM DALI GENEL ĠġLEYĠġ PROSEDÜRÜ

RADYOLOJĠ ANABĠLĠM DALI GENEL ĠġLEYĠġ PROSEDÜRÜ KODU: SRG. PR. 87 YAYIN TA: 11.06.2018 REVĠZYON TA:---- REVĠZYON NO:03 Sayfa 1 / 6 1. AMAÇ: Radyoloji Bölümünün kayıt, randevu verme, çekim süreci ve sonuç verme gibi genel işleyişinin tanımlanmasını sağlamak.

Detaylı

16.10.2011. İkili sayı sistemine göre çalıșırlar:

16.10.2011. İkili sayı sistemine göre çalıșırlar: 16.10.2011 Tarihçe Çinlilerin abaküsü bulması. Pascal aritmetereyi buldu (sadece toplama çıkarma) Yine Fransızlar çarpma ve bölme ișlemlerini yapan cihazı geliștirdiler. Hasta Takip Sistemleri Mark1 Doç.

Detaylı

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ Sayfa No 1 / 9 HASTANE GENELİ ÇALIŞANLAR A - HATA KODLARI ARIZA BİLDİRİM AYLIK PERFORMANS DÖKÜMÜ B - ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ BELGE SORGULA GERİ ALMA BİLGİ İŞLEM SORUN BİLDİRME C - İLAÇ GÜVENLİĞİ D - LABORATUVAR

Detaylı

RADYOTERAPİ BİLGİ YÖNETİMİ SİSTEMİ (RTIS) DR. FADİME AKMAN DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ ANABİLİM DALI- 2005 GEREKSİNİM Güncel Radyoterapi: Üç boyutlu (3B) konformal tedaviler Hedef hacmi

Detaylı

PROBEL Radyoloji Bilgi Sistemi

PROBEL Radyoloji Bilgi Sistemi PROBEL Radyoloji Bilgi Sistemi Eğitim Dökümanı Doküman No Yayın Tarihi Revizyon Tarihi Revizyon No PRBL-HBYS-30002 12.020.2018 Konu Probel Radyoloji Bilgi Sistemi Eğitim Dökümanı Menüler Uygulamayı Genel

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI. Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için

İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI. Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için 2 Biz Kimiz? Artı Metrik Bilişim Teknolojileri, iş yerlerinde sağlığın ve güvenliğin korunması, geliştirilmesi, işe bağlı hastalık ve kazaların

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-D BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/5 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-E BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

gururluyuz! YAZILIM SİSTEMLERİ

gururluyuz! YAZILIM SİSTEMLERİ YAZILIM SISTEMLERI YAZILIM SİSTEMLERİ yazılım paketlerimiz GOLD Pet Klinikleri ve Hastaneler İçin SİLVER Belediyeler ve Hayvan Barınakları İçin BRONZ Büyükbaş Klinik ve Hastaneleri İçin ÜNİVERSİTE Vet.Fak.

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ GÖRÜNTÜLEME HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ 1-YÖNETİCİ VE ÇALIŞANLARI

Detaylı

ARGUS Plus Version 1.0.1 ERP Sistemi

ARGUS Plus Version 1.0.1 ERP Sistemi ARGUS Plus Version 1.0.1 ERP Sistemi ERP'ye Bakış ve ARGUS Plus Zaman içinde firmalar geliştikçe, iş yapış şekilleri değişmekte ve ihtiyaçları artmaktadır. Bir çok gelişen firma, gerçekleştirdikleri operasyonel

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Hizmet Kalite Standartları Rehberi nin ilgili maddeleri(34.2 ve 34.2.a) gereğince;

Sağlık Bakanlığı Hizmet Kalite Standartları Rehberi nin ilgili maddeleri(34.2 ve 34.2.a) gereğince; STS - STERİLİZASYON TAKİP SİSTEMİ Neden Kayıt (Dokümantasyon) Sistemi? Sağlık Bakanlığı Hizmet Kalite Standartları Rehberi nin ilgili maddeleri(34.2 ve 34.2.a) gereğince; hastanelerin sterilizasyon ünitelerinde

Detaylı

663 Sayılı KHK Madde 34

663 Sayılı KHK Madde 34 1 663 Sayılı KHK Madde 34 Hastaneler; tıbbî ve malî kriterler ile kalite, hastaçalışan güvenliği ve eğitim kriterleri çerçevesinde Kurumca belirlenecek usûl ve esaslara göre altı aylık veya bir yıllık

Detaylı

ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ

ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI TIBBÎ KAYIT VE ARŞİV HİZMETLERİ YÖNERGESİ : ( Sağlık Bakanı'nın 06.11.2001 tarih ve 10588 sayılı olurları ile yürürlüğe girmiştir. ) Madde 1 - Bu Yönergenin

Detaylı

GÖSTERGE YÖNETİMİ ÇALIŞMA TALİMATI

GÖSTERGE YÖNETİMİ ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No: 1 / 5 1. AMAÇ: Hastanede ölçüm sistematiği ve kültürünü geliştirmek ve uluslar arası alanda kullanılan ortak göstergeleri takip etmek suretiyle, kıyaslama ve işbirliği imkânlarını oluşturarak,

Detaylı

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ACİL TIP TEKNİSYENİ GENEL ve BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Kalite Birim Sorumlusu Kalite Yönetim Direktörü Başhekim/Hastane Yöneticisi KODU:

Detaylı

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI). KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. SHKS (Sağlık Hizmet Kalite Standartları) zorunlu dokümanları oluşturuldu.

Detaylı

YATAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

YATAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün

Detaylı

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi 2013 Sayın Yetkili; Sunduğumuz danışmanlık hizmeti ve geliştirmiş olduğumuz yazılım çözümleriyle müşterilerimizin Bilgi Teknolojileri alanında sektörel rekabet

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-B BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

LABORATUVAR BİLGİ SİSTEMİ NEDİR? ÇALIŞMA PRENSİPLERİ NELERDİR?

LABORATUVAR BİLGİ SİSTEMİ NEDİR? ÇALIŞMA PRENSİPLERİ NELERDİR? LABORATUVAR BİLGİ SİSTEMİ NEDİR? ÇALIŞMA PRENSİPLERİ NELERDİR? Dr. Ü. Gül Erdem S.B. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Amaç Bilgi sistemi nedir? Hastane bilgi sistemi nedir?

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI 1.AMAÇ Meydana gelebilecek acil veya olağanüstü durumlarda bina içinde bulunan hasta, personel ve eşyaların dışarıya çıkartılarak emniyet altına alınması için bir yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm çalışanları

Detaylı

Sağlık Bilgi Sistemleri ve Güncel Mevzuat. Dr. M. Mahir ÜLGÜ (MD, MSc.) Sağlık Bakanlığı Bilişim Teknolojileri Koordinatörlüğü

Sağlık Bilgi Sistemleri ve Güncel Mevzuat. Dr. M. Mahir ÜLGÜ (MD, MSc.) Sağlık Bakanlığı Bilişim Teknolojileri Koordinatörlüğü Sağlık Bilgi Sistemleri ve Güncel Mevzuat Dr. M. Mahir ÜLGÜ (MD, MSc.) Sağlık Bakanlığı Bilişim Teknolojileri Koordinatörlüğü VIII. Ulusal Tıp Bilişimi Kongresi Kasım 2011 Antalya SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİNE

Detaylı

HIMSS Seviye-6 Proje Süreci

HIMSS Seviye-6 Proje Süreci HIMSS Seviye-6 Proje Süreci Uzm. Dr. Adnan DEVELİOĞLU Başhekim 14/05/2018 Coğrafi Konum Bir Bakışta Hastanemiz ÇALIŞANLARIMIZ YÖNETİM HEKİM HEMŞİRE EBE DİĞER SAĞLIK İDARİ PERSONEL TOPLAM PERSONELİ 8 122

Detaylı

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 6/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Kalite Temsilcisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Özel Çevre Hastanesi teşhis ve tedavi görecek, yatışına karar verilen hastaların

Detaylı

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 24.03.2014 CureMed te tanımlanmış anamnez modüller eklendi. 01 FTR Tedavi Formu prosedüre tanımlandı. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme

Detaylı

Telepath App TelePath uygulaması ile konsültasyonlar cebinizde!

Telepath App TelePath uygulaması ile konsültasyonlar cebinizde! Telepath App TelePath uygulaması ile konsültasyonlar cebinizde! Virasoft tarafından geliştirilen TelePath uygulaması cam biyopsilerinizi telefonunuza aktarmanızı, şüphe duyduğunuz alanları istediğiniz

Detaylı

çeşitli tüm aşamalarda tam izlenebilirlik

çeşitli tüm aşamalarda tam izlenebilirlik SÜREÇ SIX bilişim çözümü, ameliyathanelerde kullanılan örtülerin ve aynı zamanda kurşunlu cerrah önlüklerin teknik kumaşlarına bağlı sterilizasyon süreçlerindeki izlenebilirlik yönetiminin eksiksiz bir

Detaylı

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:YBH.PR.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ: Erişkin yoğun bakım ünitesine yatış endikasyonu olan hastaların erişkin yoğun bakım ünitesine kabulü, izlenmesi, tedavisi,

Detaylı

Kurumsal & Biz Kimiz?

Kurumsal & Biz Kimiz? Kurumsal & Biz Kimiz? Hakkımızda TEKNOLOJİNİN SUNDUĞU OLANAKLARI MÜŞTERİLERİNİN İŞ VERİMLERİNİ ARTIRMALARINA HİZMET EDECEK BİÇİMDE YORUMLAYAN OPAK AİLESİ HER SEKTÖR VE ÖLÇEKTEN ŞİRKETE ÇÖZÜM SUNUYOR. Şirketleri

Detaylı

ESİS Projesi. Kaynaklar Bakanlığı

ESİS Projesi. Kaynaklar Bakanlığı ESİS Projesi Hem ulusal, hem de uluslararası platformda enerji, bir ülkenin politika üretmesi ve uygulaması gereken en önemli stratejik alanlardan birisidir. Ülkemiz de sahip olduğu kritik jeopolitik konumu

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

SAĞLIKTA BİLİŞİM ve YENİLİKLER

SAĞLIKTA BİLİŞİM ve YENİLİKLER SAĞLIKTA BİLİŞİM ve YENİLİKLER Dr. Oğuz Tanzer Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı Bilişim Teknolojileri Danışmanı oguz.tanzer@gmail.com Sunum Planı Sağlık Bilişimi Dijital Hastaneler HBS (Hastane Bilişim

Detaylı

İNNOVA DAN HASTANELERE ÖZGÜ BÜTÜNLEŞİK ÇÖZÜM PLATFORMU:

İNNOVA DAN HASTANELERE ÖZGÜ BÜTÜNLEŞİK ÇÖZÜM PLATFORMU: İNNOVA DAN HASTANELERE ÖZGÜ BÜTÜNLEŞİK ÇÖZÜM PLATFORMU: HICAMP (Health Integrated Campus), içinde kompleks birçok servisin yer aldığı entegre sağlık tesislerinin güvenli ve kesintisiz işletilmesinde rolü

Detaylı

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Adem Aköl Sinan Özyavaş Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Detaylı

HIMSS EMRAM kriterleri 1 Ocak 2018 den itibaren burada gösterildiği şekilde değiştirilecektir. Daha önce gereksinimlerde bölge ve ülkeye göre küçük

HIMSS EMRAM kriterleri 1 Ocak 2018 den itibaren burada gösterildiği şekilde değiştirilecektir. Daha önce gereksinimlerde bölge ve ülkeye göre küçük HIMSS EMRAM kriterleri 1 Ocak 2018 den itibaren burada gösterildiği şekilde değiştirilecektir. Daha önce gereksinimlerde bölge ve ülkeye göre küçük farklılıklar söz konusu olsa da, bundan sonra bu standartlar

Detaylı

VeriCity = SİTE YÖNETİMİ

VeriCity = SİTE YÖNETİMİ VERİ BİLİŞİM VeriCity = SİTE YÖNETİMİ Yaşamın hızlandığı ve insanların dikey ya da yatay konutlarda birbirini bile tanımadan yaşadığı sitelerde türlü sorunlar oluşmaktadır Adil gelir/gider dağılımı Yasal

Detaylı

30 yılı aşkın bir süredir, Rauland-Borg hemşire. çağrı sistemlerinde mükemmellik standardını. belirlemiştir. Şimdi de, komple, entegre ve

30 yılı aşkın bir süredir, Rauland-Borg hemşire. çağrı sistemlerinde mükemmellik standardını. belirlemiştir. Şimdi de, komple, entegre ve 30 yılı aşkın bir süredir, Rauland-Borg hemşire çağrı sistemlerinde mükemmellik standardını belirlemiştir. Şimdi de, komple, entegre ve kullanımı kolay bir iletişim sistemi olan son Responder versiyonu

Detaylı

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ TIBBİ DOKÜMANTASYONA GİRİŞ ÖĞR. GÖR.DR. AYSU KURTULDU TIP SEKRETERLİĞİ VE GÖREVLERİ Tıp sekreterliği kavramı Tıbbi

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ İDARİ BİRİMLER KALİTE YÖNETİM BİRİMİ Kalite Direktörü 2103 Kalite Yönetim Birimi 1387 Kalite Sekreteri 1382 PERSONEL (ÖZLÜK)

Detaylı

Sağlıkta Mobilite. Yusuf ARSLANTÜRK. MCP, MCTS, MCDA, MCSE, CCNA, ACE, STS, IBM, HP ASE, CEH Sistem Destek Sorumlusu FONET Bilgi Teknolojileri A.Ş.

Sağlıkta Mobilite. Yusuf ARSLANTÜRK. MCP, MCTS, MCDA, MCSE, CCNA, ACE, STS, IBM, HP ASE, CEH Sistem Destek Sorumlusu FONET Bilgi Teknolojileri A.Ş. Sağlıkta Mobilite Yusuf ARSLANTÜRK MCP, MCTS, MCDA, MCSE, CCNA, ACE, STS, IBM, HP ASE, CEH Sistem Destek Sorumlusu / HQ Sağlıkta Mobilite Hasta giriş çıkış işlemlerinden kayıt ve doküman yönetimine, doktor

Detaylı

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:BİY.PR.01 Yayın Tarihi:HAZİRAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 8 1.0 AMAÇ: Biyokimya Laboratuvarının ulusal ve uluslararası standartlara, kanun ve yönetmeliklere uygun olarak, düzenli, hızlı ve

Detaylı

POLİKLİNİK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI İÇİN ÖRNEK UYGULAMALAR

POLİKLİNİK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI İÇİN ÖRNEK UYGULAMALAR POLİKLİNİK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI İÇİN ÖRNEK UYGULAMALAR 1-Hasta kayıt görevlisi tarafından hastanın iletişim bilgilerinin güncelliği sağlanmalıdır. Hasta kayıt görevlisi tarafından hastanın

Detaylı

Doğru İnsan, Kurumsal Yönetim, Yüksek Verim

Doğru İnsan, Kurumsal Yönetim, Yüksek Verim Doğru İnsan, Kurumsal Yönetim, Yüksek Verim Organizasyon Yönetimi Özlük Yönetimi İşe Alım Yönetimi ve Portalı İşçi Sağlığı Yönetimi Performans/İzin Yönetimi Çalışan Portalı 30 yılı aşkın süredir iş uygulamaları

Detaylı

SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ

SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ TANIM Sağlık hizmetlerinin bilgisayar aracılığı ile gerçekleştirilmesi, elektronik ortamda bilgi alışverişinin otomatik olarak yapılması gibi, tıbbi, finansal ve mali hizmetler açısından ortaya çıkan detaylı

Detaylı

Yaşanmış Tecrübe Paylaşımı Önce Test Et Sonra Kodla XP Pratiği

Yaşanmış Tecrübe Paylaşımı Önce Test Et Sonra Kodla XP Pratiği TBD 21. Ulusal Bilişim Kurultayı Sunumu Yaşanmış Tecrübe Paylaşımı Önce Test Et Sonra Kodla XP Pratiği Hasan ÖZKESER Bimar Bilgi İşlem Hizmetleri Aş. 5 Ekim 2004 ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi, Ankara 2004

Detaylı

w w w. a n k a r a b t. c o m

w w w. a n k a r a b t. c o m Şirket Profili w w w. a n k a r a b t. c o m AnkaraBT, yazılım geliştirme alanında faaliyet gösteren ve uzman kadrosuyla Türkiye'nin önde gelen kurumsal çözümlerini üreten %100 Türk sermayeli bilgi teknolojisi

Detaylı

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doküman Adı Poliklinik Đşlemleri Prosedürü Doküman Numarası TBH/229/PR-001 ISO 9001:2008 KYS Kriter No 7.1./7.2./7.5.1./7.5.4. Yayın Tarihi

Detaylı

SAĞLIKTA AKTİF İZLEME

SAĞLIKTA AKTİF İZLEME SAĞLIKTA AKTİF İZLEME EKSİK PARÇA! Ekahau, herhangi bir özel donanıma gerek olmaksızın, standart Wi Fi kablosuz LAN ağ lara yer belirleme özelliğini ekliyor. İZLEME NEDEN? - Şu anda nerede? - Personel

Detaylı

TLife Warehouse Management System365 Cloud

TLife Warehouse Management System365 Cloud BULUT TABANLI 365 GÜN 7/24 SAAT HER NOKTADAN ERİŞİM İMKANI TLife Warehouse Management System365 Cloud İÇERİK VE AMAÇ Amacımız Firmanız bünyesinde gerek merkez fabrikada gerekse farklı lokasyonlarda bulunan

Detaylı

Bilgi Teknolojisi ve Muhasebe Bilgi Sistemi 6-1

Bilgi Teknolojisi ve Muhasebe Bilgi Sistemi 6-1 Bilgi Teknolojisi ve Muhasebe Bilgi Sistemi 6-1 Amaçlar 1 Etkin bir muhasebe bilgi sisteminin özellikleri ve bilgisayarlar 2 Bilgisayar kullanılan ve elle ile yürütülen muhasebe bilgi sistemlerinin farklarının

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON Olay Komuta Sistemi HAP Başkanı Operasyon Şefi Alan Yönetimi Tıbbı Bakım Sorumlusu Tehlikeli Madde Direktörü Hastane Ünitesi Acil

Detaylı

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR Doküman Kodu: ARŞ.PR.01 Yayın Tarihi:Mayıs 2013 Revizyon Tarihi:- Revizyon No:0 Sayfa No:1/5 1. Amaç: Tarsus Devlet Hastanesi Ana Hizmet Binası ve Ek Hizmet Binası hizmetleri ve faaliyetleri sonucunda

Detaylı

Vodafone Mobil Form Tanıtım Sunumu

Vodafone Mobil Form Tanıtım Sunumu Vodafone Mobil Form Tanıtım Sunumu Mobil Form ile Evrak İşine Son! Vodafone Mobil Form Kurumunuzun kağıtlar üzerinde formlar şeklinde yürüttüğü iş süreçlerini dijital platforma taşıyan bir mobil uygulamadır.

Detaylı

1. KNA ve HTEA 2. Risk Analizi 3. Kalite Kavramı 4. Hastane ç Tetkikçi Eğitimi 5. Klinik ve dari Süreçler 6. ndikatör Kavramı ve ndikatörler 7.

1. KNA ve HTEA 2. Risk Analizi 3. Kalite Kavramı 4. Hastane ç Tetkikçi Eğitimi 5. Klinik ve dari Süreçler 6. ndikatör Kavramı ve ndikatörler 7. 1. KNA ve HTEA 2. Risk Analizi 3. Kalite Kavramı 4. Hastane ç Tetkikçi Eğitimi 5. Klinik ve dari Süreçler 6. ndikatör Kavramı ve ndikatörler 7. Sağlık Kurumlarında Entegre Kalite Yönetim Sistemleri 8.

Detaylı

112 Acil Operasyon Yönetim Sistemi

112 Acil Operasyon Yönetim Sistemi 112 KOMUTA KONTROL MERKEZİ 112 Acil Operasyon Yönetim Sistemi 112 Hızır Acil Servisler için geliştirilen çözümler ile Komuta Kontrol Merkezlerinin ve bu Merkezler tarafından yönlendirilen ekiplerin yazılımlar

Detaylı

Turizm İşletmeciği 1. sınıf. 0510130066 Uğur Can YILDIRIM 05101300 29 Kağan ILGIN

Turizm İşletmeciği 1. sınıf. 0510130066 Uğur Can YILDIRIM 05101300 29 Kağan ILGIN Turizm İşletmeciği 1. sınıf 0510130066 Uğur Can YILDIRIM 05101300 29 Kağan ILGIN Otomasyon Nedir? Otomasyon, bir işin insan ile makine arasında paylaşılmasıdır. Toplam işin paylaşım yüzdesi otomasyonun

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ KOMİTELER-EKİPLER BEYAZ KOD EKİBİ PEMBE KOD EKİBİ MAVİ KOD EKİBİ YÖNETİM EKİBİ (BAŞHEKİM,BAŞHEMŞİRE HASTANE MÜDÜRÜ) KOMİTE GÖREVLİLERİ MESAİ SAATLERİ İÇİNDE EKİP SORUMLUSU BAŞHEKİM HASTANE MÜDÜRÜ BAŞHEMŞİRE

Detaylı

PROFESYONELİNE BIRAKIN! ISIL İŞLEM TESİSİNİZİN YÖNETİMİNİ. Eagleye Heat Treatment Quality & Management System

PROFESYONELİNE BIRAKIN! ISIL İŞLEM TESİSİNİZİN YÖNETİMİNİ. Eagleye Heat Treatment Quality & Management System Eagleye Heat Treatment Quality & Management System ISIL İŞLEM TESİSİNİZİN YÖNETİMİNİ PROFESYONELİNE BIRAKIN! HQM; ısıl işlem tesisinizdeki üretim süreçlerini izler ve hızlandırır Esnek ekran geçişleri

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ 2. BÖLÜM: HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐLER HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐ VE BELGELER 1- genelinde hijyene uygun temizlik ve bakım sağlanmış mı (uygun olmayan birimler açıkça belirtilecektir) 2-Acil ünitesi

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

Odyometri Laboratuvar Testleri Solunum Fonksiyon Testi Göz Tetkikleri Akciğer Grafisi. İSG ve Mobil Sağlık Hizmeti Yazılımı.

Odyometri Laboratuvar Testleri Solunum Fonksiyon Testi Göz Tetkikleri Akciğer Grafisi. İSG ve Mobil Sağlık Hizmeti Yazılımı. Ya z ı l ı m A. Ş İSG ve Mobil Sağlık Hizmeti Yazılımı Mobil Sağlık Tarama Hizmeti veren rmalar ve sağlık kuruluşları için özel olarak hazırlanmış bir yazılım çözümüdür. Odyometri Laboratuvar Testleri

Detaylı

Fuel Automation Systems

Fuel Automation Systems Fuel Automation Systems Akaryakıt Otomasyon Sistemleri Akaryakıt Otomasyon Sistemleri Back Office Yönetim Sistemleri 444 8 129 / www.turksist.com.tr HAKKIMIZDA about us TURKSİST sektöre yeni giriş yapmış

Detaylı

Tracking and süreçlerinin. Sterilizasyon. managing. yönetimi

Tracking and süreçlerinin. Sterilizasyon. managing. yönetimi Sterilizasyon Tracking and süreçlerinin managing takibi individual ve medikal aletlerin medical devices yönetimi ŞİRKET PROFİLİ son yıllarda sağlık yazılımı sektörüne adım atmış öncü bir markadır. Lazer

Detaylı

E-MEB. Doküman Yönetimi, Yazışma ve İstatistik Sistemi

E-MEB. Doküman Yönetimi, Yazışma ve İstatistik Sistemi E-MEB Doküman Yönetimi, Yazışma ve İstatistik Sistemi E-MEB FAYDALARI Kağıt İsrafını Önler Yazışma Sürecini Hızlandırır Diğer Yazılımlar = 5-20 Dk. E-MEB = 1-7 Dk. Çevreyi Korur Bilgisayarınız Formatlandığında

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Versiyon: 0.2 TC. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEGSİS

Detaylı

Erciyes Üniversitesi Teknopark ta geliştirilen Meditek İSG, 50'den fazla alt bileşeni olan kapsamlı bir iş sağlığı ve güvenliği otomasyondur.

Erciyes Üniversitesi Teknopark ta geliştirilen Meditek İSG, 50'den fazla alt bileşeni olan kapsamlı bir iş sağlığı ve güvenliği otomasyondur. Erciyes Üniversitesi Teknopark ta geliştirilen Meditek İSG, 50'den fazla alt bileşeni olan kapsamlı bir iş sağlığı ve güvenliği otomasyondur. Meditek İSG, mevzuata uygun olarak hazırlanmış dinamik altyapısı

Detaylı

Branşa Özel Ekranlar. Aşı takvimi ve Sağlık Bakanlığı Aşı Takip Sistemi Uyumluluğu

Branşa Özel Ekranlar. Aşı takvimi ve Sağlık Bakanlığı Aşı Takip Sistemi Uyumluluğu MUAYENEHANEYE YÖNELİK ÖZELLİKLER Branşa Özel Ekranlar Muayene ekranında gebelik (obstetrik), nisaiye, bebek/çocuk izlem, persentil eğrileri, diş, kardiyoloji, aşı, tetkik sonuçları vs. ekranları vardır.

Detaylı

İLAÇ GÜVENLİĞİ RAMAK KALA BİLDİRİMLERİMİZ VE KAZANIMLARIMIZ

İLAÇ GÜVENLİĞİ RAMAK KALA BİLDİRİMLERİMİZ VE KAZANIMLARIMIZ İLAÇ GÜVENLİĞİ RAMAK KALA BİLDİRİMLERİMİZ VE KAZANIMLARIMIZ OPSAR SOLMAZ Figen, TUNÇMAN Gökçe, SERBEST Nesrin, YILDIRIM Ayşe, YILMAZLAR Aysun ÖZEL MEDICABIL HASTANESİ, BURSA İlaç Güvenliği Hastaların tedavilerinde

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç İÜ Onkoloji Enstitüsü Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı nda sunulan laboratuvar hizmetlerinin; hizmet verdiği hasta popülasyonu, klinik ve polikliniklerin gereksinimleri doğrultusunda

Detaylı

YÖNETMELİK DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 25 Ağustos 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28036 Düzce Üniversitesinden: YÖNETMELİK DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

EDM SAP Business One

EDM SAP Business One EDM SAP Business One SAP Business One Kobileri Dünya Standartlarına taşıyoruz.. SAP Business One Tek sistemle daha verimli ve etkin yönetim SAP Business One tüm KOBİ lerin taleplerini karşılamak üzere

Detaylı

Fırat Üniversitesi Hastanesi Dinamik Web Sayfası

Fırat Üniversitesi Hastanesi Dinamik Web Sayfası Akademik Bilişim 09 - XI. Akademik Bilişim Konferansı Bildirileri 11-13 Şubat 2009 Harran Üniversitesi, Şanlıurfa Fırat Üniversitesi Hastanesi Dinamik Web Sayfası Ayhan Akbal 1, Erhan Akbal 2 1 Fırat Üniversitesi,

Detaylı

2. Kapsam Bu prosedür, günübirlik kemoterapi ünitesini ve burada yapılan işlemleri kapsar.

2. Kapsam Bu prosedür, günübirlik kemoterapi ünitesini ve burada yapılan işlemleri kapsar. Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç Bu prosedürün amacı, kemoterapi tedavisi görecek hastaların günübirlik kemoterapi ünitesine kabul edilmesinden çıkışına kadar, temel olarak yapılacak işlemleri ve kemoterapi ünitesinin

Detaylı

gururluyuz! YAZILIM SİSTEMLERİ

gururluyuz! YAZILIM SİSTEMLERİ YAZILIM SISTEMLERI YAZILIM SİSTEMLERİ yazılım paketlerimiz GOLD Pet Klinikleri ve Hastaneler İçin SİLVER Belediyeler ve Hayvan Barınakları İçin BRONZ Büyükbaş Klinik ve Hastaneleri İçin ÜNİVERSİTE Vet.Fak.

Detaylı

Powered by www.etgigrup.com. www.vedubox.com

Powered by www.etgigrup.com. www.vedubox.com Powered by www.etgigrup.com www.vedubox.com Entegre E-Eğitim Sistemi Uzaktan Eğitim Sisteminiz 1DK da Hazır! Kolay Basit İnovatif Esnek Entegre Entegre Eğitim Platformu Uzaktan Eğitim, e-eğitim, Online

Detaylı

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Radyoloji Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA MEHMET DEMİRTAŞ 1.09.2016 1 İçindekiler

Detaylı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Ozdeğerlendirme raporu ve çalışma şekli değişikliği doğrultusunda revizyon yapıldı.

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Ozdeğerlendirme raporu ve çalışma şekli değişikliği doğrultusunda revizyon yapıldı. Yürürlük i:13.07.2012 DEPOLAMA ve DAĞITIM PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon i Açıklama Revizyon No Madde No Ozdeğerlendirme raporu ve çalışma şekli değişikliği doğrultusunda revizyon yapıldı. 1

Detaylı

Health Information System

Health Information System Health Information System HAZIRLAYAN : MUSTAFA MUTLU Sağlık Bilgi Sistemleri Sağlık hizmetleri diğer alanlardan daha fazla bilgiye duyarlı bir alandır ve etkin bir yönetim için sistematik olarak bilginin

Detaylı