DERS PLANI VE ĠÇERĠKLERĠNĠN GÜNCELLENMESĠ ĠġLEMĠ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DERS PLANI VE ĠÇERĠKLERĠNĠN GÜNCELLENMESĠ ĠġLEMĠ"

Transkript

1 Ders Planı ve İçeriklerinin Güncellenmesi Süreci İş Akış Şeması (Bölüm Başkanları) DERS PLANI VE ĠÇERĠKLERĠNĠN GÜNCELLENMESĠ ĠġLEMĠ Yeni Ders Planı ve Ġçerikleri Her Eğitim-Öğretim Yılı baģlamadan önce Bölüm BaĢkanlarınca gözden geçirilir, gerekli görülmesi halinde güncellemeler yapılır. Ders planı ve içeriklerinde eksiklik yok ise; Ders Planı ve Ġçerikleri Fakülte Kurulunun Onayına Sunulur. Ders Planı ve Ġçerikleri Üst Yazı ile Rektörlüğe (Öğrenci ĠĢleri D. BaĢkanlığı) gönderilir. Ders Planı ve Ġçerikleri Öğrenci ĠĢleri tarafından Öğrenci Otomasyon Sistemine girilir.

2 Haftalık Ders Programı Hazırlanması Süreci İş Akış Şeması (Bölüm Başkanları) HAFTALIK DERS PROGRAMI HAZIRLANMASI ĠġLEMĠ Bölüm BaĢkanlığınca Derslerin Yapılacağı Uygun Gün ve Saatler Belirlenerek Haftalık Ders Programı Hazırlanır. Haftalık ders programı Bölüm BaĢkanlarınca Dekanlığın onayına sunulur. Haftalık Ders Programları uygun ise; Haftalık Ders Programı Dekanlığın onayından sonra yürürlüğe girer. Onaylanan haftalık ders programı Öğrenci ĠĢleri tarafından bilgi sistemine girilir. Ders programı öğretim elemanlarına tebliğ edilir.

3 Sınav Programının Hazırlanması Süreci iş Akış Şeması (Bölüm Başkanlıkları) SINAV PROGRAMI HAZIRLANMASI Ara ve Mazeret Sınavları Hariç Tüm Sınavlar Üniversitenin Akademik Takvimine Göre GerçekleĢtirilir. Ara ve Mazeret Sınavları Ġçin, Bölüm BaĢkanlığınca Arasınav ve Mazeret Sınavlarının Yapılacağı Uygun Gün, Yer ve Saatler Belirlenerek Sınav Programı Hazırlanır. Hazırlanan Ara ve Mazeret Sınavı Programı Fakülte Yönetim Kurulunun Onayına Sunulur. Hazırlanan Sınav Programları Yönetim Kurulunda Uygun Görülmesi halinde; Yönetim Kurulu onayından sonra sınav programları yürürlüğe girer. Sınav programları öğrencilere duyurulur. Onaylanan sınav programına göre sınavlar gerçekleģtirilir.

4 Burs Verme Süreci İş Akış Şeması (Öğrenci İşleri-Burs Komisyonu) ÖĞRENCĠ BURS ĠġLEMĠ Kurumlardan Gelen Burs Kontenjanları ve Burs Ġle Ġlgili Bilgiler Öğrencilere Duyurulur. Dekanlığımızca Burs Komisyonu oluģturulur. Öğrenciler Burs BaĢvurularını Ġstenen Evraklar Ġle Birlikte Öğrenci ĠĢlerine Yaparlar. Burs Komisyonunca Belirlenen ve Ġlan Edilen Günde Öğrenciler Mülakatla Değerlendirilir. Öğrenci burs almaya uygun ise; Burs Komisyonunca Burs Kazanan Öğrenciler Belirlenir ve Ġlan Edilir. Belgeler Tamamlanarak Tutulan Bir Tutanakla Beraber Burs Kazanan Öğrenciler Sağlık Kültür ve Spor Dairesi BaĢkanlığına Ġletilir. Sağlık Kültür ve Spor Dairesi BaĢkanlığınca Burs Alacak Öğrencilerin Ġsimleri Burs verecek Kurumlara Bildirilir. Ġġ SONU

5 Öğrenci Yemek Yardımı Verilmesi Süreci İş Akış Şeması (Öğrenci İşleri Birimi - Burs Komisyonu) ÖĞRENCĠ YEMEK YARDIMI ĠġLEMĠ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi BaĢkanlığından Gelen Yemek Yardımı Kontenjanları ve Yemek Yardımı Ġle Ġlgili Bilgiler Öğrencilere Duyurulur. Dekanlığımızca yemek yardımından faydalanacak öğrencileri seçmek için komisyon oluģturulur. Öğrenci yemek yardımı için baģvurularını istenen evraklar ile birlikte (komisyonda görüģülmek üzere) Öğrenci ĠĢleri Birimine yapar. Komisyonunca Belirlenen ve Ġlan Edilen Günde Öğrenciler Mülakatla Değerlendirilir. Öğrenci burs almaya uygun ise; Komisyonca Yemek Yardımından Faydalanacak Öğrenciler Belirlenir ve Ġlan Edilir. Belgeler Tamamlanarak Tutulan Bir Tutanakla Beraber Yemek Yardımından Faydalanacak Öğrenciler Sağlık Kültür ve Spor Dairesi BaĢkanlığına Ġletilir.

6 Öğrenci Belgesi Verme Süreci İş Akış Şeması (Öğrenci İşleri Birimi) ÖĞRENCĠ BELGESĠ VERME ĠġLEMĠ Öğrenci, Öğrenci Belgesi almak üzere Öğrenci ĠĢleri Birimine baģvurur. Öğrencinin ġahsen veya Vekaleten baģvurması halinde; Öğrenci ĠĢleri, Öğrenci Otomasyon Sisteminden Öğrenci Belgesini çıkarır. Kontrolünü yapar ve Fakülte Sekreterine imzaya sunar. Fakülte Sekreteri Belgeyi imzalar. Belge ilgili öğrenciye verilir. Ġġ SONU

7 Transkript Belgesi Verme Süreci İş Akış Şeması (Öğrenci İşleri Birimi) TRANSKRĠPT BELGESĠ VERME ĠġLEMĠ Öğrenci, Transkript belgesini almak üzere Öğrenci ĠĢleri Birimine baģvurur. Öğrencinin ġahsen veya Vekaleten baģvurması halinde; Öğrenci ĠĢleri, Öğrenci Otomasyon Sisteminden Transkript belgesini çıkarır. Kontrolünü yapar ve Fakülte Sekreterine imzaya sunar. Fakülte Sekreteri Belgeyi imzalar. Transkript Belgesi ilgili öğrenciye verilir. Ġġ SONU

8 Öğrenci Yeni Kayıt Süreci İş Akış Şeması (Öğrenci İşleri Birimi) ÖĞRENCĠ YENĠ KAYIT ĠġLEMĠ ÖSYS sınav sonuçlarına göre yerleģtirilen öğrencilere Öğrenci ĠĢleri Dairesi BaĢkanlığınca kayıt duyurusu yapılır. Sınav sonuçlarına göre yerleģen öğrencilerin bilgileri Öğrenci ĠĢleri D. BaĢkanlığınca ÖSYM'den Öğrenci Bilgi Sistemine aktarılır. Öğrencilerin kayıt için hangi gün gelecekleri (Kayıt Günleri) duyurulur. Öğrenciler belirlenen günler arasında kayıt için Fakülte Kayıt Bürosuna gelir. Adayın bizzat kendisi veya Noterden vekalet verdiği kiģinin baģvurması halinde;. Öğrencinin ön kayıt formunu Üniversitenin web sayfasından doldurması sağlanır. Öğrenci Ön Kayıt Formunu ve kayıt için istenen diğer belgeleri Kayıt Bürosundaki Görevliye Teslim Eder. Evrakları Tam ise; Öğrencinin Fakülte' ye kaydı yapılır. Öğrenciye Öğrenci Kimliği ve Öğrenci Belgesi Verilir.

9 Öğrenci Kayıt Yenileme Süreci İş Akış Şeması (Öğrenci İşleri Birimi) KAYIT YENĠLEME ĠġLEMĠ Bölüm BaĢkanları yeni dönem danıģman listelerini belirler ve Yönetim Kuruluna sunar. DanıĢman listesinin Yönetim Kurulunda uygun görülmesi halinde; Yönetim Kurulunda onaylanan danıģmanlar Öğrenci ĠĢleri tarafından Öğrenci Otomasyon Sistemine girilir. BeĢinci yıla ders bırakan öğrencilerin Öğrenci Kayıt Yenileme iģlemini yapabilmesi için harç parasını yatırması gerekmektedir. Öğrenciler yeni dönemde alacağı dersleri (Öncelikle alt yarıyıldan baģarısız olan dersleri) Öğrenci Otomasyon Sisteminden seçerler. Ders DeğiĢikliklerini Akademik Takvimde belirtilen Ders Ekleme - Bırakma Haftasında yaparak danıģmanlarına onaylatırlar. Öğrenciler Kayıt Yenileme iģleminden sonra Öğrenci Otomasyon Sisteminden yeni dönemde alacakları dersleri kontrol ederler.

10 Öğrenci Kayıt Dondurma Süreci İş Akış Şeması (Öğrenci İşleri Birimi) KAYIT DONDURMA ĠġLEMĠ Öğrenci kayıt dondurma isteğini içeren dilekçesini Öğrenci ĠĢlerine verir. Bölüm BaĢkanlığı öğrencinin dilekçesini görüģülmek üzere Yönetim Kuruluna sunar. Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddeleri çerçevesinde Yönetim Kurulu dilekçeyi inceler. Sonuç Olumlu mu? Yönetim Kurulu Kararı üst yazı ile Rektörlüğe (Öğrenci ĠĢleri Dairesi BaĢkanlığı) bildirilir. Öğrencinin hem Rektörlük Öğrenci Otomasyon Sisteminden, hem de Fakülte Otomasyon sisteminden kaydı dondurulur. Sonuç Öğrenciye Tebliğ edilir. Kredi ve Yurtlar Kurumuna bilgilendirme yapılır.

11 Kayıt Silme Süreci İş Akış Şeması (Öğrenci İşleri Birimi) KAYIT SĠLME ĠġLEMĠ Öğrenci Kayıt Sildirme talebini dilekçe ile Öğrenci ĠĢleri Birimine bildirir. Öğrenci ĠliĢik Kesme Belgesini ilgili personele onaylatır. ( Bölüm BaĢkanı, DanıĢmanı, Fakülte Sekreteri, Öğrenci ĠĢleri, Kütüphane ) Öğrencinin Öğrenci Otomasyon Sisteminden kaydı düģülür. Lise diplomasının Aslı Gibidir yapılan fotokopisinin arkasına Kayıt Silme iģlemi iģlenir. Lise diplomasının aslı öğrenciye verilir.

12 Mezuniyet Süreci İş Akış Şeması (Öğrenci İşleri) MEZUNĠYET SÜRECĠ Öğrenci Geçici Mezuniyet Belgesi Talep Formunu doldurarak Öğrenci ĠĢlerine verir. Öğrenci ĠĢleri Mezun olabilecek durumda olan öğrencilerin listesini Öğrenci Otomasyon Sisteminden alır. Zorunlu derslerini aldı ise; Seçmeli derslerini aldı ise; Mezuniyet Kredisi Yeterli ise;

13 Öğrencinin durumu, Öğrenci Otomasyon Sisteminden Mezun durumuna getirilir. Lise Diplomasının arkasına Mezun iģlemleri not düģülür. Öğrenci, ĠliĢik Kesme Belgesini ilgili personellere onaylatır.

14 Öğrenci Yatay Geçiş Süreci İş Akış Şeması (Öğrenci İşleri) YATAY GEÇĠġ SÜRECĠ Eğitim-Öğretim Yılı baģlamadan önce Fakülte' ye Yatay GeçiĢ Kontenjanlarının belirlenmesine iliģkin Rektörlükten yazı gelir. Bölüm BaĢkanları Yatay GeçiĢ yapılacak olan bölümlerin Kurum Ġçi Yatay GeçiĢ Kontenjanlarının sayılarını belirler. Belirlenen Kontenjanlar Rektörlüğe (Öğrenci ĠĢleri Dairesi BaĢkanlığı) gönderilir. Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde Yatay GeçiĢ yapmak isteyen öğrenciler Dekanlığa müracaat eder. BaĢvurular ilgili Bölüm BaĢkanı tarafından incelenir. Öğrencinin Yatay GeçiĢ ġartları Uygun ise; Evrakları tam olup, durumları Kurum Ġçi Yatay GeçiĢ Ģartlarına uygun olanlar sıralanır.

15 Kabul edilen öğrenciler için Fakülte Yönetim Kurulu Kararı alınır. Web sitesinde yayımlanır. Öğrenciler Fakülte' ye baģvurarak kesin kayıtlarını yaptırır. Öğrencilerin bilgileri Öğrenci Otomasyon Sistemine girilir. Bölüm BaĢkanlığı'nca alacakları dersler belirlenir. Geldiği okuldan aldığı dersler muaf olarak iģlenir. Erkek Öğrencilerin Askerlik ġubesine Askerlik Durum Belgesi gönderilir. Önceki okudukları okuldan Ģahsi dosyaları istenir. Sınıf ve danıģmanları atanır. Öğrenci kimlik kartları çıkarılır.

16 Tecil Yazılarının Askerlik Şubesine Gönderilmesi Süreci İş Akış Şeması (Öğrenci İşleri Birimi) Öğrenci Öğrenci İşleri H Erkek Öğrenci mi? E Öğrencinin askerlik çağı geldi mi? E H Yeni Kayıt mı? H E 31 Ekim'e kadar Askerlik ġubesine yazı gönderilir. SON H Okumakta olan öğrenci mi? E SON Askerlik ġubesinden bilgi isteği var mı? E Askerlik ġubesine yazı gönderilir. SON H Öğrenci mezun veya iliģiği kesilmiģ ise

17 Sınavlara İtiraz Süreci İş Akış Şeması (Öğrenci İşleri Birimi) SINAVLARA İTİRAZ İŞLEMİ Sınavları değerlendirdikten sonra öğretim elemanları Otomasyon Sistemine giriģ yapar ve onay vererek notları ilan eder. Öğrenci sınav notunu düģük buluyorsa, Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin ilgili maddesi gereğince 7 (yedi) gün içerisinde maddi hata olduğuna dair dilekçesini verir. Öğrencinin sınav itirazı üzerine Dekanlık tarafından sınav evrakını değerlendirmek üzere Dekan Yardımcısı ve ilgili Bölüm BaĢkanı görevlendirilir Dekan Yardımcısı ve Bölüm BaĢkanı sonucu Birim Yönetimine yazılı olarak bildirir. Maddi hata yapılmıģ ise; Not düzeltilmesi için Yönetim Kuruluna sunulur. Yönetim Kurulunca itiraz incelenir. Öğrencinin itirazı doğru ise; Öğrencinin yeni notu Otomasyon Sistemine girilir. Kararın sonucu öğrenciye bildirir. Ġġ SONU

18 Mazeret Sınavı Süreci İş Akış Şeması (Öğrenci İşleri Birimi) MAZERET SINAVI ĠġLEMĠ Mazereti nedeniyle Ara Sınavlara giremeyen öğrenciler mazeret belgeleri ile birlikte dilekçelerini Öğrenci ĠĢlerine verirler. Öğrenci ĠĢleri dilekçeler ile eklerini inceler ve Yönetim Kuruluna sunar. Mazeretleri uygun ise; Bölüm BaĢkanlarınca Mazeret Sınav Takvimi hazırlanır. Ġlgili öğretim elemanları Bölüm BaĢkanlarınca belirlenen gün, yer ve saatte Mazeret Sınavlarını gerçekleģtirir. Ġlgili öğretim elemanları Mazeret Sınavı notlarını öğrencilere duyurmak üzere Öğrenci Otomasyon Sistemine girer. Sınav evrakları sorumlu öğretim elemanları tarafından tutanakla Öğrenci ĠĢlerine teslim edilir. Ġġ SONU

19 Tek Ders Sınavı Süreci İş Akış Şeması (Öğrenci İşleri Birimi) TEK DERS SINAVI ĠġLEMĠ Mezun olmak için tek dersi kalan öğrenciler Tek Ders Sınavına girmek için Bölüm BaĢkanlarına iletilmek üzere Öğrenci ĠĢlerine dilekçe ile baģvururlar. Bölüm BaĢkanları dilekçeleri inceler. Sadece Tek bir dersi var ise; Bölüm BaĢkanlarınca ilan edilen gün, yer ve saatlerde ilgili öğretim elemanlarınca Tek Ders Sınavı yapılır. Öğrenci ĠĢleri Tek Ders Sınav notlarını Öğrenci Otomasyon Sistemine girerler. Tek Ders Sınavında BaĢarılı olanlar mezun edilir. Sınav evrakları sorumlu öğretim elemanları tarafından tutanakla Öğrenci ĠĢlerine teslim edilir. Ġġ SONU

20 Yarı Zamanlı Öğrenci Alım Süreci İş Akış Şeması (Öğrenci İşleri ) ÖĞRENCĠ ĠġÇĠ ALIM ĠġLEMLERĠ Rektörlük Sağlık Kültür ve Spor D. BaĢk.'lığınca birimlere çalıģtırılacak öğrencilerin tespitine iliģkin yazı gönderilir. Dekanlık çalıģtırılacak öğrenci sayısını ve aranan Ģartları öğrencilere duyurur. Dekanlık öğrencilerin seçimi ile ilgili Komisyon oluģturur. Öğrenciler çalıģmak istediklerini bir dilekçe ile Komisyona sunarlar. Komisyon çalıģacak öğrencilerin seçimini yapar. Sonuç Olumlu ise; Komisyonca seçilen öğrencilerin isimleri Dekanlığa sunulur. Dekanlık seçilen öğrencilerin isimlerini Sağlık Kültür ve Spor Dairesi BaĢkanlığına üst yazı ile gönderir. Sonuç seçilen öğrencilere tebliğ edilir ve öğrencilerin Fakültede çalıģmaya baģlama iģlemleri yapılır.

21 Öğrenci Temsilcisi Seçimi Süreci İş Akış Şeması (Öğrenci İşleri - Seçim Kurulu) ÖĞRENCĠ TEMSĠLCĠSĠ SEÇĠM SÜRECĠ Rektörlük (Öğrenci ĠĢleri D. BaĢkanlığı) tarafından öğrenci temsilcisi seçilmesine iliģkin yazı Dekanlığa gönderir. Dekanlıkça öğrenci sınıf, program ve Fakülte temsilcisi seçim tarihleri duyurulur. Belirlenen tarihlerde öğrenciler arasından Sandık Kurulları OluĢturulur. Adaylar arasından sınıf temsilcisi seçilir. Adaylardan en çok oyu alan; En çok oyu alan aday Fakülte Öğrenci Temsilcisi seçilir. Seçilen Fakülte Öğrenci Temsilcisi tüm öğrencilere ilan edilir. Seçilen Fakülte Öğrenci Temsilcisi Öğrenci ĠĢleri Daire BaĢkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi BaĢkanlığı'na bildirilir.

22 Akademik Personel İzin Alma Süreci İş Akış Şeması (Personel İşleri Birimi) AKADEMĠK PERSONEL ĠZĠN ALMA ĠġLEMĠ Akademik Personel Yıllık/Mazeret izni almak için Ġzin Formu doldurarak Bölüm BaĢkanlığı'na baģvurur. Bölüm BaĢkanı ilgili kiģinin izin talebini değerlendirir. Ġzin isteği Bölüm BaĢkanlığı'nca uygun görülür ise; Karar onaylanmak üzere Dekanlık Makamına sunulur. Ġzin isteği Dekanlıkça uygun görülür ise; Ġzin isteği Dekanlık tarafından Onaylanır. Ġzin formunun bir sureti ilgiliye verilir. Ġzin Formunun bir sureti ilgili kiģinin özlük dosyasına konur.

23 Ders Görevlendirmelerinin Yapılması Süreci İş Akış Şeması (Yazı İşleri Birimi) DERS GÖREVLENDĠRME ĠġLEMĠ Bölüm BaĢkanlığınca dersleri verecek öğretim elemanları belirlenir. Ders Görevlendirmeleri Fakülte Yönetim Kurulunda GörüĢülür. Ders Görevlendirmeleri Yönetim Kurulunda GörüĢülür. Ders Görevlendirmeleri Rektörlüğe (Personel Dairesi BaĢkanlığına ve Öğrenci ĠĢleri Dairesi BaĢkanlığına) gönderilir. Ders Görevlendirmeleri Rektörlük tarafından uygun görülmesi halinde; Rektörlük onayı ile ders görevlendirmeleri yürürlüğe girer. Onaylanan ders görevlendirmeleri Öğrenci ĠĢleri bilgi sistemine girilir. Dersler ilgili öğretim elemanlarına tebliğ edilir.

24 İdari Personel İzin Alma Süreci İş Akış Şeması (Personel İşleri Birimi) ĠDARĠ PERSONEL ĠZĠN ALMA ĠġLEMĠ Ġdari Personel Yıllık/Mazeret izni almak için Ġzin Formu doldurarak Fakülte Sekreterliğine baģvurur. Fakülte Sekreteri ilgili kiģinin izin talebini değerlendirir. Ġzin isteği Fakülte Sekreterliği'nce uygun görülür ise; Ġzin formunun bir sureti ilgiliye verilir. Ġzin formunun bir sureti ilgili kiģinin özlük dosyasına konur.

25 Evrak Akış Süreci İş Akış Şeması (Yazı İşleri Birimi) EVRAK AKIġ ĠġLEMĠ Rektörlük Birimlerinden/Diğer Kurumlardan gelen evraklar Yazı ĠĢleri Birimi tarafından kaydedilir ve ilgili birimlere dağıtımı yapılmak üzere Dekanlığa sunulur. Dekan evrakları gördükten sonra ilgili kiģilere sevkini yapar. (Dekan Yardımcılarına / Bölüm BaĢkanlarına / Fakülte Sekreterine.) Evrakların sevki yapılan kiģiler evrakların arkasına gereğinin yapılacaksa gereğini yapılmasına iliģkin; gerek yoksa dosyaya kaldırılmasına iliģkin not düģer. Evraklar ilgili birime gönderilir. Yazı ĠĢleri Birimi sevki yapılan evrakların dağıtımını ilgili birimlere yapar. Evraklara cevap yazılacak ise; Cevabı yazılan yazılar yazan personel, evrakın sevki yapılan "Dekan Yardımcısı / Bölüm BaĢkanı / Fakülte Sekreteri" tarafından kontrol edilerek paraflanır ve Dekana imzalatılır. Yazıların, Yazı ĠĢleri Birimi tarafından giden evrak kaydı yapılır ve sayı verilir. Hazırlanan yazılar gönderilmek üzere Posta Görevlisine imza karģılığı teslim edilir.

26 Akademik Personel Alım Süreci İş Akış Şeması (Personel İşleri) AKADEMĠK PERSONEL ALMA SÜRECĠ Rektörlük Dekanlığa Personel talebine iliģkin yazı gönderir. Dekanlık Bölüm BaĢkanlarından talep ettiği Akademik Personel Sayılarını bir üst yazı ile Rektörlüğe bildirir. Rektörlük tüm birimlerin taleplerini değerlendirir. Rektörlükçe talep uygun görülür ise; Rektörlük Akademik Personel Alımı için onay almak üzere YÖK'e yazı gönderir. YÖK onay verir ise; YÖK Üniversitenin alacağı akademik personelin özelliklerini web sayfasında duyurulur. Adaylar müracaatlarını Fakülte' ye yaparlar. Birimler Sınav Komisyonlarını (Jüri Üyelerini) OluĢtururlar.

27 Sınav Komisyonu Kanunlarda / Yönetmeliklerde belirtilen esaslar doğrultusunda sınavları yapar. Sınav sonuçları Üniversitenin web sitesinde ilan edilir. Sınavda baģarılı olanların dosyası Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile birlikte Rektörlüğe gönderilir. Rektörlük gerekli incelemeleri yaptıktan sonra kazanan adayın atamasını Fakülte' ye yapar. Kararnameyi Fakülte' ye gönderir. Fakülte Kararnameyi ilgili kiģiye tebliğ eder. Fakülte göreve baģlama yazılarını hazırlar ve Rektörlüğe gönderir. Akademik Personel Fakülte de göreve baģlar.

28 İdari Personel Naklen Geçiş Süreci İş Akış Şeması (Personel İşleri) ĠDARĠ PERSONEL NAKLEN GEÇĠġ ĠġLEMĠ Naklen GeçiĢ yapmak isteyen personel Fakülte' ye dilekçe ile baģvurur. Fakülte Sekreteri Fakültenin kadro ve ihtiyaç durumunu değerlendirir. Fakülte Sekreteri talebi uygun bulur ise; FakülteSekreteri talebi Dekanın onayına sunar. Talep Dekanlıkça uygun görülür ise; Dekanlık ilgilinin talebini uygun görüģ belirterek Rektörlüğe bildirir. Talep Rektörlükçe Uygun Görür ise; Rektörlük ilgili kiģinin çalıģtığı kurumdan muvafakatını ister. Ġlgilinin muvafakat yazııs gelince Rektörlük Makamınca Fakülte' ye ataması yapılır. Dekanlık ilgiliye Atama Kararnamesini tebliğ eder. Fakülte kiģinin baģlama yazısını Rektörlüğe gönderir. KiĢi Fakültenin ilgili biriminde göreve baģlar.

29 Program Açma ve Öğrenci Alma Süreci İş Akış Şeması (Yazı İşleri Birimi) PROGRAM AÇMA VE ÖĞRENCĠ ALMA ĠġLEMĠ Bölüm BaĢkanları Fakülte de açılması düģünülen programlar ve içerikleri ile ilgili araģtırma yapar. Bölüm BaĢkanları açılmasına karar verdikleri programları görüģülmek üzere Fakülte Kuruluna sunar. Program Açılması Fakülte Kurulunca uygun görülmesi halinde; Fakülte de açılması uygun görülün programa iliģkin Kurul Kararı ve Program Ġçerikleri Senatoda görüģülmek üzere Rektörlüğe gönderilir. Program Açılması Senatoda uygun görülmesi halinde; Senatoda açılması uygun görülen programa iliģkin bilgiler Rektörlükçe YÖK BaĢkanlığı'na gönderilir. Program Açılması YÖK tarafından uygun görülmesi halinde; YÖK uygun gördüğüne dair Rektörlük Öğrenci ĠĢleri Dairesi BaĢkanlığına; Daire BaĢkanlığı ise Fakülte' ye yazı gönderir.

30 Bölüm BaĢkanları açılan programlara alınacak öğrenci sayısını belirler ve Fakülte Kuruluna sunar. Öğrenci alınması Fakülte Kurulunda uygun görülmesi halinde; Alınan karar üst yazı ile Senatoda görüģülmek üzere Rektörlüğe (Öğrenci ĠĢleri D. BaĢk.) gönderilir. Öğrenci alınması Senatoda uygun görülmesi halinde; Fakültenin açılan programlara öğrenci alınması talebini YÖK'e gönderir. Öğrenci alınması YÖK tarafından uygun görülür ise; YÖK açılan programlara öğrenci alınmasının uygun görüldüğüne dair Rektörlüğe; Rektörlük Fakülteye yazı gönderir. Açılan ve öğrenci alınması uygun görülen programlar bir sonraki eğitim-öğretim yılından itibaren eğitim-öğretime baģlar.

31 Satın Alma Yoluyla Taşınır Alım Süreci İş Akış Şeması (Taşınır Kayıt Kontrol Birimi) SATIN ALMA YOLUYLA TAġINIR ALIMLARI ĠġLEMĠ Satınalma birimince alımı yapılan tüketim ve dayanıklı taģınır "TaĢınır Geçici Alındı FiĢi" ile teslim alınır. TaĢınır Mal ve Kayıt Kontrol Yetkilisi tarafından ambara alınan malzeme "malzeme muayene ve uygunluk belgesi" düzenlenerek muayene kabul komisyonunun onayına sunulur. Muayene kabul komisyonu tarafından taģınırın uygunluğu onaylanması halinde; Alımı yapılan malzeme dayınklı taģınır mı? E H Satın alınan dayanıklı taģınır için taģınır iģlem fiģi düzenlenir, sicil numarası verilerek depo giriģi yapılır, iki nüshası ödeme için ilgili birime verilir. Satın alınan tüketim malzemesi için kod listesindeki hesap kodları itibari ile taģınır iģlem fiģi düzenlenerek iki nüshası ilgili birime verilir. Ambara alınan taģınır, birimlerin dayanıklı taģınır ihtiyaçlarına göre hazırladıkları taģınır istek belgesi karģılığı, zimmet fiģi düzenlenerek teslim edilir. Alımı yapılan malzeme, giriģ kayıtları yapıldıktan sonra birimlerin ihtiyaçlarına göre tüketim çıkıģ fiģi düzenlenerek teslim edilir. Tüm iģlemler sonucu evrakların birer sureti dosyalanır.

32 Devir Yoluyla Malzeme Girişi Süreci İş Akış Şeması (Taşınır Kayıt Kontrol Birimi) DEVİR YOLUYLA MALZEME GİRİŞ İŞLEMİ Malzemenin alınacağı kurum/birime TaĢınır Ġstek Belgesi Gönderilir. Ġstek kabul edilir ise; Malzemeyi verecek olan kurum/birim tarafından düzenlenen TaĢınır ĠĢlem FiĢi (Devir ÇıkıĢ) malzeme ile birlikte imza için birimimize gönderilir. Malzeme teslim alındıktan sonra, malzeme ile birlikte gönderilen TaĢınır ĠĢlem FiĢi (Devir ÇıkıĢ) imzalanıp düzenlenen TaĢınır ĠĢlem FiĢi (Devir GiriĢ) ile birlikte malzemeyi teslim eden kurum/birime gönderilir. Devir GiriĢ Yoluyla teslim alınan taģınır gruplarına göre kayda alınır. Tüm iģlemler sonucu evrakların birer sureti dosyalanır. 10 gün içerisinde taģınır devrine iliģkin iģlem fiģi muhasebe birimine gönderilir.

33 Devir Yoluyla Malzeme Çıkış Süreci İş Akış Şeması (Taşınır Kayıt Kontrol Birimi) DEVĠR YOLUYLA MALZEME ÇIKIġ ĠġLEMĠ Ġhtiyacı olan kurum/birimlerden gelen talepler Harcama Yetkilisi tarafından değerlendirilir. Talep kabul edildi ise; Malzemenin çıkıģına ait TaĢınır ĠĢlem FiĢi (Devir ÇıkıĢ) malzemeyi talep eden kurum/birime malzeme ile birlikte imza için gönderilir. Malzemeyi teslim alan kurum/birim tarafından imzalanan TaĢınır ĠĢlem FiĢi (Devir ÇıkıĢ) düzenlenen TaĢınır ĠĢlem FiriĢi (Devir GiriĢ) ile birlikte malzemeyi teslim eden kurum/birime gönderilir. Devir çıkıģ yoluyla teslim edilen taģınırlar kayıtlardan düģülerek TĠF'lerin birer sureti Konsolide Yetkilisine gönderilir. Tüm iģlemler sonucu evrakların birer dosyalanır.

34 Hibe Yoluyla Malzeme Giriş Süreci İş Akış Şeması (Taşınır Kayıt Kontrol Birimi) HĠBE YOLUYLA MALZEME GĠRĠġ ĠġLEMĠNĠ Hibe olarak alınacak malzemelerin listesi Harcama Yetkilisinin onayına sunulur. Hibe olarak alınacak malzemeyi incelemek üzere Harcama Yetkilisi tarafından bir komisyon oluģturularak malzemenin yerinde incelenmesi sağlanır. Komisyon tarafından hazırlanan rapor Harcama Yetkilisine sunulur. Dekan veya Harcama Yetkilisi tarafından onaylanması halinde; TaĢınır ĠĢlem FiĢi (BağıĢ GiriĢ) düzenlenerek malzeme depoya alınır. Ambara alınan taģınır isteğe göre ilgili birimlere zimmetle teslim edilir. Tüm iģlemler sonucu evrakların birer sureti dosyalanır.

35 Hurda Yoluyla Malzeme Çıkış Süreci İş Akış Şeması (Taşınır Kayıt Kontrol Birimi) HURDA YOLUYLA MALZEME ÇIKIġ Hurdaya ayrılacak malzemeleri değerlendirmek üzere Harcama Yetkilisi tarafından uzmanlık alanına göre en az üç kiģiden oluģan bir komisyon kurulur. Hurdaya ayrılacak malzemelerin listesi yapılarak değerlendirilmek üzere komisyona sunulur. Komisyon listede sunulan malzemeleri ilgili mevzuata göre inceleyerek hazırlayacağı kayıttan düģme teklif ve onay tutanağını Harcama Yetkilisi/Üst Yönetici onayına sunar. Tutanak Harcama Yetkilisi tarafından onaylanır ise; Kayıtlı değeri Bakanlıkça belirlenecek tutara kadar olan taģınırlar harcama yetkilisinin, belirlenen tutarı aģanlar ise üst yöneticinin onayı alınarak TĠF (Hurda ÇıkıĢ) düzenlenerek kayıtlardan düģülür. Tüm iģlemler sonucu evrakların birer sureti dosyalanır.

36 Sayım ve Devir İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Taşınır Kayıt Kontrol Birimi) SAYIM VE DEVĠR ĠġLEMLERĠ SÜRECĠ Harcama Yetkilisince kendisinin veya görevlendireceği bir kiģinin baģkanlığında TaĢınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisinin de bulunduğu en az üç kiģiden oluģan Sayım Kurulu OluĢturulur. Sayım Kurulu öncelikle ambarlardaki taģınırları fiilen sayarak bulunan miktarları Sayım Tutanağına kaydeder. Ambar sayımından sonra ortak kullanım alanlarında bulunan taģınırlar Dayanıklı TaĢınır Listeleri ve bunların verilme sırasında düzenlenen Zimmet FiĢleri esas alınarak sayılır ve sayım sonuçları Sayım Tutanağında gösterilir. H Sayımda bulunan miktarlar ile kayıtlı miktarlar arasında fark var mı? E Sayım bir kez daha tekrarlanır. Noksan olduğununu tespit edilmesi halinde "Kayıttan DüĢme Teklif ve Onay Tutanağı" ve "TaĢınır ĠĢlem FiĢi"; fazla olduğunun tespit edilmesi halinde ise "TaĢınır ĠĢlem FiĢi" düzenlenerek, kayıtların sayım sonuçlarıyla uygunluğu sağlanır. Yine farklı çıkarsa bu miktar "fazla" veya "noksan" sütununa kaydedilir. Düzenlenen giriģ ve çıkıģ belgelerinin bir örneği, kayıtların yapılması için Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığı'na gönderilir. Kayıtların uygunluğu sağlandıktan sonra Sayım Kurulu tarafından TaĢınır Sayım ve Döküm Cetveli düzenlenir. Bu cetvel ve eki sayım tutanağı ielg iriģ ve çıkıģ belgeleri, taģınır kayıt ve kontrol yetkilisinin yıl osnu hesabını oluģturur. Tüm iģlemler sonucu evrakların birer sureti dosyalanır.

37 Taşınır Yönetim Hesabı İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Taşınır Kayıt Kontrol Birimi) TAġINIR YÖNETĠM HESABI ĠġLEM SÜRECĠ Sayım Kurulu tarafından onaylanan TaĢınır Sayım ve Döküm Cetveline göre üç nüsha Harcama Birimi TaĢınır Yönetim Hesabı Cetveli düzenlenir. Bünyesinde kütüphane materyalleri bulunan idareler ilgili cetveli ayrıca düzenlerler. Düzenlenen cetveller Harcama Yetkilisinin onayına sunulur. Harcama Yetkilisi tarafından onaylanır ise; Muhasebe Yetkilisince uygunluğu onaylaması halinde; TaĢınır Sayım ve Döküm Cetveline uygunluğu kontrol edilerek muhasebe yetkilisine gönderilir. Muhasebe Yetkilisince uygunluğu onaylanan cetveller Harcama Yetkilisine geri gönderilir. OnaylanmıĢ cetvellerin bir nüshası, SayıĢtayca belirlenecek sürelerde, yıl sonu sayım tutanağı, sayım ve döküm cetveli ve yıl sonu itibariyle en son düzenlenen TaĢınır ĠĢlem FiĢinin sıra numarasını gösterir tutanak ile birlikte muhasebe birimine, bir nüshası mali yılı takip eden ay sonuna kadar taģınır konsolide görevlisine gönderilir. Cetvellerin birer nüshası harcama biriminde muhafaza edilir. Tüm iģlemler sonucu evrakların birer sureti dosyalanır.

38 Zimmet Verme İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Taşınır Kayıt Kontrol Birimi) ZĠMMET VERME ĠġLEM SÜRECĠ Birimlerden gelen TaĢınır Ġstek Belgeleri alınarak incelenir. E Ġstenen taģınırlar depo mevcutlarında yeterli miktarda varsa; H Zimmet FiĢi (Verme) düzenlenerek talep karģılanır. Talebin karģılanamadığı ilgili birime bildirilir. Zimmetle verilen taģınıra ait barkotlama iģlemi yapılarak DemirbaĢ Listesi Hazırlanıp ilgiliye teslim edilir. Tüm iģlemler sonucu evrakların birer sureti dosyalanır.

39 Maaş İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Taşınır Kayıt Kontrol Birimi) ZĠMMETTEN DÜġME ĠġLEM SÜRECĠ Birimlerden gelen iade talepleri incelenerek teslim alınacak malzeme kontrol edilir. E Malzeme eksik veya arızalı olarak mı teslim edilmek isteniyor? H Teknik Komisyon kurularak taģınırın eksikliği veya arızasının kiģisel kusurdan kaynaklanıp kaynaklanmadığı hususunda rapor istenir. Zimmet FiĢi (DüĢme) düzenlenerek ilgiliye imzalatılıp malzeme ambar kayıtlarına alınır. Kusur kiģisel kaynaklı mı? H E Rayiç bedeli tespit edilmek üzere Değer Tespit Komisyonuna sevk edilir. Malzemenin değeri, tespit edilen rayiç bedel üzerinden ilgiliden tahsil edilmek üzere "Kamu Zararlarının Tahsiline ĠliĢkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik" hükümleri uygulanır. Tüm iģlemler sonucu evrakların birer sureti dosyalanır.

40 İdari Personel Yolluk - Yevmiyelerinin Ödenmesi Süreci İş Akış Şeması (Muhasebe Birimi) ĠDARĠ PERSONEL YOLLUK-YEVMĠYELERĠNĠN ÖDENMESĠ SÜRECĠ Fakülte Sekreteri Ġdari Personelin görevlendirilmesine iliģkin yazıyı Dekanlığın onayına sunar. Talep Dekanlık tarafından uygun görülmesi halinde; Dekanlık Makamı onayından sonra idari personel göreve gider. DönüĢte yolculuk-konaklama belgeleri Muhasebeye iletilir. Muhasebe görevlisi eldeki evrak verilerine göre hesaplamaları yapar. Hesaplanan tutar ilgili kiģinin banka hesabına yatırılır.

41 Akademik Personel Yolluk - Yevmiyelerinin Ödenmesi Süreci İş Akış Şeması (Muhasebe Birimi) AKADEMĠK PERSONEL YOLLUK-YEVMĠYELERĠNĠN ÖDENMESĠ SÜRECĠ Öğretim Elemanı Konferans, Seminer vb. etkinliklere katılmak için Personel ĠĢlerine (Bölüm BaĢkanlığına iletilmek üzere) dilekçe ile baģvurur. Talep Bölüm BaĢkanlığı'nca uygun görülmesi halinde; Bölüm BaĢkanlığı'nca uygun görülen talep Yönetim Kuruluna sunulur. Talep Fakülte Yönetim Kurulunca uygun görülür ise; Yönetim Kurulunca uygun görülen talep onaylatmak üzere Rektörlük Makamına sunulur. Rektörlük Makamınca uygun görülür ise; Rektörlük Makamı onayından sonra akademik personel göreve gider. DönüĢte yolculuk-konaklama belgeleri Muhasebeye iletilir. Muhasebe görevlisi eldeki evrak verilerine göre hesaplamaları yapar. Hesaplanan tutar ilgili kiģinin banka hesabına yatırılır.

42 Malzeme Satın Alma Süreci İş Akış Şeması (Muhasebe Birimi) MALZEME SATIN ALMA SÜRECĠ Malzeme talebinde bulunan ilgili personel taleplerini dilekçe ile Dekanlığa iletir. Alınacak malzeme yüksek bütçeli değilse; Teklif Yolu Ġle Piyasa araģtırması yapılarak malın fiyatı öğrenilir. Malın fiyatı uygunsa Harcama Yetkilisi alınması yönünde onay verir. Teklif yapılacak firmalar belirlenir. Firmalara fiyat belirlemesi için teklif mektupları gönderilir. Gelen teklif mektupları değerlendirmeye alınır. En düģük fiyatı veren firmaya teklifin kabul edildiği haber verilir. Malzeme uygun mu? E TaĢınır Mal ve Kayıt Kont. Yetk. malı teslim alır. TaĢınır FiĢi Kesilir. H Mal iade edilir. Firma en kısa sürede malzemeyi teslim eder. Muayene komisyonu malzemeyi kontrol eder. Malların ödemesi yapılmak üzere muhasebe evrakları Rektörlüğe gönderilir.

43 Maaş İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Muhasebe Birimi) MAAġ ĠġLEMLERĠ SÜRECĠ Ġlgili aya ait, personelin derece, kademe, kıdem vb. terfi değiģiklikleri, yabancı dil puanı, aile yardımı için eģin çalıģıp çalıģmadığı, çocuk yardımı için yaģ bilgileri vb. değiģiklikler KBS ekranından güncellenir. Nakil giden veya ücretsiz izne ayrılanların da say2000i sisteminden çıkıģı yapılarak güncelleme iģlemi tamamlanır. Kesintiler (icra, sendika, emekli borçlanması, kira, kefalet, zam ve tazminat ödemelerinde 657 sayılı Kanunun 152. maddesine göre 7 günü aģan hastalık izin süreleri vb) girilerek hesaplama iģlemi gerçekleģtirilir. Say2000i sisteminden maaģ hesaplaması yapılır. KBS sisteminden bordro dökümü alınır. KBS'den alınan bordro ve diğer maaģ evrakları birbirine uygun ise; Say2000i sistemi üzerinden ödeme emri düzenlenip, GerçekleĢtirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisine onay için imzaya gönderilir. GerçekleĢtirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisince onaylanır ise; Tahakkuk teslim tutanağı hazırlanır, ekleri ile birlikte Strateji GeliĢtirme Daire BaĢk.'lığına gönderilir. Evrakların birer sureti dosyalanır..

44 Kısıt Maaş İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Muhasebe Birimi) KISITLI MAAġ ĠġLEMLERĠ SÜRECĠ Açıktan atama, ücretsiz izin dönüģü, askerlik dönüģü ay baģına denk gelmeyen durumlarda iģe baģlandığı tarihten itibaren yapılır. ĠĢe baģlama tarihinden sonra 15 gün içerisinde SGK sistemi üzerinden "ĠĢe GiriĢ Bildirgesi hazırlanıp, ĠĢyeri Tescil ĠĢlemi Yapılır. ĠĢe baģlama tarihine göre kısıtlı maaģ bordrosu ve banka listesi hazırlanır. Say2000i sistemi üzerinden veya manuel oluģturulan bordro ile HYS üzerinden ödeme emri düzenlenip, GerçekleĢtirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisine onay için imzaya gönderilir. GerçekleĢtirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisi tarafından onaylanır ise; Tahakkuk teslim tutanağı hazırlanır, ödeme emri belgesi ekleri ile birlikte Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı'na gönderilir. birer sureti dosyalanır.

45 Doğum Yardımı İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Muhasebe Birimi) DOĞUM YARDIMI ĠġLEMĠ SÜRECĠ Doğum yardımı alacak personel dilekçe ile baģvuruda bulunur. Aile Yardımı ve Aile Durum Bildirimi doldurtulur. Takip eden ay baģından itibaren maaģa yansıtılır. ÇeĢitli ödemeler bordrosundan doğum yardımı bordrosu hazırlanır. HYS sistemi üzerinden ödeme emri düzenlenerek GerçekleĢtirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisine onay için imzaya sunulur. GerçekleĢtirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisi tarafından onaylanır ise; Tahakkuk teslim tutanağı hazırlanır, ödeme emri ve ekleri ile birlikte Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığına gönderilir. Evrakların birer sureti dosyalanır.

46 Ölüm Yardımı İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Muhasebe Birimi) ÖLÜM YARDIMI ĠġLEMĠ SÜRECĠ Ölüm yardımı alacak personel veya yakını dilekçe ile baģvuruda bulunur. Vefat eden personel ise takip eden ay baģı maaģ bordrosundan maaģı çıkartılır. Bakmakla yükümlü olduğu eģ veya çocukları var ise takip eden ay baģından itibaren maaģ bodrosundan çıkartılır. ÇeĢitli ödemeler bordrosundan ölüm yardımı bordrosu hazırlanır. HYS sistemi üzerinden ödeme emri kesilerek GerçekleĢtirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisine onay için imzaya sunulur. GerçekleĢtirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisi tarafından onaylanması halinde; Ödeme emri belgesi, tahakkuk teslim tutanağı ekleri ile birlikle SGDB'na gönderilir. Evrakların birer sureti dosyalanır.

47 Sürekli Görev Yolluğu İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Muhasebe Birimi) SÜREKLĠ GÖREV YOLLUĞU ĠġLEMLERĠ SÜRECĠ Gelen Personel Emekli Personel Atama onayı, iģle baģlama yazısı, naklen gelmiģ ise maaģ nakil ilmuhaberi, aile durum bildirimi ile birlikte hazırlanan yolluk bildirimi ilgili personele imzallattırılır. Emeklilik belgesi ve kadro boģaltma onayı kontrol edilir. HYS sistemi üzerinden ödeme emri belgesi düzenlenerek yolluk bildirimi ile birlikte onay için imzaya sunulur. GerçekleĢtirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisi tarafından onaylanması halinde; Ödeme Emri Belgesi Ekleri ile birlikte tahakkuk teslim tutanağı hazırlanarak Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığına gönderilir. Evrakların birer sureti dosyalanır.

48 Geçici Görev Yolluğu İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Muhasebe Birimi) GEÇĠCĠ GÖREV YOLLUĞU ĠġLEMLERĠ SÜRECĠ Geçici görev yolluğu hazırlanarak ilgili personele imzalatılır. Geçici Görev Yolluk Bildirimi ve ekli harcama belgeleri yürürlükteki mevzuata göre kontrol edilir. Geçici Görev Yolluğu Bildirimi ve ekli harcama belgeleri mevzuata uygun ise; HYS sistemi üzerinden ödeme emri belgesi düzenlenerek yolluk bildirimi ile birlikte GerçekleĢtirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisine onay için imzaya sunulur. GerçekleĢtirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisi tarafından onaylanması halinde; Ekleri ile birlikte tahakkuk teslim tutanağı hazırlanarak Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığına gönderilir. Evrakların birer sureti dosyalanır.

49 Naklen Giden Personel İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Muhasebe Birimi) NAKLEN GĠDEN PERSONEL ĠġLEMLERĠ SÜRECĠ Kurumdan ayrılacak olan personelin, personel iģleri biriminden ayrılıģ yazısı geldikten sonra maaģ nakil ilmuhaberi hazırlanarak imzaya sunulur. Paraf ve imzaları tamam ise; Ġmzaları tamamlandıktan sonra maaģ nakil ilmuhaberi zimmet ile ilgili kiģiye teslim edilir. Takip eden ay baģı itibariyle maaģ bordrosundan çıkartılır. SGK sistemi üzerinden ayrılıģ tescili yapılır. Evrakların birer sureti dosyalanır.

50 İstifa, Askerlik, Ücretsiz İzin İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Muhasebe Birimi) ĠSTĠFA, ASKERLĠK, ÜCRETSĠZ ĠZĠN ĠġLEMLERĠ SÜRECĠ Ġstifa, askerlik ve ücretsiz izin durumlarında personel iģleri biriminden gelen ayrılıģ yazısı ile birlikte peģin alınan maaģ için borçlandırma belgesi hazırlanır. Borçlandırma belgesi GerçekleĢtirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisinin onayı için imzaya sunulur. GerçekleĢtirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisi tarafından onaylanması halinde; Zimmet defterine iģlenerek Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığı'na gönderilir. Takip eden ay baģından itibaren maaģ bordrosundan çıkartılır. SGK sistemi üzerinden ayrılıģ tescil iģlemi gerçekleģtirilir. Evrakların birer sureti dosyalanır.

51 Sınav Ücreti İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Muhasebe Birimi) SINAV ÜCRETĠ ĠġLEMLERĠ SÜRECĠ Yarıyıl sonunda yapılan sınavlar için öğretim elemanlarından, sınava giren öğrenci sayıları istenip "sınav ücret bildirimi" hazırlanır. Bildirimler sınav programı, raporlu, görevli, izinli yazısı kontrol edilerek sınav ücreti puantaj giriģ çizelgesi hazırlanır. Hazırlanan puantaj KBS sistemine girilerek bordro sınav ücret bordrosu oluģturulur. Hazırlanan bordrolar doğru ise; HYS sistemi üzerinden ödeme emri düzenlenir. GerçekleĢtirme Görevlisine ve Harcama Yetkilisine onay için imzaya sunulur. GerçekleĢtirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisi tarafından onaylanması halinde; Ekleri ile birlikte tahakkuk teslim tutanağı hazırlanarak SGDB'na gönderilir. AnlaĢmalı bankaya mail gönderilerek tutarların hesaplara aktarılması sağlanır. Evrakların bir sureti dosyalanır.

52 Ek Ders İşlemleri Süreci İş Akış Şemas (Muhasebe Birimi) SINAV ÜCRETĠ ĠġLEMLERĠ SÜRECĠ Akademik takvime uygun olarak dönem baģında, Bölüm BaĢkanlıkları tarafından verilecek dersler ve bu dersleri verecek öğretim elemanları belirlenir. Belirlenen dersi verecek öğretim elemanı birimde yoksa 2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri uyarınca diğer birimlerden görevlendirme istenir. Diğer birimler tarafından uygun görülen görevlendirmeler, öğretim elemanının kendi biriminde verdiği dersler ve varsa baģka birimlerde verdiği dersler detaylı olarak listelenir ve ilgili birime gönderilir. Ders Yükü dağılımı harcama birimi Yönetim Kurulunda görüģülüp karara bağlanır. Ġlgili aya ait fiilen yapılan derslerden zorunlu ders yükü düģülüp geriye kalan ders yüklerinden ek ders ücret çizelgesi hazırlanır. Hazırlanan çizelge YÖK tarafından belirlenen Ders Yükü Tespitinde Uyulacak Esaslara ve diğer ilgili mevzuata uygunluğu yönünden kontrol edilir. Bu çizelgeye göre çeģitli ödemeler bordrosu ve banka listesi düzenlenir. KBS sistemi üzerinden ek ders puantajlar hazırlanıp HYS sistemi üzerinden ödeme emri belgesi düzenlenir. Hazırlanan yapılan bordrolar doğru ise; GerçekleĢtirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisi tarafından onaylanması halinde; Ekleri ile birlikte tahakkuk teslim tutanağı hazırlanarak SGDB'na gönderilir. bankaya mail gönderilerek tutarların hesaplara aktarılması sağlanır. Evrakların bir sureti dosyalanır.

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Hurda Yoluyla Malzeme Çıkış Süreci İş Akış Şeması (Taşınır Kayıt Kontrol Birimi)

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Hurda Yoluyla Malzeme Çıkış Süreci İş Akış Şeması (Taşınır Kayıt Kontrol Birimi) BÜLNT CVİT ÜNİVRSİTSİ UYGULAMALI BİLİMLR YÜKSKOKULU urda Yoluyla Malzeme Çıkış Süreci İş Akış Şeması URDA YOLUYLA MALZM ÇIKIŞ İŞLMİNİ urdaya ayrılacak malzemeleri değerlendirmek üzere arcama Yetkilisi

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Ek Ders İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Personel İşleri Birimi)

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Ek Ders İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Personel İşleri Birimi) BÜLNT CVİT ÜNİVRSİTSİ UYGULAMALI BİLİMLR YÜKSKOKULU k Ders İşlemleri Süreci İş Akış Şeması K DRS ÜCRTİ İŞLMLRİ SÜRCİNİ BAŞLAT Akademik takvime uygun olarak dönem başında, Bölüm Başkanlıkları tarafından

Detaylı

YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Kurum dışı gelen evrak, Birim Evrak Kayıt Sorumlusu tarafından Fakülte Sekreterine sevk edilir. Kurum içi/dışı gelen evrak, Birim Evrak Sorumlusu tarafından Dekana sevk edilir.

Detaylı

BAŞLANGIÇ. Taşınır istek belgesi düzenlenerek malzemenin alınacağı kurum/birime gönderilir. İstek kabul edildi mi?

BAŞLANGIÇ. Taşınır istek belgesi düzenlenerek malzemenin alınacağı kurum/birime gönderilir. İstek kabul edildi mi? Ömer alisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler nstitüsü Devir Malzeme Giriş/Çıkış İşleri TOPLAM SÜR 80 Dk. İŞ SÜRCİ Taşınır istek belgesi düzenlenerek malzemenin alınacağı kurum/birime gönderilir Muayene

Detaylı

SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. SÜRECİN SORUMLULARI: Harcama Yetkilisi, GerçekleĢtirme Görevlisi /Muhasebe. MAAġLARIN ZAMANINDA VE EKSĠKSĠZ ÖDENMESĠ

SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. SÜRECİN SORUMLULARI: Harcama Yetkilisi, GerçekleĢtirme Görevlisi /Muhasebe. MAAġLARIN ZAMANINDA VE EKSĠKSĠZ ÖDENMESĠ Yayın i Nisan 2013 1/3 SÜREÇ ADI : Maaş Ödenmesi Süreci SÜRECİN SORUMLULARI: Harcama Yetkilisi, GerçekleĢtirme Görevlisi /Muhasebe ÜST SÜRECİ: SÜRECİN AMACI: Yönetim-ĠletiĢim Süreci MAAġLARIN ZAMANINDA

Detaylı

Fen Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü Ömer alisdemir Üniversitesi Taşınır İstek Talep İşleri TOPLAM SÜR 7 gün 1 saat 3 Taşınır Kayıt kontrol Resmi talep yazısı. Taşınır Kayıt kontrol Kayıttan Düşme Teklif Komisyonu Taşınır İstek Belgesi Birimlerden

Detaylı

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Avans-Kredi Verilmesi BAŞLANGIÇ. Yükseokulun ihtiyaçlarına ilişkin talepleri alınarak incelenir ve bütçe kotrolü yapılır.

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Avans-Kredi Verilmesi BAŞLANGIÇ. Yükseokulun ihtiyaçlarına ilişkin talepleri alınarak incelenir ve bütçe kotrolü yapılır. Avans-Kredi Verilmesi M-MYO-SR-051 1-10 Gün Rektörlük Rektörlük Makamı onayı ile arcama Yetkilisi tarafından mutemet tayin edilir. er yıl merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen üst sınırlarını aşmamak

Detaylı

BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. İşe başlama ay başında mı yapıldı

BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. İşe başlama ay başında mı yapıldı OSMANİY KORKUT ATA ÜNİVRSİTSİ MÜHNDİSLİK FAKÜLTSİ Tahakkuk Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün 4 dakika SORUMLULAR İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. Ömer alisdemir Üniversitesi MİMARLIK FAKÜLTSİ Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün dakika İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı ve işe başlama yazısı,

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün 4 dakika İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı ve işe başlama yazısı, gerekli bilgiler (aile durumu

Detaylı

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Avans-Kredi Verilmesi BAŞLANGIÇ

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Avans-Kredi Verilmesi BAŞLANGIÇ Avans-Kredi Verilmesi M-MYO-SR-1 TOPLAM SÜR İŞ SÜRCİ Mali yıl başında Rektörlük Makamı onayı ile arcama Yetkilisi tarafından mutemet tayin edilir. er yıl merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen üst

Detaylı

T.C. GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ DĠġ HEKĠMLĠĞĠ FAKÜLTESĠ KAMU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ DĠġ HEKĠMLĠĞĠ FAKÜLTESĠ KAMU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ DĠġ HEKĠMLĠĞĠ FAKÜLTESĠ KAMU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU S I R A N O HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ (EN GEÇ) 1 Akademik Personel Alımları 1-BaĢvuru

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Ders Planı ve İçeriklerinin Güncellenmesi Süreci İş Akış Şeması (Bölüm Başkanları)

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Ders Planı ve İçeriklerinin Güncellenmesi Süreci İş Akış Şeması (Bölüm Başkanları) Ders Planı ve İçeriklerinin Güncellenmesi Süreci İş Akış Şeması (Bölüm Başkanları) DERS PLANI VE İÇERİKLERİNİN GÜNCELLENMESİ İŞLEMİ Yeni Ders Planı ve İçerikleri Her Eğitim-Öğretim Yılı Başlamadan Önce

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERİSTESİ OSMANCIK ÖMER DERİNDERE MESLEK YÜKSEKOKULU MEVZUATLAR SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU

T.C. HİTİT ÜNİVERİSTESİ OSMANCIK ÖMER DERİNDERE MESLEK YÜKSEKOKULU MEVZUATLAR SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU T.C. İTİT ÜNİVRİSTSİ OSMANCIK ÖMR DRİNDR MSLK YÜKSKOKULU MVZUATLAR Kanun - Yönetmelik -Usul sas Adı No YÜKSKÖĞRTİM KANUNU YÜKSKÖĞRTİM PRSONL KANUNU DVLT MMURLARI KANUNU. SOSYAL SİGORTALAR V GNL SAĞLIK

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST 8.2.5.2 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih:

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST 8.2.5.2 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: MALI İŞLR BİRİMİ TAŞINIR KAYIT KONTROL İŞLMLRİN İLİŞKİN SÜRÇ AKIŞI Doküman No: KFS-ST 8.2.5.2 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: 1. Amaç 2. Kapsam Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünde

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fen debiyat Fakültesi Devir Yoluyla Taşınır Mal Çıkışı TOPLAM SÜR 28 dk İŞ SÜRCİ Gerçekleştirme Görevlendirmesi BYS den gelen Taşınır istek belgesi arcama Yetkilisinin onayı alındıktan sonra ayniyat birimine

Detaylı

KAMU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ HALĠL BAYRAKTAR SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI

KAMU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ HALĠL BAYRAKTAR SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI ADI 1 Öğrenci Kontenjan ve KoĢulların Belirlenmesi 3 gün 2 Akademik Takvim 3 gün 3 Kesin Kayıt ĠĢlemleri Aday Bilgi Formu, ÖSYM sonuç belgesi, Lise diploması, öğenim harcı dekontu, hizmet bedeli dekontu,

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu Ömer alisdemir Üniversitesi Üç Aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri TOPLAM SÜR 5 Dk. İŞ SÜRCİ Taşınır Kayıt ve Kontrol Birimi Personeli Taşınır Kayıt ve Kontrol Birimi yetkilisi tarafından

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Avans Kredi İşlemleri 55 dk Fakülte Yönetim Kurulu Kararı Avans verilecek şahıs ya da kurumun tespiti yapılıp yönetim kurulu kararı alınır. Harcama belgesi tanzim edilir. Yapılacak harcama ya da ödemeye

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 01 02 Gelen Evrakların EBYS sistemi kayıdı, İlgili Birimlere Havalesinin Yapılması. Kişi ve Kurumlara Giden Evrakların EBYS işlemlerinin tamamlanması, gönderilmesi/posta Resmi Yazının Aslı ve Zimmet Defteri

Detaylı

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ SEYDĠġEHĠR AHMET CENGĠZ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI Haftalık Ders Programının Hazırlanması ĠĢlemi Prosedürü

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ SEYDĠġEHĠR AHMET CENGĠZ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI Haftalık Ders Programının Hazırlanması ĠĢlemi Prosedürü DEKANLIĞI Haftalık Ders Programının Hazırlanması ĠĢlemi Prosedürü 1-)Bölüm Başkanlığınca Derslerin Yapılacağı Uygun Gün ve Saatler Belirlenerek Haftalık Ders Programı Hazırlanır. 2-)Haftalık ders programı

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MUHASEBE BİRİMİ AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MUHASEBE BİRİMİ AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI İlgili ayın sonunda o aya ait bakım faturası alınır. 1. Hak ediş formu hazırlanıp firma, muhasebe memuru, gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkisinin

Detaylı

YAZI ĠġLERĠ Ġġ AKIġ SÜRECĠ

YAZI ĠġLERĠ Ġġ AKIġ SÜRECĠ YAZI ĠġLERĠ Ġġ AKIġ SÜRECĠ Kurum dıģı gelen evrak, Birim Evrak Kayıt Sorumlusu tarafından Fakülte Sekreterine EBYS üzerinden sevk edilir. Kurum içi/dıģı gelen evrak, Birim Evrak Sorumlusu tarafından EBYS

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler.

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler. ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI Enstitü, akademik takvimde belirtilen tarihte web sayfasında duyuru yaparak, başvuru formunu aktif hale getirir. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak

Detaylı

Hazırlayan: Lefagat ÇIRÇIR Sevgi KILAVUZ Fakülte Sekreter V.

Hazırlayan: Lefagat ÇIRÇIR Sevgi KILAVUZ Fakülte Sekreter V. n Adı: Sürecin Adı ve Kodu Ek Ders İşlemleri İş Akışı 48-8.2 EK DERS İŞLEMLERİ Akademik takvime uygun olarak dönem başında Bölüm Başkanlıkları tarafından verilecek dersler ve bu dersleri verecek öğretim

Detaylı

EK-2 SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

EK-2 SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK-2 SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN SIRA HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER TAMAMLANMA NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kontenjan ve Koşulların Belirlenmesi

Detaylı

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ERDEK MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ERDEK MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ERDEK MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1- ÖSYS Sonuç Belgesinin

Detaylı

T.C. ORDU ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü. DERS GÖREVLENDĠRMELERĠNĠN HAZIRLANMASI Ġġ AKIġ ġemasi

T.C. ORDU ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü. DERS GÖREVLENDĠRMELERĠNĠN HAZIRLANMASI Ġġ AKIġ ġemasi DERS GÖREVLENDĠRMELERĠNĠN HAZIRLANMASI Ġġ AKIġ ġemasi Ek Ders ve Sınav Ücret Bayanlarının TBMYO Mali iģler Birimine Teslimi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Elemanları Ek Ders ve Sınav Ücret Bayanları Doğru

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ. İŞİN ADI Avans-Kredi Verilmesi BAŞLANGIÇ

İLAHİYAT FAKÜLTESİ. İŞİN ADI Avans-Kredi Verilmesi BAŞLANGIÇ Avans-Kredi Verilmesi F-İLF-SR-025 Mali yıl başında Rektörlük Makamı onayı ile arcama Yetkilisi tarafından mutemet tayin edilir. er yıl merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen üst sınırlarını aşmamak

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Teknoloji Fakültesi Dekanlığı İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ GELEN EVRAK YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ GELEN EVRAK SÜRECİ ŞEMASI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Teknoloji Fakültesi Dekanlığı İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ GELEN EVRAK YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ GELEN EVRAK SÜRECİ ŞEMASI GELEN EVRAK YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ GELEN EVRAK SÜRECİ ŞEMASI EBYS dışından gelen evraklar bilgi sistemine kaydedilir. EBYS üzerinden gelen veya kaydedilerek sisteme eklenen evraklar Fakülte Sekreteri

Detaylı

Hurdaya Ayırma İşlemi TOPLA SÜRE 5 gün 10 dakika Hurdaya ayrılacak taşınırları değerlendirmek üzere harcama yetkilisi tarafından en az üç kişiden oluş

Hurdaya Ayırma İşlemi TOPLA SÜRE 5 gün 10 dakika Hurdaya ayrılacak taşınırları değerlendirmek üzere harcama yetkilisi tarafından en az üç kişiden oluş Devir Alma Yoluyla Giriş İşlemi TOPLA SÜRE 3 gün 2 saat 15 dakika ın alınacağı kurum/ birime taşınır istek yazısının gönderilmesi İstek kabul edildi mi? İstek Yazısı Devir yoluyla alım işleminden vazgeçilmesi.

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MYO

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MYO S. NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 ÖSYM Başkanlığı tarafından Yüksekokumuza yerleşen öğrencilerin kayıtlarının yapılması Nüfus Cüzdanı fotokopisi, T.Ü.

Detaylı

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ. ÖRNEK Fakülte Kurulu İş Akış Şeması ve Dokümanları. İş Akış Adımları

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ. ÖRNEK Fakülte Kurulu İş Akış Şeması ve Dokümanları. İş Akış Adımları Fakülte Kurulu - 1 - Birim/Kişi Dekanlığa dilekçe ile başvuruda bulunur. ve ilgili ekler Birim/Kişi 2547 Sayılı Kanunun 17.Madde Dekanlık Makamınca incelenir. Fakülte Kurulu gerekli mi? Hayır Birime/Kişiye

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Yeni Öğrenci Kabulü Kayıt İşlemleri (Meslek Yüksekokulumuzda yapılmaktadır) 1- Lise Diplomasının aslı veya geçici mezuniyet belgesinin

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi. Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu. TOPLAM SÜRE 30 dakika İŞİN ADI ÖĞRENCİ DİSİPLİN İŞLERİ İŞ SÜRECİ SORUMLULAR

Ömer Halisdemir Üniversitesi. Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu. TOPLAM SÜRE 30 dakika İŞİN ADI ÖĞRENCİ DİSİPLİN İŞLERİ İŞ SÜRECİ SORUMLULAR ÖĞRENCİ DİSİPLİN İŞLERİ 30 dakika Öğrencinin Yüksekokul Disiplin Kurul Kararında verilen disiplin cezası Yükseköğretim Kurulu Veri tabanı (ceza bildirim formları) YÖKSİS sistemine girilmek üzere Öğrenci

Detaylı

BAYBURT ÜNĠVERSĠTESĠ Yapı ĠĢleri ve Teknik Daire BaĢkanlığı Kontrol TeĢkilatının OluĢturulması ĠĢ AkıĢı

BAYBURT ÜNĠVERSĠTESĠ Yapı ĠĢleri ve Teknik Daire BaĢkanlığı Kontrol TeĢkilatının OluĢturulması ĠĢ AkıĢı Kontrol TeĢkilatının OluĢturulması ĠĢ AkıĢı DAĠRE BAġKANI ġube MÜDÜRÜ YAPI DENETĠM GÖREVLĠSĠ YÜKLENĠCĠ Yapı Denetim Görevlileri onaylandı mı? Yapı Denetim Görevlilerine iliģkin Teklifin Hazırlanması SözleĢmenin

Detaylı

T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YAHYAKAPTAN MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ

T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YAHYAKAPTAN MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YAHYAKAPTAN MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ MUHASEBE VE YAZI İŞLERİ Maaş Bilgi sisteminde personel bilgileri kontrol edilir ve güncellenir. Kesintiler girilir, hesaplama işlemi

Detaylı

T.C BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ERDEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU

T.C BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ERDEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 3 4 5 T.C BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ERDEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1-Adayın mezun olduğu

Detaylı

Bütçe Hazırlık Çalışması

Bütçe Hazırlık Çalışması DOSYA NO : 90866454-11.1 Bütçe Hazırlık Çalışması İşlev İşlev Sorumlular Rektörlükçe haziran ayı içerisinde bütçe hazırlık çalışmasına ilişkin yazının Rektörlük Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Alt

Detaylı

T.C KARABÜK ÜNİVERSİTESİ

T.C KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SIRA NO T.C KARABÜK ÜNİVERSİTESİ HASAN DOĞAN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Özel

Detaylı

ġirnak ÜNĠVERSĠTESĠ ĠDĠL MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU

ġirnak ÜNĠVERSĠTESĠ ĠDĠL MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 ġirnak ÜNĠVERSĠTESĠ ĠDĠL MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU HĠZMETĠN TAMAMLANMA HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENEN BELGELER SÜRESĠ (EN GEÇ) Ġlk Kayıt ĠĢlemleri (ÖSYM tarafından yerleģtirilen

Detaylı

ġirnak ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ KAMU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU

ġirnak ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ KAMU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 ġirnak ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ KAMU HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU HĠZMETĠN TAMAMLANMA HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENEN BELGELER SÜRESĠ (EN GEÇ) Ġlk Kayıt ĠĢlemleri (ÖSYM tarafından yerleģtirilen

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Ömer alisdemir Üniversitesi Taşınır (Tüketim alzemeleri) Üç Aylık Dönem Raporu TOPLA SÜR, saat, 5 Dk İŞ SÜRCİ Taşınırların (tüketim malzemelerinin) üç aylık dönem raporlarının hazırlanması. Taşınır Kayıt

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Seydişehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İç Kontrol Sistemi İş Akış Şeması

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Seydişehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İç Kontrol Sistemi İş Akış Şeması BİRİM ÖZEL KALEM KURULLAR İŞ AKIŞ ŞEMASI Yönetim Kurulu/Yüksekokul Kurulu Toplantıları ile ilgili gündemin belirlenmesi ve üyelere tebliğ edilmesi Toplantıda alınan kararların yazılması, üyelere tebliğ

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU S I R A N O HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Akademik Personel Alımları 1.Başvuru

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

Ömer Halisdemir Üniversitesi Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Hurdaya Ayırma İşlemi erkezi üdürlüğü 5 gün 10 dakika Hurdaya ayrılacak taşınırları değerlendirmek üzere harcama yetkilisi tarafından en az üç kişiden oluşan komisyonun kurulması ve kişilere bildirilmesi.

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 3 Aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri 3 Dk. Tüketim malzemelerine ait Tüketim Malzemesi Çıkış Raporu, 3 aylık dönemler itibari ile düzenlenir ve Harcama Yetkilisinin onayına sunulur.

Detaylı

2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci

2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci Aşama 6 Aşama 5 Aşama 4 2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci Bölüm Başkanlığı Gerçekleştirme Görevlisi Strateji G. Daire Başkanlığı Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından yıllık Uzmanlık Ders Müfredatı ve

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ SATIN ALIMA İŞLEMLERİ SÜRECİ SÜREÇ ADI: Malzeme Satın Alım Süreci SÜREÇ NO 1 TARİH 2017 SÜRECİN SORUMLULARI SÜREÇ ORGANİZASYON İLİŞKİSİ ÜST SÜRECİ SÜRECİN AMACI SÜRECİN SINIRLARI SÜREÇ ADIMLARI SÜREÇ PERFORMANS

Detaylı

T. C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T. C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BİRİM: ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ 1 Derse Yazılma (Mazeretli) 2 Ders Muafiyeti 1-Dilekçe 2-Mazeretini belirten belge 3-Derse Yazılma Formu 4-Dekont 1-Dilekçe 2-Not Durum Belgesi 3-Mezun/İlişiği kesilen okula

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

BİRİM :Başkent Meslek Yüksekokulu ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması

BİRİM :Başkent Meslek Yüksekokulu ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması Her ayın 1 ile 8 i arasında KBS sistemi üzerinden değişiklikler (terfi, icra kefalet, sendika) kaydedilir ve maaş hesaplama işlemleri yapılır Harcama birimi ödeme

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Ömer alisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde anım Sağlık Üç aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri TOPLAM SÜR 60 İŞ SÜRCİ er yıl Üç (3) er aylık periyotlar halinde TKYS den harcama yönetim

Detaylı

İslami İlimler Fakültesi Taşınır ve Kayıt Kontrol Birimi

İslami İlimler Fakültesi Taşınır ve Kayıt Kontrol Birimi Ömer alisdemir Üniversitesi Devir Malzeme Girişi iş akışı TOPLAM SÜR 1 gün 4 saat İŞ SÜRCİ / dekan Malzeme Talep yazısının onaya sunulması ve ilgili birime üst yazı ile istenmesi İstek kabul edildi mi?

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ ÖĞRENCİ HİZMET ALIMI (KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRMA) İŞLEMLERİ Başlangıcı Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığınca Fakültelerde Kısmi Zamanlı olarak çalışacak öğrenci kontenjanı belirlenir Öğrenciler Dekanlığa

Detaylı

Ders Muafiyeti,Uyum Komisyonu Başla. Uyum Komisyonuna sevki uygun mu? Evet. Uyum komisyonunda; ders muafiyetinin görüşülmesi; Karar

Ders Muafiyeti,Uyum Komisyonu Başla. Uyum Komisyonuna sevki uygun mu? Evet. Uyum komisyonunda; ders muafiyetinin görüşülmesi; Karar Ders Muafiyeti,Uyum Komisyonu Başla Öğrenci, okumuş olduğu derslerinin kapsamlarıyla beraber ders not dökümünü Yüksekokul Müdürlüğü (evrak kayıt işleri) ne yazılı olarak müracaat eder. Yüksekokul Müdürlüğü,

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (2014 YILI)

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (2014 YILI) BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (2014 YILI) SIRA NO 1 KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU 301010300 HIZMETIN ADI Yatay Geçiş Başvuru HIZMETIN TANIMI Fakültemizde her

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI KAPSAMINDA YAPILAN İŞ VE İŞLEMLER RAPORU

İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI KAPSAMINDA YAPILAN İŞ VE İŞLEMLER RAPORU NECMETTİN ERBAKAN Ü N İ V E R S İ T E S İ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI KAPSAMINDA YAPILAN İŞ VE İŞLEMLER RAPORU İÇ KONTROL SİSTEMİ 01/06/2015 tarihinde birimimizde

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI GEREKLİ BELGELER SÜRESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI GEREKLİ BELGELER SÜRESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Kayıt Silme Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Dilekçe, Üst Yazı ile ADMYO, ADMYO Yönetim Kurulu

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İŞ SÜREÇLERİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İŞ SÜREÇLERİ 1- EVRAK AKIŞ İŞLEMLERİ SÜREÇ ADI : EVRAK AKIŞ SÜRECİ SÜREÇ NO 1 TARİH 20.01.2015 SÜRECİN SORUMLULARI SÜREÇ ORGANİZASYON İLİŞKİSİ ÜST SÜRECİ SÜRECİN AMACI SÜRECİN SINIRLARI SÜREÇ ADIMLARI Birim Evrak Sorumlusu,

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 YGS Sonucu Öğrenci Ön Kayıt / Kesin Kayıt İşlemleri İnternet Üzerinden http://ubs.cumhuriyet.edu.tr/index_onkayit_jsp.html.php

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET ENVANTERİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET ENVANTERİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET ENVANTERİ KURUM ADI TANIMI DAYANAĞI SUNUM SÜRECİNDE BELİRTİLEN ORTALAMA 1 302-929 Yazı İşleri Resmi Yazışma Kuralları ve Gelen-Giden Evrak Kayıt

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Gazi Üniversitesi Sağlık

Detaylı

KURTALAN MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KURTALAN MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-7 Güne Kadar Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı ve Gündelikli Yolluklu İse İlgili Yönetim Kurulu Kararı Rektör Onayı 15

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 2 Hafta 3 Fakülte Kurulu Gündem Maddeleri ve Gelen Evrak 4 Fakülte Yönetim Kurulu

Detaylı

HIZLANIRICI TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ Taşınır Kayıt ve Kontrol İşleri

HIZLANIRICI TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ Taşınır Kayıt ve Kontrol İşleri IZLANIRICI TKNOLOJİLRİ NSTİTÜSÜ DVİR YOLUYLA TAŞINIR GİRİŞ ŞMASI Taşınır İstek Belgesi düzenlenerek malzemenin alınacağı kurum/birime gönderilir. İstek kabul edildi mi? Devir yoluyla alım işleminden vazgeçilir.

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı. 2.1.Ekders Ücret Ödeme Süreci. Aşama 1. Aşama 3. Aşama 4. Aşama 6 Aşama 5

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı. 2.1.Ekders Ücret Ödeme Süreci. Aşama 1. Aşama 3. Aşama 4. Aşama 6 Aşama 5 Aşama 6 Aşama 5 Aşama 4 2.1.Ekders Ücret Ödeme Süreci Öğretim Elemanı Bölüm lık Mali İşler / Satınalma Birimi Gerçekleştirme Görevlisi Strateji G. Daire Başkanlığı Ek ders ücreti alacak öğretim üyeleri

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı HİZMET STANDARTLARI

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı HİZMET STANDARTLARI İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 İzin İşlemleri 1- Belge Yönetim Sistemi üzerinden İzin talebi veya İzin Formu. 3 Gün HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Yeni Öğrenci Kabulü Kayıt (Meslek Yüksekokulumuzda yapılmaktadır) Lise Diplomasının aslı veya geçici mezuniyet belgesinin aslı

Detaylı

HİZMET STANDARTLARI LİSTESİ

HİZMET STANDARTLARI LİSTESİ 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-7 Güne Kadar Dekan /Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı ve Gündelikli Yolluklu İse İlgili Yönetim Kurulu Kararı Rektör Onayı

Detaylı

HİZMET STANDARTLARI LİSTESİ

HİZMET STANDARTLARI LİSTESİ 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-7 Güne Kadar Dekan /Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı ve Gündelikli Yolluklu İse İlgili Yönetim Kurulu Kararı Rektör Onayı

Detaylı

T.C. KOCAELĐ ÜNĐVERSĐTESĐ BARBAROS DENĐZCĐLĐK YÜKSEKOKULU KAMU HĐZMET STANDARTLARI TABLOSU PERSONEL VE ÖZLÜK ĐŞLERĐ

T.C. KOCAELĐ ÜNĐVERSĐTESĐ BARBAROS DENĐZCĐLĐK YÜKSEKOKULU KAMU HĐZMET STANDARTLARI TABLOSU PERSONEL VE ÖZLÜK ĐŞLERĐ EK-5 PERSONEL VE ÖZLÜK ĐŞLERĐ HĐZ.TAMAML ANMA 1 Akademik personel alım işlemleri 2 Đdari personel atama işlemleri 3 Terfi ve intibak işlemleri 4 Akademik personel görev süresi uzatımı 2. Özgeçmiş 3. Fotoğraf

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ISPARTA SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ISPARTA SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ISPARTA SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU ADI TANIMI DAYANAĞI MEVZUATI N ADI VE MADDE NUMARASI

Detaylı

Gelen Evrak Süreci Şeması

Gelen Evrak Süreci Şeması Gelen Evrak Süreci Şeması Yüksekokula gelen evrak kayıt defterine işlenir. Yazının ekleri tamamsa Müdürlüğe sunulmak üzere Yüksekokul Gelen yazı Yüksekokul Sekreterliği tarafından Müdürlüğe sunulur. Yazının

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı Aşama 4 1.1.Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Dekanlık Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Rektörlük Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Dekan tarafından toplantıya davet edilir.

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-Yedi Güne Kadar Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DOĞRUDAN-TEMİN MAL ALIM SÜRECİ. Başla

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DOĞRUDAN-TEMİN MAL ALIM SÜRECİ. Başla DOĞRUDAN-TEMİN MAL ALIM SÜRECİ - İlgili birim Birimin ihtiyacının ortaya çıkması ve gerekli ödeneğin olması - 5434 sayılı ihale kanunu 22 d maddesi - Müdür Harcama yetkilisi piyasa araştırılması için görevlileri

Detaylı

TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI

TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-7 Güne Kadar Dekan /Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı ve Gündelikli Yolluklu İse İlgili Yönetim Kurulu Kararı Rektör Onayı

Detaylı

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ 1. SATIN ALINAN TAŞINIRIN GİRİŞ İŞLEMİ 1.1. İHTİYAÇ TESPİTİ VE SATIN ALINMASI İŞLEMİ 1.2. TAŞINIRIN MUAYENE VE KABUL İŞLEMLERİ 2. BAĞIŞ VE YARDIM YOLUYLA EDİNİLEN TAŞINIR İŞLEMLERİ

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Taşınır Kayıt ve Kontrol Birimi

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Taşınır Kayıt ve Kontrol Birimi OSANİY KORKUT ATA ÜNİVRSİTSİ ÜNDİSLİK FAKÜLTSİ Kayıt ve Kontrol Devir Alma Yoluyla Giriş İşlemi TOPLA SÜR 3 gün 40 SORULULAR İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ ın alınacağı kurum/birime taşınır istek yazısının gönderilmesi

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Tübitak proje yürütücüsü tarafından alımı yapılan dayanıklı taşınırların sayımının yapılması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Tübitak proje yürütücüsü tarafından alımı yapılan dayanıklı taşınırların sayımının yapılması. Ömer alisdemir Üniversitesi İARLIK FAKÜLTSİ Tübitak Yoluyla Giriş İşlemi TOPLA SÜR 35 SORULULAR İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Tübitak proje yürütücüsü tarafından alımı yapılan dayanıklı taşınırların sayımının yapılması.

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İstek Yetkilisinden gelen taşınır istek belgeleri alınarak incelenir. İstenen taşınırlar depoda yeterli miktarda var mı? 5 dk.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İstek Yetkilisinden gelen taşınır istek belgeleri alınarak incelenir. İstenen taşınırlar depoda yeterli miktarda var mı? 5 dk. Taşınır Mal Giriş ve Çıkış İşlemleri (a-taşınır Mal Çıkış İşlemleri) 30 dk. İstek Yetkilisinden gelen taşınır istek belgeleri alınarak incelenir. İstenen taşınırlar depoda yeterli miktarda var mı? Çıkış

Detaylı

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Öğrenci Danışmanlık BAŞLANGIÇ

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Öğrenci Danışmanlık BAŞLANGIÇ Danışmanlık M-MYO-SR-051 TOPLAM SÜR İŞ SÜRCİ Kayıtlı bütün öğrenciler için danışman, Üniversitenin ilk kayıt döneminden önce ilgili Bölüm Başkanlığının önerisi ile Yüksekokul Yönetim Kurulu tarafından

Detaylı

Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Akademik ve İdari Personel meklilik İşleri 1 saat 2 mekli olacak personelin dilekçesi ve ayrılış onayı geldikten sonra ayrılış tarihini takip eden ay başından itibaren maaş bordrosundan çıkartılır meklilik

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SÜREÇLERİ TANIM FORMU Adı : Gelen Evrak Süreci No / Tarih : 1 / 11.04.2017 SÜREÇ BİLGİLERİ Sorumlular : Paydaşları : Amacı : Sınırları : Yüksekokul Sekreteri, Şef, Bilg. İşletmeni, Memur Yüksekokul

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Personel Birimi Sıra No 1 Hizmetin Adı Personelin Göreve Başlama Başvuruda İstenen Belgeler 1. Aile durum bildirimi formu

Detaylı

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Personel Ödemeleri İşlemleri Satın Alma, İhale İşlemleri 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 2489 Sayılı Kefalet Kanunu 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 2914 Sayılı

Detaylı

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Aşama 4 1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Müdür Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Müdür tarafından toplantıya davet edilir. 1. İlgili

Detaylı

Her ayın 1 ile 8 i arasında KBS sistemi üzerinden değişiklikler (terfi, icra kefalet, sendika) kaydedilir ve maaş hesaplama işlemleri yapılır

Her ayın 1 ile 8 i arasında KBS sistemi üzerinden değişiklikler (terfi, icra kefalet, sendika) kaydedilir ve maaş hesaplama işlemleri yapılır BİRİM : ĞİTİM FAKÜLTSİ ŞMA ADI: MAAŞ İŞLMLRİ İŞ AKIŞ ŞMASI er ayın 1 ile 8 i arasında KBS sistemi üzerinden değişiklikler (terfi, icra kefalet, sendika) kaydedilir ve maaş hesaplama işlemleri yapılır arcama

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı HİZMET STANDARTLARI

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 İzin İşlemleri 1- Belge Yönetim Sistemi üzerinden İzin talebi veya İzin Formu. 3 Gün 2 Resmi Yazışmalar (Kurum içi

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ Kamu Hizmet Standartları Tablosu

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ Kamu Hizmet Standartları Tablosu 1 01-A 2 01-B 3 01-C 4 01-D Genel Yazışma Bilirkişi ve Ekspertiz Yazışma Akademik Faaliyet Raporları Hazırlama Fakülte Yönetim Kurulu, Fakülte Kurulu Hazırlanma ve Yazılma 5 01-E Bilgi Edinme 6 05-A 7

Detaylı

HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE HİZMETTEN YARARLANANLAR BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE HİZMETTEN YARARLANANLAR BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (EK-1) SIRA NO 1 KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU.01 HİZMETİN ADI müze ilk kez kabul edilecek öğrenciler ile ilgili

Detaylı

Maçka Meslek Yüksekokulu Hizmet Standartları

Maçka Meslek Yüksekokulu Hizmet Standartları Maçka Meslek Yüksekokulu Hizmet Standartları Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi (En Geç) 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1- İlgiliden Dilekçe 2- Davet Yazısı

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Doğrudan Temin İşlemleri Birimlere ait satın alma yazıları gelir. İstek yazıları uygun mu? İlgili birime geri gönderilir. Talep edilen istek ambarda var mı? İlgili birime geri gönderilir. Bütçe kontrolleri

Detaylı

TORUL MYO HİZMET STANDARTLARI

TORUL MYO HİZMET STANDARTLARI TORUL MYO HİZMET STANDARTLARI S. 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-7 Güne Kadar Dekan /Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı ve Gündelikli Yolluklu İse İlgili

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Yatay Geçiş İşlemleri

Detaylı

1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar belirlenir.

1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar belirlenir. İŞ AKIŞ ANALİZİ TAŞINIR MAL YÖNETİMİ İŞLEMLERİ 1- Satın Alınan Taşınırın Giriş İşlemi 1.1- İhtiyaç Tespiti ve Satın Alınması İşlemi 1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar

Detaylı