EĞĠTĠM VE BĠLĠM. Ġġ GÖRENLERĠ SENDĠKASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EĞĠTĠM VE BĠLĠM. Ġġ GÖRENLERĠ SENDĠKASI"

Transkript

1 EĞĠTĠM VE BĠLĠM Ġġ GÖRENLERĠ SENDĠKASI ÖĞRETMENLERĠN EKONOMĠK DURUMLARINA ĠLĠġKĠN ÖĞRETMEN GÖRÜġLERĠ ARAġTIRMASI Kasım, 2015

2 EĞĠTĠM Ġġ (Eğitim ve Bilim ĠĢgörenleri Sendikası) ÖĞRETMENLERĠN EKONOMĠK DURUMLARINA ĠLĠġKĠN ÖĞRETMEN GÖRÜġLERĠ ARAġTIRMASI 1.BÖLÜM BULGULAR VE SONUÇLAR AraĢtırmaya Katılan Öğretmenlere Ait KiĢisel Bulgular 1. Öğretmenlerin gelirlerine iliģkin araģtırma 24 ilde 833 kiģi ile yüz yüze görüģülerek yapılmıģtır. 2. Bu baģlık altında araģtırmaya katılan 833 öğretmen ile ilgili bulgular yer almaktadır. GRAFĠK 1: Grafik 1 de araģtırmaya katılan ÖĞRETMENLERĠN cinsiyet dağılımı verilmiģtir.

3 Grafik 1 de araģtırmaya katılan öğretmenlerin % 48 inin kadın, % 52 sinin ise erkek olduğu görülmektedir. GRAFĠK 2: Grafik 2 de araģtırmaya katılan ÖĞRETMENLERĠN sendikalara üyelik durumu verilmiģtir. Grafik 2 de araģtırmaya katılan öğretmenlerin % 25 inin herhangi bir sendikaya üye olmadığı, sadece % 75 inin ise herhangi bir sendikaya üye olduğu görülmektedir.

4 2.BÖLÜM ÖĞRETMENLERĠN GELĠRLERĠNE ĠLĠġKĠN ĠFADELERE VERĠLEN CEVAPLAR 1- Mesleğimden elde ettiğim gelirlerim yetersizdir. ifadesine öğretmenlerin verdiği cevaplar grafik 3 de gösterilmiģtir. GRAFĠK 3: bulmuģlardır. Grafik 3 e göre, öğretmenlerin % 89 u mesleğinden elde ettiği gelirleri yetersiz

5 2- Eğitim öğretime hazırlık ödeneği yetersizdir ifadesine öğretmenlerin verdiği cevaplar grafik 4 te verilmiģtir. GRAFĠK 4: Grafik 4 e göre, öğretmenlerin % 86 sı yılda bir kez ödenen eğitim öğretime hazırlık ödeneğini yetersiz bulmuģlardır.

6 3- MaaĢımın düģük olması nedeniyle toplumdaki saygınlığım azalıyor. ifadesine öğretmenlerin verdiği cevaplar grafik 5 te verilmiģtir. GRAFĠK 5: Grafik 5 e göre, öğretmenlerin % 83 ü maaģının düģük olması nedeniyle toplumdaki saygınlığının azaldığını belirtmiģtir.

7 4- Gelirlerimdeki yetersizlik mesleki verimimi düģürüyor. ifadesine öğretmenlerin verdiği cevaplar grafik 6 da verilmiģtir. GRAFĠK 6: Grafik 6 ya göre, öğretmenlerin % 79 u gelirlerindeki yetersizliğin mesleki verimini düģürdüğünü belirtmiģtir.

8 5- Öğretmenlere verilen 20,77 TL çocuk yardımı yetersizdir. ifadesine öğretmenlerin verdiği cevaplar grafik 7 de verilmiģtir. GRAFĠK 7: Grafik 7 ye göre, öğretmenlerin % 89 u öğretmenlere verilen 20,77 TL çocuk yardımının yetersiz olduğunu belirtmiģtir.

9 6- Öğretmenlere ödenen ekders ücretleri yetersizdir. ifadesine öğretmenlerin verdiği cevaplar grafik 8 de verilmiģtir. GRAFĠK 8: Grafik 8 e göre, öğretmenlerin % 89 u 9.21 TL olan ek ders ücretinin yetersiz olduğunu belirtmiģtir.

10 7- Türkiye deki öğretmenler geliģmiģ ülkelerdeki öğretmenlerle benzer çalıģma koģullarına sahiptir. ifadesine öğretmenlerin verdiği cevaplar grafik 9 da verilmiģtir. GRAFĠK 9: Grafik 9 a göre, öğretmenlerin % 86 sı geliģmiģ ülkelerdeki öğretmenlerle benzer çalıģma koģullarına sahip olmadıklarını belirtmiģtir.

11 8- Kazandığım para ile çocuklarımın gıda ihtiyaçlarını tam olarak karģılayabiliyorum. ifadesine öğretmenlerin verdiği cevaplar grafik 10 da verilmiģtir. GRAFĠK 10: Grafik 10 a göre, öğretmenlerin % 82 si kazandığı para ile çocuklarının gıda ihtiyaçlarını tam olarak karģılayamadığını belirtmiģtir.

12 9- Kazandığım para ile çocuklarımın kılık kıyafet ihtiyaçlarını tam olarak karģılayabiliyorum. ifadesine öğretmenlerin verdiği cevaplar grafik 11 de verilmiģtir. GRAFĠK 11: Grafik 11 e göre, öğretmenlerin % 84 ü çocuklarının kılık kıyafet ihtiyaçlarını tam olarak karģılayamadığını belirtmiģtir.

13 10- Kazandığım para ile çocuklarımın eğitim ihtiyaçlarını tam olarak karģılayabiliyorum. ifadesine öğretmenlerin verdiği cevaplar grafik 12 de verilmiģtir. GRAFĠK 12: Grafik 12 ye göre, öğretmenlerin % 88 i çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını tam olarak karģılayamadığını belirtmiģtir.

14 11- Çocuklarım dengeli beslenebiliyor. ifadesine öğretmenlerin verdiği cevaplar grafik 13 te verilmiģtir. GRAFĠK 13: Grafik 13 e göre, öğretmenlerin % 79 u çocuklarının tam olarak dengeli beslenemediğini belirtmiģtir.

15 12- Gelirlerimdeki yetersizlik nedeniyle mesleğime motive olmakta zorlanıyorum. ifadesine öğretmenlerin verdiği cevaplar grafik 14 te verilmiģtir. GRAFĠK 14: Grafik 14 e göre, öğretmenlerin % 73 ü gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle mesleğine tam olarak motive olamadığını belirtmiģtir.

16 13- Gelirlerimdeki yetersizlik psikolojik sorunlar yaģamama neden oluyor. ifadesine öğretmenlerin verdiği cevaplar grafik 15 te verilmiģtir. GRAFĠK 15: Grafik 15 e göre, öğretmenlerin % 62 si gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle psikolojik sorunlar yaģadığını, %18 i ise az da olsa psikolojik sorunlar yaģadığını belirtmiģtir.

17 14- Daha çok para kazanacağım bir iģ imkanı olursa mesleğimi bırakırım. ifadesine öğretmenlerin verdiği cevaplar grafik 16 da verilmiģtir. GRAFĠK 16: Grafik 16 ya göre, öğretmenlerin % 61 i daha çok para kazanacağı bir iģ bulması halinde mesleğini bırakabileceğini belirtmiģtir.

18 15- Elde ettiğim maddi gelirler öğrencilerime örnek olacak Ģekilde giyinmemi sağlamıyor. ifadesine öğretmenlerin verdiği cevaplar grafik 17 de verilmiģtir. GRAFĠK 17: Grafik 17 ye göre, öğretmenlerin % 75 i öğrencilerine örnek olabilecek Ģekilde giyinemediğini belirtmiģtir.

19 15- Son on yılda alım gücüm düģtü. ifadesine öğretmenlerin verdiği cevaplar grafik 18 de verilmiģtir. GRAFĠK 18: belirtmiģtir. Grafik 18 e göre, öğretmenlerin % 85 i son on yılda alım gücünün düģtüğünü

20 15- Son on yılda okullardaki eğitimin niteliği düģtü. ifadesine öğretmenlerin verdiği cevaplar grafik 19 da verilmiģtir. GRAFĠK 19: Grafik 19 a göre, öğretmenlerin % 89 u son on yılda okullardaki eğitimin niteliğinin düģtüğünü belirtmiģtir.

21 SONUÇLAR 1.BÖLÜM KĠġĠSEL BĠLGĠLER 1. Öğretmenlerin gelirlerine iliģkin araģtırma 24 ilde 833 kiģi ile yüz yüze görüģülerek yapılmıģtır. 2. AraĢtırmaya katılan kiģilerin % 52 sinin erkek, %48 inin ise kadın olduğu belirlenmiģtir. 3. AraĢtırmaya katılan öğretmenlerin % 25 inin hiçbir sendikaya üye olmadığı, sadece % 75 inin herhangi bir sendikaya üye olduğu tespit edilmiģtir. 2.BÖLÜM 1. Öğretmenlerin % 89 u mesleğinden elde ettiği gelirleri yetersiz bulmuģlardır. 2. Öğretmenlerin % 86 sı yılda bir kez verilen eğitim öğretime hazırlık ödeneğini yetersiz bulmuģlardır. 3. Öğretmenlerin % 83 ü maaģının düģük olması nedeniyle toplumdaki saygınlığının azaldığını belirtmiģtir. 4. Öğretmenlerin % 79 u gelirlerindeki yetersizliğin mesleki verimini düģürdüğünü belirtmiģtir. 5. Öğretmenlerin % 89 u öğretmenlere verilen 20,77 TL çocuk yardımının yetersiz olduğunu belirtmiģtir. 6. Öğretmenlerin % 89 u 9.21 TL olan ek ders ücretinin yetersiz olduğunu belirtmiģtir. 7. Öğretmenlerin % 86 sı geliģmiģ ülkelerdeki öğretmenlerle benzer çalıģma koģullarına sahip olmadıklarını belirtmiģtir. 8. Öğretmenlerin % 82 si kazandığım para ile çocuklarının gıda ihtiyaçlarını tam olarak karģılayamadığını belirtmiģtir. 9. Öğretmenlerin % 84 ü çocuklarının kılık kıyafet ihtiyaçlarını tam olarak karģılayamadığını belirtmiģtir. 10. Öğretmenlerin % 88 i çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını tam olarak karģılayamadığını belirtmiģtir.

22 11. Öğretmenlerin % 79 u çocuklarının tam olarak dengeli beslenemediğini belirtmiģtir. 12. Öğretmenlerin % 73 ü gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle mesleğine tam olarak motive olamadığını belirtmiģtir. 13. Öğretmenlerin % 62 si gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle psikolojik sorunlar yaģadığını, %18 i ise az da olsa psikolojik sorunlar yaģadığını belirtmiģtir. 14. Öğretmenlerin % 61 i daha çok para kazanacağı bir iģ bulması halinde mesleğini bırakabileceğini belirtmiģtir. 15. Öğretmenlerin % 75 i öğrencilerine örnek olabilecek Ģekilde giyinemediğini belirtmiģtir. 16. Öğretmenlerin % 85 i son on yılda alım gücünün düģtüğünü belirtmiģtir. 17. Öğretmenlerin % 89 u son on yılda okullardaki eğitimin niteliğinin düģtüğünü belirtmiģtir. ÖNERĠLER EĞĠTĠM-Ġġ olarak yaptığımız araģtırma sonuçlarına göre; Öğretmenler, maaģlarının, eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin, aldığı TL çocuk yardımının, 9.21 TL ek ders ücretinin yetersiz olduğunu, bu nedenle derslere motive olamadığını, toplumdaki saygınlığının azaldığını, mesleki veriminin düģtüğünü, çalıģma koģullarının geliģmiģ ülkelerdeki öğretmenlerle benzer olmadığını, kazandığı para ile çocuklarının gıda, kılık kıyafet, eğitim gibi temel ihtiyaçlarını bile tam olarak karģılayamadığını, çocuklarının dengeli beslenemediğini, psikolojik sorunlar yaģadığını, daha çok para kazanacağı bir iģ bulması halinde öğretmenliği bırakacağını, öğrencilerine örnek olabilecek Ģekilde giyinemediğini, son on yılda alım gücünün ve okullardaki eğitimin niteliğinin düģtüğünü belirtmiģlerdir. Dört kiģilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.379,09 TL, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaģım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4.492,15 TL dir. Öğretmenler yoksulluk sınırının neredeyse yarısı kadar maaģ almaktadırlar. Öğretmenlerin bu maaģla ailelerinin ve kendilerinin temel ihtiyaçlarını karģılamalarına olanak yoktur.

23 15 yıl deneyimli bir öğretmen yoksulluk sınırının neredeyse yarısı kadar olan TL maaģ almaktadır. 15 yıl deneyimli bir öğretmen OECD ülkelerinde ortalama dolar kazanırken, ülkemizde yıllık maaģı net dolardır. Eğitim-ĠĢ olarak yaptığımız araģtırma öğretmenlerin ekonomik gelirlerinin yetersizliğinin eğitimin niteliğini düģürdüğünü ortaya çıkarmıģtır. Eğitimin nitelik sorununun çözülebilmesi için öncelikli olarak öğretmenlerin insanca yaģayabileceği bir gelire sahip olmaları gerekmektedir Kasım ayından 2015 Kasım ayına kadar, dolar %29.14 oranında artmıģtır. Doların artmasına bağlı olarak ülkemizdeki sosyal ve ekonomik yaģam aynı oranda zamlanmıģtır. Öğretmenlerin son bir yıldaki reel kaybı %30 dolaylarındadır. AKP nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana öğretmenlerin alım gücü büyük oranda düģmüģtür. 24 Kasım Öğretmenler Günü nde hükümet yetkilileri televizyonlara çıkıp, 2002 yılından bu yana öğretmenlere ne kadar zam yaptıkları hususunda nutuklar atacaklardır. Rakamlarla oynayıp öğretmenleri ve halkı kandırmanın zamanı geçmiģtir. Tüm gerçekler EĞĠTĠM-Ġġ in yaptığı araģtırma ile ortaya çıkmıģtır. AKP HÜKÜMETĠNE ÖNERĠLERĠMĠZ 1. Öğretmenlerin maaģları yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır. 2. Öğretmenlerin ek ders ücretleri en az 25 TL olmalıdır. 3. Öğretmenlere yılda bir kez ödenen eğitim öğretime hazırlık ödeneği, tüm eğitim çalıģanlarına ödenmeli ve en az bir maaģ tutarında olmalıdır Kasım Öğretmenler Günü nde öğretmenlere bir maaģ ikramiye verilmelidir. 5. Ġnternet hizmeti öğretmenlere ücretsiz olmalıdır. 6. Öğretmenlere toplu taģıma araçları ücretsiz olmalıdır. 7. Öğretmenlerin sınav görev ücretleri en az iki katına çıkarılmalıdır. 8. Öğretmenlere temsil tazminatı ödenmelidir. 9. Öğretmenlere kira yardımı verilmelidir. 10. Öğretmenlerin ek göstergesi 3600 olmalıdır. 11. Çocuk yardımları artırılmalıdır.

EĞİTİM VE BİLİM İŞ GÖRENLERİ SENDİKASI

EĞİTİM VE BİLİM İŞ GÖRENLERİ SENDİKASI EĞİTİM VE BİLİM İŞ GÖRENLERİ SENDİKASI ÖĞRETMENLERİN EKONOMİK DURUMLARINA İLİŞKİN ÖĞRETMEN GÖRÜŞLERİ ARAŞTIRMASI Kasım, 2016 EĞİTİM İŞ (Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası) 1 ÖĞRETMENLERİN EKONOMİK DURUMLARINA

Detaylı

GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ. PERSONEL DAĠRESĠ BAġKANLIĞI 2016 YILI BĠRĠM FAALĠYET RAPORU

GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ. PERSONEL DAĠRESĠ BAġKANLIĞI 2016 YILI BĠRĠM FAALĠYET RAPORU GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ PERSONEL DAĠRESĠ BAġKANLIĞI 2016 YILI BĠRĠM FAALĠYET RAPORU Gaziantep 2016 GENEL BĠLGĠLER Üniversitemiz 27 Haziran 1987 tarihinde 3389 sayılı yasa ile kurulmuģ olup, Personel Dairesi

Detaylı

Ş İ ç İ İ Ş ç ç ç ç Ö İ ç İ Ö İ ç ğ ç ç ç ç ç ğ Ö ç ğ ç ç ç ğ ç ç ç ğ ç ç ğ ğ ç ç ç ğ ç ğ ğ ç İ Ç İ ğ ç ç ç ğ Ç ğ ç ç ç ğ Ö ğ İğ ç ğ ğ ç ğ ğ ğ ğ ç ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ç ğ ç ç ç ç ç ğ ç ç ç ğ ç ç ğ ç ğ ğ ğ

Detaylı

ç ç ç ç ç İ ç ç ç ç ç ç

ç ç ç ç ç İ ç ç ç ç ç ç İ Ğİ Ş «Ü İ Ç Ç İ İ Ş İ ç İ ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç İ ç ç ç ç ç ç ç ç Ü Ö ç ç İ ç ç ç ç ç İ İ ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç Ç ç ç ç ç ç ç ç İç ç ç ç ç

Detaylı

İ Ç Ü ş İ İ ö üğü ş ş ö üğü ü ü İ öğ ü Ç İ Ö Ü ü ğ ç ö ü ü ü ç ç ş ş ğ ç ç İ Ç Ü ş ö üğü İ İ İ İ İ İ ö ü ç Ü ç ş ö üğü ö ü ü İ Ç Ü ş ö üğü ç ç ş ş ğ ü ş ğ ş ç ş ğ ş ü ü ü Ç ü ş ü ğ Ç ğ ü ü ü ü ü Ç ş ş

Detaylı

2017 NİSAN AYI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

2017 NİSAN AYI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH BEYLĠFE CĠTY KONUTLARI YÖNETĠCĠLĠĞĠ 01 NĠSAN 2017-30 NĠSAN 2017 FAALĠYET RAPORU 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Beylikdüzü Ġlçesi, Cumhuriyet Mahallesi Ali Talip Özdemir Caddesi üzerinde

Detaylı

«Ğ ğ İ ğ Ü Ü İ İ ğ ğ Ü Ü İ İ Ğ ğ ğ İ İ Ü Ü İ İ Ü İ Ğ Ü Ü ÜĞÜ Ğ İİ İ Ü ğ İ İ İ İİ İ İ Ç İ İ İ ö ö ö ğ İ İ Ö İ ö ğ Ö ğ ö ö ğ ö İ ğ ğ ğ ğ Ü Ü İ İ İ Ğ ğ ğ Ç ö ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ö ö ğ ğ ö ğ İ ğ İ ö ğ ğ ğ ğ

Detaylı

2016 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

2016 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU 2016 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU Kamuda stratejik yönetim anlayıģının temelini oluģturan kaynakların etkili ve verimli bir Ģekilde kullanılması ilkesi çerçevesinde,

Detaylı

Ğ İĞİ Ü ğ ğ ğ Ş ğ ö ğ ğ ğ ğ ö Ç Ç Ç Ğ Ç ÜÜ Ğ Ş Ğ Ç Ğ Ç Ğ Ğ İ Ş İ İ ğ ğ ğ İ İ İ İ Ü İ ğ ğ ğ ÖÇ ğ ö ğ ö ö ğ ö ö ğ Ç ğ ö ö ğ ö ö ö ö ğ ğ ö ğ ğ ö ö Ç Ü İ Ş İ İ ğ Ş İ İ İ İ Ş ö Ç ö ö ğ ğ ö ö ğ ö Ç Ç İ İŞ İ

Detaylı

Ü Ü İ İ İ Ğİ Ü Ö İ İ Ğ Ğ İ ç İ Ğ ç ç ç İ ç ç İ İ ç ç ç İ ç ç İ ç ç ç Ü Ü İ ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç İ ç ç ç ç ç ç ç Ü İ ç ç İ Ö ç Ü ç ç ç ç ç ç ç ç Ü ç Ü Ü ç İ ç ç İ ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç

Detaylı

TEB PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01 / 01 / 2010-30 / 06 / 2010 DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

TEB PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01 / 01 / 2010-30 / 06 / 2010 DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU TEB PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01 / 01 / 2010-30 / 06 / 2010 DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1 OCAK 2010 30 HAZĠRAN 2010 DÖNEMĠNE AĠT FAALĠYET RAPORU 1. Rapor Dönemi, Ortaklığın unvanı, yönetim

Detaylı

ğ Ç ö ğ ğ ğ ğ ğ ö ğ Ş ğ ğ Ş Ş Ş ö ö ö ğ Ş ö ğ ğ ö ğ ö ğ ğ ğ Ş ö ö ğ ö ğ ğ Ç ğ ö ğ ğ ö ö ğ ğ ö Ö Ç ö Ç ö Ç ö Ç ö ğ ö ö ğ ğ ö ğ ö ğ ğ ğ ğ Ö Ü ğ Ç Ç Ç ğ ö ğ ğ ğ ö ö Ş Ç ğ Ö Ş ğ ö Ç Ş ğ Ç Ş Ç Ş ö ö ö ö Ç ğ

Detaylı

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANI (2012-2014) İSTİHDAM-SOSYAL KORUMA İLİŞKİSİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANI (2012-2014) İSTİHDAM-SOSYAL KORUMA İLİŞKİSİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ 1. Sosyal yardımlar hak temelli ve önceden belirlenen objektif kriterlere dayalı olarak sunulacaktır. 1.1 Sosyal Yardımların hak temelli yapılmasına yönelik, Avrupa Birliği ve geliģmiģ OECD ülkelerindeki

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oran: Asgari ücret reel olarak 10 yıl öncekinin üçte ikisi düzeyinin alımgücüne indi Tarih : 03.03.2013 Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili

Detaylı

2010 YILI BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU

2010 YILI BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU 2010 YILI BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU 1 İçindekiler I. GENEL BİLGİLER... 4 A. MİSYON VE VİZYON... 4 A.1. MİSYON... 4 A.2. VİZYON... 4 B. YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUKLAR...

Detaylı

Türkiye'nin ulusal gelirinden eğitim iģlerine ayırabildiği para, geliģmiģ ülkelere bakarak çok azdır. Bu yüzden eğitimde para kıttır.

Türkiye'nin ulusal gelirinden eğitim iģlerine ayırabildiği para, geliģmiģ ülkelere bakarak çok azdır. Bu yüzden eğitimde para kıttır. Türkiye'nin ulusal gelirinden eğitim iģlerine ayırabildiği para, geliģmiģ ülkelere bakarak çok azdır. Bu yüzden eğitimde para kıttır. Bu kıt kaynaklarla eğitimi yönetmek yöneticinin çok becerikli olmasını

Detaylı

2013 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

2013 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU 2013 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU Kamuda stratejik yönetim anlayıģının temelini oluģturan kaynakların etkili ve verimli bir Ģekilde kullanılması ilkesi çerçevesinde,

Detaylı

Ğ Ğ Ğ Ş İ ğ ğ ç İ ç İ ç ş ğ ş ş ğ ö Ç ç ş ğ ç ö Şİ ş Ş ç İ ç İ İş ç ö Ç İ İ İ ö çi İ İş ç Ü Ç Ç Ü ÇÖ İ İ İ İ İ İ İ Ü İ İĞ Ü Ç İ İ İ ş Ü İ İ ö Ç ç Ş ş ç ç ş ö İ Ö Ş İ ğ ğ ö ş Ş İ İ ç Ş Ü İ İç ş Ş» Ş Ş ş

Detaylı

Revizyon No. Revizyon Tarihi. Yayın Tarihi. Sayfa No 1/1 MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ BELİRLEME KLAVUZU

Revizyon No. Revizyon Tarihi. Yayın Tarihi. Sayfa No 1/1 MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ BELİRLEME KLAVUZU . MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ BELİRLEME KLAVUZU Doküman No EK-1.a Revizyon No. Revizyon Tarihi. Yayın Tarihi. Sayfa No 1/1 Okullarda/Kurumlarda Çalışan Temsilcisi belirleme iş ve İşlemleri İş Sağlığı

Detaylı

2017 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI HAZİRAN AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH BEYKONAKLAR 2017 YILI HAZİRAN AYI 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU VE ORGANİZASYON ŞEMASI Ġstanbul ili, Beylikdüzü Ġlçesi, Cumhuriyet Mahallesi Ali Talip Özdemir Caddesi üzerinde

Detaylı

YÖNETMELİK. e) Katılımcı: Yeterlilik kazanmak üzere sertifikalı eğitim programına katılan kiģiyi,

YÖNETMELİK. e) Katılımcı: Yeterlilik kazanmak üzere sertifikalı eğitim programına katılan kiģiyi, 4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

PROJE KĠTAPÇIĞI BEYLERBEYĠ ÖZEL ĠLKOKULU VE ORTAOKULU 2012 2013 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI. Öğrencinin Adı-Soyadı: Sınıfı: Numarası: Proje Dersi:

PROJE KĠTAPÇIĞI BEYLERBEYĠ ÖZEL ĠLKOKULU VE ORTAOKULU 2012 2013 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI. Öğrencinin Adı-Soyadı: Sınıfı: Numarası: Proje Dersi: BEYLERBEYĠ ÖZEL ĠLKOKULU VE ORTAOKULU 2012 2013 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI PROJE KĠTAPÇIĞI Öğrencinin Adı-Soyadı: Sınıfı: Numarası: Proje Dersi: Proje Konusu: Proje DanıĢmanı: 1. Proje çalıģması nedir? Proje,

Detaylı

TUNCELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

TUNCELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU TUNCELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2013 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Eylül 2014 İÇİNDEKİLER KAMU ĠDARESĠNĠN MALĠ YAPISI VE MALĠ TABLOLARI HAKKINDA BĠLGĠ... 1 DENETLENEN KAMU ĠDARESĠ YÖNETĠMĠNĠN SORUMLULUĞU... 1 SAYIġTAYIN

Detaylı

AYLIK GENEL DURUM DEĞERLENDĠRMESĠ

AYLIK GENEL DURUM DEĞERLENDĠRMESĠ AYLIK GENEL DURUM DEĞERLENDĠRMESĠ PERSONEL DAĠRESĠ BAġKANLIĞI Geleceğe En Ġyiye PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ ġubat-2012 Yürütülmekte Olan ĠĢler Personele ait günlük her türlü evrak akıģı ve ilgili evrakın otomasyon

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT VE KÂZIM KARABEKİR EĞİTİM FAKÜLTESİ COĞRAFYA ÖĞRENCİLERİNİN MESLEKİ UYGULAMA GEZİLERİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT VE KÂZIM KARABEKİR EĞİTİM FAKÜLTESİ COĞRAFYA ÖĞRENCİLERİNİN MESLEKİ UYGULAMA GEZİLERİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT VE KÂZIM KARABEKİR EĞİTİM FAKÜLTESİ COĞRAFYA ÖĞRENCİLERİNİN MESLEKİ UYGULAMA GEZİLERİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ Yrd.Doç.Dr. Mustafa GĠRGĠN Yrd.Doç.Dr. Ramazan SEVER Yrd.Doç.Dr.

Detaylı

KĠġĠSEL GELĠġĠM VE EĞĠTĠM YOGA EĞĠTĠMĠ MODÜLER PROGRAMI (YETERLĠĞE DAYALI)

KĠġĠSEL GELĠġĠM VE EĞĠTĠM YOGA EĞĠTĠMĠ MODÜLER PROGRAMI (YETERLĠĞE DAYALI) T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KĠġĠSEL GELĠġĠM VE EĞĠTĠM YOGA EĞĠTĠMĠ MODÜLER PROGRAMI (YETERLĠĞE DAYALI) 2015 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değiģim ile karģı karģıya

Detaylı

T.C. SĠVAS BELEDĠYE BAġKANLIĞI ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 YILI FAALĠYET RAPORU

T.C. SĠVAS BELEDĠYE BAġKANLIĞI ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 YILI FAALĠYET RAPORU T.C. SĠVAS BELEDĠYE BAġKANLIĞI ÇEVRE KORUMA VE KONTROL 2016 YILI FAALĠYET RAPORU 1 T.C. SĠVAS BELEDĠYE BAġKANLIĞI ÇEVRE KORUMA VE KONTROL 2016 YILI FAALĠYET RAPORU A-GÖREV,YETKĠ VE SORUMLULUKLAR: 5393

Detaylı

2015 TEMMUZ KISA VADELİ DIŞ BORÇ İSTATİSTİKLERİ GELİŞMELERİ

2015 TEMMUZ KISA VADELİ DIŞ BORÇ İSTATİSTİKLERİ GELİŞMELERİ 1990-Q1 1990-Q3 1991-Q1 1991-Q3 1992-Q1 1992-Q3 1993-Q1 1993-Q3 1994-Q1 1994-Q3 1995-Q1 1995-Q3 1996-Q1 1996-Q3 1997-Q1 1997-Q3 1998-Q1 1998-Q3 1999-Q1 1999-Q3 2000-Q1 2000-Q3 2001-Q1 2001-Q3 2002-Q1 2002-Q3

Detaylı

2014 YILI KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU

2014 YILI KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU 2014 YILI KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU İÇİNDEKİLER SUNUġ... 4 I- GENEL BĠLGĠLER... 5 A. Misyon ve Vizyon... 5 B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 6 Müdürün Görevleri...

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURULUŞ VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ 1. BÖLÜM: Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar AMAÇ Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Tarım ve KöyiĢleri Bakanlığının 16 Mayıs 2004

Detaylı

2017 YILI MAYIS AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI MAYIS AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH BEYKONAKLAR 2017 YILI MAYIS AYI 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU VE ORGANİZASYON ŞEMASI Ġstanbul ili, Beylikdüzü Ġlçesi, Cumhuriyet Mahallesi Ali Talip Özdemir Caddesi üzerinde

Detaylı

Rapor Sayısı : YMM 06100260-990/2014-20 Rapor Ekleri : 1. YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK SENDĠKA MALĠ TABLOLARININ DENETĠM RAPORU

Rapor Sayısı : YMM 06100260-990/2014-20 Rapor Ekleri : 1. YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK SENDĠKA MALĠ TABLOLARININ DENETĠM RAPORU Rapor Sayısı : YMM 06100260-990/2014-20 Rapor Ekleri : 1 Ankara,10.12.2014 YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK SENDĠKA MALĠ TABLOLARININ DENETĠM RAPORU TASDĠKĠ YAPAN Adı Soyadı : A.Kemal KASAPOĞLU YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRĠN

Detaylı

NİZİP TİCARET ODASI MOSKOVA/RUSYA YURT DIŞI İŞ GEZİSİ SONUÇ RAPORU

NİZİP TİCARET ODASI MOSKOVA/RUSYA YURT DIŞI İŞ GEZİSİ SONUÇ RAPORU PROGRAMI ORGANİZE EDEN HİZMET MERKEZİ / MESLEK KURULUŞU/ ORGANİZATÖR KURULUŞ: GidiĢ Tarihi DönüĢ Tarihi Düzenleme Tarihleri 14 / 09 / 2013 18 / 09 / 2013 Gidilen Ülke / ġehir Rusya / Moskova Katılımcı

Detaylı

C.C.Aktan (Ed.), Yoksullukla Mücadele Stratejileri, Ankara: Hak-İş Konfederasyonu Yayını, 2002.

C.C.Aktan (Ed.), Yoksullukla Mücadele Stratejileri, Ankara: Hak-İş Konfederasyonu Yayını, 2002. C.C.Aktan (Ed.), Yoksullukla Mücadele Stratejileri, Ankara: Hak-İş Konfederasyonu Yayını, 2002. TÜRKİYE DE İŞÇİ VE MEMUR KONFEDERASYONLARININ YOKSULLUK SINIRI KONUSUNDAKİ ARAŞTIRMALARININ SONUÇLARI Ülkemizde

Detaylı

İSTANBUL DA İNSANİ BİR YAŞAM SÜRDÜRMENİN MALİYETİ TL OLARAK BELİRLENDİ

İSTANBUL DA İNSANİ BİR YAŞAM SÜRDÜRMENİN MALİYETİ TL OLARAK BELİRLENDİ İGİAD Türkiye de insani bir yaşam sürdürmenin maliyetini araştırdı İSTANBUL DA İNSANİ BİR YAŞAM SÜRDÜRMENİN MALİYETİ 1.950 TL OLARAK BELİRLENDİ Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD), asgari

Detaylı

MECLĠS KARARI SAYFA : (1) Karar Tarihi Karar No Kararın- Büyükçekmece 516 Ada 3 ve 4 Parsellerin 03 / 11 /2014 ( 94 ) Konusu değerlendirilmesi.

MECLĠS KARARI SAYFA : (1) Karar Tarihi Karar No Kararın- Büyükçekmece 516 Ada 3 ve 4 Parsellerin 03 / 11 /2014 ( 94 ) Konusu değerlendirilmesi. Karar Tarihi Karar No Kararın- Büyükçekmece 516 Ada 3 ve 4 Parsellerin 03 / 11 /2014 ( 94 ) Konusu değerlendirilmesi. ERYĠĞĠT (Katılmadı)-Dilek TEKĠN-Cemal KAYA-Ersel YAZICI-Emine DEMĠRCĠ -Muharem Aziz

Detaylı

BĠRĠNCĠ BASAMAK SAĞLIK ÇALIġANLARINDA YAġAM DOYUMU, Ġġ DOYUMU VE TÜKENMĠġLĠK DURUMU

BĠRĠNCĠ BASAMAK SAĞLIK ÇALIġANLARINDA YAġAM DOYUMU, Ġġ DOYUMU VE TÜKENMĠġLĠK DURUMU GOÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Tokat Halk Sağlığı Müdürlüğü BĠRĠNCĠ BASAMAK SAĞLIK ÇALIġANLARINDA YAġAM DOYUMU, Ġġ DOYUMU VE TÜKENMĠġLĠK DURUMU Yalçın Önder¹, Rıza Çıtıl¹, Mücahit Eğri¹,

Detaylı

SMMM FİNANSAL MUHASEBE MADDİ DURAN VARLIKLAR

SMMM FİNANSAL MUHASEBE MADDİ DURAN VARLIKLAR 1. ve 2. SORULARI AġAĞIDAKĠ BĠLGĠLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. ĠĢletme, satıģ mağazasında daha çok mal sergileyebilmek için yeni bir vitrin ile asma kat yaptırmıģtır. 1. Mağazanın iģletmenin aktifine kayıtlı

Detaylı

Üniversite ve Yurt-Kur Çalışanları İçin TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFLERİMİZ

Üniversite ve Yurt-Kur Çalışanları İçin TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFLERİMİZ Üniversite ve Yurt-Kur Çalışanları İçin TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFLERİMİZ 2012 26 Ocak 2012 Memur-Sen Konfederasyonu Genel Tekliflerimiz üyüzdelik Zam: Maaş artış oranı 2012 yılı için yüzde 16, 2013 yılı için

Detaylı

ÇEKMEKÖY BELEDĠYE BAġKANLIĞI

ÇEKMEKÖY BELEDĠYE BAġKANLIĞI ÇEKMEKÖY BELEDĠYE BAġKANLIĞI SAĞLIK ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI FAALĠYET RAPORU I-GENEL BĠLGĠLER A-MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN YETKĠ,GÖREV VE SORUMLULUKLARI -Müdürlüğün Görevleri: Sağlık İşleri müdürlüğü,belediye Kanunu,büyükşehir

Detaylı

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2007 Yılı Kurumsal Mali Durum. Ve Beklentiler Raporu

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2007 Yılı Kurumsal Mali Durum. Ve Beklentiler Raporu T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı TEMMUZ- NĠĞDE SUNUġ 518 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 3 uncu maddesi uyarınca,

Detaylı

ANASÜREÇ BAZINDA RĠSK RAPORU

ANASÜREÇ BAZINDA RĠSK RAPORU 1 in Ait Olduğu Alt Süreci 5 - Enstitü, Yüksekokul, ve AraĢtırma Merkezi Yönetim Yüksekokul, ve T.C. ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ 504 - GEMLĠK ASIM KOCABIYIK MESLEK YÜKSEKOKULU ANASÜREÇ BAZINDA RĠSK RAPORU Seçilen

Detaylı

Ğİ İ ÖĞ Ü Ğ Ğ Ç ğ ÜÇÜ Ş Ç Ç Ğ Ğ Ğ ğ Ç Ç ğ Ç Ö ğ Ğ Ç ğ ÜÇÜ Ş ğ ğ Ğ Ğ» Ğ Ğ Ç ğ ÜÇÜ Ş Ç Ç ğ Ç ğ Ç Ğ Ğ Ğ Ç ğ Ğ Ç ğ ÜÇÜ Ş Ç Ğ Ğ Ğ Ş ĞĞ Ç Ğ ğ ğ ğ ğ İ ğ Ç Ç ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ Ç ğ ğ ğ ğ ğ

Detaylı

MEMURUN HAYATI BORÇ ÖDEMEKLE GEÇİYOR! Yazar Editör Pazartesi, 20 Ocak 2014 07:48

MEMURUN HAYATI BORÇ ÖDEMEKLE GEÇİYOR! Yazar Editör Pazartesi, 20 Ocak 2014 07:48 Pazartesi 20 Ocak 2014 07:48 Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi nin yaptığı araştırma kamu görevlilerinin meslek haya tlarını borç ödeyerek geçirdiklerini ortaya koydu Yüzde 97 si borçlu olan memurların 60

Detaylı

ERASMUS. ERASMUS PERSONEL EĞĠTĠM ALMA HAREKETLĠLĠĞĠ BAġVURU REHBERĠ

ERASMUS. ERASMUS PERSONEL EĞĠTĠM ALMA HAREKETLĠLĠĞĠ BAġVURU REHBERĠ ERASMUS PERSONEL EĞĠTĠM ALMA HAREKETLĠLĠĞĠ BAġVURU REHBERĠ BAġVURU: Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği faaliyetinden yararlanmak isteyen personelimizin 06 Kasım 2013 29 Kasım 2013 tarihleri arasında aģağıda

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH BEYKONAKLAR 2016-2017 OCAK-ŞUBAT VE MART AYLARI AYLIK FAALİYET 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Beylikdüzü Ġlçesi, Cumhuriyet Mahallesi Ali Talip Özdemir Caddesi üzerinde kurulu tekbir toplu

Detaylı

HALTER FEDERASYONU BAġKANLIĞI SÖZLEġMELĠ PERSONEL VE ANTRENÖR ÇALIġTIRMA TALĠMATI

HALTER FEDERASYONU BAġKANLIĞI SÖZLEġMELĠ PERSONEL VE ANTRENÖR ÇALIġTIRMA TALĠMATI HALTER FEDERASYONU BAġKANLIĞI SÖZLEġMELĠ PERSONEL VE ANTRENÖR ÇALIġTIRMA TALĠMATI (Karar Tarihi: 14.01.2009 - Yayın Tarihi : 1.01.2009) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu Talimatın amacı Türkiye

Detaylı

T.C. ġirnak ÜNĠVERSĠTESĠ

T.C. ġirnak ÜNĠVERSĠTESĠ T.C. ġirnak ÜNĠVERSĠTESĠ YAPI ĠġLERĠ VE TEKNĠK DAĠRE BAġKANLIĞI 2010 YILI FAALĠYET RAPORU ġirnak - 2010 ĠÇĠNDEKĠLER BĠRĠM YÖNETĠCĠ SUNUġU I- GENEL BĠLGĠLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar...

Detaylı

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 MAYIS MAYIS 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 MAYIS MAYIS 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU SAYFA : 1/7 PROJE ADI KONU ve TARİH ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 MAYIS 2017 30 MAYIS 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Avcılar Ġlçesi, Tahtakale Mahallesi Petunya Sokak üzerinde kurulu

Detaylı

Akılcı Ġlaç Kullanımı. SELĠME TOPRAK Malatya Devlet Hastanesi

Akılcı Ġlaç Kullanımı. SELĠME TOPRAK Malatya Devlet Hastanesi Akılcı Ġlaç Kullanımı SELĠME TOPRAK Malatya Devlet Hastanesi İLAÇ M.Ö. 300 : Al, bu kökü ye. M.S. 1000 : O kök kötü! gel, bu duayı oku. M.S. 1850 : O dua batıl inanç. Al, bu iksiri iç. M.S. 1940 : O iksir

Detaylı

Ġstanbul daki ĠnĢaat Mühendisliği Öğrencilerinin Motivasyonlarını Etkileyen Faktörlerin Değerlendirmesi

Ġstanbul daki ĠnĢaat Mühendisliği Öğrencilerinin Motivasyonlarını Etkileyen Faktörlerin Değerlendirmesi . İnşaat Yönetimi Kongresi, -- Kasım, Bursa daki ĠnĢaat Mühendisliği Öğrencilerinin Motivasyonlarını Etkileyen Faktörlerin Değerlendirmesi Özet Gülgün Mıstıkoğlu Motivasyon özde insanların baģarılı olmalarına,

Detaylı

KANADA. Sd yurt dıģı egitim ile hayallerinizi gercekleģtirin sd yurt dıģı egitim güvenin adı

KANADA. Sd yurt dıģı egitim ile hayallerinizi gercekleģtirin sd yurt dıģı egitim güvenin adı KANADA Sd yurt dıģı egitim ile hayallerinizi gercekleģtirin sd yurt dıģı egitim güvenin adı Dünya nın en geliģmiģ ülkeleri arasında yer alan Kanada, çok kaliteli eğitim kurumlarına ve kaliteli bir eğitim

Detaylı

T.C. SĠNOP ÜNĠVERSĠTESĠ 2011 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

T.C. SĠNOP ÜNĠVERSĠTESĠ 2011 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU T.C. SĠNOP ÜNĠVERSĠTESĠ 211 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU STRATEJĠ GELĠġTĠRME DAĠRE BAġKANLIĞI-TEMMUZ 211 a) Personel Giderleri: 1.35. 1.2. 1.5. 9. 75. 6. 45. 3. 15. OCAK ŞUBAT MART

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM ve BEKLENTİLER RAPORU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Temmuz-2015 KONYA - İÇİNDEKİLER - BÜTÇE GİDERLERİ GELİŞİM TABLOSU... 1 BÜTÇE GELİRLERİ

Detaylı

T.C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI Ġzleme ve Değerlendirme Birimi 2013 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI KAPANIŞ RAPORU

T.C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI Ġzleme ve Değerlendirme Birimi 2013 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI KAPANIŞ RAPORU T.C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI Ġzleme ve Değerlendirme Birimi 2013 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI KAPANIŞ RAPORU Haziran - 2014 1. GĠRĠġ 2013 YILI TEKNĠK DESTEK PROGRAMI Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet

Detaylı

AVCILAR BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 6. SEÇĠM DÖNEMĠ 3. TOPLANTI YILI 2016 SENESĠ MAYIS AYI MECLĠS TOPLANTISINA AĠT KARAR ÖZETĠ

AVCILAR BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 6. SEÇĠM DÖNEMĠ 3. TOPLANTI YILI 2016 SENESĠ MAYIS AYI MECLĠS TOPLANTISINA AĠT KARAR ÖZETĠ AVCILAR BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 6. SEÇĠM DÖNEMĠ 3. TOPLANTI YILI 2016 SENESĠ MAYIS AYI MECLĠS TOPLANTISINA AĠT KARAR ÖZETĠ Avcılar Belediye Meclisinin 6. Seçim Dönemi 3. Toplantı Yılı 2016 Senesi MAYIS ayı

Detaylı

M.Ali ZEREN Sibel ÇAKIN BAYHAN Cengiz DEMĠRALP Mali Hiz.Müd.V. Kültür ve Sos.ĠĢl.Müd.V. Özel Kalem Müd.V. (Ġzinli)

M.Ali ZEREN Sibel ÇAKIN BAYHAN Cengiz DEMĠRALP Mali Hiz.Müd.V. Kültür ve Sos.ĠĢl.Müd.V. Özel Kalem Müd.V. (Ġzinli) Karar Tarihi : 17/04/2014 Karar No : 2014/1 Karar Konusu : Encümen Toplantı Günleri KONU : Yazı ĠĢleri Müdürlüğünün,17/04/2014 tarih ve 141 sayılı yazısında;30 Mart Mahalli Ġdareler Genel Seçimleri yapılmasından

Detaylı

Sosyal Politikayı Yeniden Düşünmek! NEDEN?

Sosyal Politikayı Yeniden Düşünmek! NEDEN? Sosyal Politikayı Yeniden Düşünmek! NEDEN? -Nereden?- Sosyal Sorunlar? İşsizlik, yoksulluk, ayırımcılık. Sosyal sınıflar, tabakalar, gruplar? İşsiz, yaşlı, çocuk, engelli. Yasalar, kurumlar, araçlar? -Anayasa,

Detaylı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

MERSİN BÜYÜKŞEHİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU MERSİN BÜYÜKŞEHİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ekim 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN

Detaylı

Örnekleme Süreci ve Örnekleme Yöntemleri

Örnekleme Süreci ve Örnekleme Yöntemleri Örnekleme Süreci ve Örnekleme Yöntemleri Prof. Dr. Cemal YÜKSELEN Ġstanbul Arel Üniversitesi 4. Pazarlama AraĢtırmaları Eğitim Semineri 26-29 Ekim 2010 Örnekleme Süreci Anakütleyi Tanımlamak Örnek Çerçevesini

Detaylı

ĠZKA MARKA BĠLĠNĠRLĠĞĠ ARAġTIRMASI RAPORU

ĠZKA MARKA BĠLĠNĠRLĠĞĠ ARAġTIRMASI RAPORU ĠZMĠR KALKINMA AJANSI T.C. BAġBAKANLIK TÜRKĠYE ĠSTATĠSTĠK KURUMU ĠZMĠR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ĠZKA MARKA BĠLĠNĠRLĠĞĠ ARAġTIRMASI RAPORU (AĞUSTOS 2010) ĠÇĠNDEKĠLER Sayfa No ġekġl DĠZĠNĠ... 6 TABLO DĠZĠNĠ... 10

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı 2014 Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı 2014 YILI MAL ve HĠZMET ALIMLARI ĠLE YAPIM ĠġLERĠNDE %10 LUK KULLANIM RAPORU 1 Karaman-2015

Detaylı

PAZARLAMA VE PERAKENDE

PAZARLAMA VE PERAKENDE T.C. MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI PAZARLAMA VE PERAKENDE FĠRMA ĠġLEMLERĠ 341TP0040 Ankara, 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

Ġġ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞINDAN DOĞAN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLER

Ġġ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞINDAN DOĞAN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLER Ġġ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞINDAN DOĞAN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLER Okan Güray BÜLBÜL GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ĠKTĠSADĠ VE ĠDARĠ BĠLĠMLER FAKÜLTESĠ ARAġTIRMA GÖREVLĠSĠ AKġAM GAZETESĠ YAZARI ĠġVERENĠN Ġġ KAZASINI BĠLDĠRĠM

Detaylı

TOPLUMSAL CĠNSĠYETLE ĠLGĠLĠ KURAMLAR. İlknur M. Gönenç

TOPLUMSAL CĠNSĠYETLE ĠLGĠLĠ KURAMLAR. İlknur M. Gönenç TOPLUMSAL CĠNSĠYETLE ĠLGĠLĠ KURAMLAR İlknur M. Gönenç Erkek diģi sorulmaz, muhabbetin dilinde, Hak kın yarattığı her Ģey yerli yerinde. Bizim nazarımızda, kadın erkek farkı yok, Noksanlıkla eksiklik, senin

Detaylı

KOMĠSYONLARIMIZ. Ortak Dersleri Ġnceleme Komisyonu 1) Doç.Dr.Ercüment KARAKAġ 2) Doç.Dr.Melih ĠNAL 3) Doç.Dr.Mehmet UÇAR 4) Yrd.Doç.Dr.

KOMĠSYONLARIMIZ. Ortak Dersleri Ġnceleme Komisyonu 1) Doç.Dr.Ercüment KARAKAġ 2) Doç.Dr.Melih ĠNAL 3) Doç.Dr.Mehmet UÇAR 4) Yrd.Doç.Dr. FYK Üyeleri 1) Prof.Dr.SatılmıĢ TEKĠNDAL 2) Prof.Dr.Kadir ERKAN 3) Prof.Dr.Muharrem YILMAZ 4) Doç.Dr.Mustafa ÇANAKÇI 5) Doç.Dr.Celal ÇEKEN 6) Yrd.Doç.Dr.Özcan ATLAM 7) Yüksel YILMAZ FAKÜLTE KURULU Üyeleri

Detaylı

Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Mayıs - Ekim 2011 Faaliyet Raporu. Güner ATMACAOĞLU

Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Mayıs - Ekim 2011 Faaliyet Raporu. Güner ATMACAOĞLU Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Mayıs - Ekim 2011 Faaliyet Raporu Güner ATMACAOĞLU Toplantı Konu BaĢlıkları Genel Bilgilendirme Yürütülmekte Olan ĠĢler Talepler ve Ġhtiyaçlar GeliĢtirme ÇalıĢmaları

Detaylı

T.C. TOPRAK MAHSULLERĠ OFĠSĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM ĠDARÎ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI NĠSAN 2013

T.C. TOPRAK MAHSULLERĠ OFĠSĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM ĠDARÎ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI NĠSAN 2013 T.C. TOPRAK MAHSULLERĠ OFĠSĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM ĠDARÎ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI NĠSAN 2013 TOPLANTI TARĠHĠ : 17.04.2013 TOPLANTI SAATĠ : 10:00 TOPLANTI YERĠ : TMO Genel Müdürlüğü Toprak Mahsulleri Ofisi

Detaylı

SAĞLIKTA DÖNÜġÜMÜN TIP EĞĠTĠMĠNE ETKĠSĠ

SAĞLIKTA DÖNÜġÜMÜN TIP EĞĠTĠMĠNE ETKĠSĠ SAĞLIKTA DÖNÜġÜMÜN TIP EĞĠTĠMĠNE ETKĠSĠ Sağlıkta yapılan dönüģümü değerlendirirken sadece sağlık alanının kendi dinamikleriyle değil aynı zamanda toplumsal süreçler, ideolojik konumlandırılmalar, sınıflararası

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ. SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ. SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU 2012 ĠÇĠNDEKĠLER ÜST YÖNETĠCĠ SUNUġU I- GENEL BĠLGĠLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- Ġdareye

Detaylı

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH KAVAKLI KONAKLARI SĠTESĠ 2017 AĞUSTOS AYI FAALĠYET RAPORU 1. SİTE TANITIMI, YÖNETİM KURULU, ORGANİZASYON ŞEMASI Ġstanbul ili, Beylikdüzü Ġlçesi, Kavaklı Mahallesi Kavaklı Caddesi

Detaylı

1+1 SOSYAL KONUTLARIN İŞ AKIŞI

1+1 SOSYAL KONUTLARIN İŞ AKIŞI 1+1 SOSYAL KONUTLARIN İŞ AKIŞI Sosyal Konut Projesi başvuruları, 9 Şubat 18 Şubat 2011 tarihleri arasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından aşağıda yer alan başvuru şartları ile kabul

Detaylı

TÜRKĠYE SĠYASĠ EĞĠLĠMLER VE BEKLENTĠLER ARAġTIRMASI. Ekim 2009

TÜRKĠYE SĠYASĠ EĞĠLĠMLER VE BEKLENTĠLER ARAġTIRMASI. Ekim 2009 TÜRKĠYE SĠYASĠ EĞĠLĠMLER VE BEKLENTĠLER ARAġTIRMASI Ekim 2009 BU SONUÇLAR, SONAR YAYINCILIK LTD. ġtġ RAPOR ABONELERĠ ĠÇĠN GERÇEKLEġTĠRĠLEN ARAġTIRMADAN ALINMIġTIR. 2 Sonar AraĢtırma A.ġ. nin, Ekim ayında

Detaylı

ĠYĠ YÖNETĠġĠM- KALĠTELĠ YAġAM ĠSTANBUL 2008 HİZMET MEMNUNİYETİNİ ÖLÇÜMLEME 15 ŞUBAT 2008

ĠYĠ YÖNETĠġĠM- KALĠTELĠ YAġAM ĠSTANBUL 2008 HİZMET MEMNUNİYETİNİ ÖLÇÜMLEME 15 ŞUBAT 2008 HİZMET MEMNUNİYETİNİ ÖLÇÜMLEME 15 ŞUBAT 2008 AMACI Belediyeler+ Merkezi Yönetim Hizmetlerin nasıl algılandığını anlamak, Hizmet kalitesini yükseltmek Performansı ölçebilmek Yeni hizmetler verirken, ihtiyaçları

Detaylı

T.C. ADANA BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ M E C L Ġ S. Sayı: 67597785-050.01.04/40 09.02.2015 Özü: Üye Seçimi K A R A R

T.C. ADANA BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ M E C L Ġ S. Sayı: 67597785-050.01.04/40 09.02.2015 Özü: Üye Seçimi K A R A R T.C. ADANA BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ M E C L Ġ S Sayı: 67597785-050.01.04/40 09.02.2015 Özü: Üye Seçimi K A R A R BüyükĢehir Belediye Meclisi nin 09.02.2015 tarihli oturumunda okunan, BaĢkanlığın 09.02.2015

Detaylı

Ş ş ş ğ Ö ç Ç ş ö ş ğ ğ ğ ç ğ ğ ş ğ ş ö ğ Ş ş ş ş ş Ş ş ğ ç ç ş ş ğ Ş ş ş Ş Ş Ş ö ö ş ğ Ü ş ö ş ç ğ Ş ö ğ ç ç ş ç ö ğ ş ö ğ ğ ç ş ş ş ğ ö ş ö ğ ö Ş ç ç ş Ç ğ ş ş ö ş ğ ğ ö ş ç ö ç ğ ş Ç ş ş ş ğ ç ğ ö Ö

Detaylı

ĠYĠ YÖNETĠġĠM PROGRAMI. HĠZMET MEMNUNĠYET ARAġTIRMALARI

ĠYĠ YÖNETĠġĠM PROGRAMI. HĠZMET MEMNUNĠYET ARAġTIRMALARI HĠZMET MEMNUNĠYET ARAġTIRMALARI SORU FORMU YAPISI EĞĠTĠM ERĠġĠM MEMNUNĠYET SORUN YAġAMA YEREL HĠZMETLERĠN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ SOSYAL HĠZMETLER ERĠġĠM MEMNUNĠYET SORUN YAġAMA SAĞLIK ALTYAPI (Elektrik, Su

Detaylı

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ YENİ ZAMMI İLE TANIŞTI

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ YENİ ZAMMI İLE TANIŞTI SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ YENİ ZAMMI İLE TANIŞTI Emekliler bu dönemde olduğu kadar hiçbir dönem gözde olmamıştı.fakat çıkan sonuçlar ile emekliler ayaklarına gelen fırsatları değerlendirmedikleri gibi,yapılan

Detaylı

HAZIRLAYAN: HÜSEYİN KARADAĞ SPK LİSANSLI GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANI HARİTA MÜHENDİSİ

HAZIRLAYAN: HÜSEYİN KARADAĞ SPK LİSANSLI GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANI HARİTA MÜHENDİSİ KENTSEL DÖNÜŞÜM HAZIRLAYAN: HÜSEYİN KARADAĞ SPK LİSANSLI GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANI HARİTA MÜHENDİSİ KENTSEL DÖNÜŞÜM Kentsel Dönüşüm Nedir? Kentsel sorunlar ve ihtiyaçlar göz önüne alınarak bir bölgenin

Detaylı

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ECZACILIK AKADEMİSİ BİLİM, HİZMET, TEŞVİK VE AKADEMİ ÖZEL ÖDÜLLERİ BAŞVURU ESASLARI VE FORMLAR

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ECZACILIK AKADEMİSİ BİLİM, HİZMET, TEŞVİK VE AKADEMİ ÖZEL ÖDÜLLERİ BAŞVURU ESASLARI VE FORMLAR TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ECZACILIK AKADEMİSİ BİLİM, HİZMET, TEŞVİK VE AKADEMİ ÖZEL ÖDÜLLERİ BAŞVURU ESASLARI VE FORMLAR Madde 1. TÜRK ECZACILARI BĠRLĠĞĠ ECZACILIK AKADEMĠSĠ tarafından: Bilim, Hizmet, TeĢvik

Detaylı

SAĞLIK-SEN YILI IV. DÖNEM TOPLU SÖZLEġME TALEPLERĠMĠZ

SAĞLIK-SEN YILI IV. DÖNEM TOPLU SÖZLEġME TALEPLERĠMĠZ SAĞLIK-SEN 2018-2019 YILI IV. DÖNEM TOPLU SÖZLEġME TALEPLERĠMĠZ 1. Sağlık ve sosyal hizmet çalıģanlarının zam ve tazminatları artırılmalıdır. a. Özel hizmet tazminatları 15 puan artırılmalıdır. 15 puanlık

Detaylı

ÇĠNLĠ LASTĠKLER TÜRKĠYE NĠN YOLLARINDA SALINIRKEN

ÇĠNLĠ LASTĠKLER TÜRKĠYE NĠN YOLLARINDA SALINIRKEN ÇĠNLĠ LASTĠKLER TÜRKĠYE NĠN YOLLARINDA SALINIRKEN Melisa KORKMAZ Günümüz koģullarında ülkeler arası entegrasyonun artması sonucu ekonomik faaliyetler daha geniģ bir coğrafya üzerinde gerçekleģmeye baģlamıģ;

Detaylı

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU. Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU. Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi Bilim Dalı öğrencisi Ahmet ÖZKAN tarafından hazırlanan Ġlkokul ve Ortaokul Yöneticilerinin

Detaylı

TÜRKĠYE DE ÇĠMENTO SEKTÖRÜ

TÜRKĠYE DE ÇĠMENTO SEKTÖRÜ Sayfa No: 1 TÜRKĠYE DE ÇĠMENTO SEKTÖRÜ Global ekonomide gözlenen sıkıntılara karģın ülkemizde ekonomik büyümenin devam etmesine paralel olarak iç pazarda çimento sektörü açısından da olumlu bir yıl geride

Detaylı

2012 YILI SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU

2012 YILI SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU 2012 YILI SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU ĠÇĠNDEKĠLER ÜST YÖNETĠCĠ SUNUġU I- GENEL BĠLGĠLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- Ġdareye ĠliĢkin Bilgiler.... 1- Fiziksel

Detaylı

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU Adı Soyadı : Emre ARSLANBAY Unvanı : Uzman Konu : Hollanda ÇalıĢma Ziyareti Görev Yeri : HOLLANDA Görev Tarihi : 05-10.03.2017 RAPOR

Detaylı

ĠSTANBUL UNĠVERSĠTESĠ EEBĠYAT FAKÜLTESĠ. AB HİBE PROGRAMLARI KONUSUNDA SEMİNER Dr. AHMET KOÇAK 24.02.2012

ĠSTANBUL UNĠVERSĠTESĠ EEBĠYAT FAKÜLTESĠ. AB HİBE PROGRAMLARI KONUSUNDA SEMİNER Dr. AHMET KOÇAK 24.02.2012 ĠSTANBUL UNĠVERSĠTESĠ EEBĠYAT FAKÜLTESĠ AB HİBE PROGRAMLARI KONUSUNDA SEMİNER Dr. AHMET KOÇAK 24.02.2012 1 AB PROJESĠ NEDĠR? Açıklanan plan ve programlar doğrultusunda, belirlenmiģ sorunlara/ihtiyaçlara

Detaylı

NIN BANKA BONOSU VE/VEYA ISKONTOLU TAHVĠLLERĠ VE/VEYA TAHVĠLLERĠNĠN HALKA ARZINA

NIN BANKA BONOSU VE/VEYA ISKONTOLU TAHVĠLLERĠ VE/VEYA TAHVĠLLERĠNĠN HALKA ARZINA TÜRKĠYE Ġġ BANKASI A.ġ. NIN BANKA BONOSU VE/VEYA ISKONTOLU TAHVĠLLERĠ VE/VEYA TAHVĠLLERĠNĠN HALKA ARZINA ĠLĠġKĠN SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN 20.01.2011 TARIHINDE ONAYLANAN 26.01.2011 TARĠHĠNDE TESCĠL

Detaylı

ĠÇĠNDEKĠLER. I. OCAK-HAZĠRAN 2018 DÖNEMĠ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 3 A. Bütçe Giderleri B. Bütçe Gelirleri... 7

ĠÇĠNDEKĠLER. I. OCAK-HAZĠRAN 2018 DÖNEMĠ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 3 A. Bütçe Giderleri B. Bütçe Gelirleri... 7 ĠÇĠNDEKĠLER I. OCAK-HAZĠRAN 2018 DÖNEMĠ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 3 A. Bütçe Giderleri... 4 01- Personel Giderleri... 4 02- Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri... 4 03- Mal ve Hizmet Alım

Detaylı

TÜRK-İŞ Haber Bülteni

TÜRK-İŞ Haber Bülteni TÜRK-İŞ Haber Bülteni T ü r k i y e İ ş ç i S e n d i k a l a r ı K o n f e d e r a s y o n u Bayındır Sokak No: 10 Kızılay - Ankara Tel: (0.312) 433 31 25-29 Faks: (0.312) 433 85 80-433 68 09 facebook.com/turkiskonfederasyonu

Detaylı

BAġVURU SAHĠBĠ: Warotec Gmbh - Kaya ĠnĢaat Ġth. Ġhrc. Taah. Tur. Doğalgaz Tic. Ltd. ġti., 1439 Sokak No.11/b Alsancak/ĠZMĠR

BAġVURU SAHĠBĠ: Warotec Gmbh - Kaya ĠnĢaat Ġth. Ġhrc. Taah. Tur. Doğalgaz Tic. Ltd. ġti., 1439 Sokak No.11/b Alsancak/ĠZMĠR TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: BaĢkan: Dr. Hasan GÜL Üyeler :II. BaĢkan Ali Kemal AKKOÇ, Hicabi ECE, Ali KAYA, Hakan GÜNAL, Kazım ÖZKAN, Adem KAMALI, Erkan DEMĠRTAġ BAġVURU SAHĠBĠ: Warotec Gmbh - Kaya ĠnĢaat

Detaylı

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 NĠSAN NĠSAN 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU

TARİH: REVIZYON: 0 SAYFA : 1/7 ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 NĠSAN NĠSAN 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU SAYFA : 1/7 PROJE ADI KONU ve TARİH ISPARTAKULE KOZA EVLERĠ-2 01 NĠSAN 2017 30 NĠSAN 2017 AYLIK FAALĠYET RAPORU 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Avcılar Ġlçesi, Tahtakale Mahallesi Petunya Sokak üzerinde kurulu

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ BĠLGĠSAYAR MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU. Buraya Öğrencinin Adı Soyadı yazılacaktır

T.C. ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ BĠLGĠSAYAR MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU. Buraya Öğrencinin Adı Soyadı yazılacaktır T.C. ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ BĠLGĠSAYAR MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU Buraya Öğrencinin Adı Soyadı yazılacaktır Buraya Staj Yaptığı Yer yazılacaktır Buraya Ay, Yıl yazılacaktır

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ÖĞRENCĠLERĠNĠN ÖĞRETMENLĠK MESLEĞĠNE ĠLĠġKĠN TUTUMLARI DÖNEM PROJESĠ.

ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ÖĞRENCĠLERĠNĠN ÖĞRETMENLĠK MESLEĞĠNE ĠLĠġKĠN TUTUMLARI DÖNEM PROJESĠ. 1 T.C. ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ ANABĠLĠM DALI EĞĠTĠM YÖNETĠMĠ, TEFTĠġĠ, PLANLAMASI VE EKONOMĠSĠ BĠLĠM DALI ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM

Detaylı

Ek-7 (KAPAK) LOGO ... 2 VERĠMLĠLĠK ARTIRICI PROJE ... 3

Ek-7 (KAPAK) LOGO ... 2 VERĠMLĠLĠK ARTIRICI PROJE ... 3 (KAPAK) LOGO 1... 2 VERĠMLĠLĠK ARTIRICI PROJE... 3 4 1 2 3 4 Proje sahibi iģletmenin veya tüzel kiģinin logosu yer alacaktır. Proje sahibi iģletmenin veya tüzel kiģinin adı veya ünvanı yazılacaktır. Proje

Detaylı

MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI. ÖZEL EĞĠTĠM REHBERLĠK VE DANIġMA HĠZMETLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI. ÖZEL EĞĠTĠM REHBERLĠK VE DANIġMA HĠZMETLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ÖZEL EĞĠTĠM REHBERLĠK VE DANIġMA HĠZMETLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2010-2014 STRATEJĠK 1 PLANI MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ÖZEL EĞĠTĠM REHBERLĠK VE DANIġMA HĠZMETLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2010-2014

Detaylı

HAVZA PROJELERĠNDE SOSYO-EKONOMĠK GĠRDĠLERĠN BELĠRLENMESĠ. Prof.Dr.Özden GÖRÜCÜ KahramanmaraĢ Sütçü Ġmam Üniversitesi Orman Fakültesi

HAVZA PROJELERĠNDE SOSYO-EKONOMĠK GĠRDĠLERĠN BELĠRLENMESĠ. Prof.Dr.Özden GÖRÜCÜ KahramanmaraĢ Sütçü Ġmam Üniversitesi Orman Fakültesi HAVZA PROJELERĠNDE SOSYO-EKONOMĠK GĠRDĠLERĠN BELĠRLENMESĠ Prof.Dr.Özden GÖRÜCÜ KahramanmaraĢ Sütçü Ġmam Üniversitesi Orman Fakültesi Orman ve Su ĠĢleri Bakanlığı ÇölleĢme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü

Detaylı

KALKINMA KURULU ŞANLIURFA DEZAVANTAJLI GRUPLAR, SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER KOMİSYONU KASIM 2015

KALKINMA KURULU ŞANLIURFA DEZAVANTAJLI GRUPLAR, SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER KOMİSYONU KASIM 2015 KASIM 2015 T. C. KALKINMA KURULU TRC2 2014-2023 BÖLGE PLANI KOORDİNASYON VE İZLEME KOMİSYONLARI ŞANLIURFA DEZAVANTAJLI GRUPLAR, SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER KOMİSYONU İLERLEME RAPORU 2015/1 stajyer [Şirket

Detaylı