Sürü Yönetim Sistemleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sürü Yönetim Sistemleri"

Transkript

1 Sürü Yönetim Sistemleri TR

2

3 Etkin işletme: Çiftlikler için geleceklerini planlamaları konusunda çok önemlidir. Nedap in sürüleriniz için özel olarak geliştirmiş olduğu akıllı kontrol sistemi, kalite geliştirilmesi ve büyüme için yeni bir yükseliş sağlar. Otomatik yemleme, kızgınlık tespiti, ayırma ve süt veriminin kaydedilmesi gibi amaçları kolayca birleştiren bağımsız bir platform. Kısacası, sürünüzü idare edebilmeniz için top yekün çözüm. Büyümeyi amaçlayan ve daha fazla ürüne ve kontrole gereksinim duyan işletmeler, Nedap kontrol sistemini seçin. İdeal Yönetici.

4

5 Yılların pratik tecrübesine dayanan Nedap ın tanımlama sistemi kendi örnekleri arasındaki en çok yönlü ve güvenilir olandır. Bu bilgi ve en ileri tekniğe sahip teknolojinin uzmanlığı çiftlik büyükbaş hayvanları için geliştirilmiş bu yeni teknolojik tanımlama aracında birleşti. Sonuçta Nedap sadece teknik anlamda en iyi sonuçları sağlamıyor, aynı zamanda bir sürü farklı müşterinin isteklerini de biribiriyle uzlaştırmaya çalşıyor. Yüksek düzey tanımlama: Nedap ın her kullanıcı için doğru bir uygulaması vardır.

6

7 Küçük sürülerde tecrübeli gözler bir ineğin iyi durumda, hasta ya da kızgınlık döneminde olup olmadığını fark eder. Ancak çok sayıda hayvan söz konusu olduğunda her ineği bireysel olarak gözlemlemek imkansızlaşır. Çiftliklerdeki sürüler gelecek yıllarda artacağından, etkin bir bilgi sistemi çok önemlidir. Nedap Laktivatör örneğin bir ineğin kızgınlık zamanı gibi gerek duyacağınız her türlü temel veriyi toplar, size yumurtlamayı ve bu sayede en iyi dölleme zamanını tahmin etme konusunda en güvenilir metodu sunar.

8

9 Nedap ın sertifikalı süt verim kayıt sistemi her hayvanın süt üretim verilerinin günlük olarak güncelleştirilmesini sağlar. Elde ettiğiniz bilgi işletmenizi daha hedeflenmiş bir biçimde yönetmenize imkan verir. Süt verimi sürü faaliyet fonksiyonu hususunda çok önemli bir faktördür ve size yönetim sürecine ilişkin önemli bulgular sağlar. Nedap süt verim kayıt sistemi ve süt sağım odası kontrolörleri, günlük faaliyetlerinizi gelişmiş kaynakları kullanarak kolayca ve etkin bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlar.

10

11 Twin Nedap her bir ineğin denetlenmesini, seçilmesini ve ayrılmasnı IR3 IR3 IR3 kolaylaştırır. Ayırma sistemi Nedap ın saygın tanıma teknolojisine dayanmaktadır. Bu kontrol sistemi ile kullanılması faaliyetlerinizde etkin bir yönlendirme sağlar ve daha fazla büyüme ve çıktı için bir firma temeli oluşturur. İnekleriniz hem sürü bazında hem de bireysel bazda daha iyi yönetilir. Siz seçin, Nedap ayırır.

12

13 Nedap sürü yönetim sistemi her ineğin doğru zamanda, gerektiği kadar ve doğru olan yemle beslenmesini garanti altına alır. Bunun temeli olarak dört farklı kombinasyon kullanılabilir: süt verimi yemleme eğrisi, süt verme zamanı yemleme eğrisi, her üretim grubu başına yemleme eğrisi ve her hayvan başına belirlenmiş miktar. Yemleme eğrileri basitçe ve kolayca oluşturulabilir. Bu bireysel kesif yemle metodu çok etkin olmakla birlikte, aynı zamanda da paradan tasarruf sağlar.

14

15 Nedap Tarım, sadece teknolojik olarak yüksek nitelikli ve inanılmaz garantilere sahip ürünleri için değil, aynı zamanda global bir yetkili satıcı ağı ile de ayakta durmaktadır. Bu kişisel destek servisi test çiftliklerinden ve çeşitli son kullanıcılardan elde edilmiş tecrübelerden yararlanır. Nedap ın Araştırma-Geliştirme birimleri sizinle ve sizin için yeni ürünler geliştirir. Geleceğe birlikte hazırlanalım!

16

17 Sürü Yönetim Sistemleri - Makinalaşma, otomasyon ve robotizasyonu tek bir işletme sisteminde birleştirir. - Çeşitli yazılım ve işletim sistemleri ile uyumludur - Kolay uyarlanır ve geliştirilir. - Son derece kullanımı kolaydır: hemen kullanılabilir. - Donanım ve yazılım sürüleriniz için kullanıcılar tarafından geliştirilmiştir. - Kapsamlı bir şekilde pratikte test edilmiştir, işletmeyi hemen daha etkin hale getirmiştir. - Yazılım standartlarının geldiği en son nokta baz alınarak geliştirilmiştir. - Nedap uzmanlarından oluşan bir ekip global yetkili satıcı ağlarını destekler. - Piyasadaki en güvenilir sistemdir.

18

19

20 Nedap, modern bir çiftlikteki bütün otomasyonlu üretim süreçlerini kontrol edebileceğiniz tam teşekküllü bir işletme programı sunmaktadır. Sürü yönetim sistemi sürülerinizin her dalında kullanılabilir: - Büyükbaş sürüler - Koyun - Keçi Programın altı modüllü bir anamenüsü bulunmaktadır. Bu modüllerden herhangi birini seçip sonra bir yön modülüne tıklamak, Çiftlik, Sürü ya da İnekler seçeneklerini bulunduran, hangi seviyeden bilgi gerekliyse onu seçebileceğiniz bir ağaç (üçlü seçenek ekranı) getirecektir. Her modül standart ya da sizin istediğiniz şekilde hazırlayabileceğiniz çalışma listeleri oluşturmaya imkan verir. Rutin olarak günlük çıktı listeleri oluşturmak da mümkündür. - Hayvan - Sürü - Takvim - Yerler - Yemleme - Uyarılar - Sağım - Raporlar - Ayırma - Analizler - Sağlık durumu Nedap sürü yönetim programı derli toplu ve son derece kullanıcı dostudur, hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. 50 ila baş hayvan için kullanımı uygundur ve sürünüz büyüdükçe, programı sürünün büyüklüğüne göre uyarlamak çok kolaydır.

21 Farm Herd 1022 Cow 1023 Cow 1024 Cow 1025 Cow 1026 Cow Overview General Transfers Bloodline Calves Quick entry Cow Heat Name Inseminated Responder Dried off Calved Reproduction state Latation days Production status Increased act. Real yield kg Expected yield kg Temperature Attn. Conductivity Number Çiftlik Özet veri ve veri girişi Yerler Teçhizat ve yeri Uyarılar En son uyarılar Raporlar Rapor / iş listesi çıkarma Analizler Rapor / iş listesi çıkarma Bütün sürü, bir grup inek ya da tek bir inek hakkında bilgi alabileceğiniz seçim ekranı -hayvan takvim - yemleme -sağım ayırma - sağlık durumu - sistem Ağaçta (üçlü seçenek ekranı) seçilen seviyeye göre değişebilir: bütün sürü, bir grup inek ya da tek bir inek Yazdırma ekranı Analiz modülüyle erişmek mümkündür (opsiyonel) Bilgi ekleme, değiştirme ve silme; ayarları yapılandırma, değiştirme ve kaydetme. Ağaçta (üçlü seçenek ekranı) seçilen seviyeye göre değişiklik gösterir. Sayıya, müşteriye, T&T ye ya da isme göre arama

22 Nedap ayırma sistemi bir ineği tanır ve o ineğin ayrılıp ayrılmaması gerektiğine önceden belirlenmiş parametreler doğrultusunda karar verir. Nedap sürü yönetim sistemi sizin bir çırpıda hangi ineğin ayrıldığını görmenizi sağlar. Tam otomatiktir ve insan müdahalesi olmaksızın çalışır. Farm Herd 1022 Cow 1023 Cow 1024 Cow 1025 Cow 1026 Cow Active separations Separations Separate on attention From Till Location Remark Status Period active No. of sep : :00 separation room Pregnancy check Failed 00:00-00:00 Attention : :20 separation room Lactivator Executed 00:00-23:59 Attention : :37 separation room Executed 00:00-23:58 0 Number 1022 Twin Nedap sürü yönetim sistemi ile ayırma çok çabuk ve rahattır; aynı zamanda bu işlem farklı konumlardan da yapılabilir. İstenen tarih IR3 IR3 IR3 ve zamanlara otomatik olarak uygulanabilir. Ayırma birimleri pek çok farklı biçimde elde edilebileceğinden, sistemi kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda ayarlayabilirsiniz.

23 Nedap sürü yönetim sistemi sizin sadece ayırmanızı değil aynı zamanda hayvan barınaklarınızda otomatik yönlendirmeyi de sağlar. Bu uygulama giderek artan bir şekilde ineklerin tek bir grup halinde sağılıp daha sonra yemleme gruplarına ayrılması için kullanılmaktadır. Eğer sağım robotları ile çalışıyorsanız bu sistemi kullanarak meralara ulaşımı bile otomatik hale getirebilirsiniz. Otomatikleştirilmiş inek hareketi sadece zaman kazandırmakla kalmaz, hayvanarın stress olmasını da önler. separation area cubicles office feed passage feed gate 2 x 12 rapid-exit milking parlour - Büyük zaman kazanımları: Hayvanları elle ayırmaya çalışmak çok büyük zaman alır. - Esneklik: Nedap otomatik ayırma sistemi farklı yönlerde ayırmaya da imkan verir. - Ahırlarda otomatik devir: Sağılmış olan hayvanlar henüz sağılmamış olan inekler rahatsız edilmeden alıp götürürülür.

24 Nedap kontrol sisteminin güncellenen yemleme istasyonu ile birleştirilmesi bireysel yemlemenin en hatasız bir şekilde yapılmasını sağlar. Her ineğe doğru zamanda doğru yemin gerekli miktarda verilmesini sağlar. Tam otomatiktir bu nedenle kullanımı kolay ve basittir. Farm Herd 1022 Cow 1023 Cow 1024 Cow 1025 Cow 1026 Cow Overview Amounts Automate Drink Feed tables Stock Calibration responder Quick entry kg % Fixed Fixed (group) Automate % Next total + Temp. change Current total Balance Prev. balance Correction Lact. Days Last milking Date Milk Yield Moving avg. Number kg Fixed Fixed (group) Automate Kesif yem her ineğe bireysel olarak en etkin şekilde dağıtıldığı için, bunun sonuçlar üzerinde önemli bir etkisi vardır. Sonuçta, kesif yem bir ineğin durumunu ve süt verimini kontrol etmede çok öenmli bir unsurdur. Yemleme sürecini daha kontrol edilebilir kılmak sizin avantajınıza olacaktır.

25 Günlük kesif yem gereksinimi (kg) Kaynak: Nedap Test çiftliği Günlük süt verimi Kesif yem ortalama bir sağım sürüsünde süt maliyet fiyatının %20 sini temsil etmektedir. Her ineğin tam olarak gereksinim duyduğu kadar kesif yem almasının, günlük süt verimi ve yemleme maliyetleri üzerinde çok önemli etkisi vardır. Yandaki tablo açık bir şekilde bireysel yemlemenin faydalarını göstermektedir. Etkin kesif yem arzı hem tasarruf sağlar hem de çıktının artmasını garanti altına alır. Bireysel yemleme aşırı ya da yetersiz beslemeyi önler. Ve bu da doğrudan ineğin süt üretimini, doğurganlığını ve durumunu etkiler. Günlük kesif yem gereksinimi (kg) Günlük süt verimi Örnek: süt besleme tablosu Kaynak: Nedap Test Çiftliği

26 Nedap ICAR sertifikalı elektronik süt verimi kayıt sistemi son derece güvenilirdir ve en yüksek teknik gereksinimleri karşılar. Yüksek süt akış miktarlarına (dakikada 12 kg) uygundur ve süt sağma vakumu süt ölçerin kullanımından etkilenmez. Sistem sürü yönetim sisteminde kayıtlı bulunan her bir ineğin günlük süt verimini kaydeder. Bu bilgi üretim ortalamalarından sapmaları tespit etmenin yanında teşhislerde bulunup üretim grupları oluşturmaya imkan verir. Büyük ve modern bir çiftliği işletmek verimli süt sağımı, sürekli sağımın otomasyonu ve basit kontrollerin birlikte yürütülmesini gerektirir. Sonuçta güvenilir bir sağım verisi sizin işinizin özünü oluşturur. Nedap ın yeni nesil süt sağım kontrolleri en uç noktalardaki gereksinmelere bile cevap verecek şekilde tasarlanmıştır ayrıca iş idarenizi optimize etmek için Farm Herd 1022 Cow 1023 Cow 1024 Cow 1025 Cow 1026 Cow Milk yield Overview Daily lactation Conduct. Temperature Separation Milk flow Chart Lactation 5 Lactation Milk yield (kg) Date / Lactation days Milk yield Exp. yield Attention çok sayıda fonksiyon ve seçenek sunar. Number 1022 Nedap ın elektronik süt ölçme sisteminin iletkenlik ölçme fonksiyonu da bulunduğundan mastitis e ( meme iltihabına ) yönelik ilk belirtiler kolayca gözlenebilir.

27

28 Animal 2,800 2,400 2,000 1,600 1, Next total + Temp. change Current total Balance Prev. balance Correction Lact. Days Last milking Date Milk Yield Moving avg. Milk yield Exp. yield Attention Her bir ineğin herhangi bir tarih aralığındaki aktivitesinin basit ve net özeti; örneğin son 7 ya da son 50 günlük Analysis Reports Attentions Locations Farm Farm Herd 1022 Cow 1023 Cow 1024 Cow 1025 Cow 1026 Cow Calendar Feed amounts of animal 1022 Overview Activity Activity Feeding Milking Separation Health System Period activity Reminder Chart Last 7 days Number 1022 New Edit Remove Settings New animal Previous Submit Her bir ineğin günlük süt miktarının grafikle gösterimi. Bu grafikler, bütün sürü veya her bir inek grubu için oluşturulabilir. Farm Herd 1022 Cow 1023 Cow 1024 Cow 1025 Cow 1026 Cow Overview Milk yield Daily lactation Conduct. Temperature Separation Milk flow Chart Lactation 5 Lactation Milk yield (kg) Date / Lactation days Number 1022 Hızlı, ayırmak istediğiniz inekleri manuel olarak ya da belirli ölçütlere göre ayırma imkanı Farm Herd 1022 Cow 1023 Cow 1024 Cow 1025 Cow 1026 Cow From Till Location Remark Status Period active No. of sep. 00: :00 separation Pregnancy Failed 00:00-00:00 Attention room check : :20 separation room Lactivator Executed 00:00-23:59 Attention : :37 separation room Executed 00:00-23:58 0 Number 1022 Süt miktarı, laktasyon (süt verme) günleri, üretim grubu eğrileri ya da tek tek belirlenen miktarlara göre otomatik kesif yem sağlama. Farm Herd 1022 Cow 1023 Cow 1024 Cow 1025 Cow 1026 Cow Overview Amounts Automate Drink Feed tables Stock Calibration responder Quick entry kg kg % % Fixed Fixed Fixed (group) Fixed (group) Automate Automate Number 1022

29 Nedap Çiftlik Hayvanları Yöentimi Bütün teçhizatı yönetim sistemine bağlayan merkezi kontrol sistemi

30 Her bir ineğin herhangi bir yerdeki (örneğin sağım odası) verisini kontrol edip değiştirmeye yarayan kullanışlı bir cihaz. Bir hayvanın mevcut verisine hızlıca bilgi eklemek için de ideal araçtır.

31 Nedap ın gereksinimlerine göre kurulan bu üst teknoloji cihaz, %100 kimlik tanıma sağlamaktadır. TWIN Hayvanların %99 unun hızlı ve isabetli bir biçimde ayrılmasını garanti eden basit ama etkili bir system. IR3 IR3 IR3 Süt verim kayıt sistemi Sistem ICAR sertifikalıdır ve modern çiftliklerle büyük işletmelerin özel gereksinimlerini karşılar Lactivator iki saatlik aralıklarla hayvanların aktivitelerini kaydeder. Kızgınlık dönemi tesbit sistemi %90 doğrulukla çalışır. Aynı zamanda zayıflık / sakatlık tesbiti olarak da kullanılabilir. İster her bir inek için ister inek grupları için kullanımı kolaydır. Çiftliğinizdeki hayvanlarınızı doğru ve kayıtlı olarak yemlemek için tasarlanmıştır.

32 Sürü Yönetim Sistemleri SEZER SAĞIM TEKNOLOJİLERİ Sanayi sitesi 9. ada no: Karacabey / Bursa / TÜRKİYE Tel: Fax: info@sezermac.com

İneklerinizden çok şey öğrenebilirsiniz. İyi. durumda olup olmadıklarını, çok şişman olup. olmadıklarını, kızgınlık döneminde olup olmadıkları

İneklerinizden çok şey öğrenebilirsiniz. İyi. durumda olup olmadıklarını, çok şişman olup. olmadıklarını, kızgınlık döneminde olup olmadıkları farkettiniz mi? İneklerinizden çok şey öğrenebilirsiniz. İyi durumda olup olmadıklarını, çok şişman olup olmadıklarını, kızgınlık döneminde olup olmadıkları ya da hasta (kusurlu) olup olmadıklarını. Bir

Detaylı

Prof.Dr. Serap Göncü. Prof.Dr. Nazan Koluman Zir.Müh.Ercan Mevliyaoğulları

Prof.Dr. Serap Göncü. Prof.Dr. Nazan Koluman Zir.Müh.Ercan Mevliyaoğulları Prof.Dr. Serap Göncü Prof.Dr. Nazan Koluman Zir.Müh.Ercan Mevliyaoğulları Günümüzde hayvancılıkta kullanılan başlıca ileri teknoloji unsurları bilgisayar destekli sürü yönetim sistemleri kavramı altında

Detaylı

EKSİKSİZ ESNEK BESLEME SİSTEMİ

EKSİKSİZ ESNEK BESLEME SİSTEMİ AnyFeeder Çözümü EKSİKSİZ ESNEK BESLEME SİSTEMİ 3 Hızlı Kurulum, Hızlı Değiştirme Akıllı yazılım ve tam entegre komponentleriyle Omron AnyFeeder Çözümü, değerlendirme aşamasından çalışma aşamasına kadar

Detaylı

SIĞIRLARDA KURU DÖNEM BESLEMESİ

SIĞIRLARDA KURU DÖNEM BESLEMESİ SIĞIRLARDA KURU DÖNEM BESLEMESİ daha ver ml b r laktasyon ç n Mehmet AK Z raat Mühend s Birlikle el ele, hayvancılıkta daha ileriye... 0248 233 91 41 www.burdurdsyb.org www.facebook.com/burdurdsyb Neden

Detaylı

3VM Kompakt Tip Güç Şalterleri

3VM Kompakt Tip Güç Şalterleri SENTRON 3VM Kompakt Tip Güç Şalterleri Ekonomik Çözüm siemens.com.tr/alcakgerilim 3VM Kompakt Tip Güç Şalterleri Ekonomik çözüm Her altyapı sistemi, güvenilir bir enerji kaynağına ve güvenli ve verimli

Detaylı

Yazılım Destek Hizmeti

Yazılım Destek Hizmeti Veri sayfası Yazılım Destek Hizmeti HP Care Hizmetleri kapsamında Care Pack ve Sözleşmeli Hizmetler Hizmetin sağladığı avantajlar Sorun çözme amacıyla HP teknik kaynaklarına Yazılım güncellemelerini ayrı

Detaylı

türk Ark kaynak ve Plazma kesme İnverterleri

türk Ark kaynak ve Plazma kesme İnverterleri türk Ark kaynak ve Plazma kesme İnverterleri www.selcoweld.com www.selcoweld.com Selco 30 yıldır inverterler üretmektedir Selco 30 yıldır ark kaynak uygulamaları için inverterlerin dizayn, geliştirme ve

Detaylı

ESRI Türkiye Konferansı

ESRI Türkiye Konferansı ESRI Türkiye Konferansı BULUT BİLİŞİM İLE TURİZM HARİTALARININ YAYIMLANMASI: TRABZON İLİ ÖRNEĞİ Arş. Gör. Şevket BEDİROĞLU Bulut Bilişim Nedir? Bulut Bilişim; donanım, yazılım, veri ve işletim sistemi

Detaylı

MÜKEMMELLİK AYRINTILARDADIR

MÜKEMMELLİK AYRINTILARDADIR MÜKEMMELLİK AYRINTILARDADIR VECTOR, KESİMDE OPERASYONEL MÜKEMMELLİĞİN ÖZÜNE ULAŞIYOR. LECTRA, OTOMATİK KESİM ALANINDAKİ 30 YILLIK DENEYİMİ VE SÜREGELEN YENİLİKÇİLİĞİ SAYESİNDE, TEKNOLOJİK UZMANLIĞI VE

Detaylı

System Center ile Windows Server Dağıtma, Hazırlama ve Güncelleştirme. Başlıca Avantajlar

System Center ile Windows Server Dağıtma, Hazırlama ve Güncelleştirme. Başlıca Avantajlar Otomatik ve Merkezi Dağıtım, Windows Server'ı Hazırlama ve Güncelleştirme Veri merkezlerinde ve BT ortamlarında Windows Server işletim sistemlerinin dağıtımı ve bakımı karmaşık bir iş olabilir. Özellikle

Detaylı

MODÜL BİLGİ SAYFASI KODU :

MODÜL BİLGİ SAYFASI KODU : MODÜL BİLGİ SAYFASI KODU : ALAN : ORTAK MODÜL : DOKÜMAN HAZIRLAMA SÜRE : 40 /32 ÖN KOŞUL : Ön koşulu yoktur. AÇIKLAMA : Bu modül bilgisayar ve donanımlarının sağlandığı ortamda uygulamalı olarak işlenmelidir.

Detaylı

ESRI Türkiye Konferansı BULUT BİLİŞİM İLE TURİZM HARİTALARININ YAYIMLANMASI: TRABZON İLİ ÖRNEĞİ

ESRI Türkiye Konferansı BULUT BİLİŞİM İLE TURİZM HARİTALARININ YAYIMLANMASI: TRABZON İLİ ÖRNEĞİ ESRI Türkiye Konferansı BULUT BİLİŞİM İLE TURİZM HARİTALARININ YAYIMLANMASI: TRABZON İLİ ÖRNEĞİ Doç. Dr. Volkan YILDIRIM Arş. Gör. Şevket BEDİROĞLU Bulut Bilişim Nedir? Bulut Bilişim; donanım, yazılım,

Detaylı

Yüksek hacimli taramalar için ihtiyaç duyduğunuz hız ve kalite

Yüksek hacimli taramalar için ihtiyaç duyduğunuz hız ve kalite DR-7580 DR-9080C Yüksek Hızlı Tarayıcı Yüksek hacimli taramalar için ihtiyaç duyduğunuz hız ve kalite DR-7580 / DR-9080C Ultra verimli, yüksek kapasiteli tarayıcı Canon'un yeni seri başı yüksek kapasiteli

Detaylı

KALİTELİ İLETİŞİM MALİYET AZALTMA GÜCÜ PANASONIC KX-TGP600 AKILLI IP KABLOSUZ TELEFON SİSTEMİ

KALİTELİ İLETİŞİM MALİYET AZALTMA GÜCÜ PANASONIC KX-TGP600 AKILLI IP KABLOSUZ TELEFON SİSTEMİ KALİTELİ İLETİŞİM MALİYET AZALTMA GÜCÜ PANASONIC KX-TGP600 AKILLI IP KABLOSUZ TELEFON SİSTEMİ TAMAMEN KABLOSUZ İLETİŞİM ÇÖZÜMÜ KX-TGP600 Kalite önemli, maliyet düşürme de dikkate alınması gereken bir konu

Detaylı

İnverter Kümes Otomasyon Yönetimi!!!! www.comex.com.tr. Version -020. * inverter kullanarak üretim veriminizi maximum seviyelere çıkarın!!!!

İnverter Kümes Otomasyon Yönetimi!!!! www.comex.com.tr. Version -020. * inverter kullanarak üretim veriminizi maximum seviyelere çıkarın!!!! İnverter Kümes Otomasyon Yönetimi!!!! Version -020 www.comex.com.tr * inverter kullanarak üretim veriminizi maximum seviyelere çıkarın!!!! * Gerekli projelendirmeler ile eski ve yeni sistemlere hızlı bir

Detaylı

OTDR Testi Hızlı Referans Kılavuzu

OTDR Testi Hızlı Referans Kılavuzu Tuşlar OTDR Testi Hızlı Referans Kılavuzu Tuş Ad Tuş Fonksiyonu Güç OTDR'yi açmak veya kapatmak için basın ve basılı tutun (yaklaşık 1 san.) Test ve Muayene veya VFL Menu L ve R Sekme tuşları Ok tuşları

Detaylı

SCR HEATIME HR SİSTEMİ ARTIK 5 YENİ UYGULAMAYA SAHİP

SCR HEATIME HR SİSTEMİ ARTIK 5 YENİ UYGULAMAYA SAHİP SCR HEATIME HR SİSTEMİ ARTIK 5 YENİ UYGULAMAYA SAHİP SCR Heatime HR System En gelişmiş ve doğru sonuç veren gerçek zamanlı inek sağlığı ve üreme takip sistemiyle sürünüzün verimliliğini yükselterek karlılığınızı

Detaylı

Esnek taşıma yardımcısı C

Esnek taşıma yardımcısı C CargoMaster C serisi Esnek taşıma yardımcısı AAT olarak taşıma problemlerinde size destek sunan ve yükünüzü hafifleten akıllı teknolojiler geliştiriyoruz. Uzun yıllara dayanan bilgi ve birikimimizle yenilikçi

Detaylı

Teknik İnceleme G3 Dijital Kesici

Teknik İnceleme G3 Dijital Kesici 02/2011 Teknik İnceleme G3 Dijital Kesici Maksimum verimlilik için gelişmiş tabaka kesici/router Modüler kesim konsepti. Akıllı, verimli, geleceğe hazır. G3 sadece, yapısı, temeli ve opsiyonel ekipmanlarıyla

Detaylı

Video Management Software. ÜrünBilgileri

Video Management Software. ÜrünBilgileri Video Management Software Ürün ÜrünBilgileri Broşürü Esnek, Güçlü ve Akıllı Video Management Software, kullanıcıya kullanımı kolay, güçlü ve gelişmiş bir video gözetleme yazılımı sunar. Bu benzersiz özellikler,

Detaylı

Varlık davranış modeli: Bu aşama her entity ye etki eden durumların tanımlandığı, modellendiği ve dokümante edildiği süreçtir.

Varlık davranış modeli: Bu aşama her entity ye etki eden durumların tanımlandığı, modellendiği ve dokümante edildiği süreçtir. Yapısal Sistem Analiz ve Tasarım Metodu SSADM waterfall model baz alınarak uygulanan bir metottur. İngiltere de kamusal projelerde 1980 lerin başında kullanılan sistem analizi ve tasarımı konularındaki

Detaylı

DruzOnline Otomasyon Programı Kurulum Bilgileri

DruzOnline Otomasyon Programı Kurulum Bilgileri DruzOnline Otomasyon Programı Kurulum Bilgileri İçindekiler: 1- Druz Online Hakkında 2- Sistem Gereksinimleri 3- Program Kurulumu 4- Lisanslama İşlemi 5- Program İlk Açılış 6- Destek ve Hatalar 1- Druz

Detaylı

Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı

Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı XMIND NOVUS Kolay görüntüleme için iyi bir seçim XMIND NOVUS Hızlı ve kullanımı kolay dijital X-ray sistemidir. Uygun fiyata, birinci sınıf panoramik

Detaylı

DNC PRES CHEMICAL & EQUIPMENT

DNC PRES CHEMICAL & EQUIPMENT 2 İÇİNDEKİLER 3 PROSESİN AVANTAJLARI 4 TASARIM VE SÜREÇ 5 UYGULAMALAR 6 KURULUM / MONTAJ 7 BOYUTLAR / KAPASİTE 8 OTOMASYON SÜRECİ 9 ŞİRKET PROFİLİ 10 3 DNC Presler bağlayıcılar ile Ana Uygulamalar İşleme

Detaylı

Akıllı telefon. Akıllı Problar. Akıllı çalışma.

Akıllı telefon. Akıllı Problar. Akıllı çalışma. Akıllı telefon. Akıllı Problar. Akıllı çalışma. Testo Akıllı Problar: akıllı telefonlar için uyarlanmış, profesyonel Testo kalitesinde, kompakt ölçüm cihazları Akıllı Problar sıcaklık, nem, akış hızı ve

Detaylı

Soleoline, yüksek performans

Soleoline, yüksek performans TR Soleoline Soleo Sono Soleoline, yüksek performans Yüksek teknoloji ve 40 yıllık deneyimin usta bir birleşimi olan Soleoline, modern fizyoterapinin tüm ihtiyaçlarını karşılar. Sade Ergonomik Yüksek performanslı

Detaylı

Akıllı Mürekkep Tasarrufları Kılavuzu

Akıllı Mürekkep Tasarrufları Kılavuzu Akıllı Mürekkep Tasarrufları Kılavuzu Fiery proserver, her zaman mümkün olan en düşük mürekkep hacmini kullanır ve dolayısıyla son derece düşük maliyetlidir. Varsayılan ayar bile ICC profilleri kullanarak

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBEDE WEB TABANLI PROGRAM KULLANMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAM (YETERLİĞE DAYALI)

MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBEDE WEB TABANLI PROGRAM KULLANMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAM (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBEDE WEB TABANLI PROGRAM KULLANMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAM (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA 1

Detaylı

FAN SELECTOR FAN SELECTOR FAN SEÇİM YAZILIMI.

FAN SELECTOR FAN SELECTOR FAN SEÇİM YAZILIMI. FAN SELECTOR FAN SEÇİM YAZILIMI YAZILIM TANIMI Fan Selector yazılımı havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan fanların performans hesaplamalarının yapılması ve çalışma şartlarına en uygun

Detaylı

otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri

otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com H ayatımıza hergün başka bir elektrikli cihaz girmekte. Ses sistemlerinden güvenlik sistemlerine, sinema sistemleri, akıllı televizyonlardan media

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun A.B.D de tescilli ticari markasıdır.

Detaylı

OTOMATİK KONTROL 18.10.2015

OTOMATİK KONTROL 18.10.2015 18.10.2015 OTOMATİK KONTROL Giriş, Motivasyon, Tarihi gelişim - Tanım ve kavramlar, Lineer Sistemler, Geri Besleme Kavramı, Sistem Modellenmesi, Transfer Fonksiyonları - Durum Değişkenleri Modelleri Elektriksel

Detaylı

PA Textile&Apparel. Yenilik ve gelişme vaadiyle Tekstil & Konfeksiyon sektörüne sektörün en iyi uygulamalarını götürmek. www.pa-textileapparel.

PA Textile&Apparel. Yenilik ve gelişme vaadiyle Tekstil & Konfeksiyon sektörüne sektörün en iyi uygulamalarını götürmek. www.pa-textileapparel. PA Textile&Apparel Yenilik ve gelişme vaadiyle Tekstil & Konfeksiyon sektörüne sektörün en iyi uygulamalarını götürmek. www.pa-textileapparel.com PA T&A Tekstil & Konfeksiyon Özel Yazılımlar PA Tekstil

Detaylı

Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi

Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi Ekipmanın kalibrasyonu, ekipmanın güvenle çalıştırılmasını ve işlevselliğini sağlayacak, aynı zamanda da ilgili yasa ve yönetmelik hükümlerini

Detaylı

Veritabanı Yönetimi Bilgisayarların. Keşfi Hedefler. Veritabanı, Veri ve Bilgi. Veritabanı, Veri ve Bilgi. Veritabanı, Veri ve Bilgi

Veritabanı Yönetimi Bilgisayarların. Keşfi Hedefler. Veritabanı, Veri ve Bilgi. Veritabanı, Veri ve Bilgi. Veritabanı, Veri ve Bilgi Hedefler Veritabanı Yönetimi Bilgisayarların Discovering Keşfi 2010 Computers 2010 Living in a Digital World Dijital Dünyada Yaşamak Veritabanı terimini tanımlamak ve bir veritabanının veri ve bilgi ile

Detaylı

ROBOTLARDA SINIRSIZ SEÇİM

ROBOTLARDA SINIRSIZ SEÇİM ROBOTLARDA SINIRSIZ SEÇİM TUR www.sepro-group.com ROBOTLARDA SINIRSIZ SEÇİM Sepro her çeşit enjeksiyon makinesini, yeni veya mevcut makineleri her boyutta (5000 Ton a kadar) ve tüm markalarda donatmaktadır.

Detaylı

Programın Adı: Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Proje/Alan Çalışması. Diğer Toplam Kredi AKTS Kredisi

Programın Adı: Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Proje/Alan Çalışması. Diğer Toplam Kredi AKTS Kredisi Dersin Adı-Kodu: Bilgisayar II Yarıyıl Teori Uyg. Lab. Programın Adı: Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Proje/Alan Çalışması Krediler Diğer Toplam Kredi AKTS Kredisi I (Güz) 28 28 - - - 56 3 6 Ders Dili Türkçe

Detaylı

Gün Simülasyonlu Akvaryum Kontrol Sistemi. Zed M4.... Kullanım Kılavuzu

Gün Simülasyonlu Akvaryum Kontrol Sistemi. Zed M4.... Kullanım Kılavuzu Gün Simülasyonlu Akvaryum Kontrol Sistemi Zed M4... Kullanım Kılavuzu Tr 1 Zed M4 Kontrol Sistemi Hakkında Led Kontrol Sistemi Nedir? Led kontrol sistemi, led lerin istenilen zamanda istenilen parlaklıkta

Detaylı

BIAX 85 Yılı Aşkın Kalite

BIAX 85 Yılı Aşkın Kalite BIAX 85 Yılı Aşkın Kalite Schmid & Wezel pnömatik aletlere odaklanan öncülerdendi. Şirket 85 yıldır müşteriye en yüksek düzeyde hassasiyet, kalite ve işbirliği sunmakta. Bugünlerde, havalı el aletleri

Detaylı

Sığır yetiştiriciliğinde Sıcaklık Stresi ve Alınabilecek Önlemler. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Sığır yetiştiriciliğinde Sıcaklık Stresi ve Alınabilecek Önlemler. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Sığır yetiştiriciliğinde Sıcaklık Stresi ve Alınabilecek Önlemler Prof. Dr. Serap GÖNCÜ Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 01330 Adana Bir ineğin kendisinden beklenen en yüksek verimi

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM İNTERNET

BİRİNCİ BÖLÜM İNTERNET BİRİNCİ BÖLÜM İNTERNET 1. İnternet... 1 1.1. Tanımı ve Tarihçesi... 1 1.2. İnternette Kullanılan Kavramlar... 3 1.2.1. Alan Adları(Domain Name)... 3 1.2.2. İnternette Kullanılan Terimler... 4 1.3.İnternet

Detaylı

SleepOne Ürün Platformu

SleepOne Ürün Platformu Kare Medikal 2003 yılında üretim,satış ve ihracat faaliyetlerini birleştirmek üzere kurulmuştur. PAP cihazları, ventilasyon, oksijen tedavisi, aerosol tedavisi ve aspirasyon ürün gruplarında ar-ge ve üretim

Detaylı

Yenilikleri; Edgecam 2011 R2. Programın Yardım kısmında (Help) What s New bölümü eklendi

Yenilikleri; Edgecam 2011 R2. Programın Yardım kısmında (Help) What s New bölümü eklendi Yenilikleri; Edgecam 2011 R2 Programın Yardım kısmında (Help) What s New bölümü eklendi Diğer Alt Programların programların Yardım kısmına da What s New eklendi. Planit Global Customer Support Portal Yenilendi

Detaylı

TransPocket 1100 / 1200 TransPocket 1500 / 1500 RC / 1500 TIG. Örtülü Elektrot & TIG DC Kaynağı

TransPocket 1100 / 1200 TransPocket 1500 / 1500 RC / 1500 TIG. Örtülü Elektrot & TIG DC Kaynağı TransPocket 1100 / 1200 TransPocket 1500 / 1500 RC / 1500 TIG Örtülü Elektrot & TIG DC Kaynağı Bundan böyle kaynak makinalarında yeni ölçüt zekadır GENEL Rezonans Yeteneği Yeni kaynak standartı Geniş ve

Detaylı

Topvex ve SoftCooler Modülü

Topvex ve SoftCooler Modülü Fanlar Klima Santralleri Hava Dağıtım Ürünleri Yangın Güvenliği Klima Hava Perdeleri ve Isıtma Ürünleri Tünel Fanları Topvex ve SoftCooler Modülü Her Zaman Doğru Sıcaklık 2 Topvex with SoftCooler Soluk

Detaylı

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri 1992 den beri Dr. Organizer Diş Ver. 4.5 Program özellikleri, sistem gereksinimleri Alp Bilişim&Danışmanlık Halitağa cad. 42/7Tınaz iş merkezi Kadıköy İstanbul (216) 418 60 44 (216) 418 60 37 (532) 246

Detaylı

Autodesk Inventor 2012 Yenilikler

Autodesk Inventor 2012 Yenilikler Autodesk Inventor 2012 Yenilikler AB CAD CAM SİSTEMLERİ Autodesk Inventor 2012 Yenilikler Kolay Hızlı Açık Autodesk Inventor 2012 Yenilikler Kolay Kullanıcı Etkileşimi / müdahalesi Geliştirilmiş Modelleme

Detaylı

IPC. Primer Darbeli Kırıcılar. Yüksek küçültme oranı, daha iyi performans. s e r i s i

IPC. Primer Darbeli Kırıcılar. Yüksek küçültme oranı, daha iyi performans. s e r i s i IPC s e r i s i Primer Darbeli Kırıcılar Yüksek küçültme oranı, daha iyi performans IPC Serisi primer darbeli kırıcılar, çağın gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış yeni jenerasyon darbeli kırıcılardır.

Detaylı

Enerji dağıtım sistemlerini boyutlandırmanın akıllı yolu, üstelik TÜRKÇE olarak! Kolay, hızlı ve güvenli www.siemens.com/sdbasic

Enerji dağıtım sistemlerini boyutlandırmanın akıllı yolu, üstelik TÜRKÇE olarak! Kolay, hızlı ve güvenli www.siemens.com/sdbasic Enerji dağıtım sistemlerini boyutlandırmanın akıllı yolu, üstelik TÜRKÇE olarak! Kolay, hızlı ve güvenli simaris design basic www.siemens.com/sdbasic SIMARIS design basic ile amacınıza odaklanın Binalarda

Detaylı

HP Profesyonel PANTONE Emülasyonu

HP Profesyonel PANTONE Emülasyonu HP Profesyonel PANTONE Emülasyonu Durum PANTONE formül kılavuzları, tüm grafik tasarımcıların kullandığı bir araçtır ve grafik öğelerin ve metnin spot renklerini seçmede ve belirtmede temel bir işlev görür.

Detaylı

People. Passion. Performance. Seyyar Dizel Kompresörler Güvenilir Performans için Üretildi

People. Passion. Performance. Seyyar Dizel Kompresörler Güvenilir Performans için Üretildi People. Passion. Performance. Seyyar Dizel Kompresörler Güvenilir Performans için Üretildi Güç İhtiyacınız Olan Her Zaman Her Yerde Seyyar kompresörlerin tek görevi vardır: ihtiyaç olan yerde ve zamanda

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

Konvansiyonel Yangın Paneli 500 Serisi Alfabe Kadar Kolay

Konvansiyonel Yangın Paneli 500 Serisi Alfabe Kadar Kolay Konvansiyonel Yangın Paneli 500 Serisi Alfabe Kadar Kolay 2 Kurulumu, Konfigürasyonu, Bakımı ve Kullanımı Kolay bir Yangın Paneli. Bütün dedektör alanları için durum göstergeli LCD ekran Kolay konfigürasyon

Detaylı

Yarı-entansif sığır yetiştiriciliği

Yarı-entansif sığır yetiştiriciliği Yarı-entansif sığır yetiştiriciliği Bu yetiştirme şeklinde mevsim ve meraların uygun olduğu dönemlerde hayvanlar günün belli bir kısmında meralardan yararlanır. Diğer zamanlarında ise konsantre yem ağırlıklı

Detaylı

Acvatix yüksek enerji verimliliği için mükemmel tasarlanmış kombine balans vanaları

Acvatix yüksek enerji verimliliği için mükemmel tasarlanmış kombine balans vanaları Acvatix yüksek enerji verimliliği için mükemmel tasarlanmış kombine balans vanaları HVAC tesisatlarının planlanması, montajı ve işletmeye alınması için artırılmış esneklik ve kolaylık Answers for infrastructure.

Detaylı

4.2. Masaüstü Fitting Kılavuzu. İçindekiler. Ağustos 2015

4.2. Masaüstü Fitting Kılavuzu. İçindekiler. Ağustos 2015 4.2 Ağustos 2015 Masaüstü Fitting Kılavuzu Bu kılavuz, size Phonak Target ile işitme cihazı fitting işlemi için ayrıntılı bir açıklama sunar. www.phonakpro.com/target_guide Lütfen, Phonak Target başlangıç

Detaylı

Hidrolikte kolaylık. Enerji tasarruflu HVAC tesisatlarının kolay ve esnek bir şekilde planlanması ve uygulanması için Acvatix kombine balans vanaları

Hidrolikte kolaylık. Enerji tasarruflu HVAC tesisatlarının kolay ve esnek bir şekilde planlanması ve uygulanması için Acvatix kombine balans vanaları Hidrolikte kolaylık Enerji tasarruflu HVAC tesisatlarının kolay ve esnek bir şekilde planlanması ve uygulanması için Acvatix kombine balans vanaları Enerji tasarruflu tesisatlar tasarlamak için Combi Valve

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS HAYVAN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARDAN KORUNMA

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS HAYVAN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARDAN KORUNMA DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS HAYVAN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARDAN KORUNMA LVS 2 III. 3 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü

Detaylı

Araçlar Menü Haritası

Araçlar Menü Haritası Araçlar menüsündeki tüm seçeneklere erişebilmek için Yönetici olarak oturum açmalısınız. Aygıt Ayarları Genel Enerji Tasarrufu Akıllı Hazır İş Etkinliği Programlanan Tarih ve Saat Saat Dilimi (GMT Saat

Detaylı

Rotasyonel Kalite Kontrol Reometresi. RheolabQC

Rotasyonel Kalite Kontrol Reometresi. RheolabQC Rotasyonel Kalite Kontrol Reometresi RheolabQC RheolabQC Güçlü Kalite Kontrol Cihazı Kalite kontrol için viskozite ölçümü ve reolojik kontroller artık rutin ve kolay Tek noktalı hızlı ölçümlerden kompleks

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU HİTİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU 2015 İÇİNDEKİLER ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- İdareye

Detaylı

Tek Arayüz. Çok Fonksiyon. Kolay Kullanım. Komut Satırı ile Vedalaşın

Tek Arayüz. Çok Fonksiyon. Kolay Kullanım. Komut Satırı ile Vedalaşın Neus Nedir? APN trafiğinizin tüm kontrolü tek arayüzde! Neus un grafik arayüzü, gelişmiş raporlama ve yönetim fonksiyonları sayesinde APN ağlarınızı kolayca yönetin! Tek Arayüz. Çok Fonksiyon. Kolay Kullanım.

Detaylı

Yüksek verimli ısıtma pompası. Rio-Eco N / Rio-Eco Z N. Tip Kitapçığı

Yüksek verimli ısıtma pompası. Rio-Eco N / Rio-Eco Z N. Tip Kitapçığı Yüksek verimli ısıtma pompası Rio-Eco N / Rio-Eco Z N Tip Kitapçığı Baskı Tip Kitapçığı Rio-Eco N / Rio-Eco Z N Tüm hakları saklıdır. Bu kitabın içeriği üreticinin izni olmadan dağıtılamaz, çoğaltılamaz,

Detaylı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Uzun süreli görevler, onun uzmanlığı: tekli gaz cihazı Dräger Pac 5500'ün ömür sınırlaması yoktur ve karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin hızlı ve doğru

Detaylı

KONU İLGİ. NutriOpt TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI

KONU İLGİ. NutriOpt TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI NIR NutriOpt KONU Nutreco nun en güncel projesi NutriOpt ile getirdiği yenilikler İLGİ NutriOpt TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI Formülasyon ve Fiyatlandırma Uzmanı Burak GÜLHAN NutriOpt Poultry

Detaylı

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. Personel Modülü Kullanım Kılavuzu

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. Personel Modülü Kullanım Kılavuzu Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Personel Modülü Kullanım Kılavuzu 1 1. GİRİŞ... 3 2. YÖNETİCİ GİRİŞİ... 4 3. PERSONEL TANIMLARI... 4 3.1 Personel Tanımlarına Erişim... 4 3.2 Personel

Detaylı

ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF. Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı

ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF. Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı Hexagon Metrology 7.10.7 SF Üretim Noktasında Kaliteye Bakış Hexagon Metrology 7.10.7 SF, kalite kontrolü için başka hiçbir CMM in zorlu atölye

Detaylı

HSE RADAR. İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Uygulama, Denetim, Eğitim ve Takip HSE GLOBAL YAZILIM A.Ş. 11 Mart 2016

HSE RADAR. İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Uygulama, Denetim, Eğitim ve Takip HSE GLOBAL YAZILIM A.Ş. 11 Mart 2016 HSE RADAR İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Uygulama, Denetim, Eğitim ve Takip HSE GLOBAL YAZILIM A.Ş. 11 Mart 2016 Copyright 2016 İçerik 1. HSE RADAR NEDİR? 2. HSE RADAR IN UYGULAMA ALANLARI 3. HSE RADAR

Detaylı

Power BI. Neler Öğreneceksiniz?

Power BI. Neler Öğreneceksiniz? Power BI Kendi kendinize iş zekasını keşfedin. Verilerinizi analiz edin, etkileşimli raporlar oluşturun ve bulgularınızı firmanız genelinde paylaşın. Neler Öğreneceksiniz? Bu iki günlük eğitim, güçlü görseller

Detaylı

ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI VE İSTASYON AĞ ÇÖZÜMLERİ

ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI VE İSTASYON AĞ ÇÖZÜMLERİ www.voltrun.com ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI VE İSTASYON AĞ ÇÖZÜMLERİ Commercial Hızlı Şarj Edebilme Voltrun Commercial, hızlı şarj edebilme kapasitesi ile uzun mesafeli kesintisiz yolculuk sağlar.

Detaylı

CR24 Oransal sıcaklık kontrol termostatı. Bireysel sıcaklık kontrolü için sistem çözümleri

CR24 Oransal sıcaklık kontrol termostatı. Bireysel sıcaklık kontrolü için sistem çözümleri CR24 Oransal sıcaklık kontrol termostatı Bireysel sıcaklık kontrolü için sistem çözümleri + Havalı, sulu ve karışık ısıtma soğutma sistemlerine uygun bireysel konfor ürünleri Oransal oda sıcaklığı kontrol

Detaylı

NIRLINE. NIRS Teknolojisinin Kaba Yem Analizlerinde Kullanımı

NIRLINE. NIRS Teknolojisinin Kaba Yem Analizlerinde Kullanımı NIRS Teknolojisinin Kaba Yem Analizlerinde Kullanımı KONU Hayvan Beslemede Kaba Yem Analizinin Önemi ve NIRS Teknolojisi İLGİ TERCÜME VE DERLEME ANAHTAR KELİMELER KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI NIRS Teknolojisinin

Detaylı

MİKTOP. Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş.

MİKTOP. Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş. MİKTOP Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi 1 MİKTOP SADELEŞTİRİLMİŞ TİCARİ OTOMASYON PAKETİ MİKTOP Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi, firmanızın tüm ticari işlemlerini kusursuz bir biçimde yürütmeniz

Detaylı

1x1 Q-EMPB. Đlk Numune Program Paketi. Versiyon: 1 / Temmuz 2009 Doku-Nr.: PD-0005. Copyright 2009

1x1 Q-EMPB. Đlk Numune Program Paketi. Versiyon: 1 / Temmuz 2009 Doku-Nr.: PD-0005. Copyright 2009 1x1 Q-EMPB Đlk Numune Program Paketi Versiyon: 1 / Temmuz 2009 Doku-Nr.: PD-0005 Copyright 2009 Q-DAS GmbH & Co. KG Eisleber Str. 2 D - 69469 Weinheim Tel.: ++49/6201/3941-0 Fax: ++49/6201/3941-24 E-Mail:

Detaylı

Şimdi Çok Daha Yetenekli

Şimdi Çok Daha Yetenekli Şimdi Çok Daha Yetenekli Müşterinizi daha yakından tanıyın, müşteri odaklı süreçlerinizle Türkiye nin modern kurumları arasındaki yerinizi alın. Microsoft un Silver Partner seviyesindeki iş ortağı İnnova,

Detaylı

CARRIER ve ENERJİ VERİML

CARRIER ve ENERJİ VERİML Carrier HAP e20 programı ile yapılan enerji simülasyonlarında yılın 8.760 saatlik hava verileri kullanılarak gerçek bir saatlik enerji analizi gerçekleştirilir. Program, bina ısı akışını hesaplamak için

Detaylı

My EBSCOhost Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com

My EBSCOhost Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com My EBSCOhost Kullanım Kılavuzu support.ebsco.com Kullanıcılara, geçerli oturumlarının ötesinde EBSCOhost arama sonuçlarının kullanım alanını genişletmesine olanak tanıyan, ücretsiz kişiselleştirme (My

Detaylı

Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine Üye İşletmelerin Gelişim Süreci ve Bugünkü Durumu

Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine Üye İşletmelerin Gelişim Süreci ve Bugünkü Durumu Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine Üye İşletmelerin Gelişim Süreci ve Bugünkü Durumu U.İşcan 1 M.Özder 2 A.R.Önal 2 1 Türkoğlu İlçe Tarım Müdürlüğü, Kahramanmaraş 2 Namık Kemal Üniversitesi,

Detaylı

NETKOD HAL OTOMASYONU. Ver. V1.8.8.12.91 Doc ver. 0.1

NETKOD HAL OTOMASYONU. Ver. V1.8.8.12.91 Doc ver. 0.1 HAL OTOMASYONU Ver. V1.8.8.12.91 Doc ver. 0.1 Program İçeriği 1 Hal Programı Giriş Ekranı...5 2 Hal Programı Ana Ekran ve Üst menü...6 3 Üst Menü...7 3.1 STOK...7 3.1.1 STOK KART KAYITLARI...8 3.1.2 STOK

Detaylı

Yüksek toplama performansı

Yüksek toplama performansı Scale your intralogistics. Vertical Buffer Module. Kolay entegrasyon Enerji verimliliği Yüksek toplama performansı Geleceğin iç lojistik trendleri Fabrika ve iş süreçlerinizi değişim ve gelişime hazırlamanız

Detaylı

Walter Networkline üretiminiz için ekonomik takım yönetim sistemi

Walter Networkline üretiminiz için ekonomik takım yönetim sistemi Lojistik çözümleri _TAKIM YÖNETİM SİSTEMİ Walter Networkline üretiminiz için ekonomik takım yönetim sistemi Walter Multiply takım yönetim sistemleri _NETWORKLINE Modern takım yönetimi karşınızda. SİZE

Detaylı

ACRON BİLİŞİM. Destek Hizmetleri Sunumu

ACRON BİLİŞİM. Destek Hizmetleri Sunumu ACRON BİLİŞİM Destek Hizmetleri Sunumu ACRON Destek Hizmetleri PARTNER CENTER SAP Portal OF EXPERTISE / Mobile Platform Kişiler Rol Bazlı Eğitim Yüksek Danışman Tecrübesi Destek Danışmanlık Uzmanlığı Süreçler

Detaylı

LEICA ABSOLUTE TRACKERS

LEICA ABSOLUTE TRACKERS ÜRÜN BROŞÜRÜ LEICA ABSOLUTE TRACKERS Prob Çözümleri Leica Absolute Tracker AT402 ve B-Probe GİRİŞ SEVİYE ULTRA PORTATİF PROB SİSTEMİ Leica B-Probe, Hexagon Metrology nin en portatif lazer takip sistemi

Detaylı

cofaso ile farkı yaşayın Şubat 2009 www.mertbilgi.com.tr

cofaso ile farkı yaşayın Şubat 2009 www.mertbilgi.com.tr cofaso ile farkı yaşayın Şubat 2009 www.mertbilgi.com.tr cofaso ile farkı yaşayın Otomasyon ve pano projelerinizi profesyonel bilgisayar destekli mühendislik yazılımı (CAE) cofaso ile yönetin Giriş cofaso

Detaylı

Metin KAPIDERE İnci Dürdane KURT

Metin KAPIDERE İnci Dürdane KURT PERSENEL DEVAM KONTROL SİSTEMİ : MALATYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRNEĞİ Talha PEKTAŞ Metin KAPIDERE İnci Dürdane KURT Günümüzde bilişim teknolojilerindeki gelişmeler ve bu gelişmelerin l i yansımaları hem

Detaylı

Akaryakıt yönetiminde Petronet & Shell işbirliğinin ayrıcalığını yaşayın.

Akaryakıt yönetiminde Petronet & Shell işbirliğinin ayrıcalığını yaşayın. Akaryakıt yönetiminde Petronet & Shell işbirliğinin ayrıcalığını yaşayın. Multinet in şirketlere yönelik akaryakıt tedarik çözümü Petronet, Shell in Türkiye deki en büyük temsilcisi olmanın gücü ile şirketinizin

Detaylı

KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ

KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ C sınıfı ürünlerin tedariği KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ www.simplesystem.com.tr C parçaları için B2B tedarik platformu 2 C sınıfı ürünlerin tedariği kolay hızlı & şeffaf 3 İkna eden gerçekler: B2B tedarik

Detaylı

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 VITOCLIMA-S VIESMANN Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 Fonksiyon bilgisi Aynı dış üniteye bağlı 1-16 iç ünite tek tek veya grup olarak kontrol edilebilir. Grup kontrol

Detaylı

EMİN LOFT MANAGER PIGEON PEDIGREE PROGRAMI KULLANIM BİLGİLERİ

EMİN LOFT MANAGER PIGEON PEDIGREE PROGRAMI KULLANIM BİLGİLERİ EMİN LOFT MANAGER PIGEON PEDIGREE PROGRAMI KULLANIM BİLGİLERİ 1 Kuş Detayları (Kayıt, Silme vb.) 2 Soyağacı Görüntüleme 3 Yarış Ekleme 4 Raporlar 5 Irk, Renk vb. Sabit Bilgi Girişi 6 İletişim Bilgileri

Detaylı

ISI Web of Knowledge EndNote Web 2.0. 1 Copyright 2007 Thomson Corporation

ISI Web of Knowledge EndNote Web 2.0. 1 Copyright 2007 Thomson Corporation ISI Web of Knowledge EndNote Web 2.0 1 EndNote Web WoS abonelerine ücretsiz verilen bir üründür. EndNote Web ISI Web of Knowledge 4.0 ın yaralı bir bileşenidir. EndNote temel olarak Web üzerinde işlevseldir.

Detaylı

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI.

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI. FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI YAZILIM TANIMI Fan-Sim yazılımı havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan fanların performans hesaplamalarının yapılması ve çalışma şartlarına

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÖZ BEBEKLERİ ARASINDAKİ MESAFEYİ ÖLÇEN OPTİFEST UYGULAMASI Enes ALTINKAYA 1330138062 DANIŞMAN YRD. DOÇ.

Detaylı

Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma

Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma Your reliable partner Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma Vacumat Eco her yönüyle verimli Su kalitesi performansı belirler Su kalitesi soğutma ve ısıtma sistemlerinin performansını belirler.

Detaylı

(PLAKA TANIMA TAŞIT TANIMA) OTOYOL İHLAL VE OTOPARK SİSTEMLERİ

(PLAKA TANIMA TAŞIT TANIMA) OTOYOL İHLAL VE OTOPARK SİSTEMLERİ (PLAKA TANIMA TAŞIT TANIMA) OTOYOL İHLAL VE OTOPARK SİSTEMLERİ HDH Plaka Tanıma Sistemi HDH Plaka Tanıma Sistemi, kameralardan alınan araç görüntülerinin üzerindeki plaka bölgesinin ayrıştırılarak, plaka

Detaylı

Geberit pisuvar sistemleri. Tüm ihtiyaçları karşılar.

Geberit pisuvar sistemleri. Tüm ihtiyaçları karşılar. Geberit pisuvar sistemleri Tüm ihtiyaçları karşılar. Tüm avantajlar tek bir üründe. Geberit pisuvar sistemlerinin ayırt edici özelliği esnekliktir tüm ihtiyaçlar için mükemmel çözüm sunar. Geniş ürün yelpazesinin

Detaylı

StruxureWare TM Data Center Expert. Veri Merkezi Altyapı Yönetimi (DCIM) Yazılımı. www.apc.com/struxureware

StruxureWare TM Data Center Expert. Veri Merkezi Altyapı Yönetimi (DCIM) Yazılımı. www.apc.com/struxureware Veri Merkezi Altyapı Yönetimi (DCIM) Yazılımı IT sistemleri yoluyla binadaki güç, soğutma, güvenlik ve enerji kullanımlarını izlemenizi ve kontrol etmenizi sağlayan uçtan uca veri merkezi altyapı yönetimi

Detaylı

İzibiz E-Defter Son Kullanıcı Kullanım Klavuzu

İzibiz E-Defter Son Kullanıcı Kullanım Klavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Açılış... 2 3. Defter Sihirbazı... 3 4. İmzalama... 7 5. Berat Oluşturma... 7 6. Berat İmzalama... 8 7. GIB e Gönder... 8 8. Berat İndir... 8 9. Görüntüle... 9 10. Görüntüle...

Detaylı

BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: FAX:

BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: FAX: BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: +90 224 443 56 06 FAX: +90 224 443 56 07 bemak@bemakotomasyon.com - www.bemakotomasyon.com - www.bemakelektromarket.com

Detaylı

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1 BASIT TELEFON PHONOTTO Kullanıcı Kılavuzu Version: 1 Kurulum Sihirbazı Uygulamayı çalıştırınca Kurulum Sihirbazı başlayacak ve ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre ayarlar yapılandırılacaktır. İlk ekran

Detaylı

Bilgisayar kontrollü elektromanyetik indüksiyon fren sistemi 6-999 Watt, devir sayısından bağımsız / DIN VDE 0750-238 standardına uygun

Bilgisayar kontrollü elektromanyetik indüksiyon fren sistemi 6-999 Watt, devir sayısından bağımsız / DIN VDE 0750-238 standardına uygun Teknik Özellikler Kardiyopulmoner rehabilitasyon ergometresi Fren sistemi Yük / doğruluk Devir sayısı aralığı Bilgisayar kontrollü elektromanyetik indüksiyon fren sistemi 6-999 Watt, devir sayısından bağımsız

Detaylı