MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ"

Transkript

1 MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL 6 TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir

2 PROJE TANITIMI Bursa temel eğitim sonrası kariyer danışmanlığı projesi; Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Geleceğiniz, geleceğimizdir fikrinden hareketle temel eğitimden ortaöğretime uzanan bu süreçlere ilişkin tanıtım, bilgilendirme, ilişkilendirme iş ve işlemlerine genişlik kazandırmak, birliktelik sağlamak, bilgi dağınıklığını ortadan kaldırmak, kılavuzluk ve kaynaklık etmek amacıyla geliştirilmiştir. Bu bağlamda Bursa Temel Eğitim Sonrası Kariyer Danışmanlığı Projesinin hedef kitlesi ortaokullardır. Proje yapı olarak dört temel modülden oluşmaktadır: Merkezi ortak sınav temel bilgiler modülü Ortaöğretim kurumları tanıtım modülü Destek süreçleri modülü Tercih süreçleri modülü Modüller içerik ve zamanlama olarak birbirini izleyen, tamamlayan ve kapsayan bir yapı içermektedir. Bu bağlamda her modül için içeriğine ve amacına ilişkin kaynaklar (Kitapçık, sunu, yazılım v.b.) geliştirilmiştir.

3 Modül 1 Merkezi Ortak Sınav Temel Bilgiler Modülü ŞUAN PROJENİN NERESİNDESİNİZ? Modül 2 Ortaöğretim Kurumları Tanıtım Modülü Modül 3 Destek Süreçleri Modülü Modül 4 Tercih Süreçleri Modülü 1. TEOG Genel Esasları 2. TEOG Değerlendirmesine İlişkin Esaslar 3. Özel Eğitime İhtiyacı Olan Öğrencilere İlişkin Esaslar 1. Temel Eğitim Sonrası Ortaöğretim Eğitim Seçenekleri 2. Fen Liseleri Tanıtımı 3. Sosyal Bilimler Liseleri Tanıtımı 4. Anadolu İmam Hatip Liseleri Tanıtımı 5. Anadolu Liseleri Tanıtımı Kitabı 6. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tanıtımı 7. Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri Tanıtımı 8. Özel Eğitim Okul ve Kurumları Tanıtımı 9. Mesleki Eğitim Merkezleri Tanıtımı 10. Açık Öğretim Kurumları Tanıtımı 11. Temel ve özel liseler Tanıtımı 12. Mesleki ve Teknik Eğitim Alanları 1. Öğrenme Nedir Ve Nasıl Gerçekleşir? 2. Bellek Sistemi ve Geliştirme Yolları 3. Dikkat ve Konsantrasyon 4. Verimli Ders Çalışmayı Etkileyen Faktörler 5. Verimli Ders Çalışmayı Kolaylaştıran Yöntemler 6. Amaç Belirleme ve Motivasyon 7. Zaman Yönetimi ve Planlı Çalışma 8. Sınav Stratejileri ve Test Çözme Teknikleri 9. Sınav Kaygısı ve Başetme Yolları 10. Nefes ve Gevşeme Egzersizleri 11. Meslek Seçimi Ve Önemi 1. Tercih Süreçleri Genel Tanıtım

4 Bursa Temel Eğitim Sonrası Kariyer Danışmanlığı Projesi aşağıda belirtilen komisyon tarafından Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına yazılmıştır VELİ SARIKAYA Bursa İl Milli Eğitim Müdürü ARZU AYYILDIZ Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı MEHMET KÖYLÜ KEMAL AKAR ZAFER AĞAOĞLU HÜSEYİN İCAL Y. FIRAT ERKEK İLHAN SARIGÜL ERHAN AĞBABA Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şubesi Proje Koordinatörü Bursa İl Milli Eğitim Fatih Projesi İl Eğitmeni Nilüfer Zekai Gümüşdiş Ortaokulu Müdürü Osmangazi Şehit Deniz Piyade Er Tahsin Şen Ortaokulu Müdürü Yıldırım Şehit Piyade Er Rahim Keskin Ortaokulu Müdürü Nilüfer Abdurrahman Vardar Ortaokulu Müdürü Osmangazi Hamitler Adnan Türkay Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı ENİSE CANTAŞ GÖKAY MUTLU İBRAHİM İBRAM GÜLŞAH ER Yıldırım Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Nilüfer Zekai Gümüşdiş Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Nilüfer Abdurrahman Vardar Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Nilüfer Karamehmet Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı SEVAL ULVİYE AKYOL Nilüfer Dilek Özer Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı SERAP ÖZÜDOĞRU Nilüfer Süleyman Cura Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı

5 METALÜRJİ TEKNOLOJİSİ Metalürji Teknolojisi alanı; kalıp ve maça yapımı, metal ergitme ve döküm yapma, iş temizleme, temel kalıp maça yapımı, metal ergitme ve dökümü, kok üretimi, ham demir üretimi, çelik üretimi, kalite kontrol ve ısıl işlem yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

6 METALÜRJİ TEKNOLOJİSİ Metalürji; madenlerin cevherlerinden ayrılarak elde edilmesi, hazırlanması, işlenmesidir. Metallerin ergitildiği, önceden hazırlanmış kalıplara döküldüğü ve metallere istenilen şeklin verildiği alandır. Metalürji alanında sektör düzeyinde çok hızlı üretim artışı yaşanmaktadır. Dolayısıyla sektörde bu mesleği bilen, seven yetişmiş çok sayıda eleman ihtiyacı vardır.

7 METALÜRJİ TEKNOLOJİSİ Alanın Altında Yer Alan Dallar Döküm, İzabe dallarında eğitim verilmektedir.

8 METALÜRJİ TEKNOLOJİSİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Lise öğrenimlerini bu alanda tamamlayan ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilir ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Ayrıca YGS ve LYS sınavında başarılı olanlar diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilirler.

9 METALÜRJİ TEKNOLOJİSİ Metalürji ortamları genellikle sıcak, ergimiş metal kokulu, gürültülü, kuru havalı ortamlardır. Çalışma sırasında ergimiş metal ile çalışıldığından koruyucu tedbirler ve iş güvenliği kurallarına önem verilmelidir. Metalürji alanında faaliyet gösteren fabrikalarda, kamu ve özel sektöre ait endüstriyel seri üretim yapan büyük işletmelerde (demir çelik fabrikaları gibi), küçük ve orta ölçekli dökümhanelerde iş bulma imkânlarına sahiptirler ayrıca kendi işletmelerini de kurabilirler.

10 METALÜRJİ TEKNOLOJİSİ Yılında Bursa da Bu Alanın Olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri İlçe Okul Adı 1 Osmangazi Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

11 METEOROLOJİ Meteoroloji, dünya standartlarına uygun teknik donanım ve yabancı dil bilgisine sahip, meteorolojik gözlem ve ölçüm yapma, kayıt tutma, kodlama yapma, verileri işleme, gözlem raporlarını iletme, hava analizi ve tahmin yapma, tahminleri ve ürünleri iletme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği alandır.

12 METEOROLOJİ Alanın Altında Yer Alan Dal Hava Gözlem ve Tahmini Elemanı dalında eğitim verilmektedir.

13 METEOROLOJİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Lise öğrenimlerini bu alanda tamamlayan ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilir ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Ayrıca YGS ve LYS sınavında başarılı olanlar diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilirler.

14 METEOROLOJİ Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde, Elektrik İşleri Etüt İdaresi ve Tarım Bakanlığında ve özel hava yolu şirketlerinde çalışma imkânı mevcuttur.

15 METEOROLOJİ Yılında Bursa da Bu Alanın Olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Bu İlçe Okul Adı Bursa da bu alanın açık olduğu bir lise bulunmamaktadır. alan ilgili yönetmelikte belirtilen şartlar sağlanırsa ve MEB onaylarsa açılabilir.

16 MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanı; iç mekân yerleşimlerini planlama ve bilgisayarla çizme, iç mekân ve mobilya elemanlarının üretimini yapma, mobilya süslemelerinden oyma, tornalama ve kakma yapma, mobilya iskeleti ve döşemesi yapma, ahşap doğrama üretimi yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği alandır.

17 MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI Ahşap işlevsel değerleri ile mekânların kullanışlı, sıcak, sevimli ve renkli bir ortam hâline gelmesini sağlar. Bu alan, sanatı ve tekniği birleştirerek ürünü ortaya çıkarır. Söz konusu ürünler ortaya çıkarılırken ahşap ve ahşap ürünlerinin yanı sıra boya, vernik, cam, plastik, çelik ve metal gibi gereçler de kullanılmaktadır.

18 MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI Alanın Altında Yer Alan Dallar Mobilya ve İç Mekân Ressamlığı, İç Mekân ve Mobilya Teknolojisi, Mobilya Süsleme Sanatları, Mobilya İskeleti ve Döşemesi, Ahşap Doğrama Teknolojisi dallarının eğitimi verilmektedir.

19 MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI Eğitim ve Kariyer İmkânları Lise öğrenimlerini bu alanda tamamlayan ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilir ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Ayrıca YGS ve LYS sınavında başarılı olanlar diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilirler.

20 MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI Eğitimini tamamlayarak iş hayatında gerekli yeterlilikleri kazanan meslek elemanları, mobilya ve iç mekân tasarımı ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilirler.

21 MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI Bu mesleklerdeki elemanlar mobilya fabrikalarında, kendi atölyelerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler. Bulundukları işletmelerde çalışanlarla iş birliği ve uyum içerisinde üretim yaparlar. Hareketli ve sabit mobilyaları tasarlayarak imal eder, iç ve dış mekânların dekorasyonunu yaparlar. Ağacın kokusunu, rengini, desenini ve sıcaklığını hissederler. Çalışma ortamında iş güvenliği kurallarına uygun davranmalıdırlar.

22 MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI Yılında Bursa da Bu Alanın Olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri İlçe Okul Adı 1 Gemlik Gemlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2 İnegöl Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3 İnegöl Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4 Karacabey Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5 Kestel Bursa Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Mustafakemalpaşa Mustafakemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 7 Osmangazi Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 8 Osmangazi Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9 Yıldırım Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

23 MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı; otomotiv üzerinde mekanik, elektrik ve elektronik akşamların bakım ve onarımlarını yapma, otomotiv gövde bölümlerinin onarımlarını yapma, gövde yüzeyleri üzerinde boya ve boya sonrası işlemleri yapma, iş makineleri bakım ve onarımı yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Türkiye deki motorlu araçlar sektörü, üretimde ulaşılan kalite süreci ve yüksek verimlilik nedeniyle uluslararası pazarlar için yeni bir üretim merkezi hâline gelmiş bulunmaktadır. Sektörde, her geçen gün teknolojiye, insan kaynaklarına, bilgiye ve kalite eğitimine daha fazla yatırım yapılmaktadır.

24 MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ Ülkemizdeki motorlu araçlar sektörü ana ve yan sanayisi ile birlikte çok önemli bir gelişim potansiyelini yakalamış ve büyük ihracat kapasitesine erişmiştir. Sektörle bağlantılı ana sanayideki bir kişinin, yan sanayide beş kişiye istihdam oluşturduğu belirtilmektedir. Ayrıca akaryakıt istasyonları, motorlu taşıtlar sektörüne yönelik reklam ve sigorta hizmetleri, oto kiralama şirketleri, kara yolu ve deniz taşımacılığı, inşaat ve tarım hizmetleri, otopark hizmetleri, yedek parça, satış ve satış sonrası hizmetler gibi sektörle ilişkili iş kolları düşünüldüğünde büyük bir istihdam yaratıldığı da bir gerçektir. Bu sektörün en önemli ürünlerinden biri olan otomobil ise uluslararası tanımıyla dünyayı değiştiren makine olmuştur.

25 MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ Alanın Altında Yer Alan Dallar Otomotiv Elektromekanik, Otomotiv Gövde, Otomotiv Boya, İş Makineleri dallarının eğitimi verilmektedir.

26 MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Lise öğrenimlerini bu alanda tamamlayan ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilir ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Ayrıca YGS ve LYS sınavında başarılı olanlar diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilirler.

27 MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ Otomotiv boyacıları genellikle boya kabinleri içerisinde çalışır. Ortamında kimyevi maddeler bulunduğu için ciltte, gözde ve solunum yollarında alerjik reaksiyonlar gözlenebilir. Bu nedenle çalışma ortamlarında havalandırmanın çok iyi olması, iş giysileri giyilmesi ve iş güvenliği kurallarına dikkat edilmesi gerekmektedir.

28 MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ İş makineleri ile ilgili çalışanlar hem kapalı hem açık havada hem de çalışma sahasında çalışabilirler. Bu alanda ülkemizin her bölgesinde geniş iş imkânları mevcuttur. Özellikle otomotiv sanayisinin gelişmiş olduğu bölgelerde eğitimli elemanlar kolaylıkla iş bulabilmektedir. Bu alandaki mesleklerden mezun olanlar, motorlu araç imalatı yapan fabrikalarda, motorlu araç bakım ve onarımı yapan yetkili ve özel servislerde, kamuya ait araç bakım ve onarım atölyelerinde ve motorlu araçlar sektörü ile ilgili çeşitli işletmelerde iş bulabilirler ya da kendi işlerini kurabilirler.

29 MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ Yılında Bursa da Bu Alanın Olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri İlçe Okul Adı 1 Gürsu Zuhal (Dörtçelik) Şenipek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2 İnegöl Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3 Karacabey Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4 Nilüfer Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Tek A. L. 5 Osmangazi Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Osmangazi Veysel Karani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 7 Osmangazi İlhan Parseker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 8 Yenişehir Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9 Yıldırım Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

30 MUHASEBE VE FİNANSMAN Muhasebe ve finansman, işletmelerin kuruluşu, faaliyetlerine ait belgelerin tasnifi, kayıt işlemleri, dosyalama ve arşivleme işlemleri, raporlama, analiz etme, dış ticaret mevzuatı, gümrük işlemleri, muhasebe kayıtları, finans ve borsa hizmetleri yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

31 MUHASEBE VE FİNANSMAN Muhasebe ve finansman hizmetleri bilgisayar ortamında yapılmaktadır. Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu, meslek içinde kademelendirme getirdiğinden muhasebe ve finansman alanından mezun olanlar Kanun da belirtilen şartları yerine getirmek suretiyle bu unvanları kazanabilirler.

32 MUHASEBE VE FİNANSMAN Alanın Altında Yer Alan Dallar Bilgisayarlı Muhasebe, Dış Ticaret Ofis Hizmetleri, Finans ve Borsa Hizmetleri dallarında eğitim verilmektedir.

33 MUHASEBE VE FİNANSMAN Eğitim ve Kariyer İmkânları Lise öğrenimlerini bu alanda tamamlayan ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilir ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Ayrıca YGS ve LYS sınavında başarılı olanlar diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilirler.

34 MUHASEBE VE FİNANSMAN Meslek mensupları; muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili bölümleri ile ticari işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler.

35 MUHASEBE VE FİNANSMAN Yılında Bursa da Bu Alanın Olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri İlçe Okul Adı 1 Büyükorhan Büyükorhan Çok Programlı Anadolu Lisesi 2 Gemlik Atatepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3 Gürsu Latif Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4 Harmancık Harmancık 75.Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi 5 İnegöl Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 İnegöl Hacı Sevim Yıldız-3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 7 İznik İznik Çok Programlı Anadolu Lisesi 8 Karacabey Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9 Keles Keles Çok Programlı Anadolu Lisesi 10 Mudanya Mudanya Dörtçelik Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi

36 MUHASEBE VE FİNANSMAN İlçe Okul Adı 11 Mustafakemalpaşa Lalaşahinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12 Nilüfer İslam Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 13 Nilüfer Nur Hayati Kurtcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 14 Orhaneli Ahmet Necati Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 15 Orhangazi Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi 16 Osmangazi Osmangazi Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 17 Osmangazi Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 18 Osmangazi Ergin Ağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 19 Osmangazi Hamitler Toki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 20 Osmangazi Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 21 Yenişehir İlhan Oğuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 22 Yıldırım Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 23 Yıldırım Şht. Ögrt. Kubilay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

37 MÜZİK ALETLERİ YAPIMI Müzik Aletleri Yapımı alanı, bağlama çalma, oyma cura, çöğür ve bağlama yapma, ut çalma, lavta, tambur ve ut yapma, gitar çalma, mandolin, klasik gitar ve akustik gitar yapma, keman çalma, klasik kemençe, keman ve viyola yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

38 MÜZİK ALETLERİ YAPIMI Müzik Aletleri Yapımı alanı; işlevsel değerleri ile ülkemizde en çok kullanılan enstrümanların yapımına yönelik bir meslek alanıdır. Bu alan ağırlıklı olarak sanat ve estetik bakış açısı yanında ince işçilik becerisi gerektiren, insana belki de en yakın malzeme olan ağaca can verme sanatıdır. Nitelikli her meslek elemanının yaptığı müzik enstrümanlarından en az birini çalabilecek düzeye gelmesi amaçlanmaktadır.

39 MÜZİK ALETLERİ YAPIMI Alanın Altında Yer Alan Dallar Mızraplı Halk Müziği Enstrümanları Yapımı, Mızraplı Sanat Müziği Enstrümanları Yapımı, Mızraplı Batı Müziği Enstrümanları Yapımı, Yaylı Enstrüman Yapımı dallarında eğitim verilmektedir.

40 MÜZİK ALETLERİ YAPIMI Eğitim ve Kariyer İmkânları Lise öğrenimlerini bu alanda tamamlayan ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilir ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Ayrıca YGS ve LYS sınavında başarılı olanlar diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilirler.

41 MÜZİK ALETLERİ YAPIMI Bu mesleklerdeki elemanlar; ülkemizde ağırlıklı olarak bulunan küçük çaplardaki enstrüman yapım atölyelerinde kolaylıkla iş bulabilirler, düşük maliyetlerle kendilerine ait atölye açabilirler.

42 MÜZİK ALETLERİ YAPIMI Yılında Bursa da Bu Alanın Olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri İlçe Okul Adı Bursa da bu alanın açık olduğu bir lise bulunmamaktadır. Bu alan ilgili yönetmelikte belirtilen şartlar sağlanırsa ve MEB onaylarsa açılabilir.

43 BAŞARILAR BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MODÜL2 MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2 MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL 1 TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir

Detaylı

FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI

FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

MODÜL2 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI

MODÜL2 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI MODÜL2 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI MODÜL2 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL 9 TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir

Detaylı

MODÜL2. MESLEKİ ve TEKNİK AÇIK ÖĞRETİM OKULU TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2. MESLEKİ ve TEKNİK AÇIK ÖĞRETİM OKULU TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK AÇIK ÖĞRETİM OKULU TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

ALAN SEÇİMİ. Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni

ALAN SEÇİMİ. Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni ALAN SEÇİMİ Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni Alan seçimi ne zaman yapılır? Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında; Alan seçimi 9 uncu sınıfın sonunda yapılır. Dal seçimi 10 uncu sınıfın sonunda yapılır.

Detaylı

FEN LİSELERİ GENEL TANITIM

FEN LİSELERİ GENEL TANITIM MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ FEN LİSELERİ GENEL TANITIM Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

MODÜL2. ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI GENEL TANITIM BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2. ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI GENEL TANITIM BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI GENEL TANITIM Geleceğiniz, geleceğimizdir

Detaylı

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ http://bursa.meb.gov.tr/oges

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ http://bursa.meb.gov.tr/oges MERKEZİ ORTAK SINAV TEMEL BİLGİLER BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ http://bursa.meb.gov.tr/oges MODÜL 1 MERKEZİ ORTAK SINAVLARDA ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI

Detaylı

İl İlçe Lise Alan Öğr.Ş Kont Taban bursa Büyükorhan Büyükorhan Çok Programlı Anadolu Lisesi... İngilizc e.. 1 45.651. bursa.

İl İlçe Lise Alan Öğr.Ş Kont Taban bursa Büyükorhan Büyükorhan Çok Programlı Anadolu Lisesi... İngilizc e.. 1 45.651. bursa. 2014 2015 lise taban puanları 2015 'daki liselerin taban puanları, 2015 liseleri taban puanları, 2014 'daki liselerin taban puanları, 2014 liseleri taban puanları, 2014 lise taban puanları, 2015 lise taban

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ALANLARI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ALANLARI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ALANLARI Ankara, 2015 2 MUSTAFA KEMAL ATATURK (1881-1938) 3 İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 5 ADALET... 6 KONAKLAMA VE SEYAHAT

Detaylı

BURSA OSMANGAZİ ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ 2014 YILI OKUL TABAN PUAN VE KONTENJAN BİLGİLERİ

BURSA OSMANGAZİ ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ 2014 YILI OKUL TABAN PUAN VE KONTENJAN BİLGİLERİ BURSA OSMANGAZİ ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ 2014 YILI OKUL TABAN PUAN VE KONTENJAN BİLGİLERİ İlçe Okul Okul Türü Yabancı Dil Sınıf Nilüfer Nilüfer İMKB Fen Lisesi Fen Lisesi

Detaylı

MODÜL 2 BURSA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 9. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2 BURSA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 9. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 9 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C. BURSA

Detaylı

BURSA ÖZEL ve TEMEL LİSELER MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 7. Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BURSA ÖZEL ve TEMEL LİSELER MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 7. Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 7 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA ÖZEL ve TEMEL LİSELER Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C. BURSA VALİLİĞİ BURSA

Detaylı

Bursa TEOG boş kontenjanlar TEOG taban puanlar

Bursa TEOG boş kontenjanlar TEOG taban puanlar On5yirmi5.com Bursa TEOG boş kontenjanlar TEOG taban puanlar 2015-2016 yılı Bursa Teog hangi liselerde boş kontenjan var, e-okul için taban puanları, toplam kontenjları ve TEOG okul türleri işte bu listede.

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) AHŞAP TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -1 AMAÇ AHŞAP TEKNOLOJİSİ Bu faaliyette verilecek

Detaylı

İL /İlçe Okul Adı Kont Taban Puanı. BURSA NİLÜFER Tofaş Fen Lisesi ,958. BURSA NİLÜFER Nilüfer İMKB Fen Lisesi ,467

İL /İlçe Okul Adı Kont Taban Puanı. BURSA NİLÜFER Tofaş Fen Lisesi ,958. BURSA NİLÜFER Nilüfer İMKB Fen Lisesi ,467 İL /İlçe Okul Adı Kont Taban Puanı Tofaş Fen Lisesi 120 491,958 Nilüfer İMKB Fen Lisesi 120 489,467 Bursa Anadolu Lisesi 306 481,310 İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi 120 476,446 Ahmet Erdem Anadolu

Detaylı

2016 YILI İLK YERLEŞTİRME SONUCU PUANLARI

2016 YILI İLK YERLEŞTİRME SONUCU PUANLARI 2016 YILI İLK YERLEŞTİRME SONUCU PUANLARI O. Kodu Okul Adı Okul Türü Cinsiyet PUAN 67477 NİLÜFER / Tofaş Fen Lisesi Fen Lisesi Kız/Erkek 491,9575 73835 NİLÜFER / Nilüfer İMKB Fen Lisesi Fen Lisesi Kız/Erkek

Detaylı

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL 3 TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BURSA İLİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM VEREN LİSELERİN OKUTACAKLAR ALANLAR VE DALLAR

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BURSA İLİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM VEREN LİSELERİN OKUTACAKLAR ALANLAR VE DALLAR 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BURSA İLİ EĞİTİM VEREN LİSELERİN OKUTACAKLAR ALANLAR VE DALLAR Okulda Okutulması Planlanan Tercih Kodu İlçe Okul Adı Okulun Eski Adı Alanlar Dallar Okul Türü Öğretim Süresi

Detaylı

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSİ

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSİ TANIM Metalürji ve malzeme mühendisi, bileşiminde metal bulunan maden filizlerinden metal ve alaşımlarının elde edilmesi ve bunların belli işlemlerden geçirilerek endüstrinin istediği hammadde haline getirilmesi,

Detaylı

HEMġĠRELĠK ALANI 4 yıl K/E ACĠL SAĞLIK HĠZMETLERĠ ALANI ACĠL TIP TEKNĠSYENLĠĞĠ DALI ANESTEZĠ VE REANĠMASYON ALANI-ANASTEZĠ TEKNĠSYENLĠĞĠ DALI

HEMġĠRELĠK ALANI 4 yıl K/E ACĠL SAĞLIK HĠZMETLERĠ ALANI ACĠL TIP TEKNĠSYENLĠĞĠ DALI ANESTEZĠ VE REANĠMASYON ALANI-ANASTEZĠ TEKNĠSYENLĠĞĠ DALI Tercih Kodu Okul Adı Okul Türü Alan Adı Süre Öğre tim Şekli Durumu Kontenjanı K/E Konte njanı TABAN PUANI TAVAN PUANI % DİLİM İ 15743 YILDIRIM / Bursa HEMġĠRELĠK 60 425,666 446,298 11,34 15750 YILDIRIM

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MÜZİK ALETLERİ YAPIMI ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -31 AMAÇ MÜZİK ALETLERİ YAPIMI Bu faaliyette verilecek

Detaylı

MODÜL 2. BURSA GÜZEL SANATLAR ve SPOR LİSELERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 7. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. BURSA GÜZEL SANATLAR ve SPOR LİSELERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 7. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 7 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA GÜZEL SANATLAR ve SPOR LİSELERİ TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges/

Detaylı

MODÜL 2. BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI ORAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI ORAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C. BURSA

Detaylı

MODÜL 2 BURSA SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 3. Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MODÜL 2 BURSA SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 3. Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 3 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges/ BURSA

Detaylı

OTO DÖŞEMECİSİ TANIM A- GÖREVLER

OTO DÖŞEMECİSİ TANIM A- GÖREVLER TANIM Otomobil, kamyon, tren, vapur, uçak ve ağır hizmet tipi taşıtlarda ahşap, metal veya plastikten iskeletler üzerine kumaş veya sentetik deri ile döşeme, kaplama, onarım ve montaj işlerini yapan kişidir.

Detaylı

ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ

ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ Tercih Kodu Okul Adı Okul Türü Süresi Şekli Pansiyon Durumu Yabancı Dili Konte njanı TÜRKİYE GENELİ YÜZDELİK DİLİMİ 68375 GEMLİK / Gemlik Anadolu İmam Hatip Anadolu İmam Hatip 4 yıl Kız/Erkek Pansiyon(Erkek)

Detaylı

MODÜL 2. BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI ORTAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI ORTAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges/

Detaylı

DÖKÜM ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, Döküm meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir.

DÖKÜM ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, Döküm meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, Döküm meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Döküm meslek alanı ile

Detaylı

İMALAT MÜHENDİSİ/ÜRETİM MÜHENDİSİ

İMALAT MÜHENDİSİ/ÜRETİM MÜHENDİSİ TANIM İmalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde üretilmesine karar verilen bir ürünün üretim yöntemleri ile bu yöntemleri gerçekleştirecek üretim araçlarının tasarımı, uygulanması ve kontrolünde

Detaylı

MODÜL 1 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SUNU 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI GENEL ESASLARI MERKEZİ ORTAK BİLGİLER SINAV TEMEL

MODÜL 1 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SUNU 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI GENEL ESASLARI MERKEZİ ORTAK BİLGİLER SINAV TEMEL MERKEZİ ORTAK SINAV TEMEL BİLGİLER BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ http://bursa.meb.gov.tr/oges MODÜL 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI

Detaylı

MODÜL 2. BURSA FEN ve SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 2. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. BURSA FEN ve SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 2. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 2 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA FEN ve SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C.

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -30 AMAÇ MUHASEBE VE FİNANSMAN Bu faaliyette verilecek

Detaylı

CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU 2012-2013

CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU 2012-2013 CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU REHBERLİK K SERVİSİ 2012-2013 YAKIN ÇEVREMİZDEKİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM M VEREN LİSELERİ TANIYALIM! ÇİĞLİ İMKB KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Okul bünyesinde Anadolu

Detaylı

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Alan ve Dalları

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Alan ve Dalları Nisan 2015 Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Alan ve Dalları (Bu Yayın Sorgun - Akdağmadeni ve Saraykent İlçeleri ile Yozgat İl Merkezindeki Okullarımızı Kapsamaktadır) SORGUN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN AMACI Sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, meslek ahlakına ve mesleki değerlere

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 33

ÖĞRENME FAALİYETİ 33 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 33 MOBİLYA VE DEKORASYON ALANI Bu faaliyette verilecek bilgiler doğrultusunda mobilya ve dekorasyon alanındaki meslekleri ve meslek elemanlarını tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT

Detaylı

DUVAR SÜSLEME SANATLARI TEKNİKERİ

DUVAR SÜSLEME SANATLARI TEKNİKERİ TANIM Binaların, saray, köşk ve cami gibi sanat eserlerinin mimari plana uygun olarak yapılacak olan onarım çalışmalarında, duvar süsleme işlerini gerçekleştiren, ressam, heykeltıraş, seramik sanatçısı,

Detaylı

MIZRAPLI HALK MÜZİĞİ ENSTRÜMANLARI YAPIMCISI

MIZRAPLI HALK MÜZİĞİ ENSTRÜMANLARI YAPIMCISI TANIM Temel müzik kavramlarını bilen ve uygulayan, müzik ve ses uygulamalarını yapan, temel teknik resim ve tüm alandaki ana enstrümanların çizimini yapan, yapacağı enstrümana uygun ağacı seçerek bu ağaçları

Detaylı

ELEKTRONİK HABERLEŞME (TELEKOMÜNİKASYON) TEKNİKERİ

ELEKTRONİK HABERLEŞME (TELEKOMÜNİKASYON) TEKNİKERİ TANIM Radyo, telefon, data, faks ve haberleşme ile ilgili diğer cihaz ve sistemlerin imali, kurulması, değiştirilmesi ve işletilmesi, bakım ve onarımı konularında telekomünikasyon mühendisleri ile teknisyenleri

Detaylı

GNL GRP ADAY ORT SAP

GNL GRP ADAY ORT SAP OKULUN KODU VE ADI SAYILARI ÖN SINAVSIZ SINAVLI FÝZÝK KÝMYA BÝYOLOJÝ KÇE TARÝH COÐRAFYA 11017 OSMANGAZÝ ATAK LÝSESÝ 280 31 1899 280 2789 280 2235 280 2363 280 1348 280 666 280 838 280 473 280 1764 280

Detaylı

OTO YEDEK PARÇA SATIŞ ELEMANI

OTO YEDEK PARÇA SATIŞ ELEMANI TANIM Oto yedek parça satışı yapan işletmelerde ürün ile müşteri arasındaki ilişkiyi sağlayarak satışı gerçekleştiren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Yedek parçaları oto marka

Detaylı

DIŞ TİCARET OFİS HİZMETLERİ ELEMANI

DIŞ TİCARET OFİS HİZMETLERİ ELEMANI _ TANIM Dış ticaret, gümrük ve diğer ilgili mevzuat doğrultusunda ithalat-ihracat hizmetlerini yürütmek için gerekli olan işlemleri takip eden, dış ticaret muhasebe kayıtlarını yapan kişidir. A- GÖREVLER

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -29 AMAÇ MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ Bu

Detaylı

ÇİNİCİLİK TEKNİSYENİ/ÇİNİCİLİK VE SERAMİK TEKNİSYENİ

ÇİNİCİLİK TEKNİSYENİ/ÇİNİCİLİK VE SERAMİK TEKNİSYENİ TANIM Seramik hammaddesinden mutfak, banyo ve süs eşyaları yapan, bu malzeme ve eşyaların üzerine özgün çalışmalar veya eski çini motiflerinden yararlanarak desen, biçim tasarlayan ve uygulayan kişidir.

Detaylı

İÇ MİMAR TANIM A- GÖREVLER

İÇ MİMAR TANIM A- GÖREVLER TANIM İç mimar, bir mekan (ev, büro, sinema, lokanta vb.) veya çevreyi (bahçe vb.), müşterinin isteklerini ve ekonomik olanaklarını dikkate alarak sanat ilkelerine uygun biçimde düzenleyen ve döşeyen kişidir.

Detaylı

ÇİĞLİ NAİME TÖMEK TİCARET MESLEK LİSESİ

ÇİĞLİ NAİME TÖMEK TİCARET MESLEK LİSESİ ÇİĞLİ ÇİĞLİ NAİME TÖMEK TİCARET MESLEK Telefon 2323701042 Ticaret Meslek L. - Ticaret Meslek L. Veri Tabanı Programcılığı Ticaret Meslek L. Web Programcılığı Ticaret Meslek L. Muhasebe ve Finansman Bilgisayarlı

Detaylı

DÖKÜM TEKNİSYENİ İZMİR A 1.1 2014/I

DÖKÜM TEKNİSYENİ İZMİR A 1.1 2014/I TANIM Dökümü istenen modelleri döküm kalıp kumu içine kalıplayan, metal ve alaşımları ergiterek hazırlanmış kum kalıplara veya metal kalıplar içerisine dökerek istenen şekli veren, döküm sonucu elde edilen

Detaylı

BANKACILIK VE SİGORTACILIK MESLEK ELEMANI

BANKACILIK VE SİGORTACILIK MESLEK ELEMANI BANKACILIK VE SİGORTACILIK MESLEK ELEMANI TANIM Bankacılık ve sigortacılık konusunda, sigorta ürünlerinin pazarlanması, bilgilendirme ve satış işlemlerini yürüten kişidir. GÖREVLER Bankada hesap açma,

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ TANIM İplik, dokuma, örme, boya, baskı, terbiye, konfeksiyon alanlarında üretimin takibini ve kontrolünü, makine bakım, ayar ve onarımını yapan, işçi ile işletme mühendisi arasında iletişimi sağlayan ara

Detaylı

METALÜRJİ TEKNİSYENİ

METALÜRJİ TEKNİSYENİ TANIM Metalürji Teknisyeni, topraktan çıkarılan maden filizlerinin (cevherlerinin) işlenmesi, hammaddeye ve mamul maddeye dönüştürülmesi aşamalarında metalürji mühendisi ve teknikerine yardım eden kişidir.

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN

MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANIN TANIMI Muhasebe ve Finansman alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. ALANIN AMACI Muhasebe ve Finansman alanı

Detaylı

BOYA TEKNİKERİ A- GÖREVLER

BOYA TEKNİKERİ A- GÖREVLER TANIM Boya üretim işletmesinde, ürünün hammadde aşamasından, ambalajlama aşamasına gelinceye kadarki sürecinde mühendisin gözetimi altında çalışan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

Detaylı

BÜRO MAKİNELERİ BAKIM VE ONARIMCISI

BÜRO MAKİNELERİ BAKIM VE ONARIMCISI TANIM Büro makineleri bakım ve onarımcısı yazı makineleri, hesap makineleri (digital), baskı makineleri (priport, fotokopi, teksir), faks vb. diğer cihazların her türlü elektronik, elektrik veya mekanik

Detaylı

Bölümü/Bilgisayar (Donanım) (Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesi), Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar. Teknisyenliği Bölümü

Bölümü/Bilgisayar (Donanım) (Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesi), Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar. Teknisyenliği Bölümü Sıra DPB KODLARI OSYM KODLARI No. KODU ÖĞRENİM KOŞULU Nit1 Nitelik1 Açıklama Nit2 Nitelik2 Açıklama Nit3 Nitelik3 Açıklama Nit4 Nitelik4 Açıklama Nit5 Nitelik5 Açıklama Nit6 Nitelik6 Açıklama Nit7 1 2001

Detaylı

BURSA İLİNDEKİ HER BİR LİSENİN 2016 YGS ORTALAMA, PUAN, SIRA BİLGİSİ VE İL - TÜRKİYE SIRALAMALARI

BURSA İLİNDEKİ HER BİR LİSENİN 2016 YGS ORTALAMA, PUAN, SIRA BİLGİSİ VE İL - TÜRKİYE SIRALAMALARI BURSA İLİNDEKİ HER BİR LİSENİN 2016 YGS ORTALAMA, PUAN, SIRA BİLGİSİ VE İL - TÜRKİYE SIRALAMALARI BURSA ADAY SAYILARI TEMEL YGS PUANLARI FEN BİLİMLERİ TÜRKÇE SOSYAL BİLİMLER MATEMATİK YGS'ye Giren Lisansa

Detaylı

PLASTİK SANATLAR TEKNİSYENİ

PLASTİK SANATLAR TEKNİSYENİ TANIM Bir olay, düşünce veya duyguyu iki veya üç boyutlu olarak tasarlayan ve bunu resim ve heykel gibi sanat alanlarına uyarlayan sanatçılara yardımcı ara elemandır. A-GÖREVLER - Üç boyutlu tüm şekillerin

Detaylı

ECZANE HİZMETLERİ TEKNİKERİ

ECZANE HİZMETLERİ TEKNİKERİ TANIM Eczane hizmetlerinde doktorlarca düzenlenen reçetelerde yer alan hazır ilaçları müşteriye sunan, hazırlanması gerekli ilaçları eczacı gözetiminde hazırlayan, laboratuvarda, ilaç sektöründe, ilaç

Detaylı

MODÜL 2. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALANLARI TANITIMI YARDIMCI KİTAPÇIK NO: 1 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALANLARI TANITIMI YARDIMCI KİTAPÇIK NO: 1 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI YARDIMCI KİTAPÇIK NO: 1 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALANLARI TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI AMAÇ Bu faaliyette verilecek bilgiler sonunda muhasebe ve finansman alanındaki meslekleri ve meslek elemanlarını tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Türkiye

Detaylı

MOBİLYA İSKELETİ VE DÖŞEMESİ TEKNİSYENİ/DÖŞEMECİLİK TEKNİSYENİ

MOBİLYA İSKELETİ VE DÖŞEMESİ TEKNİSYENİ/DÖŞEMECİLİK TEKNİSYENİ TANIM Sandalye, koltuk, kanepe, yatak vb. mobilyaların iskeletlerinde yay, kolon ve dolgu gereçlerini kumaş, deri gibi malzemelerle kaplayan ve şekil veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ

Detaylı

HAZIR GİYİM TEKNİKERİ (GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ)

HAZIR GİYİM TEKNİKERİ (GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ) TANIM Çocuk, kadın ve erkek iç-dış giyiminde; üretim öncesi planlama ve tasarım, kalıp-desenleme, kalite kontrol ve üretim safhalarının tümünde uygulama becerilerine sahip ara elemandır. A- GÖREVLER KULLANILAN

Detaylı

MERKEZİ ORTAK SINAVLAR TERCİH SÜREÇLERİ 3. ÖZEL EĞİTİM GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER İÇİN TERCİH ve YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

MERKEZİ ORTAK SINAVLAR TERCİH SÜREÇLERİ 3. ÖZEL EĞİTİM GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER İÇİN TERCİH ve YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK? MERKEZİ ORTAK SINAVLAR TERCİH SÜREÇLERİ 3 ÖZEL EĞİTİM GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER İÇİN TERCİH ve YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK? Bu doküman; Bursa Temel Eğitim Sonrası Kariyer Danışmanlığı Projesi kapsamında

Detaylı

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı Ülkemizde son yıllarda yapılan bütün çalışmalarda Türk ekonomisinin uluslararası rekabet gücünün artırılması ve Avrupa Birliği ile bütünleşmesi hedeflenmiştir. Günümüzde

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ALANI

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ALANI Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Teknik ve Meslek Lisesi İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ALANI HAZIRLAYAN VE SUNAN Erol AKILLI İnşaat Bölümü Alan Şefi İnşaat Teknolojisi Alanı İnşaat Teknolojisi alanı altında

Detaylı

ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIMTEKNİSYENİ/ ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK TEKNİSYENİ

ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIMTEKNİSYENİ/ ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK TEKNİSYENİ TANIM Fabrika, atölye vb. işletmelerdeki endüstriyel elektronik sistemlerin tesis, bakım ve onarımını kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir A- GÖREVLER

Detaylı

MODA TASARIMI ÖĞRETMENİ

MODA TASARIMI ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumu ya da kuruluşunda öğrencilere ya da yetişkinlere moda tasarımı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Moda tasarımı ile ilgili hangi

Detaylı

İMAM HATİP LİSESİ MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ

İMAM HATİP LİSESİ MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, İslam dini ile ilgili konularda eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER İmam hatip lisesi meslek dersleri ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

MODÜL 2. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALANLARI TANITIMI KİTAP NO: 11 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALANLARI TANITIMI KİTAP NO: 11 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAP NO: 11 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALANLARI TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C. BURSA

Detaylı

BURSA İLİ 2015 YILI MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI

BURSA İLİ 2015 YILI MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI BURSA İLİ 2015 YILI MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI FAALİYET NO BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ EĞİTİM FAALİYETİNİN ADI İLÇESİ YERİ KATILACAK OLANLAR SÜRESİ KATILACAK SAYISI BAŞLAMA ZAMANI 2015160001 03/01/2015

Detaylı

RADYO-TV PROĞRAMCILIĞI TEKNİKERİ

RADYO-TV PROĞRAMCILIĞI TEKNİKERİ TANIM Radyo ve Televizyonda programların kaliteli bir biçimde sunulması için kamera çekim, ses, kurgu, ışık, görüntü gibi işlerde çalışan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Radyo-TV

Detaylı

KESİMCİ A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

KESİMCİ A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN TANIM Konfeksiyon ürünlerinin imalatı aşamasında tekstil atölyelerinin kesimhane bölümlerinde kumaş kontrolünün yapılması, pastal planının hazırlanması, kumaş ve yardımcı malzemenin kalıba göre istenilen

Detaylı

ÖRME TEKNİKERİ TANIM A- GÖREVLER

ÖRME TEKNİKERİ TANIM A- GÖREVLER TANIM Çeşitli iplerle düz, yuvarlak ve çözgülü örgü yapan, model geliştiren kalıp hazırlayan, seri üretimini yapabilen meslek elemanıdır. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Kadın, erkek ve

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) FOTOĞRAF VE GRAFİK ALANI ANKARA 2007 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -17 FOTOĞRAF VE GRAFİK Bu faaliyet sonucunda

Detaylı

SATIŞ YÖNETİMİ MESLEK ELEMANI

SATIŞ YÖNETİMİ MESLEK ELEMANI TANIM İşletmelerin pazarlama ve satış birimlerinde, satışların planlanması ve siparişlerin alınması gibi işleri yürüten kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Satışların yapılmasını planlar.

Detaylı

BİLGİSAYARLI NÜMERİK KONTROL (CNC) TEKNİSYENİ

BİLGİSAYARLI NÜMERİK KONTROL (CNC) TEKNİSYENİ TANIM Makine parçalarının üretiminde kullanılan takım tezgahlarını, bilgisayarla çalıştıran kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Üretim yapılacak parçanın, makinede hangi işlemlerden

Detaylı

SPOR YÖNETİCİSİ. Spor hizmet ve faaliyetlerinin yönetiminden sorumlu kişidir.

SPOR YÖNETİCİSİ. Spor hizmet ve faaliyetlerinin yönetiminden sorumlu kişidir. TANIM Spor hizmet ve faaliyetlerinin yönetiminden sorumlu kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Yönetim sürecinin çeşitli alanları için geçerli olan planlama, örgütleme, yürütme, eşgüdüm

Detaylı

Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim,

Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim, Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim, Kadın Terziliği, Erkek Terziliği, Kesim, dalları yer almaktadır.

Detaylı

UÇAK MOTORLARI BAKIM-ONARIM TEKNİSYENİ

UÇAK MOTORLARI BAKIM-ONARIM TEKNİSYENİ TANIM Uçak mühendislerinin gözetimi ve denetimi altında uçak motorlarının ve diğer hava araçları motorlarının her türlü bakım ve onarımı, montaj ve servis işlerinin yapılması aşamalarında görev yapan kişidir.

Detaylı

AYAKKABI MODELİSTİ TANIM

AYAKKABI MODELİSTİ TANIM TANIM Teknolojik gelişmelere ve günün modasına uygun olarak üretilmesi düşünülen ayakkabının elde veya bilgisayarda modelini çizen, şablon hazırlayan, numune dikimini sağlayan ve geliştiren, üretimde kullanılacak

Detaylı

ZİRAAT MÜHENDİSİ (TARIM TEKNOLOJİSİ)

ZİRAAT MÜHENDİSİ (TARIM TEKNOLOJİSİ) TANIM Tarım alanlarının belirlenmesi, erozyondan korunması, sulanması, tarımda kullanılan her türlü yapının, makine ve enerji türünün belirlenmesi ve üretiminin projelendirilmesi alanında çalışan kişidir.

Detaylı

KAĞIT TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ

KAĞIT TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ TANIM Kağıt sektöründe kağıdın yapılması ve kağıt (selüloz, kağıt, karton ve diğer kağıt mamulleri) ürünlerinin elde edilmesi ile ilgili çalışmaları, mühendisin gözetim ve denetimi altında yapan kişidir.

Detaylı

BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI

BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI TANIM Kurum, kuruluş ve işletmelerin muhasebe ve vergi ile ilgili faaliyetlerine ait belgelerin tasnif, kayıt, dosyalama ve arşivleme işlemlerini bilgisayar ortamında yapabilen kişidir. A- GÖREVLER - Muhasebe

Detaylı

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISI

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISI İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ :26/02/ 2015 TOPLANTI SAATİ :15:00 TOPLANTI NO. :2015/2 TOPLANTI YERİ :VALİLİK TOPLANTI SALONU GÜNDEM 1) Açılış Yoklama 2) Çankırı

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMI / MAKİNE RESSAMI

BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMI / MAKİNE RESSAMI TANIM Yeni veya mevcut bir makinenin veya makine parçasının bilgisayar destekli katı modellemesini yapan montaj resmini ve detay resimlerini istenilen ölçekte ve belirlenmiş standartlara uygun olarak çizen

Detaylı

GİYİM VE GİYİM AKSESUARLARI SATIŞ ELEMANI

GİYİM VE GİYİM AKSESUARLARI SATIŞ ELEMANI TANIM Giyim ve giyim aksesuarları satış elemanı kadın, erkek ve çocuk iç ve dış giysileri ve aksesuarlarını müşteriye tanıtan ve satışını yapan kişidir. A- GÖREVLER - Satılacak ürünleri cins, kalite, beden,

Detaylı

TIP ELEKTRONİĞİ TEKNİSYENİ

TIP ELEKTRONİĞİ TEKNİSYENİ TANIM Tıp alanındaki teşhis ve tedavi uygulamaları için kullanılan elektronik alet ve cihazların, kullanım, bakım ve onarımını sağlayan, ayrıca bu cihazların doğru olarak kurulması ve kullanılması için

Detaylı

ÇANTA İMALATÇISI VE SARACİYECİ

ÇANTA İMALATÇISI VE SARACİYECİ TANIM Deri, suni deri, kösele, suni kösele veya kumaş kullanarak el çantası, bavul, evrak çantası, cüzdan, kemer gibi eşyaları yapan kişidir. A- GÖREVLER - Malzemeyi seçer, keser, deri ve köselelerin kenarlarını

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 31

ÖĞRENME FAALİYETİ 31 ÖĞRENME FAALİYETİ 31 GÖRSEL İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA ALANI (RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA) AMAÇ Bu faaliyet sonucunda görsel - işitsel teknikler ve medya yapımcılığı alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz.

Detaylı

BOBİNAJCI TANIM A- GÖREVLER

BOBİNAJCI TANIM A- GÖREVLER TANIM Endüstride kullanılan, elektrik motorları ile elektrik bobini kullanılan makinelerin ve cihazların arızalarını onaran ya da yeni kullanılacak bobinlerin sarım işlemlerini yapan kişidir. A- GÖREVLER

Detaylı

RADYO VE TELEVİZYON TAMİRCİSİ

RADYO VE TELEVİZYON TAMİRCİSİ TANIM Radyo veya televizyon alıcılarının tamir işlerini atölyede veya kullanıldığı yerde yapan kişidir. A- GÖREVLER - Onarılacak radyo veya televizyonun şemasını inceler, - Çeşitli ölçme aletleri kullanarak

Detaylı

ORTOPEDİK PROTEZ VE ORTEZ TEKNİKERİ

ORTOPEDİK PROTEZ VE ORTEZ TEKNİKERİ TANIM El, ayak ve benzeri organların kaybı durumunda, bu organların işlevlerini kısmen de olsa yerine getirecek olan yapay organların (protezlerin) ya da herhangi bir nedenle desteklenmesi, korunması ve

Detaylı

Programın Kodu Programın Adı Puan Türü Genel Kontenjan Yerleşen Aday Sayısı Min Puan Yerleştirme Öncelikleri

Programın Kodu Programın Adı Puan Türü Genel Kontenjan Yerleşen Aday Sayısı Min Puan Yerleştirme Öncelikleri Programın Kodu Programın Adı Puan Türü Genel Kontenjan Yerleşen Aday Sayısı Min Puan Yerleştirme Öncelikleri 109750011 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA) Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. Anestezi YGS-2 20 20 333,83000

Detaylı

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSİ

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSİ TANIM Metalürji ve malzeme mühendisi, bileşiminde metal bulunan maden filizlerinden metal ve alaşımlarının elde edilmesi ve bunların belli işlemlerden geçirilerek endüstrinin

Detaylı

DEVLET YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖNLİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

DEVLET YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖNLİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2018-2019 DEVLET YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖNLİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2018-2019 SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 363468 ANESTEZİ PR. 3 1 363474 İLK VE ACİL

Detaylı

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ TANIMI: Elektrik-elektronik alanında; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumu ile ilgili işleri kendi

Detaylı

MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI

MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI ALANIN TANIMI: Ahşap ve ahşap ürünlerinin, insan ihtiyaçlarını karşılayacak şekil ve normlara getirilmesi amacı ile yapılan tüm çalışmalar Mobilya ve İç Mekân Tasarım

Detaylı