Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016)"

Transkript

1 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Mültecilerle ilgili Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından iki tarafın prensipte anlaştığı açıklandı. Başbakan Davutoğlu yaklaşık 17 saat süren görüşmeleri "Kayserili pazarlığı" olarak nitelendirirken, henüz kesinlik kazanmayan mutabakata göre Türkiye 6 milyar Euro mali yardım ve vatandaşlarına vize serbestisi karşılığında Yunan adalarından geri gönderilen mültecileri kabul edecek, AB de Türkiye nin kabul ettiği her mülteciye karşı bir Suriyeli mülteciye sığınma hakkı tanıyacak. *** Cizre nin ardından Sur ve İdil de süren operasyonlar da tamamlandı. Yıkıntıya dönüşen ilçelerde sokağa çıkma yasakları ise sürüyor. Yaşanan vahşetse Cizre de incelemelerde bulunan insan hakları örgütleri ve milletvekillerinin gözlemleriyle bir kez daha ortaya çıktı. (Haberin devamı bültende...) *** Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP li vekilleri hedef almayı sürdürürken, hazırlanan fezlekeler ardı ardına Meclis e gelmeye devam ediyor. Hükümetin konuyla ilgili atacağı adım merak edilirken MHP, HDP li vekillerin; CHP ve HDP ise tüm vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istiyor *** Meclis Genel Kurulu nda 2016 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı 301 oyla kabul edildi. Oylamanın ardından bir konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu muhalefete mesaj vererek; Milletin beklediği anayasayı öyle ya da böyle yazacağız. Güzel olan bunu hep beraber yazmamız dedi. *** Türkiye genelinde kadınlar 8 Mart için alanlardaydı. İstanbul ve Ankara da yasaklanan eylemlere saldıran polis kadınları darp etti. Polis şiddetinin yaşandığı dakikalarda başka bir etkinlikte konuşan Başbakan Davutoğlu kadına şiddetin büyük bir insanlık ayıbı olduğunu söylüyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Eşitlik adı altında kadının her türlü sömürüye ve istismara açık hale getirildiğini ileri sürdü. *** Zaman gazetesine kayyum atanmasının ardından gazete önünde bekleyen okurlara saldıran polis, binanın kapısını kırarak içeri girdi. Gazetenin ardından Cihan Haber Ajansı'na da kayyum atandı. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici işten çıkarıldı. Kayyum kararının hukuki bir süreç olduğunu savunan Başbakan Davutoğlu Hükümetimize muhalefet eden tek gazete Zaman değil. Diğer gazeteler özgürce fikirlerini ifade ediyorlar dedi. *** Uluslararası Şeffaflık Derneği Türkiye de Yolsuzluk: Neden, Nasıl ve Nerede? başlıklı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırmanın katılımcılarının yüzde 55 i, son iki yılda yolsuzluğun arttığını, yüzde 60 ı da önümüzdeki iki yılda azalmayacağını düşünüyor. Sonuç raporuna erişim için tıklayınız *** 34 gazetecinin hala tutuklu olduğu, binlerce gazetecinin de haklarında açılan davalarla yargılandığı Türkiye de habere ve düşünceye özgürlük istiyoruz diyen basın örgütleri bir imza kampanyası başlattı. Kampanyaya katılım için tıklayınız

2 AYM nin Dündar ve Gül ile ilgili ihlal kararının gerekçesi Anayasa Mahkemesi nin (AYM) Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile ilgili verdiği ihlal kararının gerekçesini açıklandı. Suçlamalara temel olarak gösterilen tek olgunun gazetecilere ait haberler olduğunu belirten AYM, hukukilik şartını sağlamayan tutuklama gibi ağır bir tedbir, ifade ve basın özgürlükleri bakımından gerekli ve ölçülü bir müdahale olarak kabul edilemez dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan karara tepki göstermeyi sürdürüyor. AYM nin yargı yolunun tüketilmesini beklemeyerek Anayasa yı ihlal ettiğini savunmayı sürdüren Erdoğan, kendisine gelen eleştirilere ise Ben Anayasa'nın 104. maddesinin bana yüklemiş olduğu sorumluluğun gereğini yerine getirmekteyim. Bu çerçevede görüşlerimi açıkladım diyerek cevap verdi. AYM ise yerel mahkemenin bariz takdir hatası na düştüğünü ve tutukluluk incelemesi bağlamında iç hukuk yollarının tutukluluğa yapılan itirazların reddedilip kesinleşmesinin ardından tükendiğini belirtti. Karara 3 üye milli güvenlik vurgusuyla muhalefet şerhi koydu. AİHM Türkiye yi ifade özgürlüğü ihlalinden mahkum etti AİHM; 2003 yılında Emek Partisi tarafından hazırlanmış broşürleri dağıtırken gözaltına alınan ve yetkili makamlardan izin almadan broşür dağıtmak suçlamasıyla yargılanarak para cezasına mahkum olan Abdullah Bilen ve Cihan Çoruk un başvurusunda Türkiye nin ifade özgürlüğü ve adil yargılanma haklarını ihlal ettiğine hükmetti.

3 AİHM, siyasi partilerin fikirlerini yaymada ve bildiri dağıtmada izin prosedüründen bağımsız olduğunun altını çizerek, Önceden izin almadan siyasi parti bildirisi dağıtmak suç olamaz dedi. Başvurucuların herhangi bir talebi olmadığından tazminat kararı verilmedi. İHD 2015 Yılı Türkiye Hak İhlalleri Raporu nu açıkladı İnsan Hakları Derneği (İHD), Demokratik Devlete Gidiş Yolundan Dönüş, Yeniden Ulus Devlet: Otoriterizm başlıklı 2015 Yılı Türkiye Hak İhlalleri Raporu nu açıkladı. İHD şubeleri ve farklı sivil toplum örgütlerinin raporları, yerel ve ulusal basında yer alan haberler ile resmi kurumların verilerinden derlenerek hazırlanan raporda 2015 yılının Türkiye nin tamamen otoriterleştiği ve bu nedenle temel hak ve özgürlüklerin tamamen korumasız kaldığı bir yıl olduğu tespiti yer aldı. Rapora göre 2015 yılında dur ihtarına uymadıkları gerekçesiyle veya toplumsal olaylarda güvenlik güçlerinin saldırısı sonucu 53'ü çocuk 264 kişi yaşamını yitirdi. İlan edilen sokağa çıkma yasaklarından 1 milyon 370 bin kişi doğrudan etkilendi, 16 Ağustos 2015 ile 31 Aralık 2015 tarihleri arasında güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlarda 126 sivil öldü. Tutuklu gazeteci sayısının 31 olduğu belirtilen raporun verilerine göre TİB, 2015 yılında yaklaşık 26 bin 851 siteye erişim engeli getirdi. Rapor için tıklayınız. Cizre de incelemelerde bulunan heyetlerin izlenimleri İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) operasyonların bitirilmesinin ardından 3 Mart 2016 günü Cizre de yaptıkları incelemelerle ilgili bir rapor yayınladı.

4 Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı tarafından kaleme alınan ön inceleme raporunda yurttaşların sığındığı ve günlerce yardım beklediği Bostancı Sokak 23 numaradaki bodrumda yanmış halde kemik kalıntıları bulunduğu belirtildi, yaşam hakkı ihlallerinin yanı sıra barınma hakkının da ağır biçimde ihlal edildiği tespiti yapıldı. Fincancı, Cizre yanmış ve çürümüş insan eti kokuyordu... Bu bir imha operasyonu dedi. Milletvekilleri Zeynep Altıok Akatlı, Sezgin Tanrıkulu, İlhan Cihaner, Fikri Sağlar, Fatma Hürriyet Kaplan ve Ali Şeker den oluşan CHP heyeti de Cizre de incelemelerde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı Çatışma ve şiddetin barışı getirmekten ne denli uzak olduğunu gördük. Acı, ölüm, kan kokusu ile barış gelmiyor aksine yıkım ve kopuş getiriyor. 30 yılı aşkın çatışma bile bugünkü yıkım ve kopuşa dönüşmemişti dedi. Sezgin Tanrıkulu da Hâlâ ceset parçaları çıkıyor. Bunu çatışmayla izah edemezsiniz. Savaş görüntüsü var diye konuştu. İHD ve TİHV in hazırladığı Cizre Ön İnceleme Raporu için tıklayınız Erdoğan a hakaret davaları BirGün Gazetesi Yayın Danışmanı ve yazarı Barış İnce Cumhurbaşkanı na hakaret suçlamasıyla 21 ay hapis cezasına mahkum oldu. İnce, yolsuzluk soruşturmaları ile ilgili haberi nedeniyle hakkında açılan dava da yaptığı savunma nedeniyle yargılanıyordu. Mahkeme heyeti cezayı ertelemezken, Yargıtay ın kararı onaması durumunda gazeteci cezaevine girecek. Sakarya 1. Sulh Ceza Hakimliği, okuduğu bir basın açıklaması nedeniyle Cumhurbaşkanı na hakaret ile suçlanan Melike Kara nın halkın toplu halde bulunduğu bazı alanlara gitmesini adli kontrol önlemi adı altında yasakladı. Bu yerler arasında Sakarya nın en işlek meydan ve caddeleri de bulunuyor. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ve Zaman Gazetesi Yazı İşleri Eski Müdürü Harun Reşit Çümen hakkında Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi nde 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Beko, Suruç ta 20 Temmuz 2015 günü yaşanan bombalı saldırıya ilişkin yaptığı açıklama, Çümen ise söz konusu açıklamayı haberleştirmesi nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaret ile suçlandı. Öte yandan Yalova Asliye Ceza Mahkemesi, Soma'daki maden faciasında ölenleri anmak için düzenlenen etkinlikte atılan Katil hırsız Erdoğan sloganı nedeniyle yargılanan 15 kişi hakkında verdiği beraat kararının gerekçesini açıkladı. Mahkeme, Cumhurbaşkanı na hakaret ile suçlanan sanıkların attıkları sloganın eleştiri ve ifade özgürlüğü temelinde olduğuna karar verirken, Cumhurbaşkanın bir takım davranışları

5 ve sözlerinin toplumun bazı kesimlerinde hala iktidarda bulunan partinin genel başkanı gibi hareket ettiği algısı yarattığını, bu nedenle halen siyasal kişilik taşıdığı düşünülerek mevcut olaydaki gibi protestolara konu olduğunu belirtti. Avukata 'TSK'ye hakaret ten ceza İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi Eş Başkanı avukat Sinan Zincir i 8 bin 840 TL para cezasına mahkum etti. Zincir, tutuklu çocuk müvekkilinin jandarmalarca darp edilerek cezaevi aracına bindirilmesine karşı çıktığı için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hakaret suçlamasıyla yargılanıyordu. Mücadele Birliği Dergisi Yazı İşleri Müdürü Tunca ya hapis Türkiye Komünist Emek Partisi/Leninist (TKEP/L) üyesi olduğu ve Taksim Gezi Parkı eylemlerine Mücadele Birliği pankartı altında katıldığı gerekçesiyle yargılanan Mücadele Birliği Dergisi Yazı İşleri Müdürü Sami Tunca, 49 yıl 3 ay hapis ve 2 bin lira para cezasına mahkum oldu. Söz konusu suçlama kapsamında 17 Eylül 2013 te tutuklanan Tunca, Temmuz 2014 te çıkarıldığı ilk duruşmada İstanbul 19 uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmiş ancak başka dava kapsamında hükümlü olduğu için cezaevinden çıkamamıştı.

6 Gazeteci sosyal medya paylaşımları nedeniyle işten atıldı Sabah gazetesi, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle dış haberler muhabiri Enîse Aşkın ın işine son verdi. Gazete, Twitter hesabından Güneydoğu'daki operasyonlara ve basın özgürlüğüne yönelik baskılara tepki gösteren muhabiri, ülkenin bölünmez bütünlüğüne aykırı ve emniyet teşkilatını aşağılayıcı ifadeler kullanmakla suçladı. DİHA 30. kez engellendi Dicle Haber Ajansı na (DİHA) yönelik sansür ve yasaklamalar devam ediyor. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), ajansa ait adresini erişime engelledi. Kararla birlikte DİHA a ait 30 uncu İnternet sitesi de sansürlenmiş oldu. Ajans yayınını adresinden sürdürüyor.

7 Protestolar ve polis şiddeti İstanbul, Ankara, Şanlıurfa ve Batman Valilikleri 6 Mart 2016 da gerçekleştirilmesi planlanan 8 Mart Dünya Kadınlar günü eylemlerini çeşitli gerekçelerle yasakladılar. Yasak kararlarını protesto etmek için önceden hazırlanan program kapsamında 6 Mart 2016 da toplanan kadınlara gaz bombası ve plastik mermiyle müdahale eden polis ekipleri İstanbul da 4, Ankara da ise 11 kadını darp ederek gözaltına aldı. Kayyum atanan Zaman gazetesi önünde protesto eylemi yapan gazete okurlarına polis tazyikli su ve biber gazıyla saldırdı. Protestocuların dağıtılmasının ardından polis eşliğinde gazete binasına giren kayyum heyetinin ilk icraatı ise Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici nin işine son vermek oldu. Alanya Kaymakamlığı, Ankara da 103 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyla ilgili Adliye önünde basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara savcılıktan izin alınmadığı gerekçesiyle saldıran polisler hakkında soruşturma izni vermedi. Alanya Barosu nun 106 polis hakkındaki suç duyurusu üzerine başlayan soruşturmada Kaymakamlık, polislerin orantılı güç kullandığını savundu. Sanatsal İfade Özgürlüğü Kılavuzu yayınlandı Siyah Bant ile İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi nin Sanatsal İfade Özgürlüğü Kılavuzu yayımlandı. Türkiye deki sanatçıların ve sanat kurumlarının sanatsal ifade özgürlüğü haklarının korunması ve geliştirilmesine destek olmak amacıyla İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ulaş Karan ve Siyah Bant tan Pelin Başaran

8 tarafından hazırlanan kılavuz; Hukuki Arka Plan ve Pratik Bilgi ve Öneriler başlıklı iki ana bölümden oluşuyor. Kılavuz için tıklayınız. DÜŞÜNCE SUÇLARI MÜZESİNDE BU HAFTA Müze meydanında neler oluyor? Ülke gündemindeki gelişmeleri eğlenceli bir biçimde takip edin. 8 Mart engellenemedi İstanbul, Ankara, Şanlıurfa ve Batman Valilikleri 6 Mart 2016 da gerçekleştirilmesi planlanan 8 Mart Dünya Kadınlar günü eylemlerini çeşitli gerekçelerle yasakladılar. Yasak kararlarını protesto etmek için önceden hazırlanan program kapsamında 6 Mart 2016 da toplanan kadınlara gaz bombaları ve plastik mermili silahlarla müdahale eden polis ekipleri İstanbul da 4, Ankara da ise 11 kadını darp ederek gözaltına aldı. Bu sırada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yle ilgili düzenlenen Kadın Hayattır buluşmasına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu kadına yönelik şiddet olaylarının tüm dünyada arttığına dikkat çekerek Kadına şiddet büyük bir insanlık ayıbıdır açıklamasını yaptı. Tüm yasaklara rağmen on binlerce kadının 8 Mart ta gece yürüyüşü yapması engellenemedi.

9 Penguen'e kayyum atanırsa Haftalık mizah dergisi Penguen, Fethullah Gülen Cemaati ne yakınlığıyla bilinen Zaman gazetesine kayyum atanmasından sonra değişen yayın politikasını kapağına taşıdı. Kendi kendine kayyum atayan Penguen, dosya kağıdına çizilmiş kapak karikatürüyle göz doldurdu. Dünya Müzik Özgürlüğü günü Grup Yorum'dan İbrahim ve Muharrem in şahsında, müzikleri yüzünden tutuklanan, yargılanan, hapse giren tüm müzisyenlere selam ve sevgiler... Yasaklar bitecek mi? Cizre deki yıkımın ardından Sur ve İdil de süren operasyonlar da bitti. Sokağa çıkma yasakları sürüyor. İHD ve TİHV Cizre ye yapılan ziyaret sonucunda ölü sayısının açıklanan rakamının üzerinde olabileceğini belirtti.

10 DÜŞÜNCE SUÇU DURUŞMALARI Diyarbakır ve Muş un bazı köylerinde 8 Ekim-25 Ekim 1993 tarihlerinde Bolu Tugayı tarafından düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra kaybolan 11 köylü ile ilgili açılan Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi nde devam edildi. Mahkeme heyeti, davanın tek sanığı emekli tuğgeneral Yavuz Ertürk ün tutuklanması talebini reddettikten sonra duruşmayı 20 Haziran 2016 ya erteledi. Diyarbakır ın Sur İlçesi nde 14 Ağustos 2016 da yapılan özyönetim/özerklik ilânının ardından gözaltına alınarak tutuklanan Sur Belediye Eş Başkanları Seyit Narin ve Fatma Şık Barut un da aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında açılan davaya 8 Mart 2016 da başlandı. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi ndeki duruşmada sanıkların ifadesini alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Fatma Şık Barut, Seyit Narin, DBP Sur İlçe Örgütü Eş Başkanı Ali Rıza Çiçekli ile Kadın Akademisi çalışanı Güneş Ölmez in tahliye edilmesine karar vererek duruşmayı 26 Mayıs 2016 ya erteledi. Terör saldırısı sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği Fransız Charlie Hebdo mizah dergisinin çizdiği ve Hz. Muhammed'in tasvir edildiği belirtilen karikatürleri köşelerine taşıyan Cumhuriyet yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan'ın İki yazarın halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılamakla suçlamasıyla İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi nde devam edildi. Şikayetçilerin ifadelerini alan mahkeme hakimi duruşmaya gelmeyen sanıkların dinlenmesi için davayı erteledi. Özyönetim ilanı nedeniyle haklarında dava açılan ve aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya nın da olduğu 7 kişinin yargılanmasına Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi nde devam edildi. Mahkeme heyeti, Kaya ile birlikte altı sanığı silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ten 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum etti. Özyönetim açıklamasını okuyan bir sanık ise silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarpıtılırdı. Taraf gazetesinde yayımlanan Gülen'i Bitirme Kararı 2004'te MGK'da Alındı haberi nedeniyle 52 yıla kadar hapsi istenen gazeteci Mehmet Baransu nun yargılanmasına İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Dava 19 Nisan 2016 ya ertelendi. Afganistan uyruklu 17 yaşındaki Lütfullah Tacik in Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi nde gördüğü şiddet sonucu ölmesine ilişkin 2 polisin yargılandığı davaya Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi nde devam edildi. İki tanığın ifadesi alan mahkeme heyeti duruşmayı 21 Nisan 2016 ya erteledi. GELECEK HAFTANIN DURUŞMALARI Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturmasına yayın yasağı getirilmesini köşe yazısında eleştiren Evrensel Gazetesi yazarı Ender İmrek hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davaya 17 Mart 2016 tarihinde İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi nde devam edilecek. Öğretim üyesi Sibel Özbudun hakkında Facebook paylaşımları nedeniyle 'suç işlemeye tahrik' suçlamasıyla açılan davanın bir sonraki duruşması 17 Mart 2016 tarihinde Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Özerklik ilanı nedeniyle devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak suçlamasıyla TCK nin 302. maddesine göre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan ve halen tutuklu bulunan Diyarbakır Silvan Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Bodakçı, İsa Yanık ve Hayati Cesur un yargılanmasına 17 Mart 2016 tarihinde Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi nde devam edilecek. İstanbul Kadıköy de arkadaşlarıyla kartopu oynarken, bir esnafın dükkanının camının kırılması sonucu bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü yle ilgili davanın dördüncü duruşması İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi nde 18 Mart 2016 tarihinde görülecek. İfade özgürlüğü ile ilgili olaylara ilişkin haberleri adresinden takip edebilir ve haftalık bültene ulaşabilirsiniz.

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/15, 11 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Rus uçağının düşürülmesinin ardından başlayan gerilim düşürülememişken, Türkiye nin bir bölük askeri,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Parlamentosu 2015 Türkiye İlerleme Raporu nu oy çokluğuyla kabul etti. Raporda, yargı bağımsızlığı,

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Silopi, Cizre, Nusaybin, Dargeçit ve Sur ilçelerinde operasyonlar ve çatışmalar devam ediyor. Çok

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR!

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! Siyasi iktidar, uzunca bir süredir baskıcı, otoriter ve antidemokratik politika ve uygulamalarına itiraz eden, sesini yükselten kesimlere karşı

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi.

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi. Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/15, 2 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yeni yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Bakanlar Kurulu na başkanlık edeceğini belirten Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Geçici seçim hükümetinde HDP yi temsilen yer alan AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 01 KASIM 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Ankara da Kızılay Meydanı nda bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. TAK ın üstlendiği saldırıda 37

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2014 GİRİŞ: Türkiye de son üç ayda (Haziran, Temmuz, Ağustos) insan hakları ihlalleri istikrarlı bir biçimde

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 19 EKİM 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi

Detaylı

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** PKK lideri Öcalan, Diyarbakır'da düzenlenen Newroz kutlamasında okunan mesajında silahlı mücadeleyi

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** HDP Heyeti; Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Ala ile birlikte, 10 maddeden oluşan

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01. Günlük Haber Bülteni 23.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.2015 1 2 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 22.01.2015 İNTERNET

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/18, 5 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/18, 5 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/18, 5 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Başkanlık sistemine geçişle birlikte yetkilerinin büyük bir kısmını cumhurbaşkanına devreden TBMM nin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM, haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan dört eski bakanın Yüce Divan a gönderilmesine onay

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD'ye gitti. Ziyaret son dönemde ikili ilişkilerde

Detaylı

AD/YAYİN KURULUŞU 1. Mustafa Balbay, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi. 2. Tuncay Özkan, Kanal Biz televizyonunun sahibi, gazeteci

AD/YAYİN KURULUŞU 1. Mustafa Balbay, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi. 2. Tuncay Özkan, Kanal Biz televizyonunun sahibi, gazeteci TGS'nin çeşitli kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre cezaevlerindeki gazeteciler ile cezaevinden tahliye olduktan sonra yargılanmaları tutuksuz olan devam eden gazeteciler ve haklarında hapis cezası

Detaylı

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi ÖĞRENME HEDEFLERİMİZ - ADLÎ YARGI MAHKEMELERİ, BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİ, YARGITAY - İDARE MAHKEMELERİ, BÖLGE İDARE MAHKEMELERİ,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** AKP de il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin Genel Başkan dan alınmasının ardından çeşitli konulardaki

Detaylı

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi ÖĞRENME HEDEFLERİMİZ - ADLİYE MAHKEMELERİ, YARGITAY - İDARE MAHKEMELERİ, DANIŞTAY - UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ - ANAYASA MAHKEMESİ

Detaylı

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRK HUKUK SİSTEMİ İdari Yargı Adli Yargı Askeri Yargı Sayıştay Anayasa Mahkemesi İDARİ YARGI SİSTEMİ İdarenin eylem ve işlemlerine karşı açılan davaların görüşüldüğü,

Detaylı

BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI

BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ın kurum değişikliği ile Ankara Gölbaşı belediye başkan yardıcılığı görevine

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, ilk kez yüz yüze görüştü. İki liderin ortak basın toplantısında

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 42/15, 16 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 42/15, 16 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 42/15, 16 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Sendikalar ve meslek örgütlerinin çağrısıyla Ankara'da düzenlenen "Emek, barış, demokrasi" mitinginde,

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 1 Av.Dr. M. SEZGİN TANRIKULU İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ 2015 yılı Ağustos ayından itibaren tekrar başlayan çatışmalar Türkiye tarihinde eşi az görülmüş bir yıkıma, sayısız

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile oynanan maçtan dönen Fenerbahçe kafilesine, Karadeniz

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 20 MAYIS 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Federasyona katıldılar TÜRKİYE Spor Yazarları Derneği nde İstanbul Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu ve Beşiktaş Muhtarlar Derneği

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Sarraf ın itirafçı olduğu ABD'deki davayı "Uluslararası bir darbe girişimi"

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 45/15, 6 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** 56 milyon seçmen, %85 katılımla, tekrarlanan seçimler için 1 Kasım 2015 sabahı sandık başına gitti.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/17, 10 Şubat 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/17, 10 Şubat 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/17, 10 Şubat 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Hükümet yetkilileri HAYIR oyu vereceklerin terörist ilan edildiği bir referandum kampanyası sürdürüyor.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/17, 12 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/17, 12 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/17, 12 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** ABD Başkanı Trump, Rakka operasyonu için YPG ye ağır silah verilmesini öngören tasarıyı onayladı.

Detaylı

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), KHK ile ihraç edilen bir öğretmenin başvurusunu OHAL Komisyonu'nu

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan; parlamenter sistemle halka haksızlık yapıldığını savunarak, "Türkiye bir anonim

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye'de Kürtlere yönelik askeri bir harekât şimdilik gündemden düşerken Cumhurbaşkanı, HDP li belediyeleri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi'de Suriye gündemiyle bir araya geldi.

Detaylı

2. Haber Listesi. 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol. facebook twitter rss youtube BĐANET. Haber Listesi. 5. Özel Dosyalar BĐAMAG

2. Haber Listesi. 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol. facebook twitter rss youtube BĐANET. Haber Listesi. 5. Özel Dosyalar BĐAMAG 1 / 5 07.04.2015 17:25 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol facebook twitter rss youtube BĐANET 4. Galeriler 5. Özel Dosyalar BĐAMAG 2. Yazılar 4. Galeriler 5. Bia Kitaplığı ENGLISH 1. Homepage

Detaylı

2016 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU 15 NİSAN 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ DEĞERLENDİRME İnsan Hakları Derneği Doğu ve Güneydoğu Anadolu

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01. Günlük Haber Bülteni 01.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih:

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Almanya Başbakanı Merkel, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Schulz ile katıldığı televizyon tartışmasında

Detaylı

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonucu 241 yurttaşımız şehit oldu, 2bin 194 yurttaşımız yaralandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 17 Ağustos 2016 tarihinde hükümetin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu? (*) 10-18 Eylül tarihleri Kurban Bayramı tatili olması nedeniyle bülten iki haftalık verileri içermektedir

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifi Meclis Genel Kurulu nda 376 oyla kabul edildi.

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 29.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 29.01. Günlük Haber Bülteni 30.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 29.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 29.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye'yi 13 yıl sonra yeniden siyasi denetime aldı. Erdoğan

Detaylı

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu nun 20.12.2017 gün ve 55/27 sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/18, 16 Mart 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/18, 16 Mart 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/18, 16 Mart 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Afrin Harekatı 56. gününü geride bırakırken çatışmalar Afrin kent merkezine ulaştı. Operasyon boyunca

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/17, 21 Temmuz 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/17, 21 Temmuz 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/17, 21 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye OHAL koşullarında bir yılı geride bıraktı. Bu hafta yeni bir KHK daha yürürlüğe girdi, 7

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 3/16, 15 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 3/16, 15 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 3/16, 15 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? *** IŞİD, İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda canlı bomba saldırısı düzenledi. 10 turist öldü, 15 kişi yaralandı.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Adalet Yürüyüşü 3 haftayı geride bıraktı. 19. günde HDP heyeti bir süre Kılıçdaroğlu ile birlikte

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/15, 05

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/15, 05 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/15, 05 Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ye silah taşınan MİT tırlarıyla ilgili haber ve görüntüler nedeniyle

Detaylı

A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR

A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR Avukatlık Ücreti Peşin Ödenir. K.D.V. ayrıca eklenir. A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR 1 Mirasçılık Belgesinin Alınması 900,00 TL. 2 Tahliye Davaları 3 Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/19, 4 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/19, 4 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/19, 4 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin İstanbul adaylarını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

Detaylı

OSMAN KAVALA DOSYASI YARGIYI YARGILAMA

OSMAN KAVALA DOSYASI YARGIYI YARGILAMA OSMAN KAVALA DOSYASI Osman Kavala, Kavala Holding ve Anadolu Kültür ün Yönetim Kurulu Başkanı, Açık Toplum Vakfı, TESEV, TEMA Vakfı, Tarih Vakfı, Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü, Türkiye

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınanların sayısı 25 bin 917 ye, tutuklamaların sayısı 13 bin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye ye yönelik askeri operasyonu gündemde tutmaya devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Süren diplomatik

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Parlamentosu, demokrasi ve insan haklarındaki gerilemeye dikkat çekerek, Türkiye ile üyelik

Detaylı

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı.

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı. Sahte Danıştay suikastı şeması, kumpas olduğu ortaya çıkan İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk davaları Bu üç davanın altında Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse ve Deniz Binbaşı Hüseyin Yıldırım

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT TIR ları soruşturmasının ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu na

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Günlük Haber Bülteni 13.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sabah.com.tr Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

2017 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2017 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVA VE İŞLER 1 Mirasçılık Belgesinin Alınması 2.200,00 TL 2 Tahliye Davaları 3 Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan Uyuşmazlıklar 5.060,00 TL 4 Paydaşlığın Giderilmesi

Detaylı

ESP/SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ

ESP/SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ BASINA VE KAMUOYUNA Erkek egemen kapitalist sistemde kadınların en önemli sorunu 2011 yılında da kadına yönelik şiddet olarak yerini korudu. Toplumsal cinsiyetçi rolleri yeniden üreten kapitalist erkek

Detaylı

Karar No : 2025 Karar Tarihi : 19/10/2015

Karar No : 2025 Karar Tarihi : 19/10/2015 Karar No : 2025 Karar Tarihi : 19/10/2015 Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun 15/10/2015 günlü, 16311 sayılı yazısında; TGRT HABER logosuyla yayın yapan TGRT HABER TELEVİZYON A.Ş. adlı kuruluşa ait izleme

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/18, 14 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/18, 14 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/18, 14 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Başkanlık sistemi kapsamında ilk kez Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan 2019 bütçesinin TBMM deki görüşmeleri

Detaylı

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2013-31.12.2013

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2013-31.12.2013 ANKARA BAROSU AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 0.0.0 -..0 0 Ankara Barosu Yönetim Kurulu nun..0 gün ve / sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza tavsiye niteliğinde duyurulmasına

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/17, 2 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/17, 2 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/17, 2 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden genel başkanı olduğu AKP nin Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısına

Detaylı

ANAYASA MAHKEMESİNDEN VERGİ USUL KANUNUYLA İLGİLİ BİREYSEL BAŞVURUYA İLİŞKİN YETKİSİZLİK KARARI

ANAYASA MAHKEMESİNDEN VERGİ USUL KANUNUYLA İLGİLİ BİREYSEL BAŞVURUYA İLİŞKİN YETKİSİZLİK KARARI Sirküler Rapor 28.03.2013/84-1 ANAYASA MAHKEMESİNDEN VERGİ USUL KANUNUYLA İLGİLİ BİREYSEL BAŞVURUYA İLİŞKİN YETKİSİZLİK KARARI ÖZET : Anayasa Mahkemesi, 5.3.2013 tarihli ve 2012/829 sayılı Başvuru Kararında,

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 41/15, 9 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 41/15, 9 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 41/15, 9 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** 1 Kasım da yapılacak erken genel seçimler yaklaşırken partiler birbiri ardına seçim vaatlerini açıklıyor.

Detaylı

İHD, 2012 Yılı Newroz Haftası (16-22 Mart) Hak İhlal Bilançosu

İHD, 2012 Yılı Newroz Haftası (16-22 Mart) Hak İhlal Bilançosu İHD, 2012 Yılı Newroz Haftası (16-22 Mart) Hak İhlal Bilançosu İl İlçe Ölü Yaralı (178) Gözaltı (101) Tutuklama (206) Saldırı ve Müdahaleden Etkilenen Milletvekili, Kurum Temsilcisi, Kurum binası, Zarar

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/19, 25 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/19, 25 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/19, 25 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin Moskova da bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklamalarda

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Genel seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen çok sayıda üst düzey bürokrat ve akademisyen birbiri

Detaylı

1-Hâkim ve Savcılar idari görevleri dolayısıyla aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır?

1-Hâkim ve Savcılar idari görevleri dolayısıyla aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır? 1-Hâkim ve Savcılar idari görevleri dolayısıyla aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır? A) Cumhurbaşkanlığı B) Başbakanlık C) Adalet Bakanlığı D) Halk E) HSYK 3-Aşağıdakilerden hangisi adli yargının

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/16, 8 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/16, 8 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/16, 8 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** ABD ziyareti dönüşü açıklama yapan Erdoğan, kendisine yönelik yapılan protestoları eleştirdi; PKK

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/18, 20 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/18, 20 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/18, 20 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? *** MHP lideri Devlet Bahçeli erken seçim çağrısı yaptı. Bugüne kadar erken seçim gündemimizde yok diyen

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/18, 2 Kasım 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/18, 2 Kasım 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/18, 2 Kasım 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye, Almanya, Rusya ve Fransa liderleri İstanbul da Suriye konusunda bir zirve düzenledi. Toplantının

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/16, 24 Haziran 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/16, 24 Haziran 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/16, 24 Haziran 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Özgür Gündem nin Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan RSF Türkiye Temsilcisi gazeteci

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/16, 13 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/16, 13 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/16, 13 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Geçtiğimiz hafta Davutoğlu nun görevini bırakmasıyla yeniden alevlenen başkanlık sistemi tartışmasında

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KARAR. Başvuru Numarası: 2013/8492. Karar Tarihi: 8/9/2014 İKİNCİ BÖLÜM KARAR

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KARAR. Başvuru Numarası: 2013/8492. Karar Tarihi: 8/9/2014 İKİNCİ BÖLÜM KARAR TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KARAR Başvuru Numarası: 2013/8492 Karar Tarihi: 8/9/2014 İKİNCİ BÖLÜM Başkan : Alparslan ALTAN ler : Serdar ÖZGÜLDÜR Recep KÖMÜRCÜ Engin YILDIRIM M. Emin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/18, 31 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? (*)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/18, 31 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? (*) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/18, 31 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? (*) *** Türk Lirası nın Dolar ve Euro karşısındaki düşüşü devam ediyor. Türk Lirası dolar karşısında

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Başbakan Davutoğlu koalisyon görüşmelerinin ilk turları kapsamında CHP, MHP ve HDP liderleriyle

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 41/18, 19 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 41/18, 19 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 41/18, 19 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlara yönelik bir operasyon yapılacağını söyledi. Hemen ardından İçişleri

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012 İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 01 31 ARALIK 2012 M. SEZGİN TANRIKULU CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ: Bugün 10 Aralık İnsan Hakları

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 44/15, 30 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye de PYD yönetimindeki Kobani kantonuna bağlı Tel Abyad Türk ordusu tarafından vuruldu. Başbakan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu? *** ABD'de Rıza Sarraf'ın tanık olarak ifade verdiği davada tutuklu yargılanan Halkbank eski Genel Müdür

Detaylı

HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ PROF. ONUR HAMZAOĞLU NA

HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ PROF. ONUR HAMZAOĞLU NA HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ PROF. ONUR HAMZAOĞLU NA Elektrik Mühendisleri Odası nın (EMO) kaçak elektrik kullanımına karşı verdiği mücadelede hain bir saldırıyla katledilen üyesi Hasan Balıkçı anısına iki

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarına İngiliz-Alman ortaklığı olan FinFisher isimli bir şirketin dinleme, izleme amacıyla ürettiği bir virüs programının

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Rahip Brunson kriziyle başlayan ABD yaptırımlarına yenileri eklendi. Washington yönetimi Türkiye

Detaylı

Ergenekon'da 19 tahliye, işte tahliye olan isimler

Ergenekon'da 19 tahliye, işte tahliye olan isimler On5yirmi5.com Ergenekon'da 19 tahliye, işte tahliye olan isimler Ergenekon davasında tutuklu Tuncay Özkan, Doğu Perinçek ve Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 19 sanık hakkında tahliye kararı çıktı.

Detaylı

Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2010

Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2010 Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2010 T.C. Resmi Gazete Yayın Tarihi 24 Aralık 2009 PERŞEMBE Sayı : 27442 GENEL HÜKÜMLER Konu ve kapsam MADDE 1 (1) Bütün hukuki yardımlarda avukat

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye 31 Mart 2015 günü bugüne kadar yaşamadığı en karanlık günlerinden birini yaşadı. Van hariç

Detaylı

İÇİNDEKİLER. A. Bülent Gürel (Üsküdar Hakimi) Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Kararları Yargıtay Hukuk Daireleri Kararları

İÇİNDEKİLER. A. Bülent Gürel (Üsküdar Hakimi) Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Kararları Yargıtay Hukuk Daireleri Kararları OLAYLAR TBB Olağan Genel Kurulu Toplandı Baro Genel Kurulu Toplantısı Başkanın Açış Konuşması ve Kararlar Anayasa Mahkemesi Madenler Hakkındaki Yasanın İptali İstemini Reddetti Vergiler Temyiz Komisyonu

Detaylı

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu 2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ Yargısız Đnfazlar 44 914 Toplumsal Gösterilere Müdahalede Aşırı Güç Kullanımı 12 869 Dur ihtarı na Uymama ve Silah Kullanma Yetkisinin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 10/16, 4 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 10/16, 4 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 10/16, 4 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi nin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararına

Detaylı