NKÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2013 YILI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NKÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2013 YILI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ"

Transkript

1 1 NKÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2013 YILI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ l. YARIYIL CGP 101ÖZEL EĞİTİM I (3+0) (I. Y.Y.) Özel eğitim ile ilgili temel kavramlar, genel amacı, önemi ve ilkeleri. Özel eğitim kurumları ve özelliklerini. Engele neden olan faktörler. Engeli önleme ve erken tanı. Özel eğitim alanını sınıflandırma ve engellerin yaygınlık oranları. Dünyada ve Türkiye de özel eğitim. Görme, işitme engelliler ile dil ve konuşma güçlüğünü çeken bireyleri tanıma, sınıflandırma, nedenler, önleme çalışmaları, erken tanı, eğitimleri ve tanılama. CGP 102 KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ (2+0) (I. Y.Y.) Kaynaştırma eğitimini tanımak. Kaynaştırma eğitimi alan çocuğun gelişimsel gereksinimlerini belirlemek. Kaynaştırma eğitiminin uygulanışı. Kaynaştırma öğrencilerinin özel gereksinimlerine uygun öğrenme ortamını hazırlamak. Kaynaştırma eğitiminde belirlenen etkinliği uygulamak. CGP 108 EĞİTİMDE ARAÇ GEREÇ GELİŞTİRME (5+0) (I. Y.Y.) Sınıf yönetimi için araç gereç planlama ve yapma. Eğitici oyuncak, kukla, müzik araçları, kostüm ve aksesuar planlama ve yapma. Kukla planlama ve yapma. Görme, zihin, bedensel, işitme engelli veyaygın gelişimsel bozukluğu olan çocuklar ile dil ve konuşma güçlüğü çeken çocuğun gereksinimlerine uygun araç gereç tasarlama ve hazırlama. CGP 104 ÇOCUK GELİŞİMİ I (3+0) (I. Y.Y.) Fiziksel, zihinsel, dil ve psikomotor gelişim aşamalarının özelliklerini bilme ve çocukların bu özelliklerini takip edebilme. CGP 105 ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI (2+0) (I. Y.Y.) Sağlıklı çocuğu tanıma, çocuğun sağlığını koruyucu sınıf içi tedbirler alma, hasta çocuğun özelliklerini tanıma, çocuklarında sık görülen şikâyetler ve ilgili personelle işbirliği yapma, 0-12 yaş çocuklarında görülen hastalıklar. Aşılar ve serumlar. CGP 106 ÇOCUK VE OYUN (2+0) (I. Y.Y.) Çocukların oyun dağarcığını geliştirme, oyunları derleme, oyun etkinlikleri planlama ve uygulama, özel eğitimde oyun etkinliklerini planlama ve uygulama.

2 2 MAT 101 MATEMATİK (2+0) (I. Y.Y.) Küme, sayılar ve sayılarla ilgili işlemler. Modüler aritmetik, cebir, polinomlarla ilgili uygulamalar. Oran ve orantı ve uygulamalar. Olasılık, olasılık durumları, olayların olma olasılığı, olasılıkla ilgili uygulamalar. TDİ 101 TÜRK DİLİ I (2+0) (I. Y.Y.) Dilin Tanımı, Dil Kültür İlişkisi, Dil Aileleri, Türkçenin dünya dilleri arasındaki yeri, Yapı bakımından dünya illeri, Türkçenin yapı özellikleri, Türkçenin tarihi gelişimi, Eski Türkçe, Orta Türkçe, Yeni Türkçe, Türklerin kullandıkları alfabeler, Ses Bilgisi, Kelime ve Türkçedeki kelime türleri, Örnek metinlerle kelime ve cümle bilgisi. ATİ 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I (2+0) (I.Y.Y.) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersi nin okutulma amacının neler olduğunu gençlere anlatmak Dersle ilgili belirli kavramları (İhtilal, ıslahat, tekamül, batılaşma, çağdaşlaşma, demokrasi, Atatürk ün İnkılap hakkındaki görüşlerini) açıklamak Osmanlı İmparatorluğu nun son dönemdeki genel yapısını, Osmanlı İmparatorluğunun çökmesine neden olan sebeplerden iç sebepleri; Osmanlı İmparatorluğu nun devlet ve toplum yapısı ve bu yapının bozulmasını etki eden faktörleri belirtmek Dış sebeplerden, Batıda gerçekleştirilen coğrafi keşifler, Rönesans ve Reform hareketleri ve bunların Osmanlı İmparatorluğu üzerindeki etkileri, Avrupalı devletlere verilen kapitülasyonların (ticari imtiyazlar) Osmanlı İmparatorluğu üzerindeki etkileri, sanayi devrimi ve bunun Osmanlı devleti üzerindeki etkileri. Fransız ihtilali ve Osmanlı İmparatorluğu na etkilerini açıklamak. Osmanlı İmparatorluğunu çöküşten kurtarabilmek maksadıyla yapılmış olan ıslahat hareketlerinden; Tanzimat önceki ıslahatlar, Tanzimat dönemi ıslahat hareketleri, Birinci Meşrutiyet dönemi ıslahat hareketleri, İkinci Meşrutiyet Dönemi ıslahat hareketleri, bu ıslahat hareketlerinin başarısız olma sebepleri hakkında bilgi vermek. 19. Yüzyılın sonu ve yirminci yüzyılın başlarında Osmanlı İmparatorluğu ndaki fikir hareketlerinden Osmanlıcılık, İslamcılık, Türkçülük, Batıcılık hakkında bilgi vermek. Anadolu ve Osmanlı İmparatorluğu nun jeopolitik durumu nedeniyle maruz kaldığı tehditler ve o dönemdeki devletler ile izlemiş olduğu politikalar hakkında bilgi verme. Osmanlı İmparatorluğu nun son dönemdi Almanya ya yanaşması, İttihat ve Terakki Partisi Yönetimi, Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları ve bunların Osmanlı İmparatorluğu na etkileri Birinci Dünya Savaşının başlaması, Osmanlı İmparatorluğu nun savaşa girme sebepleri, savaştığı cepheler, bu cephelerdeki genel durum, savaşın sonuçları, Osmanlı İmparatorluğu yla yapılan Mondros Ateşkes Antlaşması, bu antlaşmanın uygulanmaya

3 3 başlanması ve işgallerin başlamasını, o anki ülkenin içinde bulunduğu durumu anlatmak. Mondros Ateşkes Antlaşması ndan sonra İzmir in işgal edilmesi buna karşı tepkilerin başlaması, bu dönemde devlet otoritesinin yokluğundan faydalanmaya çalışan azınlıkların faaliyetleri, Ermeni olayları (sözde ermeni soykırımı) işgallere karşı koymak maksadıyla kurulmuş olan Milli cemiyetler, Kuvay- i Milliye hareketi hakkında bilgi vermek. YDİ 101 YABANCI DİL I (2+0) (I. Y.Y.) A quickrecap of thelanguagests have covered, Talking about friends and covering relevant vocabulary, Talking about personalities and interestand focusing on related vocabulary, Focusing on the present simple questions Present ingvocabulary related to places, Reading a leafleti dialogue, an ainterviewand a letter Studying vocabulary related to thisto do and months, Focusing on posseesive forms Talking about people from history and the past life, Focusing on the past simple affirmative regular and irregularverbs. Tellings to riesand talking about booksand films Focusing on the past simple questions and negatives, Focusing on countable and uncountable: some, any, a lot of and studying container words, Reading an article Studying vocabulary related to sportsand parts of tyhe body, Focusing on haveto/don thaveto and can/can t YBS 101 YAŞAM BECERİLERİ VE SOSYAL ETKİNLİK (2+0) (I. Y.Y.) Kendini tanımak, benlik olgusunun ne olduğunu, nasıl oluştuğunu, davranışlar ve birey olmayla ilişkisini bilmek İletişimin tanımını, etkin iletişimi, iletişimde sorun alanlarını, iletişim çatışmalarını, empati becerilerini bilmek, Davranış penceresini, karşılarındakinin sorunu olduğunda ne yapabileceklerini-aktif dinleme, kendilerinin sorunu olduğunda ne yapabileceklerini-ben dilini ve sorun yok alanını bilmek Çatışma durumlarını, çatışmaların çözümünde kaybeden yok sorun çözme yöntemini bilmek, Kaygı, stres vb. zor duyguları tanımak, bedensel baş etme becerilerini ve ilgili teknikleri bilmek, Rasyonel olmayan düşünceleri ve rasyonel baş etme becerilerini bilmek Karar verme basamaklarını ve sağlıklı karar verme yöntemlerini bilmek Zararlı maddelere karşı baş etme yöntemlerini bilmek, madde kullanımına karşı akran baskısına direnç sağlayabilmek Kariyer planını bilmek ve kariyer planı oluşturabilmek CGP 109 ÇOCUK BESLENMESİ (2+0) (I. Y.Y.) Beslenme. Çocuklarda beslenme alışkanlıkları. Besin hazırlama- pişirme saklama, sunum ve sunumu değerlendirme. Farklı zaman dilimlerinde beslenme. Beslenme ile ilgili özel durumları olan çocuklar: Hasta çocuk beslenmesi, gelişim dönemlerine göre beslenmeyi düzenleme ve uygulama.

4 4 BES 001 BEDEN EĞİTİMİ I (0+2) (I.Y.Y.) Beden eğitimi ve sporun tanımı, beden eğitiminin genel amaçları, hareketsiz bir yaşamın sakıncaları, çeşitli beden eğitimi uygulamaları, sağlıklı yaşam için spor kriterleri, farklı spor branşlarının tanıtımı, spor kalbi nedir? Beden eğitimi etkinliklerinin serbest zaman kavramı içinde değerlendirilmesi, insan fizyolojisi, sağlık ve ilk yardım, farklı spor branşlarına yönelik kurallar ve uygulanması, yaşam boyu sporun fizyolojik temelleri, tüm yaş grupları için formu koruma programları. GÜZEL SANATLAR (0+2) (I.Y.Y.) Güzel sanatların tanımı ve türleri, önemi ve güzel sanatlar uygulamaları. Anadolu Uygarlıkları: Tarih Öncesi ve Hitit, İlk Demir Çağı ve Geç Hitit, Yunan ve Roma Sanatı, İstanbul da Bizans Sanatı, Erken İslam Sanatı, Selçuklu Dönemi Mimarisi, Erken Osmanlı Sanatı, Klasik Dönem Osmanlı Sanatı, Geç Dönem Osmanlı Mimarisi, Osmanlı Sarayları. Geleneksel Türk Sanatları: Minyatür Sanatı, Kitap Sanatı, Tezhip Sanatı, Çini Sanatı, Keramik Sanatı, Halı Sanatı, Maden Sanatı. Batı Sanatı: Ortaçağ Sanatı, İtalya da Rönesans Sanatı, İtalya Dışında Rönesans Sanatı, Maniyerizm, Barok Sanatı, 18. ve 19.yy. Batı Sanatı, 20.yy. Sanatı. 2. YARIYIL CGP 208 ÖZEL EĞİTİM II (3+0) (2.Y.Y) Öğrenme güçlüğü, bedensel engel, yaygın gelişimsel bozukluk ve zihinsel engelin nedenleri, tanılama, sınıflandırma, önleme, erken tanı, eğitimleri. Üstün zekalı ve üstün yetenekli çocukları tanılama, sınıflandırma, erken tanı ve eğitimleri. CGP 203 ÖĞRENME VE ÖĞRETME TEKNİKLERİ (2+0) (2.Y.Y) Gelişim ve öğrenme, öğrenme kavramı, kuramları. Çocuklarda öğretme süreçleri. Etkili öğretim yöntem ve teknikleri, etkili öğretim teknik ve yöntemlerini uygulama. CGP 204 ÇOCUK GELİŞİMİ-2 (3+0) (II. Y.Y.) Sosyal gelişimi Tanımak, Sosyal Gelişimi ölçmeye yönelik araç gereç kullanmak, Duygusal gelişimi Tanımak, Duygusal Gelişimi ölçmeye yönelik araç gereç kullanmak, Ahlak gelişimini tanımak, Ahlak gelişimini ölçmeye yönelik araç gereç kullanmak, Cinsel gelişimi tanımak, Çocukların cinsel gelişimine uygun araç gereç hazırlamak.

5 5 TDİ 102 TÜRK DİLİ II (2+0) (II. Y.Y.) Yazı Türleri (a-dilekçe b- Resmi Yazılar c- Rapor d- Makale e-fıkra f-mektup g- Kompozisyon h- Tutanak) Eser İnceleme (a- Roman b-hikâye) Türk ve Dünya Edebiyatındaki önemli eserler Konuşma Türleri (a-konferans b- Panel c- Mülakat d- Münazara) ATİ 102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II (2+0) (II. Y.Y.) İşgallerin başlamasıyla birlikte ülkenin içinde bulunduğu durum, bu duruma karşı tepkiler, Mustafa Kemal in öncülüğünde kurtuluş çareleri, Mustafa Kemal in hayatı, Kurtuluş Savaşı na kadar ki dönemde bulunduğu görevler hakkında bilgi vermek.mustafa Kemal in 19 Mayıs 1919 da Samsun a çıkma nedenleri, Milli mücadelenin başlaması, Mustafa Kemal in öncülüğünde Milli mücadelenin hazırlık dönemini oluşturan Amasya Tamimi, Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi ve Balıkesir Kongresi hakkında bilgiler vermek ve bu kongrelerin ulusal mücadeleye katkılarını anlatmak.istanbul da son Osmanlı Mebusan Meclisi nin toplanması, burada Misak-ı Milli kararlarının alınması ve Mebuslar Meclisinin işgal devletlerin tarafından dağıtılması, İstanbul un işgal edilmesini anlatmak. Mustafa Kemal in öncülüğünde Ankara da T.B.M.M. nin açılması, meclisin çalışması, aldığı kararlar, meclise karşı İstanbul Hükümeti tarafından ve işgal devletleri tarafından desteklenerek çıkarılan ayaklanmalar ve bu ayaklanmalara karşı Meclisin aldığı kararlardan (İstiklal Mahkemelerinin kurulması, Hıyanet-i Vataniye kanununun çıkarılması) hakkında bilgi vermek.t.b.m.m. nin savaşın yönetimini ele almasıyla beraber güney bölgelerin savunulması, Sevr Antlaşması ve bu antlaşmanın T.B.M.M. tarafından reddedilmesi, Doğu cephesindeki olaylar, batı cephesinde Yunanlıları durdurmak maksadıyla yapılan mücadeleler (I.İnönü ve II. İnönü Savaşları), bu dönemde karşılaşılan zorlukları anlatmak. Kurtuluş Savaşı sırasında izlenen dış politika; Sovyetlerde ilişkiler, dış yardımlar, milli mücadelede öğretmenlerin rolünü açıklamak Sakarya Meydan Muharebesi öncesi hazırlıklar, Teşkilat-ı Esasiye Kanunu, İstiklal Marşı nın Kabulü, Mustafa Kemal in başkomutanlığa getirilmesi, Tekalif-i Milliye Kanununun (Milli Yükümlülükler) çıkarılması, Sakarya Meydan Muharebesi, Atatürk e Gazilik ve Mareşallik Rütbelerin verilmesi, Büyük Taarruz ve yurdun büyük bir bölümünden düşmanının temizlenmesini anlatmak. Mudanya Mütarekesinin yapılması, bunun ulusal mücadeleye katkıları, Türkiye Cumhuriyeti nin dünya devletleri tarafından tanınmasını sağlayan Lozan Barış Antlaşması; burada görüşülen konular, Lozan da halledilemeyen meseleler hakkında bilgi vermek.

6 6 YDİ 102 YABANCI DİL II (2+0) (II. Y.Y.) Reading and talking about holidays Focusing on the present continuous (affirmative, questions and answers Reading a magazine articleand a website Focusing on the present continuous and simple present Reading and talking about clothes and fashion and studying related vocabulary Focusing on the comparative adjectives Reading. And talking about film sandfamouspeeople Focusing on thesuperlatives Studying vocabulary relatetovoluntary work Focusing on the future going to (intentions) Reading and talking about the future of shopping Focusing on willandwont forpredictions Focusing on the present perfect Focusing on givinginstructions Focusing on the present perfect (irregularverbs) Focusing on expressing opinions. CGP 207 ÇOCUKTA SANAT VE YARATICILIK (3+0) (II. Y.Y.) Yaratıcılık ve sanat. Yaratıcılığı geliştirici etkinlikler. Resim etkinliği. Yaratıcılığı geliştirici resim etkinliğini uygulama. Müzik etkinliği. Yaratıcılığı geliştirici müzik etkinliğini uygulama. Sanatsal ve kültürel gezi programı. Sanatsal ve kültürel gezi programını uygulama. Heykel etkinliği. Heykel etkinliğini uygulama. CGP 206 ÇOCUK VE DRAMA (5+0) ( II. Y.Y) Okul Öncesi eğitimde Drama. Okul Öncesi Eğitimde Drama Etkinliklerinde Eğitimcinin Rolü. Okul Öncesi Eğitimde Drama Etkinliklerinde Eğitim Ortamı. Okul Öncesi Eğitimde Drama Etkinliklerinde Değerlendirme. Hareket Çalışmaları. Hareket Çalışmalarını Uygulama. Pandomim Etkinliği. Pandomim Etkinliğini Uygulama. Rol Oynama Etkinliği. Rol Oynama Etkinliğini Uygulama. Doğaçlama Etkinliği. Doğaçlama Etkinliğini Uygulama. Hikâyelerden Oyunlar Oluşturma Etkinliği. Hikâyelerden Oyunlar Oluşturma Etkinliğini Uygulama CGP 202 ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE ÖZEL EĞİTİM (3+0) ( II.Y.Y) Erken Çocuklukta Özel Eğitim Hizmet Türlerini Bilmek. 0-3 Yaş Özel Eğitim Özellikleri. 3-5yaş Özel Eğitim Özellikleri. 5-8 Yaş Özel Eğitim Özellikleri. Erken Çocuklukta Destek Eğitim Programları. Erken Çocuklukta Kaynaştırma Eğitimi.

7 7 MSE 001 MESLEK ETİĞİ (2+0) (II.Y.Y.) Etik ve ahlak kavramlarını incelemek. Etik sistemlerini incelemek. Ahlakın oluşumunda rol oynayan faktörleri incelemek. Meslek etiğini incelemek. Mesleki yozlaşma ve meslek hayatında etik dışı davranışların sonuçlarını incelemek. Sosyal sorumluluk kavramını incelemek. İLY 006 İLK YARDIM (5+0) (II. Y.Y.) İlk yardıma giriş, önemli ilk yardım prensipleri, İlk yardım malzemeleri, hasta ve yaralının ilk muayenesi, Yaralının kurtarılması, yangından kurtarma, Boğulmada ilk yardım, Elektrik çarpması olan durumlarda kurtarma, hasta ve yaralının taşınması, Kanamalarda ilk yardım, Solunum yolları ile ilk yardım, Suni solunum, Şok Yanık vakalarında yapılacak ilk yardım, Donmalarda ilk yardım, Kırıklarda ilk yardım, Ateşli silah yaralanmalarında ilk yardım, Akut apandisit, Bayılmada ilk yardım, Yabancı cisimlerin çıkarılması, Burun kanaması, Zehirlenmelerde yapılacak ilk yardım, Asit ve alkali maddelerle zehirlenmelerde ilk yardım. BES 002 BEDEN EĞİTİMİ II (0+2) (II. Y.Y.) Beden Eğitimi ve Sporun Tanımı Beden Eğitiminin Genel Amaçları Hareketsiz Bir Yaşamın Sakıncaları Çeşitli Beden Eğitimi Uygulamaları Sağlıklı Yaşam İçin Spor Kriterleri Farklı Spor Branşlarının Tanıtımı Spor Kalbi Nedir? Beden Eğitimi Etkinliklerinin Serbest Zaman Kavramı İçinde Değerlendirilmesi İnsan Fizyolojisi Sağlık ve İlk Yardım Farklı Spor Branşlarına Yönelik Kurallar ve Uygulanması Yaşam Boyu Sporun Fizyolojik Temelleri Tüm Yaş Grupları İçin Formu Koruma Programları. GÜZEL SANATLAR II (0+2) (II. Y.Y.) Güzel sanatların tanımı ve türleri, önemi ve güzel sanatlar uygulamaları. Anadolu Uygarlıkları: Tarih Öncesi ve Hitit, İlk Demir Çağı ve Geç Hitit, Yunan ve Roma Sanatı, İstanbul da Bizans Sanatı, Erken İslam Sanatı, Selçuklu Dönemi Mimarisi, Erken Osmanlı Sanatı, Klasik Dönem Osmanlı Sanatı, Geç Dönem Osmanlı Mimarisi, Osmanlı Sarayları. Geleneksel Türk Sanatları: Minyatür Sanatı, Kitap Sanatı, Tezhip Sanatı, Çini Sanatı, Seramik Sanatı, Halı Sanatı, Maden Sanatı. Batı Sanatı: Ortaçağ Sanatı, İtalya da Rönesans Sanatı, İtalya Dışında Rönesans Sanatı, Maniyerizm, Barok Sanatı, 18. ve 19.yy. Batı Sanatı, 20.yy. Sanatı.

8 8 GRŞ 101 GİRİŞİMCİLİK (2+0) (II. Y.Y.) Girişimcilik ile ilgili kavramlar, girişimciliğin önemi ve gelişimi, girişimlerdeki özellikler, girişimcilikte yaratıcılık ve yenilik, girişimcilikte iş fikirleri, yapılabilirlik çalışmaları, iş planı içinde finans ve üretim planları, girişimcilik öyküleri, girişimcilikte örnek olay incelemeleri, sağlık kurumlarında girişimcilik, Franchising uygulamaları, Girişimcilikle ilgili yasalar ve destekler 3. YARIYIL CGP 312 ÖZEL EĞİTİMDE UYGULAMA-I (2+4) (III.Y.Y) Özel gereksinimi olan çocuklar için hazırlanan bireysel eğitim programını tanımak. Çocuklar için hazırlanan bireysel öğretim programını tanımak. BÖP e uygun hazırlanmış etkinlikleri uygulamak da öğretmenle iş birliği yapmak. Akademik gelişim etkinliğini planlamaya destek olmak. BÖP e uygun hazırlanmış etkinlikleri uygulamak da öğretmenle iş birliği yapmak. Bilişsel gelişim etkinliğini planlamaya destek olmak. Bilişsel gelişim etkinliğini uygulamaya destek olmak. Dil ve iletişim etkinlikleri planlamaya destek olmak. Dil ve iletişim gelişim etkinliğini uygulamaya destek olmak CGP 313 ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR VE EĞİTİMLERİ (3+0) ( III.Y.Y) Bilişsel öğrenme becerilerini tanıma. Bilişsel öğrenme özelliklerine uygun eğitim durumlarını planlama. İletişim becerilerini tanıma. İletişim özelliklerine uygun eğitim durumlarını planlama. Sosyal duygusal becerilerini tanıma. Sosyal duygusal özelliklerine uygun eğitim durumlarını planlama. Özbakım becerilerini tanıma. Özbakım özelliklerine uygun eğitim durumlarını planlama. Psikomotor becerilerini tanıma. Psikomotor özelliklerine uygun eğitim durumlarını planlama. Duyuşsal becerilerini tanıma. Duyuşsal özelliklerine uygun eğitim durumlarını planlama. Akademik becerilerini tanıma. Akademik özelliklerine uygun eğitim durumlarını planlama CGP 303 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA I (2+4) (III.Y.Y) Yıllık Planı İzleme. Günlük Plan Hazırlama. Günlük Plan Uygulama. Serbest Zaman Etkinliği Planlama. Serbest Zaman Etkinliği Uygulama. Türkçe Dil Etkinliği Planlama. Türkçe Dil Etkinliği Uygulama. Oyun ve Hareket Etkinliği Planlama. Oyun ve Hareket Etkinliği Uygulama. Müzik Etkinliklerini Planlama. Müzik Etkinliklerini Uygulama

9 9 CGP 311 ÇOCUK PSİKOLOJİSİ VE RUH SAĞLIĞI (3+0) (III.Y.Y) Kişilik Ve Benlik Özellikleri. Güdüler Ve Duygular. Duyum Ve Algı. Savunma Mekanizmaları. Çocuklarda Kişilik Ve Benlik Gelişimi. Çocukları Tanıma Teknikleri. Çocukluk Döneminde Ruhsal Sorunlar. Çocuklarda Duygu Ve Davranım Sorunları. Özel Sorunları Olan Çocuklar. Sosyal Becerilerinin Geliştirilmesi. Problem Çözme Becerilerinin Geliştirilmesi CGP 306 ÇOCUKLA İLETİŞİM (2+0) (III. Y.Y) İletişim, Çocuklarla etkili iletişim teknikleri, Aile çocuk arasındaki etkili iletişim, Aileyle etkili iletişim kurma teknikleri, İş hayatında iletişim, Personelle etkili iletişim tekniklerini uygulama CGP 314 ÇOCUKTA BİLİM VE TEKNOLOJİ (2+0) (III. Y.Y) Okul Öncesi Dönemde Bilim Eğitimi, Bilim Etkinliğini Uygulama, Bilgisayarın Eğitim Alanında Kullanılması, Bilgisayar Destekli Etkinlik Uygulamaları AYT 001 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ (2+0) (III. Y.Y) Araştırma Konularını Seçme, Kaynak Araştırması Yapma, Araştırma Sonuçlarını Değerlendirme, Araştırma Sonuçlarını Rapor Hâline Dönüştürme, Sunuma Hazırlık Yapma, Sunumu Yapma CGP 315 ÇOCUK VE MÜZİK (2+0) (III. Y.Y) Müzik Dağarcığı, Müzikleri Derleme, Müzik Etkinliklerini Planlama ve Uygulama, Özel Gereksinimli Çocuklarda Müzik Etkinlikleri Planlama ve Uygulama, Ritim çalışmaları, Ritim çalışmalarını uygulama BİT 003 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (3+0) (III. Y.Y) İnternet Ve İnternet Tarayıcısı, Elektronik Posta Yönetimi, Haber Grupları / Forumlar, Web Tabanlı Öğrenme, Kişisel Web Sitesi Hazırlama, Elektronik Ticaret, Kelime İşlemci Programında Özgeçmiş, İnternet Ve Kariyer, İş Görüşmesine Hazırlık, İşlem Tablosu, Formüller Ve Fonksiyonlar, Grafikler, Sunu Hazırlama, Tanıtıcı Materyal Hazırlama,

10 10 CGP 315 SANAT ETKİNLİKLERİNİ İZLEME (2+0) (III. Y.Y) Sanat, Sanatın tarihsel gelişimi, Sanat dalları, Sanat etkinliğini izlemek, Sanat etkinliğini değerlendirmek, Sanat etkinliği ile ilgili sunum yapmak 4. YARIYIL CGP 401 ÖZEL EĞİTİMDE UYGULAMA II (2+4) (IV. Y.Y) Özel gereksinimli çocuklar için psiko-motor gelişim etkinliği planlamaya destek olmak, Psiko-motor gelişim etkinliğini uygulamaya destek olmak, Özel gereksinimli çocuklar için özbakım geliştirecek etkinliği planlamak, Duyuşsal gelişime uygun etkinlikleri planlamak, Duyuşsal becerileri geliştirecek etkinliği uygulamaya destek olmak CGP 414 DAVRANIŞ YÖNETİMİ (2+0) (IV. Y.Y) Hedef davranış, Hedef davranışın ölçümü ve kaydı, Uygun olan davranışın sistematik olarak artırılması, Uygun olan davranışın sistematik olarak artırılması, Uygun olmayan davranışların sistematik olarak azaltma, Davranış kaydı teknikleri, Davranış sağaltımı planlama, Değiştirilen davranışta kalıcılık, Değiştirilen davranışın genellenmesi CGP 403 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLAEINDA UYGULAMA(2+4) (IV. Y.Y) Yaratıcı Drama Etkinliklerini Planlama, Yaratıcı Drama Etkinliklerini Uygulama, Okuma- Yazmaya Hazırlık Çalışmalarını Planlama, Okuma-Yazmaya Hazırlık Çalışmalarını Uygulama, Sanat Etkinliklerini Planlama, Sanat Etkinliklerini Uygulama, Fen ve Doğa Etkinliklerini Planlama, Alan Gezilerini Planlama CGP 412 ÇOCUK EDEBİYATI VE MEDYA (2+0) (IV. Y.Y) Çocuk yayınlarında bulunması gereken özellikler, Basılı yayınların özellikleri, Görsel yayınların özellikleri, Okul öncesi çocuklar için hazırlanan basılı ve görsel yayınların değerlendirilmesi, Basılı yayınların değerlendirilmesi, Görsel yayınların değerlendirilmesi, Çocukların ve ailelerin çocuk yayınlarını kullanmalarına rehberlik etmek, Çocukların ve ailelerin çocuk yayınlarını kullanmalarına rehberlik etmek, Yayınları kullanırken kullanılacak etkili yöntemler, Çocuk edebiyatı eserleri, Basılı medya yayınları, Çocuk edebiyatı ve çocuklara yönelik medya yayınlarından örnek arşiv oluşturmak

11 11 CGP 411 ÇOCUK ANİMATÖRLÜĞÜ (2+0) (IV. Y.Y) Animasyon etkinlikleri, Animasyon etkinlikleri belirlemek, Animasyon etkinlikleri hazırlamak, Animasyon etkinlikleri uygulamak CGP 413 ÇOCUK HAKLARI VE KORUMA (2+0) (IV. Y.Y) Çocuk Hakları ve Çocuk Koruma Yasaları, Çocuk Hakları ve Eşit Fırsatlar Sunma, Çocuk İhmal ve İstismarı, Çocuk İhmal ve İstismarına Yönelik Koruyucu Önlemler, Çocuğun Hakları ve Korunması Konusunda İşbirliği Planlama, Çocuk Hakları ve Korunması Konusunda Yapılan Çalışmalar CGP 415 AİLE EĞİTİMİ VE SEMİNER (2+2) (IV. Y.Y) Aile eğitimi, Aile eğitim programı hazırlama süreci, Aile eğitimi etkinlik dosyası, Aile ve çocuk hakkında bilgi edinme, Özel eğitimde aile eğitimi süreci, Özel eğitime gereksinimi olan çocukların aileleri için aile eğitimi etkinlik dosyası, araştırma konusu belirleme, araştırmanın planlanması, kaynak taraması, araştırma süreci, araştırma sonucunun raporlaştırılması, sunum CGP 405 ÇOCUK VE ÇEVRE (2+3) (IV. Y.Y) Çevre Eğitimi, Çevre Eğitim Etkinliklerini Uygulama, Çevre Bilincini Oluşturma, Çevre Sorunları, Çevreyi Koruma Bilincine Uygun Sınıf İçi Önlemleri İLŞ 004 İLETİŞİM (2+0) (IV. Y.Y) Sözlü İletişim kurmak, Yazılı İletişim kurmak, Sözsüz İletişim kurmak, Biçimsel (Formal) İletişim kurmak, Biçimsel Olmayan (İnformal) İletişim kurmak, Örgüt dışı iletişim kurmak STAJ (30 İŞ GÜNÜ) 15 iş günü özel eğitim kurumunda, 15 iş günü okul öncesi eğitim kurumunda olmak üzere staj yerlerinin tespit edilmesi,özel gereksinimli çocuklar için;, Psiko-motor gelişim etkinliğini uygulamaya destek olmak, özbakım geliştirecek etkinliği planlamak, Toplumsal uyum becerileri etkinliği planlamaya destek olmak, Duyuşsal becerileri geliştirecek etkinliği uygulamaya destek olmak,okul öncesi eğitim kurumlarında; Yaratıcı Drama Etkinliklerini Planlama, Okuma-Yazmaya Hazırlık Çalışmalarını Uygulama, Sanat Etkinliklerini Planlama, Sanat Etkinliklerini Uygulama, Fen ve Doğa Etkinliklerini Planlama, Fen ve Doğa

12 12 Etkinliklerini Uygulama, Alan Gezilerini Planlama, dönem içinde edilen bilgilerin uygulamaya konması, staj dosyalarının hazırlanması, staj dosyalarının teslim edilmesi.

HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL İÇG101 Matematik HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Küme, sayılar, sayılarla ilgili işlemler, modüler aritmetik, cebir, polinomlarla uygulamalar, oran

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ. Okul Eğitimi Süresi. Haftalık Ders Saati. Ders Kredisi

DERS BİLGİ FORMU BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ. Okul Eğitimi Süresi. Haftalık Ders Saati. Ders Kredisi DERSİN ADI DÖNEMİ ) BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ ORTAK ORTAK Okul Eğitimi (Proje, Ödev, İş Yeri Eğitimi) X 3 56 64 120 Kredisi (1kredi=25-30 saat) (1modül=1 kredi) Bu derste bilişim olanaklarını kullanarak

Detaylı

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İDİL MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İDİL MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İDİL MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Yabancı Dil I:Konuşma (yabancı dili anlaşılır bir şekilde konuşabilme),

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (Zorunlu) (2-0-2-2) Bu derste Osmanlı Devleti nin son dönemlerinde

Detaylı

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1.YARIYIL 2.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T. AKTS KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T.

Detaylı

İş ortamında iletişim, Kişiler arası iletişim ilkeleri, Davranış kalıpları, Mesleki yeterlilikler, Mesleki donanım.

İş ortamında iletişim, Kişiler arası iletişim ilkeleri, Davranış kalıpları, Mesleki yeterlilikler, Mesleki donanım. 1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL CGP101 Gelişim ve Öğrenme-1

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ANKARA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ANKARA MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ANKARA MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDL 100 Türk Dili AKTS 4 (4+0) 4 Dilin, insan aklının ürünü olduğunu kavrayabilme, Türk dilinin

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÇEMİŞGEZEK MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM Türk Dili-I Z 2 0 2 2 Dil ve dilin önemi, dillerin doğuşu,

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÇINARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÇINARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÇINARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Ders Kodu TDB 101 Ders İsmi Türk Dili 1 Dersin İçeriği: Fert ve Millet Hayatındaki

Detaylı

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri Ders TDB 101 Ders İsmi Türk Dili 1 Dersin İçeriği : Fert ve Millet Hayatındaki Dilin

Detaylı

Eğitimde Araç-Gereç Geliştirme Amaç: Öğrenciye (okul öncesi) eğitimde araç gereç geliştirme yeterliği kazandırmak

Eğitimde Araç-Gereç Geliştirme Amaç: Öğrenciye (okul öncesi) eğitimde araç gereç geliştirme yeterliği kazandırmak ÇOCUK GELİŞİMİ ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Çocuk Gelişimi I Amaç: Çocuğun fiziksel gelişimi, psikomotor gelişimi, bilişsel gelişimi ve dil gelişimini izleyebilecek bilgiyi edinme. Fiziksel

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ANKARA MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ANKARA MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ANKARA MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI T U D.Saat Z/M/S AKTS Kredi TDL 101 TÜRK DİLİ I 4 0 4 Z 4 4 YDİ 103

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ÇOCUK GELİŞİMİ VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ - YÜKSEKOKUL SEKRETERLİĞİ 13/11/2018 12:49-99147595 -105.03-E.1199 *00360768* 00360768 SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KOD ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KOD ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2016-2017 1.YARIYIL AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I ATİ101 İnkılap

Detaylı

I. YARIYIL DERSİN ADI KODU YARIYILI T+U KREDİSİ AKTS

I. YARIYIL DERSİN ADI KODU YARIYILI T+U KREDİSİ AKTS T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ŞANLIURFA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Türk Dili I 2217101 I. Yarıyıl 2+0 2 2 Dil nedir? Dillerin Doğuşu, Dillerin Özellikleri,

Detaylı

I. SINIF / I. YARIYIL

I. SINIF / I. YARIYIL I. SINIF / I. YARIYIL COG 101-Çocuk Gelişimi I: Gelişimle ilgili temel kavramlar; gelişim dönemleri, gelişim ilkeleri, gelişime etki eden faktörler, çocuk gelişiminin önemi, çocuklarda fiziksel gelişim,

Detaylı

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ CİDE RIFAT ILGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ CİDE RIFAT ILGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ CİDE RIFAT ILGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Zorunlu Dersler (Z) YÖK veya Yüksek Öğretim Kurumları tarafından

Detaylı

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I Ön Koşul leri DERS BİLGİLERİ Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl Sorumluları

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017/2018) I. YARIYIL

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017/2018) I. YARIYIL T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017/2018) TDL 101

Detaylı

I.YARIYIL. COG 107- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

I.YARIYIL. COG 107- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları I.YARIYIL COG 101- Çocuk Gelişimi I (3+0), AKTS:4 Gelişimin tanımlanması, gelişimi bilmenin önemi, gelişim ile ilgili temel kavramlar, gelişimin temel ilkeleri, gelişime etki eden faktörler, gelişim evreleri:

Detaylı

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I Dersin Kodu 630909 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati Zorunlu Önlisans 2 AKTS 2 (Kuramsal)

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I Ders No : 069030020 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. YIL DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDL 101 Türk Dili I (2+0) 2 Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi,

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Ders No : 05002000 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi SÜRE VE ÖĞRENME ÇIKTILARI VE MATEMATİK 1 (0860120170-0860170080) lık Okul Eğitimi (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri Eğitimi) Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I HIST 101 Güz 2 0 0 2

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I HIST 101 Güz 2 0 0 2

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AİT 181

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AİT 181 ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL AİT 181 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Bu derste temel kavramlar, Türk İnkılâbı öncesinde Osmanlı Devletinin yaptığı ıslahatlar, Türk İnkılâplarının

Detaylı

ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI 2016 MÜFREDATI DERS İÇERİKLERİ

ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI 2016 MÜFREDATI DERS İÇERİKLERİ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ - YÜKSEKOKUL SEKRETERLİĞİ 13/11/2018 11:21-99147595 -105.03-E.1184 *00360698* 00360698 SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : EĞİTİM SOSYOLOJİSİ * Ders No : 0310340040 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ 1. 2.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. DT AKTS KOD DERS ADI T P D.S. KR. DT AKTS ATİ101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-1 2 0 2 2 Z 2 ATİ102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-2 2 0 2 2 Z 2 TDİ101 TÜRK

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TDL 101 Türk Dili I

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GK. SEÇ. I: BİLGİ TOPLUMU VE TÜRKİYE Ders No : 0310250040 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

ÇOCUK GELĠġĠMĠ BÖLÜMÜ DERS PLANI

ÇOCUK GELĠġĠMĠ BÖLÜMÜ DERS PLANI ÇOCUK GELĠġĠMĠ BÖLÜMÜ DERS PLANI 2.Yarıyıl Ders Planı Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS 0909341 Çocukta Sanat ve Yaratıcılık 3+0 Zorunlu 3 0909342 Çocuk ve Oyun 2+0 Zorunlu 2 0909343 Çocuk Psikolojisi

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I HIST 101 Güz 2 0 0 2

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) AKTS. 1.YIL/ 1.yarıyıl Güz

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) AKTS. 1.YIL/ 1.yarıyıl Güz Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı Dersin öğrenme

Detaylı

İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1

İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1 İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1 BÖLÜM 1: SEÇİLMİŞ KAVRAMLAR BÖLÜM 2: BÜYÜK DÖNÜŞÜM VE OSMANLILAR BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜN İZLERİ...11 DEVRİMLER ÇAĞI VE OSMANLILAR...14 a) Sanayi Devrimi... 14 b) Fransız Devrimi... 17 c)

Detaylı

Teori (saat/hafta) Atatürk ün prensiplerini ve Türk İnkılâbının gerekçelerinin ana temasını vermek

Teori (saat/hafta) Atatürk ün prensiplerini ve Türk İnkılâbının gerekçelerinin ana temasını vermek Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Dersin Adı Kodu Yarıyıl Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AI0 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze /

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNĠVERSĠTESĠ KOZLUK MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELĠġĠMĠ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇĠZELGESĠ TOPLAM KREDĠ : 22 TOPLAM AKTS/ECTS: 28+2

T.C. BATMAN ÜNĠVERSĠTESĠ KOZLUK MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELĠġĠMĠ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇĠZELGESĠ TOPLAM KREDĠ : 22 TOPLAM AKTS/ECTS: 28+2 T.C. BATMAN ÜNĠVERSĠTESĠ KOZLUK MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELĠġĠMĠ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇĠZELGESĠ 1. YARIYIL DERSĠN KODU DERSĠN ADI T+U KREDĠ AKTS/ ECTS 32130101 Matematik 2+0 2 3 ÖĞRETĠM ELEMANI 32130102

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. HEM155 Psikoloji MAT171 Temel Matematik I TD101 Türk Dili I Seçmeli Ders Grup 1 6

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. HEM155 Psikoloji MAT171 Temel Matematik I TD101 Türk Dili I Seçmeli Ders Grup 1 6 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI 2015/16 ÖĞRETİM PROGRAMI 29.01.2016 1. Yarıyıl ÇGL101 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 0 2 4 ÇGL103 Aile Yaşam Döngüsü ve Aile İçi

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS PLANI

ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS PLANI ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS PLANI 1.Yarıyıl Ders Planı Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli MAT101 Matematik 2+0 Zorunlu 3 0909146 Çocuk Gelişimi I 3+0 Zorunlu 4 0909147 Temel Tasarım 3+0 Zorunlu 6 0909148

Detaylı

1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI

1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T.C. ONDOKUZMAYISÜNİVERSİTESİ SAMSUNMESLEKYÜKSEKOKULU GÖRSELİŞİTSELTEKNİKLERVEMEDYAYAPIMCILIĞIBÖLÜMÜ BASIMVEYAYINTEKNOLOJİLERİPROGRAMI DERSPLANIVEDERSİÇERİKLERİ 1.YARIYIL DERSKODU DERSADI T P KR. AKTS

Detaylı

1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI

1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T.C. ONDOKUZMAYISÜNİVERSİTESİ SAMSUNMESLEKYÜKSEKOKULU GÖRSELİŞİTSELTEKNİKLERVEMEDYAYAPIMCILIĞIBÖLÜMÜ GRAFİKTASARIMIPROGRAMI DERSPLANIVEDERSİÇERİKLERİ 1.YARIYIL DERSKODU DERSADI T P KR. AKTS 4009001172011

Detaylı

TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER

TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER İŞ YERİ/İŞLETMEYİ (Ön koşul) İŞ/ GÖREV TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER SEKTÖR : ORTAK PROGRAM : ORTAK BÖLÜM : ORTAK SEVİYE : 5 YETERLİKLER İŞLEMLER 5 6 7 TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELERİ ANALİZ ETMEK

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇ.ATATÜRK İLK.VE İNK.TAR.SEMİNERİ Ders No : 0310400249 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS rders BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 AIIT101 1 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I HIST 101 Güz 2 0 0 2

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Ders No : 0020020021 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

KAYSERİ Ü Nİ VERSİ TESİ DEVELİ HÜ SEYİ N ŞAHİ N MESLEK YÜ KSEKOKÜLÜ

KAYSERİ Ü Nİ VERSİ TESİ DEVELİ HÜ SEYİ N ŞAHİ N MESLEK YÜ KSEKOKÜLÜ KAYSERİ Ü Nİ VERSİ TESİ DEVELİ HÜ SEYİ N ŞAHİ N MESLEK YÜ KSEKOKÜLÜ Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bo lu mu Çocuk Gelişimi Programı DERS İ ÇERİ KLERİ 2018-2019 1. YARIYIL 1. SİNİFLAR ÇGE 101 Türk Dili

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I Ders No : 0020040023 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

NKÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2013 YILI YAŞLI BAKIMI PROGRAMI 2012-2013 DERS İÇERİKLERİ

NKÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2013 YILI YAŞLI BAKIMI PROGRAMI 2012-2013 DERS İÇERİKLERİ NKÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2013 YILI YAŞLI BAKIMI PROGRAMI 2012-2013 DERS İÇERİKLERİ Yaşlı Bakımı Programın amacı; öğrencilerin, bakım hizmeti konusunda gerekli bilgi, beceri ve değerleri bütünleştirip,

Detaylı

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( )

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( ) SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU (2018 2019) BİRİNCİ YIL KODU 1.Sınıf (I.Yarıyıl) T U K AKTS KODU 1.Sınıf (II.Yarıyıl) T U K AKTS 0303101 İlkokulda Temel Çevre Eğitimi AE 2 0 2 4 AE 3 0

Detaylı

F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. SINIF I. YARIYIL TRD101 TÜRK DİLİ I ( 2 0 2) Dil, diller ve Türk Dili, dil bilgisi,

Detaylı

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ. (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri)

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ. (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri) AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ (2014 Yılı ve Öncesi Ders İçerikleri) Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts MATEMATİK (Zorunlu) (2-0-2-3)

Detaylı

1.inkılâp ve benzeri kavramların temel özelliklerini, amaçlarını ve birbirleriyle ilişkilerini anlayabilirler

1.inkılâp ve benzeri kavramların temel özelliklerini, amaçlarını ve birbirleriyle ilişkilerini anlayabilirler BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: İnkılâp ve benzeri kavramlar, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışını hazırlayan sebepler, I. Dünya Savaşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını hazırlayan sebepler, Mondros Mütarekesi

Detaylı

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bo lu mu Çocuk Gelişimi Programı DERS İ ÇERİ KLERİ 2018-2019 1. YARIYIL 1. SİNİFLAR ÇGE 101 Türk Dili 1 2 0 2 2 Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle,

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ EGİTİM FAKÜLTESİ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ EGİTİM FAKÜLTESİ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ RES1001 TEMEL TASARIM I (4 4 6) Aşağıda belirtilen Sanatın Elemanları ve İlkeleri ile ilgili teorik bilgiler verilir, iki ve üç boyutlu uygulama çalışmaları yaptırılır. A)

Detaylı

Seçmeli dersler Seçmeli 14.00

Seçmeli dersler Seçmeli 14.00 Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 1. Yarıyıl Dersleri BIL1051 BİLGİSAYAR I Zorunlu 2 2.00 0 4.00 EBB1003 EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 4.00 OKU1003 İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ Zorunlu

Detaylı

4.DÖNEM DERS ÖĞRETİM PLANI

4.DÖNEM DERS ÖĞRETİM PLANI 4.DÖNEM DERS ÖĞRETİM PLANI TÜRKÇE 1 Dersin Adı: ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 2 Dersin Kodu: OATA204 3 Dersin Türü: ZORUNLU 4 Dersin Seviyesi: ÖNLİSANS 5 Dersin Verildiği Yıl: 2 6 Dersin Verildiği

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ AYDIN MESLEK YÜKSEOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ AYDIN MESLEK YÜKSEOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ AYDIN MESLEK YÜKSEOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Aİ 101 - Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (2 0 2): İnkılâp ve benzeri kavramlar. Osmanlı Devletinin

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TOROS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TD101 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI I Türk Dili ne Giriş. Dil Nedir? Dil ve Kültür ilişkisi, Türk Dilinin Dünya Dilleri Arasındaki

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI ALANIN TANIMI:Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında yer alan erken çocukluk eğitimi ve özel eğitim dallarının yeterliklerini Kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim

Detaylı

NKÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2013 YILI TIBBİ DOKUMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

NKÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2013 YILI TIBBİ DOKUMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1 NKÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 2013 YILI TIBBİ DOKUMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ l. YARIYIL ANT 001 ANATOMİ (2+0) (I. Y.Y.) Terminoloji ve genel bilgiler, hareket sistemi; iskelet sistemi;

Detaylı

ATATÜRK İLKE VE İNK.TARİHİ:(2-0-2)

ATATÜRK İLKE VE İNK.TARİHİ:(2-0-2) MATEMATİK: (2-0-3) Kümeler, sayılar, mutlak değer, aralıklar, sayı doğrusu ve bunlarla ilgili problemler. Fonksiyon, l,mit süreklilik kavramları ve bunların uygulamaları. Tek değişkenli fonksiyonun türevi

Detaylı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II AİT114 2 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersi Veren

Detaylı

Kodu:ATA101 Ders Adı: AİİT I Teorik + Uygulama: 2+0 AKTS: 2

Kodu:ATA101 Ders Adı: AİİT I Teorik + Uygulama: 2+0 AKTS: 2 İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ PROGRAMI 1.DÖNEM DERS İZLENCESİ Kodu:ATA101 Ders Adı: AİİT I Teorik + Uygulama: 2+0 AKTS: 2 Sınıf/Yarıyıl Ders Düzeyi Ders

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI SÜRE VE ) DERS BİLGİ FORMU ANATOMİ TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER (TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER) I DÖNEM Zorunlu Meslek i Seçmeli lık Saati Okul Eğitimi Bireysel Öğrenme (Proje, Ödev, Araştırma,

Detaylı

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ DERSİ I.DÖNEM MÜFREDAT PROGRAMI

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ DERSİ I.DÖNEM MÜFREDAT PROGRAMI HAFTALAR KONULAR 1. Hafta TÜRK DEVRİMİNE KAVRAMSAL YAKLAŞIM A-) Devlet (Toprak, İnsan Egemenlik) B-) Monarşi C-) Oligarşi D-) Cumhuriyet E-) Demokrasi F-) İhtilal G-) Devrim H-) Islahat 2. Hafta DEĞİŞEN

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 1 ÇGL 101 01/02 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 2 2 2 ÇGL 103 01/02 Aile

Detaylı

I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Fizyolojik Psikoloji Türkçe I: Yazılı Anlatım Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Yabancı Dil I Bilgisayar I

I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Fizyolojik Psikoloji Türkçe I: Yazılı Anlatım Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Yabancı Dil I Bilgisayar I I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Psikolojinin tanımı, psikoloji tarihi, psikolojinin alanları (sosyal psikoloji, klinik psikoloji, eğitim psikolojisi vs.), psikoloji kuramları (davranışcı kuramlar, bilişsel

Detaylı

SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ YÜKSEK LİSANS BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ YÜKSEK LİSANS ZORUNLU/SEÇMELİ DERSLERİ

SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ YÜKSEK LİSANS BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ YÜKSEK LİSANS ZORUNLU/SEÇMELİ DERSLERİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ YÜKSEK LİSANS BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİNE GİRİŞ EĞİTİMSEL YAKLAŞIMLAR GELİŞİM PSİKOLOJİSİ Z 2 0 2 6 ÇOCUĞU TANIMA

Detaylı

ELEKTRONİK HABERLEŞME PROĞRAMI (NÖ-İÖ)

ELEKTRONİK HABERLEŞME PROĞRAMI (NÖ-İÖ) PROĞRAMI (NÖ-İÖ) DERS BİLGİ FORMU HAFTALARA GÖRE ) MATEMATİK 1 (0860210069-0860300052) lık Bireysel Öğrenme (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri Eğitimi) 4 56 44 100 3+1 4 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 1 ÇGL 101 01/02 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 2 3 2 MEB 101 01/02 Tıbbi

Detaylı

DÖNEMLERE GÖRE DERS İÇERİKLERİ

DÖNEMLERE GÖRE DERS İÇERİKLERİ DÖNEMLERE GÖRE DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL (GÜZ) CGE101 Çocuk Gelişimine Giriş Dili: Türkçe (T:2 U:0 K:2 AKTS:3) Bu dersin kapsamında çocuk gelişiminde temel kavramlar, doğum öncesi, bebeklik ve erken çocukluk

Detaylı

Öğretim Üyeleri-Öğretim Görevlileri

Öğretim Üyeleri-Öğretim Görevlileri DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I HTR 301 3 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ DERS İÇERİKLERİ

ÇOCUK GELİŞİMİ DERS İÇERİKLERİ 2013 ÇOCUK GELİŞİMİ DERS İÇERİKLERİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI Türk Dili I Türk dilinin ses ve şekil bilgisi, Türkçenin tarihî gelişimi, sunum yapma ve etkili konuşma teknikleri, sözlü ve yazılı edebi türler,

Detaylı

MİLLİ MÜCADELE TRENİ www.egitimhane.com

MİLLİ MÜCADELE TRENİ www.egitimhane.com MİLLİ MÜCADELE TRENİ TRABLUSGARP SAVAŞI Tarih: 1911 Savaşan Devletler: Osmanlı Devleti İtalya Mustafa Kemal in katıldığı ilk savaş Trablusgarp Savaşı dır. Trablusgarp Savaşı, Mustafa Kemal in ilk askeri

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS İÇERİKLERİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM I. SINIF I. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ-I 2 0 2 2 Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri,

Detaylı

tarih ve 272 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1

tarih ve 272 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 11.05.017 tarih ve 7 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 GÜZ Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ** * *

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II HIST 102 Her İkisi

Detaylı

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü Ek 1 ÖZ DEĞERLENDİRME FORMU (Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterliklerine İlişkin) Sayın Öğretmenim, Bu form, sizin kişisel ve mesleki yeterlik düzeyinizi kendi bakış açınızla değerlendirmeniz için hazırlanmıştır.

Detaylı

TIBBİ TERMİNOLOJİ 05.09.2012 10:00 YABANCI DİL I 29.08.2012 10:00 TÜRK DİLİ I 27.08.2012 10:00 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 28.08.

TIBBİ TERMİNOLOJİ 05.09.2012 10:00 YABANCI DİL I 29.08.2012 10:00 TÜRK DİLİ I 27.08.2012 10:00 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 28.08. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEKYÜKSEKOKULU 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ACİL DURUM VE AFET YÖNETİMİ PROGRAMI BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ DERSLİK (2) DERSİN ADI SINAV TARİHİ SAATİ TIBBİ TERMİNOLOJİ

Detaylı

Ders Ayrıntıları Yarıyıl Kodu Adı T+U Kredi AKTS Çocuk Hukuku

Ders Ayrıntıları Yarıyıl Kodu Adı T+U Kredi AKTS Çocuk Hukuku 1 --- Çocuk Hukuku 2+0 2 2 Seçmeli okul öncesi öğretmenliği lisans öğrencilerinin Türkiye ve Dünya hukukunda çocuğun ve çocuk haklarının yeri konusunda bilgi sahibi olmaları Çocukluk kavramı ve tarihsel

Detaylı

Aile Yaşam Döngüsü ve Aile İçi İlişkiler Özel Eğitime Giriş Z 1.Sınıf. Gelişim Psikolojisi Değerlendirme Yöntemleri.

Aile Yaşam Döngüsü ve Aile İçi İlişkiler Özel Eğitime Giriş Z 1.Sınıf. Gelişim Psikolojisi Değerlendirme Yöntemleri. 2012-201 107 110 09 221 42 Şube Açık Adı T P K /S Dönem / 0 / 0 / 0 Çocuk Gelişimi ve Eğitimine Giriş Aile ve Yaşam Dinamiği 1.Sınıf 1 0 1 1.Sınıf Özel Eğitime Giriş 1 0 1 1.Sınıf Nörolojik Gelişim 1 2

Detaylı

I. YARIYIL. ALA103 Sözlü İletişim Becerileri I

I. YARIYIL. ALA103 Sözlü İletişim Becerileri I I. YARIYIL ALA101 Almanca Dilbilgisi I Almanca basit ve karmaşık dil yapılarının incelenmesi; cümle dizimindeki yapı kurallarının öğretilmesi; sözcük bilgisi ile dil yapıları ilişkisi konusunda bilgi ve

Detaylı

RPDAESEÇ05 Kısa Süreli Psikolojik Danışma GKAIIT1 Atatürk İlkeleri ve. Teknolojileri. İnkılap Tarihi 2

RPDAESEÇ05 Kısa Süreli Psikolojik Danışma GKAIIT1 Atatürk İlkeleri ve. Teknolojileri. İnkılap Tarihi 2 2018-2019 REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK LİSANS PROGRAMI 2019-2020 EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK LİSANS PROGRAMI AE SEÇ KODLU ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ DERSLERİ RPDAESEÇ01

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM OYUN...1

İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM OYUN...1 İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM OYUN...1 Giriş...3 Türkçede Oyun Kavramı...4 Çeşitli Dillerde Oyun Kavramı...5 Oyun ve Oynamanın Kavramsallaştırılması...6 Oyunun Tanımı...9 Oyunun Doğuşu ve Tarihçesi... 11 Oyun Teorileri...

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI BİLİMSEL HAZIRLIK GÜZ YARIYILI DERSLERİ EGB501 Program Geliştirmeye Giriş

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Programımız, kalite kültürüne verilen önem bağlamında, öğretim üyelerinin öğrencilerle birebir iletişim kurabilmesini, Bilgi ve İletişim Teknolojilerini yetkin

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı İngilizce II ENG002 2 ECTS Ders Kredisi (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta)

Detaylı

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ŞIRNAK MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ŞIRNAK MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ŞIRNAK MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Dersin Adı Dersin Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 5105119 1 2+0

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri I. YARIYIL 1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T U K AKTS ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2 0 2

Detaylı

TUD101 TÜRKÇE I YAZILI ANLATIM Zorunlu Seçmeli dersler Seçmeli -8.00

TUD101 TÜRKÇE I YAZILI ANLATIM Zorunlu Seçmeli dersler Seçmeli -8.00 Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 1. Yarıyıl Dersleri EBB1003 EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 4.00 OKU1003 İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ Zorunlu 3 0.00 0 6.00 OKU1007 OKUL ÖNCESİ EĞİTİME

Detaylı

Erken çocukluk eğitim dalı; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve

Erken çocukluk eğitim dalı; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve 0-18 yaş çocuklarının gelişim alanlarını (fiziksel, motor, bilişsel, dil, sosyal ve duygusal) ve özelliklerini tanıyıp alışkanlık ve gereksinimleri konusunda bilgi kazanmış olan, onların sorunlarını giderici

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı İngilizce ENG101 1 ECTS Ders Uygulama Laboratuar Kredisi (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 0 3 - - Ön Koşullar Dersin

Detaylı