ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EVİN OKULA YAKLAŞMASI VE DEĞİŞEN ANNE-BABA ROLLERİ PROJESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EVİN OKULA YAKLAŞMASI VE DEĞİŞEN ANNE-BABA ROLLERİ PROJESİ"

Transkript

1 ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EVİN OKULA YAKLAŞMASI VE DEĞİŞEN ANNE-BABA ROLLERİ PROJESİ İsa KÖSE Rehber Öğretmen

2

3

4 Teknoloji Kullanımı = İlerleme Teknoloji Bağımlılığı = Gerileme

5 Bilgiye Hızlı ve Kolay Ulaşım (Tv, internet, sosyal medya Ülkemde, dünyada neler olup bitiyor?) Çocuğuma İstediğim Zaman Ulaşabiliyorum Başına bir şey mi geldi? İşlerin Takibi (e-posta, muhasebe,vs) Eğitimde kullanım Etkileşimli Tahta / Tabletler Çevrimiçi Sınavlar

6 E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Notların Takibi, Devamsızlık Takibi, Duyurular, başvurular,vb. Çocuğumuzun eğitimle ilgili takibini internetten, cep telefonundan kolayca yapabiliyoruz.

7 Okulun İnternet Sitesi Yapılan Faaliyetler Hakkında Haberler, Duyurular, yarışmalar,vb. EBA (Eğitim Bilişim Ağı)

8

9

10

11 TEHDİTLER

12

13 Yapılan araştırmalar gençlerin günde ortalama 3 saat tv seyrettiklerini ortaya koymaktadır

14 Her geçen gün cep telefonu kullanımı gençler arasında sağlıksız bir şekilde yaygınlaşıyor. Cep telefonu bağımlıları günde 6-7 saat cep telefonu kullanıyorlar. Cep telefonu bağımlılığı kaygı, uyku bozuklukları ve hatta sindirim sistemi sorunlarına kadar çok sayıda fiziksel rahatsızlığı beraberinde getiriyor.

15 Özel bir üniversitenin yaptığı bir araştırmaya göre 15 yaşından küçükler günde 1-5 saat, yaş grubu 1-7 saat bilgisayar kullanıyorlar.

16 İnternete bağlanmak en yaygın bilgisayar kullanım nedeni. Ancak internet kullanımı hem bağımlılık riski hem de zararlı içerikli siteler nedeniyle ciddi tehlike arz ediyor.

17 Bilgisayar oyunları bir diğer uzun süreli bilgisayar kullanım nedeni. Bilgisayar oyunları da bağımlılık oluşturmada risk faktörüdür.

18 Bilinçsizce kullanılan sosyal medya bireyleri gerçek yaşamdan sosyal hayattan koparıyor. Hayali arkadaşlıklar Evden kaçmalar Cinsel taciz vs.vs.vs

19 Ergenlik çağındaki bireylerde merak duygusu çok daha baskın olduğundan sosyal ağlarda neler olup bittiğini merak ediyorlar. İlgi çekici, merak uyandırıcı, ihtiyaçlarına yönelik pek çok uyaranla karşı karşıyalar Çeşitli marjinal düşünce gruplarına çekilebiliyorlar (siyasi, inanç, cinsel, vs.)

20

21

22

23

24

25 Bağımlılık kişinin kullandığı bir nesne üstünde kontrolünü kaybetmesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlamasıdır.

26 Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Teknoloji bağımlılığı, teknolojiyi kullanmada ve onunla ilişkide kişinin iradesini kaybetmesi, kendini denetleyememesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlaması hâlidir. Teknoloji bağımlısı olan kişide teknoloji kullanımı ve onunla bağlantılı eylemler kişinin hayatının ciddi bir bölümünü kaplar, kişi yapmak zorunda olduğu işleri yapmaz veya durmadan erteler.

27 Adım Adım Teknoloji Bağımlılığı Deneysel Kullanım: Merak Kişi herhangi bir şekilde bir site, bir oyun, bir uygulama veya benzer bir teknoloji ürününden haberdar olur, onu merak eder ve dener. Sosyal Kullanım: Grupla Olmak Kişinin belli bir teknolojik ürünü devamlı ve düzenli olarak kullanan bir çevresi vardır, o çevreye girmek veya grup içinde kalmak üzere kendisi de kullanır, grubun gündemine dâhil olur, dışında kalmaktan kurtulur. Operasyonel Kullanım: Belli Bir Amaç Gütmek Kişi zevk almak, problemlerden kaçmak, boş zaman doldurmak, can sıkıntısından kurtulmak, insanlardan uzak kalmak gibi bir amaçla bir teknolojik ürünü kullanmaya başlar ve kullanmaya devam eder. Bağımlı Kullanım: Sorunun Ağına Takılıp Kalmak Kişinin artık kullanmak için herhangi bir sebebe ihtiyacı yoktur, bütün zamanını ve eylemlerini sırf bağlandığı teknoloji ürününe göre belirler ve o ürün için hasreder.

28 Zararı Ne? Obsesif, depresif, kaygılı, düşmanca, fobik, paranoid düşünceler artabilir. Sosyal gelişim gerileyebilir. Öz güven gerilemesi oluşabilir. Yalnızlaşma, yüz yüze ilişki kurmakta güçlük yaşama gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Hiperaktivite bozukluğu gelişebilir. Anksiyete bozukluğu, psikotik bozukluk, depresyon gibi psikiyatrik sorunlar yaşanabilir.

29 Teknoloji Bağımlısının Yolundaki Duraklar Her geçen gün kullanım artar. Yoksunluk sendromu yaşanır. Kontrol çabaları başarısız olur. Teknolojik aracı yahut ürünü kullanmak bağımlının hayatının merkezine oturur. Bağımlının hayatı gitgide fakirleşir. Bağımlı bağımlısı olduğu ürünle düşündüğünden ve planladığından daha uzun süre vakit harcamaya başlar. Bedensel sorunlar ortaya çıkmaya başlar. Psikolojik gelişim yara alır. Duygudurum bozulur. Bağımlı, yakınlarıyla çatışmalar ve kavgalar yaşar. Teknoloji bağımlısı yapması gereken işleri yapmaz, sorumluluklarını yerine getirmez; işlevsellik bozulur. Zihin kilitlenir. Yalanlar söylenir. Uyku düzeni bozulur. Yemek düzeni bozulur.

30 Çocuğumun Durumu Ne Acaba? İnternete girdiğinde planladığından daha uzun süre kalıyor mu? İnternette daha fazla kalmak için evdeki sorumluluklarını ihmal ediyor mu? İnternetin heyecanını dostlarının ve arkadaşlarının yakınlığına tercih ediyor mu? İnternet üzerinden yeni birileriyle arkadaşlık kuruyor mu? Hayatındaki insanlar internette geçirdiği süre konusunda şikâyet ediyorlar mı? İnternette geçirdiği zaman sebebiyle derslerinde problem yaşıyor mu? ini çok sık kontrol ediyor mu? İnternet sebebiyle dersteki performansında veya genel üretkenliğinde düşüş oluyor mu? İnternette ne yaptığı kendisine sorulduğunda saldırgan ya da ketum oluyor mu? Hayatıyla alakalı kendisini rahatsız eden düşüncelerini interneti kullanarak zihninden uzaklaştırmaya çalışıyor mu? İnternete girmek için planlar yapıyor mu? İnternetin olmadığı bir hayatın boş, keyifsiz ve sıkıcı olacağını söylüyor mu yahut böyle düşündüğünü seziyor musunuz? İnternetteyken meşgul edildiğinde bağırıyor, sinirleniyor veya öfke duyuyor mu? Gece geç vakitlere kadar internette olduğu için uykusuz kalıyor mu? İnternette olmadığında internete ne zaman geri döneceğini planlamakla meşgul oluyor mu? İnternetteyken Birkaç dakika daha! diyerek sizi veya bir başkasını oyalamaya çalışıyor mu? İnternette geçirdiği vakti azaltmaya çalıştığı hâlde bunda başarısız oluyor mu? İnternette ne kadar kaldığını saklamaya çalışıyor mu? Arkadaşlarıyla dışarı gitmek yerine internette kalmayı tercih ediyor mu? İnternet kullanmadığı zaman depresif, huysuz ve kaygılı oluyor mu? İnternet kullandığında bu tutum ve davranışlarında azalma oluyor mu?

31 YERLİ YERİNDE! YETERİNCE!

32 İnterneti alır almaz bilgisayarınıza zararlı sitelerden koruma programlarını yükleyin.bu tür programlar Türkçe olarak birçok siteden ücretsiz ya da cüzi ücretlerle indirilebiliyor. Cep telefonunu kullanılabileceği saatleri belirleyin. Aranızda kullanım kuralları için anlaşma yaparak satın almanız en iyisidir.

33 Teknolojik aletlerin evin ortak kullanım alanlarında olmasına dikkat edin. Çocukların odasında televizyon, bilgisayar ya da en azından internet olması sizin kontrolünüzü zorlaştıracak belki imkânsız kılacaktır.

34 Birlikte hangi saatlerde neler yapacağınızı planlayın. Saatler Çocuk Anne-Baba Birlikte akşam yemeği Okulda öğrenilenlerin tekrarı (özet) Mutfak işleri (her iki eş birlikte) Ödevlerin yapılması Kitap Okuma Birlikte Serbest Zaman Aktiviteleri (Birlikte Kitap Okuma, Çay-Sohbet, vs.)

35

36 Hem sizin hem de çocuğunuzun teknolojik aletlerle ne kadar vakit geçirdiğini görebilmeniz ve sağlıksız kullanımı her ikinizin de kontrol edebilmeniz için teknolojik aletleri kullandığınız saatlerin yazıldığı bir teknoloji defteri tutmak faydalı olabilir.

37 İnternete zaman zaman beraber girin ya da o girdiğinde gidip yanına oturarak onunla internet ilgisini paylaşın. Bilmediğiniz program, site ya da yenilikleri sorun ve öğrenin. Teknoloji sohbetleri yapın.

38 Aile olarak geçirdiğiniz ortak vakitlerin olmasına ve bu vakitlerde herkesin birlikte olmasına özen gösterin. Özellikle kahvaltı ve akşam yemeklerin beraberce yemeğe dikkat edin.

39

40 1. Bilgisayarı toptan yasaklamanın bir yararı yok. 2. Çocuklarla bilgisayar ve internet konusunda sohbet edilmeli, burada okudukları ya da gördüklerinin yanlış olabileceği, bilgiyi tartışmak gerektiği, yararlı ve zararlı yanları anlatılmalı. 3. Bilgisayar karşısında iki saati aşmamalı. 4. Filtreleme programları, 5. Çocuklarınızın size bir şeyler öğretmesine izin verin. İnternet ortamında neler yaptıklarını, kimlerle tanıştıklarını size göstermelerini isteyin.

41 6. Bilgisayarı yetişkinlerin takip edebilecekleri ortak kullanım alanlarına koymak, herkese bir bilgisayar yerine mümkünse tüm ailenin aynı bilgisayarı paylaşması da sınırlama açısından yararlı. 7. Aile bireylerinin birlikte katılabilecekleri geziler, sosyal, sportif etkinlikler, çeşitli hobiler, kitap okuma alışkanlığı, aileyle ilgili çeşitli görev ve sorumluluklar da çocuğu kolaylıkla bilgisayardan uzaklaştırır. 8. Daha baştan belli zaman dilimlerinde ve belli bir süre için internet kullanımı alışkanlığını kazandırmalısınız.

42 Çocukların internette çok vakit geçirmemesi için evde/okulda ya da ev/okul dışında severek yapabileceği alternatifler bulun. Bu bir spor ya da hobi çalışmasına katılmak da olabilir, okulda sınıfça ya da evde ailece oyunlar oynamak ya da sohbet etmek de olabilir. Dikkat etmeniz gereken nokta yaptığınız faaliyetten çocukların da zevk alması ya da onun sevdiği faaliyetleri yapmanızdır.

43

44 İNSANLIKTA SON DURUM

45

46 Teknoloji bağımlılığına sebep olan diğer psikolojik problemlerin farkında olmak ve tedavisine gitmek teknoloji bağımlılığını önleme adına çok ciddi önem arz etmektedir. Nitekim konuyla alakalı yapılan çalışmalarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu yaşayan bir çocuğun tedavisinin ihmal edilmesi sonucu internet bağımlılığının geliştiğinin yer alması dikkate değer bir örnektir.

47 Teknoloji Bağımlısının Bu Kötü Yola Girmesinin Kökündeki Sebepler Nelerdir? Kontrolsüz ve ölçüsüz kullanımın ne olduğuna dair bilgi eksikliği Bağımlılığın sonuçlarını bilmemek veya önemsememek Merak duygusunu kontrol edememek Bağımlı arkadaş çevresinin içerisinde bulunmak Can sıkıntısı ve yapacak daha iyi bir şey bulamamak Dışlanma korkusuyla arkadaşlarının her istediğini kabul etmek Problemleri nasıl çözeceğini bilmemek ve sorunları çözmek yerine teknolojiye yönelmek Dürtüleri kontrol etmekte zorlanmak Aşırı içekapanıklık Çevre tarafından beğenilmeme korkusu Karamsar düşünce yapısı Hayatta doğru bir hedef bulamamak Öz güven duygusu eksikliği Hayatı sevmemek Sosyal ilişki kuramamak Kendini tanımamak ve gerçek hayatta yapabileceklerini bilmemek Gerçek dünyada başarılamayan şeyleri sanal dünyada elde etmeye çalışmak

48 Kendiniz veya çocuğunuz teknoloji bağımlısıysanız yahut bundan şüphe duyuyorsanız kontrolü elinize almak ve bağımlılıktan sıyrılmak için ne yapmalısınız? Alışkanlıklarınızla Oynayın! Alışkın olduğunuz teknoloji kullanma zamanını ve mekânını tam zıt saatlere ve mekânlara kaydırabilirsiniz. Dış Durdurucu Kullanın! Makul süreyle teknoloji kullanımlarınızın hemen ardına yapılması zorunlu bir iş planlayabilirsiniz. Kendinize Hedefler Koyun! Teknoloji kullanımınıza makul bir zaman sınırlaması koyabilir ve bu süreyi yavaş yavaş azaltabilirsiniz. (1/4)

49 Çok Kullandığınız İşlevlerden Uzak Durun! Sık kullandığınız teknoloji ürününün işlevinden olabildiğince uzaklaşıp alternatiflerine yönelebilirsiniz. Hatırlatıcı Kartlar Kullanın! Teknolojinin bağımlı kullanımının neler kaybettireceğini hatırlatıcı kartları, kullandığınız aracın uygun yerlerine asabilirsiniz. Hep Yapmak İsteyip de Yapamadıklarınızı Listeleyin! Hep yapmak isteyip yapmaya bir türlü vakit bulamadığınız faaliyetleri teker teker yazıp sırayla yapmaya başlayabilirsiniz. (2/4)

50 Aile Terapisine Başvurun! Sağlıklı aile ilişkilerinin bağımlılığın tedavisinde çok önemli bir husus olduğunu dikkate alabilirsiniz. Bağımlısı Olduğunuz Teknolojik Cihazı Ailece Kullanın! Evde birden fazla sayıda olan bağımlılık konusu cihazları azaltıp tek bir cihazı, ortak kullanım alanında evin diğer üyeleriyle paylaşarak kullanabilirsiniz. Spor Yapın! Spor yapmak vücutta biriken enerjiyi sağlıklı bir şekilde boşaltmayı sağlayacağından bağımlılığın tedavi sürecini kolaylaştırabilecektir. (3/4)

51 Yardım ve Destek İsteyin! Aile üyelerinden ve yakın arkadaşlardan yardım istemek hem sürekli destek mekanizması bulabilmenizi hem de tedavi sürecini devam ettirebilmenizi sağlayacaktır. Düşüncelerinizi Kontrol Edin! Teknoloji bağımlılığına sebep olan ya da teknoloji bağımlılığını arttıran otomatik düşüncelerinizi ve şartlanmışlıklarınızı gözden geçirebilirsiniz. Sosyal Beceriler Edinin! Yeni sosyal becerilerin kazanılması teknoloji bağımlılığının tedavisinde oldukça faydalı olabilmektedir. (4/4)

52 Televizyon, bilgisayar, tablet, cep telefonu ve sair teknoloji ürünleri ile çocuğunuzun ilişkisinde denge kurmak için Programlar konusunda seçici olun. Çocuğunuzu ekranla baş başa bırakmayın. Çocuğunuzun teknolojik aygıtta kullandığı yazılım veya seyrettikleriyle ilgili sorular sorun. Teknolojinin ailece birlikte geçirilen zamanların ya da oyun saatlerinin yerini almasına izin vermeyin. Problemlerini şiddet kullanarak çözen karakterlerin yer aldığı programlardan, şiddet içeren oyunlardan çocuğunuzu uzak tutun. Çizgi film karakterlerinin yaptıklarının hayal mahsulü ve kurgu olduğunu uygun bir dille çocuğunuza anlatın. Çocuğunuza izlediği filmlerde veya oynadığı oyunlarda yer alan belli karakterleri niçin sevdiğini sorun, bu konu üzerinde karşılıklı konuşun. Çocuğunuzu kendi film veya oyun karakterlerini oluşturması için teşvik edin.

53 Ergenlik çağındaki çocuğunuza televizyonda gördüklerine eleştirel yaklaşabilmesi için seyrettikleriyle ilgili sorular sorun. Çocuğunuzun televizyon programlarıyla reklamlar arasında sıkı bir bağ olduğunu fark etmesine yardımcı olun. Çocuğunuzdan televizyon, bilgisayar ve tablet olmadan birlikte yapabileceğiniz eğlenceli etkinlikler belirlemesini isteyin ve uygun olanlarını gerçekleştirmeye çalışın. Çocuğunuzun severek oynadığı bir oyunu siz de kendi kendinize oynayın, seyrettiği filmleri seyredin, takip ettiği sitelere girin. Böylece çocuğunuzla üzerinde konuşabileceğiniz ortak bir konu edinin. Çocuğunuzla birlikte televizyon, bilgisayar, tablet vb. kullanımının kurallarını belirleyin. Çocuğunuzun ekran başında geçireceği günlük süre için mutlaka bir zaman sınırlaması getirin. Çocuğunuzun oynayacağı oyunların pedagojik ilkeler gözetilerek hazırlandığından ve güvenilir kaynaklardan geldiğinden emin olun.

54 Televizyon, bilgisayar vb. araçları asla çocuk bakıcısı olarak kullanmayın. Yasaklarla sonuca ulaşmaya çalışmayın; çocuğunuz televizyon veya bilgisayara fazlaca düşkünlük gösteriyorsa yasaklamak yerine ona daha cazip gelecek seçenekler sunmaya çalışın. Bilgisayar, tablet vb. kullanımını disiplin aracı hâline getirmeyin. Çocuğunuzu yaratıcılığını geliştirebileceği, sanatsal faaliyetlerde bulunabileceği sitelerle tanıştırın. Çocuğunuza sosyal medyada kişisel bilgilerini paylaşmaması gerektiğini gerekçeleriyle açıklayın. Çocuğunuza göndericisi bilinmeyen e-postalara şüpheyle yaklaşması gerektiğini öğretin. İnternet ortamında insanları gerçekten tanımanın oldukça güç hatta imkânsız olduğunu çocuğunuza anlatın.

55 ERGENLİK DÖNEMİNDE çocuğunuzun arkadaşlarını ve onların ebeveynlerini tanıyın ve arkadaşlıklar kurun. Bağımlılık yapan şeyler ve etkileri hakkında korkularınıza değil, gerçeğe dayalı bilgilerle konuşun onun sorumluluklarını onun adına yüklenmeyin problemlerini paylaşmaya ve onu dinlemeye istekli olun sorumluluk almalarını destekleyin, onların sorumluluklarını siz üstlenmeyin boş zamanlarında spor veya sanatla uğraşmasını teşvik edin birey olarak fikirlerine saygı duyun kurallarınızda tutarlı olun daha çok ortak nokta bulup daha çok vakit geçirmeye çalışın

56 İlgi ve sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim. Bu sunuya okulumuz internet sitesinden ulaşabilirsiniz. (ozlucenurettintopcuaihl.meb.k12.tr) İsa KÖSE Rehber Öğretmen

ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EVİN OKULA YAKLAŞMASI VE DEĞİŞEN ANNE-BABA ROLLERİ PROJESİ. İsa KÖSE Rehber Öğretmen

ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EVİN OKULA YAKLAŞMASI VE DEĞİŞEN ANNE-BABA ROLLERİ PROJESİ. İsa KÖSE Rehber Öğretmen ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EVİN OKULA YAKLAŞMASI VE DEĞİŞEN ANNE-BABA ROLLERİ PROJESİ İsa KÖSE Rehber Öğretmen Teknoloji Kullanımı = İlerleme Teknoloji Bağımlılığı = Gerileme

Detaylı

Teknoloji Bağımlılığı Nedir?

Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Teknoloji bağımlılığı, teknolojiyi kullanmada ve onunla ilişkide kişinin iradesini kaybetmesi, kendini denetleyememesi ve onsuz bir yaşam sürememeye

Detaylı

Teknoloji Bağımlılığı Nedir?

Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Teknoloji bağımlılığı, teknolojiyi kullanmada ve onunla ilişkide kişinin iradesini kaybetmesi, kendini denetleyememesi ve onsuz bir yaşam sürememeye

Detaylı

İNTERNET VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI. Rehberlik Servisi Selçuk ÖZTÜRK

İNTERNET VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI. Rehberlik Servisi Selçuk ÖZTÜRK İNTERNET VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Rehberlik Servisi Selçuk ÖZTÜRK HAYAT TARZI DEĞİŞTİ 3 EĞİTİM SİSTEMİ DEĞİŞTİ 4 AİLELERİNİZİN BEKLENTİLERİ DEĞİŞTİ 5 ZAMAN DA DEĞİŞTİ 6 7 DAHA YALNİZ 8 HAYVANLARI GÖRMEDEN,

Detaylı

teknolojiye bağımlı yaşamamak için LİSE

teknolojiye bağımlı yaşamamak için LİSE teknolojiye bağımlı yaşamamak için LİSE Sunum içeriği Bağımlılık Nedir? Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Belirtileri Neler Olabilir? Sebepler Neler Olabilir? Kimler Risk Altında? Teknolojik Bağımlılıklar Adım

Detaylı

KEMAL ATATÜRK OKULLARI. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü

KEMAL ATATÜRK OKULLARI. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü KEMAL ATATÜRK OKULLARI Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Nedir? Bağımlılık Bağımlılık kişinin kullandığı bir nesne veya yaptığı bir eylem üzerinde kontrolünü kaybetmesi ve onsuz bir yaşam sürememeye

Detaylı

Bağımlılık kişinin kullandığı bir nesne veya yaptığı bir eylem üzerinde kontrolünü kaybetmesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlamasıdır.

Bağımlılık kişinin kullandığı bir nesne veya yaptığı bir eylem üzerinde kontrolünü kaybetmesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlamasıdır. Nedir? Bağımlılık Bağımlılık kişinin kullandığı bir nesne veya yaptığı bir eylem üzerinde kontrolünü kaybetmesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlamasıdır. Ne Zararı Var? Teknolojinin insan hayatına sağladığı

Detaylı

ERGENLERDE İNTERNET BAĞIMLILIĞI

ERGENLERDE İNTERNET BAĞIMLILIĞI ERGENLERDE İNTERNET BAĞIMLILIĞI Bilgisayar ve internet kullanımı teknoloji çağı olarak adlandırabileceğimiz bu dönemde, artık hayatın önemli gereçleri haline gelmiştir. Bilgiye kolay, hızlı, ucuz ve güvenli

Detaylı

ilkokul Yeşilcan la Zararsız Teknoloji

ilkokul Yeşilcan la Zararsız Teknoloji ilkokul Yeşilcan la Zararsız Teknoloji Sunum İçeriği Bağımlılık Nedir? Teknoloji Bağımlılığı... Teknoloji Derken? Nasıl Bağımlı Olunur? Teknoloji Testi Teknolojiden Yararlanmak Ama Bağımlı Olmamak İçin...

Detaylı

teknoloji yerinde yeterince EBEVEYN

teknoloji yerinde yeterince EBEVEYN teknoloji yerinde yeterince EBEVEYN Sunum içeriği Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Belirtileri Neler Olabilir? Sebepler Neler Olabilir? Teknolojik Bağımlılıklar Sosyal Medya Bağımlılık Yapar Mı? Kimler Risk

Detaylı

teknoloji yerinde yeterince EBEVEYN

teknoloji yerinde yeterince EBEVEYN teknoloji yerinde yeterince EBEVEYN Sunum içeriği Teknoloji bağımlılığı nedir? Belirtileri neler olabilir? Sebepler neler olabilir? Kimler risk altında? Adım adım teknoloji bağımlılığı Teknolojiyi kullanma

Detaylı

YEŞİLCAN LA ZARARSIZ TEKNOLOJİ İLKOKUL

YEŞİLCAN LA ZARARSIZ TEKNOLOJİ İLKOKUL YEŞİLCAN LA ZARARSIZ TEKNOLOJİ İLKOKUL Yeşilcan la Zararsız Teknoloji TBM Alan Kitaplığı Dizisi: 15 Proje ve Telif Hakkı Sahibi Türkiye Yeşilay Cemiyeti adına Prof. Dr. Mücahit Öztürk Sorumlu Yazı İşleri

Detaylı

teknoloji yerinde yeterince YETİŞKİN

teknoloji yerinde yeterince YETİŞKİN teknoloji yerinde yeterince YETİŞKİN sunum içeriği Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Belirtileri Neler Olabilir? Sebepler Neler Olabilir? Teknolojik Bağımlılıklar Sosyal Medya Bağımlılık Yapar Mı? Kimler Risk

Detaylı

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI MODERN PDR 6

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI MODERN PDR 6 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI MODERN PDR 6 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Bağımlılık, tekrarlama isteği uyandıran, kontrol edilemeyen, giderek artan oranda zaman ve efor gerektiren ya da kısıtlandığında huzursuzluk yaratan,

Detaylı

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI (TV, İNTERNET, BİLGİSAYAR VE TELEFON) ALİ PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni BAĞIMLILIK NEDİR? Bağımlılık kişinin kullandığı bir nesne üstünde kontrolünü kaybetmesi ve onsuz bir yaşam

Detaylı

TEKNOLOJİYE BAĞIMLI YAŞAMA! LİSE

TEKNOLOJİYE BAĞIMLI YAŞAMA! LİSE TEKNOLOJİYE BAĞIMLI YAŞAMA! LİSE Teknolojiye Bağımlı Yaşama! TBM Alan Kitaplığı Dizisi: 4 Proje ve Telif Hakkı Sahibi Türkiye Yeşilay Cemiyeti adına Prof. Dr. Mücahit Öztürk Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

Detaylı

teknolojiye bağımlı yaşamamak için Lise

teknolojiye bağımlı yaşamamak için Lise teknolojiye bağımlı yaşamamak için Lise Teknolojiye Bağımlı Yaşamamak İçin TBM Alan Kitaplığı Dizisi: 4 Proje ve Telif Hakkı Sahibi Türkiye Yeşilay Cemiyeti adına Prof. Dr. M. İhsan Karaman Sorumlu Yazı

Detaylı

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU NİSAN 2016

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU NİSAN 2016 ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU NİSAN 2016 ZARARLI ALIŞKANLIKLAR VE KORUNMA YOLLARI PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler Bağımlılık Yapan Maddeler Risk Yaratan Faktörler Önleyici Faktörler

Detaylı

Teknoloji Bağımlılığı

Teknoloji Bağımlılığı Teknoloji Bağımlılığı Açelya Şahin Fırat Uzman Klinik Psikolog www.monomente.com MEV Okulları Basınköy 17.11.2015 Bağımlılık nedir? Bağımlılık; herhangi bir insan, nesne veya maddeye karşı duyulan önlenemez

Detaylı

Medyada Riskler. Öğr. Gör. Dr. Deniz Sezgin Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi dsezgin@media.ankara.edu.tr

Medyada Riskler. Öğr. Gör. Dr. Deniz Sezgin Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi dsezgin@media.ankara.edu.tr Medyada Riskler Öğr. Gör. Dr. Deniz Sezgin Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi dsezgin@media.ankara.edu.tr Plan Tarihsel arka plan: Çocukların medya kullanımı Günümüzde medya ve çocuk Medyada çocukları

Detaylı

ÇOCUKLARIMIZ VE TEKNOLOJİ

ÇOCUKLARIMIZ VE TEKNOLOJİ TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ ANAOKULU 2013-2014 EĞİTİM YILI Bilgi Bülten Sayı:2 ÇOCUKLARIMIZ VE TEKNOLOJİ Hızla gelişen dünyada teknolojik ürünler hayatımızın büyük bir kısmını kapsamakta. İş ortamında

Detaylı

TEKNOLOJİ CANAVARA DÖNÜŞMEDEN. ortaokul

TEKNOLOJİ CANAVARA DÖNÜŞMEDEN. ortaokul TEKNOLOJİ CANAVARA DÖNÜŞMEDEN ortaokul SUNUM İÇERİĞİ Bağımlılık Bağımlılığın Belirtileri Kimler Risk Altında? Teknolojik Bağımlılıklar Teknoloji Bağımlılığı Nasıl Başlar? Adım Adım Teknoloji Bağımlılığı

Detaylı

teknolojiye bağımlı yaşamamak için 2423 e yaz SMS Gönder 5 bağış yap

teknolojiye bağımlı yaşamamak için 2423 e yaz SMS Gönder 5 bağış yap teknolojiye bağımlı yaşamamak için yaz 2423 e SMS Gönder 5 bağış yap Maalesef Teknoloji hayatımızı kolaylaştırdığı gibi bizi esir de alabilir. Bağımlılık Nedir Bağımlılık kişinin kullandığı bir nesne

Detaylı

TEKNOLOJİ YERİNDE YETERİNCE... YETİŞKİN

TEKNOLOJİ YERİNDE YETERİNCE... YETİŞKİN TEKNOLOJİ YERİNDE YETERİNCE... YETİŞKİN Teknolojiye Yerinde Yeterince... TBM Alan Kitaplığı Dizisi: 9 Proje ve Telif Hakkı Sahibi Türkiye Yeşilay Cemiyeti adına Prof. Dr. Mücahit Öztürk Sorumlu Yazı İşleri

Detaylı

ÖZLÜCE İLKOKULU&ORTAOKULU E-DERGİSİ ŞUBAT-2018 SAYI: 3. Dünyayı değiştirmek için kullanabileceğiniz en güçlü silah eğitimdir.

ÖZLÜCE İLKOKULU&ORTAOKULU E-DERGİSİ ŞUBAT-2018 SAYI: 3. Dünyayı değiştirmek için kullanabileceğiniz en güçlü silah eğitimdir. ÖZLÜCE İLKOKULU&ORTAOKULU E-DERGİSİ ŞUBAT-2018 SAYI: 3 Dünyayı değiştirmek için kullanabileceğiniz en güçlü silah eğitimdir. Nelson Mandela 1 Fen Bilimleri Köşemizden Geri Dönüşüm Nedir? İnsanoğlu tarafından

Detaylı

ZORBA OLMAK ARTIK ZOR

ZORBA OLMAK ARTIK ZOR OKAN EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ ZORBA OLMAK ARTIK ZOR OLMALI AKRAN ZORBALIĞI Zorbalık; bir veya birden çok öğrencinin, kendilerinden daha güçsüz öğrencileri, kasıtlı ve

Detaylı

Peki, nedir bu momofobi?

Peki, nedir bu momofobi? Günlük hayatta birçok işlerini telefonla halleden çocuklar, doğal olarak akıllı telefonlara bağımlı olmaları da normal olacaktır. Bu çocuklar kazara telefonlarını kaybederler ya da telefonları bozulursa

Detaylı

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI VE SİBER ZORBALIK

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI VE SİBER ZORBALIK TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI VE SİBER ZORBALIK Teknoloji hayatımızın her alanında yer almaktadır. Telefon, tablet, bilgisayar gibi teknolojik aletler hayatımızın vazgeçilmezleri arasındadır. Boş zamanlarımızı

Detaylı

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Sunumumuza Bir Soru İle Başlayalım Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru1: Hangisini Kullanıyorsunuz? Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru2:

Detaylı

ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI

ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ MAYIS -2012 ÇOCUK VE KİTAP "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR" 2 ÇOCUK VE KİTAP Önceleri çocuk için kitap bir oyuncaktır.

Detaylı

KANSER HASTALIĞINDA PSİKOLOJİK DESTEĞİN ÖNEMİ & DEPRESYON. Uzm. İletişim Deniz DOĞAN Liyezon Psikiyatri Yük.Hem.

KANSER HASTALIĞINDA PSİKOLOJİK DESTEĞİN ÖNEMİ & DEPRESYON. Uzm. İletişim Deniz DOĞAN Liyezon Psikiyatri Yük.Hem. KANSER HASTALIĞINDA PSİKOLOJİK DESTEĞİN ÖNEMİ & DEPRESYON Uzm. İletişim Deniz DOĞAN Liyezon Psikiyatri Yük.Hem. Onkoloji Okulu İstanbul /2014 SAĞLIK NEDİR? Sağlık insan vücudunda; Fiziksel, Ruhsal, Sosyal

Detaylı

1. SINIF VELİ BÜLTENİ

1. SINIF VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU ve ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF VELİ BÜLTENİ Aslında içinde bulunduğumuz çağ dijital bir çağ çünkü günümüzde teknoloji yaşamımızın

Detaylı

Bağımlılık-Bağımsızlık. Prof. Dr. Sibel ERKAL İLHAN

Bağımlılık-Bağımsızlık. Prof. Dr. Sibel ERKAL İLHAN Bağımlılık-Bağımsızlık Prof. Dr. Sibel ERKAL İLHAN Yemedim yedirdim, içmedim içirdim, saçımı süpürge ettim Peki iyi mi ettim? Bağımlılık Bağımsızlık Bağlılık Bağımsızlık Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya

Detaylı

Psikolog Seda BİLGEN IŞIK İÇİNDEKİLER: 1. TIRNAK YEME 2. ÇOCUKLARDA BİLGİSAYAR KULLANIMI 3. SINAV KAYGISI 4. KAYNAKÇA

Psikolog Seda BİLGEN IŞIK İÇİNDEKİLER: 1. TIRNAK YEME 2. ÇOCUKLARDA BİLGİSAYAR KULLANIMI 3. SINAV KAYGISI 4. KAYNAKÇA Psikolog Seda BİLGEN IŞIK İÇİNDEKİLER: 1. TIRNAK YEME 2. ÇOCUKLARDA BİLGİSAYAR KULLANIMI 3. SINAV KAYGISI 4. KAYNAKÇA 1. TIRNAK YEME Tırnak yeme, her yaşta ve her iki cinste de görülebilen, zaman içinde

Detaylı

AİLELERİN İNTERNET ALGILARI VE EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. www.dataprofil.com.tr

AİLELERİN İNTERNET ALGILARI VE EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. www.dataprofil.com.tr AİLELERİN İNTERNET ALGILARI VE EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI ARAŞTIRMANIN ÖRNEKLEMİ 6-17 yaş arası İnternet kullanan çocuğu olan 10.992 ebeveyn, 12-17 yaş arası İnternet kullanan 2.816 çocuk İNTERNETE BAĞLANILAN

Detaylı

(5) Meslek Lisesi (6) İmam Hatip Lisesi (7) Ön lisans (8) Lisans

(5) Meslek Lisesi (6) İmam Hatip Lisesi (7) Ön lisans (8) Lisans Değerli Katılımcı; Bu anket çalışması Türkiye de çalışmakta olan ya da çalışmak isteyip iş bulamayan gençliğinin eğitim olanakları, çalışma şartları ve sosyal durumları üzerine bilimsel araştırma yapma

Detaylı

OYUN VE ÇOCUK. Oyunun Aşamaları:

OYUN VE ÇOCUK. Oyunun Aşamaları: OYUN VE ÇOCUK Çocuklar oyunla dünyayı keşfederler, diğer kişilerle kuracakları ilişkileri öğrenirler, kendi yeteneklerini ve güçlerini test ederler, yeni fikirleri denerler ve farklı aktiviteleri deneyecek

Detaylı

BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ KULLANIMI

BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ KULLANIMI BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ KULLANIMI Değerli Velilerimiz, Günümüzde teknoloji kullanımı neredeyse kaçınılmaz bir gerekliliktir. Bu ay ki bültenimizde Bilinçli teknoloji kullanımı konusunu ele alacağız. Ülkemizde

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Merhaba Sevgili Arkadaşlar Sevgili Genç Arkadaşlar, İnternetten yararlanmak sizin temel hakkınızdır. İnternet sizi istediğiniz yere götüren uçan halı

Detaylı

SAĞLIKLI MEDYA ALIŞKANLIKLARI BIRLIKTE YARATALIM yaş grubundaki çocukların aileleri için tavsiyeler

SAĞLIKLI MEDYA ALIŞKANLIKLARI BIRLIKTE YARATALIM yaş grubundaki çocukların aileleri için tavsiyeler SAĞLIKLI MEDYA ALIŞKANLIKLARI BIRLIKTE YARATALIM 0-18 yaş grubundaki çocukların aileleri için tavsiyeler İYI SINIRLARI IYI BELIRLER, BÖYLECE BIZLER DE BÜYÜRKEN NASIL DAVRANACAĞIMIZI IYI BILIRIZ 5. SINIFTAKI

Detaylı

İNTERNET BAĞIMLILIĞI İNTERNET BAĞIMLILIĞI NEDİR? PROBLEMLİ İNTERNET KULLANIMI ÖLÇÜTLERİ NELERDİR?

İNTERNET BAĞIMLILIĞI İNTERNET BAĞIMLILIĞI NEDİR? PROBLEMLİ İNTERNET KULLANIMI ÖLÇÜTLERİ NELERDİR? T. C. D İ Y A R B A K I R İ L E M N İ Y E T M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü R e h b e r l i k v e P s i k o l o j i k D a n ı ş m a B ü r o A m i r l i ğ i İNTERNET BAĞIMLILIĞI İNTERNET BAĞIMLILIĞI NEDİR? PROBLEMLİ

Detaylı

Çocuk ve ergenlerde cinsel kötüye kullanımın belirtileri ve etkileri Çocuk ve ergenlerde cinsel kötüye kullanımı önlemek için yapmamız gerekenler

Çocuk ve ergenlerde cinsel kötüye kullanımın belirtileri ve etkileri Çocuk ve ergenlerde cinsel kötüye kullanımı önlemek için yapmamız gerekenler Çocuk ve ergenlerde cinsel kötüye kullanımın belirtileri ve etkileri Çocuk ve ergenlerde cinsel kötüye kullanımı önlemek için yapmamız gerekenler Çocuk ve ergenin kötüye kullanımını üç ana başlıkta ele

Detaylı

Sizler de biliyorsunuz ki, yaşamın her alanında haklarımız olduğu gibi. haklarımızı/özgürlüklerimizi kullanırken uymamız ve dikkat etmemiz gereken

Sizler de biliyorsunuz ki, yaşamın her alanında haklarımız olduğu gibi. haklarımızı/özgürlüklerimizi kullanırken uymamız ve dikkat etmemiz gereken ÇOCUKLARIN GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI İLE İLGİLİ EBEVEYNLERE ÖNERİLER Sizler de biliyorsunuz ki, yaşamın her alanında haklarımız olduğu gibi haklarımızı/özgürlüklerimizi kullanırken uymamız ve dikkat etmemiz

Detaylı

Teknoloji (Bilgisayar, tablet, cep telefonu, internet ) kullanımı konusunda anne babaları bilgilendirici yazılar, makaleler yazılır ve anne babaların

Teknoloji (Bilgisayar, tablet, cep telefonu, internet ) kullanımı konusunda anne babaları bilgilendirici yazılar, makaleler yazılır ve anne babaların Teknoloji (Bilgisayar, tablet, cep telefonu, internet ) kullanımı konusunda anne babaları bilgilendirici yazılar, makaleler yazılır ve anne babaların çocukları üzerinde almaları gereken önlemler konusunda

Detaylı

EĞİTİM SEVGİYLE BAŞLAR...

EĞİTİM SEVGİYLE BAŞLAR... EĞİTİM SEVGİYLE BAŞLAR... Bütün insanlığı sevgiyle kucaklayabilecek hoşgörüye sahip, geleceğin dünyasına şekil verecek, çalışkan, ufku geniş, sahip olduğu değerleri paylaşabilen, huzurun ve güvenin teminatı

Detaylı

Bu resmi ne yönden yada nasıl gördüğünüz,nasıl yorumladığınız çok önemli! Çünkü medya artık hayatımızın her alanında ve her an yanı başımızda!

Bu resmi ne yönden yada nasıl gördüğünüz,nasıl yorumladığınız çok önemli! Çünkü medya artık hayatımızın her alanında ve her an yanı başımızda! SUNUMUMUZA HOŞGELDİNİZ Bu resmi ne yönden yada nasıl gördüğünüz,nasıl yorumladığınız çok önemli! Çünkü medya artık hayatımızın her alanında ve her an yanı başımızda! Haber ve bilgi verme amacı başta olmak

Detaylı

DİKKAT VE ETKİN DİNLEME. dir. 2. İlgini n öğrenilen konu üzerinde olması ve araya hiçbir şeyin girmemesi gerekir. HEDEF TESBİT ETMENİN ÖNEMİ 1.

DİKKAT VE ETKİN DİNLEME. dir. 2. İlgini n öğrenilen konu üzerinde olması ve araya hiçbir şeyin girmemesi gerekir. HEDEF TESBİT ETMENİN ÖNEMİ 1. Verimli Ders Çalışma Teknikleri Zamanı, programlı olarak iyi kullanmaktır. Etkili çalışma programı içinde eğlenmeye, dinlenmeye, aileye, sevdiklerine zaman ayırmaya ve hobilere daima yer vardır. Hayatta

Detaylı

SAĞLIKLI MEDYA ALIŞKANLIKLARI BIRLIKTE YARATALIM yaş grubundaki çocukların aileleri için tavsiyeler

SAĞLIKLI MEDYA ALIŞKANLIKLARI BIRLIKTE YARATALIM yaş grubundaki çocukların aileleri için tavsiyeler SAĞLIKLI MEDYA ALIŞKANLIKLARI BIRLIKTE YARATALIM 0-18 yaş grubundaki çocukların aileleri için tavsiyeler İYI SINIRLARI IYI BELIRLER, BÖYLECE BIZLER DE BÜYÜRKEN NASIL DAVRANACAĞIMIZI IYI BILIRIZ 5. SINIFTAKI

Detaylı

Bilgisayarın Yararları ve Zararları

Bilgisayarın Yararları ve Zararları BİLGİSAYAR NEDİR? Bilgisayarın Yararları ve Zararları ŞEYDA BETÜL KÖSE UFUK TAŞDURMAZLI 1 www.bilgisayarnedir.net 2 Bilgisayarın Yararları ve Zararları Bilgisayarın Yararları ve Zararları Nelerdir? 2006

Detaylı

REHBERLİK SERVİSİMİZDEN VELİLERİMİZE YARIYIL TATİLİ İÇİN ALTIN ÖNERİLER

REHBERLİK SERVİSİMİZDEN VELİLERİMİZE YARIYIL TATİLİ İÇİN ALTIN ÖNERİLER REHBERLİK SERVİSİMİZDEN VELİLERİMİZE YARIYIL TATİLİ İÇİN ALTIN ÖNERİLER Yarı yıl tatili başlarken anne babaları da bir telaş sardı. "2 hafta sürecek tatil boyunca çocuğum derslerinden uzak kalacak mı,

Detaylı

ADIGÜZEL REHBERLİK. Rehberlik Postası. 2015/Sayı:2

ADIGÜZEL REHBERLİK. Rehberlik Postası. 2015/Sayı:2 1 VERİMLİ DERS ÇALIŞMASI KONUSUNDA VELİLERE ÖNERİLER Anne, baba ve öğretmenlerin öğrenciden genel beklentisi, onların "derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları" yönündedir. Beklenti böyle olunca başarısızlığın

Detaylı

OYUN VE ÇOCUK. -Çocuğun iç dünyasını anlayabilmek. -Çocuğun olayları anlamasına yardım etmek. -Çocuğa olaylarla baş etme becerileri kazandırmak

OYUN VE ÇOCUK. -Çocuğun iç dünyasını anlayabilmek. -Çocuğun olayları anlamasına yardım etmek. -Çocuğa olaylarla baş etme becerileri kazandırmak OYUN VE ÇOCUK Oyun oynamak çocukluk çağına özgü psikolojik, fizyolojik ve sosyal içerikli bir olgudur. Oyun hem zihinsel gelişimin aynası olan hem sosyal becerilerin öğrenildiği hem de duygusal boşalımın

Detaylı

Öğrencilerin Dikkate Alması Gereken 13 Verimli Ders Çalışma Yöntemi

Öğrencilerin Dikkate Alması Gereken 13 Verimli Ders Çalışma Yöntemi Öğrencilerin Dikkate Alması Gereken 13 Verimli Ders Çalışma Yöntemi 1. Amaçlarınızı belirleyin Başarılı olabilmek için mutlaka amacın açık ve net bir tanımının yapılmış olması, kişinin buna inanması gerekir.

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 2

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 2 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 2 14 Aralık 2012 Sayın Velimiz, İkinci rehberlik postamızda sizlerle Davranış ve Değerler Eğitimi Programımız kapsamında

Detaylı

Çağımızın en güçlü kitle iletişim kaynaklarından biri olan bilgisayarlar ve yaşamımıza birden bire giren internet, hayatımızın ayrılmaz bir parçası

Çağımızın en güçlü kitle iletişim kaynaklarından biri olan bilgisayarlar ve yaşamımıza birden bire giren internet, hayatımızın ayrılmaz bir parçası Kişisel Bilgiler Öğrencinin Adı ve Soyadı: Umay KINAY Okulu: Manisa Bilim ve Sanat Merkezi Okul Tlf:0 236 239 00 79 Yaşı : 11 (9-12 Yaş grubu) E-posta: idriskinay@gmail.com Sınıfı :5 Danışman Öğretmeni:

Detaylı

Bilgisayar Oyunlarının Zararları

Bilgisayar Oyunlarının Zararları On5yirmi5.com Bilgisayar Oyunlarının Zararları Modern dünyanın en önemli gereksinimlerinden biri olan bilgisayar kullanımı günümüzde hem çocuklarımız için hem de bizler için tehlike sinyalleri vermeye

Detaylı

ÇOCUĞUNUZUN RUH SAĞLIĞI Bu yazıyla ilgilenip okuduğunuza göre bir yetişkin olmalısınız. Çocuğunuza sevginizi göstermenin ya da ona yardımcı olacak en

ÇOCUĞUNUZUN RUH SAĞLIĞI Bu yazıyla ilgilenip okuduğunuza göre bir yetişkin olmalısınız. Çocuğunuza sevginizi göstermenin ya da ona yardımcı olacak en 1 ÇOCUĞUNUZUN RUH SAĞLIĞI Bu yazıyla ilgilenip okuduğunuza göre bir yetişkin olmalısınız. Çocuğunuza sevginizi göstermenin ya da ona yardımcı olacak en iyi yolu bulmanın zor olduğu zamanlar vardır. Çocuğunuz

Detaylı

Kazanım İfadeleri. Kendine değer veren insanların (aile-arkadaş vb.) yapıcı uyarılarına kayıtsız kalmaz.

Kazanım İfadeleri. Kendine değer veren insanların (aile-arkadaş vb.) yapıcı uyarılarına kayıtsız kalmaz. YEŞİLAY SAĞLIKLI FİKİRLER KISA FİLM SENARYO YARIŞMASI - 2017 Kazanım İfadeleri Kazanımın İlişkili Olduğu Alanlar Teknoloji Tütün Alkol Madde 1 Kendine değer veren insanların (aile-arkadaş vb.) yapıcı uyarılarına

Detaylı

TATİL VAKTİ KISA BİR ARA

TATİL VAKTİ KISA BİR ARA OKAN EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ Lise Veli Bülteni TATİL VAKTİ KISA BİR ARA KISA BİR ARA! Öğrencilerimiz yoğun bir eğitim öğretim dönemini geride bıraktılar. 2 hafta sürecek

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi SOSYAL FOBĐ

Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi SOSYAL FOBĐ Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi SOSYAL FOBĐ Sosyal fobi, bireyin sosyal ortamlarda herhangi bir eylem yaparken utanç duyacağı duruma düşeceğini düşünerek nedensiz kızarma,

Detaylı

TRSM de Rehabilitasyonun

TRSM de Rehabilitasyonun TRSM de Rehabilitasyonun Yeri Dr. Ayla Yazıcı BRSHH Gündüz Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi Koordinatörü 7.10.2010 Şizofreni tedavisinde çok boyutlu yaklaşım Şizofreni tedavisinde çok boyutlu yaklaşım

Detaylı

ÖZEL EFDAL İLKOKULU VE ORTAOKULU REHBERLİK BÜLTENİ- ŞUBAT / MART 2015 TEKNOLOJİYİ DOĞRU KULLANIYORUM

ÖZEL EFDAL İLKOKULU VE ORTAOKULU REHBERLİK BÜLTENİ- ŞUBAT / MART 2015 TEKNOLOJİYİ DOĞRU KULLANIYORUM TEKNOLOJİYİ DOĞRU KULLANIYORUM Artık birçok ailenin televizyonda haberler de dâhil olmak üzere birçok programa çocukları için sınırlama getirdiğini duymaktayız. Televizyon, internet, bilgisayar oyunlarının

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak amacımız veli-öğretmen-idare ile işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin

Detaylı

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016 ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016 AİLE İÇİ İLETİŞİM VE SINAV KAYGISI PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler Motivasyonu Arttırma ve Hedef Belirleme Hedef Belirlerken Göz Önünde Bulundurulacak

Detaylı

Sayı : 3 KONU : Ödev Alışkanlığı

Sayı : 3 KONU : Ödev Alışkanlığı AYLIK BÜLTENLER SERİSİ Ekim, 2012 Sayı : 3 KONU : Ödev Alışkanlığı Sevgili Velilerimiz, Ödev alışkanlığı çocukların sorumluluk edinme ve yerine getirme becerilerinin gelişmesi için önemli bir aşamadır.

Detaylı

Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ;

Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ; Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ; Anne babalar için çocuklarının ilk kelimelerini duymak heyecan verici bir deneyimdir. Duyduğu yeni kelimeleri

Detaylı

NENE HATUN MESLEKi VE TEKNiK ANADOLU LiSESi REHBERLiK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ AYLIK BÜLTEN BAŞARI

NENE HATUN MESLEKi VE TEKNiK ANADOLU LiSESi REHBERLiK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ AYLIK BÜLTEN BAŞARI NENE HATUN MESLEKi VE TEKNiK ANADOLU LiSESi REHBERLiK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ AYLIK BÜLTEN BAŞARI SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI MESLEK SEÇİMİ Çağımızın En Büyük Hastalığı: Sosyal Medya! SOSYAL AĞLARIN

Detaylı

ÇANKAYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EVDEN KAÇMA DAVRANIŞI

ÇANKAYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EVDEN KAÇMA DAVRANIŞI EVDEN KAÇMA DAVRANIŞI EVDEN KAÇMA DAVRANIŞI NEDİR? Gencin ebeveynlerinin iznini almadan, onların bilgisi olmadan eve gelmemesi, geceyi başka bir yerde ya da sokakta geçirmesidir. Son bir yıl içerisinde

Detaylı

YAYLACIK İLKOKULU 0-18 (7-11 YAŞ MODÜLÜ) AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI YILLIK DERS PLANI(2.GRUP)

YAYLACIK İLKOKULU 0-18 (7-11 YAŞ MODÜLÜ) AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI YILLIK DERS PLANI(2.GRUP) ŞUBAT 24/02/2016 1. Programa ilişkin olumlu görüş geliştirmeye başlar. 2. Programın genel amaç ve işleyişi hakkında bilgi sahibi olur. 3. Programa devam etme konusunda motivasyonu artar. 4. Programdan

Detaylı

Televizyon, bilgisayar ve oyun gibi araçlar öğrencide düzensiz uykuyu tetikliyor, bu da başarıyı yüzde 80 düşürüyor. Günümüzde zaman öldüren

Televizyon, bilgisayar ve oyun gibi araçlar öğrencide düzensiz uykuyu tetikliyor, bu da başarıyı yüzde 80 düşürüyor. Günümüzde zaman öldüren Televizyon, bilgisayar ve oyun gibi araçlar öğrencide düzensiz uykuyu tetikliyor, bu da başarıyı yüzde 80 düşürüyor. Günümüzde zaman öldüren faktörlerin başarıyı etkilediği bilinirken, düzensiz uyuyan

Detaylı

Zorbalık Türleri Nelerdir?

Zorbalık Türleri Nelerdir? Zorbalık Türleri Nelerdir? Fiziksel İlişkisel Sözel Siber Siber Zorbalık elektronik iletişim araçları yoluyla tehdit etmek ve kötü sözler içeren mesajlar göndermek internet ortamında dedikodu yapmak ya

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ. Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ. Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ MADDE 164 Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller Kınama cezasını gerektiren davranışlar ve fiiller şunlardır: a) Okulu, okul eşyasını

Detaylı

Çocukların Çevrimiçi Güvenliği

Çocukların Çevrimiçi Güvenliği Çocukların Çevrimiçi Güvenliği Prof. Dr. Betül Ulukol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Koruma Birimi Çevrimiçi olmak İnternet??? Bilgi sağlama Kaynak paylaşımı Hizmet sağlama E-posta Alış-veriş

Detaylı

ÖZEL BİLGİ KÖPRÜSÜ MONTESSORİ ANAOKULU

ÖZEL BİLGİ KÖPRÜSÜ MONTESSORİ ANAOKULU ÖZEL BİLGİ KÖPRÜSÜ MONTESSORİ ANAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ -MAYIS AYI VELİ BÜLTENİ- OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ÇOCUK VE TELEVİZYON OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ÇOCUK VE TELEVİZYON Televizyonun kullanım

Detaylı

RTÜK ARAŞTIRMASI MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖĞRENCİLERİN İÇERİK SEÇİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

RTÜK ARAŞTIRMASI MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖĞRENCİLERİN İÇERİK SEÇİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ RTÜK ARAŞTIRMASI MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖĞRENCİLERİN İÇERİK SEÇİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ SUNUM PLANI Medya Okuryazarlığı Nedir? RTÜK ve Medya Okuryazarlığı Süreci Medya Okuryazarlığı Araştırması İletişim

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi Aile Bülteni. Çocuk ve Cinsellik

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi Aile Bülteni. Çocuk ve Cinsellik Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi Aile Bülteni Çocuk ve Cinsellik Cinsel kimlik kişinin ait olduğu cinsi bilme hissidir. Cinsel kimlik gelişimi, doğumla başlayan ve yetişkinliğe kadar devam eden

Detaylı

Böbrek Hastalıklarında Yaşanan Ruhsal Sıkıntılar; Yaşamı Nasıl Güzelleştirebiliriz? Prof.Dr.Oğuz Karamustafalıoğlu Üsküdar Üniversitesi

Böbrek Hastalıklarında Yaşanan Ruhsal Sıkıntılar; Yaşamı Nasıl Güzelleştirebiliriz? Prof.Dr.Oğuz Karamustafalıoğlu Üsküdar Üniversitesi Böbrek Hastalıklarında Yaşanan Ruhsal Sıkıntılar; Yaşamı Nasıl Güzelleştirebiliriz? Prof.Dr.Oğuz Karamustafalıoğlu Üsküdar Üniversitesi Hangi Böbrek Hastalarına Ruhsal Destek Verilebilir? Çocukluktan yaşlılığa

Detaylı

Fa#h Çalıştayı Sonuç Sunusu Okan Üniversitesi. Dr. Aydın Kolat Verisis A.Ş. TBV 11-12 Haziran 2012

Fa#h Çalıştayı Sonuç Sunusu Okan Üniversitesi. Dr. Aydın Kolat Verisis A.Ş. TBV 11-12 Haziran 2012 Sunusu Okan Üniversitesi Dr. Aydın Kolat Verisis A.Ş. TBV 11-12 Haziran 2012 KATILIMCILAR 11.06.2012 3. grup 12.06.2012 3 ve 10. grup STRATEJİ MEB Rolü 1 Projenin amacı açık ve net olmalı, ölçümlenebilmeli,

Detaylı

Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi

Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi Kullanıcı Kılavuzu [Sürüm 1.0-23.12.2015] 1 İçindekiler Kurulum İşlemleri / İlk Kullanım...3 Hızlı başlangıç...4 Etkinlik planlama...5 Yemek Planlama...5 Servis Planlama...5

Detaylı

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE Eğitim Koçluğu Sertifika programı öğrencilerin okul, aile ve özel yaşamındaki

Detaylı

2. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTE Sİ VELİ Bİ L GİLE N D İ R ME BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

2. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTE Sİ VELİ Bİ L GİLE N D İ R ME BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA 2. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTE Sİ VELİ Bİ L GİLE N D İ R ME BÜLTENİ 2 0 1 7-2 0 1 8 Öğ r et i m Yı l ı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Yer ve zaman hakkında sorgulama; kişisel tarihimiz, evler ve seyahatler, insanlığın

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Çalışma becerileri zaman kullanımı, algılama, bilgiyi düzenleme, motive olma ve sorumluluk alma gibi geniş davranış alanı ve tutumları içerir. Okul başarısı, doğuştan sahip

Detaylı

Facebook a 600.000 giriş yapılıyor Instagram a 67.000 fotoğraf yükleniyor Twitter da 433.000 twit atılıyor YouTube a 306 Saatlik video içeriği yükleniyor AppStore da 50.200 uygulama indiriliyor Amazon

Detaylı

1:1 netbook senaryosu, Nº3

1:1 netbook senaryosu, Nº3 1:1 netbook senaryosu, Nº3 Bir yabancı dil dersinde nanoteknolojinin etik yönlerini tartışma Konular: yabancı dil, bilim, etik Seviye: Ortaöğrenim Süre: +/-120 dakika sınıf çalışması; +/-30 dakika evde

Detaylı

5 Yaş : En sevdiğim arkadaşım Yaş : Kurallar ve törenler 9-11 yaş : Kuvvetlenen Arkadaşlık Bağları

5 Yaş : En sevdiğim arkadaşım Yaş : Kurallar ve törenler 9-11 yaş : Kuvvetlenen Arkadaşlık Bağları 1. Ay : İşte geldim, buradayım! 3. Ay : Harika bir oyuncağım var: Ellerim! 6. Ay : Ben bir enerji küpüyüm! 9. Ay : Güvenlik önlemlerini artırdınız mı? Emekliyorum! 12. Ay : Yürüyorum! Bağımsızım, Mutluyum,

Detaylı

İnternet yoluyla ÇOCUK İSTİSMARI

İnternet yoluyla ÇOCUK İSTİSMARI İnternet yoluyla ÇOCUK İSTİSMARI ÇOCUKLUK KAVRAMI Çocuk Hakları Sözleşmesi Madde 1: Bu sözleşme uyarınca çocuğa uygulanabilecek olan kanuna göre daha erken yaşta reşit olma durumu hariç, 18 yaşına kadar

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Ana Fikir: Yaratıcılığımızı kullanmak, gelişmemize yardımcı olur.

Değerli Velilerimiz, Ana Fikir: Yaratıcılığımızı kullanmak, gelişmemize yardımcı olur. Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 12 Kasım 2018-18

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI AİLE İÇİ ŞİDDET

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI AİLE İÇİ ŞİDDET k İl u ok l ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI AİLE İÇİ ŞİDDET PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - NİSAN 2014 AİLE İÇİ ŞİDDET Çocuğun sağlıklı bir gelişim göstermesi ve sağlam bir kişilik kazanması için

Detaylı

REHBERLİK SERVİSİ. Anne-Babalar Okula Hazır Mıyız?

REHBERLİK SERVİSİ. Anne-Babalar Okula Hazır Mıyız? REHBERLİK SERVİSİ Anne-Babalar Okula Hazır Mıyız? OKULA GİTTİĞİNİZ İLK GÜNÜ HATIRLIYOR MUSUNUZ? Hayatınızda yeni bir sayfa açılıyor. Bu başlangıç hem onun hem de sizlerin hayatında yepyeni bir dönemin

Detaylı

NASIL MÜCADELE EDİLİR?

NASIL MÜCADELE EDİLİR? SİBER ZORBALIK NEDİR? NASIL MÜCADELE EDİLİR? SİBER ZORBALIK NEDİR? NASIL MÜCADELE EDİLİR? HAZIRLAYAN: Prof. Dr. Emel Baştürk Akca Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ve Bilişim Anabilim

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÇOCUĞUNUZLA TEKNOLOJİNİN DOĞRU KULLANIMI

ÇOCUĞUNUZLA TEKNOLOJİNİN DOĞRU KULLANIMI ÇOCUĞUNUZLA TEKNOLOJİNİN DOĞRU KULLANIMI Teknoloji çağı olarak adlandırılan bu çağda bilgisayarın, televizyonun ve diğer teknolojik ürünlerin kullanılmaması ya da çok az miktarda kullanma çabası içinde

Detaylı

1 of 5 14/10/2010. Stresle Başa Çıkma

1 of 5 14/10/2010. Stresle Başa Çıkma 1 of 5 14/10/2010 Stresle Başa Çıkma Stres bizim baskıya karşı duygusal ve fiziksel tepkimizdir. Bu baskı dışsal faktörlerden kendimizin ya da bir yakınımızın yaşam etkinliklerinden, hastalıklarından yaşam

Detaylı

İTEC Ankara Çalıştay Öğretmen Değerlendirmeleri. Bu Çalıştay size neler kazandırdı? Bu Çalıştayda neler yapıldı?

İTEC Ankara Çalıştay Öğretmen Değerlendirmeleri. Bu Çalıştay size neler kazandırdı? Bu Çalıştayda neler yapıldı? 3/11/2014 5:28:16 3/11/2014 5:29:38 3/11/2014 5:30:39 3/11/2014 5:31:37 3/11/2014 5:32:26 yeni teknolojiler ve derslerde nasıl kullanabileceğimiz anlatıldı Web araçlarının kullanımı üzerinde duruldu. bloog

Detaylı

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR?

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? BEYNİ ÖĞRENMEYE HAZIRLAMAK 1. Fizyolojik Hazırlık Duruşunuzu Düzeltin İyi Beslenin Sağlığınıza Dikkat Edin Olumlu Yüz İfadesi Oluşturun Hareket Edin Gerginlikten

Detaylı

Evde çalışırken yararlanabileceği bir yazı tahtası çok işe yarayabilir. Bu tahta, hem yapıcı bir oyuncak

Evde çalışırken yararlanabileceği bir yazı tahtası çok işe yarayabilir. Bu tahta, hem yapıcı bir oyuncak Evde çalışırken yararlanabileceği bir yazı tahtası çok işe yarayabilir. Bu tahta, hem yapıcı bir oyuncak (örneğin öğretmencilik oyununda) hem de kalem tutma ve yazı yazma becerisinin gelişimine katkıda

Detaylı

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar İnternet ve bilgi doğruluğu İnternette yalanları yakalama ve dürüstlük Paylaşımlardaki riskler Sosyal Paylaşım ve Güvenlik Kişisel bilgileriniz İnternetin kötü amaçlı kullanımı Şifre Güvenliği Tanımadığınız

Detaylı

Özgüven Nedir? Özgüven Eksikliği Nedir?

Özgüven Nedir? Özgüven Eksikliği Nedir? Özgüven Nedir? Özgüven; kendimiz ve yeteneklerimiz hakkında pozitif ve gerçekçi bir anlayışa sahip olduğumuz anlamına gelmektedir. Diğer taraftan, özgüven eksikliği ise; kendinden şüphe duymak, pasiflik,

Detaylı