AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Uluslararası Programlar Ofisi Mayıs 2016

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Uluslararası Programlar Ofisi Mayıs 2016"

Transkript

1 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Uluslararası Programlar Ofisi Mayıs 2016

2 ERASMUS+ PROGRAMI Erasmus+ Programı nedir? Erasmus+ programı, Avrupalı yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği nedir? 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 yarıyıl için başka bir Avrupa ülkesi Erasmus+ Üniversite Beyannamesi sahibi yüksek öğretim kurumunda, eğitim ücreti ödemeden, öğrenci olmak üzere yurt dışına gidebilmektedirler. Avrupa Komisyonu değişimden faydalanan bireylere katkı sağlamak amacıyla öğrencilere hibe vererek değişime mali olarak da destek vermektedir.

3 ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ FAALİYETLERİ Öğrenci hareketliliği 2 şekilde gerçekleşebilmektedir: 1. Öğrenim hareketliliği 2. Staj hareketliliği Tam zamanlı öğrenci, henüz diploma/derecesinin gerektirdiği çalışmalarını (kredilerini) tamamlamamış ve bir yarıyılda 30 Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) kredisi karşılığı ders yükü olduğu öngörülen öğrencidir. Tam zamanlı staj, öğrencinin faaliyet süresi boyunca tam mesai günü staj yapmasıdır

4 ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ-ÖĞRENİM Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin, öğreniminin bir bölümünü kurumlararası anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Faaliyet süresi her bir öğrenim kademesi için ayrı ayrı geçerli olmak üzere aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilecek 3 ilâ 12 ay arasında bir süre (1, 2 veya bazı ülkelerin sistemlerine göre 3 dönem) olabilir. Öğrenim kademesi lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerini ifade eder. Lisans programlarının birinci sınıfında okuyan öğrenciler ve mezun olmuş öğrenciler öğrenim hareketliliği faaliyetinden yararlanamaz.

5 ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ-ÖĞRENİM Faaliyete katılacak öğrencilerin tam zamanlı öğrenciler olması gerekir. Öğrencilerin diploma/derecelerinin gerektirdiği çalışmaları yurtdışında yapmak üzere, bir tam akademik yıl için 60 AKTS (Avrupa Kredi Transfer ve Biriktirme Sistemi European Credit Transfer and Accumulation System, ECTS) iki dönemlik akademik yılda bir dönem için 30 AKTS, üç dönemlik akademik yılda bir dönem için 20 AKTS kredisine denk gelen programı takip etmek üzere gönderilmesi beklenir. Takip edilen programda başarılı olunan 7 kredilere tam akademik tanınma sağlanır, başarısız olunan krediler ev sahibi kurumda tekrar edilir. Tam Tanınma şu şekilde gerçekleştirilmelidir: Öğrencinin öğrenim/staj anlaşmasında yer alan derslerin/stajın misafir kurumda alınması ve başarılı olması durumunda bu derslerin/stajın orijinal isimleri, kredileri ve notları ile transkriptleri ve Diploma Ekinde (DE) yer alması ve dipnotlarda veya Diploma Eki nde açık bir şekilde Erasmus+ kapsamında hareketlilikten faydalandığı belirtilmelidir. Ayrıca transkript ve Diploma Ekinde hangi derslerin Erasmus+ kapsamında alındığı anlaşılır bir şekilde gösterilmelidir.

6 ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ-STAJ Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya organizasyon bünyesindeki mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Staj faaliyeti belirli bir öğretim programı kapsamında yapılan akademik çalışmalara ilişkin araştırma ödevleri, analiz çalışmaları gibi çalışmalar yapmak üzere kullanılamaz. Staj faaliyeti, öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir. Aşağıdaki kuruluşlar Erasmus+ kapsamında yükseköğretim staj faaliyeti için uygun değildir: Avrupa Birliği kurumları ve AB ajansları (bkz. ec.europa.eu/institutions/index_en.htm) AB programlarını yürüten Ulusal Ajans ve benzeri kuruluşlar -

7 ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİNDE SÜRELER Faaliyetler Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen asgarî ve azamî sürelere uygun olarak gerçekleştirilir. Öğrenim hareketliliğinde asgarî süre 3 tam ay, azamî süre 12 tam aydır. Staj hareketliliğinde asgarî süre 2 tam ay, azamî süre 12 tam aydır. Faaliyet süresinin kesintisiz gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Öğrenim hareketliliğinde dönem araları (sömestr tatilleri) ve resmi tatiller kesinti olarak kabul edilmez.

8 ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİNDE SÜRELER Staj hareketliliğinde, staj yapılan işletmenin tatil sebebiyle kapalı olması durumunda stajın kesintiye uğraması söz konusu olabilir. İşletmenin kapalı olduğu süre için hibe ödemesi yapılacak, ancak kapalı olunan süre faaliyet süresine eklenmeyecektir. Asgarî faaliyet süresinin sağlanabilmesi için staj yapılacak işletmenin kapalı olacağı tarihlerin önceden araştırılması gerekmekte, tatil süresi çıkartıldıktan sonra dahi asgarî sürenin sağlandığından emin olunması gerekmektedir. Haftasonu tatilleri faaliyet süresinden çıkartılacak tatil süresi değildir. Mücbir sebeplerle faaliyete ara verilmesi halinde, mücbir sebebin belgelendirilebilmesi şartıyla, asgari sürenin tamamlanamadığı faaliyetler kabul edilir ve kalınan süre karşılığı hibe verilir. Mücbir sebebe ilişkin bir durum oluşması durumunda Merkez ile iletişime geçilmelidir. Mücbir sebepler dışında asgari süre tamamlanmadan öğrencilerin geri dönmesi halinde, faaliyet kabul edilmez ve hibe ödenmez.

9 MÜCBİR SEBEP? "Mücbir sebep", taraflardan herhangi birinin Sözleşmeden doğan herhangi bir yükümlülüğünü yerine getirmesine engel olan, tarafların, taşeronlarının, bağlı kuruluşlarının veya uygulamada görev alan üçüncü tarafların hata veya ihmalinden kaynaklanmayan ve gösterilen tüm özen ve dikkate rağmen kaçınılmaz olan ve önceden tahmin edilemeyen, tarafların kontrolünün dışındaki istisnai herhangi bir durum veya olay anlamına gelir. Bir hizmetin sunulmaması, ekipman veya malzemelerdeki kusurlar veya bunların zamanında hazır edilmemesi, doğrudan bir mücbir sebepten ve ayrıca işgücü anlaşmazlığı, grev veya mali sıkıntılardan kaynaklanmadığı müddetçe, mücbir sebep olarak öne sürülemez.

10 ULUSAL AJANS KİMDİR? Ulusal Ajans kimdir? Avrupa Komisyonu nun Türkiye deki EÜB sahibi üniversiteler ile iletişimini T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) sağlar. İletişim Bilgileri: Mevlana Bulvarı No:18 Balgat-Ankara

11 OIP ORTAKLIK GELİŞTİRME VE DEĞİŞİM PROGRAMLARI EKİBİ Tüm ortaklık anlaşmaları ve değişim programlarını koordine eder. Üniversitemize gelen ve giden değişim öğrencileri için oryantasyon programları düzenler ve kaldıkları sürede karşılaştıkları, idari olarak çözülebilecek sorunları çözmeleri için yardımcı olur. Üniversitenin Ulusal Ajans ve diğer partner üniversiteler ile olan ilişkilerini yürütür ve onlara karşı olan sorumluluğunu yerine getirir.

12 OIP ORTAKLIK GELİŞTİRME VE DEĞİŞİM PROGRAMLARI EKİBİ (GİDEN ÖĞRENCİ&PERSONEL) Elif Çeltikçi Giden Öğrenci Danışmanı Tel: Arzu Yılmaz-Değişim Programları ve Ortaklık Geliştirme Uzmanı/Giden Öğrenci Danışmanı Tel: Sedef Erçetin Değişim Programları ve Ortaklık Geliştirme Koordinatörü/Ekip Lideri Tel:

13 OIP ORTAKLIK GELİŞTİRME VE DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ NEREDEDİR? Öğrenci Merkezi -3. Kat B396-B398 NO lu Ofisler Ofis Saatlerimiz: (Randevu Alın!) thru Seçilen Öğrenciler için Belge Teslim Gün/Saatleri Pazartesi Salı : , (Arzu Yılmaz) : , (Arzu Yılmaz) Çarşamba : , (Elif Çeltikçi) Perşembe : , (Elif Çeltikçi)

14 HİBELER Koç Üniversitesi Ortaklık Geliştirme ve Değişim Programları Ekibi, anlaşma kotalarına göre öngörülen sayıları ve toplam ay sayılarını Ulusal Ajans a bildirir. Ulusal Ajans, bütün üniversitelerden gelen talepleri toplar ve AB Komisyonu na bildirir. AB Komisyonu, ülkelerin talepleri doğrultusunda belirlediği hibe miktarlarını açıklar.

15 HİBELER Ulusal Ajans, Üniversitelere verilecek hibe miktarını üniversitelerin geçmiş performansları ve o seneki talepleri doğrultusunda belirler ve üniversitelere bildirir. Uluslararası Ortaklık Geliştirme ve Değişim Programları Ofisi, Koç Üniversitesi için ayrılan toplam hibe miktarına göre gidecek öğrenci sayısını belirler. Gerektiğinde her bölümden aynı oranda olmak üzere, kesinti yapılabilir. Hibe verilecek öğrenciler, seçim kriterleri, ilgili fakülte kontenjanları baz alınarak yapılan sıralamaya göre belirlenir. Erasmus Hibeleri DESTEK niteliğindedir. Yurtdışındaki aylık ihtiyaçlarınızın yaklaşık yarısını karşılayabilir. Seçilen tüm seçilen öğrencilerimiz, gidecekleri ülkedeki yaşam masraflarının ne kadar olacağını araştırmalı ve aileleri ile paylaşmalıdırlar.

16 SEÇİM SÜRECİ Her bir faaliyet için fakülte/bölüm bazında belirlenen kontenjanlar için öğrenci seçimi gerçekleştirilir. Bu sebeple, yükseköğretim kurumu, başvuruları alırken, her fakülte veya mümkünse bölüm için asil ve yedek kontenjanları ilan eder. Kontenjan ilanı, Merkez tarafından yükseköğretim kurumuna tahsis edilen hibe miktarı belirli olmadan önce yapılıyorsa, kontenjanlar tahminî olarak ilan edilir.seçim, her fakülte/bölüm için kontenjan dahilinde en yüksek puanı alan öğrencilerin sıralama sonucuna göre yapılır. Puan sıralaması sonrasında yerleştirmeler, yüksek puan alan öğrencilerin yerleşmek istedikleri kurum tercih sıralamaları gözetilerek yapılır.

17 ERASMUS SÜRECİ Uluslararası Değişim Programları Uygulama Esasları Lütfen detaylıca inceleyiniz.

18 ERASMUS SÜRECİ Gitmeden önce Oradayken Döndükten sonra

19 GİTMEDEN ÖNCE... Aday Gösterme (Nomination): Gideceğiniz okul belirlendikten sonra Bölüm Değişim Koordinatörünüz tarafından karşı üniversiteye aday gösterilirsiniz. Başvuru: Gideceğiniz üniversite ye, başvurunuzu -son başvuru tarihinden öncegerekli dokümanları da ekleyerek gönderin. Yurt başvurusu dahil, gerekli bilgileri karşı okulun web sayfasında bulabilirsiniz Tahmini Başvuru Tarihleri Güz Dönemi için Mayıs ta başlar. Bahar Dönemi için Eylül de başlar. Karşı üniversitenin web sayfasını aralıklarla kontrol ederek en güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

20 Gitmekten vazgeçerseniz Değişime gideceği bildirilenler Değişim Öğrencisi statüsüne alınırlar. Ders kaydı yapamazlar. Vazgeçmek için geçerli sebebi olan öğrenciler ise en geç; Güz Dönemi için - 1 Haziran Bahar Dönemi için - 1 Eylül tarihlerine kadar OIP Giden Öğrenci Danışmanları ve Kayıt Kabul Direktörlüğü ne bilgi vermelidirler. Son tarihe kadar vazgeçtiğini bildirmeyenler ders ön kaydı ve kaydı yapamazlar. Kabul durumunuz sadece başvurmuş olduğunuz dönem için geçerlidir ve bir sonraki döneme/yıla devredilemez.

21 LEARNING AGREEMENT Başvurunuzu yaparken Web sayfamızda bulunan Learning Agreement Formu nu basarak, değişim koordinatörünüz yardımıyla 2 kopya hazırlayın, toplam kredi dahil tüm boşlukları eksiksiz doldurun ve bölüm koordinatörünüze imzalatarak kurum koord. imzası için ofisimize getirin. Birinci LA yı başvuru evraklarıyla birlikte karşı üniversiteye gönderirken, diğerini ofisimize teslim edin. Çift Anadal ve Yandal yapan öğrencilerimiz, saydırmayı planladıkları ders için, yandalın yapıldığı bölümün değişim koordinatörüyle birlikte karar vermeli ve dersi LA larında belirtmelidirler.

22

23 COURSE EQUIVALANCY FORM (CEF) Web sayfamızda bulunan CEF formunu bölüm koordinatörünüz ile beraber doldurup, KUSIS deki dilekçe ekranındaki yönlendirmeleri takip ederek «online» teslim edin. Learning Agreement da değişiklik yapıldığında, bu değişikliğe göre KUSIS üzerindeki dilekçenizi güncelleyin. DİKKAT: Bir Erasmus Değişim Öğrencisi nin 1 dönem için alması ve LA da belirtilmesi gereken minimum ders yükü 30 ECTS dir. Hibe alabilmeniz için bu şartı yerine getirmeniz gerekir. Lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencilerinin Erasmus programı ile yurtdışında mutlaka ders almaları gerektiğine ilişkin bir zorunluluk bulunmamaktadır. Yurt dışında takip edilmesi gereken program aktif sınıf katılımı gerektiren dersler olabileceği gibi, öğrencinin öğrenim programının temel parçası olması şartıyla her türlü çalışma olabilir. Bununla birlikte öğrencilerin akademik zorunluluklarına, yurtdışında sunulan imkanlara vb göre ders+ders dışı çalışmaların kombinasyonu olan 30 ECTS e denk gelen çalışma programları da hazırlanabilir.

24

25 KABUL MEKTUBU Başvurunuzda belirttiğiniz ve posta adresini sık sık kontrol edin. Kabul Mektubu ve programla ilgili tüm bilgiler, sizin adresinize ya da posta yoluyla gönderilecektir. Kabul Mektubunuz size ulaşır ulaşmaz bir kopyasını Değişim Programları Ofisine teslim ediniz ya da ile ye gönderiniz. Kabul mektubu olmayan öğrencilerin hibeleri hesaplanamaz.

26 PASAPORT ALMAK İÇİN Gideceğiniz Üniversiteden kabul mektubunuzun gelmesini bekleyin. Değişim Öğrencileri 1 Yıllık Harçsız pasaport alabilirler. Ancak defter ücretini kendilerinin ödemesi gerekir. Harçsız pasaport yazısı almak için Öğrenci Dekanlığı Nihan Beşler e başvurun. Son güne bırakmayın. Gerekli diğer evraklar ile birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü ne pasaport almak için başvurun

27 PASAPORT ALMAK İÇİN Koç Üniversitesi den alınan Harçsız Pasaport Yazıları, sadece İstanbul Emniyet Müdürlükleri nde geçerlidir! Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için Nihan Beşler e sorun. Pasaportunuz varsa, geçerlilik süresi üzerine 1 yıl daha uzatabilirsiniz. Yeşil pasaport u olan öğrencilerin, harçsız pasaport yazısı almalarına gerek yoktur! Pasaportlarını yeşil pasaporta hak kazandıkları kanaldan uzatabilirler.

28 KAPSAMLI SEYAHAT VE SAĞLIK SİGORTASI Tüm öğrenciler gitmeden önce kalacakları süreyi kapsayan bir Kapsamlı Seyahat ve Sağlık Sigortası yaptırmak ve bir fotokopisini ofisimize teslim etmekle yükümlüdür. Gittikleri ülkede ayrıca sigorta yaptıracak olsalar bile Türkiye den çıkmadan önce bir Kapsamlı Seyahat ve Sağlık sigortası yaptırmaları gerekmektedir.

29 ÖĞRENCİ VİZESİ Kabul Mektubunu teslim eden öğrenciler vize başvurusu için Erasmus Öğrencisi olduklarına ve eğer alıyorlarsa, aylık Erasmus Hibesi aldıklarına dair bir yazıyı UDO dan alabilirler. DİKKAT: -Vize için istenen belgelerin güncel listesini gideceğiniz ülkenin Türkiye deki büyükelçiliklerinin web sitelerinden öğrenebilirsiniz. - Seçilen tüm öğrencilerimiz, gidilecek ülkenin vize prosedürlerini öğrenerek, işlemlerini zamanında tamamlamakla sorumludurlar zira Hollanda nın MVV vizesinin 300 olması gibi ülkeye özel koşullar olabilmektedir. -Vize işlemleri özellikle Danimarka, Hollanda, Slovenya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde daha uzun sürdüğünden vize şartları iyi öğrenilmeli ve mümkün olduğunca erken vize başvurusu yapılmalıdır.

30 THY KAMPANYASI Ulusal Ajans Türk Hava Yolları ile bir işbirliği anlaşmasına imza atmıştır. Bu anlaşmaya göre Türkiye Ulusal Ajansı ndan aldığı hibe kapsamında seyahatini gerçekleştirecek olan katılımcılarımıza %20 indirim hakkı ve 10 kg ek bagaj hakkı sağlanmaktadır. Kampanya, 26/11/2016 tarihine kadar geçerli olup Türkiye çıkışlı uçuşun 26 Kasım 2016 (dahil) tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Biletler THY satış ofislerinden bizzat, kampanya kodu ve Miles&Smiles üyelik numarası verilerek, resmi kimlik belgesi ile alınmalıdır. Kampanya, acentalar veya internet üzerinden alınan biletlerde geçerli değildir.

31 Kampanya, Türkiye çıkışlı tek yön veya Türkiye çıkışlı gidiş-dönüş biletleri için geçerlidir. Türk Hava Yolları ve Türkiye Ulusal Ajansı kampanya koşullarını değiştirme hakkını saklı tutar. Bu kampanyadan Türkiye Ulusal Ajansı yararlanıcıları dışında 3. şahıslar faydalanamaz. Türkiye Ulusal Ajansı, bu kuralın ihlalinin tespiti durumunda ilgililer hakkında hukuki haklarını saklı tutar.

32 Katılım için öğrencilerimizin kendi adlarına bir miles and smiles numarası alıp Hareketlilik Başlangıç ve Bitiş tarihlerini (yol hariç) adreslerini Doğum yıllarını TC Kimlik Numaralarını TK... Kodlu miles and smiles numaralarını ofisimize bildirmeleri gerekmektedir. Not: Ofisimiz tarafından Ulusal Ajans sistemine giriş yapılacağından ve ancak sistem girişi yapıldıktan 2 gün sonra kampanya katılımlımınız onaylanacağından öğrencilerimizin en geç bilet almadan 2 gün öncesine bilgilerini outgoing@ku.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

33 OLS (ONLİNE LİNGUİSTİC SUPPORT) Avrupa Komisyonu Erasmus+ Programına katılmakta olan tüm öğrencilerimize online dil desteği sağlamaktadır. Erasmus + programınıza başlamadan önce her bir öğrenci gideceği okulun eğitim dilinde online bir sınav alacaktır. Bu sınav sonucunda dil seviyesi beklenenin altında kalan öğrenciler yine online uygulanacak olan bir dil kursuna katılacaklardır. Erasmus dönemleri sona erdiğinde ise tekrar bir sınava gireceklerdir. Bu sınavlara katılmak ve gerekirse programı takip etmek Erasmus+ Programına katılmak için zorunludur. Sınav her öğrencinin KU adresine gönderilecektir.

34 HİBELER

35

36 ERASMUS HAREKETLİLİK HİBESİ Ulusal Ajans, kuralları, öğrenci seçim kriterlerini, gidilen ülkeye göre hibeyi saptayan yetkili birimdir. Her üniversite Ulusal Ajans tan yollayacağı öğrenciler için bütçe istemektedir. KU Erasmus bütçesini alınca öğrencilerine hibe tahsisi yapar Talep ettiğimiz bütçenin tamamını alamayabiliriz! Hibe alamasanız da Erasmus değişim öğrencisi olabilirsiniz!

37 ERASMUS HAREKETLİLİK HİBESİ Erasmus+ öğrenci seçimleri, Üniversitelere Ulusal Ajans tarafından bütçe tahsis edilmeden önce gerçekleştiği için seçim sürecinde öğrencilerin hibe alacağı garanti edilemez! ERASMUS HİBELERİ: ayda Euro, Hibe ödemeleri hareketlilik öncesi ve sonrasında iki aşamada yapılır Hibe tahsis kriteri: Rektörün atadığı Koç Üniversitesi Erasmus Seçim Komitesi tarafından belirlenir ve 3 yöntemden biri uygulanır; Üniversite geneli Erasmus Puan Sıralamasına göre değişim süresi/toplam gün sayısı baz alınarak hibe dağıtımı yapılması Fakülte performansına göre değişim süresi/toplam gün sayısı baz alınarak hibe dağıtımı yapılması Tüm öğrencilerin 3 ay üzerinden hibelendirilmesi

38 HİBELER ÖDEME ZAMANI VE ŞEKLİ Hibenin tamamının verileceği durumlarda, öğrenciye ödenecek toplam hibe, gideceği ülke için belirlenen aylık hibe ve kabul mektubunda belirtilen kalacağı süre temel alınarak hesaplanır. İki seferde ödenir; -%80 i gitmeden önce, -%20 si ise döndükten sonra, getireceğiniz resmi tarihler formu ve pasaport fotokopiniz e göre hesaplanarak ödenir.

39 HİBELER ÖDEME ZAMANI VE ŞEKLİ Ödemeleri yapan MİD nin ödeme günü sadece Çarşamba günü dür. Hibeler Euro( ) olarak yatar. %80 e kadarki bölümü gitmeden önce, kalan %20 si ise kabul mektubunda belirtilen sure ya da daha uzun kalınarak Erasmus döneminin tamamlanması ve tüm evrakların OIP e teslimi sonrası ödenir. İmzalı Hibe Sözleşmenizi teslim etmeden hibeniz yatırılmaz. Sözleşmeyi teslim etmenizden en geç 30 gün sonrasında hibeleriniz yatırılacaktır.

40 HİBELER HANGİ DURUMDA GERİ ALINIR YA DA ÖDENMEZ? Mücbir sebep olmaksızın olarak misafir üniversitede 3 aydan az kalırsanız, hibenizin tamamını iade etmeniz gerekir ve Erasmus öğrencisi sayılmazsınız. Kalan hibe hakkınız başarılı olduğunuz toplam kredi sayısı üzerinden yapılacaktır. Toplam ECTS ile dönenler kalan hibelerini almayacaklardır. 11 ECTS ve altı ile dönenler ise gitmeden önce aldıkları hibeyi geri iade etmekle yükümlüdürler. Hibenin %20 sinin ödenebilmesi için bir dönemde, almış olduğunuz 30 ECTS in en az 2/3 ü kadar krediden geçmeniz beklenmektedir! Pasaportunuzda belirtilen giriş-çıkış tarihlerinin daha önce belirtilen toplam kalış süresinden kısa olması halinde hibe kesintisi yapılabilir.

41 FAALİYET BAŞLAMADAN ÖNCE VE FAALİYET SIRASINDA OIP E TESLİM EDİN! Misafir olunacak kurumdan alınan kabul belgesi (Acceptance Letter) Öğrenci ile yükseköğretim kurumu arasında imzalanan Erasmus+ Yükseköğretim öğrenme ve/veya staj hareketliliği için sözleşmenin imzalı bir nüshası ve ekleri ( Yurtdışında alınacak (öğrenim anlaşmasında yer alan) derslerin, öğrencisi olunan programda hangi derslere karşılık sayılacağını gösteren ilgili kurul kararı veya bunu gösteren Öğrenim ve/veya Staj Anlaşması (Learning Agreement for Studies / Traineeships)( ) Kapsamlı Seyahat Sağlık Sigortası Kopyası

42 ORADAYKEN GİDİŞ Gittiğiniz okula, kabul mektubunda belirtilen başlangıç tarihinde gidin. Oryantasyonu kaçırmayın. Dönem bitmeden dönmeyin. LEARNING AGREEMENT Learning Agreement ınızda değişiklik varsa During Mobility sayfasını da doldurtarak imzalatın, tüm boşlukları ve imzaları tamamlayarak karşı üniversitenin uluslararası ofisinden scan ederek bize ulaştırın. CEF i KUSİS üzerinden güncelleyin DİKKAT: Dönüşte orijinal LA nızı yanınızda getirmeyi unutmayın.

43 ORADAYKEN Gittiğiniz üniversiteden ayrılmadan önce, gidiş ve ayrılış tarihlerinizi belirten Resmi Tarihler Formu nu web sayfamızdan indirin ve üniversitenin Uluslararası Ofisi ne, pasapotunuzdaki gidilen ülkeye girişçıkış tarihleri ile uyumlu olucak şekilde imzalatın. DİKKAT: Bu evrak sizin gerçekten belirtilen süre boyunca orada kaldığınızın kanıtı olacaktır ve Erasmus Hibeleriniz bu çerçevede hesaplanacaktır. TRANSKRIPT Dönem sonunda, mümkünse transkriptinizi kapalı zarfta alarak dönmeye çalışın ve bu şekilde OIP e teslim edin. Bu mümkün değilse OIP e posta yolu ile gönderilmesi için gerekli kişilerle görüşün.

44 DÖNDÜKTEN SONRA OIP e teslim edilecek belgeler, sırasıyla; Learning Agreement: Orijinali - tüm boşluklar ve imzalar tamamlanmış olarak, Resmi Tarihler Formu: Karşı okuldan onaylı olarak, Pasaport: Kimlik ve gittiğiniz ülkeye giriş-çıkış kaşelerinin olduğu sayfaların fotokopileri, Nihai Rapor Formu: Yukarıda belirtilen evrakınızı tamamladıktan sonra Avrupa Komisyonunun kullandığı «Mobility Tool» üzerinden size bir anket gönderilecektir. Bu anketi doldurup submit etmeniz gerekmektedir. Transkript: Partner üniversitedeki Transkriptinizin size gönderilmesi durumunda orjinalini, zarfı açmadan OIP e teslim edin. Transkriptiniz direk OIP adresine de gönderilebilir. OLS: Dönüş sonrası testini yapmanız gerekmektedir.

45 DÖNDÜKTEN SONRA Transcript in teslimi Dönüşünüzde Partner üniversiteden alacağınız Transkriptinizi açmadan kapalı zarf içinde OIP e teslim ediniz. Transkriptiniz direk OIP adresine de gönderilebilir. ile karşı okuldan size ya da ofisimize gönderilecek transkriptler, belgenin aslı elimize ulaşana kadar fakültenizce değerlendirmeye alınmaz bu sebeple asıllarının belirtilen şekilde ofisimize ulaşması ya da teslimi gerekmektedir.

46 ENGELLİ ÖĞRENCİLER Erasmus programına katılan engelli yararlanıcılara aldıkları standart hibelerine ek olarak özel ihtiyaçlarına yardımcı olmak üzere ilave hibe verilebilmektedir. Kurum tarafından Ulusal Ajansa sunulacak Başvuru formuna engelliliğe ve düzeyine ilişkin bilgileri veren doktor raporu (3 aydan eski olmayacak şekilde) veya engellilik kartı fotokopisi eklenir. Forma ayrıca gidilecek yükseköğretim kurumunun misafir edeceği öğrenci/personelin engelli olduğundan haberdar olduğu bilgisi ve uygun donanıma sahip olduğuna ilişkin taahüdünü içeren belgeler eklenir. Talep edilen ilave hibe miktarları ve neden ihtiyaç duyulduğu formda istenildiği şekilde detaylıca gösterilmelidir. Talep edilen hibe, engelli katılımcının faaliyete katılımını mümkün kılma amacıyla doğrudan ilişkili olmalıdır. Başvurular öğrenci/personelin halen almakta bulunduğu diğer mali desteklerle ilgili bilgi vermek ve bunların yurt dışında geçirilecek bir hareketlilik dönemi için niçin yetersiz olduğunu açıklamak zorundadır.

47 DEĞİŞİM SÜRECİNDE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER Yandal: - Değişim Öğrencileri aldıkları derslerden Yandalları na saydırabilirler. - Değişimde alarak yandallarına saydırmayı planladıkları dersler için ise, yandal ın yapıldığı bölümün akademik değişim koordinatörünün onayı almalı ve ders Learning Agreementta da belirtilmelidir. Yurtlar: Yurtlarda kalan kapsamlı burslu öğrenciler, degisimdeyken aylık yurt ödemesi alabilmek için gitmeden önce Burslar Koordinatörlüğünün belirlediği kural ve son tarihlere uymalıdırlar.

48 DEĞİŞİM SÜRECİNDE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER Erasmus+ Değişim Kuralları Akademik Yılı Erasmus+ Değişim programları 1 Haziran Eylül 2017 tarihleri arasındadır, Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği asgari 3 ay olmalıdır! Bir öğrenci yüksek öğrenim yaşamının her seviyesinde (lisans, yüksek lisans, doktora) toplamda 12 ay olacak şekilde bir veya bir kaç kez Erasmus Öğrenim ve Erasmus Staj Hareketliliği ne katılabilir, Daha önce aynı eğitim seviyesinde (lisans, yüksek lisans, doktora) Erasmus Programından faydalanmış olan bir öğrencinin yeni başvurusunda toplam Erasmus puanı -10 puan düşürülür, Üniversitemiz kuralları gereği bir dönem hareketlilik gerçekleştirmeye hak kazanan öğrencilerimizin, hareketlilik sürelerini uzatmaları mümkün değildir, ancak bir akademik yıl hareketliliğe katılan öğrenciler hareketliliklerini kısaltabilirler!

49 DEĞİŞİM SÜRECİNDE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER Erasmus+ Değişim Kuralları Erasmus hareketliliğiniz süresince, akademik tatil, hafta sonu veya milli tatiller gibi tatiller dışında 1 haftadan fazla bulunduğunuz ülkeden ayrıldığınız tespit edilirse, o dönem için hibe kesintisi yapılacaktır! Verilen süreler dışında Erasmus hareketliliğini iptal eden öğrencilerin sonraki sene başvurularında -10 puan düşürülecektir!

50 DEĞİŞİM SÜRECİNDE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER Ders Notları Değişim programı kapsamında bir dönemde alınan tüm derslerin not ortalaması 2.00 ın altında ise tüm dersler geçer notlu olup olmadıklarına bakılmaksızın notlarıyla birlikte transfer edilir. Değişim programı kapsamında bir dönemde alınan tüm derslerin not ortalaması 2.00 ın üzerinde ise öğrenci program bitiminde, isteği doğrultusunda, almış olduğu tüm dersleri notları ile transfer edebilir veya başarı ile tamamlanan tüm derslerin sadece kredilerini transfer edebilir. Ancak kısmi olarak kredi veya not transferi yapılamaz.

51 OIP DEN ÖNERİLER Ofisimizin iletişim adres ve bilgilerini kaydedin. Web sayfamızdaki Check List i basarak işlemleriniz sırasında mutlaka yanınızda taşıyın. KU E-posta adreslerinizi sık sık kontrol edin. Karşı üniversitedeki Koordinatörünüzü öğrenin. Sorumlu olduğunuz belgeleri eksiksiz ve doğru olarak teslim edin. Hiçbir Belge teslimini ve özellikle vize başvurunuzu kesinlikle SON TARİH e bırakmayın!

52 OIP DEN ÖNERİLER Gittiğiniz ülkenin tarihini okuyun. Türkiye hakkında size gelebilecek sorular için hazırlıklı olun. Bir tartışmaya girerken konuyu bildiğinizden emin olduktan sonra, konuyu kişiselleştirmeden tartışmaya dikkat edin. Gittiğiniz ülkede yazılı kurallara mutlaka uyun. Resmi evraklar; pasaport, oturma izni vs. bir fotokopisini yanınızda taşıyın. Bu sunumu ve gerekli diğer bilgi ve formlarımızı aşağıda belirtilen web sayfamızda bulabilirsiniz; Koç Üniversitesi nin tanıtımını yapmak üzere yanınızda broşür, materyal götürün. (OIP den temin edebilirsiniz)

53 GÜZEL BİR DEĞİŞİM SÜRECİ GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE...

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Uluslararası Programlar Ofisi

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Uluslararası Programlar Ofisi 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Uluslararası Programlar Ofisi ERASMUS+ ÖĞRENİM HARAKETLİLİĞİ DOKÜMANLARI GİTMEDEN ÖNCE Taahhütname Öğrenim Anlaşması (Before

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Uluslararası Programlar Ofisi Kasım 2016

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Uluslararası Programlar Ofisi Kasım 2016 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Uluslararası Programlar Ofisi Kasım 2016 ERASMUS+ PROGRAMI Erasmus+ Programı nedir? Erasmus+ programı, Avrupalı yüksek öğretim

Detaylı

ERASMUS+ ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ (KA107) Öğrenim Hareketliliği

ERASMUS+ ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ (KA107) Öğrenim Hareketliliği ERASMUS+ ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ (KA107) 2016-2017 Öğrenim Hareketliliği ERASMUS+ ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ (KA107) Uluslararası Kredi Hareketliliği Nedir? Erasmus+ Program Ülkeleri ile

Detaylı

Bu belgenin fakülte / Y.okul/ Enstitü yönetim kurulunda onaylanması gerekmektedir.

Bu belgenin fakülte / Y.okul/ Enstitü yönetim kurulunda onaylanması gerekmektedir. Bu el kitabı Erasmus kapsamında yurt dışına gitmek isteyen öğrencilerimize, pratik bilgiler sağlaması amacıyla Fakültemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından hazırlanmıştır. 1. Erasmus Programı çerçevesinde

Detaylı

İZMİR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ VE DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ VE DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ VE DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Erasmus+ ve diğer değişim programlarına ilişkin

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜREÇ REHBERİ

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜREÇ REHBERİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜREÇ REHBERİ GENEL BİLGİ Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları Başvuru Yöntemi ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları 21 Mart 2016 15 Nisan 2016 tarihleri arasında online alınacaktır. http://www.kimoerasmus.com/erzincan/default.aspx?id=1

Detaylı

ERASMUS PLUS PROGRAMI. 2016-2017 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2016-30 Eylül 2017

ERASMUS PLUS PROGRAMI. 2016-2017 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2016-30 Eylül 2017 ERASMUS PLUS PROGRAMI 2016-2017 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2016-30 Eylül 2017 Erasmus plus programı nedir? Nereden bilgi alabilirim? Başvuru tarihleri nedir? Kimler başvurabilir? Seçim nasıl yapılıyor?

Detaylı

Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı

Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı 17 Aralık 2015 Fen Fakültesi-Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu Prof. Dr. E.Ş. Nazlı Arda Erasmus Kurum Koordinatörü ADIM 1 Gidilecek üniversitenin

Detaylı

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır. Erasmus öğrencisi olmak için nasıl başvurabilirim? Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Detaylı

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir.

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir. Staj Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği: Başvuru Şartları 1. Üniversitemizin kayıtlı öğrencisi ve tam

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR Seçim öncesi başvuru işlemleri 1. Erasmus yabancı dil sınavının başvuru tarihlerini takip etmek. 2. Yabancı dil sınavına girmek.

Detaylı

ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO

ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO ERASMUS + PROGRAMI 2017-18 Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO 11.04.2017 Erasmus Değişim Programı nedir? Erasmus Değişim Programı, Avrupalı

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜREÇ REHBERİ

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜREÇ REHBERİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜREÇ REHBERİ GENEL BİLGİ Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU SON BAŞVURU TARİHİ 30 MART 2015 1 Erasmus Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının programa katılan

Detaylı

ERASMUS + PROGRAMI 2016-2017 ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI

ERASMUS + PROGRAMI 2016-2017 ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI ERASMUS + PROGRAMI 2016-2017 ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI İLAN TARİHİ: 22/02/2016 SON BAŞVURU TARİHİ: 18/03/2016 (17:00 da sistem başvuruya kapanacaktır) Erasmus Öğrenim ve staj Hareketliliği için

Detaylı

İçerik Tam Tanınma Oryantasyon Programları Vize İkamet İzni Sigorta

İçerik Tam Tanınma Oryantasyon Programları Vize İkamet İzni Sigorta KA1 Süreçleri-2 Önemli Ayarlamalar GÜLECE ŞENEL Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Danışman 22-23 MAYIS 2017, KAYSERİ YENİ BAŞLAYANLAR TOPLANTISI İçerik Tam Tanınma Oryantasyon Programları Vize İkamet

Detaylı

1. Eşleştirme listelerinin ilanından sonra Uluslararası İlişkiler Ofisi, yerleşen öğrenci adaylarını

1. Eşleştirme listelerinin ilanından sonra Uluslararası İlişkiler Ofisi, yerleşen öğrenci adaylarını DEĞİŞİM SÜRECİ Yerleşen Öğrencilerin Hazırlık Süreci 1. Eşleştirme listelerinin ilanından sonra Uluslararası İlişkiler Ofisi, yerleşen öğrenci adaylarını gidecekleri karşı kuruma e-posta yoluyla bildirir.

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU 2017-2018 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS SÜRECİ ERASMUS SEÇİMİ İLK AŞAMA: KARŞI ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU EVRAKLARI KABUL MEKTUBU KABUL SONRASI TESLİM EDİLECEK BELGELER

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI Amaç ve Kapsam LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ Madde 1. Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları

Detaylı

Eğitiminize uluslararası bir boyut katın!

Eğitiminize uluslararası bir boyut katın! ERASMUS+ ERASMUS+ ÖĞRENİM DEĞİŞİM PROGRAMI ERASMUS+ STAJ DEĞİŞİM PROGRAMI Eğitiminize uluslararası bir boyut katın! 1 veya 2 dönem yurtdışında partner üniversitelerimizden birinde okuyun ERASMUS + AB üyesi

Detaylı

ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI 24 MART 2019

ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI 24 MART 2019 2019-2020 ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI 24 MART 2019 HOŞGELDİNİZ.. İletişim Bilgilerim: Esra Derle Dahili tel: 1610 E-posta: esra.derle@omu.edu.tr esraderle@gmail.com KONULAR Learning Agreement For

Detaylı

Başvuru Kriterleri: Sayfa 1 / 2

Başvuru Kriterleri: Sayfa 1 / 2 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ Başvuru Kriterleri: 1- Erasmus+ Yükseköğretim

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 02/02/2016-E.5487 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü *BD2055409011* Sayı : 98849140-100- Konu : 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Mevlana Değişim Programı

Detaylı

ERASMUS + HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME PAKETİ

ERASMUS + HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME PAKETİ ERASMUS + HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME PAKETİ Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında 2007-2013 yılları arasında

Detaylı

SAYI: 182 EYLÜL-EKİM 2013. SAYI: 185 Mart- Nisan 2014 İÇİNDEKİLER

SAYI: 182 EYLÜL-EKİM 2013. SAYI: 185 Mart- Nisan 2014 İÇİNDEKİLER ÖĞRENCİLER İÇİN HABER BÜLTENİ SAYI: 182 EYLÜL-EKİM 2013 SAYI: 185 Mart- Nisan 2014 İÇİNDEKİLER Akademik Takvim 2 Katkı payı/öğrenim ücreti ödemelerine ilişkin hükümler, katkı 3 payı/öğrenim ücreti miktarları,

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCĠ HAREKETLĠLĠĞĠ

ERASMUS+ ÖĞRENCĠ HAREKETLĠLĠĞĠ ERASMUS+ ÖĞRENCĠ HAREKETLĠLĠĞĠ Prof. Dr. AyĢen Wolff Erasmus Kurum Koordinatörü ArĢ. Gör. ÇağdaĢ Dedeoğlu ArĢ. Gör. Ülkü Bildirici ArĢ. Gör. Serdar Yılmaz Uzman Özde Nalan Köseoğlu ERASMUS+ Programı? Avrupa

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ 31 OCAK 2017 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü

Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü Avrupa Komisyonu (ec.europa.eu) Ulusal Ajanslar (www.ua.gov.tr) Ulusal Erasmus + ofisleri (erasmus.beun.edu.tr) Yerleştirildiğin üniversitenin web

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ YERİ BULMA Öğrenciler, Easmus+ Erasmus Programı Staj Hareketliliği kapsamında Öğrenim hareketliliğinde olduğu gibi Staj hareketliliğinde

Detaylı

Erasmus+ programı Öğrenci Hareketliliği-Staj (SMP) onaylı dil belgelerini

Erasmus+ programı Öğrenci Hareketliliği-Staj (SMP) onaylı dil belgelerini Erasmus+ programı Öğrenci Hareketliliği-Staj (SMP) Üniversitemizde staj hareketliliği için seçimlerin zamanı ve seçilecek kişi sayısı,staj için tahsis edilen hibe miktarına ve istenilen öğrenci sayısına

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2019 2020 ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliğine hak kazandıktan sonra neler yapmalıyım ve süreci nasıl takip edeceğim?

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Bursa Teknik Üniversitesi nin Erasmus değişim programı çerçevesinde

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI of Polonya Bahar Technology and Life Scieces of Lodz Polonya Bahar Vytautas

Detaylı

AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: MART 2017

AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: MART 2017 2017-2018 AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: 13-28 MART 2017 Staj (yerleştirme), bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

Erasmus programından öğrenci statüsünde bir kereden fazla yararlanamazsınız.

Erasmus programından öğrenci statüsünde bir kereden fazla yararlanamazsınız. Erasmus öğrencisi olmak için nasıl başvurabilirim? Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler online olarak Erasmus Ofisine başvuru

Detaylı

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ www.eu.ege.edu.tr Öğrenci Hareketliliği Uygulamaları başlığını, Erasmus öğrenciliğiniz boyunca takip etmelisiniz. NOMINATION Başvuru işlemlerinizi yapmadan önce gideceğiniz

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörlüğü 2017-2018 Akademik Yılı Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru İlanı BAŞVURU TARİHLERİ 30.11.2017 16.02.2018 Batı Raman Kampüsü Fen-Edb. Fak. Zemin Kat Uluslararası

Detaylı

2015-2016 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

2015-2016 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU 2015-2016 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS SÜRECİ ERASMUS SEÇİMİ İLK AŞAMA: KARŞI ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU EVRAKLARI KABUL MEKTUBU KABUL SONRASI TESLİM EDİLECEK BELGELER

Detaylı

Düzce Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü. ERASMUS+ PROGRAMI VE HAREKETLİLİKLER ÇALIŞTAYI 27 Eylül 2018

Düzce Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü. ERASMUS+ PROGRAMI VE HAREKETLİLİKLER ÇALIŞTAYI 27 Eylül 2018 Düzce Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ERASMUS+ PROGRAMI VE HAREKETLİLİKLER ÇALIŞTAYI 27 Eylül 2018 Erasmus+ Yükseköğretim Türkiye Ulusal Ajans http://www.ua.gov.tr/ KA-103 Yükseköğretim Öğrenci

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ve DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ve DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ve DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönergenin amacı Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi nin Erasmus ve

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ İÇİN HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ VE YAZ DÖNEMİ İÇİN

Detaylı

Bahar Dönemi

Bahar Dönemi 2012-2013 Bahar Dönemi İLAN TARİH : 17 Eylül 2012 SON BAŞVURU TARİH : Kastamonu Üniversitesi 2012-2013 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ LLP/ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI Başvuru yapmadan önce tüm

Detaylı

ERASMUS KOORDĐNATÖRLÜKLERĐNDE ÇALIŞANLAR ĐÇĐN ERASMUS PROGRAMI

ERASMUS KOORDĐNATÖRLÜKLERĐNDE ÇALIŞANLAR ĐÇĐN ERASMUS PROGRAMI ERASMUS KOORDĐNATÖRLÜKLERĐNDE ÇALIŞANLAR ĐÇĐN ERASMUS PROGRAMI YENĐ BAŞLAYANLAR ĐÇĐN 08 Ekim 2008 Çukurova Üniversitesi-Adana Đçerik Erasmus faaliyetleri hakkında genel bilgi Hareketlilik faaliyetleri

Detaylı

2015 2016 AKADEMİK YILI DEĞİŞİM PROGRAMLARI REHBERİ

2015 2016 AKADEMİK YILI DEĞİŞİM PROGRAMLARI REHBERİ 2015 2016 AKADEMİK YILI DEĞİŞİM PROGRAMLARI REHBERİ 1 2015 2016 AKADEMİK YILI İÇİN YERLEŞTİRME TAKVİMİ BİRİNCİ YERLEŞTİRME 03/11/14 Pzt. 14/11/14 Cuma Bilgilendirme toplantıları 10/11/14 Pzt. 30/11/14

Detaylı

İLAN TARİHİ 3 Mart 2014. SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014

İLAN TARİHİ 3 Mart 2014. SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014 2013-2014 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU İLAN TARİHİ 3 Mart 2014 SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014 Erasmus Stajı Nedir? Staj (yerleştirme), bir yararlanıcının programa

Detaylı

Erasmus Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Erasmus Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Erasmus Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Güncelleme Tarihi 06.04.2016 Programa dahil olan ülkeler hangileridir? 2 Hangi üniversitelere

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 03/02/2016-42542 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BENF55C2K* Sayı :37567810-199- Konu :2016-2017 Erasmus Başvuru İlanı İKTİSAT FAKÜLTESİ

Detaylı

ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015

ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015 ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015 Erasmus plus programı nedir? Nereden bilgi alabilirim? Başvuru tarihleri nedir? Kimler

Detaylı

Dr. Alparslan Nas Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi

Dr. Alparslan Nas Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dr. Alparslan Nas Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi 21.02.2017 Erasmus Koordinatörleri Fakülte Koordinatörü: Alparslan Nas / alparslannas@yandex.com Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Koordinatörleri:

Detaylı

SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL

SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL Birim/bölüm koordinatörünüz ve Uluslararası Ofis le sürekli irtibat halinde olmanız gereken bu süreçte çeşitli yükümlülükleriniz olduğunu bilmeli, aşağıda belirtilen

Detaylı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı I. Başvuru Şartları, (Kimler Başvurabilir?) A: ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Tüm adaylar, Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan eğitim kademelerinin (Ön Lisans, Lisans,

Detaylı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 05.06.2014

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 05.06.2014 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 05.06.2014 Feragat Web sitemizdeki Feragat Dilekçesi bilgisayar ortamında doldurulup imzalanmalıdır. Sonuçlar açıklandıktan

Detaylı

DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Ekim 2017

DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Ekim 2017 2017 2018 DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Ekim 2017 İletişim ve Sorular Bilgi HESABINIZA NASIL ULAŞIRSINIZ? SİS sayfanıza gelen duyurular ile e- posta kutunuz aynı şey değildir. Kişisel email

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1. Stajın amacı, öğrencilerin, öğrenim gördükleri bölümler ile ilgili iş alanlarını tanımalarını,

Detaylı

4 ADIMDA ERASMUS. Artık kabul mektubunuzu beklemeye başlayabilirsiniz.

4 ADIMDA ERASMUS. Artık kabul mektubunuzu beklemeye başlayabilirsiniz. 4 ADIMDA ERASMUS 1.Adım - Işık AB Ofisine Başvuru Başvuru tarihleri içinde AB Ofisine başvurunuzu yapın. Yerleştirme sonuçlarını kontrol edin. Yerleştiğiniz okula nominasyonunuz yapıldı, yani aday olarak

Detaylı

Dönemi TR01-KA Numaralı Erasmus Projesi Staj İlanı

Dönemi TR01-KA Numaralı Erasmus Projesi Staj İlanı 2018-2019 Dönemi 2018-1-TR01-KA103-049958 Numaralı Erasmus Projesi Staj İlanı ilan tarihi: 01-02-2018 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği başvuruları aşağıdaki başvuru takvimine göre alınacaktır: 19

Detaylı

Dış İlişkiler Birimi Çukurova Üniversitesi, 2018

Dış İlişkiler Birimi Çukurova Üniversitesi, 2018 Dış İlişkiler Birimi Çukurova Üniversitesi, 2018 İçerik Erasmus nedir? Ne değildir? Erasmus Staj Hareketliliği Staj hareketliliği yapılabilecek yerler Başvuru şartları Seçim ve değerlendirme süreci Hibeler

Detaylı

AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ

AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ ERASMUS+ KA107 ÖĞRENCİ SEMİNERİ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ (AVUMER) Özellikle yurtdışında bulunan kurum ve üniversitelerle ilişki kurmak ve bu kurumlarla Üniversitemiz

Detaylı

T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ Amaç AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR MADDE 1 (1) Bu yönerge, Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencileri ile akademik ve idari personelin

Detaylı

ERASMUS+ 2014-2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ. Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında iki alt faaliyet gerçekleştirilebilmektedir:

ERASMUS+ 2014-2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ. Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında iki alt faaliyet gerçekleştirilebilmektedir: ERASMUS+ 2014-2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında iki alt faaliyet gerçekleştirilebilmektedir: Üniversitemizde ders vermekle yükümlü akademik personel (Prof,

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU SÜRESİNİN UZATILMASI DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KONSORSİYUM PROJESİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KONSORSİYUM PROJESİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU GAZİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ 2018-2019 KONSORSİYUM PROJESİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Üniversitemizin koordinatörlüğünde yürümekte olan 2018-1-TR01-KA103-052631 numaralı Erasmus+ Yüksekögretim Staj

Detaylı

GEDİZ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

GEDİZ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 15/04/2015-14311 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü *BD623020851* Sayı : 98849140-310.01.01.1- Konu : 2015-2016 Akademik Yılı Erasmus+ Staj Hareketliliği

Detaylı

T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI İÇİN TAM TANIMA YÖNERGESİ

T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI İÇİN TAM TANIMA YÖNERGESİ T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI İÇİN TAM TANIMA YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 - Altınbaş Üniversitesi nde öğrenci değişim programları kapsamında gerçekleştirilecek tam tanımanın

Detaylı

2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON PROGRAMI

2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON PROGRAMI 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON PROGRAMI Erasmus programı, Avrupa daki yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik

Detaylı

2015-2017 ERASMUS+ UNİKOP AVRUPA STAJ HAREKETLİLİLĞİ KONSORSİYUMU BAŞVURU DUYURUSU

2015-2017 ERASMUS+ UNİKOP AVRUPA STAJ HAREKETLİLİLĞİ KONSORSİYUMU BAŞVURU DUYURUSU 2015-2017 ERASMUS+ UNİKOP AVRUPA STAJ HAREKETLİLİLĞİ KONSORSİYUMU BAŞVURU DUYURUSU UNİKOP AVRUPA STAJ KONSORSİYUMU NEDİR? Unikop Avrupa Staj Konsorsiyumunun hedefi, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON SUNUMU

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON SUNUMU 2017-2018 ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON SUNUMU ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ NEDİR? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurt dışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj faaliyeti,

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 8 MART 2018 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 8 MART 2018 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ 2. ÇAĞRI BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 8 MART 2018 SON BAŞVURU TARİHİ 11 NİSAN 2018 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON PROGRAMI

AKADEMİK YILI ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON PROGRAMI 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON PROGRAMI ERASMUS PROGRAMI Erasmus Programı, Avrupalı Yükseköğretim Kurumlarının birbirleri ile iş birliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir

Detaylı

2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012

2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012 Üniversitemizin 2011-2012 öğretim yılında Erasmus Hareketlilik

Detaylı

2015 2016 DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. 27-29 Nisan 2015

2015 2016 DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. 27-29 Nisan 2015 2015 2016 DEĞİŞİM PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27-29 Nisan 2015 AVRUPA KOMİSYONU AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TC ULUSAL AJANS http://ec.europa.eu/ http://www.abgs.gov.tr/ http://www.ua.gov.tr/ İletişim

Detaylı

YBU 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

YBU 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 1. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi nde kayıtlı öğrenci olmak. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bünyesindeki örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (ön lisans, lisans veya lisansüstü) bir yükseköğretim

Detaylı

Erasmus+ Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 1. Erasmus Değişim Programı Nedir?

Erasmus+ Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 1. Erasmus Değişim Programı Nedir? Erasmus+ Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 1. Erasmus Değişim Programı Nedir? Erasmus değişim programı, yükseköğretim kurumu öğrencilerinin bir akademik yıl içerisinde eğitimlerinin bir veya iki

Detaylı

ERASMUS BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ UYGULAMA EL KİTABI

ERASMUS BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ UYGULAMA EL KİTABI ERASMUS BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ UYGULAMA EL KİTABI GÖREV VE SORUMLULUKLAR 1- http://www.tau.edu.tr/akademik/uluslararasi_iliskiler adresinde yer alan Erasmus web sayfasındaki bilgileri düzenli olarak takip

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ 4 ŞUBAT 2019 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2018-2019 Merve AKINTÜRK, Erasmus Kurum Koordinatörü Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi Şefi 28.11.2018 http://erasmus.yasar.edu.tr

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu Mevlana Değişim

Detaylı

ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ. Yükseköğretimde Öğrenci ve Personel Hareketliliği

ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ. Yükseköğretimde Öğrenci ve Personel Hareketliliği ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Öğrenci ve Personel Hareketliliği 2014 Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı * Bu el kitabı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik

Detaylı

ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı 2017/2018. Mersin Üniversitesi, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü-

ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı 2017/2018. Mersin Üniversitesi, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü- ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Mersin Üniversitesi, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü- 2017/2018 Okt. Banu ES YILMAZ (Kurum Koordinatörü) Okt. Banu AKDOĞAN Öğr. Gör. Ayça

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER 2018 2019 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı gelen ve giden öğrenci ile gelen öğretim üyesi listeleri

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018 2019 ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ öğrenim hareketliliğine hak kazandıktan sonra neler yapmalıyım ve süreci nasıl takip edeceğim? BİLDİRİMLERİNİZİN

Detaylı

ERASMUS BAŞVURU SÜRECİ

ERASMUS BAŞVURU SÜRECİ ERASMUS BAŞVURU SÜRECİ Lisans ve Önlisans Genel not ortalamasının 2,20 olması Hazırlık sınıfı hariç Kafkas Üniversitesi nde en Öğrencilerin Erasmus Programından az iki yarıyıl okumuş olması Yararlanabilmeleri

Detaylı

2. Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği Faaliyet Süreleri

2. Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği Faaliyet Süreleri 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PROGRAM ÜLKELERİ (KA-3) PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI SEÇİM İLANI Erasmus Ders Verme faaliyetine başvurmak isteyen akademik personelin; 9 30 Ekim 2017 tarihleri

Detaylı

SSS. 1- Erasmus Programı Neler Kazandırır? Üniversitelere Kazandırdıkları. Uluslararası tecrübe ve itibar. Çok kültürlü ve milletli ortamda eğitim

SSS. 1- Erasmus Programı Neler Kazandırır? Üniversitelere Kazandırdıkları. Uluslararası tecrübe ve itibar. Çok kültürlü ve milletli ortamda eğitim 1- Erasmus Programı Neler Kazandırır? SSS Üniversitelere Kazandırdıkları Uluslararası tecrübe ve itibar Çok kültürlü ve milletli ortamda eğitim Hoşgörü ve kültürler arası diyalog Tanıtım / uluslararasılaşma

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU Erasmus+ Programı kapsamında staj yapılacak kuruluşlar hangileri olabilir? Erasmus+ Programı kapsamında Yerleştirme/staj

Detaylı

ERASMUS OFİSİ DUYURU. BAŞVURU ve DEĞERLENDİRME TAKVİMİ. İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi. D Blok 6. Kat Erasmus Ofisi

ERASMUS OFİSİ DUYURU. BAŞVURU ve DEĞERLENDİRME TAKVİMİ. İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi. D Blok 6. Kat Erasmus Ofisi ERASMUS OFİSİ DUYURU 2018 / 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI, 2017-1-TR01-KA103-037998, 2018-1-TR01-KA103-049979* GÜZ ve BAHAR YARIYILLARI, ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ, PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM

Detaylı

2. Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği Faaliyet Süreleri

2. Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği Faaliyet Süreleri 2018-2019 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PROGRAM ÜLKELERİ (KA-103) PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI SEÇİM İLANI Erasmus Ders Verme faaliyetine başvurmak isteyen akademik personelin; 1 Ekim 16 Kasım

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi 2015 2016 AKADEMİK YILI ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI Erasmus + Programı Öğrenci Öğrenim

Detaylı

ERASMUS + ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ KILAVUZU

ERASMUS + ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ KILAVUZU ERASMUS + ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ KILAVUZU 1/20 İlk Aşama: Başvuru Evrakları Application form (üniversiteden bize gönderilen evrakların sorunsuz ulaşması açısından ofisin adresi yazılacak)

Detaylı

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2019 2020 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI

ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI Personel ders verme hareketliliği Türkiye de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin,

Detaylı

Erasmus Öğrencileri için Oryantasyon Konferansı. Gazi Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü

Erasmus Öğrencileri için Oryantasyon Konferansı. Gazi Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü 2012-2013 Erasmus Öğrencileri için Oryantasyon Konferansı Gazi Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü 2 Erasmus öğrencilerinin sorumlulukları Gidecekleri üniversitenin son başvuru

Detaylı

Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 24 MAYIS 2011

Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 24 MAYIS 2011 Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı U L U S L A R A R A S I İ L İ Ş K İ L E R B İ R İ M İ 24 MAYIS 2011 Erasmus Programı nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Bahar Dönemi KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Bahar Dönemi KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER 2018 2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi, Mevlana Değişim Programı gelen ve giden öğrenci ile gelen

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ VE SERBEST DOLAŞIM PROGRAMLARI HAREKETLİLİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ VE SERBEST DOLAŞIM PROGRAMLARI HAREKETLİLİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ VE SERBEST DOLAŞIM PROGRAMLARI HAREKETLİLİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönergenin amacı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI. Başvuru Tarihleri: 18 Ekim-14 Kasım 2016

AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI. Başvuru Tarihleri: 18 Ekim-14 Kasım 2016 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI Staj Faaliyeti Başvuru Tarihleri: 18 Ekim-14 Kasım 2016 Staj Faaliyeti, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede

Detaylı