DENİZ DEN HABERLER BU SAYIDA NELER VAR? 1 MART 2014 SAYI:6 YELKEN DERSİ COM DENİZCİLİK VE YELKEN EĞİTİM MERKEZİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DENİZ DEN HABERLER BU SAYIDA NELER VAR? 1 MART 2014 SAYI:6 YELKEN DERSİ COM DENİZCİLİK VE YELKEN EĞİTİM MERKEZİ"

Transkript

1 DENİZ DEN HABERLER YELKEN DERSİ COM DENİZCİLİK VE YELKEN EĞİTİM MERKEZİ 1 MART 2014 SAYI:6 BU SAYIDA NELER VAR? Yarış Dünyasından Haberler Denizcilik ve Yelken Dünyasından Haberler Fırtına Takvimi Tarihin Seyir Defteri Kader Gemileri; YAVUZ ve MİDİLLİ Sığacık Körfezine Demir Atıyoruz

2 YELKEN DERSİ COM DENİZCİLİK VE YELKEN EĞİTİM MERKEZİ ÇANAKKALE GEÇ GEÇİLMEZ

3 BOL HASARLI THE MARMARA BAYK II. AYAK TROFESİ TAMAMLANDI IRC B-2 1. Iceberg-ICE Yachting (Mehmet ükrü YILMAZ) 2. Miho (Murat OKAY) 3. Arya (Ali NASMAN) EXTREME SAILING SERIES SİNGAPUR DA BA LADI Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından düzenlenen The Marmara BAYK Kış Trofesi 1. Ayak yarışları ubat tarihlerinde Bodrum da gerçekleşti. IRC belgeleri tamamlandığı için mücadelenin II. ayağındaki 52 tekne; IRC A- 1 de 11, A-2 de 12, A-3 de 9, IRC B-1 de 11, B-2 de 9 teknelik gruplara ayrıldı. Havanın ilk gün nazlandığı yarışın 2. gününde lodos knotlara ulaştı, sağanaklarda 22 knot ı gösterdi. Kelimenin tam anlamı ile kıran kırana geçen mücadele de çatışmalar, balon yırtılmaları, tel kopmaları ve denize adam düşürmeler yaşandı. Sonuç olarak yarışa katılan 52 teknenin 13 teknesi yarışı tamamlayamadı. THE MARMARA BAYK KI TROFESİ (2. Ayak Grup Sonuçları) IRC A-1 1. Flying Box Lemon Arkas (Ali Azret MAMÇU) 2. Protel-Matmazel (Toka Yelken Ekibi) 3. Boreas-İzmir Yelken Akademisi (Kaan ÖZGÖNENÇ) IRC A-2 1. Anyway (Bora TURAN / Orhan TÜKER) 2. Define (Yücel ÖZBEK) 3. Truva (Attila YENER) Extreme Sailing Series dünyayı dolaşmaya ubat tarihleri arasında Singapur dan başladı. 6. Ayak yarışları İstanbul da yapılacak yarışların Singapur ayağı kıran kırana geçti. 12 takımın katıldığı ve nefes nefese bir rekabetin sergilendiği yarışların üçüncü gününde son şamandırayı iskelede bırakıp finişe gitmek isteyen Nick Moloney yönetimindeki Singapur takımı Abeerden, aradaki mesafeyi korumak istedi. Ancak başaramayınca, yelkenlerindeki bütün yükle iskele kıç omuzluğundan Frack Cammas yönetimindeki Fransız takımı Groupama ya çarptı. Singapur takımını ancak Grupama nın kırılan direği durdurabildi. Gerçekleşen 29 yarış sonunda mücadeleyi İsviçreli Alinghi takımı 217 puanla lider bitirdi. IRC A-3 1. Fortuna 2 (Kaan SUBA I) 2. Exit (Emre DERMAN) 3. Yediçeriler (Feyyaz ÜNAL) IRC B-1 1. Aurora First (Ömer DİRİM 2. Lady Deniz (Osman YİĞİT) 3. Delfinius (Çağrı ALKAYA)

4 THE MARMARA BAYK KI TROFESİ III. AYAK YARI LARI BA LIYOR ERGO sigorta sponsorluğunda gerçekleşecek yarışlar için sporcular Marmaris te mücadele edeceklerdir. IRC-Destek sınıflarını içeren organizasyonda detaylı bilgiye adresinden ulaşabilirsiniz. 2. Ayak Grup Sonuçları (01-02 ubat 2014) Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından düzenlenen The Marmara BAYK Kış Trofesi II. Ayak yarışları 8-9 ubat tarihlerinde Bodrum da gerçekleşmişti. III. Ayak yarışı 1-2 Mart tarihlerinde Bodrum da gerçekleşecektir. Turizm sektörüne yaptığı katkılarını daha da ileriye taşımak üzere hareket eden The Marmara, Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü tarafından organize edilen Kış Trofesi yarışlarını destekliyor.mücadelenin IV. Ayak yarışları ise Mart tarihlerinde olacaktır. İZMİR KI TROFESİ Ege Açıkdeniz Yat Kulübü, Internatıonal Cesme Yacht Club, Uriyat tarafından gerçekleştirilen organizasyonun 3. ayak yarışları ubat, 4. Ayak yarışları ise ubat tarihleri arasında gerçekleşmişti. IRC I 1. Lemon Saılıng (Serhat ALTAY) 2. Santa Clara Team Turuncu (Utkan POLAT) 3. Gökova (Cumhur GÖKOVA) IRC II 1. Boomerang - UK Sails (Serdar AHİN) 2. Hadar (Mesut SAROL) 3. KG - MIYC Team(Sinan SANLIMAN) IRC III 1. Blue Bird 2 (Mehmet ÖZDA ) 2. Sarcastic (Deniz YORULMAZ) 3. Ankara Yelken -İdem (Tanju AKTUĞ) DESTEK SINIFLARI 1.Ekom (Ekber LEVENT) 2.Tavobo (O. Öner AKYILDIZ) 3. Ayak Grup Sonuçları (22-23 ubat 2014) Mücadele Mart tarihlerinde IV. Ayak, Mart tarihlerinde V. Ayak yarışları ile İzmir/Sığacık yer ve rotasında IRC Destek sınıfı tekneler arasında devam edecektir. ERGO-MIYC KI TROFESİ IV. AYAK YARI LARI Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından 8-9 Mart 2014 tarihinde IV. Ayak yarışları düzenlenecektir. IRC I 1. Lemon Sailing (Sehat ALTAY) 2. İzmir Yelken Akademisi(Kaan ÖZGÖNENÇ) 3. Matrak (Orhan ÖZDA ) IRC II 1. Kanka (Günter BABİNSKİ) 2. Boomerang - UK Sails (Serdar AHİN) 3. Hadar (Nur ENGİNDENİZ) IRC III 1. Blue Bird 2 (Mehmet ÖZDA ) 2. Clavella (Leo KOLFF) 3. Sarcastic (Deniz YORULMAZ)

5 TÜRK TAKIMI VOLVO OCEAN RACE TE ÇE ME MARİNA'YA JACK NİCHOL ÖDÜLÜ Dünya Denizyolu Taşımacılığı Altyapısı Birliği ne (PIANC) bağlı Rekreasyonal Denizcilik Komisyonu, Çeşme Marina yı 2014 PIANC Marina Üstün Tasarım Jack Nichol Ödülü ile ödüllendirdi. Seçim komitesi oybirliğiyle Çeşme Marina yı fonksiyonel, estetik ve çevresel değerlendirme kriterleri bakımından en iyi marina seçti. Birçok marina ile rekabete giren Çeşme Marina, Jachthaven Bruinisse (Hollanda), Marstrand (İsveç) ve dünyaca ünlü süper yat marinası Porto Montenegro (Karadağ) gibi güçlü rakipleri geride bırakarak ipi göğüsledi. Alvimedica, Volvo Ocean Race de kendi adını taşıyan teknesi ve profesyonel yelken takımıyla yarışarak, dünya markası olmuş bu spor etkinliğinin heyecanını Türkiye ye taşıyacak. Üç yılda bir düzenlen Volvo Ocean Race, 4 Ekim de İspanya nın Alicante limanında başlayacak. İsveç in Göteborg limanında sona erecek olan yarış süresince takımlar 40 bin deniz mili kat edecek. NAVİGA CUP GERİ DÖNÜYOR!.. İlk olarak 2002 yılında yapılan organizasyon Cup ışalım mı? sloganı ile dikkatleri üzerine çekmişti. 10 yıl Gerçekleştirilen bu heyecanlı yarışların tekrar yapılacağı bilgisi verildi. Edindinilen bilgilere göre, etkinliğin düzenleyicisi Naviga Dergisi bu kez sponsor arama gayretine girmedi ve Alvimedica, sponsorluğa kendiliğinden talip oldu. Detayları ve ilanları henüz açıklanmayan yarışların bu yıl Haziran ayı sonunda, Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) tarafından yapılması planlanıyor. Ödül, 31 Mayıs 2014 te San Francisco da düzenlenecek olan 33. PIANC Kongresi nde Dr. Elio Ciralli (2014 PIANC AGA Rekreasyonal Denizcilik Komisyonu Başkanı) tarafından sunulacak Haziran 2014 tarihinde İstanbul da düzenlenecek ICOMIA Dünya Marinalar Konferansı kapsamında da ayrıca bir ödül töreni düzenlenecek. FIRTINA TAKVİMİ Sayfamızda yayınladığımız "Türkiye Kıyıları Fırtına Takvimi" uzun yılların gözlemleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Bu takvimde yer alan fırtınaların, özellikle isimleri belirtilmiş olanların, bir kaç gün sapmayla da olsa gerçekleştiği bilinmektedir. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, meteorolojik verilerin değerlendirilmesiyle hazırlanan raporların dikkate alınmasıdır. Dolayısıyla seyir planlanması mevcut bilimsel raporlara göre yapılmalıdır. 1 Mart Hamsini Fırtınası 6 Mart Fırtına 3. Cemre (Toprağa) 11 Mart Kocakarı Soğukları (Berdül aczin başlaması) 12 Mart Husüm Fırtınası 15 Mart Fırtına 17 Mart Berdül aczin sonu 24 Mart Koz Kavuran Fırtınası 27 Mart Çardak Fırtınası 29 Mart Fırtına (2 gün)

6 TARİHİN SEYİR DEFTERİ 11 Mart 1955 İstanbul Boğazı nda uskumru akını yaşandı. Balıkçılar tonlarca uskumru yakaladı. 1 Mart İstanbul Boğazı kuzeyden gelen buz kütlelerinin hücumuna uğradı. Buzların yoğunluğu nedeniyle vapurlar çalışamadı. 13 Mart İstanbul Boğazı'nda ikisi de Rum bandıralı olan Nassia adlı tanker ile Shipbroker adlı şilep çarpışmasında yangın çıktı. 15 denizcinin öldüğü, 17 denizcinin kaybolduğu kaza sonucu denize yayılan petrol çevre kirliliğine yol açtı. Nassia'nın taşıdığı 100 bin ton ham petrolün 13 bin 500 tonu denize döküldü. Denize dökülen petrol günlerce yandı. 17 Mart Dünya Denizcilik Günü 18 Mart Çanakkale Zaferi 1 Mart 1958 Üsküdar vapuru faciası ya da Körfez Faciası olarak bilinen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül sivil deniz kazasıdır. 1 Mart 1958'deİzmit - Gölcük arasında sefer yapan Üsküdar isimli vapur, İzmit iskelesinden hareket ettikten sonra Derince yakınlarında şiddetli rüzgar sebebiyle batmıştır. Kayıplar hakkında net bir bilgi yoktur, ancak kimi kaynaklara göre kimilerine göre yolcu hayatını kaybetmiştir. Yolcuların çoğunu İzmit Lisesi ve İzmit Sanat Okulu talebeleri oluşturuyordu. Yolcularından yalnızca 40 kişi kadarı kurtulabilmiş, diğerleri dalgaların arasında kaybolup gitmiştir. 21 Mart grostonluk Galatasaray şilebi, Karadeniz'de Kefken açıklarında battı, 15 kişilik mürettebattan kurtulan olmadı. 22 Mart Refah şilebi bir denizaltı tarafından batırıldı, 168 kişi öldü. Bu saldırıyı hiçbir ülke üstlenmedi, gemiyi kimin batırdığı açıklığa kavuşamadı. 24 Mart Cumhurbaşkanlığı yatı olarak satın alınan Savarona'ya, İngiltere'nin Southampton Limanı'nda törenle Türk bayrağı çekildi. 1 Haziran'da İstanbul'a getirilen Savarona, Dolmabahçe önüne demir attı. Atatürk, yatı gezerek incelemede bulundu. 5 Mart 1972 Denizyollarının turistik yolcu gemisi Marmara yıllık bakım onarım için bulunduğu Haliç Tersanesi nde yanarak battı. 7 Mart 1882 Haydarpaşa Sirkeci arası vapur seferleri başladı. 8 Mart yılında Çeşme de düzenlenen Dünya Laser Radial ampiyonası nda gençlerde birinci, 2001'de ise aynı sınıfta Dünya beşincisi olan milli yelkencimiz Güray ZÜNBÜL İzmir de doğdu. 25 Mart 1955 Fransız Donanması na ait Jeanne d Arc okul gemisi İstanbul u ziyaret etti. 27 Mart Koç Holding'e ait Aygaz tankeri Ege Denizi'nde alabora oldu, 15 kişilik mürettebattan 1 kişi kurtulabildi.

7

8 KADER GEMİLERİ: YAVUZ ve MİDİLLİ 1900 lü yıllarda gemiler ulusların yazgılarını belirleyen en önemli unsurlar olmuşlardı. Uçakların henüz geliştirilemediği, kara yollarının yetersiz olduğu bir dönemde Savaş gemileri çok önemli bir konumdaydı. İşte böyle bir dönemde iki savaş gemisi dünya tarihinde çok önemli rol oynar: Goeben ve Breslau 3 Ağustos günü Almanya'nın Fransa'ya savaş açtığını öğrenen ve daha önce Afrika sahillerine yakın bir konumda olan Souchon, üstlerinden bir an önce Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul'a gitme emrini aldı. Afrika sahillerini bombalama hedefine çok yakın olan Souchon, ilk önce bu hedefini gerçekleştirmek için şafak vakti Bône ve Philippeville limanlarını bombardımana tuttu. Daha sonra kömür almak için Messina limanına doğru yola çıktı. Yolda Indomitable ve Indefatigable isimli İngiliz savaş kruvazörleri ile karşılaşan Souchon, İngiltere'nin daha Almanya'ya savaş açmamış olmasından (O günün akşamı Almanya'nın Belçika'yı işgal etmesinden sonra savaş ilanı yapıldı) yararlanarak hızlıca kaçmaya başladı. İngiliz gemileri Alman gemilerini kovalıyor Bu kaçış sonucunda arkasında İngiliz savaş kruvazörleri olmasına rağmen Goeben ve Breslau, Sicilya'nın Messina limanına 4 Ağustos gece yarısı ulaşabildi. Burada kömür ikmali yapan Souchon, Osmanlı'nın halen savaşa girmemiş ve Avusturya'nın yardım sözünü tutmamış olmasına rağmen Çanakkale Boğazı'na doğru yola çıktı. Souchon arkasında hala İngiliz hafif ve ağır kruvazörleri olmasına rağmen zor şartlar altında da olsa 10 Ağustos öğleden sonrası Çanakkale Boğazı'na ulaşabildi. Burada geçiş iznini bekleyen Souchon, Almanya'nın İttihat ve Terakki Partisi üzerindeki ağırlığını iyice koyması ve Osmanlı Savaş bakanı Enver Paşa'nın harekete geçmesi üzerine İstanbul'a doğru yola çıktı. Enver Paşa nın Çanakkale Müstahkem Mevkii Komutanlığı'na 8 Ağustos tarihli ve "Başkumandan vekili Enver" imzalı, şifreli bir telgraf iletilmişti. Telgrafta, "Almanya Hükümeti'nin Goeben ve Breslau ismindeki sefain-i harbiyesinin (savaş gemilerinin) düşmanla muharebeye tutuşmuş olmaları muhtemeldir. Sefaini mezkure (adı geçen gemiler) boğaza iltica ederlerse duhullerine (girişlerine) müsaade ve kabul ediniz." denilmektedir. Artık Birinci Dünya Savaşı nın ilk günleridir ve o kritik günlerde Türk karasularına gelen bu davetsiz misafirlere yukarıdaki telgraf doğrultusunda giriş izni verilir. Her iki gemi de kısa bir bekleyişin ardından Türk sularına girerler ve 16 Ağustos 1914 sabahı İstanbul Limanı'na demir atarlar. Kruvazörlerin İstanbul a gelmeleri büyük bir gerginlik yaratmıştır, çünkü Osmanlı Devleti, Boğazlar Antlaşması gereği boğazları tüm savaş gemilerine kapalı tutmak durumundadır. Alman Donanması na bağlı bu gemilerin Boğaz dan geçişine izin vermek savaş nedeni sayılacaktır. Ancak Osmanlı Devleti, bu gemileri Almanya dan satın alındığını açıklaması gerginliği ertelemiştir.

9 Ertesi gün, 29 Ekim 1914 tarihinde bu gemiler Novorossisk ve Sivastopol adlı Rus limanlarını topa tutarlar. Aynı gün içinde diğer Osmanlı savaş gemileri, en başta Gayret ve Muavenet gemileri olmak üzere diğer bir Rus limanı olan Odessa' yı bombalarlar. Bu operasyonlar sırasında birkaç Rus gemisi de imha edilir. Bu taarruz, Enver Paşa'nın 25 Ekimde Amiral'e verdiği yazılı emre dayanmaktadır. Söz konusu gemiler 16 Ağustos 1914 tarihinde Yavuz Sultan Selim (Goeben) ve Midilli (Breslau) adlarıyla Osmanlı Donanması na katılmışlardır artık. Bu gemilerdeki Alman mürettebat, Osmanlı Donanması na ait subay ve erat üniformaları giyerek gemilerdeki görevlerini sürdürmüşler, Amiral Souchon (9 Eylül 1914) ise Osmanlı Donanması Komutanlığı na getirilmiştir. Böylece Almanya, bu silahları hem Rus limanlarını vurmak için, hem de Osmanlı Devleti'ni bir oldu bittiye getirerek savaşın içine çekmekte kullanılacaktır. Bütün bu olaylar devam ederken Osmanlı Devleti'nin siparişi üzerine İngiliz tersanelerinde inşa edilmiş olan Sultan Osman I ve Reşadiye isimli gemilerin teslim edilmeyeceği Winston Churchill tarafından açıklanmıştır. Teslim almaya giden ekibin komutanı Rauf (Orbay) Bey eli boş dönmüştür. O günler Osmanlı Devleti için oldukça zor ve sorunlu günlerdir. Osmanlı Devleti üzerinde büyük bir baskı vardır. Sorunlar her geçen gün artmakta ve verilecek kararlar önem kazanmaktadır. Ve bir gün, Osmanlı hükümeti gizli bir karar alarak, Alman İmparatorluğu nun müttefiki olacak ve İttifak Devletlerinin yanında savaşa katılacaktır. Bu kararın ardından, Yavuz ile Midilli, Hamidiye ve Berk kruvazörleri ile birlikte bir grup destroyeri de yanlarına alarak 28 Ekim 1914 tarihinde gizlice demir alarak Karadeniz' deki Rus limanlarına hareket eder. Önemli Rus limanları olan Novorossisk, Sevastopol, Tedosya ve Odessa alevler içindedir. Bir mayın ve onbeş askeri nakliye gemisi batırılmış, bir torpidoya ağır hasar verilmiştir. Bir kömür gemisi 3'ü subay 75 personeliyle esir alınmıştır. Novorossisky'de buğday silolarıyla elli petrol deposu tahrip edilmiştir. Osmanlı Devleti büyük bir savaşa, Birinci Dünya Savaşı na girmiştir artık. Alman (sonradan Osmanlı İmparatorluğu) savaş kruvazörü Breslau (Midilli) Geoben ve Breslau yalnız Türk ve Dünya tarihinin önemli öğelerinden değildir yalnız. Bir çok alanda olduğu gibi girmiştir edebiyatımıza da. Günümüz önemli yazarlarından Sunay AKIN a da konu olmuş, Önce Çocuklar ve Kadınlar adlı eserinde şöyle yer vermiştir; 1911 yılının 28 Mart günü, Hamburg da denize indirilen Yavuz zırhlısı, Geoben adıyla Alman donanmasına katılır Kasım ayında Breslau yla birlikte Akdeniz de görevlendirilir. İki yıl sonra, Çanakkale Limanı na demirleyen gemiler, 5 milyon Osmanlı altınına satın alınırlar. 16 Ağustos 1914 te, İstanbul da direklerine Türk sancağı çekilirken, Geoben in adı Yavuz Sultan Selim Breslau nun adı ise Midilli olarak değiştirilir. Gemiler aynı yıl iki torpidobot ile birlikte Karadeniz e çıkarlar. Yavuz, Sivastapol ve Odesa limanlarını topa tutar. Böylelikle de Osmanlı Devleti, Fransa, Rusya ve İngiltere nin karşı cephesinde yer alarak, Birinci Dünya Savaşı na girmiş olur. Bu paylaşım savaşından Osmanlı yenik ayrılırken, Yavuz da, Mondros Antlaşması gereği İzmit Körfezi ne hapsedilir. Özgürlüğüne ise Cumhuriyet in ilanı ile kavuşur.

10 SIĞACIK KÖRFEZİ NE DEMİR ATIYORUZ Sığacık Körfezi; gerçekten görülmesi ve yaşanması gereken, bir çok koyu yan yana bünyesinde barındıran Ege nin eşsiz parçalarından biridir. Sığacık Körfezi; batısında Teke Burnu ile onun 14 mil gündoğusu-keşişleme yönündeki Doğanbey Burnu arasında kalır. Kıran Dağları; körfezin batı yakasında 700 metreye kadar yükselir. Dağlar Teke Burnu na ulaştığında 400 metreye kadar alçalır. Teke Burnu nu ucunda bir demir çaktı feneri mevcuttur. Körfezin batı yakasındaki tek liman ve koy Gökliman dır. Sığacık Körfezi nin doğu yakasında yer alan Doğanbey Yarımadası da dağlıktır ve Doğanbey Burnu ile son bulur. Burnun hemen 1 mil kadar keşişlemesinde üzerinde beyaz demir fener kulesi ile Doğanbey Adası karşılar sizi. Körfezin bu yakasında koca koca siteler ile yapılaşma mevcuttur. Gökliman Koyu na girildikçe iki kola ayrılır. Doğuda bulunan ilk koy ve karayel yönündeki esas liman. İlk koy fazla girmez. Yarıdan sonrasında sığlaştığı düşünülürse 6-7 metrede demirleyip doğu veya batı yakasına çıma tutulursa rahat edilir. Esas limana gelince; dip yapısı kumdur ve demir tutar. Ortalarda 9-11 metre olan derinlik, sonlara doğru düşer. 4-6 metrelere demir atıp kıçtan koltuk alınır. Her havaya kapalı koy, bölgenin en korunaklı koyudur. Koyun karayolu bağlantısı vardır. Sığacık Körfezi nin rüzgarı meşhurdur. Meltem ve kuzey yönlü havalar geniş körfezden aşağı, denizleri de önüne katarak, dışarıda esen rüzgarın birkaç misli kuvvetinde eser. GÖKLİMAN (KOKAR) KOYU (38 8'27"N '32"E) Sığacık Körfezi nin batı yakasında yer alan Gökliman, nam-ı diğer Kokar Koyu son derece korunaklı, doğa harikası mükemmel bir koydur. Teke Burnu nun 2 mil kuzeyinde yer alır. Üstad Sadun BORO da Vira Demir adlı kitabında Gökliman a yer vermiş ve şunları yazmıştır; Gökliman ın kendine özgü, vakşi, apayrı bir güzelliği vardır. Gecenin sessizliğini sabaha karşı keklik sesleri bozar. Lacivert kadife gibi suları tekneleri şefkatle okşar. İki koy ortasındaki yüksek ovada, keçi sürüsü olan

11 bir çoban ailesinin kulübesinden başka henüz bir yapılaşma başlamamıştır. Kokar, Çeşme Kuşadası arasında her havada, her boy teknenin rahatlıkla barınabileceği çok önemli bir limandır. Ne yazık ki bu önemini idrak edemeyen yetkililerin ilgisizliği sonucu, son yıllarda balık çiftliklerinin istilasına uğradı. Girişten itibaren ta nihayete kadar büyük koyun batı yakası, her yıl sayıları artmaya devam eden balık çiftlikleri ile doldu, şamandıraları koyun ortasına kadar çıktı. Eskiden her gece 8-10 irili ufaklı yatın kaldığı bu eşsiz koyda, yat trafiği de asgariye indi!.. Sığacık Körfezi'nde balık çiftliği. Gök Liman'dan yargı kararı ile çıkmışlar ama Körfez girişindeki yeni konumları deniz severler tarafından riskli bulunmaktadır. Gökliman küçük koydan bir görüntü. Evet, 2005 yılında sayın Sadun BORO koydaki balık çiftliklerinden böyle bahsetmişti. Günümüzde bu balık çiftlikleri artık koyun girişine taşındı. Daha önceleri koyun içinde balık çiftlikleri bulunan koyda, şimdi açıkta bulunan çiftliklerin sadece lojistik istasyonları var. Konaklamanıza kesinlikle engel değil. Ancak suyun yıllar içinde netleşmesi gerekecek. Gökliman Kokar Koyu, dik kayalık araziden dolayı zor fark edilir. İç kısımlarda bir koy daha var. Bitki örtüsünü yeşil makiler ve zeytin ağaçları oluşturur. Sığacık Körfezi nin bazı bölgelerinde balık çiftlikleri var. Seyir yaparken dikkatli olmak gerekir.

12 Fener Kalamış caddesi No: 68 / 1 Kalamış -İstanbul TEL: FAX: bilgi@yelkendersi.com

Çanakkale Geçilmez! Şehitler Haykırdı:

Çanakkale Geçilmez! Şehitler Haykırdı: Şehitler Haykırdı: Çanakkale Geçilmez! Yazan: SAFA TEKELİ Ç anakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen zafer, Türkiye'nin geleceği için bir dönüm noktasıdır. Kara, hava ve deniz güçlerinin; her türlü teknoloji

Detaylı

ERGO - MIYC KIŞ TROFESİ 3.AYAK YAT YARIŞLARI

ERGO - MIYC KIŞ TROFESİ 3.AYAK YAT YARIŞLARI 3.Ayak 1.Yarış Kesin Sonuçlar / 07 Mart 2015 Bordo2 TUR 4446 Matrak II Prototype Orhan Özdaş TUR 1 1,152 11:13:06 01:03:06 01:12:41 1 Bordo5 TUR441 Orfoz A 40 RC ıskender Akbaş TUR 2 1,098 11:20:56 01:10:56

Detaylı

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ III

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ III SUNUŞ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... III BİRİNCİ BÖLÜM SİYASİ, COĞRAFİ DURUM VE ASKERÎ GÜÇLER 1. Siyasi Durum... 1 a. Dış Siyasi Durum... 1 b. İç Siyasi Durum... 2 (1) Birinci Dünya Savaşı Öncesi Osmanlı Devleti

Detaylı

TROFE KUPASI SAHİBİ; FLAYING BOX, LADY DENİZ

TROFE KUPASI SAHİBİ; FLAYING BOX, LADY DENİZ TROFE KUPASI SAHİBİ; FLAYING BOX, LADY DENİZ THE MARMARA BAYK KIŞ TROFESİ IRC A SINIFININ TROFE KUPASI SAHİBİ FLAYING BOX -LEMON ARKAS TEKNESİ, IRC B SINIFININ TROFE KUPASI SAHİBİ LADY DENİZ TEKNESİ OLDU.

Detaylı

TurkSail - Yelkencilerin Evi Perşembe, 30 Nisan :35 - Son Güncelleme Perşembe, 30 Nisan :08

TurkSail - Yelkencilerin Evi Perşembe, 30 Nisan :35 - Son Güncelleme Perşembe, 30 Nisan :08 Wings kredi kartlarının ana sponsorluğunda Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından düzenlenen Wings Kış Trofesi nin VI. Ayak yarışları 25-26 Nisan da yapıldı. Bu yarışı BAYK yönetimi Hollanda

Detaylı

FAALİYETİN ADI TARİHİ YERİ SINIFLAR

FAALİYETİN ADI TARİHİ YERİ SINIFLAR FAALİYETİN ADI TARİHİ YERİ SINIFLAR OCAK 1 Dragon İlkbahar Serisi 1.Yarış 09-10 Ocak Bodrum/BAYK Dragon 2 ERGO-MIYC Kış Trofesi 1.Ayak 09-10 Ocak Marmaris Yat 3 CFM BAYK Kış Trofesi 1.Ayak 16-17 Ocak Bodrum/BAYK

Detaylı

KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ

KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyesi M.Faruk OKUYUCU İMEAK DTO Deniz Turizmi & Kaynakları Birim Yetkilisi İpek BAYRAKTAR SAPMAZ 26-27 Şubat 2016

Detaylı

YARIŞ İLANI. 26.04.2013 Cuma gününe kadar: TAYK Ataköy Marina Sahil Yolu 34158 Ataköy Tel : 0 212 560 56 55-560 56 95 Fax: 0 212 560 56 16

YARIŞ İLANI. 26.04.2013 Cuma gününe kadar: TAYK Ataköy Marina Sahil Yolu 34158 Ataköy Tel : 0 212 560 56 55-560 56 95 Fax: 0 212 560 56 16 YARIŞ İLANI 1.YARIŞIN ADI: TAYK SPORTBOATS KUPASI 2. TARİH: 28.04.2013 - Pazar 3. EV SAHİBİ: TAYK 4. SEKRETERLİK: Kalamış Yelken Kulübü dersanesi 26.04.2013 Cuma gününe kadar: TAYK Ataköy Marina Sahil

Detaylı

ÇANAKKALE DENİZ MUHAREBELERİNİN DENİZDE DÖNEMİN ŞARTLARINA GÖRE TASARLANMIŞ SAVAŞ GEMİSİNDE KRİTİK OLAYLARIN YAŞANDIĞI YER VE SIRAYA GÖRE TANITILMASI

ÇANAKKALE DENİZ MUHAREBELERİNİN DENİZDE DÖNEMİN ŞARTLARINA GÖRE TASARLANMIŞ SAVAŞ GEMİSİNDE KRİTİK OLAYLARIN YAŞANDIĞI YER VE SIRAYA GÖRE TANITILMASI ÇANAKKALE DENİZ MUHAREBELERİNİN DENİZDE DÖNEMİN ŞARTLARINA GÖRE TASARLANMIŞ SAVAŞ GEMİSİNDE KRİTİK OLAYLARIN YAŞANDIĞI YER VE SIRAYA GÖRE TANITILMASI Barış BULUT 1 Bouvet Ocean Irresistible Bouvet gemisindeki

Detaylı

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yaptığı 1 milyon liralık araç yatırımı kapsamında 10 adet damperli

Detaylı

TURKCELL PLATINUM BOSPHORUS CUP 2015 EK TALİMAT 1

TURKCELL PLATINUM BOSPHORUS CUP 2015 EK TALİMAT 1 TURKCELL PLATINUM BOSPHORUS CUP 2015 EK TALİMAT 1 1. Yarış sekreterliği, Türkiye Yelken Federasyonu(TYF) İstanbul ofisidir. Adres: Cavit Çıtak Sok. Ceritoğlu Apt. No:3/1 Kalamış Kadıköy/İstanbul Tel: 0

Detaylı

TEKNELERİN GEMİ İLE TAŞINMASINA DAİR ÇALIŞMA HAYDARPAŞA FETHİYE ÖRNEĞİ

TEKNELERİN GEMİ İLE TAŞINMASINA DAİR ÇALIŞMA HAYDARPAŞA FETHİYE ÖRNEĞİ 3. ULUSAL DENİZ TURİZMİ SEMPOZYUMU -2016- GİRİŞİMCİLİK VE YENİ FİKİRLER TEKNELERİN GEMİ İLE TAŞINMASINA DAİR ÇALIŞMA HAYDARPAŞA FETHİYE ÖRNEĞİ DUYGU DERNEK BİRSEN KOLDEMİR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 26-27 ŞUBAT

Detaylı

YAPI KREDİ PRIVATE BANKING YAT YARIŞLARI YARIŞ İLANI 26 27 HAZİRAN 2010 İSTANBUL

YAPI KREDİ PRIVATE BANKING YAT YARIŞLARI YARIŞ İLANI 26 27 HAZİRAN 2010 İSTANBUL İSTANBUL YELKEN KULÜBÜ / NAVİGA MAGAZİN YAPI KREDİ PRIVATE BANKING YAT YARIŞLARI YARIŞ İLANI 26 27 HAZİRAN 2010 İSTANBUL 1 Uygulanacak Kurallar Yarışlar, Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) Yelken Yarış

Detaylı

Pirat Sınıf Komitesi

Pirat Sınıf Komitesi Türkiye Yelken Federasyonu Pirat Sınıf Komitesi 2011-2012 Faaliyet Raporu 1 S a y f a , 2011-2012 döneminde aşağıdaki faaliyetleri gerçekleştirmiştir; 2011 Yılı Faaliyetleri - Uluslararası Pirat Birliği

Detaylı

Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın

Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın Yelken sporuna gönül vermiş 4 kadın yelkenci 70 gün sürecek seyahatlerine başlamadan önce Bodrum Belediyesini ziyaret etti. Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı

Detaylı

775QSU& b T Ü R K İY E C U M H U R İY E T İN İN H E D E F İ; BİR A Ç IK D E N İZ D E V L E T İ O LM AK TIR. Fahri S. K O R UTÜRK

775QSU& b T Ü R K İY E C U M H U R İY E T İN İN H E D E F İ; BİR A Ç IK D E N İZ D E V L E T İ O LM AK TIR. Fahri S. K O R UTÜRK 775QSU& b T Ü R K İY E C U M H U R İY E T İN İN H E D E F İ; BİR A Ç IK D E N İZ D E V L E T İ O LM AK TIR. Fahri S. K O R UTÜRK TÜRK DONANMA VAKFI İSTANBUL İL BŞK. LlGl Kuzey Deniz Saha Komutanlığı karsısında

Detaylı

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU Bodrum da, Yunanistan ın İstanköy (Kos) Adası ve Bodrum a karşılıklı yolcu taşıyacak olan katamaran tipi feribot, sezonun ilk seferini İsrailli turistlerle

Detaylı

SOUCHON UN OLDUBİTTİSİ

SOUCHON UN OLDUBİTTİSİ SOUCHON UN OLDUBİTTİSİ Eylül ortasında Yavuz Sultan Selim, Midilli ve Osmanlı donanmasının işe yarar gemileri savaşa hazır hale gelmiş ve Amiral Souchon komutasındaki Osmanlı filosu Marmara denizinde tatbikatlara

Detaylı

Ünlü denizci Sadun Boro, Gökova da anıldı

Ünlü denizci Sadun Boro, Gökova da anıldı Ünlü denizci Sadun Boro, Gökova da anıldı 1965 yılında Kısmet adlı 10.5 metrelik teknesi ile dünya turu yapan ünlü Türk denizcisi Sadun Boro, Gökova koyu girişinde düzenlenen bir etkinlik ile anıldı. Sadun

Detaylı

EN BÜYÜK BALIĞI, BODRUM DA ALP KIRŞAN VE EKİBİ YAKALADI

EN BÜYÜK BALIĞI, BODRUM DA ALP KIRŞAN VE EKİBİ YAKALADI EN BÜYÜK BALIĞI, BODRUM DA ALP KIRŞAN VE EKİBİ YAKALADI Bodrumda 29-30 ekim tarihlerinde düzenlenen 7. Bodrum Uluslararası Sportif Balıkçılık Turnuvası nda en büyük balık ödülünü Alp Kırşan ve ekibi kazandı.

Detaylı

yer alarak renklendirdiği Famous Cup ın ilk dakikalarındaki düşük hava sonradan artınca herkesin keyfi yerine geldi.

yer alarak renklendirdiği Famous Cup ın ilk dakikalarındaki düşük hava sonradan artınca herkesin keyfi yerine geldi. TurkSail - Yelkencilerin Evi - Ünlüsü ve rüzgarı bol eğlenceli yarış Salı 29 Eylül 2009 22:02 - Son Güncelleme Çarşamba 30 Eylül 2009 02:18 BAYK tarafından Maserati Marina Yacht Club desteğinde düzenlenen

Detaylı

a gelen İspanyolların 135 yıllık tarihi yelkenli eğitim gemisi 12 Türk öğrenci ile Akdeniz seyrine hazırlanıyor.

a gelen İspanyolların 135 yıllık tarihi yelkenli eğitim gemisi 12 Türk öğrenci ile Akdeniz seyrine hazırlanıyor. Çarşamba 26 Ağustos 2009 17:16 - Son Güncelleme Çarşamba 26 Ağustos 2009 18:01 İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı nın Denizcilik Projeleri kapsamında İstanb ul a gelen İspanyolların 135 yıllık

Detaylı

ol arak İngiltere nin en ünlü yarış organizasyonlarından biri olan Cowes Week e götürüldü. izlenimlerini bizlerle paylaştı.

ol arak İngiltere nin en ünlü yarış organizasyonlarından biri olan Cowes Week e götürüldü. izlenimlerini bizlerle paylaştı. American Express Turgutreis Cup ın birincisi olan Fenerbahçe-Garanti Sailing ekibi büyük ödül ol arak İngiltere nin en ünlü yarış organizasyonlarından biri olan Cowes Week e götürüldü. Orada bambaşka bir

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI DÜNYA KRUVAZİYER PAZARI NEREYE GİDİYOR? Hazırlayan: Mine Güneş Kruvaziyer destinasyonlar içerisinde, son yıllara kadar

Detaylı

10 AĞUSTOS 1914, PAZARTESİ

10 AĞUSTOS 1914, PAZARTESİ 10 AĞUSTOS 1914, PAZARTESİ 10 Ağustos Pazartesi gününün ilk saatlerinde Goeben ve Breslau Donusa adasında kömür ikmaline devam ederken Saat 01 de İstanbul daki Alman deniz ataşesi Albay Humann ın İzmir

Detaylı

BAŞARILI YARIŞLAR DİLERİZ YARIŞ KOMİTESİ

BAŞARILI YARIŞLAR DİLERİZ YARIŞ KOMİTESİ 22-27 EKİM 2012 XXIV. BODRUM CUP EK YARIŞ TALİMATI - 1 1.Bu yarış toplam 5 etaptan oluşan bir seri yarıştır. 2. PROGRAM 22 EKİM 2012: BODRUM İSKELE MEYDANI Radyo Müzik, Dans, Bando ve Animasyon Grupları

Detaylı

Hürriyet yazarı Gila Benmayor,bugünkü yazısını TURMEPA nın bir araştırmasından yola çıkarak kaleme almış.

Hürriyet yazarı Gila Benmayor,bugünkü yazısını TURMEPA nın bir araştırmasından yola çıkarak kaleme almış. İçinden deniz geçen sohbetlerin ana konusudur denizciliğimiz ve denize bakışımız. Yelkene ilgi yok. Basın yelken haberlerine yer vermiyor diye yakınırız. Peki deniz bu ilgiden payına düşeni alıyor mu?

Detaylı

TÜRKİYE AÇIKDENİZ YARIŞ KULÜBÜ Turkish Offshore Racing Club

TÜRKİYE AÇIKDENİZ YARIŞ KULÜBÜ Turkish Offshore Racing Club TAYK / ÇARŞAMBA AKŞAMI KUPASI YARIŞI YARIŞ İLANI 30 MAYIS 2007 1. UYGULANACAK KURALLAR Yarışlar, Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) Yelken Yarış Kuralları (RRS) 2005-2008, Türkiye Yelken Federasyonu

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü DENİZ TURİZMİNDE YEREL YÖNETİMLERİN ROLÜ Hazırlayan ve Sunan Kpt. Cem HODOĞLUGİL Muğla Muğla 1480 km ile Türkiye nin en uzun kıyı

Detaylı

K. Sarıöz Goeben den Yavuz a

K. Sarıöz Goeben den Yavuz a YAVUZ KARDENİZ DE Rus ordularının doğu cephesi üzerinden yaptıkları saldırılara karşı koyabilmek üzere tüm malzeme ve cephanenin gemilerle İstanbul dan Trabzon a taşınması gerekiyordu. 7 Kasım günü üç

Detaylı

ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI TERSANELER VE KIYI YAPILARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HEDEF 2023 İZMİR LİMANLARI

ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI TERSANELER VE KIYI YAPILARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HEDEF 2023 İZMİR LİMANLARI ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI TERSANELER VE KIYI YAPILARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HEDEF 2023 İZMİR LİMANLARI ÜLKEMİZDEKİ KIYI TESİSLERİ Uluslararası sefer yapan gemilere açık 178 kıyı tesisimiz

Detaylı

Helly Hansen, SW, Suadiye Yacht Cup Olimpic Sail Katkıları ile 03 MAYIS 2014 İSTANBUL YARIŞ İLANI

Helly Hansen, SW, Suadiye Yacht Cup Olimpic Sail Katkıları ile 03 MAYIS 2014 İSTANBUL YARIŞ İLANI Helly Hansen, SW, Suadiye Yacht Cup Olimpic Sail Katkıları ile 03 MAYIS 2014 İSTANBUL YARIŞ İLANI 1 Uygulanacak Kurallar 1.1 Uluslararası Yelken Federasyonunun (ISAF) Yelken Yarış Kuralları (RRS) 2013-2016

Detaylı

Dünyadaki yelken tutkunlarının gözü yarın İstanbul da olacak. Zira Vendee Globe ile dünya çevresini dolaşan yarış makineleri

Dünyadaki yelken tutkunlarının gözü yarın İstanbul da olacak. Zira Vendee Globe ile dünya çevresini dolaşan yarış makineleri Dünyadaki yelken tutkunlarının gözü yarın İstanbul da olacak. Zira Vendee Globe ile dünya çevresini dolaşan yarış makineleri yarın İstanbul da bir gösteri yarışı yapacak. Cumartesi günü ise İstanbul Europa

Detaylı

h akimdi. Zira tüm hava tahminleri yok hava ya işaret ediyordu.

h akimdi. Zira tüm hava tahminleri yok hava ya işaret ediyordu. Shop&Miles Bosphorus Cup un Boğaziçi parkurundaki startına gelen tüm teknelerde umuts uzluk h akimdi. Zira tüm hava tahminleri yok hava ya işaret ediyordu. Ama İstanbul Boğazı tahminleri yanılttı. İstanbul

Detaylı

Sarıkamış. Dersleri. Yılmadan Yorulmadan Dr. Cihangir Dumanlı

Sarıkamış. Dersleri. Yılmadan Yorulmadan Dr. Cihangir Dumanlı Yılmadan Yorulmadan Dr. Cihangir Dumanlı Sarıkamış Dersleri 103 yıl önce Birinci Dünya Savaşının başlangıcında Doğu (Kafkas) Cephesinde yaşanan olaylar her düzeyde alınacak çok acı derslerle doludur. Sarıkamış

Detaylı

Yalıkavak, Türkiye Yelken Federasyonu Yarı Yıl Kupasına ev sahipliği yapıyor

Yalıkavak, Türkiye Yelken Federasyonu Yarı Yıl Kupasına ev sahipliği yapıyor Yalıkavak, Türkiye Yelken Federasyonu Yarı Yıl Kupasına ev sahipliği yapıyor Türkiye Yelken Federasyonu ve Yalıkavak Belediyesi nin organizasyonluğunda gerçekleştirilen Türkiye Yelken Federasyonu Yarı

Detaylı

TAYK tarafından düzenlenen Fahir Çelikbaş Kupası nın ikinci yarışında da hava tahminler doğrultusunda

TAYK tarafından düzenlenen Fahir Çelikbaş Kupası nın ikinci yarışında da hava tahminler doğrultusunda TAYK tarafından düzenlenen Fahir Çelikbaş Kupası nın ikinci yarışında da hava tahminler doğrultusunda güzel esti ve ortaya keyifli bir yarış çıktı.. Kupanın hafif havada yapılan ilk yarışında yaşanan OCS

Detaylı

Gemi nedir? Gemi tipleri nelerdir?

Gemi nedir? Gemi tipleri nelerdir? Gemi nedir? Gemi,deniz, nehir ve göllerde yolcu veya yük taşımak amacıyla kullanılan deniz araçlarıdır. Birçok çeşidi vardır. 1.Yük gemileri Gemi tipleri nelerdir? A. KURU YÜK GEMİLERİ (GENERAL CARGO SHIP

Detaylı

TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU PİRAT SINIF KOMİTESİ 2014 TYF TÜRKİYE PİRAT TROFESİ

TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU PİRAT SINIF KOMİTESİ 2014 TYF TÜRKİYE PİRAT TROFESİ TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU PİRAT SINIF KOMİTESİ 2014 TYF TÜRKİYE PİRAT TROFESİ Genel Yarış İlanı Türkiye Yelken Federasyonu nun 2014 yılı Faaliyet Programı nda yer alan 2014 TYF Türkiye Pirat Trofesi 5

Detaylı

Dünyanın meşhur su kanalı ve boğazları

Dünyanın meşhur su kanalı ve boğazları Dünyanın meşhur su kanalı ve boğazları Dünayadaki su yolları çağlar değişse de stratejik önemini muhafaza ediyor. 11.06.2017 / 13:10 Uluslararası ticaretin en önemli güzergahlarını barındıran dünya üzerindeki

Detaylı

TurkSail - Yelkencilerin Evi - TAYK ın yarışında iki yat uçtu Pazartesi, 01 Aralık :20 - Son Güncelleme Pazartesi, 01 Aralık :52

TurkSail - Yelkencilerin Evi - TAYK ın yarışında iki yat uçtu Pazartesi, 01 Aralık :20 - Son Güncelleme Pazartesi, 01 Aralık :52 Pazartesi 01 Aralık 2008 23:20 - Son Güncelleme Pazartesi 01 Aralık 2008 23:52 TAYK Kış Kupası nın ikinci yarışı için start hattında buluşan yatlarda ilk yarışı yapamamış olmanın bilenmişliği hakimdi.

Detaylı

Suadiye Yelken Kulübü Yat Yarışı YARIŞ İLANI

Suadiye Yelken Kulübü Yat Yarışı YARIŞ İLANI Suadiye Yelken Kulübü Yat Yarışı YARIŞ İLANI 16 MAYIS 2015 İSTANBUL 1 Uygulanacak Kurallar 1.1 Uluslararası Yelken Federasyonunun (ISAF) Yelken Yarış Kuralları (RRS) 2013-2016 1.2 Türkiye Yelken Federasyonu

Detaylı

Fransa ya Yelken Açtı

Fransa ya Yelken Açtı Fransa ya Yelken Açtı 2005 Yılında Fransa ya yerleşerek aldığı eğitimlerin ardından 2011 yılında 6,5 metrelik yatıyla Dünya nın önemli açık deniz yelkencilik yarışmalarından biri olan Mini Transat a katılan

Detaylı

Halit Narin Kupası Yelken Yarışlarını Kazanan Genç Sporcular Belli Oldu

Halit Narin Kupası Yelken Yarışlarını Kazanan Genç Sporcular Belli Oldu Halit Narin Kupası Yelken Yarışlarını Kazanan Genç Sporcular Belli Oldu Türkiye nin en büyük ve en kapsamlı yelken yarışlarından biri olan 9.Halit Narin Kupası yelken yarışlarında kazanan genç yelkencilerin

Detaylı

VIAPORT MARINA - KYK CUP, 27.06.2015

VIAPORT MARINA - KYK CUP, 27.06.2015 1954 KALAMIŞ YELKEN KULÜBÜ VIAPORT MARINA - KYK CUP, 27.06.2015 YARIŞ İLANI 1. UYGULANACAK KURALLAR Türkiye Yelken Federasyonu 2015 Yılı Genel Yat Yarış Talimatı Madde-1 geçerlidir. 2. YARIŞLARIN AÇIK

Detaylı

Yazan: Ahmet Muhittin ÖNEY Yayınlayan: Mesut BARAN (Yelken Dünyası / Ocak 1994 / Sayı 117)

Yazan: Ahmet Muhittin ÖNEY Yayınlayan: Mesut BARAN (Yelken Dünyası / Ocak 1994 / Sayı 117) Büyük Yarış a katılan yatları Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı nda gece seyri bekliyor. Ve ticaret yolunda Uluslararası Çatışmayı Önleme Kuralları geçerli olacak. Hem yelken dünyasının iki önemli ismini

Detaylı

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü Yelken Okulu

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü Yelken Okulu Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü Yelken Okulu 38 yıldır, Deniz Kuvvetleri Kupası ve Marmara Kupası gibi Türkiye nin en prestijli açık deniz yarışlarının yanı sıra, her yıl 30 a yakın yarış organize eden

Detaylı

PENDİK YELKEN KULÜBÜ MARİNTURK KUPASI YAT YARIŞI YARIŞ İLANI. 18 19 Mayıs 2013

PENDİK YELKEN KULÜBÜ MARİNTURK KUPASI YAT YARIŞI YARIŞ İLANI. 18 19 Mayıs 2013 PENDİK YELKEN KULÜBÜ MARİNTURK KUPASI YAT YARIŞI YARIŞ İLANI 1 ORGANİZASYON OTORİTESİ 18 19 Mayıs 2013 Yat Yarışı 18 19 Mayıs 2013 tarihlerinde Pendik Marinturk İstanbul City Port işbirliği ile Pendik

Detaylı

I.DÜNYA SAVAŞI ve BALKANLAR

I.DÜNYA SAVAŞI ve BALKANLAR I.DÜNYA SAVAŞI ve BALKANLAR İKİNCİ WİLHELM İN DEĞİŞEN RUSYA POLİTİKASI 1890 Bismarck ın görevden alınması Rusya nıngüvence Antlaşması nın yenilenmesi talebinin reddedilmesi 1892 Rusya nın Fransa ile gizli

Detaylı

TÜRKİYE AÇIKDENİZ YARIŞ KULÜBÜ Turkish Offshore Racing Club

TÜRKİYE AÇIKDENİZ YARIŞ KULÜBÜ Turkish Offshore Racing Club XXXVI. YIL TAYK / DENİZ KUVVETLERİ KUPASI AÇIK DENİZ YAT YARIŞLARI 13 16 Temmuz 2007 1. UYGULANACAK KURALLAR Yarışlar, Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) Yelken Yarış Kuralları (RRS) 2005-2008, Türkiye

Detaylı

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü Yelken Okulu

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü Yelken Okulu Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü Yelken Okulu 38 yıldır, Deniz Kuvvetleri Kupası ve Marmara Kupası gibi Türkiye nin en prestijli açık deniz yarışlarının yanı sıra, her yıl 30 a yakın yarış organize eden

Detaylı

BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI, (1)

BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI, (1) BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI, 1914-1918 (1) Topyekûn Savaş Çağı ve İlk Büyük Küresel Çatışma Mehmet Beşikçi I. Dünya Savaşı nın modern çağın ilk-en büyük felaketi olarak tasviri Savaşa katılan toplam 30 ülkeden

Detaylı

{highslide}galeri/sydney_aslan_01.jpg{/highslide}{highslide}galeri/sydney_aslan_02.jpg{/highslid e}{highslide}galeri/sydney_aslan_03.

{highslide}galeri/sydney_aslan_01.jpg{/highslide}{highslide}galeri/sydney_aslan_02.jpg{/highslid e}{highslide}galeri/sydney_aslan_03. Rolex ana sponsorluğunda düzenlenen ve startı 26 Aralık ta verilecek 630 deniz mili mesafeli -Hobart yarışında Gecko yatının eski ortaklarından Aslan Morhayim de Arctos yatında yelken basacak ekipte. 116

Detaylı

1. Uygulanacak Kurallar

1. Uygulanacak Kurallar ISTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YELKEN FESTİVALİ 2 3 MAYIS 2018 1. Uygulanacak Kurallar YARIŞ İLANI Yarışlar, Uluslararası Yelken Federasyonu nun (World Sailing) Yelken Yarış Kuralları (RRS) 2017 2020,

Detaylı

K. Sarıöz Goeben den Yavuz a

K. Sarıöz Goeben den Yavuz a SON MUHAREBE 11 Ağustos 1914 günü Çanakkale boğazından Marmara ya giren Goeben ve Breslau hemen boğaz çıkışında bekleyen güçlü İngiliz ve Fransız filoları nedeniyle bir daha Ege ye çıkmamıştı. Ancak 1918

Detaylı

TAHLİSİYE SANDALI İNCELEME ve ARAŞTIRMA PROJESİ

TAHLİSİYE SANDALI İNCELEME ve ARAŞTIRMA PROJESİ TAHLİSİYE SANDALI 1 TAHLİSİYE SANDALI İNCELEME ve ARAŞTIRMA PROJESİ TAHLİSİYE SANDALI ve DENİZDEN CAN KURTARMA TARİHİ 18. yüzyılın sonuna doğru 1790 lı yıllarda, tahlisiye - denizden can kurtarmanın başladığını

Detaylı

MARMARA DENİZİNDE RİSK YÖNETİMİ VE ACİL MÜDAHALENİN PLANLANMASI. Serpil DURAK (Şube Müdürü)

MARMARA DENİZİNDE RİSK YÖNETİMİ VE ACİL MÜDAHALENİN PLANLANMASI. Serpil DURAK (Şube Müdürü) MARMARA DENİZİNDE RİSK YÖNETİMİ VE ACİL MÜDAHALENİN PLANLANMASI Serpil DURAK (Şube Müdürü) II. Marmara Denizi Sempozyumu İstanbul, Aralık 2015 İstanbul Boğazında Meydana Gelen Büyük Kazalar Tarih Kazaya

Detaylı

Başlıca Kıyı Tipleri, Özellikleri ve Oluşum Süreçleri

Başlıca Kıyı Tipleri, Özellikleri ve Oluşum Süreçleri Başlıca Kıyı Tipleri, Özellikleri ve Oluşum Süreçleri Dünya da bir birinden farklı kıyı tipleri oluşmuştur. Bu farklılıkların oluşmasında; Dalga ve akıntılar, Dağların kıyıya uzanış doğrultusu, Kıyılardaki

Detaylı

3 AĞUSTOS 1914, PAZARTESİ

3 AĞUSTOS 1914, PAZARTESİ 3 AĞUSTOS 1914, PAZARTESİ Pazartesi gününe Messina da giren Amiral Souchon geceyarısından hemen sonra Almanya nın Fransa ya ültimatom verdiği yönünde bir mesaj aldı. Bu mesaj üzerine Goeben ve Breslau

Detaylı

YARIŞ İLANI 14 NİSAN 2012

YARIŞ İLANI 14 NİSAN 2012 YARIŞ İLANI 14 NİSAN 2012 1 UYGULANACAK KURALLAR Yarışlar, Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) Yelken Yarış Kuralları (RRS) 2009 2012, ISAF Özel Açıkdeniz Yönetmeliği 2012 2013, ISAF Yönetmelik 20,

Detaylı

TYF Pirat Sınıf Komitesi 2013 Türkiye Pirat Ligi Yarış İlanı

TYF Pirat Sınıf Komitesi 2013 Türkiye Pirat Ligi Yarış İlanı TYF Pirat Sınıf Komitesi 2013 Türkiye Pirat Ligi Yarış İlanı Türkiye Yelken Federasyonu nun 2013 yılı Faaliyet Programı nda yer alan 2013 TYF Türkiye Pirat Ligi 5 etaptan oluşan bir şampiyona olarak gerçekleştirilecek

Detaylı

İLHAMİ ÖZDEN 22'İNCİ VODAFONE MAĞAZASINI İZMİR'DE AÇTI

İLHAMİ ÖZDEN 22'İNCİ VODAFONE MAĞAZASINI İZMİR'DE AÇTI İLHAMİ ÖZDEN 22'İNCİ VODAFONE MAĞAZASINI İZMİR'DE AÇTI Bodrum merkezli İçkale A.Ş. tarafından Türkiye nin en büyük cep merkezi Vodafone İzmir Store, İzmir in kurtuluş günü 9 Eylül tarihinde görkemli bir

Detaylı

Dunkirk'ün gerçek tarihi

Dunkirk'ün gerçek tarihi Dunkirk'ün gerçek tarihi Tüm zamanların ilk on savaş filmleri arasında gösterilen Dunkirk'te, savaşın gerçek kahramanları gözardı mı edildi? 17.08.2017 / 13:25 Hindistanlı askerlerin yardımı olmasaydı,

Detaylı

TASNİF DIŞI A. DONANMA KOMUTANLIĞI S.NU.: FAALİYETİN ADI : TARİHİ/SAATİ : FAALİYETİN İCRA YERİ :

TASNİF DIŞI A. DONANMA KOMUTANLIĞI S.NU.: FAALİYETİN ADI : TARİHİ/SAATİ : FAALİYETİN İCRA YERİ : A. DONANMA KOMUTANLIĞI 10:00-12:30 2. DONANMA KUPASI YAT YARIŞLARI 27-3. BANDO KONSERİ 4. GEMİCİLİK YARIŞMALARI 5. RESİM VE OBJE SERGİSİ 11:00-11:20 11:30-12:30 GARNİZON SİNEMA SALONU 6. TCG SALİHREİS

Detaylı

TurkSail - Yelkencilerin Evi (YENI) - MADMAX III Kaş önlerinde Salı, 28 Temmuz :57 - Son Güncelleme Salı, 28 Temmuz :18

TurkSail - Yelkencilerin Evi (YENI) - MADMAX III Kaş önlerinde Salı, 28 Temmuz :57 - Son Güncelleme Salı, 28 Temmuz :18 Onlardan yani Hopa dan yola çıkıp sadece yelken seyri ile Hatay a doğru yol alan Orhan Özdaş Kerim Gürçay dan son söz ettiğimizde İstanbul a yaklaşıyorlardı Oysa İstanbul artık çok gerilerde kaldı. Orhan

Detaylı

Küçük Tonaj Kimyasal & Ürün Tankerlerinin Bölgedeki Durumu. Ahmet Çolak 11 Haziran 2014

Küçük Tonaj Kimyasal & Ürün Tankerlerinin Bölgedeki Durumu. Ahmet Çolak 11 Haziran 2014 Küçük Tonaj Kimyasal & Ürün Tankerlerinin Bölgedeki Durumu Ahmet Çolak 11 Haziran 2014 DERS ALINAN DENİZ KAZALARI (GÖRSELLER) İLK OLARAK 11 ARALIK 1999 TARİHİNDE MALTA BAYRAKLI ERİKA TANKERİ FRANSA DUNKIRK

Detaylı

KALAMIŞ YELKEN KULÜBÜ

KALAMIŞ YELKEN KULÜBÜ 1954 KALAMIŞ YELKEN KULÜBÜ KALAMIŞ YELKEN KULÜBÜ TROFE 1. Ayak, Dr. Asım MACİT KUPASI 16.04.2016 YARIŞ İLANI 1. UYGULANACAK KURALLAR 1.1. WORLD SAILING (ISAF) Yelken Yarış Kuralları (RRS) 2013 2016 1.2.

Detaylı

SAYFA BELGELER NUMARASI

SAYFA BELGELER NUMARASI İÇİNDEKİLER SUNUŞ İÇİNDEKİLER... SAYFA BELGELER NUMARASI 1. 27 Ekim 1922 tarihinde İsmet Paşa nın Dışişleri Bakanlığına ve Fevzi Paşa nın Batı Cephesi Komutanlığına atanması... 1 2. İstanbul daki mevcut

Detaylı

DENİZ LİSESİ KOMUTANLIĞI

DENİZ LİSESİ KOMUTANLIĞI DENİZ LİSESİ KOMUTANLIĞI Geleceğin deniz subaylarının yetiştirildiği ilk eğitim yuvası olan ve kökleri Barbaros a, Turgut Reis e, Piri Reis e uzanan şerefli bir geçmişe sahip Deniz Lisesi, İstanbul Heybeliada

Detaylı

IV.HAFTA XX.YÜZYIL BAŞLARINDA OSMANLI İMPARATORLUĞU

IV.HAFTA XX.YÜZYIL BAŞLARINDA OSMANLI İMPARATORLUĞU IV.HAFTA XX.YÜZYIL BAŞLARINDA OSMANLI İMPARATORLUĞU Osmanlı Devleti nin 19. yüzyılda uyguladığı denge siyaseti bekleneni vermemiş; üç kıtada sürekli toprak kaybetmiş ve yeni yeni önem kazanan petrol Osmanlı

Detaylı

2017 CFM BAYK KIŞ TROFESİ NİSAN 2017 YARIŞ İLANI

2017 CFM BAYK KIŞ TROFESİ NİSAN 2017 YARIŞ İLANI 2017 CFM BAYK KIŞ TROFESİ 29-30 NİSAN 2017 YARIŞ İLANI 1. UYGULANACAK KURALLAR 1.1. Uluslararası Yelken Federasyonu (WORLD SAILING) Yelken Yarışı Kuralları (RRS) 2017-2020 1.2. Bodrum Açık Deniz Yelken

Detaylı

ı yat yarışları Mart Cumartesi ve Pazar günü İstanbul-Tuzla-İstanbul rotasında yapılacak.

ı yat yarışları Mart Cumartesi ve Pazar günü İstanbul-Tuzla-İstanbul rotasında yapılacak. İstanbul Yelken Kulübü ile Deniz Harp Okulu işbirliğinde düzenlenen 6 Yıl Çanakkale Deniz Zaferi Kupas ı yat yarışları 1 4-15 Mart Cumartesi Pazar günü İstanbul-Tuzla-İstanbul rotasında yapılacak Bu arada

Detaylı

TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU PİRAT SINIF KOMİTESİ FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU PİRAT SINIF KOMİTESİ FAALİYET RAPORU TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU PİRAT SINIF KOMİTESİ 2014 FAALİYET RAPORU Türkiye Yelken Federasyonu Pirat Sınıf Komitesi Toplantısı (1 Nisan 2014 Fenerbahçe/İstanbul) TYF Pirat Komitesi ve pirat sporcuları

Detaylı

Bursa Yelken Kulübü TİRİLYE KUPASI YELKENLİ YAT YARIŞI Yarış İlanı 05 MAYIS 2012

Bursa Yelken Kulübü TİRİLYE KUPASI YELKENLİ YAT YARIŞI Yarış İlanı 05 MAYIS 2012 Bursa Yelken Kulübü TİRİLYE KUPASI YELKENLİ YAT YARIŞI Yarış İlanı 05 MAYIS 2012 Bursa Yelken Kulübü Tirilye Kupası Yelkenli Yat Yarışı 5 Mayıs 2012 tarihinde Tirilye da yat sınıfında yapılacaktır. Ambulans

Detaylı

Türk Boğazları Bölgesi nde son elli yıl içinde 700 civarında deniz kazası meydana gelmiştir.

Türk Boğazları Bölgesi nde son elli yıl içinde 700 civarında deniz kazası meydana gelmiştir. Türk Boğazları ndan geçiş yapmakta olan uluslararası deniz trafiği ve mevcut yerel deniz trafiği, sayısal ve boyutsal olarak her geçen gün artmakta, bu artışlar da beraberinde deniz kazalarına sebebiyet

Detaylı

TÜRKİYE AÇIKDENİZ YARIŞ KULÜBÜ Turkish Offshore Racing Club

TÜRKİYE AÇIKDENİZ YARIŞ KULÜBÜ Turkish Offshore Racing Club XXII. YIL TAYK / KIŞ KUPASI YARIŞI -III 08 Aralık 2007 1. UYGULANACAK KURALLAR Yarışlar, Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) Yelken Yarış Kuralları (RRS) 2005-2008, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF)

Detaylı

Türkiye Denizcilik ve Lojistik

Türkiye Denizcilik ve Lojistik Türkiye Denizcilik ve Lojistik Türkiye İki kıtayı buluşturan, coğrafi konumu ve jeopolitik yapısı sebebiyle denizcilik ve lojistik faaliyetlerinde tarihte de bugün olduğu gibi kilit öneme sahip bir ülke

Detaylı

İstanbul d a toplanacak. Europian Pro Tour un startı İstan bul. d an verilecek.

İstanbul d a toplanacak. Europian Pro Tour un startı İstan bul. d an verilecek. Cuma 30 Ocak 2009 13:02 - Son Güncelleme Cuma 28 Ağustos 2009 00:50 Vendée Globe da ekipler dünya çevresindeki en zor sularda devam eden büyük mücadelelerini tamamlamak üzere. Bu yarışta kullanılan Imoca

Detaylı

MİLLİ MÜCADELE TRENİ www.egitimhane.com

MİLLİ MÜCADELE TRENİ www.egitimhane.com MİLLİ MÜCADELE TRENİ TRABLUSGARP SAVAŞI Tarih: 1911 Savaşan Devletler: Osmanlı Devleti İtalya Mustafa Kemal in katıldığı ilk savaş Trablusgarp Savaşı dır. Trablusgarp Savaşı, Mustafa Kemal in ilk askeri

Detaylı

08-09 Ağustos 2015 Karamürsel/Kocaeli

08-09 Ağustos 2015 Karamürsel/Kocaeli 2015 TÜRKİYE PİRAT LİGİ 5.Etap Karamürsel Yelken Kulübü Pirat Kupası 08-09 Ağustos 2015 Karamürsel/Kocaeli Yarış İlanı 2015 Türkiye Pirat Ligi 5.Etap Karamürsel YK Pirat Kupası, Türkiye Yelken Federasyonu

Detaylı

2017 CFM - BAYK KIŞ TROFESİ OCAK - MAYIS ÖN YARIŞ İLANI

2017 CFM - BAYK KIŞ TROFESİ OCAK - MAYIS ÖN YARIŞ İLANI 2017 CFM - BAYK KIŞ TROFESİ OCAK - MAYIS ÖN YARIŞ İLANI 1. UYGULANACAK KURALLAR 1.1. Uluslararası Yelken Federasyonu (WORLD SAILING) Yelken Yarış Kuralları (RRS) 2017 2020 1.2. 2015 TYF Genel Yat Yarış

Detaylı

1 AĞUSTOS 1914, CUMARTESİ

1 AĞUSTOS 1914, CUMARTESİ 1 AĞUSTOS 1914, CUMARTESİ Amiral Souchon 29 Temmuz günü henüz onarımları tamamlanmamış Goeben ile Pola dan Trieste ye geçmiş ve 30 Temmuz günü buradan güneye hareket etmişti. 1 Ağustos sabahı Adriyatik

Detaylı

27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi

27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi 27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi Palmarina Bodrum, Bodrum Belediyesi, TAV, Technogym ve TÜRSAB ana sponsorluğunda; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Deniz Ticaret

Detaylı

TEMEL METEOROLOJİ BİLGİSİ BAHAR 2018

TEMEL METEOROLOJİ BİLGİSİ BAHAR 2018 TEMEL METEOROLOJİ BİLGİSİ BAHAR 2018 TEMEL METEOROLOJİ BİLGİLERİNE NEDEN SAHİP OLMALIYIZ? GEZİLERDE Güvenli ve konforlu seyirler için. YARIŞLARDA Güvenli ve hızlı seyirler için. İyi denizci, ne zaman denize

Detaylı

6 yat yarı şı terk etti.

6 yat yarı şı terk etti. TAYK tarafından düzenlenen DTO Kupası Yat Yarışı'nda tahminler yanılmadı. Oldukça düşük bir havada yapılan yarışta alternatif rota uygulandı. Buna rağmen IRC4 IRC5 Destek sınıfında süresi içinde yarışı

Detaylı

ÇARŞI ESNAFININ BODRUM YOLCU LİMANINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

ÇARŞI ESNAFININ BODRUM YOLCU LİMANINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ ÇARŞI ESNAFININ BODRUM YOLCU LİMANINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ Bodrum Çarşı Esnaf temsilcileri, turizmine katkıları nedeniyle Global Port Bodrum yetkililerini ziyaret ederek teşekkür ettiler. Esnaf temsilcileri,

Detaylı

TÜRKİYE AÇIKDENİZ YARIŞ KULÜBÜ Turkish Offshore Racing Club

TÜRKİYE AÇIKDENİZ YARIŞ KULÜBÜ Turkish Offshore Racing Club XI. YIL TAYK / BOĞAZİÇİ KUPASI YARIŞI YARIŞ İLANI 30 HAZİRAN 2007 1. UYGULANACAK KURALLAR Yarışlar, Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) Yelken Yarış Kuralları (RRS) 2005-2008, Türkiye Yelken Federasyonu

Detaylı

XXXVIII. YIL DenizBank TAYK / DENİZ KUVVETLERİ KUPASI AÇIK DENİZ YAT YARIŞLARI YARIŞ İLANI

XXXVIII. YIL DenizBank TAYK / DENİZ KUVVETLERİ KUPASI AÇIK DENİZ YAT YARIŞLARI YARIŞ İLANI XXXVIII. YIL DenizBank TAYK / DENİZ KUVVETLERİ KUPASI AÇIK DENİZ YAT YARIŞLARI YARIŞ İLANI 17 21 TEMMUZ 2009 1 UYGULANACAK KURALLAR Yarışlar, Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) Yelken Yarış Kuralları

Detaylı

2015 TÜRKİYE PİRAT LİGİ

2015 TÜRKİYE PİRAT LİGİ 2015 TÜRKİYE PİRAT LİGİ Genel Yarış İlanı 2015 Türkiye Pirat Ligi 6 etaptan oluşan bir şampiyona olarak gerçekleştirilecek ve Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) himayesinde TYF Pirat Sınıf Komitesi ve Kulüpler

Detaylı

w w w. c o r p o r a t e s a i l i n g c u p. c o m

w w w. c o r p o r a t e s a i l i n g c u p. c o m TÜRKİYE'DE İLK KEZ KURUMLARA ÖZEL YELKEN EĞİTİM VE YARIŞ ORGANİZASYONU Corporate Sailing Cup ile kurum çalışanları şirketlerinin adını taşıyan teknelerinde kurumlarını gururla temsil ediyor Hakkımızda

Detaylı

BMW BOSPHORUS SAILING FEST 5 MAYIS 2013 YARIŞ İLANI

BMW BOSPHORUS SAILING FEST 5 MAYIS 2013 YARIŞ İLANI BMW BOSPHORUS SAILING FEST 5 MAYIS 2013 YARIŞ İLANI 1 UYGULANACAK KURALLAR Yarışlar, Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) Yelken Yarış Kuralları (RRS) 2013 2016, ISAF Özel Açıkdeniz Yönetmeliği 2012

Detaylı

Ulaşım Coğrafyası. Konu 10 Ulaşım biçimleri (Deniz ulaşımı)

Ulaşım Coğrafyası. Konu 10 Ulaşım biçimleri (Deniz ulaşımı) Ulaşım Coğrafyası Ulaşım Coğrafyası Konu 10 Ulaşım biçimleri (Deniz ulaşımı) DENĐZ ULAŞIMI Deniz Ulaşımı Deniz ulaşımının kökeni M.Ö. 3200 yıllarına kadar uzanmakta olup Mısır kıyı denizciliği ile başlamıştır

Detaylı

TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU NUN 01 OCAK-30 KASIM 2013 YILI DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 1. YURTİÇİ YARIŞLAR

TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU NUN 01 OCAK-30 KASIM 2013 YILI DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 1. YURTİÇİ YARIŞLAR . TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU NUN 01 OCAK-30 KASIM 2013 YILI DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 1. YURTİÇİ YARIŞLAR 28 Ocak-01 Şubat 2013 tarihleri arasında Muğla da Optimist-Laser Yarıyıl Kupası Yarışlara 450 sporcu

Detaylı

Teknomarin den 150 Euro Değerinde Hediye Çeki Acromarine Tekne Bakım ve Temizlik Seti Stanley Takım Çantası ve El Aletleri

Teknomarin den 150 Euro Değerinde Hediye Çeki Acromarine Tekne Bakım ve Temizlik Seti Stanley Takım Çantası ve El Aletleri İSTANBUL YELKEN KULÜBÜ / NAVİGA DERGİSİ CUP IŞALIM MI? YAT YARIŞLARI 23 24 HAZİRAN 2012 ÖDÜLLERİ IRC 1 Kaya Ropes 100 Metre İskota Ve Tekne Bağlama Halatı IRC 2 1 IRC 3 Delonghi -BQ 100- Grill Acromarine

Detaylı

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 08.01.2013 13.01.2013 2014 Yılı Fuar Tarihleri 07-12.01.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 08/09/10/12/13.01.2013 10:00-18:00

Detaylı

YARIġ ĠLANI. 2015ARKAS MĠLTA MARĠNA CUP YAT YARIġLARI 27-30 AĞUSTOS 2015

YARIġ ĠLANI. 2015ARKAS MĠLTA MARĠNA CUP YAT YARIġLARI 27-30 AĞUSTOS 2015 YARIġ ĠLANI 2015ARKAS MĠLTA MARĠNA CUP YAT YARIġLARI 27-30 AĞUSTOS 2015 1.UYGULANACAK KURALLAR 1.1.2015BAYK Genel Yarış Talimatı 1.2.Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) Yelken Yarış Kuralları (RRS)

Detaylı

ERGO - MIYC KIS TROFESI 3. AYAK YAT YARISLARI

ERGO - MIYC KIS TROFESI 3. AYAK YAT YARISLARI ERGO - MIYC KIS TROFESI 3. AYAK YAT YARISLARI MARMARIS ULUSLARARASI YAT KULUBU Results are final as of 14:22 on March 6, 2016 IRC 1 Divizyon Sailed: 4, Discards: 0, To count: 4, Rating system: IRC, Entries:

Detaylı

A) Siyasi birliklerini geç sağlamaları. B) Sömürge alanlarını ele geçirmek istemeleri. C) Sanayi devrimini tamamlayamamaları

A) Siyasi birliklerini geç sağlamaları. B) Sömürge alanlarını ele geçirmek istemeleri. C) Sanayi devrimini tamamlayamamaları 1. Almanya ve İtalya'nın; XIX. yüzyıl sonlarından itibaren İngiltere ve Fransa'ya karşı birlikte hareket etmelerinin en önemli nedeni olarak aşağıdakilerden hangisi gösterilebilir? A) Siyasi birliklerini

Detaylı

VODAFONE RED VE HTC SPONSORLUĞUNDA FAMOUS CUP TA ŞAMPİYON BELLİ OLDU

VODAFONE RED VE HTC SPONSORLUĞUNDA FAMOUS CUP TA ŞAMPİYON BELLİ OLDU VODAFONE RED VE HTC SPONSORLUĞUNDA FAMOUS CUP TA ŞAMPİYON BELLİ OLDU Bodrum Marina Yat Kulübü tarafından, Vodafone Red ve HTC sponsorluğunda düzenlenen Vodafone Red Famous Cup Yelken Yarışları, 21-22 Haziran

Detaylı

YARIŞ İLANI -1- 1. UYGULANACAK KURALLAR

YARIŞ İLANI -1- 1. UYGULANACAK KURALLAR 44. DENİZ KUVVETLERİ KUPASI 2015 ERTUĞRUL AÇIK DENİZ YAT YARIŞI (07-13 Ağustos 2015) 1.Etap: Sadun BORO Etabı (07-09 Ağustos 2015) 2.Etap: Deniz Bank Etabı (10-13 Ağustos 2015) 1. UYGULANACAK KURALLAR

Detaylı