Queen s University // BELFAST. Rockport School // BELFAST. Loreto School // BRAY GRUP / BİREYSEL YAŞ YURT GRUP / BİREYSEL YAŞ AİLE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Queen s University // BELFAST. Rockport School // BELFAST. Loreto School // BRAY GRUP / BİREYSEL 13-17 YAŞ YURT GRUP / BİREYSEL 12-16 YAŞ AİLE"

Transkript

1

2 irlanda Kuzeyde, Birleşik Krallığa bağlı olan Kuzey İrlanda ile komşu olan İrlanda Cumhuriyeti ya da bilinen adıyla İrlanda yaklaşık nüfusa sahiptir. Ülke 1 Ocak 1973 den bu yana Avrupa Birliği üyesidir ve Euro para birimini kullanmaktadır yılına kadar Birleşik Krallığa bağlı olan İrlanda, 6 Aralık 1921 tarihinde bağımsızlığını kazanmıştır. Başkent Dublin in nüfusu en son sayımlara gore civarındadır. Ülkede İngilizce ve İrlanda Gaelcesi olmak üzere 2 adet resmi dil bulunmaktadır. Bilinenin aksine İrlandalıların konuştuğu İngilizce, İngiltere dekine çok yakın olmakla beraber oldukça pürüzsüzdür. Mecburi eğitim 6-14 yaşları arasındadır. Ülkede ortalama 7000 civarında eğitim kurumu bulunmaktadır. 3 yapraklı yonca (shamrock) İrlanda nın en önemli simgelerindendir. İrlandalılar bu yoncanın kendilerine şans getirdiğine inanırlar. Köklü tarihi ve yapısı ile Avrupa nın en dikkat çekici ülkelerinden olan İrlanda ya yalnızca İrlanda Vizesi ile girilebilmektedir.

3 Queen s University // BELFAST GRUP / BİREYSEL YAŞ YURT Programımız, Kuzey İrlanda nın en güzel şehirlerinden Belfast ta bulunan Queens University kampüsünde düzenlenmektedir. Üniversite 150 yıldan bu yana eğitime devam eden oldukça köklü bir kurumdur. Seamus Heaney ve David Trimble gibi ünlü simalar da Queens de eğitim almışlardır. Dersler üniversite kampüsünde verilirken, konaklamalar 15 dk.lık yürüyüş mesafesindeki Elm s Village Student Residence da sunulmaktadır. Kampüs içerisinde açık-kapalı spor salonları, fitness salonu, futbol sahaları ile yüzme havuzları bulunmaktadır. Belfast, Birleşik Krallık sınırları içerisinde bulunduğundan dolayı bu programımıza Birleşik Krallık vizesi ile seyahat edilmektedir. Okula Ulaşım: Belfast Havaalanı 8 km. (Ortalama 20 dk.) Yurt Konaklama: Tek kişilik odalarda konaklama, oda içerisinde banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Dublin, Giant s Causeway, North Antrim Coast, Belfast. Rockport School // BELFAST GRUP / BİREYSEL YAŞ AİLE Programımız, Belfast ta bulunan Rockport School kampüsünde düzenlenmektedir. Kış aylarında ortaöğretim ve lise olarak eğitim vermekte olan Rockport a yaz aylarında dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen yüzlerce öğrenci gelmektedir. Konaklanacak aileler okul tarafından özenle seçilmektedir. Okula geliş ve gidişlerde öğrenciler ücretsiz servislerden yararlanabilmektedir. Belfast inanılmaz doğası ve kültürel zenginlikleri ile öğrencilere farklı bir deneyim sunmaktadır. Kuzey İrlanda Birleşik Krallık sınırları içerisinde bulunduğundan dolayı, bu programımızı seçen öğrencilerimiz Birleşik Krallık vizesi almaktadır. Okula Ulaşım: Belfast Havaalanı 8 km. (Ortalama 20 dk.) Aile Yanı Konaklama: Çift kişilik odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Belfast, Giant s Causeway, North Coast Carrick-a-Ride Rope Bridge, Crawfordsburn Country Park, Bangor, Ulster Folk Musuem, Lisburn Leisure Centre, Belfast Zoo, Mourne & St Patricks Trail. Loreto School // BRAY GRUP / BİREYSEL YAŞ AİLE Programımız, İrlanda nın Bray şehrindeki Loreto School kampüsünde düzenlenmektedir. Bray, Dublin şehir merkezine yalnızca 40 dk mesafededir. Loreto School ise Bray merkeze 2 dk mesafede yer almaktadır. Okul kampüsünde 19.yy dan bu yana eğitim-öğretim faaliyetleri devam etmektedir. Bu açıdan oldukça köklü bir geçmişe sahiptir. Kampüs içerisinde basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları, ve futbol sahaları bulunmaktadır. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 47 km. (Ortalama yarım saat) Eğitim: Haftada 20 saat İngilizce dersleri + Öğleden sonra ve haftasonu aktiviteleri. Aile Yanı Konaklama: 2-3 kişilik odalarda konaklama, paylaşımlı tuvalet ve banyo, Örnek Geziler: Dublin, Glendalough, Kilmainham Gaol, Wicklow, Kilkenny, Bray.

4 37,3 km2 lik bir yüzölçüme sahip Cork şehri, lik nüfusu ile İrlanda nın en büyük ikinci şehridir. Atlantic School of English // CORK GRUP / BİREYSEL 9-17 YAŞ AİLE Programımız, İrlanda nın güney batı sahillerinde bulunan Cork şehrindeki Atlantic School of English bünyesinde düzenlenmektedir. Okul, Cork şehrindeki Schull kasabasında bulunmaktadır. Öğrenciler kendi yaş gruplarına göre sınıflara ayrılırlar. Programa katılan her bir öğrenci, okulun ilk günü özel bir mülakata tabi tutulur ve isteklerine, hedeflerine göre kişiye özel eğitim alırlar. İngilizce derslerinin yanısıra aktivite ve gezilerle eğitim pekiştirilmektedir. Özellikle tam gün geziler oldukça ilgi çekicidir. Civarda bulunan irili ufaklı bir çok adaya gezi okul tarafından düzenlenmektedir. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 263 km. (Ortalama 3 saat) Aile Yanı Konaklama: Paylaşımlı odalarda konaklama, ortak kullanımlı banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Killarney, Cork City, Blarney Castle, Marine Biology Adventure Trips, Whale and Dolphin Watching Trips, Mount Gabriel. Cork Institute of Technology // CORK GRUP / BİREYSEL YAŞ YURT Programımız, Cork şehrinin Parchment Square bölgesinde bulunan Cork Institute of Technology kampüsünde düzenlenmektedir. Kampüs, şehir merkezine 3 km lik bir mesafededir. Özellikle spor aktiviteleri açısından önemli destinasyonlardan birisidir. Kampüs içerisinde 2 adet kapalı yüzme havuzu, koşu pistleri, tenis kortları, futbol sahası fitness salonları bulunmaktadır. Öğrenciler boş vakitlerinde tüm bu spor imkanlarından yararlanabilmektedir. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 263 km. (Ortalama 3 saat) Yurt Konaklama: Tek veya çift kişilik odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Cork City Gaol, Blarney Castle, Cobh, Kinsale, Fota Wildlife Park, Shandon and Cork Butter Museum, Lifetime Laboratory, Killarney, Cashel, Bunratty Castle, The Ring of Kerry.

5 Cork University // CORK GRUP / BİREYSEL YAŞ YURT Programımız, İrlanda nın güney sahillerindeki eşsiz şehri Cork da bulunan Cork University kampüsünde düzenlenmektedir. Üniversite 44 dönümlük bir kampüse sahiptir yılında eğitime açılmıştır. Kış aylarında ortalama öğrenci okulda eğitim almaktadır. Şehir merkezi yalnızca 5 dk.lık bir mesafededir. Kampüs içerisinde kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu, tenis kortları ve futbol sahaları bulunmaktadır. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 263 km. (Ortalama 3 saat) Eğitim: Haftada 20 saat İngilizce dersleri + Öğleden sonra ve hafta sonu aktiviteleri Yurt Konaklama: Tek kişilik odalarda konaklama, oda içerisinde banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Cork City Gaol, Blarney Castle, Cobh, Kinsale, Fota Wildlife Park, Shandon and Cork Butter Museum, Lifetime Laboratory, Killarney, Cashel, Bunratty Castle, The Ring of Kerry. Douglas Community School // CORK GRUP / BİREYSEL YAŞ AİLE Programımız, Cork şehrindeki Douglas Community School bünyesinde düzenlenmektedir. Okul Cork şehir merkezinden 2 km. uzaklıkta bulunan Douglas bölgesindedir. Kampüs içerisinde internet ve bilgisayar laboratuarı, fen laboratuarı, kütüphane ve öğrenim merkezi bulunmaktadır. DCS öğrenim açısından oldukça donanımlı bir okuldur. Ayrıca spor aktiviteleri için 2 adet tenis kortu, kapalı ve açık spor salonları da öğrenciler kullanımına sunulmaktadır. Öğrenciler İngilizce derslerinin yanı sıra Golf, Binicilik, Rugby, Yelkencilik veya Futbol kursları alabilmektedir. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 263 km. (Ortalama 3 saat) Aile Yanı Konaklama: Paylaşımlı odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Cork City Gaol, Blarney Castle, Cobh, Kinsale, Fota Wildlife Park, Shandon and Cork Butter Museum, Lifetime Laboratory, Killarney, Cashel, Bunratty Castle, The Ring of Kerry Atlas Language School GRUP / BİREYSEL YAŞ AİLE Program, Dublin in en iyi okullarından biri olan Atlas Language School bünyesinde sunulmaktadır yaş aralığındaki öğrenciler yaz aylarında eşsiz Dublin şehrindeki Rathmines bölgesinde eğitim alarak hayatları boyunca unutamayacakları bir tatil geçirirler. Program 20 yıldır aralıksız sürdürülmektedir. Aile yanında konaklayacak öğrenciler için ücretsiz servis hizmeti okul tarafından sunulmaktadır. Aileler özenle seçilmekte ve okula yakınlığı dikkate alınmaktadır. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 16 km. (Ortalama yarım saat) Aile Yanı Konaklama: Çift kişilik odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: National GAA Museum, Christchurch, St Patricks Cathedral, Trinity College Dublin, Glendalough National Park, Irish National Museum, Kilmainham Gaol, Malahide Castle, National Gallery, Guinness Storehouse, Howth, Dalkey, Dundrum Shopping.

6 Blackrock College GRUP / BİREYSEL YAŞ AİLE / YURT Programımız, Dublin şehir merkezinin 8 km güneyinde bulunan Blackrock bölgesindeki Blackrock College kampüsünde düzenlenmektedir. Tarihi 18.yy a kadar uzanan kent, İrlanda nın en güzel sahillerine sahiptir. Şehir merkezinde bulunan Blackrock College, 64 dönümlük devasa kampüsü ile dikkat çekmektedir yılında bu yana okulda eğitim verilmektedir. Kampüs içerisinde bulunan Williamstown Kalesi 1780 yılında inşa edilmiştir. Dublin şehir merkezi 25 dk.lık mesafededir yaş arası öğrenciler yurt veya aile yanında konaklama opsiyonlarını seçebilirken, yaş aralığındaki öğrenciler yalnızca aile yanı konaklama seçebilmektedir. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 19 km. (Ortalama yarım saat) Aile Yanı Konaklama: 2-4 kişilik odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, Yurt Konaklama: Çift kişilik odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, günde Carysfort College GRUP YAŞ YURT Yaz okulu programımız, Dublin in Black Rock bölgesinde bulunan Carysfort College kampüsünde düzenlenmektedir. Okul, 25 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuştur. Dublin şehir merkezi 25 dk. lık bir mesafedededir. Kampüs içerisinde fitness salonu, kapalı spor salonu, voleybol sahası ve öğrenci kafeteryaları bulunmaktadır. Öğrenciler, sabahları alacakları İngilizce derslerine ek olarak, öğleden sonra ve haftasonu aktivitelerine katılırlar. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 19 km. (Ortalama yarım saat) Yurt Konaklama: Tek kişilik odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, günde Örnek Geziler: Kilkenny Castle, National Gallery, Kilkenny Town, Dublinia, Glendalough, Viking Splash, Dublin. Örnek Geziler: Kilkenny Castle,National Gallery,Kilkenny Town,Dublinia,Glendalough, Viking Splash, Dublin. Castleknock College GRUP / BİREYSEL YAŞ AİLE / YURT Program, İrlanda nın başkenti Dublin şehir merkezine yakın konumda bulunan Castleknock College kampüsünde düzenlenmektedir. Phoenix Park bölgesinde bulunan okul 78 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuştur. Programımız özellikle spor aktivitelerine ağırlık vermek isteyen öğrenciler için idealdir. İngilizce derslerinin dışında kalan zamanlarda, öğrenciler tenis, rugby, futbol, golf veya at binme gibi çeşitli spor faaliyetlerinden birini seçerek dersler alırlar. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 15 km (Ortalama yarım saat) Eğitim: Haftada 20 saat İngilizce dersleri + Öğleden sonra ve haftasonu aktiviteleri. Yurt Konaklama: 2-3 kişilik odalarda konaklama, paylaşımlı tuvalet ve banyo, Aile Yanı Konaklama: 2-3 kişilik odalarda konaklama, paylaşımlı tuvalet ve banyo, Örnek Geziler: Dublin, Glendalough, Kilmainham Gaol, Wicklow, Kilkenny, Bray.

7 Dublin City University GRUP YAŞ YURT Programımız, İrlanda nın başkenti Dublin de bulunan Dublin City University kampüsünde düzenlenmektedir. City University, İrlanda nın en modern ve yeni okullarından birisidir yılında eğitim-öğretime açılmıştır. Üniversite, şehir merkezine oldukça yakın bir konumdadır. Kampüs içerisinde olimpik yüzme havuzu, basketbol sahaları ve kapalı spor salonu bulunmaktadır. Öğrenciler İngilizce dersleri ve aktivitelerden arta kalan zamanlarında tüm bu imkanlardan yararlanabilmektedir. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 8 km. (Ortalama 15 dakika) Yurt Konaklama: Tek kişilik odalarda konaklama, oda içerisinde banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Dublin şehir gezisi, St. Patrick s Cathedral, National Museum, Hill of Tara, Skerries Town, Guinness, Georgian Walking Tour of Dublin, Dunmore Caves, Kilkenny Castle. Griffith College GRUP YAŞ YURT Programımız, Cork şehrinin Parchment Square bölgesinde bulunan Cork Institute of Technology kampüsünde düzenlenmektedir. Kampüs, şehir merkezine 3 km lik bir mesafededir. Özellikle spor aktiviteleri açısından önemli destinasyonlardan birisidir. Kampüs içerisinde 2 adet kapalı yüzme havuzu, koşu pistleri, tenis kortları, futbol sahası fitness salonları bulunmaktadır. Öğrenciler boş vakitlerinde tüm bu spor imkanlarından yararlanabilmektedir. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 14 km. (Ortalama 15 dk.) Yurt Konaklama: Tek veya çift kişilik odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Cork City Gaol, Blarney Castle, Cobh, Kinsale, Fota Wildlife Park, Shandon and Cork Butter Museum, Lifetime Laboratory, Killarney, Cashel, Bunratty Castle, The Ring of Kerry. Başkent Dublin in İrlanda Gaelcesi ndeki adı Baile Átha Cliath veya Dubh Linn dir. Siyah havuz anlamına gelmektedir.

8 Irish College of English Malahide GRUP / BİREYSEL YAŞ AİLE Program, Irlanda nın başkenti Dublin in Malahide bölgesinde bulunan Irish College of English kampüsünde düzenlenmektedir. Malahide, Dublin in ünlü yerleşim bölgelerinden biridir. Özellikle yüksek gelire sahip İrlandalıların yaşadığı kent, doğası ve kültürel etkinlikleri ile dikkat çekmektedir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak destinasyonlarındandır. Havaalanına da yakın konumda bulunan Malahide dan Dublin şehir merkezi sadece 20 dk uzaklıktadır. Öğrenciler sabah saatlerinde aldıkları İngilizce derslerine ek olarak öğleden sonra ve hafta sonu aktiviteleri ile gezilere katılabilirler. Ayrıca dileyen öğrenciler yelken veya golf kurslarına da katılabilirler. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 10 km. (Ortalama 15 dk) Aile Yanı Konaklama: Paylaşımlı odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Guinness Tour, Dublinia Viking Tour, Christchurch Cathedral, Croke Park, GAA Museum, Trinity College, Dublin Tour, National Museum of Natural History, The National Gallery of Ireland, Howth Village, Bray Village, Malahide Castle Tour, Kilmainham Gaol, St. Michans Church, Newbridge Farm, Glendalough, Kilkenny, Dublin Hayvanat Bahçesi, Belfast. Irish College of English Swords GRUP / BİREYSEL YAŞ AİLE Program, Irlanda nın başkenti Dublin in Swords bölgesinde bulunan Irish College of English kampüsünde düzenlenmektedir. Swords, Dublin şehir merkezine 40 dk mesafede bulunan doğal güzellikleri ile ünlü bölgelerinden biridir yıllık tarihi ile dikkat çekmektedir. Swords şehir merkezinde bulunan Irish College of English kampüsünde öğrenciler sabah saatlerinde aldıkları İngilizce derslerine ek olarak öğleden sonra ve hafta sonu aktiviteleri ile gezilere katılabilirler. Programa katılan öğrenciler yoğun İngilizce kursları alabilirler. Ayrıca dileyen öğrenciler binicilik dersleri de alabilmektedir. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 6 km. (Ortalama 10 dk) Aile Yanı Konaklama: Paylaşımlı odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Guinness Tour, Dublinia Viking Tour, Christchurch Cathedral, Croke Park, GAA Museum, Trinity College, Dublin Tour, National Museum of Natural History, The National Gallery of Ireland, Howth Village, Bray Village, Malahide Castle Tour, Kilmainham Gaol, St. Michans Church, Newbridge Farm, Glendalough, Kilkenny, Dublin Hayvanat Bahçesi, Belfast. Mercy College GRUP / BİREYSEL YAŞ AİLE Programımız, Dublin şehir merkezine 7 km mesafede bulunan Mercy College kampüsünde düzenlenmektedir. Şehir merkezine 20 dk.lık bir otobüs yolculuğu ile ulaşılabilmektedir. Mercy College programı 32 yıldan bu yana aralıksız devam etmektedir. Kampüs içerisinde öğrencilerin boş vakitlerini geçirebilecekleri spor alanları da bulunmaktadır. Öğrencilerin konaklayacağı aileler okul tarafından özel olarak seçilmekte ve sürekli kontrol edilmektedir. Yurtdışına ilk defa çıkacak yaz okulu öğrenciler için oldukça güvenli ve başarılı bir tercihtir. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 6 km. (Ortalama 10 dk) Aile Yanı Konaklama: Çift odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, günde Örnek Geziler: Howth Walk, Guinness Storehouse, Kilkenny City, Kilkenny Castle, Huge Lange Gallery, Malahide Castle, Dublin, Powercourt, Glendalough.

9 Mount Temple School GRUP / BİREYSEL YAŞ AİLE Programımız, İrlanda nın en ünlü okullarından biri olan Mount Temple School da düzenlenmektedir. Okul Dublin şehir merkezine sadece 5 dk uzaklıktadır. Dünyaca ünlü U2 grubunun solisti Bono da bu okulda eğitim almıştır. Bu sebeple her yıl binlerce turist okulu görmek için bu bölgeye gelmektedir. Öğrencilerin konaklayacağı aileler özenle okul tarafından seçilmektedir. Kampüs içerisinde 20 dönümlük bir spor alanı mevcuttur. Bu alanda masa tenisi, basketbol ve futbol sahaları, hokey sahaları ve fitness salonu bulunmaktadır. Öğrenciler boş vakitlerinde bu imkanlardan yararlanabilmektedir. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 13 km. (Ortalama 20 dk) Eğitim: Haftada 20 saat İngilizce dersleri + Öğleden sonra ve hafta sonu aktiviteleri Aile Yanı Konaklama: Çift odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Howth Walk, Dublin şehir turu, Guinness Storehouse, Kilkenny City, Kilkenny Castle, Hugh Lane Gallery, Malahide Castle, Powercourt, Glendalough. Rathdown College GRUP 9-14 YAŞ YURT Programımız, Dublin şehir merkezinin 12 km güneyindeki Glenageary de bulunan Rahtdown College kampüsünde düzenlenmektedir. Kampüs yüksek bir tepeye kurulmuştur. Böylelikle öğrenciler, İrlanda Denizi ve Wicklow Dağları nın inanılmaz manzarasının tadını çıkarırlar. Okul 1973 yılında eğitim-öğretime açılmıştır. 16 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuştur. Kampüs içerisinde tenis kortları, voleybol sahası, basketbol sahası, badminton kortları ile futbol sahaları bulunur. Öğrenciler boş vakitlerinde tüm bu imkanlardan yararlanabilmektedir. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 41 km. (Ortalama 1 saat) Yurt Konaklama: Paylaşımlı odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, günde Örnek Geziler: Kilkenny Castle, National Gallery, Kilkenny Town, Dublinia, Glendalough, Viking Splash, Dublin. St. Andrew s College GRUP / BİREYSEL YAŞ AİLE / YURT Programımız, İrlanda nın başkenti Dublin in Booterstown bölgesinde bulunan St. Andrew s College kampüsünde düzenlenmektedir. Öğrenciler yurtlarda veya İrlanda lı ailelerde konaklama imkanına sahiptirler. Temmuz ve Ağustos aylarında düzenlenen programda öğrenciler sabahları aldıkları İngilizce derslerinin yanı sıra öğleden sonra ve hafta sonu düzenlenen aktivitelerle gezilere katılabilirler. Ayrıca kolej kampüsünde çeşitli spor aktiviteleri için imkanlar da bulunmaktadır. Okulda öğrenciler ile sürekli ilgilenen ve onlara refakat eden profesyonel bir ekip hizmet vermektedir. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 18 km. (Ortalama yarım saat) Aile Yanı Konaklama: Paylaşımlı odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, Yurt Konaklama: Paylaşımlı odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, günde Örnek Geziler: Howth Walk, Guinness Storehouse, Kilkenny City, Kilkenny Castle, Huge Lange Gallery, Malahide Castle, Dublin, Powercourt, Glendalough.

10 St. Patrick s College GRUP / BİREYSEL YAŞ YURT Programımız, Dublin şehir merkezinde bulunan St. Patrick s College kampüsünde düzenlenmektedir. St. Patrick s College, Dublin City University tarafından akredite edilmiş bir eğitim fakültesidir. Kış aylarında, İrlanda lı öğretmen adaylarına eğitim vermektedir. Yaz aylarından ise uluslararası öğrencilere yaz okulu eğitim verilmektedir. Şehir merkezi 15 dk.lık mesafededir. Kampüs içerisinde futbol sahası, tiyatro salonu, kapalı basketbol sahası ve tenis kortları bulunmaktadır. Öğrenciler boş vakitlerinde bu imkanlardan yararlanabilirler. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 33 km. (Ortalama yarım saat) Yurt Konaklama: Tek kişilik odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, günde Örnek Geziler: Dublin şehir turu, Guinness, Georgian Walking Tour, Old Mellifont Abbey, Trim Town, Medieval Walking Tour, St. Patrick s Cathedral, Dunmore Caves, Kilkenny. St. Tiernan s Community School GRUP / BİREYSEL YAŞ AİLE Programımız, Dublin şehir merkezine 25 dk lık mesafede bulunan Dundrum bölgesindeki St Tiernan s Community School kampüsünde düzenlenmektedir. Dundrum güvenli ortamıyla özellikle küçük yaştaki öğrenciler için oldukça idealdir. Öğrenciler konaklayacağı aileler özenle seçilmektedir. Tüm aileler okula yürüyüş mesafesindedir. Okulda aynı anda ortalama 650 öğrenci eğitim alabilmektedir. Kampüs içerisinde tenis kortları, spor sahaları ve oyun alanları bulunmaktadır. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 36 km. (Ortalama yarım saat) Eğitim: Haftada 20 saat İngilizce dersleri + Öğleden sonra ve hafta sonu aktiviteleri Aile Yanı Konaklama: Çift kişilik odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Dublin şehir turu, Guinness, Georgian Walking Tour, Old Mellifont Abbey, Trim Town, Medieval Walking Tour, St. Patrick s Cathedral, Dunmore Caves, Kilkenny. İrlanda nın en yüksek dağı 926 m. uzunluğundaki Lugnaquilla Dağı dır. Ülke genellikle düzlüklerden ve ovalardan oluşmaktadır.

11 Sutton Park School GRUP / BİREYSEL YAŞ AİLE / YURT Programımız, Dublin şehir merkezine yakın konumda bulunan Sutton Park School kampüsünde düzenlenmektedir. Öğrenciler Dublin ve diğer eşsiz İrlanda şehirlerini keşfedebilme şansına sahip olurlar. Sutton Park School kampüsünde açık kapalı yüzme havuzui spor alanları ve oyun sahaları bulunmaktadır. Öğrenciler dersler ve gezilerden arta kalan boş zamanlarında bu spor alanlarından yararlanabilmektedir. Yurt konaklamaları okula yakın konumda bulunan Deer Park Resot Oteli nde sunulur. Deer Park Resort bölgenin en önemli golf pistlerinden birine sahiptir. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 16 km. (Ortalama yarım saat) Eğitim: Haftada 20 saat İngilizce dersleri + Öğleden sonra ve hafta sonu aktiviteleri Yurt Konaklama: 3-4 kişilik odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, günde Aile Yanı Konaklama: Çift kişilik odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, The King s Hospital School GRUP / BİREYSEL YAŞ YURT Programımız, Dublin merkeze yakın konumda bulunan Palmerstown bölgesinde bulunan The King s Hospital School kampüsünde düzenlenmektedir. Okul, 100 dönümlük oldukça büyük bir arazi üzerine kurulmuştur ve kökleri 1600 lü yıllara kadar dayanmaktadır. Kampüsten 10 dk.lık bir yürüyüşle Dublin in en önemli alışveriş merkezlerinden birine ulaşılabilmektedir. Kapalı ve açık yüzme havuzu, spor sahaları, müzik stüdyosu ve tiyatro salonları ile öğrenciler boş vakitlerini değerlendirebilmektedir. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 19 km. (Ortalama yarım saat) Yurt Konaklama: 4-6 kişilik odalarda konaklama, oda içerisinde banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Dublin şehir turu, Guinness, Georgian Walking Tour, Old Mellifont Abbey, Trim Town, Medieval Walking Tour, St. Patrick s Cathedral, Dunmore Caves, Kilkenny. Örnek Geziler: Dublin şehir turu, Guinness, Georgian Walking Tour, Old Mellifont Abbey, Trim Town, Medieval Walking Tour, St. Patrick s Cathedral, Dunmore Caves, Kilkenny University College Dublin GRUP / BİREYSEL YAŞ YURT Program, İrlanda nın en iyi üniversitelerinden biri olan University College Dublin kampüsünde düzenlenmektedir.üniversite Dublin şehir merkezinde bulunur yılında bu yana okulda eğitim-öğretim faaliyetleri devam etmektedir. Modern İrlanda nın kuruluşu aşamasında University College Dublin in önemli rolü olmuştur. Bir çok önemli İrlanda lı siyasetçi ve bilim adamı bu üniversitede eğitim almıştır. Kampüs içerisinde tenis kortları, kapalı spor salonu ve futbol sahaları bulunmaktadır. Öğrenciler boş vakitlerini bu spor aktiviteleri ile değerlendirebilmektedir. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 21 km. (Ortalama yarım saat) Eğitim: Haftada 20 saat İngilizce dersleri + Öğleden sonra ve hafta sonu aktiviteleri Yurt Konaklama: 3-5 kişilik odalarda konaklama, oda içerisinde banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Kilkenny Castle, Kilkenny Town, National Museum, Glendalough National Park, Viking Splash, Dublin şehir turları.

12 Clare Language Centre // ENNIS GRUP / BİREYSEL YAŞ AİLE Program, Ennis şehrinin merkezinde bulunan Clare bölgesindeki Clare Language Centre bünyesinde her yaz düzenlenmektedir. Okulun en büyük avantajlarından biri şehir merkezinde bulunmasıdır. Öğrencilerin konaklayacağı aileler özenle okul tarafından seçilmektedir. Okul binasında bilgisayar ve internet salonları kafeterya ve basketbol sahası bulunmaktadır. İngilizce derslerinin yanısıra hafta içi ve sonu aktiviteleri ile geziler okul tarafından düzenlenmektedir. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 249 km. (Ortalama 3,5 saat) Eğitim: Haftada 20 saat İngilizce dersleri + Öğleden sonra ve hafta sonu aktiviteleri. Aile Yanı Konaklama: Çift kişilik odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Loch Derg, Galway, Cliffs of Moher, Blarney Castle, Cork, Bunratty Castle, Folk Park, Dublin. St. Flannan s College // ENNIS GRUP YAŞ YURT Program, İrlanda nın tam göbeğinde bulunan Ennis şehrindeki St. Flannan s College da düzenlenmektedir. Atlantik Okyanusu kıyıları 30 dk mesafededir. Ayrıca ünlü Cliffs of Moher yalnızca 40 dk uzaklıktadır. Dublin ve Cork şehirlerinden de kısa bir yolculukla kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Şehir merkezine yakın konumda olan St. Flannan s College, özellikle spor aktivitelerine ağırlık vermek isteyen yaz okulu öğrencileri için idealdir. Öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirebilecekleri bir çok spor alanı ve sahası kampüs içerisinde bulunmaktadır. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 249 km. (Ortalama 3,5 saat) Yurt Konaklama: 2-3 kişilik odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, günde Örnek Geziler: Dublin, Cork, Galway, Killarney, Limerick, Bunratty Castle, Shannon. Galway University // GALWAY GRUP / BİREYSEL YAŞ YURT Programımız, İrlanda nın en güzel şehirlerinden biri olan Galway deki Galway University kampüsünde düzenlenmektedir. Galway, Avrupa nın en hızlı büyüyen şehirleri arasındadır ve Avrupa nın en başarılı üniversite şehirlerinden birisidir. Üniversite, Corrid Nehri kıyılarında kurulmuştur. Şehir merkezi 10 dk. yürüme mesafesindedir. Kampüs içerisinde yüzme havuzu, basketbol sahaları, futbol sahası ve spor alanları bulunmaktadır. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 215 km. (Ortalama 3 saat) Yurt Konaklama: Tek veya çift kişilik odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Galway City, Athenry Castle, Cliffs of Moher and Ennis, Atlantaquarium, Limerick, King John s Castle.

13 Ünlü müzik grubu U2, Dublin İrlanda da kurulmuştur. Paul David Hewson (Bono) da Dublin doğumludur. Galway - Mayo Institute of Technology // GALWAY GRUP YAŞ YURT Programımız, İrlanda nın batı sahillerindeki Galway şehrinde, Galway Mayo Institute of Technology (GMIT) kampüsünde düzenlenmektedir. Üniversite şehirde Dublin Road bölgesinde bulunmaktadır. Üniversite ilk bakışta modern kampüsü ile dikkat çekmektedir. Kampüs içerisinde kafeterya, öğrenci salonları, basketbol, voleybol, futbol ve badminton sahaları ile tenis kortları bulunmaktadır. Öğrenciler boş vakitlerinde tüm bu imkanlardan yararlanabilmektedir. Konaklamalar kampüse yakın konumda bulunan Glasán Student Village da sunulur. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 215 km. (Ortalama 3 saat) Yurt Konaklama: Çift kişilik odalarda konaklama, oda içerisinde banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Galway City, Athenry Castle, Cliffs of Moher and Ennis, Atlantaquarium, Limerick, King John s Castle. National University of Ireland // GALWAY GRUP YAŞ YURT Program, Galway şehrinde bulunan National University of Ireland kampüsünde düzenlenmektedir. Üniversite 1845 yılında eğitime açılan oldukça köklü bir eğitim kurumudur. Akademik başarı açısından İrlanda nın en önde gelen üniversitelerinde birisidir yılında hizmete açılan NUI Sports Centre içerisinde tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları ile kapalı spor salonu bulunmaktadır. Okyanus kıyısında bulunan bu eşsiz güzellikteki İrlanda şehrinde öğrenciler alacakları İngilizce eğitimin yanısıra, İrlanda kültürünü ve tarihini de keşfedebilme şansına sahip olurlar. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 215 km. (Ortalama 3 saat) Yurt Konaklama: Tek kişilik odalarda konaklama, oda içerisinde banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Cliff Moher, Connemara, Dublin ve Galway.

14 Kilkenny College // KILKENNY GRUP YAŞ YURT Programımız, Dublin e 128 km mesafede bulunan Kilkenny şehrindeki Kilkenny College kampüsünde düzenlenmektedir. Şehir İrlanda nın ortaçağ dönemindeki başkentidir. Bu sebeple kökleri 7.yy a kadar uzanan binalar göze çarpmaktadır. Koleje, şehir merkezinden 10 dk. lık bir yürüyüşle ulaşılabilmektedir. Kampüs içerisinde 16 adet tenis kortu, basketbol, voleybol sahaları ve futbol sahaları bulunmaktadır. Öğrenciler boş vakitlerinde bu imkanlardan yararlanabilmektedir. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 128 km. (Ortalama 2 saat) Yurt Konaklama: 2-5 kişilik odalarda konaklama, paylaşımlı banyo ve tuvalet, günde Örnek Geziler: Hookhead Light House, Kilkenny Castle, Dunmore Caves, Dublin şehir gezisi, Glendalough, Jerpoint Abbey, Kilkenny şehir gezisi. Limerick University // LIMERICK GRUP YAŞ YURT Yaz okulu programımız, İrlanda nın batı sahillerinin en önemli şehirlerinden Limerick te bulunan Limerick University kampüsünde düzenlenmektedir. Limerick yaklaşık 1000 yıldan bu yana bölgenin ticari merkezi konumundadır. Limerick University şehir merkezinden 10 dk. uzaklıktadır. River Shannon boyunca kurulan bir kampüse sahiptir. Kampüs içerisinde kapalı ısıtmalı yüzme havuzu, squash ve tenis kortları ile futbol sahaları bulunmaktadır. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 209 km. (Ortalama 3 saat) Yurt Konaklama: Tek kişilik odalarda konaklama, oda içerisinde banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Muckross House, Bunratty Castle, Galway, Craggounowen, Limerick, Dublin. Maynooth University // MAYNOOTH GRUP / BİREYSEL YAŞ YURT Programımız, Dublin e 24 km mesafede bulunan Maynooth şehrindeki Maynooth University kampüsünde düzenlenmektedir. Üniversite 1795 yılından bu yana eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Oldukça köklü bir üniversite olan Maynooth, İrlanda nın en prestijli okullarından birisidir. Kampüs içerisinde ısıtmalı yüzme havuzu, tenis kortları, kapalı ve açık spor salonları bulunmaktadır. Öğrenciler boş vakitlerinde tüm bu spor imkanlarından yararlanabilmektedir. Okula Ulaşım: Dublin Havaalanı 34 km. (Ortalama yarım saat) Eğitim: Haftada 20 saat İngilizce dersleri + Öğleden sonra ve hafta sonu aktiviteleri Yurt Konaklama: Tek kişilik odalarda konaklama, oda içerisinde banyo ve tuvalet, Örnek Geziler: Dublin şehir gezileri, Kilkenny Castle, National Gallery, Kilkenny Town, Dublinia, Glendalough, Viking Splash.

İçindekiler. Dublin de okul gezisi. 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 2 *** Dublin de Eğitici Tatil. 7 gün/ 6 gece 2014/15... sayfa 5

İçindekiler. Dublin de okul gezisi. 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 2 *** Dublin de Eğitici Tatil. 7 gün/ 6 gece 2014/15... sayfa 5 İçindekiler Dublin de okul gezisi 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 2 *** Dublin de Eğitici Tatil 7 gün/ 6 gece 2014/15... sayfa 5 ( Kursuyla beraber) *** Dublin de Yaz Okulu 8 gün/ 7 gece 2014/15 SC... sayfa

Detaylı

Griffith College. Sosyal Olanaklar

Griffith College. Sosyal Olanaklar Griffith College 1974 yılında kurulan Griffith College Dublin, Cork ve de bulunan merkezleriyle İrlanda nın en büyük bağımsız üçüncü seviyede bulunan kurumudur. Ana kampüs Dublin güney kavşağında bulunan

Detaylı

malta Başkent Valletta adını ünlü şövalye Jean Parisot De La Vallette den almıştır. Ülke 1964 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir.

malta Başkent Valletta adını ünlü şövalye Jean Parisot De La Vallette den almıştır. Ülke 1964 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. malta Sicilya nın güneyinde bulunan Orta Akdeniz ülkesi Malta 3 büyük, 2 küçük adadan oluşmaktadır. En önemli adaları Malta, Gozo ve Comino dur. Tarih boyunca Fenikeliler, Kartacalılar, Romalılar, Normanlar,

Detaylı

İRLANDA DİL OKULLARI

İRLANDA DİL OKULLARI İRLANDA DİL OKULLARI Düşük maliyetle profesyonel öğretmenler ile küçük gruplar halinde İngilizce öğrenin. Bizim yetişkin programlarımız,öğrencilerle bireysel gruplar ve bire-bir kurslar eşliğinde tüm yıl

Detaylı

Akdeniz in İncisi Antalya

Akdeniz in İncisi Antalya Akdeniz in İncisi Antalya Turizm zenginlikleri ve sahip olduğu birbirinden kaliteli tesisleriyle Türk turizminin başkenti kabul edilen Antalya, her sene milyonlarca turiste ev sahipliği yapmakta. Yüksek

Detaylı

İçindekiler. Londra da okul gezisi. 4 gün/ 3 gece 2014/15... sayfa 2. 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 5 *** Londra da Eğitici Tatil

İçindekiler. Londra da okul gezisi. 4 gün/ 3 gece 2014/15... sayfa 2. 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 5 *** Londra da Eğitici Tatil İçindekiler Londra da okul gezisi 4 gün/ 3 gece 2014/15... sayfa 2 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 5 *** Londra da Eğitici Tatil 6 gün/ 5 gece 2014/15... sayfa 8 ( Kursuyla beraber) 7 gün/ 6 gece 2014/15...

Detaylı

İçindekiler. Londra da okul gezisi. 4 gün/ 3 gece 2014/15... sayfa 2. 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 5 *** Londra da Eğitici Tatil

İçindekiler. Londra da okul gezisi. 4 gün/ 3 gece 2014/15... sayfa 2. 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 5 *** Londra da Eğitici Tatil İçindekiler Londra da okul gezisi 4 gün/ 3 gece 2014/15... sayfa 2 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 5 *** Londra da Eğitici Tatil 6 gün/ 5 gece 2014/15... sayfa 8 ( Kursuyla beraber) 7 gün/ 6 gece 2014/15...

Detaylı

60 000 000.-EURO KLASSİS OTEL

60 000 000.-EURO KLASSİS OTEL KLASSİS OTEL İstanbul Silivri sahilinde,anadolu medeniyetlerinden esinlenen yunan,roma,selçuklu,ve Osmanlı stillerinin mimari olarak uygulandığı 43514 m2 tapulu,17692 m2 hazineden kiralık olan toplam 61206

Detaylı

Emerald Cultural Institute (ECI)

Emerald Cultural Institute (ECI) Emerald Cultural Institute (ECI) 1986 yılında Dublin de kurulmuş olan The Emerald Cultural Institute, dil okulu olarak uzman kadrosu dünya çapında üne sahiptir. ISO 9001:2000 akrediteli okul olarak hedefi

Detaylı

METEOROLOJİ SEMİNERİ

METEOROLOJİ SEMİNERİ METEOROLOJİ SEMİNERİ Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı nın ortak düzenlediği meteorolojik faaliyetler ve ürünlerinin tanıtımına ilişkin 5. ve 6. sınıf öğrenci ve öğretmenlerimize

Detaylı

Bronte College // MISSISSAUGA. Collége Jean de Brébeuf // MONTREAL. Dawson College // MONTREAL GRUP / BİREYSEL 12-18 YAŞ YURT

Bronte College // MISSISSAUGA. Collége Jean de Brébeuf // MONTREAL. Dawson College // MONTREAL GRUP / BİREYSEL 12-18 YAŞ YURT kanada Kanada, Amerika kıtasının en kuzeyinde yer almaktadır ve 10 eyalet ile 3 bölgeden oluşmaktadır. Anayasal Monarşi ile yönetilen ülkenin başkenti Ottawa dır. İngilizce ve Fransızca olmak üzere iki

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ TB LKTRİK ÜHNDİSLRİ DASI ANTALYA ŞUBSİ 11. DÖN (2014-2015) ÇALIŞA RAPRU TB LKTRİK ÜHNDİSLRİ DASI ANTALYA ŞUBSİ BÖLÜ 10 BÖLÜ 10 antalya@emo.org.tr 131 TB LKTRİK ÜHNDİSLRİ DASI ANTALYA ŞUBSİ 11. DÖN (2014-2015)

Detaylı

10-17 Yaş Grubu ICEP WORLD

10-17 Yaş Grubu ICEP WORLD ICEP WORLD Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Merkezi 1986 dan günümüze Haziran - Eylül ayları nda 10-18 yaş çocuklarımızın ve gençlerimizin, farklı kültürden gelen öğrenci gruplarıyla birlikte hem İngilizce öğrenerek

Detaylı

İrlanda Dil Okulu Kampanyaları

İrlanda Dil Okulu Kampanyaları 2016 İrlanda Dil Okulu Kampanyaları CES (CENTRE OF ENGLISH STUDIES) www.ces-schools.com/dublin Genel İngilizce (Haftada 20 saat ders) 2 Hafta 3 Hafta 4 Hafta 5 Hafta 6 Hafta 7 Hafta 8 Hafta 9 Hafta 10

Detaylı

Kulübümüzü gelecek yıllara daha iyi taşımak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Kulübümüzü gelecek yıllara daha iyi taşımak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dostlar, Sevgi Tuzla lılar; Kulübümüzü gelecek yıllara daha iyi taşımak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmalarımızın bir parçası olarak gençlere yönelik geçen sene başlatmış olduğumuz Tuzla Yaz

Detaylı

MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENIUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE FAALİYET RAPORU

MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENIUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE FAALİYET RAPORU MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENIUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE FAALİYET RAPORU PROJE : A Trip Across Europe TOPLANTI NO : 7 TOPLANTI YERĠ : Gorinchem-HOLLANDA TOPLANTI TARĠHĠ

Detaylı

Ayrıntılı bilgi aşağıdaki sayfalarda.

Ayrıntılı bilgi aşağıdaki sayfalarda. Ayrıntılı bilgi aşağıdaki sayfalarda. Kimlerle, nerede, nasıl ve ne için çalışıyoruz? OyaKamp, Gökova daki meşhur Okaliptuslu Yol un bitiminde Akçapınar köyünde Akçapınar, Gökova da, Ula/Muğla ya bağlı

Detaylı

İrlanda Dil Okulu Kampanyaları

İrlanda Dil Okulu Kampanyaları 2017 İrlanda Dil Okulu Kampanyaları CES (CENTRE OF ENGLISH STUDIES) www.ces-schools.com/dublin Genel İngilizce (da 20 saat ders) 2 3 4 5 6 7 8 9 Websitesi Fiyatı 2016 515 742 968 1,150 1,380 1,610 1,840

Detaylı

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ HARCIRAH VE HARCAMA YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ HARCIRAH VE HARCAMA YÖNETMELİĞİ Sayfa 1 / 6 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ HARCIRAH VE 07.02.2014 1 Sayfa 2 / 6 Amaç Madde 1. Bu Yönetmelik, Yeşilay çalışanlarının şehir içine, Yurt İçi ve yurt dışına yapacakları iş seyahatleri

Detaylı

UNIVERSITY OF EAST LONDON LONDON DOCKLANDS CAMPUS (DOĞU LONDRA ÜNİVERSİTESİ LONDRA DOCKLANDS KAMPÜSÜ)

UNIVERSITY OF EAST LONDON LONDON DOCKLANDS CAMPUS (DOĞU LONDRA ÜNİVERSİTESİ LONDRA DOCKLANDS KAMPÜSÜ) UNIVERSITY OF EAST LONDON LONDON DOCKLANDS CAMPUS (DOĞU LONDRA ÜNİVERSİTESİ LONDRA DOCKLANDS KAMPÜSÜ) LOKASYON Londra merkezde, Thames Nehri kenarındaki University of East London kampüsünde ayrıca bir

Detaylı

Tablo 45 - Turizm İşletme Belgeli Tesislerde Konaklama ve Belediye Sayıları

Tablo 45 - Turizm İşletme Belgeli Tesislerde Konaklama ve Belediye Sayıları TURİZM Kütahya ya gelen yabancı turistler Merkez ve Tavşanlı ilçelerinde; yerli turistler ise Merkez, Emet, Simav ve Tavşanlı ilçelerinde yoğun olarak konaklamaktadırlar. 2012 yılı içerisinde ildeki işletme

Detaylı

2017 İNGİLTERE YAZ OKULU 8-17 yaş arası sıradışı bir yaz macerası yurtdışı eğitim danışmanlığı / education consultancy

2017 İNGİLTERE YAZ OKULU 8-17 yaş arası sıradışı bir yaz macerası yurtdışı eğitim danışmanlığı / education consultancy Epsom College Surrey Felsted School Felsted St John s School Leatherhead Windlesham House West Sussex Vinehall school Hastings 2017 İNGİLTERE YAZ OKULU 8-17 yaş arası sıradışı bir yaz macerası yurtdışı

Detaylı

GRUPLARA EŞLİK EDECEK ÖĞRETMENLERİMİZ

GRUPLARA EŞLİK EDECEK ÖĞRETMENLERİMİZ GRUPLARA EŞLİK EDECEK ÖĞRETMENLERİMİZ BURCU TELLİ ORTAOKUL İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ 0533 317 08 71 DERYA MERAL LİSE MÜDÜR YARDIMCISI 0536 253 28 18 BİLKAN AMİR DERSHANE ÖĞRENCİ İŞLERİ UZMANI 0505 820 32 75

Detaylı

ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA

ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA B üyükçekmece deki yeni kampüsünü e itim ve ö retime açan, anas n f, ilkö retim, anadolu ve fen liselerini içeren Ç nar Koleji 32 bin metrekarelik alana kurulu

Detaylı

FRANCHISE. Technokids nedir

FRANCHISE. Technokids nedir Technokids ne yapar Technokids nedir Technokids, Teknoloji ve bilgi çağının sunduğu olanakları çocuklarla paylaşan, geleceğin yaratıcı beyinlerini ortaya çıkaran, yeteneklerini keşfeden, onlara yeni yetenekler

Detaylı

Euro2016 Türkiye-İspanya Maçı Break FRANSA

Euro2016 Türkiye-İspanya Maçı Break FRANSA Euro2016 Türkiye-İspanya Maçı Break FRANSA Nice&Cannes, 16 18 Haziran, 2016 Milli Takımımızın Euro 2016 da İkinci Maçı Euro 2016 Coşkusuna Siz de Katılın! Yaz aylarında canlanan Nice, Euro2016 ile daha

Detaylı

OKULUN BULUNDUGU SEMT

OKULUN BULUNDUGU SEMT MERYEM. MUSTAFA EGE ĠLKÖĞRETĠM OKULUNU YAPTIRANLARIN ÖZGEÇMĠġĠ MERYEM EGE 1928 YILINDA Serik-Denizyaka da dünyaya geldi. 1944 yılında Serik eģrafından Mehmet EGE 'nin oğlu Mustafa EGE ile evlenerek Serik

Detaylı

YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU YOLCULUKLARININ ÖZELLİKLERİ

YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU YOLCULUKLARININ ÖZELLİKLERİ YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU YOLCULUKLARININ ÖZELLİKLERİ Hazırlayan: Doç.Dr. Hakan Güler Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Karlsruhe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Almanya

Detaylı

Konforun Tanımı Değişti...

Konforun Tanımı Değişti... 2 Konforun Tanımı Değişti... Beyterrace özgün mimarisi ve merkezi lokasyonu ile alışıla gelmiş yapılardan farklı olarak doğayla iç içe, güvenli ve huzurlu bir yaşamın sunduğu ayrıcalıklı olanaklarla ev

Detaylı

LOUIS OLYMPIA ile YUNAN ADALARI MIKANOS KONAKLAMALI - CRUISE & STAY 3 GECE OTEL + 4 GECE GEMİ

LOUIS OLYMPIA ile YUNAN ADALARI MIKANOS KONAKLAMALI - CRUISE & STAY 3 GECE OTEL + 4 GECE GEMİ LOUIS OLYMPIA ile YUNAN ADALARI MIKANOS KONAKLAMALI - CRUISE & STAY 3 GECE GEMİ + 4 GECE OTEL Tarih Liman Varış Hareket Cumartesi Kuşadası (Türkiye) - 13:00 Cumartesi Patmos 16:00 21:00 Pazar Girit (Heraklion),

Detaylı

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Kontenjan : 45 Puan türü : MF-4 Eğitim dili : Türkçe Hazırlık : İsteğe Bağlı Yerleşke : Konuralp Yerleşkesi Eğitim süresi : 4 Yıl Yüksek lisans/doktora

Detaylı

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 24 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29663 YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

117. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI 1.DÖNEM / 15-19 Nisan 2015

117. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI 1.DÖNEM / 15-19 Nisan 2015 1 117. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI 1.DÖNEM / 15-19 Nisan 2015 P.101 Türk Hava Yolları direkt HONG KONG gidiş-guangzhou dönüş EKONOMİ / 12-18 Nisan 2015 HONG KONG ELEKTRONİK & ÇİN İTHAL İHRAÇ FUARI

Detaylı

EK 2 ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ SENATOSU 2011 YILI ÖSYS KONTENJANLARI DEĞERLENDĐRME RAPORU

EK 2 ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ SENATOSU 2011 YILI ÖSYS KONTENJANLARI DEĞERLENDĐRME RAPORU EK 2 ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ SENATOSU 2011 YILI ÖSYS KONTENJANLARI DEĞERLENDĐRME RAPORU Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 1995 yılından bu yana, hazırladığı ve titizlikle uygulamaya çalıştığı Stratejik

Detaylı

Yurtdışında üniversite yerleştirme işlemi öğrencinin akademik ve dil bilgisi düzeyine göre üç farklı şekilde gerçekleştirilir:

Yurtdışında üniversite yerleştirme işlemi öğrencinin akademik ve dil bilgisi düzeyine göre üç farklı şekilde gerçekleştirilir: ÜNİVERSİTE Yurtdışında üniversite yerleştirme işlemi öğrencinin akademik ve dil bilgisi düzeyine göre üç farklı şekilde gerçekleştirilir: 1. Doğrudan yerleştirme: Akademik ortalaması istenilen düzeyde

Detaylı

ISI English Language School Dublin (IStudy)

ISI English Language School Dublin (IStudy) ISI English Language School Dublin (IStudy) İrlanda nın başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olan Dublin, BBC nin uyguladığı ankette, Avrupa nın yaşanacak en iyi başkenti, İrlanda ise en mutlu ülkesi

Detaylı

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları S1: Erasmus kapsamında yapılan projelerle yarışamaya katılınabilir mi? C1: Erasmus kapsamında gidilen yurtdışı üniversitelerdeki

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1. (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinin önlisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ AVRUPA KREDĠ TRANSFER SĠSTEMĠ (ECTS/AKTS) UYGULAMA YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar

AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ AVRUPA KREDĠ TRANSFER SĠSTEMĠ (ECTS/AKTS) UYGULAMA YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ AVRUPA KREDĠ TRANSFER SĠSTEMĠ (ECTS/AKTS) UYGULAMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar AMAÇ Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Avrupa Birliğine üye ve aday ülkeler arasında

Detaylı

Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında

Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında Sağlık ve Ev Hizmetleri Projesi kapsamında belediye temizlik ekipleri, ilçe sınırlarında ikamet eden 60 yaş üstü, kimsesiz, muhtaç ve engelli kişilerin evlerine

Detaylı

MALTA BİREYSEL YAZ OKULLARI

MALTA BİREYSEL YAZ OKULLARI EC English Malta http://www.ecenglish.com/younglearners/ MALTA BİREYSEL YAZ OKULLARI Malta nın en gözde okullarından Saint Martin s College da verilen eğitim öğrencilere konforlu ve de güvenli bir alternatif

Detaylı

25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir.

25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir. Sıkça Sorulan Sorular Başvuru Başvuru ne zaman bitiyor? 25 Nisan 2016 (Saat 17:00 a kadar) Pazartesi de, postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular kabul edilecektir. Bursluluğun

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ OREM(ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KULÜBÜ) SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KALEMİMİ VER, GELECEĞİMİ YAZAYIM 2015 06-09 Mayıs 2015 tarihleri arasında, İ.Ü. Orman Fakültesi,

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kuruluş Gerekçesi Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Yazılım Kulübü ismi ile

Detaylı

2016 YAZ BASKETBOL TURNUVASI VE KAMPI

2016 YAZ BASKETBOL TURNUVASI VE KAMPI ORGANİZASYON BİLGİLERİ: ORGANİZASYONU ÜSKÜDAR BASKETBOL SPOR KULÜBÜ VE SSO SPORTİF ORGANİZASYONLAR ÜSTLENMEKTEDİR. SPORCU KONAKLAMALARI: 3 VE 4 KİŞİLİK ODALARDA VE TEK KİŞİLİK STANDART YATAKLAR 20 KİŞİYE

Detaylı

Amacımız Fark Yaratacak Makine Mühendisleri Yetiştirmek - OAIB Moment Expo

Amacımız Fark Yaratacak Makine Mühendisleri Yetiştirmek - OAIB Moment Expo Sayfa 1 / 6 OCAK 2016 SAYI: 92 Gelişen teknolojiye ayak uydurabilen, teknik bilgi ve becerilere sahip fark yaratacak lider makine mühendisleri yetiştirmek üzere yola çıktıklarını belirten MEF Üniversitesi

Detaylı

8 Gün Ekonomik İrlanda Turu

8 Gün Ekonomik İrlanda Turu 8 Gün Ekonomik İrlanda Turu Hayret uyandıran manzarasıyla dünyaca ünlü Ring of Kerry boyunca yolculuk 899 $ dan başlayan fiyatlar ile Rezervasyon yaptırmak için info@tekser.com adresine e-posta göndermenizi

Detaylı

ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSİ

ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSİ TANIM İletişim sistemlerinin ve her türlü elektronik aletin tasarımı, üretim teknolojisi, çalışma ilkeleri, yapımı ve işletilmesi ile ilgili alanlarda çalışan kişidir. A- GÖREVLER Elektronik ve haberleşme

Detaylı

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ (EK MADDE-1 E GÖRE) ve BAŞVURULARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans

Detaylı

TÜİK KULLANICI ANKETİ SONUÇLARI

TÜİK KULLANICI ANKETİ SONUÇLARI TÜİK KULLANICI ANKETİ SONUÇLARI Aralık 1 Giriş Kurumumuz taraf ndan üretilen istatistikler kullan c lara çeşitli kanallar yoluyla sunulmakta, hizmet kalitesini artt rmak ve kullan c ihtiyaçlar n karş lamak

Detaylı

6. Uluslarası DAN Dalıcılar Günü

6. Uluslarası DAN Dalıcılar Günü 6. Uluslarası DAN Dalıcılar Günü 19 Eylül 2010 İstanbul, Türkiye Uluslarası Dalış Araştırmalarındaki Gelişmeler: DAN ın Rolü DAN Europe tarafından, sportif dalış güvenliği için düzenlenen bir organizasyondur.

Detaylı

Turgutreis Tours Kış etkinlikleri devam ediyor

Turgutreis Tours Kış etkinlikleri devam ediyor Turgutreis Tours Kış etkinlikleri devam ediyor Turgutreis Tours Genel Müdürü Hatice Türkel bir açıklama yaparak kış etkinliklerini şöyle sıraladı: Bu hafta sonu ( 4 Mart) TED Koleji ve yerli grup olarak

Detaylı

ÜNİVERSİTEMİZ GÖLBAŞI YERLEŞKESİ NE TOPLU TAŞIMA İLE ULAŞIM HİZMETLERİNDE SAĞLANAN GELİŞMELER

ÜNİVERSİTEMİZ GÖLBAŞI YERLEŞKESİ NE TOPLU TAŞIMA İLE ULAŞIM HİZMETLERİNDE SAĞLANAN GELİŞMELER ÜNİVERSİTEMİZ GÖLBAŞI YERLEŞKESİ NE TOPLU TAŞIMA İLE ULAŞIM HİZMETLERİNDE SAĞLANAN GELİŞMELER 1. EGO Otobüsleri ile Ulaşım Hizmetleri: Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerin

Detaylı

HAM PUAN: Üniversite Sınavlarına giren adayların sadece netler üzerinden hesaplanan puanlarına hem puan denir.

HAM PUAN: Üniversite Sınavlarına giren adayların sadece netler üzerinden hesaplanan puanlarına hem puan denir. YGS / LYS SÖZLÜĞÜ OBP (ORTA ÖĞRETİM BAŞARI PUANI): Öğrencinin diploma notunun diğer öğrencilerin diploma notlarına oranıdır. En az 100 en çok 500 puan arasında değişen bu değer, öğrencinin başarısı okulun

Detaylı

3. İnşaat Mühendisliği eğitimi : İnşaat mühendisliği veya genelde mühendislik eğitimi için başlangıç noktası olarak 1747 yılı kabul edilmektedir.

3. İnşaat Mühendisliği eğitimi : İnşaat mühendisliği veya genelde mühendislik eğitimi için başlangıç noktası olarak 1747 yılı kabul edilmektedir. 3. İnşaat Mühendisliği eğitimi : İnşaat mühendisliği veya genelde mühendislik eğitimi için başlangıç noktası olarak 1747 yılı kabul edilmektedir. Bu tarihte Fransa da mühendis Jean Rodolphe Perronet e

Detaylı

BAYAN FİTNESS BAY FİTNESS VOLEYBOL STEP AEROBİK

BAYAN FİTNESS BAY FİTNESS VOLEYBOL STEP AEROBİK STEP AEROBİK VOLEYBOL BAY FİTNESS BAYAN FİTNESS TUZLA KAFKALE SPOR KOMPLEKSİ PROGRAM SAATLERİ VE FİYATLANDIRMA LİSTESİ SPORLA SAĞLIKLI NESİLLERE DOĞRU projesi kapsamında bilgi edinmek için tıklayınız.

Detaylı

UYGULAMALI MESLEK EĞİTİMİ konulu proje ile Belçika ya gitti. Okul Müdürü Mehmet BİCİK Proje

UYGULAMALI MESLEK EĞİTİMİ konulu proje ile Belçika ya gitti. Okul Müdürü Mehmet BİCİK Proje Burhaniye Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 21.11.2015-11.12.2015.12.2015 tarihleri arasında AB projeleri kapsamında SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN AB de TIP BİLİŞİMİ KONUSUNDA UYGULAMALI MESLEK

Detaylı

İBB 2015 yaz spor okulları

İBB 2015 yaz spor okulları On5yirmi5.com İBB 2015 yaz spor okulları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaz döneminde jimnastikten buz patenine kadar 13 farklı branşta verilecek Yaz Spor Okulları için kayıtlar başladı. 19

Detaylı

HERKES ĐÇĐN SPOR ZORBA

HERKES ĐÇĐN SPOR ZORBA AVUSTRALYA DA HERKES ĐÇĐN SPOR Prof. Dr. Erdal Prof. Dr. Erdal ZORBA AVUSTRALYA DA HERKES ĐÇĐN SPOR Avustralya doğal yapısı, nüfusu, yerleşim durumuyla toplum ihtiyaçlarına uygun spor politikası izlemeyi

Detaylı

HAREKET PROBLEMLERİ Test -1

HAREKET PROBLEMLERİ Test -1 HREKET PROLEMLERİ Test -. ir araç saatte 60 km hızla saatte kaç km yol alabilir? ) 560 ) 80 ) 0 60 00 5. ir araç şehrinden şehrine saatte 60 km hızla 0 dakikada gidiyor. una göre, ile şehirleri arasındaki

Detaylı

İrlanda Dil Okulu Kampanyaları

İrlanda Dil Okulu Kampanyaları 2018 İrlanda Dil Okulu Kampanyaları CES (CENTRE OF ENGLISH STUDIES) www.ces-schools.com/dublin Genel İngilizce (da 20 saat ders) 2 3 4 5 6 7 8 9 2016 552 796 1039 1150 1,380 1,610 1,840 2,070 2,300 2,530

Detaylı

TURİZM YATIRIMCILARINA KAMU TAŞINMAZI TAHSİS ŞARTNAMESİ (DENİZLİ)

TURİZM YATIRIMCILARINA KAMU TAŞINMAZI TAHSİS ŞARTNAMESİ (DENİZLİ) T.C KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TURİZM YATIRIMCILARINA KAMU TAŞINMAZI TAHSİS ŞARTNAMESİ (DENİZLİ) Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü 2016 /1 DENİZLİ TERMAL KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ

Detaylı

Konteynerler yenileniyor

Konteynerler yenileniyor Konteynerler yenileniyor Bodrum Belediyesi ekipleri, yaz sezonu öncesi Bodrum yarımadası genelindeki eskiyen çöp konteynerlerini yenileri ile değiştirmek için çalışmaları başlattı. Bodrum Belediyesi Temizlik

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR YAZ KURSLARI BAŞLIYOR Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, basın mensuplarına yeni eğitim ve öğretim çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu. Toplantıya,

Detaylı

2015 OCAK ÖZEL SEKTÖR DI BORCU

2015 OCAK ÖZEL SEKTÖR DI BORCU OCAK ÖZEL SEKTÖR DI BORCU Doç.Dr.Mehmet Emin Altundemir 1 Sakarya Akademik Dan man Özel sektörün yurt d ndan sa lad k sa ve uzun vadeli kredilerin borçlu ve alacakl bilgileri, döviz cinsi, kullan m, anapara/faiz

Detaylı

AMERĐKA DA YAŞAM BOYU. Prof. Dr. Erdal ZORBA

AMERĐKA DA YAŞAM BOYU. Prof. Dr. Erdal ZORBA AMERĐKA DA YAŞAM BOYU SPOR VE REKREASYON Prof. Dr. Erdal ZORBA ESKĐ AMERĐKA DA YAŞAM BOYU SPOR VE REKREASYON Amerika'ya gelen ilk göçmenler için hayat, parlak bir gelecek vaat etmesine rağmen, eğlence

Detaylı

Dünyada en mutlu insan evinde huzur olandır. Johann W. von Goethe

Dünyada en mutlu insan evinde huzur olandır. Johann W. von Goethe Dünyada en mutlu insan evinde huzur olandır. Johann W. von Goethe Kalite yıldıza benzer. Sadece çevresini aydınlatmakla kalmaz, doğru yolu da gösterir. İzlemekten bile keyif alırsın... Biz Artaş ız. Kurucumuz

Detaylı

2012 YILI KRUVAZİYER TURİZMİ SEZONU İZMİR İÇİN İLK 6 AY DEĞERLENDİRMESİ

2012 YILI KRUVAZİYER TURİZMİ SEZONU İZMİR İÇİN İLK 6 AY DEĞERLENDİRMESİ 2012 YILI KRUVAZİYER TURİZMİ SEZONU İZMİR İÇİN İLK 6 AY DEĞERLENDİRMESİ Kruvaziyer turizmi tüm dünyada, bulunduğu ülkelere canlılık ve tanıtım getiren önemli bir turizm çeşidi ve hızla gelişiyor. Bir tek

Detaylı

Almanya dan Bir Örnek WESER-EMS UNION

Almanya dan Bir Örnek WESER-EMS UNION Almanya dan Bir Örnek WESER-EMS UNION Prof.Dr. Selahattin Kumlu Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Antalya Faaliyet Onayı Alma Koşulları Hayvansal üretimin geliştirilmesine katkıda bulunacak

Detaylı

TEOG ÖZEL OKULLAR MODELİ İLE ÖĞRENCİ ALACAK ÖZEL OKULLARIN KAYIT TAKVİMİ 2016

TEOG ÖZEL OKULLAR MODELİ İLE ÖĞRENCİ ALACAK ÖZEL OKULLARIN KAYIT TAKVİMİ 2016 TEOG ÖZEL OKULLAR MODELİ İLE ÖĞRENCİ ALACAK ÖZEL OKULLARIN KAYIT TAKVİMİ 2016 1)TABAN PUAN İLANI Haziran 2016 2). ÖN KAYIT DÖNEMİ Haziran 2016 Temmuz 2016 Özel Okullar Kayıt Komisyonunca alınacak karara

Detaylı

BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR

BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR BODTO Turizm Altyapı Projelerine Devam Ediyor Bodrum Ticaret Odası nın, 2014-2017 Stratejik Planı amaç ve hedefleri kapsamında, Bodrum da turizm sezonunun uzatılması, sektörün

Detaylı

: WOW Bodrum Resort Asarlık Mevkii 48400 Gümbet Bodrum Türkiye Tel : 00 90 252 319 70 00 Fax : 00 90 252 319 70 01 web adresi. : info@wowbodrum.

: WOW Bodrum Resort Asarlık Mevkii 48400 Gümbet Bodrum Türkiye Tel : 00 90 252 319 70 00 Fax : 00 90 252 319 70 01 web adresi. : info@wowbodrum. Adres : WOW Bodrum Resort Asarlık Mevkii 48400 Gümbet Bodrum Türkiye Tel : 00 90 252 319 70 00 Fax : 00 90 252 319 70 01 web adresi : www.wowhotels.com e-mail : info@wowbodrum.com Resmi kategori : 5 yıldız

Detaylı

T.C TRABZON VALİLİĞİ ARSİN ÖĞRETMENEVİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI ARSİN 2014

T.C TRABZON VALİLİĞİ ARSİN ÖĞRETMENEVİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI ARSİN 2014 T.C TRABZON VALİLİĞİ ARSİN ÖĞRETMENEVİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI 1 ARSİN 2014 Misyonumuz Öğretmenlerimizin; Meslekî ve kültürel gelişmelerine, hizmet içinde ortaya çıkacak eğitim ihtiyaçlarının giderilmesine,

Detaylı

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete Tarihi: 17.08.2011 Resmi Gazete Sayısı: 28028)

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete Tarihi: 17.08.2011 Resmi Gazete Sayısı: 28028) BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete Tarihi: 17.08.2011 Resmi Gazete Sayısı: 28028) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 ve 49 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 ve 49 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM, ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı Ağrı İbrahim Çeçen

Detaylı

Havuz 1 Havuz 2 Havuz 3 (üst sol), 4 (orta), 5 (üst sağ) Relax Havuz. Kaydırak Havuzu 1 Kaydırak Havuzu 2 Kaydırak Havuzu 3 Çocuk Havuzu

Havuz 1 Havuz 2 Havuz 3 (üst sol), 4 (orta), 5 (üst sağ) Relax Havuz. Kaydırak Havuzu 1 Kaydırak Havuzu 2 Kaydırak Havuzu 3 Çocuk Havuzu Konum Botanik Hotel, benzersiz bir doğaya, tarihi zenginliklere sahip bölgemizde 90.000 m² lik yeşil bir alana kurulu, 617 odadan oluşmaktadır. Havalimanı na 90 km, Side ye 30 km, Alanya ya 32 km, mesafededir.

Detaylı

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi özcan DEMİREL 1750 Üniversiteler Yasası nın 2. maddesinde üniversiteler, fakülte, bölüm, kürsü ve benzeri kuruluşlarla hizmet birimlerinden oluşan özerkliğe ve kamu

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç Madde 1- (1)Bu

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

ERZURUM KONAKLI BÖLGESİ KIŞ TURİZM MERKEZİ RAPORU

ERZURUM KONAKLI BÖLGESİ KIŞ TURİZM MERKEZİ RAPORU KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI ERZURUM KONAKLI BÖLGESİ KIŞ TURİZM MERKEZİ RAPORU Turizm Raporları No:2 Süleyman TOY Emine Bilgen EYMİRLİ Murat KARAPINAR Erzurum 2010 KUZEYDO U ANADOLU KALKINMA AJANSI

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI KAMUDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PANELİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI Uzm. Yusuf DUMAN İSG Koordinatörü / İş Güvenliği Uzmanı Mayıs/2016 (1/55) 6331 SAYILI İSG KANUNU İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

Detaylı

Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor?

Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor? Tasarım ve Planlama Eğitimi Neden Diğer Bilim Alanlarındaki Eğitime Benzemiyor? Doç.Dr. Nilgün GÖRER TAMER (Şehir Plancısı) Her fakülte içerdiği bölümlerin bilim alanına bağlı olarak farklılaşan öznel

Detaylı

Bulunduğu Kaynaştırma

Bulunduğu Kaynaştırma İşitme Engelli Öğrencilerin Bulunduğu Kaynaştırma Ortamlarında Fiziksel Düzenlemeler Araş. Gör. Duygu BÜYÜKKÖSE Araş. Gör. Hüseyin KOÇ Doç. Dr. Hasan GÜRGÜR ÖZEK 2015, Anadolu Üniversitesi Giriş İşitme

Detaylı

Devleti Yönetecek Güç Sandıktan Çıkan İradedir

Devleti Yönetecek Güç Sandıktan Çıkan İradedir Devleti Yönetecek Güç Sandıktan Çıkan İradedir Devleti Yönetecek Güç Sandıktan Çıkan İradedir Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük: Devleti Yönetecek Güç

Detaylı

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ERZURUM PALANDÖKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, Kültür

Detaylı

KAR YER GÜNLER PROJES. Murat F DAN

KAR YER GÜNLER PROJES. Murat F DAN KAR YER GÜNLER PROJES Murat F DAN 2012-2013 AYBASTI ANADOLU L SES KAR YER GÜNLER PROJES PROJE SAH OLAN OKUL AYBASTI ANADOLU L SES PROJEN N ADI KAR YER GÜNLER PROJEN N AMACI rencilerin meslekleri her yönüyle

Detaylı

10. Performans yönetimi ve bütçeleme bağlantıları

10. Performans yönetimi ve bütçeleme bağlantıları 10. Performans yönetimi ve bütçeleme bağlantıları girdi süreç çıktı etki, sonuç Üretkenlik,verimlilik, etkinlik Kaynaklar Nihai Hedefler 4.10.2006 1 Yönetim anlaşması en azından aşağıdakileri içermelidir

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRENĐM KREDĐ VE YURTLAR KURUMU (YURTKUR) HAKKINDA GENEL BĐLGĐLER

YÜKSEK ÖĞRENĐM KREDĐ VE YURTLAR KURUMU (YURTKUR) HAKKINDA GENEL BĐLGĐLER YÜKSEK ÖĞRENĐM KREDĐ VE YURTLAR KURUMU (YURTKUR) HAKKINDA GENEL BĐLGĐLER Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), yüksek öğrenim gören öğrencilere burs ve kredi vermek, yurtlar yaptırmak ve yurt

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ BOŞANMA ANALİZİ 22.07.2014 Tarihsel sürece bakıldığında kalkınma,

Detaylı

ÜNİTE 5 KESİKLİ RASSAL DEĞİŞKENLER VE OLASILIK DAĞILIMLARI

ÜNİTE 5 KESİKLİ RASSAL DEĞİŞKENLER VE OLASILIK DAĞILIMLARI ÜNİTE 5 KESİKLİ RASSAL DEĞİŞKENLER VE OLASILIK DAĞILIMLARI 1 Rassal Değişken Bir deney ya da gözlemin şansa bağlı sonucu bir değişkenin aldığı değer olarak düşünülürse, olasılık ve istatistikte böyle bir

Detaylı

YAZ KAMPI. İzmir Özel Türk Koleji Eğitim Direktörlüğü 02322440500/1305 Imperial Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı 02324640608

YAZ KAMPI. İzmir Özel Türk Koleji Eğitim Direktörlüğü 02322440500/1305 Imperial Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı 02324640608 YAZ KAMPI Ardingly Kolej Kampüsü, Londra ve Brighton a 30 dakika uzaklıkta olan, muhteşem doğal güzellikleriyle ünlü Haywards Heath şehrinde bulunmaktadır. Ardingly Kolej in British Study Centre öğrencileri

Detaylı

BAŞINI BİRAZ DAHA YUKARI KALDIR

BAŞINI BİRAZ DAHA YUKARI KALDIR BAŞINI BİRAZ DAHA YUKARI KALDIR 1 Aralık 2008 de hilal şeklini almış ay ile Venüs yıldızı birbirlerine o kadar yaklaştılar ki, tam bir Türk Bayrağı görüntüsü oluştu. Ay ve Venüs ün bu hali bana hemen Üsküp

Detaylı

MEYVE SULARI. Hazırlayan Nilüfer YILMAZ 2008. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

MEYVE SULARI. Hazırlayan Nilüfer YILMAZ 2008. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi MEYVE SULARI Hazırlayan Nilüfer YILMAZ 2008 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi MEYVE SULARI Tablo 1. Meyve Suyunun Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonları Ürün Adı

Detaylı

İNGİLTERE DE ÜNİVERSİTE PLANLAMA VE BÜTÇELEME ÖRGÜTÜ

İNGİLTERE DE ÜNİVERSİTE PLANLAMA VE BÜTÇELEME ÖRGÜTÜ İNGİLTERE DE ÜNİVERSİTE PLANLAMA VE BÜTÇELEME ÖRGÜTÜ University Grants Committee (UGC) Çeviren : Doç. Dr. M. ÂDEM UGC, üniversitenin parasal gereksinmeleri konusunda Hükümete danışman olarak Temmuz 1919'da

Detaylı

EY Eğitim Takvimi. Eylül - Aralık 2014

EY Eğitim Takvimi. Eylül - Aralık 2014 EY Eğitim Takvimi Eylül - Aralık 2014 EY olarak, verimli ve kaliteli bir iş modelinin kurulması ve sürdürülmesinde eğitimin önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Bu sebeple, şirketimiz bünyesindeki farklı

Detaylı

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını,

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını, NİĞDE ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, Niğde Üniversitesine bağlı olarak kurulan

Detaylı

Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı. Murat dağı (2312m)

Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı. Murat dağı (2312m) Murat Dağı-Uşak (2312m) (03-04 Ekim 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı Uşak Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü nün (UDOSK) düzenlediği Murat Dağı etkinliğine katılmak üzere Pınar Doğan ile birlikte

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Gazi Üniversitesi öğretim elemanlarının yurt içi ve

Detaylı

TARİH : 09.06.2016 KİME : AFYONKARAHİSAR BASKETBOL İL TEMSİLCİLİĞİ YETKİLİ : Feyzullah DEMİRKALE TEL : 0505 631 60 50

TARİH : 09.06.2016 KİME : AFYONKARAHİSAR BASKETBOL İL TEMSİLCİLİĞİ YETKİLİ : Feyzullah DEMİRKALE TEL : 0505 631 60 50 TARİH : 09.06.2016 KİME : AFYONKARAHİSAR BASKETBOL İL TEMSİLCİLİĞİ YETKİLİ : Feyzullah DEMİRKALE TEL : 0505 631 60 50 Sayın Feyzullah DEMİRKALE; Öncelikle Oruçoğlu Termal Resort a göstermiş olduğunuz nazik

Detaylı