3M Mikrobiyoloji. Maksimum. Gıda Güvenliği. ProcessingSafety

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "3M Mikrobiyoloji. Maksimum. Gıda Güvenliği. ProcessingSafety"

Transkript

1 3M Mikrobiyoloji Maksimum ProcessingSafety Gıda Güvenliği

2 Gıda Güvenliğine Maksimum 3M Desteği Ürünleri Güvenebileceğiniz ürünlerle maksimum verimlilik. Sayım Plakaları hızlı, kolay ve güvenilir analizler gerçekleştirmeniz için özel olarak tasarlanmıştır. Kullanıma hazır ve yorumlanması oldukça kolay olan Sayım Plakaları kalitenizi, verimliliğinizi ve toplam karlılığınızı arttıracaktır. Numune Alma Ürünleri Maksimum kalite ve güvenilirlik prensibi ile üretilmiş olan çevresel numune alma ürünleri ile üretim ortamınızın hijyen seviyesini son derece kolay bir şekilde izleyebilirsiniz. Etkin svab çubukları ve diğer numune alma ekipmanlarıyla beraber Dipslide lar hijyen ve patojen izleme sisteminizin güvenilir bir parçası olmak ve üretim etkinliğini artırmak için özel olarak tasarlanmıştır. Hijyen Monitör Sistemleri Clean-Trace Hijyen Monitör Sistemleri ile üretim alanınızdaki problemleri vakit kaybetmeden farkedecek ve alınması gereken aksiyonları hızlı bir şekilde alabileceksiniz. Ürünlerinizin güvenliği ve kalitesi ile ilgili kritik noktaları tanımlayarak, belirli bir plan dahilinde analizlerinizi gerçekleştirebileceksiniz. Tecra Hızlı Patojen ve Toksin Analiz Kitleri Tecra hızlı patojen ve toksin analiz kitleri 20 yılı aşkın bir süredir gıda endüstrisinin ihtiyaçlarını başarıyla karşılamaktadır. Bu testler sayesinde, tüketicilerin tükettiği gıdaların güvenliği ve kalite kriterlerini karşılayıp karşılamadığı garanti altına alınmaktadır. 3M geniş ürün yelpazesiyle, gıda güvenliği için bir çözümdür. Dünyaca bilinen ve kullanılan Sayım Plakaları, Hijyen Monitör Sistemleri, Tecra Hızlı Patojen ve Toksin Test Kitleri, tüm diğer ürünlerimiz ile beraber, laboratuar etkinliğinizi arttırmak ve günlük iş yükünüzü azaltmak için özel olarak tasarlanmış 3M in yenilikçi ürünleridir. Gıda endüstrisinde, gıda güvenliğini maksimum seviyeye getirmeyi amaçlayan bu ürünler, fabrikanızda gıda güvenliğini arttırmanıza, üretim ortamınızın hijyen seviyesini anında test edip aksiyonları hemen almanıza yardımcı olacaktır. Endüstriyel Sterilizasyon Sistemleri Endüstriyel Sterilizasyon Sistemleri, sterilizasyon işleminizin denetlenmesi amacıyla hizmetinize sunulmuştur. Cihaz kontrol ürünleri, biyolojik indikatörler ve kimyasal entegratörlerden oluşan çözümlerimiz ihtiyaçlarınıza en verimli şekilde cevap verebilmek için tasarlanmıştır. Soğuk Zincir Çözümleri MonitorMark Sıcaklık/Zaman İndikatörleri ve Freeze Watch İndikatörleri, ürünler tanımlanan sıcaklıklara maruz kaldığında aksiyon almanıza yardımcı olacaktır. Gıda, aşı, ilaç, kan vb. soğuk zincir sevkiyatlarında öncelikli olarak ikinci derecede sevkiyat paketlerinde (koli, kutu) maruz kalınan sıcaklığın takibinde kullanılmakta ve ürünün kalitesinin tekrar kontrol edilmesi gereken durumlarda bilgi vermektedir.

3 Sayım Plakaları Sayım Plakaları, yenilikçi yaklaşımıyla, 20 yılı aşkın bir süredir mikrobiyoloji laboratuvarları için hızlı, doğru, kolay ve güvenilir bir çözüm sunmaktadır. 200 den fazla uluslararası onayı ile 3M Petrifilm Sayım Plakaları dünyanın her yerinde analizlerinizi kolaylaştırmakta ve zamandan tasarruf etmek suretiyle verimliliğinizi arttırmaktadır. 3M Petrifilm Sayım Plakaları tüm dünyadaki geniş kullanım alanı sayesinde, laboratuarlar arasında ortak dil oluşturulmasına katkı sağlamaktadır. Sayım Plakalarının Avantajları Kullanım kolaylığı Güvenli ve tutarlı sonuçlar Kullanıma hazır format Sayım kareleri sayesinde tahmini sonuçlarda maksimum seviyede doğruluk Kromojen indikatörler sayesinde kolonilerin kolayca seçilebilmesi Özel tasarımı sayesinde çok daha az yer ihtiyacı Doğrulanmış analiz yöntemleri Zamandan tasarruf Çalışma esnekliği Azalan atık miktarı ve maliyeti Sayım Plakaları: Kaplama Teknolojisi Örnek: Aerobik Sayım Plakası a.) b.) a.) Üst Film Yapıştırıcı, kolonilerin seçilmesini sağlayan indikatör ve suda çözünebilen jel ile kaplı plastik filmden oluşmaktadır. b.) Alt film Yapıştırıcı, standart yöntem besi ortamları ve suda çözünebilen jel içeren, ölçekli kağıda basılmış plastik kaplamadan oluşmaktadır.

4 Mikrobiyoloji analizlerinde Standardı yakalamak Sayım Plakaları hızlı, kolay ve güvenilir Aerobik Sayım Plakası Aerobik Toplam Canlı Sayımı yapılmaktadır. Kolonileri kırmızıya boyayan indikatör sayesinde yorumlama oldukça kolaydır. Enterobacteriaceae Sayım Plakası Enterobacteriaceae Sayımı Koloniler tarafından üretilen asit, ph indikatörü sayesinde sarı renk almaktadır. Glükoz fermentasyonu sonucunda ortaya çıkan gaz, üst film sayesinde tutulur. Çevresel Listeria Sayım Plakası Çevre numunelerinde Listeria tayini için kullanılmaktadır saat içerisinde sonuç vermektedir. Ön zenginleştirme gerekmemektedir. Maya & Küf Sayım Plakası Maya ve küf kolonilerinin sayımı içindir. Antibiyotik ilavesi gerekmemektedir. E.coli & Koliform Sayım Plakası Tek seferde iki test: Escherichia coli ve Koliform sayımı. E.coli tayini için ß-glükorodinaz indikatörü içermektedir saat içerisinde sonuç vermektedir. Hızlı Koliform Sayım Plakası Koliformların hızlı analizi için kullanılmaktadır. Çok hassas ph indikatörü çoğalan kolonilerin ürettiği asiti saptamaktadır. 6 saat içerisinde koliform kontaminasyonu ile ilgili bilgi vermektedir. Staph Express Sayım Plakası Staphylococcus Aureus Sayımı Bir veya iki aşamada analiz (İkinci aşamada DNase reaksiyonu) saat içerisinde sonuç vermektedir. E.coli Sayım Plakası Sadece E.coli kolonileri görünmektedir. ß-glükorodinaz indikatörü içermektedir. 24 saatte sonuç vermektedir Koliform Sayım Plakası Koliformların (toplam veya termotolerant) sayımı için kullanılır. Kolonilerin indikatör aracılığıyla kırmızıya boyanması sebebiyle, sayım işlemi oldukça kolaydır. Üst film laktoz fermentasyonu sebebiyle ortaya çıkan gazı tutmaktadır. Çok Hassas Koliform Sayım Plakası Az sayıda koliform kolonilerinin tespiti ve sayımı için kullanılır. 5 ml numune veya dilüsyonları aşılanabilir. 3M Petrifilm Koliform Sayım Plakalarında olduğu gibi (renk ve gaz oluşumuna göre) sayım yapılır. Plakaları ile 3 aşamada basit analiz 1. İnokülasyon Plakalar kolayca aşılanabilir, besi ortamı hazırlanmasına gerek yoktur. 2. İnkübasyon Plakaların inkübasyonu için küçük bir inkübatör bile yeterlidir. 3. Yorumlama Rahatça sayımınızı yapabilirsiniz. Kolonileri boyayan indikatör ve sayım kareleri sayesinde yorumlamak oldukça kolaydır.

5 Plaka Okuyucu... güvenebileceğiniz otomasyon Sonuçlar plakanın yerleştirilmesini takiben 4 sn. içerisinde okunmakta ve Microsoft Excel çalışma sayfalarına veya veri tabanına kayıt edilmektedir. Özel bir datanın, yeni veya mevcut çalışma sayfalarına veya veri tabanına aktarılabilme kabiliyeti, spesifik raporların hazırlanabilmesine imkan sağlamaktadır. Hızlı ve güvenilir bir şekilde Petrifilm plakalarının sayımı ve kayıt edilmesi yapılabilmektedir. Petrifilm sayım plakaları 4 sn içerisinde okunabilmektedir. Datanın otomatik olarak Microsoft Excel çalışma sayfalarına veya LIMS e aktarılması sayesinde hata payı ve zaman kaybı minimize edilmektedir. Yazılım, dilüsyona bağlı olarak sonucu hesaplamaktadır. Barkod etiketlerini okuma kabiliyeti yazım hatalarını elimine etmektedir. Ergonomik Tasarım Katlanabilir yapısı sayesinde kullanılmadığı zamanlarda minimum yer kaplama özelliğine sahiptir. Çok yönlü kullanım özelliği hem sağ hem de sol elini kullanan kullanıcılara kolaylık sağlamaktadır. Okuyucunun ön kısmındaki bölüm temizlik için kolay ulaşılabilirliği sağlamaktadır. Kolay Kullanım Sonuçları ve Petrifilmin renkli görüntüsünü bilgisayar ekranında göstermekte ve kolonileri doğrulama amaçlı olarak işaretlemektedir. Erişim, kullanıcı kodları ve şifreleri ile kontrol edilebilir. Kullanıcılar sisteme tanımlanabilir ve belirli seçenekler sadece kendilerinde tanımlı olabilir. Doğru Sonuçlar Petrifilm plaka okuyucu yazılımı Microsoft Windows ile tamamen uyumludur. Yazılım, datanın kaydının tutulması ve trendinin izlenmesi imkanlarını sunmaktadır.

6 Hijyen Monitör Sistemleri Hızlı, Doğru ve Güvenilir Sonuçlar 3 e kadar saymak gibi Kullanımı kolay svablar 2. Hafif, ergonomik cihaz 3. HACCP sisteminize yardımcı yazılım Kullanımı kolay svablar Svabla Bastır Yüzey kontrolü Clean-Trace Yüzey ATP Testi, yüzeyinizin temizliğini, tamamen kantitatif olarak saniyeler içerisinde tespit edebilmektedir. Toplam ATP seviyesi ölçülebilmektedir. Metal dedektör tarafından ayırt edilebilmektedir. Uzun svab çubuğu sayesinde erişilmesi zor bölgelerden numune alınabilmektedir. Svablama, Bastırma ve Okuma olmak üzere üç aşamada kolayca sonuç alınabilir. Oku İndir Su kontrolü Clean-Trace Su Toplam ATP testi, özel svab tasarımı sayesinde etkin numune alımını sağlayarak doğru tespit yapılmasını sağlamaktadır. Toplam ATP seviyesi ölçülebilmektedir. Metal dedektör tarafından ayırt edilebilmektedir. Spiral svab tasarımı sayesinde su numuneleri etkin bir şekilde alınabilmektedir. Svablama, Bastırma ve Okuma olmak üzere üç aşamada kolayca sonuç alınabilmektedir. Daldır Oku Bastır İndir Clean-Trace yüzeyde ve suda uygulanabilecek olan pozitif kontrol testleri, cihazınızın doğrulanması amacıyla özel olarak tasarlanmıştır.

7 Clean-Trace NG Luminometre, hafif, ergonomik cihaz Güvenilir ve tekrar ölçülebilir sonuçlar Kullanımı kolaylaştıran ergonomik, portatif tasarım Yerleştirme istasyonu (altlığı) ve USB bağlantısı sayesinde bilgisayara hızlı veri aktarımı Tekrar şarj edilebilir batarya Özellikler Ağırlık: 400 g Batarya dayanma süresi: 10 saat Kayıt Kapatisesi: 10,000 sonuç Cihaza kaydedilebilecek maks. numune plan sayısı: 100 Her bir plandaki maks. numune yeri sayısı: 300 Cihazdaki maks. toplam numune yeri sayısı: 2,000 Kullanımı oldukça kolay Menu Tekrar yapılan ölçümlerin kayıt altına alınabilmesi Lityum iyon batarya HACCP planınıza yardımcı yazılım HACCP gerekliliklerini yerine getirmek için özel olarak tasarlanmış olan Clean-Trace Data Trend Analizi Yazılımı, numune alma planlarınızın luminometre içerisine aktarılmasını sağlamaktadır. Sonuçlar RLU (relative light unit - bağıl ışık birimi) cinsinden görüntülenmektedir. Buna ilave olarak, sonucun belirlenen limitlere göre limit içerisinde mi (pass) yoksa uyarı verecek düzeyde (caution) ya da direk limit dışarısında mı (fail) olduğu bilgisi de ekranda görüntülenebilmektedir. Kullanımı oldukça kolay olan bu yazılım, hızlı hijyen kontrollerinizde ve sonuç takibinizde sizin en büyük yardımcınız olacaktır.

8 Maksimum Hijyen & Maksimum Temizlik Clean-Trace Yüzey Protein Testleri Clean-Trace Yüzey Protein Testi Biuret reaksiyonu prensibine dayalı olarak yüzeylerdeki protein kalıntılarının tayini için tasarlanmıştır. Svabla, Bastır ve Oku olmak üzere üç aşamada kalitatif protein testi Ulaşılması zor bölgelere kolayca ulaşabilme imkanı Kontaminasyonun durumuna göre 10 dakikadan daha az sürede sonuç alabilme Harici bir cihaz gereksiniminin olmaması Yorumlama kolaylığı için renk değişimi Clean-Trace Yüzey Alerjen Testi Yüzeylerdeki ve sudaki protein kalıntı varlığını test etmek için tasarlanmıştır. Potansiyel alerjenlerin valığını Biuret reaksiyonu prensibine bağlı olarak tayin etmektedir. Çok Hassas: 3 µg protein Hızlı: sadece 15 dakika Svabla, bastır, inkübe et (55 C, 15 dakika) ve oku Normal koşullarda depolama Renk değişimi sayesinde sonuçların kolayca okunabilmesi Alerjenlere göre minimum tayin limiti Yumurta µg Yer fıstığı µg Süt µg Gluten 40 µg Soya µg

9 Tecra Patojen ve Toksin Test Kitleri ELISA Yöntemiyle Hızlı ve Güvenilir Analizler 20 yılı aşkın Gıda Güvenliği deneyimimizle, gıda endüstrisinde hem hızlı, hem de güvenilir patojen ve toksin testlerine olan ihtiyacı karşılamak amacıyla üretmekte olduğumuz Tecra analiz kitleri, uluslararası onaylarla desteklenmiş ve gıda endüstrisinin hizmetine sunulmuştur. Pozitif ve negatif kontrol mekanizması sayesinde daha fazla güvenle analizlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sonuçlar kolaylıkla yorumlanabilmektedir. Hızlı sonuçlar sayesinde ürünleriniz daha kısa sürede serbest bırakılabilmektedir. Sadece tek bir ön-zenginleştirme basamağının olması, zaman ve maliyet açısından avantaj sağlamaktadır. Tüm çözeltiler kullanıma hazır olarak verilmektedir. Tecra VIA Ürünleri Tecra VIA ve ULTIMA Salmonella VIA Salmonella ULTIMA Listeria VIA Campylobacter VIA E. coli O157 VIA Pseudomonas VIA Staphylococcus aureus VIA Tecra Toksin VIA Bacillus Diarrhoeal Enterotoxin VIA Staphylococcal Enterotoxins VIA

10 Flip-Top Mini Flip-Top Seyreltme Çözeltileri Özellikler Kolay açılabilir, sızdırmaz kapak Kullanıma hazır plastik şişe ve tüpler Cam kırılması veya çatlaması riskinin olmaması Her şişe ve tüpte lot numarası Çeşitli seyreltici seçenekleri Tripton, Pepton, Tamponlanmış Peptonlu Su, Fosfat Tampon, MRD 90 ml ve 99 ml Flip-Top ile 9 ml lik Mini Flip-Top formatları Nasıl Kullanılır? Gama Steril Kapağı açın Numuneyi ilave edin Kapatın ve Karıştırın Zenginleştirme Çözeltileri Özellikler Elektronik Pipet Cihazı Özellikler Kullanıma hazır 225 ml zenginleştirme besi ortamı (Salmonella) Kolayca açılabilme, güvenli karıştırma için çok katlı plastik yapı Desteksiz durabilme özelliği Gama steril Her torbada lot numarası 1 ml ve 5 ml lik formatlar Önceden programlanmış dilüsyon yöntemleri Mikroişlemci ile otomatik kalibrasyon Ergonomik ve hafif tasarım Steril pipet uçları

11 Numune Alma Ürünleri Numune poşetini açın Numuneyi yerleştirin Numuneyi alın Poşeti tekrar kapatın - hazır! Numune Alma Süngerleri Biyosidsiz selülöz malzemesi ile organizmanın canlılığını koruyan numune alma süngerleri maksimum verimlilikte numune alma imkanı sağlamaktadır. Ürünler gama sterildir. Eldivenli, eldivensiz, kuru, nemli ürün seçenekleri mevcuttur. Uzatılabilir Numune Çubuğu Uzatma aparatı, tavan, makine altları gibi ulaşılamayan bölgelerden (2,4 metre) numune alma imkanı sağlamaktadır. Steril edilebilen malzemeden yapılmıştır. Svab-Örnekleyiciler Çeşitli seyrelticilerle doldurulmuş şişelerde svablar. Dipslide Sıvılardaki veya katı yüzeylerdeki bakteri, küf ve maya varlığının tespiti için kullanımı kolay bir indikatördür. Görsel test sonuçları ve yorumlama kolaylığı sağlamaktadır.

12 Endüstriyel Sterilizasyon Çözümleri Attest Biyolojik İndikatörler Attest Biyolojik Monitör Sistemleri içinde mikroorganizma ve üreme sıvısı barındıran kapaklı tüplerdir. Her sterilizatörün biyolojik güvenilirlik ve performans kontrollerinin laboratuar ortamına ve personeline gerek kalmadan yapılmasını mümkün kılar. Kullanımı kolaydır ve 48 saatlik süre içerisinde renk değişimi ile sonuç verir. Rapid Attest Biyolojik İndikatörler: 3M Rapid Attest Biyolojik Monitör Sistemleri sadece 1-4 saat içinde güvenli ve kolay anlaşılır biyolojik sonuçlar sağlar. Bu sayede karantina zamanlarının süresi kısalarak, sterilizasyon işleminin başarısızlığı hızlı ve verimli bir şekilde tespit edilir. Comply Kimyasal Entegratörler: Daha gelişmiş ve biyolojik ölüme en yakın sonucu veren kimyasal indikatörlerdir. Renk değiştiren indikatörlerden farklı olarak yorum yapmaya gerek kalmadan, kolaylıkla görülebilen sonuçlara ulaşılmasını sağlarlar. Ortadaki çizgi ve ilerisi olumlu olarak değerlendirilir.

13 3M Elektronik Test Sistemi ETS, endüstride gerçekleştirilen buhar sterilizasyon işlemi esnasında, fiziksel parametrelerin ölçülmesini ve kaydedilmesini sağlayan ve bu verileri PC ortamına aktararak analiz edilmesini sağlayan elektronik bir test sistemidir. Sıcaklık, basınç ve zaman değerlerinin doğru olarak ölçülmesi ve kaydedilmesi, otoklavlarda hava kalıntısı ve aşırı ısınmış buhar olup olmadığının test edilmesi, kalibrasyon kontrolü ve teşhis amaçlı diğer kontrollerin yapılması gibi çok çeşitli fonksiyona sahiptir. Tüm bu özellikleri ile ETS, sterilizasyon güvenlik programlarının en önemli basamaklarından biri olan cihaz kontrolü için yenilikçi bir çözümdür. ETS Fonksiyonları Bowie & Dick-Test EN 554 ve EN 285 gerekliliği doğrultusunda, ön vakumlu otoklavlarda yapılması gereken günlük hava boşaltımı ve buhar penetrasyon test sonuçlarının yoruma gerek duyulmaksızın Başarılı / Başarısız olarak bağımsız ve kesin bir şekilde elde edilmesini sağlar. Erken Uyarı Sistemi Sterilizatörünüzde meydana gelebilecek olası problemleri önceden size haber verir. Erken uyarı sistemi, size otoklavınızın tamiri için zaman kazandırır. Kalibrasyon Kontrolü Sterilizatörünüzün kalibrasyonunu yaparak size zaman kazandırır, maliyetlerinizi düşürür. Data Yönetimi ETS, sensör ünitesini data kayıt modunda kullandığınızda, ısı, zaman ve basınç (T/t/P) datasını gözlemler ve kayıt eder. Dosyaları ve datayı ETS yazılımını kullanarak saklar. Yazılım sayesinde ekranda data analizi, data saklama ve özet rapor basımı işlemleri gerçekleştirilebilir. Ayrıca ETS ile, Ölüm Eğrisi Hesaplanması Teşhis Amaçlı Yorumlar Kaçak / Sızıntı Oran Testi Sterilizasyon Parametre Göstergeleri Aşırı Isıtılmış Buhar Tespiti Sulandırma Faktörü / Hava Kalıntı Hesaplaması Mühendislik Testleri gibi çok çeşitli fonksiyonlar da gerçekleştirilebilir.

14 erature sensitive rify product safety ility ring mers want to know uring shipment, comes in a ckage: ve to Durable casing Blue for high visibility Actual size Soğuk Zincir Çözümleri ecording of ts of time and ery for up to 12 circuit protection tor o visually e exceeding or the transport or frozen foods ger er TL Series er TL Series e to be used when contact with food turelogger ed for temperature C and 50 C. Monitor package temperature for confidence in freshness and shelf life during shipment and storage. Tedarik zinciri boyunca, ürünlerin maruz kaldığı sıcaklığın takibi için düşük maliyetli ve güvenilir çözümler... MonitorMark Sıcaklık/Zaman İndikatörleri ve Freeze Watch İndikatörleri, ürünlerin tanımlanan sıcaklıklara maruz kaldıklarında aksiyon almanıza yardımcı ürünlerdir. Gıda, aşı, ilaç, kan, implant, diyagnostik ürünler, oftalmik çözeltiler, intraoküler lensler ve kimyasallar gibi soğuk zincir sevkiyatlarında öncelikli olarak ikinci derece sevkiyat paketlerinde (koli, kutu) maruz kalınan sıcaklığın takibinde kullanılmakta ve ürünün kalitesinin tekrar kontrol edilmesi gereken durumlarda bilgi vermektedir. MonitorMark MonitorMark Sıcaklık/Zaman indikatörleri, ürünlerin tedarik zinciri süresince maruz kaldığı sıcaklığı izlemektedir. Tekrar kullanılamayan ve geri dönüştürülemeyen kayıtlar olması sebebiyle de doğru ve yorumlanması kolay sonuçlar vermektedir. Farklı sıcaklık ve zaman aralıklarında kullanılabilen ürün çeşitleri mevcuttur ve soğuk zincir gerektiren gıda, aşı, kan vs. gibi ürünlerin soğuk zincirlerinin takibini yapmaktadır. Freeze Watch Freeze Watch indikatörleri, taşıma veya depolama esnasında donma sıcaklığına maruz kaldığında zarar gören ürünlerin izlenmesi için idealdir. İndikatörler, düşük sıcaklık maruziyetinin görsel olarak tespit edilmesi amacıyla iki sıcaklık seviyesinde mevcuttur: -4 C (25 F) ve 0 C (32 F).

15 Gıda Güvenliğine Çözümleri İyi üretim uygulamaları gereğince üretim alanına bakan camlar film ile kaplanmalıdır. Cam Filmleri, hem cam direncini arttırır hem de olası kırılma anında cam parçalarının çevreye yayılmasını ve gıdaya karışmasını engeller. NOMAD Ultra Temiz Paspas Yapışkan ile kaplanmış, 40 yapraktan oluşan bu paspası kullanarak tozları laboratuarınızın veya üretim alanınızın girişinde tutabilirsiniz. NOMAD Paspas Sistemleri, zemininizin temiz ve kuru kalmasını sağlar. Tüy Toplayıcı Rulo Üretim alanı girişlerinde önlüklerinizin veya iş kıyafetlerinizin üzerinde kalabilecek saç, tüy vb. maddelerin toplanmasına yardımcı olur. Böylece üretim alanındaki yabancı madde riskini azaltır. TL20 Sıcaklık Kayıt Cihazı (Temperature Logger), soğuk zincir sevkiyatlarınızda, sıcaklığa duyarlı ürünlerinizin maruz kaldığı sıcaklık seviyelerinin bilgisini vermektedir.

16 3M Mikrobiyoloji Ürünleri Departmanı, Uluslararası Gıda Güvenliği Kurumu (IAFP) tarafından, gıda endüstrisine yönelik gıda güvenliği çözümleri yaratma konusundaki başarısı sayesinde prestijli Black Pearl (Siyah İnci) ödülüne layık görülmüştür... 3M Mikrobiyoloji Ürünleri Yetkili Bayisi 3M Türkiye Şehit Sinan Eroğlu Caddesi Suryapı Akel İş Merkezi No:6, A Blok Kavacık / İstanbul Tel +90 (0) Faks +90 (0) İnternet Protek Analitik ve Endüstriyel Sistemler Ltd. Şti. Atakent Mah. Dicle Caddesi, No: 21/1-2, Ümraniye/İstanbul Tel +90 (0) Faks +90 (0) İnternet info@protekanalitik.com Lütfen geri dönüşüme kazandırınız. Her hakkı saklıdır. 3M, Petrifilm, Tecra, Clean-Trace, Via, Flip-Top, Attest, Comply, MonitorMark, Freeze Watch ve Nomad, 3M Firmasının tescilli markalarıdır. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation firmasının tescilli markalarıdır.

Maksimum. Gıda Güvenliği

Maksimum. Gıda Güvenliği Maksimum Gıda Güvenliği Dünyaca bilinen ve kullanılan 3M Petrifilm Sayım Plakaları, Hijyen Monitör Sistemleri, 3M Tecra Hızlı Patojen ve Toksin Test Kitleri, ve tüm diğer ürünlerimizle beraber, laboratuvar

Detaylı

Bimes Biyomedikal Sistemler ve Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Çetin Emeç Bulvarı 6. Cad. 64/4 06460 A.Öveçler ANKARA Tel: (0 312) 473 17 83 Fax: (0

Bimes Biyomedikal Sistemler ve Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Çetin Emeç Bulvarı 6. Cad. 64/4 06460 A.Öveçler ANKARA Tel: (0 312) 473 17 83 Fax: (0 3M PETRİFİLM KOLİFORM SAYIM PLAKALARI Eğer süt ürünleri, dondurulmuş veya hazır gıdalar üretimi yapıyorsanız koliform sayımının genel kalite kriteri için ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. 3M Petrifilm

Detaylı

Bimes Biyomedikal Sistemler ve Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Çetin Emeç Bulvarı 6. Cad. 64/4 06460 A.Öveçler ANKARA Tel: (0 312) 473 17 83 Fax: (0

Bimes Biyomedikal Sistemler ve Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Çetin Emeç Bulvarı 6. Cad. 64/4 06460 A.Öveçler ANKARA Tel: (0 312) 473 17 83 Fax: (0 3M PETRİFİLM SELECT E.KOLİ SAYIM PLAKALARI 3M Petrifilm Select E.Koli Sayım Plakaları, E.koli tespiti için dizayn edilmiştir. Basit bir tek testle 24 saat içerisinde sonuçlar elinize ulaşabilmektedir.

Detaylı

Analiz Süresi: 30-35 C'de 48 saat

Analiz Süresi: 30-35 C'de 48 saat 3M PETRİFİLM AEROBİK SAYIM PLAKALARI 3M Petrifilm Aerobic Sayım Plakaları toplam aerobic bakteri populasyonlarını belirlemek için düzenlenmiştir. Uygulanacak basit bir prosedürle aynı zamanda etlerde ve

Detaylı

Bimes Biyomedikal Sistemler ve Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Çetin Emeç Bulvarı 6. Cad. 64/4 06460 A.Öveçler ANKARA Tel: (0 312) 473 17 83 Fax: (0

Bimes Biyomedikal Sistemler ve Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Çetin Emeç Bulvarı 6. Cad. 64/4 06460 A.Öveçler ANKARA Tel: (0 312) 473 17 83 Fax: (0 3M PETRİFİLM ENTEROBAKTER SAYIM PLAKALARI Birçok gıda ve içecek işletmecilerinin, patojen bakterileri öldürmek için uyguladıkları en az bir basamak vardır. Yalnız ambalajlama öncesinde tekrar kontaminasyon

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Deney Laboratuvarı Adresi : Kazım Karabekir Mah.İstasyon Cad.No:423/9 Darıca KOCAELİ KOCAELİ/TÜRKİYE Tel : 0262 655 00 68 Faks : 0262 655 00 69 E-Posta : Website

Detaylı

IDC Savunma Sanayi Nakliye Ticaret A.Ş. HIZLI BİYOLOJİK PATHOJEN/TOKSİN ve KİMYASAL GAZ TESPİT SİSTEMLERİ

IDC Savunma Sanayi Nakliye Ticaret A.Ş. HIZLI BİYOLOJİK PATHOJEN/TOKSİN ve KİMYASAL GAZ TESPİT SİSTEMLERİ IDC Savunma Sanayi Nakliye Ticaret A.Ş HIZLI BİYOLOJİK PATHOJEN/TOKSİN ve KİMYASAL GAZ TESPİT SİSTEMLERİ IDC Savunma Sanayi Nakliye Ticaret A.Ş HIZLI BİYOLOJİK PATHOJEN/TOKSİN TESPİT SİSTEMLERİ Biyolojik

Detaylı

Sterilizasyonun kontrolü. Validasyon. 1.Kalite yönetim sistemi. 2.Sterilizanın karekterizasyonu 21.09.2012

Sterilizasyonun kontrolü. Validasyon. 1.Kalite yönetim sistemi. 2.Sterilizanın karekterizasyonu 21.09.2012 Sterilizasyonun kontrolü Sterilizasyon Sürecinin Kontrolleri ve Validasyon n Sterilizasyon prosesinin bir veya daha fazla değişkenini kontrol ederek n Proses sırasında oluşabilecek problemleri ERKEN ve

Detaylı

Envirocheck Contact plates; Yüzey Testi için 09.01

Envirocheck Contact plates; Yüzey Testi için 09.01 Envirocheck Contact plates; Yüzey Testi için 09.01 Mikrobiyel açıdan temiz olması gereken tüm yüzeylerde mikrobiyel kontaminasyonun belirlenmesinde kullanılan basit ve etkili bir araçtır. Plastik Petri

Detaylı

DOĞAL MĠNERALLĠ SULARIN ĠNSAN SAĞLIĞINA UYGUNLUĞUNUN MĠKROBĠYOLOJĠK YÖNDEN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ

DOĞAL MĠNERALLĠ SULARIN ĠNSAN SAĞLIĞINA UYGUNLUĞUNUN MĠKROBĠYOLOJĠK YÖNDEN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ DOĞAL MĠNERALLĠ SULARIN ĠNSAN SAĞLIĞINA UYGUNLUĞUNUN MĠKROBĠYOLOJĠK YÖNDEN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ Bil.Uz.Sevinç ERTAġ Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüketici Güvenliği Laboratuvarları Daire BaĢkanlığı Su ve Gıda

Detaylı

Akıllı telefon. Akıllı Problar. Akıllı çalışma.

Akıllı telefon. Akıllı Problar. Akıllı çalışma. Akıllı telefon. Akıllı Problar. Akıllı çalışma. Testo Akıllı Problar: akıllı telefonlar için uyarlanmış, profesyonel Testo kalitesinde, kompakt ölçüm cihazları Akıllı Problar sıcaklık, nem, akış hızı ve

Detaylı

EYLÜL 2010 S0461&S0462

EYLÜL 2010 S0461&S0462 İSTANBUL İL KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ GIDA MİKROBİYOLOJİSİNDE DIŞ KALİTE DEĞERLENDİRMESİ (EQA=EXTERNAL QUALITY ASSESMENT) SONUÇ RAPORU EYLÜL 2010 S0461&S0462 İstanbul İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü

Detaylı

EYLÜL 2011 S0485&S0486

EYLÜL 2011 S0485&S0486 İSTANBUL İL KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ GIDA MİKROBİYOLOJİSİNDE DIŞ KALİTE DEĞERLENDİRMESİ (EQA=EXTERNAL QUALITY ASSESMENT) SONUÇ RAPORU EYLÜL 2011 S0485&S0486 İstanbul İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN STABİLİTESİNE VE AÇILDIKTAN SONRA KULLANIM SÜRESİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1.

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN STABİLİTESİNE VE AÇILDIKTAN SONRA KULLANIM SÜRESİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1. TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN STABİLİTESİNE VE AÇILDIKTAN SONRA KULLANIM SÜRESİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1.0 Amaç MADDE 1- (1) Kozmetik ürünlerin üreticileri tarafından raf ömürleri

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Deney Laboratuvarı Adresi : Uluç Mh. 24. Cadde Erhan Çaçur İşmerkezi 5/3 1. Kat 07000 ANTALYA/TÜRKİYE Tel : 0 242 229 84 06 Faks : 0 242 229 84 16 E-Posta : info@antalyalab.com

Detaylı

MILKANA SUPERIOR PLUS

MILKANA SUPERIOR PLUS MILKANA SUPERIOR PLUS inek ve koyun sütünde 6 parametreyi hızlı, hassas ve güvenilir bir şekilde ölçen Ultrasonik Süt Analiz cihazıdır. Ultra-sound teknolojisine dayalı olarak ölçüm yapan bu cihazda, ölçüm

Detaylı

Bimes Biyomedikal Sistemler ve Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Çetin Emeç Bulvarı 6. Cad. 64/ A.Öveçler ANKARA Tel: (0 312) Fax: (0

Bimes Biyomedikal Sistemler ve Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Çetin Emeç Bulvarı 6. Cad. 64/ A.Öveçler ANKARA Tel: (0 312) Fax: (0 3M PETRİFİLM STAPH AUREUS SAYIM PLAKALARI 3M Petrifilm Staph Aureus Sayım Plakaları tek bir testte 3 plaka Baird-Parker agar metodu, ve koagulaz tüp testlerine denk gelmektedir. Sonuçlar hızlı ve güvenilirdir.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Manometre PCE-910

KULLANIM KILAVUZU Manometre PCE-910 KULLANIM KILAVUZU Manometre PCE-910 İçindekiler 1 Önsöz... 3 2 Güvenlik Bilgileri... 3 3 Teknik Özellikler... 3 3.1 Teslimat İçeriği... 4 4 Sistem Açıklaması... 4 5 Ölçüm... 5 6 Otomatik Kapanma... 5 7

Detaylı

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ ermaksan.com.tr 1 FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FIBERMAK G-FORCE FIBERMAK SL G-FORCE Hızınıza Hız Katacak... 4 2,5-18 m boy seçenekleri 1000-24000 kg yük kapasitesi Eksenel hareketler

Detaylı

Kittiwake. Yağ Analiz Çözümleri. VibraTek Ltd Şti

Kittiwake. Yağ Analiz Çözümleri. VibraTek Ltd Şti Kittiwake Yağ Analiz Çözümleri Kittiwake yağ analiz çözümleri ile yerinde bakımda hızlı kararlar alın. Doğru aralıkta, dakikalar içerisinde laboratuvar seviyesinde yağ durumu sonuçları sağlar. Kittiwake

Detaylı

SU NUMUNE KABUL KRĠTERLERĠ TALĠMATI

SU NUMUNE KABUL KRĠTERLERĠ TALĠMATI Sayfa No:1 /6 1. AMAÇ Bu talimat, insan sağlığını ve çevreyi korumak üzere EHSL Kimyasal ve Mikrobiyoloji laboratuarına analiz için getirilen numunelerin kabul şartlarını belirlemek amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

Elek.kaynatma kazanı - Karıştırıcılı

Elek.kaynatma kazanı - Karıştırıcılı Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek ekipmanların yanı

Detaylı

Teknik Katalog [Spektrometre]

Teknik Katalog [Spektrometre] Teknik Katalog [Spektrometre] [PCE-CSM 4] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon: +90

Detaylı

M50 otomatik tanımlama Ve duyarlılık testi

M50 otomatik tanımlama Ve duyarlılık testi BD Phoenix M50 otomatik tanımlama Ve duyarlılık testi Performans Tanımlama Tanımlama için 45 kromojenik ve florojenik sübstrat kullanılır. Cihazdaki inkübasyon ve deteksiyon sürecinde ek reaktif eklenmesi

Detaylı

Doğru sayım yapabilmek için numuneyi tekrar sulandırmanızı tavsiye ederiz.

Doğru sayım yapabilmek için numuneyi tekrar sulandırmanızı tavsiye ederiz. 3M PETRİFİLM ÇOK HASSAS KOLİFORM SAYIM PLAKALARI 3M Petrifilm Çok Hassas Koliform Sayım Plakaları 5 ml örnek kullanımına göre ayarlanan yapısıyla bir gram üründe bulunan bir tane mikroorganizmayı tespit

Detaylı

İnfrared sıcaklık ölçüm

İnfrared sıcaklık ölçüm İnfrared sıcaklık ölçüm cihazı testo 830 Hızlı, temassız yüzey sıcaklık ölçümü Maks./min. değer gösterimi, temassız yüzey sıcaklığı ölçümü C Lazer ölçüm noktası işaretleyicisi ve daha uzun mesafelerde

Detaylı

Katalog Başlığı SU ANALİZ EKİPMANLARI. www.forbi.com.tr

Katalog Başlığı SU ANALİZ EKİPMANLARI. www.forbi.com.tr Katalog Başlığı SU ANALİZ EKİPMANLARI SU ANALİZ SPEKTROFOTOMETRESİ AQUALINE SU ANALİZ SPEKTROFOTOMETRESİ AQUALINE GENEL ÖZELLİKLERİ UV VIS ve VIS seçenekleri Diagnostik testleri yaparak analiz güvenliğini

Detaylı

STERİLİZASYON SİSTEMLERİ

STERİLİZASYON SİSTEMLERİ STERİLİZASYON SİSTEMLERİ Ürün kodu için seçeneklerine bakınız. 110 LT TEK KAPILI PLAZMA STERiLiZASYON CiHAZI Düşük ışılı hidrojen peroksit (H2O2) plazma sterilizasyon cihazı Diğer düşük ısılı cihazlara

Detaylı

360 Dönebilir Gövde. Problemsiz Hava Temizleme

360 Dönebilir Gövde. Problemsiz Hava Temizleme LABmax Dispenser Cam ile teknolojinin buluştuğu sıvı dağıtım cihazı LABmax. - Çok hızlı ayarlanabilir - İleri teknoloji ile dağıtım - 121 C otoklavlanabilir - 360 dönebilir gövde - Kimyasallara en yüksek

Detaylı

ISO 22000 TEHLİKE VE RİSK ANALİZİ TALİMATI

ISO 22000 TEHLİKE VE RİSK ANALİZİ TALİMATI SAYFA NO 1/5 1. AMAÇ Bu talimatta; - ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi içerisinde işletmede muhtemel olan bütün tehlikelerin veya risklerin tespit edilmesi, - Mevcut tehlike ve/veya risklerin tanımlanması,

Detaylı

www.idc-defence.com - info@idc-defence.com - Tel : +90 312 466 4740 - Faks : +90 312 466 5966

www.idc-defence.com - info@idc-defence.com - Tel : +90 312 466 4740 - Faks : +90 312 466 5966 Biyoluminesans Hücre + Monoklonal Antikor BioSiS, genetik olarak önceden DNA sı değiştirilmiş Biyoluminesans hücreler ile tespit edilmesi istenen mikroorganizmaya spesifik Monoklonal Antikorların birlikte

Detaylı

Gazlı devrilir kaynatma kazanı

Gazlı devrilir kaynatma kazanı Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek ekipmanların yanı

Detaylı

TEBLİĞ VE STANDARTLARDA MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER

TEBLİĞ VE STANDARTLARDA MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞ VE STANDARTLARDA MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER P R O F. D R. M Ü K E R R E M K AYA A T A T Ü R K Ü N İ V E R S İ T E S İ Z İ R A A T F A K Ü L T E S İ G I D A M Ü H E N D İ S L İ Ğ İ B Ö L Ü M Ü E R

Detaylı

Uzaktan Varlık Yönetim Sistemi

Uzaktan Varlık Yönetim Sistemi 444 0 262 www.kocsistem.com.tr Uzaktan Varlık Yönetim Sistemi Nesnelerin İnterneti Çözüm Ailesi KoçSistem Uzaktan Varlık Yönetim Sistemi Sitelink, uzaktaki kritik lokasyonlarınızı tek noktadan izlemek

Detaylı

MAYIS 2012 S0501&S0502

MAYIS 2012 S0501&S0502 İSTANBUL GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ GIDA MİKROBİYOLOJİSİNDE DIŞ KALİTE DEĞERLENDİRMESİ (EQA=EXTERNAL QUALITY ASSESMENT) SONUÇ RAPORU MAYIS 2012 S0501&S0502 İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü

Detaylı

1.5 Kalite Kontrol Bölüm Fiziksel Kalite Kriterleri Bölüm Mikrobiyolojik Kalite Kriterleri Mikrobiyal Kontaminasyon

1.5 Kalite Kontrol Bölüm Fiziksel Kalite Kriterleri Bölüm Mikrobiyolojik Kalite Kriterleri Mikrobiyal Kontaminasyon 1.5 Kalite Kontrol Günümüzde gıda mikrobiyolojisi laboratuarlarında yaygın olarak ticari dehidre formülasyonlardan hazırlanan besiyerleri veya kullanıma hazır besiyerleri kullanılmaktadır. Kullanıma hazır

Detaylı

Kullanım kılavuzu. testo 810

Kullanım kılavuzu. testo 810 Kullanım kılavuzu testo 810 2 Ürünün kullanılması testo kısa kullanım kılavuzu 810 1. Koruma kapağı: Durma pozisyonu 2. Kızılötesi sensör 3. Hava/sıcaklık sensörü 4. Ekran 5. Kontrol tuşları 6. Batarya

Detaylı

C C C C C C C. Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi

C C C C C C C. Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi C C C C C C C Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi testo Saveris Restaurant dijital çözüm sistemi ile - gıda standartlarının yerine getirilmesi, kalitenin artırılması ve maliyetlerin

Detaylı

Madde 2- Bu Tebliğ krema ve kaymağı kapsar. Bitkisel yağ esaslı köpük kremayı kapsamaz.

Madde 2- Bu Tebliğ krema ve kaymağı kapsar. Bitkisel yağ esaslı köpük kremayı kapsamaz. Krema ve Kaymak Tebliği R.G. Tarihi:27.09.2003 R.G. Sayısı:25242 Amaç Madde 1- Bu Tebliğin amacı, krema ve kaymağın, tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlaması, işlemesi, muhafazası, depolanması,

Detaylı

HACH LANGE. Evsel Atık Su Arıtma Tesisine Giriş Öncesi Endüstriyel Deşarjların İzlenmesi İSKİ Örneği HACH LANGE TÜRKİYE OFİSİ

HACH LANGE. Evsel Atık Su Arıtma Tesisine Giriş Öncesi Endüstriyel Deşarjların İzlenmesi İSKİ Örneği HACH LANGE TÜRKİYE OFİSİ HACH LANGE Evsel Atık Su Arıtma Tesisine Giriş Öncesi Endüstriyel Deşarjların İzlenmesi İSKİ Örneği HACH LANGE TÜRKİYE OFİSİ Metin BARAN Proje Müdürü 24 Eylül 2014 Hach Lange Dünya üzerinde birçok noktada

Detaylı

Bimes Biyomedikal Sistemler ve Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Çetin Emeç Bulvarı 6. Cad. 64/ A.Öveçler ANKARA Tel: (0 312) Fax: (0

Bimes Biyomedikal Sistemler ve Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Çetin Emeç Bulvarı 6. Cad. 64/ A.Öveçler ANKARA Tel: (0 312) Fax: (0 3M PETRİFİLM MAYA VE KÜF SAYIM PLAKALARI Gıda proses ortamlarında yüzlerce çeşit küf ve maya kolonileri bulunmaktadır. Hem havada hem de gıda üzerinde gelişim imkanlarının kolaylığı göz önüne alındığı

Detaylı

Elektrikli basınçlı kaynatma kazanı

Elektrikli basınçlı kaynatma kazanı Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek ekipmanların yanı

Detaylı

2013-2014 ÖĞRETİM YILI LABORATUVAR DERSLERİ BAŞLAMA, BİTİŞ VE SINAV TARİHLERİ

2013-2014 ÖĞRETİM YILI LABORATUVAR DERSLERİ BAŞLAMA, BİTİŞ VE SINAV TARİHLERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ UZAKTAN EĞİTİM ÖNLİSANS PROGRAMLARI 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LABORATUVAR DERSLERİ KAYIT DUYURUSU ÖNEMLİ UYARILAR LABORATUVAR DERSLERİNE KAYIT İŞLEMLERİ 05-09 MAYIS 2014 TARİHLERİ ARASINDA

Detaylı

ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL DENEY CİHAZI

ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL DENEY CİHAZI Ürün Kodu UTM-8050 UTM-8300 Elektromekanik Üniversal Deney Cihazı, 50 kn, 220-240V, 50-60Hz, 1 faz. Elektromekanik Üniversal Deney Cihazı, 300 kn, 220-240V, 50-60Hz, 1 faz. Standartlar TS EN ISO 6892-1,

Detaylı

Elektrikli dikdörtgen sabit tavalar

Elektrikli dikdörtgen sabit tavalar Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek ekipmanların yanı

Detaylı

MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME REHBERİ FORMU MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME REHBERİ ÇEVRE KORUMA KONTROL LABORATUVARI ANTALYA

MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME REHBERİ FORMU MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME REHBERİ ÇEVRE KORUMA KONTROL LABORATUVARI ANTALYA ASAT MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME REHBERİ ÇEVRE KORUMA KONTROL LABORATUVARI ANTALYA AS.PR.39.02FR03/rev01/19.01.2015 Sayfa 1 / 7 NUMUNE KABUL KRİTERLERİ 1. Kabul Saatleri 08:00 12:30 ile 13:3016:00 arasındadır.

Detaylı

aynı hedefi paylaşıyoruz AWD 655 Cerrahi Alet Yıkama Dezenfeksiyon Cihazı

aynı hedefi paylaşıyoruz AWD 655 Cerrahi Alet Yıkama Dezenfeksiyon Cihazı aynı hedefi paylaşıyoruz AWD 655 Cerrahi Alet Yıkama Dezenfeksiyon Cihazı AWD 655 AT-OS cerrahi alet yıkama dezenfeksiyon cihazı AT-OS cerrahi alet yıkama dezenfeksiyon cihazı ISO standardı EN-ISO 15883-12,

Detaylı

MSÜ DE STERİLİZASYONUN KONTROLÜ

MSÜ DE STERİLİZASYONUN KONTROLÜ MSÜ DE STERİLİZASYONUN KONTROLÜ Dr. Duygu PERÇİN Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji AD, Kayseri Sterilizasyonun tanımı Mikrobiyolojik tanım Sterilite güvence düzeyi

Detaylı

Buharlı dikdörtgen kaynatma kazanı

Buharlı dikdörtgen kaynatma kazanı Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek ekipmanların yanı

Detaylı

Önce Zarar Verme HİPOCRAT AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE STERİLİZASYON, KONTROL VE ÖNEMİ

Önce Zarar Verme HİPOCRAT AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE STERİLİZASYON, KONTROL VE ÖNEMİ AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE STERİLİZASYON, KONTROL VE ÖNEMİ Önce Zarar Verme HİPOCRAT Nevin ACAR Cumhuriyet Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ağız-Diş Çene Hastalıkları Cerrahisi Sterilizasyon Sorumlu

Detaylı

Gazlı dikdörtgen devrilir tavalar

Gazlı dikdörtgen devrilir tavalar Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek ekipmanların yanı

Detaylı

Gazlı devrilir kaynatma kazanı

Gazlı devrilir kaynatma kazanı Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek ekipmanların yanı

Detaylı

CAM ÇIKARMA TUTUCULARI VE UÇLARI

CAM ÇIKARMA TUTUCULARI VE UÇLARI M ÇIKRM TUTUULRI VE UÇLRI Tutucu hattı ve GLSSMTE uçlar oşluklar POO sıcak cam işleme malzemeleri, mekanik hasarı azaltan yüksek dayanım, dayanıklılık ve mükemmel ısıl özelliklere sahiptir. oşluklar istenen

Detaylı

YÖNETMELĐK. k) Mesul müdür: Teknik işler ve havuzun uygun şekilde işletilmesinden sorumlu kimya veya sağlık eğitimi almış, en az lise mezunu kişiyi,

YÖNETMELĐK. k) Mesul müdür: Teknik işler ve havuzun uygun şekilde işletilmesinden sorumlu kimya veya sağlık eğitimi almış, en az lise mezunu kişiyi, 15 Aralık 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28143 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELĐK YÜZME HAVUZLARININ TABĐ OLACAĞI SAĞLIK ESASLARI VE ŞARTLARI HAKKINDA YÖNETMELĐKTE DEĞĐŞĐKLĐK YAPILMASINA DAĐR YÖNETMELĐK

Detaylı

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları Çelik Izgara Sistem Donanım Ltd. Şti.,ızgara döşeme, geçit ızgara, kanal ızgara, hendek ızgara, platform ızgara ve çelik yapılar, inşaat metal kalas,

Detaylı

KARBON YÖNETĐMĐ STANDARTLARI

KARBON YÖNETĐMĐ STANDARTLARI 7. GERĐ DÖNÜŞÜM, ÇEVRE TEKNOLOJĐLERĐ VE ATIK YÖNETĐMĐ ULUSLARARASI FUARI Uluslararası Enerji ve Çevre Teknolojileri Mühendislik Müşavirlik A.Ş. KARBON YÖNETĐMĐ STANDARTLARI 10 HAZĐRAN 2011 TÜYAP FUAR VE

Detaylı

Yürüyüş Ünitesi Sessiz, entegre 3 fazlı (AC) yürüyüş ve direksiyon motorları yüksek tork, çabuk hızlanma, enerji tasarrufu ve düşük bakım maliyeti sağ

Yürüyüş Ünitesi Sessiz, entegre 3 fazlı (AC) yürüyüş ve direksiyon motorları yüksek tork, çabuk hızlanma, enerji tasarrufu ve düşük bakım maliyeti sağ GPC 3040 Model / Özellikler ve Avantajlar Güç 24-volt elektrik sistemi Crown un Access 1 2 3 Geniş Kapsamlı Kontrol Sistemi ve verimli AC motorları daha düşük enerji kullanımıyla daha yüksek performans

Detaylı

Elektrikli Chill Therm

Elektrikli Chill Therm Chilltherm, Electrolux Thermaline'ın yeni kaynatma kazanıdır. Entegre soğutma sistemi sayesinde "Cook & Chill" prosesi için geleneksel ekipmanlar yerine tek bir ekipman kullanılması yeterlidir. Bir tek

Detaylı

Spectroquant Prove 100

Spectroquant Prove 100 Spectroquant Prove 100 Teknik bilgi dökümanı www.merckmillipore.com/prove100 Merck Millipore is a business of Ölçüm teknolojisi Dalgaboyu aralığı Lamba tipi Ölçüm modları Spektral bant genişliği Dalgaboyu

Detaylı

YÖNETMELİK. Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Ve Şartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

YÖNETMELİK. Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Ve Şartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 15 Aralık 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28143 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Ve Şartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE

Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE 3 4 1 6 3 4 8 7 5 2 Orjinal Dünya çapında onayları ile stoklarımızda derhal gönderime hazır. Sayısız pratik boyutları ve tüm ortak uygulamalar için fonksiyonel

Detaylı

Gazlı dikdörtgen devrilir tavalar

Gazlı dikdörtgen devrilir tavalar Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek ekipmanların yanı

Detaylı

Bosch'tan REG-Sentry Otomatik araç geçiş kontrol sistemi

Bosch'tan REG-Sentry Otomatik araç geçiş kontrol sistemi Bosch'tan REG-Sentry Otomatik araç geçiş kontrol sistemi 2 Bosch REG-Sentry otomatik araç geçiş kontrol sistemi REG-Sentry, Araç Plakası Tanıma (LPR) tabanlı bir araç geçişi kontrol çözümüdür Eksiksiz

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı: B100TSH0120010 Konu: Halk Sağlığı Laboratuvarı 17.10.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı: B100TSH0120010 Konu: Halk Sağlığı Laboratuvarı 17.10. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı: B100TSH0120010 Konu: Halk Sağlığı Laboratuvarı ANKARA 17.10.2002 15702... VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2002 / 111 Bakanlığımızın

Detaylı

YERLEŞİM VE ÇEVRE ŞARTLARI PROSEDÜRÜ

YERLEŞİM VE ÇEVRE ŞARTLARI PROSEDÜRÜ TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR20/KYB Sayfa No: 1/5 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu prosedürün amacı, Daire Başkanlığında yerleşim

Detaylı

Her zaman yanınızda olan yeni laboratuvarınız. Spectroquant Move 100 taşınabilir kolorimetre

Her zaman yanınızda olan yeni laboratuvarınız. Spectroquant Move 100 taşınabilir kolorimetre Her zaman yanınızda olan yeni laboratuvarınız. taşınabilir kolorimetre Taşınabilir sonuçlar. Her zaman yanınızda. Her yerde doğru ve tutarlı analiz Sahada çalışırken hızlı ve güvenilir su analizleri için

Detaylı

Araç Takip Sistemi DIT Paket

Araç Takip Sistemi DIT Paket Araç Takip Sistemi DIT Paket FiloWay Araç Takip Sistemleri, sürekli gelişen teknolojiyi, rekabetçi fiyat ve eksiksiz destek hizmeti ile sunmaktadır. FiloWay in sunduğu en önemli maliyet avantajı entegre

Detaylı

ÇOKLU TÜP FERMANTASYON YÖNTEMİ İLE TOPLAM KOLİFORM TAYİNİ. Koliform Bakteri Grubunun Tanımı

ÇOKLU TÜP FERMANTASYON YÖNTEMİ İLE TOPLAM KOLİFORM TAYİNİ. Koliform Bakteri Grubunun Tanımı ÇOKLU TÜP FERMANTASYON YÖNTEMİ İLE TOPLAM KOLİFORM TAYİNİ Koliform Bakteri Grubunun Tanımı Koliform grubunu oluşturan bakteriler; tamamı aerobik veya fakültatif anaerobik olan, gram negatif, spor oluşturmayan,

Detaylı

Markalama Sistemi FlyMarker PRO. Mark like a Professional

Markalama Sistemi FlyMarker PRO. Mark like a Professional Markalama Sistemi FlyMarker PRO Mark like a Professional Mark like a Professional FlyMarker PRO MOBIL Versiyon Taşınabilir FlyMarker PRO CNC markalama sistemi hantal, ağır ve sabit cihazların markalanmasını

Detaylı

Uzm. Bio. Zinnet OĞUZ 4 Kasım 2014 ANTALYA

Uzm. Bio. Zinnet OĞUZ 4 Kasım 2014 ANTALYA Uzm. Bio. Zinnet OĞUZ 4 Kasım 2014 ANTALYA Su Kalitesinin İzlenebilirliği Uygun koşullarda ve doğru usulde numune alımı Su kalitesinin tespiti Uygun koşullarda doğru metotlarla analiz Neden Numune Alınır?

Detaylı

SureColor SC-S Serisi GİRDİ: UZMANLIK ÇIKTI: KALİTELİ BASKI

SureColor SC-S Serisi GİRDİ: UZMANLIK ÇIKTI: KALİTELİ BASKI SureColor SC-S Serisi GİRDİ: UZMANLIK ÇIKTI: KALİTELİ BASKI Epson'da biz, yazıcınıza ne kattıysak onu alacağınıza inanıyoruz. ETKİLİ KALİTE. OLAĞANÜSTÜ YAZICILAR. Epson un deneyimi yazıcı donanımları için

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Sızıntı Dedektörü PCE-LD 1

Kullanım Kılavuzu Sızıntı Dedektörü PCE-LD 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Sızıntı

Detaylı

çeşitli tüm aşamalarda tam izlenebilirlik

çeşitli tüm aşamalarda tam izlenebilirlik SÜREÇ SIX bilişim çözümü, ameliyathanelerde kullanılan örtülerin ve aynı zamanda kurşunlu cerrah önlüklerin teknik kumaşlarına bağlı sterilizasyon süreçlerindeki izlenebilirlik yönetiminin eksiksiz bir

Detaylı

Buharlı Chill Therm. Electrolux Thermetic Cihazlar

Buharlı Chill Therm. Electrolux Thermetic Cihazlar Chilltherm, Electrolux Thermaline'ın yeni kaynatma kazanıdır. Entegre soğutma sistemi sayesinde "Cook & Chill" prosesi için geleneksel ekipmanlar yerine tek bir ekipman kullanılması yeterlidir. Bir tek

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS180 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS180 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Deney Laboratuvarı Adresi : Yokuşbaşı Mah. Emin Anter Bulvarı No:43/B BODRUM 48400 MUĞLA / TÜRKİYE Tel : 0252 313 20 06 Faks : 0252 313 20 07 E-Posta : info@akademi-lab.com

Detaylı

FASURE 1000 Otomatik Dışkı Analiz Sistemi

FASURE 1000 Otomatik Dışkı Analiz Sistemi FASURE 1000 Otomatik Dışkı Analiz Sistemi Kolay Test Güvenilir Sonuç Sistem ekipmanları I. Ana makine (otomatik seyreltme modülü, yüksek hızlı karıştırma modülü, numune alma modülü, numune yükleme modülü,

Detaylı

ÖZEL İSTEK - ANALİZ RAPORU

ÖZEL İSTEK - ANALİZ RAPORU Rapor No. ST-09309 Tarih 03/06/06 Ankara Doğu Mutfak Bahçe Salata (Öğle) Steril kilitli poşet 00 g 4 C 04/06/06 Saat 00 04/06/06 Saat 5 ST-09309 Clostridium perfringens kob/g ng/g Listeria monocytogenes

Detaylı

Buharlı kaynatma kazanı

Buharlı kaynatma kazanı Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; bu yelpazede tek tek ekipmanların

Detaylı

21.09.2012 HASTA ÖRTÜLERİ VE HASTA ÖRTÜLMESİ İLKNUR ŞEN STERİL ÖRTÜLERİ ÖRTMENİN AMACI CERRAHİ ÖRTÜLERİN SEÇİMİ ÖRTÜLER NEREDE KULLANILIR

21.09.2012 HASTA ÖRTÜLERİ VE HASTA ÖRTÜLMESİ İLKNUR ŞEN STERİL ÖRTÜLERİ ÖRTMENİN AMACI CERRAHİ ÖRTÜLERİN SEÇİMİ ÖRTÜLER NEREDE KULLANILIR HASTA ÖRTÜLERİ VE HASTA ÖRTÜLMESİ İLKNUR ŞEN Özel Sekiz Eylül Hastanesi Başhemşire ikocan81@yahoo.com Hastaların maruz kaldığı riskler arasında da infeksiyonlar sıralamada önemli yer alır. Sağlık çalışanları,

Detaylı

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI UZAKTAN EĞİTİM ÖNLİSANS PROGRAMLARI DERS PLANI GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ ÖNLİSANS PROGRAMI

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI UZAKTAN EĞİTİM ÖNLİSANS PROGRAMLARI DERS PLANI GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ ÖNLİSANS PROGRAMI GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ ÖNLİSANS PROGRAMI Uygulama Dersinin Adı SINAV TARİHLERİ SINAV TÜRÜ VE YÜZDELİK BİLGİLERİ Gıda Laboratuvarı Dersi Programı (GKA220U) (2 Hafta) ARA SINAV 09.06.2017 DÖNEM

Detaylı

Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Hızlı, güvenilir, doğru ve 2 yıla kadar bakım gerektirmez: Dräger Pac 3500, karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin endüstriyel kişisel izlenmesi için

Detaylı

DHR - ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI

DHR - ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI DHR - ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI Hem enerji ekonomisinin sağlanması, hem de iç hava kalitesinin arttırılabilmesi için ısı geri kazanımlı havalandırma cihazları yüksek verimli ve yıllarca sorunsuz çalışabilecek

Detaylı

Zincirin ardındaki güç... The power behind the cold chain

Zincirin ardındaki güç... The power behind the cold chain Zincirin ardındaki güç... The power behind the cold chain SPLİT TİP SOĞUTMA GRUPLAR SPLIT TYPE COOLING GROUP SPLİT TİP SOĞUTMA GRUPLAR UTS- H S, UTS- C S ve UTS- F S Serisi Cihazlarımız Avrupa Birliği

Detaylı

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU AGRİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MAKİNE SAN.TİC.LTD.ŞTİ. KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU EKİM 2014 AKHİSAR 1 ) Kuluçka Makinesi Sürüm 14.04 ın Temel Özellikleri 1. Gelişim makineleri 115200,57600,38400,19200,9600

Detaylı

Stabinger Viscometer SVM 3001

Stabinger Viscometer SVM 3001 Stabinger Viscometer SVM 3001 Daha Fazlasını Bekleyin Yeni Viskometriye Hoş Geldiniz Yağların ve yakıtların viskozitesinin ölçülmesi kesinlik ve uyum için gereklidir. Bu alanda iki yaklaşım bulunmaktadır:

Detaylı

EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3. Elektronik Isı Pay Ölçer

EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3. Elektronik Isı Pay Ölçer EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3 Elektronik Isı Pay Ölçer Çevrenin Korunması Avantaj ve Özellikleri İklim koruma için enerji tüketiminin ölçümü Kaynakların ve çevrenin korunması Günümüzde; çevremiz, korunmaya

Detaylı

Dräger X-plore 5500 Tam Yüz Maskesi

Dräger X-plore 5500 Tam Yüz Maskesi Dräger X-plore 5500 Tam Yüz Maskesi Kimya, metal veya otomotiv endüstrileri, gemi inşa, tedarik veya bertaraf: Dräger X-plore 5500 tam yüz maskesi, sadece daha fazla solunum korumasının değil, net bir

Detaylı

Dräger Alcotest 6820 med Alkol Tespit Cihazı

Dräger Alcotest 6820 med Alkol Tespit Cihazı Dräger Alcotest 6820 med Alkol Tespit Cihazı Dräger Alcotest 6820 med, kanıtlanmış Dräger Alcotest serisinin özel bir versiyonudur. Nefesten alkol ölçüm cihazı, medikal ürünler için CE işaretinin şart

Detaylı

Enfeksiyon Kontrolünde Uzman. Düşük Isı H2O2 Gaz Plazma Sterilizatörü

Enfeksiyon Kontrolünde Uzman. Düşük Isı H2O2 Gaz Plazma Sterilizatörü Düşük Isı H2O2 Gaz Plazma Sterilizatörü Söz... Üstün kaliteli plazma sterilizatörü Renosem Hakkında RENOSEM, enfeksiyon önleme, mikrobiyal azalma sonucunu getiren yenilikçi Düşük Isılı Plazma Sterilizatörü

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : VEZİRÇİFTLİĞİ MAH. YENİ GÖLCÜK YOLU NO:104 BAŞİSKELE 41140 KOCAELİ / TÜRKİYE Tel : 0262 349 42 42 Faks : 0262 349 42 43 E-Posta : info@kocaelisistemgidalab.com

Detaylı

Kaynaklı Isı Değiştiriciler SPS ve SAW

Kaynaklı Isı Değiştiriciler SPS ve SAW SONDEX Kaynaklı Isı Değiştiriciler SPS ve SAW Her hakkı Sondex A/S ye aittir Sondex A/S, plakalı ısı değiştiricilerin ve tatlı su distilasyon ünitelerinin geliştirilmesinde, tasarımında ve üretiminde uzmanlaşmış

Detaylı

Elektrikli kaynatma kazanı

Elektrikli kaynatma kazanı Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek ekipmanların yanı

Detaylı

MUĞLA HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI NUMUNE KABUL KRİTERLERİ

MUĞLA HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI NUMUNE KABUL KRİTERLERİ Sayfa No :1 / 5 1. KLİNİK DIŞI NUMUNELER 1.1. Tüm numunelerin üstünde etiket bilgileri eksiksiz olmalıdır. 1.1.1. Resmi numunelerin üzerinde, İzleme Noktası Kodu ile birlikte CBS numarası ve/veya barkodu

Detaylı

BacSomatic TM. Bakteri ve Somatik Hücre sayımı

BacSomatic TM. Bakteri ve Somatik Hücre sayımı BacSomatic TM Entegre bakteri ve somatik hücre sayımı BacSomatic, sütün hijyenik testini işletme girişinde hızlı olarak sağlar. BacSomatic, en az kimyasal etkileşimi ile tutarlı sonuçlar almanızı sağlayan

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Deney Laboratuvarı Adresi : Yenisahra Mah. Fatih Cad.. No:18/20 Ataşehir 34347 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0216 470 81 48 Faks : 0216 470 09 38 E-Posta : saniter@saniter.com.tr

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Ayanoğlu Mah. Süleyman Demirel Bulvarı 70/A Kepez 07210 ANTALYA/TÜRKİYE Tel : 0 242 321 42 08 Faks : 0 242 321 43 85 E-Posta : info@cevrekent.net

Detaylı

SALMONELLA ARANMASI. a. GENEL ÖZELLİKLERİ

SALMONELLA ARANMASI. a. GENEL ÖZELLİKLERİ SALMONELLA ARANMASI a. GENEL ÖZELLİKLERİ Enterobacteriaceae familyasına ait, Gram negatif, spor oluşturmayan, fakültatif anaerob, çubuk formunda olup, çoğu (S.pullorum, S.gallinarum ve S.arizonea türleri

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

Dräger RZ 7000 Dalış Test Ekipmanı

Dräger RZ 7000 Dalış Test Ekipmanı Dräger RZ 7000 Dalış Test Ekipmanı Kolay kullanım: Dräger RZ 7000 ile Dräger PSS BG 4 plus'ta çalışma ve sızıntı testlerini her zamankinden daha kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Lityum ion pil

Detaylı