!. BÖLÜM. Mekanik bölüm

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "!. BÖLÜM. Mekanik bölüm"

Transkript

1 !. BÖLÜM Mekanik bölüm

2 İÇİNDEKİLER!. Mekanik bölüm. SPESİFİKASYONLAR...!- () Spesifikasyonlar...!- () Düğme şekilleri...!- ) delikli ve delikli düğme spesifikasyonları...!- ) Bacaklı düğme ve misket düğme...!- ) Sağlamlaştırma düğmesinin spesifikasyonları...!- ) Karşı düğme: spesifikasyonlar...!- () Konfigürasyon...!-. MONTAJ...!- () Set-up of the table...!- () Elektrik kablolarının bağlanması...!- ) Voltaj spesifikasyonları...!- ) Tek faz 00V, 0V, 0V ve 0V bağlantısı...!- ) Üç faz 00V, 0V ve 0V bağlantısı...!- () 00/00V voltaj değiştirme...!- 7 () Dikiş makinesi ana ünitesinin montajı...!- 8 () Dikiş makinesi kafasının yatırılması...!- 8 () Sabitlenmiş olan taşıma plakasını çıkarın...!- 9 (7) Çalışma panelinin monte edilmesi...!- 9 (8) Hava regülatörünün monte edilmesi...!- 0 (9) Kabloların bağlanması...!- (0) Kablo denetimi...!- () Göz koruyucu kapağın ve parmak koruyucunun takılması...!- () İplik çardağının takılması...!- () Düğme tepsisinin takılması...!-. ÇALIŞTIRMADAN ÖNCEKİ HAZIRLIKLAR...!- () İğnenin takılması...!- () İğne ipliğinin takılması...!- () Sağlamlaştırma düğmesi (karşı düğme) durdurucusunun ayarlanması...!- () Düğme aynasının değiştirilmesi...!- () Düğme boğaz sarım seti...!- 7 () Kör dikişli düz düğme dikiş seti...!- 7. DİKİŞ MAKİNESİNİN AYARI...!- 8 () İğne ve ilmek yapıcı ayarı...!- 8 ) İğne mili yüksekliğinin ayarı...!- 8 ) İğne ve ilmek yapıcı arasındaki mesafe ayarı...!- 8 () Kulak şeklindeki kayar parça konumunun ayarı...!- 9

3 () İğne ve iğne kılavuzu ayarı...!- 0 ) İğne ve boğaz plakası konum ayarı...!- 0 ) İğne ve iğne kılavuzu arasındaki mesafe ayarı...!- 0 () İplik kesme mekanizmasının ayarlanması...!- ) Hareketli bıçak konumunun ayarı...!- ) Hareketli bıçak iplik ayırma tırnağının ayarlanması...!- () Tokatlayıcı mekanizmasının ayarlanması...!- () Ayna açma mekanizmasının ayarlanması...!-. BAKIM...!- () Ek parçaların değiştirilmesi...!- ) Düğme seti piminin değiştirilmesi (isteğe bağlı)...!- ) Taşıyıcı pimin değiştirilmesi...!- ) Dil durdurucunun değiştirilmesi...!- () Sigortanın değiştirilmesi...!- () Parçaların yağlanması...!-. HAVA ÇEVRİMİ ŞEMASI...! MASANIN TEKNİK RESMİ...!- 9 () Masa...!- 9 () Yardımcı masa...!- 0

4 !. Mekanik bölüm. SPESİFİKASYONLAR () Spesifikasyonlar Model Model Adı Uygulama Özellik Dikiş hızı Düğme büyüklüğü İğne İplik alma kolu İğne atma yöntemi Besleme yöntemi Baskı ayağını kaldırma yöntemi Kumaşa baskı uygulama yöntemi İplik kesme yöntemi İplik gerginliği ayarı Boyutlar Kafa ağırlığı Belleğe alınabilecek veri sayısı Çevrim dikişi sayısı AMB-89 Yağsız kafa bilgisayar kontrollü, yüksek hızlı, tek iplikli, zincir dikiş, boğaz sarımlı düğme dikiş makinesi Çeşitli düğme dikişleri (Bu makineyle dikilebilecek olan düğmeler) Bilgisayar kumandalı beslemeli farklı dikiş çeşitleri, iğne atma, iplik gerginliği ve iplik kesme, makinenin standart özellikleridir. Üstün kaliteli düğme dikişi yapabildiği gibi, genel makine olarak kullanılabilen çok amaçlı düğme dikme makinesi olarak da kullanılabilir. Maksimum.800 sti/min (boğaz sarımlı düğmeler),.00 sti/min (düğme dikişi) Normal hız.00 sti/min (boğaz sarımlı düğmeler),.000 sti/min (düğme dikişi) Boğaz sarımı olmadan düğme dikişi : 8 mm ile 8 mm arasında Boğaz sarımı düğme dikişi : Maksimum mm Karşı düğme : 8 mm ile mm arasında Boğaz sarımlı karşı düğme : Malzeme ve ön düğme toplamı en çok mm dir. SMEXTLG-NY (Standart) # ile #8 arasında İğne mili iplik alma kolu: 0 mm strok Adım motor tahrikli Adım motor tahrikli Adım motor tahrikli Hava sürüşlü Hava sürüşlü Aktif gergi (VCM) yöntemi Genişlik: 00 x Yükseklik: 00 x Uzunluk: 00 (mm) kg Maksimum 99 dikiş çeşidi Kayıtlı dikiş çeşidi sayısı: 0 dikiş çeşidi ( çevrim 0 dikiş çeşidi) Temel şekil ayar aralığı Düğme delikleri arasındaki mesafe Boğaz sarımı yükseklikleri İpliğin geçiş sayısı :, ile,0 mm arasında (0, mm artışlarla) : 0,, ile 0,0 mm arasında (0, mm artışlarla) : ile arasında ( iplik artışla) Dikiş çeşidi seçimi Bellek yedekleme Dikiş sayısı Güçle ilgili koşullar Gürültü seviyesi Dikiş çeşidi numarası belirleme yöntemi ( den 99 a kadar dikiş çeşidi arasında kayarak ilerleyin) Dikiş çeşidi verisi, dikiş verisi, çevrim dikiş verisi Dikiş adedini sayma yöntemi (0 ile 9999 arasında) Dikiş adedini artan/azalan şekilde saymak mümkündür. Tek faz 00V, 0V, 0V ve 0V, Üç faz 00V, 0V ve 0V 00VA - İş istasyonunda sürekli ses basıncı seviyesinin (LpA) yayılmasına denk : A-,0 A-77,0 dba nın ağırlıklı değeri değeri (KpA =, dba dahil) ISO 08- C.. -ISO 0 GR uyarınca.800 sti/min.!

5 () Düğme şekilleri ) delikli ve delikli düğme spesifikasyonları A B E E E E G G G G B C D D F F F H H H A : Düğme deliği çapı B : Düğme delikleri arasındaki mesafe C : Düğme deliklerinin yeri D : Dış çap E : Yuvarlak kenarlı düğme E : V kenarlı düğme E : Açılı kenarlı düğme F : Kavis G : Düğme deliklerinin kapladığı alan H : Düğme kalınlığı Kullanılan iğne: # ile # arası kullanılırken ø, mm ya da daha büyük Kullanılan iğne: # ile #8 arası kullanılırken ø mm ya da daha büyük, ile,0 mm arasında (0, mm artışlarla) Bütün delikler, her düğmenin merkezinden eşit mesafede olmalıdır. Minimum dış çap: ø 8 mm Maksimum dış çap: ø mm Çizgi yüksekliği: ± 0, mm içinde Düğme kenarı için R (yuvarlaklık) yarıçapı mm ya da daha küçük olmalıdır. 0 açı içinde Kalınlık mm ya da daha az olmalıdır. mm ya da daha az Düzgün olmalıdır 8 mm ya da daha az ) Bacaklı düğme ve misket düğme F A : Düğme deliği çapı ø, mm ya da daha fazla B : Düğme kalınlığı,8 mm ya da daha az A E B C D C : Düğme kafasından düğme deliği merkezine olan mesafe D : Bacak boyu Bacaklı düğme: mm ile mm arasında Misket düğme:,mm ya da daha fazla 8 mm ya da daha az F E : Düğme yan yüzeyindeki düz kısmın yüksekliği, mm ya da daha az A E C B F : Dış çap Minimum dış çap: ø 8 mm Maksimum dış çap: ø mm G G : Düğme deliği merkezinden düğme kenarına olan mesafe mm ya da daha az Düğme besleme kullanılırken, şeklinden dolayı kullanılamayan bazı düğmeler vardır. Dikkatli olun.!..

6 ) Sağlamlaştırma düğmesinin spesifikasyonları mm ya * da daha az Önerilen boyutlar Dış çap Düğme deliği çapı Düğme deliği adımı Düğme kalınlığı Düğme deliği çapı Sağ taraf A Tipi 8.mm.mm.mm.0mm B Tipi 0.mm.mm.0mm.0mm * Sağlamlaştırma düğmeleri için, sağ taraftaki dışbükeyliğin mm ya da daha az olduğu düğmeleri kullanın. Düğme deliği adımı Dış çap Düğme kalınlığı ) Karşı düğme: spesifikasyonlar A B E G G G E G E B C D D F F F H H H Önerilen boyutlar A : Düğme deliği çapı B : Düğme delikleri arasındaki mesafe C : Düğme deliklerinin yeri D : Dış çap E : Yuvarlak kenarlı düğme E : Açılı kenarlı düğme F : Düğme kenarının yüksekliği G : Düğme deliklerinin kapladığı alan H : Düğme kalınlığı Kullanılan iğne: # ile # arası kullanılırken ø, mm ya da daha büyük Kullanılan iğne: # ile #8 arası kullanılırken ø mm ya da daha büyük, ile,0 mm arasında Bütün delikler, her düğmenin merkezinden eşit mesafede olmalıdır. Minimum dış çap: ø 8 mm Maksimum dış çap: ø mm Düğme kenarı için R (yuvarlaklık) yarıçapı mm ya da daha küçük olmalıdır. Kalınlık mm ya da daha az olmalıdır. mm ya da daha az Düzgün olmalıdır mm ya da daha az!..

7 () Konfigürasyon 7 AMB-89 aşağıdaki parçalardan oluşur. Güç şalteri açık/kapalı düğmesi Makine kafası (AMB-89) Çalışma paneli (IP-0D) Kontrol paneli (MC-0) Ayak pedalı Çalıştırma düğmesi 7 İplik çardağı mekanizması!..

8 . MONTAJ UYARI: Dikiş makinesinin düşmesi nedeniyle olabilecek kazaları önlemek için, makineyi iki ya da daha fazla kişi taşımalıdır. () Masanın kurulumu! 8 7! 9! 9!0 ) Kontrol panelini, güç şalterini, yardımcı masayı! ve çalıştırma düğmesini masaya sabitleyin. Note) Yardımcı masayı!, çalıştırma düğmesinden önce monte edin. ) Güç şalteri ve çalıştırma düğmesi kablolarını iki uçlu çiviyle tutturun. ) Kol desteği sabitleme vidalarını! ( adet) kol desteğinden geçirin, masaya monte edin ve somunlarla! sabitleyin. ) Pimleri masaya sokun ve lastik tamponları 7 yerleştirin. ) Kafa destek çubuğunu 8 masaya sabitleyin. ) Pedal (sol) ve kontrol paneli sensörünü,!0 aksesuar olarak temin edilen bağlantı koluna 9 bağlayın. Pedalların konumunu ayarlarken, bağlantı kollarının 9 ve kontrol panelinin birbiriyle temas etmemesini sağlayın.!

9 () Elektrik kablolarının bağlanması ) Voltaj spesifikasyonları Voltaj dikkat plakası Güç kaynağı spesifikasyonları, voltaj anma plakasında belirtilmiştir. (Sadece faz tipi için) D i ğ e r m a k i n e t i p l e r i i ç i n, g ü ç k a y n a ğ ı spesifikasyonları, voltaj dikkat plakasında ve anma plakasında belirtilmiştir. Spesifikasyonlara uygun kablo bağlayın. Anma plakası Voltaj anma plakas (Sadece faz tipi için) ) Tek faz 00V, 0V, 0V ve 0V bağlantısı Beyaz ve siyah kablolara şekilde görüldüğü gibi elektrik gelecek şekilde bağlantı yapın. Açık mavi Açık mavi Masa Kontrol paneli Yeşil/Sarı Kahverengi Kahverengi Yeşil/Sarı Fiş Elektrik şalteri Elektrik kablosu Kahverengi Açık mavi Yeşil/ Sarı AC00 V AC0 V AC0 V AC0 V GND ) Üç faz 00V, 0V ve 0V bağlantısı Beyaz Beyaz Masa Kontrol paneli Yeşil/Sarı Siyah Kırmızı Siyah Kırmızı Yeşil/Sarı Fiş Kırmızı Beyaz Siyah Yeşil/ Sarı AC00 V AC0 V AC0 V GND Elektrik şalteri Elektrik kablosu. Yanlış voltaj ve fazda asla kullanmayın.. Voltajı değiştirirken 00/00V voltajı değiştirirken bölümüne bakınız.!..

10 () 00/00V voltaj değiştirme UYARI: Elektrik şoku ya da dikiş makinesinin aniden çalışarak yaralanmalara sebep vermemesi için, bir sonraki çalışmaya gücü kapalı konuma getirip dakika ya da daha fazla bekledikten sonra devam edin. Bilmediğiniz bir işi yaparken ya da elektrik şoku nedeniyle oluşacak kazaları önlemek için, elektrikli parçalar üzerinde ayar yaparken uzman bir elektrikçi ya da satıcılarımızın bir teknisyenini çağırın. FLT baskılı devre kartına monte edilmiş olan voltaj değişim konektörünü değiştirerek, tek faz 00V ile 0V/ faz voltajı 00V ile 0V olarak uyarlamak mümkündür. (Dikkat) Değiştirme işlemi hatalı yapılırsa kontrol paneli bozulur. Dikkatli olun. Değişim konektörünü değiştirme prosedürü. Dikiş makinesinin durduğunu kontrol ettikten sonra, güç şalterini kullanarak güç kaynağını kapalı konuma getirin.. Güç şalterinin kapalı olduğunu kontrol ettikten sonra, elektrik kablosunu fişten çekin. Ardından beş dakika ya da biraz daha uzun süre bekleyin.. Ön kapağı çıkarın.. Kontrol panelinin arka kapağını tespit eden dört vidayı çıkarın ve arka kapağı yavaşça açın. A A. faz 00V/0V kullanılması halinde Değişim konektörünün değiştirilmesi Kontrol panelinin Kutu Tarafında bulunan FLT baskılı devre kartının 00/00V değişim konektörünü 00V değerine bağlayın. AC giriş kablosunun krimplenmiş terminalini şekilde görüldüğü gibi elektrik fişine takın. B BEYAZ SİYAH KIRMIZI YEŞİL/ SARI BEYAZ SİYAH KIRMIZI YEŞİL/ SARI (Fiş tarafı) B. Tek faz 00V/0V kullanılması halinde Değişim konektörünün değiştirilmesi Kontrol panelinin Kutu Tarafında bulunan FLT baskılı devre kartının 00/00V değişim konektörünü 00V değerine bağlayın. AC giriş kablosunun krimplenmiş terminalini şekilde görüldüğü gibi elektrik fişine takın. (Dikkat) Yalıtım kablosu ya da benzeri malzeme kullanılmamış olan kırmızı terminali güvenli bir şekilde yalıtın. (Yeterli yalıtım yapılmazsa elektrik şoku ya da kaçak akım tehlikesi vardır.) C BEYAZ SİYAH KIRMIZI YEŞİL/ SARI BEYAZ SİYAH KIRMIZI YEŞİL/ SARI (Fiş tarafı) C. Tek faz 00V/0V kullanılması halinde Değişim konektörünün değiştirilmesi. Kontrol panelinin Kutu Tarafında bulunan FLT baskılı devre kartının 00/00V değişim konektörünü 00V değerine bağlayın. AC giriş kablosunun krimplenmiş terminalini şekilde görüldüğü gibi elektrik fişine takın. (Dikkat) Yalıtım kablosu ya da benzeri malzeme kullanılmamış olan kırmızı terminali güvenli bir şekilde yalıtın. (Yeterli yalıtım yapılmazsa elektrik şoku ya da kaçak akım tehlikesi vardır.) BEYAZ SİYAH KIRMIZI YEŞİL/ SARI BEYAZ SİYAH KIRMIZI YEŞİL/ SARI (Fiş tarafı). Arka kapağı kapamadan önce, değişimin hatasız şekilde yapıldığını kontrol edin.. Kablonun arka kapak ile kontrol paneli ana ünitesi arasına sıkışmamasına dikkat edin. Arka kapağı alt tarafından bastırarak kapatın ve dört vidayı sıkın.!

11 () Dikiş makinesi ana ünitesinin montajı UYARI: Dikiş makinesinin düşmesi nedeniyle olabilecek kazaları önlemek için, makineyi iki ya da daha fazla kişi taşımalıdır. Dikiş makinesi kafasını kol desteğindeki deliğe göre ayarlayın ve mili yerleştirin. Mili, uç tarafları her iki taraftan çıkacak şekilde vidalarla sabitleyin. Dikiş makinesinin alt yüzeyinden çıkan kablo ve hava borusunun kırılmamasına dikkat edin. () Dikiş makinesi kafasının yatırılması UYARI: Dikiş makinesi kafasını yatırırken/kaldırırken, parmaklarınız makineye sıkışmayacak şekilde çalışın. Ayrıca dikiş makinesinin aniden çalışması nedeniyle ortaya çıkabilecek kazaları önlemek için, çalışmaya başlamadan önce gücü kapalı konuma getirin. Dikiş makinesi kafasını yatırırken, kafa destek çubuğu kafayla temas edene kadar dikiş makinesini yavaşça yatırın.. Dikiş makinesini yatırmadan önce, dikiş makinesi kafası destek çubuğunun masanın üzerine yerleştirildiğini kontrol edin.. Düşmeye karşı koruma için, dikiş makinesini mutlaka aynı seviyede bir yerde yatırın.. Masanın üzerinde hiçbir şey bulunmamasını sağlayın.!.8.

12 () Sabitlenmiş olan taşıma plakasını çıkarın Takılmış olan vidayı çıkarın, taşıma için sabitlenen plakayı çıkarın. Takılı olan vida ve taşıma plakası, salt makine kafası ünitesini taşırken gereklidir. Bu parçaları dikkatle saklayın. [Hatırlatma] Bağımsız dikiş halinde Dikiş makinesinin tamamının taşınması halinde, taşıma işleminin emniyetli olması için makineyi aksesuar olarak temin edilen vida, iki düz pul ve somun ile masaya tespit edin. (7) Çalışma panelinin monte edilmesi Çalışma paneli montaj plakasını ahşap vidayla masaya tespit edin ve kabloyu masadaki delikten geçirin.!.9.

13 (8) Hava regülatörünün monte edilmesi!! ) Filtre montaj plakasını, dayanağın sağ tarafına vidayla monte edin. ) Hava regülatörünü vidayla filtre montaj plakasına tespit edin. ) Dirsek bağlantısını, hava regülatörünün sağ tarafına tespit edin. ) Hava hortumunu dirsek bağlantısına yerleştirin. ) T redüksiyon parçasını 7 hava hortumunun üst ucuna takın ve kapama başlığını 8 deliğe ø takın. Hava tabancası kullanırken, T redüksiyon parçasının $7$ çatal kısmını (ø) kullanın. Hava tabancası seti (G700A0) isteğe bağlı olarak temin edilmektedir. ) Makine kafası ana ünitesinden gelen hava borusunu 9 T redüksiyon parçasına 7 takın. 7) Basınç sensörü röle kablosunu!0 hava regülatörünün konektörüne! yerleştirin. 8) Basınç sensörü röle kablosunu!0 hava borusunun 9 etrafına sararak kontrol paneline (CN) takın. 9) Hava temin edin ve hava basıncını 0, Mpa olarak ayarlayın.! 0

14 (9) Kabloların bağlanması Kabloları aşağıdaki şekildeki gibi bağlayın. Dikiş makinesi kafası CN CN CN SDC devre kartı CN CN8 CN9 CN CN8 CN9 CN0 Çalıştırma düğmesi Çalışma paneli ANA devre kartı CN CN0 CN CN CN CN CN CN CN Filtre regülatörü CN SDC devre kartı CN CN Kablo kelepçesi A ) kabloyu (CN9, 0,, ve ) şekilde görüldüğü gibi sağ tarafta kabloların arasında kablo kelepçesi A'dan geçirerek ANA devre kartına ve ilgili konektörlere bağlayın. CN8 i kablo kelepçesi A dan geçirmeden konektöre bağlayın. ) İki kabloyu doğrudan sol taraftaki ANA devre kartının sol tarafında CN ve CN e bağlayın. ) Kabloları SDC devre kartına bağlayarak doğrudan CN ve CN ya bağlayın. ) Topraklama kablosunu tespit vidası ile sabitleyin.!

15 (0) Kablo denetimi ) Dikiş makinesini yavaşça yatırıp, kablolara kuvvet uygulanarak çekilmediklerini kontrol edin. ) Kabloları kablo yerleştirme plakasıyla şekilde görüldüğü gibi sabitleyin. Dikiş makinesini yatırdığınız zaman, dikiş makinesi kafası destek çubuğunun masanın üzerine yerleştirildiğini kontrol edin. () Göz koruyucu kapağın ve parmak koruyucunun takılması UYARI: Kırılan iğnenin göze batmasına karşı koruma sağlamak için bu kapağı mutlaka takın. Göz koruyucu kapağın ve parmak koruyucunun takılı olduğunu kontrol ettikten sonra dikiş makinesini kullanın.!

16 () İplik çardağının takılması ) İplik çardağını monte edin ve makine masasının sağ üst köşesindeki deliğe yerleştirin. ) İplik çardağını sabitlemek için kilit somunu sıkın. ) Tavandan kablo çekme mümkün değilse, elektrik kablosunu makara taşıyıcı çubuktan geçirin. () Düğme tepsisinin takılması ) Ahşap vida kullanarak taşıyıcı ayağı masanın üzerine takın. ) Düğme tepsisini taşıyıcı ayaktaki deliğe yerleştirin ve düğmenin kolaylıkla alınabileceği bir yere konumlandırdıktan sonra tespit vidası ile sabitleyin. B e s l e y i c i n i n a y a r k o n u m u n u değiştirmek mümkündür. Bunların birlikte konumlandırılması önerilir. (Bellek düğmesi U0)!

17 . ÇALIŞTIRMADAN ÖNCEKİ HAZIRLIKLAR () İğnenin takılması UYARI: Makinenin aniden durarak yaralanmalara sebep vermemesi için, bir sonraki çalışmayı gücü kestikten ve motorun çalışmadığını kontrol ettikten sonra başlatın. İğneyi, dikiş makinesinin ön tarafında durulduğu zaman girintili tarafı A yönüne bakacak şekilde tutun, iğneyi iğne milinin iğne deliğine sonuna kadar itin ve düz bir tornavida ile tespit vidasını sıkın. SMEXTLG-NY (# ile #8 arası) kullanın. A İğneyi takarken motora giden gücü kapalı konuma getirin. Aksesuar olarak temin edilen durdurma başlığını (aksesuar olarak temin edilen mıknatısı üst uca yerleştirin) iğneye takın. İğnenin dik olduğunu kontrol etmeniz önerilir. () İğne ipliğinin takılması UYARI: Makinenin aniden durarak yaralanmalara sebep vermemesi için, bir sonraki çalışmayı gücü kestikten ve motorun çalışmadığını kontrol ettikten sonra başlatın. Şekilde görüldüğü gibi noktasından! noktasına kadar iğne ipliğini geçirin. 9!0 7! 8!!!

18 () Sağlamlaştırma düğmesi (karşı düğme) durdurucusunun ayarlanması UYARI: Makinenin aniden durarak yaralanmalara sebep vermemesi için, bir sonraki çalışmayı gücü kestikten ve motorun çalışmadığını kontrol ettikten sonra başlatın. Vidaları gevşetin ve kullanılan düğmeyi yerleştirilmiş haldeyken durdurucu ile pim arasında 0, mm ile mm boşluk kalacak şekilde ayarlayın. Ardından durdurucuyu sabitleyin. 0, ile mm arasında. Sağlamlaştırma düğmesi için geçerli boyutlar ø8 ile ø arasındadır, kalınlık ise mm ya da daha düşüktür.. B e s l e m e p l a k a s ı, ø 8 i l e ø 0 arasındaki sağlamlaştırma düğmeleri kolay yerleşecek şekilde yapılmıştır. Sağlamlaştırma düğmesi kelepçeleri ve ile kenetlenmeyen düğme k u l l a n ı r k e n y a d a i ğ n e g i r i ş konumunun aparat penceresine denk gelmediği düğme kullanırken, besleme plakasını karşı düğme besleme plakası ile değiştirin. [Hatırlatma] Karşı düğme B seti (007) Besleme plakasını karşı düğme besleme plakasıyla değiştirmenin iki yöntemi vardır; set olarak değiştirmek ya da parçaları değiştirmek. Set olarak değiştirilmesi halinde ) Karşı düğme besleme plakası seti (000807) satın alın. İki vidayı 8 gevşetin ve besleme plakasını değiştirin. 7 Parçaların değiştirilmesi halinde ) Karşı düğme B seti (007) satın alın, iki vidayı 8 gevşetin ve besleme plakasını makine kafasından çıkarın. ),, ve 7 parçalarını karşı düğme B 7 setiyle (007) değiştirin Kullanılabilecek maksimum boyut ø değerindedir.. Besleme plakasını takarken sonuna kadar itin ve ardından sabitleyin.!

19 () Düğme aynasının değiştirilmesi UYARI: Makinenin aniden durarak yaralanmalara sebep vermemesi için, bir sonraki çalışmayı gücü kestikten ve motorun çalışmadığını kontrol ettikten sonra başlatın. Düğme aynasını değiştirirken, vidaları gevşetin ve aksesuar olarak temin edilen özel tornavidayı kullanarak aynayı değiştirin. <Düğme aynası uygunluk tablosu> Parça Numarası Tanım Kullanılabilen düğme dış çapları 0009 Düğme aynası (küçük) ø 8 ile mm arası Aksesuar 0009 Düğme aynası (orta boy) (standart) ø ile mm arası Makine kafası üzerine takılı Düğme aynası (büyük) ø ile 8 mm arası Aksesuar Bilgi!

20 () Düğme boğaz sarım seti Sağlamlaştırma (karşı) düğmenin düğme boğaz A yivi B yivi sarım işlemini gerçekleştirirken, düğme boğaz sarım ekini (aksesuar) kullanın. Vidaları gevşetin ve düğme boğaz sarım ekinin yüksekliğini ayarlamak için tutucu plakayı ileri geri kaydırın. B yivi A yivi Düğme boğaz sarım yüksekliği Düğme boğaz sarımını konumlandırma yivleri A ve B nin ön ve arkada düz olduğunu kontrol edin. [Düğme boğaz sarım ekini yerleştirme prosedürü] Düğme boğaz sarımı işlem çeşidi için, Ek parçanın içbükey kısmını besleme plakasının dışbükey kısmına yerleştirin. () Kör dikişli düz düğme dikiş seti Kör dikişli düz düğme dikerken, aksesuar olarak temin edilen plaka altı pulunu A (Parça numarası: 0007) pim konumuna yerleştirin. Ayrıca bu parçayı kullanırken mutlaka vidalarla sabitleyin. Kumaşın kalınlığına bağlı olarak aşağıdaki plaka altı pullar arasından uygun olanı seçerek kullanın. Tanım Kalınlık Parça numarası Bilgi UNDER_PLATE_ SPACER_A UNDER_PLATE_ SPACER_B UNDER_PLATE_ SPACER_C t= Aksesuar t= İsteğe bağlı t= İsteğe bağlı! 7

21 . DİKİŞ MAKİNESİNİN AYARI () İğne ve ilmek yapıcı ayarı ) İğne mili yüksekliğinin ayarı Aksesuar olarak temin edilen zamanlama aparatını kullanın. Vidayı gevşetin ve SMEXTLG- NY için A düzlemini (standart iğne) ya da SMSUPLG-NY için B düzlemini, iğne mili en alt noktaya geldiği zaman boğaz plakası yüksekliği ile aynı hizada olacak şekilde ayarlayın. İşaret çizgisi Hizalanacak yer 9,mm A B,mm [İğne listesi] İğne hareket merkezini (işaret çizgisi) ayarlayın. İğne Parça numarası MSMAAN00 NEEDLE SMEXTLG-NY # MSMAAN00 NEEDLE SMEXTLG-NY # MSMAAN00 NEEDLE SMEXTLG-NY # MSMAAN00 NEEDLE SMEXTLG-NY # MSMAAN800 NEEDLE SMEXTLG-NY #8 MSMABN00 NEEDLE SMSUPLG-NY # MSMABN00 NEEDLE SMSUPLG-NY # MSMABN00 NEEDLE SMSUPLG-NY # MSMABN00 NEEDLE SMSUPLG-NY # MSMABN800 NEEDLE SMSUPLG-NY #8 JUKI Parça numarası ) İğne ve ilmek yapıcı arasındaki mesafe ayarı Aksesuar olarak temin edilen zamanlama aparatını kullanın. İki vidayı gevşetin, ilmek yapıcıyı kaydırın ve vidayı gevşeterek iğne.mm D C 7.mm ile keskin ağız ucu asındaki mesafeyi ayarlarken, SMEXTLG-NY (standart iğne) için C düzlemi ya da SMSUPLG-NY için D düzlemi, iğne mili yüksekliği ile aynı hizada olacak şekilde 0,0 mm ile 0, mm arasında kalacak şekilde ayarlayın. Ayrıca iğnenin sol tarafını, önden bakıldığı zaman ilmek yapıcının üst ucu ile aynı hizaya gelecek şekilde ayarlayın. 0,0 ile 0,mm arasında Hizalanacak yer! 8

22 () Kulak şeklindeki kayar parça konumunun ayarı 0 ile 0,mm arasında 0, ile 0,mm arasında Şekil ) Kulak şeklindeki kayar parçanın komumu fabrikada ayarlanmıştır ve iğne en alt konumdayken bu parça ile iğne arasında düşey 0, mm ile 0, mm ve yatay 0 mm ile 0, mm mesafe vardır. (Bakınız Şekil.) ) Tespit vidalarını gevşetip kulak şeklindeki kayar parçayı yatay yönde kaydırarak kulak şeklindeki kayar parça yatay konumunu ayarlayın. ) Tespit vidalarını gevşetip kulak şeklindeki k a y a r p a r ç a k a m ı n ı d ü ş e y y ö n d e kaydırarak kulak şeklindeki kayar parçanın düşey konumunu ayarlayın. Bundan sonra kulak şeklindeki kayar parça kamı hareket zamanlaması ayarı için, iğne mili en alt konumdayken kulak şeklindeki kayar parça kamının üzerindeki kabartma çizgi hemen alta getirilip vida ile kam sıkılır. ) Kulak şeklindeki kayar parça hareketinin zamanlaması, kulak şeklindeki kayar parça soldan sağa kayacak ve ilmek yapıcının keskin ağız ucu iplik üçgenini geçer geçmez geri dönmeye başlayacak şekilde yapılır. (İğne milinin en alt konumdan yaklaşık mm yukarı çıktığı konum) Yaklaşık mm ) K u l a k ş e k l i n d e k i k a y a r p a r ç a ü ç g e n kamındaki tespit vidalarını 7 gevşetin ve ayar yapmak için kamı dönüş yönünde çevirin. Elektron kalemiyle yapılan işaretler, fabrika teslimatı sırasında kulak şeklindeki kayar parça kamı ve kulak şeklindeki kayar parça üçgen kamı üzerine işaretlenmiştir. Bunları standart zamanlama ayarı olarak kullanın. İlmek yapıcının keskin ağzı ) Kulak şeklindeki kayar parçanın izlediği hareket yolu için, kulak şeklindeki kayar parça kamındaki tespit vidasını gevşetin ve kamı dönüş yönünde içeri doğru çevirerek bu hareket yolu üçgen şeklini alırken, iğne yukarı çıkarken iğne ile kulak şeklindeki kayar parça arasındaki boşluğu (0 ile 0, mm arasında) koruyun. Kulak şeklindeki kayar parçanın hareket yolu! 9

23 () İğne ve iğne kılavuzu ayarı ) İğne ve boğaz plakası konum ayarı Vidaları gevşetin ve iğneyi iğne deliği merkezine girecek şekilde boğaz plakasını ayarlayın. Merkez ) İğne ve iğne kılavuzu arasındaki mesafe ayarı Vidayı gevşetin ve iğne mili en alt konumdayken iğne kılavuzu ile iğne arasında 0 mm ile 0, mm boşluk kalacak şekilde ayarlayın. 0 ile 0,mm arasında! 0

24 () İplik kesme mekanizmasının ayarlanması ) Hareketli bıçak konumunun ayarı İlk ayar İkinci ayar 0 ile mm arasında 7 ile mm arasında [Bekleme konumu]. Vidaları gevşetin ve durdurucu ile aradaki boşluğu kapatırken sabit bıçak bağlantısının kenarı ile boğaz plakasının yivli ucu arasında mm ile mm boşluk bırakın. Ardından vidaları sıkın. [İplik kesme konumu]. Hava açık iken ( numaralı solenoid valf) hareketli bıçağın 7 ağız noktası ile boğaz plakasındaki deliğin sağ ucundaki boşluk mm ile mm arasında olacak şekilde ayarlayın, vidaları gevşetin, silindiri harekete geçirin ve boşluk kapanmış haldeyken vidaları sıkın.. Ay a r y a p t ı k t a n s o n r a, h a r e k e t l i b ı ç a k bağlantısının rahat hareket ettiğini kontrol edin. İşlem tamamlandıktan sonra solenoid valfin kilidini açmayı unutmayın. ) Hareketli bıçak iplik ayırma tırnağının ayarlanması Tornavida ya da benzeri bir şey kullanarak iplik İplik ayırma tırnağının üst ucu ayırma tırnağını eğin ve eğerken iplik ayırma 0, ile 0,7mm arasında tırnağı ile ilmek yapıcı arasında 0, mm ile 0,7 mm boşluk bırakın.!

25 () Tokatlayıcı mekanizmasının ayarlanması 8 9!0 7 ) Havayı kesin ve tokatlayıcıyı sonuna kadar çekin. ) A ve B tokatlayıcı silindir montaj tabanlarını ilgili ve tespit vidalarıyla a y a r l a y ı n v e d i k i ş m a k i n e s i d u r u ş halindeyken (iğne mili üst ölü noktadayken) iğne ucu ile tokatlayıcının üst yüzeyi arasında mm ile mm düşey boşluk kalmasını, iğne ucu ile tokatlayıcının iplik tutan kısmı arasında mm ile 8 mm arasında yatay boşluk kalmasını sağlayın. ) Tokatlayıcı ile A yayı 7 silindir 8 stroku aralığında düzlem üzerinde birbiriyle eşit temas edecek şekilde A yayını 7 tespit edin. ) İplik tutma kuvvetini B yayı ile 9 ayarlayın. ) Tutma kuvvetini ayarlamak için, vidayı!0 gevşetin ve #0 polyester iplik tutulduğu zaman yaklaşık 0 ile gramlık bir kuvvetle iplik çıkacak şekilde ayarlayın. ile mm arasında ile 8mm arasında () Ayna açma mekanizmasının ayarlanması Manüel düğme kontrol moduna geçildiği zaman, açıklığı azaltmak için A kancasını yükseltin. Vidaları gevşetip B kancasını sağa sola kaydırarak açıklığı ayarlayın. Manüel besleme hareketi moduna geçildiği zaman, A kancasını serbest bırakmayı unutmayın.!

26 . BAKIM () Ek parçaların değiştirilmesi ) Düğme seti piminin değiştirilmesi (isteğe bağlı) B <Taşıyıcı pim listesi> ) Taşıyıcı pimin değiştirilmesi 0, ile 0,7 mm arasında Düğme yerleştirme pimini değiştirirken, başlı vidayı gevşetin ve pimi değiştirin. Ancak aşağıdaki düğme yerleştirme pimlerini değiştirirken, başlı vidayı çıkarın ve B tarafındaki vida boşluğuna takın. Numara Parça numarası Tanım 7970 Misket düğme için yerleştirme pimi 797 Bacaklı düğme için yerleştirme pimi (ø, ile ø,0 arasında) 797 Bacaklı düğme için yerleştirme pimi (ø,0 ya da daha fazla) 008 Metal düğme için yerleştirme pimi Taşıyıcı pimi değiştirirken, vidaları gevşetin ve pimi değiştirin. Ardından taşıyıcı pim yüksekliğini, yerleştirme piminin üst yüzeyinden itibaren 0, ile 0,7 mm arasında olacak şekilde ayarlayın. Düğme taşıyıcı ( delikli düğme için) Düğme taşıyıcı ( delikli düğme için) a a a ø b a ø b a ø b a ø b a ø b a İşaret Parça numarası Boyutlar İşaret Parça numarası Boyutlar İşaret Parça numarası Boyutlar İşaret Parça numarası Boyutlar İşaret Parça numarası Boyutlar A 7800 B C a.0 a.8 a.0 a.0 a.0 D K M U b.0 b. b. b.0 b. a. a.8 a.0 a. a. E K N 7880 V b. b. b.8 b. b. a. a.0 a.0 a. a. F 7870 L P W b. b. b.8 b. b. F 7870 G 7870 H Standart spesifikasyon J a.0 a.8 a. Q X b. b. b. a. a.0 a.8 R Y b. b. b. a. a. a.0 S Z b. b. b. a. Standart a. T spesifikasyon b b.!

27 ) Dil durdurucunun değiştirilmesi Önceki AMB-89N standart delikli dilini (Parça numarası 000) kullanırken, dil durdurucu kılavuzunu da birlikte değiştirin. ) Dilin değiştirilmesi Vidaları çıkarın ve dili değiştirin. ) Dil durdurucunun kılavuzunun değiştirilmesi Vidaları çıkarın ve dil durdurucu kılavuzu aksesuar olarak temin edilen dil durdurucu kılavuzu B (Parça numarası: 0007) ile birlikte değiştirin. ) Son olarak K bellek düğmesi seviyesini değiştirin.!

28 () Sigortanın değiştirilmesi UYARI:. Elektrik şoku tehlikesini önlemek için gücü kapatın ve kontrol panelini dakika ya da daha uzun bir süre sonra açın.. Gücü sorunsuz bir şekilde kapadıktan sonra kontrol panelini açın. Ardından, belirtilen kapasitede yeni bir sigorta ile değiştirin. Makinede aşağıdaki üç tip sigorta kullanılır: Darbeli motor için güç besleme koruması A (zaman geciktirme sigortası) Solenoid ve darbeli motor için güç b e s l e m e k o r u m a s ı, A ( z a m a n geciktirme sigortası) Kontrol güç besleme koruması için A (hızlı atan tipte sigorta)!

29 () Parçaların yağlanması UYARI: Dikiş makinesinin aniden çalışması nedeniyle olabilecek kazaları önlemek için, çalışmaya başlamadan önce makineyi kapalı konuma getirin. Yağlama işlemini standart olarak her ayda bir ya da çalışma panelinde (yağlama zamanı) görüldüğü zaman yapın. Aksesuar olarak temin edilen üç tip özel yağ vardır. Tüp halindeki yağ (yeşil, Parça numarası 0) Dişli çubuk, dişli ve kam bölümlerini yağlayın. ) Arka kapağı çıkarın ve Y üstten besleme dişli çubuk ve dişli kısımlarına yağ sürün. Dişli çubuk ve dişlinin yağlama yeri Dişli çubuğun ön taraftaki yağlama yeri ) Arka ve yan kapağı çıkarın ve Y alttan besleme dişli çubuk ve dişli kısımlarına yağ sürün. Alt üniteyi tamamen öne çekin, dişli çubuk kısmının ön tarafına yağ sürün. Alt üniteyi tamamen arkaya çekin, dişli çubuk kısmının arka tarafına yağ sürün. Dişli çubuğun arka taraftaki yağlama yeri!

30 ) Kulak şeklindeki kayar parça kamına ve kulak şeklindeki kayar parça üçgen kam kısımlarına yağ sürün. Makine kafasını devirin İlmek yapıcı kapağını çıkarın. El kasnağını çevirerek, yatay kam kısmını yağlayın. Kulak şeklindeki kayar parça kamının yağlanacak kısmında, JUKI tüp yağ A kullanın (beyaz, Parça numarası 000). Kulak şeklindeki kayar parça üçgen kam yağlama yeri Kulak şeklindeki kayar parça kam yağlama yeri JUKI B tüpündeki yağ (beyaz, Parça numarası 000) Alt kapağı çıkarın ve sonsuz vida yağlayın. Sonsuz vida ve sonsuz vida çarkı kısmı Üst yüzeydeki sonsuz vidanın yivini kullanın, düz uçlu tornavida ile çevirin, sonsuz vida ve sonsuz vida çarkının hareketli kısımlarına yağ sürün. JUKI A tüpündeki yağ (beyaz, Parça numarası 000) Dönüş destek bölümü, bağlantı hareket kısmı vb., diğer parçalara yağ sürün. (Dikkat). Yağ sürerken, kumaş ya da benzeri bir şeyle eski yağı dikkatle sildikten sonra yeni yağ sürün.. Yağlanan parçalara hava tabancası ya da benzeriyle hava tutulursa yağ dağılır, bu durumda tekrar yağlama yapın.! 7

31 . HAVA ÇEVRİMİ ŞEMASI B 9 B 0 B BT0800E BT000E BT08000E G0090A P A0000A P A0800A P A0000A P A000A P A0070A P A00A P A000B P A0008A P A000A P C0000 P C00E0 P J000 P J000 P J00000 P J0000 P L P J0080 P J00000 P J P J P J0000 P X0000 P X P KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ7 KABLO İŞARETİ8 KABLO İŞARETİ9 KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ7 KABLO İŞARETİ8 KABLO İŞARETİ9 İPLİK KESİCİ SÜRÜCÜSÜ İPLİK SERBEST BIRAKMA SÜRÜCÜSÜ HAVA ÜFLEME İPLİK GERGİNLİĞİ SÜRÜCÜSÜ İPLİK GERGİNLİĞİ NUMARA SÜRÜCÜSÜ TOKATLAYICI SÜRÜCÜSÜ AYNA TERSİNE ÇEVİRME DÜŞEY SÜRÜCÜSÜ AYNA TERSİNE ÇEVİRME YATAY SÜRÜCÜSÜ AYNA KAPALI/AÇIK SÜRÜCÜSÜ KÖR İLMEK KUMAŞ BASKI SÜRÜCÜSÜ DÜZ DÜĞME KUMAŞ BASKI SÜRÜCÜSÜ DİL KAPALI/AÇIK SÜRÜCÜSÜ DİL DÜŞEY SÜRÜCÜSÜ Numara Parça Numarası TANIM MİKTAR FİLTRE REGÜLATÖRÜ AYNA DÜŞEY DÜĞME GRUBU AYNA YATAY DÜĞME GRUBU YUKARI BESLEME DÜĞME GRUBU AŞAĞI BESLEME DÜĞME GRUBU DİL AÇMA DÜĞME GRUBU SOLENOİD VALF GRUBU BORU HORTUMU BORU HORTUMU BORU HORTUMU HAVA SİLİNDİRİ HAVA SİLİNDİRİ HAVA SİLİNDİRİ HAVA SİLİNDİRİ HAVA SİLİNDİRİ HAVA SİLİNDİRİ HAVA SİLİNDİRİ HAVA SİLİNDİRİ HAVA SİLİNDİRİ HAVA SİLİNDİRİ HIZ KUMANDASI EK HALKA DİRSEK BORU YARIM BAĞLANTI BAĞLANTI DİRSEK DİRSEK BAĞLANTI DİRSEK BAĞLANTI T BAĞLANTI T BORU HIZLI KAVRAMA DİRSEK BORU FİŞ FİŞ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ7 KABLO İŞARETİ8 KABLO İŞARETİ9 KABLO İŞARETİ0 KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ KABLO İŞARETİ7 KABLO İŞARETİ8 KABLO İŞARETİ9 KABLO İŞARETİ0 m m m 9 AIR GUN ASM. (OP) ! 8

32 7. MASANIN TEKNİK RESMİ () Masa C (Tam çevre) C (Tam çevre) Boyama x0 delme 0 spot facing 7 delme delme x delik, derinlik delme 0 ayırt edici yüzey Boyama x alt yüzey delme, derinlik 0 x delik, derinlik 0 x0 delme Boyama x alt yüzey delme, derinlik 0 0 delme JUKI logosu (JUKI tarafından temin edilen basıma göre) Parça numarası: Üst yüzey! 9

33 0 0 () Yardımcı masa delik Parça numarası: Hepsi için R Hepsi için R! 0 İÇİNDEKİLER

!. BÖLÜM AMB-289/IP-420 KULLANMA KILAVUZU. Mekanik bölüm. * CompactFlash(TM), bir A.B.D şirketi olan SanDisk Corporation a ait ticari bir markadır.

!. BÖLÜM AMB-289/IP-420 KULLANMA KILAVUZU. Mekanik bölüm. * CompactFlash(TM), bir A.B.D şirketi olan SanDisk Corporation a ait ticari bir markadır. !. BÖLÜM Mekanik bölüm AMB-89/IP-40 KULLANMA KILAVUZU * CompactFlash(TM), bir A.B.D şirketi olan SanDisk Corporation a ait ticari bir markadır. İÇİNDEKİLER. SPESİFİKASYONLAR...Ⅰ () Spesifikasyonlar...Ⅰ

Detaylı

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 II. E22 KULLANILDIĞINDA...1 1. Montaj prosedürü... 1 2. Ayarlama prosedürü... 5 III. E23 KULLANILDIĞINDA...6 1. Montaj prosedürü...

Detaylı

LU , KULLANIM KILAVUZU

LU , KULLANIM KILAVUZU LU-2810-6, 2860-6 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 2. KURULUM... 1 3. KAYIŞ KAPAĞININ VE KAYIŞIN MONTAJI... 2 4. KAYIŞ GERGİNLİĞİNİN AYARLANMASI... 3 5. SENKRONIZÖRÜN MONTAJI...

Detaylı

MF-7500-E11 KULLANMA KILAVUZU

MF-7500-E11 KULLANMA KILAVUZU MF-7500-E11 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 2. EKSANTRIK KAYIŞ TAHRIKLI MASA ÇIZIMI (YARI GÖMÜLÜ TİP)... 2 3. TOZ KANALININ MONTAJI... 3 4. KAPAĞIN AÇILMASI VE KAPATILMASI... 4

Detaylı

TC16 KULLANIM KILAVUZU

TC16 KULLANIM KILAVUZU TC16 KULLANIM KILAVUZU i Makineyi kullanmadan önce emniyet talimatlarını dikkatle okuyup kavrayın. Bu Kullanım Kılavuzunu ileride referans olarak kullanmak üzere saklayın. DİKKAT Bu Kullanım Kılavuzu TC16

Detaylı

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU MC7,40 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK VERİLER VE ÖZELLİKLER... @. BİLEŞENLERİN MONTAJI VE İŞLEYİŞİ.... MC40 bağlantı kolunun montajı.... Bağlantı kolu hava vanası MC40 in ayarlanması.... Kumaş

Detaylı

MF-7900D-H24 KULLANMA KILAVUZU

MF-7900D-H24 KULLANMA KILAVUZU MF-7900D-H24 KULLNM KILVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 2. MSNIN ÇİZİMİ (MSY MONTE EDILEN TIP / V KYIŞ TIPI)... 2 3. MSNIN ÇİZİMİ (MSY MONTE EDILEN TIP / DOĞRUDN THRIK TIPI)... 3 4. MSNIN ÇİZİMİ

Detaylı

MF-7900,7900D/UT59 KULLANMA KILAVUZU

MF-7900,7900D/UT59 KULLANMA KILAVUZU MF-7900,7900D/UT59 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 II. BAŞLANGIÇTA...1 III. AKSESUARLARIN MONTAJI...2 1. Hava regülatörünün montajı... 2 2. Manifoldun montajı... 2 3. Kabloların

Detaylı

TÜRKÇE MF-7500(D)/UT35 KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE MF-7500(D)/UT35 KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE MF-7500(D)/UT5 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK ÖZELLİKLER... @. BAŞLANGIÇTA... #. AKSESUARLARIN MONTAJI.... SC-9 montajı ve kurulumu... () SC-9 in masaya montajı ( Yarı gömülü tip )... ()

Detaylı

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU TÜRKÇE AC-7N-790 KURULUM KILAVUZU . ÖN AYARLI PANEL VE YARDIMCI TUTUCUNUN TUTUCU PLAKASININ DOĞRULANMASI Dikiş makinesini tesisinizde kurduktan sonra, ayarlayıcıları mutlaka ayarlayın ve dikiş makinesinin

Detaylı

PL12,13 KULLANIM KILAVUZU

PL12,13 KULLANIM KILAVUZU TÜRKÇE PL, KULLANIM KILAVUZU Güvenlik talimatlarını dikkatlice okuyun ve kullanmadan önce anladığınızdan emin olun. Bu Kullanım Kılavuzunu ileride başvurmak için saklayın. DİKKAT Bu kullanım kılavuzu PL/PL

Detaylı

TÜRKÇE MF-7500(D)/UT37 KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE MF-7500(D)/UT37 KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE MF-7500(D)/UT7 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK ÖZELLİKLER... @. BAŞLANGIÇTA... #. AKSESUARLARIN MONTAJI.... Baskı ayağını kaldıran silindirin montajı.... Hava regülatörünün montajı.... SC-9

Detaylı

TÜRKÇE MF-7900(D)/UT51,52 KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE MF-7900(D)/UT51,52 KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE MF-7900(D)/UT5,5 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK ÖZELLİKLER... @. BAŞLANGIÇTA... #. AKSESUARLARIN MONTAJI.... Baskı ayağı kaldırıcı solenoidinin montajı.... SC-9 montajı ve kurulumu... ()

Detaylı

TÜRKÇE LBH-1790 KULLANIM KILAVUZU

TÜRKÇE LBH-1790 KULLANIM KILAVUZU TÜRKÇE LBH-790 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER!. ÖNEMLİ EMNİYET TALİMATLARI... @. TEKNİK ÖZELLİKLER.... Alt Model.... Spesifikasyonlar... 3. Standart dikiş şekli listesi... 4. Konfigürasyon...3 #. MONTAJ...4

Detaylı

MF-7900DR-H24 KULLANMA KILAVUZU

MF-7900DR-H24 KULLANMA KILAVUZU MF-7900DR-H24 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 2. MASANIN ÇİZİMİ... 2 3. KURULUM... 4 3-1. SC-921 in yüklenmesi...4 3-2. MC-450 in yüklenmesi...4 3-3. Reaktör kutusunun montajı (Sadece

Detaylı

MF-7524 KULLANMA KILAVUZU

MF-7524 KULLANMA KILAVUZU MF-7524 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER Ⅰ. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 Ⅱ. MAKİNE PARÇALARININ KONFİGÜRASYONU...2 Ⅲ. KURULUM...3 1. Makine kafasının masaya takılması...3 2. Motor kasnağı ve kayış seçimi...5 3.

Detaylı

İplik toplanmasını önleme tipi DDL-9000C-FMS-WB-PBN KULLANIM KILAVUZU

İplik toplanmasını önleme tipi DDL-9000C-FMS-WB-PBN KULLANIM KILAVUZU İplik toplanmasını önleme tipi DDL-9000C-FMS-WB-PBN KULLANIM KILAVUZU * Bu Kullanım Kılavuzu sadece DDL-9000C-FMS-WB-PBN modeline özel öğeler hakkında açıklama sunar. Diğer öğeler için DDL-9000C-F Kullanım

Detaylı

TÜRKÇE APW-896/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

TÜRKÇE APW-896/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE APW-896/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ TÜRKÇE i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii TÜRKÇE iii iv APW-896 daha güvenli şekilde kullanmak için alınması gereken önlemler 1. Elektrik şokunun

Detaylı

ENTEGRE ELEKTRİKLİ MODÜL TC/DC (Seramik ocak ile)

ENTEGRE ELEKTRİKLİ MODÜL TC/DC (Seramik ocak ile) ENTEGRE ELEKTRİKLİ MODÜL TC/DC (Seramik ocak ile) Kurulum Talimatları Bu cihazın bir parçasını değiştirirken, belirlediğimiz güvenlik ve performans şartnamelerine uyduğundan emin olduğunuz yedek parçaları

Detaylı

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU PROFİL KESME MAKİNASI 5 MODEL -RTM695- TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 8 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 2. KORUYUCU KAPAK 3. TUTMA KOLU 4. KESME DİSKİ 5. MAKİNA TABANI 6. AKTİF KORUMA 7. TAŞ KİLİTLEME

Detaylı

Gömme kapılar ve alüminyum profiller için menteşeler (Bölüm 4B)

Gömme kapılar ve alüminyum profiller için menteşeler (Bölüm 4B) 2 Mekanizmalar Çıkıntılı kapılar için menteşeler (Bölüm 4A) 4A-120 4A-121 4A-130 4A-135 4A-136 4A-137 4A-138 4a-140 4A-150 4A-160 4A-170 4A-190 4A-210 4A-215 4A-220 120 135 /180 120 120 /135 125 115 180

Detaylı

LBH-1790A,1795A KULLANIM KILAVUZU

LBH-1790A,1795A KULLANIM KILAVUZU LBH-1790A,1795A KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. ÖNEMLİ EMNİYET TALİMATLARI... 1 II. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 1. Spesifikasyonlar...2 2. Standart dikiş şekli listesi...3 3. Konfigürasyon...4 III. MONTAJ...

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

Tahrik Birimleri RIDGID 300 RIDGID 300 RIDGID 300 El Sayfa 34 / 35 Sayfa 34 / 35 Dahil Sayfa 34 / 35

Tahrik Birimleri RIDGID 300 RIDGID 300 RIDGID 300 El Sayfa 34 / 35 Sayfa 34 / 35 Dahil Sayfa 34 / 35 Yiv Açma Ekipmanları Yiv Açma Ekipmanları Yiv Açma Ekipmanları RIDGID yiv açma ekipmanları, en karmaşık boru tesisatları için tasarlanmıştır. Bu ekipmanların sağlamlığı, uzun ömürlülüğü ve kullanım kolaylığı

Detaylı

DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. ÇALIŞTIRMA ANAHTARI 3. DEVİR AYARI 4. SAĞ SOL MANDALI 5. ANAHTAR KİLİTLEME BUTONU 6. HAVALANDIRMA ARALIKLARI TEKNİK

Detaylı

TÜRKÇE LZ-2290A / IP-110A / SC-915 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

TÜRKÇE LZ-2290A / IP-110A / SC-915 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE LZ-2290A / IP-110A / SC-915 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DIKIŞ MAKINENIZI EMNIYETLI ŞEKILDE KULLANMAK IÇIN Dikiş makinesi, otomatik makine ve yardımcı cihazlar (bundan sonra ortak şekilde "makine" olarak

Detaylı

LED duvar kozmetik aynası

LED duvar kozmetik aynası LED duvar kozmetik aynası tr Montaj ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88464HB1XVII 2016-10 335759 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu yaralanmaları ve hasarları önlemek

Detaylı

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii iii iv LK-1900AN Serisini daha güvenli şekilde kullanmak için alınması

Detaylı

Orjinal Kullanma Talimatı Seramik Kesme Makinası. Art.-Nr.: 43.012.62 I.-Nr.: 01029 RT-TC 430 U

Orjinal Kullanma Talimatı Seramik Kesme Makinası. Art.-Nr.: 43.012.62 I.-Nr.: 01029 RT-TC 430 U Orjinal Kullanma Talimatı Seramik Kesme Makinası Art.-Nr.: 43.012.62 I.-Nr.: 01029 RT-TC 430 U TR 2 TR 3 TR 4 TR 5 TR 6 Dikkat! Yaralanmaları ve maddi hasarı önlemek için aletler ile çalışırken bazı iş

Detaylı

Installation instructions, accessories. Park yardımı, kamera, arka. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 45. Volvo Car Corporation

Installation instructions, accessories. Park yardımı, kamera, arka. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 45. Volvo Car Corporation Installation instructions, accessories Talimat No 31428064 Sürüm 1.0 Parça No. 31428062 Park yardımı, kamera, arka IMG-350196 Volvo Car Corporation Park yardımı, kamera, arka- 31428064 - V1.0 Sayfa 1 /

Detaylı

TÜRKÇE SC-910N KULLANIM KILAVUZU

TÜRKÇE SC-910N KULLANIM KILAVUZU TÜRKÇE SC-910N KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER! SPESİFİKASYONLAR... 1 @ KURULUM... 1 1. M91 ufak boyutlu motor ünitesinin montajı...1 2. Masaya monte etme...2 3. Kayışın ayarlanması (M91 kullanılırken)...2

Detaylı

Premium Raf Altı Aydınlatma

Premium Raf Altı Aydınlatma GE Lighting AEEE Yönetmeliğine Uygundur Yenileme ve OEM Montaj Kılavuzu IMMERSION TM LED Vitrin Aydınlatması Soğutmalı Yatay Dolaplar RH30 Serisi Kanopi Aydınlatması GEMT301250CAN-SY (84050) GEMT301240CAN-SY

Detaylı

TÜRKÇE LBH-1790 / IP-310 KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE LBH-1790 / IP-310 KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE LBH-1790 / IP-310 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. ÇALIŞMA PANELİNİN HER BÖLÜMÜNÜN ADI...4 1-1 Gövde...4 1-2 Genel olarak kullanılan düğmeler...6 2. DİKİŞ MAKİNESİNİN TEMEL ÇALIŞMASI...7 3. BAĞIMSIZ

Detaylı

MEB-3810N KULLANMA KILAVUZU

MEB-3810N KULLANMA KILAVUZU MEB-3810N KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 2. HER BİR PARÇANIN ADI...2 3. KURULUM...3 3-1. Masa...3 (1) Standın çizimi...3 (2) Masanın çizimi (Sabit masalı tip)...4 (3) Masanın çizimi(yarı

Detaylı

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

AMS-224EN / IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

AMS-224EN / IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ AMS-224EN / IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 7 No.04 40100976 DIKIŞ MAKINENIZI EMNIYETLI ŞEKILDE KULLANMAK IÇIN Dikiş makinesi, otomatik makine ve yardımcı cihazlar (bundan sonra ortak şekilde "makine" olarak

Detaylı

R.J.W. LTD. Turkish Motorize CNB KULLANMA TALİMATI. 10. Charpy/Izod Çentiği Açmak İçin Güvenli Çalışma

R.J.W. LTD. Turkish Motorize CNB KULLANMA TALİMATI. 10. Charpy/Izod Çentiği Açmak İçin Güvenli Çalışma 10. Charpy/Izod Çentiği Açmak İçin Güvenli Çalışma 10mm numune, 2mm V Çentik Uyarılar a) CİHAZI AŞIRI YÜKLEMEYİNİZ! ÇOK SERT BİR NUMUNEYİ KESMEYE VEYA KÖRELMİŞ BROŞLA KESMEYE ÇALIŞMAK MAKİNEYİ AŞIRI ZORLAYIPDURDURUR

Detaylı

m!ka kurulum kılavuzu

m!ka kurulum kılavuzu m!ka kurulum kılavuzu 1 2 Yellowtec ürünlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Mikrofonlar ve LCD monitörler için en sağlam destek sistemi m!ka ın keyfini çıkarın. M!ka sağlam, zarif ve esnektir.

Detaylı

öne bakan Kullanım kılavuzu Grup Ağırlık Yaş 1 9-18 kg 9ay-4yrl

öne bakan Kullanım kılavuzu Grup Ağırlık Yaş 1 9-18 kg 9ay-4yrl öne bakan Kullanım kılavuzu ECE R44 04 Grup Ağırlık Yaş 1 9-18 kg 9ay-4yrl 1 BeSafe izi Comfort u seçtiğiniz için teşekkür ederiz. BeSafe bu koltuğu büyük bir özen ile, hayatının gelecek aşamasında çocuğunuzu

Detaylı

Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAWELL 52. Hizmet tankları (Motor yakıtı, soğutkan) Taze su-/atık su tankları Balast tankları (Yanlardaki tanklar)

Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAWELL 52. Hizmet tankları (Motor yakıtı, soğutkan) Taze su-/atık su tankları Balast tankları (Yanlardaki tanklar) Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAWELL 52 Hizmet tankları (Motor yakıtı, soğutkan) Taze su-/atık su tankları Balast tankları (Yanlardaki tanklar) Document ID: 4957 İçindekiler İçindekiler Genel. Genel

Detaylı

MONTAJ TALİMATLARI DİNAMİK TRİM KONTROL SİSTEMİ S SERİSİ

MONTAJ TALİMATLARI DİNAMİK TRİM KONTROL SİSTEMİ S SERİSİ MONTAJ TALİMATLARI DİNAMİK TRİM KONTROL SİSTEMİ S SERİSİ TAKIMLAR Elektrikli matkap Matkap uçları Delik testeresi Vidalı uçlar Ø 2,5 mm (3/32") Ø 3 mm (1/8") Ø 3,5 mm (9/64") Ø 4 mm (5/32") Ø 5 mm (3/16")

Detaylı

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU ELEKTRİKLİ MATKAP MODEL RTM154 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU 6 1 2 4 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. HAVALANDIRMA ARALIKLARI 3. GERİ/İLERİ DÖNÜŞ ŞALTERİ 4. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 5. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ

Detaylı

KOLAY KULLANIM KILAVUZU AMB-289/IP-420

KOLAY KULLANIM KILAVUZU AMB-289/IP-420 OLAY ULLA LAVUZU AB-89/P-4 1. DİİŞ AİESİİ TEEL ÇALŞAS üç şalteri AÇ konumda Dikiş çeşidi seçme Düğme besleme ayar Adım hareketiyle iğne giriş noktası girişi ve veri kontrolü Dikiş başlangıcı okta ayar

Detaylı

MF-7900 KULLANMA KILAVUZU

MF-7900 KULLANMA KILAVUZU MF-7900 KULLNM KILVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK ÖZELLİKLER... @. MKİNE PRÇLRININ KONFİGÜRSYONU... #. KURULUM.... Makine kafasının masaya takılması.... Motor kasnağı ve kayış seçimi... 9. Motorun takılması...

Detaylı

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. Mamül kodu : 41 / 2009400 Mamül adı : 4-MIX 54cc (ATOMIC) SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. Mamül kodu : 41 / 2009400 Mamül adı : 4-MIX 54cc (ATOMIC) SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET Mamül kodu : 41 / 2009400 Mamül adı : 4-MIX 54cc (ATOMIC) 1 2009079 Plastik muhafaza (Atomizör) 1 2 2008902 Starter kapağı 1 3 2008987 Starter komple 1 4 2008909 Plastik buji kapağı 1 5 2009012 Özel civata

Detaylı

MEB-3810N KULLANMA KILAVUZU

MEB-3810N KULLANMA KILAVUZU MEB-3810N KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 2. HER BİR PARÇANIN ADI...2 3. KURULUM...3 3-1. Masa...3 (1) Standın çizimi...3 (2) Masanın çizimi (Sabit masalı tip)...4 (3) Masanın çizimi(yarı

Detaylı

Lumination LED Armatürler

Lumination LED Armatürler GE Lighting Solutions Montaj Kılavuzu Lumination LED Armatürler Askılı LED Bağlantı Elemanı (EP14 Serisi) Özellikler Uzun ömürlü (50.000 saat nominal ömür) 5 yıl garanti IP30 Kuru yere uygun BAŞLAMADAN

Detaylı

NLI DS-9A DİKİŞ MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU

NLI DS-9A DİKİŞ MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU NLI DS-9A DİKİŞ MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU Parmakları Yaralama Tehlikesi - DS-9C model dikiş makinası kafası, dahili bir otomatik bant / iplik kesici içerir. Operatörün parmakları kesici sayesinde yaralanabilir.

Detaylı

ENG ENG 2 3 ENG ENG 4 5 ENG ENG 6 7 ENG ENG 8 RU RU 10 11 RU RU 12 13 RU RU 14 15 RU RU 16 EST EST 18 19 EST EST 20 21 EST EST 22 23 EST EST 24 LT LT 26 27 LT LT 28 29 LT LT 30 31 LT LT 32 LV LV 34 35

Detaylı

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 Montaja başlamadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ!

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ! Genel Genel GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. Emniyet ÖNEMLİ! Sadece bir krikoyla desteklenen bir aracın altında asla çalışmayın. Destekler kullanın. Varsa, körükteki

Detaylı

LU , KULLANIM KILAVUZU

LU , KULLANIM KILAVUZU LU-2828-7, 2828-6 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 2. MONTAJ... 2 2-1. Dikiş makinesi montaj... 2 2-2. Kayiş kapağinin ve kayişin montaji (LU-2828-6)... 5 2-3. Kayiş gerginliğinin

Detaylı

MF-7900(D)/UT55,56,57 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

MF-7900(D)/UT55,56,57 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ MF-7900(D)/UT55,56,57 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 9 DIKIŞ MAKINENIZI EMNIYETLI ŞEKILDE KULLANMAK IÇIN Dikiş makinesi, otomatik makine ve yardımcı cihazlar (bundan sonra ortak şekilde "makine" olarak adlandırılacaktır)

Detaylı

TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM118 RTM123 RTM126 RTM129 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM118 RTM123 RTM126 RTM129 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM118 RTM123 RTM126 RTM129 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 6 7 4 3 2 5 1 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. KORUYUCU KAPAK 2. KORUYUCU KAPAK SIKIŞTIRMA KOLU 3. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 4. İLAVE SAP

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları 2001 model, AKE motor kodlu A4 (B6) 2,5ltr. V6 TDI bir CT1015 WP1 ve CT1018K1 Audi modeline yönelik ayrıntılı kılavuz ContiTech, kayış değişiminde

Detaylı

G & G CM16 Karabina Airsoft Yeniden. Yazan: 101 Tech USA. ifixit CC BY-NC-SA tr.ifixit.com Sayfa 1/ 10

G & G CM16 Karabina Airsoft Yeniden. Yazan: 101 Tech USA. ifixit CC BY-NC-SA tr.ifixit.com Sayfa 1/ 10 G & G CM16 Karabina Airsoft Yeniden Yazan: 101 Tech USA ifixit CC BY-NC-SA tr.ifixit.com Sayfa 1/ 10 Adım 1 G & G Savaş Makinesi 16 Carbine Yeniden ilk ön uç kaydırarak seçici plakasını yeniden yükleyin.

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

TÜRKÇE. LH-3500A Series KULLANIM KILAVUZU

TÜRKÇE. LH-3500A Series KULLANIM KILAVUZU TÜRKÇE LH-00A Series KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER. TEKNİK ÖZELLİKLER.... MAKİNA AKSAM TANITIMI.... MONTAJ... -. Kurulum ve düzenleme sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar... -. Dikiş makinesi montaj...

Detaylı

Hazırlıklar: Aracı, motor bloğundaki motor kodu yardımıyla tanımlayın (Şekil 1). Aracın akü bağlantısını çıkarın.

Hazırlıklar: Aracı, motor bloğundaki motor kodu yardımıyla tanımlayın (Şekil 1). Aracın akü bağlantısını çıkarın. Technical Info www contitech de Triger kayışı değişimi montaj tavsiyeleri Renault Clio II 1,6 16V, motor kodu K4M 748 örneği Clio II 1,6 16V motoru - çeşitli motor hacimlerinde olmak üzere - Renault markasının

Detaylı

* Sağ el 1/8 1/4 -19 -28 -19 1/8 3/8 1/4. Nominal Boru Boyutu - Inch Başına Diş - 27 - 18 - 18

* Sağ el 1/8 1/4 -19 -28 -19 1/8 3/8 1/4. Nominal Boru Boyutu - Inch Başına Diş - 27 - 18 - 18 El Paftaları Kat. Model Açıklama Kalıplar Ağırlık Fiyat 13083 11-R - 1 El Paftası (Set Halinde) BSPT 13,3 365 13088 11-R - 2 El Paftası (Set Halinde) BSPT 17,5 630 37777 Sap ve Cırcır - 2.4 115 Ağır Tip

Detaylı

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın.

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. Not: Büyük miktarda soğutma suyunun sızmaması için, motor soğutma sistemi ve otobüs ısıtma sistemi arasındaki muslukları kapatın.

Detaylı

TÜRKÇE MF-7500 KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE MF-7500 KULLANMA KILAVUZU TÜRKÇE MF-7500 KULLNM KILVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 @. MKİNE PRÇLRININ KONFİGÜRSYONU...2 #. KURULUM...3 1. Makine kafasının masaya takılması... 3 2. Motor kasnağı ve kayış seçimi... 7 3.

Detaylı

MD-GD405 GÜÇ KAYNAĞI MONTAJ KILAVUZU

MD-GD405 GÜÇ KAYNAĞI MONTAJ KILAVUZU Köprü MD-GD405 GÜÇ KAYNAĞI MONTAJ KILAVUZU AÇIK ŞEMA MALZEME LİSTESİ Entegreler Kondansatörler Diyotlar IC 1 = 7812 C 1 = 1000m / 25V D 1 = 1N4001 IC 2 = 7805 C 2 = 1000m / 25V D 2 = 1N4001 IC 3 = 7912

Detaylı

Inspiron 24. Servis El Kitabı. 5000 Series. Bilgisayar Modeli: Inspiron 24 5459 Resmi Model: W12C Resmi Tip: W12C004

Inspiron 24. Servis El Kitabı. 5000 Series. Bilgisayar Modeli: Inspiron 24 5459 Resmi Model: W12C Resmi Tip: W12C004 Inspiron 24 5000 Series Servis El Kitabı Bilgisayar Modeli: Inspiron 24 5459 Resmi Model: W12C Resmi Tip: W12C004 Notlar, dikkat edilecek noktalar ve uyarılar NOT: NOT, bilgisayarınızı daha iyi kullanmanızı

Detaylı

KIRICI VE DELİCİ MATKAP

KIRICI VE DELİCİ MATKAP KIRICI VE DELİCİ MATKAP MODEL RTM232 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 3 4 5 1 6 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. YAN SAP 3. KIRICI DELİCİ SEÇİM ANAHTARI 4. YAĞ KAPAĞI 5. ANAHTAR 6. DEVİR AYARI NOT: BU ÜRÜN

Detaylı

SC-922 KULLANMA KILAVUZU

SC-922 KULLANMA KILAVUZU SC-922 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. SPESİFİKASYONLAR... 1 II. KURULUM... 1 1. Masaya monte etme...1 2. Motor ünitesinin takılması...2 3. Kontrol panelinin monte edilmesi...2 4. Kayışın takılması...3

Detaylı

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ MODEL RTM394 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 6 3 6 2 1 5 4 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA/KAPAMA ŞALTERİ 2. AÇMA /KAPAMA ŞALTER KİLİTLEYİCİ 3. HIZ AYAR DÜĞMESİ 4. VİTES AYAR DÜĞMESİ 5.

Detaylı

Ek lambalar, montaj kiti

Ek lambalar, montaj kiti Installation instructions, accessories Talimat No 8641051 Sürüm 1.0 Parça No. 9487111 Ek lambalar, montaj kiti IMG-235751 Volvo Car Corporation Ek lambalar, montaj kiti- 8641051 - V1.0 Sayfa 1 / 24 Donanım

Detaylı

SÜTUNLU MATKAP MODEL RTM613 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU

SÜTUNLU MATKAP MODEL RTM613 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU SÜTUNLU MATKAP MODEL RTM613 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU 8 6 10 9 7 5 4 3 2 1 1. TABAN 2. ÇALIŞMA TABLASI 3. ÇALIŞMA TABLASI MANDALI 4. SÜTUN 5. MANDREN 6. AÇMA/KAPAMA BUTONU 7. TUTMA KOLU 8. KASNAK SİSTEMİ

Detaylı

LU-2810, , 2860, , , KULLANIM KILAVUZU

LU-2810, , 2860, , , KULLANIM KILAVUZU LU-2810, 2810-7, 2860, 2860-7, 2818-7, 2868-7 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 2. MONTAJ... 4 2-1. Dikiş makinesi montaj...4 2-2. Kayiş kapağinin ve kayişin montaji (LU-2810, LU-2860)...7

Detaylı

OBO Aydınlatma Taşıma Sistemleri, ışık sistemlerinin montajını kolaylaştırır Endüstriyel ve ticari yapı inşalarının çeşitli alanlarında

OBO Aydınlatma Taşıma Sistemleri, ışık sistemlerinin montajını kolaylaştırır Endüstriyel ve ticari yapı inşalarının çeşitli alanlarında OBO Aydınlatma Taşıma Sistemleri, ışık sistemlerinin montajını kolaylaştırır Endüstriyel ve ticari yapı inşalarının çeşitli alanlarında kullanılabilir. Kablolar kolayca döşenir ve aydınlatma tekniği açısında

Detaylı

Teknotes Ltd. Şti. Ürün Kodu: 95014 Kuru N 2 Gazı Doldurma ve Kanat Test Kiti Kullanım Kılavuzu

Teknotes Ltd. Şti. Ürün Kodu: 95014 Kuru N 2 Gazı Doldurma ve Kanat Test Kiti Kullanım Kılavuzu Teknotes Ltd. Şti. Ürün Kodu: 95014 Kuru N 2 Gazı Doldurma ve Kanat Test Kiti Kullanım Kılavuzu 1/12 1. GENEL ÜRÜN TANITIMI 1.1 Ünite Tanımı: Bu ünite uçak helikopter kanatlarının sızdırmazlık ve çatlak

Detaylı

Veri Dağıtım Kablo Sistemi Montajı

Veri Dağıtım Kablo Sistemi Montajı Veri Dağıtım Kablo Sistemi Montajı Genel Bakış Veri Dağıtım Kablo Sistemi, veriler ve iletişim ekipmanı için yüksek yoğunlukta ve kabinden kabine giden bir bağlantı sistemi sağlamaktadır. Düzgün monte

Detaylı

KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM215 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZ

KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM215 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZ KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM215 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZ 1 3 4 5 7 6 2 8 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. SDS UÇ MANDRENİ 2. İLAVE SAP 3. DERİNLİK MESNEDİ SIKIŞTIRMA VİDASI 4. DARBELİ / DARBESİZ SEÇİM ANAHTARI

Detaylı

TÜRKÇE SC-920 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

TÜRKÇE SC-920 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE SC-920 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DIKIŞ MAKINENIZI EMNIYETLI ŞEKILDE KULLANMAK IÇIN Dikiş makinesi, otomatik makine ve yardımcı cihazlar (bundan sonra ortak şekilde "makine" olarak adlandırılacaktır) için,

Detaylı

KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM226 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZ

KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM226 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZ KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM226 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZ 1. Mandren 2. Darbeli / Darbesiz seçim anahtarı 3. Yan tutma kolu 4. Sağ/sol dönüş ayar kolu 5. Anahtar kilitleme butonu 6. Çalıştırma anahtarı

Detaylı

TÜRKÇE AMS-224E / IP-410 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

TÜRKÇE AMS-224E / IP-410 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE AMS-224E / IP-410 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DIKIŞ MAKINENIZI EMNIYETLI ŞEKILDE KULLANMAK IÇIN Dikiş makinesi, otomatik makine ve yardımcı cihazlar (bundan sonra ortak şekilde "makine" olarak adlandırılacaktır)

Detaylı

MD-GK403V GÜÇ KAYNAĞI KILAVUZ

MD-GK403V GÜÇ KAYNAĞI KILAVUZ MD-GK403V GÜÇ KAYNAĞI KILAVUZ 1) TRAFO: Güç kaynağımızın besleme transformatörünün primeri 2 uçlu, sekonderi 3 uçlu şekilde özel olarak sardırılmaktadır. Gücü 25 W, Giriş 220V, Çıkışlar: 2x12V 2) KUTU:

Detaylı

Yazan: Sam Lionheart

Yazan: Sam Lionheart Mac Mini Geç 2014 Harddisk Kablo Değiştirme Geç 2014 Mac Mini sabit disk kablosunu değiştirmek için bu kılavuzu kullanın. Yazan: Sam Lionheart GİRİŞ Sabit diskinizde Geç 2014 veya sadece Fusion Drive Mac

Detaylı

EPS 6400 PERÇİN SIVAMA PRESİ KULLANMA KILAVUZU

EPS 6400 PERÇİN SIVAMA PRESİ KULLANMA KILAVUZU EPS 6400 PERÇİN SIVAMA PRESİ KULLANMA KILAVUZU PRESMAK MAKİNA SAN. İTH. İHC. LTD. ŞTİ Rami Kışla Cad. Gündoğar 1 İş Mrk no:279 Topçular- Eyüp/İSTANBUL TEL.0212 501 77 76-0212 612 81 21 FAX. 0212 612 21

Detaylı

Yazan: Brandon Baldovin

Yazan: Brandon Baldovin HP Pavilion DV3 Soğutucu / Fan Değişimi Bu kaldırma ve HP Pavilion DV3 gelen soğutucu ve fan birimini değiştirirken bir rehberdir. Yazan: Brandon Baldovin GİRİŞ Sen soğutucu ve fan ünitesi kaldıracaktır.

Detaylı

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet Kayar Mesnetler 6Kayar Mesnet DestekleriKılavuzlu bir Desteğin bir Simotec Kiriş Kesiti 100 veya 120 den ya da 100 ila 120 mm arasında bir flanş genişliğine sahip başka bir çelik kirişten askıya alınması

Detaylı

FABREDOOR. Kat Kapısı Sistemi MONTAJ KILAVUZU MODEL: T2100 VERSİYON: 2009.A

FABREDOOR. Kat Kapısı Sistemi MONTAJ KILAVUZU MODEL: T2100 VERSİYON: 2009.A FABREDOOR Kat Kapısı Sistemi MONTAJ KILAVUZU MODEL: T2100 VERSİYON: 2009.A 1 İÇİNDEKİLER 1. Güvenlik Yönetmeliği.. 1 2. Kurulum Araçlarının Hazırlığı.... 2 3. Kat Kapısı Sisteminin Hassas Parçaları......

Detaylı

SC-922 KULLANIM KILAVUZU

SC-922 KULLANIM KILAVUZU SC-922 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. SPESİFİKASYONLAR... 1 II. KURULUM... 1 1. Masaya monte etme...1 2. Motor ünitesinin takılması...2 3. Kontrol panelinin monte edilmesi...2 4. Kayışın takılması...3

Detaylı

TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii iii iv GÜVENLI ÇALIŞMA İÇIN 1. Elektrik çarpmasından kaynaklanan kazaların önüne geçmek için güç anahtarı açık

Detaylı

RCA Radyo Çalar Saat Teardown

RCA Radyo Çalar Saat Teardown RCA Radyo Çalar Saat Teardown Bu devrelerde biz RCA Radyo Alarm Clock deconstruct ve onun dahili bileşenler bir göz atacağız. Yazan: Brittany McCrigler ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 16 GİRİŞ

Detaylı

Kot, deri ve kanvas nasıl dikilir

Kot, deri ve kanvas nasıl dikilir Kot, deri ve kanvas nasıl dikilir Önemli güvenlik talimatları Bu güvenlik talimatları makinenin yanlış çalışmasına kaynaklanan tehlike veya hasarı önlemek için tasarlanmıştır. Dikkatle okuyunuz ve her

Detaylı

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI MODEL RTM 0125 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ KOVANI 2. ÇALIŞTIRMA TETİĞİ 3. HAVA GİRİŞİ 4. BASINÇ AYARLAYICI 5. SAĞ SOL BUTONU TEKNİK VERİLER Hız Maks.

Detaylı

Lumination TM Yüzeye Montaj Kiti (ET Serisi Yüzeye Montaj ET22 ve ET14 Kiti İçin)

Lumination TM Yüzeye Montaj Kiti (ET Serisi Yüzeye Montaj ET22 ve ET14 Kiti İçin) Montaj Kılavuzu Lumination TM Yüzeye Montaj Kiti (ET Serisi Yüzeye Montaj ve Kiti İçin) BAŞLAMADAN ÖNCE Bu talimatların tümünü dikkatli bir şekilde okuyun. ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİ Her türlü inceleme, montaj

Detaylı

GÖNYE KESME MAKİNASI MODEL RTM621 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

GÖNYE KESME MAKİNASI MODEL RTM621 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU GÖNYE KESME MAKİNASI MODEL RTM621 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 2 3 12 5 4 11 10 6 9 7 8 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 2. ÇALIŞTIRMA KİLİDİ 3. TUTMA KOLU 4. DAİRE TESTERE 5. TESTERE KORUMASI

Detaylı

Ek kılavuz. Su Soğutma - SOLITRAC 31, POINTRAC 31. SOLITRAC 31, POINTRAC 31 radyometrik sensörleri için aktif su soğutma sistemi. Document ID: 48523

Ek kılavuz. Su Soğutma - SOLITRAC 31, POINTRAC 31. SOLITRAC 31, POINTRAC 31 radyometrik sensörleri için aktif su soğutma sistemi. Document ID: 48523 Ek kılavuz Su Soğutma - SOLITRAC 31, POINTRAC 31 SOLITRAC 31, POINTRAC 31 radyometrik sensörleri için Document ID: 48523 İçindekiler İçindekiler 1 Ürün tanımı 1.1 Yapısı... 3 2 Montaj 3 3.1 Yedek parçalar...

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

LU-2810ES-7, LU-2818ES-7 KULLANIM KILAVUZU

LU-2810ES-7, LU-2818ES-7 KULLANIM KILAVUZU LU-2810ES-7, LU-2818ES-7 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 2. MONTAJ... 2 2-1. Dikiş makinesi montaj...2 2-2. Yağ siperinin montaji...5 2-3. Pnömatik bileşenler...5 2-4. İplik çardağinin

Detaylı

Bu Addendum Kullanıcı El Kitabı'na

Bu Addendum Kullanıcı El Kitabı'na Oksijen sensörünün değiştirilmesi Giriş Oksijen sensörünün her iki senede bir ya da gerekirse daha kısa aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Genel onarım talimatları Ventilatöre bakım yaparken, ventilatör

Detaylı

TÜRKÇE SC-920 KULLANIM KILAVUZU

TÜRKÇE SC-920 KULLANIM KILAVUZU TÜRKÇE SC-920 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER!. SPESİFİKASYONLAR... 1 @. KURULUM... 1 1. Masaya monte etme...2 2. Kontrol panelinin kurulması...2 3. Kabloların bağlanması...4 4. Bağlantı kolunun takılması...8

Detaylı

2SB5 doğrusal aktüatörler

2SB5 doğrusal aktüatörler 2SB5 doğrusal aktüatörler SIPOS 5 İşletim Kılavuzu Eki Basım 03.13 Değişiklik yapma hakkı saklıdır! İçindekiler SIPOS 5 İşletim Kılavuzu Eki İçindekiler İçindekiler 1 Temel bilgiler... 3 1.1 İşletim kılavuzuna

Detaylı

Jawbone Big Jambox Düğme Devre Değiştirme

Jawbone Big Jambox Düğme Devre Değiştirme Jawbone Big Jambox Düğme Devre Değiştirme Yine Big JamBox kontrol edebilmek için yapışkan veya non-duyarlı düğmeler değiştirin. Yazan: Zoe Houghton ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 11 GİRİŞ

Detaylı

İçindekiler. Teknik bilgiler.. 2. Önsöz...3. Parçalar...4. Kullanım talimatları..5, 6, 7. Sıkça sorulan sorular / problemler 8

İçindekiler. Teknik bilgiler.. 2. Önsöz...3. Parçalar...4. Kullanım talimatları..5, 6, 7. Sıkça sorulan sorular / problemler 8 1 İçindekiler Teknik bilgiler.. 2 Önsöz......3 Parçalar...4 Kullanım talimatları..5, 6, 7 Sıkça sorulan sorular / problemler 8 Bakım ve sorun giderme..9 Teknik Bilgiler Kutunun içindekiler 1 Adet Cavex

Detaylı

Eklentiler. Modülasyon (oransal) servomotorları. İklimlendirme sistemlerinde damperlerin açılıp kapatıl ması ve kademesiz olarak ayarlanması için

Eklentiler. Modülasyon (oransal) servomotorları. İklimlendirme sistemlerinde damperlerin açılıp kapatıl ması ve kademesiz olarak ayarlanması için ,3 X X testregistrierung Eklentiler Modülasyon (oransal) servomotorları Yay geri dönüşlü servomotor İklimlendirme sistemlerinde damperlerin açılıp kapatıl ması ve kademesiz olarak ayarlanması için JZ ve

Detaylı

SC-920 KULLANIM KILAVUZU

SC-920 KULLANIM KILAVUZU SC-920 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. SPESİFİKASYONLAR... 1 II. KURULUM... 1 1. Masaya monte etme...2 2. Kontrol panelinin kurulması...4 3. Kabloların bağlanması...5 4. Bağlantı kolunun takılması...9

Detaylı