Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstatistik Analiz ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı Gülşen BAŞÇAVUŞ Ayfer ŞEN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstatistik Analiz ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı Gülşen BAŞÇAVUŞ Ayfer ŞEN"

Transkript

1 Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstatistik Analiz ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı Gülşen BAŞÇAVUŞ Ayfer ŞEN 20 Ekim 2015 İzmir

2 TSİM Hakkında Genel Bilgiler ve Veri Girişinde Dikkat Edilecek Hususlar Veri Girişi Yapılan Formlarda Bulunan Sekmeler Hakkında Bilgiler Formlarla İlgili Oluşturulan Raporların Anlatımı Laboratuvar ve Hizmet Veri Girişi İle İlgili Bilgilendirme Sorular ve Cevaplar

3 TSİM HAKKINDA GENEL BİLGİLER VE VERİ GİRİŞİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

4 TSİM sağlık sektörü içindeki ve dışındaki kullanıcılara sağlık durumu ve risk gruplarına ilişkin bilgi sunulmasına yönelik bir yazılımdır. Bu yazılımın kapsamındaki veriler Sağlık Bakanlığı merkezindeki değişik amaçlara yönelik olarak işlenmektedir.

5

6 VERİ GİRİŞİ YAPILMASI İSTENİLEN FORMLAR Hastane Bilgi Formları Özel Tıp Merkezleri Bilgi Formları Özel Poliklinik Bilgi Formları Ağız Diş Sağlığı Bilgi Formları

7 VERİ GİRİŞİ YAPILMASI GEREKEN FORMLAR

8 TSİM E NASIL GİRİLİR?

9 SAĞLIK BAKANLIĞI WEB SİTESİNDEN!

10

11

12

13

14

15

16 LİNK ADRESİ ÜZERİNDEN!

17

18

19 Daha önce Sağlık Bakanlığından (ÇKYS veri tabanında)tc ile şifre almış iseniz aynı şifre TSİM modülü içinde geçerlidir. ÇKYS ve TSİM şifreniz mevcut ise adı geçen formlarla birlikte hizmet, laboratuvar, doğum ve cihaz veri girişlerinde de aynı kullanıcı adı - şifre ile giriş yapılır. Sistem, ilk giriş yapmanız ile birlikte şifrenizi değiştirmenizi otomatik olarak ister. Eğer şifre kaybı yaşanırsa İl Sağlık Müdürlüğü TSİM yetkilisi ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

20 Formların Kullanma Kılavuzları

21

22 Tedavi Hizmetleri Seçilir Formlardan İşlem Yapmak İstediğiniz Seçilir.

23 Veri Doldurulacak Sekmeler

24 Bütün sekmelerin PDF ortamında boş ve dolu rapor Butonları

25 Sistem her ayın 1 ile 10 u arasında kurum/ kuruluşlara veri girişi için açılmaktadır. Yine her ayın i arası Sağlık Müdürlüğünün ilgili birimlerine ve Kamu Hastaneleri Sekreterliklerine il onayı için açılmaktadır. Veri girişi yapan kurum/kuruluşların giriş yaptıkları dönem ve kurumlarının doğru olduğunu mutlaka kontrol etmelidirler. Kontrol sonrasında tespit edilen hatalar her ayın 20 sine kadar düzeltilebilir.

26 Formlarda bulunan tüm sekmeler altındaki veri giriş alanları kontrol edilerek eksiksiz ve güncel olarak veri girişlerini yapmalıdırlar. Verilerin sekmeler arasındaki tutarlılığına dikkat edilmelidirler. Örnek 1; Konsültasyon muayene sayısı hiçbir zaman toplam muayeneye eşit yada fazla olamaz. Kurum Türü ÇKYS Kurum Türü ÇKYS Kurum Tipi Kurum Rolü KONSÜLTASYON MUAYENE Toplam Ayaktan Muayene Sayısı (Diş ve Acil Dahil) Hastane Adı CAN ÖZEL SAĞLIK HASTANESİ ÖZEL GENEL HASTANE GENEL HASTANE

27 Örnek 2; Acil sekmesindeki Acil Hizmetleri başlığı altında bulunan verilerin toplamı mutlaka Anadal ve Yandal sekmeleri altında bulunan acil servisteki muayene sayılarının toplamına eşit olmalıdır.

28 Veri girişi yapılacak alanlara asla (;) girilmemelidir. Veri girişi bitikten sonra, başlıklar arası ve sekmeler arasında geçiş yapılırken mutlaka F10 ya da kaydet butonu ile kaydedilmelidir.

29 Formda zorunlu alanlar (*) işareti ile belirtilmiş olup, mutlaka veri girişinin yapılması gerekir. boş bırakılırsa sistem onaylamaz. Veriniz yok ise 0 olarak girişi yapmanız gerekir. Formda zorunlu alan olmasa dahi kurum/kuruluşlar verdikleri hizmetleri mutlaka ilgili formda ilgili alanlara doğru ve eksiksiz olarak veri girişlerini yapmalıdırlar.

30 Değişken olmayan veriler otomatik olarak bir sonraki ayın formunda iligili bölümlere aynı rakam olarak yansır. Bu veriler üzerinde değişiklik varsa doğrusu yazılmalıdır. Bazı veriler ÇKYS, İKYS sisteminden geldiği için veriler doğru olmayabilir veya değiştirmek isteyebilirsiniz. Bu veriler doğru değil ise bağlı olduğunuz birimlere baş vurarak mutlaka doğrusunu veri tabanından düzelttirmeniz gerekir. Örneğin; Tescilli yatak sayısı

31 Veri girişlerini tamamlayan kurumlar PDF raporu alarak verilerini kontrol ettikten sonra onaylayıp kurum onaylı hale getirmelidirler.

32 Diş Polikliniği olan tüm hastaneler, Ağız Diş Sağlığı Bilgi Formuna da aylık diş polikliniklerinin ayrıntılı verileri girmeleri gerekir. Hastanenizde ağız diş sağlığı hizmeti yoksa hastanenizin ağız diş sağlığı formundan kaldırılması için Genel Müdürlüğümüzle iletişime geçilmesi gerekmektedir. Kurum/kuruluşlar her ayın 1 i ile10 u arası verilerini onaylamış olsalar da belirtilen süre içerisinde yetki almadan verilerinde değişiklik yapıp tekrar onaylayabilirler.

33 Belirtilen süre içerisinde verilerini onaylayan kurum/ kuruluşlar değişiklikler için her ayın 10 u ile 15 i arası; - Kamu Hastaneler Kurumuna bağlı Hastaneler bağlı oldukları Kamu Hastaneleri Birliği Sekreterliklerini - özel, üniversite hastaneleri ve Halk Sağlığı Kurumuna bağlı entegre ilçe (E2-E3) hastaneleri İl Sağlık Müdürlüğünün ilgili şubelerini aramaları gerekmektedir. Geçmiş aylara ait veri değişikliği yapılmayacağından veri girişlerinde özenli ve dikkatli olunmalıdır.

34 VERİ GİRİŞİ YAPILAN FORMLARDA BULUNAN SEKMELER HAKKINDA BİLGİLER

35 adresleri ve telefon numaraları mutlaka doğru yazılmalıdır. Yazışma Adresi alanına e- mail adresi değil, açık posta adresi yazılacaktır. (Mahalle, cadde, sokak.) ADNKS adres kodu O Kuruma ait adres kodu olmalıdır. Coğrafi konumu yazarken ondalık derece olarak alınan ilk iki rakam arasına virgül (,) kullanılmalıdır.

36

37 Kuzey Enlem

38

39 Ana Blok; kapalı m² alanı en büyük olan bloktur. Ek Bloklar; birbiriyle bağlantılı blokların hepsi ayrı blok olarak sayılacaktır.

40 Oturum Alanı: Arsa alanında binanın oturduğu çevre alanının metre kare cinsinden değeridir. Örneğin Tüm bina genişliği aynı olarak düşünülürse (B) ; Oturm Alanı= X * B dir. Kapalı Alan: Yerleşimin bulunduğu boş alan dışında kalan kapalı olarak her türlü hizmetin sunulduğu alanın metre kare cinsinden değeridir. Örneğin Tüm bina genişliği aynı olarak düşünülürse (B); Kapalı Alan = (A1*B* Binadaki Kat Sayısı)+(A2*B* Binadaki Kat Sayısı)+(A3*B* Binadaki kat sayısı) metre kare cinsinden değerini vermektedir.

41 Arsa alanı, yerleşimin bulunduğu yerin boş olarak düşünüldüğündeki alanıdır. Yerleşimin bulunduğu yerdeki binaların kapalı alanları dahil edilmeyecektir. Ana yerleşim; arsa alanı m² olarak en büyük olandır.

42 Blok Blok Blok parseller Blok 2. yerleşke

43 Bu blokta bulunan toplam yatak sayısı alanındaki değere, sadece o blokta bulunan toplam yatak sayıları yazılmalıdır. Oda sayıları alanına yatak sayıları yazılmamalıdır. Hasta oda sayılarına; sadece o blokta bulunan hasta oda sayıları yazılmalıdır. Hasta oda sayılarına yoğun bakım odaları dahildir. Blokta Hem wc si hem de duşu olan oda sayıları yazılmalıdır.

44 Hem wc si hem de duşu olan 1 ve 2 yataklı odalarda bulunan yataklar Nitelikli yatak olup, Tescilli yatak sayısından fazla olmamalıdır..

45 SUT kodunda yer alan muayene sayıları girilecek. Konsültasyon muayene sayısı hiçbir zaman toplam muayene sayısına eşit yada fazla olamaz. Hastane Adı Kurum Türü ÇKYS Kurum Türü ÇKYS Kurum Tipi Kurum Rolü KONSÜLTASYON MUAYENE Toplam Ayaktan Muayene Sayısı (Diş ve Acil Dahil) CAN ÖZEL SAĞLIK HASTANESİ ÖZEL GENEL HASTANE GENEL HASTANE

46 Toplam tescilli yatak sayısı; ÇKYS veri tabanından otomatik olarak gelmektedir. Toplam kullanılan yatak sayısına Ana dal, Yan dal ve Yoğun bakım servisleri dahil hastanede hasta yatağı olarak kullanılan yatakların toplamını girilecektir.

47 Hangi yataklar hasta yatağı olarak kabul edilmez? a) Yeni doğan sağlıklı bebek sepetleri ve transport kuvözler, b) Doğum için kullanılan doğum masaları ve sancı odası (travay) yatakları, c) Poliklinik, acil ve laboratuvarlarda muayene, küçük müdahale, gözlem ve hastaların istirahati için kullanılan sedye ve yataklar, d) Anestezi odası ve ameliyathanelerde, ameliyat öncesi uyuma ve bekleme için kullanılan yataklar,

48 e) Ameliyat sonrası bakım (uyandırma) odası yatakları, f) Kemoterapi, radyoterapi, girişimsel radyoloji, genel ve lokal anestezi, intravenöz, infüzyon, inhalasyon ve sedasyon işlemleri ile diyaliz tedavisi gibi 24 saatten daha az bir zaman dilimi içinde yapılan tedaviler için kullanılan Günübirlik Tedavi Yatakları, g) Hastanede devamlı olarak kalanlarla nöbetçi personel için ayrılan yataklar, h) Refakatçi yatakları, hasta yatakları değildir.

49

50 Hizmet Sekmesinde bulunan KVC hizmetleri başlığı altında yapılan tüm ameliyatlar mutlaka Anadal Sekmesindeki Kalp ve Damar Cerrahisi başlığı altında bulunan ameliyatlara da eklenmelidir. ANADAL SEKMESİ-5 Ameliyat sayıları Anadal Sekmesi altında bulunan Kalp ve Damar Cerrahisi alanındaki ameliyatlarından fazla olmamalıdır. KVC Hizmeti veren Merkez ve kuruluşlar mutlaka bu alana veri girişi yapmalıdırlar.

51 HİZMET SEKMESİ-8 Bu alana; Dış Merkezlerde Reoperasyon Geçiren Hasta Sayısına; kendi hastanesi dışında koroner by-pass yapılan ve yine koroner bypass yapılması için gelen ve yapılan hasta sayıları yazılacaktır. Bu alana; Kendi Merkezinde ilk Bir Ay içerisinde Reoperasyon Geçiren Hasta Sayısı Alanına; By-pass sonrası 1 ay içerisinde enfeksiyon, kanama, tamponat vs gibi komplikasyonlar nedeni ile tekrar ameliyat olan hasta sayıları yazılacaktır.

52 Anjiyografi yapılan hasta sayıları bu 4 alanın toplamına eşit olmalıdır. (Diyognostik koroner+ Diyognostik katater+ PKG+Primer PKG hasta sayıları) Anjiografi yapılan hasta sayıları ile Görüntüleme sekmesindeki Koroner Anjiografi Tetkik sayıları arasında uyumluluk olmalıdır.

53 Örneğin; Hizmet ekranında toplam anjiogarfi yapılan hasta sayısı 55 ise görüntüleme sekmesinde anjiografi çekim sayısı 850 olamaz.

54 Toplum Ruh Sağlığı Hizmetleri alanına Sadece Bakanlığımızca tescili yapılmış TRSM bulunan hastaneler veri girişi yapmalıdırlar. TRSM bulunan hastanelerde toplam kayıtlı kadın-erkek hasta sayısı alanlarına ve hizmetten çıkarılma nedenleri başlığı altında bulunan verilere merkez kurulduğundan bu güne kadar hastane içi ve dışı hizmet verilen toplam hasta sayıları girilmelidir.

55 FAKAT Ruh Sağlığı Hastalıkları ile ilgili Diğer Veriler alanına ise psikiyatri kliniği bulunan tüm hastaneler veri girişi yapmalıdırlar.

56 Palyatif bakım hastaları yazılacak olup, ayrıca bu hastalar anadal ve yandal sekmelerinde bulunan ilgili branşlara da yazılmalıdır. Sadece AMATEM verileri girilecektir.

57

58 Polikliniğe Sevk Edilen Hasta Sayısı Servise Yatırılan Hasta Sayısı Acil Muayene Sayısı Taburcu Edilen/Ölen Hasta Sayısı Başka Bir Hastaneye sevk edilen hasta sayısı (branş içi yada branş dışı)

59 Ana Dal Poliklinik Sekmesi Acil Servis Muayene Sayısı Acil Muayene Sayısı Yan Dal Poliklinik Sekmesi Acil Servis Muayene Sayısı

60 Yeşil Alan Muayene Sayısı Acil Muayene Sayısı Sarı Alan Muayene Sayısı Kırmızı Alan Muayene Sayısı

61 Acil hizmetleri alanına girilen muayene sayılarının toplamı Box Alanları başlığı altında bulunan yeşil, sarı ve kırmızı alanlara girilen muayene sayılarına eşit olmalıdır. Triaj ayrımı uygulanmayan fakat HBYS sistemlerinde bu ayrımı yapabilen kurumlar yeşil, sarı, kırmızı alanlarına mutlaka ayrımlarını yaparak girmelidirler.

62 Acil Servislerde bulunan cihazlar ve bu cihazlara ilişkin çekim sayıları Görüntüleme Cihazları Ekranında bulunan cihaz ve çekim sayılarına da mutlaka eklenmelidir.

63 Ameliyathane sayısı, Ameliyathane oda sayısı ve Ameliyathane masa sayıları alanlarına veriler tanımlarına uygun olarak girilmelidir.

64 YANLIŞ Örneğin; Bir ameliyathanesi ve bu ameliyathane içinde 5 ameliyat odası, bu ameliyat odalarının her birinde bir ameliyat masası bulunduğu düşünülürse Hastanenin 1 ameliyathanesi, 5 ameliyat odası ve 5 ameliyat masası olarak bildirilmelidir.

65

66 Primer sezaryen ; annenin ilk sezeryan doğumunu ifade ettiğinden toplam sezaryen sayısından fazla olmamalıdır. Ölü Doğuma ; en az 22 haftalık veya en az 500gr. olan ve ölü doğan bebek sayısı yazılmalıdır. Örneğin; 20 haftalık olup 500 gram üstü ile 24 haftalık olup 500 gram altı ölü doğan bebeklerde ölü doğum sayısına yazılmalıdır.

67 SDL (Sancı Doğum Lohusa) Oda Sayısına ; Gebe taburcu olana kadar doğum sancısını çektiği, doğumun gerçekleştiği ve lohusalık süreçlerini aynı odada tamamladığı oda sayıları girilmeli Riskli Gebe Poliklinik Oda Sayısına ; Jinekoloji ve normal gebe polikliniği dışında sadece riskli/yüksek riskli gebelerin takip edildiği poliklinik odası varsa girilmelidir. Takip Edilen Riskli Gebe Sayısına ; Riskli gebe polikliniğinde ve normal gebe polikliniğinde takip edilen riskli/yüksek riskli gebelerin sayıları yazılmalıdır.

68 Sezaryen Doğumlar; ameliyat olması nedeniyle Anadal sekmesi altındaki Kadın Hastalıkları ve Doğum verilerinin altında bulunan uygun ameliyat grubuna da eklenmelidir.

69 Hastane bilgi formuna girilen doğum sayıları ile Bakanlık içi farklı birimlere bildirilen doğum sayıları birbiriyle uyumlu olmalıdır.

70

71 FORMDA ; 31 gün ve daha fazla görevlendirilmiş personel, Ücretsiz izinli Bir aydan fazla raporlu olup o ay aktif olarak çalışmayan Askerde olan Başka bir kurum veya kuruluşlardan haftada 1-2 gün görevli gelen personeller formda GÖSTERİLMEMELİDİR.

72 PERSONEL EKRANI altıda bulunan «Temel Tıp Bilimleri fiilen Çalışan Uzman Hekim Sayısı» alanında bulunan Anatomi, Farmakoloji, Fizyoloji, Patoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Mikrobiyoloji başlıkları altındaki uzman ve asistanların dışında kalanları Diğer başlığı altında bulunan uzman ve asistan alanlarına yazılmalıdır.

73

74

75 Profesör, doçent, uzman ve asistanların sayıları branşlara göre Ana Dal ve Yan Dal sekmesi altında bulunan alanlara giriş yapılmalıdır.

76 Kurum/ Kuruluşlarda fiilen görev yapan personel 30 günden az görevlendirme ile başka kurum/kuruluşa gönderildi ise bu personel kadrosunun bulunduğu yerde gösterilmelidir. Bağlı Semt polikliniklerinde çalışan personel sayısı bağlı olduğu kurum/kuruluşların personel sayılarına dahil edilerek yazılmalıdır. Başhekim ve Başhekim yardımcıları klinisyen ise Ana Dal ve Yan Dal sekmesinde branşına göre profesör, doçent, uzman veya asistan bölümüne yazılmalıdır. Başhekim ve Başhekim yardımcıları klinisyen değil ise Başhekim Yönetim kısmındaki ilgili alana, Başhekim yardımcıları ise Genel idari Hizmetler Sınıfı Fiili Çalışan Sayısında bulunan ilgili alana eklenmelidir. Başasistan sayıları unvanları ne ise o alana dahil edilmelidir.

77

78 Kurum/kuruluşlarda bulunan TÜM CİHAZ sayıları ilgili alanlara mutlaka girilmelidir. Hizmet alımı; cihazlar hastane bünyesinde kurulu ise cihaz sayıları ve çekim sayıları hizmet alımı olarak bildirmelidirler. MR, BT ve sonuç raporlaması yapılabilen tüm çekim sayılarına istemi yapılan değil, sonuç raporlaması yapılan çekim sayıları yazılmalıdır.

79 Dijital Röntgen başlığı altında bulunan CR ile Dijitalize Edilmiş Cihaz Sayısı alanına CR takılı olarak çekim yapılıp dijitalize ediliyor ise cihaz ve çekim sayılarını CR ile Dijitalize Edilmiş Cihaz Sayısı bölümüne yazılmalıdır.

80 USG, EKO, EMG, EKG, gasroskopi, kolonoskopi, bronskoskopi, sistoskopi, artroskopi, anjiyogrofi cihazları ile yapılan işlemler görüntüleme veya diğer tıbbi cihazlar sayfasındaki ilgili tetkik sayıları kısmına yazılmalıdır. Laparoskopi, artroskopi, faco vb. cihazlar ile yapılan işlemlerden girişimsel işlemler kodunda ameliyat grup karşılığı olanlar ilgili branşın, ilgili ameliyat grubuna da eklenmelidir.

81 Anjiyografi (Koroner ve Kateter) alanına kardiyak tüm anjiyografi işlem sayıları yazılmalıdır. Bu alandaki anjiyografi işlem sayıları hizmet sekmesinde girilen anjio hasta sayıları ile uyumlu olmalıdır Anjiyografi (Diğer) bölümüne; Kardiyak ve göz anjiyoları dışında kalan tüm anjiyolar yazılmalıdır. Örneğin; Kranial anjiyografi gibi

82

83 Tüm branşlardaki muayene sayısı alanına, o branşta yapılan SUT kodu ve Konsultasyonda SUT kodu a karşılık gelen tüm muayenelerin toplamı yazılmalıdır. Enjeksiyon ve pansuman muayeneleri bu alana dahil edilmemelidir. Kontrol muayeneleri ayrı bir protokol alıyorsa muayene sayısına dâhil edilmelidir.

84 Yatan alanına; yatışı yapılan hastalar yazılmalıdır. Günübirlik yatan hastalar bu alanda gösterilmemelidir.

85 Günübirlik yatan hastaların yatılan gün ya da yatış saatleri alınmamalıdır. Aynı gün yatışı yapılan bir hasta, aynı gün içerisinde taburcu edilirse yatılan günü 1 olarak alınmalıdır. Yatılan gün hesaplanmasında hastanın giriş çıkış günlerinden yalnız girdiği gün sayılmalı çıkış günü sayılmamalıdır.

86 ANA DAL YAN DAL ACİL SEKMESİ TOPLAM ACİL MUAYENE SAYISI

87 Entegre ilçe hastaneleri (E2 ve E3) tüm muayeneleri Ana Dal sekmesinde bulunan acil servis muayene sayısı alanına mutlaka yazmalıdır. Aile Hekimliği Muayene Sayısına, sadece hastaneniz kadrosunda fiilen çalışan Aile Hekimi uzmanlarının yapmış olduğu muayene sayısı girilmelidir Aile Hekimliği Mevzuatı çerçevesinde görev yapan aile hekimlerinin muayene sayıları formda gösterilmeyecektir. Çift Ana Dal veya Yan Dal uzmanlığı olan hekimlerin verdikleri hizmet, fiilen çalıştıkları klinikteki branşına ilave edilmelidir. Ameliyat grupları ve sayıları girilirken Girişimsel İşlemler listesi baz alınmalıdır.

88 Bu alana, mahkum yatağı olan her kurum veri girişi yapmalıdır.

89 Formdaki branşların dışında hastanenizde başka branşlar var ise uzman/asistan sayıları ve yapılan işlemleri, Fiilen Çalışan Diğer Uzman Hekim Sayıları ve hizmetleri bölümüne yazılmalıdır. Bu alana kurum/kuruluşun toplam uzman/asistan sayıları yazılmamalıdır.

90 Yoğun bakım sekmesine girilen veriler, mevcut kapasitenin değerlendirilmesi, birim performansının ölçülebilmesi ve bakanlığımızca yürütülen planlamalara ışık tutması bakımından önem arz etmektedir.

91 Ana Dal veya Yan Dal başlığı altında yer alan servislerden, yoğun bakım servisi varsa, yoğun bakım servisinde yapılan işlemler SADECE yoğun bakım sekmesindeki ilgili alanlara YAZILMALIDIR. Yoğun bakım yatak sayıları hangi basamağa ait ise, ventilatör sayısı, yatılan gün sayısı, yatan hasta sayısı ve benzeri veriler yoğun bakım yatak sayısının ait olduğu basamağa girilmelidir. Örneğin; Sadece 1. basamak yoğun bakım yatağı var ise ventilatör sayısı, yatan hasta sayısı, yatılan gün sayısı gibi diğer veriler de 1. Basamağa girilmelidir. 2. ve 3. Basamağa ait sütunlara 0 yazılmalıdır.

92 Diğer Kurumlardan direkt Yoğun Bakıma Alınan hastalar seviyelerine göre ilgili yoğun bakımın yoğun bakıma direkt yatan hasta sayısı (servisten gelmeyen) alanlarına da dâhil edilmelidir.

93 Yoğun bakımdan diğer kurumlara sevk edilen hasta sayısı raporda toplam taburcu sayısına dahil edilmediğinden, bu alandaki sayılar ilgili yoğun bakımın taburcu sayısına da eklenerek yazılmalıdır.

94 Basamaklar veya diğer yoğun bakımlar arasında geçiş yapılmış ise, her basamağın veya geçiş yapıldığı ilgili yoğun bakıma ait veriler ayrı ayrı girilmelidir. Servisten yoğun bakıma giden hasta, servisteki taburcu alanında kesinlikle gösterilmemelidir. Ventilatöre bağlanan bir hasta gün içinde belirli bir süre veya aralıklı olarak kaç saat bağlı kalırsa kalsın 1 gün olarak yazılmalıdır.

95 31 Aralık 2015 Sonuna Kadar Yoğun Bakım yatakları ait olduğu branşta gösterilmelidir. Yoğun bakım yatakları klinik branşlara göre ayrılmış yani bir yoğun bakımda birden fazla branşa ait yatak var ise bu yoğun bakımlara ait veriler Genel Yoğun bakımda gösterilmelidir. Erişkin yoğun bakımlar için, tek bir branşa ait formda gösterilmeyen yoğun bakımlar var ise bu veriler Genel yoğun bakıma dahil edilmemelidir. Bu veriler cerrahi branşa ait ise cerrahi yoğun bakıma; dahili branşa ait veriler ise dahili yoğun bakıma eklenmelidir.

96 01 Ocak 2016 dan itibaren Acil Yoğun Bakım Kritik Acil Yoğun Bakım Genel Yoğun Bakım Organ Nakli Yoğun Bakım Acil Cerrahi Yoğun Bakım Cerrahi Yoğun Bakım Ameliyathane Yoğun Bakım Gastroentroloji Cer. Yoğun Bakım Genel Cerrahi Yoğun Bakım Göğüs Cerrahi Yoğun Bakım Ortopedi Yoğun Bakım Post-Op Yoğun Bakım Yanık Yoğun Bakım Üroloji Yoğun Bakım Kadın Doğum Yoğun Bakım

97 Dahili Yoğun Bakım Endokrinoloji Yoğun Bakım Ünitesi Enfeksiyon Yoğun Bakım Ünitesi Gastroentroloji Yoğun Bakım Acil Dahili Yoğun Bakım Göğüs Yoğun Bakım Nefroloji Yoğun Bakım Onkoloji Yoğun Bakım Hematoloji Yoğun Bakım Koroner Yoğun Bakım Nöroloji Yoğun Bakım Beyin Cerrahi Yoğun Bakım

98 Anes. Ve Reanimasyon Yoğun Bakım KVC Yoğun Bakım Pediatri Yoğun Bakım Çocuk Yoğun Bakım Çocuk Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi Çocuk Enfeksiyon Yoğun Bakım Yenidoğan Yoğun Bakım Küvöz Yenidoğan Yoğun Bakım Açık Yatak Yenidoğan Cerrahisi Yoğun Bakım

99 Ulaşılan Toplam Hasta Sayısına Evde sağlık hizmeti verilmeye başlandığı andan itibaren hizmet alan tüm hastalar yazılmalıdır. Toplam Kayıtlı (Aktif) Hasta Sayısına Son ay gidilmese dahi hizmetten çıkarılmamış daha sonrada birim tarafından hizmet alacak hastalar ile o ay hizmet alan hastalar yazılmalıdır. Toplam Çıkarılan Hasta Sayısına Hizmetin verilmeye başlandığı andan itibaren hizmetten çıkarılan tüm hastaları yazılmalıdır.

100 Ulaşılan toplam hasta sayısı, aktif hasta sayısından büyük olmalıdır. Ulaşılan hasta sayısı her ay düzenli olarak artış göstermeli düşüş göstermemelidir. Aktif hasta sayısı bir önceki aya göre düşüş ve ya artış gösterebilir. Aktif hasta sayısı ile çıkarılan hasta sayısının toplamı ulaşılan toplam hasta sayısını vermelidir. Çıkarılan hasta sayısı her ay düzenli artar veya eşit olur, asla düşüş göstermemeli. Çıkarılan hasta sayısına hizmetin başladığı andan itibaren hizmetten çıkan hastalar ve o ay hizmetten çıkan hastalar ilave edilerek yazılmalıdır.

101 Düzenleyen bölümünde bulunan alanlar doğru ve eksiksiz girilmelidir.

102 AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI BİLGİ FORMU

103 Ağız ve Diş Hizmeti Veren Tüm Hastaneler Özel ve Kamu Ağız Diş Sağlığı Merkezleri Özel Ağız ve Diş Sağlığı Poliklinikleri Kamu Hastanelerine Bağlı Diş Poliklinikleri Bu forma veri girişlerini yapmalıdırlar

104 Yine Formlar seçeneğinden Tedavi Hizmetleri seçilerek Forma giriş yapılır.

105

106 Veri Girişlerinin Onaylanması Kamu Hastaneler Kurumuna bağlı kurum /kuruluşları Kamu Hastaneleri Birliği Sekreterlikleri tarafından, Üniversiteler, özel ağız diş sağlığı merkezleri ve poliklinikleri entegre ilçe (E2-E3) hastaneleri ise İl Sağlık Müdürlüğünün İlgili Şube Müdürlüğü tarafından kontrol edilerek onaylanmalıdır.

107 Sistem tarafından tüm kurum/ kuruluşlara Ağız Diş Sağlığı Bilgi Formu otomatik olarak tanımlanmaktadır. Ağız Diş Sağlığı ile ilgili hizmetiniz yoksa veri girmemiş durumuna düşmemek için Genel Müdürlüğümüze bilgi verip kurumunuzun Ağız Diş Sağlığı Ekranından çıkartılmasını sağlamalısınız.

108 Ağız Diş Sağlığı Cihazlar Sekmesi -1 Kurum/kuruluşlarda bulunan TÜM CİHAZ sayıları ilgili alanlara mutlaka girilmelidir.

109 Ağız Diş Sağlığı Personel Sekmesi-1

110 Ağız Diş Sağlığı Personel Sekmesi-2 Uzman Doktorlar hariç Ağız Diş Sağlığı hizmeti veren kurumlardaki tüm personeller yazılmalıdır. Klinikte çalışan yardımcı personel alnına; temizlikte çalışan personel hariç, diş hekimi destek personeli, hizmet alımı personelleri ile kadrolu tüm yardımcı personelin toplamı yazılmalıdır. Diş Hekimi Destek Personeli alanına; sadece bu iş için hizmet alımı ile klinikte diş hekimine yardımcı olan personel yazılmalıdır.

111 Ağız Diş Sağlığı Personel Sekmesi-3 FORMDA ; 31 gün ve daha fazla görevlendirilmiş personel, Ücretsiz izinli Bir aydan fazla raporlu olup o ay aktif olarak çalışmayan Askerde olan Başka bir kurum veya kuruluşlardan haftada 1-2 gün görevli gelen personeller formda GÖSTERİLMEMELİDİR.

112 Ağız Diş Sağlığı Diğer Bilgiler Sekmesi-4 Hizmet bilgileri ekranındaki yatan, taburcu olan hasta sayıları ile yatılan gün sayılarını sadece ağız diş sağlığı hastaneleri dolduracaktır.

113 Ağız Diş Sağlığı Çalışmalar Sekmesi-1 Toplam Hasta Sayısı alanına Mükerrer başvurular hariç başvuran tekil hasta sayısı yazılmalıdır. Toplam Poliklinik Sayısı alanına muayene ve tedavi hizmetlerinin yapılması amacı ile kurumunuza yapılan başvuru (kayıt olan) sayılarının toplamı yazılmalıdır.

114 ÖZEL POLİKLİNİK BİLGİ FORMU

115

116 Müşahade Oda ve yatak sayısı alanlarına müşahade için kullanılan odalar ve yataklar yazılmalı buraya diğer oda ve yataklar dahil edilmemelidir.

117 Hastadan veya hastanın sahip olduğu özel sigortalardan muayene kaydı yapılan her girişi muayene sayısı olarak gösterilmelidir. Enjeksiyon ve pansumanlar muayeneye dahil edilmemelidir. Kontrol muayeneleri ayrı bir protokol alıyorsa muayene sayısına dâhil edilmelidir. Aylık olarak özel sigortalı ve özel (ücretli) muayene sayısı toplamı, "personel ve Muayene bilgileri" sayfasına klinik bazda girilen muayene sayıları toplamı ile aynı olmalıdır. Bunu da PDF raporu alarak kontrol edebilirsiniz.

118 Sadece poliklinik içerisinde kurulu olan cihazlar ve çekim sayıları girilmesi gerekmekted ir.

119 Sağlık/İdari Hizmetler Sınıfına Özel polikliniklerde görev yapan Uzman hekim ve Pratisyen hekim dışında kalan fiilen çalışan diğer sağlık personel sayıları girilmelidir. İdari Hizmetleri Sınıfına ise Özel polikliniklerde idari hizmetler sınıfında görev yapan ve fiilen çalışan personel sayıları girilmelidir.

120 Özel poliklinikler bu sekme altında bulunan tüm hekim, muayene ve sevk edilen hasta sayılarını branşlarına göre mutlaka girmelidirler. Bu alana girilen veriler Hizmet sekmesinde girilen özel sigortalı ve ücretli hasta muayene sayıları ile tutması gerekmektedir.

121 Özel poliklinikler de (eğer varsa) diş poliklinikleri ile ilgili istenilen diş ünit sayılarını, diş röntgen cihaz sayılarını, diş muayene sayılarını, diş çeki sayılarını, diş dolgu sayılarını ve diğer diş tedavi sayılarını doğru ve eksiksiz bir şekilde ilgili alanlara yazılmalıdırlar.

122 ÖZEL TIP MERKEZLERİ BİLGİ FORMU

123 ÖZEL TIP MERKEZLERİ BİLGİ FORMU

124 ÖZEL TIP MERKEZLERİ HİZMET SEKMESİ - 1 Müşahade Oda ve yatak sayısına müşahade için kullanılan odalar ve yataklar yazılmalı, diğer oda ve yataklar dahil edilmemelidir

125 ÖZEL TIP MERKEZLERİ HİZMET SEKMESİ - 2 Bu alanda muayene sayıları; aylık olarak 1)SGK ile sözleşmeli 2)Özel sigorta ile sözleşmeli 3)Kurum anlaşmalı 4)Özel ücretli) muayene sayıları şeklinde istenmektedir. Bu alanlara girilen toplam muayene sayısı Ana dal ve Yan Dal sekmelerinde bulunan muayene sayılarının toplamına eşit olmalıdır

126 Özel Tıp Merkezleri Doğum Sekmesi-1 Özel tıp merkezlerinde sezaryen doğum ancak acil durumlarda gerçekleştirilmelidir. Primer sezaryen, acil sezaryen doğum sayılarının içinde de gösterilmelidir.

127 Özel Tıp Merkezleri Laboratuvar cihazları / Test Sayıları Sekmesi Sadece tıp merkezi içerisinde kurulu olan cihazlar ve çekim sayıları girilmesi gerekmekted ir.

128 Görüntüleme Cihazları Sekmesi-

129 Özel Tıp Merkezleri Diğer Cihazlar Sekmesi

130 Hastadan veya hastanın sahip olduğu kamu-özel sigortalardan (SGK, yeşil kart ve GSS vb. dâhil) muayene kaydı yapılan her girişi muayene sayısı olarak göstermelidirler Enjeksiyon ve pansumanlar muayeneye dahil edilmemelidir. Kontrol muayeneleri ayrı bir protokol alıyorsa muayene sayısına dâhil edilmelidir. SGK ile anlaşmalı olan Tıp Merkezleri SUT kodu ve Konsültasyonda SUT kodu a karşılık gelen tüm muayeneler dahil edilmelidir.

131 Özel tıp merkezleri, Ameliyat sayılarını 15/2/2008 tarih ve sayılı resmi gazetede Sağlık Bakanlığınca yayımlanan Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik eki Tıp Merkezlerinde Gerçekleştirilebilecek Cerrahi Müdahaleler Listesini göz önünde bulundurarak veri girişini yapmalıdır. Ameliyat verileri yazılırken yapılan ameliyat sayıları dikkate alınmalıdır. Ameliyat verileri girilirken Girişimsel İşlemler Listesine göre yapılmalıdır.

132

133

134 Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstatistik Analiz Bilgi Sistemleri Dairesi 14 EYLÜL 2015

135 GİRİŞ YAPTIĞINIZ VERİLER NASIL RAPORLANIR?

136 TSİM sistemi girmiş olduğunuz verilerin değerlendirmesini daha kolay yapabilmeniz için çeşitli raporlama imkanları sunmaktadır.

137

138 Raporlamayı istediğiniz sekme seçili konuma getirilir. Raporlamak istediğiniz tarih aralığı seçilir

139

140

141

142

143

144

145

146

147

148 Tarih aralığı belirlenmeli Çalıştırılacak rapor seçilmeli İlçe yada kurum türüne göre rapor çalıştırılabilir. Rapor çalıştırmak için basılmalı

149 Ocak 2014 den itibaren bazı raporlarda revizyona gidilmiştir. Ayrıntılı Rapor Ayrıntılı Rapor 2014 PDF Özet Raporu (Hastane) PDF Özet Raporu (Hastane) 2014

150 Revizyona gidilen raporlarda sistemden yılları arası alınacak raporlarda YILI AYRI YILLARI AYRI ALINIP BİRLEŞTİRİLMELİ

151 Raporlarda bazı veriler yansıtılmamaktadır. Raporlardaki veriler değerlendirilirken bu hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Örnek 1; İzolasyon yatak sayıları ilgili branşların yatak sayıları içerisinde yer aldığından bu yataklar raporlarda ayrıca yatak sayısına dahil edilmemektedir.

152 Örnek 1; Yoğun bakımdan sevk edilen hasta sayıları yoğun bakım raporlarında direkt alınmadığından bu sayıları yoğun bakımın taburcu sayısına ekleyerek veri girişi yapılmalıdır.

153 Toplam Kullanıla n Yatak Sayıs (Hizmet İl sayfasına girilen değere İlçe KHB Genel Sekreterl iği Sağlık Bölgesi ÇKYS Kodu Hastane Adı Kurum Türü ÇKYS Kurum Türü ÇKYS Kurum Tipi Kurum Rolü göre, Yoğun bakım dahil) MALATYA AKÇADAĞ TKHK MALATYA ELAZIĞ-MALATYA KAMU HASTANELERİ 9740 BÖLGESİ MALATYA BİRLİĞİ AKÇADAĞ GENEL SEKRETERLİĞİ 75.YIL DEVLET HASTANESİ SAĞLIK BAKANLIĞI GENEL HASTANEGENEL HASTANE D 25 MALATYA ARAPKİR TKHK MALATYA ELAZIĞ-MALATYA KAMU HASTANELERİ BÖLGESİ MALATYA BİRLİĞİ ARAPGİR GENEL SEKRETERLİĞİ DEVLET HASTANESİ SAĞLIK BAKANLIĞI GENEL HASTANEGENEL HASTANE D 25 MALATYA DARENDE TKHK MALATYA ELAZIĞ-MALATYA KAMU HASTANELERİ 2157 BÖLGESİ MALATYA BİRLİĞİ DARENDE GENEL SEKRETERLİĞİ HULUSİ EFENDİ DEVLET HASTANESİ SAĞLIK BAKANLIĞI GENEL HASTANEGENEL HASTANE C 78 MALATYA DOĞANŞEHİR TKHK MALATYA ELAZIĞ-MALATYA KAMU HASTANELERİ BÖLGESİ MALATYA BİRLİĞİ DOĞANŞEHİR GENEL SEKRETERLİĞİ DEVLET HASTANESİ SAĞLIK BAKANLIĞI GENEL HASTANEGENEL HASTANE C 25 MALATYA HEKİMHANTKHK MALATYA ELAZIĞ-MALATYA KAMU HASTANELERİ 6685 BÖLGESİ MALATYA BİRLİĞİ HEKİMHAN GENEL SEKRETERLİĞİ DEVLET HASTANESİ SAĞLIK BAKANLIĞI GENEL HASTANEGENEL HASTANE D 25 MALATYA MERKEZ TKHK MALATYA ELAZIĞ-MALATYA KAMU HASTANELERİ 2196 BÖLGESİ MALATYA BİRLİĞİ DEVLET GENEL HASTANESİ SEKRETERLİĞİ SAĞLIK BAKANLIĞI GENEL HASTANEGENEL HASTANE A2 941 MALATYA MERKEZ ELAZIĞ-MALATYA BÖLGESİ ÖZEL MALATYA HASTANESİ ÖZEL GENEL HASTANEGENEL HASTANE 15 MALATYA MERKEZ ELAZIĞ-MALATYA BÖLGESİ ÖZEL MÜJDE HASTANESİ ÖZEL GENEL HASTANEGENEL HASTANE 48 MALATYA MERKEZ ELAZIĞ-MALATYA BÖLGESİ ÖZEL MALATYA SEVGİ HASTANESİ ÖZEL GENEL HASTANEGENEL HASTANE 49 MALATYA MERKEZ ELAZIĞ-MALATYA BÖLGESİ ÖZEL GÖZDE HASTANESİ ÖZEL GENEL HASTANEGENEL HASTANE 45 MALATYA MERKEZ ELAZIĞ-MALATYA BÖLGESİ ÖZEL EGM HAYAT HASTANESİ ÖZEL GENEL HASTANEGENEL HASTANE 24 MALATYA MERKEZ ELAZIĞ-MALATYA BÖLGESİ ÖZEL MELİD PARK HASTANESİ ÖZEL GENEL HASTANEGENEL HASTANE 48 MALATYA MERKEZ ELAZIĞ-MALATYA BÖLGESİ ÖZEL MALATYA PARK HOSPİTAL HASTANESİ ÖZEL GENEL HASTANEGENEL HASTANE 28 MALATYA MERKEZ ELAZIĞ-MALATYA BÖLGESİ ÖZEL GÖZDE KIŞLA HASTANESİ ÖZEL GENEL HASTANEGENEL HASTANE 32 MALATYA MERKEZ ELAZIĞ-MALATYA BÖLGESİ ÖZEL GÖZDE AKADEMİ HASTANESİ ÖZEL GENEL HASTANEGENEL HASTANE 28 MALATYA MERKEZ ELAZIĞ-MALATYA BÖLGESİ MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ TURGUT ÖZAL TIP ÜNİVERSİTE MERKEZİ EĞİTİM HASTANESİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTE 1002 MALATYA PÖTÜRGE TKHK MALATYA ELAZIĞ-MALATYA KAMU HASTANELERİ 2145 BÖLGESİ MALATYA BİRLİĞİ PÖTÜRGE GENEL SEKRETERLİĞİ DEVLET HASTANESİ SAĞLIK BAKANLIĞI GENEL HASTANEGENEL HASTANE D 20 MALATYA YAZIHAN ELAZIĞ-MALATYA BÖLGESİ MALATYA YAZIHAN İLÇE DEVLET HASTANESİ SAĞLIK BAKANLIĞI GENEL HASTANEENTEGRE İLÇE E2 HASTANESİ 10 MALATYA YEŞİLYURT TKHK MALATYA ELAZIĞ-MALATYA KAMU HASTANELERİ 8669 BÖLGESİ MALATYA BİRLİĞİ YEŞİLYURT GENEL SEKRETERLİĞİ HASAN ÇALIK DEVLET HASTANESİ SAĞLIK BAKANLIĞI GENEL HASTANEGENEL HASTANE C 60

154 ÇKYS Kodu Toplam Kullanıla n Yatak Sayıs (Hizmet sayfasına girilen değere göre, Yoğun bakım dahil) Tescilli Toplam Yatak Sayısı (Hizmet sayfasına girilen değere göre, Yoğun bakım dahil) KONSÜLT ASYON MUAYEN E Toplam Ayaktan Muayene Sayısı (Diş ve Acil Dahil) Acil Muayene sayısı Acil Muayene Oranı (%) Toplam Yatan Hasta Sayısı Yatan Hasta Oranı (%) Toplam Taburcu Olan Hasta Sayısı Acil Serviste Ölen Sayısı Hastane Adı 9740 MALATYA AKÇADAĞ 75.YIL DEVLET HASTANESİ ,5 28 0, MALATYA ARAPGİR DEVLET HASTANESİ ,4 55 1, MALATYA DARENDE HULUSİ EFENDİ DEVLET HASTANESİ , MALATYA DOĞANŞEHİR DEVLET HASTANESİ , MALATYA HEKİMHAN DEVLET HASTANESİ ,7 49 1, MALATYA DEVLET HASTANESİ , , ÖZEL MALATYA HASTANESİ , , ÖZEL MÜJDE HASTANESİ , , ÖZEL MALATYA SEVGİ HASTANESİ , , ÖZEL GÖZDE HASTANESİ , ÖZEL EGM HAYAT HASTANESİ , , ÖZEL MELİD PARK HASTANESİ , ÖZEL MALATYA PARK HOSPİTAL HASTANESİ , , ÖZEL GÖZDE KIŞLA HASTANESİ , , ÖZEL GÖZDE AKADEMİ HASTANESİ , MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ TURGUT ÖZAL TIP MERKEZİ , , MALATYA PÖTÜRGE DEVLET HASTANESİ ,9 3 0, MALATYA YAZIHAN İLÇE DEVLET HASTANESİ , MALATYA YEŞİLYURT HASAN ÇALIK DEVLET HASTANESİ , , Toplam Ölen Hasta Sayısı Toplam Yatılan Gün Sayısı

155 AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI BİLGİ FORMU RAPORLARI

156

157 DİŞ İSTATİSTİK RAPORU - 1

158 DİŞ İSTATİSTİK RAPORU - 2

159 Raporlarda Verilerin Çekildiği Alanlar

160 POLİKLİNİKLER VE TIP MERKEZLERİ RAPORLARI

161

162 PDF ÖZEL TIP MERKEZLERİ RAPORU - 1

163 PDF ÖZEL TIP MERKEZLERİ RAPORU - 2

164 PDF ÖZEL TIP MERKEZLERİ RAPORU - 3

165 POLİKLİNİK VE TIP DAL RAPORLARI 2

166 Tescilli Yatak Sayısını; Raporlarda ÇKYS den otomatik olarak almaktadır. Toplam kullanılan yatak sayısı Ana Dal, Yan Dal ve yoğun bakım sekmelerindeki servislerde bulunan yatak sayılarının toplamı yazılmalıdır. UYARI : Bu alandaki veri bina sekmesinde girilen ve tüm bloklarda bulunan hasta yatak sayılarının toplamına eşit olmalıdır.

167 Raporlarda Verilerin Çekildiği Alanlar-2 Konsültasyon Muayene; Başka bir branştaki hekim ya da hekimlerin görüşünü almak için yapılan muayenelerdir. Raporda ayrıca gösterilmektedir. Bu muayenelere ait sayılar hizmet sekmesindeki ilgili alandan çekilmekte olup, toplam muayene içerisine de dahil edilmelidir.

168 Raporlarda Verilerin Çekildiği Alanlar-3 Toplam Ayaktan Muayene Sayısı (Acil Dahil); Ana Dal ve Yan Dal sekmelerinde bulunan tüm servislerin muayene sayılarının toplamını ifade etmektedir.

169 Raporlarda Verilerin Çekildiği Alanlar-4 Toplam Yatan Hasta Sayısı Ana Dal ve Yan Dal Servislerinde yatan hasta sayısı toplamı Toplam Yatan Yoğun Bakım Servisine direkt yatan hasta sayısı toplamı Hasta Ancak; aynı hastane içinde başka servisten gelen hastalar dahil değildir

170 Raporlarda Verilerin Çekildiği Alanlar - 5 Toplam Taburcu Olan Hasta Sayısı Ana Dal ve Yan Dal Servislerden taburcu edilerek hastaneden ayrılan hasta sayısı toplamı Yoğun Bakımdan direkt taburcu edilerek hastaneden ayrılan hasta sayısı toplamı Toplam Taburcu Olan Hasta Sayısı

171 Raporlarda Verilerin Çekildiği Alanlar -8 Doğum Sayıları SEZARYEN DOĞUM PRİMER SEZARYEN DOĞUM Primer Sezaryen; Bir kadının ilk kez yapılan sezaryeni ifade etmektedir. Primer sezaryen sayısı toplam sezaryen sayısının içine dahildir.

172 Raporlarda Verilerin Çekildiği Alanlar -9 Doğum Masası Sayıları SDL (Sancı Doğum Lohusa Odası) Odalarında bulunan doğum masaları var ise Bu masalarda doğum salonu bölümüne eklenmelidir

173 A,B,C Ameliyat Oranı; Ana Dal ve yandal sekmesinde bulunan A,B,C grubu ameliyatların tüm ameliyat toplamına oranını ifade etmektedir. A,B,C Ameliyat Oranı = A+B+C+Diğer Günübirlik Ameliyat Sayıları(D-E Hariç)X 100 Toplam Ameliyat Sayısı

174 Yatak Doluluk Oranı; Belirli bir zaman dilimi içerisinde tescilli hasta yataklarının ne oranda hasta tarafından kullanıldığını ifade etmektedir. Yatak Doluluk Oranı = Yatılan Gün Sayısı X 100 (Gün Sayısı X Yatak Sayısı) DİKKAT: Yatak doluluk oranı asla %100 ü geçmemelidir.

175 Yatan Hasta Oranı; Belirli bir zaman diliminde hastaneye başvuran hastaların ne kadarının yatırılarak tedavi edildiğini ifade etmektedir. Yatan Hasta Oranı = Yatan Hasta X 100 Muayene Sayısı Ortalama Kalış Günü; Hastaneden taburcu olan (ölenler dahil) bir hastanın hastanede kaç gün kaldığını ifade eder. Ortalama Kalış Günü = Yatılan Gün Sayısı Taburcu + Ölen

176 Yatak Devir Hızı; Bir yatağın belirli bir zaman dilimi içerisinde kaç hasta tarafından kullanıldığını ifade etmektedir. Yatak Devir Hızı = Yatan Hasta Yatak Sayısı Devir Aralığı ( Gün ); Belirli bir zaman dilimi içerisinde bir hasta yatağının kaç gün boş kaldığını gösterir. Devir Aralığı ( Gün) = [ ( Yatak Sayısı X Gün Sayısı) Yatılan Gün Sayısı] ( Taburcu + Ölen )

177 Dahili/Cerrahi Klinisyen Hekim Başına Düşen Günlük Muayene Sayısı (Aylık Olarak)= Dahili/Cerrahi Kliniklerin Muayene sayısı toplamı Dahili/Cerrahi Klinisyen Uzm. Sayısı X Aktif Çalışılan Gün

178 Cerrahi Hekim Başına Düşen Aylık Büyük ve Orta (A,B,C) Ameliyat Sayısı= A+B+C Ameliyat Sayıları Toplamı+ Diğer Günübirlik Ameliyat sayısı (D,E günübirlik ameliyat hariç) Cerrahi Klinisyen Uzman Hekim Sayısı

179 Aile Hekimliği Adli Tıp Anesteziyoloji ve Reanimasyon Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Deri ve Zührevi Hastalıklar Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Göğüs Hastalıkları İç Hastalıklar Kardiyoloji Nöroloji Radyasyon Onkolojisi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Algoloji Çocuk Endokrinolojisi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Çocuk Gastroenterolojisi Çocuk Genetik Hastalıkları Çocuk Göğüs Hastalıkları Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Çocuk İmmunolojisi ve Alerji Hastalıkları Çocuk Kardiyolojisi Çocuk Metobolizma Hastalıkları Çocuk Nefrolojisi Çocuk Nörolojisi Spor Hekimliği

180 Çocuk Romatolojisi Endokrinoloji ve Metobolizma Hastalıkları Gastroenteroloji Geriatri Hematoloji İmmunoloji ve Alerji Hastalıkları İş ve Meslek Hastalıkları Klinik Nörofizyoloji Nefroloji Neonatoloji Romatoloji Tıbbi Onkoloji Tıbbi Genetik

181 Ağız, Yüz ve Çene Cerrahisi Beyin ve Sinir Cerrahisi Çocuk Cerrahisi Genel Cerrahisi Göğüs Cerrahisi Göz Hastalıkları Kadın Hastalıkları ve Doğum Kalp Damar Cerrahisi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ortopedi ve Travmatoloji Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Üroloji Periferik Damar Cerrahisi El Cerrahisi Gastroentroloji Cerrahisi Perinatoloji Cerrahi Onkoloji Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Çocuk Ürolojisi Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi

182 Farmakoloji Anatomi Fizyoloji Patoloji Tıbbi Biyokimya Tıbbi Mikrobiyoloji Acil Çocuk Acil Halk Sağlığı Nükleer Tıp Norodyoloji Radyoloji

183 Teknik ve form içerik sorunları için lütfen 0 (312) shgm.istatistik@saglik.gov.tr ile bize ulaşınız. Bu Formlar ihtiyaç doğrultusunda güncellenmektedir.

184

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstatistik Analiz ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı. 05 Nisan 2016 Bursa

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstatistik Analiz ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı. 05 Nisan 2016 Bursa Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstatistik Analiz ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı Ayfer ŞEN 05 Nisan 2016 Bursa GÖRÜNTÜLEME VE DİĞER TIBBİ CİHAZLAR SEKMESİ Kurum/kuruluşlarda bulunan TÜM CİHAZ

Detaylı

TSİM RAPORLARI. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstatistik Analiz Bilgi Sistemleri Dairesi Ayfer ŞEN

TSİM RAPORLARI. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstatistik Analiz Bilgi Sistemleri Dairesi Ayfer ŞEN TSİM RAPORLARI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstatistik Analiz Bilgi Sistemleri Dairesi Ayfer ŞEN 15 Haziran 2015 GİRİŞ YAPTIĞINIZ VERİLER NASIL RAPORLANIR? TSİM sistemi girmiş olduğunuz verilerin

Detaylı

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstatistik Analiz ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı Gülşen BAŞÇAVUŞ Ayfer ŞEN

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstatistik Analiz ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı Gülşen BAŞÇAVUŞ Ayfer ŞEN Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstatistik Analiz ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı Gülşen BAŞÇAVUŞ Ayfer ŞEN 14 Eylül 2015 Trabzon TSİM Hakkında Genel Bilgiler ve Veri Girişinde Dikkat Edilecek Hususlar

Detaylı

Gülşen BAŞÇAVUŞ Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstatistik Analiz ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı. 05 Nisan 2016 Bursa

Gülşen BAŞÇAVUŞ Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstatistik Analiz ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı. 05 Nisan 2016 Bursa Gülşen BAŞÇAVUŞ Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstatistik Analiz ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı 05 Nisan 2016 Bursa TSİM Hakkında Genel Bilgiler ve Veri Girişinde Dikkat Edilecek Hususlar Veri

Detaylı

2012/2013 Yılı İstatistiki Verileri

2012/2013 Yılı İstatistiki Verileri T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Ankara 1.Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi / Yılı İstatistiki Verileri /

Detaylı

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 20

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 20 3/06/00 tarih ve 8 sayılı Karar Sayfa / 0 a Gönderen Alanı Yılı Acil Tıp Anesteziyoloji ve Reanimasyon Genel Cerrahi Göğüs Hastalıkları İç Hastalıkları Kardiyoloji 3 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 3 Kadın

Detaylı

Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası

Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Bu sigorta, serbest ya da kamu veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre

Detaylı

TIPTA UZMANLIK KURULU KARAR TUTANAĞI Sayfa 1 / 14. Karar

TIPTA UZMANLIK KURULU KARAR TUTANAĞI Sayfa 1 / 14. Karar Sayfa 1 / 14 Karar (1) Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinin 29. Maddesinin (2). fıkrasında tarif edilen uzmanlık eğitimi bitirme sınavı jüri üyelerinin, eğitim sorumluları havuzundan

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ŞANLIURFA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İLAN

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ŞANLIURFA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İLAN T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ŞANLIURFA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İLAN Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerinde 4924 Sayılı Kanuna göre istihdam edilen

Detaylı

TIPTA UZMANLIK KURULU KARAR TUTANAĞI Sayfa 1 / 1. Karar

TIPTA UZMANLIK KURULU KARAR TUTANAĞI Sayfa 1 / 1. Karar TIPTA UZMANLIK KURULU KARAR TUTANAĞI Sayfa 1 / 1 Toplantı Tarihi : 31/07/2009 Karar No : 2 Karar (Değişik Karar Metni: 28.06.2013 tarih ve 376 nolu TUK Kararı) Uzmanlık eğitimini bitirme sınavı jürisinin

Detaylı

Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Alanları ve Kodları

Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Alanları ve Kodları Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Alanları ve Kodları Acil Tıp 010 (İlk ve acil yardım) Adli Tıp (Adli tababet) 020 (Adli ve ruhi tababet) (Tababeti ruhiye ve adliye) 030 Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi 035

Detaylı

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 12

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 12 Sayfa 1 / 12 Acil Tıp 1 1 Kardiyoloji 2 2 3 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 3 3 1 Radyoloji 1 2 İç Hastalıkları 1 1 Genel Cerrahi 2 1 Ortopedi ve Travmatoloji 2 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum 1 1 Göğüs Hastalıkları

Detaylı

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 21

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 21 3/06/00 tarih ve 8 sayılı Karar Sayfa / a Gönderen Alanı Yılı Acil Tıp Anesteziyoloji ve Reanimasyon Genel Cerrahi Göğüs Hastalıkları İç Hastalıkları Kardiyoloji 3 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 3 Kadın

Detaylı

T.C.DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 1 / 63 ACİL TIP ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI

T.C.DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 1 / 63 ACİL TIP ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI EYLEMCAN TIRPANCI-SERFİRAZ ATABEY EYLEMCAN TIRPANCI-SERFİRAZ ATABEY BİRİM ACİL TIP ANABİLİM DALI TETKİK EDİLECEK KRİTER/DOKÜMAN Acil Tıp AD Başkanlığı İş Akış Acil Servis Süreci Radyoloji Süreci Beslenme

Detaylı

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 17

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 17 Eğitimi Yılı 1 Süresi (Ay) Sayfa 1 / 17 a Gönderen Alanı a Gönderilen Alanı Acil Tıp 1 1 Genel Cerrahi 1 1 Göğüs Hastalıkları 1 2 İç Hastalıkları 1 1 Kardiyoloji 2 2 3 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 3 2

Detaylı

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 14

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 14 Sayfa 1 / 14 a Gönderen Alanı Acil Tıp Adli Tıp 1 1 Genel Cerrahi 1 1 Göğüs Hastalıkları 1 2 İç Hastalıkları 1 1 Kardiyoloji 2 2 3 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 3 2 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum 2 1 Nöroloji

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Balcalı Hastanesi Başhekimliği PERSONEL İŞLERİ BİRİMİNE

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Balcalı Hastanesi Başhekimliği PERSONEL İŞLERİ BİRİMİNE Evrak Tarih ve Sayısı: 28/05/2015-19291 T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Balcalı Hastanesi Başhekimliği *BENNLYL5* Sayı : 18649120-900/ Konu : Doğum Yardımı PERSONEL İŞLERİ BİRİMİNE Aile ve Sosyal Politikalar

Detaylı

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 20

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 20 Sayfa 1 / 20 a Gönderen Alanı a Gönderilen Alanı Acil Tıp 1 1 Genel Cerrahi 1 1 Göğüs Hastalıkları 1 2 İç Hastalıkları 1 1 Kardiyoloji 2 2 3 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 3 2 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum

Detaylı

ACİL TIP 1. BÖLGE İLLER A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu ADANA İSTANBUL BURSA İZMİR ANKARA KOCAELİ

ACİL TIP 1. BÖLGE İLLER A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu ADANA İSTANBUL BURSA İZMİR ANKARA KOCAELİ ACİL TIP ANKARA KOCAELİ ÇANAKKALE BALIKESİR ZONGULDAK HATAY TEKİRDAĞ MUĞLA YALOVA MANİSA EDİRNE TRABZON KÜTAHYA UŞAK OSMANİYE RİZE AFYONKARAHİSAR DÜZCE ORDU KARABÜK KIRKLARELİ BARTIN BİLECİK GİRESUN BURDUR

Detaylı

Tablo 10 Sağlık Bilimleri Temel Alanı

Tablo 10 Sağlık Bilimleri Temel Alanı Tablo Sağlık Bilimleri Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 000 TIP 1 01 Acil Tıp 1 02 Adli Tıp 1 70 Ağız, Yüz ve Çene Cerrahisi 1 04 Aile Hekimliği 1 71 Algoloji 1 05 Anatomi 1 72 Anesteziyoloji ve Reanimasyon

Detaylı

TOPLAM MUAYENE SAYISI (ACİL DAHİL)

TOPLAM MUAYENE SAYISI (ACİL DAHİL) 7 TOPLAM MUAYENE SAYISI (ACİL DAHİL) 61769 HEDEF 6 6 58453 53269 5 4 3 2 1 ŞUBAT 211 OCAK 212 ŞUBAT 212 Ay içinde hastadan veya sahip olduğu kamu-özel sigortalardan ücret almak koşuluyla yapılan her muayene

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU UZMAN TABİPLER İÇİN PERSONEL DAĞILIM CETVELİ (05.10.2015)

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU UZMAN TABİPLER İÇİN PERSONEL DAĞILIM CETVELİ (05.10.2015) TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU UZMAN TABİPLER İÇİN PERSONEL DAĞILIM CETVELİ (05.10.2015) İL KURUM ADI UNVANI ADANA ADANA CEYHAN DEVLET HASTANESİ ACİL TIP 2 ADANA ADANA CEYHAN DEVLET HASTANESİ ANESTEZİYOLOJİ

Detaylı

TIPTA UZMANLIK KURULU KARAR TUTANAĞI Sayfa 1 / 1 KARAR

TIPTA UZMANLIK KURULU KARAR TUTANAĞI Sayfa 1 / 1 KARAR KARAR TUTANAĞI Sayfa 1 / 1 Toplantı Tarihi : 21 23 / 06 / 2010 Toplantı No : 21 Karar No : 82 KARAR Tıpta Eğitiminin usul ve esaslarını düzenleyen Tıpta ve Diş Hekimliğinde Eğitimi Yönetmeliği nin, Kurulun

Detaylı

ACİL TIP 1. BÖLGE İLLER A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu İZMİR ADANA BURSA

ACİL TIP 1. BÖLGE İLLER A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu İZMİR ADANA BURSA ACİL TIP İZMİR ANKARA KOCAELİ YALOVA EDİRNE TEKİRDAĞ MANİSA ZONGULDAK HATAY MUĞLA ÇANAKKALE KIRIKKALE KIRKLARELİ GİRESUN BURDUR ISPARTA BOLU BARTIN KÜTAHYA KARABÜK UŞAK AFYONKARAHİSAR OSMANİYE ORDU DÜZCE

Detaylı

ACİL TIP 1. BÖLGE İLLER A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu

ACİL TIP 1. BÖLGE İLLER A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu ACİL TIP İZMİR İSTANBUL ANKARA YALOVA ZONGULDAK HATAY TEKİRDAĞ EDİRNE MUĞLA ÇANAKKALE MANİSA UŞAK ORDU GİRESUN RİZE ISPARTA KIRKLARELİ OSMANİYE KIRIKKALE DÜZCE BOLU BURDUR AFYONKARAHİSAR KARABÜK BARTIN

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI

BÖLGE GRUP SIRALAMASI ACİL TIP İZMİR İSTANBUL KOCAELİ ANKARA ZONGULDAK HATAY TEKİRDAĞ MANİSA EDİRNE YALOVA MUĞLA ÇANAKKALE AFYONKARAHİSAR BOLU BİLECİK GİRESUN KIRIKKALE UŞAK OSMANİYE BURDUR RİZE DÜZCE BARTIN KIRKLARELİ KÜTAHYA

Detaylı

2013-YDUS GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL)

2013-YDUS GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) 100111061 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ÇOCUK HEMATOLOJİSİ VE ONKOLOJİSİ 1 1 0 65,00000 65,00000 100111079 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK

Detaylı

HEKİM DIŞI PERSONELİN

HEKİM DIŞI PERSONELİN HEKİM DIŞI PERSONELİN UNVANI (BRANŞI) HEMŞİRE(YOK) SAĞLIK MEMURU(TOPLUM SAĞLIĞI) SAĞLIK TEKNİKERİ(TOPLUM SAĞLIĞI) SAĞLIK TEKNİSYENİ(TOPLUM SAĞLIĞI) BAKIM HİZMETLERİ ALANINA GİREN BİRİMLER Acil Servis-Acil

Detaylı

HEKİM DIŞI PERSONELİN BAKIM HİZMETLERİ ALANINA GİREN BİRİMLER. Acil Servis-Acil. Acil Servis-Acil Cerrahi Kliniği. Acil Servis-Acil Dahiliye Kliniği

HEKİM DIŞI PERSONELİN BAKIM HİZMETLERİ ALANINA GİREN BİRİMLER. Acil Servis-Acil. Acil Servis-Acil Cerrahi Kliniği. Acil Servis-Acil Dahiliye Kliniği HEKİM DIŞI PERSONELİN UNVANI (BRANŞI) HEMŞİRE(YOK) SAĞLIK MEMURU(TOPLUM SAĞLIĞI) SAĞLIK TEKNİKERİ(TOPLUM SAĞLIĞI) SAĞLIK TEKNİSYENİ(TOPLUM SAĞLIĞI) BAKIM HİZMETLERİ ALANINA GİREN BİRİMLER Acil Servis-Acil

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI

BÖLGE GRUP SIRALAMASI ACİL TIP ADANA ANKARA MERSİN KOCAELİ BURSA GAZİANTEP YALOVA ESKİŞEHİR HATAY DENİZLİ ANTALYA TEKİRDAĞ BALIKESİR KONYA AYDIN EDİRNE ZONGULDAK SAKARYA ÇANAKKALE MUĞLA MANİSA RİZE KÜTAHYA BARTIN BOLU SAMSUN

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİRİM FAALİYET RAPORU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİRİM FAALİYET RAPORU GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİRİM FAALİYET RAPORU 2016-2017 TIP FAKÜLTESİ Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi 3389 sayılı kanunla 27.6.1987 tarihinde kurulmuş ve 1988-1989 döneminde eğitim-öğretime

Detaylı

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 2 / 14

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 2 / 14 Eğitimi Yılı /0/00 tarih ve 8 sayılı Karar Sayfa / a Gönderilen Alanı ( Uzmanları için) Acil tıp (Toplam eğitim süresi ay) (0.0.0 tarih ve 7 No lu TUK Kararıyla ( Uzmanları için ) Acil tıp (Toplam eğitim

Detaylı

BASIN AÇIKLAMASI SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi nde görevli olan Dr.

BASIN AÇIKLAMASI SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi nde görevli olan Dr. ! BASIN AÇIKLAMASI SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi nde görevli olan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın, 17 Temmuz Salı günü bir hasta yakını tarafından

Detaylı

TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASINDA KURUM KATKISINA İLİŞKİN USUL VE ESASLARA DAİR TEBLİĞ (2010/1)

TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASINDA KURUM KATKISINA İLİŞKİN USUL VE ESASLARA DAİR TEBLİĞ (2010/1) TEBLİĞ Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı ile Sağlık Bakanlığından: TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASINDA KURUM KATKISINA İLİŞKİN USUL VE ESASLARA DAİR TEBLİĞ (2010/1)

Detaylı

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doküman Adı Poliklinik Đşlemleri Prosedürü Doküman Numarası TBH/229/PR-001 ISO 9001:2008 KYS Kriter No 7.1./7.2./7.5.1./7.5.4. Yayın Tarihi

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİRİM FAALİYET RAPORU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİRİM FAALİYET RAPORU GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİRİM FAALİYET RAPORU 2013-2014 TIP FAKÜLTESİ Tıp Fakültesi 1987 yılında kurulmuş ve 1988 1989 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. 2000

Detaylı

TOPLAM MUAYENE SAYISI (ACİL DAHİL)

TOPLAM MUAYENE SAYISI (ACİL DAHİL) 65 6 TOPLAM MUAYENE SAYISI (ACİL DAHİL) 59846 61769 HEDEF 6 55 5 45 4 35 3 25 2 15 1 5 OCAK 211 OCAK 212 Ay içinde hastadan veya sahip olduğu kamu-özel sigortalardan ücret almak koşuluyla yapılan her muayene

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU 2011-2012 TIP FAKÜLTESİ: Tıp Fakültesi 1987 yılında kurulmuş ve 1988 1989 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. 2000 2001

Detaylı

KARAR TUTANAĞI Sayfa 1 / 13 KARAR

KARAR TUTANAĞI Sayfa 1 / 13 KARAR Sayfa 1 / 13 KARAR Tıpta Eğitiminin usul ve esaslarını düzenleyen Tıpta ve Diş Hekimliğinde Eğitimi Yönetmeliği nin, Kurulun Görevleri başlıklı 7 / ç maddesi hükümlerine göre; Kurulumuzca, Tıpta dallarının

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ŞANLIURFA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İLAN

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ŞANLIURFA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İLAN T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ŞANLIURFA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İLAN 7..05 tarih ve 9565 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7..05 tarihli ve 05/879

Detaylı

EK-2: FİİLİ HİZMET KAPSAMINDAKİ MESLEK KODLARI

EK-2: FİİLİ HİZMET KAPSAMINDAKİ MESLEK KODLARI EK-2: FİİLİ HİZMET KAPSAMINDAKİ MESLEK KODLARI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ MESLEK KODLARINA GÖRE SAYILARI S.N. MESLEK KODU MESLEK AÇIKLMA 1 2111.1 1 Radyasyon (Sağlık) Fizikçisi 2 2131.01 Biyokimyager

Detaylı

TIPTA UZMANLIK KURULU. KARAR TUTANAĞI Sayfa 1 / 1 KARAR

TIPTA UZMANLIK KURULU. KARAR TUTANAĞI Sayfa 1 / 1 KARAR Toplantı Tarihi : / 0 / 00 Toplantı No : Karar No : 8 KARAR TUTANAĞI Sayfa / KARAR Tıpta Eğitiminin usul ve esaslarını düzenleyen Tıpta ve Diş Hekimliğinde Eğitimi Yönetmeliği nin, Kurulun Görevleri başlıklı

Detaylı

TIPTA UZMANLIK KURULU. KARAR TUTANAĞI Sayfa 1 / 1 KARAR

TIPTA UZMANLIK KURULU. KARAR TUTANAĞI Sayfa 1 / 1 KARAR Toplantı Tarihi : / 0 / 00 Toplantı No : Karar No : 8 KARAR TUTANAĞI Sayfa / KARAR Tıpta Eğitiminin usul ve esaslarını düzenleyen Tıpta ve Diş Hekimliğinde Eğitimi Yönetmeliği nin, Kurulun Görevleri başlıklı

Detaylı

İLAN NO BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI UNVANI DERECE AÇIKLAMA

İLAN NO BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI UNVANI DERECE AÇIKLAMA Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI İLANI Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU 2010-2011 TIP FAKÜLTESİ: Tıp Fakültesi 1987 yılında kurulmuş ve 1988 1989 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. 2000 2001

Detaylı

Medula Eczane Reçete Web Servislerinin Kullanım Kılavuzu

Medula Eczane Reçete Web Servislerinin Kullanım Kılavuzu T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU Medula Eczane Reçete Web Servislerinin Kullanım Kılavuzu Sürüm 1.07 4 TEMMUZ 2012 Amaç Hastanelerin ve Aile Hekimliklerinin elektronik reçete bilgilerinin Medula sistemine kaydedilmesi.

Detaylı

YENİ HASTANE BİLGİ FORMLARI KULLANIM KILAVUZU (Versiyon 9.0) (Güncelleme tarihi 06.03.2015)

YENİ HASTANE BİLGİ FORMLARI KULLANIM KILAVUZU (Versiyon 9.0) (Güncelleme tarihi 06.03.2015) YENİ HASTANE BİLGİ FORMLARI KULLANIM KILAVUZU (Versiyon 9.0) (Güncelleme tarihi 06.03.2015) Mevcut durumda ülkemizdeki tüm hastanelerin verileri aylık olarak Ağustos 2011 tarihinden itibaren Yeni Hastane

Detaylı

Medula Eczane Reçete Web Servislerinin Kullanım Kılavuzu

Medula Eczane Reçete Web Servislerinin Kullanım Kılavuzu T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU Medula Eczane Reçete Web Servislerinin Kullanım Kılavuzu Sürüm 1.06 27 HAZİRAN 2012 Amaç Hastanelerin ve Aile Hekimliklerinin elektronik reçete bilgilerinin Medula sistemine

Detaylı

2014-YDUS GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL)

2014-YDUS GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) GENEL KONT. BOŞ EN KÜÇÜK KONT. PUAN 100111079 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ÇOCUK NÖROLOJİSİ 1 1 0 81,56250 81,56250 100121018 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

YENİ HASTANE BİLGİ FORMLARI KULLANIM KILAVUZU (Versiyon 8.0) (Güncelleme tarihi 09/05/2014)

YENİ HASTANE BİLGİ FORMLARI KULLANIM KILAVUZU (Versiyon 8.0) (Güncelleme tarihi 09/05/2014) YENİ HASTANE BİLGİ FORMLARI KULLANIM KILAVUZU (Versiyon 8.0) (Güncelleme tarihi 09/05/2014) Mevcut durumda Ülkemizdeki tüm hastanelerin verilerini aylık olarak Ağustos 2011 tarihinden itibaren Yeni Hastane

Detaylı

2012-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (YABANCI UYRUKLU)

2012-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (YABANCI UYRUKLU) VE LAR ( ) 101111031 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ AİLE HEKİMLİĞİ K 1 0 1 --- --- 101111058 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON K 1 1 0 49,89946 49,89946 101111094 ANKARA

Detaylı

İL DIŞI SEVK VERİ GİRİŞİ KILAVUZU

İL DIŞI SEVK VERİ GİRİŞİ KILAVUZU İL DIŞI SEVK VERİ GİRİŞİ KILAVUZU İl Dışı Sevk Bilgi Formu, Kurumumuza bağlı sağlık tesislerimizden il dışına yapılan sevklerin hangi gerekçelerle yapıldığı düzenli olarak değerlendirilerek, ihtiyaçlarının

Detaylı

2015-TUS SONBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL)

2015-TUS SONBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) 2015-TUS SONBAHAR DÖNEMİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK LAR () 100111016 Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi / Acil Tıp K 1 1 0 55,82666 55,82666 100111043 Abant İzzet Baysal

Detaylı

TSİM UYGULAMA REHBERİ

TSİM UYGULAMA REHBERİ Sistem Kullanıcıları İçin TSİM UYGULAMA REHBERİ İzleme, Ölçme ve Değerlendirme Kurum Başkan Yardımcılığı Ankara, Nisan 2015 Bu rehber; T. C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstatistik,

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ İDARİ BİRİMLER KALİTE YÖNETİM BİRİMİ Kalite Direktörü 2103 Kalite Yönetim Birimi 1387 Kalite Sekreteri 1382 PERSONEL (ÖZLÜK)

Detaylı

VERİMLİLİK KARNESİ GÖSTERGE KARTLARI

VERİMLİLİK KARNESİ GÖSTERGE KARTLARI VERİMLİLİK KARNESİ GÖSTERGE KARTLARI T.C Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Ankara-2012 İzleme Ölçme ve Değerlendirme Başkan Yardımcılığı Verimlilik Daire Başkanlığı İÇİNDEKİLER KARNE GÖSTERGELERİ

Detaylı

BAKANLIĞIMIZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİNE EĞİTİM GÖREVLİSİ ATAMASI İÇİN İLAN EDİLECEK KADROLAR

BAKANLIĞIMIZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİNE EĞİTİM GÖREVLİSİ ATAMASI İÇİN İLAN EDİLECEK KADROLAR BAKANLIĞIMIZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİNE EĞİTİM GÖREVLİSİ ATAMASI İÇİN İLAN EDİLECEK KADROLAR İl Adı Hastane Adı Uzmanlık Dalı Ankara Ankara Numune Anesteziyoloji ve Reanimasyon 1 Ankara Ankara Numune

Detaylı

2012-YDUS GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) 1 / 9

2012-YDUS GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) 1 / 9 2012-YDUS YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN VE LAR () 100111034 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ CERRAHİ GASTROENTEROLOJİ CERRAHİSİ 1 1 0 67,50000 67,50000 100311032 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

DIŞKAPI YILDIRIM BEYAZIT EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GELİR ANALİZİ

DIŞKAPI YILDIRIM BEYAZIT EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GELİR ANALİZİ DIŞKAPI YILDIRIM BEYAZIT EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GELİR ANALİZİ Dönem: 01.11.2013-28.02.2014 Son 4 aylık fatura tutarları Kesinlikle kliniklerin karlılığı anlamına gelmemektedir. branşa göre toplam

Detaylı

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 14

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 14 Eğitimi Yılı /0/00 tarih ve 8 sayılı Karar Sayfa / ( Uzmanları için) Acil tıp (Toplam eğitim süresi ay) (0.0.0 tarih ve 7 No lu TUK Kararıyla ( Uzmanları için ) Acil tıp (Toplam eğitim süresi ay) (0.0.0

Detaylı

USS RAPORLARI KILAVUZU İÇİNDEKİLER

USS RAPORLARI KILAVUZU İÇİNDEKİLER USS RAPORLARI KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. VERİ AKIŞ SAYILARI: 1. Veri Akış Sayıları 2. Veri Akış Sayıları TSIM 3. SağlıkNet Online TSIM Veri Gönderimi Karşılaştırma Ulusal Sağlık Sistemi (Sağlık.Net Online)

Detaylı

İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLİ PERSONELE BİRİM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE

İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLİ PERSONELE BİRİM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE (31/08/2012 tarihli ve 571 sayılı Makam Onayı ile 01/09/2012 tarihinden itibaren yürürlüğe giren) İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLİ PERSONELE BİRİM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE

Detaylı

İLAN Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörlüğünden

İLAN Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörlüğünden İLAN Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörlüğünden Başvuru Tarihi : 8.05.208 Son Başvuru Tarihi : 0.06.208 Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile 700 sayılı Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde

Detaylı

BAKANLIĞIMIZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİNE BAŞASİSTAN ATAMASI YAPILMAK ÜZERE İLAN EDİLECEK KADROLAR

BAKANLIĞIMIZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİNE BAŞASİSTAN ATAMASI YAPILMAK ÜZERE İLAN EDİLECEK KADROLAR BAKANLIĞIMIZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİNE BAŞASİSTAN ATAMASI YAPILMAK ÜZERE İLAN EDİLECEK KADROLAR İl Adı Hastane Adı Uzmanlık Dalı Ankara Ankara Numune Acil Tıp 2 Ankara Ankara Numune Aile Hekimliği

Detaylı

EK ÖDEME ve PERFORMANS SİSTEMİ. Dr.Ercan Özgül Antalya

EK ÖDEME ve PERFORMANS SİSTEMİ. Dr.Ercan Özgül Antalya EK ÖDEME ve PERFORMANS SİSTEMİ Dr.Ercan Özgül 17.11.2017-Antalya HASTA HANEDEN SAĞLIK HANEYE 2003 Hepsinden daha zor? Aynı anda hem maliyetleri düşürüp hem de sağlık hizmetlerinde kaliteyi arttırmak için,

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 7 AMAÇ : SKS ve SAS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonu sağlamak. KAPSAM: Tüm Hastane KISALTMALAR: SKS: Sağlıkta Kalite Standartları SAS: Sağlıkta Akreditasyon Standartları DÖF:

Detaylı

TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASI

TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASI TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASI Genel Özellikler Sigortası, serbest ya da kamu veya özel sağlık sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzmanlık

Detaylı

2015-YDUS GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) YAN DAL YAN DAL ADI

2015-YDUS GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) YAN DAL YAN DAL ADI 100311129 Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi / Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları / Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları 1 1 0 84,06250 84,06250 100311138 Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

A) EĞİTİM ARAŞTIRMA VE DEVLET HASTANELERİ - (UZMAN TABİP) B) DEVLET HASTANELERİ - (UZMAN TABİP) C) A GRUBU HASTANELER - (UZMAN TABİP) Ç) AI, AII, B,

A) EĞİTİM ARAŞTIRMA VE DEVLET HASTANELERİ - (UZMAN TABİP) B) DEVLET HASTANELERİ - (UZMAN TABİP) C) A GRUBU HASTANELER - (UZMAN TABİP) Ç) AI, AII, B, A) EĞİTİM ARAŞTIRMA VE DEVLET HASTANELERİ - (UZMAN TABİP) B) DEVLET HASTANELERİ - (UZMAN TABİP) C) A GRUBU HASTANELER - (UZMAN TABİP) Ç) AI, AII, B, C, D, EI HASTANELERİ (İDARİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİ)

Detaylı

2010 TUS SONBAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : 11 12 Aralık 2010)

2010 TUS SONBAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : 11 12 Aralık 2010) 1011139 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON K 1 1 0 055.625 055.625 1011163 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI K 2 2 0 054.520

Detaylı

663 Sayılı KHK Madde 34

663 Sayılı KHK Madde 34 1 663 Sayılı KHK Madde 34 Hastaneler; tıbbî ve malî kriterler ile kalite, hastaçalışan güvenliği ve eğitim kriterleri çerçevesinde Kurumca belirlenecek usûl ve esaslara göre altı aylık veya bir yıllık

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI

ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI ÖZEL ÇANKAYA YAŞAM HASTANESİ Ayaktan Tedavi: %15 Yatarak Tedavi: %15 Diyet: %10 Lazer epilasyon: %10 Check-up:

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI UYGULAMALARINDA ORTAK PROGRAMLAR VE ÇOK DİSİPLİNLİ ALANLAR. Uzm Dr Erol KOÇ Sağlık Meslek Standartları Daire Başkanlığı

SAĞLIK BAKANLIĞI UYGULAMALARINDA ORTAK PROGRAMLAR VE ÇOK DİSİPLİNLİ ALANLAR. Uzm Dr Erol KOÇ Sağlık Meslek Standartları Daire Başkanlığı SAĞLIK BAKANLIĞI UYGULAMALARINDA ORTAK PROGRAMLAR VE ÇOK DİSİPLİNLİ ALANLAR Uzm Dr Erol KOÇ Sağlık Meslek Standartları Daire Başkanlığı ORTAK PROGRAMLAR İŞ BİRLİĞİ VE ORTAK KULLANIM Farklı kurumların insan

Detaylı

2016-TUS SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

2016-TUS SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Abant İzzet Baysal Üniversitesi 100111016 Acil Tıp 4 K 1 - - 100111043 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 5 K 1 - - 100111052 Beyin ve Sinir

Detaylı

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI BAŞHEKİMİ KADROSU HİZMET ŞEMASI

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI BAŞHEKİMİ KADROSU HİZMET ŞEMASI YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI BAŞHEKİMİ KADROSU Kadro Adı : Yataklı Tedavi Kurumları Başhekimi Maaş : Barem 18 B (1) Müdürün yönergeleri uyarınca Daire hizmetlerinin yürütülmesinde Müdüre yardımcı olmak; (2)

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM PROGRAMI 1 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI 1. Sınıf TEMEL TIP BİLİMLERİ I TEMEL TIP BİLİMLERİ II TEMEL

Detaylı

Temel Esaslar Madde 5-

Temel Esaslar Madde 5- TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMUNA BAĞLI İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK TESİSLERİNDE GÖREV YAPAN PERSONELE BİRİM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, sağlık hizmetlerinin

Detaylı

Öğretim Süresi Genel. Kontenjan

Öğretim Süresi Genel. Kontenjan ı (1) (2) (3) (4) (5) (6) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Yan Dal Asistan Sayıları Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 700111019 Gastroenteroloji 3 1 - - 700111046 Tıbbi

Detaylı

1-HASTAYA GSS TAKİP NUMARASI NASIL ALINIR?

1-HASTAYA GSS TAKİP NUMARASI NASIL ALINIR? Versiyon : 1.00 Yayınlama Tarihi : 16.09.2007 23:00 Sayfa Aralığı : 1-18 1-HASTAYA GSS TAKİP NUMARASI NASIL ALINIR? Provizyon ekranındaki sağ üst köşedeki kriterlere(1) dikkat edilmek suretiyle Muayene

Detaylı

ĠKĠNCĠ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLĠ PERSONELE BĠRĠM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAĠR YÖNERGE

ĠKĠNCĠ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLĠ PERSONELE BĠRĠM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAĠR YÖNERGE (03/05/2011 tarihli ve 19882 sayılı Makam Onayı ile 01/05/2011 tarihinden itibaren yürürlüğe giren) ĠKĠNCĠ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLĠ PERSONELE BĠRĠM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAĠR

Detaylı

ÖZEL TIP MERKEZLERİ BİLGİ FORMU KULLANIM

ÖZEL TIP MERKEZLERİ BİLGİ FORMU KULLANIM ÖZEL TIP MERKEZLERİ BİLGİ FORMU KULLANIM KILAVUZU-(Versiyon 7.0) Mevcut durumda Ülkemizdeki tüm özel tıp merkezleri (Ağız diş sağlığı mrk. hariç) verilerini aylık olarak mevcut bulunan Özel Tıp merkezleri

Detaylı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı 1.SINIF Ders Kodu Dersin Adı Teorik Pratik AKTS Kredi TIP151 Ders Kurulu I TIP152 Ders Kurulu II TIP153 Ders Kurulu III TIP154 Ders Kurulu IV TIP191 Dönem l Notu 379 216 45 31 ATA360 Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

ATAMA YAPILACAK KLINIK SEFI VE KLINIK SEF YARDIMCISI KADROLARI ILI HASTANE ADI BRANS KADRO UNVANI KADRO ADEDI ADANA NUMUNE EAH ÇOCUK SAGLIGI VE

ATAMA YAPILACAK KLINIK SEFI VE KLINIK SEF YARDIMCISI KADROLARI ILI HASTANE ADI BRANS KADRO UNVANI KADRO ADEDI ADANA NUMUNE EAH ÇOCUK SAGLIGI VE ATAMA YAPILACAK KLINIK SEFI VE KLINIK SEF YARDIMCISI KADROLARI ILI HASTANE ADI BRANS KADRO UNVANI KADRO ADEDI ADANA NUMUNE EAH ÇOCUK SAGLIGI VE HASTALIKLARI SEF 1 ADANA NUMUNE EAH IÇ HASTALIKLARI SEF 1

Detaylı

KARAR Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit EĞRİ nin tarih ve 2599 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit EĞRİ nin tarih ve 2599 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 07.01- Üniversitemiz Rektör Yardımcısı

Detaylı

Bakanlığımız Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Klinik Şefi, Klinik Şef Yardımcısı ve Başasistan Ataması Yapılacak Kadrolar

Bakanlığımız Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Klinik Şefi, Klinik Şef Yardımcısı ve Başasistan Ataması Yapılacak Kadrolar Ankara Atatürk Eğt.ve Arş.H. Deri ve Zührevi Hastalıkları 2 Ankara Atatürk Eğt.ve Arş.H. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji 1 1 Ankara Atatürk Eğt.ve Arş.H. Göğüs Hastalıkları 1 Ankara Atatürk

Detaylı

Tablo 10 Sağlık Bilimleri Temel Alanı

Tablo 10 Sağlık Bilimleri Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 000 TIP 1 01 Acil Tıp 1 02 Adli Tıp 1 70 Ağız, Yüz ve Çene Cerrahisi 1 04 Aile Hekimliği 1 71 Algoloji 1 05 Anatomi 1 72 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 1 73 Askeri Sağlık Hizmetleri

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Finansman Yapısının Güçlendirilmesi ve Yeniden Yapılandırılması için Altyapı Geliştirme Projesi II. Faz Genel Sağlık Sigortası Sağlık Bakım Hizmetleri Ödemeleri

Detaylı

BİLGİ TOPLAMA FORMU KULLANIM BİLGİLERİ

BİLGİ TOPLAMA FORMU KULLANIM BİLGİLERİ BİLGİ TOPLAMA FORMU KULLANIM BİLGİLERİ 1-SİSTEME GİRİŞ Tarafınıza verilmiş olan ÇKYS şifresi ile giriş yapılmalıdır. Açılan bölümden şekil de görüldüğü gibi İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi, altta açılan

Detaylı

Türk Tabipleri Birliği - Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (TTB UDEK) XXII. TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ KURULTAYI PROGRAMI. 10 Aralık 2016 İstanbul

Türk Tabipleri Birliği - Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (TTB UDEK) XXII. TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ KURULTAYI PROGRAMI. 10 Aralık 2016 İstanbul Türk Tabipleri Birliği - Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (TTB UDEK) XXII. TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ KURULTAYI PROGRAMI 10 Aralık 2016 İstanbul Değerli Meslektaşımız, XXII. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı,

Detaylı

HAZİRAN AYI HEKİM ÇALIŞMA CETVELİ

HAZİRAN AYI HEKİM ÇALIŞMA CETVELİ HAZİRAN AYI HEKİM ÇALIŞMA CETVELİ Klinik Adı Poliklinik Şablon Adı Başlangıç Aile Hekimliği Aile Hekimliği Plk. Aile Hekimliği 1.6.2016 in Ve Sinir Cerrahisi Nöroşirurji Genel Plk._ in Cerrahi Genel 1.6.2016

Detaylı

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Abant İzzet Baysal Üniversitesi 100111016 Acil Tıp 4 K 1 - - 100111043 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 5 K 1 - - 100111052 Beyin ve Sinir

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Gülhane Tıp Fakültesi Çalışma Takvimi Gülhane Tıp Fakültesi Kurul Üyeleri GÜLHANE TIP FAKÜLTESİ BİRİNCİ SINIF PROGRAMI

İÇİNDEKİLER. Gülhane Tıp Fakültesi Çalışma Takvimi Gülhane Tıp Fakültesi Kurul Üyeleri GÜLHANE TIP FAKÜLTESİ BİRİNCİ SINIF PROGRAMI İÇİNDEKİLER Gülhane Tıp Fakültesi Çalışma Takvimi Gülhane Tıp Fakültesi Kurul I II GÜLHANE TIP FAKÜLTESİ BİRİNCİ SINIF PROGRAMI Gülhane Tıp Fakültesi Sınıf Yıl Kurulları Temsilcileri 1-1 Gülhane Tıp Fakültesi

Detaylı

ÖZET HAZIRLAYANLAR. Temmuz 2015 Sayı:1. T. C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık İnsan Gücü Planlama Daire Başkanlığı

ÖZET HAZIRLAYANLAR. Temmuz 2015 Sayı:1. T. C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık İnsan Gücü Planlama Daire Başkanlığı T. C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık İnsan Gücü Planlama Daire Başkanlığı ÖZET Sağlıkta İnsan Kaynakları (SAİK) alanında 2023 yılına yönelik hedef belirleme çalışmaları, Bakanlığımız

Detaylı

KÜTAHYA SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KÜTAHYA SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN KÜTAHYA SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu nun 48. maddesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 12.06.2018 tarih

Detaylı

ASİSTAN SAYILARINDAKİ AZALMA VE FAKÜLTEMİZ ÜZERİNE ETKİLERİ

ASİSTAN SAYILARINDAKİ AZALMA VE FAKÜLTEMİZ ÜZERİNE ETKİLERİ ASİSTAN SAYILARINDAKİ AZALMA VE FAKÜLTEMİZ ÜZERİNE ETKİLERİ Mart 2014, Kocaeli Bilindiği gibi tıp fakültelerinin en önemli fonksiyonlarından birisi öğrenci eğitiminin yanı sıra ana dal ve yan dal uzmanlık

Detaylı

KADRO ADEDİ ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ACİL TIP 3 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AİLE HEKİMLİĞİ 2 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE

KADRO ADEDİ ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ACİL TIP 3 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AİLE HEKİMLİĞİ 2 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ACİL TIP 3 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AİLE HEKİMLİĞİ 2 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ 1 ADANA NUMUNE EĞİTİM

Detaylı

Tablo 2 Üniversitelerdeki Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Dallar ve Kontenjanları (Sonbahar Dönemi Ek Yerleştirme)

Tablo 2 Üniversitelerdeki Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Dallar ve Kontenjanları (Sonbahar Dönemi Ek Yerleştirme) Tablo 2 Ünirsitelerdeki Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Dallar Kontenjanları ( Ek Yerleştirme) Adnan Menderes Ünirsitesi 1021152 Hematoloji 3 1 - - - - - Akdeniz Ünirsitesi 1041122 Çocuk Gastroenterolojisi

Detaylı

Dr.Nevil AYKIN İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Yunus Emre Devlet Hastanesi 2 Eylül Yerleşkesi Yara Bakım Merkezi Eskişehir

Dr.Nevil AYKIN İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Yunus Emre Devlet Hastanesi 2 Eylül Yerleşkesi Yara Bakım Merkezi Eskişehir Dr.Nevil AYKIN İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Yunus Emre Devlet Hastanesi 2 Eylül Yerleşkesi Yara Bakım Merkezi Eskişehir 28 31 Mart 2018 Gloria GOLF RESORT Belek / Antalya Eskişehir Hava Hastanesi (HBOT,

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Yan Dal Asistan Sayıları

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Yan Dal Asistan Sayıları Uzmanlık Adı (1) (2) (3) (4) (5) (6) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Adana Şehir Hastanesi 801311013 Gastroenteroloji 3 1 - - 801311022 Tıbbi Onkoloji 3 1 -

Detaylı

2011 TUS İLKBAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : 15 Mayıs 2011)

2011 TUS İLKBAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : 15 Mayıs 2011) 1011163 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI K 2 2 0 57.524 57.858 1011196 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ GÖĞÜS HASTALIKLARI K 1 1 0 59.979 59.979

Detaylı