Uluslararası Turizm Fuarı nda Rize miz Tanıtıldı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Uluslararası Turizm Fuarı nda Rize miz Tanıtıldı"

Transkript

1 2015 in İlimiz ve Ülkemiz için Bereketli Bir Yıl Olmasını Dileriz. DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ Rize Ticaret ve Sanayi Odası Ocak Ayı nın 2. Haftası 26 OCAK 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Ocak 2015 Yıl:2 Sayı:10 Uluslararası Turizm Fuarı nda Rize miz Tanıtıldı Rize Ticaret ve Sanayi Odası Rize Valiliği ile birlikte bu yıl sekizincisi düzenlenen ve Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen fuara katıldı. Fuarda; Zilkale, Kemer Köprü, tarihi Fındıklı Konağı, dere, canlı alabalık ve atmaca temalı, gerçek çay toplama imkanı sunulan doğa konseptli Rize standı yoğun ilgi gördü. Sayfa 2 İş-kur Kariyer Günleri nde Odamıza Teşekkür Plaketi 5 Batum Başkonsolosumuz Odamızı Ziyaret Etti Milletvekili Hasan Karal, Aralık Ayı Meclis Toplantımızda 6 8

2 2 Ocak 2015 RİZE TİCARET 8. TRAVEL TURKEY İZMİR Uluslararası Turizm Fuarı nda Rize miz Tanıtıldı Rize Ticaret ve Sanayi Odası Rize Valiliği ile birlikte bu yıl sekizincisi düzenlenen ve Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı na katıldı. Fuarda Zilkale, Kemer Köprü, tarihi Fındıklı Konağı, dere, canlı alabalık ve atmaca temalı, gerçek çay toplama imkanı sunulan doğa konseptli Rize standı yoğun ilgi gördü. Rize nin kültürel ve doğal değerlerini tanıtmak amacıyla kurulan stant içerisinde Rize grubu olarak Vali Ersin Yazıcı başta olmak üzere Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Avcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcıları Emre Çınar, Şefik Aygöl, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Rizem Kültür ve Turizm Derneği üyeleri ile Rize de faaliyet gösteren otel ve acenta temsilcileri hazır bulundular. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Ocak 2015 Yıl:2 Sayı:10 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Aylık Yayın Organı Adres: Atatürk Cad. No: 359 RİZE Tel: (Pbx) Faks: E-posta: Rize Ticaret ve Sanayi Odası Adına Sahibi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU Genel Yayın Sorumlusu ve Yazı İşleri Müdürü Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Hüseyin KUTLU Yayın Kurulu Başkanı Gafur KARALİ Yayın Kurulu Mısra KULAKSIZOĞLU Seher ÖKSÜZ Ahmet Tahsin YILMAZ Yayın Koordinatörü Ahmet Tahsin YILMAZ Rize Ticaret Gazetesinde yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarın kendisine aittir.

3 RİZE TİCARET Ocak Fuarın ilk günü turizm sektörü temsilcilerine verilen açılış kokteyline katılım yüksek oldu. Rize standını çok sayıda ziyaretçinin yanı sıra İzmir Valisi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, diğer illerin valileri, belediye başkanları, sektör temsilcileri, seyahat acentası temsilcileri ziyaret etti. Yerli ve yabancı seyahat acentası temsilcileri ile görüşmeler yapıldı. Rize nin tanıtım kitapçığı ve broşürleri fuarda yer alan tur operatörlerine takdim edildi. Rize nin kültür ve turizmi konuşuldu ve davetler yapıldı. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı nda Rize nin her yönüyle, en üst düzeyde dört gün boyunca temsil edilmesi; tarihi, kültürel, doğal, ekonomik ve turistik değerlerinin tüm yönleri ile tanıtılması, Rize nin ulusal ve uluslararası turizm pazarına açılma noktasında önemli katkılar sağladı. Geçtiğimiz yıl 22 ülkenin yer aldığı Turizm Fuar Kon- feransı na bu yıl 30 ülke katıldı. Travel Turkey İzmir e, Türkiye nin yanı sıra Almanya, Arjantin, Avusturya, Bulgaristan, Cibuti, Endonezya, Etiyopya, Gambiya, Gürcistan, Güney Afrika, Güney Kore, Güney Sudan, Hindistan, İran, İtalya, Kenya, Macaristan, Makedonya, Malezya, Moğolistan, Namibya, Nijerya, Portekiz, Ruanda, Uganda, Ürdün, Tanzanya, Tunus ve Yunanistan olmak üzere toplam 30 ülke katıldı. Fuar da Adıyaman, Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Aydın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Giresun, Iğdır, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Rize, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van, Zonguldak ve Bergama, Bodrum, Bornova, Didim, Edremit, Eğirdir, Fethiye, Kapadokya, Karaburun, Kuşadası, Marmaris, Menderes stantları yer aldı.

4 4 Ocak 2015 RİZE TİCARET DOKA, Vali Yazıcı Başkanlığında Toplandı Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Dönem Başkanı Rize Valisi Ersin Yazıcı Başkanlığında gerçekleştirildi. Trabzon, Giresun, Artvin, Rize, Gümüşhane ve Ordu illerini kapsayan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı nın 61. Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu nun da DOKA Yönetim Kurulu Üyesi olarak katıldığı toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı olarak Rize Valisi Ersin Yazıcı, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Giresun Valisi Hasan Karahan, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, İl Genel Meclis Başkanı ve Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Kocaman ile diğer ilgililer katıldı. Vali Yazıcı başkanlığında yapılan toplantının açılışında Yazıcı, kalkınma ajanslarının bölgelerin kalkınması adına çok güzel çalışmalar yaptığını belirterek, Bugünkü toplantımızda öncelikle tanıtım, teşvik ve işbirliği faaliyetleriyle ilgili bir çalışmamız olacak. dedi. Vali Ersin Yazıcı, DOKA nın bu dönemki toplantısına Rize ili olarak ev sahipliği yapıyoruz. Bu toplantımızda ilimiz ve bölgemizde DOKA nın kapsamı altında bulunan 6 vilayetin özellikle kırsal kalkınma, imalat ve turizm sektörüne yönelik olan projelerin değerlendirileceği bir toplantımız olacak. dedi. Yazıcı, güzel bir çalışma günü sonunda Doğu Karadeniz Bölgesi ne iyi ve güzel olan her şeyi getirme yolunda önemli adımlar atılmış olması temennisinde bulunarak, başvurusu yapılan projeleri değerlendireceklerini, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi. Açılış konuşmasının ardından toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. Toplantıda, Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile Rize Ticaret Borsası nın ortak projesi olan Rize Çay Çarşısı Projesi, tanıtım ve işbirliği faaliyetleri, stratejik planlama ve programlama faaliyetleri, izleme ve değerlendirme faaliyetleri, proje yönetim faaliyetleri, kurumsal yönetim, insan kaynakları, muhasebe ve ödeme faaliyetleri, iç denetim faaliyetleri görüşüldü. Çay Çarşısı Projesi ile Rize ilinin ve Türk çayının ulusal ve uluslararası tanıtımını, turizm hareketliliğinin artmasını, yerel ürünlerin işlenerek yerinden satışının yapılmasını, yerel halk için sosyal yaşam alanı sağlanmasını, yeni cazibe merkezi oluşturmasını ve bölgemiz ekonomisinin gelişmesini sağlaması hedeflendiği ifade edildi. TURİZM SEKTÖRÜ İÇ HİZMET EĞİTİMLERİ 12 Ocak 2015 te BAŞLIYOR Odamız ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde, söz konusu Bakanlıktan gelecek uzmanlar tarafından çalışan personellerinize Ön Büro, Kat Hizmetleri, Yiyecek İçecek Servisi, Yiyecek Üretimi, Yönetici Eğitimi ve Kişisel Gelişim konularında sertifikalı hizmet içi eğitim semineri verilecektir. Başvurular Odamız Kobi Danışma Birimine yapılabilmektektir.

5 RİZE TİCARET Ocak 2015 İŞ-KUR dan Odamız a Teşekkür Plaketi Rize de İş-Kur Rize İl Müdürlüğü tarafından Kariyer Günlerinin 4. sü Rize Ticaret ve Sanayi Odası nda düzenlendi. Törene Vali Ersin Yazıcı, Rize Milletvekilimiz Hasan Karal, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Rize Sanayi ve Ticaret Odası Başkanımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve değerli misafirler katıldı. İş-Kur Rize Müdürü Hasan Kiraz, son dönemlerde ilimizde yapılması planlanan yatırımlarla istihdamın çeşitleneceği kanaatinde olduklarını söyledi. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi, Doğu Karadeniz Endüstriyel Merkezi ile ulaşımda yaşanacak gelişmelerin, yetişmiş ara eleman ihtiyacını gündeme getireceğini ifade eden Kiraz, Çalışma ve İş Kurumu olarak bu konuda bundan öncesinde olduğu gibi bu yatırımlar hizmete alınmadan kayıtlı iş gücü ve kayıtlı işsizlik bulunan Rize de paydaşlarımızla kalifiye elemanları ve ara elemanları yetiştirmemiz gerektiğini düşündüğünü ve paydaşlar ile daha yoğun bir işbirliğine açık olduklarını belirtti. Rize Ticaret ve Sanayi Odası olarak yakın ilişkiler kurduğumuz, meslek edindirme kursları ve diğer faaliyetlerde birlikte çalıştığımız İŞ- KUR un, ilimizde çok aktif bir şekilde faaliyet gösterdiğini belirten Karamehmetoğlu, 2013 Yılında 365 oda ve borsa nezdinde yapılan değerlendirme sonucu İşkur ile birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde Odamızın Türkiye birincisi olduğunu ifade etti. Rize nin önünde geleceğe yönelik çok ciddi projeler bulunduğunu belirten Başkanımız, önümüzdeki süreçte bunların temel atma törenlerine hep birlikte katılacaklarını ümit ettiğini belirtti. Kalifiye eleman sıkıntısının ilimizde had safhada oluğunu belirten Karamehmetoğlu, asıl sorunun iş beğenmezlik olduğunu vurguladı yılı itibarıyla 5 ayrı fasılda yeni kurslar açılacağının müjdesini veren Karamehmetoğlu, Odamızın dergi, gazete ve web sitesinde bu kursların ilan edildiğini, ancak ilginin olması gerekenin altında kaldığını vurguladı. Kalkandere ilçemizde bulunan Organize Sanayi Bölgesi için arsa tahsislerinin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını belirten Karamehmetoğlu, burada kurulacak fabrikalar için gereken ara eleman ihtiyacının karşılanabilmesi konusunda kuşku duyduğunu belirtti. Karamehmetoğlu bunun yanında 3000 e yakın çalışanın istihdam edilmesi planlanan Organize Sanayi Bölgesi için, nitelikli ara eleman konusunu birlikte çalışarak çözümleyeceklerine inandığını ifade etti. Rize de işsizlik oranının gerçeği yansıtmadığını düşündüğünü ifade eden Karamehmetoğlu, hakikaten iş arayıp da bulamayan sayısının çok daha az olduğunu ifade etti. İŞ-KUR Müdürü Hasan Kiraz ın aktif bir şekilde çalıştığını, kurumu masa başından değil sahada işverenleri ziyaret ederek aktif bir şekilde yönettiğini belirten Başkanımız, bu nedenle kendilerine tekrar teşekkür etti. 5 Konuşmaların ardından düzenlenen Plaket töreninde Odamız Genel Sekreteri ve Umem Beceri 10 Yürütme Kurulu Başkanı Gafur Karali ye 2014 yılı içerisinde düzenledikleri kurslar ile istihdama sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür plaketini Rize Valisi Ersin Yazıcı takdim etti.

6 6 Ocak 2015 RİZE TİCARET Türkiye nin Batum Başkonsolosu Temizkan Odamızı Ziyaret Etti Türkiye nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan Odamız ı ziyaret etti. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Cem Temizel ve Genel Sekreter Gafur Karali nin ağırladığı Başkonsolos Temizkan, Başkanımız Karamehmetoğlu ile özellikle Sarp Sınır Kapısı hakkındaki sorunları değerlendirdi. İki komşu ülkenin ekonomik anlamda ilişkilerini güçlendirmesi gerektiğinin vurgulandığı görüşmede bu konuda atılması gereken adımlar değerlendirildi. Odamız, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Vergi Ödül Törenine Katıldı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası yıllarına ait plaket ve takdir beraatları düzenlenen Ekonominin Yıldızları Trabzon gecesinde sahiplerine takdim edildi. Törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu onur konuğu olarak katıldı. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu ile Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan nın da katıldığı programda Trabzon Valisi A. Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gelir İdaresi Başkanı Ayhan Yaman da yer aldı.

7 RİZE TİCARET Ocak 2015 UMEM BECERİ 10 Yürütme Kurulu Yeni Açılacak Kursları Görüştü Umem Beceri 10 Yürütme Kurulu Toplantısı Gafur Karali başkanlığında Rize Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşti. Toplantıda turizm sektöründe faaliyet göstermek amacıyla Tophane Kız Teknik ve Meslek Lisesi nde eğitim verilmek üzere 30 kişilik Kat Görevlisi, Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi nde eğitim verilmek üzere 50 kişilik Servis Elemanı, 40 kişilik Aşçı Yardımcısı ve 20 kişilik Resepsiyon Görevlisi kursları olmak üzere toplam 140 kişilik kurs açılmasına karar verildi. Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi Aralık Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi Projesi Aralık Ayı Toplantısı 16 Aralık 2014 Salı Günü İnşaat alanında gerçekleştirildi. Proje Sahipleri Rize Ticaret ve Sanayi Odası nı Temsilen Genel Sekreter Gafur Karali, Rize Ticaret Borsası nı temsilen Genel Sekreter İsmail Kocaman, Müşavir Firma dan (Politecnica) Proje Takım Lideri Kiril Gyoshev ve Hakan Özcan, Müteahhit Firma dan (Tigris) İsmet Ulusoy, Ali Yavuz ve Cüneyt Demir in katıldığı toplantıda proje ile ilgili aylık gelişmeler değerlendirildi. 7

8 8 Ocak 2015 RİZE TİCARET Aralık Ayı Meclis Toplantımız Milletvekili Hasan Karal ın Katılımı ile Gerçekleştirildi Odamız Aralık Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu başkanlığında Rize Milletvekilimiz Hasan Karal ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Aralık Ayı Meclis Toplantısında, Kasım Ayı Meclis Toplantısı karar tutanakları ve Kasım Ayı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, okunup üyelerin görüşlerine sunulduktan sonra oylanarak karara bağlandı. Kasım Ayı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve hesapları, üyelerin oylarıyla ibra edildi yılı tahmini gelir gider bütçesinin müzakeresi ve oylanmasının gerçekleştirildiği Meclis Toplantısında Meclis Başkanımız Ofluoğlu, Milletvekili Hasan Karal ile tüm misafirlere ve Meclis Üyelerimize hoş geldiniz diyerek katılımlarından dolayı teşekkür etti yılı Bütçesinin hayırlı olmasını temenni eden Ofluoğlu yeni yılda yine projelerin takipçisi olacaklarını, yapılacak çalışmalara her anlamda katkı sağlamaya hazır olduklarını ve ilimiz için yapılan yatırımlara tüm halkımızın sahip çıkması gerektiğini belirtti. Meclis Başkanımız Ömer Faruk Ofluoğlu nun oylamayı tamamlamalarının ardından söz alan Yönetim Kurulu Başkanımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu öncelikle yeni bütçemizin hayırlı olması temennisinde bulundu yılı hakkında değerlendirmelerde bulunan Karamehmetoğlu, 2014 yılının seçimler yılı olduğunu bu vesile ile ülkemizin bazı süreçlerden geçtiğini belirtti yılı ilk yarısında başta Havalimanı olmak üzere birçok projede büyük adımlar atılacağını temenni ettiğini ifade etti yılı nda Yeni bir genel seçim olacağını ifade eden Karamehmetoğlu ortalama 4 ile 4,5 yıllık dönemlerle seçimler yapıldığını belirtti yılı seçimleri sonrası 2 yıl içerisinde Türkiye açıklanan yapısal reformları başarı ile tamamlayabilirse çok ciddi büyüme oranı yakalanabileceğine inandığını ifade etti. Ülkemizin önemli bir coğrafyada bulunduğunu belirten Karamehmetoğlu, bu bağlamda uluslararası platformda Rusya nın yaşadığı ekonomik sorunların ülkemize yansımaları göz ardı edilemeyecek olduğunu ifade etti. Eski Öğretmenevi arazisinde yapılması planlanan 5 yıldızlı otel projesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Karamehmetoğlu, 22 Aralık ta Bakanlık tarafından askıya çıkan projenin, 60 gün içerisinde talip olacak firmalar arasında gerçekleştirilecek ihale ile başlayacağını ifade etti. Arsa hakkında bilgiler veren Karamehmetoğlu, arsaya konulan değerin yaklaşık 16 milyon TL olduğunu, bakanlığın koyduğu kurallar gereği yatırımcı kuruluşun bu arsaya en az iki katı değerinde yatırım yapmak durumunda olduğunu belirtti. Yapılacak olan Otelin alan ölçüsüne göre çalıştırmak zorunda olduğu personel

9 RİZE TİCARET Ocak sayısının da yine bakanlık tarafından belirlendiğinin altını çizen Karamehmetoğlu şu anki durumda yaklaşık 160 personelin istihdam edilmesi beklendiğini ifade etti. Bu ve benzeri yükümlülükleri üstlenecek firmaları Rize ye çekebilmenin kolay olmadığını ifade eden Karamehmetoğlu yapılan yanlı yayınların Rize ye hiçbir fayda vermeyeceğini, bu yatırımların ilimizin çok acil ihtiyaçları olduğunu belirtti. Akaryakıt fiyatlarındaki düşüş hakkında da değerlendirmelerde bulunan Karamehmetoğlu, burada Batum daki Gümrük Müdürü ile gerçekleştirilen görüşmeler ile elde edilen bilgilere bakıldığında Araç giriş çıkış sayılarındaki değişikliği değerlendirdiğimizde, tırlar haricinde otobüs, minibüs ve binek otomobil geçişlerinde yaklaşık %20 civarında azalmanın söz konusu olduğunu belirtti. İş dünyası açısından istikrarın çok önemli olduğunu belirten Karamehmetoğlu, ilimizde son 12 yılda 2 dönem seçilmiş milletvekilinin bulunmadığını hatırlatarak, devam eden projelerin, yeni gelecek olan Milletvekilleri tarafından sil baştan öğrenileceğinin, bunun da günümüzde daha da değerli olan zamanın harcanmasına neden olacağını vurguladı. İlimizde hangi partiden olursa olsun Rize den güç alan değil Rize ye güç veren Milletvekili seçilmesi gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı. Rize Milletvekili Hasan Karal Odamız Meclis üyelerine yaptığı konuşmada İlimizle ilgili birçok konuya değindi. Rize de gerçekleştirilen yatırımların ve projelerin gerek başlangıcında gerek devamı konusunda Rize Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer Sivil toplum kuruluşlarının büyük payı olduğunu ifade eden Karal, sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa hareket etmesi için büyük çaba gösterdiklerini belirtti. Hesap verebilirlik anlayışını geliştirmek gerektiğini belirten Milletvekili Karal, Sivil Toplum Kuruluşları ile gerçekleştirdikleri istişare toplantıları ile ilimizde gerçekleşen bu yatırımlar konusunda büyük adımlar atılabildiğini vurguladı. Rize nin özlenen tabloyu yakaladığını belirten Karal, atılan adımlarda Rize kamuoyunun fikirlerinin alındığını ifade ederken özellikle Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Ömer Faruk Ofluoğlu nun gerek Rize de gerek Ankara da harcadıkları mesainin büyük payı olduğunu ifade etti. Türkiye de bürokrasi konusunda yaşanan problemlerin devam ettiğini belirten Karal, bazı çalışmalardaki bürokratik engelleri aşmanın zorluklarına değindi. Bürokratik zincirin en büyüğünden en küçüğüne, görev ve sorumluklarına sahip çıkan kişilerden oluşması gerektiğini vurgulayan Karal, yapılan en küçük çalışmada bile süreci sürekli takip etmek gerektiğini belirtti. Rize de kazanılmış birlik ve beraberlik sürecinde, Organize Sanayi Bölgesi nin sorunlarının çözümündeki emeklerinden dolayı Rize Ticaret ve Sanayi Odası na teşekkür eden Karal, arsa tahsisi aşamasına kadar gelinmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ovit Tüneli konusunda da günümüze kadar birçok engel ile karşı karşıya kalındığını belirten Karal, bu olumsuzlukların Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ın dik duruşu ile aşıldığını ifade etti. Rize limanı hakkında değerlendirmelerde bulunan Karal, bu limanın turistik liman olarak kullanılmasının hedeflendiğini belirtti. Uluslararası turistik gemilere hizmet vermenin hedeflendiğini belirtti. İyidere de yapılması planlanan Doğu Karadeniz Endüstri Merkezi hakkında değerlendirmelerde bulunan Karal, mutfak çalışmalarından proje aşamasına varıncaya kadar Rize Ticaret ve Sanayi Odası nın büyük katkıları olduğunu belirten Karal, projenin Bakanlar Kurulu ndan geçtiğini, çalışmaların fiilen başlatıldığını ifade etti. Güney çevre yolu projesine değinen Karal, 2012 yılında ihale edilen projenin 2014 yılı sonunda tamamlanacağının planlandığını, ancak istimlak ve yolun yapısı ile ilgili bazı gelişmelerin bu sürenin uzamasına neden olduğunu ifade etti. Şimdiye kadar yol maliyetinin neredeyse iki katı kadar istimlak ödemesi yapıldığını belirten Karal, yolun tamamlandığında Ovit Tüneli nden daha yüksek bir rakama mal olacağını belirtti. Şehir planlanmasından kaynaklanan sorunların olduğunu belirten Karal, önce binaların, sonra yolların planlandığını belirterek, yaşanan sorunların büyük kısmının bundan kaynaklandığını belirtti. Karal ayrıca güzergahın bir kısmında ise zeminden kaynaklanan engellerin maliyeti artırdığını ve zaman kaybına neden olduğunu belirtti.

10 10 Ocak 2015 RİZE TİCARET Güney Çevre Yolu nun Rize yi arka tarafa açmanın ilk adımı olduğunu belirten Karal, daha içeriden ikinci bir çevre yolu için araştırmaların yapıldığını ifade etti. Havalimanı nın büyük bir proje olduğunu belirten Karal, 525 milyon TL lik keşif bedeli olduğunu belirtti. Rize deki havalimanının 27 ile 32 metre arasındaki derinliğin bulunduğu deniz üzerine yapılacağını belirten Karal, çalışmaların devam edildiğini ifade etti. Rize nin en büyük sorununun ulaşılabilirlik olduğunu belirten Karal, ilk olarak Karadeniz Sahil Yolu nun tamamlandığını, daha sonra Rize-Mardin Sevgi Yolu Projesi ile güneye açılan Rize nin Havalimanı Projesi ile dünyaya açılacağını ifade etti. 3 km lik pist uzunluğuna sahip olacak olan uluslararası bir havalimanı olacağını vurgulayan Karal, pist kalitesinin İstanbul da yapılmakta olan havalimanının pist kalitesi ile aynı olacağını belirtti. İlimizde ve bölgemizde olmazsa olmaz en önemli yatırım alanı turizmdir diyen Karal, bu konuda Rize Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerinin turizm alanında hizmet veren işletmelerin özellikle müşteri memnuniyeti konusunda eğitilmeleri gerektiğini vurguladı. Rize Milletvekili Karal, gelen turistleri en iyi şekilde ağırlayıp uğurlamak gerektiğini, tek seferlik gelmesini değil, yanında birini daha alarak tekrar gelmesini sağlayacak çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. 5 yıldızlı otel konusunda bizleri teşvik eden, Ankara da konunun üzerinde ısrarla durmalarında çok büyük katkıları olan yatırımcının da Rize ye getirilmesi konusunda Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu na teşekkür eden Karal, arsanın yatırıma uygun hale getirilmesinde Maliye Bakanlığı ile gerçekleştirilen yoğun çalışmaların ardından gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Devletin her alanda yatırımcıyı teşvik ettiğini belirten Karal, burada yapılanların bürokratik engellerin çözümlenmesi olduğu ifade etti. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu nun da ifade ettiği gibi askıda bulunacağı 60 gün boyunca isteyen yatırımcının projeye talip olabileceğini belirten Karal, İlimizin faydasına olan konularda gereken her şeyi yapmaya devam edeceğini ifade etti. Ancak ilimize yatırım yapılmasını istemeyen bazı tarafların daha önce futbol sahası ve benzeri konularda da aynı şekilde engel olmaya çalıştıklarını belirten Karal, bu engelleme çalışmalarına rağmen, bu projeleri Rize mize kazandırmaktan vazgeçmeyeceklerini söyledi. Bu tür büyük projelerin geri dönüşünün en az 15 yılda olduğunu belirten Karal, yatırımcıyı küstürme çalışmalarına karşın tavrımızı yüksek sesle ortaya koymamız gerektiğini belirtti. Dağbaşı mevkii ile Isırlık arasına 1700 metrelik bir yol yapılacağını ifade eden Hasan Karal, milyon TL lik bir bütçe ile 118 dönüm üzerine yapılacak olan içinde halka açık tesisleri ve mangal yerleri gibi alanlardan oluşan Tabiat Park Projesi için sağlanan yolun karayolları tarafından yapılacağını belirtti. Salarha Tüneli için 2015 yılında Proje nin inşaatının başlanmasının planlandığını belirten Karal, Dalyan da Tünel girişinin bulunduğu projede bölgedeki arsa sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi adına projeye öncelik verileceğini belirtti. Karal ayrıca tünelin iki tüpten oluşacağını, çift gidiş ve çift geliş olarak planlanan tünelin 2700 metre uzunlukta projelendirildiğini ifade etti. Karal, halihazırdaki Dağbaşı yolu projesine ilave bir keşif ile ayrıca turistik bir yaya yolu eklenmesi için çalışma başlatıldığını belirtti. Meslek Komiteleri Aralık Ayı Toplantılarını Gerçekleştirdi 4. Meslek Komitesi 8. Meslek Komitesi 9. Meslek Komitesi 11. Meslek Komitesi Odamız Meslek Komiteleri, Aralık Ayı Toplantılarını Odamız toplantı salonlarında gerçekleştirdi. Toplantılarda Komite Başkan ve üyeleri sektörel sorunları masaya yatırarak çözüm önerilerini değerlendirdiler.

11 RİZE TİCARET Ocak 2015 Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi nde Isırlık Tabiat Parkı Projesi Toplantısı Yapıldı 11 Rize, Müftü Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi nde düzenlenen ve Milletvekili Hasan Karal, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, bölge müdürleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda projelerin son durumları konuşuldu. Rize nin Isırlık mevkiinde yapılması planlanan kent ormanı ve mesire alanı projesinin çalışmalarının başlandığı açıklanırken, sahanın sağlamlaştırılması ve istinat duvarlarının yapılması için arazinin uygun hale getirilmesi çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Rize şehir merkezine kuş bakışı görüş açısına sahip olan Isırlık mevkii, doğal yapısı ile de turizme yönelik faaliyetlerin yapımına uygun özellikler taşımakta. Proje kapsamıda teleferik istasyonu, manzara seyir teraslı kır kahvesi ve yürüyüş yolları yapılması planlanıyor. Toplantıda, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, müdürlüklerinin Rize de 3 yıldır gerçekleştirdiği faaliyetler ve Rize Şube Müdürlüğü tarafından yapılmakta olan Isırlık Tabiat Parkı çalışmaları hakkında sunum yaptı. Milletvekili Karal, Isırlık Tabiat Parkı Projesinin önemli bir proje olduğunu belirterek, çalışmaların 27 Aralık itibari ile başladığını, ilk etap ödenekte Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaklaşık 2 milyon 250 trilyon bir para gönderildiğini bildirdi. Bundan sonra bu projenin uygulanmaması için hiç bir engel kalmadığını vurgulayan Karal, yıllardan beri bir türlü değerlendirilemeyen böyle bir mekanın da Rize nin turizmine çok faydalı bir proje ile değerlendirileceğini düşündüğünü belirtti. Belediye Başkanı Kasap, Isırlık Tabiat Parkı Projesi nin çalışmalarının başladığını ifade ederek, bölgeyi ilgilendiren bir diğer projenin teleferik projesi olduğunu, bununla ilgili kamulaştırma çalışmalarını önümüzdeki haftalarda tamamlanacağını belirtti. Kasap Ayrıca bu projeyi Rize deki kurumlarla birlikte gerçekleştirmek istediklerini, Isırlık Tabiat Parkı Projesi nin Rize ve Rize de yaşayan insanların nefes alacağı bir yer olacağını ifade etti. Karayolları 10. Bölge Müdürü Bayramçavuş, Isırlık Tabiat Parkı na ulaşım hakkında bazı bilgiler paylaştı.

12 Ocak Ayı Faaliyetleri 12 Ocak 2015 RİZE TİCARET OCAK AYI FAALİYETLERİ Meslek Komiteleri Ocak Ayı Toplantıları 2 Ocak Cuma Saat Meslek Komitesi 5 Ocak Pazartesi Saat Meslek Komitesi 5 Ocak Pazartesi Saat Meslek Komitesi 5 Ocak Pazartesi Saat Meslek Komitesi 6 Ocak Salı Saat Meslek Komitesi Genişletilmiş Ar-Ge Komisyonu Toplantısı 6 Ocak Salı Saat Meslek Komitesi 6 Ocak Salı Saat Meslek Komitesi 27 Ocak 2015 Salı 7 Ocak Çarşamba Saat Meslek Komitesi 7 Ocak Çarşamba Saat Meslek Komitesi 7 Ocak Çarşamba Saat Meslek Komitesi 8 Ocak Perşembe Saat Meslek Komitesi 8 Ocak Perşembe Saat Meslek Komitesi 8 Ocak Perşembe Saat Meslek Komitesi 9 Ocak Cuma Saat Meslek Komitesi 9 Ocak Cuma Saat Meslek Komitesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı 9 Ocak Cuma Saat Meslek Komitesi 12 Ocak Pazartesi Saat Meslek Komitesi 12 Ocak Pazartesi Saat Meslek Komitesi 29 Ocak 2015 Perşembe 13 Ocak Salı Saat Meslek Komitesi 13 Ocak Salı Saat Meslek Komitesi 13 Ocak Salı Saat Meslek Komitesi Yönetim Kurulu Ocak Ayı Toplantıları 6 Ocak Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı 13 Ocak Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı Üniversite - Sanayi İşbirliği Toplantısı 20 Ocak Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı 27 Ocak Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı 30 Ocak 2015 Cuma

Rize Tüccarı İftarda Buluştu Odamız Geleneksel İftar Programını Gerçekleştirdi

Rize Tüccarı İftarda Buluştu Odamız Geleneksel İftar Programını Gerçekleştirdi Kadir Gecesi Geceniz Mübarek Olsun 13 Temmuz 2015 Ramazan Bayramının, Tüm İslam Alemine Huzur ve Barış Getirmesini Temenni Ederiz. Hayırlı Bayramlar. 17-19 Temmuz 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın

Detaylı

Ersin Yazıcı yı Ziyaret Etti

Ersin Yazıcı yı Ziyaret Etti 23 TEMMUZ ÇARŞAMBA AKŞAMI KADİR GECESİ Kadir Gecenizi Kutlar, Bu Gecenin Size ve Sevdiklerinize Huzur Getir esini ve Tüm İnsanlık için Hayırlara Vesile Olmasını Dileriz. 1 Temmuz 2014 11 Temmuz 2014 BASIN

Detaylı

Odamız Heyeti, Ankara Rize Günlerinde

Odamız Heyeti, Ankara Rize Günlerinde 15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Nisan 2015 Yıl:2 Sayı:13 e-gazete Odamız Heyeti, Ankara Rize Günlerinde Valilik

Detaylı

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri Birlik ve Beraberlik İftarında Buluştu

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri Birlik ve Beraberlik İftarında Buluştu Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi Temel Atma Töreni Adres: Büyükköy Yolu Üzeri Musadağı Köyü Küçükarpik Mevkii Çayeli / RİZE 15 Ağustos 2014 Cuma Saat: 14.30 2013 Yılı Vergi Ödül Töreni Adres: İsmail

Detaylı

Odamız ile İŞ-KUR Arasında Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü

Odamız ile İŞ-KUR Arasında Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü 30 Agustos - Zafer Bayramınız Kutlu Olsun Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Ağustos 2015 Yıl:2 Sayı:17 e-gazete Odamız ile İŞ-KUR Arasında Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü Rize Ticaret

Detaylı

RTSO HEYETİ İZMİR-DENİZLİ-KONYA DA İŞ VE FUAR PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİ

RTSO HEYETİ İZMİR-DENİZLİ-KONYA DA İŞ VE FUAR PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİ SOMA DAKİ MADEN KAZASI ÜLKEMİZİ YASA BOĞDU Manisa nın Soma İlçesindeki Kömür Madeninde Yaşanan Faciada Hayatını Kaybeden İşçilerimize Allah tan Rahmet, Ailelerine Başsağlığı, Yaralanan İşçilerimize Acil

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize de Başkanlarımızla Görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize de Başkanlarımızla Görüştü. 29 Ekim - 4 Kasım 2014 Kızılay Haftası Vefatının 76. Yılında Saygıyla Anıyoruz 6 Kasım 2014 Dünya Şehircilik Günü Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Kasım 2014 Yıl:1 Sayı:8 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

Detaylı

Ödüllendirildi DÜNYA TURİZM GÜNÜ. Çay İçin Ar-Ge Üssü nün Temelleri Atıldı. Ekonomiye Değer Katanlar. 27 Eylül 2014

Ödüllendirildi DÜNYA TURİZM GÜNÜ. Çay İçin Ar-Ge Üssü nün Temelleri Atıldı. Ekonomiye Değer Katanlar. 27 Eylül 2014 DÜNYA TURİZM GÜNÜ 27 Eylül 2014 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Eylül 2014 Yıl:1 Sayı:6 Çay İçin Ar-Ge Üssü nün Temelleri Atıldı Ekonomiye Değer Katanlar Ödüllendirildi Sayfa 4 Rize Çay Araştırma

Detaylı

2014 8. TRAVEL TURKEY İZMİR TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

2014 8. TRAVEL TURKEY İZMİR TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU 2014 8. TRAVEL TURKEY İZMİR TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB 2014 TRAVEL TURKEY İZMİR TURİZM FUAR RAPORU T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Hannover Fairs Turkey

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

5. Uluslararası Cidde Fuarında Rize ve Doğu Karadeniz İlleri Tanıtıldı

5. Uluslararası Cidde Fuarında Rize ve Doğu Karadeniz İlleri Tanıtıldı 2 MART 2015 18 MART 2015 RİZE NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ ORMAN HAFTASI 21-26 Mart 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Mart 2015 Yıl:2 Sayı:12 e-gazete 5.

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ OCAK AYI PERSONEL TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK 14.01.2015 orsamızın 2015 yılı ocak ayı personel Btoplantısı Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ın başkanlığında Bölüm Sorumluları

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.10.2017-23.11.2017) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 23 Kasım 2017 tarih ve 57 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 27.10.2017-23.11.2017

Detaylı

ERDOĞAN, ARTVİN TÜRKİYE NİN ENERJİ MERKEZİ OLACAK

ERDOĞAN, ARTVİN TÜRKİYE NİN ENERJİ MERKEZİ OLACAK ERDOĞAN, ARTVİN TÜRKİYE NİN ENERJİ MERKEZİ OLACAK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Karadeniz bölgesinde gerçekleştirdiği resmi açılış töreninin bir etabını da Artvin de yaptı. Valilik Meydanı

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

CEYHAN SOSYO- EKONOMİK RAPORU

CEYHAN SOSYO- EKONOMİK RAPORU CEYHAN TİCARET ODASI CEYHAN SOSYO- EKONOMİK RAPORU 2013 YILI Ceyhan Ticaret Odası 2013 CEYHAN T İ CARET ODASI BAŞKANDAN; Değerli Ceyhanlılar, Bilindiği gibi Ceyhan Adana nın en eski ilçelerindenn birisi

Detaylı

Akreditasyon Belge Yenileme

Akreditasyon Belge Yenileme DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ 3 Aralık 2014 Güneş gibi ol şefkatte, merhamette. Gece gibi ol ayıpları örtmekte. Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte. Ölü gibi ol öfkede, asabiyette. Toprak gibi ol tevazuda,mahviyette.

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.12.2017-25.01.2018) Oda Meclisimizin 25 Ocak 2018 tarih ve 59 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI

TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI 2017 TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI İcadiye Mahallesi Çifte Çınar Sokak No 26 Kuzguncuk Üsküdar İstanbul Tel : +90 (216) 383 2200 info@turoyd.org TURİZM OTEL YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ (TUROYD)

Detaylı

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI (Tigris Development Agency) KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI (Tigris Development Agency) KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1 KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1 Dicle Kalkınma Ajansı 2013 yılı 1 inci Olağan Kalkınma Kurulu, 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry AĞUSTOS 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.07.2015-27.08.2015)

Detaylı

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler Kalkınma İller Konu Başlığı Uygun Başvuru Sahipleri Son Başvuru Destek Üst Limiti (TL) Destek oranı (%) Ankara Ankara İleri Teknolojili Ürün Ticarileştirme Mali Destek Yerel Ürün Ticarileştirme Mali Destek

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 25-28 Ekim 2014 tarihleri arasında Arjantin in Başkenti

Detaylı

UMEM BECERİ 10 BECER 10

UMEM BECERİ 10 BECER 10 BECERİ 10 BECER 10 www.umem.org.tr www.beceri10.org.tr ÇAĞRI MERKEZİ 444 86 36 EKONOMİK FORUM 83i Elazığ da UMEM Beceri 10 Sertifika Töreni UMEM Beceri 10 Projesi nde başarılı kursiyerlere sertifikaları

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI HAZİRAN AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 16.03.2010 20.04.2010 BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.. 1 46.CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU YÜZAKIMIZ OLDU 46. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURNUVASI FİNALLERİNE ALANYA OLARAK YİNE BAŞARI

Detaylı

Kamyonet Duraklarımız. Fabrika Taşımacılığı

Kamyonet Duraklarımız. Fabrika Taşımacılığı 1 9 7 0 ' d e n b u y a n a NAKLİYE YÜK BORSASI D Ü N Y A ' N I N T A Ş I Y I C I G Ü C Ü! Türkiye'nin 81 ilinden 935 ilçesine yurtiçi 70.000 araç ve 8.500 temsilcilik, yurtdışı binlerce anlaşmalı şoför

Detaylı

Rize Kariyer Günleri Düzenlendi

Rize Kariyer Günleri Düzenlendi 4-10 NİSAN 2017 Polis Teşkilatının 172. Kuruluş Yıldönümü 15-21 NİSAN 2017 Turizm Haftası 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN RİZE TİCARET VE SANAYİ ODASI YAYIN ORGANI facebook.com/rize.tso

Detaylı

OSB deki Yatırım ve Teşvikler için Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

OSB deki Yatırım ve Teşvikler için Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı Sivil Savunmasız Yurt Savunması Olmaz 23 Şubat - 1 Mart 2015 Vergi Haftası SİVİL SAVUNMA GÜNÜ 28 ŞUBAT 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Şubat 2015 Yıl:2 Sayı:11 e-gazete OSB deki Yatırım

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.11.2017-28.12.2017) Oda Meclisimizin 28 Aralık 2017 tarih ve 58 sayılı toplantısının gündeminde yer alan,

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ.

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ. Faaliyet Raporu Ocak 2016 FAALİYETLER AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. TEKNE İMALATINDAN KAYNAKLANAN ÖTV SORUNUNA ÇÖZÜM ARANDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ODAMIZDA

Detaylı

MART AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

MART AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MART AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NİSAN AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN NİSAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

BURTARIM 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

BURTARIM 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI BURTARIM 2014 Bursa 12. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı BURSA 7. ULUSLARARASI HAYVANCILIK VE EKİPMANLARI FUARI 14 18 Ekim 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Bursa

Detaylı

Odamız Bosna-Hersek te Saraybosna İş Forumu ve Türk Ürünleri Fuarında

Odamız Bosna-Hersek te Saraybosna İş Forumu ve Türk Ürünleri Fuarında Ramazan Ayının İlk Günü 5 Haziran 2015 JANDARMA 176. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ 18 Haziran 2015 13 Haziran 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Haziran 2015 Yıl:2 Sayı:15 e-gazete Odamız Bosna-Hersek

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014 YEREL SEÇİM ANALİZLERİ Şubat, 2014 Partilerin Kazanacağı Belediye Sayıları Partilere Göre 81İlin Yerel Seçimlerde Alınması Muhtemel Oy Oranları # % AK Parti 37 45,7 CHP 9 11,1 MHP 5 6,2 BDP/HDP 8 9,9 Rekabet

Detaylı

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 1 40. KARADENİZ ODA BAŞKANLARI TOPLANTISI ORDU MALİ MÜŞAVİRLER ODASI EV SAHİPLİĞİNDE 29-30 HAZİRAN TARİHLERİNDE ORDU DA YAPILDI. Ordu'da düzenlenen ve mesleki

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Eylül/2017 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU

Detaylı

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir.

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 05/09/2018 Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 10/09/2018 MUT ZEYTİNİ AVRUPA YOLUNDA: Koordinatörlüğü Mersin Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

www.fto.org.tr Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda,

www.fto.org.tr Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda, EYLÜL 2014 SAYI:36 GÜÇBİRLİĞİ`NİN GÜNDEMİ ÖLÜDENİZ`Dİ. Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda, Ölüdeniz in sorunlarının çözümü için belirlenecek

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 17 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri sektörel

Detaylı

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%) a r k a. o r g. t r 11,5 7,5 5,8 7,4 7,4 7,3 7,2 3,6 6,1 5,3 3,2 5,3 5,3 4,9 4,8 4,2 2,6 1,8 -3, ,8

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%)   a r k a. o r g. t r 11,5 7,5 5,8 7,4 7,4 7,3 7,2 3,6 6,1 5,3 3,2 5,3 5,3 4,9 4,8 4,2 2,6 1,8 -3, ,8 Büyüme Hızı (%) %10 veya fazla %6-%10 %3-%6 %0-%3 %0 dan küçük Veri yok 2018* 2017 2016 2015 YILLIK 2,6 IV -3,0 III 1,8 II 5,3 I 7,4 YILLIK 7,4 IV 7,3 III 11,5 II 5,3 I 5,3 YILLIK 3,2 IV 4,2 III -0,8 II

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 KONYA HAYVANCILIK 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 KONYA HAYVANCILIK 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 3. Tohum Teknolojileri, Bitki Besleme, Fidancılık, Bahçe Bitkileri, Zirai Mücadele, Sulama, Gübreleme ve Ekipmanları Fuarı KONYA HAYVANCILIK

Detaylı

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ 16 09 2014 Sayı 29 Genel Değerlendirme Nisan 2014 TEPAV İstihdam İzleme Bülteni nin -Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Nisan 2014 verilerinin değerlendirildiği- 29. sayısında sigortalı

Detaylı

FUAR İLE İLGİLİ BİLGİLER

FUAR İLE İLGİLİ BİLGİLER FAALİYET BİLGİ RAPORU FUAR İLE İLGİLİ BİLGİLER Faaliyetin Adı Faaliyetin Konusu Düzenleyen Kurum/Kuruluş(lar) Faaliyet Yeri (Şehir/Ülke) 2012 ITB Berlin Turizm Borsası Fuarı Turizm Fuarı Messe Berlin GmbH

Detaylı

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ 01 10 2014 Sayı 31 TEPAV İSTİHDAM İZLEME TEPAV İstihdam İzleme Bülteni nin -Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Haziran 2014 verilerinin değerlendirildiği- 31. sayısında sigortalı

Detaylı

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%) a r k a. o r g. t r * II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%)   a r k a. o r g. t r * II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III 18.01.2019 Ulusal Gelişmeler Büyüme Hızı (%) %10 veya fazla %6-%10 %3-%6 %0-%3 %0 dan küçük Veri yok 2016 2017 2018* 14 II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III IV YILLIK I II III 12 10 8 6 11,5 4

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry HAZİRAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MAYIS / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN TEMMUZ- AĞUSTOS

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN TEMMUZ- AĞUSTOS AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN TEMMUZ- AĞUSTOS 2014 İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2014 HAZİRAN / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin Haziran ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,5 oranında

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI BURSA METAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI BURSA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI 2013 BELEX 2013 BURSA 4. HIRDAVAT VE İŞ GÜVENLİĞİ FUARI 2013 BORUTEK 2013 İCAT 2013 5 8 Aralık 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.08.2015-18.09.2015)

Detaylı

19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara

19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara 19 MAYIS ÖN HAZIRLIK TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR 9-10 Nisan 2005, Ankara 9-10 Nisan 2005 tarihinde Ankara Başkent Öğretmen evinde yapılan hazırlık toplantısına Elazığ, Adana, Antakya, Erzurum, Denizli,

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TRAVEL TURKEY 2015'E KATILDIK. 9. Uluslararası Travel Turkey Turizm Fuarı 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir de düzenlendi. Yerli ve yabancı birçok firmaların katıldığı fuarda ilçemizin doğal ve

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Aralık 2016 FAALİYETLER TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI GEÇEKLEŞTİRİLDİ PARİS BOAT SHOW DA ÜLKEMİZ TANITIMINA KATKI SAĞLADIK 2017 ÜYE EĞİTİMLERİ BELİRLENDİ

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek komite üyeleri kırmızı

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI 02 No.lu Meclis Toplantısı 1 Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.03.2018-26.04.2018) Oda Meclisimizin

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 Konya 11. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme, Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı KONELEX 2014

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. Yeni Teşvik Sistemi. 4. Bölge Teşvikleri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. Yeni Teşvik Sistemi. 4. Bölge Teşvikleri Yeni Teşvik Sistemi 4. Bölge Teşvikleri Ekim 2013 İçerik Yeni Teşvik Sistemi Amaçları Yeni Teşvik Sistemi Uygulamaları Genel Teşvikler Bölgesel Teşvikler Büyük Ölçekli Ya>rımlar Stratejik Ya>rımlar 4.

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

www.umem.org.tr www.beceri10.org.tr ÇAĞRI MERKEZİ Mayıs 2012 k EKONOMİK FORUM 65

www.umem.org.tr www.beceri10.org.tr ÇAĞRI MERKEZİ Mayıs 2012 k EKONOMİK FORUM 65 UMEM BECERİ 10 www.umem.org.tr www.beceri10.org.tr ÇAĞRI MERKEZİ 444 86 36 Mayıs 2012 k EKONOMİK FORUM 65 UMEM BECERİ 10 UMEM Beceri 10 Projesi İcra Kurulu, Kurs Uygulama Genelgesi ni onayladı UMEM Beceri

Detaylı

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 1. CUMHURBAŞKANLIĞI 1.1. Devlet Denetleme Kurulu UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 2. BAŞBAKANLIK 2.1. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği(MGK) 2.2. Atatürk Kültür, Dil ve tarih Yüksek

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 IHS KONYA 2014 KONYA ASANSÖR 2014 KONYA KENT 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 IHS KONYA 2014 KONYA ASANSÖR 2014 KONYA KENT 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 11. Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri, Dekorasyon ve Aydınlatma Fuarı IHS KONYA 2014 Konya 11. Isıtma, Soğutma, Havalandırma,

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27-31 Mayıs 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27-31 Mayıs 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27-31 Mayıs 2014 KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

İZMİR İN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK RAKAMLARININ ANALİZİ

İZMİR İN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK RAKAMLARININ ANALİZİ 2015 TEMMUZ- AĞUSTOS EKONOMİK İZMİR İN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK RAKAMLARININ ANALİZİ Erdem ALPTEKİN Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; 2014 yılında ülkemizde işsizlik oranı % 9,9 seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

UMEM BECERİ 10 BECER 10

UMEM BECERİ 10 BECER 10 BECERİ 10 BECER 10 www.umem.org.tr www.beceri10.org.tr ÇAĞRI MERKEZİ 444 86 36 EKONOMİK FORUM 81i Polatlı da UMEM Beceri 10 kursları başladı Polatlı Ticaret Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR

Detaylı

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13 Divan Başkanlığını Belediye Meclis Üyesi Yusuf Uzunlar,Başkan Yardımcılığını, Fatsa Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Özgen,Katip Üyeliklerini,Perşembe Muhtarlar Dernek Başkanı Namık Canik ve Korgan muhtarlar

Detaylı