Online Değerlendirme Sınavı 6 / 4. Sınıf Türkçe 1.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Online Değerlendirme Sınavı 6 / 4. Sınıf Türkçe 1."

Transkript

1 Online Değerlendirme Sınavı 6 / 4. Sınıf Türkçe 1. Set A A) Zalim bir avcı olmak B) Güzel bir kuş olmak C) Konuşmak D) Güçlü olmak 2. A) Atatürk okuma yazma öğrenilmesi için hangi okulları açtı? B) Atatürk, okuma yazmayı kolaylaştırmak için hangi yasayı kabul etti? C) Atatürk, Türk Alfabe Yasası'nı ne zaman kabul etti? D) Atatürk, nerede başöğretmen olarak ders verdi? 3. Sebze ve meyveler çok önemlidir.. sebze ve meyvelerin yararları saymakla bitmez. vücudumuzun büyümesine yardımcı olur, hastalıklara karşı direncimizi arttırır. Yukarıdaki metinde noktalı yerlere sırasıyla hangi sözcükleri getirmeliyiz? A) örneğin - örnek olarak B) özellikle - açıkçası C) başka bir deyişle - gibi D) açıkçası - örneğin 4. Tilki bir yılan görmüş. Onun upuzun bedenini kıskanarak yere yatmış ve kendisini olabildiğince germiş, öylesine germiş ki sonunda belini kırmış. Yukarıdaki metinden hangi sonucu çıkarabiliriz? A) Çalışarak her şeyin üstesinden gelebiliriz. B) Yeterli olmadığımız konularda başkalarını taklit etmemeliyiz. C) Vücudumuzu korumak için dikkatli olmalıyız.

2 D) Sakatlanmamak için spor yapmalıyız. 5. Geyik avcılardan kaçarken bir üzüm bağına saklanmış. Avcıların uzaklaştıklarını görünce, bağdaki yaprakları yemeye başlamış. Yaprakların hareket ettiğini gören avcılar geyiği bulmuş ve onu vurmuş. Geyiğin son sözleri şunlar olmuş: "Ben bunları hak ettim. Beni ölümden kurtaran bu üzüm bağına zarar vermemeliydim." Yukarıdaki metnin ana düşüncesini hangi öğrenci doğru söylemiştir? A) B) C) D) 6. A) Baretini tak. B) Maskeni al. C) Fenerini almayı unutma. D) Yağmurluğunu giy. 7. Çok sıcak bir yaz günüymüş. Karga, bütün gün su arayıp durmuş. Bir damla dahi su bulamamış. Uçmaktan yorulmuş bir ağaç dalına konmuş. Az ileride bir testi görmüş. Umutla testinin yanına uçmuş. İçinde su olduğunu görünce başını testinin içine sokmuş. Testinin içindeki suya ulaşamıyormuş. Ne yaptıysa su içmeyi başaramamış. Sonunda parlak bir fikir gelmiş aklına. Çevreden küçük çakıl taşları toplayıp testinin içine atmaya başlamış. Karga taş attıkça su yükselmeye başlamış. En sonunda suyu kana kana içmiş. Yukarıdaki hikâyede anlatılan olay nedir? A) Karganın başından geçen olaylar B) Karganın aklını kullanarak susuzluğunu gidermesi C) Suyun yükselerek testiden taşması D) Karganın uçmaktan yorulması 8. Çok sıcak bir yaz günüymüş. Karga, bütün gün su arayıp durmuş. Bir damla dahi su bulamamış. Uçmaktan yorulmuş bir ağaç dalına konmuş. Az ileride bir testi görmüş. Umutla testinin yanına uçmuş. İçinde su olduğunu görünce başını testinin içine sokmuş. Testinin içindeki suya

3 ulaşamıyormuş. Ne yaptıysa su içmeyi başaramamış. Sonunda parlak bir fikir gelmiş aklına. Çevreden küçük çakıl taşları toplayıp testinin içine atmaya başlamış. Karga taş attıkça su yükselmeye başlamış. En sonunda suyu kana kana içmiş. Yukarıdaki hikâyenin ana karakteri ile olayın gerçekleştiği zaman hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir? Hikâyenin ana karakteri Olayın gerçekleştiği zaman A) testi yaz mevsimi B) su ilkbahar mevsimi C) çakıl taşı ilkbahar mevsimi D) karga yaz mevsimi 9. A) İki Yıl Okul Tatili B) Ay a Yolculuk C) Gezgin Cambazlar D) Balonla Beş Hafta 10. "Sıcak" sözcüğünü aşağıdaki öğrencilerden hangisi mecaz anlamda kullanmıştır? A) B) C) D) 11. Metin( ) yarışmaya çok iyi hazırlanmıştı( ) Hayalinde 1( ) olmak vardı( ) Diğer yarışmacılar nasıl hazırlanmışlardı acaba( ) Yukarıdaki paragrafta parantez ( ) içlerine sırasıyla hangi noktalama işaretleri gelmelidir? A) (,) (.) (.) (.) (?) B) (') (.) (,) (?) (.) C) (.) (,) (-) (.) (!)

4 D) (,) (.) (') (.) (?) 12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük doğru yazılmıştır? A) Bilgeliğiyle övünüyor. B) Bu kitap benim deyil. C) Herkez benim gibi koşamaz. D) Bisikletimin petalı bozuldu. 13. A) panayır B) pazar C) festival D) fuar 14. " insanlar noktalardan oluşan kabartma bir yazı sistemi kullanmaktadır." cümlesinde noktalı yere aşağıdaki sözcüklerden hangisi getirilmelidir? A) ama B) yaşlı C) âmâ D) genelde 15. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi birden çok varlığı da anlatabilir? A) güler B) meler C) ağlar D) solar 16. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "neden" sorusuna cevap alamayız? A) Geç yattığı için geç kalktı. B) Evde yalnızdı fakat sıkılmadı. C) Kalemi olmadığından yazı yazamadı. D) Yağmur yağdığı için şemsiyesini yanına aldı. 17. A) Elif ile Betül ne yapıyorlar? B) Oyun oynayan kaç çocuk vardır?

5 C) Ali kiminle top oynuyor? D) Betül niçin ağlıyor? 18. "Esra, okuldan eve dönüyordu. Karnı çok acıkmıştı. Annesinin ona en sevdiği yemeği yaptığını hayal etti. Sonra annesinin kendisine el salladığını gördü ve sevinçle merdivenleri çıktı. " Yukarıdaki metinde eksik bırakılan yeri hangi cümle ile tamamlamak doğru olur? A) Esra elini yıkayıp hemen yemeğini yedi. B) Televizyonda en sevdiği çizgi filmi izledi. C) Hemen ödevlerini yaptı. D) En güzel elbisesini giydi. 19. "Zeynep, bugün tiyatroda Ece ile karşılaşmış." Aşağıdaki sorulardan hangisinin cevabı yukarıdaki cümlede yoktur? A) Zeynep tiyatroda kiminle karşılaşmış? B) Zeynep ile Ece nasıl karşılaşmışlar? C) Ece, Zeynep ile ne zaman karşılaşmış? D) Ece ile Zeynep nerede karşılaşmış? Matematik 20. A) B) C) D) Ayça'nın 800 TL'si vardır. Şayet Ayça Burcu'ya 300 TL sini verseydi ikisinin paralarının miktarı aynı olacaktı. Ayça Burcu'ya parasının 300 TL'sini vermediğine göre Burcu, olan parasının tamamıyla hiç parası artmadan, borçlanmadan ve pazarlık yapmadan aşağıdaki eşyalardan hangisini alabilir? A) B)

6 C) D) 22. A) Dik açılı üçgendir. B) Çeşitkenar üçgendir. C) Açıları birbirine eşit değildir. D) Eşkenar üçgendir. 23. A) 116 B) 68 C) 50 D) sayısına aşağıdaki sayılardan hangisi eklenirse sonuç 6128 olur? A) 3562 B) 3472 C) 3392 D) En çok En az A) Dilek Gülçin B) Tuğba Serhan C) Serhan Dilek D) Dilek Tuğba 26. Aşağıdaki öğrencilerden hangisinin yapmış olduğu dönüşüm yanlıştır?

7 A) B) C) D) 27. Bir bakkal bir çuval unu 800 g'lık paketler hâlinde satacaktır. Bir çuval un 40 kg geldiğine göre bakkalın kaç pakete ihtiyacı vardır? A) 20 B) 40 C) 50 D) K L A) 13 7 B) 5 13 C) 7 5 D) A) 16 B) 32 C) 48 D) 64

8 30. A) B) C) D) 31. A) 0,7 B) 0,07 C) 7,07 D) 7,7 32. A) B) C) D)

9 33. A) Üç tam onda beş B) Üç tam yüzde beş C) Beş tam onda üç D) Beş tam yüzde beş 34. A) 4,2 B) 2,4 C) 2,04 D) 0, Aşağıdaki şekiller eş küplerden oluşturulmuştur. Hangisinde hiçbir yüzü görünmeyen küp sayısı en azdır? A) B) C) D) TL ye bulaşık makinesi alan Tuğba Hanım bulaşık makinesinin ücretini 12 ayda eşit taksitlerle ödeyecektir. Buna göre Tuğba Hanımın her ay kaç TL ödemesi gerekir? A) 74 B) 66 C) 62 D) 58

10 Fen ve Teknoloji 37. A) 8 ve 10. dakikalardaki nabız sayıları birbirine eşittir. B) 4. dakikadaki nabız sayısı 6. dakikadaki nabız sayısından azdır. C) Koşu sırasında nabız sayısı sürekli artmaktadır. D) 10. dakikadaki nabız sayısı 2. dakikadaki nabız sayısından fazladır. 38. Aşağıdaki öğrencilerden hangisinin söylediği ifade yanlıştır? A) B) C) D) 39. I. Katı bir maddenin ısı etkisiyle sıvı hâle geçmesine erime denir. II. Bir katının bir sıvı içinde dağılıp görülmez hâle geçmesine çözünme denir. III. Sıvı maddelerin gaz hâline geçmesine buharlaşma denir. Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? A) I ve II B) I ve III C) II ve III D) I, II ve III 40. Bir koşu yarışmasında aynı mesafeyi Oytun 10 dakikada, Bülent 7 dakikada, Hakan 13 dakikada, Mert ise 9 dakikada alıyor. Buna göre en hızlı ve en yavaş öğrenciler hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

11 Hızlı Yavaş A) Bülent Hakan B) Hakan Oytun C) Bülent Mert D) Hakan Mert 41. Belli bir yükseklikte bulunan bir uçak, aynı yükseltide ve aynı yönde hareket ederse çember şeklinde bir yol katederek yine aynı noktaya gelir. Uçağın bu hareketi sırasında çember şeklinde bir yol katetmesinin temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir? A) Dünya nın kendi ekseni etrafında dönmesi B) Dünya nın hem kendi ekseni hem de Güneş etrafında dönmesi C) Dünya nın küresel şeklinin olması D) Dünya nın bir atmosferinin bulunması 42. A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve III D) II ve III 43. Aşağıda gözlem yapan öğrencilerden hangisi yıldızları net olarak görebilir? A) B)

12 C) D) 44. Aşağıdaki seslerden hangisi yapay bir ses kaynağından çıkmaktadır? A) Irmağın sesi B) Trenin sesi C) Gök gürültüsünün sesi D) Dalga sesi 45. A) Yeşim ve Taner B) Yeşim ve Arzu C) Taner ve Arzu D) Yeşim, Taner ve Arzu

13 46. A) Mert ve Buğra B) Mert ve Ayça C) Buğra ve Ayça D) Mert, Buğra ve Ayça 47. Aşağıdaki konuşmaların hangisinde gürültü kirliliğinden bahsedilmemiştir? A) B) C)

14 D) 48. Aşağıdakilerden hangisi Dünya'nın gözlenebilir katmanlarından biri değildir? A) Hava küre B) Su küre C) Taş küre D) Ağır küre 49. Magmanın bulunduğu yere ne ad verilir? A) Ateş küre B) Ağır küre C) Taş küre D) Su küre 50. Canlı varlıklarla ilgili olarak hangi öğrencinin söylediği ifade yanlıştır? A) B) C) D) 51. Kemiklerin birbirlerine bağlandığı yerler eklemlerdir. Aşağıdaki eklemlerden hangisi hareket etmez? A) El ve ayak parmaklarımızdaki eklemler B) Kafatasımızdaki eklemler C) Diz ve dirseklerimizdeki eklemler D) Omurgalar arasındaki eklemler 52. Aşağıdaki çocuklardan hangisi aynada yüzünü net olarak görebilir?

15 A) B) C) D) 53. A) I ve II B) I ve III C) I ve IV D) II ve IV Sosyal Bilgiler 54. Aşağıdaki öğrencilerden hangisi başkalarının duygu ve düşüncelerine saygılı davranmıştır? A) B) C) D) 55. Ayşe, büyüklerinden yardım alarak doğumundan bugüne kadar yaşamındaki önemli olayları listeledi. Daha sonra olayları tarih sırasına göre sıraladı. Ayşe'nin yaptığı iş ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

16 A) Aile tarihini yazmıştır. B) Hayatı ile ilgili belli başlı olayları kronolojik sıraya koymuştur. C) Aile büyüklerinin çocukluğunu araştırmıştır. D) Ailesinin geçmişte nasıl geçindiklerini araştırmıştır. 56. A) B) C) D) 57. Evinizin bahçesinde sabahleyin sağ kolumuzu Güneş'in doğduğu tarafa uzattığımızda yüzümüz hangi yöne bakar? A) Kuzey B) Güney C) Doğu D) Batı 58. Aşağıdaki mesleklerden hangisi insanların ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için çalışır? A) Doktor B) Pilot C) Öğretmen D) Diyetisyen 59. Aşağıdaki çocuklardan hangisi isteğini belirtmiştir? A) B)

17 C) D) 60. Gök gürültüsünden korkan İsmet, gece annesinin yanında yatar. Sabah olduğunda okula giderken yağmur seslerini duyar ve yanına şemsiyesini alır. Ertesi gün ise güneş ışıklarının odanın penceresinden yüzüne vurmasıyla uyanır. İsmet 3 gün boyunca hava olaylarının farklı olması sebebiyle farklı duygular yaşamıştır. Aşağıda verilen grafik çeşitlerinden hangisi İsmet'in 3 gün yaşadığı hava olaylarını göstermektedir? A) B) C) D) 61. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdürmek için vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri almak, soğuk havalarda kalın giysiler giymek ve kendimizi güvende hissettiğimiz bir evde yaşamak gerekir. Yukarıdaki paragrafta hangi temel ihtiyaçtan söz edilmemiştir? A) Beslenme B) Giyinme C) Eğitim D) Barınma 62. Sağlıkla ilgili sorunlar yaşadığımızda aşağıdaki kurumlardan hangisine başvurmamız gerekir? A) Okul B) Karakol C) Hastane D) Belediye 63. Defteri açıp bir şeyler yazmaktan kolay ne var! Bundan binlerce yıl önce insanlar duygu, düşünce ve bilgilerini önce kil tabletlere, sonra papirüse daha sonra da parşömene yazdılar. Yukarıdaki paragrafta aşağıdakilerden hangisindeki teknolojik gelişme vurgulanmıştır? A) Kâğıt B) Telefon C) Otomobil D) Bilgisayar 64. Aslı ve Gökhan bir televizyon programında izledikleri köy okulunda okuyan öğrencilerin kütüphanelerinde çok az kitapları olduğunu görmüşler ve çok üzülmüşlerdi. Arkadaşları ile bir araya

18 gelerek köydeki arkadaşlarının kitap ihtiyaçlarını gidermek için kitap toplama kampanyası düzenlemeye karar verdiler. Bu işi nasıl yapacakları ve kimlere ne görevler verileceğini belirlemek için bir toplantı yaptılar. Öğrencilerin hazırladığı yukarıdaki proje hangi aşamadadır? A) Amacın belirlenmesi B) Planlama C) Ürün ve sunumu D) Değerlendirme 65. Meltem, oturduğu yöreye ait halk oyunlarının hangileri olduğunu çok iyi biliyor, halk oyunlarını seyretmekten ve oynamaktan zevk alıyor. Bu konuda oldukça yeteneklidir. Buna göre Meltem'in aşağıdaki kulüplerden hangisini seçmesi uygun olur? A) Yayın ve İletişim Kulübü B) Folklor Kulübü C) Sivil Savunma Kulübü D) İzcilik Kulübü 66. A) B) C) D) 67. Enginlerin kasabasında yaşayan halk seçimle işbaşına getirdikleri belediye başkanının kendilerine yeterince hizmet getirmediğini düşünüyorlar. Bu durumda kasaba halkı aşağıdaki davranışlardan hangisini yaparsa doğru olmaz? A) Belediye başkanlığına dilekçe ile isteklerini bildirirlerse B) Belediye başkanını seçimle değiştirirlerse C) Belediye başkanını cezalandırırlarsa D) Durumlarını basın ve yayın yoluyla herkese duyururlarsa

19 68. Aşağıdakilerden hangisi muhtarımızın görevleri arasında yer almaz? A) Nüfus cüzdanı örneği onaylamak B) Sivil savunma hizmetlerini takip etmek C) İkametgâh belgesi onaylamak D) Sağlık hizmetlerini yürütmek 69. Aşağıdaki yöneticilerden hangisi devlet tarafından atanmaz? A) Muhtar B) Vali C) Kaymakam D) Okul müdürü 70. Eskiden düğün törenleri kız ve erkek evinde yapılırdı ve en az üç gün sürerdi. Her iki evde de yemekler, tatlılar içecekler ikram edilirdi. Kız evinden gelinin çıkarılması apayrı bir törendi. Kız ata bindirilir ve oğlan evine getirilirdi. Şimdi öyle mi? Düğün üç dört saatle sınırlı ve kapalı bir salonda yapılıyor. Bütün merasim orada olup bitiyor. Yukarıdaki paragrafta kültür ögelerimizin hangi yönü vurgulanmıştır? A) Geçmişten günümüze değişmeden devam ettiği B) Toplumdan topluma farklılık gösterdiği C) Geçmişten bugüne değişerek taşındığı D) Kültür ögelerinin nasıl ortaya çıktığı İngilizce A) table student desk B) student board book C) desk teacher table D) student teacher s desk teacher 72. A) name seven brothers and sisters.

20 B) name is eight brothers and sisters. C) name s seven brothers and sisters. D) name s seven brother and sister. 73. A) Peggy s got green shoes and a red cap. B) Peggy s got green shoes and a red shirt C) Peggy s got gray shoes and a red hat. D) Peggy s got gray boots and a red hat 74. A) seven blue finger foot B) two blue arms three legs C) seven blue hands arm D) seven blue fingers knee 75. Aşağıdakilerden hangisi evimizin bölümlerinden birisi değildir? A) class room B) living room C) bedroom D) bathroom

21 76. A) Speaky s got two wings, two knees, one mouth. B) Speaky s got one eyes, two arms and one beak. C) Speaky s got two legs, one wing and one tail. D) Spekay s got two wings, two legs and two eyes. 77. Saturday, Friday, ,Wednesday, , Monday Yukarıda haftanın altı günü belli bir sıraya göre yazılmak istenmiştir. 1 ve 2 numaralı boşluklara hangi seçenekteki sözcükler getirilmelidir? 1 2 A) January Tuesday B) Thursday Tuesday C) June Thursday D) Thursday December 78. A) cheese, egg, orange, milk B) egg, tomato, cheese, milk C) carrot, apple, egg, yoghurt D) meat, banana, potato, tomato 79. Aşağıdakilerden hangisi kış mevsimine ait aylardan biri değildir? A) February B) January C) December D) July

22 80. It s a big white and red plane. Resimlerden hangisi yukarıdaki ifadeyi tanımlamaktadır? A) B) D) C)

1. S. Afla daki k yafetlerden hangisi bu ask ya as lamaz?

1. S. Afla daki k yafetlerden hangisi bu ask ya as lamaz? Ad : Soyad : S n f : Nu : Okulu :. S T R O U S E R S C S K S I R T Yukar da bir bulmacan n çözümü verilmifltir. Afla daki seçeneklerden bir tanesinden bulmacan n çözümünde bahsedilmemifltir. Buna göre

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ

2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ 2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ ÜNİTE 1. WORDS 1. Soru: a. hamburger b. lemonade c. cake 2. Soru: a. zebra b. gorilla c. kangaroo

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

Fezalar Eğitim Kurumları MSO 2013. Matematik ve Fen Bilgisi Olimpiyatı 6. SINIF AÇIKLAMALAR. Bu soru kitapçığında, çoktan seçmeli 40 soru vardır.

Fezalar Eğitim Kurumları MSO 2013. Matematik ve Fen Bilgisi Olimpiyatı 6. SINIF AÇIKLAMALAR. Bu soru kitapçığında, çoktan seçmeli 40 soru vardır. GROUP A M S O Fezalar Eğitim Kurumları Matematik ve Fen Bilgisi Olimpiyatı (23 ŞUBAT 2013, CUMARTESİ) 2 0 1 3 6. SINIF AÇIKLAMALAR Bu soru kitapçığında, çoktan seçmeli 40 soru vardır. Matematik bölümünün

Detaylı

FEN VE TEKNOLOJİ. İskeletin Görevleri İskeletin Kısımları 4. SINIF. Soru 1: Vücuda şekil veren ve harekete yardımcı olan sert yapılar nelerdir?

FEN VE TEKNOLOJİ. İskeletin Görevleri İskeletin Kısımları 4. SINIF. Soru 1: Vücuda şekil veren ve harekete yardımcı olan sert yapılar nelerdir? 4. SINIF 1. İskeletin Görevleri İskeletin Kısımları Soru 1: Vücuda şekil veren ve harekete yardımcı olan sert yapılar nelerdir? 3. Soru 2: Uzunlukları ve şekilleri farklı kemiklerin bir araya gelmesi ile

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ Hazırlayan: İnci Değer YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -1

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -1 by Mehmet- omeruslu06 1 3. Bayrağımızdaki hangi renk daha fazladır? 1. Sınıfımızdaki arkadaşlarımızın her siyah A. B. kırmızı birinin farklı güçlü yanları var. Mesela, Elif. Çizdiği resimleri Ahmet beyaz

Detaylı

4. S n f. Bu konuflman n geçti i resim afla - dakilerden hangisidir? name is Engin. Konuflmay resme göre tamamlayan ifade afla dakilerden hangisidir?

4. S n f. Bu konuflman n geçti i resim afla - dakilerden hangisidir? name is Engin. Konuflmay resme göre tamamlayan ifade afla dakilerden hangisidir? NG L ZCE 4. S n f Adı - Soyadı:... Numarası:... Sınıfı:... TALKING ABOUT CLASSROOM RULES, GREETINGS, SUBJECT PRONOUNS Test 1 1. 5. Good night Ahmet. Good night Mehmet. Bu konuflman n geçti i resim afla

Detaylı

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL - VEDALAŞMA Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER. Diyalog Tamamlama...24 2. Haftanýn Testi...25

ÝÇÝNDEKÝLER. Diyalog Tamamlama...24 2. Haftanýn Testi...25 ÝÇÝNDEKÝLER A. BÝRÝNCÝ TEMA: BÝREY VE TOPLUM Küçük Cemil...11 Bilgi Hazinemiz (Hikâye Yazmaya Ýlk Adým)...14 Güzel Dilimiz (Çaðrýþtýran Kelimeler - Karþýlaþtýrma - Þekil, Sembol ve Ýþaretler - Eþ Anlamlý

Detaylı

2. Sınıf Cümle Oluşturma Cümle Bilgisi

2. Sınıf Cümle Oluşturma Cümle Bilgisi Penguenler Güney Kutup Bölgesi'nde yaşayan penguenler çok soğuk ve dondurucu olan kutuplarda rahatlıkla yaşayabilirler. Bunu sağlayan, penguenlerin derisinin altında bulunan kalın yağ tabakasıdır. Bu tabaka,

Detaylı

Selin A.: Yağmur yağdığında neden gökkuşağı çıkar? Gülsu Naz Ş.: Neden sonbaharda yapraklar çok dökülür? Emre T.: Yapraklar neden sararır?

Selin A.: Yağmur yağdığında neden gökkuşağı çıkar? Gülsu Naz Ş.: Neden sonbaharda yapraklar çok dökülür? Emre T.: Yapraklar neden sararır? İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI Mevsimler Geçtikçe Doğadaki Canlıların Yaşam Biçimleri de Değişir Konusu İle İlgili Neler Biliyoruz? Ece S. : Yaz mevsimi olunca hayvanlar daha da heyecanlanır.

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ,neleri edemez KIZILAY HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ ÖĞRETMENLER GÜNÜ 10 KASIM ATATÜRKÜ ANMA HAFTASI SONBAHAR-RÜZGÂR-ŞEMSİYE

Detaylı

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI Hazırlayan İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 1 Saçları hangisi tarar? o A) Bıçak o B) Tarak o C) Eldiven o D) Makas 2 Hangisi okul eşyası değil?

Detaylı

2) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde daha kelimesi yerine henüz kelimesi getirilebilir?

2) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde daha kelimesi yerine henüz kelimesi getirilebilir? 1) Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna soru işareti konulmalıdır? A) Annem geldi mi gelmedi mi bilmiyorum B) Almanya ya siz mi gittiniz C) Bir yere gidilecek mi uçağa binilmeli ) Güneş doğdu mu ağaçların

Detaylı

TÜRKÇE. NOT: 1. 2. 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır?

TÜRKÇE. NOT: 1. 2. 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır? TÜRKÇE Hiçbir zaman elinde sapan olan bir arkadaşım olmadı. Daha doğrusu, öyleleri ile arkadaşlık yapmadım. Çünkü minicik bir kuşun canına kıyarken acıma duygusu olmayan kişi, zor duruma düşene elini uzatmaz.

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

4. SINIF FEN BİLİMLERİ

4. SINIF FEN BİLİMLERİ 4. SINIF FEN BİLİMLERİ Bu kitabın bütün hakları Fatih KÜÇÜKAYDIN a aittir. Yazarın yazılı izni olmaksızın kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz ve çoğaltılamaz. Copyright 2015 YAZAR Fatih KÜÇÜKAYDIN Ahmet

Detaylı

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ÇOCUKLAR YARININ BÜYÜKLERİDİR. GELECEĞİN YÖNETİCİSİ VE GÜVENCESİDİRLER. BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI, KIZILAY HAFTASI, DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ,

Detaylı

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ SANAT ETKİNLİKLERİ OYUN ETKİNLİĞİ MUTFAK ETKİNLİĞİ KAVRAMLAR

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ SANAT ETKİNLİKLERİ OYUN ETKİNLİĞİ MUTFAK ETKİNLİĞİ KAVRAMLAR TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ SANAT ETKİNLİKLERİ OYUN ETKİNLİĞİ MUTFAK ETKİNLİĞİ KAVRAMLAR *Yeşilay Haftası sohbet ediyorum *Ağaç yapıyorum *Sınıftaki çöpleri toplama *Kurabiye yapımı *Yeşil renk *Sağlıklı olmak

Detaylı

UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ

UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ Eski yılda neler yaptık? Yeni yılda neler yapacağız? Zaman bildiren araçlar (Saat-takvim) Zaman

Detaylı

ADI SOYADI : OKUL NO : SINIFI : 4/ NOTU : FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILISI

ADI SOYADI : OKUL NO : SINIFI : 4/ NOTU : FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILISI FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILISI 1. Aşağıdaki iskeletin temel bölümlerinin isimlerini yazınız. İskeletin temel bölümlerinin görevlerini belirtiniz. ( 10 puan) Bölümleri

Detaylı

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL 2013-2014 EĞİTİM YILI KELEBEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL Uzay ve gökyüzü panosu hazırlama

Detaylı

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN GRUPLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ BÜLTENİ VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ Sınıfta kız,erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme İskelet üzerinde vücudun

Detaylı

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI)

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI) HAFTANIN KONULARI 5-9 EKİM SONBAHAR MEVSİMİNİ TANIYORUZ Sohbet Konularımız; Sonbahar mevsimi. Neden yağmur yağar? Rüzgar çıkıyor ağaçların yaprakları dökülüyor. Göçmen kuşlar leylek, güvercin, guguk, kırlangıç,

Detaylı

ŞEKİL KAVRAMI TEMA ÇALIŞMALARIMIZ KAVRAMLAR RENK KAVRAMI SAYI KAVRAMI SES KAVRAMI ÖZEL BİLGİ İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFI

ŞEKİL KAVRAMI TEMA ÇALIŞMALARIMIZ KAVRAMLAR RENK KAVRAMI SAYI KAVRAMI SES KAVRAMI ÖZEL BİLGİ İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFI ÖZEL BİLGİ İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFI 1 31 MART TEMA ÇALIŞMALARIMIZ Merakla ve sabırsızlıkla ilkbaharı bekliyoruz..gelir umuduyla.. Bu ay temamız İlkbahar.. Kışı gördük, iliklerimize kadar yaşadık aylardır..

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Serbest Yazma Konuları Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Biletinize piyango çıksaydı ne(ler) yapardınız? Favoriniz olan film nedir ya da favoriniz olan film karakteri kimdir? Neden? Hayalimdeki ev. Kendini

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

Adım Adım Nasıl Sağlıklı Zayıflanır?

Adım Adım Nasıl Sağlıklı Zayıflanır? On5yirmi5.com Adım Adım Nasıl Sağlıklı Zayıflanır? 3 adımda sağlıklı beslenme alışkanlığını kazanabilirsiniz. Yeter ki kendinizi ve vücudunuzu iyi tanıyın. İşte tüyolar... Yayın Tarihi : 16 Mart 2012 Cuma

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ CUMHURİYET BAYRAMI Kale nedir? Ev ve kale resimlerini inceleme Nasıl bir evde yaşadığını

Detaylı

ÖYKÜ NÜN GÜNLÜĞÜ GÜNLÜĞÜM

ÖYKÜ NÜN GÜNLÜĞÜ GÜNLÜĞÜM ÖYKÜ NÜN GÜNLÜĞÜ Merhaba arkadaşlar, adım Öykü ilköğretim 2. sınıf öğrecisiyim. Gün içinde düşüncelerimi, duygularımı, hissettiklerimi yazdığım bir günlük defterim var. Günlük defterime bugün not aldığım,

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Yerli malını kutladık. *Tutum ve yatırımın kelime anlamlarını öğrendik. *Tutumlu olmayı,

Detaylı

Tuana A. : İlkbaharda yapraklar açıyor. Naz Ç. : Kışın hayvanlar yiyecek bulamaz. İpek Y. : İnsanlar hava soğuyunca kalın giyinirler. Hüseyin Boran Ç.

Tuana A. : İlkbaharda yapraklar açıyor. Naz Ç. : Kışın hayvanlar yiyecek bulamaz. İpek Y. : İnsanlar hava soğuyunca kalın giyinirler. Hüseyin Boran Ç. İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU DEĞİŞİR. İLE İLGİLİ NELER BİLİYORUZ? Ayşenaz K. : Yaz gelince denize gidilir. Levent Ege E. : Çiçekler büyür. Bahar İ. : Canlılar yazın yemek bulursa,kışın aç kalmazlar.

Detaylı

DERS YILI 4.SINIF 1.SEVİYE TESPİT ve SIRALAMA SINAVI. Sınıf :... Tarih: 26/12/2015 II.OTURUM SORU KİTAPCIĞI MATEMATİK VE İNGİLİZCE SORULARI

DERS YILI 4.SINIF 1.SEVİYE TESPİT ve SIRALAMA SINAVI. Sınıf :... Tarih: 26/12/2015 II.OTURUM SORU KİTAPCIĞI MATEMATİK VE İNGİLİZCE SORULARI Kitapçığı 2014-2015 DERS YILI 4.SINIF 1.SEVİYE TESPİT ve SIRALAMA SINAVI Adı Soyadı:... Not:... Sınıf :... Tarih: 26/12/2015 Süre: 90 dk. II.OTURUM SORU KİTAPCIĞI MATEMATİK VE İNGİLİZCE SORULARI GENEL

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE NOKTALAMA İŞARETLERİ TESTİ

5. SINIF TÜRKÇE NOKTALAMA İŞARETLERİ TESTİ 1- Bir gün Nasreddin Hoca şehre gelip bir arkadaşıyla birlikte handa kalmış ( ) Gece yarısı arkadaşı sormuş ( ) ( ) Hocam ( ) uyudunuz mu ( ) ( ) Buyurun bir şey mi var ( ) ( ) Biraz borç para isteyecektim

Detaylı

ÇIKARMA İŞLEMİ. A) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. B) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. ... c) eksilen ...

ÇIKARMA İŞLEMİ. A) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. B) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. ... c) eksilen ... ÇIKARMA İŞLEMİ A) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. B) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. a) b) c) d) 4 1 3 a) eksilen çıkan fark 3 1 b) eksilen çıkan fark c) eksilen

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU 23 MART PAZARTESİ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 23-27 MART 2015 SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı ve istedikleri ilgi köşelerinde evden getirdikleri oyuncaklarla

Detaylı

3-Tasarruflu ampuller,neonlar,floresanlar neden daha az enerji harcarlar?

3-Tasarruflu ampuller,neonlar,floresanlar neden daha az enerji harcarlar? 1-Işık kirliliğine neler sebep olur? Yol, cadde ve sokak aydınlatmaları, Park, bahçe ve spor alanlarının aydınlatmaları, Reklam ve ilan panoları, Güvenlik aydınlatmaları, Evlerden ve binalardan taşan aydınlatmalar.

Detaylı

ORTA HAZIRLIK TÜRKÇE ORTAK SINAVI-1 2015-2016. Açıklamalar GRADE. (20 Aralık 2015, Pazar)

ORTA HAZIRLIK TÜRKÇE ORTAK SINAVI-1 2015-2016. Açıklamalar GRADE. (20 Aralık 2015, Pazar) (20 Aralık 2015, Pazar) GRADE ORTA HAZIRLIK 2015-2016 ORTAK SINAVI-1 Açıklamalar 1. Bu sınav 50 adet çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. 2. Üç yanlış cevap bir doğru cevabı götürür. 3. Sınavın Süresi

Detaylı

Online Değerlendirme Sınavı 5 / 4. Sınıf Türkçe 1.

Online Değerlendirme Sınavı 5 / 4. Sınıf Türkçe 1. Online Değerlendirme Sınavı 5 / 4. Sınıf Türkçe 1. Set A Kraliçe arı Yaşlı arı Nöbetçi arı Minik arı 2. Yaşlı arı Nöbetçi arı Minik arı Kraliçe arı 3. Sırtındaki çuvalı önümüze bırakarak; "Oğul, açız;

Detaylı

Cümlede Anlam TEST 39. 1) Bu güzellikleri görmek için Uzungöl e gün doğarken gelmelisin. Bu cümlede aşağıdaki sorulardan hangisi nin cevabı yoktur?

Cümlede Anlam TEST 39. 1) Bu güzellikleri görmek için Uzungöl e gün doğarken gelmelisin. Bu cümlede aşağıdaki sorulardan hangisi nin cevabı yoktur? SABEDİN TÜRKER İÖO 5.SINIF TÜRKÇE Cümlede Anlam TEST 39 1) Bu güzellikleri görmek için Uzungöl e gün doğarken gelmelisin. Bu cümlede aşağıdaki sorulardan hangisi nin cevabı yoktur? 1. A. Niçin 2. B. Ne

Detaylı

5. SINIF FEN BİLİMLERİ IŞIĞIN VE SESİN YAYILMASI TESTİ A) 3 B) 4 C) 5 D) 6

5. SINIF FEN BİLİMLERİ IŞIĞIN VE SESİN YAYILMASI TESTİ A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 1- Yukarıdaki ışık kaynaklarından kaç tanesi doğal ışık kaynağıdır? A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 2- I Işık doğrular boyunca yayılır. II Işık ışınları tüm cisimlerden geçer. III Işık boşlukta yayılır. Yukarıdakilerden

Detaylı

Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 03.11.2014 PAZARTESİ Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. Müzik eşliğinde öğretmenin yönergelerine uygun ısınma hareketleri yapıldı.

Detaylı

Aşağıdaki ışık kaynaklarını doğal ve yapay olarak sınıflandıralım.

Aşağıdaki ışık kaynaklarını doğal ve yapay olarak sınıflandıralım. 3. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ ÇEVREMİZDEKİ IŞIK VE SESLER ÜNİTESİ ÇALIŞMA YAPRAĞI AD SOYAD: Aşağıdaki ışık kaynaklarını doğal ve yapay olarak sınıflandıralım. Şimşek Ampul Fener Odun ateşi Yıldızlar Arabaların

Detaylı

Dinleme Kuralları. 1. Aşağıda verilen cümlelerden hangisi doğrudur?

Dinleme Kuralları. 1. Aşağıda verilen cümlelerden hangisi doğrudur? 1. SINIF Dinleme Kuralları TEST-1 1. Aşağıda verilen cümlelerden hangisi doğrudur? A) Dinleme sırasında müzik dinleyebiliriz. Dinleme için hazırlık yapmalıyız. C) Dinleme sırasında resim yapabiliriz. 2.

Detaylı

Kuşların Gizemli Yolculuğu -Göç!

Kuşların Gizemli Yolculuğu -Göç! Kuşların Gizemli Yolculuğu -Göç! Hiç Leylek leylek havada diye başlayan bir tekerleme duydun mu? Peki, leylekleri havada uçarken gördün mü? Ne kadar güzel görünüyorlar, değil mi? Sadece leylekler mi? Elbette

Detaylı

MART AYI AYLIK BÜLTEN

MART AYI AYLIK BÜLTEN MART AYI AYLIK BÜLTEN ÖĞRENME TAKVİMİ SORUMLULUKLARIMIZ 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 06.03.2017 *Yeşilay haftası ile ilgili sohbet *Türkçe dil etkinliğinde Yeşilay adlı şiir öğretilir. *Kurallı oyunlar

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI 23 TEMMUZ PAZARTESİ 24 TEMMUZ SALI 25 TEMMUZ ÇARŞAMBA 26 TEMMUZ PERŞEMBE 27 TEMMUZ CUMA *Deniz mavisi, çimen yeşili Hayatımızda renklerin yerini araştırıyoruz. Renk tonlarının ne olduğunu öğreniyoruz.

Detaylı

MÜSLÜM ERDOĞAN İLKOKULU 1B SINIFI

MÜSLÜM ERDOĞAN İLKOKULU 1B SINIFI MÜSLÜM ERDOĞAN İLKOKULU 1B SINIFI TOPLAMA VE ÇIKARMA İŞLEMLERİ PEKİŞTİRME KİTAPÇIĞI 1. SINIF TOPLAMA İŞLEMİ PROBLEMLERİ - 1 1 ) Mert in kalemi vardı. Babası ) Ali nin tane kitabı, Ayşe nin 4 tane kalem

Detaylı

MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI

MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. * Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale geçmesine YOĞUŞMA denir. * Kar kışın yağar. Yağmur ise daha çok ilkbahar mevsiminde yağar. * Yeryüzündeki

Detaylı

KONU 1: ARAŞTIRMA SORUSU OLUŞTURMA VE VERİ TOPLAMA. Araştırma Sorusu Oluşturma

KONU 1: ARAŞTIRMA SORUSU OLUŞTURMA VE VERİ TOPLAMA. Araştırma Sorusu Oluşturma KONU 1: ARAŞTIRMA SORUSU OLUŞTURMA VE VERİ TOPLAMA Hatırlayalım! Araştırmalarda bir amaca yönelik toplanan bilgiye veri denir. Örneğin; okulumuzdaki öğrencilere en sevdikleri dersi, meyveyi, rengi vb.

Detaylı

mum dad grandpa grandma cousin aunt uncle boy girl man woman

mum dad grandpa grandma cousin aunt uncle boy girl man woman mum dad grandpa grandma cousin aunt uncle boy girl man woman Stick your family picture in the frame and say This is my mum. This is my dad. This is my.. Bir aile fotoğrafınızı çerçevenin içine yapıştırın

Detaylı

Pazartesi Perşembe Cumartesi

Pazartesi Perşembe Cumartesi SARAY YİBİTAŞ LAFARGE ORTAOKULU 6.SINIF SBS DENEME SINAVI 1. is a book. are notebooks. a. That/ This b. That/Those c. These/Those d. These/ That 2. It is generally hot...the morning...summer. a. at/in

Detaylı

PRIVATE MALTEPE GÖKYÜZÜ PRIMARY SCHOOL

PRIVATE MALTEPE GÖKYÜZÜ PRIMARY SCHOOL PRIVATE MALTEPE GÖKYÜZÜ PRIMARY SCHOOL SEVGİLİ VELİLER LERİMİZ, Ocak ayı bültenimizde: Oxford Online Practice kartı kullanımı DEPP kullanımı Aralık ayı yaptığımız etkinliklerden kareler Önümüzdeki ay yapacaklarımız

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN 26.12.2016-30.12.2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Televizyonun yararları ve zararları hakkında sohbet ettik. *Kar nasıl oluşur öğrendik. *Güneş sistemimiz

Detaylı

4 YAŞ EKİM AYI TEMASI

4 YAŞ EKİM AYI TEMASI 4 YAŞ EKİM AYI TEMASI Mevsimlerden sonbaharı öğreniyoruz. Sonbahar mevsiminde havadaki değişiklikler nelerdir? Çiftlikte hangi hayvanlar yaşar? Çiftlik hayvanlarının bize faydaları nelerdir? Sebze ve meyvelerin

Detaylı

İKT 2 12/28/2015 İSTATİSTİK 1 (Z) Öğr. Gör. Salih Özgür SARICA 16:00 nö 207

İKT 2 12/28/2015 İSTATİSTİK 1 (Z) Öğr. Gör. Salih Özgür SARICA 16:00 nö 207 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi İktisat Bölümü Final Sınav Programı Bölüm Sınıf t Dersler Öğretim Elemanı Saat n Salon İKT 4 12/28/2015 ULUSLARARASI POLİTİKA (Z) Monday, December 28, 2015 Yrd.

Detaylı

ÖZEL YAKACIK BALKANLAR KOLEJİ Eğitim Öğretim Yılı. Etkinlik Havuzu KASIM AYI +3 YAŞ

ÖZEL YAKACIK BALKANLAR KOLEJİ Eğitim Öğretim Yılı. Etkinlik Havuzu KASIM AYI +3 YAŞ ÖZEL YAKACIK BALKANLAR KOLEJİ 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı Etkinlik Havuzu KASIM AYI +3 YAŞ AYIN TEMASI Kızılay Haftası 10 Kasım Atatürk Haftası Sonbahar Mevsimi Öğretmenler Günü Kızılay savaş, deprem,

Detaylı

VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM

VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM ÜNİTE 1 VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM DESTEK VE HAREKET SİSTEMİ - 1 Ad :... Soyad :... Vücudumuzu ayakta tutan, hareket etmemizi sağlayan ve bazı önemli organları koruyan sert yapıya iskelet denir. İskelet

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

Değerlendirme Sınavı 2-5. Sınıf CEVAP ANAHTARI

Değerlendirme Sınavı 2-5. Sınıf CEVAP ANAHTARI Değerlendirme Sınavı 2-5. Sınıf Türkçe C C B B A D B D A C A B A C D Matematik C D B D A D C A A D D C B A B Fen Bilimleri C D A B B C A D B C C D A D B Sosyal Bilgiler D C A C B A C D B B D D A B B İngilizce

Detaylı

ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015-2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL - VEDALAŞMA Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler

Detaylı

İstek Kemal Atatürk Anaokulu Matematik ile ilgili neler biliyoruz? Emir N.: Matematik sessiz ve dikkatli olarak ders yapmaktır. Ertuğrul Y.: 6 + 5 dört demektir. Kubilay B.: Matematik oyun demektir. Can

Detaylı

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç katıyordu. Bulutlar gülümsüyor ve günaydın diyordu. Melek

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Örüntü çalışmaları yaptık. OYUN ve HAREKET ETKİNLİKLERİMİZ Orff Etkinliğimizde Kurmalı oyuncak

Detaylı

FEN BİLİMLERİ UYGULAMALI ÖĞRENME SETİ. Her Haftaya Bir Bölüm ÇEK KOPAR SINIF

FEN BİLİMLERİ UYGULAMALI ÖĞRENME SETİ. Her Haftaya Bir Bölüm ÇEK KOPAR SINIF FEN BİLİMLERİ 4 SINIF UYGULAMALI ÖĞRENME SETİ ÇEK KOPAR Her Haftaya Bir Bölüm Copyright Şifre Yayıncılık ve Eğitim Gereçleri Tic. A.Ş. Bu kitabın her hakkı Şifre Yayıncılık ve Eğitim Gereçleri Tic. AŞ

Detaylı

8. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi 3. Ünite Deneme 7

8. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi 3. Ünite Deneme 7 1-8. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi 3. Ünite Deneme 7 3-4- 2- 5-7- 8-6- 9- Aşağıda K, L ve M çözeltilerine ait özellikler verilmiştir. K çözeltisi mavi turnusol kağıdını kırmızıya çeviriyor. L çözeltisine

Detaylı

2.SINIF MATEMATİK EŞİTTİR (=) KAVRAMI

2.SINIF MATEMATİK EŞİTTİR (=) KAVRAMI 2.SINIF MATEMATİK EŞİTTİR (=) KAVRAMI Kazanım: Eşit işaretinin matematiksel ifadeler arasındaki "eşitlik" anlamını fark eder. BİLGİ NOTU: Sayılar ve nesneler arasındaki eşitliği göstermek için = sembolünü

Detaylı

ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER. Bakkaldan. aldın?

ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER. Bakkaldan. aldın? 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ismin yerini tutan bir sözcük kullanılmıştır? A) Onu bir yerde görmüş gibiyim. B) Bahçede, arkadaşımla birlikte oyun oynadık. C) Güneş gören bitkiler, çabuk büyüyor.

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ ŞEKERLİK EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ

Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ ŞEKERLİK EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ ŞEKERLİK EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ GÜNLER EYLÜL-2017 EKİM-2017 KASIM-2017 ARALIK-2017 Pazartesi 4 11 18 25 2 9 16 23 30 6 13 20 27 4 11 18 25 Salı

Detaylı

MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN

MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN Şekiller Shapes Daire-Circle Kare-Square Üçgen-Triangle Çocuğa Sorunuz: Türkçe-İngilizce Kare ne demek? What does kare mean? İngilizce-Türkçe What does square

Detaylı

2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU

2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU YAZ MEYVELERİ 2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU 01.06.2017 Dokun Hisset kartlarıyla Oynuyorum. 02.06,2017 MONTESSORI ETKİNLİK Pirinç ve Mercimekleri ayırma çalışmasını Kavramlar Kitabımızdan Sıcak-Soğuk Kavramına

Detaylı

Behiye Hanım Anaokulu - Aylık Bülten. Ocak Sayı: 4

Behiye Hanım Anaokulu - Aylık Bülten. Ocak Sayı: 4 Behiye Hanım Anaokulu - Aylık Bülten Ocak Sayı: 4 Behiye Hanım Anaokulu nun Değerli Üyeleri, Bundan böyle her ayın kısa bir panoramasını sunacağımız bültenimizde, öğrencilerimiz ile her gün yaşadığımız

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EKİM EYLÜL 01-014 -ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 Kazanım: Derse ilgi duyar. Greetings (Selamlaşma) Kazanım: Selamlaşma yapılarını kullanabilir.

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ Hazırlayan:YASEMĠN YILDIR ÖĞRETMENĠN MESAJI: MERHABA; Kelebekler sınıfı olarak 10 kasım 14 kasım Tarihleri arasında yapmıģ olduğumuz eğitim faaliyetlerimizin

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Yasemin YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: Sayın Velim; Bu hafta içerisinde Eylül ayından itibaren yapılan tüm etkinliklerin ; Sayılar Kavramlar Renkler

Detaylı

TÜRKÇE GÜNLÜK ÖDEV ADI SOYADI: 26 / 11 / 2010

TÜRKÇE GÜNLÜK ÖDEV ADI SOYADI: 26 / 11 / 2010 TÜRKÇE GÜNLÜK ÖDEV ADI SOYADI: 26 / 11 / 2010 Konu Tarama Testi 1. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde altı heceden oluşan sözcük vardır? A) Babam misafirlerimizi karşılamaya gitti. B) Kırtasiyeden aldığım

Detaylı

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΙV ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ (70013 Γ) HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK Sağlıklı bir

Detaylı

Sevgili Öğrencilerimiz,

Sevgili Öğrencilerimiz, 104 ZEKÂ OYUNU BİLSEM e Hazırlık Mantık Oyunları - Dikkat Oyunları - Hafıza oyunları Dikkat Geliştirme - Sözel Zekâ - IQ Soruları Sayısal Zekâ - Görsel Zekâ BAKİ YERLİ - ALİ CAN GÜLLÜ ALTIN NOKTA YAYINEVİ

Detaylı

BİZLER ÖZEL MARMARA DEHA ANAOKULU OLARAK VELİ-OKUL İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİNE İNANMAKTAYIZ.ÇOCUKLARIN İYİ BİR EĞİTİM ALMASI İÇİN HEP BİRLİKTE UYUMLU VE

BİZLER ÖZEL MARMARA DEHA ANAOKULU OLARAK VELİ-OKUL İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİNE İNANMAKTAYIZ.ÇOCUKLARIN İYİ BİR EĞİTİM ALMASI İÇİN HEP BİRLİKTE UYUMLU VE BİZLER ÖZEL MARMARA DEHA ANAOKULU OLARAK VELİ-OKUL İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİNE İNANMAKTAYIZ.ÇOCUKLARIN İYİ BİR EĞİTİM ALMASI İÇİN HEP BİRLİKTE UYUMLU VE TUTARLI DAVRANIŞLAR İÇİNDE OLUNMASI GEREKTİĞİ DÜŞÜNCESİNDEYİZ

Detaylı

Yasemin T.: Bizim eve tablo gelmişti. Ressam resim yapmış, resim çok renkliydi ressam mutlu olduğu için renkli resim yapmıştı. Mert K.:Kağıtları kesip

Yasemin T.: Bizim eve tablo gelmişti. Ressam resim yapmış, resim çok renkliydi ressam mutlu olduğu için renkli resim yapmıştı. Mert K.:Kağıtları kesip Duygularımızı ifade etme yollarından biri de sanattır. Anafikri ile ilgili neler biliyoruz? Ege İ.: Resimlerin daha farklı yapıldığını biliyorum. Can Mert K.:Sanatın güzel Emir N.: Tiyatrocu sahnede istediği

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN n ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 n Problem Avcıları Biz problem avcılarıyız. Benim

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2014 2015 Μάθημα : Τουρκικά Επίπεδο : Ε1 Διάρκεια : 2 ώρες

Detaylı

SİMETRİ 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. Akif ile annesi, köyün kıyısında ufacık bir evde yaşıyorlardı. Evleri bir bahçenin içindeydi. Akif'in annesi bahçeye mevsimine göre

Detaylı

YANIT S ANIT S YF ARI

YANIT S ANIT S YF ARI FR anıt: 1 numara U GÖR 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 anda verilen kutunun içerisindeki boş dairenin yerine numaralandırılmış şekillerden hangisi gelmelidir? ulabilir misiniz? R PRÇ andaki şekli öyle dört parçaya

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ YUNUS GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç ve gereçleri kullanıldığını

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (4 YAŞ) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK-PAYLAŞIM (02.11.2015) KAYBOLAN ŞEKİLLER SANAT VE OYUN SUDOKU MATEMATİK BU NE İŞE YARAR?

Detaylı

DERS YILI 4. SINIF I. SEVİYE TESPİT SINAVI 24 OCAK 2018 ÇARŞAMBA

DERS YILI 4. SINIF I. SEVİYE TESPİT SINAVI 24 OCAK 2018 ÇARŞAMBA 2017-2018 DERS YILI 4. SINIF I. SEVİYE TESPİT SINAVI 24 OCAK 2018 ÇARŞAMBA Adı Soyadı:... Not:... Sınıf:... Süre: 90dk. 2. OTURUM SORU KİTAPÇIĞI MATEMATİK İNGİLİZCE GENEL AÇIKLAMA TÜRKÇE- SOSYAL BİLGİLER

Detaylı

TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI

TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI 2017 MAYIS/ 1. HAFTA KONU 01.05.2017 02.05.2017 03.05.2017 04.05.2017 05.05.2017 RESMİ TATİL SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI HALK LARI (ÖZKAN

Detaylı

Hazırlayan:Yüksel Öz 1

Hazırlayan:Yüksel Öz 1 Hazırlayan:Yüksel Öz 1 DÜNYA ve UZAY A.Gökyüzünde Gördüklerimiz B. Dünya mız C. Yeryüzü Hazırlayan:Yüksel Öz 2 DÜNYA ve UZAY Hazırlayan:Yüksel Öz 3 Gökyüzünde Gördüklerimiz Gökyüzü bazen bulutlu, bazen

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 17.11.2014-21.11.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

AYLIK BÜLTEN TEMA: HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, DÜNYA TASARRUF GÜNÜ, CUMHURİYET HAFTASI,DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ

AYLIK BÜLTEN TEMA: HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, DÜNYA TASARRUF GÜNÜ, CUMHURİYET HAFTASI,DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ AYLIK BÜLTEN TEMA: HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, DÜNYA TASARRUF GÜNÜ, CUMHURİYET HAFTASI,DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ 03.10.2016 04.10.2016 05.10.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ *Sabah sporu ile güne başlanır. *Dünya çocuk günü ile

Detaylı

ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ

ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ -Okul nedir? Okulumuzu tanıyoruz.okulumuzun bölümlerini tanıyoruz. -Okulda kimler çalışır ve ne iş yaparlar öğreniyoruz.

Detaylı

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları AKDAY 4.Sınıf İngilizce UNIT1 IN THE CLASSROOM UNIT2 CHILDREN'S DAY UNIT3 FREE TIME UNIT4 CARTOON CHARACTERS UNIT5 MY DAY UNIT6 DOING EXPERIMENTS UNIT7 JOBS UNIT8 MY CLOTHES AKDAY 4.Sınıf Matematik Dikey

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Serbest ve yönergeye uygun çizgi çalışmaları yaptık. 8 rakamı ile büyük ve küçük Ö harflerini boyadık ve yazdık. Altında-Arasında-Üstünde, Baş- Son kavramlarını

Detaylı

TEST. 7. Dişer ne zaman fırçalanmalıdır? A. Yemeklerden sonra B. Okuldan gelince C. Evden çıkmadan önce

TEST. 7. Dişer ne zaman fırçalanmalıdır? A. Yemeklerden sonra B. Okuldan gelince C. Evden çıkmadan önce ÖDEV- 3 ADI SOYADI:.. HAYAT BİLGİSİ Tırnaklar, el ve ayak parmaklarının ucunda bulunur. Tırnaklar sürekli uzar. Uzayan tırnakların arasına kir ve mikroplar girer. Bu yüzden belli aralıklarla tırnaklar

Detaylı