IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu İç Tüzüğü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu İç Tüzüğü"

Transkript

1 IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu İç Tüzüğü

2 2 IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu İç Tüzüğü 1.Kurumsal Bilgiler 1.1. İsim: Kuruluş, IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc., ye bağlı IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu adı ile anılır Statü: IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu hiyerarşik olarak aşağıdaki kurumlara bağlı statüde çalışmaktadır IEEE içi statü: IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu 8. bölge Türkiye Şubesi ne bağ-lıdır Üniversite içi statü: IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu ODTÜ Kültür İşleri Müdür-lüğü ne bağlıdır Amaçlar: 1. Üyelerinin mesleki ve sosyal açıdan gelişmelerini sağlamak, 2. Bilgiyi ve teknolojik gelişmeyi teşvik etmek, 3. Topluma teknolojinin faydasını anlatmak, farkındalığını arttırmak, 4. Teknoloji odaklı girişimciliği artırmak, 5. Üniversite sanayi işbirliğini güçlendirmek, 6. Mühendisliğin bilinirliğini artırmak, 7. Üyelerin ve kişisel gelişimini teşvik etmek, iş hayatında gerekli olan bilgi ve beceriler ile donatmaktır İletişim Bilgileri: Ofis: ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü A ANKARA TÜRKİYE Telefon: Fax: Ağ Sayfası: E-Posta: ieee@ieee.metu.edu.tr 1.5. Üyelik Kapsamı: 1. Toplulukta aktif ve gönüllü olarak çalışan, IEEE resmi üyesi olan veya ODTÜ Kültür İşleri Müdürlüğünde üye gözüken her öğrenci IEEE ODTÜ üyesidir.

3 3 IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu İç Tüzüğü 2. Aktif üye olunması, üyenin bir öğrenim yılı içinde topluluk çalışmalarında etkin olarak görev almasına ve Genel Kurullara katılmasına göre Yönetim Kurulu tarafından belirlenir ve akademik danışmanın onayı ile kesinleşir. 3. Seçme ve seçilme hakkına yalnızca aktif üyeler sahiptir. 4. Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu Üyeleri doğal olarak aktif üye sayılırlar. 5. Her üyenin topluluktan ayrılma hakkı saklıdır. Ayrılma dilekçesinin Yönetim Kuruluna ulaşmasıyla üyelik hakları düşer. Öğrenci yeniden üye olmak isterse topluluklara alınma koşullarını yerine getirmek zorundadır. 6. Yönetim Kurulu topluluğun amacına ters düşen davranışlar içinde bulunan ya da disiplin cezası alan üyeleri, gerekçe göstererek üyelikten çıkarabilir. Karar Yönetim Kurulunun oy çokluğu ile alınır; akademik danışman, Kültür İşleri Müdürlüğü ve Rektörlük onayı ile kesinleşir. 3.IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu Organigramı: IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu işlerini her biri kendi alanında uzmanlaşmış 7 temel komite aracılığı ile yürütür. Topluluk etkinliklerini projeler şeklinde düzenler. Her bir proje etkinliğine uygun uzmanlık isteyen idari işlerini, söz konusu komiteler aracılığı ile gerçekleştirir. IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu, IEEE misyonuna uygun olarak, teknik kol birimleri açabilir ve ilgili alanlarda faaliyet gösterebilir,aynı zamanda yapı ve misyonuna uygun diğer uluslararası öğrenci organizasyonları ile işbirliği yapabilir Yönetim Kurul (YK) 3.2.İdari Kurul (İK): Komiteler Teknik Kol Bölümleri Diğer Öğrenci Organizasyonları İle İşbirliği Alt Birimi Proje Grupları 3.3. Genel Kurul 3.4. Danışma Kurulu 3.5. Denetleme Kurulu 3.6. Akademik Danışman 3.1. Yönetim Kurulu Yönetim Kurulunun Üyelerinin Görev ve Sorumlulukları: 1. Yönetim Kurulu 5 asil 5 yedek üyeden oluşmaktadır.asil üyeler sırasıyla Yönetim Kurulu Başkanı, İç İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter ve Finansal Direktör den oluşur. 2. Bütün yönetim kurulu üyelerinin uluslararası IEEE üyeliklerinin görev süresi boyunca aktif olarak devam etmek zorundadır. 3. YK, seçimler ve atamalar bölümündeki 4. Maddeye uygun olarak seçilir. 4. YK nin görev süresi 1 akademik yıldır.

4 4 IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu İç Tüzüğü 5. YK, IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu nun bu tüzüğe uygun olarak yönetilmesinden,yıllık planda belirtilen etkinliklerden ve harcamalardan sorumludur. 6. YK on beş günde en az 1 kere toplanır. 7. YK, IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu nun tüm işlerinden ODTÜ Kültür İşleri Müdürlüğü ne karşı sorumludur. 8. Kol içerisinde yürütülen tüm çalışmaların denetlenmesinden sorumludur. 9. Topluluğun tüm harcamalarını Kültür İşleri Müdürlüğü'nün takibine sunmakla yükümlüdür. 10. İK toplantılarında YK nin temsil edilmesi zorunludur. Başkan ın katılamadığı İK toplantılarına İç İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı vekalet eder. İç İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı nın da katılamadığı durumda Başkan ın YK üyelerinden birini vekaleten ataması gerekir. 11. İdari Kurul üyelerini belirlemek için YK nin seçim düzenleme, atama yapma ve bu görevden alma yetkisi vardır. 12. Yönetim Kurulu bir yıl boyunca yapılan bütün YK ve İK toplantılarının raporlarını karar defterine tarihleriyle geçirmekle istendiğinde Denetleme Kurulu na sunmakla yükümlüdür. 13. Resmi sosyal medya hesaplarının bütün bilgileri YK üyelerinden bulunmak zorundadır. Yönetim Kurulu Üyeliğinin Sonlandırılma Şartları: 1. Mazeret bildirmeden 2 Yönetim Kurulu toplantısına katılmaması durumunda üyeliği düşürülür. 2. Yönetim Kurulu, IEEE ODTÜ YK Başkanı`nın aşağıda sayılan görevlerini yerine getirmediği düşünüyorsa diğer YK üyelerinin oybirliği ve imzasıyla hazırlanmış bir uyarı yazısı ile bir hafta arayla 2 kez uyarıda bulunulur.eğer YK üyelerinin bu konudaki görüşü 2 haftanın sonunda değişmezse, YK başkanının durumu, YK üyeleri tarafından İK üyelerine bildirilir. İK toplantısında idari kurulun oyları ile verilecek karar doğrultusunda gerek görülürse akademik danışmana bir dilekçe vasıtasıyla başvurulur. Eğer görevini yerine getirmeyen başkan haricinde bir YK üyesi ise, diğer YK üyelerinin oybirliği ve imzasıyla hazırlanmış bir uyarı yazısı ile bir hafta arayla 2 kez uyarıda bulunulur. Bu sürecin sonunda eğer YK üyelerinin bu konudaki görüşleri değişmezse YK üyesinin görevine son verilir. 3. YK üyeleri görevinden istifa etmek istediği takdirde Yönetim Kurulu na gerekçeleriyle birlikte istifa dilekçesi yazmak durumundadır. Bu konudaki karar dilekçe verildikten sonraki ilk YK toplantısında görüşülür. 4. Yönetim Kurulu üyelerinden herhangi birinin uluslararası IEEE üyeliği görev süresi içerisinde aktif olmaz ise, diğer YK üyeleri tarafından durum yazılı olarak ilgili YK üyesine bildirilir. Bu bildiriden 2 hafta sonra durum değişmez ise diğer YK üyelerinin de onayıyla YK üyesinin görevine son verilir Başkan: 1. YK Başkanı, YK dan aldığı yetki ile resmi makamlar katında ve dış ilişkilerde IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu nu temsil eder. 2. Topluluğun tüm işlerinden gerek topluluk üyelerine gerekse dış makamlara karşı öncelikli olarak sorumludur.

5 5 IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu İç Tüzüğü 3. YK ve İK toplantılarına başkanlık eder. 4. YK içerisinde görev dağılımını belirleme yetkisi vardır. 5. Başkan YK ve İK üzerinde olağanüstü toplantı çağrısı yetkisine sahiptir. 6. Başkan, ilk YK toplantısında uygun gördüğü bir yönetim kurulu üyesini IEEE ODTÜ'nün resmi web sitesi olan ieee.metu.edu.tr'nin içerik yöneticisi olarak atar. Atanan bu üye sitenin güncel olarak takip edilmesi ve gerekli duyuruların bu site üzerinden yapılması ile yükümlüdür. 7. Başkan ilk YK toplantısında uygun gördüğü bir yönetim kurulu üyesini IEEE ODTÜ nün Sistem Yöneticisi olarak atar. Atanan bu üye sistem komitesinin sorumlu olduğu bütün maddelerden sorumludur İç İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı : 1. İlk Yönetim Kurulu toplantısında belirlenen görevlerle yükümlüdür. 2. Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ile birlikte topluluğun zaman ve işgücü planlamasından sorumludur. Bu görev için kısa ve uzun vade etkinlik planları hazırlar. Bu planları hazırlarken topluluğun bütçesini göz önünde bulundurarak Finansal Direktör ile birlikte çalışır. 3. Başkan'ın fiili yada manevi yokluğunda Başkan'ın görev ve sorumluluklarını üstlenir. 4. Topluluğun tüm yönetimsel işleyişinin geliştirme önerilerini hazırlar ve tüm bunları rapor halinde YK ya sunar. 5. İK nın yıl içindeki performanslarını denetler, gelişimleri için önerilerde bulunur ve tüm bunları gerekli zamanlarda YK ya yazılı olarak rapor etmekle yükümlüdür Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı: 1. Topluluğun ulusal ve uluslararası platformda en iyi şekilde temsil edilmesi için gerekli çalışmaları yapar Yönetim Kurulu na sunar ve uygulanmasını takip eder. 2. Topluluğun tüm yönetimsel işleyişinin geliştirme önerilerini hazırlar ve tüm bunları rapor halinde YK ya sunar. 3. Başkanın fiili yada manevi yokluğunda İç İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı nın bulunmadığı durumda görev ve sorumluluklarını üstlenir. 4. Ulusal veya uluslararası resmi veya gayriresmi kurumlarla birlikte yürütülen projelerin koordinasyonundan sorumludur. 5. IEEE ODTÜ nün katıldığı fuar ve organizasyonlarla ilgili bağlantıları kurmak, bu etkinliklerde stant ve tanıtıcı faaliyetleri yürütmek, ilgili komite ve birimlerle birlikte çalışma süreçlerinin takibinden sorumludur Genel Sekreter: 1. IEEE bünyesindeki her türlü programları, oluşumları, etkinlikleri, fon, burs, yarışma ve ödülleri takip etmek, bunlardan üyelerinde haberdar olmasını sağlamakla sorumludur. 2. IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu nun IEEE ye ve ODTÜ Kültür İşleri Müdürlüğü ne, ve ODTÜ Rektörlük üne dokümantasyonun sağlanması ve bu birimlerle arasındaki ilişkilerin

6 6 IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu İç Tüzüğü sürekliliğinin takip edilmesi ile sağlamlaştırılmasından direk olarak sorumludur. 3. Toplantı gündem ve tutanaklarını, yıllık planı, yıllık raporu ve her türlü yazışmaların yazılmasından ve Kültür İşleri Müdürlüğü nün denetimine sunulmasından sorumludur. 4. YK ve genel kurul toplantılarının tarihlerinin belirlenmesinden ve duyurulmasından sorumludur Finansal Direktör: 1. Topluluğun tüm mali hesaplarından doğrudan sorumludur. 2. Muhasebe defteri tutarak her zaman gelir-gider ve bakiye hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Her yıl IEEE Türkiye Şubesi ile birlikte ODTÜ Kültür İşleri Müdürlüğü ne, ODTÜ Geliştirme Vakfı na ve YK ya ve Denetleme Kuruluna düzenli olarak mali rapor sunmaktan sorumludur. 3. Topluluğun alacaklarının toplanmasında ve ödemelerinin yapılmasında ilgili IEEE ODTÜ YK ile birlikte sorumludur. 4. Topluluğun yıllık bütçesinin hazırlanmasında YK ile birlikte sorumludur İdari Kurul İdari Kurul; Komite Başkanları, Proje Grubu Koordinatörleri ve Teknik Kol Başkanları ndan oluşur. 1. Aksine bir karar olmadığı sürece İK her hafta Pazartesi günü toplanır. 2. Tüm YK üyeleri mazeretli durumlar dışında tüm İK toplantılarına katılır. 3. Toplantıya katılamayacak, geç katılacak veya erken ayrılacak olan üye idari kurul ileti listesi aracılığıyla toplantıdan en az bir gün önce mazeretini İK ya bildirir. 4. İK toplantısı en az bir YK üyesi ile toplanır. 5. Mazeret bildirmeden veya İK tarafından geçersiz bulunan bir mazeretle iki kez üst üste veya görev süresi boyunca toplamda 2 kez devamsızlık yapan İK üyesinin durumu YK tarafından değerlendirilir. 6. İK toplantılarında tüm komite, teknik kol başkanları ile proje grubu koordinatörleri yaptıkları faaliyetlerle ilgili haftalık rapor sunarlar. İK toplantılarının gündemi her hafta İK tarafından belirlenir. 7. YK gerekli gördüğü her konuda İK kararına başvurabilir. 8. İK toplantılarında alınan kararlar sekreter tarafından Karar Defteri ne yazılır. 9. Odanın anahtarları sadece İK üyelerinde ve Denetleme Kurulu üyelerinde bulunur. Oda anahtarına sahip olan herkes odanın güvenliği ve temizliğinden eşit miktarda sorumludur. 10. İK üyesinin istifa etmek istemesi durumunda, gerekçelerini bir dilekçe ile yazılı olarak YK ya bildirmesi zorunludur Dilekçenin verilmesinden sonraki ilk YK toplantısında durum görüşülür ve alınan karar uygulanır. 11. Bütün idari kurul üyelerinin görev süresi boyunca IEEE uluslararası üyeliğinin olması zorunludur Komiteler: Komitelerin görevleri:

7 7 IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu İç Tüzüğü 1. IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu nun ihtiyaç duyduğu temel işlevleri üstlenen özelleşmiş birimlere Komite adı verilir. 2. Komiteler bir başkan(lar) ve bu komitede çalışmak isteyen IEEE ODTÜ üyelerinden oluşur. Komiteler ihtiyaçları doğrultusunda YK nın onayı ile kendi bünyelerinde bir yapılanmaya gidebilirler. 3. Komiteler topluluğun ihtiyaçları doğrultusunda kendi üstlerine düşen görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler. 4. Görevin sorumluluğu işi alan üyeye aittir. Görevin yapılmaması durumunda üyenin bağlı olduğu komitenin başkan(lar)ı YK ya karşı sorumludur. 5. Komiteler çalışmalarını ODTÜ Kültür İşleri Müdürlüğü Topluluklar Yönetmeliği çerçevesinde yürütür Sponsorluk ve Kurumsal İlişkiler Komitesi: 1. Bu komite 1 başkan ve 1 başkan yardımcısı olmak üzere 2 İK tarafından yürütülür. 2. Topluluğun her türlü etkinliğinde ihtiyaç duyulan bütün sponsorlukların sağlanmasından sorumludur. 3. Çalışmalar sonucunda elde edilen bağlantıların (kuruluş, isim, bağlantı amacı, adres, vb..) sürekliliğinin sağlanması için gerekli dokümantasyonun yapılmasından sorumludur. 4. Şirketlerle olan ilişkilerin düzenlenmesinden, sözleşme süreçlerinin yönetilmesinden, ilgili sponsorluk evraklarının hazırlanmasından ilgili YK üyesi ile birlikte sorumludur Basın ve Halkla İlişkiler Komitesi: 1. Bu komite 1 başkan tarafından yürütülür. 2. Topluluğun basınla ilişkilerinin kurulması ve her türlü etkinliğinin basın yoluyla duyurulmasını sağlar. 3. Basın kuruluşları ile kurulan bağlantıların sürekliliğinin sağlanması için gerekli dokümantasyonu yapar. 4. IEEE üyeliğinin getireceği faydaların öğrencilere aktarılarak üye sayısını arttırıcı etkinliklerin (üyelik kampanyası, genel üye toplantıları, vb) yapılmasından sorumludur. 5. Kol üyelerinin oluşabilecek üyelik sorunlarının giderilmesinden sorumludur. 6. Tanıtım ve Pazarlama Komitesi ile birlikte IEEE ODTÜ nün düzenlemiş olduğu, etkinlik, seminer ve toplantıların kampus içerisindeki duyuru çalışmalarından sorumludur. 7. Planlanan toplantı ve etkinlikler için idari birimlerden izin alınması ve dilekçe takibi ve IEEE ODTÜ üyeleri ile ilgili bütün izinlerden Basın ve Halkla İlişkiler Komitesi nin ve ilgili YK üyesinin sorumluluğundadır Tanıtım ve Pazarlama Komitesi: 1. Bu komite 1 başkan tarafından yürütülür. 2. Tanıtım için kullanılacak her türlü görsel materyal, video, tanıtıcı doküman, ilân tahtası ve benzeri araçların kullanımı, ortaya çıkacak yeni fikirler için stratejik planlamanın oluşturul-

8 8 IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu İç Tüzüğü masından ve yürütülmesinden Yayın ve Tasarım Komitesi ile sorumludur. 3. IEEE ODTÜ nün sosyal medya hesaplarının yönetilmesinden YK üyeleri ile birlikte sorumludur Sosyal Etkinlikler Komitesi: 1. Topluluk üyelerinin iletişimini ve verimli çalışmasını artırmak amacıyla sosyal etkinliklerin, (sinema, tiyatro, spor etkinlikleri, vb) organizasyonunun yapılmasından sorumludur. 2. Yıl içerisinde yapılacak olan şehir dışı etkinliklerin organizasyonundan YK üyeleri ile sorumludur Yayın ve Tasarım Komitesi: 1. Kol adına yayımlanan materyallerin (dergi, broşür, afiş, vb) hazırlanmasından ilgili YK üyesi ile sorumludur Sistem Komitesi: 1. Toplulukta önceki sistem yöneticisinin önerip yönetim kurulunun atadığı 1 ve yönetim kurulu üyesi 1 sistem yöneticisi olmak üzere toplam 2 sistem yöneticisi vardır. 2. Bu komite yönetim kurulunun atadığı sistem yöneticisi tarafından yönetilir. 3. Topluluğun mail akışının sağlanmasından, web sitelerinin sunucuda barındırılmasından, tüm sunucu(ların) bakımlarından, sunucu(ların) güvenliğinden ve şu an burada öngörülmeyen tüm altyapısal işlerinden sorumludur Kişisel Gelişim ve Eğitim Komitesi: 1. Bu komite bir başkan tarafından yönetilir. 2. IEEE ODTÜ üyelerinin teknik ve sosyal gelişime katkı sağlamak için eğitimler düzenlemekle sorumludur. 3. Düzenlenecek eğitimlerin içeriğinin hazırlanmasında ilgili alt birim başkanı/koordinatörü ile birlikte sorumludur. 4. Dönem içinde düzenlenecek olan Motivasyon ve Simülasyon Haftasonu etkinliklerinin düzenlenmesinden sorumludur Teknik Kol Birimleri 1. Teknik kol birimleri, IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu bünyesinde kurulmuş, IEEE tarafından belirlenmiş teknik konularda çalışan gruplardır. Teknik kol birimleri üzerinde çalıştığı teknik konulara göre uluslararası IEEE tarafından belirlenen isimlerle isimlendirilirler. 2. Teknik kol birimleri bir başkan ve kol bölümünde çalışmak isteyen IEEE üyelerinden oluşur.

9 9 IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu İç Tüzüğü Kol birimleri ihtiyaçları doğrultusunda kendi bünyelerinde bir yapılanmaya YK onayı ile gidebilirler. 3. Teknik Alt Birimlerin sayısı ve içeriği YK tarafından belirlenir Diğer Öğrenci Organizasyonları İle İşbirliği Alt birimi: 1. IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu misyonu ve vizyonu çerçevesinde, ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteren öğrenci organizasyonları ile ortak çalışmalar yürütebilir ve bu amaca yönelik alt birim kurabilir Proje Grupları : 1. Proje grupları, komitelerin gerçekleştirdikleri temel işlevler dışında ayrı bir etkinliği gerçekleştirmek üzere oluşturulmuş gruplardır. 2. Kendi içerisinde ayrı bir organizasyona ihtiyaç duyabilecek büyüklükte etkinlikler YK tarafından proje olarak tanımlanır. 3. Proje gruplarını, proje koordinatörleri yönetir. Koordinatörler YK tarafından atanır. 4. Projelerin sürekliliğine YK karar verir. 5. Proje gruplarının çalışma süreleri 1 akademik yıldır. 6. Proje grupları çalışma süreçlerinde gerekli görürlerse, yapı dahilindeki komiteleri kullanır. 7. Proje çalışmalarında, görev alan üye, görevini yerine getirmekle sorumludur. İşin yapılmaması durumunda üyenin bağlı olduğu proje grubunun koordinatörü İK`ya karşı sorumludur. 8. Proje Gruplarının içeriği ve sayısı YK tarafından belirlenir. 3.3.Genel Kurul 1. Topluluğun en yetkili karar organıdır. 2. Topluluğun kayıtlı üyelerinden oluşur. 3. Bir öğrenim yılında en az iki kez, Genel Kurula katılma hakkı bulunan üyelerin yarısından bir fazlasının katılımı ile toplanır. İlk toplantıda yeter sayı sağlanmazsa ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz. 4. Yönetim Kurulunun ve Denetim Kurulunun önerileri ya da üye çoğunluğunun (%51) yazılı isteğiyle olağanüstü toplanır. 5. Yönetim Kurulu olağan ve olağanüstü toplantıları bir hafta önceden duyurur. 6. Topluluğun tüzük ve yönetmeliğini onaylar, değişiklik önerilerini görüşüp karara bağlar. 7. Akademik danışman gerek görürse Genel Kurulda gözlemci olarak bulunabilir. 8. Öğrenim yılı başında etkinlik raporlarını onaylar, öğrenim yılı sonunda ise topluluğun Dönem Sonu Raporunu, Gelir-Gider Çizelgesini ve Denetleme Kurulunun Raporlarını inceler ve karara bağlar Danışma Kurulu: 1. Geçmiş üyelerin deneyimlerinden yararlanmak üzere kurulmuş, tüm IEEE üyelerinin, IEEE ODTÜ ile ilgili konularda danışabileceği bir ileti listesine sahiptir. ( dk@ieee.metu.edu.tr ). 2. Danışma Kurulu,her dönem düzenlenen etkinliklerle bir araya gelerek tecrübe aktarımında

10 10 IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu İç Tüzüğü bulunurlar. 3. Danışma Kurulu üyeleri, YK üyeleri veya İK üyelerinin talepleri doğrultusunda gerekli toplantı ve bilgi aktarımı süreçlerinden sorumludur Denetleme Kurulu 1. Denetleme Kurulu, görev süresini bitirmiş önceki dönemlerde Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış 3 asil üye ve önceki dönemlerde İdari Kurul üyeliği yapmış 3 yedek üyeden oluşur. 2. Bir önceki dönemin YK başkanı otomatik olarak Denetleme Kurulu asil üyesi olur. 3. Topluluğun bütçe ve hesap işlemleri ile ilgili defter ve belgeleri her öğrenim dönemi sonunda inceler, sonuç ve önerilerini Yönetim Kurulu na bir raporla bildirir. 4. Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen bir sonraki öğrenim dönemine ilişkin programının ve bütçesinin görüşüleceği toplantıda hazır bulunarak önerilerini bildirir. 5. Denetleme Kurulu üyeleri topluluk odasının anahtarını bulundurma hakkına sahiptir Akademik Danışman: 1. Akademik danışman üniversitenin tam zamanlı öğretim görevlileri arasından kendisinin de onayı alınarak IEEE ODTÜ YK sında belirlenerek ODTÜ Rektörlük Makamı na sunulur. 2. IEEE Yönetmeliği çerçevesinde her akademik danışman 2 yıl görev yapar. Danışmanın onayı ile görev süresi uzatılabilir. 3. Akademik danışman IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu nun talep etmesi durumunda yürütülen çalışmalara idari anlamda destek verir, yönlendirme yapar. 4. İdari Kurul ve Yönetim Kurulu nun Üyelerinin Belirlenmesi: 1. Aşağıda belirtilen olağan seçim süreçleri dışında YK üyelerinin %60ının görevinden ayrılması veya İK üyelerinin %60ının görevinden ayrılması durumunda seçim süreci YK tarafından erken bir tarihte uygulanabilir. 2. Bu yetersizlik dışında YK nın gerekli görmesi durumunda seçim sürecinin erkene alınması İK üyeleri tarafından oylanarak karara bağlanır Seçim Süreci: 1. Yönetim Kurulu üyeleri, teknik kol birimleri başkanları, bir önceki dönemki YK Başkanı dışındaki Denetleme Kurulu aşağıda belirtilen seçim süreciyle göreve gelirler. 2. Yönetim Kurulu na aday olabilmek için en az bir yıl İdari Kurul üyesi olmak gerekmektedir. 3. Seçim sürecinin başlaması için YK tarafından 3 Danışma Kurulu üyesi ve YK Başkanı ndan oluşan bir Seçim Kurulu oluşturulur. 4. Seçim Kurulu üyeleri seçimde aday olamaz. 5. Seçim Kurulu, seçim takvimini çıkarmakla yükümlüdür. 6. Seçim Kurulu seçmen listelerinin toplanmasından sorumludur. 7. Seçmen Listesi tüm üyelere duyurulur ve problem yaşayan üyeler için 1 günlük itiraz hakkı tanınır. 8. Seçim kazanma şartlarını belirleme hakkı Seçim Kurulu nda saklıdır. 9. Seçmen Listesinin son hali duyurulduktan sonra gelecek yıl aktif olarak çalışacak alt birimlerin tanıtılması, seçim süreci hakkında bilgi verilmesi, seçimde açılacak olan

11 11 IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu İç Tüzüğü pozisyonların tanıtılması ve seçim kazanma şartları hakkında bilgi verilmesi için bir Genel Kurul Toplantısı düzenlenir. 10. Genel Kurul Toplantısı na yazılı ya da dijital olarak(seçim Kurulu na mail yoluyla) mazeret bildirmeden katılmayan IEEE ODTÜ üyeleri seçilme hakkını kaybeder. 11. Seçmenler ve adayların bulunduğu seçmen listesi, ODTÜ Kültür İşleri Müdürlüğü ne kayıtlı IEEE ODTÜ üyelerinden oluşmak zorundadır. 12. Adaylık süreci Seçim Kurulu nun belirlediği tarihler arasında devam eder.aday olmak isteyen IEEE ODTÜ üyeleri motivasyon mektuplarıyla birlikte ilgili oldukları pozisyona başvurularını ye mail yoluyla gönderirler. 13. Seçim sunumlarından 1 gün öncesine kadar Genel Kurul da detayları anlatılan seçim yasakları Seçim Kurulu tarafından uygulanır. 14. Seçim Sunumları nın yapılacağı günden 24 saat önce adayların motivasyon mektupları topluluk sitesi (ieee.metu.edu.tr) üzerinden duyurulur. 15. Seçim Yasakları seçim süreci dahilinde ihlal edildiği Seçim Kurulu tarafında onanırsa ilgili aday ile ilgili yaptırımlar Seçim Kurulu nun kararı dahilinde belirlenir. 16. Oylama ile seçim sunumları arasında en fazla 24 saat bulunmalıdır. 17. Seçmen listesinde bulunan bütün IEEE ODTÜ üyeleri seçim sunumlarına katılmak zorundadır. 18. Seçim Sunumları na katılmayan üyeler seçme ve seçilme hakkını kaybederler. 19. Aday olan bütün topluluk üyeleri seçim sunumu yapmak zorundadır. 20. Sunum süreleri Seçim Kurulu tarafından belirlenen zaman planlaması çerçevesinde gerçekleşir. 21. Seçimler kapalı oy usülü ile IEEE ODTÜ Topluluk Odası nda bir gün boyunca mesai saatleri içerisinde yapılır.oylar Seçim Kurulu tarafından yalnızca adaylar önünde açık sayım usülü ile sayılır. 22. Seçim sonuçlarına Seçim Kurulu tarafından belirlenecek süre zarfında adaylar itirazda bulunabilirler. 23. Oy pusulasında aday olanların dışında Aday(lar)ı uygun bulmuyorum seçeneği bulunması zorunludur. 24. İtiraz süresinden hemen sonra kesinleşen seçim sonuçları Seçim Kurulu tarafından yazılı olarak topluluk odasında ve ieee.metu.edu.tr üzerinden dijital olarak duyurulur. 25. Seçimde kullanılan oy pusulaları ve seçim sonuçları 2 yıl süreyle YK tarafından muhafaza edilir. 26. Seçim Kurulu seçimler gerçekleştikten sonra bir hafta içerisinde yeni YK yı Kültür İşlerine bildirmek zorundadır. 27. Yönetim Kurulu yedek üyeleri yeni seçilen YK tarafından ilk Yönetim Kurulu toplantısında atanır. 28. Denetleme Kurulu yedek üyeleri yeni seçilen Denetmele Kurulu tarafından ilk Denetleme Kurulu toplantısında atanır Komite Başkanları ve Proje Grubu Koordinatörlerinin Atanması: 1. Seçim süreci bittikten sonra göreve gelen YK üyeleri tarafından atama takvimi belir-lenir. 2. Açılacak proje grupları koordinatörlükleri ve halihazırda bulunan komite başkanlıkları ieee.metu.edu.tr üzerinden ve yazılı olarak topluluk odasında duyurulur. 3. Adayların YK nın belirlediği adaylık formunu doldurmaları ve belirlenen tarihlerde YK ya iletmesi gerekmektedir. 4. Adaylık sürecinin sonunda YK nın belirlenen tarihte mülakat yoluyla son değerlendirmeler yapılır. 5. Sonuçlar en geç 24 saat sonra YK tarafından ieee.metu.edu.tr üzerinden ve topluluk odasında yazılı olarak duyurulur.

12 12 IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu İç Tüzüğü 6. Sonuçlarla ilgili bütün haklar YK da saklıdır Sistem Yöneticiliğinin Atanması: 1. Yılın herhangi bir zamanında görevini bırakmak isteyen sistem yöneticisi kendisinin yerine geçebilecek adayları yönetim kuruluna sunar. 2. Yönetim kurulu sistem yöneticisiyle yapacağı bir toplantı ile yeni sistem yöneticisini belirler. 5.Tüzüğün Değiştirilmesi ve Geçerlilik Şartları: 1. Yangın, sel, grev, lokavt, salgın hastalık, terör, ülke genelini etkileyen ekonomik kriz, kaza, savaş, iç savaş genel olarak kullanılan ulaşım araçlarında veya bunların yerini alacak uygun ikamelerde açık olması veya tarafların kontrolü dışında olan ve tüzük konusu IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu nun işlerini gerçekleştirilmesini engelleyen diğer herhangi bir nedenin ortaya çıkması halinde söz konusu nedenler ortadan kalkıncaya kadar IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu İç Tüzüğü askıda kalacaktır. Böyle bir olaya maruz kalan YK gereken önlemleri almak durumundadır. Mücbir sebep ortaya çıkmasından sonra altmış günden daha uzun bir süre geçmesine rağmen imkânsızlık hali ortadan kalkmamışsa YK tüzüğün iptal edilmesinde veya bir kısmının değiştirilmesinde karar kılabilir. 2. Tüzükte değişiklik yapma hakkı yalnızca Genel Kurul da saklıdır. 3. Genel Kurulda tüzükle ilgili bir madde değişikliğinin tartışılabilmesi için Yönetim Kurulu üyelerinden birinin veya toplantıya katılan aktif üyelerin %25 inin önerisi gerekmektedir. 4. Değiştirilen maddenin onaylaması için genel kurula katılan salt çoğunluğun(%67) onayı gerekmektedir.

IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu İç Tüzüğü

IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu İç Tüzüğü IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu İç Tüzüğü 1.Kurumsal Bilgiler 1.1. İsim: Kuruluş, IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc.,www.ieee.org) ye bağlı IEEE ODTÜ Öğrenci Topluluğu adı ile anılır.

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Fotoğrafçılık Kulübü ismi ile anılır.

Detaylı

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU TÜZÜK 1. Kuruluş: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara yerleşkesinde, Kültür İşleri Müdürlüğünün denetiminde çalışmak üzere

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ 1. KURULUŞ GEREKÇESİ Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Bilim-Kültür-Sanat Kulübü ismi ile anılır. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi

Detaylı

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesinin bağlı birimlerinde

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi GENEL İLKELER Madde 1 - Yaşar Üniversitesi Öğrencilerinin Atatürk İlkeleri doğrultusunda toplumsal ve kültürel gelişmelerine

Detaylı

ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi

ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amaçları aşağıda belirtilmiştir. a) Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu Yönergenin amacı; Bingöl Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Tunceli Üniversitesinde kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor

Detaylı

İstanbul Sağlık Yönetimi Öğrenci Platformu Tüzüğü

İstanbul Sağlık Yönetimi Öğrenci Platformu Tüzüğü İstanbul Sağlık Yönetimi Öğrenci Platformu Tüzüğü 1 - PLATFORMUN ADI VE MERKEZİ Madde 1- Platformun adı İstanbul Sağlık Yönetimi Öğrenci Platformu dur. Merkezi İstanbul dur. 2- PLATFORMUN AMACI VE ÇALIŞMA

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Öğrenci Konseyinin Seçimleri, Organları ve Çalışma Esasları

İKİNCİ BÖLÜM Öğrenci Konseyinin Seçimleri, Organları ve Çalışma Esasları GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (06/08/2009 tarih ve 14 Sayılı Senato kararıyla) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Gümüşhane Üniversitesinin

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Gazi Üniversitesi Sağlık

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİNÇLİ GENÇLER TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİNÇLİ GENÇLER TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİNÇLİ GENÇLER TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1-Bu topluluk, üniversitemiz öğrencilerinin sosyal ve kültürel anlamda bilinçlenmelerini sağlamayı, sosyal projeler üreterek

Detaylı

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi 1. AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK 1.1. Amaç Bu yönergenin amacı; Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğine uygun olarak TED Karadeniz Ereğli

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MADDE 1- T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Tiyatro Topluluğu Yüksek İhtisas Üniversitesi nin yönetmelikleri ve yasalar uyarınca Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR AMAÇ Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Resmi Gazete Tarihi: 20.09.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25942 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ KONSEYLERİ

Detaylı

T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ

T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ Madde 1: Amaç ve Kapsam Bu yönergenin amacı, Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal

Detaylı

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ Tanım Madde 1- Omü... Topluluğu 2547sayılı yüksek öğretim kanununun 47 nci maddesi esas alınarak hazırlanan Ondokuz Mayıs üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ Kuruluş ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge, 2547 Sayılı Kanunun 47. Maddesi ve Yüksek Öğretim Kurumları Mediko - Sosyal, Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Daire

Detaylı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ Genel ilkeler MADDE 1 (1) Artvin Çoruh Üniversitesi öğrencilerinin, Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda toplumsal ve kültürel gelişmelerine

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÇEVRE KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÇEVRE KULÜBÜ TÜZÜĞÜ T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÇEVRE KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1. Cumhuriyet Üniversitesi Çevre Kulübü, Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Toplulukları/Kulüpleri Yönergesine dayanarak

Detaylı

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/2017 11.00 18 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstinye Üniversitesinin ön lisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONELİN ÜNVAN TÜZÜĞÜ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONELİN ÜNVAN TÜZÜĞÜ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONELİN ÜNVAN TÜZÜĞÜ KUZEY KIBRIS EĞİTİM VAKFI VE DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KURULUŞ YASASI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu 18/1986 Sayılı Kuzey Kıbrıs

Detaylı

GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Adı ve Merkezi a) Topluluğun Adı : Gazetecilik Topluluğu b) Topluluğun Merkezi : Sakarya dır. Topluluğun Amacı, Çalışma Konuları ve Faaliyet Alanı Madde 1-Topluluğun

Detaylı

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ (Senato Tarihi: 21.12.2010; Senato Sayısı: 2010-08) AMAÇ, KAPSAM ve DAYANAK AMAÇ Madde 1 - Bu Yönerge, Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin eğitim, sağlık,

Detaylı

IEEE ODTÜ Kuzey Kıbrıs Öğrenci Topluluğu. (IEEE METU NCC) İç Tüzüğü

IEEE ODTÜ Kuzey Kıbrıs Öğrenci Topluluğu. (IEEE METU NCC) İç Tüzüğü IEEE ODTÜ Kuzey Kıbrıs Öğrenci Topluluğu (IEEE METU NCC) İç Tüzüğü İçindekiler İçindekiler 1. Kurumsal Kimlik 1 2. Üyelik 2 3. Topluluk Organizasyon Şeması 6 4. Genel Kurul 22 5. Seçimler 23 6. Parasal

Detaylı

Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I

Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I Bölüm 1.1. GİRİŞ 1.1.1. AD Danışma Kurulu nun adı, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Danışma Kurulu (İVU) Danışma Kurulu olacaktır. Danışma Kurulu, bundan sonra İVU Danışma

Detaylı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi Birinci Kısım Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönerge 'nin amacı; İstanbul Ticaret Üniversitesi nde kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM/STAJ/GRUP ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ VE GÖREVLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM/STAJ/GRUP ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ VE GÖREVLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM/STAJ/GRUP ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ VE GÖREVLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ (Senato Tarihi: 30.05.2014; Senato Sayısı: 2014/06) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM ve DAYANAK

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ (Senato Tarihi: 30.05.2014; Senato Sayısı: 2014/06) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM ve DAYANAK ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ (Senato Tarihi: 30.05.2014; Senato Sayısı: 2014/06) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM ve DAYANAK AMAÇ MADDE 1 Bu Yönerge, Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin eğitim,

Detaylı

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Fikri Mülkiyet Hakları Koruma Derneği

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MADDE 1- Yüksek İhtisas Üniversitesi Dans Topluluğu (YİD) Yüksek İhtisas Üniversitesi nin yönetmenlikleri ve yasalar

Detaylı

1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER

1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER TYF EĞİTİM KURULU TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- Bu Talimatın amacı, Eğitim Kurulunun oluşumu, işleyişi, görev ve yetkileri ile ilgili usûl ve esasları düzenlemektir. Kapsam Madde 2-

Detaylı

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı, Rektörlüğe bağlı

Detaylı

Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Birliği Yönergesi BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Birliği Yönergesi BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Birliği Yönergesi BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönerge nin amacı, Yeditepe Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ BÖLÜM I. TANIM VE AMAÇ Madde 1. Tanım Topluluğun adı Mustafa Kemal Üniversitesi. Topluluğu dur...topluluğu, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MAADE 1-Yüksek İhtisas Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Topluluğu (YİÜBES) Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi Kapsam: Madde 1-Bu Yönerge Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulunun amacını, görevlerini, oluşumunu, çalışma usul ve esaslarını, üyelerin görev

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Bölüm Akademik Kurul Toplantısı İşlemleri Bölüm Akademik Kurul Toplantısı Bölüm Başkanlığı tarafından Bölüm Akademik Kurul Toplantısının gündemi, tarih, saat ve yeri üst yazı ile tüm öğretim elemanlarına

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK:

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş Yönergesi

Detaylı

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç Madde 1 : (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kültür Üniversitesi önlisans, lisans ve

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ SANKO ÜNİVERSİTESİ..... ÖĞRENCİ KULÜBÜ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ Dayanak Madde 1-:. Kulübü SANKO Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Ana Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. Kulübün Adı Madde

Detaylı

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur.

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. KULÜP TÜZÜĞÜ EK - 3 Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. Kulüp Faaliyet Alanları MADDE 2 - (1) (2) (3) (4)

Detaylı

İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ YÖNERGESİ

İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ YÖNERGESİ İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (Değişik: Senato-18/10/2018-2018/15-3) (1) Bu yönerge İbn Haldun Üniversitesindeki öğrencilerin üniversitenin sağladığı geniş imkânları

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI Öğrenci topluluklarının kurulmasındaki amaç; öğrencilerin ders dışı sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri yapmasına, değerlendirmesine, tanıtım ve

Detaylı

ESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç. Öğrenci. Kapsam. Öğrenci. Dayanak. Tanımlar. öğrencilerin. her bir 1 / 14

ESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç. Öğrenci. Kapsam. Öğrenci. Dayanak. Tanımlar. öğrencilerin. her bir 1 / 14 BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı; İzmirr Yüksek Teknoloji T Enstitüsü Lisans ve Lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor s ve

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ COĞRFAYA KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ COĞRFAYA KULÜBÜ TÜZÜĞÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ COĞRFAYA KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosu nun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş Yönergesi

Detaylı

Yardımcılarını, Kurulunu, Yönetim Kurulunu, Komisyonunu, Komisyonu Başkanını,

Yardımcılarını, Kurulunu, Yönetim Kurulunu, Komisyonunu, Komisyonu Başkanını, ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KURULU YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulunun yapılanmasını, işleyişini, görev

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLER YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,Tanımlar ve Genel Esaslar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLER YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,Tanımlar ve Genel Esaslar BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç MADDE 1- Bu yönerge, Bartın Üniversitesi öğrencilerinin eğitim-öğretim dışında kalan zamanlarını

Detaylı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü ana tüzüğü aşağıdaki maddelerden oluşur; 1. Tanım 2. Kulübün amaç ve faaliyetleri 3. Üyelik

Detaylı

T. C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T. C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T. C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu Yönergenin amacı, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ 1. İsim İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK KULÜBÜ - İTÜHAVK 2. Amaç Kulübün amacı İTÜ bünyesinde yamaç paraşütü sporu

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ Amaç ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve kapsam Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 47 nci maddesi uyarınca

Detaylı

SENATO NUN ÇALIŞMA VE KARAR ALMA ESASLARI TÜZÜĞÜ

SENATO NUN ÇALIŞMA VE KARAR ALMA ESASLARI TÜZÜĞÜ SENATO NUN ÇALIŞMA VE KARAR ALMA ESASLARI TÜZÜĞÜ (18.10.2010-R.G. 177- EK III-A.E. 638 Sayılı Tüzük) KUZEY KIBRIS EĞİTİM VAKFI VE DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KURULUŞ YASASI (18/1986, 39/1992, 58/1992, 37/1997

Detaylı

Karakutu Derneği Tüzüğü

Karakutu Derneği Tüzüğü Karakutu Derneği Tüzüğü Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 Derneğin adı "Karakutu Derneği" olarak belirlenmiştir. Derneğin merkezi İstanbul'dadır ve şubesi açılmayacaktır. Derneğin Amacı ve Faaliyet Alanı

Detaylı

KARABÜK ROBOT TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ 1- ADI:

KARABÜK ROBOT TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ 1- ADI: KARABÜK ROBOT TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ 1- ADI: Topluluğun adı Karabük Üniversitesi Robot Topluluğu dur. 2- KURULUŞU: Karabük Üniversitesi Robot Topluluğu, Karabük Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yönergesi uyarınca,

Detaylı

DÖNEMİ BİLKENT IEEE ÖĞRENCİ KOLU İDARİ VE KURUMSAL YAPILANMASI

DÖNEMİ BİLKENT IEEE ÖĞRENCİ KOLU İDARİ VE KURUMSAL YAPILANMASI 2015-2016 DÖNEMİ BİLKENT IEEE ÖĞRENCİ KOLU İDARİ VE KURUMSAL YAPILANMASI YK: Yönetim Kurulu IK: İdari Kurul Yönetim Kurulu Görev Tanımları Yönetim Kurulu Yapısı Yönetim Kurulu Başkanı Başkan Yardımcısı

Detaylı

BİLECİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİLECİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİLECİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge ile Bilecik Üniversitesinde kayıtlı bulunan önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin

Detaylı

Atatürk Öğretmen Akademisi Öğrenci Konseyi Oluşumu Yönetmeliği

Atatürk Öğretmen Akademisi Öğrenci Konseyi Oluşumu Yönetmeliği 1 Atatürk Öğretmen Akademisi Öğrenci Konseyi Oluşumu Yönetmeliği Amaç Kapsam Tanımlar Madde 1. Bu Yönetmeliğin amacı Atatürk Öğretmen Akademisi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

Đstanbul Bilgi Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi

Đstanbul Bilgi Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi Đstanbul Bilgi Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi Kabul eden makam, tarih ve sayı : Akademik Kurul 28.01.2014, 06 (01) / Mütevelli Heyet 30.01.2014 (1059) Ek ve değişiklikler : --- Ek ve değişiklik

Detaylı

TMMOB ĠNġAAT MÜHENDĠSLERĠ ODASI Genel Sekreterlik YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

TMMOB ĠNġAAT MÜHENDĠSLERĠ ODASI Genel Sekreterlik YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM TMMOB ĠNġAAT MÜHENDĠSLERĠ ODASI Genel Sekreterlik YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Madde 1- (01 Ekim 2011 tarih ve 1250 nolu Yönetim Kurulu kararı ile değişen şekli.) Bu yönetmeliğin amacı, Oda Genel Sekreteri

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Topluluklarının Kurulması ve Çalışmalarının Düzenlenmesine İlişkin Yönerge

BATMAN ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Topluluklarının Kurulması ve Çalışmalarının Düzenlenmesine İlişkin Yönerge BATMAN ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Topluluklarının Kurulması ve Çalışmalarının Düzenlenmesine İlişkin Yönerge Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, BATMAN ÜNİVERSİTESİ öğrencilerinin toplumsal ve kültürel gelişmelerine

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ( Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı)

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ( Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) .././20... YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ( Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösterecek olan Yıldırım Beyazıt

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler

ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE Amaç BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1 Bu yönerge, Üniversitenin misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MADDE 1- DAYANAK Topluluğu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Toplulukları Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. MADDE 2- TOPLULUĞUN

Detaylı

DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME 691 DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Kanun Hükmünde Kar.nin Tarihi : 19/6/1994, No : 540 Yetki Kanununun Tarihi : 16/6/1994, No : 4004 Yayımlandığı R.G.Tarihi

Detaylı

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2006/08/20060813-2.htm

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2006/08/20060813-2.htm Sayfa 1 / 6 13 Ağustos 2006 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 26258 İstanbul Bilim Üniversitesinden: YÖNETMELİK İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

MADDE 1 Bu Yönerge 2547 sayılı Kanunun değişik 7/d 2 maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 1 Bu Yönerge 2547 sayılı Kanunun değişik 7/d 2 maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Dayanak MADDE 1 Bu Yönerge 2547 sayılı Kanunun değişik 7/d 2 maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar MADDE 2 Yönergede Dış İlişkiler Ofisi için Ofis, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü için Koordinatör,

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesinde

Detaylı

MÜDÜR T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

MÜDÜR T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu MÜDÜR Müdür Görevin Bağlı Bulunduğu Genel Sekreter Yardımcısı - Genel Sekreter - Rektör Yardımcısı - Rektör Yrd. Doç. Dr. Namık BİLİCİ 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu nda verilen görevleri yapmak. Yüksekokul

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Spor, Kültür ve Sanat Birliği Birim Yönergesi ( tarihi itibariyle Senato kararı ile yürürlüğe girmiştir.

Sakarya Üniversitesi Spor, Kültür ve Sanat Birliği Birim Yönergesi ( tarihi itibariyle Senato kararı ile yürürlüğe girmiştir. Amaç ve Kuruluş Madde 1- Sakarya Üniversitesi Spor, Kültür ve Sanat Birliği Birim Yönergesi (15.12.2016 tarihi itibariyle Senato kararı ile yürürlüğe girmiştir.) 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 47

Detaylı

ISO-BGYS-PL-02 Bilgi Güvenliği Politikası

ISO-BGYS-PL-02 Bilgi Güvenliği Politikası ISO-BGYS-PL-02 Bilgi Güvenliği Politikası İlk Yayın Tarihi : 08.10.2015 *Tüm şirket çalışanlarının görebileceği, şirket dışı kişilerin görmemesi gereken dokümanlar bu sınıfta yer alır. ISO-BGYS-PL-02 08.10.2015

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü, Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Ana Tüzüğü uyarınca, Boğaziçi

Detaylı

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ TOPLULUĞUN ADI T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Muş Alparslan Üniversitesi Doğa, Kültür ve İzcilik Topluluğudur. TOPLULUĞUN AMACI (1) Doğa, Kültür ve İzcilik Topluluğu

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ Madde-1: Amaç Bu yönerge, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin sosyal, kültürel, sportif, sanatsal ve akademik gelişimlerine

Detaylı

DEKANLIK T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU

DEKANLIK T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU DEKANLIK İlgili mevzuat ile Karabük Üniversitesi Rektörlüğü ve nca belirlenen amaç, ilke ve talimatlar doğrultusunda, Fakülte ile ilgili hizmetlerin yerine getirilmesi ve koordinasyonu sağlamak. Dekanlık

Detaylı

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ ve AMAÇ: Madde 1 T.C. Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma

Detaylı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Psikoloji Topluluğu Tüzüğü

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Psikoloji Topluluğu Tüzüğü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Psikoloji Topluluğu Tüzüğü MADDE-1 : TANIM : Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Psikoloji Topluluğu, ülkemizde psikoloji biliminin tanınması, bu bilim dalının ışığında mevcut kaynak

Detaylı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü Öğrenci Topluluğu Kurma Prosedürü 1. Topluluk kurmayı talep eden öğrenci tarafından doldurularak Sağlık

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

EGE ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ EGE ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ İSİM VE NİTELİK /Madde 1/ BÖLÜM 1 Ege Üniversitesi İstatistik Araştırma Topluluğu, Ege Üniversitesi topluluk faaliyetleri uyarınca Ege Üniversitesi

Detaylı

TÜRKİYE DANS SPORLARI FEDERASYONU ÖZEL YARIŞMA TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE DANS SPORLARI FEDERASYONU ÖZEL YARIŞMA TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE DANS SPORLARI FEDERASYONU ÖZEL YARIŞMA TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu talimatın amacı; Dans sporları yarışmalarının, Türkiye Dans Sporları Federasyonu

Detaylı

GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü nde kayıtlı öğrencilerin öğrenci

Detaylı

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Aşama 4 1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Müdür Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Müdür tarafından toplantıya davet edilir. 1. İlgili

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ Bu Yönerge, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde kurulacak

Detaylı

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI)

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ (2014 - ANKARA) 1 Amaç BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Tarım ve

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ AMAÇLAR: MADDE 1-1- Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri ve toplumun düşünmesine ve sorgulamasına katkı sağlamak. 2. Öğrencilerin toplumla

Detaylı

8 Şubat 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29618 YÖNETMELİK

8 Şubat 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29618 YÖNETMELİK 8 Şubat 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29618 YÖNETMELİK Savunma Sanayii Müsteşarlığından: SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İŞLEYİŞİ

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İŞLEYİŞİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İŞLEYİŞİ Topluluklar, her eğitim ve öğretim yılı başında ve sonunda olmak üzere yılda en az 2 (iki) defa genel kurul toplantılarını yapmak zorundadır. Genel kurul, katılma hakkı bulunan

Detaylı

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE GÖREV YÖNERGESİ

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE GÖREV YÖNERGESİ KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE GÖREV YÖNERGESİ Dayanak MADDE 1 Bu Yönerge 2547 sayılı Kanunun değişik 7/d 2 maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar MADDE 2 Yönergede

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS SENATO ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS SENATO ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar (08 Ocak 2015 tarih, 61 sayılı Senato toplantısının 28 nolu karar ekidir.) EK: 9 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS SENATO ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç

Detaylı

TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu Yönetmelik ile üniversiteler, kamu ve özel sektörün bilimsel ve teknolojik

Detaylı

ANİMASYON TEKNOLOJİLERİ VE OYUN GELİŞTİRME KULÜBÜNÜN TÜZÜĞÜ

ANİMASYON TEKNOLOJİLERİ VE OYUN GELİŞTİRME KULÜBÜNÜN TÜZÜĞÜ ANİMASYON TEKNOLOJİLERİ VE OYUN GELİŞTİRME KULÜBÜNÜN TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; YTÜ ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesinde haklarını

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencilerinin ders dışı kültürel,

Detaylı

BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAĠRE BAġKANLIĞI ÖĞRENCĠ TOPLULUKLARI YÖNERGESĠ

BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAĠRE BAġKANLIĞI ÖĞRENCĠ TOPLULUKLARI YÖNERGESĠ BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAĠRE BAġKANLIĞI ÖĞRENCĠ TOPLULUKLARI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönerge, Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde

Detaylı