Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği. 1.2 Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği. 1.2 Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları"

Transkript

1 Güvenlik Bilgi Formu Trinseo LLC Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (RG: , Madde/Karışım adı: EMERGE* PC 8701 Advanced Resin Colored Kaçıncı Düzenleme Olduğu: Trinseo LLC Güvenlik Bilgi Formunun tamamında önemli bilgiler bulunduğundan, bu belgeyi baştan sona okumanızı ve anlamanızı önermekte ve beklemektedir. Kullanım koşullarınız başka uygun yöntem veya davranışları gerektirmedikçe, bu belgede tanımlanan önlemleri uygulamanızı bekliyoruz. Bölüm 1. Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde /Karışımın kimliği Madde/Karışım adı EMERGE* PC 8701 Advanced Resin Colored 1.2 Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımları Termoplastik bir reçine. Eşya veya mal imalatı için hammadde haline endüstriyel dönüştürme içindir. 1.3 Güvenlik bilgi formu tedarikçisinin bilgileri ŞİRKET TANIMI Trinseo LLC 1000 Chesterbrook, Suite Berwyn, PA United States Müşteri Bilgisi Numarası: ACİL DURUM TELEFON NUMARASI 24 saat Acil Durum İrtibatı : Yerel Acil Durum İrtibatı: Sağlık Bakanlığı Ulusal Zehir Merkezi: Bölüm 2. Zararlılık tanımlanması 2.1 Madde ve karışımın sınıflandırılması Sınıflandırması - Maddelerin ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Ambalajlanması Hakkında Yönetmelik (RG: , Mük.) (TM)*Ticari Marka Form No Sayfa 11 sayfadan 1.

2 Sınıflandırılmamış. Tehlikeli Maddelerin ve Müstahzarların Sınıflandırılması, Ambalajlanması ve Etiketlenmesi Hakkında Yönetmelik (RG: , Mük.) uyarınca sınıflandırma: Sınıflandırılmamış. 2.2 Etiket unsurları Etiketleme - Maddelerin ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Ambalajlanması Hakkında Yönetmelik (RG: , Mük.) Sınıflandırılmamış. 2.3 Diğer zararlar uygun veri yoktur Bölüm 3. Bileşimi/içindekiler hakkında bilgi 3.2 Karışımlar Bu ürün bir karışımdır. / / Liste-No Polimer Diğer tanımlayıcı numaralar Miktar İçerik Sınıflandırma Maddelerin ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Ambalajlanması Hakkında Yönetmelik (RG: , Mük.) >= 72,0 % Polikarbonat Sınıflandırılmamış <= 11,0 % Cam elyaf Sınıflandırılmamış <= 5,0 % Renklendiriciler, belirtilmemiş Sınıflandırılmamış / / Liste-No. Miktar İçerik Sınıflandırma Tehlikeli Maddelerin ve Müstahzarların Sınıflandırılması, Form No Sayfa 11 sayfadan 2.

3 Polimer Ambalajlanması ve Etiketlenmesi Hakkında Yönetmelik (RG: , Mük.) >= 72,0 % Polikarbonat Sınıflandırılmamış. <= 11,0 % Cam elyaf Sınıflandırılmamış. <= 5,0 % Renklendiriciler, belirtilmemiş Sınıflandırılmamış. Bu bölümde adı geçen H-Bildirimleri tüm metni için 16.Bölüme bakınız. Bölüm 4. İlk yardım önlemleri 4.1 İlk yardım önlemlerinin açıklaması Genel öneri: İlk yardımı üstlenenler kendi korunmalarına dikkat etmeli ve önerilen koruma giysilerini kullanmalıdır (kimyasallara direnci eldivenler, sıçramaya karşı korunma). Maruz kalma potansiyeli varsa, somut kişisel koruyucu ekipmanlar için Bölüm 8.e bakın. Soluma: Etkiler ortaya çıktığında açık havaya çıkarın. Bir doktora danışın. Cilt ile temas: Akan suda veya duş altında yıkayarak temizleyin. Gereken ilk yardım veya tıbbi müdahale istenmelidir. Eriyik malzeme ciltle temas ederse, buz uygulamayın, fakat bölgeyi buzlu su veya akar suyla serinletin. Malzemeyi ciltten sıyırmaya BAŞVURMAYIN. Malzemenin ciltten kaldırılması ciddi doku hasarıyla sonuçlanabilir. Derhal bir tıbbi müdahale isteyin. Uygun acil durum emniyet duşu yakınlarda bulunmalıdır. Gözle temas: Gözleri suyla birkaç dakika boyunca iyice yıkayın. İlk 1-2 dakikadan sonra kontakt lensleri çıkarın ve gözleri birkaç dakika daha yıkamaya devam edin. Etkiler ortaya çıkarsa bir doktora, tercihen bir göz doktoruna başvurun. Yutmak: Yutulursa, doktara başvurun. Gastrointestinal tıkanmaya yol açabilir. Laksatif vermeyin. Tibbi personel tarafından talimat almadıkça kusturmayın. 4.2 Akut ve sonradan görülen önemli belirtiler ve etkiler İlk Yardım Önlemleri (yukarıda), Acil tıbbi müdahale belirtileri ve gereken özel tedavi (aşağıda) bölümlerinde verilen bilgilerin dışında, başka önemli belirtiler ve Bölüm 11'de açıklanmiştır. 4.3 Tıbbi müdahale ve özel tedavi gereği için ilk işaretler Yanma meydana gelmişse, yanan bölge temizlendikten sonra herhangi bir termal yanığı olarak tedavi edin. Eğer lavaj yapılırsa, soluk ve/veya yemek borusu kontrolü önerilir. Midenin boşaltılması söz konusu olduğunda, zehirlenme riski ve akciğer aspirasyonu tehlikesi karşılaştırılmalıdır. Özel bir Form No Sayfa 11 sayfadan 3.

4 panzehir yok. Destekleyici bakım. Tedavi, hastanın reaksiyonlarına cevap olarak doktorun değerlendirmesine bağlıdır. Bölüm 5. Yangınla mücadele önlemleri 5.1 Yangın söndürücüler Su. Kuru söndürücü madde. Karbondioksitli yangın söndürücüler. 5.2 Madde veya karışımdan kaynaklanan özel zararlar Yangın sonucu ortaya çıkan tehlikeli ürünler: Yangın sırasında, duman orijinal madde ve ayrıca tanımlanmamış zehirli ve/veya tahriş edici bileşimler ihtiva edebilir. Tehlikeli yangın yan ürünleri şunlar ve başka ürünler olabilir: Fenolik bileşikler. Karbon monoksit. Karbon dioksit. Hidrojen bromür. Hidrojen florür. Fosforlu oksitler. Kükürt oksitler. Beklenmedik Yangın ve Patlama Tehlikeleri: Pnümatik taşıma ve diğer mekanik işlemler yanıcı toz üretimine neden olabilir. Tozun patlama ihtimalini azaltmak için, toz birikmesine mani olun.. Küçük yangın kaynaklarından ateş almasını önlemek için, bu üründe alev geciktirici madde bulunur. Yeterli oksijen olmadan yandığında, yoğun duman yayılır. 5.3 Yangın söndürme ekipleri için tavsiyeler Yangın Söndürme Prosedürleri: Gerekli olmayan kişileri uzak tutun; tehlikeli bölgeyi izole edin ve bölgeye gereksiz girilmeleri önleyin. Soğutmak ve yeniden ateşlemeyi önlemek için bol su ile iyice ıslatın. Çevresini su ile serinleterek yangın bölgesini belirli bir alanda sınırlamaya çalışın. Küçük yangınlar için elde tutulabilen karbondioksit veya kuru kimyasal söndürücüler kullanılabilir. İtfaiyeciler için Özel Koruyucu Ekipman: Ortamdan bağımsız fazla basınçlı solunum cihazı kullanın ve koruyucu yangın elbisesi giyin (yangın kaskı, pardösüsü, pantolonu, çizmesi ve neoprin yangın eldiveni dahil olmak üzere). Eğer koruyucu malzemeler temin edilemez veya kullanılamaz ise, korumalı bir yerden veya güvenli bir mesafeden yangınla mücadele edin. Bölüm 6. Kaza sonucu yayılmaya karşı önlemler 6.1 Kişisel önlemler, koruyucu donanım ve acil durum prosedürleri: Islak olduğunda çok kaygan yüzeylere neden olabilir. Uygun güvenlik cihazı kullanınız. Daha fazla bilgi için Bölüm 8, Maruz kalmaya karşı Kontrol/Kişisel Korunma'ya bakınız. 6.2 Çevresel önlemler: Toprağa, hendeklere, kanalizasyona, drenaja, su yollarına ve/veya yeraltı suyuna girmesine izin vermeyin. 6.3 Muhafaza etme ve temizleme için yöntemler ve materyaller: Mümkünse dökülen malzemenin yayılması sınırlanmalıdır. Süpürmek. Uygun bir şekilde etiketlenmiş, uygun kaplar içinde toplayın. Daha fazla bilgi için Bölüm 13, İmha ile ilgili görüşler kısmına bakın. 6.4 Diğer bölümlere atıflar: Varsa diğer bölümlere referanslar önceki alt bölümlerde verilmiştir. Form No Sayfa 11 sayfadan 4.

5 Bölüm 7. Elleçleme ve depolama 7.1 Güvenli elleçleme için önlemler Elleçleme Genel Elleçleme: Kullanma ve depolama alanında sigara içilmez, açık alev veya tutuşmaya neden olacak maddeler yasaktır. Ürünün emniyetle kullanılması için çevrenin düzenli tutulması ve tozların kontrol altına alınmış olmasını gerekir. İşlem sırasında oluşan dumanları solumaktan kaçının. Yeterli havalandırma sağlayın. Gerektiği durumlarda, kutularla ilgili kendine özel muamele bilgileri ürünün etiketinde bulunabilir. İşçiler erimiş haldeki reçine ile temas ihtimaline karşı korunmuş olmalıdır. Eriyik malzemenin gözlerle, ciltle veya giysilerle temasından kaçının. Pnümatik taşıma ve diğer mekanik işlemler yanıcı toz üretimine neden olabilir. Toz patlamaları olasılığırnı en aza indirmek ve parçalardaki statik elektriği eşitlemek için ekipmarlar arasında bağlantı kurun ve tamamını topraklayın; tozun birikmesine fırsat vermeyin. Toz statik elektrik deşarjından patlayabilir Uyuşmazlıkları da içeren güvenli depolama için koşullar Depolama 'Doğru Üretim Uygulamaları' yönetmeliğine göre depolayın. 7.3 Belirli son kullanımlar Daha faza bilgi almak için bu ürünün teknik veri sayfasına bakın. Bölüm 8. Maruz kalma kontrolleri/kişisel korunma 8.1 Kontrol parametreleri Maruziyet Sınırları İçerik Liste Tip Değer Cam elyaf ACGIH TWA 5 mg/m3 Solunabilir parça. ACGIH TWA Lif. 1 Elyaf/cm X büyütmeli (4 mm mercek) faz kontrast aydınlatmada membran filtre yöntemiyle belirlendiği şekliyle 5 um değerinden daha uzun ve 3:1 en-boy oranına eşit veya daha büyük elyaflar. 8.2 Maruz kalma kontrolleri Kişisel Korunma Göz/yüz korunması: Yan siperlikli emniyet gözlükleri kullanın. Yan siperlikli emniyet gözlükleri EN 166 veya dengi bir standarda uygun olmalıdır. Gözlerde rahatsızlık yaratabilecek partiküllerden etkilenme ihtimali varsa, kimyasallara karşı koruyucu gözlük kullanın. Kimyasal koruma gözlükleri EN Form No Sayfa 11 sayfadan 5.

6 166 veya muadili standartlarla uyumlu olmalıdır. Buhara maruz kalma göz rahatsızlığına neden olursa, yüzü tamamen kapatan respiratör kullanın. Cildin korunması: Bu maddeyi geçirmeyen koruyucu elbise giyin. Yüz siperliği, eldiven, çizme, önlük veya tüm vücudu örten elbiseler gibi koruyucu malzemelerin seçimi işleme bağlıdır. Ellerin korunması: EN374 altında sınıflandırılmış kimyasal direnci olan eldivenler kullanın. Kimyasal maddelere ve mikroorganizmalara karşı koruyucu eldivenler. Gerektiğinde, ısıdan korunmak için izolasyonlu eldiven (EN 407) kullanın. Eldivende tercih edilen geçirimsiz malzemelere şunlar dahildir. PVC, neoprin, nitril/bütadiyen kauçuk ("nitril" veya "NBR"). Uzun süreli ve sık tekrarlanan temas ihtimali olduğunda katı malzemeyle teması önlemek için eldiven giyilmesi önerilir. DİKKAT: İşyerinde belirli uygulama ve kullanma süresi için belirli bir eldiven seçimi sırasında aşağıdakilerle sınırlı olmamakla birlikte şunlara dikkat edilmelidir: Ellenebilecek diğer kimyasallar, fiziksel gereksinimler (kesilme/delinmeye karşı koruma, kişisel beceri, ısıya karşı koruma), eldivenin malzemesine karşı vücutta karşılaşılabilecek reaksiyonlar ile birlikte eldiven tedarikçisinin önerdiği talimat/şartname. Solunum sisteminin korunması: Belirlenmiş maruz kalma sınırlarının aşılması ihtimali varsa, soluma korunma cihazları kullanılmalıdır. Geçerli maruz kalma kuralları yoksa, solunum yollarında tahriş veya rahatsızlık gibi etkiler hissettiğinizde ya da risk değerlendirmesi prosesi gerektirdiğinde soluma korunması cihazı kullanın. Yüksek sıcaklıklarda buhar oluşmuşsa veya atmosferde toz veya sis varsa, onaylanmış hava arıtan respiratör kullanın. Aşağıdaki CE onaylı hava temizleyici respiratörü kullanın: Çevrede toz/sis bulunması durumunda kullanılacak malzeme: Partiküller, tip P2. Çevrede buharlar, asitler veya toz/sis bileşimi bulunduğunda kullanılacak malzeme: Organik buharlar ve partiküller, tip AP2. Yutmak: Kişisel hijyeninize dikkat edin. Çalışma alanında yiyecek tüketmeyin ve bulundurmayın. Sigara içmeden veya yiyecek yemeden önce ellerinizi ve yüzünüzü yıkayın. Uygun mühendislik kontrolleri Havalandırma: Havada uçuşan malzemeyi maruz kalma sınır seviyelerini belirleyen kuralların altında tutmak için, mevzii hava egzost havalandırması kullanın. Geçerli maruz kalma sınırları belirtilmemişse, uygulamaların çoğunda odadaki genel havalandırılması yeterli sayılabilir. Bazı işlemler için lokal hava emme cihazı gerekebilir. Bölüm 9. Fiziksel ve kimyasal özellikler 9.1 Temel fiziksel ve kimyasal özellikler hakkında bilgi Görünüm Fiziksel Durum Renk Koku: Koku Eşiği ph Erime Noktası Donma Noktası Kaynama Noktası (760 mmhg) Parlama Noktası - Kapalı Kap Buharlaşma Hızı (Butil Asetat = 1) Yanıcılık: (katı, gaz) Havada Alev Alma Sınırları Buhar Basıncı tanecikler Renk değişkendir Kokusuz. Hayır Daha aşağı: Daha yukarı: Form No Sayfa 11 sayfadan 6.

7 Buhar Yoğunluğu (hava = 1) Özgül Ağırlık (H2O = 1) Suda çözünme Bölümleme katsayısı, n- oktanol/su (log Pow) Kendinden alev alma Sıcaklığı Ayrışma Sıcaklığı Kinematik Viskozite Patlayıcı özellikler Oksitleyici özellikler 1,3-1,4 Literatür önemsenmeyecek kadar Bu ürün için veri bulunmamaktadır. 9.2 Diğer bilgiler Moleküler Ağırlık Bölüm 10. Kararlılık ve tepkime 10.1 Tepkime Normal kullanım şartları altında, tehlikeli bir reaksiyon sözkonusu değildir Kimyasal kararlılık Dayanıklı Zararlı tepkime olasılığı Tehlikeli polimerizasyon meydana gelmez Kaçınılması gereken durumlar: Yukarıdaki sıcaklıklardan kaçının 425 C. Yüksek sıcaklıklara maruz kalınması ürünün bozunmasına neden olabilir Kaçınılması gereken maddeler: Çeşiti bilinmiyor Zararlı bozunma ürünleri Tehlikeli ayrışma ürünlerinin oluşması sıcaklığa, hava tedarikine ve diğer maddelerin varlığına bağlıdır. İşlem sırasında duman ve başka ayrışım ürünleri açığa çıkabilir. Erime sıcaklığının üstündeki sıcaklıklarda polimer parçacıkları uçuşabilir. Dumanlar tahriş edici olabilir.. Ayrıştırılan ürünler aşağıdakileri içermekle birlikte bunlarla sınırlı değildir: Karbon monoksit. Karbon dioksit. Aromatik bileşikler. Hidrokarbonlar. Fenolikler. Polimer fragmanları. Bölüm 11. Toksikolojik bilgiler 11.1 Toksik etkiler hakkında bilgi Akut zehirlilik Yutmak Tek dozlu oral zehirlilik, son derecede düşük olarak kabul edilir. Normal işlemelerde meydana gelebilen az miktarların yutulmasının tehlikeli olacağı beklenmemektedir. Yutulduğunda tıkanmaya neden olabilir. Form No Sayfa 11 sayfadan 7.

8 Tek dozlu oral LD50 tespit edilmemiştir. Bu malzeme ailesi için tipiktir. Tahminen LD50, sıçan > mg/kg Aspirasyon tehlikesi Fiziksel özelliklerine dayanarak, bir aspirasyon tehlikesi oluşturması olası değildir. Deri Cilt tarafından emilmesinin olumsuz etkiler yapacağı beklenmez. Deri LD50'si tespit edilmemiştir. Bu malzeme ailesi için tipiktir. Tahminen LD50, tavşan > mg/kg Soluma Toz üst solunum yollarının tahrişine neden olabilir. Bu üründeki cam elyaf büyüklüğünden dolayı solunamaz (nefesle akciğerlere çekilemez). Termal işleme sırasında açığa çıkan buharlar solunum yollarını tahriş edebilir. LC50 kesin olarak belirlenmiş değildir. Göz hasarı/tahrişi Katı veya toz halindeki madde, mekanik etki nedeniyle tahrişe veya kornea tahribatına neden olabilir. Yüksek sıcaklıklarda gözlerde iritasyona neden olacak yeterli buhar seviyelerine kadar çıkabilir. Etkiler rahatsızlık ve kırmızılık şekillerinde görülür. Cilt aşınması/tahrişi Kaşıntıya neden olabilir. Mekanik aşınmadan dolayı ciltte tahrişe neden olabilir. Normal işleme koşullarında, malzeme yüksek sıcaklıklara kadar ısıtıldığından malzemeyle temas sıcaktan cilt yanmasına neden olabilir. Hassaslaştırma Cilt Solunumla ilgili Tekrarlanan Dozun Neden Olduğu Toksisite Taşlama işlemi sırasında oluşan partiküller, bu parçacıkların cilt içine nüfuz ederek orada yerleşmesiyle sonuçlanabilir. Kronik Toksisite ve Karsinojenisite Bu üründeki cam elyafı kesiksiz lifli cam elyafıdır. Mevcut verilere dayanarak, IARC laboratuvar hayvanlarında ve insanlarda kesintisiz lifli cam elyafı için karsinojenlik bulgularının yetersiz olduğu sonucuna vardı. Gelişmeye Bağlı Toksisite Üreyen Toksisite Genetik Toksikoloji Bölüm 12. Ekolojik bilgiler 12.1 Toksisite Akut olarak toksik olması beklenmiyor, ancak parçacıkları su kuşları veya suda yaşayan hayvanlar tarafından yutulduğunda mekanik olarak istenmeyen etkilere yol açabilir. Form No Sayfa 11 sayfadan 8.

9 12.2 Kalıcılık ve bozunabilirlik Suda çözünmeyen bu polimerik asitin çevrede etkisiz olması beklenir. Gün ışığına maruz kalma ile birlikte yüzeyde fotodegradasyon olması beklenir. Görülebilir biyogredasyon beklenmez Biyobirikim potansiyeli Biyoakümülasyon: Nispeten yüksek molekül ağırlığı (> 1000) nedeniyle biyokonsantrasyon beklenmemektedir Toprakta hareketlilik Toprakta hareketlilik: Kara ortamında, malzemenin toprakta kalması beklenir., Sulu ortamda, malzeme batacak ve çökeltilerin içinde kalacaktır PBT ve vpvb değerlendirmesinin sonuçları Bu karışım, kalıcılık, biyolojik birikim yapıcılık ve toksisite (PBT) bakımlarından değerlendirilmemiştir Diğer olumsuz etkiler Bölüm 13. Bertaraf etme bilgileri 13.1 Atık işleme yöntemleri Bulaşık olmayan malzemelerin elden çıkarma seçenekleri mekanik ve kimyasal geri kazanma veya enerjiye çevirme yöntemlerini içerir. Bazı ülkelerde bunların çöplüklerde muhafazasına da izin verilmektedir. Bulaşık malzemelerde de, ek değerlendirme gerekmekle birlikte, seçenekler aynıdır. Bütün ülkelerde elden çıkarma yöntemleri ulusal ve yerel kanunlara ve ayrıca belediye tüzüklerine uygun olmalıdır. Elden çıkarma yöntemlerinin tamamı, Ulusal Kanunlar ve Yönetmeliklerin uygulanmasıyla birlikte, öncelikli atık dereleriyle ilgili AB Direktifleri ve AB çerçeve Direktifleri 2008/98/EC'ye ve onların daha sonraki uyarlamalarına uygun olmalıdır. Atıkların sınırlar ötesi nakliyatı AB 1013/2006 Yönetmenliğine ve onun sonraki değişikliklerine uygun yapılmalıdır. Bölüm 14. Taşımacılık bilgileri KARAYOLU VE DEMİRYOLU 14.1 UN numarası 14.2 Uygun UN taşımacılık adı Uygun Sevkıyat İsmi: DÜZENLENMEMİŞTİR 14.3 Taşımacılık zararlılık sınıf(lar)ı 14.4 Ambalajlama grubu 14.5 Çevresel zararlar Varolan bilgilere dayanarak çevreye zararlı olarak sayılmaz. Form No Sayfa 11 sayfadan 9.

10 14.6 Kullanıcı için özel önlemler Özel Hükümler: uygun veri yoktur Risk No.:uygun veri yoktur DENİZ 14.1 UN numarası 14.2 Uygun UN taşımacılık adı Uygun Sevkıyat İsmi: DÜZENLENMEMİŞTİR 14.3 Taşımacılık zararlılık sınıf(lar)ı 14.4 Ambalajlama grubu 14.5 Çevresel zararlar Varolan bilgilere dayanarak çevreye zararlı olarak sayılmaz Kullanıcı için özel önlemler uygun veri yoktur HAVA 14.1 UN numarası 14.2 Uygun UN taşımacılık adı Uygun Sevkıyat İsmi: NOT REGULATED 14.3 Taşımacılık zararlılık sınıf(lar)ı 14.4 Ambalajlama grubu 14.5 Çevresel zararlar Varolan bilgilere dayanarak çevreye zararlı olarak sayılmaz Kullanıcı için özel önlemler EMS Numarası: 14.7 MARPOL 73/78 ek II ve IBC koduna göre toplu taşımacılık KARASAL SU YOLLARI 14.1 UN numarası 14.2 Uygun UN taşımacılık adı Uygun Sevkıyat İsmi: NOT REGULATED 14.3 Taşımacılık zararlılık sınıf(lar)ı 14.4 Ambalajlama grubu 14.5 Çevresel zararlar Varolan bilgilere dayanarak çevreye zararlı olarak sayılmaz Kullanıcı için özel önlemler uygun veri yoktur Form No Sayfa 11 sayfadan 10.

11 Bölüm 15. Mevzuat bilgileri 15.1 Madde veya karışıma özgü güvenlik, sağlık ve çevre mevzuatı Mevcut Ticari Kimyasal Maddelerle İlgili Avrupa Stok Listesi (EINECS) Bu ürün Direktif 92/32/EEC'deki tanımına göre bir polimerdir (Direktif 67/548/EEC'deki 7inci değişiklik). Başlangıçtaki bütün malzemeler ve bilinçli olarak eklenen katkı maddeleri Avrupa Mevcut Ticari Kimyasal Maddeler Stok Listesindekilere (EINECS) veya Avrupa (AB) kimyasal stok listesi koşullarına uygundur Kimyasal Risk Değerlendirmesi Uygulanmamaktadır. Bölüm 16. Diğer bilgiler Revizyon Tanımlama Numarası: / 1810 / Çıkarma tarihi / Kaçıncı Düzenleme Olduğu: En son uyarlama(lar) bu belge boyunca sol marjdaki çift sıra kalın çizgilerle belirlenmiştir. Formatı, yönetmeliğe uygun biçimde sertifikalandırılmış kişi(ler)ce düzenlenmiştir. İletişim bilgileri için alt başlık 1.3.'e bakınız. Sertifika Numarası: GBF Belge Tarihi: 09 Şubat Geçerlilik Tarihi:09 Şubat Trinseo LLC bu GBF'de bulunan verilerin anlaşılmas? ve bilincine varılmas? ve ürünle ilgili tehlikelerin öğrenilmesi için, gerektiği veya uygun olduğu şekilde GBF.yi alan 'her müşterinin veya alıcının belgeyi dikkatle incelemesini ve konuyu uzmanlara danışmasını önemle belirtir. Mevzuat gereksinimleri değişebilir ve bölgeler arasında farklılıklar gösterebilir. Faaliyetlerinin federal, eyalet, vilayet veya yerel kanunlara uygun olması alıcının/kullanıcının yükümlülüğündedir. Burada belirtilen bilgiler ürünün sadece sevk edildiği zamanki durumuyla ilgilidir. Ürünün kullanılmasıyla ilgili koşullar üreticinin kontrolü altında gerçekleşmediğinden, bu ürünün emniyetli biçimde kullanılması için gerekli koşulların belirlenmesi alıcının/kullanıcının görevidir. Bilgi kaynaklarının dağın?klığı nedeniyle, örneğin, üreticinin belirlediği GBF gibi, bizim dışımızda başka kaynaklardan elde edilen GBF'lerden sorumlu değiliz ve olamayız. Başka bir kaynaktan GBF elde etmişseniz veya elinizdeki GBF.nin güncel olduğundan emin değilseniz, belgenin en güncel uyarlaması için lütfen bizimle temasa geçiniz. Form No Sayfa 11 sayfadan 11.

Ürün adı: CALIBRE* 201 TNT Polycarbonate Resin Çıkarma tarihi: 2014/06/25 Basım Tarihi : 24 Feb 2015

Ürün adı: CALIBRE* 201 TNT Polycarbonate Resin Çıkarma tarihi: 2014/06/25 Basım Tarihi : 24 Feb 2015 Güvenlik Bilgi Formu Trinseo LLC Ürün adı: CALIBRE* 201 TNT Polycarbonate Resin Çıkarma tarihi: 2014/06/25 Basım Tarihi : 24 Feb 2015 Trinseo LLC Güvenlik Bilgi Formunun tamamında önemli bilgiler bulunduğundan,

Detaylı

Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği. 1.2 Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği. 1.2 Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Güvenlik Bilgi Formu TRINSEO KIMYA TICARET LIMITED ŞIRKETI Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (RG: 13.12.2014, Madde/Karışım adı: CALIBRE 301 Tint Polycarbonate

Detaylı

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 29304

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 29304 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 29304 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU DOW TURKIYE KIMYA SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI

GÜVENLİK BİLGİ FORMU DOW TURKIYE KIMYA SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI GÜVENLİK BİLGİ FORMU DOW TURKIYE KIMYA SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI (RG: 13.12.2014, 29204) uyarınca hazırlanmıştır. Madde/Karışım adı: NORDEL IP 4725P Hydrocarbon Rubber DOW TURKIYE KIMYA SANAYI

Detaylı

Emniyet Verileri Sayfası

Emniyet Verileri Sayfası Emniyet Verileri Sayfası The Dow Chemical Company Ürün adı: ENGAGE* 8450 Polyolefin Elastomer Revizyon Tarihi: 2010/03/25 Basım Tarihi : 02 Mar 2011 The Dow Chemical Company belgenin tamamında önemli bilgiler

Detaylı

Emniyet Verileri Sayfası

Emniyet Verileri Sayfası Emniyet Verileri Sayfası The Dow Chemical Company Ürün adı: NORDEL* IP 4760P Hydrocarbon Rubber Revizyon Tarihi: 2009/01/07 Basım Tarihi : 16 May 2011 The Dow Chemical Company belgenin tamamında önemli

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

Emniyet Verileri Sayfası

Emniyet Verileri Sayfası Emniyet Verileri Sayfası The Dow Chemical Company Ürün adı: ENGAGE* HM 7487 Polyolefin Elastomer Çıkarma tarihi: 2011/01/11 Basım Tarihi : 16 May 2011 The Dow Chemical Company belgenin tamamında önemli

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 NA PT B

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 NA PT B BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS Red Part A

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS Red Part A BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU MOIL BLUE

GÜVENLİK BİLGİ FORMU MOIL BLUE 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 Madde/ Müstahzarın Tanıtılması Ürün adı 1.2 Madde / Müstahzarın Kullanımı Adblue 1.3 Firmanın Tanıtımı MİLAN PETROL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 10013

Detaylı

Ürün adı: MAGNUM* 8391 ABS Resin Natural Çıkarma tarihi: 2012/11/29 Basım Tarihi : 26 Feb 2015

Ürün adı: MAGNUM* 8391 ABS Resin Natural Çıkarma tarihi: 2012/11/29 Basım Tarihi : 26 Feb 2015 Güvenlik Bilgi Formu Trinseo LLC Ürün adı: MAGNUM* 8391 ABS Resin Natural Çıkarma tarihi: 2012/11/29 Basım Tarihi : 26 Feb 2015 Trinseo LLC belgenin tamamında önemli bilgiler bulunduğundan, sizden (M)GBF

Detaylı

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır.

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır. BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Öncesinde dezenfekte edilen tüm yüzeylerin ve zeminlerin, hastaneler ve bakımevleri gibi

Detaylı

TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 801023

TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 801023 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic. Ltd.

Detaylı

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. BÖLÜM 2: Tehlikelerin Tanıtımı. BÖLÜM 3: Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. BÖLÜM 2: Tehlikelerin Tanıtımı. BÖLÜM 3: Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Temizleme maddesi. özel kullanım için. 1.3. Şirket/İş

Detaylı

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: -

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: - Sayfa No: 1/8 1 Maddenin/Karışımın ve Şirketin/Dağıtıcının Kimliği 1.1.Madde / Karışımın Kimliği Ürün Adı 1.2.Madde veya Karışımın Belirlenmiş Kullanımları Gıda endüstrisi, çöp transfer merkezleri, çöp

Detaylı

Madde Güvenliği Veri Sayfası

Madde Güvenliği Veri Sayfası BÖLÜM 1: Madde/karışım ve şirket/girişim bilgileri 1.1. Ürün tanımlayıcı YELLOW HAND CLEANSER Ambalajsız 1.2. Madde ya da karışımın ilgili tanımlanmış ve önerilmeyen kullanım şekilleri Temizleme - Aksesuarlar

Detaylı

ISLAK MENDİL. 2.5. İlave Bilgiler Toksikolojik bilgiler için lütfen kısım 11 e bakın. H- ve EUH- ifadelerinin tam açılımları için kısım 16 ya bakın.

ISLAK MENDİL. 2.5. İlave Bilgiler Toksikolojik bilgiler için lütfen kısım 11 e bakın. H- ve EUH- ifadelerinin tam açılımları için kısım 16 ya bakın. ISLAK MENDİL 01 KARIŞIMIN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1. Karışımın Tanımı: Karışımın Ticari Adı: ISLAK MENDİL 1.2. Karışımın Belirlenmiş Kullanımları ve Tavsiye Edilmeyen Kullanımları: Karışımın Kullanımı:

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

Emniyet Verileri Sayfası

Emniyet Verileri Sayfası Emniyet Verileri Sayfası The Dow Chemical Company Ürün adı: FLOORMATE(TM) TR-X Extruded Polystyrene Foam Çıkarma tarihi: 2011/08/30 Basım Tarihi : 01 Sep 2011 The Dow Chemical Company belgenin tamamında

Detaylı

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10008 Kullanım Alanı : Endüstriyel temizlik malzemesi, bulaşık makinesi deterjanı Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi Takibi malzeme numaraları için de geçerlidir: 506244; 506245 1.2. Madde veya karışımın

Detaylı

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ Acil durum Telefonu: 0 262 751 14 12

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ Acil durum Telefonu: 0 262 751 14 12 FORM NO : INS.036 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: INSEKTİSİT(BÖCEK İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı Üretici Şirket adı: Cadde: Şehir:

Detaylı

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi MOBILGEAR 600 XP 460 ExxonMobile MOBILGEAR 634 ExxonMobile Kısaltma: 555325; 1004542

Detaylı

Emniyet Verileri Sayfası

Emniyet Verileri Sayfası Emniyet Verileri Sayfası The Dow Chemical Company Ürün adı: Dipropylene Glycol Regular Grade Revizyon Tarihi: 2010/01/07 Basım Tarihi : 08 Jan 2010 The Dow Chemical Company belgenin tamamında önemli bilgiler

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU LD712

GÜVENLİK BİLGİ FORMU LD712 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım İzolasyon malzemesi

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 HTC PT A

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 HTC PT A BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Sülfür 80 WP Suda ıslanabilir toz Formülasyon Tarkim Bitki

Detaylı

MSDS (Malzeme Güvenlik Bilgi Formu)

MSDS (Malzeme Güvenlik Bilgi Formu) 1. KİMYASAL ÜRÜN & ŞİRKET TANIMI Ürün Adı: SPT-1657 Ürün tanımı: Tek komponentli Poliüretan yapıştırıcı Fabrika:. SAMHO CHEMICAL CO. LTD. Adres: 241-2, Chongwon-ri, Mado-myun, Hwasung-City Kyunggi-do,

Detaylı

TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 801029

TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 801029 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı, Ürün Adı : TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic.

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün : CAS No : 141-78-6 Kullanım alanları : Çözücü ve seyreltici olarak kullanım alanı

Detaylı

TRILUB CONTIGREASE HT 391 801402

TRILUB CONTIGREASE HT 391 801402 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı, Ürün Adı : TRILUB CONTIGREASE HT 391 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic. Ltd. Şti

Detaylı

Emniyet Verileri Sayfası

Emniyet Verileri Sayfası Emniyet Verileri Sayfası Trinseo LLC Ürün adı: EMERGE* PC 8701 Advanced Resin Colored Çıkarma tarihi: 2011/07/06 Basım Tarihi : 24 Feb 2015 Trinseo LLC belgenin tamamında önemli bilgiler bulunduğundan,

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS BÖLÜM 1 KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANIMI ÜRÜN KİMLİĞİ Gram s Lugol Çözeltisi ÜRÜN KODU CB6075 02 ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuvar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Tarih: 11.11.2010 L/C No: 941AA00085 Ürün Adı: METADEX PELLET Aktif maddenin kimyasal adı (IUPAC): r-2,c-4, c-6, c-8-tetramethyl-1,3,5,7-tetroxocane

Detaylı

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ FORM NO : FUNG.014 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGUSİT(MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS. ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS. ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti. MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS BÖLÜM 1 KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANIMI ÜRÜN KİMLİĞİ Krom 6+ Test Kiti ÜRÜN KODU: CB5125 ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-592 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA TRANSFER ASTARI 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı, akrilik dönüşüm

Detaylı

INDICATOR PAPER PH MSDS. CAS numarası: MSDS MATERIAL SAFETY DATA SHEET (MSDS) KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği

INDICATOR PAPER PH MSDS. CAS numarası: MSDS MATERIAL SAFETY DATA SHEET (MSDS) KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği INDICATOR PAPER PH 2.0-4.5 MSDS CAS numarası: MSDS MATERIAL SAFETY DATA SHEET (MSDS) KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürünün formu : Madde : Ürünün

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO RET 15

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO RET 15 1.MADDENİN/KARIŞIMIN ve ŞİRKETİN/DAĞITICININ TANIMI 1.1 Madde/Karışımın kimliği Ürün adı : Fiziksel durum : Katı 1.2 Maddenin/Karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Tavsiye

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 11.04.2016 11.04.2016 Versiyon

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu TECHNOMELT MELTACE 709-4 - 20kg Sayfa No 1 / 6 GBF No. : 474555 Revizyon: 02.11.2015 Yayınlanma tarihi: 03.11.2015 Versiyon yer değiştirir: - BÖLÜM

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 HTC PT B

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 HTC PT B BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/6 Ticari İsmi Kullanım Alanı REACH Kayıt No : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları : Mevcut değil Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı SAF SU 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1501 Ürün Adı INTERFLEX (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım İKİ BİLEŞENLİ, POLİSÜLFİT DERZ DOLGU MALZEMESİ MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler

Detaylı

BENNA ÇAMAŞIR SUYU GÜVENLİK BİLGİ FORMU (SDS) Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı. 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması

BENNA ÇAMAŞIR SUYU GÜVENLİK BİLGİ FORMU (SDS) Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı. 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı :ÇAMAŞIR SUYU Kimyasal Adı :KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 2302 Ürün Adı EPOLEVEL (A Bileşeni) ÜÇ BİLEŞENLİ, SOLVENT İÇERMEYEN, KENDİ YÜZEYİNİ DÜZELTEN Tanımlama/

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Fast-BRCA Sequencing Kit

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Fast-BRCA Sequencing Kit 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım BRCA 1/2 DNA Dizi

Detaylı

TK.201772. Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı.

TK.201772. Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 29.06.2015 29.06.2015 Versiyon

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-350 Sayfa No : 1/ 6 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA A1 AKRİLİK Su bazlı akrilik dış cephe boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 8 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Efdal Kimarsol Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Fungusit Islanabilir Toz Formülasyon Tarkim Bitki

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS BÖLÜM 1 KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANIMI ÜRÜN KİMLİĞİ Presumptive Phenolphthalein Blood Test Kit Ürün Kodu CB8126 ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuvar Ürünleri İmalat Danışmanlık

Detaylı

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444 Sayfa 1/6 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Telefon ++49 +5664/9496-0 Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-103 ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNESİ DURULAMA MADDESİ

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-103 ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNESİ DURULAMA MADDESİ Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı Üretici Şirket adı: Cadde: Şehir:

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

: Prilocaine. Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.

: Prilocaine. Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1. Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı : Madde : Prilocaine Ürün kodu : 201600752 Eşanlamlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU KOMPRESÖR YAĞI 68

GÜVENLİK BİLGİ FORMU KOMPRESÖR YAĞI 68 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 Madde/ Müstahzarın Tanıtılması Ürün adı 1.2 Madde / Müstahzarın Kullanımı Endüstriyel Yağ MİLAN PETROL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1.3 Firmanın Tanıtımı

Detaylı

Ürün Detayı: Mermer, granit, porselen karo vb. için yüzey koruyucu

Ürün Detayı: Mermer, granit, porselen karo vb. için yüzey koruyucu 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün Detayı: Mermer, granit, porselen karo vb. için yüzey koruyucu Ticari İsmi: Vitra Fix Yüzey Koruyucu Üretici: Koramic Yapı Kimyasalları Eskişehir Karayolu 5. km Bozüyük 11300

Detaylı

DEN BRAVEN END. YAPI SAN. VE TĐC. LTD. ŞTĐ.

DEN BRAVEN END. YAPI SAN. VE TĐC. LTD. ŞTĐ. Revizyon tarihi: 15.05.2011 DEN BRAVEN END. YAPI SAN. VE TĐC. LTD. ŞTĐ. GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU ZWALUW MONTAGEKĐT 1.MADDE/PREPARASYON VE ŞĐRKET TANIMI Ürün adı : Zwaluw Montagefix grade 609A Maddenin Kullanımı/Hazırlık

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 02.04.2016 02.04.2016 Versiyon

Detaylı

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Bordo Bulamacı 74-8011-63-0 Xn,N R20,R41,R50/53 Dolgu maddesi 26 - - - -

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Bordo Bulamacı 74-8011-63-0 Xn,N R20,R41,R50/53 Dolgu maddesi 26 - - - - Sayfa 1 / 5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGİSİT (MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün Adı : HMPlus Mikronütrient Şirket : Kayhan ÜNLÜALP HidroMetan Biyogaz ve Arıtma Teknolojileri 1768 Sokak No:4/5 Karşıyaka İZMİR Acil Telefon numarası

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Setrax SG

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Setrax SG Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Fosfanat : 7758-29-4 EINECS No : 231-838-7 1.2. Madde /

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı : Madde : Salmeterol Ürün kodu : 201600811 Eşanlamlar

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU DEMİR SÜLFAT LİKİT 1) MADDE VE ŞİRKET TANIMI Ürünün Tanımı: Demir (II) Sülfat likit Ürün İsmi: TUROKS D2S Üretici/ Tedarikçi Firma: Turoksi Kimyevi Maddeleri San. Tic. Ltd.

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Basım tarihi: 07.05.2012 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

MADDE/MÜSTAHZAR ADI: REBOUND BIOINSECTICIDE WP HAZIRLAMA TARİHİ : YENİ DÜZENLEME TARİHİ : - REVİZYON NO : 00 Sayfa 1 / 6

MADDE/MÜSTAHZAR ADI: REBOUND BIOINSECTICIDE WP HAZIRLAMA TARİHİ : YENİ DÜZENLEME TARİHİ : - REVİZYON NO : 00 Sayfa 1 / 6 Sayfa 1 / 6 1. MADDENİN / KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN / DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde / Karışımın Tanıtılması: Ürün Adı: REBOUND BIOINSECTICIDE WP Aktif Madde Adı: Bacillus thuringiensis var. kurstaki 1.2.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı : Madde : Metformin Ürün kodu : 201600570 Eşanlamlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: ROOM CARE R5 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS4768 Sayfa No: 1 / 6

Madde/Müstahzar Adı: ROOM CARE R5 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS4768 Sayfa No: 1 / 6 Form No: MSDS4768 Sayfa No: 1 / 6 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: ROOM CARE R5 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi Takibi malzeme numaraları için de geçerlidir: : 791442; 505534; 505532 1.2. Madde

Detaylı

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ FORM NO : İNS.064 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: İNSEKTİSİT (BÖCEK İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı.

Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 23.07.2015 23.07.2015 Versiyon

Detaylı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Form No: MSDS0855 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: CLAX SPOTLESS BOYA VE YAĞ ÇÖZÜCÜ Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması : EC No.: 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi Takibi malzeme numaraları için de geçerlidir: 1001389; 791437; 506253; 150536 1.2.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Karışım : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU KEMECTANT EB3

GÜVENLIK BILGI FORMU KEMECTANT EB3 Sayfa: 1 Derleme tarihi: 13/02/2015 Revize numarasi: 1 Bölüm 1: Madde/karisimin ve sirket/müteahhitin tanimlanmasi 1.1. Ürün belirleyici Ürün ismi: Ürün kodu: LK-EB3 1.2. Madde veya karisim ile ilgili

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ROHM AND HAAS KIMYA TICARET LTD. SIRKETI

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ROHM AND HAAS KIMYA TICARET LTD. SIRKETI GÜVENLİK BİLGİ FORMU ROHM AND HAAS KIMYA TICARET LTD. SIRKETI Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (RG: 13.12.2014, 29204) uyarınca hazırlanmıştır. Madde/Karışım adı: PRIMAL EC-2949 Emulsion ROHM AND HAAS

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-202 ULTRA ÇAMAŞIR SUYU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-202 ULTRA ÇAMAŞIR SUYU Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı Üretici Şirket adı: Cadde: Şehir:

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 02.04.2016 02.04.2016 Versiyon

Detaylı

Zehirlenme durumunda UZEM in 114 no lu telefonunu arayın.

Zehirlenme durumunda UZEM in 114 no lu telefonunu arayın. Yeni Düzenleme Tarihi : Kaçıncı Düzenleme Olduğu : Form No : RFM018 Sayfa No : 1 / 6 1.Madde / müstahzar ve Şirketin Tanıtımı : TOMCAT 2 4 MEVSİM BLOK YEM Kullanım Amacı : Rodentisit Üretici Firma : Bell

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444 Sayfa 1/5 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO DIS 180

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO DIS 180 1.MADDENİN/KARIŞIMIN ve ŞİRKETİN/DAĞITICININ TANIMI 1.1 Madde/Karışımın kimliği Ürün adı : Fiziksel durum : Katı 1.2 Maddenin/Karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Tavsiye

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Kısaltma: Elektrolyt CDM 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 23.03.2016 23.03.2016 Versiyon

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Basım tarihi: 07.05.2012 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

: TOPMATIC. Kod: Revizyon: 3 Yayın Tarihi: 21 Ekim Kimyasal Bileşimi / Bileşimdeki Tehlikeli ve Sağlığa Zararlı Maddeler Hakkında Bilgi

: TOPMATIC. Kod: Revizyon: 3 Yayın Tarihi: 21 Ekim Kimyasal Bileşimi / Bileşimdeki Tehlikeli ve Sağlığa Zararlı Maddeler Hakkında Bilgi 1. Ürünün ve Firmanın Tanımı Ürünün ticari ismi Firmanın tanımı : Endüstriyel Bulaşık Makineleri için Sıvı Deterjan Sadece profesyonel kullanım içindir. : Ecolab Temizleme Sistemleri Ltd. Şti. Altayçeşme

Detaylı

3.2. Risk Tanımları: Üründe en son yayımlanmış "Avrupa Birliğinde Hazırlama Malzemeleri Genel

3.2. Risk Tanımları: Üründe en son yayımlanmış Avrupa Birliğinde Hazırlama Malzemeleri Genel Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı :GENEL TEMİZLİK Kimyasal Adı :KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı