SRKÜLER NO: POZ / 43 ST, Yıllık alı ve satıların formlar ile bildirilmesi hakkında tebli yayımlandı.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 43 ST, 18. 08. 2006. Yıllık alı ve satıların formlar ile bildirilmesi hakkında tebli yayımlandı."

Transkript

1 SRKÜLER NO: POZ / 43 ST, çindekiler: Yıllık alı ve satıların formlar ile bildirilmesi hakkında tebli yayımlandı. YILLIK ALI VE SATILARIN FORMLAR LE BLDRLMES HAKKINDA TEBL YAYIMLANDI imdiye kadar süregelen uygulamada bilanço usulüne göre defter tutan mükellefler belli tutarı aan alı ve satılarını formlarla ( Ba ve Bs formları) vergi dairelerine yıllık olarak bildirmekte idiler. Bu konuda en son düzenleme 350 Sıra No lu VUK Genel Teblii ile yapılmı idi. Bu defa tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 362 Sıra No lu VUK Genel Teblii ile sözkonusu formların verilmesine ilikin usul ve esaslar yeniden düzenlenmitir. 1. Hangi Formlar Verilecek? Belirli bir haddi aan mal ve hizmet alımları "Mal ve Hizmet Alımlarına likin Bildirim Formu (Form Ba)" ile; mal ve hizmet satıları ise "Mal ve Hizmet Satılarına likin Bildirim Formu (Form Bs)" ile bildirilecektir. 2. Kimler Verecek? Sözkonusu formları bilanço usulüne göre defter tutan mükellefler vereceklerdir. 3. Ne Zaman Verilecek? Yılına Ait Formlar: 2006 yılının Eylül ayı içinde verilecektir ve Sonraki Yıllara Ait Formlar:

2 Takip eden yılın ubat ayı içinde verilecektir. (Örnein; 2006 yılına ait formlar 2007 yılının ubat ayı içinde verilecektir Özel Hesap Dönemine Tabi Olanlar: Özel hesap dönemine tabi olan mükellefler de, Ba ve Bs bildirim formlarını, tabi oldukları özel hesap dönemi itibarıyla deil, takvim yılı itibarıyla düzenleyeceklerdir. 4. Hangi Alı ve Satılar Bildirilecek? Bir kii veya kurumdan yapılan KDV hariç YTL ve üzerindeki mal ve hizmet alımları, "Mal ve Hizmet Alımlarına likin Bildirim Formu (Form Ba)" ile; bir kii veya kuruma yapılan KDV hariç YTL ve üzerindeki mal ve hizmet satıları ise "Mal ve Hizmet Satılarına likin Bildirim Formu (Form Bs)" ile bildireceklerdir. (Dikkat edilirse, YTL lik sınır fatura bazında deil bir yıl içinde bir kii yada kuruma yapılan satıların toplamına göre belirlenmitir.) 5. Bildirimler Ne ekilde Verilecek? 5.1. Bildirimlerin ilgili olduu yıla ait Gelir ve Kurumlar Vergisi beyannamesini elektronik ortamda vermek zorunda olan mükellefler, Ba ve Bs bildirim formlarını elektronik ortamda vermek zorundadırlar Bildirimlerini elektronik ortamda vermek zorunda olmayan mükellefler, istemeleri halinde bildirimlerini elektronik ortamda verebilirler. Dier mükellefler ise bu bildirimleri kaıt ortamında vereceklerdir Elektronik ortamda verilen formların verilmi sayılabilmesi için onaylama ileminin yapılmı olması arttır. Onaylama ilemi, en geç, bildirimlerin verilmesi gereken son gün saat 24:00 den önce tamamlanmalıdır Bildirim formlarını elektronik ortamda vermek zorunda olan mükellefler kesinlikle kaıt ortamında bildirim formu vermeyeceklerdir. Elektronik ortamda verilmesi gerekirken kaıt ortamında verilen (elden veya posta ile) bildirim formları hiç verilmemi sayılacaktır Bildirimlerin verilecei tarihten önce balı oldukları vergi dairesi deien mükelleflerden bildirim formlarını elektronik ortamda vermek zorunda olanlar ya da elektronik ortamda vermek isteyenler, bildirim formlarını, halen balı oldukları vergi dairesinin mükellefi olarak göndereceklerdir.

3 6. Bildirimlerin Doldurulması: 6.1. Bildirimler Yeni Türk Lirası (YTL) olarak doldurulacak ve 1 Yeni Türk Lirasının altında kalan tutarlar dikkate alınmayacaktır. Dier bir ifade ile, kuru bilgileri ihmal edilecek ve bildirimlerde gösterilmeyecektir Bildirim formlarına belirlenen haddi aan ithalat ve ihracat ilemleri de yazılacaktır. Ba bildirim formunun doldurulmasında, Türkiye de mükellef olmayanlardan yapılan alımlar için satıcının vergi kimlik numarası " " olarak kodlanacaktır. Bs bildirim formunun doldurulmasında ise, Türkiye de mükellef olmayanlara yapılan satılar için alıcının vergi kimlik numarası " " olarak kodlanacaktır Form Ba ve Form Bs nin Tablo II bölümlerinin doldurulması sırasında kullanılacak "ülke kodu" bilgileri tebli ekinde yer almaktadır. (Ek: 3) 6.4. Bildirim verme yükümlülüünde olan mükellefler, belirtilen hadlerin altında kalması sebebiyle bildirilecek alım-satımları bulunmasa bile bildirim formlarını vermek zorundadırlar. Bu mükellefler, bildirim formlarını, alım-satım bilgileri dıındaki tüm bilgileri eksiksiz olarak doldurmak suretiyle vereceklerdir Mükelleflerin, elektronik ortamda verdikleri bildirim formlarını onayladıktan veya kaıt ortamında bildirimde bulunduktan sonra, verdikleri bildirim formunda hata yaptıklarını belirlemeleri halinde, bildirim süresinin dolmamı olması artıyla düzeltme yapabilirler. Düzeltme ileminde ilk bildirim formu tamamen iptal edilmekte ve ikinci defa verilen bildirim formu geçerli kabul edilmektedir. Bu sebeple, düzeltme yapması gereken mükelleflerin, yeni bildirim formunu, daha önce bildirimde bulunulmamı gibi tüm alım-satım bilgilerini içerecek ekilde doldurmaları gerekmektedir. Bildirimlerin sadece bir tanesinde hata yapıldıının belirtilmesi halinde, sadece hata yapılan bildirim formunun (Form Ba veya Form Bs) düzeltilmi haliyle bildirilmesi yeterlidir. Kaıt ortamında düzeltme amacıyla verilecek bildirim formları, balı olunan vergi dairesi veya Mal Müdürlüüne bir dilekçe ekinde verilecektir. 7. Dier Hususlar ve Cezalar: 7.1. Bildirimlerin ilgili olduu yılda Bilanço esasına göre defter tutan, ancak, bildirimlerin verilecei tarihten önce ilerini terk eden mükellefler de bildirim formlarını vereceklerdir. Bu durumda, bildirim formlarının verilecei vergi dairesi, bu mükelleflerin en son balı bulundukları vergi dairesidir Birden fazla ubesi bulunan mükellefler bildirim formlarını ube bazında deil, ube bilgilerini konsolide etmek suretiyle merkezden vereceklerdir Bir kii veya kurumdan yapılan alılar Form Ba'da tek satır olarak, bir kii veya kuruma yapılan satılar da Form Bs'de tek satır olarak gösterilecektir.

4 7.4. Bir kii veya kurumdan yapılmı olan ve belirlenen haddi aan alımlar, Ba bildirim formu ile bildirilecek; bu alımların bir kısmı daha sonra iade edilmise, bu iadeler - belirlenen haddin üzerinde olması halinde- Bs bildirim formunda satı olarak gösterilecektir. Satılarda ise tersi yönde kayıt yapılacaktır Kur farkı gelirleri de bildirimlere dahil edilecektir Bildirim formları özel tüketim vergisi dahil olarak doldurulacaktır Bankalar, Özel Finans Kurumları, Aracı Kurumlar, Portföy Yönetim irketleri, Menkul Kıymet Yatırım Fon ve Ortaklıkları ile Sigorta irketleri yapmı oldukları ilemleri belirli periyotlarla Maliye Bakanlıına bildirdiklerinden, hizmet ve satı ilemlerinde düzenledikleri dekont bilgilerini Form Bs ile bildirmelerine gerek bulunmamaktadır. Aynı ekilde, bu kurumların kendi aralarındaki ilemler sebebiyle düzenledikleri dekontların karı tarafça Form Ba ile bildirilmesine de gerek bulunmamaktadır. Ancak, bu kurumlar, faturalı olarak yaptıkları mal ve hizmet alımlarını genel esaslar çerçevesinde Form Ba ile bildirmek zorundadırlar Sigorta irketleri tarafından yapılan tazminat ödemeleri fatura ile belgelendirilen bir mal veya hizmet alımına dayanıyor ise, bu alımların genel esaslar çerçevesinde katma deer vergisi hariç tutarlarıyla Ba bildirim formuna dahil edilmesi gerekmektedir Dier taraftan, sigorta irketlerinin poliçe bilgilerini Form Bs ile bildirmelerine gerek bulunmamaktadır Noterlerin Kanunlarına göre vermi oldukları noterlik hizmetlerini Bs formu ile bildirilmelerine gerek bulunmamaktadır. Aynı ekilde, noterlerde yaptırılan ilemlerin de Ba formu ile bildirilmesine gerek bulunmamaktadır. Noterler, faturalı olarak yaptıkları mal ve hizmet alımlarını genel esaslar çerçevesinde Form Ba ile bildirmek zorundadırlar Döviz alım-satım ii ile uraanlar, belirli miktarın üzerindeki döviz alım-satım bilgilerini Bakanlıımıza bildirmek zorunda olduklarından, bu ilemlerini ayrıca Ba ve Bs bildirim formlarıyla bildirmelerine gerek bulunmamaktadır Ancak, bu iletmeler, faturalı olarak yaptıkları mal ve hizmet alımlarını genel esaslar çerçevesinde Form Ba ile bildirmek zorundadırlar. Dier taraftan, bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin döviz büroları ve yetkili dier kurululardan yapmı oldukları döviz alım-satımlarını Ba ve Bs bildirim formlarına dahil etmelerine gerek bulunmamaktadır.

5 7.13. Elektrik, su, doalgaz gibi mal veya hizmet teslimlerinin bildirim uygulaması bakımından dier mal ve hizmet teslimlerinden farkı bulunmamaktadır. Bu gibi mal veya hizmet tutarları, Tebliin 1.2 no'lu bölümünde belirtilen hadleri aması halinde durumuna göre Ba veya Bs bildirim formları ile bildirilecektir Birleme halinde, münfesih kurum veya kurumlara ait bildirim formları bu kurumların fesih oldukları tarihteki kanuni temsilcileri tarafından verilir. Kurumlar Vergisi Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılan devirlerde ise, münfesih kurumun o dönemdeki faaliyetlerine ilikin bildirim formları, münfesih kurumun unvanı ve vergi kimlik numarası yazılmak suretiyle devir alan kurum tarafından verilecektir Kaıt ortamındaki bildirim formları, mükellef ve varsa mükelleflerin 3568 sayılı Kanuna3 istinaden yetki almı serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müavir veya yeminli mali müaviri tarafından mütereken imzalanacaktır Bildirim formlarını elektronik veya kaıt ortamında belirlenen süre içinde vermeyen, eksik veya yanıltıcı bildirimde bulunan mükellefler hakkında, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 355 inci maddesi hükmü uyarınca ilem yapılacaktır. Ayrıca, bu mükellefler, öncelikli olarak incelemeye sevk edilecektir yılına ait bildirim formları (Form Ba ve Form Bs), 2006 yılı Eylül ayı içinde verilecektir. Özel hesap dönemine tabi olan mükellefler, bildirim formlarını, tabi oldukları özel hesap dönemi itibarıyla deil, takvim yılı itibarıyla düzenleyeceklerdir. Buna göre, özel hesap dönemine tabi mükellefler de dahil olmak üzere 2006 yılı Eylül ayı içinde verilecek bildirim formları, 1/1/ /12/2005 tarihleri arasındaki alım-satım bilgilerine göre düzenlenecektir yılı ve sonraki yıllara ait bildirim formları (Form Ba ve Form Bs) ise takip eden yılın ubat ayı içinde verilecektir. Saygılarımızla

Ba ve Bs Formlarına İlişkin Tebliğ Hakkında SİRKÜLER NO:2006/24

Ba ve Bs Formlarına İlişkin Tebliğ Hakkında SİRKÜLER NO:2006/24 İstanbul, 18.08.2006 Bilanço esasına tabi mükellefler tarafından belirli hadleri aşan Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu (Form Ba) ile Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu (Form

Detaylı

2007 YILLIK VE 2008 AYLIK Ba-Bs FORMLARININ VERİLME SÜRELERİ

2007 YILLIK VE 2008 AYLIK Ba-Bs FORMLARININ VERİLME SÜRELERİ 2007 YILLIK VE 2008 AYLIK Ba-Bs FORMLARININ VERİLME SÜRELERİ 213 sayılı Vergi Usul Kanunu nun 148, 149 ve Mükerrer 257 nci maddelerinin verdiği yetkiye dayanılarak, 362 ve 381 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu

Detaylı

MAL VE HİZMET ALIMLARI İLE SATIŞLARININ 2005 YILI VE İZLEYEN YILLARDA BİLDİRİLMESİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR

MAL VE HİZMET ALIMLARI İLE SATIŞLARININ 2005 YILI VE İZLEYEN YILLARDA BİLDİRİLMESİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR 17.08.2006 / 154 MAL VE HİZMET ALIMLARI İLE SATIŞLARININ 2005 YILI VE İZLEYEN YILLARDA BİLDİRİLMESİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR Maliye Bakanlığınca, 213 sayılı Vergi Usul Kanunun 148, 149 ve mükerrer

Detaylı

BÜLTEN. KONU: Ba-Bs formlarının verilmesi ile ilgili deiiklikler yapılmaktadır.

BÜLTEN. KONU: Ba-Bs formlarının verilmesi ile ilgili deiiklikler yapılmaktadır. Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN Tarih: 05.02.2008 SAYI :2008-012

Detaylı

USUL KANUNU GENEL TEBL

USUL KANUNU GENEL TEBL SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 08.02.2008 Sirküler No: 2008/19 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (Sıra No:381) FORM (Ba) (Bs) 06 Şubat 2008 tarih ve 26779 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 381 Sıra No.lu

Detaylı

Mali Bülten. No: 2010/16

Mali Bülten. No: 2010/16 10 Şubat 2010 Mali Bülten No: 2010/16 VERGİ Konu : Form Ba ve Form Bs Bildirimlerinin 2010 Yılı ve İzleyen Yıllarda Verilmesine İlişkin 396 Sıra no lu VUK Genel Tebliği Yayımlanmıştır, Bilindiği üzere,

Detaylı

SANCAK MAH. 511.SK. 8/8 YILDIZ-ÇANKAYA/ANKARA TEL: (312) 441 33 12 FAKS: (312) 440 68 75

SANCAK MAH. 511.SK. 8/8 YILDIZ-ÇANKAYA/ANKARA TEL: (312) 441 33 12 FAKS: (312) 440 68 75 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ Kapsam Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun[1] 148, 149 ve Mükerrer 257 nci maddelerinin verdiği yetkiye dayanılarak, 381 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR 2008-08

SİRKÜLER RAPOR 2008-08 DMF SİSTEM ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM DANIŞMANLIK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. www.dmf.com.tr & dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara : Farabi Sokak 12/11 06680 Çankaya Tel: 0.312.428

Detaylı

İZMİR. 5.2.2010. Muhasebe Müdürlüğüne,

İZMİR. 5.2.2010. Muhasebe Müdürlüğüne, Sayı: YMM.03.2010-18 Konu: 396 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Form Ba ile Form Bs Bildirimlerinin 2010 Yılı ve Müteakip Yıllarda Verilmesine İlişkin İZMİR. 5.2.2010 Muhasebe Müdürlüğüne, 04.02.2010

Detaylı

- Kurumlar vergisinden muaf olan mükellefler, muafiyetten yararlandıkları hesap döneminden itibaren Ba-Bs bildirim formu vermeyeceklerdir.

- Kurumlar vergisinden muaf olan mükellefler, muafiyetten yararlandıkları hesap döneminden itibaren Ba-Bs bildirim formu vermeyeceklerdir. BA-BS Formlarına İlişkin Özet Bilgiler 362-381 ve 396 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri ile BİLANÇO ESASINA GÖRE DEFTER TUTAN mükelleflerin belirli bir haddi aşan mal ve hizmet alımlarını "Mal

Detaylı

S İ R K Ü L E R : 2 0 1 0 / 1 0

S İ R K Ü L E R : 2 0 1 0 / 1 0 05.02.2010 S İ R K Ü L E R : 2 0 1 0 / 1 0 Ba ve Bs Formları ile İlgili Yapılan Düzenlemeler Ba ve Bs formlarının doldurulması ve verilmesi esaslarıyla ilgili olarak yeni düzenlemeler yapan 369 no.lu Vergi

Detaylı

Konu: 2010 Yılı ve Müteakip Yılların Aylık Dönemleri İçin Düzenlenecek Form Ba ve Bs Bildirimleri Hakkında Tebliğ Yayımlandı:

Konu: 2010 Yılı ve Müteakip Yılların Aylık Dönemleri İçin Düzenlenecek Form Ba ve Bs Bildirimleri Hakkında Tebliğ Yayımlandı: VERGİ SİRKÜLERİ 2010-006 04.02.2010 Konu: 2010 Yılı ve Müteakip Yılların Aylık Dönemleri İçin Düzenlenecek Form Ba ve Bs Bildirimleri Hakkında Tebliğ Yayımlandı: Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul

Detaylı

SİRKÜLER 2010/05. : Tarih ve Nolu Resmi Gazetede Yayımlanan 396 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

SİRKÜLER 2010/05. : Tarih ve Nolu Resmi Gazetede Yayımlanan 396 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği SİRKÜLER 2010/05 SİRKÜLERİN Tarihi : 04.02.2010 Konusu Mevzuat Yasal Dayanak : 2010 Ocak Ayından İtibaren Form Ba ve Bs ler Takip Eden Ayın Son Günü Saat 24:00 e Kadar Beyan Edilecek, Bildirimlere İlişkin

Detaylı

2010 Yılına İlişkin Aylık Olarak Verilecek Ba ve Bs Formlarında Yeni Esaslar

2010 Yılına İlişkin Aylık Olarak Verilecek Ba ve Bs Formlarında Yeni Esaslar 2010 Yılına İlişkin Aylık Olarak Verilecek Ba ve Bs Formlarında Yeni Esaslar Bilindiği üzere, Vergi Usul Kanununun 148, 149 ve Mükerrer 257 nci maddelerinin Maliye Bakanlığına verdiği yetkiye dayanılarak,

Detaylı

SİRKÜLER. Ba/Bs FORMLARI HAKKINDA YENİ UYGULAMA. ( 396 Nolu VUK Tebliğ 04.02.2010 Tarihli Resmi Gazete de Yayınlanmıştır )

SİRKÜLER. Ba/Bs FORMLARI HAKKINDA YENİ UYGULAMA. ( 396 Nolu VUK Tebliğ 04.02.2010 Tarihli Resmi Gazete de Yayınlanmıştır ) SİRKÜLER TARİHİ : 05.02.2010 SİRKÜLER NO : 2010/08 GÜRELİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM HİZMETLERİ A.Ş SİRKÜLER Ba/Bs FORMLARI HAKKINDA YENİ UYGULAMA ( 396 Nolu VUK Tebliğ 04.02.2010 Tarihli

Detaylı

Sayın Meslektaşımız, Konu: BA-BS Formları.

Sayın Meslektaşımız, Konu: BA-BS Formları. Sayın Meslektaşımız, 04.02.2010 Sirküler, 2010 /04 Konu: BA-BS Formları. 04.02.2010 tarih 27483 numaralı Resmi Gazetede 396 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile, Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin

Detaylı

09.02.2010 SİRKÜLER (2010 06) Konu: B(a) ve B(s) Formları. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:396 yayımlanmış olup, bu tebliğde;

09.02.2010 SİRKÜLER (2010 06) Konu: B(a) ve B(s) Formları. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:396 yayımlanmış olup, bu tebliğde; 09.02.2010 SİRKÜLER (2010 06) Konu: B(a) ve B(s) Formları Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:396 yayımlanmış olup, bu tebliğde; 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 148, 149 ve Mükerrer 257 nci maddelerinin

Detaylı

SĐRKÜLER : 2010-15 05.02.2010 KONU : Ba, Bs Formlarında Yapılan Değişkilikler

SĐRKÜLER : 2010-15 05.02.2010 KONU : Ba, Bs Formlarında Yapılan Değişkilikler SĐRKÜLER : 2010-15 05.02.2010 KONU : Ba, Bs Formlarında Yapılan Değişkilikler GĐB tarafından 04.02.2010 tarih ve 27483 sayılı RG de yayınlanan 396 sıra no.lu VUK GT ile Ba-Bs formlarına ilişkin olarak

Detaylı

SRKÜLER NO: POZ-2005 / 58 ST, 06.07.2005

SRKÜLER NO: POZ-2005 / 58 ST, 06.07.2005 SRKÜLER NO: POZ-2005 / 58 ST, 06.07.2005 ÖZET: Maliye Bakanlıı tarafından, bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerce (B) formu verilmesi uygulamasında bazı deiiklikler yapıldı. (B) FORMU UYGULAMASINDA

Detaylı

Tarih: 05.02.2010 Sayı: 2010/15. Konu:

Tarih: 05.02.2010 Sayı: 2010/15. Konu: S İ R K Ü L E R R A P O R Tarih: 05.02.2010 Sayı: 2010/15 Konu: 396 Sıra Numaralı VUK Genel Tebliği ile Ba ve Bs formlarına ilişkin uygulamada değişiklikler yapıldı. Özet: 4 Şubat 2010 tarihli Resmi Gazete

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2010/21 Ref: 4/21

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2010/21 Ref: 4/21 SĐRKÜLER Đstanbul, 05.02.2010 Sayı: 2010/21 Ref: 4/21 Konu: BA BS FORMLARI ĐLE ĐLGĐLĐ OLARAK YENĐ ESASLAR GETĐREN 396 SIRA NUMARALI VERGĐ USUL KANUNU GENEL TEBLĐĞĐ YAYINLANMIŞTIR Ba- Bs formları ile ilgili

Detaylı

Ba ve Bs Formları Eylül 2006 Sonuna Kadar Verilecek ve Formlarla İlgili Yapılan Yeni Düzenlemeler

Ba ve Bs Formları Eylül 2006 Sonuna Kadar Verilecek ve Formlarla İlgili Yapılan Yeni Düzenlemeler FANUS YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ. Merkez Efendi Mah. Güney Yanyol Akdaş Blok Giriş Katı No:2 Cevizlibağ Zeytinburnu İSTANBUL Tel : 0212.416 7153-54-55 Fax : 0212.416 7156 Mobil : 0544 711 8712 www.fanus-ymm.com

Detaylı

! " #$$% & ' ( ) ) ' *+ + & &, ( (-,, ) &!!. ' )' - " ) & Özel Tüketim Vergisi Genel Teblii. (SeriNo: 22)

!  #$$% & ' ( ) ) ' *+ + & &, ( (-,, ) &!!. ' )' -  ) & Özel Tüketim Vergisi Genel Teblii. (SeriNo: 22) ! " #$$% & ' ( ) ) ' *+ + & &, ( (-,, ) &!!. ' )' - " ) & /!,!, Özel Tüketim Vergisi Genel Teblii (SeriNo: 22) 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile

Detaylı

403 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

403 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği S Đ R K Ü L E R R A P O R Tarih: 19.01.2011 Sayı: 2011/08 Konu: 19.01.2011 tarih ve 27820 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 403 seri no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır. Özet: 19.01.2011

Detaylı

403 NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

403 NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 20.01.2011/ 25-1 403 NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI 403 No lu VUK Genel Tebliği ile bilanço esasına göre defter tutan mükelleflere elektronik ortamda yıllık kesin mizan

Detaylı

KESİN MİZAN GÖNDERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

KESİN MİZAN GÖNDERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI Sirküler Rapor Mevzuat 27.07.2016/90-1 KESİN MİZAN GÖNDERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI ÖZET : 472 sıra No lu VUK Genel Tebliği ile bilanço esasına göre defter tutan mükelleflere elektronik ortamda yıllık kesin

Detaylı

2007 YILI İLE 2008 YILI OCAK, ŞUBAT, MART VE NİSAN DÖNEMLERİNE İLİŞKİN Ba ve Bs FORMLARININ 5 HAZİRAN 2008 AKŞAMINA KADAR VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR

2007 YILI İLE 2008 YILI OCAK, ŞUBAT, MART VE NİSAN DÖNEMLERİNE İLİŞKİN Ba ve Bs FORMLARININ 5 HAZİRAN 2008 AKŞAMINA KADAR VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR Denet Sirküler Denet Yayıncılık A.Ş. Tel : 0212 275 96 90/274 77 06 Avni Dilligil Sokak No:6 Faks : 0212-272 62 16/272 33 23 34394 Mecidiyeköy-İSTANBUL E-mail: bdo.denet@bdodenet.com.tr Web : www.bdodenet.com.tr

Detaylı

mali açıklamalar YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

mali açıklamalar YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2011/006 19.01.2011 Konu: Artık Mizanlarda Maliyeye Verilecek! Bilanço esasına göre defter tutan gelir vergisi mükellefleri 1 Mart -31 Mart tarihleri arasında,, kurumlar vergisi mükellefleri 1 Nisan 30

Detaylı

SİRKÜLER (2011 05) Konu: Elektronik Ortamda Bildirilecek Olan Kesin Mizan Bildirimi nin Gönderilmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslar.

SİRKÜLER (2011 05) Konu: Elektronik Ortamda Bildirilecek Olan Kesin Mizan Bildirimi nin Gönderilmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslar. 21.01.2011 SİRKÜLER (2011 05) Konu: Elektronik Ortamda Bildirilecek Olan Kesin Mizan Bildirimi nin Gönderilmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslar. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:403 yayımlanmış olup,

Detaylı

BÜLTEN. KONU: 2010 ve izleyen dönemler için, elektronik ortamda kesin mizan bildirimi verme zorunluluğu hk 403 nolu VUK Genel Tebliğ yayınlanmıştır.

BÜLTEN. KONU: 2010 ve izleyen dönemler için, elektronik ortamda kesin mizan bildirimi verme zorunluluğu hk 403 nolu VUK Genel Tebliğ yayınlanmıştır. Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet İşhanı K:5 35210 Alsancak - İzmir-Turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2011-016 Tarih: 19.01.2011

Detaylı

Elektronik ortamda kesin mizanı vermek mecburiyetinde olanlar bildirimlerini ;

Elektronik ortamda kesin mizanı vermek mecburiyetinde olanlar bildirimlerini ; 2010 HESAP DÖNEMİ KESİN MİZAN BİLDİRİMİ ELEKTRONİK ORTAMDA VERİLECEKTİR. Bilanço esasına göre defter tutan gelir vergisi mükellefleri ile kurumlar vergisi mükelleflerine (bankalar,finans kurumları, finansal

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR 2005-52

SİRKÜLER RAPOR 2005-52 ULUSLARARASI DENETİM DANIŞMANLIK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. www.dmf.com.tr dmf@dmf.com.tr Farabi Sokak 12/11 06680 Çankaya, Ankara Tel: 0.312.428 67 50 Faks: 0.312.428 67 53 SİRKÜLER RAPOR 2005-52

Detaylı

VERGĠ USUL KANUNU GENEL TEBLĠĞĠ (SIRA NO: XXX) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

VERGĠ USUL KANUNU GENEL TEBLĠĞĠ (SIRA NO: XXX) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: VERGĠ USUL KANUNU GENEL TEBLĠĞĠ (SIRA NO: XXX) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bakanlığımızca, 213 sayılı Vergi

Detaylı

BÜLTEN. KONU: Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi Hk 277 Nolu GVK G.T. Yayınlanmıtır

BÜLTEN. KONU: Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi Hk 277 Nolu GVK G.T. Yayınlanmıtır Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2010-054 Tarih: 27.12.2010

Detaylı

S R K Ü L E R : 2007 / 4 9

S R K Ü L E R : 2007 / 4 9 18.06.2007 S R K Ü L E R : 2007 / 4 9! "#$# %#& ' # $ ' # ( & $ )# * $ +,-!./ + * ( ' *. ' $./ + 0& " 1 '! 2.. # 3$ *# %# */& / $') $ ' $') # ' ' ( / '. $.' 4 ( # $ ' %#' 5$#$ $&$# # $ ' * # 0 * (. './

Detaylı

&' ($ *!+ *,+ $*-!+ *./( " "!/ ( (! + * 0 $ 1 /+%$ "$ $ / + "/ 2 %/

&' ($ *!+ *,+ $*-!+ *./(  !/ ( (! + * 0 $ 1 /+%$ $ $ / + / 2 %/ !"!" #$ %!" &' ($ $) *!+ *,+ $*-!+ *./( " "!/ ( (! + * 0 $ 1 /+%$ "$ $ / + "/ 2 %/ $* "3'4" 50! 1 Vergi Usul Kanunu Genel Teblii (Sıra No: 408) 1. Giri 213 sayılı Vergi Usul Kanununun (VUK) 5 inci maddesinin

Detaylı

SRKÜLER NO: POZ - 2005 / 87 ST, 30.12. 2005

SRKÜLER NO: POZ - 2005 / 87 ST, 30.12. 2005 SRKÜLER NO: POZ - 2005 / 87 ST, 30.12. 2005 27.12.2005 tarih ve 26036 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 26 seri no.lu Motorlu Taıtlar Vergisi Genel Teblii ile (I) sayılı tarifede yer alan ve kasko deerinin

Detaylı

S R K Ü L E R : 2007 / 5 4

S R K Ü L E R : 2007 / 5 4 17.07.2007 S R K Ü L E R : 2007 / 5 4! "#$ % &'# ( $ ) * "#$ )#+( "#$')'#),-. )-). ) /'# (! % % % $ + & %("- (. +'-. ) -). ) )( #$! &-++)$#(, * 0. ) % )(-). + -+ ) -+, *&%.- &- -). +, ")(!$ +,! & 122"

Detaylı

BÜLTEN. KONU: 6009 S. Kanunla Belirlenen Yeni Ücret Tarifesine Göre Önceki Aylarda Fazla Kesilen Vergilerin adesi Hk 274 Nolu Tebli Yayınlanmıtır.

BÜLTEN. KONU: 6009 S. Kanunla Belirlenen Yeni Ücret Tarifesine Göre Önceki Aylarda Fazla Kesilen Vergilerin adesi Hk 274 Nolu Tebli Yayınlanmıtır. Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2010-041 Tarih: 19.08.2010

Detaylı

SİRKÜLER 2010 / 11. Form Ba-Bs Bildirimlerindeki Uygulama Değişiklikleri Ve Değerlendirmelerimiz

SİRKÜLER 2010 / 11. Form Ba-Bs Bildirimlerindeki Uygulama Değişiklikleri Ve Değerlendirmelerimiz KONU SİRKÜLER 2010 / 11 Form Ba-Bs Bildirimlerindeki Uygulama Değişiklikleri Ve Değerlendirmelerimiz 1- Mevcut Uygulamada Gerçekleşen Önemli Değişiklikler Yayımlanan 396 Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

Detaylı

Bedelsiz mal teslimi belge düzeni ve Form Ba-Bs Hk.

Bedelsiz mal teslimi belge düzeni ve Form Ba-Bs Hk. Bedelsiz mal teslimi belge düzeni ve Form Ba-Bs Hk. T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İZMİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü Sayı : 67854564-1741-51 30/01/2015 Konu : Bedelsiz

Detaylı

2. Bildirimin Şekli: 2.1. "Kesin Mizan Bildirim Formatı" 2.2.

2. Bildirimin Şekli: 2.1. Kesin Mizan Bildirim Formatı 2.2. SĐRKÜLER Đstanbul, 25.01.2011 Sayı: 2011/42 Ref: 4/42 Konu: KESĐN MĐZAN BĐLGĐLERĐNĐN ELEKTRONĐK ORTAMDA GÖNDERĐLMESĐNE ĐLĐŞKĐN 403 SIRA NO.LI VERGĐ USUL KANUNU GENEL TEBLĐĞĐ HAZIRLANMIŞTIR 19.01.2011 tarihli

Detaylı

S R K Ü L E R : 2007 / 6

S R K Ü L E R : 2007 / 6 S R K Ü L E R : 2007 / 6 27.12.2006! " # $% $ & '()) * & +, '-. /, 0& & $ & $ '& + $!0&&, & ' +0 +!0&&0 /!'-# $%". /1,. '&! -,! & &2-3(4-3(4 && -53(4 &6 & ' 7 &+ 8'& & / '&! ()) 7 * + ' $&& / + - ' & 8,$,

Detaylı

2. BA BS FORMLARINA İLİŞKİN USULSÜZLÜK CEZASI UYGULAMASINDA LEHE OLAN HÜKÜMLER

2. BA BS FORMLARINA İLİŞKİN USULSÜZLÜK CEZASI UYGULAMASINDA LEHE OLAN HÜKÜMLER Türk Ceza Kanununun 7. maddesinde "suçun işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanun ile sonradan yürürlüğe giren kanunların hükümleri farklı ise, failin lehine olan kanun uygulanır ve infaz olunur" hükmü

Detaylı

BÜLTEN. KONU: Fason tekstil konfeksiyon ilerine tekrar tevkifat getirilmektedir.

BÜLTEN. KONU: Fason tekstil konfeksiyon ilerine tekrar tevkifat getirilmektedir. Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN Tarih: 26.12.2007 SAYI :2007-096

Detaylı

TEBLİĞ. SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK KANUNU GENEL TEBLĠĞĠ (SIRA NO: 43)

TEBLİĞ. SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK KANUNU GENEL TEBLĠĞĠ (SIRA NO: 43) 15 Haziran 2010 SALI Resmî Gazete Sayı 27612 Maliye Bakanlığından TEBLİĞ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK KANUNU GENEL TEBLĠĞĠ (SIRA NO 43) 213 sayılı Vergi Usul Kanununun

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2015 / 72 İST, 07.10.2015

SİRKÜLER NO: POZ-2015 / 72 İST, 07.10.2015 SİRKÜLER NO: POZ-2015 / 72 İST, 07.10.2015 ÖZET: GİB'in İnternet Sitesinde Ba-Bs Bildirim Formları ve Kesin Mizan Bildirimlerine İlişkin Soru ve Cevaplar Yayınlanmıştır. BA-BS BİLDİRİM FORMLARI VE KESİN

Detaylı

SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014

SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014 SİRKÜLER SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014 KONU : Özel Tüketim Vergisi 34 Seri Nolu Genel Tebliğ yayımlandı. 19 Nisan 2014 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği Seri

Detaylı

Sayı : 2017/225 5 Tarih : Ö Z E L B Ü L T E N. Ba ve Bs BİLDİRİM FORMLARI

Sayı : 2017/225 5 Tarih : Ö Z E L B Ü L T E N. Ba ve Bs BİLDİRİM FORMLARI Sayı : 2017/225 5 Tarih : 07.09.2017 Ö Z E L B Ü L T E N Ba ve Bs BİLDİRİM FORMLARI 1 KONU Mükelleflere; mal ve hizmet alımlarına ilişkin bildirim formu(ba) ile mal ve hizmet satışlarına ilişkin bildirim

Detaylı

367 Nolu, VUK Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği. Seri, Sıra Numarası, No : 367 Sayılı Tebliğ. 1 Şubat 2007 PERŞEMBE. Sayı : 26421 TEBLİĞ

367 Nolu, VUK Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği. Seri, Sıra Numarası, No : 367 Sayılı Tebliğ. 1 Şubat 2007 PERŞEMBE. Sayı : 26421 TEBLİĞ 367 Nolu, VUK Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Seri, Sıra Numarası, No : 367 Sayılı Tebliğ 1 Şubat 2007 PERŞEMBE Resmi Gazete Sayı : 26421 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA

Detaylı

YENİ TÜRK LİRASINA GEÇİŞTE ÖZEL SEKTÖR FİRMALARINCA UYULACAK ESASLAR HAKKINDA SİRKÜLER SİRKÜLER NO: 2004/69

YENİ TÜRK LİRASINA GEÇİŞTE ÖZEL SEKTÖR FİRMALARINCA UYULACAK ESASLAR HAKKINDA SİRKÜLER SİRKÜLER NO: 2004/69 1 İstanbul, 11.10.2004 Bilindiği üzere 31.01.2004 tarih ve 25363 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 5083 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Para Birimi Hakkında Kanun ile 01.01.2005 tarihinden geçerli

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2005/34 İstanbul, 7 Mart 2005 KONU : SM, SMMM ve YMM Kanunu

Detaylı

SRKÜLER NO: POZ / 54 ST,

SRKÜLER NO: POZ / 54 ST, - SRKÜLER NO: POZ - 2006 / 54 ST, 21.12. 2006 20.12.2006 tarih ve 26382 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 28 seri no.lu Motorlu Taıtlar Vergisi Genel Teblii ile (I) sayılı tarifede yer alan ve kasko deerinin

Detaylı

E-Beyanname* *connectedthinking

E-Beyanname* *connectedthinking E-Beyanname* Neden E-beyanname? Maliye Bakanlıı, Tüm dünyada hızla gelien bilgi ilem teknolojilerinden yararlanmak, Vergi beyannameleri ile bildirim ve eklerinin hızlı, kolay bir ekilde beyanını salamak,

Detaylı

BAZI VARLIKLARIN MÝLLÝ EKONOMÝYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUNA ÝLÝÞKÝN GENEL TEBLÝÐ Çarþamba, 17 Aralýk 2008

BAZI VARLIKLARIN MÝLLÝ EKONOMÝYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUNA ÝLÝÞKÝN GENEL TEBLÝÐ Çarþamba, 17 Aralýk 2008 BAZI VARLIKLARIN MÝLLÝ EKONOMÝYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUNA ÝLÝÞKÝN GENEL TEBLÝÐ Çarþamba, 17 Aralýk 2008 1 SERÝ NOLU 5811 SAYILI BAZI VARLIKLARIN MÝLLÝ EKONOMÝYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUNA ÝLÝÞKÝN

Detaylı

Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliği TASLAĞI

Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliği TASLAĞI Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliği TASLAĞI (Yeni Türk Lirasõ kullanõmõnda özel kesim muhasebe sistemine ilişkin olarak işletmeler tarafõndan uyulacak esaslar hakkõnda) Sõra No:13 I. YENİ TÜRK LİRASI

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 94 İST, 21.10.2013. İade dilekçeleri internet vergi dairesi üzerinden verilecek.

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 94 İST, 21.10.2013. İade dilekçeleri internet vergi dairesi üzerinden verilecek. SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 94 İST, 21.10.2013 ÖZET: İade dilekçeleri internet vergi dairesi üzerinden verilecek. İADE DİLEKÇELERİNİN İNTERNET VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN VERİLMESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ Nakden

Detaylı

SONRADAN GELEN FATURALARIN

SONRADAN GELEN FATURALARIN SONRADAN GELEN FATURALARIN Ba FORMUNA YANSITILMASI Bülent SEZGİN * 1-GİRİŞ Ba Bs formları, bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin belirli bir haddi aşan mal ve hizmet alış ve satışlarını vergi

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KONU 429 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ SAYI 2013/ ÖZET

BAKIŞ MEVZUAT KONU 429 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ SAYI 2013/ ÖZET BAKIŞ MEVZUAT KONU 429 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ SAYI 2013/ ÖZET 429 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği nde 1 Kasım 2013 tarihinden itibaren iade hakkı doğuran işlemler nedeniyle

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/88

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/88 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 16.11.2018 Sayı : 2018/88 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeler, konu başlıkları itibariyle aşağıdadır. A. Konu Başlıkları; -Varlık Barışından

Detaylı

Değerli Üyemiz, 21/02/2011

Değerli Üyemiz, 21/02/2011 Değerli Üyemiz, 21/02/2011 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 3568 sayılı Kanun uyarınca yetki almış olup bağımsız çalışan Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli

Detaylı

PERFORMANS DEĞERLENDİRME BİLDİRİMİ (329 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ) HAKKINDA SİRKÜLER SİRKÜLER NO: 2004/39 İstanbul, 02.03.

PERFORMANS DEĞERLENDİRME BİLDİRİMİ (329 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ) HAKKINDA SİRKÜLER SİRKÜLER NO: 2004/39 İstanbul, 02.03. İstanbul, 02.03.2004 1 28.02.2004 tarih ve 25387 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 329 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile; ticari,zirai ve mesleki kazançları dolayısıyla gerçek usulde vergilendirilen

Detaylı

DEVAMLI BİLGİ VERME I-MADDE METNİ:

DEVAMLI BİLGİ VERME I-MADDE METNİ: DEVAMLI BİLGİ VERME I-MADDE METNİ: Madde 149 - (3239 sayılı Kanunun 14'üncü maddesiyle değişen madde) Kamu idare ve müesseseleri (Kamu hizmeti ifa eden kurum ve kuruluşlar dahil) ile gerçek ve tüzelkişiler

Detaylı

Özelge: Yurt Dışında Yapılan İnşaat Onarım Montaj Teknik Hizmet İşlerinin Vergi Kanunları İle Ba ve Bs Bildirim Formları Karşısındaki Durumu hk.

Özelge: Yurt Dışında Yapılan İnşaat Onarım Montaj Teknik Hizmet İşlerinin Vergi Kanunları İle Ba ve Bs Bildirim Formları Karşısındaki Durumu hk. Özelge: Yurt Dışında Yapılan İnşaat Onarım Montaj Teknik Hizmet İşlerinin Vergi Kanunları İle Ba ve Bs Bildirim Formları Karşısındaki Durumu hk. Sayı: Tarih: 04/01/2012 B.07.1.GİB.4.06.18.02-32Mük257-7595-20

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. FORM Ba ve Bs

DESTEK DOKÜMANI. FORM Ba ve Bs FORM Ba ve Bs Bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin mal ve hizmet alımları ile mal ve hizmet satışlarının 2005 yılı ve müteakip yıllarda bildirilmesinde uygulanacak usul ve esaslar ile bildirim

Detaylı

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş.

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş. İstanbul, 15.12.2008 269 Seri No.lu Gelir Vergisi Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2008/131 06.12.2008 tarih ve 27076 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 269 Seri No.lu Gelir Vergisi Kanunu Genel

Detaylı

S R K Ü L E R : 2 0 0 8 / 3 2

S R K Ü L E R : 2 0 0 8 / 3 2 S R K Ü L E R : 2 0 0 8 / 3 2! " # $%&'( )*!! " #$!" ## $ %& &'()& & * + (,( %! # -.&%( & $/(%&& % 0 1 / # %(# 2 1 / (' 3'!! # % ##%.&% - ## (( '( 4% / (%&& % & 5'(67 8 / ('#3 ( 3'! (-.&% ## (( &&&! /

Detaylı

Tarih : Sayı : Konu : Defter Beyan Sistemini Kullanma Zorunluluğu

Tarih : Sayı : Konu : Defter Beyan Sistemini Kullanma Zorunluluğu Tarih : 18.12.2017 Sayı : 2017-71 Konu : Defter Beyan Sistemini Kullanma Zorunluluğu 01.01.2018 Tarihinden İtibaren Basit Usule Tabi Olan İle Serbest Meslek Kazancı Elde Eden, 01.01.2019 Tarihinden İtibaren

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2008 / 45 İST, 21. 05. 2008

SİRKÜLER NO: POZ-2008 / 45 İST, 21. 05. 2008 SİRKÜLER NO: POZ-2008 / 45 İST, 21. 05. 2008 Transfer Fiyatlandırması, Kontrol Edilen Yabancı Kurum ve Örtülü Sermayeye İlişkin Formun Doldurulması Maliye Bakanlığı, www.gib.gov.tr adresinde yayımladığı

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2011/18 : Kesin Mizan Bilgilerinin Elektronik Ortamda Gönderilmesi Hk.

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2011/18 : Kesin Mizan Bilgilerinin Elektronik Ortamda Gönderilmesi Hk. AKKOR SİRKÜLER Akkor YMM LTD.ŞTİ. Tel: (216) 467 10 73 Bağdat Cad. No.353 D:8 Fax: (216) 467 01 73 34728 Caddebostan E-mail:info@akkorymm.com Kadıköy / İstanbul web:www.akkorymm.com.tr Sirküler Tarihi

Detaylı

Bu niteliğe sahip antrepoların yukarıda belirtilen izin yazısını alabilmeleri için ayrıca;

Bu niteliğe sahip antrepoların yukarıda belirtilen izin yazısını alabilmeleri için ayrıca; Başlık 104 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (Taslağı) Resmi Gazete No Resmi Gazete Tarihi Kapsam A. TÜRKİYE DE İKAMET ETMEYENLERE DÖVİZ KARŞILIĞI YAPILAN TESLİMLERDE İHRACAT İSTİSNASI UYGULANMASI

Detaylı

MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ UYGULAMASI BAŞLIYOR

MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ UYGULAMASI BAŞLIYOR Sirküler Rapor 20.01.2012/42-1 MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ UYGULAMASI BAŞLIYOR ÖZET : 413 sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren başlamak üzere kurumlar vergisi,

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR YMM SÖZLEŞMELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİ. Sirküler Tarihi: Sirküler No: 2008/20

SİRKÜLER RAPOR YMM SÖZLEŞMELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİ. Sirküler Tarihi: Sirküler No: 2008/20 SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 08.02.2008 Sirküler No: 2008/20 YMM SÖZLEŞMELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİ 06 Şubat 2008 tarih ve 26779 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 1 Sıra No.lu Yeminli Mali

Detaylı

DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN GEREKÇELERİMİZ

DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN GEREKÇELERİMİZ TEBLİĞ TASLAĞI METNİ 3568 SAYILI SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN GEREKÇELERİMİZ TASLAĞIN ÖNERİLEN DEĞİŞMİŞ ŞEKLİ

Detaylı

Yazar Akif Akarca Perşembe, 24 Haziran 2010 11:27 - Son Güncelleme Perşembe, 24 Haziran 2010 11:32

Yazar Akif Akarca Perşembe, 24 Haziran 2010 11:27 - Son Güncelleme Perşembe, 24 Haziran 2010 11:32 Özel fatura (bavul ticareti) 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu'nun "İstisnalar" başlığını taşıyan ikinci kısmındaki 11 inci maddede; ihracat istisnası kapsamında " Türkiye'de ikamet etmeyen yolcuların

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 25.12.2015/169-1 459 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor Mevzuat 25.12.2015/169-1 459 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 25.12.2015/169-1 459 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde tahsilat ve ödemelerde tevsik zorunluluğuna ilişkin limitin 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren

Detaylı

!"# # $!% & $ % #'' ! " #! " $ !" #$!!%& " %(% #)* $+, -.-/ &' # $ ' (&&! " % (% # )* $+,.0/ ( )***(* +( ( (,, ( -.(( ( ( (

!# # $!% & $ % #'' !  #!  $ ! #$!!%&  %(% #)* $+, -.-/ &' # $ ' (&&!  % (% # )* $+,.0/ ( )***(* +( ( (,, ( -.(( ( ( ( !"# # $!% & $ % #''! " #! " $!" #$!!%& " %(% #)* $+, -.-/ &' # $ ' (&&! " % (% # )* $+,.0/ ( )***(* +( ( (,, ( -.(( ( ( ( / 0 ( / " 0,.( / & 1 ( / 2 +( / 4., ( /! 5,( (* *,. / 1 ' 7 " & 6+1(( / 8** ((

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 04.01.2010 / 9-1 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : 42 seri No lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik

Detaylı

44 SERİ NO'LU SM, SMMM VE YMM KANUNU GENEL TEBLİĞİ

44 SERİ NO'LU SM, SMMM VE YMM KANUNU GENEL TEBLİĞİ Sayfa 1 / 6 44 SERİ NO'LU SM, SMMM VE YMM KANUNU GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No 28069 Resmi Gazete Tarihi 29/09/2011 Kapsam 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 227 nci maddesinin ikinci fıkrası ile

Detaylı

413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2012/15

413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2012/15 İstanbul, 20.01.2012 413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2012/15 20.01.2012 tarih ve 28179 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

Detaylı

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ HAKKINDA:

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ HAKKINDA: MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ HAKKINDA: GENEL BİLGİ : Vergiye uyum maliyetinin azaltılması, gönüllü uyumun teşvik edilmesi ve kayıt dışı ekonomi ile mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla; vergi

Detaylı

BÜLTEN. KONU: Mükelleflerin zahat (Özelge) Taleplerinin Cevaplandırılmasına Dair Yönetmelik Yayınlanmıtır.

BÜLTEN. KONU: Mükelleflerin zahat (Özelge) Taleplerinin Cevaplandırılmasına Dair Yönetmelik Yayınlanmıtır. Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2010-044 Tarih: 31.08.2010

Detaylı

Sirküler no: 013 İstanbul, 19 Ocak 2011

Sirküler no: 013 İstanbul, 19 Ocak 2011 Sirküler no: 013 İstanbul, 19 Ocak 2011 Konu: Bilanço usulüne göre defter tutan mükelleflere Kesin Mizan Bildirimi verme yükümlülüğü getirildi. Özet: Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 19 Ocak 2011

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 41 İST, 24.03.2011. Kesin mizan bilgilerinin internet ortamında gönderilmesi gerekiyor.

SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 41 İST, 24.03.2011. Kesin mizan bilgilerinin internet ortamında gönderilmesi gerekiyor. SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 41 İST, 24.03.2011 ÖZET: Kesin mizan bilgilerinin internet ortamında gönderilmesi gerekiyor. KESİN MİZAN BİLGİLERİNİN İNTERNET ORTAMINDA GÖNDERİLMESİ GEREKİYOR 19 Ocak 2011 tarihli

Detaylı

No: 2011/45 Tarih: 02.10.2011

No: 2011/45 Tarih: 02.10.2011 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta: info@erkymm.com No: 2011/45

Detaylı

TRANSFER FİYATLANDIRMASI YOLUYLA ÖRTÜLÜ KAZANÇ DAĞITIMI HAKKINDA SİRKÜLER - 1

TRANSFER FİYATLANDIRMASI YOLUYLA ÖRTÜLÜ KAZANÇ DAĞITIMI HAKKINDA SİRKÜLER - 1 SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 25.04.2008 Sirküler No: 2008/56 TRANSFER FİYATLANDIRMASI YOLUYLA ÖRTÜLÜ KAZANÇ DAĞITIMI HAKKINDA SİRKÜLER - 1 24.04.2008 tarih ve 1 Seri No.lu Transfer Fiyatlandırması Yoluyla

Detaylı

Bu kapsamda, 142 seri No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde vergi levhası asmak zorunda olan mükellefler aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

Bu kapsamda, 142 seri No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde vergi levhası asmak zorunda olan mükellefler aşağıdaki şekilde belirlenmiştir. 29.05.2006 / 109 VERGİ LEVHASININ TASDİK SÜRESİ VE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER I- Vergi Levhası Asmak Zorunda Olanlar Vergi Usul Kanununun Vergi Mahremiyeti başlığını taşıyan 5 inci maddesinin 4 üncü fıkrasında,

Detaylı

Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar.

Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar. Sayı: 2018/16 Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar. 31 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Detaylı

! "#$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) "! %2.* ) 3."%$&(' "01 "0 4 *) / )/ ( +) ) ( )

! #$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) ! %2.* ) 3.%$&(' 01 0 4 *) / )/ ( +) ) ( ) ! "#$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) "! %2.* ) 3."%$&(' "01 "0 4 *) / )/ ( +) ) ( )! )! ) 1 87 Seri No'lu Gider Vergileri Genel Teblii Resmi Gazete Sayısı 27737 Resmi

Detaylı

5766 sayılı Kanunun 25 inci maddesi ile 6802 sayılı Kanunun 30, 31 ve 47 nci maddelerinde değişiklikler yapılmıştır. Buna göre 6802 sayılı Kanunun;

5766 sayılı Kanunun 25 inci maddesi ile 6802 sayılı Kanunun 30, 31 ve 47 nci maddelerinde değişiklikler yapılmıştır. Buna göre 6802 sayılı Kanunun; Resmi Gazete Tarih: 26 Temmuz 2008 Sayı: 26948 Maliye Bakanlığından: GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 86 4/6/2008 tarihli ve 5766 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda

Detaylı

İade İşlemleriyle İlgili Dilekçelerin Elektronik Ortamda Verilmesine İlişkin Soru - Cevap

İade İşlemleriyle İlgili Dilekçelerin Elektronik Ortamda Verilmesine İlişkin Soru - Cevap Tarih : 19/11/2013 Sayı : İST.YMM.2013/ 2435 Sirküler No : İST.YMM.2013/ 71 İade İşlemleriyle İlgili Dilekçelerin Elektronik Ortamda Verilmesine İlişkin Soru - Cevap 1-İade hakkı doğuran işlemler nedeniyle

Detaylı

SİRKÜLER (2018/60) İşletmelerinde fiilen bulunduğu halde kayıtlarında görülmeyen, Kayıtlarda yer aldığı halde işletmede fiilen bulunmayan,

SİRKÜLER (2018/60) İşletmelerinde fiilen bulunduğu halde kayıtlarında görülmeyen, Kayıtlarda yer aldığı halde işletmede fiilen bulunmayan, İSTANBUL, 17.08.2018 Konu: 7143 Sayılı Kanuna Göre Stok Affı SİRKÜLER (2018/60) 18.05.2018 tarih 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

mali açıklamalar YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

mali açıklamalar YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2011/054 29.09.2011 Konu: ÖTV İadelerine Yönelik Tebliğ Yayınlandı! 29.09.011 Tarih ve 28069 no.lu Resmi Gazetede yayınlanan 44 no.lu SMMM ve YMM Kanunu Genel Tebliğinde, ÖTV li aldığı malları ihracat

Detaylı

SİGORTA İŞLEMLERİ İLE KAMBİYO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN GİDER VERGİLERİ TEBLİĞİ YAYIMLANDI

SİGORTA İŞLEMLERİ İLE KAMBİYO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN GİDER VERGİLERİ TEBLİĞİ YAYIMLANDI 30.07.2008/120 SİGORTA İŞLEMLERİ İLE KAMBİYO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN GİDER VERGİLERİ TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : 86 seri No lu Gider Vergileri Genel Tebliğinde, 5766 sayılı Yasa ile 6802 sayılı Gider Vergileri

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR (2008-83)

SİRKÜLER RAPOR (2008-83) DMF SİSTEM ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM DANIŞMANLIK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. www.dmf.com.tr & dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara : Farabi Sokak 12/11 06680 Çankaya Tel: 0.312.428

Detaylı

Değerli Üyemiz, 07/03/2011

Değerli Üyemiz, 07/03/2011 E-BEYANNAME ARACILIK VE GÖNDERME SÖZLEŞMESİ YAPILAN MÜŞTERİLERİN LİSTESİNİN GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞINA BİLDİRİLMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA (VUK 405 GT) (SON GÜNCELLENME TARİHİ: 07/03/2011 ) Değerli Üyemiz,

Detaylı

Sirküler Tarihi : 27.05.2011. Sirküler No : 1066 KONU: VERGİ LEVHASI İLE İLGİLİ DÜZENLEMELER

Sirküler Tarihi : 27.05.2011. Sirküler No : 1066 KONU: VERGİ LEVHASI İLE İLGİLİ DÜZENLEMELER Sirküler Tarihi : 27.05.2011 www.nexiabursa.com Sirküler No : 1066 KONU: VERGİ LEVHASI İLE İLGİLİ DÜZENLEMELER 6111 sayılı Kanunun 82 nci maddesiyle, VUK un 5 inci maddesinde yer alan levhayı merkezlerine,

Detaylı

PRATİK BİLGİLER 2014 TAKVİM YILI www.ymm.com.tr

PRATİK BİLGİLER 2014 TAKVİM YILI www.ymm.com.tr ASGARİ ÜCRET TUTARI 16 YAŞINDAN BÜYÜK (BRÜT) 16 YAŞINDAN KÜÇÜK (BRÜT) 01.07.2014/31.12.2014 1.134,00 TL 1.134,00 TL 01.01.2014/30.06.2014 1.071,00 TL 1.071,00 TL ÇIRAK VE STAJERLERİN ASGARİ ÜCRET TUTARI

Detaylı

42 Sıra No.lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2010/01

42 Sıra No.lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2010/01 İstanbul, 04.01.2010 42 Sıra No.lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2010/01 31.12.2009 tarih ve 27449 (4. mükerrer) sayılı Resmi Gazete

Detaylı

Yatırım indirimi istisnası uygulamaları

Yatırım indirimi istisnası uygulamaları Yatırım indirimi istisnası uygulamaları 5520 SAYILI KURUMLAR VERGİSİ KANUNU SİRKÜLERİ/3 1 Giriş 30/3/2006 tarihli ve 5479 sayılı Kanunun 8/4/2006 tarihli ve 26133 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Detaylı