STANDART SATIŞ ŞARTLARI VE KOŞULLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "STANDART SATIŞ ŞARTLARI VE KOŞULLARI"

Transkript

1 STANDART SATIŞ ŞARTLARI VE KOŞULLARI 1. YORUM Bu Şartlarda: "Siz" Sözleşme uyarınca Malları satın alan kişi, şirket, varlık veya firma anlamına gelmektedir "BUFFALO", "Biz" veya "Bize" kayıtlı adresi Saturnusstraat 17, 2132 HB, Hoofddorp, The Netherlands. olan Buffalo EU B.V. (şirket numarası ) anlamına gelmektedir. "Şartlar" bu belgede belirtilen standart satış şartları ve koşulları anlamına gelmektedir. "Sözleşme" BUFFALO tarafından Size gönderilen sipariş onayıyla teyit edilen, Malların satılmasına ve satın alınmasına ilişkin sözleşme anlamına gelmektedir "Mallar", Sözleşme uyarınca BUFFALO'nun tedarik edeceği mallar (malların veya malların herhangi bir parçasının kurulumu dahil) anlamına gelmektedir "İş Günü" cumartesi, pazar günleri ve Hollanda resmi tatiller dışında haftanın her günü saat 09:00 ila 17:00 arasındaki zaman anlamına gelmektedir "Yazılı" faks ile ve elektronik olarak gönderilen verileri içermektedir. 2. SATIŞ 2.1 Size Malları sadece bu Şartlara konu olan sipariş teyidimizle kabul edilen yazılı satın alma emri uyarınca satacağız. 2.2 Malların miktarı, bizim gönderdiğimiz talimat onayında belirtildiği gibi olacaktır sipariş teyidi, sipariş teyidinin gönderildiği zaman mevcut olan Malların miktarını belirtecektir; sipariş teyidi, her türlü Mal bakiyesinin sonraki bir tarihte ve mevcudiyet durumuna göre takip edeceğini ve fiyatlandırmada meydana gelen her türlü değişikliğin sonradan yapılan sipariş doğrulamasıyla teyit edileceğini onaylayacaktır; bu tür durumlarda, siparişi tamamen iptal edebilir veya o tarihe kadar Malların size gönderilmemiş olması şartıyla, orijinal sipariş teyidini aldıktan sonra beş iş günü içerisinde yazılı olarak Bize bildirimde bulunmak suretiyle Mal bakiyesiyle ilgili siparişi iptal edebilirsiniz. 2.3 Bu Şartlar, diğer tüm şartlar ve koşullar çıkarıldığında Anlaşmayı yönetecektir. 2.4 Bu Şartlarda meydana gelen her türlü değişiklik konusunda, Sizinle Bizim aramızda Yazılı anlaşmaya varılmalıdır. Anlaşmamız, Direktörlerimizden veya Finansal Kontrolörlerimizden biri

2 tarafından imzalanmalıdır 2.5 Mallarla ilgili olarak, temsilcilerimizin herhangi biri tarafından verilen tavsiye veya öneriler, Bizim tarafımızdan Yazılı olarak teyit edilmediği takdirde, bizim için bağlayıcı olmayacaktır. 3. SİPARİŞLER VE FİYATLAR 3.1 Bir fiyatı kabul ederek veya Mallar için sipariş vererek, Mallarla ilgili her türlü bilgi ve özelliğin ve Bizim tarafımızdan üretilen her türlü malzemenin sadece yaklaşık olduğunu kabul ediyorsunuz. 3.2 Tarafımızdan düzenlenen herhangi bir belgede mevcut olan her türlü hata veya eksik, Bizim hiçbir yükümlülüğümüz olmadan düzeltilebilir. 3.3 Vereceğiniz her türlü sipariş, sadece sipariş teyidimizle kabul edildikten sonra Sözleşmeye yol açacaktır. 3.4 Sizin tarafınızdan verilen her türlü sipariş kesin olmalı ve Sözleşmeden doğan yükümlülüklerimizi yerine getirebilmemiz için Bize zaman tanımalıdır. 3.5 Malların kalitesini veya performansını maddi olarak etkilemeksizin, Mevzuat veya Avrupa Birliği gerekliliklerine veya istediğiniz Malların tedarik edileceği yerin gerekliliklerine uyum sağlamak için Malların özelliklerinde her türlü değişikliği yapabiliriz. 4. FİYAT 4.1 Malların fiyatı, yazılı siparişinizi kabul eden veya yukarıdaki madde 2.2.2'de olduğu gibi, sonraki sipariş teyidinin tarihinden sonraki sipariş teyidinde belirtildiği gibi olmalıdır. 4.2 Teslimattan önceki herhangi bir tarihte size bildirimde bulunarak, kontrolümüz dışındaki herhangi bir nedenden ötürü, Malların tedarik fiyatında meydana gelen her türlü artışı yansıtmak üzere Malların fiyatını artırabiliriz. 4.3 Aksi şekilde anlaşmaya varılmadığı takdirde, Malların fiyatı veya sipariş ABD Dolarını aşarsa, teslimat dahildir ve buna göre, tüm fiyatlar, BUFFALO'nun fabrika teslim fiyatıdır. Taşıma, paketleme ve sigortalama için makul ücretlerimizi ödemeyi kabul ediyorsunuz. (Aksi şekilde yazılı anlaşmaya varılmadıysa). 4.4 Malların fiyatına yerel satış vergileri dahil değildir. 4.5 Taraflarca açık bir şekilde, Yazılı olarak anlaşmaya varılmadığı takdirde, Sözleşmeye hiçbir fiyat koruma şeması uygulanmaz.

3 5. ÖDEME ŞARTLARI 5.1 Malları gönderdikten sonra, Sözleşme uyarınca vadesi gelen tüm tutarlar için size fatura keseceğiz. 5.2 Faturalarımızı banka yoluyla eksiksiz bir şekilde, faturanın üzerinde belirtilen para biriminden, hiçbir indirim yapmadan veya mahsup etmeden, fatura tarihinden sonra 30 gün içinde veya Yazılı olarak bizimle anlaşmaya vardığınız başka bir şekilde ödeyeceksiniz. Banka transferiyle ilişkili tüm masraflar, Sizin tarafınızdan ödenecektir. Ödeme zamanı, Sözleşmenin özüdür. 5.3 Zamanında ödeme yapmazsanız, şunları yapabiliriz (teslimat gerçekleşmeyebilir ve Malların sahipliği hakkı da size geçirilmeyebilir): Vadesi gelmiş olan borcunuzu ödemenizi sağlamak için Sizi dava edebiliriz; Sözleşmeyi feshedebiliriz; Tüm tutarlar eksiksiz bir şekilde ödeninceye kadar size yapılacak olan tüm teslimatları askıya alabiliriz; Ödenmemiş tutar üzerinden yıllık yüzde 12 (on iki) oranında faiz alabiliriz (hem mahkeme kararı öncesinde hem de sonrasında); ve Size Yazılı bildirimde bulunarak, Sizinle BUFFALO arasındaki diğer tüm iletişimi iptal edebiliriz. 6. TESLİMAT 6.1 Teslimatın yeri ve zamanı, Sizin istediğiniz şekilde veya yazılı olarak üzerinde anlaşılan başka bir şekilde gerçekleştirilecektir. Teslimata ilişkin herhangi bir yer belirtilmezse, teslimat Malları fabrikamızdan alacak olan Size veya Vekillerinize yapılmalıdır. Teslimatın fabrikamız dışında başka bir yerde olması halinde, Mal Satışı Kanunu 1979'da Bölüm 32(2) uyarınca teslimata ilişkin hiçbir yükümlülüğümüz yoktur. 6.2 Teslimata ilişkin tarihler yaklaşık tarihlerdir ve teslimatla ilgili gecikmelerin sonuçlarından ötürü sorumlu olmayacağız. Teslimat süresi çok önemli olmamalıdır. Size 2 İş Günü bildirim süresi verdiğimizde, Mallar tarafımızdan erken bir tarihte teslim edilebilir. 6.3 Noksan teslimat olması durumunda: Teslimat tarihinden itibaren 2 İş Günü içerisinde Bize Yazılı bildirimde bulunmalısınız. Bulunmazsanız, eksik teslimat nedeniyle maruz kaldığınız hasar veya kayıptan ötürü sorumluluk kabul etmeyiz; tüm Mallar ve paketler size talimatımız uyarınca teslim edilmeli ve yazılı talimatlarımıza uygun olarak ele alınmalıdır; 6.4 Her durumda sorumluluğumuz teslim edilmeyen Malların ücretiyle sınırlıdır.

4 7. STOK 7.1 Taraflarca açık bir şekilde, Yazılı olarak anlaşmaya varılmadığı takdirde, Sözleşmeye hiçbir stok rotasyon şeması uygulanmaz. 8. RİSK 8.1 Malların zarar görmesi veya kaybolması riski size aittir Malların gönderildiği adresinize CIF tesliminden sonra.</ br> SAHİPLİK HAKKININ KORUNMASI 9.1 Tarafımıza ödemeniz gereken, vadesi gelmiş olan tüm tutarlar Sizin tarafınızdan Bize ödenene kadar, Malların Sahiplik hakkı bizde kalacaktır. BUFFALO ile Sizin aranızdaki herhangi bir cari hesaba ilişkin borçsuzluk sıfıra indirilirse, hala Size bulunan her türlü Mala ilişkin sahiplik hakkı, Sizin tarafınızdan ödemede sonradan meydana gelen her türlü gecikme giderilene kadar sahiplik hakkı geçmez. 9.2 Sahiplik hakkı Size geçene kadar, Malları kendi mallarınızdan veya üçüncü kişilerin mallarından ayrı tutacak, düzgün bir şekilde depolayacak, koruyacak, sigortalayacak ve Bizim malımız olduklarını belirteceksiniz. 9.3 Başka Mallar için eksiksiz ödeme yapana kadar Mallar yok edilirse, Mallarla ilgili her türlü sigorta talebinden gelen ücreti Bizim yeddi-eminimiz olarak tutacak ve ücretin tamamını en kısa sürede Bize ödeyeceksiniz. 9.4 Malları Bizim adımıza, vekilimiz olarak, makul ticari şartlarda satabilirsiniz ve satış gelirleriyle ilgili olarak Bize karşı sorumlu olacaksınız. Sizinle her türlü alt alıcı arasında olduğu gibi, yönetici görevi göreceksiniz. 9.5 BUFFALO'nun emanetçi vekili olarak, BUFFALO lehine yatırılan paraları içerdiği açıkça ifade edilen bir banka hesabına, Malların fatura değerine eşdeğer her türlü alt satış gelirini ödeyeceksiniz. 9.6 Talep üzerine, bizlere her türlü alt satışla ilgili ayrıntıları bildirecek ve alt alıcıya karşı sahip olduğunuz her türlü iddia veya nedeni BUFFALO'ya devredeceksiniz. 9.7 Mallar herhangi bir ürün veya malzemeyle karışırsa, ortaya çıkan ürün ("Ürün") üzerinde hiçbir çıkarınız olmamalıdır. BUFFALO, Ürünün sahibi olmalıdır veya (üçüncü bir kişinin kattığı ürünlerin veya malzemelerin olması durumunda), söz konusu tarafların ürüne olan katkıları kadarına oranla BUFFALO üçüncü kişilerle Ürünün ortak sahibi olmalıdır. Ürüne Mallarmış gibi davranmalısınız. 9.8 Malların mülkiyeti size geçene kadar, Malları Bize teslim etmenizi isteyebiliriz ve hemen bunu yapmazsanız, makul bir şekilde Malların depolandığı düşünülen her türlü tesise girebilir ve Malları geri alabiliriz.

5 9.9 Malları kurtarırsak, Malları yeniden satabiliriz. Malların satışından elde edilen gelir, Sizin Bize ödemeniz gereken tutardan fazlaysa, bakiyeyi Malların mülkiyetini alma ve satma masraflarını ödemek için kullanabiliriz. Perakende satışta, satış gelirleri Bize ödeyeceğiniz tutardan azsa, Sizden eksik kalan tutarı tamamlamanızı isteyebiliriz Mülkiyeti Bize ait olan hiçbir Malı veya Mallara ilişkin hiçbir faturayı devretmeyecek, ayırmayacak veya ücretlendirmeyeceksiniz. Aksi halde, Bize olan borcunuzun tamamının vadesi gelir ve biran evvel ödenmesi gerekir Bu madde 9'u geçerli kılmak dışında başka hiçbir amaç için vekilimiz olarak kabul edilmezsiniz. 10. FİKRİ MÜLKİYET 10.1 BUFFALO tarafından, Sözleşme süresinde yaratılmış olan tüm fikri mülkiyet hakları ve diğer mülkiyet hakları (telif hakkı ve ticaret markası dahil olmak ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve tüm teknik, işletme veya benzeri bilgiler (her türlü tasarım, belgeler ve Mallara ilişkin diğer malzemeler dahil olmak ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla), sadece Bizim mülkiyetimizdedir ve böyle kalacaktır Malların (veya kullanımlarının veya perakende satışlarının) başka birine ait fikri mülkiyet haklarına tecavüz ettiğine dair bir iddia size karşı ileri sürülürse, aşağıdaki şartları yerine getirdiğiniz takdirde, iddia ile ilgili olarak maruz kaldığınız tüm zararı ve kaybı size telafi edeceğiz: İddiayla ilgili olarak Bize hemen bilgi verirseniz; Her türlü yasal işlem veya müzakere ile ilgili olarak tüm kontrolü bize bırakırsanız; Her türlü yasal işlem veya müzakere konusunda her türlü makul yardımı bize sağlarsanız; Yazılı olarak Bizden izin almadan, herhangi bir yasal işlemde anlaşmaya varmaz veya herhangi bir iddiayı kabul etmez veya ödemezseniz; Tecavüzle ilgili olarak sahip olabileceğiniz her türlü sigorta poliçesinin geçerliliğini etkileyebilecek hiçbir şey yapmazsanız ve bu telafi, herhangi bir sigorta poliçesi uyarınca almış olduğunuz tutarlar kadarıyla geçerli değildir (bunlar için elinizden geleni yapacaksınız); Bu tür iddialarla ilgili olarak başka bir tarafça lehinize ödenmesi gereken her türlü zarar ve masrafla ilgili olarak (eğer varsa) bize hesap vereceksiniz; İddia sonucunda kaybını hafifletmek veya azaltmak için makul bir şekilde gerekli göreceğimiz her türlü adımı atacaksınız; ve bu telafi, BUFFALO tarafından sizin parçalarınızın, tasarımlarınızın, özelliklerinizin veya belli talimatlarınızın kullanımından veya benimsenmesinden kaynaklanan tecavüzleri kapsamaz ve Malların tasarımından, imalatından, kullanımından veya tedarikinden kaynaklanan her türlü fikri mülkiyete tecavüze ilişkin her türlü iddia ile ilgili olarak Bizim maruz kaldığımız her türlü kayıp veya zararı Bizim için telafi edeceksiniz.h proceedings. 12. GARANTİ VE SORUMLULUK 12.1 Bu madde 12'ün hiçbir hükmü, Bizim ihmalimiz nedeniyle ortaya çıkan ölümlerden veya kişisel yaralanmalardan doğan sorumluluğumuzu hariç tutmaz.

6 12.2 BUFFALO, sarf malzemeler ve yazılım hariç tüm Malların (Malların veya paketlerinin veya belgelerinin üzerinde aksi belirtilmediği sürece), Malların dahil edildiği ürünün faydalı ömrü süresince her türlü maddi hasardan arınmış olacağını garanti etmektedir ve bu sürenin de Malların dahil edildiği ürünün imalatçısı tarafından düzenlenen şartlara katı bir şekilde uyularak ve Mallarla birlikte tedarik edilen her türlü belgeye uygun bir şekilde Malların kullanılması halinde, teslimattan itibaren en az 12 ay olması beklenmektedir. Ürünlerin ve olası faydalı ömürlerinin ayrıntıları BUFFALO'dan edinilebilir bize hemen ve her halükarda, zararın tespit edildiği tarih itibariyle en geç 30 gün içerinde bildireceksiniz Madde 12.3 uyarınca bir bildirim aldığımızda, Kendi takdirimize bağlı olarak şunları yapabiliriz: Malları onarabiliriz; zarar görmüş olan Malların tamamını veya bir bölümünü değiştirebiliriz; veya geri iade edebiliriz Madde 12.3 uyarınca bildirimi aldığımız tarihte geçerli olan fiyata göre, hasarlı Ürünlerin ücretini geri iade edebiliriz. Hasarlı Malların maliyeti, orijinal satış fiyatından veya söz konusu bildirimin Bizim tarafımızdan alındığı tarihte değiştirilen Ürünlerin satın alım fiyatından daha az olmalıdır Madde 12.2'de yer alan garanti, hasarlı Ürünlerle ilgili Sorumluluğumuz kadardır Bu Şartlarda açıkça belirtilmediği durumlarda, ima edilen tüm garantiler veya şartlar, kanunların izin verdiği kadarıyla tamamen hariç tutulmuştur ve ima edilen garantilerin veya şartların ihlal edilmesinden veya kanunların çalışması uyarınca Bize uygulanan her türlü diğer sorumluluğun ihlalinden doğan her türlü kayıpla ilgili olarak Size karşı sorumlu olmayacağız Sözleşmenin veya ima edilen herhangi bir garantinin, şartın veya başka bir koşulun, her türlü temsilin veya kanunlar gereğince Bize verilen her türlü sorumluluğun ihlalinden doğabilecek olan, aşağıda belirtilen kayıpların herhangi birinden ötürü biz sorumlu olmayacağız: verilerin veya her türlü hazırlanmasının her türlü kaybından veya yol edilmesinden; beklenen karlara veya beklenen gelecek işlere ilişkin her türlü kayıptan; itibarın veya iyi niyetin zarar görmesinden; Sizin tarafınızdan herhangi bir üçüncü kişiye ödenecek olan her türlü zararın maliyetinden veya masrafından; Her türlü sipariş veya sözleşme kaybından; veya Sonuç olarak ortaya çıkan her türlü kayıptan.

7 12.8 Bu Şartlarda aksi belirtilmediği sürece ve madde 12.3 uyarınca, bu Anlaşmanın her türlü açık veya ima edilen koşullarının ihlaliyle ilgili olarak BUFFALO'nun sorumluluğu, Mallardaki her türlü hasarın veya ihlal teşkil edilen diğer konuların giderilmesine ilişkin makul masraflarla sınırlı olmalıdır ve hiçbir koşulda, Sorumluluğumuz Sizin tarafınızdan bu Sözleşme uyarınca Bize ödenen toplam miktarı aşmamalıdır Bu madde 12'ün hükümlerine rağmen, Bize sorumluluk verilirse, hiçbir şekilde Size karşı olan sorumluluğumuz Sözleşmenin her türlü açık veya ima edilen koşullarının ihlali veya Sözleşmeden doğan veya bununla ilgili olarak kanunlar gereği bize yüklenen diğer her türlü sorumluluk, (iki milyon sterlin) aşmayacaktır. Bu Madde 13'ün diğer hükümlerinin herhangi birine halel getirmeksizin, Makul kontrolümüz dışında bir nedenden veya şartlardan ötürü gelişen gecikme veya başarısızla ilgili olarak, Sözleşme uyarınca yükümlülüklerini yerine getirmekteki gecikmeler olması durumunda veya yerine getiremememiz durumunda Sözleşme koşullarını ihlal etmiş olmayacağız. 13. TAZMİNAT 13.1 Aşağıdaki nedenlerden ötürü, üçüncü kişiler tarafından bize karşı öne sürülen her türlü iddia sonucunda Bizim katlandığımız her türlü kayba veya zarara karşı Bizi tazmin etmelisiniz: Malların veya kullanımlarının neden olduğu her türlü kayıp, yaralanma veya hasar; bu Maddenin Bizim Kendi ihmalimize karşı zararımızı tazmin etmenizi gerektirmemesi şartıyla, bu Sözleşmeyle herhangi bir şekilde alakalı olan her türlü zarar, yaralanma veya hasar. 14. İHRACAT KOŞULLARI 14.1 Bu Şartlarda 'Incoterms', Sözleşmenin yapıldığı tarihte geçerli olan Uluslararası Ticaret Odası'nın ticaret koşullarının yorumlanmasına ilişkin uluslararası kurallar anlamına gelmektedir. Bağlam aksini gerektirmediği takdirde, Incoterms'te tanımlanan her türlü ifade, bu Koşullardakiyle aynı anlama sahip olmalıdır, ancak Incoterms ile bu Koşullar arasında herhangi bir uyuşmazlık olması halinde, bu Koşullar üstündür Malların ihracat için İngiltere'den temin edildiği yerlerde, bu madde 14'in hükümleri bu Koşulların herhangi başka bir hükmüyle tutarsızsa, bu madde 14'in hükümleri geçerlidir Varılacak ülkede Malların ithal edilmesine ilişkin her türlü mevzuata veya yönetmeliğe uymaktan ve her türlü gümrük vergisinin ödenmesinden siz sorumlusunuz Doğrudan veya dolaylı olarak geçerli olduğu yerlerde, Malları veya Malları içeren her türlü ürünü, önceden İngiltere Hükümeti'nden ve/veya Amerika Birleşik Devletleri'nin İhracat İdaresi'nden ("OEA") ihracat veya yeniden ihracat lisansı almadan ihraç edemezsiniz; İngiltere Hükümeti'nin ve/veya OEA'nın ihracat yönetmeliklerine uymalısınız.

8 14.5 Yazılı olarak aksi yönde anlaşmaya varılmadığı takdirde, ABD Doları'nın üzerindeki siparişlerde Mallar CIF olarak teslim edilmelidir. 15. FESİH 15.1 Aşağıdakileri yapmanız halinde, taraflar arasındaki Sözleşmeyi veya başka herhangi bir sözleşmeyi feshedebilir ve gelecekteki teslimatları (bu Sözleşme veya başka herhangi bir sözleşme uyarınca) iptal edebilir veya askıya alabiliriz: bu Koşulları veya taraflar arasındaki herhangi başka bir sözleşmeyi ihlal ederseniz; veya onunla ilgili olarak yapılmak üzere tasfiyesi veya idaresi için sunulan bir dilekçeniz varsa; ona veya varlıklarından herhangi birine karşı doğrultulmuş bir alıcısı veya idari alıcısı varsa; kendi kendini tasfiye etmeye karar verirse (ödeme gücü olan bir yeniden organizasyon dışında); kendisine veya ortaklarından herhangi birine karşı yapılmış bir iflas emri varsa; alacaklarıyla bir oluşuma veya gönüllü anlaşmaya girerse veya girmeyi teklif ederse Fesih üzerine, sözleşme uyarınca Mallarla ilgili olarak doğan her türlü maliyeti, masrafı (doğan yasal ücretler ve diğer ücretler dahil), borcu, ücreti ve diğer ücretleri bize ödeyeceksiniz Fesih, her iki tarafın da Sözleşme uyarınca birikmiş olan haklarını etkilemez. 16. MALLARIN TOPLATILMASI VE KULLANIMI 16.1 BUFFALO, Size önceden yazılı bildirimde bulunmadan veya sorumluluk vermeden, Bizim tarafımızdan üretilen veya genellikle tedarik edilen her türlü malın satışını veya dağıtımını geri çekebilir Size Malların tasarlanmış olduğu kullanımla ilgili ve Malların güvenli olmasını sağlamak için diğer her türlü şartla ilgili bilgi verirsek, Malları bu doğrultuda kullanacaksınız. 17. GENEL 17.1 Bu Şartlar uyarınca gerekli olan her türlü bildirim Yazılı olarak kayıtlı adresindeki veya asıl iş adresindeki veya bildirimi yapan tarafa bildirimi alan tarafça bildirilen herhangi başka bir adresteki diğer tarafa hitap etmelidir. Aşağıdaki durumlarda, her türlü bildirim tebliğ edilmiş kabul edilmelidir: Gönderilmesinden sonraki ikinci İş Gününde verildiği tarafa, ücreti önceden ödenmiş birinci sınıf postayla gönderilmişse; veya alıcının e-posta adresine, gönderenin yazdırdığı alındıda verilen tarih ve saatte e-posta yoluyla gönderilmişse.

9 Faks ile gönderilmişse, faksın gönderildiği aynı gün ücreti önceden ödenmiş postayla onay kopyasının da gönderilmesi koşuluyla Bu Şartların herhangi biri herhangi bir yetkili makam tarafından kanuna aykırı, geçersiz veya kısmen veya tamamen uygulanamaz bulunursa, bu Şartların diğer hükümlerinin ve söz konusu hükmün geri kalanının geçerliliği bundan etkilenmez ve kanunların izin verdiği ölçüde tümüyle geçerli ve uygulanabilir olmaya devam edecektir Sözleşme ve bu Şartlar İngiltere kanunlarına göredir ve taraflar arasında herhangi bir uyuşmazlık çıkması halinde, taraflar sadece İngiltere Mahkemelerinin yetki bölgesine başvuracaktır Yazılı olarak önceden Bizden izin almaksızın, Sözleşmeden doğan yükümlülüklerinizi transfer edemez, devredemez veya alt sözleşmeyle aktaramazsınız Bu Şartların herhangi bir zamanda uygulanmasında Bizim başarısız olmamız veya ihmalkar davranmamız, haklarımızdan feragat ettiğimizi göstermez ve bu Şartların tümünün veya herhangi bir bölümünün geçerliliğini etkilemez veya sonradan eyleme geçme hakkımıza halel getirmez.

Tata Steel Turkey Sales Terms April 2013

Tata Steel Turkey Sales Terms April 2013 April 2013 Title: Tata Steel Turkey Sales Terms Version: April 2013 April 2013 Page 2 Tata Steel İstanbul Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından kabul edilen tüm siparişlerde geçerli olan teslimatlara

Detaylı

Satın Alma Genel Şartları ve Koşulları

Satın Alma Genel Şartları ve Koşulları SATIN ALMA GENEL ŞARTLARI VE KOŞULLARI 1. ANLAŞMA ŞARTLARI Satın alma siparişi veya sözleşmesi, işbu şartlar ve koşullar ("GŞK") ve fiziksel olarak eklenmiş veya referans yoluyla dahil edilmiş her türlü

Detaylı

Genel Satın Alma Şart ve Koşulları

Genel Satın Alma Şart ve Koşulları Genel Satın Alma Şart ve Koşulları [İşbu genel satın alma şart ve koşulları ( Şart ve Koşullar ) Siparişin bir parçasını teşkil edecektir, ancak şöyle ki, satın alım sözleşmesinin özel şart ve koşullara

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone 1. Kapsam ve Garanti süresi Inmarsat Global Limited ( Inmarsat ), yeni IsatPhone 2 yi veya ilgili kutu içindeki aksesuarlardan (aksesuar IsatPhone 2 ile birlikte gelmiş veya ayrı

Detaylı

PAY2PHONE YÜKLEME NOKTASI SÖZLEŞMESİ

PAY2PHONE YÜKLEME NOKTASI SÖZLEŞMESİ PAY2PHONE YÜKLEME NOKTASI SÖZLEŞMESİ 1-Sözleşmenin Tarafları İşbu PAY2PHONE Ödeme Hizmetleri Sözleşmesi,../../. ( Yürürlük Tarihi ) tarihinde, 19 Mayıs mahallesi 19 Mayıs caddesi UBM Plaza No:37/2 Şişli-

Detaylı

6166 sk. No:24/F Karacaoğlan Mh. Işıkkent- İZMİR TEL: (0232) 472 14 22-23 FAX: (0232) 472 01 10 * www.naturak.com.tr * info@naturak.com.

6166 sk. No:24/F Karacaoğlan Mh. Işıkkent- İZMİR TEL: (0232) 472 14 22-23 FAX: (0232) 472 01 10 * www.naturak.com.tr * info@naturak.com. MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1- TARAFLAR 1.1 - SATICI Ünvanı Naturak Gıda Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (b2b.naturak.com.tr) Adresi Karacaoğlan Mah. 6166 Sk. No24/F Işıkkent-Bornova / İZMİR

Detaylı

PayPal uygun ödemenin tam tutarı için size ödeme yapar ve varsa Ters İbraz Ücretinden feragat eder.

PayPal uygun ödemenin tam tutarı için size ödeme yapar ve varsa Ters İbraz Ücretinden feragat eder. Çin, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, Kore, Malezya, Yeni Zelanda, Filipinler, Singapur, Tayvan, Tayland ve Vietnam'daki Satıcılar için PayPal Satıcı Koruması Son Güncelleme: 1 Temmuz 2015 PayPal Satıcı

Detaylı

Ofisim.com Kullanım Şartları

Ofisim.com Kullanım Şartları Ofisim.com Kullanım Şartları Versiyon 60104-1 İşbu sözleşme, Müşteri ye Ofisim.com 'un çevrimiçi hizmetlerinin satış ve kullanım şartlarını düzenlemektedir. Müşteri ve Ofisim.com, aşağıda belirtilen şartlar

Detaylı

SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1- TARAFLAR: 1.2. Ltd. Şti. Ümraniye İstanbul

SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1- TARAFLAR: 1.2. Ltd. Şti. Ümraniye İstanbul SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1- TARAFLAR: 1.1.. Ltd. Şti. Ümraniye İstanbul 1.2. Ltd. Şti... MADDE 2- TANIMLAMALAR: 2.1. ALICI madde 1.2. adı geçen. yı 2.2. SATICI madde 1.1. de adı geçen. Ltd. Şti. yi 2.3.

Detaylı

Başlıca mutabakatın, değişikliklerin ve yardımcı anlaşma ve protokollerin geçerliliği, Alıcı tarafından yazılı olarak kabul etmiş olmasına bağlıdır.

Başlıca mutabakatın, değişikliklerin ve yardımcı anlaşma ve protokollerin geçerliliği, Alıcı tarafından yazılı olarak kabul etmiş olmasına bağlıdır. SİPARİŞ MEKTUBU ALIM ŞARTLARI 1. TARAFLAR VE KONU İşbu sipariş mektubu alım şartları belgesi, sözleşmede ya da siparişte belirtilmiş olan taraflar arasındaki sipariş ve teslimat hususlarını düzenlenmektedir.

Detaylı

Satış Şartları ve Koşulları Metko Limited

Satış Şartları ve Koşulları Metko Limited Satış Şartları ve Koşulları Metko Limited 1.TANIMLAR 1.1 Bu Koşullara için uygulanacak tanımlamalar ve kuralların yorumlanması aşağıda belirtilen şekildedir: "Alıcı", Satıcıdan Mal satın alan kişi, firma

Detaylı

2) SÖZLEŞMENİN KONUSU

2) SÖZLEŞMENİN KONUSU TEDARİK SÖZLEŞMESİ 1) TARAFLAR İş bu sözleşme, bir taraftan... adresinde mukim tedarikçi ve (bundan sonra tedarikçi diye anılacaktır.) ile diğer taraftan...adresinde mukim Sturm Makine San. Ve Tic. Ltd.

Detaylı

SATIŞA İLİŞKİN HÜKÜM VE ŞARTLAR 3. ÖDEME KOŞULLARI. 1. SİPARİŞLER. 4. TESLİMAT VE MÜLKİYET. 2. FİYATLAR.

SATIŞA İLİŞKİN HÜKÜM VE ŞARTLAR 3. ÖDEME KOŞULLARI. 1. SİPARİŞLER. 4. TESLİMAT VE MÜLKİYET. 2. FİYATLAR. SATIŞA İLİŞKİN HÜKÜM VE ŞARTLAR Avnet, Inc., departmanları, bağlı kuruluşları ve şubeleri ( Avnet") tarafından yapılan ürün ve hizmet ("Ürünler") satışları, herhangi bir satın alma siparişi, belgesi veya

Detaylı

KREDÝLÝ MENKUL KIYMET ÝÞLEMLERÝ ÇERÇEVE SÖZLEÞMESÝ

KREDÝLÝ MENKUL KIYMET ÝÞLEMLERÝ ÇERÇEVE SÖZLEÞMESÝ SANKO KREDÝLÝ MENKUL KIYMET ÝÞLEMLERÝ ÇERÇEVE SÖZLEÞMESÝ TARAFLAR Bir tarafta, SANKO MENKUL DEÐERLER A.Þ. (Bundan sonra ARACI KURUM olarak anýlacaktýr.) ile diðer tarafta.... bundan sonra kýsaca MÜÞTERÝ/LER

Detaylı

GENEL SATIŞ KOŞULLARI KÜRESEL (Yürürlüğe Girdiği Tarih: )

GENEL SATIŞ KOŞULLARI KÜRESEL (Yürürlüğe Girdiği Tarih: ) GENEL SATIŞ KOŞULLARI KÜRESEL (Yürürlüğe Girdiği Tarih: 01.11.2017) GELİŞMİŞ TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ SIVI YÖNETİMİ (Avalon Laboratories, Inc., Micromedics ve Value Plastics ürün çeşitleri için geçerlidir)

Detaylı

MAL SATIŞ SÖZLEŞMESİ. SÖZLEŞMENİN TARAFLARI ve TARAFLARIN BİLGİLERİ

MAL SATIŞ SÖZLEŞMESİ. SÖZLEŞMENİN TARAFLARI ve TARAFLARIN BİLGİLERİ MAL SATIŞ SÖZLEŞMESİ Madde 1 SÖZLEŞMENİN TARAFLARI ve TARAFLARIN BİLGİLERİ İşbu sözleşme, bir tarafta GÜRGENLER İNŞAAT VE TESİSAT MALZ.SAN VE TİC A.Ş (bundan sonra GÜRGENLER olarak yazılacaktır) ile diğer

Detaylı

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1 - KONU İşbu Mesafeli Satış Sözleşmesi nin ( Sözleşme ) konusu, Satıcı nın, Alıcı ya (Tüketici ye) satışını yaptığı, aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürünün

Detaylı

İcadiye Mah. Arifbey Sok. No:23 Da: 5 Üsküdar/İstanbul adresinde mukim

İcadiye Mah. Arifbey Sok. No:23 Da: 5 Üsküdar/İstanbul adresinde mukim HİZMET SÖZLEŞMESİ Altay Bilgisayar İcadiye mah. Arifbey sok No: 23 Da: 5 Üsküdar İstanbul Telefon: 0850 800 13 75 E-Posta: info@altaybilgisayar.com Sayfa 1 I. SÖZLEŞME TARAFLARI: İşbu sözleşme... adresinde

Detaylı

ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

ÖN BİLGİLENDİRME FORMU ÖN BİLGİLENDİRME FORMU İşbu Satış Sözleşmesi Ön Bilgi Formu nun konusu, SATICI' nın, ALICI' ya satışını yaptığı, aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürün/ürünlerin satışı ve teslimi ile ilgili

Detaylı

PAKET TUR SÖZLEŞMELERİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK PAKET TUR SÖZLEŞMELERİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

PAKET TUR SÖZLEŞMELERİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK PAKET TUR SÖZLEŞMELERİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK PAKET TUR SÖZLEŞMELERİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK PAKET TUR SÖZLEŞMELERİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (13.06.2003 tarih ve 25137 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan) Amaç

Detaylı

1. DARÜŞŞAFAKA Cad. No:14 Maslak-Sarıyer / İstanbul adresinde mukim DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ (bundan böyle kısaca DARÜŞŞAFAKA olarak anılacaktır).

1. DARÜŞŞAFAKA Cad. No:14 Maslak-Sarıyer / İstanbul adresinde mukim DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ (bundan böyle kısaca DARÜŞŞAFAKA olarak anılacaktır). DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ MALTEPE REZİDANS ASANSÖR REVİZYON İŞİ MADDE 1 : TARAFLAR İşbu Sözleşme; 1. DARÜŞŞAFAKA Cad. No:14 Maslak-Sarıyer / İstanbul adresinde mukim DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ (bundan böyle kısaca

Detaylı

Genel Satış, Teslim ve Ödeme koşulları

Genel Satış, Teslim ve Ödeme koşulları Genel Satış, Teslim ve Ödeme koşulları I. Geçerlilik Sahası Aşağıdaki satış koşulları satın alan ve bizim aramızda ürün tedariki için imzalanmış sözleşmeler içi n geçerlidir. Bunlar aynı zamanda, bir kez

Detaylı

SÖZLEŞME İKİ NUSHA OLARAK DOLDURULUP GÖNDERİLMELİDİR.

SÖZLEŞME İKİ NUSHA OLARAK DOLDURULUP GÖNDERİLMELİDİR. SÖZLEŞME İKİ NUSHA OLARAK DOLDURULUP GÖNDERİLMELİDİR. İstenilen Evraklar: Şirketler için; Vergi levhası fotokopisi İmza sirküleri fotokopisi (İmza sirkülerinde ki imza ile sözleşmedeki imza aynı olmalıdır)

Detaylı

GENEL KOŞULLAR. - Algemene voorwaarden mflor International B.V. - 1

GENEL KOŞULLAR. - Algemene voorwaarden mflor International B.V. - 1 GENEL KOŞULLAR Sahibi: mflor International B.V. limited şirketi Genel Merkezi: Twello Tescil Tarihi: 9 Nisan 2009 Tescil Makamı: Zwolle-Lelystad Adliyesi Sicil Numarası: 24/2009 Madde 1 Tanımlar İşbu Anlaşma

Detaylı

GENEL SATIŞ KOŞULLARI KÜRESEL (Yürürlüğe Girdiği Tarih: )

GENEL SATIŞ KOŞULLARI KÜRESEL (Yürürlüğe Girdiği Tarih: ) GENEL SATIŞ KOŞULLARI KÜRESEL (Yürürlüğe Girdiği Tarih: 01.11.2017) YAPIŞTIRICI UYGULAMA SİSTEMLERİ [Keçe, Ambalaj Malzemesi, Kağıt ve Karton Dönüşümü ile Ürün Montaj üretim hatları için geçerlidir.] 1.

Detaylı

KOŞULLAR VE SÜRELER Koşullar ve Süreler 1. Tanımlar Bu koşul ve süreler bağlamında, aşağıdaki kelimeler, karşılarında yazan anlamlara geleceklerdir. DataSafe Storage Limited, Ticaret Sicilinde 02674267

Detaylı

Sipariş numarası: sipariş onaylandıktan sonra mail atılırken doldurulacak MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

Sipariş numarası: sipariş onaylandıktan sonra mail atılırken doldurulacak MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ Sipariş numarası: sipariş onaylandıktan sonra mail atılırken doldurulacak MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1 TARAFLAR 1. ALICI BİLGİLERİ: BU KISIM SİPARİŞ FORMUNDAN ÇEKİLECEK Adı:

Detaylı

NDT GÖZETİM MÜM. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

NDT GÖZETİM MÜM. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Sayfa 1/5 A. GENEL Yazılı olarak başkaca bir şekilde anlaşılmadığı sürece, EKA (buradan sonra Şirket olarak anılacaktır) işbu Genel Ticari Kayıt ve Koşullar (buradan sonra Genel Şartlar ve Kurallar olarak

Detaylı

Stahl Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Sirketi Genel Satiş Koşullari

Stahl Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Sirketi Genel Satiş Koşullari Stahl Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Sirketi Genel Satiş Koşullari 1. GENEL 2. TEKLİFLER 1.İşbu Genel Satış Koşulları belgesinde: a. Anlaşma Ürünlerin STAHL tarafından Alıcıya teslim edilmesine ilişkin

Detaylı

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1 - TARAFLAR SATICI Ünvanı : Adresi : MERSİS No : Telefon : FAX : E-posta : ALICI Adı soyadı : Adresi : Telefon : E-mail : MADDE 2 - KONU İşbu sözleşmenin konusu, ALICI'

Detaylı

Teslim Şartları: Teslimat Adresi: Teslim Edilecek Kişi(ler):

Teslim Şartları: Teslimat Adresi: Teslim Edilecek Kişi(ler): İlan edilen fiyatlar ve vaatler güncelleme yapılana ve değiştirilene kadar geçerlidir. Süreli olarak ilan edilen fiyatlar ise belirtilen süre sonuna kadar geçerlidir. Kargo hariç toplam ürün bedeli: Kargo

Detaylı

MADDE 4 - MAL/HİZMETİN TESLİMİ, SÖZLEŞMENİN İFA YERİ VE TESLİM ŞEKLİ:

MADDE 4 - MAL/HİZMETİN TESLİMİ, SÖZLEŞMENİN İFA YERİ VE TESLİM ŞEKLİ: MADDE 1 - SÖZLEŞMENİN TARAFLARI SATICI: MISIR ÇARŞISI BAHARAT İTH. İHR. LTD. ŞTİ. Adresi: Selanik cad. 14/C Kızılay-ANKARA ALICI: Müşteri MADDE 2 - SÖZLEŞMENİN KONUSU: İş bu sözleşmenin konusu, Alıcının

Detaylı

TEMEL. 1 17.03.2015 Revizyon (Fiyatlandırma) SYI MKE YUN. 0 15.09.2012 Uygulama için onaylanmıştır. (AFA) SYI MSI FCO

TEMEL. 1 17.03.2015 Revizyon (Fiyatlandırma) SYI MKE YUN. 0 15.09.2012 Uygulama için onaylanmıştır. (AFA) SYI MSI FCO TEMEL 1 17.03.2015 Revizyon (Fiyatlandırma) SYI MKE YUN 0 15.09.2012 Uygulama için onaylanmıştır. (AFA) SYI MSI FCO C 10.09.2012 Gözden geçirme için yayınlanmıştır. (IFR) SYI MSI FCO B 04.09.2012 İç Disiplin

Detaylı

Sipariş Madde ve Koşulları

Sipariş Madde ve Koşulları 1. Tanımlar: Alıcı ve Satıcı, sipariş belgesinde belirtilen kişiliklerdir 2. Anlaşma nın Kabulü: Bu Sipariş Şartları Ve Koşulları, siparişleri, ürün tedarik Anlaşma sı (varsa) ve bu belgelere ekli belge

Detaylı

HP MÜŞTERİ KOŞULLARI

HP MÜŞTERİ KOŞULLARI HP MÜŞTERİ KOŞULLARI 1. Taraflar. Bu koşullar, HP Bilgisayar ve Baskı Teknolojileri Ltd. Şti. ( HP ) tarafından aşağıda imza bölümünde belirtilen müşteriye ( Müşteri ) ürün ve hizmet satılmasını düzenleyen

Detaylı

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ. Yüklenici Firma Adı Yüklenicinin Tebligat Adresi :... E-Posta Adresi

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ. Yüklenici Firma Adı Yüklenicinin Tebligat Adresi :... E-Posta Adresi GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ 1. Sözleşmenin Tarafları İşbu Gizlilik Sözleşmesi (işbu belgede bundan böyle Sözleşme olarak anılacaktır)türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş bir anonim şirket olan ve ticari

Detaylı

İHRACAT MUHASEBESİ UYGULAMALARI

İHRACAT MUHASEBESİ UYGULAMALARI İHRACAT MUHASEBESİ UYGULAMALARI PEŞİN İHRACAT İŞLEMLERİ İhracat Bedelinin Fiili İhracattan Önce Tahsil Edildiği Bir İhracat Şeklidir. Mal Bedelinin Ödenmesi Genelde Banka Kanalıyla İhracatçı Firmanın Hesabına

Detaylı

KRAIBURG BULGARİSTAN IN STANDART KOŞUL VE ŞARTLARI

KRAIBURG BULGARİSTAN IN STANDART KOŞUL VE ŞARTLARI KRAIBURG BULGARİSTAN IN STANDART KOŞUL VE ŞARTLARI A.Genel 1. Bu standart şart ve koşullar, Bulgaristan Ticaret Anlaşması nın birinci maddesi dâhilinde bütün şimdiki ve gelecekte tüccarlarla olabilecek

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNU NUN 22 NCİ MADDESİNİN (F) BENDİ KAPSAMINDA YAPILAN ALIMLARA AİT BİRİM FİYAT TİP SÖZLEŞMESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNU NUN 22 NCİ MADDESİNİN (F) BENDİ KAPSAMINDA YAPILAN ALIMLARA AİT BİRİM FİYAT TİP SÖZLEŞMESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNU NUN 22 NCİ MADDESİNİN (F) BENDİ KAPSAMINDA YAPILAN ALIMLARA AİT BİRİM FİYAT TİP SÖZLEŞMESİ Sözleşmenin Tarafları Madde 1- Bu sözleşme, bir tarafta...(bundan

Detaylı

Navlun sözleşmesinin genel şartları (Doppelmayr Seilbahnen GmbH)

Navlun sözleşmesinin genel şartları (Doppelmayr Seilbahnen GmbH) Navlun sözleşmesinin genel şartları (Doppelmayr Seilbahnen GmbH) 1. Geçerlilik alanı: 1.1. Bu şartlar sadece Doppelmayr Seilbahnen GmbH (bundan sonra "Doppelmayr" olarak anılacaktır) tarafından yükleniciye

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI TESİSLER VE İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜ SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI TESİSLER VE İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜ SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI TESİSLER VE İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜ SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR Madde 1- Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünün

Detaylı

Ofisim.com Kullanım Sözleşmesi

Ofisim.com Kullanım Sözleşmesi Ofisim.com Kullanım Sözleşmesi Bu Sözleşme, Ofisim.com 'un Müşteri ye CRM hizmetlerinin satış ve kullanım şartlarını düzenlemektedir. Müşteri ve Ofisim.com, aşağıda belirtilen şartlar üzerinde tam bir

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ OFİS SARF MALZEME VE KIRTASİYE TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; CEMİYET İSTEKLİ : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını : Madde

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ OFİS SARF MALZEME VE KIRTASİYE TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; CEMİYET İSTEKLİ : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını : Madde

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) FİNANS

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) FİNANS TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) FİNANS HAP Başkanı Finans Yönetim Zaman Ünite Satın Alma Tazminat/Hak Muhasebe-Bütçe Anlaşmalı kurumlar Türkiye Hastane Afet Planı (THAP)

Detaylı

İş bu sözleşme kapsamında ALICI caddeonline.com internet sitesinden sipariş veren

İş bu sözleşme kapsamında ALICI caddeonline.com internet sitesinden sipariş veren MADDE 1: TARAFLAR 1.1.SATICI: Ünvanı : caddeonline.com Mail: info@caddeonline.com 1.2 ALICI: İş bu sözleşme kapsamında ALICI caddeonline.com internet sitesinden sipariş veren kişidir. ALICI nın, üye olurken

Detaylı

Satış Sözleşmesi SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1- TARAFLAR 1.1. SATICI:

Satış Sözleşmesi SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1- TARAFLAR 1.1. SATICI: SATIŞ SÖZLEŞMESİ MADDE 1- TARAFLAR 1.1. SATICI: Ünvanı: Sürekli Eğitim ve Kalite Derneği İktisadi İşletmesi Adresi: Bosna Hersek Mahallesi Kamer Sokak Feriz Sitesi 8/4 Selçuklu/ KONYA Telefon: 332 241

Detaylı

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ 1.TARAFLAR İşbu Sözleşme aşağıdaki taraflar arasında aşağıda belirtilen hüküm ve şartlar çerçevesinde imzalanmıştır. A. ALICI ; (sözleşmede bundan sonra "ALICI" olarak anılacaktır)

Detaylı

Ek1.b-a: Teklif İsteme Belgesinin Hazırlanması Tarih:

Ek1.b-a: Teklif İsteme Belgesinin Hazırlanması Tarih: Ek1.b-a: Teklif İsteme Belgesinin Hazırlanması Tarih: 22.10.2018 1. Aşağıdaki kalemlerin tedariki için fiyat teklifi vermeye davet ediyoruz: (I) 3 ADET KONİK TABAN SİLO (II) 3 ADET MERDİVEN PAKETİ (III)

Detaylı

İHALELERE KARŞI BAŞVURU REHBERİ İÇİNDEKİLER

İHALELERE KARŞI BAŞVURU REHBERİ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER İHALELERE KARŞI BAŞVURU REHBERİ KISALTMALAR... 13 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL BİLGİLER... 14 1.1. İhale süreci nedir?... 14 1.2. Çerçeve anlaşma nedir?... 14 1.3. Münferit sözleşme süreci nedir?...

Detaylı

Bu sigorta, her zaman burada gönderme yapılan istisnalara bağlı olarak, geminin [aşağıdakiler] nedeniyle uğrayacağı zıya veya hasarı kapsar :

Bu sigorta, her zaman burada gönderme yapılan istisnalara bağlı olarak, geminin [aşağıdakiler] nedeniyle uğrayacağı zıya veya hasarı kapsar : Bu sigorta İngiliz yasa ve uygulamasına bağlıdır 1. TEHLİKELER Bu sigorta, her zaman burada gönderme yapılan istisnalara bağlı olarak, geminin [aşağıdakiler] nedeniyle uğrayacağı zıya veya hasarı kapsar

Detaylı

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ. -ile- AVEA ve İŞLETMECİ bundan sonra tek tek Taraf ve birlikte Taraflar olarak anılabilecektir. ŞÖYLE Kİ:

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ. -ile- AVEA ve İŞLETMECİ bundan sonra tek tek Taraf ve birlikte Taraflar olarak anılabilecektir. ŞÖYLE Kİ: GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ İşbu gizlilik Sözleşmesi ( Sözleşme ); (1) AVEA İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş. ( AVEA ) Abdi İpekçi Caddesi No:75, Maçka/İstanbul, Türkiye -ile- (2) ( İŞLETMECİ ) arasında akdedilmiştir.

Detaylı

TÜRK EXIMBANK. Pazarlama Müdürlüğü. İhracatın Finansmanı. Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürlük

TÜRK EXIMBANK. Pazarlama Müdürlüğü. İhracatın Finansmanı. Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürlük TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürlük Saray Mah. Ahmet Tevfik İleri Cad. No:19 34768 Ümraniye / İSTANBUL Telefon: +90 (216) 666 55 00 Faks: +90 (216) 666

Detaylı

GENEL SATIŞ KOŞULLARI KÜRESEL

GENEL SATIŞ KOŞULLARI KÜRESEL GENEL SATIŞ KOŞULLARI KÜRESEL (Yürürlüğe Girdiği Tarih: 1 Kasım 2018 Perşembe) 1. SATIŞ TEKLİFİ. Nordson Corporation, bağlı şirketleri, grupları, bölümleri ve iş kolları (her biri "Nordson" olarak anılacaktır)

Detaylı

KURUMSAL TİCARİ PROGRAMLAR KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ

KURUMSAL TİCARİ PROGRAMLAR KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ KURUMSAL TİCARİ PROGRAMLAR KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ ABONE BİLGİ FORMU Firma Unvanı :... Firma Yetkili Web Mail :... Telefon Faks GSM Adres İlçe/İl Vergi Dairesi Vergi No Faaliyet Alanı OFİSASSİST İŞ YAZILIMLARI

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 2015 EK LİSTE

FİYAT LİSTESİ 2015 EK LİSTE FİYAT LİSTESİ 2015 EK LİSTE Genel Şartlar Bu fiyat listesi Şubat 2015 te yayınlanan fiyat listesi temel alınarak hazırlanmıştır. Ürün kodları yanında verilen sayfa sayısı Şubat 2015 fiyat listesinde ürünün

Detaylı

99/13812 sayılı Kararnameyi değiştiren 2009/15686 sayılı BKK da yer alan düzenleme aşağıdaki gibidir.

99/13812 sayılı Kararnameyi değiştiren 2009/15686 sayılı BKK da yer alan düzenleme aşağıdaki gibidir. 30.12.2009/177 99/13812 SAYILI İHRACAT, İHRACAT SAYILAN SATIŞ VE TESLİMLER İLE DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET VE FAALİYETLERDE VERGİ, RESİM VE HARÇ İSTİSNASI HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : 99/13812

Detaylı

SİNERJİ ÖN ÖDEMELİ TOPLU SMS HİZMETİ EKİ

SİNERJİ ÖN ÖDEMELİ TOPLU SMS HİZMETİ EKİ SAYFA 1 SİNERJİ ÖN ÖDEMELİ TOPLU SMS HİZMETİ EKİ Bu sözleşme Barbaros Mahallesi Mimar Sinan Caddesi No:150 Sinerji Plaza Ataşehir / İstanbul adresinde mukim, Sinerji Telekomünikasyon A.Ş. (Bundan böyle

Detaylı

GENEL SATIŞ KOŞULLARI KÜRESEL (Yürürlüğe Girdiği Tarih: )

GENEL SATIŞ KOŞULLARI KÜRESEL (Yürürlüğe Girdiği Tarih: ) GENEL SATIŞ KOŞULLARI KÜRESEL (Yürürlüğe Girdiği Tarih: 01.11.2017) ENDÜSTRİYEL KAPLAMA SİSTEMLERİ (Otomotiv, Konteyner Kaplama ve Kürleme, Sıvı Perdah, Toz Kaplama ve Dolgu ürün çeşitleri) 1. SATIŞ TEKLİFİ.

Detaylı

Bu niteliğe sahip antrepoların yukarıda belirtilen izin yazısını alabilmeleri için ayrıca;

Bu niteliğe sahip antrepoların yukarıda belirtilen izin yazısını alabilmeleri için ayrıca; Başlık 104 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (Taslağı) Resmi Gazete No Resmi Gazete Tarihi Kapsam A. TÜRKİYE DE İKAMET ETMEYENLERE DÖVİZ KARŞILIĞI YAPILAN TESLİMLERDE İHRACAT İSTİSNASI UYGULANMASI

Detaylı

Satın Almaya İlişkin Genel Kayıtlar ve Şartlar

Satın Almaya İlişkin Genel Kayıtlar ve Şartlar Satın Almaya İlişkin Genel Kayıtlar ve Şartlar 1. Uygulama Alanı 1.1. Aksi taraflarca yazılı olarak kararlaştırılmadığı sürece, burada yer alan genel kayıt ve şartlar ( Genel İşlem Şartları ) NV Bekaert

Detaylı

4. SİPARİŞ VEREN BİLGİLERİ(Bundan sonra SİPARİŞ VEREN olarak anılacaktır.)

4. SİPARİŞ VEREN BİLGİLERİ(Bundan sonra SİPARİŞ VEREN olarak anılacaktır.) ÖN BİLGİLENDİRME FORMU 1.KONU İşbu Satış Sözleşmesi Ön Bilgi Formu nun konusu, SATICI' nın, SİPARİŞ VEREN/ALICI' ya satışını yaptığı, aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürün/ürünlerin satışı

Detaylı

KREDİLİ MEVDUAT HESABI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

KREDİLİ MEVDUAT HESABI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU KREDİLİ MEVDUAT HESABI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU MÜŞTERİ NO : ADI SOYADI : MADDE 1 TANIMLAR İşbu Sözleşme Öncesi Bilgi Formu metninde geçen aşağıdaki ibareler karşılarındaki anlamları ifade edecektir.

Detaylı

Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir.

Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir. GENEL ŞARTLAR Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir. Bitödeme ürün ve hizmetlerinin kullanılması sebebiyle, sözleşmenin ihlali, haksız

Detaylı

İHRAÇ KAYITLI SATIŞLAR, MUHASEBE İŞLEMLERİ VE BEYANI

İHRAÇ KAYITLI SATIŞLAR, MUHASEBE İŞLEMLERİ VE BEYANI İHRAÇ KAYITLI SATIŞLAR, MUHASEBE İŞLEMLERİ VE BEYANI I- YASAL SİSTEM 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Yasası nın İhracat İstisnasını düzenleyen 11/c maddesi, İhraç edilmek şartıyla imalatçılar tarafından

Detaylı

GENEL SATIŞ KOŞULLARI KÜRESEL

GENEL SATIŞ KOŞULLARI KÜRESEL GENEL SATIŞ KOŞULLARI KÜRESEL GELİŞMİŞ TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ ELEKTRONİK SİSTEMLER (Nordson ASYMTEK, Nordson DAGE, Nordson MARCH, Nordson YESTECH, Nordson SELECT, Nordson DIMA, Nordson MATRIX ve Sonoscan

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/88

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/88 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/88 KONU: Sigorta ve Reasürans ile Emeklilik Şirketlerinin Teknik Karşılıklarına ve Bu Karşılıkların Yatırılacağı Varlıklara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapıldı. 17 Temmuz 2012

Detaylı

Acer, Yazılım ile ilgili olarak size aşağıdaki münhasır olmayan ve devredilemeyen hakları verir. İşbu Sözleşme kapsamında:

Acer, Yazılım ile ilgili olarak size aşağıdaki münhasır olmayan ve devredilemeyen hakları verir. İşbu Sözleşme kapsamında: Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi ÖNEMLİ-DİKKATLİCE OKUYUNUZ: İŞBU SON KULLANICI LİSANS SÖZLEŞMESİ ( SÖZLEŞME ) SİZ (BİREY VEYA TEK BİR TÜZEL KİŞİ) VE ACER INC. VE TALI SIRKETLERI DAHIL ( ACER ) ARASINDAKİ

Detaylı

MEKANİK, ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK ÜRÜN TEDARİKİ İÇİN GENEL ŞARTLAR Brüksel, Ağustos 2000

MEKANİK, ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK ÜRÜN TEDARİKİ İÇİN GENEL ŞARTLAR Brüksel, Ağustos 2000 MEKANİK, ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK ÜRÜN TEDARİKİ İÇİN GENEL ŞARTLAR Brüksel, Ağustos 2000 ÖNSÖZ 1. Bu Genel Şartlar, taraflar yazılı olarak aksine karar vermedikçe geçerli Genel şartlar belli bir sözleşmeye

Detaylı

3. Partilere Ürün Sevkiyatı Sözleşmesi

3. Partilere Ürün Sevkiyatı Sözleşmesi Tech Data Bilgisayar Sistemleri A.Ş. MADDE 1. TARAFLAR Bir tarafta, Saray Mahallesi Site Yolu Sokak Anel İş Merkezi No:5 Kat 8 34768 Ümraniye İSTANBUL adresinde mukim Tech Data Bilgisayar Sistemleri A.Ş.

Detaylı

ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

ÖN BİLGİLENDİRME FORMU 1. SATICIYA İLİŞKİN BİLGİLER Ticari Unvan: Adres: ÖN BİLGİLENDİRME FORMU Teknokta Eğitim Dan. Org. San ve Tic. Ltd. Şti. Ahi Evran Caddesi, Nazmi Akbacı İş Merkezi no: 175, Maslak, 34398 Sarıyer, İstanbul

Detaylı

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ ARABULUCULUK KURALLARI

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ ARABULUCULUK KURALLARI İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ ARABULUCULUK KURALLARI İÇİNDEKİLER İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ ARABULUCULUK KURALLARI Bölüm I BAŞLANGIÇ HÜKÜMLERİ... 3 MADDE 1... 3 Amaç... 3 MADDE 2... 3 Tanımlar... 3 MADDE 3... 3

Detaylı

TAŞIT KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

TAŞIT KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU TAŞIT KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Müşteri No :... Adı ve Soyadı :... MADDE 1 AMAÇ İşbu Sözleşme Öncesi Bilgi Formu, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun un 23.maddesi uyarınca sözleşmenin

Detaylı

ALASTIAN WEB SİTESİNİN KULLANIM KOŞULLARI

ALASTIAN WEB SİTESİNİN KULLANIM KOŞULLARI ALASTIAN WEB SİTESİNİN KULLANIM KOŞULLARI Aşağıdaki Kullanım Koşulları, Alastian web sitesi için geçerlidir. Lütfen bu koşulları dikkatle okuyunuz. Bu koşullar, hak ve yükümlülükleriniz ile sizin için

Detaylı

TÜRK EXIMBANK İHRACAT KREDİ SİGORTASI ŞUBAT 2013

TÜRK EXIMBANK İHRACAT KREDİ SİGORTASI ŞUBAT 2013 TÜRK EXIMBANK İHRACAT KREDİ SİGORTASI ŞUBAT 2013 İHRACAT KREDİ SİGORTASI GELİŞMİŞ ÜLKELERDE XX. YÜZYILIN BAŞLARINDA GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDE 1960 LARDA TÜRKİYE DE 1989 YILINDA UYGULANMAYA BAŞLAMIŞTIR.

Detaylı

TEKNİK SERVİS VE BAKIM SÖZLEŞMESİ

TEKNİK SERVİS VE BAKIM SÖZLEŞMESİ TEKNİK SERVİS VE BAKIM SÖZLEŞMESİ 1. TARAFLAR Hizmet Veren : ABP Ölçü ve Kontrol Sistemleri İth. Paz. Tur. Tic. Ltd. Şti. Hizmet Alan : 2. HİZMET SÖZLEŞMESİ Bu sözleşme Eskişehir Yolu 17. Km Çamlık Park

Detaylı

MADDE 2 SÖZLEŞME KONUSU

MADDE 2 SÖZLEŞME KONUSU SERVİS SÖZLEŞMESİ MADDE 1 TARAFLAR A- Kapanlar Otomotiv Ltd.Şti. Ozan Abay Cd.No:38 Salhane Bayraklı-İZMİR B- Müşteri MADDE 2 SÖZLEŞME KONUSU Müşterinin iş bu sözleşmede öngörülen ve tanımlanan şekilde

Detaylı

İSG PROFESYONELLERİNİN STATÜSÜ ÇALIŞMA İLİŞKİLERİ İŞ GÜVENCESİ

İSG PROFESYONELLERİNİN STATÜSÜ ÇALIŞMA İLİŞKİLERİ İŞ GÜVENCESİ İSG PROFESYONELLERİNİN STATÜSÜ ÇALIŞMA İLİŞKİLERİ İŞ GÜVENCESİ DOÇ.DR.SAİM OCAK MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ . İSG PROFESYONELLERİNİN DURUMU İSG PROFESYONELLERİNİN DURUMU İSG Hizmetlerinin Yerine

Detaylı

6/8/2016 Tedarik Zinciri Modülü 1

6/8/2016 Tedarik Zinciri Modülü 1 6/8/2016 Tedarik Zinciri Modülü 1 1. Tanım 2. Tedarik Zinciri Nasıl İşler? 3. Mağazalarda Gerçekleştirilen Prosedürler 3.1 Temel Stok Kontrolü 3.2 Envanter Yönetimi 3.3 Miktar ve Hasar Raporları 3.4 Ürünlerin

Detaylı

Ekler: Nakit Kredi Taahhütnamesi Sözleşme Öncesi Bilgi Formu (4 sayfa) Nakit Kredi Uygulama Esasları Hakkında Prosedür

Ekler: Nakit Kredi Taahhütnamesi Sözleşme Öncesi Bilgi Formu (4 sayfa) Nakit Kredi Uygulama Esasları Hakkında Prosedür .. A.Ş. Sn..( Müteselsil Kefil) Sn...( Müteselsil Kefil) Bankamız ile.. A.Ş arasındaki kredi ilişkisi çerçevesinde, ekte sizinle yapmayı arzu ettiğimiz Nakit Kredi Taahhütnamesinin bir örneği ve bu Taahhütnamenin

Detaylı

TEDARİK SÜRECİ GENEL KOŞUL VE ŞARTLARI (Takeda İlaç Sağlık Sanayi Ticaret Ltd. Şti.)

TEDARİK SÜRECİ GENEL KOŞUL VE ŞARTLARI (Takeda İlaç Sağlık Sanayi Ticaret Ltd. Şti.) 1. Amaç İşbu koşullar, Alıcı ile Tedarikçi arasındaki ilgili sözleşme altında ya da Alıcı tarafından tanzim edilen sipariş formunda aksi belirtilmediği sürece, Takeda İlaç Sağlık Sanayi Ticaret Limited

Detaylı

TEBLİĞ. Dış Ticaret Müsteşarlığından: PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ TEBLİĞ NO: (2008/15)

TEBLİĞ. Dış Ticaret Müsteşarlığından: PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ TEBLİĞ NO: (2008/15) 31 Aralık 2007 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26743 TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ TEBLİĞ NO: (2008/15) MADDE

Detaylı

STANDART SÖZLEŞME FORMATI DEĞİŞİKLİK FORMU. İştecep Kampanya Taahhütnamesidir. SEZİN MIZRAKLI SİNEM GÖKSU

STANDART SÖZLEŞME FORMATI DEĞİŞİKLİK FORMU. İştecep Kampanya Taahhütnamesidir. SEZİN MIZRAKLI SİNEM GÖKSU STANDART SÖZLEŞME FORMATI DEĞİŞİKLİK FORMU VERSİYON NO -9- DEĞİŞİKLİK KAPSAMI İştecep kataloğu revize edilen İştecep Kampanya Taahhütnamesidir. DEĞİŞİKLİK TARİHİ 27.01.2010 DEĞİŞİKLİĞİ TALEP EDEN İŞ SAHİBİ

Detaylı

YÖNETMELİK. Marka: Ortak markalar ve garanti markaları dahil olmak üzere ticaret veya hizmet markalarını,

YÖNETMELİK. Marka: Ortak markalar ve garanti markaları dahil olmak üzere ticaret veya hizmet markalarını, 30 Mart 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28603 Türk Patent Enstitüsünden: YÖNETMELİK 556 SAYILI MARKALARIN KORUNMASI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULAMASINA DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

3.1 Ürünün/lerin türü, cinsi, miktarı, modeli, rengi, satış bedeli, teslimat bilgileri aşağıdaki gibidir. Şöyle ki; Adet Peşin Fiyatı Vadeli Fiyatı

3.1 Ürünün/lerin türü, cinsi, miktarı, modeli, rengi, satış bedeli, teslimat bilgileri aşağıdaki gibidir. Şöyle ki; Adet Peşin Fiyatı Vadeli Fiyatı Mesafeli Satış Sözleşmesi Enka STORE MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ 1. SÖZLEŞMENİN TARAFLARI 1.1. ALICI Adı/Soyadı/Unvanı : Adresi : Telefon : Eposta adresi : 1.2. SATICI Unvanı : Adresi : Telefon : Faks :

Detaylı

www.aktifonline.net AKTİF AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ

www.aktifonline.net AKTİF AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ İhale komisyonu; a) İmalat sürecinin, verilen hizmetin ve yapım yönteminin ekonomik olması, b) Seçilen teknik çözümler ve teklif sahibinin mal ve hizmetlerin temini veya yapım işinin yerine getirilmesinde

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti ve Yemen Cumhuriyeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma

Türkiye Cumhuriyeti ve Yemen Cumhuriyeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma Türkiye Cumhuriyeti ve Yemen Cumhuriyeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma Bundan sonra "Taraflar" olarak anılacak olan Türkiye Cumhuriyeti ve Yemen Cumhuriyeti; Özellikle

Detaylı

6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu Kapsamında İşverenin İş Kazası ve Meslek Hastalığından Doğan Yükümlülükleri

6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu Kapsamında İşverenin İş Kazası ve Meslek Hastalığından Doğan Yükümlülükleri 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu Kapsamında İşverenin İş Kazası ve Meslek Hastalığından Doğan Yükümlülükleri Yrd. Doç. Dr. K. Ahmet Sevimli Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bu seminer materyali üzerindeki,

Detaylı

TÜV SÜD Teknik Güvenlik ve Kalite Denetim Tic. Ltd. Şti. (aşağıda bundan böyle TÜV olarak anılacaktır)

TÜV SÜD Teknik Güvenlik ve Kalite Denetim Tic. Ltd. Şti. (aşağıda bundan böyle TÜV olarak anılacaktır) Sayfa 1 / 5 TÜV SÜD Teknik Güvenlik ve Kalite Denetim Tic. Ltd. Şti. (aşağıda bundan böyle TÜV olarak anılacaktır) 1.1 Genel Olarak: 1.1.1 TÜV, ürünlerin geliştirilmesi ve imalatında güvenlik, kalite ve

Detaylı

Başvuru sahiplerinin bir niyet mektubu yazması gerekmektedir.

Başvuru sahiplerinin bir niyet mektubu yazması gerekmektedir. KLASİK DÖNEM ÖĞRENCİ KABUL POLİTİKASI 1 TEKLİFLER Kabul Jürisi, başvuru sahibinin niteliklerinin, yeterliliklerinin ve hedeflerinin Özyeğin Üniversitesi - Le Cordon Bleu Sertifika Programı tarafından sunulan

Detaylı

MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU 1. TANIMLAR KİRAYA VEREN: Ticaret Unvanı: Mobicar Araç Paylaşım Hizmetleri A.Ş. Adresi: Eski Büyükdere Cad. Ayazağa Yolu

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20)

SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20) Ekonomi Bakanlığından: Amaç SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; ek-1/a, ek-1/b, ek-1/c ve ek-2 de

Detaylı

Faktoring Nedir? Faktoring Hizmetleri

Faktoring Nedir? Faktoring Hizmetleri Faktoring Faktoring Nedir? Faktoring, garanti, tahsilat ve finansman hizmetlerinin bir arada sunulduğu tek finansal üründür. Firmaların mal ve hizmet satışlarından doğan yurtiçi ve yurtdışı kısa vadeli

Detaylı

KREDİLİ MEVDUAT HESABI SÖZLEŞMESİ

KREDİLİ MEVDUAT HESABI SÖZLEŞMESİ Müşteri Adı Soyadı Müşteri Numarası Vadesiz Hesap No 1. AMAÇ KREDİLİ MEVDUAT HESABI SÖZLEŞMESİ Tarih :././.. İşbu Kredili Mevduat Hesabı Sözleşmesi ( Sözleşme ) ile Türkiye Garanti Bankası A.Ş. ( Banka

Detaylı

HP Parça Değiştirme Hizmeti

HP Parça Değiştirme Hizmeti HP Parça Değiştirme Hizmeti HP Teknoloji Hizmetleri Sözleşmeli Hizmetler Teknik veriler HP Parça Değiştirme Hizmeti, HP envanteri genelinde yapılan geçerli revizyon düzeyinde kusurlu bulunan HP parçalarının

Detaylı

KUR FARKLARININ KDV SİNDE SON DURUM 14 AĞUSTOS 2018

KUR FARKLARININ KDV SİNDE SON DURUM 14 AĞUSTOS 2018 KUR FARKLARININ KDV SİNDE SON DURUM 14 AĞUSTOS 2018 KAPSAM İşbu çalışma, Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulu nun E:2017/548, K:2017/606 sayılı kararı ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu kapsamında

Detaylı

RAMAZAN BONUSU ŞART & KOŞULLARI

RAMAZAN BONUSU ŞART & KOŞULLARI RAMAZAN BONUSU ŞART & KOŞULLARI Giriş Aşağıdaki Şart ve Koşullar kısaca GDM FX veya Şirket olarak ifade edilen Global Derivative Capital Markets NZ Limited ve bundan sonar Bonus veya Bakiye Bonusu olarak

Detaylı

Cayma Hakkı ve İade Süreç Bilgileri

Cayma Hakkı ve İade Süreç Bilgileri Cayma Hakkı ve İade Süreç Bilgileri Cayma hakkı nedir? 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ( Kanun ) gereğince, alıcıların teslimat tarihinden itibaren 14 gün içinde cayma haklarını kullanarak

Detaylı

TÜRK KIZILAYI KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTRİKLİ KAN NAKİL KUTUSU TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY

TÜRK KIZILAYI KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTRİKLİ KAN NAKİL KUTUSU TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY TÜRK I KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTRİKLİ KAN NAKİL KUTUSU TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1.-2. TEDARİK EDİLECEK CİHAZLARIN TEKNİK ÖZELİKLERİ 1 3. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN EVRAKLAR..1 4. GARANTİ

Detaylı

OSEM logosu, OSEM tarafından yapılan ürün belgelendirme test ve denetimlerinden başarılı olmuş kuruluşlar tarafından kullanılabilir.

OSEM logosu, OSEM tarafından yapılan ürün belgelendirme test ve denetimlerinden başarılı olmuş kuruluşlar tarafından kullanılabilir. 1. AMAÇ Bu talimat, OSEM tarafından gerçekleştirilen ürün belgelendirme denetim ve testlerinden başarılı olmuş kuruluşların ürünlerinin nasıl etiketleneceğini ve sertifika almaya hak kazanan kuruluşların

Detaylı