1.KAPSAM ISO Y.KENAN SARIOĞLU-END.MÜH. ENERJİ YÖNETİCİSİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1.KAPSAM ISO 50001 Y.KENAN SARIOĞLU-END.MÜH. ENERJİ YÖNETİCİSİ"

Transkript

1 1.KAPSAM ISO Y.KENAN SARIOĞLU-END.MÜH. ENERJİ YÖNETİCİSİ

2 1.KAPSAM Bu standart, bir enerji yönetim sistemini; kurma, uygulama, sürdürme ve Geliştirme ile ilgili gerekleri belirlemektedir ve enerji performansında sürekli geliştirme elde etmede sistematik bir yaklaşım izler. Enerji Korunması Enerji Performansı Sürekli İyileştirme Enerji Verimliliği

3 1.KAPSAM

4 1.KAPSAM Bu standart, kuruluş tarafından izlenebilen ve müdahale edilen enerji performansını etkileyen tüm değişkenler için geçerlidir. Enerjiyle ilgili özel performans kriteri belirtmez. Kendi enerji politikasına uyduğundan emin olmak isteyen ve uyduğunu başkalarına göstermek isteyen her kuruluş tarafından kullanılabilir. Bu standart bağımsız olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır, ancak diğer yönetim sistemleri ile uyumlaştırılabilir veya bütünleştirilebilir. Bu standard, beyan ehi!)i enerji politikastna uygunlugunu saglamak ve bu uygunlugu digerlerine gostermek isteyen her tur kurulu~ il'in uygulanabilir. Bu uygunluk, kurulu~un kendisini degerlendirmesi ve kendi uygunluk beyan.yla veya enerji yoneti

5 2-REFERANSLAR

6 2.Referans Herhangi bir atıf yapılan standart veya doküman yoktur. Bu madde, diğer ISO yönetim sistemi standartlarıyla madde numaralandırması açısından uyum sağlamak için dahil edilmiştir.

7 3.TERİMLER-TARİFLER 3.1 Sınırlar 3.2 Sürekli İyileştirme 3.3 Düzeltme 3.4 Düzeltici Faaliyet 3.5 Enerji 3.6 Enerji Performans Çizgisi 3.7 Enerji Tüketimi 3.8 Kullanılan Enerjinin Verimliliği 3.9 Enerji Yönetim Sistemi 3.10 Enerji Yönetim Birimi 3.11 Enerjinin Amacı 3.12 Enerji Performansı 3.13 Enerji Performans Göstergesi 3.14 Enerji Politikası 3.15 Enerji Gözden Geçirmesi 3.16 Enerji Hizmetleri 3.17 Enerji Hedefi 3.18 Enerji Kullanımı 3.19 İlgili Taraf 3.20 İç Tetkik 3.21 Uygunsuzluk 3.22 Kuruluş 3.23 Önleyici Faaliyet 3.24 Prosedür 3.25 Kayıt 3.26 Kapsam 3.27 Kayda Değer Enerji Kullanımı 3.28 Üst Yönetim

8 3.Terimler, tanımlar Sınırlar :Fiziksel ve/veya kuruluş tarafından tanımlanan organizasyonel sınırları içerir. ÖRNEK Bir kuruluşun kontrolü altında olan bir proses, prosesler grubu, bir fabrika, kuruluşun tamamı, birden fazla fabrika. Sürekli iyileştirme :Enerji performans ve enerji yönetim sisteminde olumlu yönde artışla sonuçlanan sürekli tekrar eden proses. Amaç ve politikalarla tutarlı, hedeflere ulaşabilen, enerji performansını sürekli geliştiren bir sistematik olarak uygulanır.

9 3.Terimler, tanımlar Düzeltme : Tespit edilen bir uygunsuzluğu ortadan kaldırmaya yönelik faaliyet. Düzeltici Faaliyet: Tespit edilen bir uygunsuzluğun nedenini ortadan kaldırmaya yönelik faaliyet. Enerji : Elektrik, yakıt, buhar, ısı, sıkıştırılmış hava ve benzeri diğer kaynaklar. Enerji referans çizgisi : Enerji performansının karşılaştırılmasına temel sağlayan nicel referans Enerji Tüketimi : Kullanılan enerji miktarı Kullanılan Enerjinin verimliliği : Enerji girdisi ile kuruluşun faaliyet, mal, hizmet veya enerji çıktılar arasındaki oran veya diğer nicel ilişki.

10 3.Terimler, tanımlar Enerji Yönetim Sistemi: Bir kuruluşun enerji politikasını ve amaçlarını belirlemek ve bu amaçlara ulaşmak için birbirleriyle ilişkisi olan veya karşılıklı etkileşime giren öğeler kümesi, ve bu amaçlara ulaşmak için proses ve prosedürler. Enerji Yönetim Birimi: Enerji yönetim sistemi faaliyetlerinin etkin uygulanması ve enerji performans iyileştirmelerinin yaygınlaştırılmasından sorumlu kişi (ler). Enerjinin Amacı: Kuruluşun kendisinin belirlediği enerji politikası ile tutarlı olacak şekilde iyileştirilmiş enerji performansında ulaşılmak istenen sonuç veya başarılar. Enerji Performansı: Enerji verimliliği, enerji kullanımı ve enerji tüketimi ile ilişkili ölçülebilir sonuçlar.

11 3.Terimler, tanımlar Enerji Performansı Göstergesi: EPG Enerji performansının kuruluş tarafından tanımlanan şekilde nicel değeri veya ölçümü. NOT EPG, basit metrik, oransal veya daha karmaşık bir model olarak ifade edilebilir. Enerjinin Politikası: Kuruluşun enerji performansıyla ilgili tüm niyet ve prensiplerinin üst yönetim tarafından resmi olarak ortaya koyulduğu beyan. Enerji Gözden Geçirmesi: Kuruluşun enerji performansının, veriler ve diğer bilgilere dayanarak, iyileştirme fırsatlarının ortaya çıkaracak şekilde belirlenmesi. (ISO 9001 YGG) Enerji Hizmetleri: Enerjinin tedariki ve/veya kullanılmasıyla ilişkili faaliyetler ve bunların sonuçları.

12 3.Terimler, tanımlar Enerjinin Hedefi: Enerji amaçlarından ortaya çıkan ve bu amaçlara ulaşmak için belirlenmesi ve yerine getirilmesi gereken, kuruluşa ya da kuruluşun bölümlerine uygulanabilir, ayrıntılı ve ölçülebilir enerji performans gereksinimi. Enerji Kullanımı: Enerjiden yararlanma durumu ya da yararlanma şekli. Örnek: Havalandırma, aydınlatma, ısıtma, soğutma, nakliye, prosesler, üretim hatlar. İlgili Taraf: Kuruluşun enerji performansı ile ilgilenen ya da enerji performansından etkilenen kişi ya da grup. İç Tetik: Kanıtlar elde etmek ve gereklere ne ölçülerde uyulduğunu belirlemek için bu kanıtlarını nesnel bir biçimde değerlendirilmesi için yapılan sistemli, bağımsız ve belgeye dayalı süreç.

13 3.Terimler, tanımlar Uygunsuzluk: Bir şartın yerine getirilememesi. Kuruluş: Kendi işlevlerini yerine getiren ve idare teşkilat olan ve enerji kullanım ile enerji tüketimini tetkik etmeye yetkili, anonim olan ya da olmayan, kamu ya da özel sektörün bir parçası olan veya bunların birleşmesi ile meydana gelen şirket, firma, girişim, yetkili birim ya da kurum. Önleyici Faaliyet: Olası bir uygunsuzluğun nedenini ortadan kaldırmaya yönelik faaliyet. Prosedür: Bir faaliyeti ya da bir süreci yerine getirmek için belirlenen yöntem. Kayıt: Elde edilen sonuçların ifade edildiği ya da faaliyetlerin yapıldığının kanıtını gösteren doküman.

14 3.Terimler, tanımlar Kapsam: Kuruluşun enerji yönetim sistemi aracılığıyla belirlediği, çeşitli sınırlar içerebilen faaliyet, tesis ve kararların kapsamı. Kayda Değer Enerji Kullanımı: Kayda değer miktarda enerji tüketilen ve/veya enerji performansının iyileştirilmesi açısından önemli potansiyele sahip enerji kullanılan yerler. Kayda değer enerji kullanım kriterleri kuruluş tarafından belirlenir Üst Yönetim: Kuruluşu yöneten ve kontrol eden en üst seviyedeki kişi ya da insanlar topluluğu.

15 4.ENERJİ YÖNETİMİ SİSTEMİ ŞARTLARI 4.1 Genel Şartlar 4.2 Yönetimin Sorumluluğu 4.3 Enerji Politikası 4.4 Planlama 4.5 Projenin Uygulanması ve İşletilmesi 4.6 Performansın Kontrol Edilmesi 4.7- Enerji Yönetimi Sisteminin Tepe Yönetim Tarafından Gözden Geçirilmesi

16 Kuruluş, 4.1-Genel gereklilikler a. Bu standardın gerekliliklerine uygun bir enerji yönetimi sistemi (EYS) kurmalı, dokümante etmeli, gerçekleştirmeli, sürdürmeli, iyileştirmelidir. b. EYS nin kapsamını ve sınırlarını tanımlı dokümante etmeli, c. Enerji performansının ve EYS nin sürekli gelişiminin sağlanması için bu standardın gerekliliklerini nasıl yerine getireceğini belirlemeli ve dokümante etmeli.

17 4.2-Yönetimin Sorumluluğu Genel Üst yönetim aşağıdakileri yaparak EYS ne ve onun etkinliğini sürekli geliştirmeye olan taahüdünü gösterir: a. enerji politikasını kurmak, gerçekleştirmek ve sürdürmek, b. enerji yönetimi temsilcisi atamak ve bir EYS birimi oluşturmasını sağlamak, c. Enerji yönetim sisteminin kurulması, gerçekleştirilmesi sürdürülmesi ve iyileştirilmesi ve ortaya çıkan enerji performans için gerekli kaynağı sağlamak (Kaynaklar, insan kaynaklarını, uzmanlık becerilerini, teknoloji ve finansal kaynaklarını içerir.)

18 4.2.1-Genel 4.2-Yönetimin Sorumluluğu d) Enerji yönetim sisteminde tanımlanacak kapsam ve sınırların belirlenmesi, e) Enerji yönetiminin önemini kuruluştaki kişilere iletmek, f) Enerji amaçlar ve hedeflerinin belirlenmesini sağlamak, g) Enerji performans göstergelerinin kuruluşa uygun olmasını sağlamak, h) Uzun dönemli planlamada enerji performansını göz önünde bulundurmak, i) Sonuçların ölçülmesini ve belirli aralıklarla rapor edilmesini sağlamak, j) Yönetim gözden geçirmeleri yapmak.

19 4.2-Yönetimin Sorumluluğu Yönetim Temsilcisi Kuruluşun üst yönetimi, taşıdığı diğer sorumluluklara bakmaksızın, bir yönetim temsilcisi (temsilcileri) belirlemeli ve aşağıdaki hususların yerine getirilmesi için görev, sorumluluk ve yetkiler tanımlamalıdır: a) Enerji yönetim sisteminin standarda uygun olarak kurulduğundan, gerçekleştirildiğinden, sürdürüldüğünden ve sürekli iyileştirildiğinden emin olunması, b) Enerji yönetim faaliyetlerinde yönetim temsilcisini desteklemek üzere çalışacak olan ve uygun seviyede bir yönetim yetkilisinin belirlenmesi,

20 4.2-Yönetimin Sorumluluğu Yönetim Temsilcisi c) Enerji performansı hakkında üst yönetime rapor vermek, d) Enerji yönetim sisteminin performans hakkında üst yönetime rapor vermek, e) Enerji yönetim faaliyetlerinin planlamasının kuruluşun enerji politikasını destekler şekilde tasarlanmasını sağlamak, f) Etkili enerji yönetimi için sorumluluklar ve yetkilileri tanımlamak ve yayınlamak, g) Enerji yönetim sisteminin işleyişi ve kontrolünün etkili olmasını sağlamak için gerekli kriter ve metotlar belirlemek, h) Enerji politikası ve amaçlarıyla ilgili olarak kuruluşun her seviyesindeki farkındalığını arttırmak.

21 4.3-Enerji Politikası Enerji politikasında, kuruluşun enerji performansında iyileştirme elde edilmesi ile ilgili taahhüdü beyan edilmelidir. Enerji politikası üst yönetim tarafından tanımlamalı ve enerji politikası; a. Kuruluşun enerji kullanım ve tüketim niteliğine ve büyüklüğüne uygun olmasını, b. Enerji performansının sürekli iyileştirilmesi taahhüdünde bulunmasını, c. Amaçlar ve hedeflere ulaşmak için gerekli olan tüm bilgi ve kaynaklara sahip olunmasıyla ilgili taahhüdü içermesini, d. Kuruluşun enerji kullanım, tüketimi ve verimliliği açısından uymayı taahhüt ettiği geçerli yasal gereklere ve diğer şartlara uyulacağı ile ilgili bir taahhüdü içermesini,

22 4.3-Enerji Politikası e. Enerji amaçları ve hedeflerini belirlemek ve gözden geçirmek için bir çerçeve sunmasını, f. Enerji performansının iyileştirilmesi için enerji verimli ürünler, hizmetler ve tasarım satın alınmasının desteklemesi, g. Kuruluşun tüm seviyelerinde dokümante ve kontrol edilmesi, h. Düzenli olarak gözden geçirilmesi ve güncellenmesini sağlamalıdır.

23 4.3-Enerji Politikası Enerji politikası kuruluş için, enerji yönetim sistemini ve enerji performansını kendi kapsam ve sınırlarında yönetmesi, gerçekleştirmesi ve iyileştirmesi için itici güçtür. Politika, ilgili tarafların kolayca anlayabileceği ve işle ilgili faaliyetlerde uygulayabileceği basit bir beyan olabilir. Kuruluş tarafından nakliye satın alması yapıldığında veya nakliye kullanıldığında, nakliyede kullanılan enerji kullanımını ve tüketimi de enerji yönetim sistemi kapsamına ve sınırlarına dahil edilebilir.

24 4.4.1-Genel 4.4-Planlama Kuruluş, bir enerji planlama prosesi yürütmeli ve dokümante etmelidir. Enerji planlaması, enerji politikasıyla tutarlı olmalı ve enerji performansını sürekli iyileştirecek faaliyetlere öncülük etmelidir. Enerji planlaması, kuruluşun enerji performansını etkileyebilecek faaliyetlerini gözden geçirmeyi de içermelidir.

25 4.4-Planlama

26 HEDEF BELİRLEME Hedef belirleme hangi seviyede enerji tasarrufu sağlanacağını belirler. Hedef belirlemenin iki temel elamanı vardır, Tüketimlerin hangi seviyeye düşürülebileceği Tasarrufların hangi zaman aralığında yapılabileceği Hedeflerin gerçekçi olması uygulama şansını artırır. Teknolojik yatırım ve yönetim teknikleri hedef tespitinde ana hareket planıdır. Hedef belirlemede iki türlü çalışma tarzı vardır. Üretim miktarı ile ilişkili operasyonel teknikler kullanmak, proses verimliliğini artırmak, Üretim miktarının bağımsız tüketimlerin düşürülmesi. Örnek; yeterli yalıtım yaparak ısı kayıplarını önlemek.

27 4.4-Planlama Yasal Gerekler ve Diğer Şartlar Kuruluş, kuruluşun enerji kullanımı, tüketimi ve verimliliği açısından uymakla yükümlü olduğu yürürlükteki yasal gerekleri ve diğer şartlar (Müşteri ile ilgili şartlar, ilkeler, programlar vs) belirlemeli, gerçekleştirmeli ve bunlara erişebilmelidir. Kuruluş, bu gereklerin kendi enerji kullanımı, tüketimi ve verimliliği açısından nasıl uygulandığını saptamalı ve enerji yönetim sistemi kurulurken, uygulanırken ve sürdürülürken uymak zorunda olduğu bu yasal gereklerin ve diğer şartların göz önünde bulundurulmasını sağlamalıdır. Yasal gerekler ve diğer şartlar belirli aralıklarla gözden geçirilmelidir.

28 4.4-Planlama Enerjinin Gözden Geçirilmesi Kuruluş bir enerji gözden geçirme yöntemi geliştirmeli, kaydetmeli ve sürdürmelidir. Enerji gözden geçirmesini geliştirmede kullanılan metodoloji ve kriterler dokümante edilmelidir. Kuruluş enerji gözden geçirme yöntemini geliştirmek için; a. Ölçümler ve diğer verilere dayanarak enerji kullanımın ve tüketimini analiz etmelidir. Bunun için; Mevcut enerji kaynaklarını belirlemeli, Geçmişteki ve güncel enerji kullanımını ve tüketimini değerlendirmelidir.

29 4.4-Planlama Enerjinin Gözden Geçirilmesi b. Enerji kullanım ve tüketimi analizlerine dayanarak, önemli enerji kullanım alanlarını belirlemelidir. Bunun için; Kuruluş için veya kuruluş adına çalışan ve enerji kullanımını ve tüketimini kayda değer olarak etkileyen tesis, ekipman, sistem, proses ve personeli belirlemek, Enerji kullanımını kayda değer miktarda etkileyen diğer değişkenleri belirlemek, Belirlenen kayda değer enerji kullanımıyla ilişkili tesis, ekipman, sistem ve proseslerin güncel enerji performansını belirlemek, Gelecekteki enerji kullanımı ve tüketimi belirlenmelidir.

30 4.4-Planlama Enerjinin Gözden Geçirilmesi c. Enerji performansını iyileştirmek için fırsatlar belirlemek, öncelik vermek ve kaydetmek. Enerjiyi performansını değerlendirebilmek için benchmarking gibi yöntemler kullanılabilir.

31 4.4-Planlama Enerjinin Gözden Geçirilmesi Enerji kullanımının tespiti ve değerlendirmesi prosesi, kuruluşa önemli enerji kullanım alanların belirleme ve enerji performansını iyileştirme fırsatları sağlamalıdır. Kuruluş adına çalışan personele örnek olarak; hizmet sağlayıcılar, part-time personel veya geçici çalışanlar verilebilir. Enerji gözden geçirmesini güncelleme, analizle ilişkili bilgileri güncelleme ve enerji performansını iyileştirme fırsatlarının belirlenmesi ve önemini ortaya koymasını sağlar. Potansiyel enerji kaynakları, herhangi bir kuruluşta şimdiye kadar kullanılmamış enerji kaynaklarını içerebilir. Alternatif enerji kaynaklar fosil ya da fosil olmayan yakıtları içerebilir.

32 4.4-Planlama Enerjinin Gözden Geçirilmesi Bir enerji tetkiki veya değerlendirmesi, bir kuruluşun enerji performansının veya bir prosesinin veya her ikisinin detaylıca gözden geçirilmesinden oluşmaktadır. Tipik olarak, gerçek enerji performansının ölçülmesi ve gözlemlenmesine dayalıdır. Tetkik çıktıları tipik olarak mevcut tüketim ve performans hakkında bilgileri içerir ve bunlara enerji performansının iyileştirilmesiyle ilgili bir dizi sıralı öneri eşlik eder. Enerji tetkikleri, enerji performansını iyileştirme fırsatlarının belirlenmesi ve önceliklendirilmesi için planlanır ve yapılır.

33 4.4.4-Enerji Referans Çizgisi 4.4-Planlama Kuruluş, kuruluşun enerji kullanımı ve tüketimine uygun bir veri süresini göz önünde bulundurarak ve başlangıç enerji gözden geçirmesindeki bilgiyi kullanarak, bir enerji referans çizgisi (çizgileri) belirlenmelidir. Enerji performansındaki değişiklikler, enerji referans çizgisiyle (çizgileriyle) karşılaştırılıp ölçülmelidir. Aşağıdaki durumlarda enerji referans çizgisi yeniden belirlenmelidir: Enerji performans göstergeleri kuruluşun enerji kullanımını ve tüketimini artık daha fazla yansıtmıyorsa, Proses, üretim şekli veya enerji sistemlerinde majör değişiklikler varsa, Önceden belirlenen metotta değişiklik yapılırsa. Enerji referans çizgisi (çizgileri) güncel tutulmalı ve kaydedilmelidir.

34 4.4.4-Enerji Referans Çizgisi 4.4-Planlama Uygun bir veri süresi, kuruluşun enerji kullanımı ve tüketimini etkileyen mevzuat gerekleri veya değişkenler için oluşturduğu süre anlamına gelmektedir. Değişkenlere, hava, sezon, iş faaliyet döngüsü ve diğer şartlar dahil olabilir. Enerji referans çizgisi, kuruluş için kayıt bakım periyodunu belirlemede bir araç olarak sürdürülür ve kaydedilir.

35 4.4-Planlama Enerji Performansı Göstergesi Kuruluş, enerji performansını izlemek ve ölçmek için uygun enerji performans göstergeleri tayin etmelidir. Enerji performans göstergelerini belirleme ve güncelleme metodolojisi kaydedilmeli ve düzenli olarak gözden geçirilmelidir. Enerji performans göstergeleri enerji referans çizgisine göre uygun şekilde gözden geçirilmeli ve karşılaştırılmalıdır. Enerji performans göstergeleri basit bir oran veya karmaşık bir model olabilir. Enerji performans göstergesi örnekleri arasında zaman başına enerji tüketimi, üretim birimi başına enerji tüketimi ve çok değişkenli modelleri olabilir. Kuruluş, Faaliyetlerin enerji performansını gösteren enerji performans göstergeleri seçebilir ve etkin değişikler olduğunda bunları güncelleyebilir.

36 4.4-Planlama Enerji Amaçları, Enerji Hedefleri ve Enerji Faaliyet Planları Kuruluş; görevleri, seviyeleri, prosesleri veya amaçları ve hedefleri saptamalı, gerçekleştirmeli ve sürdürmelidir. Amaç ve hedeflere ulaşmak için zaman dilimleri belirlenmelidir. Amaçlar ve hedefler enerji politikasıyla tutarlı olmalıdır. Amaç ve hedefleri belirlerken veya gözden geçirirken, enerji gözden geçirmesinde belirlendiği gibi, kuruluş yasal gerekleri ve diğer şartları, kayda değer enerji kullanımlarını ve enerji performansını iyileştirme fırsatlarını hesaba katmalıdır. Ayrıca, finansal, operasyonel şartlar ve iş şartlarını, teknolojik opsiyonlar ve ilgili tarafların görüşlerini de göz önünde bulundurmalıdır.

37 4.4-Planlama Enerji Amaçları, Enerji Hedefleri ve Enerji Faaliyet Planları Kuruluş, amaç ve hedeflerine ulaşmak için faaliyet planlar oluşturmalı, gerçekleştirmeli ve sürdürmelidir. Faaliyet planlar şunlar içermelidir: Sorumlulukların belirlenmesi, Bireysel hedeflerin nasıl ve ne kadarlık bir zaman diliminde içinde gerçekleştirileceği, Enerji performansındaki iyileştirmenin gerçekleştirileceği yöntemin açıklaması, Sonuçları doğrulama yönteminin açıklaması. Faaliyet planları dokümante edilmeli ve belirli aralıklarla güncellenmelidir.

38 MEVCUT DURUM ANALİZİ 1. Toplam enerji tüketimi nedir? 2. Üretim oranı nedir? 3. Enerji maliyeti nedir? 4. Tesislerin verimlilik değerleri nedir? 5. Ünite ömürleri nedir? 6. Yapılan yatırımlar nedir? 7. Diğer tesislerle mukayese yapılması, 8. SET değeri nedir?(spesifik Enerji Tüketimi), 9. Enerji Yoğunluğu nedir? 10. CO2 miktarı nedir? 11. Atık yönetimi ile ilişki, 12. Su yönetimi ile ilişki,

39 4.4-Planlama Planlama Girdileri Enerji Gözden Geçirmesi Planmala Çıktıları * Geçmiş ve mevcut enerji kullanımı A- ENERGY KULLANIMINI VE TÜKETİMİNİ ANALİZ ET * Önemli enerji kullanımını etkileyen ilgili değişkenler * Performans B- ÖNEMLİ ENERJİ KULLANIM VE TÜKETİM ALANLARINI BELİRLE * Enerji Tabanı * Enerji Performans Göstergesi * Amaç * Hedef * Aksiyon Planları Bu diyagram temel enerji planlama kavramlarını göstermektedir. C- ENERJİ PERFORMANSINI GELİŞTİRMEK İÇİN FIRSATLARI BELİRLE

40 Maliyet Dağılımı Maliyetlerin %Dağılımı Enerji; 24 Hammadde; 30 Diğer; 19 İnsan Kaynakları; 12 Bakım+Yedek Parça; 25

41 Kayda değer enerji kullanım noktaları Kazanlar, Eşanjörler soğutucular Basınçlı hava Fırınlar, Isıtma havalandırma -klima pompalar

42 4.4-Planlama Enerji Kullanımı Diğer Enerji Performansı Enerji Yoğunluğu Enerji Verimliliği Enerji Tüketimi

43 Faturaları İnceleme Doğal gaz faturası, Elektrik faturası Sözleşmeler, Tarife analizi(osb ve Diğer aboneler) En uygun tarife, Kompanzasyon, Reaktif, Harmonikler, Vb. incelenmektedir.

44 TEP Hesaplaması Elektrik= kwh/yıl (860 Kcal/kWh) Doğal gaz= Sm3/yıl(8.250 Kcal/Sm3) Motorin=1.200 Lt/yıl ( Kcal/Kg) Elektrik= *860= Kcal Doğal Gaz= *8.250= Kcal Motorin=1.200*0,83*10.200= Kcal Toplam= Kcal TEP= / =403 TEP

45 ENERJİ YOĞUNLUĞU VE SET DEĞERİ Enerji yoğunluğu: bir birim ekonomik değer üretebilmek için tüketilen enerji miktarını, Spesifik enerji tüketimi (set)=yıllık tüketilen enerjı miktarı toplamının, üretime bölümüdür.

46 SET Hesaplama 380 kwh/yıl (860 Kcal/kWh) Doğal gaz= Sm3/yıl(8.250 Kcal/Sm3) Motorin=1.200 Lt/yıl ( Kcal/Kg) E= *860= Kcal D.G= *8.250= Kcal M=1.200*0,83*10.200= Kcal Toplam= Kcal Üretim= Ton SET= / = 15,5 Mcal/Ton ürün

47 Enerji Yoğunluğu Hesaplaması EY=Tüketilen Toplam Enerji/Net Satış Hasılatı Toplam= ,5 Mcal Net Satış Hasılatı= TL EY= ,5/ =2,99 Mcal/TL

48 Enerji Maliyeti Hesaplaması Elektrik= kwh/yıl (0,17 TL/kWh) Doğal gaz= Sm3/yıl(0,54/Sm3) Motorin=1.200 Lt/yıl (3,2 TL/Lt) E= *0,17= TL, *0,54= TL 1.200*3,2=3.840 TL Toplam Maliyet= TL Üretim= Ton / =1,59 TL/Ton Ürün /403= 995,8 TL/TEP

49 Genel 4.5-Uygulama ve Faaliyetler Kuruluş, uygulama ve faaliyetler ile ilgili olarak faaliyet planlar ve planlama prosesinden elde edilen diğer çıktıları kullanmalıdır.

50 4.5-Uygulama ve Faaliyetler Yeterlilik, Eğitim, Farkındalık Kuruluş, kayda değer enerji kullanımları ile ilişkili olarak kuruluş için veya kuruluş adına çalışan tüm kişilerin uygun eğitim, öğretim, beceri veya deneyime sahip olmasını sağlamalıdır. Kuruluş, kayda değer enerji kullanımlarının kontrolü ve enerji yönetim sisteminin işletilmesi ile ilgili eğitim ihtiyaçlarını belirlemelidir. Kuruluş bu ihtiyaçlar karşılamak için eğitim vermeli veya başkaca önlemler almalıdır. Uygun kayıtlar tutulmalıdır.

51 4.5-Uygulama ve Faaliyetler Yeterlilik, Eğitim, Farkındalık Kuruluş, tüm çalışanlarının ve kuruluş adına çalışan diğer tüm kişilerin aşağıdakilerin farkında olduğundan emin olmalıdır: a. Enerji politikasının, enerji yönetimi sistemi prosedürleri ve gereklerine uygunluğun önemi b. Enerji yönetim sisteminin gereksinimlerini yerine getirmedeki görev, sorumluluk ve yetkileri, c. Enerji performansındaki iyileşmenin faydaları, d. Faaliyetlerinin enerji tüketimine mevcut ve olası etkileri, faaliyetlerinin ve davranışlarının, kuruluşun enerji amaçlarına ve hedeflerine ulaşmadaki katkısı ve belirli prosedürlere uymamanın potansiyel sonuçları.

52 4.5.3 İletişim 4.5-Uygulama ve Faaliyetler Enerji performans ve enerji yönetim sistemi ile ilgili olarak, kuruluşun büyüklüğüne uygun bir şekilde, kuruluş içi iletişim tesis edilmelidir. Kuruluş, kuruluş için ya da kuruluş adına çalışan personelin, enerji yönetiminde ve enerji performansının iyileştirilmesi için yorum veya önerilerde bulunabileceği bir proses kurmalı ve gerçekleştirmelidir. Kuruluş, enerji yönetim sistemi ve enerji performans hakkında kuruluş dışı iletişimin de tesis edilip edilmeyeceğine karar vermeli ve kararını dokümante etmelidir. Kuruluş dışı iletişimin tesis edilmesine karar verilirse, kuruluş, kuruluş dışı iletişim planını oluşturulmalı ve gerçekleştirmelidir.

53 4.5-Uygulama ve Faaliyetler Dokümantasyon Dokümantasyon Gerekleri Kuruluş, enerji yönetim sisteminin önemli öğelerini ve bu öğelerin birbirleriyle etkileşimini açıklamak için bilgiyi, elektronik ortamda, yazılı olarak veya bir başka ortamda oluşturmalı, gerçekleştirmeli ve devamlılığını sağlamalıdır.

54 4.5-Uygulama ve Faaliyetler Dokümantasyon Dokümantasyon Gerekleri Enerji yönetim sistemi dokümantasyonu şunları içermelidir: a. Enerji yönetim sisteminin kapsamı ve sınırları, b. Enerji politikası, c. Enerji amaçları, hedefleri ve faaliyet planları, d. Kayıtlar dahil olmak üzere, standardın gerektirdiği dokümantasyon, e. Kuruluş tarafından gerekli olduğu belirlenen diğer dokümanlar.

55 4.5-Uygulama ve Faaliyetler Dokümantasyon Dokümantasyon Kontrolü Bu standardın gerektirdiği dokümanlar kontrol edilmelidir. Buna teknik dokümantasyon da dahildir.kuruluş; a. Dokümanların kullanım öncesinde uygunluk açısından onaylanmasını, b. Dokümanların periyodik olarak gözden geçirilmesi ve gerekli görüldüğünde güncellenmesini, c. Dokümanlardaki değişiklik ve mevcut revizyon durumlarının belirlenmesini, d. Kullanım noktalarında geçerli dokümanların ilişkili versiyonlarının bulunmasını,

56 4.5-Uygulama ve Faaliyetler Dokümantasyon Dokümantasyon Kontrolü e. Dokümanların okunabilir ve kolaylıkla tanımlanabilir olmasını sağlamak, f. Kuruluş tarafından enerji yönetim sisteminin planlaması ve operasyonu açısından gerekli görülen dış kaynaklı dokümanların belirlenmesini ve bunların dağıtımının kontrol edilmesini, g. Artık kullanılmayan dokümanların tesadüfen kullanılmasının önlenmesini ve her hangi bir nedenle saklanacak olanların uygun bir şekilde tayin edilmesini, sağlamak için, prosedür(ler) kurmalı, gerçekleştirmeli ve sürdürmelidir.

57 4.5-Uygulama ve Faaliyetler Faaliyetlerin Kontrolü Kuruluş, kayda değer enerji kullanımlarıyla ilgili olan, enerji politikası, enerji amaçlar, enerji hedefleri ve faaliyet planlarıyla tutarlılığı sağlayan faaliyetleri ve bakım faaliyetlerini belirli şartlar altında yapılmasını sağlamak için aşağıdakiler aracılığıyla tanımlamalı ve planlamalıdır: a. Kayda değer enerji kullanımlarıyla ilgili faaliyet ve bakımlar için yokluklarında etkili enerji performansından önemli ölçüde sapmaya yol açacak olan kriterlerin belirlenmesi ve oluşturulması,

58 4.5-Uygulama ve Faaliyetler Faaliyetlerin Kontrolü b. Tesislerin, proseslerin, sistemlerin ve ekipmanların daha önceden belirlenen kriterlere uygun olarak işletilmesi ve bakımının yapılması, c. Kuruluş için veya kuruluş adına çalışan personele gerekli bilgilerin uygun şekilde iletilmesi. NOT Kuruluş, ekipman tedariki dahil olmak üzere potansiyel felaketler, beklenmeyen, acil durumlar için planlama yaparken, enerji performansının bu durumlarla nasıl etkileşeceğini belirlemeyi tercih edebilir.

59 4.5.6 Tasarım 4.5-Uygulama ve Faaliyetler Kuruluş, enerji performansına önemli etki edebilecek yeni, modifiye edilecek veya yenilenecek tesis, ekipman, sistem ve proseslerin tasarımında enerji performans iyileştirme fırsatların ve işlevsel kontrolü göz önünde bulundurmalıdır. Projelerin tanımlamalarına, tasarımına ve tedarik faaliyetlerine enerji performans kriterleri dahil edilmelidir. Tasarım faaliyetlerinin sonuçlar kaydedilmelidir.

60 4.5-Uygulama ve Faaliyetler Enerji hizmetleri, ürünleri, ekipmanlar ve enerjinin tedariki Kuruluş, kayda değer enerji kullanım üzerine etkisi olan veya olabilecek enerji hizmetleri, ürünleri ve ekipmanlarının tedariki sırasında tedarikçilerine, enerji performansını da dikkate alınarak değerlendirildiğini bildirmelidir. Kuruluş, kuruluşun enerji performans üzerine önemli bir etki yapması beklenen enerji kullanan ürünler, ekipman ve hizmetler satın alırken, planlanan veya beklenen işletim süresi boyunca enerji kullanımı, tüketimi ve verimliliğini belirlemeye yönelik kriterler belirlemeli ve uygulamalıdır. Kuruluş, etkili enerji kullanımı için, uygulanabilir bir şekilde enerji satın alma kriterleri tanımlamalı ve dokümante etmelidir.

61 4.6.1 Ölçme Analiz 4.6-Kontrol Kuruluş enerji performansını belirleyen faaliyetlerinin ana özelliklerinin belirli aralıklarla izlenmesini, ölçülmesini ve analiz edilmesini sağlamalıdır. Ana özellikler en azından aşağıdakileri içermelidir: a. Kayda değer enerji kullanımlar ve enerji gözden geçirmenin diğer çıktılar, b. Kayda değer enerji kullanımlarıyla ilgili uygun değişkenler, c. Enerji performans göstergeleri, d. Amaçlar ve hedeflere ulaşmada faaliyet planlarının etkisi, e. Beklenen enerji tüketimine karşın gerçekleşen enerji tüketiminin değerlendirilmesi.

62 ENERJİ PERFORMANS GÖSTERGESİ ÖRNEKLERİ Proses Üretimi Başına Enerji Tüketimi=Toplam Tüketilen Enerji(Mcal)/Üretim Miktarı(Ton) Kişi Başına Enerji Tüketimi=Toplam Tüketilen Enerji(Mcal)/Toplam Kişi Sayısı Ürün Başına Enerji Maliyeti=Toplam Enerji Maliyeti(TL)/Üretim Miktarı(Ton) Kişi Başına Enerji Maliyeti=Toplam Enerji Maliyeti(TL)/Toplam Kişi Sayısı Net Enerji Tüketimi=GirenEnerji-Çıkan Enerji/Toplam Üretim

63 Enerji Performans Analizi Gerçekleşen Enerji Yoğunluğu Hedef Enerji Yoğunluğu Üretim Miktarı Enerji Tüketimi Hedef Enerji Tüketimi Oc 3,71 2, Şb 3,85 2, Mr 3,20 2, Ns 3,46 2, My 2,40 2, Hz 2,67 2, Tm 2,23 2, Ağ 2,33 2, Ey 2,91 2, Ek 2,79 2, Ks 2,80 2, Ar 3,42 2, Ort 2,98 2,

64 (2010 Yılı Planlanan-Gerçekleşen) Enerji Tüketimi-TEP Beklenen Enerji Tüketimi Gerçekleşen Enerji Tüketimi

65 Enerji Yoğunluğu Mcal/Ton Enerji Yoğunluğu Analizi 4,00 3,50 3,00 2,50 2,00 1,50 1,00 Oc Şb Mr Ns My Hz Tm Ağ Ey Ek Ks Ar Ort Gerçekleşen Enerji 3,713,853,203,462,402,672,232,332,912,792,803,422,98 Yoğunluğu Hedef Enerji Yoğunluğu 2,50 2,502,50 2,502,502,502,50 2,502,50 2,502,50 2,502,50

66 SPESİFİK ENERJİ KARŞILAŞTIRMASI

67

68

69 4.6.1 Ölçme Analiz 4.6-Kontrol Ana özelliklerinin izlenmesi ve ölçülmesinden elde edilen sonuçlar kaydedilmelidir. Kuruluşun büyüklüğüne ve karmaşıklığına ve izleme ve ölçüm ekipmanlarına uygun bir enerji ölçüm plan, tanımlanmalı ve uygulanmalıdır. Ölçüm ihtiyacı belirlemeli ve periyodik olarak gözden geçirmelidir. Ana özellikleri izleme ve ölçmede kullanılan ekipmanın doğru ve tekrarlanabilir veriler vermesini sağlamalıdır. Kalibrasyon kayıtları, doğruluk ve tekrarlanabilirliği sağlama yollarının kayıtları tutulmalıdır. Kuruluş, enerji performansından önemli sapmalar araştırmalı ve bunlara karşı harekete geçmelidir. Bu faaliyetlerin sonuçlar kaydedilmelidir.

70 4.6-Kontrol Yasal Gerekler ve Diğer Şartlarla Uygunluğun Değerlendirilmesi Kuruluş, enerji kullanımı ve tüketimi ile ilişkili olarak uymayı taahhüt ettiği yasal yükümlülüklere ve diğer şartlara uygunluğunu düzenli aralıklarla değerlendirmelidir. Uygunluk değerlendirme sonuçlarının kayıtlarını saklamalıdır.

71 4.6-Kontrol Enerji Yönetim Sistemi İç Tetkiki Kuruluş, planlanan zaman aralıklarında enerji yönetim sisteminin; Enerji yönetimi ile ilgili planlanan düzenlemelere ve bu standardın diğer tüm şartlarına uygun olmasını, Belirlenen enerji amaçlar ve hedeflerine uygun olmasını, Etkili bir şekilde uygulanması, sürdürülmesi ve enerji performansını iyileştirmesi için iç tetkikler yapmalıdır. Önceki tetkik sonuçları, tetkik edilecek proses ve alanların durumu ve önemi dikkate alınarak tetkik program planlanmalıdır. Tetkikçilerin seçimi ve tetkiklerin yapılmasında, tetkik sürecinin objektif ve tarafsız olması sağlamalıdır. Tetkik sonuçlar kaydedilmeli ve üst yönetime rapor edilmelidir.

72 4.6-Kontrol Uygunsuzluklar, düzeltme, düzeltici faaliyet ve önleyici faaliyet Kuruluş, gerçek ve potansiyel uygunsuzluklar, düzeltmeler yaparak ve düzeltici ve önleyici faaliyetlerde bulunarak aşağıdaki şekilde ele almalıdır: a. Uygunsuzluklar veya potansiyel uygunsuzluklar gözden geçirmek, b. Uygunsuzluklar veya potansiyel uygunsuzlukların nedenlerini belirlemek, c. Uygunsuzlukların oluşmamasını veya tekrar oluşmamasını sağlamak için faaliyet gereksinimini değerlendirmek, d. Gerekli uygun faaliyeti belirlemek ve uygulamak,

73 4.6-Kontrol Uygunsuzluklar, düzeltme, düzeltici faaliyet ve önleyici faaliyet e. Düzeltici ve önleyici faaliyetlerin kaydını tutmak, f. Düzeltici plan veya alınan önleyici faaliyetin etkinliğini gözden geçirmek. Düzeltici ve önleyici faaliyetler, gerçek ve potansiyel sorunların ve enerji performansı sonuçlarının büyüklüğüne uygun olmalıdır. Kuruluş, enerji yönetim sisteminde gerekli değişikliklerin yapılmasını sağlamalıdır.

74 4.6.5 Kayıtların Kontrolü 4.6-Kontrol Kuruluş, enerji yönetim sistemine ve bu uluslararası standardın şartlarına uyduğunu ve enerji performans sonuçlarını göstermek için gerekli kayıtlar gerçekleştirmeli ve muhafaza etmelidir. Yönetim, kayıtların tanımlanması, kayıtlara erişim ve kayıtların saklanması ile ilgili kontroller tanımlamalı ve uygulamalıdır. Kayıtlar, okunaklı, anlaşılabilir ve ilgili faaliyete ilişkin olarak izlenebilir olmalı ve bu şekilde muhafaza edilmelidir.

75 4.7-Yönetimin Gözden Geçirilmesi Genel Üst yönetim, kuruluşun enerji yönetim sisteminin uygunluğunun, yeterliliğinin ve verimliliğinin devam ettiğinden emin olmak için belli zaman aralıklarıyla enerji yönetim sistemini gözden geçirmelidir. Yönetimin gözden geçirme raporları saklanmalıdır.

76 4.7-Yönetimin Gözden Geçirilmesi Yönetim gözden geçirmesinin girdileri Yönetimin yapacağı gözden geçirme faaliyetinin girdileri aşağıdaki hususlar içermelidir: a. Yönetimin önceki gözden geçirme raporlarında yer alan yapılacak eylemler, b. Enerji politikasının gözden geçirilmesi, c. Enerji performans ve enerji performans göstergelerinin gözden geçirilmesi, d. Yasal gereklere uygunluğun ve kuruluşun uyma taahhüdünde bulunduğu yasal gerekler ve diğer şartlardaki değişikliklerin değerlendirilmesinin sonuçları,

77 4.7-Yönetimin Gözden Geçirilmesi Yönetim gözden geçirmesinin girdileri Yönetimin yapacağı gözden geçirme faaliyetinin girdileri aşağıdaki hususlar içermelidir: e. Enerji amaçlar ve hedeflerine ne ölçüde ulaşıldığı, f. Enerji yönetim sistemi tetkik sonuçları, g. Düzeltici ve önleyici faaliyetlerin durumu, h. Bir sonraki dönem için öngörülen enerji tüketimi, i. İyileştirme konusundaki tavsiyeler.

78 4.7-Yönetimin Gözden Geçirilmesi Yönetim gözden geçirmesini Sonuçları Yönetimin yapacağı gözden geçirmenin sonuçları aşağıda belirtilenlerle ilgili kararlar veya eylemleri içermelidir: a. Kuruluşun enerji performansındaki değişiklikler, b. Enerji politikasındaki değişiklikler, c. Enerji performans göstergelerindeki değişiklikler, d. Kuruluşun sürekli iyileştirme taahhüdü ile tutarlı olacak şekilde enerji yönetim sisteminin amaçlarında, hedeflerinde ve diğer unsurlarındaki değişiklikler, e. Kaynakların tahsis edilmesindeki değişiklikler.

79 Soru - Cevap

YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTILARI

YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTILARI BRC Gıda standardında geçen gerekliliklerin bir kısmına yönelik olarak açıklayıcı klavuzlar BRC tarafından yayınlandı. Bu klavuzlardan biri olan bu dokümanın Türkçe çevirisi sayın DİLA YÜCESOY tarafından

Detaylı

ĐŞ GÜVENLĐĞĐ UYGULAMALARINDA YÖNETĐM SĐSTEMLERĐNĐN ENTEGRASYONU

ĐŞ GÜVENLĐĞĐ UYGULAMALARINDA YÖNETĐM SĐSTEMLERĐNĐN ENTEGRASYONU ĐŞ GÜVNLĐĞĐ UYGULAMALARINDA YÖNTĐM ĐTMLRĐNĐN NTGRAYONU Yahya Kemal KÖALI VĐKO LKTRĐK V LKTRONĐK Kimya Yüksek Mühendisi Đş Güvenliği Uzmanı 1 Đş ağlığı ve Güvenliği Kanunu Đşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin

Detaylı

AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00

AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00 AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00 SÜREÇ Nedir? Kaynakların kullanılarak, girdilerin çıktılara dönüştüğü sıralı faaliyetler bütünüdür. SÜREÇLER 3 Çeşittir Müşteri Odaklı Süreçler ANA Süreçler Destek Süreçler

Detaylı

Enerji Yönetimi 11 Aralık 2015. Ömer KEDİCİ

Enerji Yönetimi 11 Aralık 2015. Ömer KEDİCİ Enerji Yönetimi 11 Aralık 2015 Ömer KEDİCİ Tanım Enerji yönetimi ; Planlama, Koordinasyon ve Kontrol gibi birbirinden bağımsız olduklarında etkisiz kalabilecek işlevlerin bir araya gelerek oluşturdukları

Detaylı

Örnek ISO 9001 Organizasyon El Kitabı

Örnek ISO 9001 Organizasyon El Kitabı Sayfa No 1/6 Örnek ISO 9001 Organizasyon El Kitabı REVİZYON TARİHİ : 01.11.20.. REVİZYON NO : 0 KOPYA NO : İZİNSİZ KOPYALANMASI VE DAĞITILMASI YASAKTIR. Sayfa No 2/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı, Kalite

Detaylı

Risk Tanımı Fırsat - Tehdit Risk Yönetimi Risk Yönetme Süreci Risklerin Tespit Edilmesi Risklerin Değerlendirilmesi Risklere Cevap Verilmesi

Risk Tanımı Fırsat - Tehdit Risk Yönetimi Risk Yönetme Süreci Risklerin Tespit Edilmesi Risklerin Değerlendirilmesi Risklere Cevap Verilmesi Nedir Faydaları Başarı Tanımlar Görev Risk Yönetimi Nedir Risk Tanımı Fırsat - Tehdit Risk Yönetimi Risk Yönetme Süreci Risklerin Tespit Edilmesi Risklerin Değerlendirilmesi Risklere Cevap Verilmesi Risk

Detaylı

İSG Yönetim Sistemi Prensipleri

İSG Yönetim Sistemi Prensipleri İSG Yönetim Sistemi Prensipleri Taahhüt ve politika Planlama Uygulama ve Çalıştırma Kontrol ve Düzeltici Faaliyet Yönetimin Gözden Geçirmesi ISO 18001 Awareness Training Ders 4 İSG ve OHSAS 18001 1 4.1

Detaylı

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TS EN ISO 2015 PROSES YAKLAŞIMI

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TS EN ISO 2015 PROSES YAKLAŞIMI KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TS EN ISO 2015 PROSES YAKLAŞIMI Mustafa DİLEK +90 532 263 4849 mdilekm@hotmail.com Kalite Yönetim Sistemi Kalite yönetim sistemi uygulamak kuruluşa aşağıdaki potansiyel faydaları

Detaylı

ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU

ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU Dünyada en çok kullanılan yönetim sistemi standardı ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standardının son revizyonu 15 Eylül 2015 tarihinde yayınlanmıştır.

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı İÇ KONTROL SİSTEMİ Bu broşür; iç kontrolle ilgili farkındalık sağlamak, iç kontrolün ne

Detaylı

Değerlendirme testleri:

Değerlendirme testleri: Değerlendirme testleri: yatırımınızın karşılığını almak Çalışanlara ve adaylara yönelik değerlendirme testleri, yeteneklerin belirlenmesinde başvurulacak etkin bir yoludur. Sistematik bir yaklaşımdan uzak

Detaylı

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İKY PLANLANMASI 1)Giriş 2)İK planlanması 3)İK değerlendirilmesi 4)İK ihtiyacının belirlenmesi 2 İnsanların ihtiyaçları artmakta ve ihtiyaçlar giderek çeşitlenmektedir. İhtiyaçlardaki

Detaylı

1- KONTROL ORTAMI. Eylem Kod No. Öngörülen Eylem veya Eylemler KOS 1.3-E1. verilecektir. İlgili personele eğitim. KOS 1.2-E1 verilecektir.

1- KONTROL ORTAMI. Eylem Kod No. Öngörülen Eylem veya Eylemler KOS 1.3-E1. verilecektir. İlgili personele eğitim. KOS 1.2-E1 verilecektir. 1- KONTROL ORTAMI Standart Kod No Kamu İç Kontrol Standardı ve Genel Şartı Mevcut Durum Eylem Kod No Öngörülen Eylem veya Eylemler Sorumlu Birim veya Çalışma grubu üyeleri İşbirliği Yapılacak Birim Çıktı/

Detaylı

Proses Örnekleme Yöntemleri

Proses Örnekleme Yöntemleri Proses Örnekleme Yöntemleri Sistemi temsil eden doğru örneğin alınması yanı sıra doğru örnekleme için aşağıdakilerin sağlanmış olması gerekir. 1. Numune alımı ve taşınmasının güvenli olması 2. Doğru şartlarda

Detaylı

TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Kurum İçi Bilgilendirme Eğitimi ISO 9001 NEDİR?

TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Kurum İçi Bilgilendirme Eğitimi ISO 9001 NEDİR? ISO 9001 NEDİR? ISO 9001, tüm imalat ve hizmet şirketleri için hazırlanmış olan ve Kalite Yönetim Sistemi nin gereklerini belirleyen uluslararası bir standarttır. Kurumun mal veya hizmet üretimindeki tüm

Detaylı

Revizyon Nedeni: Hazırlayan Onaylayan Yönetim Temsilcisi Genel Müdür

Revizyon Nedeni: Hazırlayan Onaylayan Yönetim Temsilcisi Genel Müdür SAYFA NO 1 / 7 Revizyon İzleme Tablosu Rev. No Rev. Tarihi Açıklama 00 30.05.2011 Prosedür ilk kez yayınlandı AMAÇ Müşterilere sunulan ürün veya hizmetin uygunluğu konusunda müşteri memnuniyet seviyesini

Detaylı

OHSAS İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ

OHSAS İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ OHSAS 18001 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ OHSAS 18001 YÖNETİM SİSTEMİ STANDARTI Bu standart, yasal şartları ve İSG riskleri hakkındaki bilgileri dikkate alan bir politikanın ve hedeflerin

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İNOVASYON FİKİRLERİ YÖNETİM PROGRAMI PROJE FORMU

T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İNOVASYON FİKİRLERİ YÖNETİM PROGRAMI PROJE FORMU T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İNOVASYON FİKİRLERİ YÖNETİM PROGRAMI PROJE FORMU Proje Numarası Projenin Adı SGB-İNO/002 Tüketim Malzemeleri Yönetim Süreci Koordinasyondan sorumlu

Detaylı

İSG Hizmet Yönetim Rehberi

İSG Hizmet Yönetim Rehberi İSG Hizmet Yönetim Rehberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 0. TEMEL YAKLAŞIM 2 0.1. GENEL 2 0.2. PROSES YAKLAŞIMI 2 0.3. RİSK TEMELLİ (BAZLI) YAKLAŞIM 2 0.4.

Detaylı

ISO 27001:2013 BGYS BAŞDENETÇİ EĞİTİMİ. Planlama - Destek

ISO 27001:2013 BGYS BAŞDENETÇİ EĞİTİMİ. Planlama - Destek Planlama - Destek Risk ve fırsatları ele alan faaliyetler enel ilgi güvenliği yönetim sistemi planlaması yaparken, kuruluş Madde 4.1 de atıf yapılan hususları ve Madde 4.3. de atıf yapılan şartları göz

Detaylı

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI TS EN ISO 9001:2015 KALİTE EL KİTABI

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI TS EN ISO 9001:2015 KALİTE EL KİTABI HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI TS EN ISO 9001:2015 KALİTE EL KİTABI Nisan 2016 İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 1 ÖNSÖZ... 1 TAAHHÜTNAME... 1 TANIMLAR, KISALTMALAR, ATIF YAPILAN STANDARTLAR

Detaylı

YÖNETİM SİSTEMLERİ. Yönetim Sistemi Modelleri: Deming tarafından geliştirilen, Planla Uygula Kontrol Et Önlem Al

YÖNETİM SİSTEMLERİ. Yönetim Sistemi Modelleri: Deming tarafından geliştirilen, Planla Uygula Kontrol Et Önlem Al YÖNETİM SİSTEMLERİ Yönetim Sistemi Modelleri: Deming tarafından geliştirilen, Planla Uygula Kontrol Et Önlem Al kavramlarını içeren sürekli iyileştirme döngüsü ile uygulanır. YÖNETİM SİSTEMLERİ Şematik

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ÖZEL KURSLAR ÇERÇEVE PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ÖZEL KURSLAR ÇERÇEVE PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ÖZEL KURSLAR ÇERÇEVE PROGRAMI ANKARA 2005 GENEL AÇIKLAMALAR Çerçeve program; özel kurs açmak isteyen kişi/kuruluşların uygulamak istedikleri

Detaylı

Kalite Maliyetleri. Doç. Dr. Nihal ERGİNEL

Kalite Maliyetleri. Doç. Dr. Nihal ERGİNEL Kalite Maliyetleri Doç. Dr. Nihal ERGİNEL Kalite, ilk seferinde doğru yapılmasını hedefler. Hem bu hedefi gerçekleştirmek için, hem de ilgili hedef gerçekleşmediğinde bazı kalite maliyetleri ortaya çıkar.

Detaylı

İç Denetim Yöneticisi (CAE) Direktör

İç Denetim Yöneticisi (CAE) Direktör Yöneticisi (CAE) Direktör İç Denetim Müdürü Kıdemli Yöneticisi Ekibi Elemanları Yeni İç Denetçi (1 yıldan kısa zamandır) Öz- Değerlendirme CAE Tecrübeli Yeni Ekibi Elemanları Uluslararası Mesleki Uygulama

Detaylı

YÖNETİM SİSTEMLERİ. TS EN ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi TS (OHSAS) 18001 İSG Yönetim Sistemi

YÖNETİM SİSTEMLERİ. TS EN ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi TS (OHSAS) 18001 İSG Yönetim Sistemi YÖNETİM SİSTEMLERİ Ülkemiz kuruluşları da Kalite, Çevre ve İş sağlığı ve güvenliği konularına verdikleri önemi göstermek, etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla Yönetim Sistemlerine geçiş için uğraş

Detaylı

ISO 14001:2015 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU

ISO 14001:2015 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU ISO 14001:2015 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU ISO 9001:2015 KYS standardı ile birlikte değişen pazar ve çevresel şartlara uyum için ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi standardı da yeni seviye yönetim

Detaylı

BT Süreçleri Değerlendirmesi Hizmetleri

BT Süreçleri Değerlendirmesi Hizmetleri BT Süreçleri Değerlendirmesi Hizmetleri IBM Global Services BT Servis Yönetimi Değerlendirme Faydaları BT Süreçleri Değerlendirmesi, proje kapsamındaki BT süreçlerinin mevcut olgunluğunun tanımlanmasını

Detaylı

Sağlıkta. 2003 Yılında Başlamıştır. Dönüşüm Programı

Sağlıkta. 2003 Yılında Başlamıştır. Dönüşüm Programı 1 3 4 2003 Yılında Başlamıştır. Sağlıkta Dönüşüm Programı 2003 Yılında Ülkemize Özgü Bir Uygulama Olan Performansa Dayalı ek Ödeme sistemi Geliştirilmiş, İkinci Bir Aşama Olarak da Bu Sisteme 2005 Yılında

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU R20.07 LABORATUVAR İÇ DENETİMLERİ

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU R20.07 LABORATUVAR İÇ DENETİMLERİ R20.07 LABORATUVAR İÇ DENETİMLERİ Rev.00 03-2002 1 GİRİŞ 1.1 TS EN ISO/IEC 17025 (2000) Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar standardında, bir laboratuvarın yaptığı deney

Detaylı

İşletmelerin rekabet avantajlarını koruyabilmeleri için sürekli olarak inovasyon yapmaları gerekir. Bunun için de ürettikleri ürünleri ve sundukları

İşletmelerin rekabet avantajlarını koruyabilmeleri için sürekli olarak inovasyon yapmaları gerekir. Bunun için de ürettikleri ürünleri ve sundukları İNOVASYON SÜRECİ İşletmelerin rekabet avantajlarını koruyabilmeleri için sürekli olarak inovasyon yapmaları gerekir. Bunun için de ürettikleri ürünleri ve sundukları hizmetleri daha iyi, daha yararlı,

Detaylı

Ders Yazılımlarını. Seher ÖZCAN

Ders Yazılımlarını. Seher ÖZCAN Ders Yazılımlarını Değerlendirme Yaklaşımları Seher ÖZCAN Konular Ders Yazılımları Değerlendirme Yaklaşımları Değerlendirmede Yöntem ve Yaklaşımlar l Eğitim Yazılımlarının Değerlendirilmesi Genel Motivasyon

Detaylı

Stratejik Planlama ve Performans Yönetimi, Finlandiya Örneği. AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim Haftası Klaus Halla 29.11.

Stratejik Planlama ve Performans Yönetimi, Finlandiya Örneği. AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim Haftası Klaus Halla 29.11. Stratejik Planlama ve Performans Yönetimi, Finlandiya Örneği AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim Haftası Klaus Halla 29.11.2011 Sosyal İşler ve Sağlık Bakanlığı nda planlama ve uygulama düzeyleri Stratejik

Detaylı

Malzeme Gereksinim Planlaması (MRP)

Malzeme Gereksinim Planlaması (MRP) Malzeme Gereksinim Planlaması (MRP) Son ürün talebi bağımsız ve oldukça kararlıdır. Fakat aynı anda birden fazla değişik ürün üretilmesi söz konusu olabilir. Bu nedenle ihtiyaç duyulan malzeme miktarları

Detaylı

Olasılık ve İstatistiğe Giriş-I (STAT 201) Ders Detayları

Olasılık ve İstatistiğe Giriş-I (STAT 201) Ders Detayları Olasılık ve İstatistiğe Giriş-I (STAT 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Olasılık ve İstatistiğe Giriş-I STAT 201 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön

Detaylı

ISO 50001:2011 Enerji Yönetim Sistemi

ISO 50001:2011 Enerji Yönetim Sistemi ISO 50001:2011 Enerji Yönetim Sistemi Enerji Tasarrufu Daha Güçlü Atılımlar İçin Birikimdir 2011 MEYER Temsilcilik ve Kontrol Hizmetleri 1 TÜV (Technischer Überwachungs - Verein) Almanca'da Teknik Gözetim

Detaylı

Çevre Yönetim Sistemleri ve Çevre Boyutu

Çevre Yönetim Sistemleri ve Çevre Boyutu SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Çevre Yönetim Sistemleri ve Çevre Boyutu Hafta 10 Yrd. Doç. Dr. Asude Ateş Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi ne aittir. "Uzaktan Öğretim" tekniğine

Detaylı

İnsan Kaynakları İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS

İnsan Kaynakları İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS İnsan Kaynakları 2013-2016 YILLARI FAALİYET RAPORU İSMMMO da İnsan Kaynakları Yönetimi; kurum için en etkili iş gücünü bulmak, geliştirmek ve bunun sürekliliğini sağlamak amacıyla ortaya konan faaliyetler

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ Ohsas 18001 Endüstrinin değişik dallarında faaliyet gösteren kuruluşların, faaliyet konularını yerine getirirken, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda da, faaliyet

Detaylı

Kalite Sistemleri ve Yönetimi YILMAZ ÖZTÜRK

Kalite Sistemleri ve Yönetimi YILMAZ ÖZTÜRK Kalite Sistemleri ve Yönetimi B YILMAZ ÖZTÜRK 5 Yönetim sorumluluğu 5.1 Yönetimin taahhüdü Üst yönetim aşağıdaki yollarla, kalite yönetim sisteminin oluşturulması, uygulanması ve etkinliğinin sürekli iyileştirilmesi

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Adem Aköl Sinan Özyavaş Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Detaylı

PROSEDÜR EL KİTABI PR.07 ÜYE İSTEK-ÖNERİ-ŞİKÂYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

PROSEDÜR EL KİTABI PR.07 ÜYE İSTEK-ÖNERİ-ŞİKÂYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Sayfa No: 1 / 7 1. AMAÇ Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasında üye odaklı yaklaşımın pekiştirilmesini sağlamak; üye memnuniyetini artırmak; alınan her bir şikâyeti çözüme ulaştırmak, verilen hizmetlerin iyileştirilmesi

Detaylı

ÖLÇÜM BELİRSİZLİĞİNİN HESAPLANMASI PROSEDÜRÜ

ÖLÇÜM BELİRSİZLİĞİNİN HESAPLANMASI PROSEDÜRÜ Doküman No: P.LAB.5.4.6.01 Rev.No/Tarih : 00/- Yayın Tarihi: 08.07.2011 Sayfa: 1 / 1 1.0. AMAÇ VE KAPSAM Çevre Analizleri Laboratuarında TS EN ISO/IEC 17025:2005 Deney ve Kalibrasyon Laboratuarlarının

Detaylı

2015-2016 YILI BORNOVA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE BAĞLI KURUM VE KURULUŞLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

2015-2016 YILI BORNOVA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE BAĞLI KURUM VE KURULUŞLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI 1 1 Yıllık Çalışma Planının Yapılması 6331 Sayılı İş Sağ ve Güv Kan MEB Genelge x x İlçe İSG Bürosu İlçe MEM İSG web sayfasının oluşturulması A) İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ

Detaylı

GEÇİŞ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

GEÇİŞ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ OHSAS 18001:2007 ISO 45001:2018 6. September 2018 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ TÜV Thüringen ISO 45001 in oluşum evresi ÇALIŞMA TASLAĞI ÜZERİNDE ÇALIŞMA EVRESİ İLK TASLAĞIN YAYINLANMASI

Detaylı

ÜNİTE - 2 İŞLETME ÇEŞİTLERİ

ÜNİTE - 2 İŞLETME ÇEŞİTLERİ ÜNİTE - 2 İŞLETME ÇEŞİTLERİ 1-Üretim Araçlarının Mülkiyetine Göre İşletmeler 2-Tüketim Biçimine Göre İşletmeler 3-Ürettikleri mal ve hizmetin çeşidine göre işletmeler Bu üniteye neden çalışmalıyız.! İşletmenin

Detaylı

ISO 9001:2009 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ STANDARDININ AÇIKLAMASI

ISO 9001:2009 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ STANDARDININ AÇIKLAMASI 0. GİRİŞ ISO 9001:2009 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ STANDARDININ AÇIKLAMASI Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 1 Kalite yönetim sisteminin benimsenmesi, kuruluşun stratejik bir kararı olmalıdır. Bir kuruluşun kalite yönetim

Detaylı

ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU

ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU Dünyaca kabul görmüş medikal cihazlar endüstrisi kalite yönetim sistemi standardı olan ISO 13485'in final versiyonu Şubat 2016 da yayınlandı.

Detaylı

MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ YÖNETİM PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ YÖNETİM PROSEDÜRÜ Sayfa: 1 / 12 MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ YÖNETİM PROSEDÜRÜ Hazırlayan: MURAT URUŞ / Yalın Sistemler Yöneticisi Onaylayan: REHA GÜR / Ticari Direktör 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, kuruluşumuzda TS ISO 10002 standardı

Detaylı

ISO 10002:2006 KALİTE YÖNETİMİ - MÜŞTERİ MENUNİYETİ KURULUŞLARDA ŞİKAYETLERİN ELE ALINMASI STANDARDI,21.09.2013

ISO 10002:2006 KALİTE YÖNETİMİ - MÜŞTERİ MENUNİYETİ KURULUŞLARDA ŞİKAYETLERİN ELE ALINMASI STANDARDI,21.09.2013 ISO 10002:2006 KALİTE YÖNETİMİ - MÜŞTERİ MENUNİYETİ KURULUŞLARDA ŞİKAYETLERİN ELE ALINMASI STANDARDI,21.09.2013 İSTANBUL 1 Eğitim Programı Tanışma Eğitim programı Eğitim Sorular Sertifika ve kapanış 2

Detaylı

KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ (KRY) EĞİTİMİ KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ: KAVRAMSAL VE TEORİK ÇERÇEVE

KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ (KRY) EĞİTİMİ KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ: KAVRAMSAL VE TEORİK ÇERÇEVE KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ (KRY) EĞİTİMİ KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ: KAVRAMSAL VE TEORİK ÇERÇEVE SUNUM PLANI 1. RİSK VE RİSK YÖNETİMİ: TANIMLAR 2. KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ 3. KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ DÖNÜŞÜM SÜRECİ

Detaylı

İş planı. Prof.Dr. Vedat CEYHAN OMÜ Tarım Ekonomisi Bölümü vceyhan@omu.edu.tr

İş planı. Prof.Dr. Vedat CEYHAN OMÜ Tarım Ekonomisi Bölümü vceyhan@omu.edu.tr İş planı Prof.Dr. Vedat CEYHAN OMÜ Tarım Ekonomisi Bölümü vceyhan@omu.edu.tr İş planı nedir? Tam zamanında ve iyi bir iş gerçekleştirmek için yapılacak bütün faaliyetleri tanımlayarak hiçbir detayı atlamayan

Detaylı

BANKALARDA İYİ ÜCRETLENDİRME UYGULAMALARINA İLİŞKİN REHBER BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar

BANKALARDA İYİ ÜCRETLENDİRME UYGULAMALARINA İLİŞKİN REHBER BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar 31 Mart 2016 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Sayı: 6827 İYİ UYGULAMA REHBERİ Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: BANKALARDA İYİ ÜCRETLENDİRME UYGULAMALARINA İLİŞKİN REHBER BİRİNCİ KISIM

Detaylı

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.9 TOPRAK SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.9 TOPRAK SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.9 TOPRAK SU KAYNAKLARI Toprak-Su Kaynakları Bölüm Başkanı Dök.No KAİM.İKS.FRM.34 Sayfa No 1 / 3 İŞİN KISA TANIMI: Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü üst yönetimi

Detaylı

Yaz Stajı - 1 (AVM399) Ders Detayları

Yaz Stajı - 1 (AVM399) Ders Detayları Yaz Stajı - 1 (AVM399) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yaz Stajı - 1 AVM399 Güz 0 0 0 0 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Kurum Tabipliği hedefinin Kurum Tabipliği hizmeti vermek şeklinde revize edilmesi kararı alınmıştır.

Kurum Tabipliği hedefinin Kurum Tabipliği hizmeti vermek şeklinde revize edilmesi kararı alınmıştır. İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI YGG TOPLANTISI ÖN SUNUM RAPORU YGG TARİHİ 10.07.2012 KATILIMCILAR İMİD DAİRE BAŞKANI V. KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ KALİTE YÖNETİM ŞUBESİ PERSONELİ ŞUBE MÜDÜRLERİ UYGUN

Detaylı

Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin

Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin (TRC2 Bölgesi) ekonomik ve sosyal kalkınması ile gelişmesini

Detaylı

ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği

ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. KURUMSAL YÖNETĠM KOMĠTESĠ YÖNETMELĠĞĠ I- GENEL HÜKÜMLER Kapsam 1.1. Bu yönetmelik,

Detaylı

TÜV Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş.

TÜV Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş. Ürün Belgelendirme Hizmetleri Prosedürü (P-35) Hazırlayan F. Çiğdem Uzuner Kontrol Eden Onur Koşar Onaylayan Dr. Eşref Ünsal F 110 R00 1/21 Revizyon Durumu No Revizyon Kapsamı Tarih Bölüm no Sayfa 00 İlk

Detaylı

KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. MÜŞTERİ ŞİKAYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ. Ekim 2015 Ver. 02. Tarih: / /2015 Sayı: 2015/ Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır.

KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. MÜŞTERİ ŞİKAYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ. Ekim 2015 Ver. 02. Tarih: / /2015 Sayı: 2015/ Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. MÜŞTERİ ŞİKAYET YÖNETİMİ Ekim 2015 Ver. 02 Tarih: / /2015 Sayı: 2015/ Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ:... 3 2. KAPSAM:... 3 3. TANIMLAR VE KISALTMALAR:...

Detaylı

Teknik Açıklıklar Nasıl Yönetilmeli? Hayretdin Bahşi Uzman Araştırmacı

Teknik Açıklıklar Nasıl Yönetilmeli? Hayretdin Bahşi Uzman Araştırmacı Teknik Açıklıklar Nasıl Yönetilmeli? Hayretdin Bahşi Uzman Araştırmacı bahsi@uekae.tubitak.gov.tr 15 Mart 2007, İstanbul Gündem Teknik Açıklık Yönetimi Nedir, Ne Değildir Teknik Açıklık Yönetimi İçin Varlık

Detaylı

KARBON YÖNETĐMĐ STANDARTLARI

KARBON YÖNETĐMĐ STANDARTLARI 7. GERĐ DÖNÜŞÜM, ÇEVRE TEKNOLOJĐLERĐ VE ATIK YÖNETĐMĐ ULUSLARARASI FUARI Uluslararası Enerji ve Çevre Teknolojileri Mühendislik Müşavirlik A.Ş. KARBON YÖNETĐMĐ STANDARTLARI 10 HAZĐRAN 2011 TÜYAP FUAR VE

Detaylı

Satış Pazarlama Prosesi. Satınalma Prosesi ŞİRKET MÜDÜRLÜĞÜ/ÜST YÖNETİM YÖNETİM TEMSİLCİLİĞİ/KYS DOKÜMANTASYON-EĞİTİM-MÜŞTER

Satış Pazarlama Prosesi. Satınalma Prosesi ŞİRKET MÜDÜRLÜĞÜ/ÜST YÖNETİM YÖNETİM TEMSİLCİLİĞİ/KYS DOKÜMANTASYON-EĞİTİM-MÜŞTER Üretim Prosesi Bakım Prosesi Tetkik Edilen Bölüm/Proses Satış Pazarlama Prosesi Eğitim Prosesi Satınalma Prosesi ŞİRKET MÜDÜRLÜĞÜ/ÜST YÖNETİM Tetkik Edilen Bölüm Sorumlusu / Unvan YÖNETİM TEMSİLCİLİĞİ/KYS

Detaylı

ISO :2018 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

ISO :2018 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ ISO 45001 :2018 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ Bilgilendirme Eğitimi HURİYE KUMRAL İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(A) OHSAS 18001 ve ISO 45001 Tarihçe 1996 yılında BS 8800 "İSG Yönetim Sistemleri için Rehber"

Detaylı

Amaç; Her düzeydeki çalışanın sağlıklı iletişim kurmasını sağlayacak temel bilgileri vermek.

Amaç; Her düzeydeki çalışanın sağlıklı iletişim kurmasını sağlayacak temel bilgileri vermek. 1.TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Toplam kalite yönetiminin felsefesi ve temel ilkelerini tanıtmak. Yönetim ve yönetimin fonksiyonları Değişim Yönetim anlayışında değişim TKY'nin tanımı Kalite kavramı TKY'nin tarihçesi

Detaylı

İş kazalarında yaşamını yitiren binlerce işçinin anısına...

İş kazalarında yaşamını yitiren binlerce işçinin anısına... GÜVENLİK KÜLTÜRÜ İş kazalarında yaşamını yitiren binlerce işçinin anısına... KÜLTÜR Geçmiş davranışlar Kültür Gelecekteki davranışlar (Bozkurt, V. (2005), Değişen Dünyada Sosyoloji, 3, Aktüel Yayınları,

Detaylı

PROJE HAZIRLAMA REHBERİ

PROJE HAZIRLAMA REHBERİ Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü PROJE HAZIRLAMA REHBERİ Nisan,2013 Kubilay SUNGUR Eğitim Uzmanı Ayşegül TONUÇ Öğretmen 2 Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak vizyonumuz, öğrenen bireyden, öğrenen

Detaylı

Muhasebe ve Mali Müşavirlik Hizmetleri

Muhasebe ve Mali Müşavirlik Hizmetleri Muhasebe ve Mali Müşavirlik Hizmetleri Vergi Hizmetleri KPMG Türkiye kpmg.com.tr kpmgvergi.com İş hayatının artan rekabet ortamı ve sürekli değişen yasal mevzuat, şirketlerin mali işler süreçlerini (muhasebe,

Detaylı

REVİZE EDİLEN KOÜ İÇ KONTROL STANDARTLARI UYUM EYLEM PLANI 1. KONTROL ORTAMI STANDARTLARI

REVİZE EDİLEN KOÜ İÇ KONTROL STANDARTLARI UYUM EYLEM PLANI 1. KONTROL ORTAMI STANDARTLARI REVİZE EDİLEN KOÜ İÇ KONTROL STANDARTLARI UYUM EYLEM PLANI 1. KONTROL ORTAMI STANDARTLARI KOS1 KOS 1.1 KOS 1.2 KOS 1.3 KOS 1.4 KOS 1.5 KOS 1.6 Kamu İç Kontrol Standardı ve Genel Şartı Etik Değerler ve

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Türkiye, Rusya ve Kafkasya İlişkileri SPRI 408 2 3 + 0 3 4

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Türkiye, Rusya ve Kafkasya İlişkileri SPRI 408 2 3 + 0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Türkiye, Rusya ve Kafkasya İlişkileri SPRI 08 2 3 + 0 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Seçmeli Dersin

Detaylı

Muhasebe İlkeleri I (MGMT 203) Ders Detayları

Muhasebe İlkeleri I (MGMT 203) Ders Detayları Muhasebe İlkeleri I (MGMT 203) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Muhasebe İlkeleri I MGMT 203 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Prosedür. Kalite Yönetim Sisteminde Neden gerçekleştirilecek?

Prosedür. Kalite Yönetim Sisteminde Neden gerçekleştirilecek? Prosedür Bir faaliyeti veya bir bir amaca ulaşmak için izlenen yol ve yöntem (TDK) Prosesi icra etmek için belirlenen yol (ISO 9000) Faaliyetleri yeterli kontrolü sağlayacak detayda tarif eden dokümanlardır

Detaylı

AG - OG - TRAFO - Enerji Nakil Hatları

AG - OG - TRAFO - Enerji Nakil Hatları Misyonumuz Benzersiz ve güvenilir alt yapısı ile teknolojinin günümüze getirdiği yeniliklerden fayda sağlayarak ve doğru iş birlikleri kurarak müşterilerimizin günlük ihtiyaçlarını yenilikçi çözümlerle,

Detaylı

NESNEYE DAYALI PROGRAMLAMA VE C++

NESNEYE DAYALI PROGRAMLAMA VE C++ NESNEYE DAYALI PROGRAMLAMA VE C++ İstanbul Teknik Üniversitesi 1.1 Dersin Amacı: GİRİŞ Nesneye Dayalı Programlama (Object-Oriented Programming) ve Üretken Programlama (Generic Programming) yöntemlerini

Detaylı

Emisyon Ölçümlerinin Planlanması

Emisyon Ölçümlerinin Planlanması Emisyon Ölçümlerinin Planlanması Prof.Dr.Abdurrahman BAYRAM Dokuz Eylül Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Tınaztepe Yerleşkesi 35397 Buca-İzmir Tel: 0232 3017113 Faks: 0232 3017280 E-posta: abdurrahman.bayram@deu.edu.tr

Detaylı

Avansas Pro ile her zaman kazanın

Avansas Pro ile her zaman kazanın Avansas Pro ile her zaman kazanın Değerli İş Ortağımız; Avansas Pro olarak ofis malzemeleri tedariği konusunda Türkiye ye yepyeni bir soluk getiriyoruz. Birlikte çalıştığımız farklı ölçekteki şirketlerin

Detaylı

OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ AŞ. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ AŞ. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ AŞ. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI I AMAÇ Otokar, kamuoyunu etkin, şeffaf ve sürekli aydınlatmak amacıyla; zamanında, doğru, eksiksiz, anlaşılabilir bilgilerin sunulduğu bir

Detaylı

ARAŞTIRMA YAKLAŞIM - DESEN ve YÖNTEMLERİ

ARAŞTIRMA YAKLAŞIM - DESEN ve YÖNTEMLERİ ARAŞTIRMA YAKLAŞIMLARI ARAŞTIRMA YAKLAŞIM - DESEN ve YÖNTEMLERİ NİCEL NİTEL KARMA Mustafa SÖZBİLİR 2 Nicel, Nitel ve Karma Araştırma Nicel Araştırma Nitel Araştırma Nicel araştırma Nitel araştırma NİCEL:

Detaylı

OCAK 2016 YILLIK İŞ TAKVİMİ. Aylık toplantının yapılması ve toplantı tutanağının Genel Sekreterlik Makamına gönderilmesi

OCAK 2016 YILLIK İŞ TAKVİMİ. Aylık toplantının yapılması ve toplantı tutanağının Genel Sekreterlik Makamına gönderilmesi Aylık toplantının ve toplantı Tüm birimlerdeki toplama merkezlerinde bulunan kabin ve ağ aktif cihazlarının periyodik bakım ve kontrolleri OCAK Mevcut yapının yeterliliğinin araştırılması Hizmet Envanteri

Detaylı

Analiz Raporu. Analiz aşamasında projenin içeriği belirlenir. Çözeceğimiz problemin büyük bir problem olup olmadığını değerlendirmek,

Analiz Raporu. Analiz aşamasında projenin içeriği belirlenir. Çözeceğimiz problemin büyük bir problem olup olmadığını değerlendirmek, Analiz Raporu Kısa Özet Sürücü Kursu Otomasyonu Projesi, sürücü kursundaki hocaların ders saatlerini, tarihini ve ders başına aldığı ücretleri görebileceği, kurs sahibinin gelir ve giderleri görebilmeleri

Detaylı

PEYNiRDE GIDA GÜVENİLİRLİĞİ

PEYNiRDE GIDA GÜVENİLİRLİĞİ PEYNiRDE GIDA GÜVENİLİRLİĞİ Peynirde Gıda Güvenilirliği Projesi Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Eğitim Programı Yenilik Transferi Projesi -Mesleki eğitim ve öğretimi geliştirmek ve teşvik etmek, -Hedef

Detaylı

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ. Yükseköğretim Kalite Kurulu

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ. Yükseköğretim Kalite Kurulu KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ Yükseköğretim Kalite Kurulu İçindekiler Kurumsal Dış Değerlendirme İlkeleri......3 A. Kurum Hakkında Bilgiler..3 B. Kalite Güvencesi Sistemi....3 C. Eğitim ve Öğretim...

Detaylı

TMO İÇ KONTROL SİSTEMİ BİLGİLENDİRME SUNUMU. Dr. Serkan YENAL İç Kontrol Şube Müdürü

TMO İÇ KONTROL SİSTEMİ BİLGİLENDİRME SUNUMU. Dr. Serkan YENAL İç Kontrol Şube Müdürü TMO İÇ KONTROL SİSTEMİ BİLGİLENDİRME SUNUMU Dr. Serkan YENAL İç Kontrol Şube Müdürü İÇ KONTROL SİSTEMİ 2 KİT LERDE YAŞANAN SORUNLAR İş süreçlerinin belirsizliği Sistem Eksikliği İş yükünün Birimler ve

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PLC VE OPERATÖR PANELİ PROGRAMLAMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PLC VE OPERATÖR PANELİ PROGRAMLAMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PLC VE OPERATÖR PANELİ PROGRAMLAMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI Doküman No: KOS-2.5.3.1 Yürürlük Tarihi: 01.01.2016 Revizyon No/Tarih: Bağlı Olduğu ve Amiri Kendisine Bağlı ler ve Kadrolar Görevde

Detaylı

Müşteri İlişkileri Yönetimi (IE 517) Ders Detayları

Müşteri İlişkileri Yönetimi (IE 517) Ders Detayları Müşteri İlişkileri Yönetimi (IE 517) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Müşteri İlişkileri Yönetimi IE 517 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

STRATEJİK TEKNOLOJİ VE ÜRÜN YÖNETİMİ MENTORLUĞU ALAN EĞİTİMİ ŞİRKETLER İÇİN İHTİYAÇ ANALİZİNDE KULLANILABİLECEK ARAÇLAR

STRATEJİK TEKNOLOJİ VE ÜRÜN YÖNETİMİ MENTORLUĞU ALAN EĞİTİMİ ŞİRKETLER İÇİN İHTİYAÇ ANALİZİNDE KULLANILABİLECEK ARAÇLAR STRATEJİK TEKNOLOJİ VE ÜRÜN YÖNETİMİ MENTORLUĞU ALAN EĞİTİMİ ŞİRKETLER İÇİN İHTİYAÇ ANALİZİNDE KULLANILABİLECEK ARAÇLAR Yrd. Doç. Dr. Mine TAYKURT DADAY İNOVASYON KARNESİ EĞİTİM KAPSAMI Şirketler için

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 22 Şubat 2016 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

Risk Yönetiminin Geliştirilmesi

Risk Yönetiminin Geliştirilmesi Risk Yönetiminin Geliştirilmesi Üniversiteler Türkiye, 12 Mayıs 2016 Konu başlıkları Yönetimin güçlendirilmesi Sağlanması gereken temel unsurlar Risk yönetimi Stratejik ve operasyonel riskler Risk örnekleri

Detaylı

İnşaat, takip eden yıllarda üstlendiği Devlet Taahhüt işleri olarak gerçekleştirmiştir.

İnşaat, takip eden yıllarda üstlendiği Devlet Taahhüt işleri olarak gerçekleştirmiştir. YAMANLAR HAKKINDA Kalite ve güveni ilke edinmiş olan Yamanlar İnşaat ltd. şti. 2000 yılında Ankara'da şahıs firması olarak faaliyetine başlamış olup 2005 yılında şirketleşerek Yamanlar İnşaat Ltd. Şti.

Detaylı

PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ. Ürün Güvenliği Nedir?

PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ. Ürün Güvenliği Nedir? PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ Ürün Güvenliği Nedir? Piyasaya arz edilecek her ürünün, insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki yaşam ve sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından asgari

Detaylı

Online teknik sayfa GME700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI

Online teknik sayfa GME700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU

ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU GENEL BİLGİ Dünyada en çok kullanılan yönetim sistemi standardı ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standardının son revizyonu 15 Eylül 2015 tarihinde yayınlanmıştır.

Detaylı

Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler İçin Kariyer Rehberliği Programları Dizisi

Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler İçin Kariyer Rehberliği Programları Dizisi Editörden Önsöz Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler için Kariyer Rehberliği Programları Dizisi, kariyer rehberliği uygulamaları yapması gereken psikolojik danışmanlar için hazırlanmış sınıf / grup rehberliği

Detaylı

ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi

ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Enerji ve İnsanlığın Gelişimi Enerji; insan yaşamı ve ekonomik gelişme için olmazsa olmaz temel unsurdur. Ülkemizde nüfus artışı, konfor standartlarının yükselmesi, sanayi

Detaylı

Taşkın Tehlike Haritalandırma Çalışmaları için bir Rehber ve Genel Şartname İhtiyacı

Taşkın Tehlike Haritalandırma Çalışmaları için bir Rehber ve Genel Şartname İhtiyacı Taşkın Tehlike Haritalandırma Çalışmaları için bir Rehber ve Genel Şartname İhtiyacı Doç. Dr. İsmail Haltaş İnşaat Mühendisliği, Zirve Üniversitesi, Gaziantep, TÜRKİYE IMO Taşkın ve Heyelan Sempozyumu,

Detaylı

HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ HASTA KABUL İŞLEMLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ HASTA KABUL İŞLEMLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ HASTA KABUL İŞLEMLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNÜNDEN TEFTİŞ ESASLARI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNÜNDEN TEFTİŞ ESASLARI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNÜNDEN TEFTİŞ ESASLARI İŞ TEFTİŞİ NEDİR? Çalışma hayatı ile ilgili mevzuatın uygulanmasının DEVLET tarafından İZLENMESİ, DENETLENMESİ ve TEFTİŞ EDİLMESİDİR. İŞ TEFTİŞ KURULU İDARİ

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ SANAYİ MAKİNESİNDE TÜRK NAKIŞLARI DESENİ HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ SANAYİ MAKİNESİNDE TÜRK NAKIŞLARI DESENİ HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ SANAYİ MAKİNESİNDE TÜRK NAKIŞLARI DESENİ HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ

Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ Bilindiği üzere, katma değerli ihracatımızın artırılması amacıyla

Detaylı