BODRUM DA GÜNBATIMINDA GÜLAY ERKAL DEFİLESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BODRUM DA GÜNBATIMINDA GÜLAY ERKAL DEFİLESİ"

Transkript

1 BODRUM DA GÜNBATIMINDA GÜLAY ERKAL DEFİLESİ DEFİLE SONRASI SELFİ İLE O ANI YAŞATTILAR Tasarımcı Gülay Erkal ın Çocukluğumdaki Bodrum temalı defilesi Bodrum Trafo Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen defile büyük beğeni topladı. Defilede giyilen elbiselerde Bodrum doğal yaşamındaki farklı bitki ve çiçekler esin kaynağı oldu. Defileden sonra modellik yapan mankenlerin arkadaşları sahneye koşarak gelip o anı selfi fotoğrafı çekerek ölümsüzleştiler. Profesyonel ve amatör mankenlerin katıldığı defileye 1973 Türkiye güzeli, eski baş manken ve televizyon sunucusu Yıldız Mavitan yaptı. Defilede eski viskon, empirme, desenli pazen kumaşlardan üretilen giysileri sunulsu. Model olarak; Elif Olgaç, Başak Özkeskin, Pembe Ülgen, Derya Yalçınöz, Melda Oraz, Elena Sabırova, Neşe Sınacı, özgün tasarın olan elbiseleri sundular. Çocukluğu deyince aklına ilk gelenin doğa ve doğadaki büyük özgürlüğü olduğunu açıklayan tasarımcı Gülay Erkal, daha çok mavi yeşil ve mor tonlarının kullanıldığı koleksiyon da dağlardaki kaktüs ve sabırlıkları, evlerin üzerinde asılı duran begonvilleri, denizi ve eskiden renkli desenli pazenlerle, basmalarla elbiseleri tasarımlarına uygulamış. Tasarımcı Erkal, günlük kumaşlar kullanılarak yapılan elbiseler, farklı kumaşlarla abiyeye de uygulanabileceğini söyledi.

2

3

4 Bodrum da Marina yacht clup 2015 yaz defilesi Transparan giysileri cesurca sundular

5 Bodrum da sezonunun ilk defilesi Marına Yacht Clup de düzenlendi. Ess lıngerıe&boutıque, Rıtter/Bıtter, Dünya markaları ve tasarımcı Sema Yurtkulu nun 2015 yaz sezonu için hazırlamış olduğu defilede kırkyedi elbisenin sergilendi. Bodrum da keyifli bir günbatımında düzenlenen defilenin müziklerini ve kareografisini Beysun Özbek yaptı. Rıtter/bıtter markasının birbirinden güzel aksesuarları ile yazlık gündüz ve gece kıyafetlerinin sergilediğii defilede; Aslı İlkay Vural, Derya Yalçınöz, Funda Sarı,Serpil Tanrıverdi, Fatmanur Yılmaz ve Pınar Özyanık podyuma çıkarak birbirinden güzel giysileri başarı ile sundular. Defilenin sonuna doğru podyuma çıkan bazı mankenlerin transparan giysileri cesaretle sunması izleyiciler tarafından alkışlandı. Defilenin son bölümünde mankenler sahneye çıplak ayakla çıktılar. Bodrum un dans konusunda ki genç yeteneklerinden Fevzi Deniz Işıldar, partneri ile defile günü modern dans gösterisi sergiledi. Bodrum un en nadide mekanında ve akşam serinliğinde hem nefis bir dans gösterisi ve hem de sezonun ilk defilesini SB sigorta A.Ş sponsorluğunda gerçekleştirildi.

6

7

8

9

10 GÜLAY ERKAL'DAN KARŞI" DEFİLE... "BEYAZA Bodrum da yaşamını sürdüren ve bir süre önce de Kent Tv ekranlarında moda programı hazırlayıp sunan hostes ve moda tasarımcısı Gülay Erkal, 30 kıyafetten oluşan defile düzenledi. Gülay Erkal ın geçen sene yaptığı ilk defilesi, Anadolu nun Renkleri nde renk oyunlarıyla rengarenk bir koleksiyon oluşturmuştu. Renkleri tarzının bir ifadesi olarak sürdürmeyi de düşündüğü için, bu seneki koleksiyonunda renkleri sorgulamak istedi. Renklerin durumu, hem tanımlamaya yardım etmesi, hem de psikoloji üzerindeki etkisi nedeniyle çok önemlidir. Geçmişteki kültürlerde de renkler konusunda felsefeler oluşturulmuş. Gülay Erkal da hem tasavvufa çok ilgi duyduğu hem de kendi kültürümüz

11 olmasından dolayı, bu koleksiyonu alınışına göre yorumladı. tasavvufta renklerin ele Sunuculuğunu eski Türkiye Güzeli, manken ve sunucu Yıldız Mavitan ın yaptığı defilede 30 elbise sunuldu. Bodrum Trafo Bodrum Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen defileye aralarında profesyonel mankenlerinde olduğu 10 manken katıldı. Beyaz Renge Karşı ismiyle gerçekleşen defilede, 30 kıyafeti profesyonel manken Deniz Olgaç ında yer aldığı ve Serenay Çoban, Aytül Öge, Burcu Karaoğlan, Yasemin Karasoy, Derya Yalçınöz, Başak Özkeskin, Burcu Gökalp, Melda Oraz tanıttı. Beyaz ve renkli olmak üzere iki bölümde tanıtılan kıyafetler beğeni topladı. Pamuk, saten, eski kumaşlar, krep ve güpür kumaşlardan tasarımlar yapıldığını kaydeden Gülay Erkal, şunları söyledi: Tasavvuf benim son zamanlarda ilgimi çekiyor. Tasavvufta renkler siyah, beyaz ve kırmızı olarak ele alınır. Siyah bütün renkleri kendisinde topladığı için, bütün renkleri temsil ediyor. Aynı zamanda da büyüleyiciliği ile Allah ın birliğini simgeliyor. Elbiselerin bir bölümünde renklerin bütününü kapsayan, siyahı ifade etmek için rengarenk kıyafetler tasarladım. Diğerlerinde ilk akıl ışığı ifade etmek için de beyaz rengi kullandım. Son olarak da kırmızı gelinlikte, hem tasavvufta varlık alemini hem de Türklerin gerçek gelinlik rengini temsil ediyor. 1 yılda hazırlanan kıyafetler umarım beğenilir dedi. -Gülay Erkal kimdir? 1970 Yılında Bodrum da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih,Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi arası Suudi Arabistan Havayolları, arası Albaraka, arası NAS ta VIP uçuş hostesliği yaptı arası Kenttv de Kentte MODA programı yapımcılığı ve sunuculuğu yaptı dönemi Cemil İpekçi moda

12 ve tasarım atölyesine ikinci defilesi. devam etti. Beyaz renge karşı

13

14 ÇAĞDAŞ OZAN JEHAN DİBEKLİHAN DA BARBUR, Bilkent Üniversitesi mezunu Çağdaş Ozan JEHAN BARBUR, DİBEKLİHAN-FİLMBAR da gerçekleştireceği 2014 Konser dizisinin ilkinde,19.temmuz.2014 CUMARTESİ akşamı Dibeklihan da. JEHAN BARBUR 12 Nisan 1980 yılında doğan Jehan Barbur, 18 yaşına kadar İskenderun da okuyup İskenderun da büyümüştür tarihleri arasında okuduğu Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünden derece ile mezun olmuştur.

15 Üniversiteden sonra İstanbul a yerleşip, tarihleri arasında birçok farklı grupta solist olarak çalışmış, birçok dizi ve sinema filmi müziğine sözleri ve sesiyle hayat vermiştir. (Bunlardan birkaçı; Günahım Neydi Allah ım, Kadın Her Zaman Haklıdır, Sır Gibi, Gökten Üç Elma Düştü, Cesaretin Var mı Aşka, Asi, Ali nin Sekiz Günü, Gece Sesleri, Çılgın Dershane, Tövbeler Tövbesi, Adını Feriha Koydum, Kül ve Ateş, İffet, Güz Sancısı ) Behzat Ç. dizisinin 2012 Sezon Finali nde Seni Seviyorum adlı parçasına dizinin final sahnesinde yer verilmiştir. Ödülleri: 2011 de gösterime girmiş olan ve Ümit Ünal ın yazıp yönettiği Nar adlı filmde Jehan Barbur, 2011 Yeşilçam Film Akademisi Ödülleri (YEFA) kapsamında, bu filmde seslendirdiği; sözü Ümit Ünal a müziği Selim Demirdelen e ait olan Nar Taneleri adlı şarkı ile En İyi Film Şarkısı dalında Selim Demirdelen ile birlikte ödülü paylaşmıştır Mart ayında vizyona giren Ali Vatansever in yönettiği El Yazısı adlı filmde, sözümüziği Nadir Göktürk e ait Aşk Bitti adlı parçayı seslendirmiştir.2009 Şubat ayında prodüktörlüğünü üstlendiği, kendi söz ve bestelerinden oluşan şarkıların yer aldığı, ilk albümü UYAN ADA Müzik etiketiyle raflarda yerini almıştır. Bu albümde çok değerli müzisyenlerle ortak beste çalışmaları da bulunmaktadır yılında Sarp Maden ile ortak bir bestesi dışında, tüm şarkıların söz ve müziğinin kendisine ait olduğu ve prodüktörlüğünü kendi üstlendiği ikinci albümü HAYAT ı yine ADA Müzikten çıkarmıştır. Kendi neslinin ve kendi tarzının temsilcisi olarak yılları arasında Bülent Ortaçgil in 40. sanat yılı kutlaması kapsamında Harbiye Açık Hava Sahnesinde yapılan konsere çok katılmış, ayrıca ADA Müzik in 25. yıl kutlamasında ADA müziğin çok değerli müzisyenleri ile yine Harbiye Açık Hava Sahnesinde sahne almıştır. * UYAN JEHAN BARBUR (2009-ADA MÜZİK) * HAYAT JEHAN BARBUR (2010-ADA MÜZİK)

16 * * * * * * * * * * * SARI JEHAN BARBUR (2012-ADA MÜZİK) Ezginin Günlüğü Çeyrek albümü Eylem Aktaş Dizi Müzikleri albümü Ahmet Akkaya Metropol albümü Gürol Ağırbaş Köprüler Beyaz Perde albümü Asi Dizi Müzikleri Ali nin 8 Günü Film Müzikleri Feridun Düzağaç İyilik Güzellik Spor albümü Zuhal Olcay Aşkın Halleri albümü High School Musical 3 DVD Sinema Filmi Adını Feriha Koydum Dizi Muzikleri gibi albümlerde yer almıştır yılında gösterime giren Tİ Tiyatronun Ayışığı Tarifesi oyununun müziklerini yazmış, yine 2011 yılında Amerika da geniş bir izleyici kitlesi ile buluşan Covert Affairs dizisinin bir bölümünde Jehan Barbur performansı ve şarkısıyla dizide adından sıklıkla söz ettirmiştir.jehan Barbur u yakından tanımak isterseniz röportajlarını okuyup izleyebilirsiniz.

17 TARİHİ OSMANLI TERSANESİNDE, YEŞİM GÖKTUNA "BENDEN DEFİLESİ Uzun yıllardır Bodrum da yaşayan ve tasarımcılık yapan Yeşim Göktuna ilk defilesini 1775 yılında kurulan Osmanlı tersanesinde düzenlediği etkinlik ile sundu. Defilede, 8 liseli genç kız yöresel ve doğal kumaşlardan yapılan giysileri başarı ile sundular. Yeşim Göktuna nın tarihi Osmanlı Tersanesi nde sunduğu ilk defilesinde, dostları ilgi ve beğeni ile izlediler. Elif Olgaç ın sunduğu defilede, Cansu Altay, Yağmur Zehir, Merve NAz Karabacak, Melda Oraz, İrem Sarıhan, Gizem Merter, Alina Oktay, Selin Aslan, Nursizen Göktuna modellik yaptı. Çok heyecanlanan Göktuna gazetecilerin sorularını yanıtlarken Bu defile benim için bir çocukluk hayaliydi. Bugün burada olduğunuz için teşekkür ederim. Mankenlerin hepsi kızımın arkadaşları 22 kıyafet sundular. Genelde doğal ve yöresel kumaşları tercih ediyorum. Eski kumaşlarıda değerlendiriyorum. Boncuklar pullarla ve deriler ile süslediğim oluyor. Yerel kumaşlarımıza önem verelim günlük hayatımıza katalım istiyorum dedi. Yeşim Göktuna, Benden ismini verdiği koleksiyonundan seçtiği doğal kumaşlar ile tasarladığı ve özgün takılarıyla zenginleştirdiği koleksiyonu, 12 Haziran 2014 tarihine kadar Osmanlı Tersanesi sergi salonunda sergilenmeye devam edecek yılından bu yana Bodrum da açtığı Yesma Keyf-i Atölye sinde çalışmalarına hayat veren Göktuna, bu dönem eski ve atık malzemeleri değerlendirdiği tasarımlar üzerine yoğunlaşıyor İzmir doğumlu olan Yeşim Göktuna, Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olup, aynı dönemde İzmir de İZKA tasarım gurubunda ve Bodrum da Cemil İpekçi Tasarım Atölyesi nde çalıştı.

18 BODRUM'DA DÜNYA SANAT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ Dünya sanat günü etkinliği kapsamında Bodrum da çeşitli sanat

19 etkinlikleri düzenlendi. Bodrum Belediye Meydanında yere açılan toplam 60 metre uzunluğunda siyah bez üzerine öğrenciler ve yetişkinler değişik temalardaki hayallerini yağlı boya ile resme dönüştürdüler. Bodrum Belediye meydanında toplanan Güzel Sanatlar Fakültesi, TED koleji öğrencileri ve yetişkinler açılan siyah bez üzerine saatlerce resim yaptı. Muğla Üniversitesi Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Profesör Erol Turgut yaptığı açıklamada, Fakültelerinin kuruluşlarının 10 cu yılı olmaması nedeniyle, Trafo Hakan Aykan Sanat Galerisinde resim sergisi düzenlendiğini söyledi. Belediye Meydanında düzenlenen etkinlikte yere açılan bezin üzerindeki resim yapılması vatandaşlar ve turistlerinde ilgisini çekti. Yapılan resimleri dikkatle izleyen vatandaşlar gözlerini resimlerden alamadı. 15 Nisan Dünya Sanat Günü nedeniyle, Bodrum Sanat ve Kültür Derneği Sorumlusu İnci Yörükoğlu, dünya sanat günü olması nedeniyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek bugün dünya sanat günü 60 metrelik bir siyah bez üzerine öğrenciler ve bir çok yetişkin insan resim yapıyor. Hayallerini çizen öğrencilerin yaptıkları resimler ise çok beğenildi., Meksika da bir toplantı sırasından, ressam Bedri Baykam ın önerisi ile Lonardo Da Vıncı ın doğum günü olan 15 Nisan dünya sanat günü olarak kabul edilmiştir. Bizde bugünü en güzel şekilde sanat severler ile kutluyoruz dedi.

20 ÜNLÜ TOP BODRUM'DA MODEL KATE MOSS Moda dünyasının ünlü yıldızı Kate Moss, güzelliklerine güzellik katmak için Bodrum a geldi. Daha önce de gizlice gelip dünyaca ünlü tatil cenneti Bodrum da dinlenen, burada fiziğini ve cildini güzelleştirecek programlara dahil olduğu öğrenilen Kate Moss, son olarak yine sıradan bir turist gibi ilçeyi gezerken objektiflere yakalandı. Neden Bodrum? Gerek podyumlardaki başarısı gerekse özel hayatındaki zikzaklı yaşamı her zaman tartışılan Kate Moss un Bodrum kaçamağı da tartışıldı. Kimine göre, Güzelliğini korumak için Bodrum un şöhretine güveniyor, kimine göre de, Türkiye yi seviyor, Bodrum a hayran diye açıklanıyor. Sokaklarda tıpkı modadaki salaş giyim tarzıyla tanınmayacakmış gibi dolaşırken, Köşem kafeteryaya girip cappucino içen ünlü mankenin keyifli olduğu dikkat çekti. Fotoğraf çekimine izin vermeyen Kate Moss un Bodrum çarşısında çantacı ve halıcı gibi mağazalara girip alışveriş yaptı.

21 Henüz 14 yaşındaykan New York JFK havalimanında keşfedilen İngiliz Kate Moss, 1990 larda Cindy Crawford ve Naomi Campell gibi kıvrımlı hatlara sahip ve uzun boylu modeller revaçta olmasına rağmen, minyon fiziği, ayrık ön dişleri, elmacık kemikleri ve aşırı zayıflığıyla dikkat çekti. O yıllarda model, siyah-beyaz fotoğraflarla sunulan Celvin Klein reklamlarıyla tepki topladıysa da bu sayede popülerliği arttı. Tüm dünyada moda ikonu olarak kabul edilir. En çok kazanan model unvanını almıştı. İngiltere başta olmak üzere tüm dünyada Kate Moss sitili, Kate Moss çılgınlığı başlamıştı. Özellikle genç kızlar için bir idol ve ikon olan model, her ne kadar özel yaşamı yüzünden eleştirilse de milyonlarca hayrana sahip oldu. Ünlü mankenin kendine özgü güzelliğini korumak için Bodrum u seçmesi ilçede gurur konusu haline getirildi. Bodrum tutkunu olan Kate Moss un, alışverişleri geleneksel Bodrum Çarşı esnafını mutlu etti. Bodrum esnafı ünlü top model Moss u, memnun etmek için elinden geleni yaptığı biliniyor. Moda ikonu kabul edilen Kate Moss, giydiği kıyafetlerle her zaman dikkat çekti. Saç modeli, makyajı, kıyafetleri kadınların yakın markajında olan Kate Moss un bu kadar dikkat çekmesinin sırrı giydiği her kıyafeti son derece iyi tanıması ve doğal tarzı diye açıklanıyor. ONUN TARZI HER ZAMAN TARTIŞILDI Günlük hayatında rahatlıktan yana olan Moss, dağınık görünüme sahip saçları, boğazlı kazaklar ve dar pantolonları ile kadınların stil ikonu haline geldi. Aksesuar konusunda ise uzun kolyeler, şapkalar ve küçük çantalar Moss u yansıtıyor. Genellikle omuz hizasındaki sarı saçlarıyla bildiğimiz Moss, kahküllü saçlarıyla da biliniyor. Katıldığı davetlerde kıyafetleri üzerinde kendisi oynamalar yaparak, makası eline alıp kıyafetinin püsküllerini kesebilnesi yönü biliniyor. Saçlarını ise doğal ve dağınık kullanarak içindeki asiliği dışa vuruyor diyebiliriz.

22

BODRUM DA GÜNBATIMINDA GÜLAY ERKAL DEFİLESİ

BODRUM DA GÜNBATIMINDA GÜLAY ERKAL DEFİLESİ BODRUM DA GÜNBATIMINDA GÜLAY ERKAL DEFİLESİ DEFİLE SONRASI SELFİ İLE O ANI YAŞATTILAR Tasarımcı Gülay Erkal ın Çocukluğumdaki Bodrum temalı defilesi Bodrum Trafo Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen defile

Detaylı

KONSOLOSA LİYAKAT NİŞANI

KONSOLOSA LİYAKAT NİŞANI BODRUM DA ALMAN FAHRİ KONSOLOSA LİYAKAT NİŞANI Almanya Cumhurbaşkanı, Fahri Konsolos Gülay Kaman Kaplan ı liyakat nişanıyla onurlandırdı. Yaklaşık 10 yıldır Bodrum da, Almanya nın Muğla Fahri Konsolosluk

Detaylı

İNAF GARİ ÇÖP DEFİLESİ

İNAF GARİ ÇÖP DEFİLESİ İNAF GARİ ÇÖP DEFİLESİ İnaf Gari adlı film öncesinde devam eden Çöp sanat etkinliklerine defile ile devam edildi. Bodrum da düzenlenen çöp sanat defilesinde, denizden çıkarılan çeşitli atıklar ve ağlarla

Detaylı

BODRUM'DA DÜNYA SANAT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

BODRUM'DA DÜNYA SANAT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ BODRUM'DA DÜNYA SANAT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ Dünya sanat günü etkinliği kapsamında Bodrum da çeşitli sanat etkinlikleri düzenlendi. Bodrum Belediye Meydanında yere açılan toplam 60 metre uzunluğunda siyah bez

Detaylı

Yönetim Kurulu. Yönetim kurulu bir başkan bir başkan yardımcısı ve 3 üye olmak üzere beş kişiden oluşmaktadır. Yönetim kurulumuzdaki yedek üyeler;

Yönetim Kurulu. Yönetim kurulu bir başkan bir başkan yardımcısı ve 3 üye olmak üzere beş kişiden oluşmaktadır. Yönetim kurulumuzdaki yedek üyeler; Spor Topluluğu Yönetim Kurulu Yönetim kurulu bir başkan bir başkan yardımcısı ve 3 üye olmak üzere beş kişiden oluşmaktadır. Süleyman Burak ÇELENER Hakan ATILGAN Ahmet Çetin KARAGÜLLE Ömer ALPASLAN Hakan

Detaylı

2013-2014 DÖNEMİ - İLK DÖNEM ETKİNLİKLERİ

2013-2014 DÖNEMİ - İLK DÖNEM ETKİNLİKLERİ 2013-2014 DÖNEMİ - İLK DÖNEM ETKİNLİKLERİ Bowling etkinliği 28 Kasım 2013 Üyelerimizle gerçekleştirdiğimiz son derece eğlenceli geçen etkinliklerimizdendir. Etkinlikte önce gruplar oluşturuldu. Daha sonra

Detaylı

ÖĞRETMEN OLMAK, FARK YARATMAKTIR!

ÖĞRETMEN OLMAK, FARK YARATMAKTIR! ÖĞRETMEN OLMAK, FARK YARATMAKTIR! Giresun Üniversitesi Giresun Eğitim Fakültesi Türkçe öğretmenliği mezunuyum. 2009 yılının Mart ayında göreve başlamakla birlikte halen Yeniyol Ortaokulunda Türkçe Öğretmeni

Detaylı

9. Türkiye Gitar Buluşması 1-4 Temmuz 2015 tarihlerinde Bilkent Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

9. Türkiye Gitar Buluşması 1-4 Temmuz 2015 tarihlerinde Bilkent Üniversitesi'nde gerçekleşecek. 9. Türkiye Gitar Buluşması 1-4 Temmuz 2015 tarihlerinde Bilkent Üniversitesi'nde gerçekleşecek. Kağan Korad'ın Genel Koordinatörlüğünde Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen 9. Türkiye Gitar Buluşması ;

Detaylı

Geleceğin Mimarları MKÜ de Buluştu

Geleceğin Mimarları MKÜ de Buluştu Geleceğin Mimarları MKÜ de Buluştu Üniversit emiz, 29 uncu Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması na Ev sahipliği Yapt ı Türkiye nin farklı üniversitelerinden mimarlık bölümü akademisyenlerini ve öğrencilerini

Detaylı

MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI

MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI Özel Merter Anadolu Lisesinin düzenlediği sınıflar arası Cumhuriyet Kupası karşılaşmaları, oynanan final maçıyla sona erdi. 12 sınıfın kıyasıya mücadele ettiği

Detaylı

BAŞARI İÇİN HEDEFE ODAKLANMAK ŞART!

BAŞARI İÇİN HEDEFE ODAKLANMAK ŞART! BAŞARI İÇİN HEDEFE ODAKLANMAK ŞART! Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı İSTE Konferans Salonu nu dolduran girişimci adaylarına iş dünyasında başarının sırlarını anlattı İskenderun Teknik

Detaylı

Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları Uşak

Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları Uşak Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları Uşak SGK 11.02.2013 tarihinde Uşak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans düzenledi.

Detaylı

REW İSTANBUL 2016 FUAR SONUÇ RAPORU

REW İSTANBUL 2016 FUAR SONUÇ RAPORU REW İSTANBUL 2016 FUAR SONUÇ RAPORU 28-30 Nisan 2016 tarihlerinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve KOSGEB destekleri ile İFO Fuarcılık tarafından 12. kez geri dönüşüm, çevre teknolojileri ve atık

Detaylı

Proje konularından istediğiniz bir konuyu seçip, hazırlamalısınız.

Proje konularından istediğiniz bir konuyu seçip, hazırlamalısınız. 5. SINIF MATEMATİK PROJE KONULARI (2012-2013) Atatürk ün geometri alanında yaptığı çalışmaların ülkemizdeki geometri öğretimine katkılarını açıklayınız. Geometrik cisimlerin (prizmalar ve piramitler) günlük

Detaylı

BAŞLARKEN Okul öncesi yıllar çocukların örgün eğitime başlamadan önce çok sayıda bilgi, beceri ve tutum kazandığı, hayata hazırlandığı kritik bir dönemdir. Bu yıllarda kazanılan bilgi, beceri ve tutumlar

Detaylı

Manzara Fotoğrafçılığı

Manzara Fotoğrafçılığı Manzara Fotoğrafçılığı SUNUM&SÖYLEŞİ: İLHAN EROĞLU 18 Aralık 2015 Cuma 18.30 Oasis Toplantı Salonu Yasemin Sokak 317-318 (THY alt katı) İLHAN EROĞLU Instagram takipçilerinin çok iyi tanıdığı 293.000 takipçiye

Detaylı

Editör Dr. Yasemin Çakırer Özservet

Editör Dr. Yasemin Çakırer Özservet Editör Dr. Yasemin Çakırer Özservet 1 Yasemin Çakırer Özservet Çocukluk Mekânlarımız 1978 Afyon doğumludur. Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden 2000 yılında mezun olduktan sonra Selçuk

Detaylı

BODRUM BELEDİYESİ TİCARET ODASINA YENİ YER TAHSİS ETTİ

BODRUM BELEDİYESİ TİCARET ODASINA YENİ YER TAHSİS ETTİ BODRUM BELEDİYESİ TİCARET ODASINA YENİ YER TAHSİS ETTİ Bodrum Ticaret Odası (BODTO) na, Belediye Meclisinden alınan kararla yeni yer tahsisi yapıldı. Şubat ayı toplantısında gündeme gelen yeni yer tahsisi

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Sarıyer Belediyesi, Sarıyer e kalıcı hizmetler sunmaya devam ediyor. Tüm dünyada geçerli Yeşil Bina sertifikasına sahip ilk yeşil yerel yönetim hizmet binasının temeli, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Detaylı

Faaliyet Alanları. 22 Aralık 2014. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Faaliyet Alanları. 22 Aralık 2014. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 22 Aralık 214 Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 214 eğitim yılında doldurulmuş olan Bölümü Değerlendirme Anket Formları Raporu. Öğrencilerin staj yaptıkları firmaların doldurduğu

Detaylı

1. BÖLGELERARASI TOPLANTI İZMİR DE BAŞLADI

1. BÖLGELERARASI TOPLANTI İZMİR DE BAŞLADI 1. BÖLGELERARASI TOPLANTI İZMİR DE BAŞLADI DOMPDF_ENABLE_REMOTE is set to FALSE http://www.teb.org.tr/uploads/izmirtoplant//085a0831.jpg 40. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantı 26 Mayıs 2016 Perşembe Günü

Detaylı

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU I TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi Bilim Dalı öğrencisi Adem AKYOL tarafından hazırlanan Denizli İli Honaz İlçesinde

Detaylı

RUH SAĞLIĞI VE PSİKİYATRİ HEMŞİRELİĞİ EĞİTİM VE UYGULAMASI ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 04.10.2012 ERZURUM

RUH SAĞLIĞI VE PSİKİYATRİ HEMŞİRELİĞİ EĞİTİM VE UYGULAMASI ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 04.10.2012 ERZURUM RUH SAĞLIĞI VE PSİKİYATRİ HEMŞİRELİĞİ EĞİTİM VE UYGULAMASI ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 04.10.2012 ERZURUM Çalıştay, 04 Ekim 2012 tarihinde Erzurum da yapılan II.Uluslararası VI.Ulusal Psikiyatri Hemşireliği

Detaylı

AHMET HIDIR 11.KİŞİSEL SERGİSİYLE MİLTA BODRUM MARİNA DA

AHMET HIDIR 11.KİŞİSEL SERGİSİYLE MİLTA BODRUM MARİNA DA AHMET HIDIR 11.KİŞİSEL SERGİSİYLE MİLTA BODRUM MARİNA DA Ahmet Hıdır, iki yıllık bir aradan sonra 11.kişisel sergisiyle, 31 Ağustos Çarşamba günü Saat.18.00 da Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi

Detaylı

uzman yaklaşımı Branş Analizi öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı Dr. Levent VEZNEDAROĞLU

uzman yaklaşımı Branş Analizi öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı Dr. Levent VEZNEDAROĞLU Branş Analizi öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı de yer alan öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı sorularının çoğunluğu kolay, bir kısmı da orta düzeydedir. Sınavda siz öğretmen adaylarını

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ OREM(ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KULÜBÜ) SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KALEMİMİ VER, GELECEĞİMİ YAZAYIM 2015 06-09 Mayıs 2015 tarihleri arasında, İ.Ü. Orman Fakültesi,

Detaylı

Çılgın Yıldızlar. Soru:

Çılgın Yıldızlar. Soru: Çılgın Yıldızlar Ayşe'nin dört adet plastik yıldızı vardır. Her yıldızın büyüklüğü, rengi, kenar kalınlığı ve köşe sayısı farklıdır. Ayşe, yıldızlarını bu özelliklerine göre sıralamayı seviyor. Örneğin,

Detaylı

İçindekiler. 5 BİRİNCİ KISIM Araştırmanın Kavram sal ve Metodolojik Çerçevesi. 13 Çocuğun İyi Olma Hali

İçindekiler. 5 BİRİNCİ KISIM Araştırmanın Kavram sal ve Metodolojik Çerçevesi. 13 Çocuğun İyi Olma Hali İçindekiler x Önsöz ı Giriş 5 BİRİNCİ KISIM Araştırmanın Kavram sal ve Metodolojik Çerçevesi 7 BİR İN C İ B Ö L Ü M Araştırmanın Kavramsal Çerçevesi 7 Çocukluğa Dair Kavramsal Çerçeve ıo Çocukların Mekânsallığı

Detaylı

KONYA TİCARET ODASI İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ

KONYA TİCARET ODASI İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 05.09.2012 Sayı 7 Konya Ticaret Odası (KTO) İstihdam İzleme Bülteni, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerinin bir araya getirilerek

Detaylı

KUYAP İŞ GELİŞTİRME PROGRAMI

KUYAP İŞ GELİŞTİRME PROGRAMI KUYAP İŞ GELİŞTİRME PROGRAMI KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP), tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık iki yıldır devam eden proje

Detaylı

FİZİKİ ANTROPOLOG TANIM

FİZİKİ ANTROPOLOG TANIM TANIM İnsanın beden yapısının özelliklerini, tarihsel gelişimi içinde inceleyen, kemik yapısını metrik yöntemlerle ölçen, insanın genetik yapısını esas alarak yaşayan insan gruplarının çeşitliliğinin nedenlerini

Detaylı

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1. GİRİŞ Odamızca, 2009 yılında 63 fuara katılan 435 üyemize 423 bin TL yurtiçi fuar teşviki ödenmiştir. Ödenen teşvik rakamı, 2008 yılına

Detaylı

Öncelikle mübarek KURBAN BAYRAMINIZ kutlu olsun.

Öncelikle mübarek KURBAN BAYRAMINIZ kutlu olsun. DEĞERLİ VELİLER Öncelikle mübarek KURBAN BAYRAMINIZ kutlu olsun. Bayram tatilinde verilen bu ödevlerin günlük olarak(üzerindeki tarihe göre) yaptırılmasını rica ediyorum. Ödevleri öğrendiğimiz konuların

Detaylı

Okulumuz Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencilerinden Gizem COŞKUN Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri okudu.

Okulumuz Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencilerinden Gizem COŞKUN Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri okudu. BASIN BÜLTENİ Selçuk Üniversitesi Akören Ali Rıza Ercan Meslek Yüksekokulunda 01.04.2015 tarihinde 100. Yılında Çanakkale yi Anlamak adlı konferans düzenlendi. Şehitlerimiz anısına yapılan saygı duruşu

Detaylı

Galileo Öğretmenler Ağı, Bilim ve Eğitim

Galileo Öğretmenler Ağı, Bilim ve Eğitim Galileo Öğretmenler Ağı, Bilim ve Eğitim Dünya Astronomi Yılı 2009 Galileo Öğretmen Eğitimi Programı M. Ali Alpar Ege Üniversitesi Astronomi Yaz Kampı 7-11 Temmuz 2008 Sabancı Üniversitesi 14-16 Ağustos

Detaylı

BEBE GİYİM SEKTÖRÜ SINIFLANDIRMA

BEBE GİYİM SEKTÖRÜ SINIFLANDIRMA BEBE GİYİM SEKTÖRÜ SINIFLANDIRMA Bu sektör raporu kapsamına giren ürünler Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon (GTİP) sınıflandırmasına göre 6111 ve 6209 nolu fasıllarda yer almaktadır. TÜRKİYE'DE ÜRETİM

Detaylı

Fotograflar Yurdakul Kayacan Yedili ganyan geliyor

Fotograflar Yurdakul Kayacan Yedili ganyan geliyor Fotograflar Yurdakul Kayacan Yedili ganyan geliyor Kemal Akyer Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci, Genel Sekreter Necati Demirkol ve Muhasip Üye H. Turgut Alakuş at yarışı basını ile bir araya

Detaylı

Vakıf Yönetim Kurulu VAKIF YÖNETİM KURULU

Vakıf Yönetim Kurulu VAKIF YÖNETİM KURULU Vakıf Yönetim Kurulu VAKIF YÖNETİM KURULU Ömer ÖZBAKIR Yönetim Kurulu Başkanı Ömer ÖZBAKIR 1962 yılında Kayseri de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini TED Kayseri Koleji nde (1979) tamamladı. 1985 yılında

Detaylı

Türkiye nin yetenekli ve başarılı oyuncularından biri olan Ayla Buyar ile keyifli bir pazar sohbeti gerçekleştirdik.

Türkiye nin yetenekli ve başarılı oyuncularından biri olan Ayla Buyar ile keyifli bir pazar sohbeti gerçekleştirdik. Türkiye nin yetenekli ve başarılı oyuncularından biri olan Ayla Buyar ile keyifli bir pazar sohbeti gerçekleştirdik. Uzun yıllar Almanya da yaşamış olan Buyar, Amerika ve İngiltere dahil oyunculuk alanında

Detaylı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ GÖZLEM FORMU. Adı Soyadı :... Yaşı :... Gözlem Dönemi :... Okul Adı :... Öğretmen :... Sınıfı :...

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ GÖZLEM FORMU. Adı Soyadı :... Yaşı :... Gözlem Dönemi :... Okul Adı :... Öğretmen :... Sınıfı :... EK-1/A OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ GÖZLEM FORMU Adı Soyadı :... Yaşı :... Gözlem Dönemi :... Okul Adı :... Öğretmen :... Sınıfı :... AÇIKLAMA : Lütfen öğrencileri aşağıda sıralanan davranışlara göre derecelendiriniz.

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -7 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ AMAÇ Bu faaliyet

Detaylı

LİSE 12. SINIFLARA HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ SEMİNERİ VERİLDİ

LİSE 12. SINIFLARA HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ SEMİNERİ VERİLDİ LİSE 12. SINIFLARA HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ SEMİNERİ VERİLDİ Yoğun bir şekilde 2014 YGS ve LYS ye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerimize Edebiyat-Sosyal ve Yetenek Zümresi Grup Sorumlusu Zeki ERKUŞ tarafından

Detaylı

HİZMET ALIMINA İLİŞKİN BASINDA ÇIKAN SON HABERLER

HİZMET ALIMINA İLİŞKİN BASINDA ÇIKAN SON HABERLER HİZMET ALIMINA İLİŞKİN BASINDA ÇIKAN SON HABERLER TDB GENEL BAŞKANI, HİZMET ALIMI UYGULAMASININ HAYATA GEÇERİLMEMESİNİ ELEŞTİRDİ Anadolu Ajansı 15.09.2009 ANKARA (A.A) - 15.09.2009 - Türk Dişhekimleri

Detaylı

DR. SÜHEYLA SARITAŞ 1

DR. SÜHEYLA SARITAŞ 1 TÜRK MİTOLOJİSİNDE ÖNEMLİ RENKLER DR. SÜHEYLA SARITAŞ 1 RENKLER Türk mitolojisinde renklerin sembolik anlamları ilk olarak batılı Türkologların dikkatini çekmiş ve çalışmalarında bu hususa işaret etmişlerdir.

Detaylı

Türkiye Şampiyonu oldu

Türkiye Şampiyonu oldu Bodrum'un Sutopu Takımı Türkiye Şampiyonu oldu Bodrum Belediyesinin destekleriyle antrenmanlarını sürdüren Bodrum Yarımada Su Sporları Kulübü Sutopu Büyük Erkekler A Takımı, 2. Lig mücadelesini başarıyla

Detaylı

Araştırma Notu 15/177

Araştırma Notu 15/177 Araştırma Notu 15/177 02 Mart 2015 YOKSUL İLE ZENGİN ARASINDAKİ ENFLASYON FARKI REKOR SEVİYEDE Seyfettin Gürsel *, Ayşenur Acar ** Yönetici özeti Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan enflasyon

Detaylı

Dünya Çavdar ve Yulaf Pazarı

Dünya Çavdar ve Yulaf Pazarı Dünya Çavdar ve Yulaf Pazarı Dünyada çavdar ve yulafın üretimi, buğday, pirinç, mısır ve arpa gibi diğer tahıl ürünlerine kıyasla son derece sınırlıdır. Yılda ortalama 14-15 milyon ton dolayında olan dünya

Detaylı

Açık Lise nedir? Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü

Açık Lise nedir? Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ Açık Lise nedir? İlköğrenimini tamamlayan, ancak orta öğretime devam edemeyenler ile orta öğretimden ayrılan, mezun olan ve yüksek öğretimden ayrılan veya mezun olanlara farklı alanlarda

Detaylı

Süha Derbent ile Galapagos da Fotograf Çekimi

Süha Derbent ile Galapagos da Fotograf Çekimi Süha Derbent ile Galapagos da Fotograf Çekimi Quito (1) / Galapagos (6) 8 Gece 9 Gün Gün 1: İstanbul Madrid - Quito İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali içerisinde fotograf danışmanınız Süha

Detaylı

SANAYİNİN KÂRLILIK ORANLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALDI

SANAYİNİN KÂRLILIK ORANLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALDI SANAYİNİN KÂRLILIK ORANLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALDI 23 Kasım 2013 Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), hazırladığı araştırmaya dayalı olarak aşağıdaki görüşleri bildirdi: 2001 Krizi sonrasında

Detaylı

Tablo 5 Hukuk Temel Alanı

Tablo 5 Hukuk Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 502 Anayasa Hukuku 51 503 Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku 51 504 Genel Kamu Hukuku 51 505 Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi 51 506 Hukuk Tarihi 51 507 İdare Hukuku 51 50 İş ve Sosyal

Detaylı

Bilgi için: (0342) 211 12 00 /1305 www.gaziantep.com.tr Festival Park ta Buluşalım

Bilgi için: (0342) 211 12 00 /1305 www.gaziantep.com.tr Festival Park ta Buluşalım GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bilgi için: (0342) 211 12 00 /1305 www.gaziantep.com.tr Festival Park ta Buluşalım 11 ayın sultanı olan ve Müslüman âlemi tarafından büyük özlemle beklenen Ramazan, tüm

Detaylı

ç) Yönetim Kurulu: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Yönetim Kurulunu,

ç) Yönetim Kurulu: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Yönetim Kurulunu, AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programlarında verilen pedagojik formasyon derslerinin,

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ BOŞANMA ANALİZİ 22.07.2014 Tarihsel sürece bakıldığında kalkınma,

Detaylı

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 07/12/2015 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 07/12/2015 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ ERENLER N 07/12/2015 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ G Ü N D E M : Bir evvelki Meclis Toplantısına ait Tutanağın okunarak kabulü 1.Emirler Mahallesi Revizyon Uygulama İmar Planına

Detaylı

ÖLÜMÜNÜN B R NC YILDÖNÜMÜNDE BAHT YAR VAHAPZADE SEMPOZYUMU

ÖLÜMÜNÜN B R NC YILDÖNÜMÜNDE BAHT YAR VAHAPZADE SEMPOZYUMU ÖLÜMÜNÜN B R NC YILDÖNÜMÜNDE BAHT YAR VAHAPZADE SEMPOZYUMU 16 Mart 2010, Ankara Cemile KINACI * Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Ça da Türk Lehçeleri ve Edebiyatlar Bölümü ile TÜRKSOY'un i birli

Detaylı

Emeklilik Taahhütlerinin Aktüeryal Değerlemesi 31.12.2010 BP Petrolleri A.Ş.

Emeklilik Taahhütlerinin Aktüeryal Değerlemesi 31.12.2010 BP Petrolleri A.Ş. Emeklilik Taahhütlerinin Aktüeryal Değerlemesi 31.12.2010 BP Petrolleri A.Ş. 30 Eylül 2011 BP Petrolleri A.Ş. İçin hazırlanmıştır Aon Hewitt Tarafından hazırlanmıştır Bu rapor, içerdiği gizli ve kuruma

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Küçük Balık Bam Bam

Beşiktaş Gazetesi. Küçük Balık Bam Bam Küçük Balık Bam Bam Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi'nde çocuk oyunları tüm hızıyla devam ediyor. Bunlardan bir tanesi 10 Kasım sahne diyecek. Küçük Balık Bam Bam adlı tiyatro oyunu Beşiktaş

Detaylı

Bülent Gündağ Mert ile Söyleşi

Bülent Gündağ Mert ile Söyleşi Bülent Gündağ Mert ile Söyleşi Dürüst olmak, artı bir özellik değildir. Dürüst olmak, bir insanın nefes alması kadar doğal bir davranış olmalıdır. Bir hayatın içine yalan girdiyse, ne olursa olsun eşler

Detaylı

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER BİR ÜLKE BİR BAYRAK TESTİ

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER BİR ÜLKE BİR BAYRAK TESTİ 1- I Başkalarının düşüncelerine saygı duymamak. II Trafik kurallarına uymamak. III Kapalı alanlarda sigara içmek. IV Konuşurken nezaket kurallarına uymak. Yukarıda verilen kurallardan hangilerinin yaptırımı

Detaylı

-Bursa nın ciroları itibariyle büyük firmalarını belirlemek amacıyla düzenlenen bu çalışma onuncu kez gerçekleştirilmiştir.

-Bursa nın ciroları itibariyle büyük firmalarını belirlemek amacıyla düzenlenen bu çalışma onuncu kez gerçekleştirilmiştir. Bursa nın 25 Büyük Firması araştırması; -Bursa nın ciroları itibariyle büyük firmalarını belirlemek amacıyla düzenlenen bu çalışma onuncu kez gerçekleştirilmiştir. -Bu çalışma Bursa il genelinde yapılmış,

Detaylı

İkinci Yeni akım Ustası Şair İlhan Berk Anıldı

İkinci Yeni akım Ustası Şair İlhan Berk Anıldı İkinci Yeni akım Ustası Şair İlhan Berk Anıldı Türk şiirinde İkinci Yeni akımın usta şairi İlhan Berk, aramızdan ayrılışının 6.yılında Bodrum da ailesi ve sevenlerinin katıldığı sergide anıldı. Bodrum

Detaylı

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri,

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri, 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti SPoD LGBTİ ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle Şubat 2013 ten itibaren düzenlenen Trans Terapi Toplantıları nın on beşincisi

Detaylı

Bodrum Deniz Filmleri Festivali

Bodrum Deniz Filmleri Festivali Bodrum Deniz Filmleri Festivali Bodrum da, Türkiye nin ilk deniz temalı festivali olduğu belirtilen Bodrum Deniz Filmleri Festivali başladı. Cinemarine Bodrum da 11 filmin ücretsiz gösterildiği festivalin

Detaylı

Microsoft Xbox ın YouTube daki Lansman Yayını Halo 5: Guardians ın Satış Rekorları Kırmasına Yardımcı Oldu

Microsoft Xbox ın YouTube daki Lansman Yayını Halo 5: Guardians ın Satış Rekorları Kırmasına Yardımcı Oldu Microsoft Xbox ın YouTube daki Lansman Yayını Halo 5: Guardians ın Satış Rekorları Kırmasına Yardımcı Oldu Yayınlanan April 2016 Konular Video Advertising Halo 5: Guardians için oyun (lansman) vakti gelmişti.

Detaylı

TARİH ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, tarih ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER

TARİH ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, tarih ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, tarih ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Tarih konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına,

Detaylı

Sayın Valim, Sayın Rektörlerimiz, Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz Ardahan Üniversitesi Değerli öğrenciler, YÖK Kültür Sanat Söyleşileri

Sayın Valim, Sayın Rektörlerimiz, Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz Ardahan Üniversitesi Değerli öğrenciler, YÖK Kültür Sanat Söyleşileri Sayın Valim, Sayın Rektörlerimiz, Değerli Hocalarımız ve Öğrencilerimiz Ardahan da, Ardahan Üniversitesi nde sizlerle birlikte olmaktan memnuniyetimi bildirerek sözlerime başlamak isterim. Hepinizi sevgi

Detaylı

MESS ALTIN ELDİVEN İSG YARIŞMASI BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

MESS ALTIN ELDİVEN İSG YARIŞMASI BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ MESS ALTIN ELDİVEN İSG YARIŞMASI BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ MESS üyelerinde iş kazaları genellikle organlara göre el parmakları, el bilekleri ve ellerde; iki nesne arasında sıkışma ve bir nesnenin

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran - 2011

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran - 2011 EKONOMİK GELİŞMELER Haziran - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ HAREKETLERİ.. 2 İTHALAT

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kuruluş Gerekçesi Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Yazılım Kulübü ismi ile

Detaylı

Merhaba! Fatih ALKAN Yasin UĞURLU Mehmet ÜZER. Biz buradayız çünkü sizi ve yazılımı seviyoruz. Bize ulaşabilirsiniz: www.codingistanbul.

Merhaba! Fatih ALKAN Yasin UĞURLU Mehmet ÜZER. Biz buradayız çünkü sizi ve yazılımı seviyoruz. Bize ulaşabilirsiniz: www.codingistanbul. «MERHABA DÜNYA» Merhaba! Fatih ALKAN Yasin UĞURLU Mehmet ÜZER Biz buradayız çünkü sizi ve yazılımı seviyoruz. Bize ulaşabilirsiniz: www.codingistanbul.com PROGRAMLAMA NEDİR? Yeni bir dünya için hazırlanın!

Detaylı

Minti Monti. Kızak Keyfi. Kızak Bir Kış Eğlencesi KIŞIN SOKAK Yeni Yıl Kartı Hazırlayalım Kar Hakkında Neler Biliyorsun?

Minti Monti. Kızak Keyfi. Kızak Bir Kış Eğlencesi KIŞIN SOKAK Yeni Yıl Kartı Hazırlayalım Kar Hakkında Neler Biliyorsun? Minti Monti Çocuklar için eğlenceli poster dergi Ücretsizdir Kış 2014 Sayı:12 ISSN: 2146-281X Kızak Keyfi Kızak Bir Kış Eğlencesi KIŞIN SOKAK Yeni Yıl Kartı Hazırlayalım Kar Hakkında Neler Biliyorsun?

Detaylı

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 24 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29663 YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Topluma Hizmet Uygulamaları ve Altındağ Belediyesi İş Birliği Örneği

Topluma Hizmet Uygulamaları ve Altındağ Belediyesi İş Birliği Örneği Topluma Hizmet Uygulamaları ve Altındağ Belediyesi İş Birliği Örneği Yrd.Doç.Dr. İlknur M. GÖNENÇ Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ANKARA ÜNİVERSİTESİ-ALTINDAĞ BELEDİYESi İŞ

Detaylı

OSMAN HAMDİ BEY ÜLKEMİZE MÜZECİLİK

OSMAN HAMDİ BEY ÜLKEMİZE MÜZECİLİK OSMAN HAMDİ BEY ÜLKEMİZE MÜZECİLİK 2009 8.SINIF SBS SINAV SORUSU 6. Yukarıdaki tablo 1906 yılında Osman Hamdi Bey tarafından yapılmıştır. Tablonun adı Kaplumbağa Terbiyecisi dir. Bu tabloyla ilgili aşağıdaki

Detaylı

Kuruluşumuz. Ocak 2011

Kuruluşumuz. Ocak 2011 Kuruluşumuz Ocak 2011 Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı nın çağrısıyla bir araya geldik. Kısa bir süre sonra, toplam üye sayılarıyla 100.000 e yakın kadını temsil eden 40 tan fazla sivil

Detaylı

YAZAN Özgül BATTAL NAMLI. EDİTÖR Ziya SİCAK. RESİMLEYEN ve KAPAK L. Zeki OKSEV. GRAFİK Sinan FIRAT

YAZAN Özgül BATTAL NAMLI. EDİTÖR Ziya SİCAK. RESİMLEYEN ve KAPAK L. Zeki OKSEV. GRAFİK Sinan FIRAT YAZAN Özgül BATTAL NAMLI EDİTÖR Ziya SİCAK RESİMLEYEN ve KAPAK L. Zeki OKSEV GRAFİK Sinan FIRAT BASIM YERİ ve YILI PRİZMA PRESS - 2011 2 Değerli Eğitimciler, Anne ve Babalar Hepinizin bildiği gibi okul

Detaylı

METEOROLOJİ SEMİNERİ

METEOROLOJİ SEMİNERİ METEOROLOJİ SEMİNERİ Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı nın ortak düzenlediği meteorolojik faaliyetler ve ürünlerinin tanıtımına ilişkin 5. ve 6. sınıf öğrenci ve öğretmenlerimize

Detaylı

GELECEĞİN DİŞ HEKİMLERİ HASTA BAŞINDA! İstanbul Aydın Üniversitesi. Dr.Mustafa AYDIN (Mütevelli Heyet Başkanı)

GELECEĞİN DİŞ HEKİMLERİ HASTA BAŞINDA! İstanbul Aydın Üniversitesi. Dr.Mustafa AYDIN (Mütevelli Heyet Başkanı) 2.Sayı / Şubat 2015 İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tarafından Hazırlanmıştır. GELECEĞİN DİŞ HEKİMLERİ HASTA BAŞINDA! İstanbul Aydın Üniversitesi İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği

Detaylı

Ortaköy. yeni yıl. 22:00'da ise sahneye. Belediyesi'nin. dedi. Ortaköy. giren çocuklar da vardı. Çocuklar,

Ortaköy. yeni yıl. 22:00'da ise sahneye. Belediyesi'nin. dedi. Ortaköy. giren çocuklar da vardı. Çocuklar, 2 OCAK 2013 Ortaköy'de yeni yıl Belediyesi'nin organizasyonunda, Ortaköy Meydanı'dna kutlamalar için özel platform kuruldu. Boğaz manzarasında yeni yıla girecek vatandaşlar, yılbaşı kutlamalarına erken

Detaylı

SORU- Neden sosyal hizmetler? Neden Sivas? Bu okulu yazmadan önce ve su an duygularınız arasında ne farklar var?

SORU- Neden sosyal hizmetler? Neden Sivas? Bu okulu yazmadan önce ve su an duygularınız arasında ne farklar var? Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Hizmet Uzmanlığı Bölümü Öğrencisi Suat Abdan Sosyal Hizmet Uzmanlığı İnsanlara Yardım etmeyi sevenler için ideal bir bölümdür. SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Detaylı

Konteynerler yenileniyor

Konteynerler yenileniyor Konteynerler yenileniyor Bodrum Belediyesi ekipleri, yaz sezonu öncesi Bodrum yarımadası genelindeki eskiyen çöp konteynerlerini yenileri ile değiştirmek için çalışmaları başlattı. Bodrum Belediyesi Temizlik

Detaylı

Türk Dili ve Edebiyatı Doktora 19(5*+5**+5***+2****+2*****) 7(5*+2**)

Türk Dili ve Edebiyatı Doktora 19(5*+5**+5***+2****+2*****) 7(5*+2**) 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARIN KONTENJANLARI VE ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS / YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET

Detaylı

Dünya Turizm Organizasyonu 2011 Turizminin Öne Çıkanları

Dünya Turizm Organizasyonu 2011 Turizminin Öne Çıkanları Dünya Turizm Organizasyonu 2011 Turizminin Öne Çıkanları Uluslar arası Turizm Gelirleri 2011 yılının uluslararası turizm gelirleri, 1.030 milyar Amerikan dolarına ulaştı. Geçen sene bu rakam 927 milyar

Detaylı

Kursların Genel Görünümü

Kursların Genel Görünümü Yayınlanma tarihi: 15 Haziran 2013 YÖNETİCİ ÖZETİ İlki 15 Mart 2012 tarihinde yayınlanan UMEM Beceri 10 Meslek Kursları İzleme Bülteni, geçmiş dönemlere ait verilerin sistematik olarak takip edilmesi ihtiyacına

Detaylı

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi özcan DEMİREL 1750 Üniversiteler Yasası nın 2. maddesinde üniversiteler, fakülte, bölüm, kürsü ve benzeri kuruluşlarla hizmet birimlerinden oluşan özerkliğe ve kamu

Detaylı

ENERJĠ EKONOMĠSĠ R. HAKAN ÖZYILDIZ

ENERJĠ EKONOMĠSĠ R. HAKAN ÖZYILDIZ ENERJĠ EKONOMĠSĠ R. HAKAN ÖZYILDIZ hakan.ozyildiz@teb.com.tr hozyildiz@htgazete.com.tr TMMOB-EMO / Aralık 2009 Baştan belirtmekte yarar var: Kendimizi kiminle karşılaştırdığımıza bağlı olarak durumumuz

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KULELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları

Detaylı

Klarnet Virtüözü Şenlendirici Mandalin de Sahne Aldı

Klarnet Virtüözü Şenlendirici Mandalin de Sahne Aldı Klarnet Virtüözü Şenlendirici Mandalin de Sahne Aldı Klarnetin büyüsünü kendine has üslubuyla ülke sınırları dışında da geniş kitlelere ulaştıran ve Türkiye nin klarnet sesi olan Hüsnü Şenlendirici, Mandalin

Detaylı

Origami. Bu kitapç n sahibi. Haz rlayan: Asl Zülal Foto raflar: Burak Murat Bayram Tasar m: Ay egül Do an Bircan Çizimler: Bengi Gencer

Origami. Bu kitapç n sahibi. Haz rlayan: Asl Zülal Foto raflar: Burak Murat Bayram Tasar m: Ay egül Do an Bircan Çizimler: Bengi Gencer Origami Bu kitapç n sahibi Haz rlayan: Asl Zülal Foto raflar: Burak Murat Bayram Tasar m: Ay egül Do an Bircan Çizimler: Bengi Gencer A ustosböce i 1 2 Kâ d üçgen Üçgenin uzun kenar n n iki kö esi üçüncü

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1. (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinin önlisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin bakımını

Detaylı

GRAFİK TASARIMCISI TANIM

GRAFİK TASARIMCISI TANIM TANIM Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla logo, afiş, büyük boy sokak afişi yani billboard, basın ilanı, ambalaj, kitap, dergi, tanıtım filmleri, çizgi film gibi iletişim

Detaylı

KİTAP İNCELEMESİ. Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri. Tamer KUTLUCA 1. Editörler. Mehmet Fatih ÖZMANTAR Erhan BİNGÖLBALİ Hatice AKKOÇ

KİTAP İNCELEMESİ. Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri. Tamer KUTLUCA 1. Editörler. Mehmet Fatih ÖZMANTAR Erhan BİNGÖLBALİ Hatice AKKOÇ Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi, 18 (2012) 287-291 287 KİTAP İNCELEMESİ Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri Editörler Mehmet Fatih ÖZMANTAR Erhan BİNGÖLBALİ Hatice

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 Ön Koşul Dersleri Yazma Becerileri 1 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu

Detaylı

Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlilikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim

Detaylı

VATAN İŞLERİNDE CÜR ETKARLIKLARIM

VATAN İŞLERİNDE CÜR ETKARLIKLARIM 1 2 VATAN İŞLERİNDE CÜR ETKARLIKLARIM 3 VATAN İŞLERİNDE CÜR ETKARLIKLARIM Zağnos Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Yayın No.10 ISBN 975 94473 6 3 Kapak tasarım: Şule İLGÜĞ - ilgug75@hotmail.com Baskı Yeri:

Detaylı

KONUTTA YENİ FİKİRLER

KONUTTA YENİ FİKİRLER KONUTTA YENİ FİKİRLER İSTANBUL TUZLA DA KONUT YERLEŞİMİ TASARIMI ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME TUTANAĞI KONUTTA YENİ FİKİRLER: EMİNEVİM İstanbul, Tuzla da Konut Yerleşimi

Detaylı