T.C MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ"

Transkript

1 T.C MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI ÖNKAYITLA ALINACAK ÖĞRENCĠLERĠN ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESĠ Amaç ve Dayanak Madde 1: Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 5 inci maddesine dayanılarak hazırlanan bu yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ne alınacak öğrencilere uygulanacak yetenek sınavlarına ilişkin uygulama esaslarının belirlemektir. Alınacak Öğrenci Sayıları Madde 2: Alınacak öğrenci sayıları, ilgili bölüm kurullarının önerisi doğrultusunda Fakülte Kurulu ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Senatosunun onayından sonra Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nca belirlenir. Sınav BaĢvuru KoĢulları Madde 3: Özel Yetenek Sınavının yapıldığı yılın Yükseköğretime Giriş Sınav ından (YGS) 180 veya daha fazla puan almış olmak. Giriş sınavına başvuran adayların öğretmen olmak için engelinin bulunmaması gerekir. BaĢvuruda Gerekli Belgeler Madde 4: Özel yetenek sınavının yapıldığı yılın YGS Sınav Sonuç Belgesi, Lise diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesi, İki adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf, Nüfus cüzdanının aslı, T.C. Kimlik numarası, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü giriş sınavlarına girmesinde sakınca olmadığını belirten resmi bir sağlık kuruluşundan alınmış rapor. BaĢvuru Tarihi Madde 5: Başvurular Ağustos ayının 1. haftasında yapılacaktır. Kesin başvuru tarihi Fakülte Yönetim Kurulunca belirlenir.

2 Sınav Tarihi, Madde 6: Sınavlar Ağustos ayının 2. haftası yapılır. Kesin sınav tarihi Fakülte Yönetim Kurulunca belirlenir. *Aday sayısının çokluğuna göre, sınav yer ve saatlerinde, sınav komisyonunca uygun görülen değiģiklikler yapılabilir. Olası değiģiklikler adaylara bildirilecektir. Sınav Sonucunun Duyurulması, Düzeltilmesi ve Sınava ĠliĢkin Ortak Kurallar Madde 7: (1) Sınav sonuçları sınavların bitiminden en geç bir gün sonra Dekanlık tarafından yazılı, görsel ve sanal ortamda ilgililere duyurulur. Yanlışlık olasılığı durumunda sınavların duyurulmasını izleyen iki gün içinde adaylar yazılı olarak Sınav Yürütme Kurulu na başvurabilir. Dilekçe Sınav Yürütme Kurulu nca incelenerek kesin sonuca varılır. Her hangi bir yanlışlık varsa giderilir. Yanlışlığın olmadığı anlaşılırsa durum ilgilinin dilekçesine işlenir ve kendisine yazılı olarak bildirilir. (2) Sınav sırasında uyulması gereken kurallara uymayanlar, sınav disiplinini bozan ve kendi yerine başkasını sınava sokan adaylar belirlenirse sınava alınmaz, durum tutanağa işlenir, gereğinde yasal işlem başlatılır. BaĢvuru Yeri Madde 8: Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sınav Üst Kurulu Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Telefon: e- ileti: www. egitim.mehmetakif.edu.tr Madde 9: Üniversite Yönetim Kurulunca bir Rektör Yardımcısı başkanlığında Fakülte Dekanının da yer aldığı 3 (üç) kişilik sınav üst kurulu oluşturulur. Sınav üst kurulu sınavların sağlıklı yürütülmesinden birinci derecede sorumludur. Sınav Yürütme Kurulu Madde 10: Sınav Yürütme Kurulu, özel yetenek sınavlarının işleyişinden ve yürütülmesinden sorumlu sınav kuruludur. Bu kurul sınav üst kuruluna karşı sorumludur.

3 Sınav Alt Kurulu Madde 11: Sınav Programında yer alan her dal için en az 2 (iki) kişilik sınav alt kurulu sınav yürütme kurulu tarafından oluşturulur. Alt kurul, Sınav Yürütme Kurulu na karşı sorumludur. Bu kurul yaptığı her türlü iş ve işlemi sanal ortamda da kayıt altına alır ve alınan kayıtlar birim belleğinde 2 (iki) yıl süreyle saklanır. Madde 12: Bu yönerge yabancı uyruklu öğrenci sınav sonuçlarına göre yerleştirilen adaylar için de geçerlidir. Genel Değerlendirme ve Sonuçların Açıklanması Madde 13: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavı Değerlendirme Oranları SÜRAT- BECERİ- ÇABUKLUK %30 TOPLU BECERİLER %30 ATLETİZM %40 TOPLAM %100 Madde 14:Adayın Özel Yetenek Sınav Puanına, ÖSYS kılavuzunun ilgili sayfasında belirtilen, özel yetenek gerektiren eğitim programları ile ilgili yerleştirme puanı formülü uygulanacak ve elde edilen puana göre, kontenjanda belirtilen sayı kadar aday, en yüksek puan alandan başlamak üzere bir sıralama yapılacaktır. Sınavla ilgili açıklamalar Madde 15: 1 -Adaylara başvuruda verilen fotoğraflı kimliklerle birlikte özel kimliklerin de (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport, evlilik cüzdanı) sınav sırasında görevlilere gösterilmesi zorunludur. 2 -Adayların sınava girişlerinde fotoğraflı kimlikleri ile kayıt bilgi formları kontrol edilecektir. (Adayın son altı aylık durumunu gösteren fotoğrafı) 3 - Adayların sınava alınışı başvuru sırasına göre 10 ar kişilik gruplar halinde olacaktır. Her sınav öncesi adayların kayıt kontrolleri yapılarak sınava alınacaktır. 4 - Adaylar sınava spor giysisi ile katılmak zorundadır. Erkekler; şort, T-Şort veya atlet ve spor ayakkabısı

4 Kızlar; şort ya da yarım tayt, T-Şort ve spor ayakkabısı Sınav Sonucunun Duyurulması, Düzeltilmesi ve Sınava ĠliĢkin Ortak Kurallar (1) Sınav sonuçları sınavların bitiminden en geç bir gün sonra Dekanlık tarafından yazılı, görsel ve sanal ortamda ilgililere duyurulur. Adaylar sınava itirazlarını; sınavların duyurulmasını izleyen iki gün içinde yazılı olarak Sınav Yürütme Kurulu na başvurabilirler. Dilekçe Sınav Yürütme Kurulu nca incelenir. İnceleme sonucunda kesin karar verilir. Her hangi bir yanlışlık varsa giderilir. Yanlışlığın olmadığı anlaşılırsa durum ilgilinin dilekçesine işlenir ve kendisine yazılı olarak bildirilir. (2) Sınav sırasında uyulması gereken kurallara uymayanlar, sınav disiplinini bozan ve kendi yerine başkasını sınava sokan adaylar belirlenirse sınava alınmaz, durum tutanağa işlenir ve gereğinde yasal işlem yapılır. BaĢvuru Yeri Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yerleşkesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Telefon: Fax: Web: http//egitim.mehmetakif.edu.tr ÖNEMLĠ UYARILAR Tüm sınav aşamalarında adaylar cep telefonu, ses kayıt ve benzeri cihazları sınav yerinde bulundurmayacaklardır. Sınav BaĢlama Tarihi, Saati ve Yeri: Sınav Başlama Tarihi:10 Ağustos 2011 Sınav Başlama Saati: 09:00 dur. Tüm adaylar sınav günü sabah saat 08:30 da, Eğitim Fakültesi Spor Salonu önünde hazır bulunacaktır.

5 ÖZEL YETENEK SINAVI Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavı Değerlendirme Oranları SÜRAT BECERİ ÇABUKLUK (SBÇ) %30 TAKIM SPORLARI BECERİLERİ %30 DAYANIKLILIK KOŞUSU %40 TOPLAM 100 Adayın Özel Yetenek Sınav Puanına, ÖSYS kılavuzunun ilgili sayfasında belirtilen, özel yetenek gerektiren eğitim programları ile ilgili yerleştirme puanı formülü uygulanacak ve elde edilen puana göre, kontenjanda belirtilen sayıda aday kadar, en yüksek puan alandan başlamak üzere bir sıralama yapılacaktır. 1) SÜRAT BECERĠ ÇABUKLUK Aday, başlama çizgisinden "çık" komutu ile koşuya başlar. Minderde öne takla yaptıktan sonra birinci engelin altından, ikinci engelin üzerinden geçer, kasa içerisine yerleştirilmiş farklı renkteki sağlık toplarının (sağ kasada bulunan topları sol kasaya, sol kasadaki topları da sağ kasaya koyarak) yerlerini değiştirir ve kasaların arka tarafından süratle düz koşu için ayrılmış kulvardan koşarak bitişi geçer. Adayların bu istasyonda iki uygulama hakkı vardır.

6 2) TAKIM SPORLARI BECERĠLERĠ Aday öğrenci fotoselden geçerek sınava başlar. Her biri 1,5 metre uzaklıkta bulunan slalom arasında futbol topunu sürer. Son slalomdan sonra topu durdurur, futbol topunu alıp yerdeki kasaya bırakır. Kasa içerisindeki voleybol topunu alarak duvarda 3 parmak, 3 manşet pas yapar. Voleybol topunu kasaya bırakır, kasadaki basketbol topunu alıp, top sürme tekniğini kullanarak sağ ya da sol turnike yapar, ribaunt sonrası basketbol topunu kasaya bırakır, koşarak fotoselden çıkarak parkuru bitirir. Basket gerçekleşmişse adayın toplam süresinden 2 saniye silinir. Adayların bu istasyonda iki uygulama hakkı vardır. 3) DAYANIKLILIK KOġUSU (ATLETĠZM) Orta mesafe koşusu olarak bayanlar 800m. ve erkekler 1500m. koşarlar. Adayların bir deneme hakkı vardır. Koşulan süre dakika ve saniye cinsinden kaydedilir. Seriler 10 ar kişiliktir. Gruplar bilgisayar kurasıyla tespit edilir. Serisinde koşmayan aday koşma hakkını kaybeder. Sınav BaĢlama Tarihi, Saati ve Yeri: Sınav Başlama Tarihi:10 Ağustos 2011 Sınav Başlama Saati: 09:00 dur. Tüm adaylar sınav günü sabah saat 08:30 da, Eğitim Fakültesi Spor Salonu önünde hazır bulunacaktır.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

Sınavlar aşağıdaki esaslara göre yürütülecek ve neticelendirilecektir.

Sınavlar aşağıdaki esaslara göre yürütülecek ve neticelendirilecektir. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2016 GRAFİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI ESASLARI A- GENEL ESASLAR Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümüne 2016-2017

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI ESASLARI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI ESASLARI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI ESASLARI A:SINAV ŞEKLİ VE PUANLAMA Özel yetenek giriş sınavı iki aşamadan oluşmaktadır.

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrencilerin Karabük Üniversitesi ndeki

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını başarıyla yürüten

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ HEYKEL BÖLÜMÜ VE RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ HEYKEL BÖLÜMÜ VE RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ HEYKEL BÖLÜMÜ VE RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Ön kayıt Bilgileri Heykel ve Resim Bölümlerine ön kayıtlar, 01 05 Ağustos 2016 tarihleri

Detaylı

Ders Kredi Ücretlerinin Ödenmesi ve Kesin Kayıtları 22 Haziran- 1 Temmuz 2016. Derslerinin Başlaması ve Bitişi 11 Temmuz - 26 Ağustos 2016

Ders Kredi Ücretlerinin Ödenmesi ve Kesin Kayıtları 22 Haziran- 1 Temmuz 2016. Derslerinin Başlaması ve Bitişi 11 Temmuz - 26 Ağustos 2016 Ders Kredi Ücretlerinin Ödenmesi ve Kesin Kayıtları 22 Haziran- 1 Temmuz 2016 Derslerinin Başlaması ve Bitişi 11 Temmuz - 26 Ağustos 2016 Final Sınavları 29 Ağustos - 1 Eylül 2016 Final Sınavlarının Sisteme

Detaylı

İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU

İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU YETENEK SINAVI ( %70 ) Yetenek sınavında adayların değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılır. Bu puanın % 70 i

Detaylı

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1)

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ MEZUNİYET AŞAMASINDA OLANLAR VE MEZUNLAR İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, kurumlar arası, kurumiçi ve

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU (2016-2017)

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU (2016-2017) DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU (2016-2017) Tanımlar Bu kılavuzda geçen; a) AOBP: Adayın Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanını, b) Bölüm:

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ Eğitimde Önceliğiniz MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU MAYIS 2016 ESENYURT / İSTANBUL 1 ÖNSÖZ

Detaylı

T.C KARABÜK ÜNİVERSİTESİ. Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü

T.C KARABÜK ÜNİVERSİTESİ. Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü T.C KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü Özel Yetenek Sınav Yönergesi Amaç ve Dayanak Madde 1: Amaç;

Detaylı

Gedik Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi Özel yetenek sınavı Yönergesi

Gedik Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi Özel yetenek sınavı Yönergesi Gedik Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi Özel yetenek sınavı Yönergesi Amaç ve dayanak Amaç ve dayanak Madde 1- Gedik Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim- Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 2. maddesine

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ

T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ BAġVURU ġartlari, TARĠHLERĠ VE KESĠN KAYIT ĠÇĠN ĠSTENEN BELGELER Yüksek Lisans Programı BaĢvuru ġartları ve Değerlendirme

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 20162017 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen

Detaylı

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 01-05 Ağustos 2016 tarihleri arasında

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü nün aşağıda isimleri yazılı anabilim dallarına 2016-2017 Akademik Yılı GÜZ yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacaktır.

Detaylı

YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016

YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016 YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016 TANIMLAR Yatay Geçiş: Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrencinin aynı düzeydeki diğer diploma programlarında öğrenime devam

Detaylı

T.C ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

T.C ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ T.C ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU ARDAHAN -2016 T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL

Detaylı

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak.

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak. Kontenjan ALES Puan T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü 06-07 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında üstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş kontenjanları,

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AĞRI SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AĞRI SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AĞRI SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ SPOR ALANI YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV TARİHLERİ: 29Haziran 03Temmuz 2015 1. YETENEK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI VE BAŞVURU YERİ: Adayların; Ortaokuldan

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ Senato: 21 Haziran 2011 / 292-4-E Amaç MADDE 1 (1) Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin giriş sınavları

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yaz okulu eğitimöğretimine

Detaylı

2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESĠ ÖZEL YETENEK SINAVINA ÖĞRENCĠ ALIMI VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESĠ ÖZEL YETENEK SINAVINA ÖĞRENCĠ ALIMI VE SINAV UYGULAMA ESASLARI 2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESĠ ÖZEL YETENEK SINAVINA ÖĞRENCĠ ALIMI VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BÖLÜM VE ÖĞRENCĠ SAYISI Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesine

Detaylı

Başvuru Tarihi Başlangıcı 18 Temmuz 2016. Başvuru Tarihi Sonu 29 Temmuz 2016. Sonuçların İlan Tarihi 5 Ağustos 2016

Başvuru Tarihi Başlangıcı 18 Temmuz 2016. Başvuru Tarihi Sonu 29 Temmuz 2016. Sonuçların İlan Tarihi 5 Ağustos 2016 İLAN AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İLE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ/SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ARASINDA ORTAKLAŞA AÇILAN ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA 206-207 EĞİTİM-ÖĞRETİM

Detaylı

ADAY KABUL ġartlari YETENEK SINAVI TARĠHĠ VE YERĠ

ADAY KABUL ġartlari YETENEK SINAVI TARĠHĠ VE YERĠ T.C. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Programı 2014 2015 Eğitim Öğretim Yılı Ön Kayıt ve Yetenek Sınavı Kılavuzu ADAY KABUL ġartlari a) Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ Başvuru Ücretinin Bankaya Yatırılması 13-Ağustos-7 Eylül 2012 Başvuruların

Detaylı

Doktora için ALES Puan Türü. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Ulusal Öğrenciler Açıklama. Tezli Yüksek Lisans ve. Uluslararası Öğrenciler

Doktora için ALES Puan Türü. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Ulusal Öğrenciler Açıklama. Tezli Yüksek Lisans ve. Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Tezli Yüksek Lisans ve Doktora için ALES Puan Türü T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ. Bu yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Fakülteleri nde, Acıbadem Üniversitesi Lisans, Ön

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ. Bu yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Fakülteleri nde, Acıbadem Üniversitesi Lisans, Ön ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Fakülteleri nde, Acıbadem Üniversitesi Lisans, Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Dayanak Madde 1: Bu yönerge Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi nin lisans programlarına

Detaylı

TUNCELİ SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015

TUNCELİ SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015 TUNCELİ SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015 SINAV TARİHİ : 01-3 TEMMUZ.2015 SINAV SAATİ : 09 : 00 SINAV YERİ : TUNCELİ SPOR LİSESİ SPOR SALONU TUNCELİ SPOR LİSESİ 2015-2016 YETENEK SINAVI BAŞVURU

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Gebze Teknik Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerin

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Gaziosmanpaşa Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Yatay Geçişler -Dayanak Madde 1- Toros Üniversitesi nde kurum içi ve kurumlar arası yatay geçişler "Yüksek Öğretim Kurumlarında Önlisans

Detaylı

http://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/80sayili/80_cizelge.pdf

http://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/80sayili/80_cizelge.pdf T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ 01-013 AKADEMİK YILI PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı nın 07.07.009 gün ve 80 sayılı kararının eki çizelgede yer alan

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1. Bu yönergenin amacı, Talim ve Terbiye Kurulu nun 07.07.2009

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRK MÜZİĞİ LİSANS PROGRAMI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRK MÜZİĞİ LİSANS PROGRAMI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRK MÜZİĞİ LİSANS PROGRAMI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Özel yetenek sınavı başvuruları 17 21 Ağustos 2015 tarihleri

Detaylı

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ ATATÜRK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESĠ

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ ATATÜRK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESĠ MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ ATATÜRK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESĠ Senato: (TASLAK v07) Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü'ne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2016-2017 Akademik Yılı Güz Yarıyılında Tezli Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YUNUS EMRE MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YUNUS EMRE MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 1 302.01 Yeni Kayıt ÖSYS sınav sonuçlarına göre yerleştirilen öğrencinin kaydının yapılması 1- Lise Diplomasının aslı 2-12 Adet Fotoğraf 3-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 4-Askerlik Durumunu Gösterir Belge (erkek

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK SINAVLARI İLKELERİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK SINAVLARI İLKELERİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK SINAVLARI İLKELERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Bu ilkelerin amacı, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1- Fen Edebiyat Fakültesi ne bağlı İstatistik bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi (9) BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi (9) BİRİNCİ BÖLÜM T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi (9) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Dayanak Madde 1- Akdeniz Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ)

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER 1 Görev Sürelerinin Uzatılması 2 Görevlendirmeler 3 Ders Kayıtları 4 Valilik ve Diğer Kurumlarla

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ankara Üniversitesinde yabancı dil eğitim-öğretimi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ankara Üniversitesinde yabancı dil eğitim-öğretimi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir. 24 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29663 Ankara Üniversitesinden: YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı lisansüstü programlara, 20162017 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen sayıda ve şartlarda kadrosuz

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YANDAL UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YANDAL UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YANDAL UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 1. RESİM İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 1.1. Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalını Tanıtıcı

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı Yönergesi (1)

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı Yönergesi (1) AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı Yönergesi (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve dayanak Madde 1- (1) Akdeniz Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim- Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Kontenjanları, Başvuru Şartları, Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisansüstü Programları Lisansüstü Programlara Başvuru Tarihleri : 01-05 Ağustos 2016 Anabilim Dallarında

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 1 T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV BAŞVURU KOŞULLARI 1. Lise yada dengi

Detaylı

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ ( tarih ve sayılı Üniversite Senato kararı)

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ ( tarih ve sayılı Üniversite Senato kararı) T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ ( tarih ve sayılı Üniversite Senato kararı) Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA Sİ ALINACAKTIR

Detaylı

GENEL BİLGİLER. Değerli adaylar,

GENEL BİLGİLER. Değerli adaylar, GENEL BİLGİLER Değerli adaylar, Bülent Ecevit Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi 2010-2011 yılında Resim Bölümüne 20 öğrenci alarak öğretime başlamıştır. Fakültemizde Resim, Grafik ve Heykel bölümleri

Detaylı

T.C LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

T.C LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ T.C LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2018/2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ PROGRAMI GİRİŞ SINAVI KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TANIMLAR 2. BÖLÜM, KONTENJAN VE GEREKLİLİKLER 3. ÖN

Detaylı

İLAN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Anasanat Dallarına 2013-2014 Eğitim- Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı İçin Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ* Amaç MADDE 1 (1) İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda belirtilen Anabilim Dalı ve Bilim Dallarına 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora

Detaylı

ADAY KABUL ŞARTLARI YETENEK SINAVI TARİHİ VE YERİ

ADAY KABUL ŞARTLARI YETENEK SINAVI TARİHİ VE YERİ T.C. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Programı 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı Ön Kayıt ve Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu ADAY KABUL ŞARTLARI a) Türkiye

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 1 T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV BAŞVURU KOŞULLARI 1. Lise yada dengi

Detaylı

T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI

T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre YGS

Detaylı

14.06.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50496

14.06.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50496 14.06.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50496 Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : 1008962 İlanın Çıkılacağı yer

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında Üniversitemizde

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınav Yönergesi BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınav Yönergesi BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınav Yönergesi BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER Amaç ve dayanak Madde 1: (1) Bu yönergenin amacı; Safranbolu Fethi

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2013-2014 GİRİŞ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU SİVAS 1 İÇİNDEKİLER SAYFA NO FAKÜLTEMİZ 2 BÖLÜMLERİMİZ 3 RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI BİLGİLERİ 4

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI BİLGİLENDİRME KILAVUZU

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI BİLGİLENDİRME KILAVUZU T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI BİLGİLENDİRME KILAVUZU ORDU 2016 DEĞERLİ ADAYLAR! Atatürkçü düşünceyi ilke edinmiş, millî ve manevî

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 1 T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2017 SINAV BAŞVURU KOŞULLARI 1. Ortaöğretim

Detaylı

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ Senato: 22 Haziran 2010 / 282-7-F Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Beden Eğitimi ve Spor

Detaylı

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DERS ÜCRETİ KARŞILIĞI ÖĞRETMENLİK BAŞVURU KILAVUZU TEMMUZ - 2015

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DERS ÜCRETİ KARŞILIĞI ÖĞRETMENLİK BAŞVURU KILAVUZU TEMMUZ - 2015 T.C. ARTVİN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DERS ÜCRETİ KARŞILIĞI ÖĞRETMENLİK BAŞVURU KILAVUZU TEMMUZ - 2015 http://artvin.meb.gov.tr/ 1 Başvuru Süresi Görevlendirme Süreci 03

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ YAŞAR DOĞU SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ YAŞAR DOĞU SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ YAŞAR DOĞU SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ YAŞAR DOĞU SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU Samsun 13-15

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1 - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİİ 1 T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU 2018 SINAV BAŞVURU KOŞULLARI 1. Ortaöğretim

Detaylı

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğrenim görmekte

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2016 ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI TEMEL İLKE VE KURALLAR:

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MANİSA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MANİSA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MANİSA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MANİSA SPOR LİSESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KİTAPCIĞI SINAV TARİHLERİ: 3-7 TEMMUZ 2017 SEVGİLİ ADAYLAR; Sınavlar yeteneğinize

Detaylı

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

2016-2017 LİSANS - ÖN LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ

2016-2017 LİSANS - ÖN LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ DÖNEMİ 01.08.2016 05.08.2016 17.08.2016 19.08.2016 Önlisans programlarına ve YGS, LYS ve eşdeğeri sınavlar ile lisans programlarına ÖSYM ile yerleştirilen öğrencilerin kayıtları (YÖK Başkanlığı'nca

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ. Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ. Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Dayanak Madde 1- Akdeniz Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 23

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu Kılavuz, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin öğrenimleri süresince yapmakla yükümlü oldukları staj

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ VE BU SİSTEMDEKİ ÖĞRENCİLERE AİT VERİLERE ERİŞİM VE KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ VE BU SİSTEMDEKİ ÖĞRENCİLERE AİT VERİLERE ERİŞİM VE KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Senatonun 14/05/2015 tarih ve 4/11 sayılı Kararı ile kabul edilen; ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ VE BU SİSTEMDEKİ ÖĞRENCİLERE AİT VERİLERE ERİŞİM VE KULLANIM YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ

Detaylı

HAVACILIK ve UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ

HAVACILIK ve UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ P HAVACILIK ve UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI SINAV KILAVUZU Eskişehir 1 İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ. 3 2. BAŞVURU. 3 2.1. Kimler Başvurabilir?. 3 2.2. Önkayıt İşlemleri

Detaylı

KESİN KAYIT DUYURUSU

KESİN KAYIT DUYURUSU GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR İÇİN (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

HAKKÂRİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞLER VE KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI İLE İLGİLİ UYGULAMA ESASLARI

HAKKÂRİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞLER VE KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI İLE İLGİLİ UYGULAMA ESASLARI HAKKÂRİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞLER VE KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI İLE İLGİLİ UYGULAMA ESASLARI Amaç MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; ön

Detaylı

Sınav Tarihi ve Saati. Anabilim Dalı 27.06.2016. Yabancı Dil YDS veya Eşdeğeri. ALES Puan Türü. Yatay Geçiş. Yab. Uyr. T.C. Uyr.

Sınav Tarihi ve Saati. Anabilim Dalı 27.06.2016. Yabancı Dil YDS veya Eşdeğeri. ALES Puan Türü. Yatay Geçiş. Yab. Uyr. T.C. Uyr. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 20162017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJANLAR VE BAŞVURU KOŞULLARI Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına 2015-2016 Öğretim Yılı I.Döneminde Öğrenci Alınacaktır. BAŞVURU Adayların

Detaylı

ALAN DIŞI ALAN İÇİ - - - - - - TEZLİ Y. LİSANS

ALAN DIŞI ALAN İÇİ - - - - - - TEZLİ Y. LİSANS SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 00 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI ANABİLİM DALI Coğrafya Fiziki Coğrafya Beşeri ve İktisadi Coğrafya Türkiye Coğrafyası Bölgesel Coğrafya Tarih Yeniçağ Tarihi

Detaylı

01.06.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50238

01.06.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50238 01.06.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50238 Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : 1008704 İlanın Çıkılacağı yer

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2

MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2 MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2 Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin

Detaylı

ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU Temmuz 2012 TRABZON 1 Değerli Adaylar Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden

Detaylı

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016 2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Doktora Programları TÜRÜ / DERECE ALES PUANI (%50)

Detaylı

2016-2017 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI RĠZE TÜRK TELEKOM SPOR LĠSESĠ YETENEK SINAVI KILAVUZ

2016-2017 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI RĠZE TÜRK TELEKOM SPOR LĠSESĠ YETENEK SINAVI KILAVUZ 2016-2017 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI RĠZE TÜRK TELEKOM SPOR LĠSESĠ YETENEK SINAVI KILAVUZ YETENEK SINAVI SINAV BAŞVURU TAKVİMİ AŞAMALAR TARİHLER AÇIKLAMALAR SINAV BAŞVURUSU 20 29 Haziran 2016 Başvurular şahsen

Detaylı

YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI DENKLİK YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete:11.5.2007-26519. Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI DENKLİK YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete:11.5.2007-26519. Yürürlükten kaldırılan yönetmelik YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRENİM DİPLOMALARI DENKLİK YÖNETMELİĞİ (YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN-MÜL YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI DENKLİK YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete:11.5.2007-26519 Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

Detaylı

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI 2010-2011 ÖN KAYIT BAŞVURULARI ve SINAV SİSTEMİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI 2010-2011 ÖN KAYIT BAŞVURULARI ve SINAV SİSTEMİ SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI 2010-2011 ÖN KAYIT BAŞVURULARI ve SINAV SİSTEMİ BAŞVURU TARİHLERİ VE ÖN KAYITLAR Milli Sporcu, Süper Lig,

Detaylı

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR I- TEZLİ YÜKSEK

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ARSLANBEY MYO HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (2016) HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ)

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ARSLANBEY MYO HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (2016) HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ARSLANBEY MYO HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (2016) SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 İlk Kayıt 1- ÖSYS Sonuç Belgesi 2- Öğrenci

Detaylı

30.05.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50103

30.05.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50103 30.05.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50103 Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : 1008569 İlanın Çıkılacağı yer

Detaylı