TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ VE TED KAYSERİ KOLEJİ AİDİYETİN OLUŞTURULMASI GÜÇLENDİRİLMESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ VE TED KAYSERİ KOLEJİ AİDİYETİN OLUŞTURULMASI GÜÇLENDİRİLMESİ"

Transkript

1 TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ VE TED KAYSERİ KOLEJİ AİDİYETİN OLUŞTURULMASI VE GÜÇLENDİRİLMESİ TED Kayseri Koleji Vakfı İlkokulu olarak, TED Aidiyeti, İlin Okulu Olma kapsamındaki çalışmalarımızın ilk adımı olarak, Rehber öğretmenimiz koordinesinde 3. ve 4. Sınıflar arasında bir pano yarışması başlatıldı. TED in nerede, ne zaman, nasıl ve neden kurulduğu vurgulandı. Sınıf öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin yoğun çalışmalarıyla ortaya çıkan panolarda hepsi birbirinden değerli çalışmalar sergilendi. Md.Yrd. Nilüfer İndap, Rehber Öğr. Zerrin Çekiç Hacıeminoğlu, Görsel Sanat Öğr. Rabia Karabulut ve Evren Tokmak tan oluşan komisyonumuz, öğrenci çalışmaları, çeşitlilik, en güzel slogan ve çalışmaların zamanında tamamlanması gibi kriterleri baz alarak panoları inceledi. Buna göre; 3.sınıflardan 3-D sınıfı ile 4.sınıflardan 4-D sınıfı 1. oldular. Öğrencilerimizi ve onları yönlendirme ve teşviklerinden dolayı sınıf öğretmenlerimiz Mustafa Şahin ve Serpil Ünsal ı tebrik ediyoruz. 1. ve 2. Sınıflarımız da TED Aidiyet çalışması kapsamında sınıf öğretmenleri ile ortak pano hazırlayarak, bu çalışmaya katkı sağladılar. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize emekleri için teşekkür ederiz.

2

3 Öfkemizi Yenelim Okulumuz PDR öğretmeni Zerrin ÇEKİÇ HACIEMİNOĞLU 2.sınıf öğrencilerimizle buluşup öfke kontrolü ile ilgili animasyon çizgi film izletmiş ve öğrencilerimize gerekli bilgilendirmeyi yapmıştır. Sınıflarda bu konu ile ilgili yaşanan, duyulan ve görülen davranışlar örnek olarak anlatılmış ve öfkenin de diğer duygular gibi normal olduğu, yaşanmasının gerekliliği üzerinde durulmuş, öfkelendiğimiz zaman neler yapmalıyız, neler yapmamalıyız, tartışılmıştır. Ayrıca pano çalışmaları ile de öfke kontrolü görsel olarak desteklenmiştir.

4

5

6 1.SINIFLARIN PARLIYOR GÖZLERİ Aralık 2015 tarihlerinde okulumuz 1.sınıf öğrencilerimize PDR öğretmenlerimiz Zerrin ÇEKİÇ HACIEMİNOĞLU ve Elif Seda ŞAHİN rehberliğinde Göz Tarama Testi uygulanmıştır. Test sonucunda görme sıkıntısı yaşayan öğrencilerimiz tespit edilerek sınıf öğretmenlerimiz ve velilerimize bilgi verilmiş gerekli tedbirlerin alınması sağlanmıştır.

7

8

9 Basketbolda serisine devam.. galibiyet Küçük Erkek Basketbol Takımımız 15 Aralık 2016 Salı günü Özel Yelkenoğlu Ortaokulu ile yaptığı maçı 52-8 gibi farklı bir skorla kazanmıştır. Yoluna devam eden takımımızı tebrik ediyor ve bundan sonraki maçlarında başarılar diliyoruz.

10 Türkiye Geneli Deneme Sınavı Pazartesi günü 9.,10.,11. ve 12. Sınıflarımıza Türkiye Geneli Deneme Sınavı yapılacaktır. 12. sınıflarımızın Sınav Başlama Saati 13:00 9,10 ve 11. Sınıflarımızın Sınav Başlama Saati: 13:30 olacaktır. Deneme sınavı sonuçları Türkiye geneli değerlendirilecektir Aile Okulu Eğitim yalnızca okul ortamında yürütülen bir süreç değildir. Çocuğun ilk deneyimlerini edindiği, ilk etkileşimde bulunduğu ortam aile ortamıdır.ted Kayseri Koleji Vakfı Okulları, Rehberlik zümresi olarak AİLE OKULU çerçevesinde bir program oluşturduk. Çocuğun gelişiminde önemli etkileri olan ailenin çocuk gelişimi ve eğitimi konularında bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi için; aşağıda belirtilen tarihlerde seminerlerimize katılımlarınızı bekliyoruz.

11

12 ZEKA OYUNLARI SINIFLARIMIZDA, DERSLERİMİZE BAŞLADIK TED Kayseri Koleji Vakfı İlkokulu olarak Zeka Oyunları sınıflarımızı aktif olarak kullanmaya başladık. Öğrencilerimiz, Sınıf Öğretmenleri, Oyun ve Fiziki Etkinlikler Öğretmenleri ile birlikte Zeka etkinliklere katılmaktadırlar. Oyunları sınıflarındaki Zeka Oyunları sınıflarını hayata geçirirken, öğrencilerimizin, Zeka Oyunlarını sevmeleri, takım içerisinde çalışmaktan zevk almaları, kullandıkları araç gereçlere sahip olarak sorumluluk duygularının gelişmesi, özgüven becerilerini geliştirmek öncelikli hedeflerimizdendir. Zeka oyunlarının değişik tür ve zorluk seviyesinin olması bu oyunları öğrenciler için oldukça cazip kılmaktadır. Bizler, öğrencilerimizin hızlı ve doğru bir şekilde akıl yürütme becerilerinin gelişmesine büyük katkısı olacağına inandığımız bu oyunlarla, öğrencilerimizin hem eğlenip hem de öğrenmelerine katkı sağlamaktan dolayı büyük mutluluk yaşamaktayız. Zeka Oyunları ile Kazanılan Beceriler Akıl yürütme Problem çözme İletişim Türkçeyi doğru, etkili ve güzel kullanma Eleştirel düşünme Yaratıcı düşünme Araştırma Karar verme Bilgi teknolojilerini kullanma Girişimcilik

13 Akıl Yürütme Becerisi Akıl yürütme, sistemli problem çözme becerisi ile birlikte öğrencilerin ömür boyu kullanacakları en önemli zihinsel becerileri olacaktır. Akıl yürütme becerisinin kazanılabilmesi için öğrencilerde aşağıdaki becerilerin geliştirilmesi yapılır: Mantığa dayalı fikirler üretme Kendi düşüncelerini düzgün ifade etme Bir problemi analiz ederken tecrübelerini kullanma Problem Çözme Becerisi Zeka oyunları dersinin ve etkinliklerinin temeli problem çözmedir. Problemi sadece sayılar ve şekillerle değil gerçek hayat materyalleri ile kurgulayarak öğrencilerin problemleri gerçek dünya sorunlarıyla öznelleştirmeleri sağlanmaktadır. İletişim Becerisi Günümüzde bireyler bir takımın parçası olarak hayatlarını sürdürürler. Bu yüzden eğitim sürecinde takım üyesi olmanın gerekleri öğretilmektedir. Zeka oyunları güçlü bir iletişim aracıdır ve profesyonel şirketlerin eğitimlerinde bile takım çalışmasını öğretmek amacıyla kullanılmaktadır. Psikomotor Becerisi Zeka oyunları dersinde mekanik oyunlar oynarken öğrencilerin psikomotor becerilerinin gelişimine de katkıda bulunulur. Duyuşsal Özellikler Becerisi Zeka oyunlarındaki başarı veya başarısızlığın çok veya az zeki olmanın bir göstergesi olmadığı vurgulanır. Duyuşsal becerilerin gelişiminde hedeflerimiz: Hobi olarak zeka oyunlarını sevmeleri Zekanın ve zihinsel gelişimin faydalarını kavrama Sabırlı ve sorumlu olma, Problemleri çözebileceğine inanma, çözme isteği, motivasyonu kazanma Zeka oyunları kültürünü sosyal becerileri için kullanmayı öğrenme Empati geliştirme Akıl yürütmenin önemini kavrama

14

15

16 Türk Eğitim Derneği Tam Eğitim Bursu Sınavı (TEB) 5 Mart ta Yapılacak! Türk Eğitim Derneği, başarılı fakat maddi olanaksızlıklar nedeniyle nitelikli bir eğitime erişimi olmayan öğrencilere burs sağlamaktadır. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayarak toplumun her kesimini eğitim hizmetlerinden yararlandırmak, demokratik rejimlerin temel hedeflerinden birisidir. Türk Eğitim Derneği de, üç temel misyonundan biri olan eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak ve donanımlı nesiller yetiştirmek amacıyla kuruluşundan itibaren maddi imkânları kısıtlı fakat başarılı öğrencilere burslar vermektedir. TED Burs Sistemi Yasal Dayanağı, Dernek Ana Tüzüğü Madde 5 a bendi: Kimsesizliği ve parasızlığı dolayısıyla okuma imkânı bulamayan ahlaklı, anlayışlı ve çalışkan Türk çocuklarına eğitim olanağı sağlamak. Türk Eğitim Derneği burs sistemi, kapsamı itibariyle ülke genelindeki mevcut burs uygulamalarından ayrılmaktadır. Tam Eğitim Bursu (TEB) olarak adlandırılan bu bursun kapsamı çok geniştir; bu nedenle benzersizdir. Türkiye genelinde yapılan merkezi sınav ve sonrasında gerçekleştirilen mülakatlarla (ev ziyaretleri) öğrencilerin seçildiği Tam Eğitim Bursu (TEB) ile sadece okul ücretleri değil; cep harçlığı, servis, yemek, kitap-kırtasiye, kıyafet,

17 yatılı ise pansiyon giderleri masrafları karşılanmaktadır. olmak üzere tüm eğitim Sisteme girmeye hak kazanarak TED Okullarında eğitim gören ve mezun olan öğrencilerin, üniversite eğitimleri boyunca da bursları devam etmektedir. Ayrıca, üniversite öğrencilerinin staj ve kariyer takiplerinin yapıldığı sistemde, mezun öğrencilerin işe yerleşme süreçleri de desteklenmekte ve izlenmektedir. Tam Eğitim Bursu (TEB) Sınavı Başvuru Koşulları TEB Sınavına başvuracak adayların; T.C. vatandaşı olması, öğretim yılında 4, 5,6, 7 ve 8. sınıfa devam ediyor olması, Öğrencinin bitirdiği sınıfa ait yılsonu karnesinde yılsonu başarı ortalamasının 85 ve üzerinde olması ( öğretim yılına ait, Haziran ayında alınmış olan karne), Ekonomik koşulları itibariyle maddi desteğe kesinlikle ihtiyaç duyması (Ailenin aylık toplam geliri en fazla 2500 TL olabilir.), koşullarına uygun olması gerekmektedir. Türk Eğitim Derneği(TED) Tam Eğitim Bursu sınavı başvuruları, 13 Aralık-15 Şubat 2016 tarihleri arasında adresinden online olarak veya TED Kayseri Koleji Vakfı Okullarına gelinerek okul yöneticileri yardımıyla bilgisayar ortamında yapılacaktır. Sınav 5 Mart 2016 Cumartesi günü saat: da Türk Eğitim Derneği tarafından belirlenen TED okullarında yapılacaktır.

18

19 Öğrencilerimizin Başarısını Kutluyoruz TEOG Öğretim Yılı Kasım tarihlerinde yapılan TEOG Sınavı sonrası 8.sınıf öğrencilerimizin göstermiş oldukları başarıyı kutlamak, sınav sürecinde yaşadıkları yorgunluğu ve stresi azaltmak, 2.ortak sınav hazırlığında motivasyonu arttırmak amacıyla Ortaokul Müdürümüz Sayın Arif Sırrı ŞİRİN, Müdür Yardımcılarımız, Rehber Öğretmenimiz ve 8.Sınıf Öğretmenlerimizin katılımıyla okulumuz spor salonunda 1.TEOG PASTASI kesildi. Törende Okul Müdürü Arif Sırrı ŞİRİN, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize 1. Ortak sınavdaki başarıdan dolayı teşekkür ederek 2. sınavda başarımızın katlanarak artması temennisinde bulundu. Sınava katılan tüm öğrencilerimizi, emeği geçen değerli öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve velilerimizi yürekten kutluyor, 2.TEOG sınavında şimdiden başarılar diliyoruz.

20

21 5.sınıf öğrencilerimizden ingilizce etkinlik 04 Aralık 2015 tarihinde okulumuzun konferans salonunda 5. Sınıf öğrencilerimiz Let s Dive into English adı altında yürütülecek olan İngilizce etkinlik dizisinin ilkini gerçekleştirmişlerdir. İngilizce dans, şarkı ve bilgi yarışması Who wants to be a millionnaire? ortaokul öğrencilerimizi ve velilerimizi hem eğlendirdiler hem de bilgilendirdiler. Büyük beğeni toplayan bu etkinliğimizde görev alan 5. Sınıf öğrencilerimize ve rehberlik eden İngilizce öğretmenlerimiz Fatma Baysal, Tülin Gürbüz ve Fulden Özkan a teşekkürlerimizi sunarız.

22

23

1.SINIFLARIN GÖZLERİ PARLIYOR

1.SINIFLARIN GÖZLERİ PARLIYOR 1.SINIFLARIN PARLIYOR GÖZLERİ 9.10.11 Aralık 2015 tarihlerinde okulumuz 1.sınıf öğrencilerimize PDR öğretmenlerimiz Zerrin ÇEKİÇ HACIEMİNOĞLU ve Elif Seda ŞAHİN rehberliğinde Göz Tarama Testi uygulanmıştır.

Detaylı

Türkiye Geneli Deneme Sınavı

Türkiye Geneli Deneme Sınavı Basketbolda serisine devam.. galibiyet Küçük Erkek Basketbol Takımımız 15 Aralık 2016 Salı günü Özel Yelkenoğlu Ortaokulu ile yaptığı maçı 52-8 gibi farklı bir skorla kazanmıştır. Yoluna devam eden takımımızı

Detaylı

Türk Eğitim Derneği Tam Eğitim Bursu Sınavı (TEB) 5 Mart ta Yapılacak!

Türk Eğitim Derneği Tam Eğitim Bursu Sınavı (TEB) 5 Mart ta Yapılacak! Aile Okulu Eğitim yalnızca okul ortamında yürütülen bir süreç değildir. Çocuğun ilk deneyimlerini edindiği, ilk etkileşimde bulunduğu ortam aile ortamıdır.ted Kayseri Koleji Vakfı Okulları, Rehberlik zümresi

Detaylı

BASKETBOLCULARIMIZ KAYSERİ İL KARMASINDA..

BASKETBOLCULARIMIZ KAYSERİ İL KARMASINDA.. Basketbolda doymuyoruz.. galibiyete Yıldız Kız Basketbol Takımımız Osman Kavuncu Ortaokulu ve Sema Yazar Ortaokulu ile yaptığı maçları farklı bir skorla kazanmıştır. Yoluna devam eden takımımızı tebrik

Detaylı

BASKETBOLCULARIMIZ KAYSERİ İL KARMASINDA..

BASKETBOLCULARIMIZ KAYSERİ İL KARMASINDA.. BASKETBOLCULARIMIZ KAYSERİ İL KARMASINDA.. 17-19 Aralık 2015 tarihleri arasında Gençlik ve spor müdürlüğü tarafından Yozgat ilinde düzenlenen Ana Lig Turnuvasına Kayseri ilini temsil edecek İl Karmasına

Detaylı

TED İSTANBUL KOLEJİ ULUSAL FORUMUNDAYDIK..

TED İSTANBUL KOLEJİ ULUSAL FORUMUNDAYDIK.. TED İSTANBUL KOLEJİ ULUSAL FORUMUNDAYDIK.. 13-16 Şubat 2015 tarihleri arasında İstanbul da düzenlenen TED İstanbul Koleji Ulusal Forumuna ( TİUF ), Müzik Öğretmenimiz Eren TOKMAK rehberliğinde okulumuzdan

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 24. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 24. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 24. VELİ BÜLTENİ Okul tanıtım toplantılarımız ve ara sınıflar giriş sınavlarımız sürüyor. 8 Mart 2014 Cumartesi günü

Detaylı

Takımımız Namağlup Şampiyon

Takımımız Namağlup Şampiyon Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız Namağlup Şampiyon 2016-2017 Öğretim yılı okullar arası basketbol maçlarında mücadele eden ortaokul yıldız erkek takımımız oynadığı maçları namağlup kazanarak şampiyon oldu.

Detaylı

A ğ u s t o s 2 0 1 5

A ğ u s t o s 2 0 1 5 A ğ u s t o s 2 0 1 5 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Z A F E R B A Y R A M I 31 1 E y l ü l 2 0 1 5 Hoşgeldiniz Kahvaltısı Saat:9.00-10.30 Açılış Tanışma

Detaylı

Çocuklarımızın etraflarındaki dünyayı keşfedebilmeleri için eğitim ortamımızı, canlı, renkli ve bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarladık.

Çocuklarımızın etraflarındaki dünyayı keşfedebilmeleri için eğitim ortamımızı, canlı, renkli ve bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarladık. ANAOKULU Tohum için güneş, su ve toprak ne kadar önemliyse, çocuk için de eğitim o kadar önemlidir. Çapa Koleji Anaokulu geleceği parlak, ışık saçan çocuklar yetiştirmek için, modern eğitim anlayışı ile

Detaylı

28-29 KASIM 2013 TARİHLERİNDE OKULUMUZ TATİL EDİLECEKTİR.

28-29 KASIM 2013 TARİHLERİNDE OKULUMUZ TATİL EDİLECEKTİR. 28-29 KASIM 2013 TARİHLERİNDE OKULUMUZ TATİL EDİLECEKTİR. Sayın Velimiz, Milli Eğitim Bakanlığı nın 22.10.2013 tarih ve 3018736 sayılı yazısı ile ortaokulların 8. sınıfında öğrenim gören öğrencilerin ortaöğretim

Detaylı

5-9 EKİM 2015-2016 / SAYI 2 ELİT CAMBRIDGE OKULLARI

5-9 EKİM 2015-2016 / SAYI 2 ELİT CAMBRIDGE OKULLARI 5-9 EKİM 2015-2016 / SAYI 2 ELİT CAMBRIDGE OKULLARI YAŞAM İÇİN EĞİTİM İSTANBUL UN KURTULUŞUNUN 92. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN! İstanbul un kurtuluşunun 92. Yıldönümünü okulumuzda düzenlediğimiz törenle kutladık.

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

MASAMOT ***** PERFORMANS ÇALIŞMASI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

MASAMOT ***** PERFORMANS ÇALIŞMASI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ PERFORMANS ÇALIŞMASI VE PROJE İLE İLGİLİ MADDELER Tanımlar MADDE 4- () Bu Yönetmelikte geçen; ö) Öğrenme Kazanımları: Herhangi bir öğrenme sürecinin

Detaylı

TED Ankara Koleji'nden K-12 Bütünlüğü Çerçevesinde Anlamlı Ziyaret

TED Ankara Koleji'nden K-12 Bütünlüğü Çerçevesinde Anlamlı Ziyaret İNGİLİZCE KURS DUYURUSU Sayın Velimiz, İngilizce kursumuz 28.09.2013 12.05.2014 tarihleri arasında Cumartesi günleri 09:00 12:20 saatleri arasında yapılacaktır. Ayrıntılar için tıklayınız TED Ankara Koleji'nden

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZ AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSUNDA

ÖĞRENCİLERİMİZ AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSUNDA ÖĞRENCİLERİMİZ AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSUNDA Okulumuzun ev sahipliğinde 18. si gerçekleştirilen Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansı nda öğrencilerimiz Ecenur YILDIZ ve Bilge ENÇ üstün

Detaylı

SOMA YA EL VER KAMPANYASI

SOMA YA EL VER KAMPANYASI SOMA YA EL VER KAMPANYASI SOMANIN EVLATLARI ARTIK HEPİMİZİN EVLATLARI! Sayın Velimiz, Türk Eğitim Derneği, sivil toplum kuruluşu kimliği ve milli sorumluluğundan hareketle Soma da hayatını kaybeden emekçilerin

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİMİZ KONFERANSI'NA KATILDILAR

TED KAYSERİ KOLEJİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİMİZ KONFERANSI'NA KATILDILAR TED KAYSERİ KOLEJİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİMİZ 3. ELT KONFERANSI'NA KATILDILAR 9 Nisan 2016 tarihinde ODTÜ Koleji tarafından düzenlenen Equipping the Next Generation konulu 3. ELT Konferansı na okulumuz

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2014

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2014 Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı Çağrı Mektubu Yirmi birinci yüzyılda eğitim programlarının öğrencilere çok yönlü, soyut, eleştirel, yaratıcı, bağımsız düşünme, problem çözme, etkili iletişim becerileri

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ YENİ YILI COŞKUYLA KARŞILADI

TED KAYSERİ KOLEJİ YENİ YILI COŞKUYLA KARŞILADI TED KAYSERİ KOLEJİ YENİ YILI COŞKUYLA KARŞILADI 2015-2016 Öğretim yılı birinci dönemin sonuna yaklaşırken yeni yıla güzel ve mutlu başlamak, birinci dönemin stresini atmak, kaynaşmak ve 2015 teki güzel

Detaylı

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI Öğrencilerimiz; okulumuzda öğrenci merkezli öğretim yöntemleriyle, problem çözme, deney yapma, tartışma ve sorgulamaya

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Özel Öğretim Yöntemleri 2 YDA 212 4 2+0 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Özel Öğretim Yöntemleri 2 YDA 212 4 2+0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Özel Öğretim Yöntemleri 2 YDA 212 4 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Özel Öğretim Yöntemleri 1 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi YDA 302 6 2+2 3 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi YDA 302 6 2+2 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi YDA 302 6 2+2 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu / Yüz

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Öğretmenlik Uygulaması YDA 412 8 2+6 5 8

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Öğretmenlik Uygulaması YDA 412 8 2+6 5 8 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Öğretmenlik Uygulaması YDA 412 8 2+6 5 8 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu / Yüz Yüze

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği. İlgi

Detaylı

Türkiye Özel Okullar Birliği Sempozyumuna Katıldık

Türkiye Özel Okullar Birliği Sempozyumuna Katıldık Türkiye Özel Okullar Birliği Sempozyumuna Katıldık Türkiye Özel Okullar Birliği 14. Geleneksel Sempozyumu Geleceğin Öğretmeni temasıyla 28-31.01.2015 tarihleri arasında Antalya Belek te gerçekleştirildi.

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Geçtiğimiz hafta eğitim ve öğretim çalışmalarımızın yanı

Detaylı

T.C. RİZE VALİLİĞİ Doğuş Çay İlkokulu Müdürlüğü

T.C. RİZE VALİLİĞİ Doğuş Çay İlkokulu Müdürlüğü T.C. RİZE VALİLİĞİ Doğuş Çay İlkokulu Müdürlüğü Sayı : 49586628-774.09.01/ 233 14/06/2013 Konu : 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Dönem Sonu Seminer Çalışmaları TÜM ÖĞRETMENLERE İlgi: a) İl Milli Eğitim Müdürlüğünün

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015 YÖNETİM KURULU TOPLANTIMIZ Sayın Rektörümüzün başkanlığında bu yılın ilk Üst Yönetim Kurulu toplantısı geçtiğimiz Salı günü okulumuzda yapıldı. İlkokul, Ortaokul

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Özel Başkent Okulları. 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı AKADEMİK TAKVİMİ İ L K O K U L

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Özel Başkent Okulları. 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı AKADEMİK TAKVİMİ İ L K O K U L BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Özel Başkent Okulları 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı AKADEMİK TAKVİMİ İ L K O K U L A ğ u s t o s 2 0 1 5 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Detaylı

EĞİTİM SAATİ PROGRAMINA KONUK OLDUK

EĞİTİM SAATİ PROGRAMINA KONUK OLDUK EĞİTİM SAATİ KONUK OLDUK PROGRAMINA 13.11.2015 s aat:20.00 İle 21.30 arasında ulusal kanallarımızdan biri olan tv 1 de,kayseri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahamettin KARAKÖSE nin hazırlayıp sunduğu

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1 YAPILACAK İŞ Öğrencilerinin Beceri Eğitimlerinin Sona Ermesi Öğrencilerinin Beceri Eğitimi Sınav Öncesi Öğretmenler Kurulu Öğrencilerinin Beceri Eğitimi Sınavı 2 KURBAN BAYRAMI 21 Eylül 2015

Detaylı

10.Sınıflar Veli Toplantısı

10.Sınıflar Veli Toplantısı 10.Sınıflar Veli Toplantısı Sayın Velimiz, 2016 2017 Öğretim yılının I. dönemine büyük bir heyecanla başladık ve çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Kaliteli eğitim anlayışını benimseyen

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 18. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 18. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 18. VELİ BÜLTENİ Ortaokul öğrencilerimiz Türkiye genelinde uygulanan "Vitamin Kazanım Değerlendirme Sınavı"na katıldılar.

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYSERİ EVİ

ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYSERİ EVİ 4.Sınıflar Müze Gezisi Kayseri Lisesi nin Milli Mücadele Müzesi olarak düzenlenerek hizmete açılmış olması nedeni ile 4.sınıflar olarak Müzeye gezi düzenledik. Öğrencilerimiz, Kayseri halkının Milli Mücadeledeki

Detaylı

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, fen bilgisi konularıyla (fizik, kimya, biyoloji) ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Fen bilgisi konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016 Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri Okulumuzun Ana-B sınıfından Ada SEZGİN, Ana-D sınıfından Nil YÜCESAN ve 2-A. sınıfından Arda Hasan ÖRGÜ Türkiye genelinde düzenlenen Oxford Big Read kitap

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI 2016-2017 Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne ve Ödül Töreni, 20 Ocak 2017 Cuma günü, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin

Detaylı

3. Aşağıda belirtilen takvime uygun olarak işlemlerin gerçekleştirilmesi, 30 Mart 2016 Sistemin açılması

3. Aşağıda belirtilen takvime uygun olarak işlemlerin gerçekleştirilmesi, 30 Mart 2016 Sistemin açılması EK-1 a. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kurum Standartları Sistemi Uygulama Öncesi Tamamlanması Gereken Çalışmalar 1. Kurum Standartları Sisteminin amacına uygun olarak işlemesini sağlamak üzere sistemin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Özel Öğretim Yöntemleri1 YDA 211 3 2+0 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Özel Öğretim Yöntemleri1 YDA 211 3 2+0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Özel Öğretim Yöntemleri1 YDA 211 3 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze

Detaylı

TEMA il toplantisi okulumuzda yapildi. TED KAYSERİ KOLEJİ 1-5 ŞUBAT 8. SINIF TEOG HAZIRLIK PROGRAMI

TEMA il toplantisi okulumuzda yapildi. TED KAYSERİ KOLEJİ 1-5 ŞUBAT 8. SINIF TEOG HAZIRLIK PROGRAMI TEMA il toplantisi okulumuzda yapildi. TEMA il toplantisi okulumuzda yapildi. Toplantiya il milli egitim sube muduru Osman Sekerci, TEMA il baskani E.Ü. ogretim gorevlisi Abdulkadir Dagli ve okullarda

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KIRŞEHİR Sayı : Konu : 2012-2013 Eğitim - Öğretim Yılı Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları Çalışma Takvimi T.C.

Detaylı

100 erkek 100 kız kapasiteli yatılı pansiyonunda 2015-2016 eğitim öğretim yılında 84 erkek 93 kız konaklamaktadır.

100 erkek 100 kız kapasiteli yatılı pansiyonunda 2015-2016 eğitim öğretim yılında 84 erkek 93 kız konaklamaktadır. 004 yılında Eğitim-Öğretime başlayan okulumuz her geçen yıl eğitim kalitesini ve başarısını yükseltmekte, Gümüşhacıköy ün üniversiteye açılan kapısı olma vizyonunun hakkını vermeye çalışmaktadır. 05-06

Detaylı

AIESEC Nedir? Küresel Türkiye. 127 ülke, 86000 üye, 24000 liderlik fırsatı. 12 il ve KKTC, 1000 üye, 2000 staj

AIESEC Nedir? Küresel Türkiye. 127 ülke, 86000 üye, 24000 liderlik fırsatı. 12 il ve KKTC, 1000 üye, 2000 staj AIESEC Nedir? 127 ülke, 86000 üye, 24000 liderlik fırsatı 1948 yılından bu yana faaliyet gösteren küresel, kar için çalışmayan, politika dışı, bağımsız bir platformdur. Öğrenciler tarafından yürütülen

Detaylı

Muhasebe İlkeleri I (MGMT 203) Ders Detayları

Muhasebe İlkeleri I (MGMT 203) Ders Detayları Muhasebe İlkeleri I (MGMT 203) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Muhasebe İlkeleri I MGMT 203 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

8. (1) (a) Sicil amirlerince doldurularak hazır hale getirilen siciller Bakanlıkça oluşturulan Sicil Tasnif Komitesi ne verilir.

8. (1) (a) Sicil amirlerince doldurularak hazır hale getirilen siciller Bakanlıkça oluşturulan Sicil Tasnif Komitesi ne verilir. ÖĞRETMENLER YASASI (25/1985, 33/1985, 11/1986, 32/1987, 14/1988 ve 34/1988 Sayılı Yasalar) 95 (4) ve 102. Maddeler Altında Tüzük R.G.20 A.E.80 23.1.1990 Kısa İsim Tefsir Amaç Sicil Dosyaları Sicil raporları

Detaylı

AİLE KATILIMLI ZEKA OYUNLARI ATÖLYESİ

AİLE KATILIMLI ZEKA OYUNLARI ATÖLYESİ AİLE KATILIMLI ZEKA OYUNLARI ATÖLYESİ Kayak ve Snowboard Kayıtlarımız Başlamıştır. KAYAK KURSU Sayın Velimiz TED Kayseri Koleji Kış Spor Okulumuz kış sezonunda her hafta cumartesi günlük kayak-snowboard

Detaylı

Avrupa Birliği Çalışmaları ve Çeviri (ETI412) Ders Detayları

Avrupa Birliği Çalışmaları ve Çeviri (ETI412) Ders Detayları Avrupa Birliği Çalışmaları ve Çeviri (ETI412) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Avrupa Birliği Çalışmaları ve Çeviri ETI412 Bahar 2 2 0 3 5

Detaylı

Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler İçin Kariyer Rehberliği Programları Dizisi

Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler İçin Kariyer Rehberliği Programları Dizisi Editörden Önsöz Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler için Kariyer Rehberliği Programları Dizisi, kariyer rehberliği uygulamaları yapması gereken psikolojik danışmanlar için hazırlanmış sınıf / grup rehberliği

Detaylı

PSİKOLOJİK DANIŞMAN / REHBER ÖĞRETMEN SEMA GÖKDEMİR

PSİKOLOJİK DANIŞMAN / REHBER ÖĞRETMEN SEMA GÖKDEMİR PSİKOLOJİK DANIŞMAN / REHBER ÖĞRETMEN SEMA GÖKDEMİR 1. Rehberlik bir süreçtir. 2. Rehberlik bireye yardım etme işidir. 3. Rehberlik yardımı bireye dönüktür. 4. Rehberlik bilimsel ve profesyonel bir yardımdır.

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 25. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 25. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 25. VELİ BÜLTENİ Anaokulu hazırlık sınıfı öğrencilerimizin ilkokula uyum programı, bu hafta katıldıkları rehberlik ve

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ, İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM OKULLARI İÇİN REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YILSONU ÇALIŞMA RAPORU

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ, İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM OKULLARI İÇİN REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YILSONU ÇALIŞMA RAPORU T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ, İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM OKULLARI İÇİN REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YILSONU ÇALIŞMA RAPORU Okulunuzda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri

Detaylı

ÖZEL KÜÇÜK PRENS ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI HEDEFLERİMİZ

ÖZEL KÜÇÜK PRENS ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI HEDEFLERİMİZ ÖZEL KÜÇÜK PRENS ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI HEDEFLERİMİZ 1-"Beslenme Dostu Okul Projesi" ile öğrencilerin, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam

Detaylı

ORTAOKUL VELİ TOPLANTISI YAPILDI

ORTAOKUL VELİ TOPLANTISI YAPILDI ORTAOKUL YAPILDI VELİ TOPLANTISI I.Dönem Veli Toplantımız, tüm sınıflardan yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Velilerimiz ilk olarak sınıf öğretmenleriyle ardından branş öğretmenleriyle görüştüler.

Detaylı

2015 YILI MESLEKİ ÇALIŞMALAR PROGRAMIDIR. İhl Meslek dersleri/arapça Öğretmenleri

2015 YILI MESLEKİ ÇALIŞMALAR PROGRAMIDIR. İhl Meslek dersleri/arapça Öğretmenleri 15/06/2015 9:00-10:00 Açılış ve Konuşmalar 10:30-12:00 12:15-13-00 Din KAB dersinde Hac ve Umre yapılışı konusunun örnek işlenişi- (İlhan UÇKAN) İmam-Hatip Lisesi öğrencileri üzerindeki sosyal baskı ve

Detaylı

SULTANGAZĠ ĠLÇE MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ

SULTANGAZĠ ĠLÇE MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ SULTANGAZĠ ĠLÇE MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ SIRA NO ÇALIġMA KONULARI TARĠHĠ 1. Eğitim Bölgesi Müdürler Toplantısı 6 Eylül -2013

Detaylı

OKULUMUZU ZİYARET ETTİ

OKULUMUZU ZİYARET ETTİ SABANCI ÜNİVERSİTESİ OKULUMUZU ZİYARET ETTİ Okulumuz üniversite tanıtım çalışmaları kapsamında 15 Ekim 2015 Perşembe günü Sabancı Üniversitesi yetkililerini konuk etti. Üniversite tanıtımında; kampüs,

Detaylı

Yard. Doç. Dr. Necmettin ÖZEL Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğr. Grv. İbrahim KARAGÖZ Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Yard. Doç. Dr. Necmettin ÖZEL Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğr. Grv. İbrahim KARAGÖZ Abant İzzet Baysal Üniversitesi MESLEK YÜKSEKOKULLARININ KENDİ ALANLARINDA GEREKSİNİM DUYULAN BECERİYİ SAĞLAMA VE İŞ ÖRGÜTLERİNİN DE BUNDAN YARARLANMA YETERLİKLERİ: BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU STAJYER ÖĞRENCİLER ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA Yard.

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM Halk Eğitim / ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KONU Açık Ortaokul Birinci

Detaylı

2014-2015 Güz Dönemi Fizik Bölümü Elektronik Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi

2014-2015 Güz Dönemi Fizik Bölümü Elektronik Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi 2014-2015 Güz Dönemi Fizik Bölümü Elektronik Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Çok Düşük 1 Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek 2 3 4 5 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları ve bunlar arasındaki

Detaylı

2011/2012 ESKİŞEHİR PİLOT BİNBAŞI ALİ TEKİN İLKÖĞRETİM OKULU

2011/2012 ESKİŞEHİR PİLOT BİNBAŞI ALİ TEKİN İLKÖĞRETİM OKULU 6a.1 KRİTER: ÖĞRENCİ İLE İLGİLİ MEMNUNİYET SONUÇLARI Hedef: Okulumuzun Hedefi AFİ: Amasya Fatih İlköğretim Okulu PBATİ: Okulumuzun Sonuçları MYHİ: Mersin Özel Yıldırımhan İlköğretim Okulu Yılın Kaliteli

Detaylı

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ. Hoşgeldiniz.

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ. Hoşgeldiniz. ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ Hoşgeldiniz. 2 Özyeğin Üniversitesi (OzU) Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Kurucu : Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : İstanbul Altunizade Öğrenim Dili : İngilizce Neden

Detaylı

Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme (SEÇ352) Ders Detayları

Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme (SEÇ352) Ders Detayları Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme (SEÇ352) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme SEÇ352 Seçmeli 2 0 0 2 5 Ön Koşul

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ NO OKUL/KURUM/ KURUL/İŞLEM 1 TARİH 21 Temmuz - 12 Eylül 2014 01 Eylül - 26 Eylül 2014 Örgün ve Yaygın Eğitim nda 2 01 Eylül 2014, Pazartesi Öğretmenlerin Göreve Başlaması 3 Eğitim 4 5 6 7 9 10 8 Okul Öncesi

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ Bu anket, bölümümüzdeki öğrencilerin 2015-2016 öğretim bahar yarıyılına ait öğretim sonuçlarının değerlendirilmesi ve sürecin

Detaylı

Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı

Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Türkiye Geneli Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Aynı Günı Aynte Saat Sınav tarihi 9 Son basvuru tarihi 1 Nisan Nisan CUMARTESİ CUMA 16 16 3. sınıf 4, 5, 6,7 ve 8.sınıf Saat.00 Saat 14.00 Sözel

Detaylı

Lise Kısmı 2014-2015 Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Sınav Takvimi için tıklayınız

Lise Kısmı 2014-2015 Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Sınav Takvimi için tıklayınız Lise Kısmı 2014-2015 Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Sınav Takvimi için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ 2014 2015 SINAV ADI ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM SONU BAŞARISIZ DERSİ OLAN VEYA İSTEKLİ ÖĞRENCİLER İÇİN AÇILAN SINAV

Detaylı

Güncel Konular (ETI106) Ders Detayları

Güncel Konular (ETI106) Ders Detayları Güncel Konular (ETI106) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Güncel Konular ETI106 Bahar 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Çeviri II (ELIT 206) Ders Detayları

Çeviri II (ELIT 206) Ders Detayları Çeviri II (ELIT 206) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çeviri II ELIT 206 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Çeviri I Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

2005 Matematik Programı ve Matematiksel Beceriler. Evrim Erbilgin

2005 Matematik Programı ve Matematiksel Beceriler. Evrim Erbilgin 2005 Matematik Programı ve Matematiksel Beceriler Evrim Erbilgin Okuma ve Tartışma Giriş, programın vizyonu, ve programın yaklaşımı bölümlerini okuyun. Grup arkadaşlarınızla birlikte aşağıdaki soruları

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ TED OKULLARI ÖĞRETMENLERİ EĞİTİMLERİ İNGİLİZCE BÖLGESEL 10.01.2015 tarihinde TED okullarında görev yapan İngilizce öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini arttırmak amacıyla TED Samsun Koleji nde Bölgesel

Detaylı

Yaz Stajı - 1 (AVM399) Ders Detayları

Yaz Stajı - 1 (AVM399) Ders Detayları Yaz Stajı - 1 (AVM399) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yaz Stajı - 1 AVM399 Güz 0 0 0 0 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ERZİNCAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1 S.N. YAPILACAK İŞ TARİHİ 1 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması

Detaylı

T.C. KASTAM. Ğİ ü. Sayfa 1 / 7

T.C. KASTAM. Ğİ ü. Sayfa 1 / 7 T.C. KASTAM MONU VALİLİĞ Ğİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMAA TAKVİMİ 2013 Sayfa 1 / 7 KASTAMONU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 ÖĞRETİM

Detaylı

Mimari Aydınlatma Teknikleri (MİM 652) Ders Detayları

Mimari Aydınlatma Teknikleri (MİM 652) Ders Detayları Mimari Aydınlatma Teknikleri (MİM 652) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Aydınlatma Teknikleri MİM 652 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul

Detaylı

EĞİTİM GELECEĞİM KEP İL KONFERANSINA HOŞ GELDİNİZ

EĞİTİM GELECEĞİM KEP İL KONFERANSINA HOŞ GELDİNİZ EĞİTİM GELECEĞİM KEP İL KONFERANSINA HOŞ GELDİNİZ Proje Kapsamında 3 Kişilik İl Koordinasyon Ekibi Oluşturulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarımızdan 3 öğretmen projeyi yürütmek adına görevlendirilmiştir.

Detaylı

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE Başarıyı, Başarının Kahramanları Anlattı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Başarıyı, başarının kahramanları anlatıyor. konulu söyleşiye TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Ortaokulundan 13 öğrencimiz

Detaylı

Amaç. gereklerinee. Dayanak. Kanunu. 07/09/2013 Öğretim. geliştireceklerdir. katkı sağlayacaktır. İmamlık Hatiplik. Vaizlik.

Amaç. gereklerinee. Dayanak. Kanunu. 07/09/2013 Öğretim. geliştireceklerdir. katkı sağlayacaktır. İmamlık Hatiplik. Vaizlik. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞII Din Öğretimi Genel Müdürlüğüü İMAMM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİİ MESLEKİ UYGULAMA PROGRAMI ESASLARI Amaç Millî eğitimimizin amaçları doğrultusunda, imam-hatip lisesi öğrencilerinin

Detaylı

İNGİLİZCE HİZMETİÇİ EĞİTİM

İNGİLİZCE HİZMETİÇİ EĞİTİM İNGİLİZCE HİZMETİÇİ EĞİTİM 22 Kasım 2014 Cumartesi günü TED Kayseri Koleji nde TED Malatya Koleji ve TED Kayseri Koleji nden İngilizce Öğretmenlerinin katılacağı İngilizce hizmetiçi eğitim yapılacaktır.

Detaylı

ODS-3 Telafi Etütleri (Ortaokul)

ODS-3 Telafi Etütleri (Ortaokul) ODS-3 Telafi (Ortaokul) Etütleri 4.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE YABANCI DİL AĞIRLIKLI 5.SINIF PROGRAMI ANLATILDI 30.03.2016 tarihinde okulumuz konferans salonunda 4.sınıf öğrencilerimize ve öğretmenlerimize Yabancı

Detaylı

Temel Tasarım II (EÜT 102) Ders Detayları

Temel Tasarım II (EÜT 102) Ders Detayları Temel Tasarım II (EÜT 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Tasarım II EÜT 102 Bahar 4 6 0 7 9 Ön Koşul Ders(ler)i EÜT 101 Temel Tasarım

Detaylı

KÜTAHYA EĞİTİM BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE KİTAP OKUMA YARIŞMASI PROJE ŞARTNAMESİ

KÜTAHYA EĞİTİM BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE KİTAP OKUMA YARIŞMASI PROJE ŞARTNAMESİ KÜTAHYA EĞİTİM BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE KİTAP OKUMA YARIŞMASI PROJE ŞARTNAMESİ 2016 Bu Şartname Kitap Okuma Yarışması adlı projemizin, amacını, katılım şartlarını, yarışmanın şeklini, başvuru şeklini, yürütme

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Türkiye, Rusya ve Kafkasya İlişkileri SPRI 408 2 3 + 0 3 4

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Türkiye, Rusya ve Kafkasya İlişkileri SPRI 408 2 3 + 0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Türkiye, Rusya ve Kafkasya İlişkileri SPRI 08 2 3 + 0 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Seçmeli Dersin

Detaylı

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK 1.SINIFLAR Arkadaşlık konusu, hayat bilgisi ile örtüşen konumuz olduğu için Arkadaşımla İyi Geçinirim-Arkadaşım

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) RAYLI SİSTEMLER TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -35 RAYLI SİSTEMLER TEKNOLOJİSİ AMAÇ Bu

Detaylı

16.12.2014 KALİTE ÇEMBERLERİ NEDİR?

16.12.2014 KALİTE ÇEMBERLERİ NEDİR? KALİTE ÇEMBERLERİ NEDİR? İŞ İLE DOĞRUDAN İÇ İÇE OLAN ELEMANLARIN PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜ İÇİN HANGİ DEĞİŞİKLİKLERİN YAPILACAĞI VE BU DEĞİŞİKLİKLERİN NASIL APILMASI GEREKTİĞİ KONUSUNDA EN SAĞLIKLI BİLGİYE SAHİP

Detaylı

Bireysel ve Kurumsal Eğitim Hizmetleri YILI KATALOĞU

Bireysel ve Kurumsal Eğitim Hizmetleri YILI KATALOĞU ASKO KARİYER Bireysel ve Kurumsal Eğitim Hizmetleri 2010 YILI KATALOĞU Sayfa 2 ASKO KARİYER HAKKINDA; Misyonumuz Geleceği yönlendirmeyi hedefleyen ve gelişimin sınırı olmadığına inanan her bireyin kendi

Detaylı

Bilgi Edinme Amaçlı Okuma (İngilizce) (KAM 331) Ders Detayları

Bilgi Edinme Amaçlı Okuma (İngilizce) (KAM 331) Ders Detayları Bilgi Edinme Amaçlı Okuma (İngilizce) (KAM 331) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgi Edinme Amaçlı Okuma (İngilizce) KAM 331 Bahar 4 0 0

Detaylı

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED Genel Merkezimiz ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2014 tarafından imzalanan protokol kapsamında,

Detaylı

T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 Sıra No 1 2 FAALİYET Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci kayıtları a) A Gurubu

Detaylı

-BENİM PROJEM- -MY PROJECT-

-BENİM PROJEM- -MY PROJECT- AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI GİRİŞİMCİLİK -BENİM PROJEM- -MY PROJECT- TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş. SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN KISA AÇIKLAMASI 2. UYGULAMANIN YENİLİKÇİ

Detaylı

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKULU VE ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKULU VE ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKULU VE ORTAOKULU 06-07 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ AY GÜN A/B A/B 4/A 5 A/B/C 6 A/B 7 A/B 8 A/B 7 Pazartesi 8 Salı DENEME DENEME 9 Çarşamba 0 Perşembe DENEME Cuma Türkçe EKİM

Detaylı

Fransızca-Türkçe Çeviriye Giriş II (ETI372) Ders Detayları

Fransızca-Türkçe Çeviriye Giriş II (ETI372) Ders Detayları Fransızca-Türkçe Çeviriye Giriş II (ETI372) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Fransızca-Türkçe Çeviriye Giriş II ETI372 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

Sağlık Politikaları ve Planlaması (HAS 502) Ders Detayları

Sağlık Politikaları ve Planlaması (HAS 502) Ders Detayları Sağlık Politikaları ve Planlaması (HAS 502) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sağlık Politikaları ve Planlaması HAS 502 Bahar 3 0 0 3 7.5 Ön

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

YARIM ELMA ETKİNLİĞİ

YARIM ELMA ETKİNLİĞİ YARIM ELMA ETKİNLİĞİ 13.09.2014 Salı günü Erciyes Üniversitesi nin ev sahipliğinde hazırlanan Yarım Elma etkinliğine 1.sınıf öğrencilerimiz ile biz de katıldık. Sosyal sorumluluk çalışmalarını her zaman

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili hangi

Detaylı