BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR"

Transkript

1 1 OCAK 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

2 İÇİNDEKİLER SAYFA NO ÖZET FİNANSAL DURUM TABLOSU ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZET ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM TABLOSU... 4 ÖZET NAKİT AKIŞ TABLOSU ÖZET NOT 1 ŞİRKET İN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU... 7 NOT 2 FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR NOT 3 NAKİT VE NAKİT BENZERLERİ NOT 4 TİCARİ ALACAK VE BORÇLAR NOT 5 DİĞER ALACAK VE BORÇLAR NOT 6 STOKLAR NOT 7 PEŞİN ÖDENMİŞ GİDERLER VE ERTELENMİŞ GELİRLER NOT 8 MADDİ DURAN VARLIKLAR NOT 9 MADDİ OLMAYAN DURAN VARLIKLAR NOT 10 KARŞILIKLAR, KOŞULLU VARLIK VE BORÇLAR, TAAHHÜTLER NOT 11 ÇALIŞANLARA SAĞLANAN FAYDALAR NOT 12 DİĞER VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLER NOT 13 SERMAYE,YEDEKLER VE DİĞER ÖZKAYNAK KALEMLERİ NOT 14 HASILAT VE SATIŞLARIN MALİYETİ NOT 15 GENEL YÖNETİM GİDERLERİ, PAZARLAMA GİDERLERİ NOT 16 NİTELİKLERİNE GÖRE GİDERLER NOT 17 ESAS FAALİYETLERDEN DİĞER GELİRLER VE GİDERLER NOT 18 YATIRIM FAALİYETLERİNDEN GELİRLER VE GİDERLER NOT 19 FİNANSMAN GİDERLERİ NOT 20 GELİR VERGİLERİ (ERTELENMİŞ VERGİ,VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ DAHİL) NOT 21 PAY BAŞINA KAZANÇ NOT 22 İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARI NOT 23 FİNANSAL ARAÇLARDAN KAYNAKLANAN RİSKLERİN NİTELİĞİ VE DÜZEYİ NOT 24 RAPORLAMA DÖNEMİNDEN SONRAKİ OLAYLAR... 35

3 ÖZET FİNANSAL DURUM TABLOSU Cari Dönem Geçmiş Dönem Dipnot Referansları VARLIKLAR Dönen Varlıklar Nakit ve Nakit Benzerleri Ticari Alacaklar İlişkili Taraflardan Ticari Alacaklar İlişkili Olmayan Taraflardan Ticari Alacaklar Diğer Alacaklar İlişkili Olmayan Taraflardan Diğer Alacaklar Stoklar Peşin Ödenmiş Giderler Diğer Dönen Varlıklar Duran Varlıklar Diğer Alacaklar İlişkili Olmayan Taraflardan Diğer Alacaklar Maddi Duran Varlıklar Maddi Olmayan Duran Varlıklar Peşin Ödenmiş Giderler TOPLAM VARLIKLAR Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır.

4 ÖZET FİNANSAL DURUM TABLOSU Cari Dönem Geçmiş Dönem Dipnot Referansları KAYNAKLAR Kısa Vadeli Yükümlülükler Ticari Borçlar İlişkili Taraflara Ticari Borçlar İlişkili Olmayan Taraflara Ticari Borçlar Çalışanlara Sağlanan Faydalar Kapsamında Borçlar Ertelenmiş Gelirler Dönem Karı Vergi Yükümlülüğü Kısa Vadeli Karşılıklar Çalışanlara Sağlanan Faydalara İlişkin Kısa Vadeli Karşılıklar Diğer Kısa Vadeli Karşılıklar Diğer Kısa Vadeli Yükümlülükler Uzun Vadeli Yükümlülükler Uzun Vadeli Karşılıklar Çalışanlara Sağlanan Faydalara İlişkin Uzun Vadeli Karşılıklar Ertelenmiş Vergi Yükümlülüğü ÖZKAYNAKLAR Ödenmiş Sermaye Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacak Birikmiş Diğer Kapsamlı Gelirler veya Giderler (58.309) (58.309) Kıdem Tazminatına İlişkin Aktüeryal Kayıp 13 (58.309) (58.309) Kardan Ayrılan Kısıtlanmış Yedekler Geçmiş Yıllar Karları Net Dönem Karı TOPLAM KAYNAKLAR Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır.

5 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU Yeniden Düzenlenmiş (*) Cari Dönem Geçmiş Dönem Dipnot KAR VEYA ZARAR KISMI Referansları Hasılat Satışların Maliyeti (-) 14 ( ) ( ) BRÜT KAR Pazarlama Giderleri (-) ( ) ( ) Genel Yönetim Giderleri (-) ( ) ( ) Esas Faaliyetlerden Diğer Gelirler Esas Faaliyetlerden Diğer Giderler (-) 17 ( ) ( ) ESAS FAALİYET KARI Yatırım Faaliyetlerinden Gelirler Yatırım Faaliyetlerinden Giderler (-) 18 - (16.275) FİNANSMAN GİDERİ ÖNCESİ FAALİYET KARI Finansman Giderleri (-) 19 ( ) ( ) SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER VERGİ ÖNCESİ KARI Sürdürülen Faaliyetler Vergi Gideri (-) ( ) ( ) Dönem Vergi Gideri (-) 20 ( ) ( ) Ertelenmiş Vergi Geliri DÖNEM KARI Pay başına kazanç (TL) 21 0,1195 0,2283 TOPLAM KAPSAMLI GELİR (*) Yeniden düzenleme etkileri Not 2, Karşılaştırmalı Bilgiler ve Önceki Dönem Tarihli Finansal Tabloların Düzenlenmesi notunda açıklanmıştır. 3 Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır.

6 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM TABLOSU Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılacak Birikmiş Diğer Kapsamlı Gelirler ve Giderler Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacak Birikmiş Diğer Kapsamlı Gelirler ve Giderler Birikmiş Karlar Dipnot Referansları Ödenmiş Sermaye Kardan Ayrılan Kısıtlanmış Yedekler Finansal Varlık Değer Artış Fonu Kıdem Tazminatına İlişkin Aktüeryal Kayıp Geçmiş Yıllar Karları Net Dönem Karı Özkaynaklar 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle bakiye (58.309) Transferler ( ) - Toplam kapsamlı gelir Mart 2013 tarihi itibariyle bakiye (58.309) Ocak 2014 tarihi itibariyle bakiye (58.309) Transferler ( ) - Toplam kapsamlı gelir Mart 2014 tarihi itibariyle bakiye (58.309) Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır.

7 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET NAKİT AKIŞ TABLOSU Yeniden Düzenlenmiş (*) Cari Dönem Geçmiş Dönem Dipnot Referansları A. İşletme Faaliyetlerinden Elde Edilen Nakit Akışları Dönem Karı Dönem Karı Mutabakatı ile İlgili Düzeltmeler - Amortisman gideri ile ilgili düzeltmeler Ticari alacaklar reeskontu ile ilgili düzeltmeler Ticari borçlar reeskontu ile ilgili düzeltmeler ( ) - İtfa gideri ile ilgili düzeltmeler Kıdem tazminatı karşılıkları ile ilgili düzeltmeler kayıp / kazançlar ile ilgili düzeltmeler 18 (173) Kullanılmayan izin karşılıkları ile ilgili düzeltmeler Performans primi ve diğer sosyal haklara ait karşılıklar ile ilgili düzeltmeler Ciro prim karşılıkları ile ilgili düzeltmeler ( ) ( ) - Finansman giderleri ile ilgili düzeltmeler Ticari olmayan alacağa ait faiz geliri ile ilgili düzeltmeler 18 ( ) - -Ticari olmayan borca ait faiz gideri ile ilgili düzeltmeler Vergi gideri ile ilgili düzeltmeler İşletme Sermayesinde Gerçekleşen Değişimler - Ticari alacaklardaki artış 4 ( ) ( ) - İlişkili taraflardan ticari alacaklardaki (artış) / azalış 4 ( ) Stoklardaki azalış / (artış) ( ) - Diğer alacaklar ve dönen varlıklardaki azalış / (artış) ( ) - Diğer duran varlıklardaki artış ( ) (98.291) - Ticari borçlardaki (azalış) / artış 4 ( ) İlişkili taraflara ticari borçlardaki artış Diğer borçlar ve gider tahakkuklarındaki artış / (azalış) ( ) Faaliyetlerden Elde Edilen Nakit Akışları ( ) Vergi ödemeleri 20 ( ) ( ) Performans primi ve diğer sosyal haklara ait ödemeler 11 ( ) ( ) Kıdem tazminatı ödemeleri 11 ( ) ( ) ( ) (*) Yeniden düzenleme etkileri Not 2, Karşılaştırmalı Bilgiler ve Önceki Dönem Tarihli Finansal Tabloların Düzenlenmesi notunda açıklanmıştır. 5 Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır.

8 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET NAKİT AKIŞ TABLOSU Yeniden Düzenlenmiş (*) Cari Dönem Geçmiş Dönem Dipnot Referansları B. Yatırım Faaliyetlerinden Kaynaklanan Nakit Akışları Maddi duran varlık satışından elde edilen nakit girişleri Maddi duran varlık alımından kaynaklanan nakit çıkışları 8 ( ) ( ) Maddi olmayan duran varlık alımından kaynaklanan nakit çıkışları 9 - (27.600) Ticari olmayan alacağa ait alınan faiz ( ) ( ) C. Finansman Faaliyetlerinden Elde Edilen Nakit Akışları Borçlanmadan kaynaklanan nakit girişleri Borç ödemelerine ilişkin nakit çıkışları - ( ) Ticari olmayan borca ait ödenen faiz 19 (67.185) ( ) Ödenen faiz 19 ( ) ( ) ( ) ( ) NAKİT VE NAKİT BENZERLERİNDEKİ (AZALIŞ) / ARTIŞ ( ) DÖNEM BAŞI NAKİT VE NAKİT BENZERLERİ DÖNEM SONU NAKİT VE NAKİT BENZERLERİ (*) Yeniden düzenleme etkileri Not 2, Karşılaştırmalı Bilgiler ve Önceki Dönem Tarihli Finansal Tabloların Düzenlenmesi notunda açıklanmıştır. 6 Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır.

9 1. ŞİRKET İN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU Bizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş. ( Şirket ), 2001 yılında kurulmuş ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca İstanbul, Türkiye de tescil edilmiştir. Şirket in genel merkez adresi, Kuşbakışı Cad. No.19 Altunizade- Üsküdar / İstanbul dur. Şirket in ana faaliyet konusu, bakkal, market, büfe gibi perakende satış noktaları, yemek hizmeti veren işletmelere ve kurumsal müşterilere başta olmak üzere, ticari vergi mükellefi gerçek ve tüzel kişilere hızlı tüketim ürünlerini toptan satışıdır. Şirket, çoğunlukla üyelik kartı sahibi ticari vergi mükelleflerine satış yapmaktadır. 31 Mart 2014 tarihi itibariyle Şirket in 64 ilde 155 adet mağazası bulunmaktadır (31 Aralık 2013: 64 ilde 152 adet). 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle Şirket bünyesinde istihdam edilen personel sayısı kişidir (31 Aralık 2013: 1.831). Şirket in ana ortağı ve esas kontrolü elinde tutan taraf Yıldız Holding A.Ş. dir. Şirket hisseleri 3 Şubat 2011 tarihinden itibaren Borsa İstanbul da işlem görmektedir. Şirket in 31 Mart 2014 tarihi itibariyle ortaklarının ünvanları ve ortaklık payları aşağıdaki gibidir: 31 Mart Aralık 2013 Ortaklığın Ünvanı Pay Tutarı % Pay Tutarı % Halka Açık(*) % %35 Yıldız Holding A.Ş % %50 Diğer % % % %100 (*) Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre düzenlenmiştir. Finansal tabloların onaylanması: Finansal tablolar, Yönetim Kurulu tarafından onaylanmış ve 29 Nisan 2014 tarihinde yayımlanması için yetki verilmiştir. Genel Kurul un finansal tabloları değiştirme yetkisi bulunmaktadır. 2. FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR 2.1 Sunuma İlişkin Temel Esaslar Finansal Tabloların Hazırlanış Temelleri ve Belirli Muhasebe Politikaları Şirket, yasal defterlerini ve kanuni finansal tablolarını Türk Ticaret Kanunu ( TTK ) ve vergi mevzuatınca belirlenen muhasebe ilkelerine uygun olarak tutmakta ve hazırlamaktadır. İlişikteki finansal tablolar Sermaye Piyasası Kurulu nun ( SPK ) 13 Haziran 2013 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Seri II, 14.1 No lu Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği ( Tebliğ ) hükümlerine uygun olarak hazırlanmış olup Tebliğin 5. Maddesine istinaden Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ( KGK ) tarafından yürürlüğe konulmuş olan Türkiye Muhasebe Standartları / Türkiye Finansal Raporlama Standartları ile bunlara ilişkin ek ve yorumları ( TMS/TFRS ) esas alınmıştır. Ayrıca finansal tablolar ve dipnotlar SPK tarafından 7 Haziran 2013 tarihli duyuru ile açıklanan formatlara uygun olarak sunulmuştur. Finansal tablolar tarihi maliyet esasına göre hazırlanmaktadır. Tarihi maliyetin belirlenmesinde, genellikle varlıklar için ödenen tutarın gerçeğe uygun değeri esas alınmaktadır. 7

10 2. FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR (devamı) 2.1 Sunuma İlişkin Temel Esaslar (devamı) Finansal Tabloların Hazırlanış Temelleri ve Belirli Muhasebe Politikaları (devamı) SPK, halka açık şirketlerin TMS 34 Ara Dönem Finansal Tablolar standardı uyarınca ara dönem mali tablolarının sunumunda tam set veya özet sunum uygulanabilmesine izin vermiştir. Buna bağlı olarak Şirket, 31 Mart 2014 tarihi itibari ile hazırlanan ara dönem finansal tablolarını özet sunumu tercih ederek hazırlamıştır. Bu tebliğe istinaden TMS/TFRS ye uygun olarak hazırlanan yıllık finansal tabloların içermesi gerekli açıklama ve dipnotlar TMS 34 uyarınca özetlenmiş veya yer verilmemiştir. Ekteki özet finansal tablolar, 31 Aralık 2013 tarihli bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolar ve ekli dipnotlar ile birlikte okunmalıdır. Ara dönem finansal sonuçları tek başına yıl sonu sonuçlarının bir göstergesi olmazlar. Şirket, 31 Aralık 2013 tarihli finansal tablolarında belirtilen muhasebe politikalarının ve muhasebe tahminlerinin aynılarını uygulamaya devam etmiştir. 2.2 Karşılaştırmalı Bilgiler ve Önceki Dönem Tarihli Finansal Tabloların Düzenlenmesi 31 Mart 2013 finansal tablolarında yapılan sınıflamalar SPK nın 7 Haziran 2013 tarih ve 20/670 sayılı toplantısında alınan karar uyarınca Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği kapsamına giren sermaye piyasası kurumları için 31 Mart 2013 tarihinden sonra sona eren ara dönemlerden itibaren yürürlüğe giren finansal tablo örnekleri ve kullanım rehberi yayınlanmıştır. Yürürlüğe giren bu formatlar uyarınca Şirket in kar ve zarar tablosunda çeşitli sınıflamalar yapılmıştır. Şirket in 31 Mart 2013 tarihli kar ve zarar tablosunda yapılan sınıflamalar şunlardır: - Kar ve zarar tablosunda finansal gelirler kısmında yer alan TL vadeli satışlardan kaynaklanan finansman geliri ve kambiyo karları esas faaliyetlerden diğer gelirler hesabında, - Kar ve zarar tablosunda finansal giderler kısmında yer alan TL vadeli alımlardan kaynaklanan finansman gideri ve kambiyo zararları esas faaliyetlerden diğer giderler hesabında, - Kar ve zarar tablosunda diğer faaliyet giderleri kısmında yer alan TL maddi duran varlık satış zararı yatırım faaliyetlerinden giderler hesabında gösterilmiştir. 31 Mart 2013 tarihinde sona eren döneme ait kar ve zarar tablosunda Şirket in maliyet hesaplarını güncellemesinden dolayı pazarlama gider hesaplarında TL sınıflama yapılmıştır. 2.3 Yeni ve Revize Edilmiş Türkiye Muhasebe Standartları a) Finansal tablolarda raporlanan tutarları ve dipnotları etkileyen TMS de yapılan değişiklikler Bulunmamaktadır. b) 2014 yılından itibaren geçerli olup, Şirket in finansal tablolarını etkilemeyen standartlar, mevcut standartlara getirilen değişiklikler ve yorumlar TFRS10, 11, TMS 27 (Değişiklikler) Yatırım Şirketleri1 TMS 32 (Değişiklikler) Finansal Varlık ve Finansal Borçların Netleştirilmesi1 TMS 36 (Değişiklikler) Finansal Olmayan Varlıklar için Geri Kazanılabilir Değer Açıklamaları1 TMS 39 (Değişiklikler) Türev Ürünlerin Yenilenmesi ve Riskten Korunma Muhasebesinin Devamlılığı1 TFRS Yorum 21 Harçlar ve Vergiler1 1 1 Ocak 2014 tarihinde veya bu tarih sonrasında başlayan mali dönemlerden itibaren geçerlidir. 8

11 2. FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR (devamı) 2.3 Yeni ve Revize Edilmiş Türkiye Muhasebe Standartları (devamı) TFRS 10, 11, TMS 27 (Değişiklikler) Yatırım Şirketleri Bu değişiklik ile TFRS 10 a eklenen hükümler çerçevesinde yatırım işletmesi tanımını karşılayan işletmelerin tüm bağlı ortaklıklarını gerçeğe uygun değer farkını kâr veya zarara yansıtarak ölçmesi zorunlu olup, finansal tablo sunmalarına ilişkin istisna getirilmiştir. TMS 32 (Değişiklikler) Finansal Varlık ve Finansal Borçların Netleştirilmesi TMS 32 deki değişiklikler finansal varlık ve finansal borçların netleştirilmesine yönelik kurallar ile ilgili mevcut uygulama konularına açıklama getirmektedir. Bu değişiklikler özellikle cari dönemde yasal olarak uygulanabilen mahsuplaştırma hakkına sahip ve eş zamanlı tahakkuk ve ödeme ifadelerine açıklık getirir. TMS 36 (Değişiklikler) Finansal Olmayan Varlıklar için Geri Kazanılabilir Değer Açıklamaları TFRS 13 Gerçeğe Uygun Değer Ölçümü Standardının bir sonucu olarak değer düşüklüğüne uğramış varlıkların geri kazanılabilir tutarının ölçümüne ilişkin açıklamalarda bazı değişiklikler yapılmıştır. Bu değişiklik finansal olmayan varlıklarla sınırlı tutulmuş olup, TMS 36 nın 130 ve 134 üncü paragrafları değiştirilmiştir. TMS 39 (Değişiklikler) Türev Ürünlerin Yenilenmesi ve Riskten Korunma Muhasebesinin Devamlılığı TMS 39 da yapılan bu değişiklikle, hangi durumlarda finansal riskten korunma aracının vadesinin dolmasının veya sonlandırılmasının söz konusu olmayacağına, dolayısıyla finansal riskten korunma muhasebesinin uygulanmasına son verilmeyeceğine açıklık getirilmiştir. TFRS Yorum 21 Harçlar ve Vergiler TFRS Yorum 21, vergi benzeri yükümlülüklerin ödenmesini ortaya çıkaran mevzuatta tanımlanan bir faaliyet gerçekleştiğinde, işletmelerin vergi ve vergi benzerinin ödenmesine ilişkin olarak bir borç muhasebeleştirmesi gerektiğine açıklık getirmektedir. c) Henüz yürürlüğe girmemiş standartlar ile mevcut önceki standartlara getirilen değişiklikler ve yorumlar Şirket henüz yürürlüğe girmemiş aşağıdaki standartlar ile mevcut önceki standartlara getirilen aşağıdaki değişiklik ve yorumları henüz uygulamamıştır: TFRS 9 Finansal Araçlar Kasım 2009 da yayınlanan TFRS 9 finansal varlıkların sınıflandırılması ve ölçümü ile ilgili yeni zorunluluklar getirmektedir. Ekim 2010 da değişiklik yapılan TFRS 9 finansal yükümlülüklerin sınıflandırılması ve ölçümü ve kayıtlardan çıkarılması ile ilgili değişiklikleri içermektedir. TFRS 9 ve TFRS 7 (Değişiklikler) TFRS 9 ve Geçiş Açıklamaları için Zorunlu Yürürlük Tarihi Kasım 2013 te TFRS 9 un zorunlu uygulama tarihi 1 Ocak 2017 tarihinden önce olmamak kaydıyla ertelenmiştir. Bu değişiklik KGK tarafından henüz yayınlanmamıştır. Şirket, standartların finansal durum ve performansı üzerine etkilerini değerlendirmektedir. 9

12 3. NAKİT VE NAKİT BENZERLERİ Kasa Vadesiz mevduatlar TİCARİ ALACAK VE BORÇLAR Kredi kartı alacakları Ticari alacaklar Alacak senetleri Şüpheli ticari alacaklar karşılığı (-) ( ) ( ) İlişkili taraflardan ticari alacaklar (Not 22) Toplam kısa vadeli ticari alacaklar Mart 2014 tarihi itibariyle kredi kartı alacaklarının vadesi ortalama 20 gündür (31 Aralık 2013: 18 gün). 31 Mart 2014 tarihi itibariyle mal satışı ile ilgili ortalama vade 14 gündür (31 Aralık 2013: 9 gün). Ticari alacaklar etkin faiz yöntemiyle iskonto edilerek gösterilmiştir. Ticari alacakların değerinin tespitinde etkin faiz oranı olarak %10 (31 Aralık 2013: %10) esas alınmıştır. Ticari alacaklar için ayrılan şüpheli alacak karşılığı, geçmiş tahsil edilememe tecrübesine dayanılarak belirlenmiştir. 31 Mart 2014 ve 31 Aralık 2013 dönemlerinde şüpheli ticari alacak karşılığı hareketleri aşağıdaki gibidir: Şüpheli ticari alacak karşılığı hareketleri Açılış bakiyesi ( ) ( ) Kapanış bakiyesi ( ) ( ) Ticari borçlar

13 4. TİCARİ ALACAK VE BORÇLAR (devamı) İlişkili taraflara ticari borçlar (Not 22) Toplam kısa vadeli ticari borçlar Mart 2014 itibariyle, ticari malların satın alınmasına ilişkin ortalama ödeme vadesi sektör ve firma bazında değişiklik göstermekle birlikte 53 gündür (31 Aralık 2013: 44 gün). Ticari borçlar etkin faiz yöntemiyle iskonto edilerek gösterilmiştir. Ticari borçların değerinin tespitinde etkin faiz oranı olarak %10 (31 Aralık 2013: %10) esas alınmıştır. 5. DİĞER ALACAK VE BORÇLAR a) Diğer Alacaklar Kısa vadeli diğer alacaklar Personelden alacaklar Kısa vadeli diğer alacaklar Uzun vadeli diğer alacaklar Verilen depozito ve teminatlar STOKLAR Stokların ayrıntısı aşağıdaki gibidir: Ticari mallar Diğer stoklar Stoklar maliyet değerleri ile yer almakta olup, stoklar üzerinde değer düşüklüğü bulunmamaktadır. 11

14 7. PEŞİN ÖDENMİŞ GİDERLER VE ERTELENMİŞ GELİRLER a) Ödenmiş Giderler Kısa vadeli peşin ödenmiş giderler Gelecek aylara ait giderler Stoklar için verilen sipariş avansları İş avansları Uzun vadeli peşin ödenmiş giderler Gelecek yıllara ait giderler b) Ertelenmiş Gelirler Kısa vadeli ertelenmiş gelirler Alınan sipariş avansları

15 8. MADDİ DURAN VARLIKLAR Maddi duran varlıkların 1 Ocak Mart 2014 dönemindeki hareketleri aşağıdaki gibidir: Diğer maddi duran varlıklar Özel maliyetler Demirbaşlar Toplam Maliyet Değeri 1 Ocak 2014 itibariyle açılış bakiyesi Alımlar Çıkışlar (1.659) - ( ) ( ) 31 Mart 2014 itibariyle kapanış bakiyesi Birikmiş Amortismanlar Ocak 2014 itibariyle açılış bakiyesi ( ) ( ) ( ) ( ) Dönem gideri ( ) ( ) ( ) ( ) Çıkışlar Mart 2014 itibariyle kapanış bakiyesi ( ) ( ) ( ) ( ) 31 Mart 2014 itibariyle net defter değeri Amortisman giderlerinin TL si pazarlama giderlerine, TL si genel yönetim giderlerine dahil edilmiştir. 1 Ocak Mart 2014 döneminde finansal kiralama yoluyla elde edilen maddi duran varlık bulunmamaktadır. Maddi duran varlıklar üzerinde herhangi bir ipotek veya kısıtlama bulunmamaktadır. 13

16 8. MADDİ DURAN VARLIKLAR (devamı) Maddi duran varlıkların 1 Ocak Mart 2013 dönemindeki hareketleri aşağıdaki gibidir: Diğer maddi duran varlıklar Özel maliyetler Demirbaşlar Toplam Maliyet Değeri 1 Ocak 2013 itibariyle açılış bakiyesi Alımlar Çıkışlar (53.108) - - (53.108) 31 Mart 2013 itibariyle kapanış bakiyesi ( ) Birikmiş Amortismanlar 1 Ocak 2013 itibariyle açılış bakiyesi ( ) ( ) ( ) ( ) Dönem gideri ( ) ( ) ( ) ( ) Çıkışlar Mart 2013 itibariyle kapanış bakiyesi ( ) ( ) ( ) ( ) 31 Mart 2013 itibariyle net defter değeri Amortisman giderlerinin TL si pazarlama giderlerine, TL si genel yönetim giderlerine dahil edilmiştir. 1 Ocak Mart 2013 döneminde finansal kiralama yoluyla elde edilen maddi duran varlık bulunmamaktadır. Maddi duran varlıklar üzerinde herhangi bir ipotek veya kısıtlama bulunmamaktadır. 14

17 8. MADDİ DURAN VARLIKLAR (devamı) Maddi duran varlıkların, tahmin edilen faydalı ömürleri aşağıdaki gibidir: Demirbaşlar Diğer maddi duran varlıklar Ekonomik Ömür 2-50 yıl 2-7 yıl Özel maliyetlerin ekonomik ömrü kiralama sözleşme süresi veya ekonomik ömründen kısa olanı kadardır. 9. MADDİ OLMAYAN DURAN VARLIKLAR Maddi olmayan duran varlıkların 1 Ocak Mart 2014 dönemindeki hareketleri aşağıdaki gibidir: Maliyet Değeri Haklar 1 Ocak 2014 itibariyle açılış bakiyesi Alımlar - 31 Mart 2014 itibariyle kapanış bakiyesi Birikmiş İtfa Payları 1 Ocak 2014 itibariyle açılış bakiyesi ( ) Dönem gideri (41.006) 31 Mart 2014 itibariyle kapanış bakiyesi ( ) 31 Mart 2014 itibariyle net defter değeri İtfa giderlerinin tamamı genel yönetim giderlerine dahil edilmiştir. Maddi olmayan duran varlıkların 1 Ocak Mart 2013 dönemindeki hareketleri aşağıdaki gibidir: Maliyet Değeri Haklar 1 Ocak 2013 itibariyle açılış bakiyesi Alımlar Mart 2013 itibariyle kapanış bakiyesi Birikmiş İtfa Payları 1 Ocak 2013 itibariyle açılış bakiyesi ( ) Dönem gideri (28.170) 31 Mart 2013 itibariyle kapanış bakiyesi ( ) 31 Mart 2013 itibariyle net defter değeri İtfa giderlerinin tamamı genel yönetim giderlerine dahil edilmiştir. 15

18 9. MADDİ OLMAYAN DURAN VARLIKLAR (devamı) Maddi olmayan duran varlık kalemleri doğrusal amortisman metoduyla faydalı ömür esasına uygun bir şekilde itfaya tabi tutulmuştur. Haklar Ekonomik Ömür 3-5 yıl 10. KARŞILIKLAR, KOŞULLU VARLIK VE BORÇLAR, TAAHHÜTLER Kısa vadeli borç karşılıkları Dava karşılığı Mart 2014 ve 31 Aralık 2013 dönemlerinde gerçekleşen dava karşılıkları hareket tablosu aşağıdaki gibidir: Açılış bakiyesi Kapanış bakiyesi Mart 2014 ve 31 Aralık 2013 tarihleri itibariyle dava karşılıklarının önemli bir bölümü işten ayrılan personel tarafından açılan davalardan oluşmaktadır. 16

19 10. KARŞILIKLAR, KOŞULLU VARLIK VE BORÇLAR, TAAHHÜTLER (devamı) a) Verilen Teminatlar Şirket Tarafından Verilen Teminat, Rehin, İpotekler (TRİ'ler) A. Kendi tüzel kişiliği adına vermiş olduğu TRİ'lerin toplam tutarı 31 Mart Aralık 2013 TL Karşılığı TL ABD Doları TL Karşılığı TL ABD Doları Teminat Rehin İpotek B. Konsolidasyon kapsamına dahil edilen ortaklıklar lehine vermiş olduğu TRİ'lerin toplam tutarı C.Olağan ticari faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla diğer 3. kişilerin borcunu temin amacıyla vermiş olduğu TRİ'lerin toplam tutarı D. Diğer verilen TRİ'lerin toplam tutarı i.ana ortak lehine verniş olduğu TRİ'lerin ii.b ve C maddeleri kapsamına girmeyen diğer grup şirketleri lehine vermiş olduğu TRİ'lerin toplam tutarı iii.c maddesi kapsamına girmeyen 3. Kişiler lehine vermiş olduğu TRİ'lerin toplam tutarı Toplam TRİ Şirket in vermiş olduğu diğer TRİ lerin Şirket in özkaynaklarına oranı 31 Mart 2014 tarihi itibarıyle %0 dır (31 Aralık 2013:%0 dır). 17

20 10. KARŞILIKLAR, KOŞULLU VARLIK VE BORÇLAR, TAAHHÜTLER (devamı) b) Lehe ve Aleyhe Açılan Davalar Şirket tarafından açılan davalar: İcra davaları Vergi davaları Alacak davaları Ceza davaları Şirket aleyhine açılan davalar: Tazminat davaları (*) İcra davaları (*) (*) Şirket aleyhine açılan davaların tamamına ekli finansal tablolarda 31 Mart 2014 tarihi itibari ile TL karşılık ayırmıştır (31 Aralık 2013: TL). c) Faaliyet kiralama anlaşmaları Faaliyet kiralamalarının kiralama dönemleri 5 ile 20 yıl arasındadır. Faaliyet kiralamaları, önceden haber verilmek suretiyle sadece kiracı tarafından iptal edilebilir nitelik taşımakta olup, kiracı sadece ihbar süresi boyunca gerçekleşecek kiralama tutarını ödemeyi taahhüt etmektedir. Tüm faaliyet kiralamaları kiracının yenileme hakkını kullanması durumunda piyasa şartlarına göre koşulların yeniden gözden geçirilmesine ilişkin bir ibare taşır. Kiracının kiralama dönemi sonunda kiraladığı varlığı satın alma hakkı yoktur. Faaliyet kiralamaları çerçevesinde, kiralama sözleşmelerinin kiracı tarafından iptal edilmesi ve ihbar süresinin kullanılmaması durumunda ödenmesi gereken asgari kiraların detayı aşağıdaki gibidir: 31 Mart Aralık yıl içinde yıl içinde yıl içinde yıl içinde yıl içinde

21 11. ÇALIŞANLARA SAĞLANAN FAYDALAR Kısa vadeli karşılıklar Performans primi ve diğer sosyal haklar Kullanılmayan izin karşılığı Çalışanlara sağlanan faydalar kapsamında borçlar Personele borçlar Ödenecek sosyal güvenlik kesintileri Personele ait ödenecek vergi ve fonlar Uzun vadeli karşılıklar Kullanılmayan izin karşılığı Kıdem tazminatı karşılığı Yürürlükteki İş Kanunu hükümleri uyarınca, çalışanlardan kıdem tazminatına hak kazanacak şekilde iş sözleşmesi sona erenlere, hak kazandıkları yasal kıdem tazminatlarının ödenmesi yükümlülüğü vardır. Ayrıca, halen yürürlükte bulunan 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 6 Mart 1981 tarih, 2422 sayılı ve 25 Ağustos 1999 tarih, 4447 sayılı yasalar ile değişik 60 ıncı maddesi hükmü gereğince kıdem tazminatını alarak işten ayrılma hakkı kazananlara da yasal kıdem tazminatlarını ödeme yükümlülüğü bulunmaktadır. Emeklilik öncesi hizmet şartlarıyla ilgili bazı geçiş karşılıkları, ilgili kanunun 23 Mayıs 2002 tarihinde değiştirilmesi ile Kanun dan çıkarılmıştır. 31 Mart 2014 tarihi itibariyle ödenecek kıdem tazminatı, aylık 3.438,22 TL (31 Aralık 2013: 3.254,44 TL) tavanına tabidir. Kıdem tazminatı yükümlülüğü yasal olarak herhangi bir fonlamaya tabi değildir. Kıdem tazminatı karşılığı, Şirket in, çalışanların emekli olmasından kaynaklanan gelecekteki muhtemel yükümlülük tutarının bugünkü değerinin tahmin edilmesi yoluyla hesaplanmaktadır. TMS 19 ( Çalışanlara Sağlanan Faydalar ), şirketin yükümlülüklerinin, tanımlanmış fayda planları kapsamında aktüeryal değerleme yöntemleri kullanılarak geliştirilmesini öngörür. Bu doğrultuda, toplam yükümlülüklerin hesaplanmasında kullanılan aktüeryal varsayımlar aşağıda belirtilmiştir: Ana varsayım, her hizmet yılı için olan azami yükümlülük tutarının enflasyona paralel olarak artacak olmasıdır. Dolayısıyla, uygulanan iskonto oranı, gelecek enflasyon etkilerinin düzeltilmesinden sonraki beklenen reel oranı ifade eder. Bu nedenle, 31 Mart 2014 tarihi itibariyle, mali tablolarda karşılıklar, geleceğe ilişkin, çalışanların emekliliğinden kaynaklanacak muhtemel yükümlülüğünün bugünkü değeri tahmin edilerek hesaplanır. İlgili bilanço tarihlerindeki karşılıklar, yıllık %7,40 enflasyon ve %11,20 faiz oranı varsayımlarına göre yaklaşık %3,57 olarak elde edilen reel iskonto oranı kullanılmak suretiyle hesaplanmıştır (31 Aralık 2013: %3,57). Kıdem tazminatı tavanı altı ayda bir revize edilmekte olup, Şirket in kıdem tazminatı karşılığının hesaplanmasında 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olan 3.438,22 TL tavan tutarı dikkate alınmıştır. 31 Mart 2014 itibariyle şirket çalışanlarının kendi istekleri ile işten ayrılma olasılığı %14,1 dir (31 Aralık 2013: %14,6). 19

22 11. ÇALIŞANLARA SAĞLANAN FAYDALAR (devamı) Kıdem tazminatı karşılığında gerçekleşen hareketler aşağıdaki gibidir: 1 Ocak itibariyle karşılık Hizmet maliyeti Faiz maliyeti Ödenen kıdem tazminatları ( ) ( ) 31 Mart itibariyle karşılık Kullanılmamış izin karşılığında gerçekleşen hareketler aşağıdaki gibidir: 1 Ocak itibariyle karşılık Dönem içinde hakedilen Dönem içinde kullanılan ( ) ( ) 31 Mart itibariyle karşılık Performans prim karşılığında gerçekleşen hareketler aşağıdaki gibidir: 1 Ocak itibariyle karşılık Dönem içinde hakedilen Dönem içinde ödenen ( ) ( ) 31 Mart itibariyle karşılık DİĞER VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLER Diğer Dönen Varlıklar Devreden KDV Diğer Kısa Vadeli Yükümlülükler Ödenecek vergi ve fonlar Diğer

23 13. SERMAYE,YEDEKLER VE DİĞER ÖZKAYNAK KALEMLERİ Şirket kayıtlı sermaye sistemine tabi olup, kayıtlı sermaye tavanı TL dir. 31 Mart 2014 ve 31 Aralık 2013 tarihlerinde çıkarılmış ve ödenmiş sermaye tutarları aşağıdaki gibidir: 31 Mart Aralık 2013 Ortaklığın Ünvanı Pay Tutarı % Pay Tutarı % Halka Açık(*) % %35 Yıldız Holding A.Ş % %50 Diğer % % % %100 (*) Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre düzenlenmiştir. Şirket in sermayesi 1 TL nominal değerli adet hisseden oluşmaktadır (31 Aralık adet). Şirket in ortaklarının sahip olduğu paylar içinden toplam TL nominal değerli paylar ile ek satış hakkının kullanılmasıyla toplam TL nominal değerli payların halka arz edilerek, Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) nun 4 üncü maddesi uyarınca Sermaye Piyasası Kurulu nca 21 Ocak 2011 tarih ve 6/62 sayı ile kayda alınmıştır. Şirket hisseleri 3 Şubat 2011 tarihinden itibaren Borsa İstanbul da işlem görmektedir. Yeniden Değerleme ve Ölçüm Kazanç / Kayıpları Dönem başı bakiyesi Finansal varlık satışı - ( ) Finansal varlık satışının vergi etkisi Finansal Varlık Değer Artış Fonu satılmaya hazır finansal varlıkların gerçeğe uygun değerlerinden değerlemesi sonucu ortaya çıkar. Gerçeğe uygun değeriyle değerlenen bir finansal aracın elden çıkarılması durumunda, değer artış fonunun satılan finansal varlıkla ilişkili parçası doğrudan kar/zararda muhasebeleştirilir. Yeniden değerlenen bir finansal aracın değer düşüklüğüne uğraması durumunda ise değer artış fonunun değer düşüklüğüne uğrayan finansal varlıkla ilişkili kısmı kar/zararda muhasebeleştirilir. Şirket in finansal yatırımı olan Şok Marketler Ticaret A.Ş.'deki %10 hissesinin tamamı 46 milyon TL bedelle 9 Eylül 2013 tarihi itibariyle Yıldız Holding A.Ş.'ye satılmıştır. Kardan Ayrılan Kısıtlanmış Yedekler Yasal Yedekler Kardan ayrılmış kısıtlanmış yedekler yasal yedeklerden oluşmaktadır. 21

24 13. SERMAYE,YEDEKLER VE DİĞER ÖZKAYNAK KALEMLERİ (devamı) Kıdem Tazminatına İlişkin Aktüeryal Kayıp Fonu Dönem başı bakiyesi (58.309) (58.309) Dönem sonu bakiyesi (58.309) (58.309) Geçmiş yıllar karlarının detayı aşağıdaki gibidir: Geçmiş yıllar karları Olağanüstü yedekler yılı net dağıtılabilir dönem karının yasal akçeler ayrıldıktan sonra kalan bakiyenin TL sini nakit temettü olarak dağıtılması (beher hisse için brüt olmak üzere 0,317 tam kuruş) taahhüt edilmiştir.(31 Aralık 2013: TL taahhüt edilmiş ve ödenmiştir). 14. HASILAT VE SATIŞLARIN MALİYETİ a) Satışlar Esas faaliyet gelirlerinin ayrıntısı aşağıdaki gibidir: Yurt içi satışlar Sigara Sigara Dışı Satış iadeleri (-) ( ) ( ) Satış iskontoları (-) ( ) ( ) b) Satışların Maliyeti Sigara ( ) ( ) Sigara Dışı ( ) ( ) ( ) ( ) 22

25 15. GENEL YÖNETİM GİDERLERİ, PAZARLAMA GİDERLERİ Pazarlama giderleri (-) ( ) ( ) Genel yönetim giderleri (-) ( ) ( ) ( ) ( ) 16. NİTELİKLERİNE GÖRE GİDERLER Faaliyet giderlerinin ayrıntısı aşağıdaki gibidir: Pazarlama Giderleri Detayı Personel giderleri ( ) ( ) Kira giderleri ( ) ( ) Amortisman giderleri ( ) ( ) Genel giderler (elektrik, doğalgaz, su vb) ( ) ( ) Dışarıdan sağlanan hizmet giderleri ( ) ( ) Reklam giderleri ( ) ( ) Bakım onarım giderleri ( ) ( ) Diğer pazarlama ve satış giderleri ( ) ( ) ( ) ( ) Genel Yönetim Giderleri Detayı Personel giderleri ( ) ( ) Danışmanlık giderleri ( ) ( ) Kira giderleri ( ) ( ) Dışarıdan sağlanan hizmet giderleri ( ) ( ) Amortisman ve itfa payları giderleri ( ) ( ) Diğer genel yönetim giderleri ( ) ( ) ( ) ( ) 23

26 17. ESAS FAALİYETLERDEN DİĞER GELİRLER VE GİDERLER a) Esas faaliyetlerden gelirlerin ayrıntısı aşağıdaki gibidir; Vadeli satışlardan kaynaklanan finansman geliri Kambiyo karları Sigorta tazminatı gelirleri Diğer gelirler b) Esas faaliyetlerden giderlerin ayrıntısı aşağıdaki gibidir; Vadeli alımlardan kaynaklanan finansman gideri ( ) ( ) Kambiyo zararları (28.121) (34.787) Diğer giderler ( ) (4.861) ( ) ( ) 18. YATIRIM FAALİYETLERİNDEN GELİRLER VE GİDERLER a) Yatırım faaliyetlerinden gelirlerin ayrıntısı aşağıdaki gibidir; Ticari olmayan alacağa ait faiz geliri Maddi duran varlık satış karı b) Yatırım faaliyetlerinden giderlerin ayrıntısı aşağıdaki gibidir; 1 Ocak - 1 Ocak - Maddi duran varlık satış zararı - (16.275) - (16.275) 19. FİNANSMAN GİDERLERİ 1 Ocak - 1 Ocak - Finansmandan kaynaklanan faiz giderleri ( ) ( ) Ticari olmayan borca ait faiz gideri (67.185) ( ) ( ) ( ) 24

27 20. GELİR VERGİLERİ (ERTELENMİŞ VERGİ, VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ DAHİL) Şirket, vergiye esas yasal mali tabloları ile TMS ye göre hazırlanmış finansal tabloları arasındaki farklılıklardan kaynaklanan geçici zamanlama farkları için ertelenmiş vergi varlığı ve yükümlülüğü muhasebeleştirmektedir. Söz konusu farklılıklar genellikle bazı gelir ve gider kalemlerinin vergiye esas mali tablolar ile TMS ye göre hazırlanan finansal tablolarda farklı dönemlerde yer almasından kaynaklanmakta olup, söz konusu farklar aşağıda belirtilmektedir. Ertelenmiş vergi aktifleri ve pasiflerinin hesaplanmasında kullanılan vergi oranı %20 dir (2012: %20). Ertelenmiş vergiye baz teşkil eden zamanlama farklılıkları: Maddi ve maddi olmayan varlıkların değerleme, amortisman ve itfa farklılıkları ( ) ( ) Ticari borç ve alacaklar reeskontu ( ) ( ) Gelir tahakkukları ( ) - Performans primi ve diğer sosyal haklar Kullanılmamış izin karşılıkları Kıdem tazminatı karşılıkları Kredi kartı alacaklarının reeskontu Dava karşılığı Diğer (932) - ( ) ( ) Ertelenmiş vergi varlığı / (yükümlülüğü): Maddi ve maddi olmayan varlıkların değerleme, amortisman ve itfa farklılıkları ( ) ( ) Ticari borç ve alacaklar reeskontu ( ) ( ) Gelir tahakkukları (35.000) - Performans primi ve diğer sosyal haklar Kullanılmamış izin karşılıkları Kıdem tazminatı karşılıkları Kredi kartı alacaklarının reeskontu Dava karşılığı Diğer (186) - ( ) ( ) Ertelenmiş vergi (varlığı) / yükümlülüğü hareketleri: 1 Ocak itibarıyla açılış bakiyesi Kar veya zarar tablosunda muhasebeleştirilen ( ) ( ) 31 Mart itibarıyla kapanış bakiyesi

28 20. GELİR VERGİLERİ (ERTELENMİŞ VERGİ, VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ DAHİL) (devamı) Şirket, Türkiye de geçerli olan kurumlar vergisine tabidir. Şirket in cari dönem faaliyet sonuçlarına ilişkin tahmini vergi yükümlülükleri için ekli finansal tablolarda gerekli karşılıklar ayrılmıştır. Kurumlar vergisi Şirket Türkiye de geçerli olan kurumlar vergisine tabidir. Şirket in cari dönem faaliyet sonuçlarına ilişkin tahmini vergi yükümlülükleri için ekli finansal tablolarda gerekli karşılıklar ayrılmıştır. Vergiye tabi kurum kazancı üzerinden tahakkuk ettirilecek kurumlar vergisi oranı, ticari kazancın tespitinde gider yazılan vergi matrahından indirilemeyen giderlerin eklenmesi ve vergiden istisna kazançlar, vergiye tabi olmayan gelirler ve diğer indirimler (varsa geçmiş yıl zararları ve tercih edildiği takdirde kullanılan yatırım indirimleri) düşüldükten sonra kalan matrah üzerinden hesaplanmaktadır. Türkiye de geçici vergi üçer aylık dönemler itibariyle hesaplanmakta ve tahakkuk ettirilmektedir yılı kurum kazançlarının geçici vergi dönemleri itibariyle vergilendirilmesi aşamasında kurum kazançları üzerinden hesaplanması gereken geçici vergi oranı %20 dir (31 Aralık 2013: %20). Zararlar, gelecek yıllarda oluşacak vergilendirilebilir kardan düşülmek üzere, maksimum 5 yıl taşınabilir. Ancak oluşan zararlar geriye dönük olarak, önceki yıllarda oluşan karlardan düşülemez. Türkiye de vergi değerlendirmesiyle ilgili kesin ve kati bir mutabakatlaşma prosedürü bulunmamaktadır. Şirketler ilgili yılın hesap kapama dönemini takip eden yılın 1-25 Nisan tarihleri arasında (özel hesap dönemine sahip olanlarda dönem kapanışını izleyen dördüncü ayın 1-25 tarihleri arasında) vergi beyannamelerini hazırlamaktadır. Vergi Dairesi tarafından bu beyannameler ve buna baz olan muhasebe kayıtları 5 yıl içerisinde incelenerek değiştirilebilir. Gelir vergisi stopajı Kurumlar vergisine ek olarak, dağıtılması durumunda kar payı elde eden ve bu kar paylarını kurum kazancına dahil ederek beyan eden tam mükellef kurumlara ve yabancı şirketlerin Türkiye deki şubelerine dağıtılanlar hariç olmak üzere kar payları üzerinden ayrıca gelir vergisi stopajı hesaplanması gerekmektedir. Gelir vergisi stopajı 24 Nisan Temmuz 2006 tarihleri arasında tüm şirketlerde %10 olarak uygulanmıştır. Bu oran, 22 Temmuz 2006 tarihinden itibaren, 2006/10731 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile %15 olarak uygulanmaktadır. Dağıtılmayıp sermayeye ilave edilen kar payları gelir vergisi stopajına tabi değildir. Şirket yatırım indiriminden faydalanmadığından kurumlar vergisi oranını %20 olarak uygulamıştır. 31 Mart 2014 ve 31 Aralık 2013 tarihleri itibariyle vergi karşılıkları aşağıdaki gibidir: Cari dönem kurumlar vergisi karşılığı Dönem karından peşin ödenen vergiler ( ) ( ) Bilançodaki vergi karşılığı

29 20. GELİR VERGİLERİ (ERTELENMİŞ VERGİ, VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ DAHİL (devamı) Dönem vergi gideri Ertelenmiş vergi gideri ( ) ( ) Vergi gideri Vergi karşılığının mutabakatı: Vergi öncesi kar: Geçerli vergi oranı: %20 %20 Hesaplanan vergi: Vergi etkisi: - Kanunen kabul edilmeyen giderler ve indirim /istisnalar (70.772) Vergi gideri PAY BAŞINA KAZANÇ 31 Mart 2014 ve 31 Aralık 2013 dönemlerinde Şirket hisselerinin ağırlıklı ortalaması ve birim hisse başına kar hesaplamaları aşağıdaki gibidir: Pay başına kar Dönem boyunca mevcut olan hisselerin ortalama sayısı (tam değeri) Net dönem karı Pay başına kar (TL) 0,1195 0,

30 22. İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARI a) İlişkili taraflardan olan alacak tutarlarının ayrıntısı aşağıdaki gibidir: Ticari alacaklar Ticari alacakların ayrıntısı aşağıdaki gibidir: 31 Mart Aralık 2013 İlişkili taraflarla olan bakiyeler Ticari Ticari Ana Ortaklık Yıldız Holding A.Ş Diğer İlişkili Taraflar Ak Gıda San.ve Tic. A.Ş Aytaç Gıda Yat.San.A.Ş Bahar Su San.ve Tic. A.Ş Besler Gıda ve Kimya San.ve Tic. A.Ş Biskot Bisküvi Gıda San.ve Tic. A.Ş Dank Gıda San. ve Tic.A.Ş Della Gıda San.ve Tic. A.Ş Dosu Maya Mayacılık A.Ş Global Kahve Perakendeciliği Gıda San. ve Tic.A.Ş Hüner Pazarlama ve Ticaret A.Ş Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş Marsa Yağ San.ve Tic.A.Ş Natura Gıda San.ve Tic.A.Ş Nissin Yıldız Gıda San.ve Tic.A.Ş Örgen Gıda San.ve Tic.A.Ş Şok Marketler Ticaret A.Ş Unmaş Unlu Mamüller San.ve Tic.A.Ş Ülker Ailesi ve Yönetim Kurulu Üyeleri Diğer

31 22. İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARI (devamı) b) İlişkili taraflara olan borç tutarlarının ayrıntısı aşağıdaki gibidir: Ticari borçlar İlişkili taraflara olan ticari borçlar genellikle alım işlemlerinden doğmaktadır ve yaklaşık vadeleri 30 ile 60 gün arasındadır. Ticari borçların ayrıntısı aşağıdaki gibidir: 31 Mart Aralık 2013 İlişkili taraflarla olan bakiyeler Ticari Ticari Ana Ortaklık Yıldız Holding A.Ş Diğer İlişkili Taraflar Azmüsebat Çelik San.ve Tic.A.Ş Dore Direkt Paz.ve Tic.A.Ş.(1) Egal Gıda Mad.San.Tic.A.Ş Eksper Gıda Paz.San.ve Tic.A.Ş Exper Bilgisayar Sistemleri San.ve Tic.A.Ş Horizon Hızlı Tüketim Ürün.Paz.Satış ve Dağıtım A.Ş Marsa Yağ San.ve Tic.A.Ş Milford Yıldız Gıda San.ve Tic.A.Ş Natura Gıda San.ve Tic.A.Ş Önem Gıda San.ve Tic.A.Ş Pasifik Tüketim Ürünleri Satış ve Tic.A.Ş Penta Teknoloji Ürünleri Dağ.Tic.A.Ş PNS Pendik Nişasta Sanayi A.Ş Rekor Gıda Pazarlama Sanayi ve Tic.A.Ş Rotopaj Ambalaj San.A.Ş Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Sağlam İnşaat Taahhüt Tic.A.Ş SCA Yıldız Kağıt ve Kişisel Bakım Ürt.A.Ş Seher Gıda Pazarlama San.ve Tic. A.Ş Şok Marketler Tic.A.Ş Teközel Gıda Temiz Sağlık Marka Hiz.San.ve Tic. A.Ş Turyağ Gıda San.ve Tic.A.Ş Unmaş Unlu Mamüller San.ve Tic. A.Ş Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş Ülker Çikolata Sanayi A.Ş Diğer (1) Dore Direkt Paz.ve Tic.A.Ş yılında ilişkili şirket kapsamından çıkmıştır. 29

32 22. İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARI (devamı) c) İlişkili taraflarla yapılan alış ve satış işlemlerinin ayrıntısı aşağıdaki gibidir: 1 Ocak - 31 Mart Ocak - 31 Mart 2013 İlişkili taraflarla olan işlemler Alışlar Satışlar Alışlar Satışlar Ana Ortaklık Yıldız Holding A.Ş Diğer İlişkili Taraflar Ak Gıda San.ve Tic. A.Ş Aytaç Gıda Paz.Tic. ve San.A.Ş Azmüsebat Çelik San.ve Tic.A.Ş Bahar Su Sanayi ve Tic. A.Ş Besler Gıda ve Kim.Tic. A.Ş Biskot Bisküvi Gıda San.ve Tic.A.Ş Continantal Confectionery Company Gıda San.ve Tic.A.Ş Della Gıda San.ve Tic. A.Ş Dosu Maya Mayacılık A.Ş Egal Gıda Mad.San.Tic.A.Ş Eksper Gıda Paz.San.ve Tic.A.Ş Global Kahve Perakendeciliği Gıda San. ve Tic.A.Ş Horizon Hızlı Tüketim Ürün.Paz.Satış ve Dağıtım A.Ş Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş Marsa Yağ San.ve Tic.A.Ş Milford Yıldız Gıda San.ve Tic.A.Ş Natura Gıda San.ve Tic.A.Ş Örgen Gıda San.ve Tic.A.Ş Pasifik Tüketim Ürünleri Satış ve Ticaret A.Ş PNS Pendik Nişasta Sanayi A.Ş Rekor Gıda Pazarlama San.ve Tic.A.Ş Rotopaj Ambalaj San.A.Ş Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş SCA Yıldız Kağıt ve Kişisel Bakım Ürt.A.Ş Seher Gıda Paz.San.ve Tic. A.Ş Şok Marketler Tic.A.Ş Teközel Gıda Temizlik Sağlık Marka Hiz.San.ve Tic.A.Ş Turyağ Gıda San.ve Tic.A.Ş Unmaş Unlu Mamüller San.ve Tic.A.Ş Ülker Ailesi ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş Ülker Çikolata San.A.Ş Diğer

33 22. İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARI (devamı) Şirket, ilişkili taraflardan mamul alımları yapmaktadır. Şirket in ilişkili taraflara olan satışları ciro primi, hizmet bedeli ve muhtelif mal satışlarından oluşmaktadır. d) İlişkili taraflara ödenen ve ilişkili taraflardan alınan faiz, kira ve benzeri bakiyelerin ayrıntısı aşağıdaki gibidir: 1 Ocak - 31 Mart 2014 İlişkili taraflarla olan işlemler Faiz Geliri Faiz Gideri Kira Geliri Kira Gideri Hizmet Geliri Hizmet Gideri Ana Ortaklık Yıldız Holding A.Ş (67.185) ( ) Diğer İlişkili Taraflar Egal Gıda Mad.San.Tic.A.Ş Eksper Gıda Paz. San. Ve Tic. A.Ş Horizon Hızlı Tüketim Ürün.Paz.Satış ve Dağıtım A.Ş (73.602) Hüner Pazarlama ve Tic.A.Ş (6.493) Marsa Yağ San.ve Tic.A.Ş (30.000) Murat Ülker ( ) - - Pasifik Tüketim Ürünleri Sat.ve Tic. A.Ş (68.210) Penta Teknoloji Ürünleri Dağ.A.Ş (3.761) Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş ( ) - - Şok Marketler Tic.A.Ş ( ) (34.212) Teközel Gıda Temiz Sağlık Marka Hiz.San.ve Tic. A.Ş Ufuk Doğal Gıda Ambalaj San.A.Ş (15.153) - - Diğer (653) (67.185) ( ) ( ) 1 Ocak - 31 Mart 2013 İlişkili taraflarla olan işlemler Faiz Geliri Faiz Gideri Kira Geliri Kira Gideri Hizmet Geliri Hizmet Gideri Ana Ortaklık Yıldız Holding A.Ş. - ( ) ( ) Diğer İlişkili Taraflar Eksper Gıda Paz. San. Ve Tic. A.Ş Horizon Hızlı Tüketim Ürün.Paz.Satış ve Dağıtım A.Ş (15.742) Medyasoft Bilgi Sis.San.ve Tic.A.Ş.(1) (4.407) Murat Ülker ( ) - - Pasifik Tüketim Ürünleri Sat.ve Tic. A.Ş (22.042) Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş ( ) - - Teközel Gıda Temiz Sağlık Marka Hiz.San.ve Tic. A.Ş Ufuk Doğal Gıda Ambalaj San.A.Ş (28.275) - - Diğer (462) - ( ) ( ) ( ) (1) Medyasoft Bilgi Sistemleri San. Ve Tic.A.Ş yılında Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım Ticaret A.Ş. adı altında birleşmiştir. İlişkili taraflardan olan ticari alacaklar genellikle satış işlemlerinden kaynaklanmaktadır ve yaklaşık vadeleri 30 ile 60 gün arasındadır. Ticari olmayan alacaklar, grup şirketlerine kullandırılan kredi niteliğinde paralar olup üçer aylık dönemlerde etkin piyasa faiz oranı ile adatlandırılmaktadır. Şirket tarafından kullandırılan 2014 yılı içinde adatlandırmaya baz olan faiz oranı TL de % 8,5-12 aralığındadır (31 Aralık 2013: TL %7-9). 31

31 Aralık 31 Aralık 2014 2013 Ticari alacaklar 363.535 556.353 363.535 556.353

31 Aralık 31 Aralık 2014 2013 Ticari alacaklar 363.535 556.353 363.535 556.353 23. İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARI a) İlişkili taraflardan olan alacak tutarlarının ayrıntısı aşağıdaki gibidir: Ticari alacaklar 363.535 556.353 363.535 556.353 Ticari alacakların ayrıntısı aşağıdaki gibidir:

Detaylı

4. FİNANSAL YATIRIMLAR 31 Aralık 31 Aralık Satılmaya hazır finansal yatırımlar Şok Marketler Ticaret A.Ş

4. FİNANSAL YATIRIMLAR 31 Aralık 31 Aralık Satılmaya hazır finansal yatırımlar Şok Marketler Ticaret A.Ş 4. FİNANSAL YATIRIMLAR Satılmaya hazır finansal yatırımlar Şok Marketler Ticaret A.Ş. - 34.700.000-34.700.000 Şirket in finansal yatırımı olan Şok Marketler Ticaret A.Ş.'deki %10 hissenin tamamı 46 milyon

Detaylı

30 Eylül 31 Aralık 2014 2013 Ticari alacaklar 1.467.283 556.353 1.467.283 556.353

30 Eylül 31 Aralık 2014 2013 Ticari alacaklar 1.467.283 556.353 1.467.283 556.353 23. İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARI a) İlişkili taraflardan olan alacak tutarlarının ayrıntısı aşağıdaki gibidir: 30 Eylül 31 Aralık 2014 2013 Ticari alacaklar 1.467.283 556.353 1.467.283 556.353 Ticari alacakların

Detaylı

31 Mart 31 Aralık 2015 2014 Ticari alacaklar 561.330 363.535 561.330 363.535

31 Mart 31 Aralık 2015 2014 Ticari alacaklar 561.330 363.535 561.330 363.535 23. İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARI a) İlişkili taraflardan olan alacak tutarlarının ayrıntısı aşağıdaki gibidir: 31 Mart 31 Aralık Ticari alacaklar 561.330 363.535 561.330 363.535 Ticari alacakların ayrıntısı

Detaylı

31 Aralık 31 Aralık Ticari alacaklar

31 Aralık 31 Aralık Ticari alacaklar 23. İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARI a) İlişkili taraflardan olan alacak tutarlarının ayrıntısı aşağıdaki gibidir: 31 Aralık 31 Aralık 2012 2011 Ticari alacaklar 6.370.354 705.915 6.370.354 705.915 Ticari ve

Detaylı

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 31 MART 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA NO ÖZET BİLANÇO... 1-2 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZET ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 4

Detaylı

31 Aralık 31 Aralık Ticari alacaklar

31 Aralık 31 Aralık Ticari alacaklar 23. İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARI a) İlişkili taraflardan olan alacak tutarlarının ayrıntısı aşağıdaki gibidir: Ticari alacaklar 186.608 363.535 186.608 363.535 Ticari alacakların ayrıntısı aşağıdaki gibidir:

Detaylı

31 December 31 December Available for Sale Financial Assets 2013 2012. Şok Marketler Ticaret A.Ş. - 34.700.000-34.700.000

31 December 31 December Available for Sale Financial Assets 2013 2012. Şok Marketler Ticaret A.Ş. - 34.700.000-34.700.000 4. FINANCIAL INVESTMENTS Available for Sale Financial Assets 2013 2012 Şok Marketler Ticaret A.Ş. - 34.700.000-34.700.000 %10 shares of the Company's financial investment in Şok Marketler Ticaret A.Ş.

Detaylı

31 Aralık 31 Aralık Ticari alacaklar Ticari olmayan alacaklar

31 Aralık 31 Aralık Ticari alacaklar Ticari olmayan alacaklar İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARI a) İlişkili taraflardan olan alacak tutarlarının ayrıntısı aşağıdaki gibidir: 31 Aralık 31 Aralık 2011 2010 alacaklar 705.915 376.006 olmayan alacaklar - 781.570 705.915 1.157.576

Detaylı

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA NO ÖZET BİLANÇO... 1-2 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZET ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM TABLOSU...

Detaylı

CITI MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

CITI MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR CITI MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET BİLANÇO... 1-2 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2012 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar 31 MART 2012 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE AÇIKLAYICI DİPNOTLAR İÇİNDEKİLER SAYFA

Detaylı

31 Aralık 31 Aralık Ticari alacaklar Ticari olmayan alacaklar

31 Aralık 31 Aralık Ticari alacaklar Ticari olmayan alacaklar 23. İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARI a) İlişkili taraflardan olan alacak tutarlarının ayrıntısı aşağıdaki gibidir: alacaklar 3.569.501 186.608 olmayan alacaklar 1.979.058-5.548.559 186.608 alacakların ayrıntısı

Detaylı

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK 31 MART 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA NO ÖZET FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZET ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA NO ÖZET FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZET ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA NO ÖZET FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZET ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

KEREVİTAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 30 EYLÜL 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

KEREVİTAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 30 EYLÜL 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 30 EYLÜL 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET KONSOLİDE BİLANÇO... 1-2 ÖZET KONSOLİDE KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU 3 ÖZET KONSOLİDE

Detaylı

X TRADE BROKERS MENKUL DEĞERLER A.Ş. 31 MART 2015 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR

X TRADE BROKERS MENKUL DEĞERLER A.Ş. 31 MART 2015 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR X TRADE BROKERS MENKUL DEĞERLER A.Ş. 31 MART TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR

Detaylı

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK 30 EYLÜL 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA NO ÖZET FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZET ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

MORGAN STANLEY MENKUL DEĞERLER A.Ş.

MORGAN STANLEY MENKUL DEĞERLER A.Ş. MORGAN STANLEY MENKUL DEĞERLER A.Ş. 2015 Tarihinde Sona Eren Altı Aylık Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu 10 Ağustos 2015 Bu rapor, 1 sayfa sınırlı bağımsız denetim raporu

Detaylı

NET HOLDİNG A.Ş. NTHOL. Bağımsız Denetim'den Geçmiş Geçmiş BİLANÇO (YTL)

NET HOLDİNG A.Ş. NTHOL. Bağımsız Denetim'den Geçmiş Geçmiş BİLANÇO (YTL) NET HOLDİNG A.Ş. Bağımsız Denetim'den Geçmiş Geçmiş BİLANÇO (YTL) Dipnot Referansları 31.12.26 31.12.25 VARLIKLAR Cari / Dönen Varlıklar 95.42.85 86.37.561 Hazır Değerler 4 12.63.975 1.743.381 Menkul Kıymetler

Detaylı

ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 30 HAZİRAN 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 30 HAZİRAN 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 30 HAZİRAN 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR ARA DÖNEM ÖZET FİNANSAL TABLOLAR HAKKINDA İNCELEME RAPORU Acıselsan Acıpayam Selüloz

Detaylı

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK MART 2017 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK MART 2017 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK 2017 31 MART 2017 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA NO ÖZET FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZET ÖZKAYNAKLAR

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 ARALIK 2017 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN DİPNOTLAR Tüm tutarlar, Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 ARALIK 2017 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN DİPNOTLAR Tüm tutarlar, Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 23. İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARI a) İlişkili taraflardan olan alacak tutarlarının ayrıntısı aşağıdaki gibidir: alacakların ayrıntısı aşağıdaki gibidir: alacaklar 2.156.233 3.569.501 olmayan alacaklar 2.467.979

Detaylı

BURÇELİK VANA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 30 HAZİRAN 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ İNCELEME RAPORU

BURÇELİK VANA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 30 HAZİRAN 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ İNCELEME RAPORU 1 OCAK 30 HAZİRAN 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ İNCELEME RAPORU ARA DÖNEM ÖZET FİNANSAL TABLOLAR HAKKINDA İNCELEME RAPORU Burçelik Vana Sanayi ve Ticaret Anonim

Detaylı

DİRİTEKS DİRİLİŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 01 OCAK 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT

DİRİTEKS DİRİLİŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 01 OCAK 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT DİRİTEKS DİRİLİŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 01 OCAK 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE I DİRİTEKS - DİRİLİŞ TEKSTİL SANAYİ

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 31.12.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 471.338 548.065 1- Kasa 580 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 470.758 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

1999 YILI BİLANÇO VERİLERİ:

1999 YILI BİLANÇO VERİLERİ: 1999 YILI BİLANÇO VERİLERİ: Kasa Hesabı; 640.000, Serbest Menkul Değerler Hs.; 3.200.000, 2000 Yılı Vadeli Banka Kredileri; 3.200.000, Kayıtlı Sermaye 30.000.000, İndirilecek KDV; 1.400.000, Arsa ve Araziler;

Detaylı

KÖRFEZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR

KÖRFEZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR KÖRFEZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR İçindekiler Özet Finansal Durum Tablosu Özet Kar veya Zarar ve Diğer

Detaylı

Toplam (*) Diğer hazır değerler 3 aydan kısa vadeli kredi kartı slip alacaklarını içermektedir.

Toplam (*) Diğer hazır değerler 3 aydan kısa vadeli kredi kartı slip alacaklarını içermektedir. FORMET ÇELİK KAPI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31.03.2018 TARİHLİ MALİ TABLOLARI DİPNOTLARI 3. Nakit ve Nakit Benzerleri Nakit ve nakit benzerleri aşağıdaki gibidir : Kasa - - Banka mevduatı 3.226.486 1.978.659

Detaylı

GÖZDE GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

GÖZDE GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR GÖZDE GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU 1 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU

Detaylı

NET HOLDİNG A.Ş. BİLANÇO (TL) İncelemeden (XI-29 KONSOLİDE) NTHOL. Bağımsız Denetim'den

NET HOLDİNG A.Ş. BİLANÇO (TL) İncelemeden (XI-29 KONSOLİDE) NTHOL. Bağımsız Denetim'den BİLANÇO (TL) İncelemeden (XI-29 KONSOLİDE) GeçmemiĢ Bağımsız Denetim'den GeçmiĢ Referansları 31.03.2009 31.12.2008 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 79.011.528 92.094.253 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 7.788.928

Detaylı

FİNANS YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 EYLÜL 2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR

FİNANS YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 EYLÜL 2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR FİNANS YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 EYLÜL TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET BİLANÇO... 1 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU......

Detaylı

HDI Sigorta Anonim Şirketi 30 Eylül 2008 Tarihi İtibarıyla Bilanço

HDI Sigorta Anonim Şirketi 30 Eylül 2008 Tarihi İtibarıyla Bilanço HDI Sigorta Anonim Şirketi Tarihi İtibarıyla Bilanço Bağımsız Denetimden I Cari Varlıklar Dipnot A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 48.057.197 1 Kasa 14 28.446 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14 30.102.957

Detaylı

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK 30 HAZİRAN 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK 30 HAZİRAN 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU 1 OCAK 30 HAZİRAN 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU Bizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş. Yönetim Kurulu na Giriş ARA DÖNEM ÖZET FİNANSAL BİLGİLERE İLİŞKİN SINIRLI

Detaylı

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU Bizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş. Yönetim Kurulu na Giriş ARA DÖNEM ÖZET FİNANSAL BİLGİLERE İLİŞKİN SINIRLI

Detaylı

Sınırlı Denetimden Geçmiş 30 Haziran 2015. Bağımsız Denetimden. 31 Aralık 2014. Notlar VARLIKLAR

Sınırlı Denetimden Geçmiş 30 Haziran 2015. Bağımsız Denetimden. 31 Aralık 2014. Notlar VARLIKLAR Tarihi İtibarıyla Özet Finansal Durum Tablosu (Bilanço) VARLIKLAR Notlar Sınırlı Denetimden 30 Haziran 2015 Bağımsız Denetimden 31 Aralık 2014 Dönen Varlıklar 463.884.115 251.667.612 Nakit ve nakit benzerleri

Detaylı

VARLIKLAR 01 Ocak 2008 Dipn ot 31 Mart 2008

VARLIKLAR 01 Ocak 2008 Dipn ot 31 Mart 2008 CARDİF SİGORTA A.Ş. VARLIKLAR 01.01.200831.03.2008 DÖNEMİ BİLANÇOSU 01 Ocak 2008 Dipn ot 31 Mart 2008 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 10.751.212,60 1 Kasa 3.077,82 2 Alınan Çekler 3

Detaylı

SENKRON GÜVENLİK VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ A.Ş.

SENKRON GÜVENLİK VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ A.Ş. 31 MART 2016 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI 31 MART 2016 TARİHLİ FİNANSAL DURUM TABLOSU (Tüm tutarlar aksi belirtilmedikçe Türk Lirası

Detaylı

Dipnot Referansları 31.03.2011 31.12.2010

Dipnot Referansları 31.03.2011 31.12.2010 BĠLANÇO (TL) NTHOL Bağımsız Denetim'den GeçmiĢ Referansları 31.03.2011 31.12.2010 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 129.048.971 148.879.172 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 55.209.151 76.940.891 Finansal Yatırımlar

Detaylı

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK HAZİRAN 2017 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK HAZİRAN 2017 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU 1 OCAK 2017-30 HAZİRAN 2017 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2017 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL DURUM TABLOLARI İÇİNDEKİLER SAYFA NO ÖZET

Detaylı

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 30 HAZİRAN TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ İNCELEME RAPORU ARA DÖNEM ÖZET FİNANSAL TABLOLAR HAKKINDA İNCELEME

Detaylı

İlişikteki dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır.

İlişikteki dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. VARLIKLAR I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 196.825.440 136.759.082 1 Kasa 541 890 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 174.227.999 116.629.038 4 Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri () 5 Banka

Detaylı

İlişikteki dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır.

İlişikteki dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 164.377.494 136.759.082 1- Kasa 871 890 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 140.890.987 116.629.038 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) 5-

Detaylı

MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 MART 2017 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 MART 2017 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 MART 2017 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET KONSOLİDE BİLANÇO 1-2 ÖZET KONSOLİDE KAR VEYA

Detaylı

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu. Yıl 2011 Tablo Kodu. Frekans Versiyon 1

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu. Yıl 2011 Tablo Kodu. Frekans Versiyon 1 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2011 Tablo Kodu 100301 Frekans Q4 Versiyon 1 Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 67.650.698 1 Cari Varlıklar 63.753.540 10 Nakit ve Nakit Benzeri

Detaylı

Bizim Toptan Satış Mağazaları A. Ş. 01.01.2016 31.03.2016 Faaliyet Raporu

Bizim Toptan Satış Mağazaları A. Ş. 01.01.2016 31.03.2016 Faaliyet Raporu Bizim Toptan Satış Mağazaları A. Ş. 01.01.2016 31.03.2016 Faaliyet Raporu GİRİŞ: EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE SEKTÖREL BİLGİLER Türkiye ekonomisi 2015 yılında %4 büyüme göstermiştir. 2016 yılının ilk çeyreği

Detaylı

MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 MART 2018 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 MART 2018 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 MART 2018 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET KONSOLİDE BİLANÇO 1-2 ÖZET KONSOLİDE KAR VEYA

Detaylı

EKİZ YAĞ VE SABUN SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2014 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

EKİZ YAĞ VE SABUN SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2014 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR EKİZ YAĞ VE SABUN SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2014 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR ARA DÖNEM ÖZET FİNANSAL BİLGİLERE İLİŞKİN SINIRLI DENETİM RAPORU Ekiz Yağ ve Sabun Sanayii Anonim

Detaylı

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 30 EYLÜL 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 30 EYLÜL 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 30 EYLÜL ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 30 EYLÜL ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER

Detaylı

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Mart 2010 Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Mart 2010 Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak- 31 Mart 2010 Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar İçindekiler Sayfa Bilanço 1-2 Gelir tablosu 3 Özkaynak değişim tablosu 4 Nakit akım tablosu 5 Özet

Detaylı

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01 OCAK 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01 OCAK 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 01 OCAK 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE

Detaylı

PANORA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 31 Mart 2014 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Döneme Ait Özet Bireysel Finansal Tablolar

PANORA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 31 Mart 2014 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Döneme Ait Özet Bireysel Finansal Tablolar PANORA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Döneme Ait Özet Bireysel Finansal Tablolar İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET BİREYSEL FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 ÖZET BİREYSEL KAR VEYA

Detaylı

DERİMOD KONFEKSİYON AYAKKABI DERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2014 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN ARA DÖNEM ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

DERİMOD KONFEKSİYON AYAKKABI DERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2014 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN ARA DÖNEM ÖZET FİNANSAL TABLOLAR DERİMOD KONFEKSİYON AYAKKABI DERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2014 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN ARA DÖNEM ÖZET FİNANSAL TABLOLAR ARA DÖNEM ÖZET FİNANSAL BİLGİLERE İLİŞKİN SINIRLI DENETİM

Detaylı

FİNANS YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN 2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR

FİNANS YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN 2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR FİNANS YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 HAZİRAN TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET BİLANÇO... 1 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU......

Detaylı

Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmemiş. Denetimden Geçmiş (Yeniden düzenlenmiş) (*) Notlar 30 Eylül 2015 31 Aralık 2014 VARLIKLAR

Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmemiş. Denetimden Geçmiş (Yeniden düzenlenmiş) (*) Notlar 30 Eylül 2015 31 Aralık 2014 VARLIKLAR 30 Eylül 2015 Tarihi İtibarıyla Özet Finansal Durum Tablosu (Bilanço) VARLIKLAR Bağımsız Geçmiş Notlar 30 Eylül 2015 31 Aralık 2014 Dönen Varlıklar 539.816.777 251.667.612 Nakit ve nakit benzerleri 5 228.001.128

Detaylı

Bizim Toptan Satış Mağazaları A. Ş. 01.01.2014 31.03.2014 Faaliyet Raporu

Bizim Toptan Satış Mağazaları A. Ş. 01.01.2014 31.03.2014 Faaliyet Raporu Bizim Toptan Satış Mağazaları A. Ş. 01.01.2014 31.03.2014 Faaliyet Raporu GİRİŞ: EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE SEKTÖREL BİLGİLER 2013 yılında %4 oranında büyümüş olan Türkiye ekonomisinde yılın ilk çeyreğinde,

Detaylı

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK-30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK-30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK-30 EYLÜL ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR

Detaylı

DERİMOD KONFEKSİYON AYAKKABI DERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

DERİMOD KONFEKSİYON AYAKKABI DERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR DERİMOD KONFEKSİYON AYAKKABI DERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 ÖZET KAR VEYA

Detaylı

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK EYLÜL 2017 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 1 OCAK EYLÜL 2017 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK 2017-30 EYLÜL 2017 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 30 EYLÜL 2017 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL DURUM TABLOLARI İÇİNDEKİLER SAYFA NO ÖZET FİNANSAL DURUM TABLOLARI...

Detaylı

(Tüm tutarlar, TL olarak gösterilmiştir.) Bağımsız Denetim'den. VARLIKLAR Dönen Varlıklar 3.671.355

(Tüm tutarlar, TL olarak gösterilmiştir.) Bağımsız Denetim'den. VARLIKLAR Dönen Varlıklar 3.671.355 31 ARALIK 2012 TARİHLİ BİLANÇO Bağımsız Denetim'den Referansları 31.12.2012 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 3.671.355 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 3.475.052 Finansal Yatırımlar 7 20.933 Ticari Alacaklar - İlişkili

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu özet konsolide finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu özet konsolide finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1 30 HAZİRAN 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR Dipnot Referansları 30 Haziran 2017 31 Aralık 2016 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 985.828.287 1.039.890.473 Nakit ve Nakit Benzerleri 3 264.634.241

Detaylı

G.M.K. Bulvarı No: 71 Maltepe / Ankara 0312 230 32 15 16

G.M.K. Bulvarı No: 71 Maltepe / Ankara 0312 230 32 15 16 2016 / 1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 20 Mart 2016 Pazar 09:00 Sınav Süresi: 3 Saat SORU: AKTİF (X) ANONİM ŞİRKETİ 31.12.2014 BİLANÇOSU PASİF 100 KASA

Detaylı

NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Döneme Ait Özet Finansal Tablolar

NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Döneme Ait Özet Finansal Tablolar NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Döneme Ait Özet Finansal Tablolar İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET BİLANÇO... 1-2 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU...

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET. A. Ş. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET. A. Ş. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET. A. Ş. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR

Detaylı

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş.

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 23. BALANCES AND TRANSACTIONS WITH RELATED PARTIES a) The detail of receivables from related parties is as follows: Trade Receivables 363.535 556.353 363.535 556.353 The detail of trade and non-trade receivables

Detaylı

Bizim Toptan Satış Mağazaları A. Ş. 01.01.2016 30.06.2016 Faaliyet Raporu

Bizim Toptan Satış Mağazaları A. Ş. 01.01.2016 30.06.2016 Faaliyet Raporu Bizim Toptan Satış Mağazaları A. Ş. 01.01.2016 30.06.2016 Faaliyet Raporu GİRİŞ: EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE SEKTÖREL BİLGİLER Türkiye ekonomisi, 2015 yılındaki %4 lük büyümesinin ardından, yılın ilk çeyreğinde

Detaylı

TÜRKİYE KURUMSAL YÖNETİM DERNEĞİ VE İKTİSADİ İŞLETMESİ

TÜRKİYE KURUMSAL YÖNETİM DERNEĞİ VE İKTİSADİ İŞLETMESİ TÜRKİYE KURUMSAL YÖNETİM DERNEĞİ VE İKTİSADİ İŞLETMESİ 1 OCAK - 31 ARALIK 2011 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Türkiye Kurumsal Yönetim

Detaylı

ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2017 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2017 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2017 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE

Detaylı

ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇO... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR

Detaylı

MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT

Detaylı

ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET BİLANÇO... 1-2 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE KAPSAMLI GELİR TABLOSU...

Detaylı

İhlas Ev Aletleri İmalat San. ve Tic. A.Ş.

İhlas Ev Aletleri İmalat San. ve Tic. A.Ş. 30 Haziran 2014 ve 31 Aralık 2013 Tarihleri İtibariyle Finansal Durum Tabloları Sınırlı Bağımsız Dipnot Geçmiş Geçmiş Referansları 31.12.2013 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 183.586.792 171.427.777 Nakit ve

Detaylı

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 31 MART 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 31 MART 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 31 MART ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. 1 OCAK - 31 MART ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE

Detaylı

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ HAZİRAN 2010 İTİBARI İLE YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ HAZİRAN 2010 İTİBARI İLE YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ HAZİRAN 2010 İTİBARI İLE YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Değerli Ortaklarımız, Şirketimizin Haziran 2010 dönemine ilişkin faaliyetleri aşağıda özetlenmiştir.

Detaylı

GEDİK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30.09.2013 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR

GEDİK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30.09.2013 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR GEDİK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30.09.2013 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR İçindekiler Özet finansal durum tablosu (Bilanço) Özet kar veya zarar ve

Detaylı

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 31 MART 2018 ve 31 ARALIK 2017 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 31 MART 2018 ve 31 ARALIK 2017 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR 31 MART 2018 ve 31 ARALIK 2017 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR 31 Mart 2018 31 Aralık 2017 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 1.052.415.705 1.258.935.703 Nakit ve Nakit Benzerleri 262.819.279 511.632.900 Ticari

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu özet konsolide finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu özet konsolide finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1 31 MART 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR (Aksi belirtilmedikçe tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak ifade edilmiştir.) Dipnot Referansları 31 Mart 2017 31 Aralık 2016 VARLIKLAR Dönen

Detaylı

Credit Suisse İstanbul Menkul Değerler Anonim Şirketi. 30 Eylül 2013 Tarihinde Sona Eren Dokuz Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar

Credit Suisse İstanbul Menkul Değerler Anonim Şirketi. 30 Eylül 2013 Tarihinde Sona Eren Dokuz Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar Credit Suisse İstanbul Menkul Değerler Anonim Şirketi 30 Eylül 2013 Tarihinde Sona Eren Dokuz Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar 28 Ekim 2013 Credit Suisse İstanbul Menkul Değerler Anonim

Detaylı

ÇUHADAROĞLU METAL SANAYİ VE PAZARLAMA A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 MART 2016 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT

ÇUHADAROĞLU METAL SANAYİ VE PAZARLAMA A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 MART 2016 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÇUHADAROĞLU METAL SANAYİ VE PAZARLAMA A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 MART 2016 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI 31 MART 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE

Detaylı

DERİMOD KONFEKSİYON AYAKKABI DERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2015 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN ARA DÖNEM ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

DERİMOD KONFEKSİYON AYAKKABI DERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2015 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN ARA DÖNEM ÖZET FİNANSAL TABLOLAR DERİMOD KONFEKSİYON AYAKKABI DERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2015 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN ARA DÖNEM ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET FİNANSAL DURUM TABLOSU.. 1-2 ÖZET KAR

Detaylı

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak- 30 Eylül 2010 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve inceleme raporu İçindekiler Sayfa Özet bilanço 1 Özet kapsamlı gelir tablosu 2 Özkaynak değişim

Detaylı

Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları

Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Denetimden Denetimden Geçmemiş Geçmemiş 1 Ocak- 1 Ocak- Dipnot 31 Mart 31 Mart Referansları 2017 2016 Hasılat 13 242.220.975 240.650.375 Satışların Maliyeti (-) 13 (221.954.734) (210.984.574) Brüt kar

Detaylı

EGE PROFİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş.

EGE PROFİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 30 Haziran 2010 tarihinde sona eren altı aylık ara döneme ait Özet Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetim Kuruluşu İnceleme Raporu Özet Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetim Kuruluşu İnceleme Raporu İÇİNDEKİLER

Detaylı

ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 30 EYLÜL 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 30 EYLÜL 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 30 EYLÜL 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI

Detaylı

GEDİK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30.06.2014 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM

GEDİK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30.06.2014 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM 30.06.2014 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU İÇİNDEKİLER ARA DÖNEM ÖZET FİNANSAL TABLOLAR HAKKINDA BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM

Detaylı

VERUSATURK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 31 MART 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

VERUSATURK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 31 MART 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VERUSATURK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 31 MART 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET BİLANÇO 1 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU

Detaylı

Ergo Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2011 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Gelir Tablosu (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Ergo Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2011 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Gelir Tablosu (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Gelir Tablosu maii-teknik BÖLÜM A- Hayat Dışı Teknik Gelir 560,293,642 577,383,952 1- Kazanılmış Primler (Reasürör Payı Düşülmüş Olarak) 516,733,632 506,994,265 1.1- Yazılan

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLĠLĠK A.ġ. AYRINTILI SOLO BĠLANÇO

ANADOLU HAYAT EMEKLĠLĠK A.ġ. AYRINTILI SOLO BĠLANÇO VARLIKLAR I- CARĠ VARLIKLAR Bağımsız Denetimden A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 114.455.043 121.543.838 1- Kasa 14 11.378 9.012 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 67.164.524 78.744.899 4- Verilen Çekler

Detaylı

ORGE ENERJİ ELEKTRİK TAAHHÜT A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 30 EYLÜL 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT

ORGE ENERJİ ELEKTRİK TAAHHÜT A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 30 EYLÜL 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT 30 EYLÜL 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI 30 EYLÜL 2015 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU (Tüm tutarlar, Türk Lirası ("TL") olarak

Detaylı

TÜRK TUBORG BİRA VE MALT SANAYİİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 MART 2016 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

TÜRK TUBORG BİRA VE MALT SANAYİİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 MART 2016 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 MART 2016 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER... SAYFA ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 ÖZET KONSOLİDE KAR VEYA ZARAR

Detaylı

DURAN DOĞAN BASIM VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

DURAN DOĞAN BASIM VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR DURAN DOĞAN BASIM VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2

Detaylı

GARANTİ FAKTORİNG A.Ş. 30 EYLÜL 2014 TARİHİ İTİBARIYLA FİNANSAL TABLOLAR

GARANTİ FAKTORİNG A.Ş. 30 EYLÜL 2014 TARİHİ İTİBARIYLA FİNANSAL TABLOLAR 30 EYLÜL 2014 TARİHİ İTİBARIYLA FİNANSAL TABLOLAR GARANTİ FAKTORİNG HİZMETLERİ A.Ş. 1 ŞİRKET İN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU Aktif Finans Faktoring Hizmetleri AŞ 4 Eylül 1990 tarihinde endüstriyel

Detaylı

İş Portföy Yönetimi Anonim Şirketi

İş Portföy Yönetimi Anonim Şirketi İş Portföy Yönetimi Anonim Şirketi Tarihinde Sona Eren Altı Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar ve Sınırlı Denetim Raporu Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim

Detaylı

GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 Eylül 2016 Tarihinde Sona Eren Ara Döneme Ait Özet Finansal Tablolar

GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 Eylül 2016 Tarihinde Sona Eren Ara Döneme Ait Özet Finansal Tablolar 2016 Tarihinde Sona Eren Ara Döneme Ait Özet Finansal Tablolar İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1 ÖZET KAR VEYA ZARAR TABLOSU...... 2 ÖZET DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZET ÖZKAYNAKLAR

Detaylı

MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 MART 2016 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 MART 2016 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 MART 2016 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER ÖZET KONSOLİDE BİLANÇO... 1-2 ÖZET KONSOLİDE KAR VEYA ZARAR

Detaylı

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 30 EYLÜL 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 30 EYLÜL 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR 30 EYLÜL 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR 30 Eylül 2017 31 Aralık 2016 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 989.679.749 1.039.890.473 Nakit ve Nakit Benzerleri 255.883.732 274.877.489 Ticari

Detaylı

ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET BİLANÇO... 1-2 ÖZET KAR VEYA ZARAR VE KAPSAMLI GELİR TABLOSU...

Detaylı

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 31 MART ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. 1 OCAK - 31 MART ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE

Detaylı

İNTEMA İNŞAAT VE TESİSAT MALZEMELERİ YATIRIM VE PAZARLAMA ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

İNTEMA İNŞAAT VE TESİSAT MALZEMELERİ YATIRIM VE PAZARLAMA ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İNTEMA İNŞAAT VE TESİSAT MALZEMELERİ YATIRIM VE PAZARLAMA ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 KAR VEYA ZARAR

Detaylı