TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ İNSAN HAKLARI MERKEZİ HABERİMİZ OLSUN! İnsan Hakları İzleme Raporlama ve Arşivleme Projesi (İHİRAP)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ İNSAN HAKLARI MERKEZİ HABERİMİZ OLSUN! İnsan Hakları İzleme Raporlama ve Arşivleme Projesi (İHİRAP)"

Transkript

1 TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ İNSAN HAKLARI MERKEZİ HABERİMİZ OLSUN! İnsan Hakları İzleme Raporlama ve Arşivleme Projesi (İHİRAP)

2 Avukatlar olarak, mesleğimizi sürdürürken birçok insan hakkı ihlali yaşar ya da tanık oluruz. Bizler bu ihlallerin, başvuru süreçlerinin ve zamanın labirentlerinde kaybolup gitmesini istemeyiz. Çünkü yaptırımsızlık, savunduğumuz hak ve olay için olduğu kadar, ihlallerin sürgit devamı açısından da en büyük tehlikedir. İşte bunun için insan hakkı ihlallerinin görünür kılınması, ihlallerle mücadelede en önemli adımdır. YARDIM EDİN, İNSAN HAKKI İHLALLERİNİ GÖRÜNÜR KILALIM! İHİRAP, insan hakları alanındaki olguların ve uygulamaların izlenmesini, araştırılmasını, rapor haline getirilerek öneriler geliştirilmesini ve çalışmalardan elde edilecek sonuçların kamuoyu ile paylaşılmasını hedefleyen bir Türkiye Barolar Birliği Projesidir. İnsan hakkı ihlallerinin İHİRAP veri tabanında toplanabilmesi için bütün avukatların işbirliğine ihtiyaç vardır.

3 İHİRAP A NASIL ULAŞILIR? Tüm avukatlar, hukuki yardım sundukları veya tanık oldukları insan hakkı ihlali dosya ve belgelerini; İHİRAP veri tabanına, BaroKart veya E- İmza veya Mobil İmza ile bizzat ve doğrudan girebilirler (İHİRAP bağlantısı: Girilen bilgileri bizzat güncelleyebilirler. Avukatlar ayrıca, bu bilgileri TBB İnsan Hakları Merkezine; E posta ile iletebilirler (ihirap@barobirlik.org.tr) Posta yoluyla gönderebilirler

4 İHİRAP NE İŞE YARAR? İnsan hakkı ihlallerinin; Kurumsal takibine olanak verir, Görünür kılınmalarına yardımcı olur, Hak arayışını destekler, Nesnel bir veri tabanı oluşturur. Veri tabanı; İnsan hakları raporlarına ve bilimsel araştırmalara kaynak sağlar, Raporlar yoluyla çözüme katkı sunar, Oluşturacağı İnsan Hakları belleği ile ihlallerin sürgit devamına engel oluşturur.

5 Yapılacak çalışmalarda değerlendirilmek üzere Merkezimize iletmek istediğiniz ihlal dosyaları için posta/ e posta kanalı dışında avukatlara özel UBAP/ BARO İHİRAP kanalının kolaylıklarından da yararlanabilirsiniz. Bunun için: I. A d ı m G i r i ş Avukat girişinden UBAP a; BaroKart Girişi (Baro-Baro Sicil No ve Şifreniz) veya E- İmza Girişi veya Mobil İmza Girişi ile giriniz.

6 II. Adım Dosya Açma Açılan ekranın sağ bölümdeki Baro İHİRAP bölümünden giriş yapınız. Karşınıza Bilgi İletim Formu (BİF) çıkacaktır.

7 Dosya Adı: İhlal mağdurunun adı ve soyadından oluşmaktadır. * İhlal Kategorisi: Avukat, bir veya birden çok kategori/ alt kategoriyi mevcut tanımlardan seçim yoluyla belirleyebilir. (Zorunlu değildir.) BİF Tarih: Bilgi İletim Formu nun avukat tarafından düzenlendiği tarihtir. * Düzenleyen Bilgileri: Sayfanın devamındaki bölümler formu düzenleyen avukata ilişkin bilgileri içerir. (Düzenleyenin Adı/ Soyadı/ Görevi/ İletişim) Kaydet butonuna basılması ile dosya oluşturulmuş olacaktır. * Dosyanının oluşturulması için doldurulması zorunlu kategorilerdir.

8 III. Adım Dosya Oluşturma Dosyaya ilişkin ayrıntılı bilgilerin girilebilmesi için; Kaydet butonuna basılmasının ardından altta beliren ( Oluşturulan x numaralı dosyaya gitmek için buraya tıklayınız ) yazısının üzerine tıklayınız.

9 Mağdur; Bu bölüme, hak ihlalinin konusu mağdur/lara ilişkin bilgileri girmeniz gerekmektedir. Bilgilerin tamamının doldurulması zorunlu olmayıp ulaşabildiğiniz bilgileri kaydetmeniz yeterlidir. Ek Bilgi Notu bölümüne, mağdura ilişkin genel değerlendirmelerinizi ayrıntılı şekilde yazabilirsiniz. Mağdur Yakın/ları, Mağdur Avukat/ları, Mağdur Destekçileri bölüm-lerine ilgili bilgileri girebilirsiniz. Mağdur Avukatı bölümünde aramanızı kolaylaştırmak için Aramaya Başla butonu bulunmaktadır. Bu yol avukatın (sisteme kayıtlı olması halinde), sadece soy isim ve baro bilgisi ile iletişim bilgilerine kolaylıkla ulaşmanızı sağlayacaktır. Avukat kaydına rastlanması halinde, Mağdura Ata kısmını seçerek doğrudan kayda girmesini sağlayabilirsiniz. Bu bilgiler zorunlu olmamakla birlikte, çalışmalar sırasında kurulması gerekebilecek iletişimi önemli ölçüde kolaylaştıracak bilgilerdir.

10 İhlal Sorumlusu; Bu bölüme, hak ihlalinde bulunan kişi/lerin bilgilerinin girilmesi gerekmektedir.(şüpheli, Sanık, Faili Mechul vb.) Ek Bilgi Notu bölümünde değerlendirmelerinizi paylaşmanız da mümkündür. Yukarıdaki bölümde (Mağdur) yapılan açıklamalar bu bölümdeki, İhlal Sorumlusu Yakın/ları, İhlal Sorumlusu Avukat/ları, İhlal Sorumlusu Destekçileri bölümleri için de geçerlidir.

11 Olay Bilgileri; Bu bölüm, hak ihlaline konu olayın kolaylıkla anlaşılabilmesini amaçlamaktadır. Olay bölümünde yalnızca ihlal konusu tanımlanabilir. ( Polis Kurşunuyla Ölüm, Töre Cinayeti, Mülkiyet Hakkı İhlali vb.) Olay Tarihi/ Saati/ Yeri bölümlerindeki bilgiler özet anlatımını kolaylaştıracaktır. Olay Tespit Kaynağı bölümü, hak ihlalinin ilk tespitine ilişkin (Örneğin; x Gazetesi aa.aa. aaaa tarihli x başlıklı haberi, x sayılı dosya bilgisi, şahsi tanıklık, duyum vb.) bilgiyi içerecek bölümdür. Olay Özeti, İddia Özeti, Savunma Özeti bölümleri, olayla ilgili olarak ilk adım/ özet bilgilerini içermelidir.

12 Durum Bilgileri; İdari Soruşturma bölümü; varsa idari incelemeye ilişkin bilgilerin yer alacağı bölümdür. Bölümde yer alan başlıklar dışında, iletilmesi gereken bilgi ve değerlendirmeler Ek Bilgi Notu bölümünde yer alabilecektir. Adli Soruşturma bölümü; varsa soruşturmaya, aşamalarına ve sonuçlarına ilişkin bilgilerin yer alacağı bölüm olup, iletilmesi gereken bilgi ve değerlendirmeler Ek Bilgi Notu bölümünde yer alacaktır. Kovuşturma bölümü; varsa olaya ilişkin olarak açılan dava/ davalara ilişkin bilgilerinin girilebileceği bölümdür. Duruşma Tarihi ve Duruşma Özeti bilgileri, sürecin sağlıklı olarak izlenmesi açısından önem taşımaktadır. Kanun Yolu bölümü; yüksek mahkemelerdeki sürece, aşamalarına ve sonuçlarına ilişkin bilgileri içerecek olan bölümdür. Taraf İşlemleri bölümü; yargısal süreç dışında olayla ilgili sürdürülebilecek başvurulara ve işlemlere ilişkin bilgileri içerecek bölümdür. (Örneğin; Meclis Soruşturması, Sivil Girişim, Tazminat İstemi vb.)

13 Yüklenecek Belgeler; Dosyaya ilişkin iletilmek istenen her türlü belge (iddianame, duruşma tutanağı, karar, tutanak, rapor, dilekçe görüntü, haber vb.) bu bölümden kolaylıkla sisteme yüklenebilecektir.

14 IV. Adım Dosya Güncelleme Oluşturmuş olduğunuz dosyaya, güncellemek ya da bilgi eklemek amacıyla kapattıktan sonra yeniden Giriş yapmanız mümkündür. Bunun için; I. Adım da Giriş yaptığınız Baro İHİRAP bölümünün altında yer alan Baro Sorgulama alanına giriniz, Dosya Adı bölümüne oluşturmuş olduğunuz dosya adını yazarak Sorgula butonuna basınız,

15 Altta, tarafınızca oluşturulmuş dosyayı; adı ve kategori bilgisi ile görebileceksiniz. Linkin başında bulunan kalem işareti üzerine tıklamanız durumunda dosyanın ayrıntı bilgilerine gireceğiniz bölüme ulaşmış olacaksınız, Karşınıza çıkan Anasayfa da Düzenle bölümünden BİF Formunda değişiklik yapmanız mümkündür, Ayrıntı bilgiler girmeniz için seçilen her bir kategoride yer alan Kaydet butonuna basmayı unutmayınız.

16 TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU İnternet tarayıcınızın adres satırına www.dernekler.gov.tr adresini yazınız. Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın web sayfası açılınca DERBİS

Detaylı

TBB İnsan Hakları Merkezi. İnsan Hakları İzleme, Raporlama ve Arşivleme Proje Önerisi 1 I. PROJENİN AMACI VE DAYANAĞI

TBB İnsan Hakları Merkezi. İnsan Hakları İzleme, Raporlama ve Arşivleme Proje Önerisi 1 I. PROJENİN AMACI VE DAYANAĞI TBB İnsan Hakları Merkezi İnsan Hakları İzleme, Raporlama ve Arşivleme Proje Önerisi 1 I. PROJENİN AMACI VE DAYANAĞI Proje, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması, hukukun üstünlüğünün egemen

Detaylı

KURUMU GÖREVİ SİCİL NO

KURUMU GÖREVİ SİCİL NO MAL BİLDİRİMİ KURUMU GÖREVİ SİCİL NO ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI 3628 sayılı Kanunun 2 nci ve Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmeliğin 8 nci maddesine göre mal bildiriminde bulunacak

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 19 Mart 2014 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 26 Haziran 2015 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 22 Şubat 2016 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

MOTOR ARIZA TAKİP SİSTEMİ (MATAS) PROGRAMI KULLANIM TALİMATI

MOTOR ARIZA TAKİP SİSTEMİ (MATAS) PROGRAMI KULLANIM TALİMATI MOTOR ARIZA TAKİP SİSTEMİ (MATAS) PROGRAMI KULLANIM TALİMATI Svl. Müh. Murat ŞİMŞEK 1nci HİBM K.lığı Jet Revizyon Müdürlüğü Mayıs 2004, ESKİŞEHİR 1 / 9 Uçak motorlarının arıza analizinde kullanılacak motor

Detaylı

Opex Kullanım Kılavuzu

Opex Kullanım Kılavuzu Opex Kullanım Kılavuzu Programı çalıştırdıktan sonra kullanıcı giriş ekranında yetkili adı ve şifreyi girerek programı kullanıma açabilirsiniz. Programı çalıştırdığımızda karşımıza girilen çağrıların listelendiği

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş.

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. 14 Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı......... 6 Çekinceler..........

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 2 Temmuz 2012 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyonu......... 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 20 Mart 2009 ĐÇĐNDEKĐLER Ara Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

AVUKAT KİMLİKLERİNİN HAVAALANLARINDA DA GEÇERLİ OLDUĞUNA DAİR YAZIŞMALAR

AVUKAT KİMLİKLERİNİN HAVAALANLARINDA DA GEÇERLİ OLDUĞUNA DAİR YAZIŞMALAR 5Resmi Yazışmalar AVUKAT KİMLİKLERİNİN HAVAALANLARINDA DA GEÇERLİ OLDUĞUNA DAİR YAZIŞMALAR Baromuz, havaalanlarında avukat kimlik belgesinin bazı havayolu şirketlerince geçerli kimlik olarak kabul edilmediğinin

Detaylı

Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde

Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde MICROSOFT OFFICE Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde anlatılmasına sunu denir. Sunuyu sınıfa ya

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-03 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

ÖZEL GÜVEN TIP MERKEZİ

ÖZEL GÜVEN TIP MERKEZİ ÖZEL GÜVEN TIP MERKEZİ Hanife Meltem YILDIZ, Zeynep ERDOĞAN, Elif Simay ENGİN, Fatma ÖZDEMİR, Mervenur AYDEMİR Strateji Raporu BBY 352 İçerik Yönetimi 26 MART 2016 Amaç BBY 352 İçerik Yönetimi dersi kapsamında

Detaylı

Tüm bu problemler verilerin dijital bir sunucuda tutulması ihtiyacını oluşturdu. İhtiyacı karşılamak amaçlı hastane otomasyonu geliştirildi.

Tüm bu problemler verilerin dijital bir sunucuda tutulması ihtiyacını oluşturdu. İhtiyacı karşılamak amaçlı hastane otomasyonu geliştirildi. ANALİZ Konu ve Özet Öncelikle projenin amaçları ve ihtiyaçları belirlendi. Amaca yönelik ihtiyaç analizinde ki eksikler giderildi. Proje maliyet zaman ve kullanım açısından analiz edildi. Kullanıcıya en

Detaylı

ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN YATAY GEÇİŞ BAŞVURU EKRANI KILAVUZU

ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN YATAY GEÇİŞ BAŞVURU EKRANI KILAVUZU ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN YATAY GEÇİŞ BAŞVURU EKRANI KILAVUZU Üniversitemize kurumiçi, yurtiçi ve yurtdışı yatay geçiş başvuruları Ön Lisans Ve Lisans Programları Arasında Yatay Geçiş Kılavuzunda

Detaylı

Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu

Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu Haziran - 2016 Güneş Sistemi Li-Nova 9.01 / TÜİK e-vt Kullanıcı Klavuzu 1/16 Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından

Detaylı

AVUKATLAR VE HUKUKÇULAR İÇİN ADLİ BİLİŞİM EĞİTİMİ

AVUKATLAR VE HUKUKÇULAR İÇİN ADLİ BİLİŞİM EĞİTİMİ AVUKATLAR VE HUKUKÇULAR İÇİN ADLİ BİLİŞİM EĞİTİMİ EĞİTİMİN ADI Avukatlar ve Hukukçular İçin Adli Bilişim EĞİTİMİN AMACI Adli bilişim çok disiplinli ve uygulamalı bir bilim dalıdır ve ayrıca bu alandaki

Detaylı

CEB. Bankası. Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası

CEB. Bankası. Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Ankara, 29-30 Mart 2005 CEB Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Krzysztof Ners, Başkan Yardımc mcısı, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Neler müzakere m edilecek a) Ticari olmayan müzakereler. Ortak bir hedef

Detaylı

2016 2017 Öğretim Dönemi Yükseköğrenim Bursu Başvuru Kılavuzu

2016 2017 Öğretim Dönemi Yükseköğrenim Bursu Başvuru Kılavuzu T.C. BAŞBAKANLIK 2016 2017 Öğretim Dönemi Yükseköğrenim Bursu Başvuru Kılavuzu Hayır Hizmetleri Daire Başkanlığı Milli Müdafaa Caddesi No:20 Kızılay/ANKARA GENEL BİLGİLER: Vakıflar Genel Müdürlüğünce,

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

BaroKart özellikli Avukat Kimlik Kartınız ile adresinden sisteme giriş yaparak Sanal Ofisim butonuna tıklayınız.

BaroKart özellikli Avukat Kimlik Kartınız ile   adresinden sisteme giriş yaparak Sanal Ofisim butonuna tıklayınız. BaroKart özellikli Avukat Kimlik Kartınız ile https://multilogin.barokart.com.tr adresinden sisteme giriş yaparak Sanal Ofisim butonuna tıklayınız. Sanal Ofisime giriş yaptığınızda Sanal Ofisim Menü sayfasına

Detaylı

Corpus. www.corpus.com.tr. ''14 Yıllık Tecrübe ve Birikim'' Corpus Nedir?

Corpus. www.corpus.com.tr. ''14 Yıllık Tecrübe ve Birikim'' Corpus Nedir? Nedir?, T.C. Mevzuatının ve Yargı İçtihatlarının, elektronik ortamda seri ve verimli şekilde kullanımını sağlayan bir hukuk yazılımıdır. Gerek veri tabanının genişliği, zenginliği gerekse veri tabanına

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Kaleli sığınma evlerinde kalan kadınlarla ilgili hazırladığı iki ayrı kanun teklifi sundu. Tarih : 08.03.2013 Bursa Milletvekili Sena Kaleli nin kanun teklifleri

Detaylı

Fiziki Varlık Yönetimi Bakım Yönetimi Modülü Kullanıcı Kitabı

Fiziki Varlık Yönetimi Bakım Yönetimi Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi Bakım Yönetimi Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi - Bakım Yönetimi Modülüne Genel Bakış Şirket içerisindeki fiziki varlıkların, motorlu taşıtların ve IT varlıkların bakım

Detaylı

Fiziki Varlık Yönetimi Talep Modülü Kullanıcı Kitabı

Fiziki Varlık Yönetimi Talep Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi Talep Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi - Talep Modülüne Genel Bakış Şirketler bu modülü kullanarak tüm şubelerindeki şirket araçlarıyla ilgili alış,satış, değiştirme

Detaylı

Destek Talep Formu - Hareketlilik & Ağ Kurma Desteği

Destek Talep Formu - Hareketlilik & Ağ Kurma Desteği Destek Talep Formu - Hareketlilik & Ağ Kurma Desteği 1. İrtibat kurulacak kişi ile ilgili bilgiler Adı - Soyadı Adresi E-posta adresi İkincil E-posta adresi - Telefon numarası Cep Telefonu STÖ Bilgileri

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web uygulamaları Üyelik Koşulları; TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ

Detaylı

Stok Kısıt Tanımları. [X] Fusion Standard. [X] Entegre W3 [X] 3.0.2 STOK.DLL, DBUPDATE. [X] DBUPDATE Programının Çalıştırılması

Stok Kısıt Tanımları. [X] Fusion Standard. [X] Entegre W3 [X] 3.0.2 STOK.DLL, DBUPDATE. [X] DBUPDATE Programının Çalıştırılması STOK FİYAT İŞLEMLERİ Amaç ve Fayda Stok fiyat işlemlerinde yapılan düzenlemeler ile, fiyat tanımlamalarında daha fazla saha için kısıt verilebilmesi ve fiyat tanımlama ekranlarının daha kullanışlı hale

Detaylı

TÜRKİYE DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (TEFBİS)

TÜRKİYE DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (TEFBİS) TÜRKİYE DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (TEFBİS) Türkiye'de Eğitimin Finansmanı ve Eğitim Harcamaları Bilgi Yönetim Sistemi (TEFBİS), Türkiye'de eğitim için yapılan

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ. Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ. Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu Sevgili Öğrencimiz, Üniversitemize hoş geldiniz. 2009 2010 Eğitim-Öğretim yılında HEMŞİRELİK LİSANS TAMAMLAMA (HELİTAM)

Detaylı

BİLİŞİM SUÇLARI VE GÜVENLİK İNTERNETTE ALIŞVERİŞ

BİLİŞİM SUÇLARI VE GÜVENLİK İNTERNETTE ALIŞVERİŞ BİLİŞİM SUÇLARI VE GÜVENLİK İNTERNETTE ALIŞVERİŞ İNTERNETTE ALIŞVERİŞ ÜYE OLURKEN Bir internet alışveriş sitesine üye olurken; ad, soyad, telefon numarası, adres ve kredi kartı numarası gibi önemli bilgileri

Detaylı

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İKY PLANLANMASI 1)Giriş 2)İK planlanması 3)İK değerlendirilmesi 4)İK ihtiyacının belirlenmesi 2 İnsanların ihtiyaçları artmakta ve ihtiyaçlar giderek çeşitlenmektedir. İhtiyaçlardaki

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM DENETİMİN TANIMI, TARİHSEL GELİŞİMİ, TÜRLERİ, DENETİM TEKNİKLERİ VE DENETİM YÖNTEMLERİ

BİRİNCİ BÖLÜM DENETİMİN TANIMI, TARİHSEL GELİŞİMİ, TÜRLERİ, DENETİM TEKNİKLERİ VE DENETİM YÖNTEMLERİ İçindekiler Önsöz 5 Tablolar Listesi 15 Kısaltmalar 1? Giriş 21 BİRİNCİ BÖLÜM DENETİMİN TANIMI, TARİHSEL GELİŞİMİ, TÜRLERİ, DENETİM TEKNİKLERİ VE DENETİM YÖNTEMLERİ 1. DENETİMİN TANIMI 25 2. DENETİMİN

Detaylı

MAĞDUR ÇOCUKLARA HUKUKİ YARDIM KONUSUNDA BAROLARIN YÜRÜTTÜKLERİ ÇALIŞMALARA BİR ÖRNEK

MAĞDUR ÇOCUKLARA HUKUKİ YARDIM KONUSUNDA BAROLARIN YÜRÜTTÜKLERİ ÇALIŞMALARA BİR ÖRNEK MAĞDUR ÇOCUKLARA HUKUKİ YARDIM KONUSUNDA BAROLARIN YÜRÜTTÜKLERİ ÇALIŞMALARA BİR ÖRNEK Harika SELİÇİ * İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi (Çocuk Mahkemeleri Komisyonu-Çocuk Hakları Komisyonu), 1989 yılından

Detaylı

Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler İçin Kariyer Rehberliği Programları Dizisi

Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler İçin Kariyer Rehberliği Programları Dizisi Editörden Önsöz Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler için Kariyer Rehberliği Programları Dizisi, kariyer rehberliği uygulamaları yapması gereken psikolojik danışmanlar için hazırlanmış sınıf / grup rehberliği

Detaylı

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır. TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU Bakanlığımız web sayfasından Tek Pencere Sistemi ne girilir ve açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş gerçekleştiril Sisteme giriş

Detaylı

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI RAPORLAMA HK. YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI RAPORLAMA HK. YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sıra No :GMKA/Yönerge/20 Revizyon No : 1 Tarih :26/09//2011 T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI RAPORLAMA HK. YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

Şekil 1.2:Programa giriş penceresi

Şekil 1.2:Programa giriş penceresi 1. Firma Tanımlama ve Firma İşlemleri Firmanın açılması Program kurulumu bittikten sonra otomatik olarak masa üstüne SQL Standart Setup ve Standart Seri Versiyonları adında bir klasör atılır. Programda

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

KURUMSAL SİTE YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

KURUMSAL SİTE YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU KURUMSAL SİTE YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU 1. İSTATİSTİKLER MENÜSÜ Bu menü sitenizdeki içeriklerin kaç adet olduğunu gösterir.incele butonuna tıkladığınızda içeriğe yönlendirir. 2. İLETİŞİM MESAJLARI Bu

Detaylı

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Vekâlet İptali... 5 Klasörler... 6 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 7 Paraf İşlemi... 8 Red İşlemi... 8 İmza İşlemi... 8 Mobil İmza İşlemi...

Detaylı

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ YÖNETİM KOMİTESİ (CDEG) Avrupa Konseyi Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu. 7. Bakanlar Konferansı TASLAK EYLEM PLANI

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ YÖNETİM KOMİTESİ (CDEG) Avrupa Konseyi Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu. 7. Bakanlar Konferansı TASLAK EYLEM PLANI KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ YÖNETİM KOMİTESİ (CDEG) Avrupa Konseyi Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu 7. Bakanlar Konferansı TASLAK EYLEM PLANI Hukuki ve fiili toplumsal cinsiyet eşitliğinin gerçekleştirilmesine

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI MSCA IF ÖN DEĞERLENDİRME DESTEĞİ 1. Desteğin Tanımı ve Kapsamı Marie

Detaylı

ICD (İMPLANTE EDİLEBİLEN KARDİYOVERTER DEFİBRİLATÖR) KAYIT FORMU KULLANIM KILAVUZU

ICD (İMPLANTE EDİLEBİLEN KARDİYOVERTER DEFİBRİLATÖR) KAYIT FORMU KULLANIM KILAVUZU ICD (İMPLANTE EDİLEBİLEN KARDİYOVERTER DEFİBRİLATÖR) KAYIT FORMU KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 2 1.FORMA ERİŞİM... 2 1.1. Giriş Ekranı... 2 1.2. Ulusal Kayıt Sistemi... 2 2. HASTA VE TESİS BİLGİLERİ...

Detaylı

METATRADER4 İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU

METATRADER4 İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU METATRADER4 İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU PLATFORMUN BAŞLATILMASI http://gedik-cdn.foreks.com/mail/gedikforex4setup.exe linkinden MT4 İşlem Platformunu bilgisayarınıza indirin. Link yardımı ile indirilen

Detaylı

Glogster - Öğrenciler için Rehber

Glogster - Öğrenciler için Rehber Glogster - Öğrenciler için Rehber Glogster Nedir? Glogster blut tabanlı geliştirilmiş bir platformdur. Bu platformda metin, grafik, ses ve video gibi çoklu ortam öğelerini bir arada kullanarak kavram karikatürleri,

Detaylı

Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı

Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Türkiye Geneli Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Aynı Günı Aynte Saat Sınav tarihi 9 Son basvuru tarihi 1 Nisan Nisan CUMARTESİ CUMA 16 16 3. sınıf 4, 5, 6,7 ve 8.sınıf Saat.00 Saat 14.00 Sözel

Detaylı

KDV-1 BEYANNAMESİNDEKİ BELGE BİLGİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA. (14 Temmuz 2016 İtibariyle Yapılan Düzenlemeler)

KDV-1 BEYANNAMESİNDEKİ BELGE BİLGİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA. (14 Temmuz 2016 İtibariyle Yapılan Düzenlemeler) KDV-1 BEYANNAMESİNDEKİ BELGE BİLGİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA (14 Temmuz 2016 İtibariyle Yapılan Düzenlemeler) Bu dokümanın bir önceki versiyonu GMS.NET 5.0.6 Güncelleme Notları nda yayınlanmıştı. Geçen süre

Detaylı

T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı

T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Projesi Nedir: Projesi; Đthalat ve ihracat işlemi yapan Yükümlülerin, Gümrük Đşlemlerinde Gümrük Müsteşarlığınca kağıt ortamında istenen belgeleri Merkezi Gümrük Sistemine dijital ortamda gönderebilmesini

Detaylı

ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği

ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. KURUMSAL YÖNETĠM KOMĠTESĠ YÖNETMELĠĞĠ I- GENEL HÜKÜMLER Kapsam 1.1. Bu yönetmelik,

Detaylı

T.C. ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Sera Gazlarının İzlenmesi ve Emisyon Ticareti Şubesi

T.C. ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Sera Gazlarının İzlenmesi ve Emisyon Ticareti Şubesi T.C. ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Sera Gazlarının İzlenmesi ve Emisyon Ticareti Şubesi SERA GAZI EMİSYON AZALTIMI SAĞLAYAN PROJELERE İLİŞKİN

Detaylı

FİRMALAR KULLANIM KILAVUZU

FİRMALAR KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER FİRMALAR KULLANIM KILAVUZU --------------------------------------------------------------- 2 FİRMA ÜYE KAYDI ---------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

VIP70 VIP71-VIP100 IP DAİRE MONİTÖRLERİ AKILLI EV ÖZELLİKLERİ KULLANMA KILAVUZU

VIP70 VIP71-VIP100 IP DAİRE MONİTÖRLERİ AKILLI EV ÖZELLİKLERİ KULLANMA KILAVUZU VIP70 VIP71-VIP100 IP DAİRE MONİTÖRLERİ AKILLI EV ÖZELLİKLERİ KULLANMA KILAVUZU AEEE Yönetmeliğine uygundur. V1.0 20150222 1 VIP70 VIP71 VIP100 IP INTERKOM DAİRE MONİTÖRÜ AKILLI EV ÖZELLİKLERİ KULLANMA

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK NUMARASI VERİLMESİ VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK NUMARASI VERİLMESİ VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK NUMARASI VERİLMESİ VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç: Madde 1- Bu yönergenin amacı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bilgi işlem ortamında

Detaylı

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve kurumsallaşmak isteyen tüm kuaförlere hitap eden programı

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Temel Bilgisayar 2. Hazırlayan : Erdem YAVUZ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Temel Bilgisayar 2. Hazırlayan : Erdem YAVUZ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Temel Bilgisayar 2 Hazırlayan : Erdem YAVUZ FORMULLER Formül Çubuğuna yazmış olduğumuz formuller sayaesinde hücreler arasında matematiksel işlemler yapabiliriz. Excel de formüller

Detaylı

GNSS Gezici Olarak Bağlanma (V-2015-12)

GNSS Gezici Olarak Bağlanma (V-2015-12) Field Genius ile GNSS alıcıları gezici olarak kontrol edilebilir. Gezici cihazlar, teorik olarak Radyo veya GSM kaynaklarından gelen düzeltme verilerini alan, işleyen ve hassas anlık konum verisine dönüştüren

Detaylı

Gparted İle Windows tan Linux a Yer Ayırıyoruz

Gparted İle Windows tan Linux a Yer Ayırıyoruz Gparted İle Windows tan Linux a Yer Ayırıyoruz Abbas Dehmen Nisan, 2016 Ubuntu yu denemek isteyen ve Windows undan da vazgeçemeyen kullanıcılar bilgilerim kaybolur endişesiyle bilgisayarına kurmaktan çekinirler.

Detaylı

Kısmen insan davranışlarını veya sezgilerini gösteren, akılcı yargıya varabilen, beklenmedik durumları önceden sezerek ona göre davranabilen bir

Kısmen insan davranışlarını veya sezgilerini gösteren, akılcı yargıya varabilen, beklenmedik durumları önceden sezerek ona göre davranabilen bir DÜŞÜNEN MAKİNELER Kısmen insan davranışlarını veya sezgilerini gösteren, akılcı yargıya varabilen, beklenmedik durumları önceden sezerek ona göre davranabilen bir makine yapmak, insanlık tarihi kadar eski

Detaylı

ANKARA İLİ BASIM SEKTÖRÜ ELEMAN İHTİYACI

ANKARA İLİ BASIM SEKTÖRÜ ELEMAN İHTİYACI ANKARA İLİ BASIM SEKTÖRÜ ELEMAN İHTİYACI Gülnaz Gültekin*, Orhan Sevindik**, Elvan Tokmak*** * Gazi Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Matbaa Öğretmenliği Bölümü, Ankara ** Ankara Ü., Eğitim Bil. Ens.,

Detaylı

DERS PROGRAMI OLUŞTURMA VE ÖĞRETİM ELEMANI GÜN-SAAT AYARLARI

DERS PROGRAMI OLUŞTURMA VE ÖĞRETİM ELEMANI GÜN-SAAT AYARLARI T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS PROGRAMI OLUŞTURMA VE ÖĞRETİM ELEMANI GÜN-SAAT AYARLARI OCAK, 2016 ISPARTA 1. GİRİŞ Kampüslerde öğrenci sayısının artması, yeni bölümlerin kurulması veya ders planlarının

Detaylı

Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2)

Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Genel Açıklama: 1.1. KDV TEVKĐFATININ NĐTELĐĞĐ KDV tevkifatı

Detaylı

BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA

BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA 1. Aşama : Münhal bulunan noterliklere müracaatta bulunmak isteyen

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

Laboratuvar Verilerinin Değerlendirmesine Yönelik Açıklamalar

Laboratuvar Verilerinin Değerlendirmesine Yönelik Açıklamalar Laboratuvar Verilerinin Değerlendirmesine Yönelik Açıklamalar Laboratuvar veri giriş uygulaması, Bakanlığımız koordinasyonunda, http://www.saglik.gov.tr/denetim/ veya http://shdenetim.saglik.gov.tr/ internet

Detaylı

PLAKA SORGULAMA - Plaka ile Araç Sorgulama

PLAKA SORGULAMA - Plaka ile Araç Sorgulama PLAKA SORGULAMA - Plaka ile Araç Sorgulama Araç Plaka Sorgulama işlemini buradaki resimli anlatımlar ışığında linki tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. Çalıntı olup olmadığı hak mahrımiyeti var mı? Plaka

Detaylı

Paylı Mülkiyette Paydaşın Kullanma ve Yararlanma Hakkı

Paylı Mülkiyette Paydaşın Kullanma ve Yararlanma Hakkı Dr. İlker ÖZTAŞ Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Paylı Mülkiyette Paydaşın Kullanma ve Yararlanma Hakkı İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii İÇİNDEKİLER...ix KISALTMALAR...xix GİRİŞ...1

Detaylı

*Dava Kartına git tıklandığında

*Dava Kartına git tıklandığında *Dava Kartına git tıklandığında Dava kartında dava konusu, dava, taraf, tebligat bilgileri, ara kararlar, duruşma tarihleri bulunur. Dava sürecini yönetebileceğiniz yerdir. Dava Bilgileri Düzenle butonu

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM YAŞ DÜZELTME DAVASI BİRİNCİ KISIM YAŞ DÜZELTME DAVASINDA TEMEL BİLGİLER I--GENEL AÇIKLAMALAR-5 II--YAŞ DÜZELTME DAVASININ DAVACISI-5

BİRİNCİ BÖLÜM YAŞ DÜZELTME DAVASI BİRİNCİ KISIM YAŞ DÜZELTME DAVASINDA TEMEL BİLGİLER I--GENEL AÇIKLAMALAR-5 II--YAŞ DÜZELTME DAVASININ DAVACISI-5 BİRİNCİ BÖLÜM YAŞ DÜZELTME DAVASI YAŞ DÜZELTME DAVASINDA TEMEL BİLGİLER I--GENEL AÇIKLAMALAR-5 II--YAŞ DÜZELTME DAVASININ DAVACISI-5 III--YAŞ DÜZELTME DAVASININ DAVALISI-6 IV--GÖREVLİ MAHKEME-6 V--YETKİLİ

Detaylı

MİKRO PROGRAMININ GÜNCELLENMESİ

MİKRO PROGRAMININ GÜNCELLENMESİ İŞLEMLERİ UYGULAMADAN ÖNCE TÜM DOKÜMANI LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUNUZ. İŞLEMLER ESNASINDA UYGULAMA EKSİKLİKLERİNDEN, KONFİGÜRASYON YETERSİZLİKLERİNDEN VB. SEBEPLERDEN OLUŞABİLECEK HATALARDAN DOLAYI ERAY

Detaylı

AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFELERİ[1]

AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFELERİ[1] AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFELERİ[1] GENEL HÜKÜMLER Konu ve Kapsam : Madde 1 Bütün hukuki yardımlarda, avukat ile iş sahibi arasında yazılı ücret sözleşmesi yapılmamış olan veya avukatlık ücretinin kanun

Detaylı

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bitirme Projesi Yazım Kılavuzu

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bitirme Projesi Yazım Kılavuzu BİTİRME PROJESİ YAZIM KILAVUZU I. BÖLÜMLER Bitirme Projesi, belirli bir konu hakkında yapılan bir araştırmayı tüm yönleriyle açıklayan ve doğrulayan dökümandır. Çalışma konusu hakkında günümüze kadar yapılmış

Detaylı

TEYİT İŞLEMLERİ İSTATİSTİKLERİ

TEYİT İŞLEMLERİ İSTATİSTİKLERİ TEYİT İŞLEMLERİ İSTATİSTİKLERİ DÖNEM 2006 Yılı I. Çeyrek HAZIRLAYAN ONAY İSİM-UNVAN İMZA TARİH Alp SARPAY Araştırmacı 14.04.2006 Yakup KILIÇ Kamu İhale Uzmanı 14.04.2006 Birol TERLEMEZ İstatistik ve Sicil

Detaylı

ATAMA TALEP FORMLARININ GÖNDERİLMESİ YÖNTEMİ

ATAMA TALEP FORMLARININ GÖNDERİLMESİ YÖNTEMİ ATAMA TALEP FORMLARININ GÖNDERİLMESİ YÖNTEMİ 1- Kırtasiyeciliği engellemek ve taleplerin Genel Sekreterliğimize daha çabuk ulaşabilmesi amacıyla, atama talep formlarının ekli cetvelde belirtilen tarihe

Detaylı

Veritabanı Dersi. Teoriden Pratiğe. Çağıltay N.E., Tokdemir G. Veritabanı Sistemleri Dersi -Bölüm I: Bilgi Sistemleri Çağıltay, N., Tokdemir, G.

Veritabanı Dersi. Teoriden Pratiğe. Çağıltay N.E., Tokdemir G. Veritabanı Sistemleri Dersi -Bölüm I: Bilgi Sistemleri Çağıltay, N., Tokdemir, G. Veritabanı Dersi Teoriden Pratiğe Çağıltay N.E., Tokdemir G. BÖLÜM 1 Bilgi Sistemleri Günümüzde Bilgi Sistemleri Geliştirme Aşaması Veri, Enformasyon, Bilgi Veritabanı Sistemleri Dersi -Bölüm I: Bilgi

Detaylı

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ Sütlüce YERLEŞKESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKolojİ Bölümü (İngİlİzce Desteklİ) Sosyolojİ Bölümü İstanbul Ticaret Üniversitesi, toplumun değişim ve dönüşüm süreçlerini takip edebilen, özgüveni yüksek ve

Detaylı

Gerçekleştirme Raporu

Gerçekleştirme Raporu Grup İsmi Gerçekleştirme Raporu Kısa Özet Bir önceki raporların ileri kademesi olarak ele aldığımız bu raporda programın eksiklerini giderip çalışır hale getirdik. Bir önceki raporlarda hedeflenen çalışmayı

Detaylı

53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ FILM TMR FILM TALENT MARKETING ROUNDS / İLETİŞİM PLATFORMU

53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ FILM TMR FILM TALENT MARKETING ROUNDS / İLETİŞİM PLATFORMU 53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ FILM TMR FILM TALENT MARKETING ROUNDS / İLETİŞİM PLATFORMU HAKKINDA: Uluslararası Antalya Film Festivali bünyesinde yer alan FILM TMR-Film Talent Marketing Rounds,

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018

AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018 AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018 Online Kolay Adım ekranına «https://www.axahayatemeklilik.com.tr» Adresine bağlanarak ulaşabilirsiniz. Kolay Adım

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (KOVUŞTURMA) ESKİŞEHİR BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (KOVUŞTURMA) ESKİŞEHİR BAROSU ESKİŞEHİR BAROSU Adliye Sarayı Kat:3 No:346 ESKİŞEHİR Telefon : (0222) 240 14 00 Fax : (0222) 240 71 70 Internet : www.eskisehirbarosu.org.tr E-mail : info@eskisehirbarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi

Detaylı

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Versiyon II Haziran 2011 1 İÇİNDEKİLER 1. Eğitim Yönetim Sistemine Giriş 1.1. Sisteme Giriş Sayfası 1.2. Sisteme Nasıl Giriş Yapabilirim 1.2.1 LSTS nde Kaydı Olanlar

Detaylı

TÜRKİYE İÇİN BÖLGESEL ALIŞ/SATIŞ RAPORU

TÜRKİYE İÇİN BÖLGESEL ALIŞ/SATIŞ RAPORU TÜRKİYE İÇİN BÖLGESEL ALIŞ/SATIŞ RAPORU Amaç ve Fayda Yayın Tarihi Kategori Ürün Grubu Programa eklenen Türkiye İçin Bölgesel Alış/Satış Raporu ile, gerçekleşen alış veya satış hareketlerinin bölgelere

Detaylı

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞ VE MAL BİLDİRİMİ YARDIMI

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞ VE MAL BİLDİRİMİ YARDIMI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞ VE MAL BİLDİRİMİ YARDIMI Bilgi Sistemleri ve Veri Yönetimi Şube Müdürlüğü 2015 İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi (İKBS) http://ikbs.csb.gov.tr

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İDMYO)

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İDMYO) BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İDMYO) İNGİLİZCE YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI (COPE) I. ve II. AŞAMA KILAVUZU EYLÜL 2016 İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu (İDMYO) tarafından uygulanan

Detaylı

El koyduğu trafik kazalarında trafik kazası tespit tutanağı düzenlemek,

El koyduğu trafik kazalarında trafik kazası tespit tutanağı düzenlemek, Karayollarında, can ve mal güvenliği yönünden trafik düzenini sağlamak ve trafik güvenliğini ilgilendiren tüm konularda alınacak önlemleri göstermek amacıyla 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu çıkarılmıştır.

Detaylı

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Akademik Bilgi Sistemi ne http://mf.nigde.edu.tr/akbis adresinden

Detaylı

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme:

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: 01.01.2018 Sistem isg.zorlucenter.com çalışma onaylarının verildiği, kullanıcı, iş sağlığı ve güvenliği

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ

AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ Tarife, 19 Aralık 2008 günlü 27085 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 2 AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ GENEL HÜKÜMLER Konu

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (SORUŞTURMA) ADANA BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (SORUŞTURMA) ADANA BAROSU ADANA BAROSU ADLİYE SARAYI SEYHAN/ADANA Telefon :0 422 351 2121 Fax :0 422 3594426 Internet : www.adanabarosu.org.tr E-mail : adanabarosu@adanabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

Teknik Açıklıklar Nasıl Yönetilmeli? Hayretdin Bahşi Uzman Araştırmacı

Teknik Açıklıklar Nasıl Yönetilmeli? Hayretdin Bahşi Uzman Araştırmacı Teknik Açıklıklar Nasıl Yönetilmeli? Hayretdin Bahşi Uzman Araştırmacı bahsi@uekae.tubitak.gov.tr 15 Mart 2007, İstanbul Gündem Teknik Açıklık Yönetimi Nedir, Ne Değildir Teknik Açıklık Yönetimi İçin Varlık

Detaylı

YÖNETİM KURULU 18 ARALIK 2012 GÜNDEMİ

YÖNETİM KURULU 18 ARALIK 2012 GÜNDEMİ YÖNETİM KURULU 18 ARALIK 2012 GÜNDEMİ Sıra GÜNDEM MADDELERİ KARAR Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim

Detaylı

SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ EYLEM PLANI

SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ EYLEM PLANI SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ EYLEM PLANI 01 ÖNLEMEYE YÖNELİK TEDBİRLER 01 Siyasi partilerin ve seçim kampanyalarının finansmanında, açıklık ve şeffaflığa ilişkin uygulamaların

Detaylı

RAMDEVU SİSTEMİ. RAMDEVU Sistemine nasıl ulaşılır? RAMDEVU sistemine https://ramdevu.meb.gov.tr internet adresinden giriş yapılır.

RAMDEVU SİSTEMİ. RAMDEVU Sistemine nasıl ulaşılır? RAMDEVU sistemine https://ramdevu.meb.gov.tr internet adresinden giriş yapılır. RAMDEVU SİSTEMİ RAMDEVU sisteminin amacı nedir? 1-Rehberlik Araştırma Merkezlerinden (RAM) Eğitsel Tanılama Hizmeti almak isteyen engelli bireylerin RAM lara gitmeden internet üzerinden randevu alabilmesi

Detaylı

GÖREVDE YÜKSELME SINAV KONULARI [Bu bölümde unvanların görevleriyle ilgili konulardaki sorular yer almakta olup Soru sayısı 60 tır.

GÖREVDE YÜKSELME SINAV KONULARI [Bu bölümde unvanların görevleriyle ilgili konulardaki sorular yer almakta olup Soru sayısı 60 tır. GÖREVDE YÜKSELME SINAV KONULARI [Bu bölümde unvanların görevleriyle ilgili konulardaki sorular yer almakta olup Soru sayısı 60 tır.] I) YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ KABULÜ HAKKINDA KANUN (3 soru) b) BAKANLIK GENELGELERİ

Detaylı

1. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM

1. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ 1. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM 1.1. Giriş Ekranları İş yazılım tarafından Kamu Denetçiliği

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ EBYS Kullanım Kılavuzu v1.1 (05.12.2016) ebys.bahcesehir.edu.tr Kullanıcı Girişi Web tarayıcınız adres alanına https://ebys.bahcesehir.edu.tr adresini yazarak kullanıcı girişi

Detaylı