Astsubay MYO Tanıtım. Muhammed Tübek Okul Psikolojik Danısmanı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Astsubay MYO Tanıtım. Muhammed Tübek Okul Psikolojik Danısmanı"

Transkript

1 Astsubay MYO Tanıtım Muhammed Tübek Okul Psikolojik Danısmanı

2 KARA KUVVETLERİ ASTSUBAY MYO

3 Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu(MYO) Balıkesir ilinde bulunmaktadır.

4 K.K. Astsb. MYO nun vazifesi:

5 AKADEMİK ALANDA İşletme Yönetimi Elektrik Elektronik Haberleşme Tekno. Otomotiv Teknolojisi İnşaat Teknolojisi, Yapı Tesisat Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojisi Mekatronik İki yıllık yüksekokul statüsünde olan K.K. Astsb. MYO da; ön lisans programlarında (akademik, askerî ve beden eğitimi ve spor alanlarında) eğitim verilmektedir. Mezun olan öğrenciler ulusal ve uluslararası denkliği/geçerliliği olan tekniker unvanı almaktadırlar.

6 Bu programlar, alanında öncü yükseköğretim kurumlarının programlarına eşdeğerde düzenlenmiştir. Mezun olan tüm öğrenciler astsubay diploması, okudukları programın ön lisans diploması ve yurt dışında da geçerliliği olan YÖK onaylı diploma eki almaktadır. Mezun olan öğrenciler ulusal ve uluslararası denkliği/geçerliliği olan tekniker unvanı almaktadırlar.

7 K.K. Astsb. MYO da iki yıllık eğitim boyunca öğrencilere 240 saat yabancı dil (İngilizce) eğitimi verilmektedir. Ders dışı ortamlarda ise öğrencilere yabancı dillerini geliştirmeleri adına bilgisayar ve genel ağda çalışma imkânları sağlanmaktadır.

8 Mezun olan öğrenciler, sınavsız geçiş yaparak Anadolu Üniversitesi nin Açık Öğretim fakültesi bölümlerinde (İşletme, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Kamu Yönetimi, Maliye, Konaklama İşletmeciliği ve Uluslararası İlişkiler) lisans eğitimlerini tamamlayıp üniversite mezunu olabilmektedir. Ayrıca Dikey Geçiş Sınavı ile branşlarının devamı programlarda lisansı tamamlayabilmektedirler.

9 ASKERİ ALANDA Piyade Tank Topçu Hava Savunma Kara Havacılık İstihkâm Muhabere İstihbarat Ulaştırma Bakım Personel Maliye Harita Teknisyeni Uçak ve Helikopter Teknisyeni Sağlık sınıflarında astsubay yetiştirilmektedir. İkmal

10 Her yıl mezun olan yaklaşık 100 öğrenci ulusal/uluslararası havacılık standartlarına uygun uçak/helikopter teknikeri sertifikası almaktadır. Askeri öğrencilere yaz döneminde İzmir Menteş te, 6 hafta süreli eğitim verilmekte, Afyon ve Çanakkale başta olmak üzere Harp Tarihi gezileri düzenlenerek donanımlı birer astsubay olmaları sağlanmaktadır. Ayrıca mezun olduktan sonra, yaklaşık 100 civarında astsubayın, her yıl Astsubaylıktan Subaylığa geçiş imkânı bulunmaktadır.

11 BAŞVURU Hangi Okullara Kayıt Yaptırabileceğim? Yapılacak tek sınav; 3(üç)okul (K.K.Astsb. MYO,GATASağ.Astsb. MYO ve Hv. Astsb. MYO) için geçerli olacağından, başarılı olan adaylar; (1)Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu, (2)J.Gn.K.lığı adına Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu, (3)GATA Sağlık Astsubay Meslek Yüksek Okulu, (4)K.K.K.lığı adına Hava Astsubay Meslek Yüksek Okullarından herhangi birine kayıt yaptırabileceklerdir.

12 Başvuru Koşulları Nelerdir?

13 (1) Astsubay Meslek Yüksek Okulları Yönetmeliği nin 44 üncü maddesinde düzenlenmiş olan Giriş Şartlarını taşımak (K.K.Astsb. MYO ya erkek ve bayan, GATA Sağ.Astsb. MYO ile Hv.Astsb. MYO ya erkek adayların başvuruları kabul edilecektir.), (2) Askerlik hizmetini yapmamış olmak, silâhaltında bulunmamak, askerlik çağına giren adaylar için sevk tehirli olmak, (3) TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği nin TSK askerî okullarına girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık niteliklerine uygun olmak, (4) Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak (Ağız, çene ve diş yapısı muntazam olmak, göğüs kafesinde şekil bozukluğu bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde dikkati çekecek ve göz estetiğini bozucu yara, yanık, leke, kellik, frengi ve cilt hastalığından iz bulunmamak, düztaban olmamak), (5) Kalp, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları ve tüberküloz geçirmemiş olmak, (6) Frengi vb. bulaşıcı hastalığı bulunmamak, (7) Türkçeyi kusursuz konuşmak (Dilinde kekemelik, pepemelik, pelteklik, tutukluk vb. olmamak), (8) Duymasında herhangi bir kusuru bulunmamak,

14 (9) Derecesine bakılmaksızın (Renk körlüğü, şaşılık, miyop, hipermetrop ve astigmat) herhangi bir göz kusuru bulunmamak ve lazer ameliyatlısı olmamak, (10) Sevk edileceği askerî sağlık teşkillerinden "ASKERÎ ÖĞRENCİ OLUR" kaydını içeren sağlık raporu almak, (11) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devam mecburiyeti olan ve Genelkurmay Başkanlığınca onaylanan lise ve dengi okullardan 2013 yılında mezun olmuş/olacak durumda olmak veya dönemine bakılmaksızın 2012 yılında mezun olmuş olmak (kesin kayıtların başlangıcına kadar mezun olmak), (12) TABLO-1 de belirtilen kaynak okullardan ve TABLO-2 de belirtilen alanlardan mezun olmak (K.K.Astsb. MYO ya temin edilecek bayan öğrenciler İşletme Yönetimi programına alınacaklardır. Bu kapsamda, TABLO-1 ve TABLO-2 de belirtilen programlara kaynak oluşturan okul ve alan mezunu bayan adayların başvuruları geçerli kabul edilecektir.), (13) 2013 yılında yapılacak YGS sınavına girmek ve belirlenecek olan taban puanın üzerinde puan almak, (14) Yurt dışındaki okullardan mezun olanlar için lise ve dengi okullarıyla denkliğini belirten, Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış belgeye sahip olmak, (15) Şehit, muharip gazi veya malul gazi çocuklarına kontenjanın % 5 i oranında ilave kontenjan verilecektir. Diğer adaylar için tespit edilen baraj puanının (Ortaöğretim Başarı Puanı dâhil edilmemiş ham puana göre) % 90 ını alan Şehit, Muharip Gazi veya Malul Gazi çocukları ikinci seçim aşaması sınavlarına kabul edilecektir. (16) En fazla 21 yaşında olmak (01 Ocak 1992 ve daha sonra doğanlar müracaat edebilir. Yaş hesaplaması; 2013 yılından gün ve ay gözetmeksizin doğum yılının çıkarılması ile hesaplanır. Örneğin; 1992 yılında doğanlar için =21 yaş), (17) Her ne sebeple olursa olsun yaş düzeltmesi yaptıranların düzeltmeden önceki yaşları dikkate alınır. (18) Başvuruda bulunan adaylarda, TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği esas alınarak hazırlanan TABLO-3 (Erkek) ve TABLO-4 (Bayan)de belirtilen boy ve ağırlıkları standartları aranır.

15 Kimler Başvuramaz? (1) Yukarıda başvuracak adaylar için b fıkrasında, belirtilen koşulları taşımayanlar başvuramazlar. Giriş koşullarını taşımadıkları halde yanlış bilgi vererek, asılsız belge düzenleyenlerden, okula kaydını yaptırmış olanların bu durumları eğitim-öğretim süresi içinde herhangi bir tarihte tespit edilirse, okul ile ilişikleri derhal kesilir ve haklarında yasal işlem başlatılır. (2) TABLO-1 ve TABLO-2 de belirtilen okul türleri ve öğrenim kollarından mezun olmak esastır. Benzeri ya da aynı müfredat ile eğitim almış olsalar dahi bu kılavuzda yer almayan okul türü ve öğrenim kollarından mezun olanlar başvuramaz.

16 YGS ye Girme Zorunluluğu var mıdır? 2013 ÖSYS Aday Bilgi Formunda Askerî Okullara Girme İsteği Bölümünü İşaretlemek Zorunlu mudur? (1) Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvurabilmek için 2013 yılında yapılacak YGS ye girmek zorunludur. (2) Adayların, 2013 ÖSYS Aday Bilgi Formunda Askerî Okullara Girme İsteği alanını işaretlemiş ya da işaretlememiş olmalarına bakılmaksızın, başvuru kılavuzunda belirtilen usullerle ( veya genel ağ adreslerinden) başvuru yapmaları zorunludur.

17 Başvuru Nasıl ve Ne Zaman Yapılır? Başvurular, veya genel ağ adreslerinden 25 Mart-16 Mayıs 2013 tarihleri arasında (16 Mayıs 2013 saat a kadar) yapılacaktır. Başvuru formunun genel ağ üzerinden doldurulması esnasında kendinize ait bir şifre belirleyeceksiniz. Daha sonra bu şifreyi kullanarak, kendi bilgilerinizi kontrol edebilir, varsa değişikliklerinizi yapabilirsiniz. Başvuru bilgilerinizin başkaları tarafından ulaşılıp değiştirilmemesi için, şifrenizi gizli tutmanız gerekmektedir. Ayrıca şifrenizi unuttuğunuz takdirde yeni şifre e-posta adresinize gönderileceğinden, e-posta adresinizi başvuru formuna doğru olarak girmeniz önemlidir.

18 Başvurunuz Hangi Durumlarda Geçersiz Sayılır? Başvuru koşullarından herhangi birini taşımıyorsanız veya bu kılavuzda belirlenen okul türü ve öğrenim kolundan mezun değilseniz, başvurunuz geçersiz sayılacaktır. Genel ağ üzerinden başvuru yapıldıktan sonra sistem tarafından referans numarası verilmektedir. Referans numarası verilmiyorsa, başvurunuz kabul edilmemiş demektir.

19 Seçim Aşamalarına Kimler Çağrılacaktır?

20 Başvuru koşullarını taşıyarak ön kayıt başvurusu kabul edilen adaylar; a) K.K. Astsubay Meslek Yüksek Okulu için (İşletme Yönetimi Programı ve Teknik Programlar) YGS (1, 2, 3, 4, 5, 6) puan türlerinde aldıkları puanlardan en yüksek olanı esas alınarak sıralanır. İhtiyaç duyulan aday sayısına bağlı olarak Seçim Aşamaları Çağrı Puanı belirlenir. (b) GATA Sağlık Astsubay Meslek Yüksek Okulu için YGS-1 ve YGS-2 puan türlerinde aldıkları puanlardan en yüksek olanı esas alınarak sıralanır ve ihtiyaç duyulan aday sayısına bağlı olarak Seçim Aşamaları Çağrı Puanı belirlenir. (c) K.K.K.lığı adına Hv.Astsb. MYO ya alınacak adaylar için ayrı bir taban puan belirlenmez. Hv.Astsb. MYO ya kaynak teşkil eden ve TABLO-1 ile TABLO-2 de belirtilen okul ve alanlarından mezun olan adaylar, K.K.Astsb. MYO için belirlenen taban puan ile ikinci seçim aşaması sınavlarına çağrılır.

21 Başvurusu kabul edilenler arasından seçim aşamalarına çağrılanlar, veya genel ağ adreslerinde ilan edilecektir. Seçim aşamalarına katılmaları için çağrılan adaylara ayrıca çağrı mektubu gönderilmeyecektir. Bu nedenle, genel ağdan seçim aşamalarına katılma tarihinizi ve neler yapmanız gerektiğini öğrenme zorunluluğunuz bulunmaktadır. Mağdur olmamanız için, başvuruların tamamlanmasını müteakip Haziran ayı içerisinde durumunuzu öğrenmek üzere veya genel ağ adreslerini kontrol/takip etmelisiniz.

22 İkinci Seçim Aşaması Sınavları Ne Zaman ve Nerede Yapılacaktır? (1)İkinci Seçim Aşaması Sınavları genel ağ yayımlanacak tarihte, Kara Harp Okulu Komutanlığı (Bakanlıklar/ANKARA) nda yapılacaktır.

23 İkinci Seçim Aşaması Sınavları Nelerdir? Seçim aşamaları; (1)Başvuru Evraklarının Kontrolü, (2)Ön Sağlık Muayenesi, (3)Bedenî Yeterlilik Sınavı, (4)Mülakat (Görüşme), (5)Sağlık Kurulu Muayenesi.

24 Sonuç Puanı = YGS (100 tam puana dönüştürülmüş)(%70) + Bedenî Yeterlilik Puanı (%15) + Mülakat Puanı (%15)

25 Sonuçların Duyurulması ve Kesin Kayıtlar Nasıl Yapılacaktır? Tüm seçim aşamalarından sonra adayların değerlendirmesi yapılarak puan sırasına göre asil ve yedek olarak belirlenen adaylara duyuru genel ağ adresi üzerinden yapılacaktır. Ayrıca, çağrı mektubu gönderilmeyecek ve gazete ilanı verilmeyecektir. Sonuçları takip etmek, adayların sorumluluğundadır. Sonuçları veya çağrıyı görmedim gibi mazeretler yeni bir hak doğurmayacaktır. Bu nedenle, adayların durumlarını genel ağdan takip etmeleri kendi yararlarına olacaktır.

26 İkinci seçim aşaması sınavlarında başarılı olan adaylar, birden fazla okul ve bölümün asil ve yedek listesinde yer alabilecektir. Bu durumda olan adaylar, asil ve yedek olma durumlarını da dikkate alarak istedikleri okula kayıt yaptırabilecektir. Yedek listede yer alan adaylardan çağrıldıkları tarihte gelmeyenler, beyan ettikleri telefon numarasından ulaşılamayanlar haklarından vazgeçmiş sayılacaktır.

27 Başvuruda Bulunabilecek Okullar

28 Çok Programlı Liseler

29 Kız Meslek Lisesi

30 Tercihte Bulunabilecek Alanlar Alan Kodu Alan Adı Tercih Edilebilecek Program K.K.Astsb. MYO (İşletme Yönetimi) K.K.Astsb. MYO (Teknik Bölümler) Sağ.Astsb. MYO Hv.Astsb MYO Prog. Kodu A B C D E F G H S T U Bilişim Teknolojileri Giyim Üretim Teknolojisi Muhasebe ve Finansman ABCDEFGHT X X X H H X X Adayların Tercih Edebilecekleri Ön Lisans Program / Okul Kodlarının Anlamları K.K.ASTSB. MYO-Elektrik K.K.ASTSB. MYO-Elektronik Haberleşme Teknolojisi K.K.ASTSB. MYO-Bilgisayar Teknolojisi K.K.ASTSB. MYO-Mekatronik K.K.ASTSB. MYO-Otomotiv Teknolojisi K.K.ASTSB. MYO-Yapı Tesisat Teknolojisi K.K.ASTSB. MYO-İnşaat Teknolojisi K.K.ASTSB. MYO-İşletme Yönetimi GATA SAĞLIK ASTSB. MYO HV.ASTSB. MYO-Hava Trafik HV.ASTSB. MYO-İnşaat Teknolojisi

K. K. Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı Tanıtım Brifingi 1 /54

K. K. Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı Tanıtım Brifingi 1 /54 K. K. Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı Tanıtım Brifingi 1 /54 2 Yıllık Ön Lisans Seviyesinde 2003-Balıkesir 2 /54 Öğt. Bşk.lığı ve Teknik dershaneler Atölyeler Öğr. A. K.lığı ve Dershaneler Okul

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Kontenjanları, Başvuru Şartları, Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisansüstü Programları Lisansüstü Programlara Başvuru Tarihleri : 01-05 Ağustos 2016 Anabilim Dallarında

Detaylı

7. ÖSYS sonucuna göre kayıt olan öğrencilerin ise söz konusu askeri yükseköğretim kurumuna kayıt olduğu yıldaki ÖSYS puanlarından öğrenim görmekte

7. ÖSYS sonucuna göre kayıt olan öğrencilerin ise söz konusu askeri yükseköğretim kurumuna kayıt olduğu yıldaki ÖSYS puanlarından öğrenim görmekte 31 Temmuz 2016 tarih ve 29787 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 669 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA Sİ ALINACAKTIR

Detaylı

DOKTORA İÇİN ALES TÜRÜ YAB UYR. ANABİLİM / ANASANAT DALI T.C UYR. YATAY GEÇİŞ PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI MALİYE VE MALİ YÖNETİM ANABİLİM DALI 7 1 EA

DOKTORA İÇİN ALES TÜRÜ YAB UYR. ANABİLİM / ANASANAT DALI T.C UYR. YATAY GEÇİŞ PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI MALİYE VE MALİ YÖNETİM ANABİLİM DALI 7 1 EA İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI ANABİLİM / ANASANAT DALI MALİYE VE MALİ YÖNETİM

Detaylı

EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI

EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI 2016 lisans/ön LİSANS EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI 2016 lisans/ön LİSANS EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI DİL-1 TM-1 TM-3 MF-4 TS-2 YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan

Detaylı

KARA HARP OKULU BAŞVURU KILAVUZU

KARA HARP OKULU BAŞVURU KILAVUZU F KARA HARP OKULU BAŞVURU KILAVUZU Başvuru Tarihi : 25 Mart-16 Mayıs 2013 (Saat 17.00) İLETİŞİM BİLGİLERİ Danışma Adresi : Kara Harp Okulu Bakanlıklar-ANKARA İrtibat Telefonu : (0312) 417 51 90-96 Genel

Detaylı

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 2014 YILI 1 İNCİ DÖNEM AÇIKTAN DEVLET MEMURU ALIMLARI BİLGİLENDİRME KILAVUZU

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 2014 YILI 1 İNCİ DÖNEM AÇIKTAN DEVLET MEMURU ALIMLARI BİLGİLENDİRME KILAVUZU T.C. DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI DENİZ EĞİTİM VE ÖĞRETİM KOMUTANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI BAŞKANLIĞI BEYLERBEYİ/İSTANBUL DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 2014 YILI 1 İNCİ DÖNEM AÇIKTAN DEVLET MEMURU LARI BİLGİLENDİRME

Detaylı

KARA KUVVETLERİ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU VE GATA SAĞLIK ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU BAŞVURU KILAVUZU

KARA KUVVETLERİ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU VE GATA SAĞLIK ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU BAŞVURU KILAVUZU KARA KUVVETLERİ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU VE GATA SAĞLIK ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU BAŞVURU KILAVUZU Başvuru Tarihi : 25 Mart 15 Mayıs 2014 (Saat 17.00) İLETİŞİM BİLGİLERİ Danışma Adresi : Kara Harp

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ HEYKEL BÖLÜMÜ VE RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ HEYKEL BÖLÜMÜ VE RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ HEYKEL BÖLÜMÜ VE RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Ön kayıt Bilgileri Heykel ve Resim Bölümlerine ön kayıtlar, 01 05 Ağustos 2016 tarihleri

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20152016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 20162017 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO. 1- Anadolu Üniversitesi Uluslararası Sivil Toplum Araştırmaları Merkezi (USTAM) Yönetmeliği nin görüşülmesi;

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO. 1- Anadolu Üniversitesi Uluslararası Sivil Toplum Araştırmaları Merkezi (USTAM) Yönetmeliği nin görüşülmesi; T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 08.08.2012 Karar No : 9 GÜNDEM: 1- Anadolu Üniversitesi Uluslararası Sivil Toplum Araştırmaları Merkezi (USTAM) Yönetmeliği nin görüşülmesi; 2- Anadolu Üniversitesinde

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı lisansüstü programlara, 20162017 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen sayıda ve şartlarda kadrosuz

Detaylı

KARA HARP OKULU BAŞVURU KILAVUZU

KARA HARP OKULU BAŞVURU KILAVUZU F KARA HARP OKULU BAŞVURU KILAVUZU Başvuru Tarihi : 23 Mart-13 Mayıs 2016 (Saat 17.00) İLETİŞİM BİLGİLERİ Danışma Adresi : Kara Harp Okulu (Bakanlıklar/ANKARA) İrtibat Telefonu : (0312) 417 51 90-96 (Dahili:

Detaylı

TASNİF DIŞI TASNİF DIŞI 1/8

TASNİF DIŞI TASNİF DIŞI 1/8 TASNİF DIŞI TASNİF DIŞI /8 TASNİF DIŞI 203 YILI DEVLET MEMURU LARINA BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE!. BAŞVURU VE SINAV SONRASI İŞLEMLERE AİT BÜTÜN KURALLAR BU KILAVUZDA AÇIKLANMIŞTIR. 2. BU KILAVUZDA YER

Detaylı

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 01-05 Ağustos 2016 tarihleri arasında

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ

T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ BAġVURU ġartlari, TARĠHLERĠ VE KESĠN KAYIT ĠÇĠN ĠSTENEN BELGELER Yüksek Lisans Programı BaĢvuru ġartları ve Değerlendirme

Detaylı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ Başvuru Ücretinin Bankaya Yatırılması 13-Ağustos-7 Eylül 2012 Başvuruların

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, kurumlar arası, kurumiçi ve

Detaylı

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak.

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak. Kontenjan ALES Puan T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü 06-07 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında üstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş kontenjanları,

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrencilerin Karabük Üniversitesi ndeki

Detaylı

Doktora için ALES Puan Türü. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Ulusal Öğrenciler Açıklama. Tezli Yüksek Lisans ve. Uluslararası Öğrenciler

Doktora için ALES Puan Türü. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Ulusal Öğrenciler Açıklama. Tezli Yüksek Lisans ve. Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Tezli Yüksek Lisans ve Doktora için ALES Puan Türü T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Detaylı

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER DENİZ HARP OKULU DENİZ BİLİMLERİ VE MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜSÜ (DEBİM) YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI 1. ASKER ADAYLAR: a. Muvazzaf subay olmak, ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER b. Yüksek

Detaylı

ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ

ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ 2016-2017 KAYIT TAKVĐMĐ VE KAYIT KABUL YÖNERGESĐ ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ KAYIT KABUL YÖNERGESĐ A ) Lise Kayıt Kabul

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI Acıbadem Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Lisans / Önlisans Akademik Takvimi ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI 03/08/2015-07/08/2015

Detaylı

ORTAOKUL SONRASI MESLEK SEÇİMİ

ORTAOKUL SONRASI MESLEK SEÇİMİ ORTAOKUL SONRASI MESLEK SEÇİMİ MESLEK SEÇİMİ İlgi ve yetenekler İş bulma olanakları Çalışma koşulları Maddi olanaklar Statü Meslek seçiminiz geleceğinizi ve yaşam biçiminizi belirleyecektir. YÜKSEK ÖĞRETİME

Detaylı

HARP OKULU KOMUTANLIĞI HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA SİVİL ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR 1.

HARP OKULU KOMUTANLIĞI HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA SİVİL ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR 1. HARP OKULU KOMUTALIĞI HAVACILIK VE UZAY TEKOLOJİLERİ ESTİTÜSÜ YÜKSEK LİSAS VE DOKTORA PROGRAMLARIA SİVİL ÖĞRECİLER ALIACAKTIR 1. Genel : Türk Hava Kuvvetlerinin Lisansüstü Eğitim veren kurumu olan Hava

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına 2015-2016 Öğretim Yılı I.Döneminde Öğrenci Alınacaktır. BAŞVURU Adayların

Detaylı

A. KURUM İÇİ, KURUMLARARASI ve YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE GEÇİŞ KOŞULLARI

A. KURUM İÇİ, KURUMLARARASI ve YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE GEÇİŞ KOŞULLARI A. KURUM İÇİ, KURUMLARARASI ve YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE GEÇİŞ KOŞULLARI 1- KURUM İÇİ ve KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ Kurumlar arası (Yurt içi üniversiteler arası) yatay geçişler, aynı düzeydeki eşdeğer

Detaylı

25 MART-15 MAYIS 2014

25 MART-15 MAYIS 2014 ÖN KAYIT TARİHLERİ 25 MART-15 MAYIS 2014 İLETİŞİM BİLGİLERİ İNTERNET ADRESİ : www.dho.edu.tr E-POSTA ADRESİ : dhokabul@dho.edu.tr TELEFON : (0216) 395 26 30 Dahili : 25 00 1 ADAYLARIN DİKKATİNE 1. BAŞVURU,

Detaylı

Kurumlar Arası Yatay Geçiş İşlemleri

Kurumlar Arası Yatay Geçiş İşlemleri ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ Kurumlar Arası Yatay Geçiş İşlemleri KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI Üniversitemiz Yükseköğretim Kurumlarının ara sınıflara veya yarıyıllara yatay geçiş

Detaylı

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK MADDE-2 UYARINCAYATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI (SURİYE-YEMEN-MISIR-LİBYA-RUSYA)

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK MADDE-2 UYARINCAYATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI (SURİYE-YEMEN-MISIR-LİBYA-RUSYA) 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK MADDE-2 UYARINCAYATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI (SURİYE-YEMEN-MISIR-LİBYA-RUSYA) Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş,

Detaylı

KARA HARP OKULU BAŞVURU KILAVUZU

KARA HARP OKULU BAŞVURU KILAVUZU F KARA HARP OKULU BAŞVURU KILAVUZU Başvuru Tarihi : 25 Mart-15 Mayıs 2015 (Saat 17.00) İLETİŞİM BİLGİLERİ Danışma Adresi : Kara Harp Okulu Bakanlıklar-ANKARA İrtibat Telefonu : (0312) 417 51 90-96 Genel

Detaylı

Sınav Tarihi ve Saati. Anabilim Dalı 27.06.2016. Yabancı Dil YDS veya Eşdeğeri. ALES Puan Türü. Yatay Geçiş. Yab. Uyr. T.C. Uyr.

Sınav Tarihi ve Saati. Anabilim Dalı 27.06.2016. Yabancı Dil YDS veya Eşdeğeri. ALES Puan Türü. Yatay Geçiş. Yab. Uyr. T.C. Uyr. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 20162017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJANLAR VE BAŞVURU KOŞULLARI Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri

Detaylı

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016 2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Doktora Programları TÜRÜ / DERECE ALES PUANI (%50)

Detaylı

Sınavlar aşağıdaki esaslara göre yürütülecek ve neticelendirilecektir.

Sınavlar aşağıdaki esaslara göre yürütülecek ve neticelendirilecektir. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2016 GRAFİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI ESASLARI A- GENEL ESASLAR Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümüne 2016-2017

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını başarıyla yürüten

Detaylı

: Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi, Veteriner Fakültesi için başvuru takvimi 01.08.2016-12.08.

: Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi, Veteriner Fakültesi için başvuru takvimi 01.08.2016-12.08. EK MADDE 1 YATAY GEÇİŞ YATAY GEÇİŞ İLAN METNİ Yatay Geçiş Başvuru Linki ; http://yataygecis.omu.edu.tr/ogrenci/basvuruyap Başvuru Tarihi : Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Ali Fuad Başgil Hukuk

Detaylı

Yüksek Öğrenimlerini Tamamlamış ve Tamamlamakta Olan Değerli Gençler:

Yüksek Öğrenimlerini Tamamlamış ve Tamamlamakta Olan Değerli Gençler: JANDARMA ASTSUBAY TEMEL KURSUNU TANIYALIM Yüksek Öğrenimlerini Tamamlamış ve Tamamlamakta Olan Değerli Gençler: Ülkemizin yaklaşık %90 ının güvenlik ve asayişinin sağlanmasından sorumlu olan Jandarma Genel

Detaylı

2016-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2016-LYS) SONUÇLARI. 18 Temmuz 2016

2016-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2016-LYS) SONUÇLARI. 18 Temmuz 2016 2016-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2016-LYS) SONUÇLARI 18 Temmuz 2016 2016-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2016-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

AYNI DÜZEYDEKİ EŞDEĞER DİPLOMA PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ Yatay Geçiş Başvuru Linki ; http://yataygecis.omu.edu.tr/ogrenci/basvuruyap

AYNI DÜZEYDEKİ EŞDEĞER DİPLOMA PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ Yatay Geçiş Başvuru Linki ; http://yataygecis.omu.edu.tr/ogrenci/basvuruyap AYNI DÜZEYDEKİ EŞDEĞER DİPLOMA PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ Yatay Geçiş Başvuru Linki ; http://yataygecis.omu.edu.tr/ogrenci/basvuruyap Başvuru Tarihi : 01.08.2016-26.08.2016 (Mesai bitimine kadar) 01.08.2016-12.08.2015

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlilik Sınavları Bahar Yarıyılı 12-16 Ağustos

Detaylı

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ EK MADDE-1 (MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE) YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ EK MADDE-1 (MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE) YATAY GEÇİŞ DUYURUSU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ EK MADDE-1 (MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE) YATAY GEÇİŞ DUYURUSU A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 1. Yurdumuzda ve KKTC deki Öğrenci Seçme

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında Üniversitemizde

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

ORDU ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI ORDU ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI ZİRAAT FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KURUMLARARASI VE YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BÖLÜM ADI 2. SINIF 3. SINIF YURT İÇİ YURT

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI. MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (Ek Madde 1) İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI. MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (Ek Madde 1) İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (Ek Madde 1) İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Merkezi Yerleştirme puanıyla

Detaylı

Öğr.Sayı BAŞVURU KOŞULLARI* DR 1. YL 7 Tarım Makineleri, Biyosistem Mühendisliği veya Makine Eğitimi Bölümü Mezunu Olmak DR - YL 20 YL 3 DR 2 YL 3

Öğr.Sayı BAŞVURU KOŞULLARI* DR 1. YL 7 Tarım Makineleri, Biyosistem Mühendisliği veya Makine Eğitimi Bölümü Mezunu Olmak DR - YL 20 YL 3 DR 2 YL 3 Gaziosmanpaşa Ünirsitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Enstitülere alınacak Yüksek Lisans Doktora Öğrenci İlanı FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALI BİLİM DALI PR G Öğr.Sayı sı BAŞVURU

Detaylı

YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016

YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016 YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016 TANIMLAR Yatay Geçiş: Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrencinin aynı düzeydeki diğer diploma programlarında öğrenime devam

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 20162017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü İlan Metni Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünün

Detaylı

2016 YILI KURUMLAR ARASI NAKLEN ATAMA KURASI İLAN METNİ

2016 YILI KURUMLAR ARASI NAKLEN ATAMA KURASI İLAN METNİ 2016 YILI KURUMLAR ARASI NAKLEN ATAMA KURASI İLAN METNİ Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları kadrolarında çalışmakta olan personel hariç olmak üzere, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer

Detaylı

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR I- TEZLİ YÜKSEK

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 0506 EğitimÖğretim yılı Bahar yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır. BAŞVURU

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda belirtilen Anabilim Dalı ve Bilim Dallarına 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR Tezsiz Yüksek Doktora Y.

Detaylı

2013 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercih Kılavuzu

2013 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercih Kılavuzu 2013 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercih Kılavuzu 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 3795 sayılı Kanun'un 4. maddesi gereğince hazırlanan ve 7.8.1992 tarih ve 21308

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI. Enstitü Müdür Yrd.

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI. Enstitü Müdür Yrd. T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ : 12.06.2012 TOPLANTI NO : 4 KARAR NO : 2012/4 TOPLANTIDA BULUNANLAR : Doç. Dr. Fatih YILMAZ

Detaylı

HAVACILIK ve UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ

HAVACILIK ve UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ P HAVACILIK ve UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI SINAV KILAVUZU Eskişehir 1 İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ. 3 2. BAŞVURU. 3 2.1. Kimler Başvurabilir?. 3 2.2. Önkayıt İşlemleri

Detaylı

KIRKLARELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ. 2016-2017 LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ĠÇĠN BAġVURU VE KAYIT KILAVUZU

KIRKLARELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ. 2016-2017 LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ĠÇĠN BAġVURU VE KAYIT KILAVUZU KIRKLARELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2016-2017 LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ĠÇĠN BAġVURU VE KAYIT KILAVUZU (08 Haziran 2016 tarihli ve 75 sayılı Senato toplantısının 4 nolu karar ekidir.) EK: 6

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 26/03/2014-36519 *BEL9KMS4* T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Sayı :37567810-109.03- Konu :Hareketlilik (109.03) Erasmus Staj

Detaylı

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1)

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI 1-GENEL ŞARTLAR Yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına başvuru genel şartları şunlardır: a) Yabancı uyruklu olmak,(uyruğu

Detaylı

PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI:

PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI: PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI: YÜKSEK LİSANS DOKTORA Sanatta Yet. ANABİLİM DALI BİLİM DALI Tezli Yüksek Lisans Tezsiz Yüksek Lisans Eğitim Programları ve Öğretim - - 10+1* + 1** - Eğitimde Program Geliştirme

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ Yükseköğretim kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ MEZUNİYET AŞAMASINDA OLANLAR VE MEZUNLAR İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

7. ÖSYS sonucuna göre kayıt olan öğrencilerin ise söz konusu askeri yükseköğretim kurumuna kayıt olduğu yıldaki ÖSYS puanlarından öğrenim görmekte

7. ÖSYS sonucuna göre kayıt olan öğrencilerin ise söz konusu askeri yükseköğretim kurumuna kayıt olduğu yıldaki ÖSYS puanlarından öğrenim görmekte 31 Temmuz 2016 tarih ve 29787 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 669 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

Tezs. Y.L. Yatay Geçiş ÜNİP. Tezs.Y.lis ALES Puan Türü. Doktora Tezli

Tezs. Y.L. Yatay Geçiş ÜNİP. Tezs.Y.lis ALES Puan Türü. Doktora Tezli Doktora Y. Lisans Tezs.Y.lis ALES Puan Türü Tezli Yük.Lis. Doktora T.C Y.Y.Ü.FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim I.(Güz)Yarıyılı Lisansüstü Programlara alınacak öğrenci Kontenjan ve Başvuru

Detaylı

1 İnşaat Mühendisliği (2), Mimar (1), 3

1 İnşaat Mühendisliği (2), Mimar (1), 3 TİKA UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU I. GENEL Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına sözlü giriş sınavı ile Genel İdari Hizmetleri sınıfı 9 uncu derece kadrolara atanmak üzere aşağıda

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü'ne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2016-2017 Akademik Yılı Güz Yarıyılında Tezli Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi

Detaylı

II. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLER, DEĞERLENDİRME VE KABUL ŞARTLARI

II. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLER, DEĞERLENDİRME VE KABUL ŞARTLARI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI (2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK YERLEŞTİRME) Sevgili Adaylar, 2016-2017 eğitim-öğretim

Detaylı

Klinik Psikoloji Modülü 10 20 20

Klinik Psikoloji Modülü 10 20 20 2016-2017 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

Başvuru Tarihi Başlangıcı 18 Temmuz 2016. Başvuru Tarihi Sonu 29 Temmuz 2016. Sonuçların İlan Tarihi 5 Ağustos 2016

Başvuru Tarihi Başlangıcı 18 Temmuz 2016. Başvuru Tarihi Sonu 29 Temmuz 2016. Sonuçların İlan Tarihi 5 Ağustos 2016 İLAN AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İLE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ/SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ARASINDA ORTAKLAŞA AÇILAN ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA 206-207 EĞİTİM-ÖĞRETİM

Detaylı

HAKKÂRİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞLER VE KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI İLE İLGİLİ UYGULAMA ESASLARI

HAKKÂRİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞLER VE KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI İLE İLGİLİ UYGULAMA ESASLARI HAKKÂRİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞLER VE KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI İLE İLGİLİ UYGULAMA ESASLARI Amaç MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; ön

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA YATAY GEÇİŞ YOLUYLA ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEKTİR A- GENEL KOŞULLAR:

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA YATAY GEÇİŞ YOLUYLA ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEKTİR A- GENEL KOŞULLAR: 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA YATAY GEÇİŞ YOLUYLA ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEKTİR Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana dal, Yan Dal

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; diğer yükseköğretim kurumlarına

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü nün aşağıda isimleri yazılı anabilim dallarına 2016-2017 Akademik Yılı GÜZ yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacaktır.

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953

Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953 Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953 ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

Detaylı

ADALET MESLEK ELEMANI

ADALET MESLEK ELEMANI TANIM Adli yargı ve infaz kurumlarında hakim ve savcılara yardımcı eleman olarak çalışan kişidir. A- GÖREVLER - Vatandaşların başvurularını kaydeder, - Bu başvuruları mahkemelere iletir, - Yargıçların

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYITLARI HAKKINDA. 07-09 Ekim 2013 (ÖSYS İle Yerleşenler İçin)

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYITLARI HAKKINDA. 07-09 Ekim 2013 (ÖSYS İle Yerleşenler İçin) 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYITLARI HAKKINDA 07-09 Ekim 2013 (ÖSYS İle Yerleşenler İçin) EKİM-2013 Sevgili Öğrenciler, Zorlu üniversite giriş sürecini aşarak Trakya Üniversitesi öğrencisi

Detaylı

http://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/80sayili/80_cizelge.pdf

http://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/80sayili/80_cizelge.pdf T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ 01-013 AKADEMİK YILI PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı nın 07.07.009 gün ve 80 sayılı kararının eki çizelgede yer alan

Detaylı

ALAN DIŞI ALAN İÇİ - - - - - - TEZLİ Y. LİSANS

ALAN DIŞI ALAN İÇİ - - - - - - TEZLİ Y. LİSANS SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 00 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI ANABİLİM DALI Coğrafya Fiziki Coğrafya Beşeri ve İktisadi Coğrafya Türkiye Coğrafyası Bölgesel Coğrafya Tarih Yeniçağ Tarihi

Detaylı

KTÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI

KTÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI KTÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI Açıklamaları dikkatle okuduktan sonra müracaatınızı yapınız. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU ŞARTLARI 1. ALES (Fen Bilimleri

Detaylı

T.C. DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI ALTINOVA/YALOVA DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU

T.C. DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI ALTINOVA/YALOVA DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU T.C. DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU KOMUTANLIĞI ALTINOVA/YALOVA DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU BAŞVURU KILAVUZU 2016 Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Yatay Geçişler -Dayanak Madde 1- Toros Üniversitesi nde kurum içi ve kurumlar arası yatay geçişler "Yüksek Öğretim Kurumlarında Önlisans

Detaylı

KARA KUVVETLERİ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU VE GATA SAĞLIK ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU BAŞVURU KILAVUZU

KARA KUVVETLERİ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU VE GATA SAĞLIK ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU BAŞVURU KILAVUZU KARA KUVVETLERİ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU VE GATA SAĞLIK ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU BAŞVURU KILAVUZU Başvuru Tarihi : 25 Mart 16 Mayıs 2013 (Saat 17.00) İLETİŞİM BİLGİLERİ Danışma Adresi : Kara Harp

Detaylı

ÇANKAYA HİZMET MERKEZİ ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Son Başvuru Tarihi : 27 Haziran 2016 Yayınlanma Tarihi : 17 Haziran 2016

ÇANKAYA HİZMET MERKEZİ ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Son Başvuru Tarihi : 27 Haziran 2016 Yayınlanma Tarihi : 17 Haziran 2016 Genel Şartlar ve Notlar Son Başvuru : 27 Haziran 2016 Yayınlanma : 17 Haziran 2016 ADAYLARIN DİKKATİNE : **** TEHLİKELİ SINIFA TABİ İŞLERDE ÇALIŞABİLİR OLDUĞUNU SAĞLIK KURULU RAPORU İLE BELGELEMEK (İŞE

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ Eğitimde Önceliğiniz MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU MAYIS 2016 ESENYURT / İSTANBUL 1 ÖNSÖZ

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YUNUS EMRE MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YUNUS EMRE MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 1 302.01 Yeni Kayıt ÖSYS sınav sonuçlarına göre yerleştirilen öğrencinin kaydının yapılması 1- Lise Diplomasının aslı 2-12 Adet Fotoğraf 3-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 4-Askerlik Durumunu Gösterir Belge (erkek

Detaylı

Adaylar, en fazla 2 farklı programa başvurabilirler. Ancak birden fazla Lisansüstü programa kayıt yaptıramazlar.

Adaylar, en fazla 2 farklı programa başvurabilirler. Ancak birden fazla Lisansüstü programa kayıt yaptıramazlar. GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü (Tezli Yüksek Lisans, Sanatta Yeterlik) Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Genel Bilgiler Yüksek

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/33

Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/33 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/33 2019 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Başvuru İşlemleri Milli Savunma Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasındaki

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2

MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2 MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2 Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin

Detaylı

İLAN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Anasanat Dallarına 2013-2014 Eğitim- Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı İçin Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU (2016-2017)

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU (2016-2017) DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU (2016-2017) Tanımlar Bu kılavuzda geçen; a) AOBP: Adayın Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanını, b) Bölüm:

Detaylı

30.05.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50103

30.05.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50103 30.05.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50103 Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : 1008569 İlanın Çıkılacağı yer

Detaylı

MUVAZZAF/SÖZLEŞMELİ SUBAY TEMİNİ SIKÇA SORULAN SORULAR

MUVAZZAF/SÖZLEŞMELİ SUBAY TEMİNİ SIKÇA SORULAN SORULAR MUVAZZAF/SÖZLEŞMELİ SUBAY TEMİNİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Muvazzaf/sözleşmeli subaylık için başvurular nasıl yapılmaktadır? Muvazzaf/sözleşmeli subay temini kapsamında başvurular sadece her temin döneminde

Detaylı

2016-2017 LİSANS - ÖN LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ

2016-2017 LİSANS - ÖN LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ DÖNEMİ 01.08.2016 05.08.2016 17.08.2016 19.08.2016 Önlisans programlarına ve YGS, LYS ve eşdeğeri sınavlar ile lisans programlarına ÖSYM ile yerleştirilen öğrencilerin kayıtları (YÖK Başkanlığı'nca

Detaylı

https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru süresi içinde kontrol ediniz. Aday

https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru süresi içinde kontrol ediniz. Aday BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2015 YGS BAŞVURU SÜRECİNDE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER KILAVUZU 1. AŞAMA : Müdür Yardımcısı Mehmet ÖNAL a giderek başvuru için randevu alınız 2. AŞAMA: Aday Başvuru

Detaylı