GENEL GÖRÜNÜM. Almanya'da sanayi üretimi Eylül'de aylık % +1.4 (önceki: %-4.0), yıllık % -0.1 (önceki:% - 2.8) değişim gösterdi.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GENEL GÖRÜNÜM. Almanya'da sanayi üretimi Eylül'de aylık % +1.4 (önceki: %-4.0), yıllık % -0.1 (önceki:% - 2.8) değişim gösterdi."

Transkript

1 GENEL GÖRÜNÜM Almanya'da sanayi üretimi Eylül'de aylık % +1.4 (önceki: %-4.0), yıllık % -0.1 (önceki:% - 2.8) değişim gösterdi. Almanya'da dış ticaret dengesi Eylül'de milyar Euro (önceki: +17.5) olarak açıklandı. Fransa'da bütçe dengesi Eylül'de milyar Euro (önceki: milyar) olarak açıklandı. Fransa'da dış ticaret dengesi Eylül'de -4.7 milyar Euro (önceki: -5.8 milyar) olarak açıklandı. Fransa'da sanayi üretimi Eylül'de aylık %-0.1 (önceki: %0.0) azaldı. İngiltere Maliye Bakanı Osborne, 1 Aralık a kadar talep edilen 2.1 milyar Euro'nun 850 milyon sterlinlik kısmını ödeyeceklerini açıkladı. Osborne, bütçe hesaplamasında yanlış çıkması durumunda ödemenin geri alınacağını kaydetti. Japonya Dışişleri Bakanlığı, Çin ile siyasi, diplomasi ve güvenlik konularında görüşmelerin başlaması için anlaştığını açıkladı. İngiltere'de global dış ticaret dengesi Eylül'de miyar GBP (önceki:-9.1 milyar) oldu. Fransa Maliye Bakanı, İngiltere ve İrlanda nın AB bütçe ödemelerini yapmaları için 1 Eylül 2015'e kadar süre verileceğini açıkladı. ABD'de işsizlik oranı Ekim'de %5.8 (önceki: %5.9) oldu. ABD'de tarım dışı istihdam Ekim'de +214 bin kişi (önceki: +248 bin) arttı. ABD'de özel sektör istihdamı Ekim'de +209 bin kişi (önceki: +236 bin) arttı. Almanya'da mevsimsel düzeltilmiş toplam sanayi siparişleri Eylül'de aylık %+0.8 (önceki:% - 5.7), yıllık %+1.9 (önceki:% -1.3) arttı. İngiltere'de imalat sektörü üretimi Eylül'de aylık %+0.4 (önceki:%+0.1), yıllık:%+2.9 (önceki:%+3.9) arttı. Çin Merkez Bankası, 3. çeyrek para politikası raporunda ihtiyatlı para politikasının sürdürüleceği ve makul seviyede likidite seviyesinin korunacağını açıkladı. Banka ayrıca önümüzdeki dönemde aşağı yönlü risklerin artmasını beklediğini, buna karşın Yuan ın istikrarını koruyacağını belirtti. OECD, Türkiye nin ekonomisinin gelecek yıl için büyüme tahminini yüzde 4'ten yüzde 3.2'ye indirdi. OECD, Türkiye'nin 2015'te % 3.2, 2016'da % 4.0 büyümesini beklediğini açıkladı. Örgüt, dünya ekonomisi için ise 2014'te % 3.3, 2015'te % 3.7 ve 2016'da % 3.9 büyümesini beklerken, ABD de politika faizinin 2015 ortasında artacağını kaydetti.

2 Başbakan Davutoğlu, sektörel dönüşüm planlarıyla hedeflerinin 2018 sonuna kadar gayrisafi yurtiçi hasılayı 1,3 trilyon dolara çıkarmak, cari açığı yüzde 5,2 ye çekmek, işsizlik oranını da yüzde 7 civarına indirmek olduğunu kaydetti. İngiltere Merkez Bankası (BOE), faiz oranını %0.50 de sabit tutuldu. BOE, Varlık Alım Programını da piyasa beklentisi doğrultusunda değiştirmeyerek, 375 milyar sterlin olarak bıraktı. Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0.05'te, borç verme faizini yüzde 0.30'da tuttu. ECB mevduat faizini de değiştirmeyerek bulunduğu eksi yüzde 0.20 seviyesinde bıraktı. ABD'de işsizlik maaşı başvuruları toplam 278 bin kişi (önceki:287 bin), devam eden işsizlik başvuruları ise toplam 2 milyon 348 bin kişi oldu. ABD'de 3. çeyrek tarım dışı verimlilik %+2.0 (önceki:%2.3) arttı. ABD'de 3. çeyrek birim işgücü maliyeti % +0.3 (önceki:%-0.1) arttı. AMB Başkanı Draghi, tahvil alımlarının en az iki yıl süreceğini açıkladı. Draghi, ihtiyaç olunması halinde AMB birimlerine ek önlemlerin alınması için yetki verildiğini kaydetti. İngiltere de NIESR 3 aylık GSYİH tahmini Ekim sonunda % +0.7 olarak açıklandı. Moody's, niceliksel gevşemenin bitmesi ve 2015 yılında faiz artışı beklentisinin, ABD Yönetiminin kredi notlarında veya görünümünde bir değişiklik yapmayacağını bildirdi. Amerika'nın Wall Street Journal gazetesi, ABD başkanının IŞİD ile mücadele konusunda, İran lideri, Ayetullah Hamanei'ye gizli bir mektup yazdığını iddia etti. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkede giderek artan işsizlik rakamlarını düşüremediği takdirde, 2017 de yapılacak seçimlerde yeniden cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu nda yaptığı 2015 Mali Yılı Bütçesi Sunuş Konuşması nda 2014 yılında Hazine Finansman Programı nda beklenenden daha iyi bir performans gerçekleştiğini belirtti. Moody's, orta vadedeki zayıf büyüme beklentisi ve ülke borçlarında devam eden yükselişe dayanarak Güney Afrika nın kredi notunu düşürdü. Hazine Müsteşarlığı nda Sigortacılık Genel Müdür Yardımcısı Selamet Yazıcı, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdür Yardımcısı Emin Darıcı ve Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcıları Tahir Canatan ile Mustafa Duran ın, başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınmalarına ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Uluslararası derecelendirme Kuruluşu Moody's, Türkiye nin döviz rezervlerinin benzer gelişen ülkelere oranla daha zayıf olduğu açıklamasında bulundu. Türkiye ye doğrudan

3 yabancı sermaye girişinin cari açığın yüzde 28'i düzeyine indiğini belirten Moody's, cari açığın finansman kalitesinde bozulma olduğuna işaret etti. Moody's tarafından yapılan açıklamada, tasarrufların düşük olmasının cari açıktaki bozulmayı artırdığı vurgulanırken, Türkiye de dış borçlanmada artış eğiliminin devam etmesi beklendiği kaydedildi. Açıklamada, "dış borçların kısa vadeli yapısı risk yaratıyor" ifadesi kullanıldı. Türkiye nin FED para politikasındaki normalleşmeye karşı kırılganlığının arttığının altını çizen Moody's, kamu borcunun azlığının ve düşük bütçe açığının Türk ekonomisinin güçlü yanları olduğunu belirtti. Uluslararası derecelendirme kuruluşu, Türkiye nin ekonomik büyüme görünümüne ilişkin olarak "seçimlere kadar sürecek ekonomik politikadaki belirsizlik büyümeyi düşük tutacak" açıklamasında bulundu. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna'nın ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerinde 2 Kasım'da yapılan seçim ve sonuçlarının Türkiye açısından geçerli olmadığı belirtildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP nin kapatılacağı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada siyasi partilerin kapatılması konusunda Anayasa da zorlaştırıcı değişiklikler yaptıklarını belirtti. Bozdağ, siyasi partilerin kapatılması devrinin kapandığını düşündüğünü kaydetti.*** Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bugüne kadar Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılamak için gerçekleştirilen harcamaların BM standartlarına göre 4,6 milyar doları aştığını bildirdi. Kurtulmuş, uluslararası toplumun bu maliyete katkısının ise yaklaşık 256 milyon dolar olduğunu ifade etti. Euro Bölgesi nde perakende satışlar Eylül'de aylık %-1.3 (önceki:%+1.2), yıllık %+0.6 (önceki:%+1.9) değişim gösterdi. HDP Eşbaşkanı Demirtaş, "Hükümet ya da İmralı 'bitti' demeden çözüm süreci bitmez" açıklaması yaptı. ABD'de MBA piyasa endeksi (önceki: 386.1) oldu. Başbakan Davutoğlu, bütçe disiplininin ne olursa olsun korunacağını ve kendilerinden popülist ekonomi anlayışının beklenmemesi gerektiğini kaydetti. ABD'de ADP özel sektör istihdamı Ekim'de +230 bin kişi (önceki:+213 bin) olarak açıklandı. ABD'de bileşik PMI Ekim'de 57.2 (önceki:59.00) oldu. ABD'de ISM-Chicago imalat yöneticileri PMI Ekim'de 57.1 (önceki:58.6) olarak açıklandı. Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR ın Eurasia Başkanı Orhan Ökmen, Türkiye'nin notunu belirleyecek en önemli unsurun küresel likidite sıkışmasına karşı Türkiye'nin üreteceği politikalar olduğunu belirtti. ABD Merkez Bankası'nın eski başkanı Ben Bernanke, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), ABD tarzı parasal gevşeme programı uygulamasının zor bir süreç olacağını söyledi.

4 Standard & Poor's, Kanada nın 'AAA' seviyesindeki uzun vadeli ve (A-1+) seviyesindeki kısa vadeli notlarını teyit etti. Uzun vadeli notun görünümü de durağanda bırakıldı. Japonya'da öncü göstergeler endeksi Eylül de Ağustos a göre 1.2 puan arttı. Dallas FED Başkanı Fisher, orta dönem seçim galibiyetinin ardından Senato daki Cumhuriyetçilerin FED'in bağımsızlığını ortadan kaldırmaması gerektiğini söyledi. Amerika da yapılan Kongre ara seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti nin zaferini değerlendiren Başkan Barack Obama ve Senato nun yeni çoğunluk lideri, yasama faaliyetleri konusunda işbirliği yapma sözü verdi, ancak her konuda anlaşmayacaklarının da altını çizdi. ABD Merkez Bankası (Fed) Richmond Şubesi Başkanı Jeffrey Lacker, Fed'in zor durumdaki finansal kuruluşlara acil borç verme yetkisinin iptal edilmesi çağrısında bulundu. Lacker banka kurtarmalarının finans sistemi için zararlı olduğunu vurguladı. Güney Kıbrıs ta temaslarda bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Kıbrıs açıklarında hidrokarbon arama çalışmalarına Türkiye dahil tüm ülkelerin saygı duyması gerektiğini söyledi. ECB Yönetim Kurulu üyesi Benoit Coeure Euro Bölgesi için parasal, malı ve yapısal politikaların bir karışımının gerekli olduğunu ve ECB nin enflasyonu %2 ye getirmenin tam taahhüdünü verdiğini belirtti. Türkiye ve İran arasında terihli ticaret anlaşması onaylandı. Anlaşma, ile Avrupa ekonomik Topluluğu arasında ortaklık "tesis" eden anlaşma dikkate alınarak hazırlandı. İran'ın Dünya Ticaret Örgütü ne katılımına ilişkin çabalarını göz önünde bulundurularak yapıldığı kaydedilen anlaşmada, ekonomik kalkınmaların daha da geliştirilmesi amacıyla ticarete konu malların çeşitlendirilmesi vurgulandı. 26 maddeden oluşan anlaşma ile ticaretin önündeki engellerin aşamalı olarak azaltılması ve ortadan kaldırılmasının ve ticaretin artırılmasına katkı sağlaması öngörülüyor. Fransa Maliye Bakanı, Avrupa Birliği nin yatay büyüme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu açıkladı. Bakan, Kasım ın, Avrupa Birliği'ni politika değişikliğine ikna etmek için kritik bir ay olduğunu kaydetti. Moody s, Türkiye ye fon akımının zayıflamasının şirketlerin fonlara ulaşımını zayıflatacağını ve Türk firmalarının düşük ekonomik büyümeden kısmen sert şekilde etkileneceğini düşündüğünü açıkladı. Euro Bölgesi'nde ÜFE Eylül'de aylık %+0.2 (önceki: %-0.1), yıllık %-1.4 (önceki: %-1.4) değişim gösterdi.*** AB, Euro Bölgesi GSYİH'sının 2014'te %0.8, 2015'te %1.1 büyümesinin beklendiğini açıkladı da beklenen büyüme oranı ise %1.7. Avrupa Komisyonu tarafından bugün yayınlanan sonbahar dönemi ekonomik tahmin raporunda Türkiye'de işsizlik oranının 2014'te % 9.6, 2015'te % 10.1 ve 2016'da % 10.2

5 olmasını beklediğini açıkladı. Komisyon, Türkiye de jeopolitik risklerin büyümeye yönelik risk oluşturduğunu belirtti. Komisyon ayrıca ilkbahar raporundaki büyüme oranı tahminlerini, bu raporda 2014 için % 2.6'dan % 2.8'e yükseltirken, 2015 için % 3.3'de bıraktı ve 2016 için % 3.7 tahmininde bulundu. Angela Merkel, Rusya'ya karşı yaptırımları kaldırmak için henüz bir sebep olmadığını ancak uzun vadede Rusya ile iyi ilişkileri yapılandırmak istediklerini kaydetti. ABD'de dış ticaret açığı Eylül'de -43 milyar dolar (önceki: milyar) oldu. St. Louis FED Başkanı James Bullard, ABD ekonomisinin yüzde 3 büyüme yolunda ilerlediğini ve FED'in tahvil alımlarını sona erdirme kararına destek verdiğini açıkladı. ABD'de fabrika siparişleri Eylül'de %-0.6 (önceki:%-10.1) azaldı. Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, dünyanın en büyük üçüncü ekonomisinde enflasyonu canlandırmaya yönelik kararlılığını vurguladı. Kuroda, merkez bankasının fiyat hedefine ulaşmak amacıyla alabileceği önlemlerin sınırsız olduğunu dile getirdi. ABD de gerçekleştirilen dönem ortası seçimlerinde Cumhuriyetçiler, Demokratlar dan 5 sandalye kazanarak Kongre de çoğunluğu ele geçirdi. Ukrayna Devlet Başkanı Petro Porosenko yeni bir isyan dalgası ihtimalini gerekçe göstererek, ülkenin doğusu ve güneyindeki önemli kentlere takviye askeri güç gönderme emri verdi. Çin'de HSBC/Markit hizmet sektörü PMI Ekim de 50.0 (Eylül: 51.6) olarak açıklandı. Markit Türkiye imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi Ekim'de 51.5 (Eylül: 50.4) oldu. Tüketici fiyatları Ekim de aylık % (önceki ay: % +0.14), yıllık %+8.96 (önceki ay: % +8.86) arttı. 12 aylık ortalamalara göre ise artış % (önceki ay: % +8.54) oranında oldu. Böylece endeks Ekim de son yedi ayın en yüksek değerine ulaşmış oldu.*** Yurt içi üretici fiyat endeksi, Ekim'de aylık % (önceki ay: % +0.85), yıllık % +10,10 (önceki ay: % +9.84) arttı. Başbakan Davutoğlu, Barış Süreci nin HDP nin tutumuna göre devam edeceğini ve HDP nin parti gibi davranması durumunda muhatap olarak kalabileceğini açıkladı. Alman Hükümet Sözcüsü, Ukrayna'daki mevcut gelişmelerin yaptırımların erken kaldırılmasını engellediğini ve durumun kötüleşmesi durumunda yaptırımların artabileceğini açıkladı. ABD'de imalat sektörü PMI Ekim'de 55.9 (önceki: 56.28) oldu.*** ABD'de ISM-Chicago imalat yöneticileri PMI endeksi Ekim'de 59 (önceki:56.6) olarak açıklandı.***

6 ABD'de inşaat harcamaları Eylül'de % -0.4 (önceki:%-0.8) azaldı. Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev, Türkiye'nin 1 Ocak 2015'ten geçerli olacak şekilde talep ettiği doğalgaz fiyatlarında revizyon konusunu ele almak üzere yarın Ankara'da temaslarda bulunacak. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İstanbul 1. ve 2. köprü ile bazı otoyolların özelleştirilmesi çalışmaları kapsamında danışmanlarını seçmek üzere ihale açarken; özelleştirme sürecinin gelecek yılın ilk çeyreğinde başlaması öngörülüyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2015 yılı bütçesinin geneli üzerindeki görüşmelere başlandı. Latin Amerika ilgili değerlendirmelerde bulunan Fitch, global talep düşüşü, Çin yavaşlaması, olası FED faiz artışı ve emtia düşüşünün Latin Amerika da kredi riskini arttıracağını belirtti. Kurum ayrıca Latin Amerika nın dış baskılar ile karşı karşıya olduğunu ve yerel risklerde de artış olduğunu dile getirdi. Almanya da imalat sektörü PMI Ekim ayında 51.4 (önceki:51.8) olurken, Euro Bölgesi nde ise 50.6 (önceki:50.7) olarak açıklandı. ABD nin en büyük bankası JP Morgan Chase hakkında, döviz kuru manipülasyonu iddiasıyla soruşturma başlatıldığı açıklandı. Bankadan yapılan açıklamada, Adalet Bakanlığı'nın cezai soruşturmasının yanı sıra diğer düzenleyici kurumların da soruşturma yürüttükleri belirtildi. JP Morgan'ın global imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi, Ekim ayında değişmeyerek 52.2 seviyesinde kaldı. Chicago Fed Başkanı Evans, altyapı yatırımı yapmak için en doğru zamanın borçlanma maliyetlerinin düşük ve işsizliğin yüksek olduğu zaman olduğunu belirtti. Dallas FED Başkanı Richard Fisher, ABD ve önde gelen ticaret ortakları Meksika ile Kanada daki tatmin edici büyümeye dayanarak, Federal Reserve'in yatırımcıların mevcut beklentilerindeki zamandan önce faiz arttırabileceğini söyledi.

GÜNLÜK BÜLTEN 05 Kasım 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 05 Kasım 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 05 Kasım 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fed/Bullard: ABD diğer ülkelere göre 'refah adası' St. Louis Fed Başkanı James Bullard ABD'nin küresel büyümede yavaşlama görüldüğü bu dönemde 'refah adası'

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fitch, Türkiye nin kredi notu ve görünümünü korudu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak korurken, kredi notunun Durağan olan görünümü de değiştirmedi.

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:45 EUR Fransa Hükümeti Bütçe Dengesi (Ağu) AZ -79,8B 09:45 EUR Fransa Sanayi Üretimi (Aylık) (Ağu) AZ 0,5% -0,8% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Kas) ORTA 7,88% 7,58% 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Kas) ORTA 0,46% 1,55%

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Haz) ORTA 0,2% -0,2% 10:00 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) (Tem) ORTA 9,6% 10:00 GBP Halifax

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR İspanya İşsizlik Değişimi ORTA 17,9K 21,7K 11:30 GBP İnşaat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Eyl) YÜKSEK 57,5 57,3 12:00 EUR Üretici

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 CHF Tüketim Göstergesi (Tem) AZ 1,68 11:30 GBP BBA İpotek Onayları ORTA 46,0K 44,5K 13:00 GBP İngiliz Sanayi Birliği (CBI) Dağıtım İşi Anketi

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER 1.KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM ABD Merkez Bankası FED, 18 Aralık tarihinde tahvil alım programında azaltıma giderek toplam tahvil alım miktarını 85 milyar dolardan 75 milyar

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:10 EUR Perakende Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) AZ 52,7 11:30 EUR Sentix Yatırımcı Güveni (Haz) AZ 27,5 27,4 12:00 EUR Perakende Satışlar

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER 1.KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM 2013 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 2,8 oranında büyüyen ABD ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,6 oranında büyümüştür. ABD de 6 Aralık 2013 te

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (2. Çeyrek) ORTA 3,1% 3,1% 09:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 CHF İsviçre Faiz Kararı YÜKSEK -0,75% -0,75% 11:30 CHF SNB Para Politikası Değerlendirmesi YÜKSEK 11:30 CHF SNB Basın Toplantısı YÜKSEK

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 EUR Hollanda Tüketici Harcamaları (Tem) AZ 2,2% 11:00 EUR İspanya Ticaret Dengesi AZ -2,05B 11:00 EUR Cari Hesap (Tem) AZ 21,3B 25,4B 11:00

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm OECD 6 Mayıs ta yaptığı değerlendirmede 2014 yılı için yaptığı

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Tem) ORTA 3,1% 3,1% 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmış) (Tem) ORTA 3,3% 3,3%

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Sanayi Üretimi (Yıllık) (Şub ) AZ 2,6% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi (Yıllık) (Şub ) AZ 2,7% -0,5% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 EUR Almanya Bileşik Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Tem) AZ 56,3 56,4 10:30 EUR Almanya İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Tem)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:55 EUR Almanya Hizmet PMI (Eki) ORTA 54,1 54,1 12:00 EUR Markit Bileşik PMI (Eki) ORTA 53,7 53,7 12:00 EUR Hizmet PMI (Eki) ORTA 53,5 53,5

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 13:15 USD FOMC Üyesi Kaplan'ın Konuşması ORTA 14:00 GBP İngiltere Merkez Başkanı (BoE) Enflasyon Raporu YÜKSEK 14:00 GBP İngiltere Merkez Bankası

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:55 EUR Almanya İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Kas) YÜKSEK 54,4 54,4 12:00 EUR İtalya Aylık İşsizlik (Eki) AZ 11,6% 11,7% 12:00

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Şub ) AZ 0,0% 0,0% 09:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Şub ) ORTA

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 EUR İspanya Ticaret Dengesi AZ -1,20B 11:30 GBP Özel Sektör Net Borçlanmaları (Haz) AZ 4,30B 5,99B 11:30 GBP Kamu Sektörü Net Nakit İhtiyacı

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 EUR ECB'den Nowotny'nin Konuşması ORTA 13:00 EUR İşletme ve Tüketici Anketi (Oca) AZ 107,7 107,8 13:00 EUR İşletme Ortamı (Oca) AZ 0,8 0,8

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 RUB Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Tem) ORTA 49,2 49,5 10:15 CHF Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Tem) ORTA -0,4% 0,1%

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Almanya Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Eki) AZ -0,9% -1,4% 10:00 EUR Almanya Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Eki) ORTA 0,1%

Detaylı

ABD Case Shiller ulusal konut fiyat endeksi Temmuz'da %4.7 yükseldi. GBPUSD 1.5130 1.5160 1.5190 1.5110 1.5210 1.5100 1.5235

ABD Case Shiller ulusal konut fiyat endeksi Temmuz'da %4.7 yükseldi. GBPUSD 1.5130 1.5160 1.5190 1.5110 1.5210 1.5100 1.5235 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Perakende Satışları (Yıllık) (Ağu) AZ 3,1% 3,3% 09:45 EUR Fransa Tüketici Giderleri (Aylık) (Tem) ORTA 0,1% 0,4% 09:45 EUR Fransa

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Haz) ORTA 0,5% 1,0% 10:00 EUR İspanya Sanayi Üretimi (Yıllık) (Haz) AZ 2,8% 3,0% 11:00 EUR İtalya

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Aylık) ORTA 0,1% 2,6% 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) ORTA 9,6% 10,1% 11:00 EUR Avrupa Merkez

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:45 EUR Fransa Tüketici Giderleri (Aylık) (Nis) ORTA 0,1% 0,2% 09:45 EUR Fransa Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) (1. Çeyrek) ORTA

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm Amerikan Merkez Bankası FED, tahvil alım programını 10 milyar

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 31 AĞUSTOS 2015 4 EYLÜL 2015

HAFTALIK BÜLTEN 31 AĞUSTOS 2015 4 EYLÜL 2015 31 AĞUSTOS 2015 4 EYLÜL 2015 HAFTANIN ÖZETİ Piyasalar yoğun bir haftayı geride bırakırken haftanın öne çıkan konuları; Avrupa Merkez Bankası nın (AMB) toplantısı, hafta sonu Ankara da toplanan G-20 Maliye

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 5 EKİM 2015 9 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 5 EKİM 2015 9 EKİM 2015 5 EKİM 2015 9 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta piyasalarda olumlu hava hakim oldu. Amerika Tarım Dışı İstihdam verisi sonrası Amerika Merkez Bankası nın faiz artışını 2016 da gerçekleştireceği

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:55 EUR Almanya Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Eki) ORTA 55,2 55,2 12:00 EUR Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Draghi'nin Konuşması

Detaylı

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 AVRUPA'DA İNŞAAT ÜRETİMİ EKİMDE ARTTI Euro Bölgesinde inşaat üretimi yıllık yüzde 1,1 artış kaydetti Euro Bölgesinde inşaat üretimi ekim ayında aylık bazda yüzde 0,5,

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 TRY Bütçe Dengesi (Eyl) ORTA -5,40B 12:00 EUR Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Eyl) ORTA 0,9% 0,9% 12:00 EUR Çekirdek Tüketici

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 14:45 EUR ECB den Coeure nin Konuşması ORTA 15:30 USD Mal Ticaret Dengesi (Şub ) ORTA -66,60B -68,84B 15:30 USD Toptan Satış Envanterleri (Aylık)

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER FED Başkanı Yellen: Faiz politikası istikrar endişeleriyle değişmemeli Fed Başkanı Yellen Washington da yaptığı konuşmada, düşük faiz oranlarının finansal

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 07 ARALIK 2015 11 ARALIK 2015

HAFTALIK BÜLTEN 07 ARALIK 2015 11 ARALIK 2015 07 ARALIK 2015 11 ARALIK 2015 HAFTANIN ÖZETİ Çin ekonomisinin hız kestiğine işaret eden makro göstergeler ile piyasalar, dünyanın en büyük ikinci ekonomisine ilişkin endişelerini geçen haftaya da taşıdılar.

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Enflasyon Beklentileri AZ 2,2% 13:30 RUB Faiz Kararı (Eyl) YÜKSEK 11,00% 11,00% 14:00 EUR Eurogroup toplantısı ORTA 15:30 USD Çekirdek

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Ağu) AZ -1,5% -1,3% 09:00 EUR Almanya Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Ağu) ORTA -0,3%

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Çekirdek Perakende Fiyat Endeksi (RPI) (Aylık) (Tem) AZ -0,2% 0,2% 11:30 GBP Çekirdek Perakende Fiyat Endeksi (RPI) (Yıllık) (Tem) AZ

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER ABD de işsizlik başvuruları ve imalat sektörü PMI beklentilerin üzerinde gelirken, ikinci el konut satışlarında 4 aylık aradan sonra ilk kez artış yaşandı

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:45 USD FOMC Üyesi Williams'ın Konuşması ORTA 11:10 EUR Perakende Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) AZ 52,0 13:00 EUR ECB den Praet in Konuşması

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalar geçtiğimiz haftanın başında Çin den gelen veriler ışığında yön buldu. Çin de açıklanan büyüme, perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri beklenildiği

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 20 Haziran 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 20 Haziran 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 20 Haziran 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Altın, Fed sonrası 3 haftanın yükseğinde ABD merkez bankası Fed'in faiz oranlarının düşük kalmaya devam edeceğini bildirmesi ile, alternatif yatırım aracı

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 EUR Almanya İşletme Beklentileri (Oca) ORTA 105,8 105,6 12:00 EUR Almanya Mevcut Değerlendirme (Oca) ORTA 116,9 116,6 12:00 EUR Almanya

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Ticaret Açığı (Nis) AZ -4,49B 10:20 EUR ECB den Coeure nin Konuşması ORTA 10:55 EUR Almanya İşsizlik Değişimi (May) YÜKSEK -15K -15K

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Mar) ORTA 0,1% 0,2% 09:00 EUR Almanya Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Mar) AZ 3,2%

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 CHF Tüketim Göstergesi (Haz) AZ 2,50 1,73 09:00 EUR GFK Tüketici Güven Endeksi (Ağu) ORTA 10,1 10,1 09:45 EUR Fransa Tüketici Güveni (Tem)

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 USD/TL

HAFTALIK BÜLTEN 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 USD/TL 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta küresel piyasalar ABD istihdam verisi ve Janet Yellen in konuşmaları sonrasında rekor tazeledi. Beklenenden iyi gelen ABD ekonomik verileri FED

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 15:00 TRY Yabancı Turist Girişi (Yıllık) (Oca) AZ -11,10% 16:30 USD Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) (4. Çeyrek) YÜKSEK 2,1% 1,9%

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Fransa İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Ağu) ORTA 49,7 49,6 10:00 EUR Fransa Markit Bileşik Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:30 GBP Ticaret Dengesi (Eyl) ORTA -11,20B -12,11B 12:30 GBP Avrupa Birliği Harici Ticaret Dengesi (Eyl) ORTA -3,35B -3,76B 13:35 EUR Almanya

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Tüketici Güveni (Oca) AZ 63,4 11:00 HKD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Ara) AZ 1,20% 14:30 EUR Avrupa Merkez Bankası (ECB)

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Sanayi Üretimi (Aylık) (Tem) ORTA 1,0% -1,4% 09:00 ZAR Döviz Rezervleri (USD) (Ağu) AZ 46,01B 45,82B 09:00 ZAR Net Döviz Rezervleri

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 01 HAZİRAN 2015 05 HAZİRAN 2015

HAFTALIK BÜLTEN 01 HAZİRAN 2015 05 HAZİRAN 2015 01 HAZİRAN 2015 05 HAZİRAN 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalarda geçtiğimiz hafta enflasyon ve istihdam başta olmak üzere açıklanan veriler etkili oldu. ABD de büyüme ve satın alma yöneticileri beklenti

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Eyl) ORTA 3,3% 3,2% 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmış) (Eyl) ORTA 3,4% 3,3%

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:30 GBP Çekirdek Perakende Satışlar (Yıllık) (Eki) ORTA 5,4% 4,0% 12:30 GBP Çekirdek Perakende Satışlar (Aylık) (Eki) ORTA 0,4% 0,0% 12:30 GBP

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Haz) ORTA 11,30% 11,72% 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Haz) ORTA 0,10% 0,45%

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Kas) ORTA -2,3% 4,9% 10:00 EUR Almanya Perakende Satışları (Aylık) (Kas) ORTA -0,6% 2,4% 10:00

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 USD IEA Aylık Raporu ORTA 11:45 EUR İspanya 12 Aylık Letras İhalesi AZ -0,200% 11:45 EUR İspanya 6 Aylık Letras İhalesi AZ -0,265% 12:00

Detaylı

Teknik Bülten. 22 Temmuz 2016 Cuma

Teknik Bülten. 22 Temmuz 2016 Cuma Güne Başlarken Avrupa Merkez Bankası mevduat faizlerini eksi yüzde 0.40 seviyesinde, varlık alım programını da 80 milyar Euro düzeyinde bıraktı. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi faiz kararı

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm CPB nin açıkladığı verilere göre Temmuz ayında bir önceki

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:35 JPY Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Kuroda'nın Konuşması ORTA 10:00 TRY Tüketici Güveni (Eki) AZ 74,3 11:30 GBP Özel Sektör Net Borçlanmaları

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Ortalama Gelir Endeksi + İkramiye (Kas) YÜKSEK 2,1% 2,4% 11:30 GBP İşsizlik Hak Başvurusu Sayısındaki Değişim (Ara) YÜKSEK 2,5K 3,9K

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 EUR Cari Hesap (Ara) AZ 35,0B 36,1B 12:00 EUR Cari Hesap (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Ara) AZ 40,5B 12:00 EUR Net Yatırım Akışı (Ara)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:45 EUR Fransa Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) ORTA 0,0% 0,0% 10:00 EUR Fransa İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Eyl)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Ortalama Gelir Endeksi + İkramiye (May) YÜKSEK 2,3% 2,0% 11:30 GBP İşsizlik Hak Başvurusu Sayısındaki Değişim (Haz) YÜKSEK 3,5K -0,4K

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) (Ağu) ORTA 7,0% 8,4% 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Aylık) (Ağu) ORTA -0,4% -1,0% 11:30

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Çekirdek Perakende Satışlar (Yıllık) (Eki) ORTA 3,9% 5,9% 11:30 GBP Perakende Satışlar (Aylık) (Eki) YÜKSEK -0,5% 1,9% 11:30 GBP Perakende

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Çekirdek Perakende Satışlar (Yıllık) (Eyl) ORTA 4,6% 3,5% 11:30 GBP Çekirdek Perakende Satışlar (Aylık) (Eyl) ORTA 0,3% 0,1% 11:30 GBP

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 27 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Turizm Geliri (1. Çeyrek) AZ 4,78B 10:00 TRY Ticaret Açığı (Mar) AZ -3,69B 11:00 EUR İspanya Cari Hesap (Şub ) AZ 0,41B 11:30 GBP BBA

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 24 Ekim 2016, Sayı: 41. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 24 Ekim 2016, Sayı: 41. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 41 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 26 Kasım 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 26 Kasım 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 26 Kasım 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER ABD'de tüketici güveni sert düştü Conference Board adlı özel araştırma şirketinin ABD tüketici güven endeksi, Ekim'deki 94.1'den Kasım ayında 88.7'ye geriledi.

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Cari Hesap (USD) (May) AZ -2,81B -2,96B 10:00 TRY Sanayi Üretimi (Yıllık) (May) AZ 1,0% 0,7% 10:15 CHF Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:45 CHF Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (3. Çeyrek) ORTA 1,8% 2,0% 09:45 CHF Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) (3. Çeyrek)

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ 2013-05-01 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 02:00 G.Kore Nisan HSBC İmalat Sektörü PMI 52.0 02:00 G.Kore Nisan TÜFE(Aylık) -0.2% 05:00 G.Kore Nisan Ticaret Dengesi($) 3.36MLR 08:00 Hindistan Nisan

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 GBP BoE MPC Üyesi Haldane in Konuşması ORTA 13:00 USD NFIB Küçük İşletme İyimserlik Endeksi (Haz) AZ 104,4 104,5 14:00 GBP Para Politikası

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:30 GBP İşletme Yatırımı (çeyreklik) (3. Çeyrek) ORTA 0,6% 1,0% 12:30 GBP İşletme Yatırımı (Yıllık) (3. Çeyrek) AZ -2,1% -0,8% 12:30 GBP Gayri

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 TRY Bütçe Dengesi (Ara) ORTA 0,80B 11:00 EUR Avrupa Maliye Bakanları Toplantısı ORTA 12:00 EUR Ticaret Dengesi (Kas) ORTA 24,1B 15:01 RUB

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 26 EKİM 2015 30 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 26 EKİM 2015 30 EKİM 2015 26 EKİM 2015 30 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta Merkez Bankalarının aldığı kararlar ile yön buldu. Hafta başında Japonya Merkez Bankası ndan gelecek verilere odaklanan piyasalar

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Eki) ORTA 0,6% -0,6% 11:15 CHF Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Kas) ORTA 0,1% 11:15 CHF

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Sanayi Üretimi (Yıllık) (Kas) AZ 1,7% 1,7% 11:30 GBP Sanayi Üretimi (Aylık) (Kas) ORTA 0,0% 0,1% 11:30 GBP İmalat Üretimi (Yıllık) (Kas)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 EUR Almanya İşletme Beklentileri (Nis) ORTA 106,0 105,7 11:00 EUR Almanya Mevcut Değerlendirme (Nis) ORTA 119,2 119,3 11:00 EUR Almanya

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 4 AĞUSTOS 8 AĞUSTOS 2014

HAFTALIK BÜLTEN 4 AĞUSTOS 8 AĞUSTOS 2014 4 AĞUSTOS 8 AĞUSTOS 2014 HAFTANIN ÖZETİ Hafta başında Çin de açıklanan olumsuz PMI endeksi ile Asya borsaları düşerken ABD den gelen pozitif veriler ile ABD piyasaları yükseldi. Ukrayna da artan jeopolitik

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP İngiltere Merkez Bankası (BoE) Tüketici Kredisi (Haz) AZ 1,500B 1,732B 11:30 GBP M4 Para Kaynağı (Aylık) (Haz) AZ 0,2% -0,1% 11:30 GBP

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 CHF ZEW Beklentileri (Kas) AZ 18,3 12:35 GBP 10 Yıllık Hazine Tahvil İhalesi AZ 1820% 12:35 EUR Almanya 2 Yıllık Bono İhalesi AZ -0,260%

Detaylı

TÜRKon/HED/13-39 DEĞERLENDİRME NOTU. Faks: +90 (212) TÜRKİYE EKONOMİSİ. Sanayi üretiminde kritik gerileme.

TÜRKon/HED/13-39 DEĞERLENDİRME NOTU.  Faks: +90 (212) TÜRKİYE EKONOMİSİ. Sanayi üretiminde kritik gerileme. TÜRKİYE EKONOMİSİ İşsizlik artışa geçti. TÜİK Temmuz ayı işgücü istatistiklerine göre işsizlik oranı %9,3 e yükseldi. Mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı ise 0,4 puan artarak %10,1 olarak gerçekleşti.

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Şub ) ORTA 9,60% 9,22% 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Şub ) ORTA 0,47% 2,46%

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 EUR Almanya İşletme Beklentileri (Ara) ORTA 105,6 105,5 12:00 EUR Almanya Mevcut Değerlendirme (Ara) ORTA 115,9 115,6 12:00 EUR Almanya

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 17 EKİM 21 EKİM 2016 USD/TL

HAFTALIK BÜLTEN 17 EKİM 21 EKİM 2016 USD/TL 17 EKİM 21 EKİM 2016 HAFTANIN ÖZETİ Geride bıraktığımız hafta, ABD Merkez Bankası (FED) bej kitap raporunu yayımladı. Raporda, ABD ekonomisinin görünümünün "genel anlamıyla pozitif" olduğu belirtildi.

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ Belirsiz EUR Eurogroup toplantısı ORTA 15:30 USD Chicago Fed Ulusal Faaliyeti (Nis) AZ 0,25 0,08 16:00 EUR Fransa 12 Aylık Sabit Faizli Hazine

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya İhracatları (Aylık) (Nis) AZ 0,3% 0,4% 09:00 EUR Almanya İthalatları (Aylık) (Nis) AZ -1,0% 2,4% 09:00 EUR Almanya Ticaret Dengesi

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 EUR Cari Hesap (Nis) AZ 27,3B 11:00 EUR Cari Hesap (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Nis) AZ 32,3B 11:00 EUR Net Yatırım Akışı (Nis) AZ 21,8B

Detaylı

Teknik Bülten. 20 Temmuz 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 20 Temmuz 2016 Çarşamba Güne Başlarken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Temmuz ayı toplantısında faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan indirerek % 8.75'e çekti, banka politika faizini

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 EUR Almanya Yıllık Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (12 Ay) AZ 1,80% 1,70% 13:00 EUR Sanayi Üretimi (Aylık) (Kas) ORTA 0,5% -0,1% 13:00

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Eyl) YÜKSEK 0,9% 0,6% 11:30 GBP Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Eyl) ORTA 0,1% 0,3% 11:30

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) (Haz) ORTA 3,1% 3,3% 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Aylık) (Haz) ORTA 0,2% 0,4% 11:30 GBP

Detaylı