MESLEKİ GELİŞİM DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI ÇALIŞMA SORULARI

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MESLEKİ GELİŞİM DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI ÇALIŞMA SORULARI"

Transkript

1 MESLEKİ GELİŞİM DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI ÇALIŞMA SORULARI 1. İşçilerin iş kazalarına uğramalarını önlemek amacıyla güvenli çalışma ortamını oluşturmak için alınması gereken önlemler dizisine ne denir? A) İş güvenliği B) İş C) İşçi çalışması D) İşçi E) Tesisatçı 2. Aşağıdakilerden hangisi atölyede bulunan el aletlerini kapsamaz? A) Vurma aletleri B) Markalama aletleri C) Kesici aletler D) İlk yardım aletleri E) Gözlük 3. Öğrenci Ahmet, boya atölyesinde boya yaparken koruyucu araç kullanmadığı için bir süre sonra nefes almakta zorlanmış ve hastalanmıştır. Ahmet bu işi yaparken hangi iş güvenliği kuralını yerine getirmemiştir? A) Gözlük takmamıştır. B) Eldiven giymemiştir. C) Maske takmamıştır. D) Baret takmamıştır. E) Markalama aletlerini kullanmamıştır. 4. Öğrenci Kemal, atölyede iş yaparken tezgâh üzerinde duran iş parçasını ayağının üzerine düşürmüş ve parmaklarını yaralamıştır. Kemal bu işi yaparken hangi iş güvenliği kuralını yerine getirmemiştir? A) Ayakkabı giymemiştir. B)İşçi tulumu giymemiştir. C) Baret takmamıştır. D) Koruyuculu ayakkabı giymemiştir. E) Gözlük takmamıştır. 5. Aşağıdakilerden hangisi binalarda güvenliği tehdit edici unsurlardan değildir? A) Sıhhi tesisatlar B) Elektrik tesisatları C) Isıtma tesisatları D) Çevre düzenlemesi E) Havalandırma tesisatları 6. Bireyin olgunlaşma düzeyine göre yaşantıları aracılığıyla veya çevresiyle etkileşimi sonucunda yeni davranışlar kazanması ya da eski davranışlarını değiştirmesi sürecine ne denir? A) Eğitim B) Öğrenme C) Büyüme D) Davranış E) Okuma 7. İnsanlar okuduklarının yüzde kaçını hatırlamaktadır? A) %5 B) %15 C) %20 D) %10 E) %30

2 8. Kendi kendine okuyarak öğrenen kişi aşağıdaki öğrenme yöntemlerinden hangisini kullanmaktadır? A) Görsel öğrenme B) İşitsel öğrenme C) Dokunsal öğrenme D) Kinestetik öğrenme E) Duyuşsal öğrenme 9. Aşağıdakilerden hangisi öğrenen ile ilgili faktörlerden biri değildir? A) Eski yaşantılar B) Olgunlaşma C) Konunun yapısı D) Güdü E) Dikkat 10. Aşağıdakilerden hangisi toplumsal uyum kapsamında eğitimin sosyal faydalarından biri değildir? A) Bireysel sağlığını koruma B) Demokratikleşme C) Suç oranında azalma D) Yönetilme E) Bireyin daha fazla gelir elde etmesi 11) Bilgi edinmek amacıyla kullandığımız yayınlara ya da bilgiye ulaşabileceğimiz kaynakların tümüne ne ad verilir? A) İnternet B) Bilgiye ulaşma yolu C) Bilgi kaynakları D) Kütüphane E) Kitap 12) Kişinin istediği bilgiye ulaşmak için bilgi toplama, veri tarama, sınıflama eylemleri, aranan ve istenilen bilgiye ulaşmak için izlediği yola ne denir? A) Bilgi erişimi B) Bilgi kaynakları C) Okul D) Bilgi toplama E) Hiçbiri 13) Araştırılacak unsurların doğal ortamlarındaki yapılarının incelenmesi sonucu veri elde etme yöntemine ne ad verilir? A) Gözlem B) Anket C) Deney D) Görüşme E) Literatür taraması 14) Herhangi bir konuda kişilerin görüşlerini almak amacıyla hazırlanmış soruların ve muhtemel cevapların bulunduğu soru kâğıdına ne ad verilir? A) Deney B) Anket C) Görüşme D) Gözlem E) Varyans

3 15) Aşağıdakilerden hangisi anket soruları hazırlanırken dikkat edilmelisi gereken noktalardan biri değildir? A) Soru tipi belirlenmelidir. B) Soru sayısı belirlenmelidir. C) Sorular karışık sıralanmalıdır. D) Sorular amaca uygun seçilmelidir. E) Soruların açık ve net olmasına özen gösterilmelidir. 16. Aşağıdakilerden hangisi Proje işlerinin üretildiği, bir başka ifade ile planın eyleme dönüştüğü süreçtir. ifadesinin karşılığıdır? A) Yürütme süreci B) Sonlandırma süreci C) İzleme ve kontrol süreci D) Başlatma süreci E) Sonlandırma süreci 17. Aşağıdakilerden hangisi iyi bir planlama sayesinde kazanılır? A) Projenin bütünü hakkında açık fikir edinilebilir. B) Kaynakların ne zaman ve nasıl harcanması gerektiği bilinir. C) İşlerin birbirine bağlılığı, darboğazlar ve çözüm yollarının bulunması imkânı bulunur. D) Planlananlar ile gerçekleştirilenler arasında karşılaştırma yapma ve düzeltme fırsatı bulunur. E) Projenin izleme süreci değerlendirilir. 18. Aşağıdakilerden hangisi planlamanın her adımında proje ekibi ve yönetiminde bulunması gereken özelliklerden biri değildir? A) Proje koordinatörü B) Proje ekibinin iletişim yöntemleri C) Dış çevrelerle iletişim stratejisi ve buna ilişkin uygulamalar D) Ortakların kapasite ve yapabilirliklerinin analizi E) Proje sonlandırma analizi Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız. 19. ( ) Araştırmanın yer aldığı bölüm metin kısmıdır. 20. ( ) Raporların ilgilenenler tarafından kolayca bulunmasını sağlamak amacıyla anahtar kelimeler yazılır. 21. ( ) Geliştirilen projenin süresi kaynaklar bölümünde verilir. 22. ( ) Giriş, bölümler ve sonuç raporun birinci kısmında verilir. 23. İletişim sürecini başlatan öge aşağıdakilerden hangisidir? A) Mesaj B) Kaynak C) Kanal D) Kodlama E) Geri bildirim 24. Aşağıdakilerden hangisi iletişim sürecinde iletişim ögesi değildir? A) Kim B) Mesaj C) Gönderici D) Alıcı E) Kaynak

4 25. Gönderilen mesajların alıcıya ulaştıktan sonra aslına uygun olarak anlamlı bir şekilde yorumlanmasına ne denir? A) Filtreleme B) Hedef C) Kod çözme D) Geri bildirim E) Kanal 26. Aşağıdakilerden hangisi iletişimde mesajın taşıması gereken özelliklerden biri değildir? A) Mesaj doğru zamanda iletilmelidir. B) Mesaj kapalı olmalıdır. C) Mesaj uygun kanalı izlemelidir. D) Mesaj anlaşılır olmalıdır. E) Mesaj açık olmalıdır. 27. Aşağıdakilerden hangisi telekomünikasyon iletişim araçları arasında yer almaz? A) Telefon B) Telex C) Faks D) Cep telefonu E) El ilanı Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız. 28. ( ) Sözlü iletişim sayesinde verilen haberin anlaşılma derecesi denetlenebilir. 29. ( ) İletişim araçları, bilgi akışını sağlayan araçlara verilen genel isimdir. 30. ( ) Görsel iletişim araçları sanal bir ortamda, bilgi teknolojileri kullanılarak gerçekleştirilen bireysel ve toplumsal iletişim araçlarıdır. 31. ( ) İyi bir dinleyici son sözü söyleyendir. 32. ( ) Mesajın anlaşılıp anlaşılmadığı iletişim kanalı ile kontrol edilir. CEVAPLAR 1 A 2 D 3 C 4 D 5 D 6 B 7 D 8 A 9 C 10 D

5 11 C 12 A 13 A 14 B 15 C 16 A 17 E 18 D 19 Yanlış 20 Doğru 21 Doğru 22 Yanlış 23 B 24 A 25 C 26 B 27 E 28 DOĞRU 29 DOĞRU 30 YANLIŞ 31 YANLIŞ 32 YANLIŞ

4. Aşağıdakilerden hangisi iletişimde mesajın taşıması gereken özelliklerden biri değildir?

4. Aşağıdakilerden hangisi iletişimde mesajın taşıması gereken özelliklerden biri değildir? ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME 1. İletişim sürecini başlatan öge aşağıdakilerden hangisidir? A) Mesaj B) Kaynak C) Kanal D) Kodlama E) Geri bildirim 2. Aşağıdakilerden hangisi iletişim sürecinde iletişim ögesi

Detaylı

MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMA SORULARI

MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMA SORULARI MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMA SORULARI 1.Yokluk hissi ile başlayan, karşılandığı zaman mutluluk, karşılanmadığı zaman acı ve üzüntü veren duyguya ne ad verilir? A. Tüketim B. İhtiyaç C. Ürün D. Doğa 2. Maslow

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili KlİNİK VE SAĞLIK PSİKOLOJİSİ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (X) Yüksek Lisans() Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

uzman yaklaşımı Branş Analizi öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı Dr. Levent VEZNEDAROĞLU

uzman yaklaşımı Branş Analizi öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı Dr. Levent VEZNEDAROĞLU Branş Analizi öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı de yer alan öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı sorularının çoğunluğu kolay, bir kısmı da orta düzeydedir. Sınavda siz öğretmen adaylarını

Detaylı

İKİ BOYUTLU GÖRSEL ARAÇLAR HARİTALAR

İKİ BOYUTLU GÖRSEL ARAÇLAR HARİTALAR İKİ BOYUTLU GÖRSEL ARAÇLAR HARİTALAR 1 Bir dersin sunumunda, sözel anlatımlar yanında çizimler, şemalar ve grafikler kullanılması; bilginin aktarılmasında, hem duyu organı olarak gözün, hem de düşünme-ilişkilendirme

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 Ön Koşul Dersleri Yazma Becerileri 1 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu

Detaylı

Hava Taşımacılığı (AVM102) Ders Detayları

Hava Taşımacılığı (AVM102) Ders Detayları Hava Taşımacılığı (AVM102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Hava Taşımacılığı AVM102 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Seyrüsefer Yardımcıları (AVM310) Ders Detayları

Seyrüsefer Yardımcıları (AVM310) Ders Detayları Seyrüsefer Yardımcıları (AVM310) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Seyrüsefer Yardımcıları AVM310 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

EKİM SORUMLU KİŞİ, BİRİM VE KURUMLAR AYLAR İŞBİRLİGİ YAPILACAK KURUMLAR/KİŞİLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK ETKİNLİKLER VE ÇALIŞMALAR

EKİM SORUMLU KİŞİ, BİRİM VE KURUMLAR AYLAR İŞBİRLİGİ YAPILACAK KURUMLAR/KİŞİLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK ETKİNLİKLER VE ÇALIŞMALAR EKİM AYLAR T.C GİRESUN VALİLİĞİ Özel Çağrı İlkokulu-Ortaokulu 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE HİZMETLERİ OKUL EYLEM PLANI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Alan Dersin Adı Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

DERS BİLGİ FORMU. Alan Dersin Adı Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları BİLGİ FORMU Alan Dersin Adı Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlilikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler

Detaylı

Ders Tanıtım Formu. Dersin Adı Öğretim Dili

Ders Tanıtım Formu. Dersin Adı Öğretim Dili Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Gıda Mühendisliği Dizayn ve Ekonomisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM 20-30 Haziran 2016 MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI BİRİNCİ HAFTA. Eğitim Görevlileri. Katılımcılar. Tüm Öğretmenler.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM 20-30 Haziran 2016 MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI BİRİNCİ HAFTA. Eğitim Görevlileri. Katılımcılar. Tüm Öğretmenler. OKUL ÖNCESİ EĞİTİM 20-30 Haziran 2016 MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 20.06.2016 BİRİNCİ HAFTA 2015-2016 Öğretim Yılı Sene Sonu Kurulu Toplantısı. MEB 2015-2019 Stratejik Planı nın ilgili bölümlerinin incelenmesi.

Detaylı

Liderlik: Teori ve Pratik (PSY 316) Ders Detayları

Liderlik: Teori ve Pratik (PSY 316) Ders Detayları Liderlik: Teori ve Pratik (PSY 316) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Liderlik: Teori ve Pratik PSY 316 Seçmeli 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

hendisliği kanı Bilgisayar MühendisliM Prof. Dr. Oya Kalıps

hendisliği kanı Bilgisayar MühendisliM Prof. Dr. Oya Kalıps Yazılım m MühendisliM hendisliği psız Yıldız z Teknik Üniversitesi Bilgisayar MühendisliM hendisliği i Bölüm B m Başkan kanı psız z YTÜ 1 Bilgisayar MühendisliM hendisliği i Eğitiminin E Amaçlar ları Bilgisayar

Detaylı

SINAV ŞARTNAMESİ ( TURİZM SEKTÖRÜ )

SINAV ŞARTNAMESİ ( TURİZM SEKTÖRÜ ) AMAÇ: Bu sınav şartnamesi, Turizm, Konaklama, Yiyecek ve İçecek Sektöründeki yetki kapsamımızdaki yeterliliklerin gerektirdiği bilgi, beceri, yetkinlikleri ölçmek ve değerlendirmek için yapılan sınavların

Detaylı

Okul Eğitimi Süresi. Ders Kredisi. Kalite kavramı, Çevre standartları

Okul Eğitimi Süresi. Ders Kredisi. Kalite kavramı, Çevre standartları DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA GÖRE DAĞILIMI)

Detaylı

Risk Yönetimi (LOJ 414) Ders Detayları

Risk Yönetimi (LOJ 414) Ders Detayları Risk Yönetimi (LOJ 414) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Risk Yönetimi LOJ 414 Her İkisi 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün Veri Toplama Yöntemleri Prof.Dr.Besti Üstün 1 VERİ (DATA) Belirli amaçlar için toplanan bilgilere veri denir. Araştırmacının belirlediği probleme en uygun çözümü bulabilmesi uygun veri toplama yöntemi

Detaylı

Krize Müdahale Teknikleri (PSY 418) Ders Detayları

Krize Müdahale Teknikleri (PSY 418) Ders Detayları Krize Müdahale Teknikleri (PSY 418) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Krize Müdahale Teknikleri PSY 418 Bahar 3 2 0 4 8 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Her derecede yönetici aslında karar (lar) veren ve bunları uygulayan/uygulatan kişidir. Karar vermek birden çok seçenekten birini uygulamak demektir.

Her derecede yönetici aslında karar (lar) veren ve bunları uygulayan/uygulatan kişidir. Karar vermek birden çok seçenekten birini uygulamak demektir. SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETİMİ DERS 3: YÖNETİM SÜREÇLERİ P. ŞENEL TEKİN-AÜ SHMYO 1 Her derecede yönetici aslında karar (lar) veren ve bunları uygulayan/uygulatan kişidir. Karar vermek birden çok seçenekten

Detaylı

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili II TURK 102 Her İkisi 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

6- ODA MERKEZ BÜRO İŞLEYİŞİ

6- ODA MERKEZ BÜRO İŞLEYİŞİ 6- ODA MERKEZ BÜRO İŞLEYİŞİ 23. Dönem Çalışma Programı nda, Odamız merkez ve şubelerin büro işleyişinde etkinliğini arttırıcı teknik alt yapının güçlendirilerek oda çalışma hedeflerine ulaşılmasına hizmet

Detaylı

MESS ALTIN ELDİVEN İSG YARIŞMASI BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

MESS ALTIN ELDİVEN İSG YARIŞMASI BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ MESS ALTIN ELDİVEN İSG YARIŞMASI BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ MESS üyelerinde iş kazaları genellikle organlara göre el parmakları, el bilekleri ve ellerde; iki nesne arasında sıkışma ve bir nesnenin

Detaylı

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU I TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi Bilim Dalı öğrencisi Adem AKYOL tarafından hazırlanan Denizli İli Honaz İlçesinde

Detaylı

Hukuka Giriş (LAW 101) Ders Detayları

Hukuka Giriş (LAW 101) Ders Detayları Hukuka Giriş (LAW 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Hukuka Giriş LAW 101 Güz 4 0 0 4 7 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Topluma Hizmet Uygulamaları ve Altındağ Belediyesi İş Birliği Örneği

Topluma Hizmet Uygulamaları ve Altındağ Belediyesi İş Birliği Örneği Topluma Hizmet Uygulamaları ve Altındağ Belediyesi İş Birliği Örneği Yrd.Doç.Dr. İlknur M. GÖNENÇ Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ANKARA ÜNİVERSİTESİ-ALTINDAĞ BELEDİYESi İŞ

Detaylı

Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlilikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim

Detaylı

http://acikogretimx.com

http://acikogretimx.com 2009 VS 1321-1. Maliyet gideri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? MLiYET MUHSEBESi 3. işletmede, (Y) Cinsi malzeme ile ilgili ayına ilişkin bilgiler şöyledir: ) işletmenin sahip olduğu

Detaylı

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ 13 Nisan 2016 ANKARA 1 Kurumsal Değerlendirme Bir yükseköğretim kurumunun eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idarî hizmetlerinin kalitesinin, Yükseköğretim

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4025

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4025 Dersi Veren Birim: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dersin Adı: DEMİR ÇELİK ÜRETİMİ Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: MMM 05 Dersin Öğretim Dili: Türkçe Formun

Detaylı

Proje konularından istediğiniz bir konuyu seçip, hazırlamalısınız.

Proje konularından istediğiniz bir konuyu seçip, hazırlamalısınız. 5. SINIF MATEMATİK PROJE KONULARI (2012-2013) Atatürk ün geometri alanında yaptığı çalışmaların ülkemizdeki geometri öğretimine katkılarını açıklayınız. Geometrik cisimlerin (prizmalar ve piramitler) günlük

Detaylı

Mobil Yazılım Mühendisliği (SE 570) Ders Detayları

Mobil Yazılım Mühendisliği (SE 570) Ders Detayları Mobil Yazılım Mühendisliği (SE 570) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Mobil Yazılım Mühendisliği SE 570 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

FEN BİLİMLERİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

FEN BİLİMLERİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ FEN BİLİMLERİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS KOMPLEKS ANALİZ FM-311 3 / 1.YY 2 2+0+0 3 Dersin Dili : TÜRKÇE Dersin Seviyesi : Lisans

Detaylı

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ İŞLEM BASAMAKLARI. Kalite Yönetim Sisteminin işleyişini, kurulların amaç, kuruluş şekilleri ve çalışma kurallarını açıklamak,

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ İŞLEM BASAMAKLARI. Kalite Yönetim Sisteminin işleyişini, kurulların amaç, kuruluş şekilleri ve çalışma kurallarını açıklamak, TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ İŞLEM BASAMAKLARI 1.0 HEDEF Kalite Yönetim Sisteminin işleyişini, kurulların amaç, kuruluş şekilleri ve çalışma kurallarını açıklamak, 2.0 UYGULAMA ALANI OGYE, KGE İyileştirme ekipleri,

Detaylı

Girişimcilik (ECON 443T) Ders Detayları

Girişimcilik (ECON 443T) Ders Detayları Girişimcilik (ECON 443T) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Girişimcilik ECON 443T Seçmeli 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Davranışın Fizyolojik Temelleri (PSY 315) Ders Detayları

Davranışın Fizyolojik Temelleri (PSY 315) Ders Detayları Davranışın Fizyolojik Temelleri (PSY 315) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Davranışın Fizyolojik Temelleri PSY 315 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

KÜLTÜR, TURİZM VE TANITIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

KÜLTÜR, TURİZM VE TANITIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE KÜLTÜR, TURİZM VE TANITIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1-

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Elektrik Tesisat Projeleri Elektrik-Elektronik Teknolojisi Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü

DERS BİLGİ FORMU Elektrik Tesisat Projeleri Elektrik-Elektronik Teknolojisi Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

Form ve Strüktür Ders İzlence Formu

Form ve Strüktür Ders İzlence Formu Diploma Programı Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Yarıyıl Teorik Derse Kabul Koşulları: Uygulama Laboratuar Form ve Strüktür Ders İzlence Formu Kodu: ETB 315 Dersin Adı: Form ve Strüktür Toplam Saat AKTS

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Sıcak Cam Maden Hazırlama Cam Teknolojisi Cam Ürün Üretimi

DERS BİLGİ FORMU Sıcak Cam Maden Hazırlama Cam Teknolojisi Cam Ürün Üretimi Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

DERS PROFİLİ. Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem. Muhasebe Bilgi Sistemleri MAN552T I I 3 3 6. Dersin Dili.

DERS PROFİLİ. Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem. Muhasebe Bilgi Sistemleri MAN552T I I 3 3 6. Dersin Dili. DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Muhasebe Bilgi Sistemleri MAN552T I I 3 3 6 Ön Koşul --- Dersin Dili Ders Tipi Türkçe Zorunlu Dersin Okutmanı Dersin Asistanı

Detaylı

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım ORY 400 Bahar 0

Detaylı

ARAŞTIRMA ÇALIŞMALARININ İŞ AKIŞ ŞEMASI

ARAŞTIRMA ÇALIŞMALARININ İŞ AKIŞ ŞEMASI ARAŞTIRMA ÇALIŞMALARININ İŞ AKIŞ ŞEMASI Araştırmaya ilişkin talep/öneri bildiriminin hazırlanması Talep Görevlendirme yapılarak araştırmanın ilgili makamların onayına sunulması Onay yazısı Proje tanıtım

Detaylı

OYUN DERSİ OYUN ETKİNLİKLERİ -1 40/16 OYUN ALBÜMÜ 40/16

OYUN DERSİ OYUN ETKİNLİKLERİ -1 40/16 OYUN ALBÜMÜ 40/16 OYUN DERSİ MODÜL ADI SÜRESİ OYUN ETKİNLİKLERİ -1 40/16 OYUN ALBÜMÜ 40/16 DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI ALAN MESLEK/DAL DERSİN OKUTULACAĞI SINIF/YIL SÜRE DERSİN AMACI DERSİN TANIMI DERSİN ÖN KOŞULLARI DERS

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -7 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ AMAÇ Bu faaliyet

Detaylı

Sosyal Güvenlik Hukuku (LAW 414) Ders Detayları

Sosyal Güvenlik Hukuku (LAW 414) Ders Detayları Sosyal Güvenlik Hukuku (LAW 414) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal Güvenlik Hukuku LAW 414 Bahar 2 0 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

YSÖP KULLANIM KILAVUZU

YSÖP KULLANIM KILAVUZU YSÖP KULLANIM KILAVUZU 1. Yetiştirici Sınıf Açılacak Okul İşlemleri (İlin Kullanacağı Ekran) İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yetiştirici Sınıf Öğretim Programını uygulayacak okul/okulları Yetiştirici Sınıf

Detaylı

Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik (ISE 432) Ders Detayları

Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik (ISE 432) Ders Detayları Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik (ISE 432) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1. Projenin Amacı... 2. 2. Proje Yönetimi... 2. 3. Projenin Değerlendirilmesi... 2. 4. Projenin Süresi... 2. 5. Projenin Kapsamı...

İÇİNDEKİLER. 1. Projenin Amacı... 2. 2. Proje Yönetimi... 2. 3. Projenin Değerlendirilmesi... 2. 4. Projenin Süresi... 2. 5. Projenin Kapsamı... 0 İÇİNDEKİLER 1. Projenin Amacı...... 2 2. Proje Yönetimi... 2 3. Projenin Değerlendirilmesi... 2 4. Projenin Süresi... 2 5. Projenin Kapsamı... 2 6. Projenin Saklanması... 3 7. Proje ve Raporlama... 3

Detaylı

Psikopatolojiye Giriş (PSY 301) Ders Detayları

Psikopatolojiye Giriş (PSY 301) Ders Detayları Psikopatolojiye Giriş (PSY 301) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Psikopatolojiye Giriş PSY 301 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i yok Dersin

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Üretim Takibi Giyim Üretimi Teknolojisi Kesimcilik

DERS BİLGİ FORMU Üretim Takibi Giyim Üretimi Teknolojisi Kesimcilik Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı BİLGİ FORMU Üretim Takibi Giyim Üretimi Teknolojisi Kesimcilik 64 Ders Saati Bu ders ile öğrenciye hazır giyim işletmelerinde üretimin

Detaylı

Yapı İşletmesi ve Şantiye Teknikleri (CE 430) Ders Detayları

Yapı İşletmesi ve Şantiye Teknikleri (CE 430) Ders Detayları Yapı İşletmesi ve Şantiye Teknikleri (CE 430) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yapı İşletmesi ve Şantiye Teknikleri CE 430 Bahar 3 0 0 3 5

Detaylı

Makine Mühendisliği Sistemleri Laboratuvarı (ME 407) Ders Detayları

Makine Mühendisliği Sistemleri Laboratuvarı (ME 407) Ders Detayları Makine Mühendisliği Sistemleri Laboratuvarı (ME 407) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Makine Mühendisliği Sistemleri Laboratuvarı ME 407 Güz

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sunuş... 3. 2, 3 ve 4. Sınıflar... 5. 2 ve 3. Sınıflar... 6. 4. Sınıf... 7. 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar... 9. 5. Sınıf...10. 6. Sınıf...

İÇİNDEKİLER. Sunuş... 3. 2, 3 ve 4. Sınıflar... 5. 2 ve 3. Sınıflar... 6. 4. Sınıf... 7. 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar... 9. 5. Sınıf...10. 6. Sınıf... .. 2013-2014 İÇİNDEKİLER Sunuş... 3 2, 3 ve 4. Sınıflar... 5 2 ve 3. Sınıflar... 6 4. Sınıf... 7 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar... 9 5. Sınıf...10 6. Sınıf...12 7. Sınıf...15 8. Sınıf...18 9, 10, 11 ve 12. Sınıflar...23

Detaylı

CSD-OS İşletim Sistemi Projesi - Fonksiyon Açıklama Standardı

CSD-OS İşletim Sistemi Projesi - Fonksiyon Açıklama Standardı CSD-OS İşletim Sistemi Projesi - Fonksiyon Açıklama Standardı C ve Sistem Programcıları Derneği Kasım 2002 İçindekiler: 1 -GIRIŞ 3 1.1.NEDEN STANDARTLARA IHTIYACIMIZ VAR? 3 2 -İMLA VE YAZIM 3 2.1.TÜRKÇE

Detaylı

Aviyonik Bakım Uygulamaları (AEE208) Ders Detayları

Aviyonik Bakım Uygulamaları (AEE208) Ders Detayları Aviyonik Bakım Uygulamaları (AEE208) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Aviyonik Bakım Uygulamaları AEE208 Bahar 1 5 0 3.5 4 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

İleri Yapı Malzemeleri (CE 542) Ders Detayları

İleri Yapı Malzemeleri (CE 542) Ders Detayları İleri Yapı Malzemeleri (CE 542) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İleri Yapı Malzemeleri CE 542 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i CE 210 İnşaat

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

VİDEO VE YAZILIM TABANLI İŞ ETÜDÜ

VİDEO VE YAZILIM TABANLI İŞ ETÜDÜ VİDEO VE YAZILIM TABANLI İŞ ETÜDÜ Arş.Gör. EMRE ÖZEL 2015 İş Etüdü Nedir? İş Etüdü, işin iyileştirilmesi ve işletmenin daha ekonomik çalışmasını sağlamak (gelişme olanağı yaratabilmek) amacıyla, üretim

Detaylı

REW İSTANBUL 2016 FUAR SONUÇ RAPORU

REW İSTANBUL 2016 FUAR SONUÇ RAPORU REW İSTANBUL 2016 FUAR SONUÇ RAPORU 28-30 Nisan 2016 tarihlerinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve KOSGEB destekleri ile İFO Fuarcılık tarafından 12. kez geri dönüşüm, çevre teknolojileri ve atık

Detaylı

Model Yapım Teknikleri (MMR106) Ders Detayları

Model Yapım Teknikleri (MMR106) Ders Detayları Model Yapım Teknikleri (MMR106) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Model Yapım Teknikleri MMR106 Bahar 1 1 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin

Detaylı

Test Geliştirme. Testin Amacı. Ölçülecek Özelliğin Belirlenmesi 08.04.2014. Yrd. Doç. Dr. Çetin ERDOĞAN 08.04.2014 3 08.04.

Test Geliştirme. Testin Amacı. Ölçülecek Özelliğin Belirlenmesi 08.04.2014. Yrd. Doç. Dr. Çetin ERDOĞAN 08.04.2014 3 08.04. BÖLÜM 7 Test Geliştirme Yrd. Doç. Dr. Çetin ERDOĞAN cetinerdogan@gmail.com Test Geliştirme Testler gözlenemeyen özelliklerin gözlenebilir hale getirilmesi veya hedef kazanımların kazandırılıp kazandırılmadığını

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

Şekil 1.2:Programa giriş penceresi

Şekil 1.2:Programa giriş penceresi 1. Firma Tanımlama ve Firma İşlemleri Firmanın açılması Program kurulumu bittikten sonra otomatik olarak masa üstüne SQL Standart Setup ve Standart Seri Versiyonları adında bir klasör atılır. Programda

Detaylı

Yirminci Yüzyıl ve Çağdaş roman (ELIT 402) Ders Detayları

Yirminci Yüzyıl ve Çağdaş roman (ELIT 402) Ders Detayları Yirminci Yüzyıl ve Çağdaş roman (ELIT 402) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yirminci Yüzyıl ve Çağdaş roman ELIT 402 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Odabaş

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Odabaş Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Odabaş Araştırma tasarımı, araştırma konusunu belirleme sürecinden raporlama sürecine kadar araştırmayı tanımlayan bütün unsurları inceleme ve yürütülecek bütün adımları planlama

Detaylı

REHBERLĠK HĠZMETLERĠ NEDĠR?

REHBERLĠK HĠZMETLERĠ NEDĠR? REHBERLĠK HĠZMETLERĠ NEDĠR? Rehberlik,bireyin kendini anlaması,problemlerini çözmesi,gerçekçi kararlar alması,kapasitelerini geliştirmesi,çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum yapması ve böylece kendini

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Sipariş Alma Reklâm Tabelâcılığı Reklâm Tabelâcılığı

DERS BİLGİ FORMU Sipariş Alma Reklâm Tabelâcılığı Reklâm Tabelâcılığı Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Yönergenin Amacı, Ağrı İbrahim Çeçen

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan

Detaylı

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DENEME SINAVI

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DENEME SINAVI İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI DENEME SINAVI A2 BÖLÜMÜ SORULARI Teorik Soru Sayısı: 30 İstenilen Başarı Oranı : % 70 ( 21 Soru ) 1 KONULAR İşe Alım Süreci İşyeri Ziyaretleri Personel İhtiyaç Analizi Meslek

Detaylı

İhtiyacınız, tüm sisteminizin kurumsallaşmasını sağlayacak bir kalite modeli ise

İhtiyacınız, tüm sisteminizin kurumsallaşmasını sağlayacak bir kalite modeli ise EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ Ve ÖZDEĞERLENDİRME İhtiyacınız, tüm sisteminizin kurumsallaşmasını sağlayacak bir kalite modeli ise 1 EFQM Mükemmellik Modeli toplamı 100 puan eden 9 ana kriter üzerine kurulmuştur.

Detaylı

Merhaba! Fatih ALKAN Yasin UĞURLU Mehmet ÜZER. Biz buradayız çünkü sizi ve yazılımı seviyoruz. Bize ulaşabilirsiniz: www.codingistanbul.

Merhaba! Fatih ALKAN Yasin UĞURLU Mehmet ÜZER. Biz buradayız çünkü sizi ve yazılımı seviyoruz. Bize ulaşabilirsiniz: www.codingistanbul. «MERHABA DÜNYA» Merhaba! Fatih ALKAN Yasin UĞURLU Mehmet ÜZER Biz buradayız çünkü sizi ve yazılımı seviyoruz. Bize ulaşabilirsiniz: www.codingistanbul.com PROGRAMLAMA NEDİR? Yeni bir dünya için hazırlanın!

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK F KLAVYE KULLANIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK F KLAVYE KULLANIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK F KLAVYE KULLANIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2016 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

Toplumda Öğrenciler. Yasal Araçlarla Ortaklıklar. Planlama sorunlarını çözmek

Toplumda Öğrenciler. Yasal Araçlarla Ortaklıklar. Planlama sorunlarını çözmek Yasal Araçlarla Ortaklıklar Planlama sorunlarını çözmek 2 üniversite Belfast ve Kuzey İrlanda daki planlama sorunları üzerindeki kapsamlı incelemelere katkıda bulunmuştur. Her iki üniversite de HMO gelişimi

Detaylı

Basit Bir Elektrik Süpürgesi

Basit Bir Elektrik Süpürgesi Basit Bir Elektrik Süpürgesi Amacı : Bu öğretim materyalinin amacı, öğrencilerin elektrik enerjisinin hareket enerjisine dönüştüğünü kavramalarını ve elektrik enerjisinin bilinçli ve tasarruflu bir şekilde

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

BISTEP nedir? BISTEP ne yapar?

BISTEP nedir? BISTEP ne yapar? BISTEP nedir? BISTEP, şirketlerin kurumsallaşma sürecine destek olmak amacıyla Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi tarafından tasarlanmış bir programdır. Program, şirketlerin kurumsallaşma basamaklarını

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

KATEGORİSEL VERİ ANALİZİ (χ 2 testi)

KATEGORİSEL VERİ ANALİZİ (χ 2 testi) KATEGORİSEL VERİ ANALİZİ (χ 2 testi) 1 Giriş.. Değişkenleri nitel ve nicel değişkenler olarak iki kısımda inceleyebiliriz. Şimdiye kadar hep nicel değişkenler için hesaplamalar ve testler yaptık. Fakat

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ATILIM ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönergenin amacı Atılım Üniversitesinin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idarî

Detaylı

Yazılım Mühendisliği (SE 346) Ders Detayları

Yazılım Mühendisliği (SE 346) Ders Detayları Yazılım Mühendisliği (SE 346) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yazılım Mühendisliği SE 346 Bahar 2 2 0 3 6.0 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Dijital Ürün Düzenleme (PR 439) Ders Detayları

Dijital Ürün Düzenleme (PR 439) Ders Detayları Dijital Ürün Düzenleme (PR 439) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Dijital Ürün Düzenleme PR 439 Güz 0 3 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ TERBİYE DİJİTAL BASKI DESENCİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ TERBİYE DİJİTAL BASKI DESENCİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü TEKSTİL TEKNOLOJİSİ TERBİYE DİJİTAL BASKI DESENCİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

Konya Hizmetler Sektörü Güven Endeksi geçen aya göre yükseldi:

Konya Hizmetler Sektörü Güven Endeksi geçen aya göre yükseldi: KONYA HİZMETLER SEKTÖRÜNÜN, FİYAT BEKLENTİSİ ARTTI HABER BÜLTENİ 15.03.2016 Sayı 29 Konya Hizmetler Sektörü Güven Endeksi geçen aya göre yükselirken, geçen yıla göre düştü. Önümüzdeki 3 ayda hizmetlere

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02-27 MAYIS

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02-27 MAYIS 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02-27 MAYIS TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem

Detaylı

NUTRICIA ANNE BEBEK BESLENMESİ

NUTRICIA ANNE BEBEK BESLENMESİ P-B-HRF-011 11.03.2013 0 1 4 NUTRICIA ANNE BEBEK BESLENMESİ PROSEDÜR : YÜRÜRLÜK TARİHİ : 11.03.2013 SAYFA SAYISI HAZIRLAYAN ONAYLAYAN : 3 + 1 kapak : İNSAN KAYNAKLARI DİREKTÖRLÜĞÜ : GENEL MÜDÜR Not: Şirket

Detaylı

PSİKİYATRİ HEMŞİRELİĞİ-INTERN HEM 407. Teorik: 4 s/hafta Uygulama: 16 s/hafta. e-posta:

PSİKİYATRİ HEMŞİRELİĞİ-INTERN HEM 407. Teorik: 4 s/hafta Uygulama: 16 s/hafta. e-posta: PSİKİYATRİ HEMŞİRELİĞİ-INTERN HEM 407 12 AKTS 4. yıl 1. yarıyıl Lisans 20s/hafta 20 kredi Teorik: 4 s/hafta Uygulama: 16 s/hafta Intern Seçmeli Türkçe İletişim: Prof Dr Selma Doğan e-posta: selmadogan@maltepe.edu.tr

Detaylı

Tablo 2 Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı

Tablo 2 Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 20 Biyoloji 21 202 Fizik 21 205 İstatistik 21 201 Kimya 21 204 Matematik 21 206 Moleküler Biyoloji ve Genetik 21 Koşul No Başvuru Şartları Puan 21 Fen Bilimleri ve Matematik temel

Detaylı

EK-2 CUMHURĠYET ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ ADLĠ TIP BÖLÜMÜ DERS BĠLGĠLERĠ FORMU

EK-2 CUMHURĠYET ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ ADLĠ TIP BÖLÜMÜ DERS BĠLGĠLERĠ FORMU EK-2 CUMHURĠYET ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ ADLĠ TIP BÖLÜMÜ DERS BĠLGĠLERĠ FORMU Bölüm Adli Tıp Yıl/yarıyıl 2010-2011 Dersin adı Ders düzeyi (önlisans, lisans,vb) Dersin türü (Z/S) Dersin dili Adli Tıp

Detaylı

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Arapça kelimelerin türlerine göre eş ve zıt anlamları ile birlikte öğrenilip doğru kullanılmasının sağlanması

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Arapça kelimelerin türlerine göre eş ve zıt anlamları ile birlikte öğrenilip doğru kullanılmasının sağlanması KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ/YÜKSEKOKULU/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜSÜ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ DERSİN ADI DERS KODU TEORİ+UYGULAMA (SAAT) KREDİSİ

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSİ DALI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSİ DALI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSİ DALI Modülün Adı Modülün Amacı Modülün Süresi : A1- İç Donanım Birimlerinin Montajını Yapma : İç donanım birimlerini tekniğine uygun olarak monte edebilme.

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II HIST 102 Her İkisi

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ PERSONELİ GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ* Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 22/05/1984 Karar No : 20 Başkanlık Divanı 1. Değişiklik Karar Tarihi: 15/05/1987 Karar No : 114 Başkanlık

Detaylı

KDU (Kazanım Değerlendirme Uygulaması) nedir?

KDU (Kazanım Değerlendirme Uygulaması) nedir? KDU (Kazanım Değerlendirme Uygulaması) nedir? Kazanım Değerlendirme Uygulaması (KDU), Vitamin Ortaokul Kurumsal üyesi olan özel okullarda, öğrencilerin bilgi ve beceri düzeylerinin bilişsel süreçler çerçevesinde

Detaylı

ŞİFRESİ KİLİTLENEN MUHTARA PAROLA OLUŞTURMA HAKKI VERİLMESİ (EK-3)

ŞİFRESİ KİLİTLENEN MUHTARA PAROLA OLUŞTURMA HAKKI VERİLMESİ (EK-3) ŞİFRESİ KİLİTLENEN MUHTARA PAROLA OLUŞTURMA HAKKI VERİLMESİ (EK-3) Bilindiği üzere, parolasını unutan muhtarlarımıza parola oluşturma işlemlerini yapabilmeleri için bir ekran tasarlanmıştır. Ancak, muhtarlarımızın

Detaylı

Sistem Mühendisliğine Giriş (IE 428) Ders Detayları

Sistem Mühendisliğine Giriş (IE 428) Ders Detayları Sistem Mühendisliğine Giriş (IE 428) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Sistem Mühendisliğine Giriş IE 428 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

İçindekiler. Ankara Üniversitesi nde Nitelikli Araştırma Projesi Üretim Altyapısının Geliştirilmesi. e-bülten. Bir Yılın Panoroması

İçindekiler. Ankara Üniversitesi nde Nitelikli Araştırma Projesi Üretim Altyapısının Geliştirilmesi. e-bülten. Bir Yılın Panoroması Ankara Üniversitesi nde Nitelikli Araştırma Projesi Üretim Altyapısının Geliştirilmesi e-bülten 0 2 İçindekiler Bir Yılın Panoroması 1000 Projeleri Kapsamında Ankara Üniversitesi nce Yapılan çalışmalar

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM YTÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı