BESMAK BMT-1000SD MODEL ÇİFT TEST ALANLI 4 KOLONLU 1000 kn KAPASİTELİ METAL TEST SİSTEMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BESMAK BMT-1000SD MODEL ÇİFT TEST ALANLI 4 KOLONLU 1000 kn KAPASİTELİ METAL TEST SİSTEMİ"

Transkript

1 BESMAK BMT-1000SD MODEL ÇİFT TEST ALANLI 4 KOLONLU 1000 kn KAPASİTELİ METAL TEST SİSTEMİ (Temsilidir.)

2 (Temsilidir.) DOLI KONTROLLÜ SERVO-HİDROLİK GÜÇ ÜNİTESİ

3 TEKNİK ÖZELLİKLER; Kapasite: Gövde Tipi : Elektronik Ünite: Kontrol: 1000 kn Dayanıklı 4 kolonlu rijit yapı Alman Menşeili DOLI Kontrolör 1) Moog Servovalf Kontrollü Hidrolik Ünite 2) DOLI EDC 220 Kontrolör 3) DOLI RMC 7 El Kumandası 4) Bilgisayar Yazılımı DOLI Test&Motion (Yük ve Deplasman Kontrollü) Ölçüm Hassasiyeti ve Sınıfı: ±0,5% Çapraz Kafa Hızı Yük Ölçüm Aralığı: Yük Kanalı Çözünürlüğü: Deplasman Çözünürlüğü: Deplasman Kontrol Hızı: Crosshead Hız Doğruluğu: Yük Kontrol Hızı: Kontrol Ünitesi Örnekleme Hızı: Çeneler Arası Çekme Test Mesafesi: Donatı (Yuvarlak malzeme) Tutma Çapı : Düz Metalik MalzemeTutma Çapı: Bilgisayar Yazılımı: Güç: Çalışmaya Uygun Ortam Sıcaklığı: Cihaz Yüksekliği 200 mm/dak. 2kN-1000kN arasındadır. ± adım 0,0001 mm mm/dk arasında kademesiz olarak. Ayarlanan hızın ±%0,5 i 2 MPa/s ile 60 MPa/s 1kHZ (sn de 1000 veri toplayabilir) 900 mm 4 45 mm 0 45 mm Mevcut (DOLI Test&Motion) Cihaz voltajı 3 faz 380 V 50/60 Hz lik elektrik ile çalışmaya uyumludur. Cihaz 10 o C -35 o C sıcaklık aralığında ve %10 ila %90 nem ortamında hatasız çalışmaktadır. En fazla 4400 mm

4 GENEL ÖZELLİKLER ; BESMAK BMT-1000SD MODEL ÇİFT TEST ALANLI 4 KOLONLU 1000 kn KAPASİTELİ METAL TEST SİSTEMİ, rijit 4 kolonlu, zemine oturan yapıda ve çift çalışma alanlı tasarlanmıştır. Yük ölçümü yük hücresi aracılığı ile deplasman ölçümü ise piston üzerinden elektromanyetik deplasman ölçüm sensörü ile yapılır. Nervürlü demirlerde ve düz metalik malzemelerde, akma, kopma, akma uzaması testlerini yapabilir. Testler yük, deplasman ve deformasyon kontrollü şekilde yapılabilir. Cihaz yükleme kontrolünde TS EN ISO e göre Sınıf 0.5 tir. Cihaz tahrik sistemi, hidrolik güç üniteli ve servovalf kontrollüdür. Cihazın eksenel rijitlik katsayısı en az 575 kn/mm dir. Cihaz üzerinde, en az 1000 kn kapasiteli, kalibrasyon sertifikalı elektronik loadcell bulunmaktadır. Verilecek loadcell yanal ve çapraz yüklere karşı yüksek dayanıma sahip yuvarlak tiptir. Cihaz ile birlikte kullanılacak olan loadcell, TS EN ISO , 2kN-1000kN aralığında Class 0,5 hassasiyetinde ölçüm yapabilecek özelliktedir. Basınç hücreleri tasarımından kaynaklı olarak yağ sızdırma problemi oluşturması nedeniyle kabul edilmeyecektir. Yük hücresinin TS EN ISO sınıf 0.5 yeterliliklerine uygunluğu kalibrasyon esnasında tersinirlik relative error of reversibility ölçümü de dahil olmak üzere standartta sınıf 0.5 olarak belirtilen tüm parametreleri karşıladığı ispatlanacaktır. Cihazda, TS EN ISO standardına uygun özellikte deformasyon veya gerinme (strain) kontrollü deneyler yapılabilmektedir. Gerinme hızı standard değerler set edilebilecek ve toleransları karşılamaktadır. Cihazda, 2 MPa/s ile 60 MPa/s arasındaki yükleme hızları set edilebilmektedir. Cihaz, set edilen yükleme hızını en fazla ± % 2 hata ile gerçekleştirmektedir. Cihazın acil durdurma butonu bulunmaktadır.

5 Cihaz test hızı 0,1 mm/dak. ila 100 mm/dak. aralığında kademesiz olarak ayarlanabilmektedir. Cihaz çapraz kafa ayarlama hızı en az 200 mm/dak. seviyesine çıkabilmektedir. Cihazda hidrolik güç ünitesi gövdeden ayrı olarak tasarlanmıştır ve bu güç ünitesi ile hem cihaz hem de hidrolik çekme çeneleri tahrik edilebilmektedir. Ayrıca hidrolik güç ünitesi ilave bir su soğutma ünitesine ihtiyaç duymamaktadır. Verilecek hidrolik kontrol ünitesi hava soğutma sistemine sahiptir. Cihazın en yüksek yük seviyesindeki, ses seviyesi 1 m mesafede 70 db (A) dan daha azdır. Cihazın pozisyon ölçüm hassasiyeti ± %0,5 dir, pozisyon ölçüm çözünülürlüğü ise 1,5 µm dir. Cihazla birlikte verilecek elektronik kontrol ünitesi ve yazılımla senkonize çalışabilecek bir adet 0,01 mm hassasiyetli kumpas verilmektedir. Teste başlamadan önce cihazda, numuneye program yardımıyla ön yükleme (preload) verilebilmektedir. İstenilen tüm test sonuçları ve grafik değerleri % uzama, N/mm 2, KSI, PSI ve MPa gibi birimde alınabilmektedir. STANDARTLAR: Cihaz, TS EN ISO : 2013 ve TS EN ISO : 2005 standartlarına uygundur. YÜK GÖVDESİ VE ÇENELER : Çift test alanlı, rijit 4 kolonlu kompakt tasarım ve çift tesirli ve yönlü hareket özelliğine sahip hidrolik piston sistemi, Cihaz gövdesi ve hidrolik ünitesi paslanmaya karşı korunmuştur. Cihazın test alanı genişliği (kolonlar arası açıklık) en az 700 mm dir. Cihazın gövde derinliği minimum 750 mm ve cihaz genişliği en az 950 mm dir. Cihazın gövde yüksekliği en fazla 4400 mm dir.

6 Cihaz özel zemin montajı gerektirmeden kullanılmakta ve zemine darbe sönümleyici muhafaza ile konulmaktadır. Cihazda çekme testi için çeneler arası net açıklık en az mm, 3 nokta eğilme testi için test mesafesi en az 200 mm dir. Cihaz çekme ve basma yönünde en az 1000 kn yük kapasiteli, 4 kolonlu (en az 2 kolon taşıyıcıdır) ve çift test alanlıdır. Üst test alanında çekme, alt test alanında ise 3 nokta eğilme testleri aksesuar değişimine gerek kalmaksızın yapılabilmektedir. Düz ve nervürlü farklı numune tipleri için uygun uzun hareket mesafeli piston sistemi, Çeneler arası mesafe ayarı, elektronik kontrol ünitesi veya dijital kontrol paneli üzerinden yapılabilmektedir. Çenelerin sıkma esnasında numunelere zarar vermesini engellemek için cihazın numune koruma özelliği mevcuttur. Bu sayede sıkma esnasında numune üzerine fazla yük binmesi durumunda çapraz kafa otomatik olarak hareket ederek numunenin zarar görmesini engelleyebilmektedir. Hidrolik çeneler kullanılacak numuneye uygun olarak kolayca sökülüp takılabilir özel çene sistemine sahiptir. (Çene sistemi, malzemelere uygun çeneler ve bağlantı aparatlarından oluşmaktadır.) Verilecek hidrolik çene, test numunesini karşıdan yerleştirmeye izin veren açık yapıya sahiptir. Test bölgesi DOLI kontrol birimleri (EDC 220 ve RMC-7 el kumandası) üzerinden farklı boyutlardaki numunelere göre otomatik olarak ayarlanabilir. Cihaz ile birlikte çift taraflı sıkmaya sahip veya V yataklı kamalı tip hidrolik çekme çeneleri verilmektedir. Çene tek parça bloktan imal edilmiştir. Verilecek çene en az 200 bar basınçta bir hidrolik ünite ile çalışabilmektedir. Cihazın hidrolik çene sisteminde kullanılan çene ağızları, test yapılacak numuneye göre değiştirilebilmektedir. Cihaz, 0-45 mm kalınlıklar arasındaki düz metalik malzemeler için çene ağızları ve 4-45 mm çaplar arasındaki yuvarlak metalik malzemeler için çene ağızları ile birlikte verilmektedir.

7 Çene tutucuları çenelere yerleştirmek için gerekli olan alet takımı çeneyle birlikte verilir Cihaz hidrolik çene sistemine sahiptir. Çene tek parça bloktan imal edilmiştir. Cihazın çeneleri V yataklı ve test numunelerine uygun olacak şekildedir ve çene takımları çene sökülmeden takılabilir. Cihazın hidrolik çene sisteminde kullanılan çene tutucuları, test yapılacak numuneye göre değiştirilebilir. (Temsilidir.) Cihazla birlikte alt tabla açıklığı en az 0 ila 250 mm aralığında ayarlanabilen, en az 70 mm genişliğe kadar numunelerde test yapabilen, 100 kn kapasiteli 3 nokta eğilme fikstürü verilmektedir. Bu fikstürün farklı numunelerde kullanılabilmesi için 12, 16, 20, 24, 32, 40, 48 mm lik çaplarda yükleme uçları fikstürler birlikte verilmektedir.

8 Alt Mesnet mm arası ayarlanabilen T kanallı alt plaka Alt Mesnet Üst Mesnet (Temsilidir.)

9 OTOMATİK EKSTENSOMETRE: (Temsilidir.) Cihazla ile birlikte uzamayı test başından kopma anına kadar test numunesi üzerinden ölçebilecek tam otomatik temaslı tip ekstensometre verilmektedir. Verilecek ekstensometrenin ölçme çatalları test başlangıcında numune üzerinde otomatik olarak kapanabilmekte, kopma anına kadar numune üzerinde kaldıktan sonra otomatik olarak açılabilmektedir. İstendiği takdirde kopma öncesinde herhangi bir noktada açılması bilgisayar programı üzerinden ayarlanabilmektedir. Verilecek ekstensometrenin Lo boyu en az 10 mm ila 700 mm arasında ayarlanabilmektedir. Ekstensometrenin Lo boyu bilgisayar programı üzerinden ayarlanabilmekte ve çatallar bu mesafeye otomatik olarak gidebilmektedir. Verilecek ekstensometre Lo boyuna ayarlandıktan sonra en az Lo ila 700 mm ölçme boyuna sahiptir.

10 Verilecek ekstensometre TS EN ISO 9513: 2012 standardı sınıf 0,5 yeterliliklerine sahiptir ve ayrıca ölçüm çözünürlüğü en az 0,1 µm, ölçüm hassasiyeti de en az 1,0 µm dir. Verilecek ekstensometre TS EN ISO Metot A kapalı çevrim test yönetimine uygun olarak test yapabilecek yeterliliktedir. Verilecek ekstensometrenin ölçüm çatalları en az 0 ila 50 mm arasındaki kalınlık ve çapa sahip numunelerde kullanılabilmektedir. KONTROL ÖZELLİKLERİ: BESMAK BMT-1000SD MODEL ÇİFT TEST ALANLI 4 KOLONLU 1000 kn KAPASİTELİ METAL TEST SİSTEMİ kontrolü, DOLI EDC 220 kontrol ünitesi, RMC-7 cihaz üstü konsol ve Test&Motion yazılımı ile PC üzerinden sağlanabilir, Kontrol birimleri ile sabit hızda piston hareket kontrolü, Sabit hızda yükleme kontrolü, Cihaz kontrolü dijital kumanda ve PC üzerindendir. Sabit gerilme kontrolü, Sabit şekil değiştirme (deformasyon-gerinme) kontrolü, Birleştirilmiş kontrol; yükleme, hız ve deformasyonu parametreleri gerçek zamanlı olarak yapılabilir. Firmamız sistemde kullanılan test programının sürekli olarak güncellenebilmesi için teknik destek sağlar.

11 ELEKTRONİK KONTROL SİSTEMİ; KONTROLÖR BESMAK BMT-1000SD MODEL ÇİFT TEST ALANLI 4 KOLONLU 1000 kn KAPASİTELİ METAL TEST SİSTEMİ, Alman üretimi DOLI Kontrol Sistemi ile kontrol edilmektedir. Bu sistem 1975 yılından bu yana hidrolik ve elektromekanik sistemleri dijital kapalı çevrim (closed-loop control) metodu ile kontrol eden dünyanın en hassas elektronik kontrol sistemlerinden birisidir. Genelde yük kontrolü ve gövde üzerinde meydana gelen toplam uzamaya göre yapılan testler, DOLI sayesinde hem yük hem deplasman hem de deformasyon (gerinme) kontrolü ile gerçekleştirilebilmektedir. DOLI elektronik kontrol birimleri (EDC 220 ve RMC-7) ve Test&Motion test yazılımı yük hücresi, videoekstensometre ile otomatik ekstensometre v.b. gibi algılayıcılara bağlanabilir, tanıyabilir ve kalibrasyonunu sağlayabilir özelliktedir. Cihaz Kapalı Çevrim sistemi ile TS EN ISO standardında tanımlanan Metot A ve Metot B ye uygun test yapabilmeye tam uyumludur ve üretici olan firmamızın cihazı bu gerekleri karşılamaktadır. Cihazın bilgisayar ile iletişimi Ethernet ile sağlanmaktadır. Kontrol ünitesi tüm kanallarda (yük, uzama, gerinim vb. her kanalda) en az 1000 Hz e kadar (Data Acquisition Rate) tüm test boyunca veri toplayabilmektedir. Kontrolör aşırı yük koruma sistemine, deney başlangıcında yük sıfırlama özelliğine ve otomatik kopma algılama özelliğine sahiptir. RMC-7 uzaktan kumanda konsolu üzerinden test, cihaz ayarları, hidrolik çene kontrolü ve hareketli çapraz kafa ayarlamaları yapılabilmekte; testler tek tuş ile gerçekleştirilebilmektedir. DOLI kontrolör deney öncesinde numune üzerinde oluşabilen dolaylı yükleri(çene ve mekanik sistemden kaynaklanabilecek yükler v.b.) algılayarak, bu yüklerin test sonucunu etkilemesini önleyecek olan doğrudan yük ölçüm sistemine sahiptir.

12 Cihaz elektrik kesintilerinden zarar görmeyecek donanıma sahiptir. Elektronik kontrol ünitesi UPS ile korunmaktadır. (Temsilidir.) DOLI elektronik kontrol birimleri (EDC 220 kontrolör veya RMC-7 el kumandası) üzerinden piston geri dönüşü otomatik olarak sağlanabilmektedir. Test esnasında ve sonunda ölçüm sistemleri SI ve metrik olarak dönüştürülebilir. EDC 220 kontrol ünitesi USB veya Ethernet ile bilgisayara bağlanabilmektedir. (Temsilidir.)

13 TEST&MOTION BİLGİSAYAR TEST YAZILIMI DOLI test yazılımı Test&Motion ile testler bilgisayar ortamında gerçekleştirilebilmektedir. Testlerin anlık verileri, grafikleri ile sonuçları yazılım penceresinde gözlemlenebilmekte; sonuçlar ve grafikler bilgisayar ortamında saklanabilmekte ve çıktı alınabilmektedir. Yazılım firma/kuruma göre kişiselleştirilebilmekte, istenilen sonuçlar çıktı ekranına yansıtılabilmektedir. T&M bilgisayar programı Windows XP ve üstü işletim sistemleri ile uyumlu biçimde çalışabilir. Piston hareketi bilgisayar yazılımı sayesinde tek tuşla rahatça yapılabilmektedir ve piston test sonlandığında test ayarlarından belirleyebileceğimiz bir hız veya otomatik geri dönüş özelliği sayesinde ilk konumuna dönmektedir. T&M test yazılımı düz ve nervürlü malzemelerde gerçekleştirilen çekme ve akma testlerini yapabilmektedir. TS EN standardına uygun olarak gerçekleştirilen testlerde, kopma yükü, kopma uzaması, maksimum yük, maksimum uzama v.b. gibi veriler gerçek zamanlı olarak alabilmektedir. Rapor ve grafik özellikleri kullanıcı tanımına bağlı olarak oluşturulabilmekte olup: Cihaza ait yazılım, Y ekseninde yük veya gerilme, X ekseninde şekil değiştirme veya birim şekil değiştirme değerleri ile numuneye ait grafikler çizebilmektedir. Cihazın PC yazılımı; yük ve deformasyon değerlerini test esnasında gösterebilecek, test hızı ayarı, maksimum minimum limit durdurma, deformasyon kapasitesine ulaşıldığında otomatik durdurma özelliklerine sahiptir. Cihaza ait yazılım, üst akma, alt akma, maksimum gerilme ve kopma gerilmesi değerleri grafikte gösterebilmektedir. Cihaz ile birlikte TS EN ISO metot A ve Metot B yönetimine uygun test yapabilme yeteneğine sahip test yazılımı verilmektedir. Verilecek bu test yazılımı İngilizce ve Türkçe dil seçeneğine sahiptir. Grafikte üzerinde seçilen noktanın yük/gerilme, şekil/birim şekil değiştirme, kopma uzama oranı, toplam üniform uzama oranı gösterilebilir, Bir numune seti içerisinde birden fazla numuneye deney yapıldığında istenildiğinde her bir numuneye ait grafik görülebilir,

14 Cihaza ait yazılım kullanıcı tarafından yeni formül yazmaya uygundur. Yapılan herhangi bir test sonucu bilgisayar ortamında saklanabilmekte, gerektiğinde aynı koşullarda test gerçekleştirmek üzere bu sonuçlara ilave yeni testler yapılabilmektedir. Bu sayede eski ve yeni gerçekleştirilmiş olan testler aynı grafik ve raporlama bölümünde görülebilme yeteneğine sahiptir. Test raporuna fotoğraf veya firma logosu eklenebilmektedir. Yazılım farklı erişim seviyelerinde kullanıcı tanımlayabilmektedir ve şifre korumalıdır. Yazılım ham veriyi.csv dosya olarak üretebilmektedir. Bu dosyalar her bir numune için ya da numune ailesi için yaratılabilmektedir. Bu sayede test esnasında elde edilmiş olan tüm veriler.csv formatını destekleyen Microsoft Excel, Microsoft Access, SAP, Matlab, vb. birçok programa aktarılabilerek farklı programlarda ileri düzey analizler gerçekleştirebilmeye imkan tanımaktadır. Yazılımın yardım sistemi vardır, kullanıcıya sorun yaşadığı adımda/ekranda yardım bilgisini sunabilecek algılama sistemine sahiptir.

15 Her bir numune takımına ait veriler ayrı-ayrı dosyalara kaydedilebilmekte, diğer bir deneye geçildiğinde bilgiler silinmemektedir. Deney raporunda; asgari deney numunesinin tanımı, malzemenin özellikleri, laboratuvar numarası, numuneyi gönderen, ilgi yazı tarih ve sayısı, deney tarihi, deney numunesinin tipi, deney numunesinin hazırlanış şekli, uzamanın nasıl ölçüldüğü, deneyi yürüten kişilerin unvanı ve imzaları ve deney sonuçları görülebilmektedir. Firmamız, cihazda kullanılan test programının sürekli güncellenmesi için teknik destek sağlamaktadır. Cihaz kabulünü takiben, garanti süresi içerisinde yapılacak yazılım güncellemelerinden bedel talep edilmemektedir. Test ayarları ve cihaz ayarları yazılım sayesinde basit bir şekilde yapılabilmektedir. Ayrıca yazılım en az 9 dil desteklemektedir ve uzaktan yardım ile firmamız tarafından 7/24 online destek sağlanmaktadır. (DOLI Test&Motion yazılımı bilgisayar ile birlikte gelir.)

16 EL KUMANDASI Kablolu yapısı sayesinde geniş bir kullanım alanı sunan DOLI RMC-7 el kumandası sayesinde DOLI kontrolör üzerinden gerçekleştirilebilecek, test hızı ayarı, crosshead (hareketli çapraz kafa) hareketleri kontrolü, yük / deformasyon, uzama, % uzama değerlerinin gerçek zamanlı gösterimi, hareketli başlığın kontrolü (aşağı ve yukarı yönde hızlı hareket ettirme gibi), çene pozisyonu kontrolü, maksimum-minimum limit durdurma ve deformasyon kapasitesine ulaşıldığında otomatik durdurma v.b gibi işlemler yapılabilmektedir. DOLI el kumandasının sunduğu en önemli özellik numunenin çenelere yerleştirilmesi sırasında hiçbir zorluk çekmeden cihazın ve çenelerin kontrol edilebilmesidir. Mıknatıslı yapısı sayesinde herhangi bir metal kısma tutturulabilmektedir. (Örneğin: Universal Test Cihazı kolonu) RMC-7 el kumandası üzerinde bulunan acil durdurma düğmesi ile (sağ üst: kırmızı düğme) ortaya çıkabilecek herhangi olumsuz bir durumda test sistemi tamamen durdurulabilir.

17 Grafik sonuç ekranı ve buna bağlı test sonuçları

18 Cihaz, aşırı yük koruma sistemine sahiptir. Aşırı yük koruma parametresi

19 Cihaz deney başlangıcında yazılımda tanımlandığı şekilde otomatik olarak sıfırlama yapabilmektedir. Sensörlerin başlangıç sıfırlama fonksiyonu

20 Cihaz otomatik kopma algılama sistemine sahiptir. Kullanıcı tanımlı olarak belirlenen yük kaybında test sonlandırılır.

21 Cihazın, test sonunda istenildiği takdirde otomatik olarak geri dönme özelliği vardır. Test sonunda otomatik geri dönme özelliği

22 Cihazın elektronik kontrol ünitesi video ekstansometre ve otomatik ekstansometre bağlanabilme özelliğine sahiptir. Cihaza ait yazılım, video ekstansometre ve otomatik ekstansometreyi tanıyabilir. Otomatik ekstansometre tanıma ekran görüntüsü 1

23 Otomatik ekstansometre tanıma ekran görüntüsü 2 Otomatik ekstansometre tanıma ekran görüntüsü - 3

24 Video ekstensometre tanıma özelliği

25 Kontrol elektronikleri, yük hücresi ve ekstensometre gibi algılayıcıları otomatik olarak tanıyabilmekte ve kalibrasyonlarını sağlayabilmektedir. Yük hücresi ve ekstansometre algılayıcılarını tanıma fonksiyonu Yük ve deplasman kontrollü kalibrasyon fonksiyonu

26 Cihazda, yukarıda belirtilen standarda uygun özellikte gerilme ve gerinme kontrollü deney yapılır. Gerilme ve Gerinme hızları için standart değerler set edilebilir ve toleransları karşılar.

27 Cihaz test öncesi, numuneye üzerinde oluşabilecek dolaylı yükleri (çene sisteminden kaynaklanabilecek yükler, mekanik sistemden kaynaklanabilecek yükler vb.) algılayarak, bu yüklerin test sonucunu etkilemesini önleyecek olan doğrudan yük ölçüm sistemine sahiptir(sıfırlama yapmadan).

28 Cihazın ölçüm sistemi Metrik ve SI olarak ayarlanabilmektedir.

29 Yazılım lisanslı CD ile verilmekte ve süresi kullanıma uygundur kullanım Türkçe ve İngilizce dir.

30 Test sonuçları, grafikleri ve istatistiki değerleri, Excel, Word gibi ofis programlarına aktarılabilmekte ve bu değerleri içeren test raporunu pdf formatında kaydedilebilmektedir. Test numunelerinin elastik bölgedeki doğrunun eğimi ( elastisite modülü) verilmektedir. Cihaza ait yazılım, grafikte üzerinde seçilen noktanın kopma uzama oranı, toplam üniform uzama oranını gösterir. Cihaza ait yazılım, grafiğin üzerinde herhangi bir nokta seçildiğinde o noktaya ait yük/gerilme, şekil/birim şekil değiştirme değerleri gösterilmektedir.

31 Grafik üzerinde seçilen herhangi bir noktaya ait test bilgileri Cihazın hareket iletim mekanizması ve bağlantıları, hassas ve sessiz çalışmayı temin edebilecek niteliktedir. Firmamız tarafından cihaz yerinde ve montajı tamamlanıp kabulü yapıldıktan sonra en az 2 yıl cihaz garantisi, 10 yıl ücreti mukabili yedek parça ve servis garantisi verilmektedir. Cihaz ve ek donanımlarının montaj ve işletime alınması tarafımızca yapılır.

32 Cihaza ait bakım ve kullanma talimatları, imalatçı ISO 9001 Kalite Güvence sertifikası, CE uygunluk sertifikası ile kalibrasyon sertifikaları cihaz beraberinde verilmektedir. Cihazın kullanımında ve temel bakımında ihtiyaç duyulacak tüm alet ve edevat cihazla birlikte verilmektedir. Kurulum sonrasında kullanıcılara eğitim verilmekte, eğitim verilen kişilerin her biri için ayrı ayrı sertifika düzenlenmektedir. Teslim edilen Cihaz laboratuvara kurulduktan sonra konusunda akredite olmuş bir laboratuvar/firma/kuruluş tarafından yerinde kalibre edilmekte ve sertifikalandırılmaktadır. Sertifikaları tarafınıza teslim edilmektedir.

BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI 2014 A) TEKNİK ÖZELLİKLER Elektronik Ünite: Kontrol: Yük Çözünürlüğü: Yük Kontrol Hızı: Kontrol Hızı Hassasiyeti: Deplasman Kontrollü Ölçüm Hassasiyeti:

Detaylı

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI (Temsilidir.) TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Elektronik Ünite: Kontrol: Gövde Rijitliği: Yük Çözünürlüğü: Min. Yük Kontrol Hızı: Cihaz

Detaylı

BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI (Temsilidir.) (Temsilidir.) TEKNİK ÖZELLİKLER; En az ±500 kn kapasiteli kasa ve en az ±125 mm stroka sahip (toplam en az 250 mm) hidrostatik

Detaylı

BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI

BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI Temsili test sistemi fotoğrafıdır. 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Cihazın çekme ve basma yönündeki yük kapasitesi

Detaylı

BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI

BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI Temsili test sistemi fotoğrafıdır. 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Elektronik Ünite: Kontrol:

Detaylı

BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI 1 BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI BMT 10E MODEL 10kN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA CİHAZI 2 GENEL SİSTEM ÖZELLİKLERİ: Kapasite: Elektronik Kontrol

Detaylı

NEW HOLLAND. TDD Delta Serisi

NEW HOLLAND. TDD Delta Serisi NEW HOLLAND TDD Delta Serisi NEW HOLLAND TDD Delta Serisi Modern kaporta, sade donanım ve yüksek performansı bir arada sunan TDD Delta serisi, 4 farklı model seçeneği ile üreticinin hizmetkarı olmaya

Detaylı

CSD-OS İşletim Sistemi Projesi - Fonksiyon Açıklama Standardı

CSD-OS İşletim Sistemi Projesi - Fonksiyon Açıklama Standardı CSD-OS İşletim Sistemi Projesi - Fonksiyon Açıklama Standardı C ve Sistem Programcıları Derneği Kasım 2002 İçindekiler: 1 -GIRIŞ 3 1.1.NEDEN STANDARTLARA IHTIYACIMIZ VAR? 3 2 -İMLA VE YAZIM 3 2.1.TÜRKÇE

Detaylı

1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI

1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI 1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI Otomatik kontrol sistemlerinin en önemli elemanları olan motorlu vanaların kendilerinden beklenen görevi tam olarak yerine getirebilmeleri için, hidronik devre

Detaylı

Windows 7 doğru güvenlik ayarları ile güvenli düzeyde çalışma kapsamına gelir. Alttaki altı adim size bunu kolayca başarmanın yolunu gösterir.

Windows 7 doğru güvenlik ayarları ile güvenli düzeyde çalışma kapsamına gelir. Alttaki altı adim size bunu kolayca başarmanın yolunu gösterir. İçindekiler: 1. Adim: Kullanıcı Hesap Denetimi 2. Adim: Güvenlik duvarı etkinleştirme 3. Adim: Virüs tarayıcıları kullanmak 4. Adim: Otomatik Güncelleştirmeler 5. Adim: Yedek Dosyaları 6. Adim: Güvenli

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 3 NOKTA EĞME DENEY FÖYÜ (TEK EKSENLİ EĞİLME DENEYİ) ÖĞRETİM ÜYESİ YRD.DOÇ.DR. AHMET TEMÜGAN DERS ASİSTANI ARŞ.GÖR. FATİH KAYA

Detaylı

HİDROLİK SIZDIRMAZLIK ELEMANLARININ TEST YÖNTEM VE SONUÇLARI

HİDROLİK SIZDIRMAZLIK ELEMANLARININ TEST YÖNTEM VE SONUÇLARI 37 HİDROLİK SIZDIRMAZLIK ELEMANLARININ TEST YÖNTEM VE SONUÇLARI Fatih KÖMÜRCÜ Cavit Nail KUBALI ÖZET Bu çalışmada, hidrolik silindirlerde kullanılan sızdırmazlık elemanlarının test yöntemi ve bunların

Detaylı

11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK

11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK BÖLÜM 10 11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK Powerpoint programında hazır bulunan bir dizi renk ve metin özelliğine sahip sunu dosyalarına Tasarım şablonu ismi verilir. Kullanıcı bu dosyaları

Detaylı

Fark basınç ölçüm cihazı

Fark basınç ölçüm cihazı Fark basınç ölçüm cihazı testo 526 Tüm basınç aralıkları için uygundur Sıcaklık kompanzasyonlu fark basınç sensörü, 0... 2000, cihaza entegre Sıcaklık ve basıncı ölçmek üzere kullanılan farklı probların

Detaylı

SILVERLINE-2.0 OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ

SILVERLINE-2.0 OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ SILVERLINE-2.0 OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ Prins Otogaz Dönüşüm Kiti ile Üstün Performans Yüksek Sürüş Keyfi Kıymet bilenlerin otogaz dönüşüm kiti, Prins! Kıymet Bilenlerin Otogaz Dönüşüm Kiti, Prins! Dünyada

Detaylı

YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ

YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ Servo Hidrolik Üniversal Yatay Çekme Test Sistemleri Servo Hidrolik Yatay Çekme Statik Test Sistemleri; çekme testlerinin uygulanmasında kullanılan makinalardan

Detaylı

Me Too. tasarım Nurus D Lab. teknik doküman

Me Too. tasarım Nurus D Lab. teknik doküman Me Too tasarım Nurus D Lab teknik doküman Me Too, bedeni mükemmel şekilde tamamlar ve çalışma hayatındaki gereksinimlere akıllı yanıtlar verir. Her detayı teknoloji, deneyim ve özenle tasarlanan Me Too,

Detaylı

İYON DEĞİŞİMİ AMAÇ : TEORİK BİLGİLER :

İYON DEĞİŞİMİ AMAÇ : TEORİK BİLGİLER : Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü KM 482 Kimya Mühendisliği Laboratuvarı III DENEY NO : 3b İYON DEĞİŞİMİ AMAÇ : İyon değişim kolonunun yükleme ve/veya geri kazanma işlemi sırasındaki davranışını

Detaylı

DENEY NO: 9 ÜÇ EKSENLİ BASMA DAYANIMI DENEYİ (TRIAXIAL COMPRESSIVE STRENGTH TEST)

DENEY NO: 9 ÜÇ EKSENLİ BASMA DAYANIMI DENEYİ (TRIAXIAL COMPRESSIVE STRENGTH TEST) DENEY NO: 9 ÜÇ EKSENLİ BASMA DAYANIMI DENEYİ (TRIAXIAL COMPRESSIVE STRENGTH TEST) 1. AMAÇ: Bu deney, üç eksenli sıkışmaya maruz kalan silindirik kayaç örneklerinin makaslama dayanımı parametrelerinin saptanması

Detaylı

ÖWS/ATM-M, Mercedes-Benz için otomatik şanzıman temizleme sistemi

ÖWS/ATM-M, Mercedes-Benz için otomatik şanzıman temizleme sistemi Kullanım kılavuzu ÖWS/ATM-M, Mercedes-Benz için otomatik şanzıman temizleme sistemi Renk: 7015 Copyright H:Heinzer GmbH 1 Yağın yenilenmesi sonucu sistem temizlenmez; sadece yağın kalitesi iyileşir. Bu

Detaylı

AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı)

AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı) AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı) 1. LCD Grafik ekran. 2. Parlama (yanma) lambası. 3. Preset (ayarlar) düğmesi, bas değiştir, 4. Isıtma

Detaylı

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU testo 511 testo AG Endüsiyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 2 testo kısa kullanım kılavuzu 511 testo kısa kullanım kılavuzu 511 1. Koruma kapağı:

Detaylı

Harici Ortam Kartları

Harici Ortam Kartları Harici Ortam Kartları Belge Parça Numarası: 406854-141 Nisan 2006 Bu kılavuzda harici ortam kartlarının bilgisayarla nasıl kullanılacağı anlatılır. İçindekiler 1 Dijital Ortam Yuvası kartları Dijital ortam

Detaylı

HT-02 HP KABLOLU ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

HT-02 HP KABLOLU ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU HT-02 HP KABLOLU ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU TEKNİK VERİLER 1. Çalışma voltajı: 3V ±0,2V (DC) 2. Yük Akımı: 5 A 3. Hassasiyet: ± 0,5 ºC 4. Sıcaklık ayar aralığı: 10ºC - 30ºC 5. Zamanlama Hatası: 1%

Detaylı

t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P k ). t xlo )+( 2 t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P m ).

t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P k ). t xlo )+( 2 t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P m ). 3. KES (KİRİŞ) SİSTEM HESI 3.1 Kafes Sistem Yük nalizi Kafes kirişler (makaslar), aşıkları, çatı örtüsünü ve çatı örtüsü üzerine etkiyen dış yükleri (rüzgar, kar) taşırlar ve bu yükleri aşıklar vasıtasıyla

Detaylı

ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL DENEY CİHAZI

ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL DENEY CİHAZI Ürün Kodu UTM-8050 UTM-8300 Elektromekanik Üniversal Deney Cihazı, 50 kn, 220-240V, 50-60Hz, 1 faz. Elektromekanik Üniversal Deney Cihazı, 300 kn, 220-240V, 50-60Hz, 1 faz. Standartlar TS EN ISO 6892-1,

Detaylı

Yedi Karat Kullanım Klavuzu. Yedi Karat nedir? Neden Karat?

Yedi Karat Kullanım Klavuzu. Yedi Karat nedir? Neden Karat? Yedi Karat Kullanım Klavuzu Yedi Karat nedir? Karat, fiziksel dünya ile iletişim ve etkileşim kurulabilmesini sağlayan, elektronik prototip geliştirme kartıdır. Karat, tek başına çalışabilen interaktif

Detaylı

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda

Detaylı

Işık hızının ölçümü 2.1.01-01

Işık hızının ölçümü 2.1.01-01 Geometrik Optik Optik -01 Neler öğreneceksiniz? Kırınım indisi Dalga boyu Frekans Faz Modülasyon Elektrik alanı sabiti Manyetik alan sabiti Prensip: Işığın yoğunluğu bir yüksek frekans ile değiştirilir

Detaylı

HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ

HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ Materials Testing Machines Servo - Hidrolik Üniversal Test Makinaları HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ We promise a lot and we keep it all. Servo Hidrolik Üniversal Test Makinaları Servo Hidrolik Üniversal

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ Resim 1- Beton Basınç Dayanımı Test Presi Resim 2 - Eğilme Test Sistemi BETON TEST PRESİ GENEL

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Toprak PH Metre Ölçer

Kullanım Kılavuzu Toprak PH Metre Ölçer Toprak PH Metre Ölçer PH- 220S 17.02.2016 İçindekiler 1 Önsöz... 3 2 Güvenlik Bilgileri...3 3 Özellikler...3 4 Sistem Açıklaması...3 5 Geri Dönüşüm...3 6 İletişim...3 2 1 Önsöz PCE Teknik Cihazları ndan

Detaylı

ZEMİN MUKAVEMETİ: LABORATUVAR DENEY YÖNTEMLERİ

ZEMİN MUKAVEMETİ: LABORATUVAR DENEY YÖNTEMLERİ ZEMİN MUKAVEMETİ: LABORATUVAR DENEY YÖNTEMLERİ Arazide bir yapı temeli veya toprak dolgu altında kalacak, veya herhangi bir başka yüklemeye maruz kalacak zemin tabakalarının gerilme-şekil değiştirme davranışlarını

Detaylı

Alıştırma Toleransı -TERMİNOLOJİ

Alıştırma Toleransı -TERMİNOLOJİ Alıştırma Toleransı -TERMİNOLOJİ Mil: Dış şekli belirtir. Silindirik olmayan şekilleri de kapsar. Normal Mil (Esas Mil): Bir alıştırma ş sisteminde esas olark seçilen mil. Delik: İç şekli belirtir. Silindirik

Detaylı

YATAY SARIM MAKİNASI SB-YSM-500

YATAY SARIM MAKİNASI SB-YSM-500 YATAY SARIM MAKİNASI SB-YSM-500 Ana Parçaları ve çalışma şekli Nu. PARÇA AÇIKLAMA 1 Ana kontrol paneli 2 Sarıcı gövdesi 3 Baglantı aynası Dokunmatik ekran ile donatılmış, Operatör makine ve bileşenlerini

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 Ön Koşul Dersleri Yazma Becerileri 1 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu

Detaylı

F İ R M a. Herşey Bir Kaynaktan. Düz profillerin ve baraların işlenmesinde uzman

F İ R M a. Herşey Bir Kaynaktan. Düz profillerin ve baraların işlenmesinde uzman F İ R M a Düz profillerin ve baraların işlenmesinde uzman EHRT ürün yelpazesi, busbarların komple işlemlerini (kesme, zımbalama ve büküm) içerir. Çalıştığımız firmalar genellikle elektrik endüstrisine

Detaylı

BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI

BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Cihaz en az 100 kn yük uygulama kapasitesi vardır. Gövde Tipi: Elektronik Ünite:

Detaylı

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım.

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım. Uzem Eğitmen Girişi Sisteme eğitmen olarak giriş yapabilmek için http://uzem.uskudar.edu.tr adresini internet tarayıcımızın adres satırına yazdıktan sonra Şekil 1 deki ekranda ilgili alanlara kullanıcı

Detaylı

Konvörlü folyo makinesi : FOLYOHSTFOIL.500.20

Konvörlü folyo makinesi : FOLYOHSTFOIL.500.20 Konvörlü folyo makinesi : FOLYOHSTFOIL.500.20 ÜRETİCİ FİRMA BİLGİLERİ : HİSTORY LTD STİ. AYAZ ELEKTRONİK BİLGİSAYAR SAN. VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ. Www.ayazshop.com bilgi@ayazshop.com Tel: +90 212 6909894 avcılar

Detaylı

Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Lazer Serisi. Yeni Nesil Fiber Lazer Kesim Makinesi

Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Lazer Serisi. Yeni Nesil Fiber Lazer Kesim Makinesi Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Lazer Serisi Yeni Nesil Fiber Lazer Kesim Makinesi R YENİ Fiber Laser Kesim Makinesi Koruyucu Cam Lazer ışınlarının verebileceği zararları engellemek ve sac kesimini

Detaylı

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM 1. Sistem 3 bileşenden oluşur a. Sunucu b. Koruma yazılımı c. Mobil anahtar ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM Sunucu yazılımı: sunucu yazılımı öncelikle yerel ağda et (etkileşimli tahtaların) bağlı

Detaylı

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch USB KVM Switch Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch Kullanma Kılavuzu DS-11403 (2 Portlu) DS-12402 (4 Portlu) 1 NOT Bu cihaz FCC kurallarının 15. Bölümü uyarınca,

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri 2 Makinaya farklı bakış açıları sayesinde uzun veya kısa boylu operatör oturarak ya da ayakta çalışabilir - Rittal taşıyıcı kol sistemleriyle izleme ve kumanda

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-213958 Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NT2209 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-213958 Sayfa: 2 / 7 WAUZZZ8V6F1137543 Araç Bilgileri

Detaylı

designed by Nurus D Lab teknik doküman

designed by Nurus D Lab teknik doküman designed by Nurus D Lab teknik doküman Be2, boyut çeşitliliği ile çalışma masa ve sistemlerinin gereksinimlere göre kurgulanmasına olanak sağlar. Bireysel çalışma alanlarına ve ada tipi çalışma sistemlerine

Detaylı

Konveyörler NP, NI Serisi

Konveyörler NP, NI Serisi NP, NI Serisi NP Serisi T-Max konveyörleri, üretim şartlarınıza uygun olarak, Avrupa da, optimum verimde çalışacak şekilde imal edilmiştir. Alüminyum konstrüksiyon kasası, yüksek sıcaklığa dayanıklı bant

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

İLÇEMİZ İLKOKULLARINDA GÖREVLİ SINIF VE OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

İLÇEMİZ İLKOKULLARINDA GÖREVLİ SINIF VE OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI İLÇEMİZ İLKOKULLARINDA GÖREVLİ SINIF VE OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI (Sınıf Öğretmenleri, Okul Öncesi Öğretmenleri) ETKİNLİĞİN İÇERİĞİ VE HER DERS

Detaylı

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1 1. Ürün Açıklaması Testo 417 Testo 416 Pervane Prob Ekran Kontrol tuşları Pil kompartmanı Servis kompartmanı Cihazı açma /

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Masaüstü TFT monitörler için kumanda panelleri

Teknik sistem kataloğu Masaüstü TFT monitörler için kumanda panelleri Teknik sistem kataloğu Masaüstü TFT monitörler için kumanda monitörler için kumanda Masaüstü TFT piyasada standart bulunan TFT'lere göre, zorlu endüstriyel ortamlarda dahi sürekli olarak sorunsuz çalışırlar.

Detaylı

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 1

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 1 MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 1 LABORATUVARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR Laboratuvara kesinlikle YİYECEK VE İÇECEK getirilmemelidir.

Detaylı

Karşı ağırlık dengelemeli ve değiştirilebilir perdeli, yüksek hızlı rulo kapı

Karşı ağırlık dengelemeli ve değiştirilebilir perdeli, yüksek hızlı rulo kapı Karşı ağırlık dengelemeli ve değiştirilebilir perdeli, Güvenilir ve modüler karşı ağırlıklı Sector; değiştirilebilir perdeli, lar arasında en rasyonel ve güvenilir modeldir. Teknolojik ilerlemeyi barındıran

Detaylı

Koru1000. Koru1000. beklentilerinizin ötesinde!

Koru1000. Koru1000. beklentilerinizin ötesinde! Koru1000 Koru1000 beklentilerinizin ötesinde! 2016 5 10 15 bar 16 Koru1000 Ölçemezsen, Yönetemezsin! 2 Koru1000 bir ENVEST ürünüdür. envest ba k y y! Envest, enerji ve su verimliliğini ön planda tutan,

Detaylı

Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU

Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. Q-BIZ VIEWER NEDİR?... 3 2. Q-Biz Viewer a Giriş... 3 3. Q-Biz Viewer Ayarları... 3 3.1. Yerleşim... 4 3.1.1. Pencere Yönetimi... 4 3.1.2. Paylaş... 5 3.1.3.

Detaylı

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI 1 Güç Kaynağı AC Motor DC Motor Diesel Motor Otto Motor GÜÇ AKIŞI M i, ω i Güç transmisyon sistemi M 0, ω 0 F 0, v 0 Makina (doğrusal veya dairesel hareket) Mekanik

Detaylı

BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI -2- GENEL VE TEKNİK ÖZELLİKLER: Test cihazının dinamik yük kapasitesi çekme ve basma yönünde en az 100 kn dur. Test

Detaylı

Kalite verimlilikle buluştu. DR6000 UV-VIS Spektrofotometre

Kalite verimlilikle buluştu. DR6000 UV-VIS Spektrofotometre Kalite verimlilikle buluştu DR6000 UV-VIS Spektrofotometre Kalite ve uygun maliyetin birleşimi Yeni DR6000 UV-VIS spektrofotometre, laboratuvardaki rutin analizler ve zorlu fotometrik uygulamalar için

Detaylı

Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı

Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı TUİK ve TÜRMOB'un işbirlikteliği sonucunda Yıllık iş istatistikleri Sanayi ve Hizmet soru kağıtlarının hazırlanması ve gönderilmesi Web

Detaylı

BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI

BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI A) TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite: Elektronik Ünite: Kontrol: Yük Hassasiyeti: Çapraz Kafa Pozisyon Kontrol Çözünürlüğü: Min Yük Kontrol Hızı:

Detaylı

Üç-fazlı 480 volt AC güç, normalde-açık "L1", "L2" ve "L3" olarak etiketlenmiş vida bağlantı uçları yoluyla kontaktörün tepesinde kontak hale gelir

Üç-fazlı 480 volt AC güç, normalde-açık L1, L2 ve L3 olarak etiketlenmiş vida bağlantı uçları yoluyla kontaktörün tepesinde kontak hale gelir Kontaktörler Röle kontakları üzerinden büyük bir miktar elektrik gücü anahtarlamak için kullanıldığında kontaktör terimi ile adlandırılır.. Kontaktörler tipik olarak çoklu kontaklara sahiptir ve kontakları

Detaylı

HP UC Hoparlörlü Telefon. Kullanıcı Kılavuzu

HP UC Hoparlörlü Telefon. Kullanıcı Kılavuzu HP UC Hoparlörlü Telefon Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2014, 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, mülkiyeti marka sahibine ait olan ve Hewlett-Packard Company tarafından lisansla kullanılan

Detaylı

Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu

Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu Resmi Model: E03J and E04J Series Resmi Tip: E03J001 and E04J001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT:

Detaylı

AŞAMA AŞAMA SPOT SATIŞ SĐSTEMĐ

AŞAMA AŞAMA SPOT SATIŞ SĐSTEMĐ POLATLI TİCARET BORSASI'NIN ÇALIŞMA SİSTEMİ; AŞAMA AŞAMA SPOT SATIŞ SĐSTEMĐ 1- Üreticilere ve tacirlere ait araçlar kantar tartımı ve numune alınması amacıyla borsa görevlileri tarafından, sıraya alınmaktadır

Detaylı

28.10.2015. Doç. Dr. Ahmet Demirer 1. Taşlamanın Amacı:

28.10.2015. Doç. Dr. Ahmet Demirer 1. Taşlamanın Amacı: Doç. Dr. Ahmet Demirer 1 Taşlamanın Amacı: Taşlama temel talaşlı imalat işlerinden olup aşağıdaki amaçlar için tercih edilir: İş parçalarının hassas olarak belirlenen toleranslarda işlenmeleri, Sertleştirilmiş

Detaylı

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI (Temsilidir.) Kapasite Elektronik Ünite: Kontrol: Gövde Rijitliği: Yük Çözünürlüğü: Min. Yük Kontrol Hızı: Cihaz 5 kn kapasitelidir.

Detaylı

KÇK ÜCRET TALİMATI ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR 1 / 14 SAYFA T 50.01 DÖKÜMAN NO TARİH 14.03.2007 04.01.2016-25 REVİZYON NO

KÇK ÜCRET TALİMATI ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR 1 / 14 SAYFA T 50.01 DÖKÜMAN NO TARİH 14.03.2007 04.01.2016-25 REVİZYON NO 1 / 14 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 20 13.01.2014 2014 yılı ücretlerinde çimento, uçucukül ve beton belgelendirme fiyatlarına analiz ücretlerinin artışından dolayı %8 lik artış yansıtılmıştır. 21 18.06.2014

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ i AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ TRAKTÖR AKS MİLİNİN YORULMA ANALİZİ MUSTAFA PERÇİN 120712010 YALÇIN DEMİRER 120712021 DANIŞMAN PROF. DR. SÜLEYMAN TAŞGETİREN Afyon

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Falcon A Type Model FM Transmitter için geçerlidir

Bu kullanma kılavuzu Falcon A Type Model FM Transmitter için geçerlidir falcon a type Bu kullanma kılavuzu Falcon A Type Model FM Transmitter için geçerlidir DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

STANDBY 250 kva 400 Volt 50 Hz 1500 rpm

STANDBY 250 kva 400 Volt 50 Hz 1500 rpm 250 STANDBY 250 kva 400 Volt 50 Hz 1500 rpm TANITIM 4 ZAMANLI SU SOĞUTMALI DİZEL MOTOR,MEKANİK FANLI VE KORUYUCU KAFESLİ RADYATÖR,AKÜ İLE ÇALIŞTIRMA,AKÜ KABLOLARI VE SEHPASI,ŞARJ ALTERNATÖRÜ,MEKANİK GOVERNOR,MOTOR

Detaylı

5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı

5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı 5/8 Bağlantı Noktalı Gigabit Ethernet Anahtarı Kullanım Kılavuzu Onay FCC Beyanı Bu test edilmiş ve FCC Kuralları Kısım 15 de belirtilen teknik özelliklere göre B Sınıfı aygıtların sınırları ile uyumlu

Detaylı

EBYS Eğitimi. Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/

EBYS Eğitimi. Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/ EBYS Eğitimi Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/ Sistem Java üzerinden çalışmaktadır. Eylül 2015 itibari ile Chrome / Java destek vermeyi kestiğinden Chrome ile çalışmamaktadır. 1 den fazla

Detaylı

Basın Bülteni. Marmaray Projesinde Rota Teknik İmzası BD235 23.06.2014

Basın Bülteni. Marmaray Projesinde Rota Teknik İmzası BD235 23.06.2014 Marmaray Projesinde Rota Teknik İmzası Bosch Rexroth ana bayisi Rota Teknik A.Ş. ile Japon TAISEI ve ANEL firmasının ortak olarak geliştirdiği Marmaray Tünel Havalandırma Elektropnömatik Kontrol Sistemi

Detaylı

ÖLÇÜ TRANSFORMATÖRLERİNİN KALİBRASYONU VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

ÖLÇÜ TRANSFORMATÖRLERİNİN KALİBRASYONU VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 447 ÖLÇÜ TRANSFORMATÖRLERİNİN KALİBRASYONU VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Hüseyin ÇAYCI Özlem YILMAZ ÖZET Yasal metroloji kapsamında bulunan ölçü aletlerinin, metrolojik ölçümleri dikkate alınmadan

Detaylı

TEMİZ SU DALGIÇ POMPA

TEMİZ SU DALGIÇ POMPA TEMİZ SU DALGIÇ POMPA MODEL RTM860 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 CİHAZIN ÜNİTELERİ HORTUM BAĞLANTISI POMPA EMİŞ TABANI ELEKTRİK KABLOSU ÇALIŞTIRMA ANAHTARI Teknik Özellikler Ana voltaj 230 V Frekans 50

Detaylı

Kompakt Floresan CFL NI

Kompakt Floresan CFL NI MASTER PL-L 4 Pinli B C D E F A Ampul: Enerji tasarruflu kompakt floresan ampuller Kompakt uzun ark düşük basınç cıva deşarjlı ampuller Sistem, 2 paralel floresan tüp içerir Özellikleri: Starter ve kapasitörsüz

Detaylı

Microswitchli çubuk termostat

Microswitchli çubuk termostat E-mail: Fax: +49 661 6003-607 Veri Sayfası 60.1530 Sayfa 1/6 Microswitchli çubuk termostat STMA tip serisi Özellikler Mikroswitchli Alüminyum döküm gövde Koruma sınıfı IP 54 Yüksek aşırı sıcaklık koruması

Detaylı

MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU

MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU Erdinç S AYIN 1968 yılında Đstanbul'da doğdu. 1989 yılında Đstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği

Detaylı

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım ELEKTRĐKLĐ OCAK TR Kurulum Kullanım Bakım Sayın Müşterimiz! Size teşekkür eder, yaptığınız seçimden dolayı da tebrik ederiz. Dikkatle tasarlanmış, en yüksek kaliteye sahip malzemelere göre imal edilmiş

Detaylı

HAIR DRYER CERAMIC HD 6760

HAIR DRYER CERAMIC HD 6760 HAIR DRYER CERAMIC HD 6760 F G E D B C A 2 Güvenlik Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. 7 Cihazı hiçbir

Detaylı

BCN 12..48V 15..50A MİKROİŞLEMCİLİ AKÜ ŞARJ CİHAZI

BCN 12..48V 15..50A MİKROİŞLEMCİLİ AKÜ ŞARJ CİHAZI BCN 12..48V 15..50A MİKROİŞLEMCİLİ AKÜ ŞARJ CİHAZI TANITIM DOSYASI *Bu dokümanda verilen resim,çizim ve diğer teknik bilgiler cihazların temel ortak özellikleri göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır

Detaylı

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması İçindekiler Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-LC1191 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 W0L0SDL68E4101652 Araç ilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil Tarihi

Detaylı

ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÖNSÖZ 1989 yılında Bandırma'da 150m2 alanda kuruldu. 2 mühendis ve 2 elektrik teknisyeni ile yem fabrikaları elektrik panoları ve kablo tesisatları

Detaylı

SQL Server'ı Uzaktan Bağlantı İçin Ayarlamak

SQL Server'ı Uzaktan Bağlantı İçin Ayarlamak Microsoft SQL Server?a uzaktaki bir bilgisayardan bağlanmak için tek yapmanız gereken, SQL Server Manager?da makinenin adı, kullanıcı adı ve şifreyi girmek veya programdaki connection stringi değiştirmek

Detaylı

1. Yapılan ayarları kontrol etmek 2. Hataların doğru anlaşıldığından emin olmak 3. Donanıma uygun işletim sistemini belirlemek İŞLEM ANALİZ FORMU

1. Yapılan ayarları kontrol etmek 2. Hataların doğru anlaşıldığından emin olmak 3. Donanıma uygun işletim sistemini belirlemek İŞLEM ANALİZ FORMU MESLEĞİN ADI Bilişim Teknolojileri İŞLEMİN ADI Bilgisayarın ilk açılış ayarlarını İŞLEM NUMARASI 2.1 İşletim sisteminin kurulumunu Montajı tamamlanmış bilgisayar, klavye, fare, monitör Sistemin ilk açılış

Detaylı

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM Meta Trader 4 mobil işlem platformunu cihazınıza kurmak için öncelikle uygulama marketine giriş yapmanız gerekmektedir. Girişin ardından

Detaylı

KAYNAKÇI BELGELENDİRME SINAV TALİMATI

KAYNAKÇI BELGELENDİRME SINAV TALİMATI 02 10.03.2014 S.Bülent Revize standart şartları ARZU YAĞCI YILMAZ ilave edildi 01 01.07.2011 S.Bülent Kaynak Operatörü ARZU YAĞCI YILMAZ şartları ilave edildi 00 02.02.2010 Arzu YAĞCI Dr.Arif ÇANACIK İlk

Detaylı

O N E T OUC H B A C K U P 3 P O R T S U S B 2. 0 H U B

O N E T OUC H B A C K U P 3 P O R T S U S B 2. 0 H U B C O N N E C T I V I T Y S U P P O R T C O N N E C T I V I T Y S U P P O R T H A R D D I S K A D A P T E R I DC OE / MS BATA O UT SO B UH SU BB 2 1 - I N - 1 R E A D E R O N E T OUC H B A C K U P 3 P O

Detaylı

testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu

testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu 2 1 İçindekiler 1 İçindekiler...3 2 Güvenlik ve çevre...4 2.1. Doküman hakkında...4 2.2. Güvenliği sağlama...4 2.3. Çevreyi koruma...5

Detaylı

Kurulum talimatları hakkında genel bilgiler. Elektrik bağlantıları

Kurulum talimatları hakkında genel bilgiler. Elektrik bağlantıları Aracın elektrik sistemine yapılan bütün elektrik bağlantıları merkezi elektrik ünitesinde ve üst yapı konsolunun içine yapılmalıdır. Üstyapı konsolu kabinin içindeki yolcu tarafının üzerindeki panelin

Detaylı

HGX34e/170-4 S CO2 Motor: 220-240V Δ / 380-420V Y -3-50Hz Soğutucu: R744

HGX34e/170-4 S CO2 Motor: 220-240V Δ / 380-420V Y -3-50Hz Soğutucu: R744 Kapasite verisi Uygulama: Soğutma & AC Soğutucu R744 Güç kaynağı 50 Hz, 400 V Besleme frekansı 50 Hz Evaporasyon sıcaklığı -35,0 C Evaporasyon basıncı (abs.) 12,02 bar Kondenzasyon sıcaklığı -5,0 C Yoğuşmalı

Detaylı

HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu

HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği durumlar dışında,

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-115624 Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PR9416 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-115624 Sayfa: 2 / 7 U5YHN516GGL251032 Araç Bilgileri

Detaylı

KATEGORİSEL VERİ ANALİZİ (χ 2 testi)

KATEGORİSEL VERİ ANALİZİ (χ 2 testi) KATEGORİSEL VERİ ANALİZİ (χ 2 testi) 1 Giriş.. Değişkenleri nitel ve nicel değişkenler olarak iki kısımda inceleyebiliriz. Şimdiye kadar hep nicel değişkenler için hesaplamalar ve testler yaptık. Fakat

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.7.2.2.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 33

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.7.2.2.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 33 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen işlem için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılır, Başvuran T.C. Kimlik bölümüne başvuran kişinin T.C. numarası yazılır butonuna basılır MERNİS de kayıtlı

Detaylı

İLERİ TEKNOLOJİ DENEY SİSTEMLERİ

İLERİ TEKNOLOJİ DENEY SİSTEMLERİ UTEST İleri Teknoloji Deney Sistemleri, yapı malzemeleri ne ait bazı mekanik özelliklerin belirlenmesinde ihtiyaç duyulan P.I.D. kapalı devre geri bildirimli denetim(closed loop control) gerektiren ileri

Detaylı

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ 13 Nisan 2016 ANKARA 1 Kurumsal Değerlendirme Bir yükseköğretim kurumunun eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idarî hizmetlerinin kalitesinin, Yükseköğretim

Detaylı

BETONARME BĠR OKULUN DEPREM GÜÇLENDĠRMESĠNĠN STA4-CAD PROGRAMI ĠLE ARAġTIRILMASI: ISPARTA-SELAHATTĠN SEÇKĠN ĠLKÖĞRETĠM OKULU ÖRNEĞĠ

BETONARME BĠR OKULUN DEPREM GÜÇLENDĠRMESĠNĠN STA4-CAD PROGRAMI ĠLE ARAġTIRILMASI: ISPARTA-SELAHATTĠN SEÇKĠN ĠLKÖĞRETĠM OKULU ÖRNEĞĠ MYO-ÖS 2010- Ulusal Meslek Yüksekokulları Öğrenci Sempozyumu 21-22 EKİM 2010-DÜZCE BETONARME BĠR OKULUN DEPREM GÜÇLENDĠRMESĠNĠN STA4-CAD PROGRAMI ĠLE ARAġTIRILMASI: ISPARTA-SELAHATTĠN SEÇKĠN ĠLKÖĞRETĠM

Detaylı