Üniversitemiz Pedagojik Formasyon Başkanlığı bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Üniversitemiz Pedagojik Formasyon Başkanlığı bünyesinde 2012-2013 eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk. 2013.009.083-"

Transkript

1 Üniversitemiz Pedagojik Formasyon Başkanlığı bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Pedagojik Formasyon Başkanlığı bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hakkında ilgili birimden gelen tarih ve sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Pedagojik Formasyon Başkanlığı bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmamasına oybirliği ile karar verildi. Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili bölüm başkanlığından gelen tarih ve sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmamasına, ancak öğrencilerin mağdur olmamaları için Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi dersini devlet üniversitelerinin herhangi birinde açılacak yaz okulunda derslerin içeriği ile kredisi ve haftalık ders saatinin uygun olması halinde alabilmelerine oybirliği ile karar verildi. Üniversitemiz Türk Dili Bölüm Başkanlığı bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Türk Dili Bölüm Başkanlığı bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili bölüm başkanlığından gelen tarih ve sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Türk Dili Bölüm Başkanlığı bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmamasına ancak aşağıda ismi geçen Üniversiteler yaz okulu açtıkları takdirde öğrencilerimizin söz konusu üniversitelerden Türk Dili dersini alabilmelerine oybirliği ile karar verildi. İstanbul Selçuk Ege Ondokuz Mayıs Akdeniz Cumhuriyet Çukurova Atatürk Üniversitemiz Güzel Sanatlar Bölüm Başkanlığı bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Güzel Sanatlar Bölüm Başkanlığı bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili bölüm başkanlığından gelen tarih ve sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Türk Dili Bölüm Başkanlığı bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmamasına oybirliği ile karar verildi. Üniversitemiz Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitimöğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili yüksekokul müdürlüğünden gelen tarih ve 159 sayılı yazı ve eki üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmamasına ancak öğrencilerin derslerin içeriği ile kredisi ve ders saatinin uygun olması ve ders içeriğinin program koordinatörlüğünce uygun görülmesi koşuluyla yaz okulu açılan diğer yükseköğretim kurumlarından ders almalarına oybirliği ile karar verildi.

2 Üniversitemiz Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitimöğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili meslek yüksekokul müdürlüğünden gelen tarih ve 140 sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılı yaz döneminde yaz okulu açılmamasına ancak yaz okuluna katılmak isteyen öğrencilerin Yüksekokul programlarını dikkate alarak tüm Üniversitelerin ilgili Meslek Yüksekokulları, Ziraat Fakülteleri ve Veteriner Fakültelerinden yararlanmalarına oybirliği ile karar verildi. Üniversitemiz Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili yüksekokul müdürlüğünden gelen tarih ve 116 sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılında hazırlık sınıfı öğrencileri için yaz okulu açılmamasına ancak öğrencilerin Üniversitemiz ve diğer eşdeğer meslek yüksekokullarında açılan yaz okullarından yararlanmalarına oybirliği ile karar verildi. Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitimöğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili Yüksekokul müdürlüğünden gelen tarih ve 160 sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmamasına ancak derslerin içeriği ile kredisi ve haftalık ders saatinin uygun olması halinde, öğrencilerin YÖK-Dünya Bankası kapsamında yer almış meslek yüksekokullarından ders alabileceklerine oybirliği ile karar verildi. Üniversitemiz Sosyal Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde eğitimöğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Sosyal Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili enstitü müdürlüğünden gelen tarih ve sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Sosyal Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmamasına oybirliği ile karar verildi.

3 Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili enstitü müdürlüğünden gelen tarih ve sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmamasına ancak Enstitü öğrencilerinin diğer üniversitelerin yaz okulunda veya yaz döneminde açılan lisansüstü dersleri almasının uygun olacağına oy birliği ile karar verildi. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili fakülte dekanlığından gelen tarih ve sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmamasına oybirliği ile karar verildi. Üniversitemiz Güzel Sanatlar Enstitüsü bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Güzel Sanatlar Enstitüsü bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili enstitü müdürlüğünden gelen tarih ve sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Güzel Sanatlar Enstitüsü bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmamasına oybirliği ile karar verildi. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili fakülte dekanlığından gelen tarih ve sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmamasına, denkliği, ders saati, ders içeriği ve kredisi fakülte yönetim kurulunca uygun görüldüğü takdirde öğrencilerin başka üniversitelerde yaz okuluna devam etmelerine oybirliği ile karar verildi. Üniversitemiz Seyrani Ziraat Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Seyrani Ziraat Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili fakülte dekanlığından gelen tarih ve 321 sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Seyrani Ziraat Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmamasına, denkliği, ders saati, ders içeriği ve kredisi fakülte yönetim kurulunca uygun görüldüğü takdirde öğrencilerin başka üniversitelerde yaz okuluna devam etmelerine oybirliği ile karar verildi.

4 Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde eğitimöğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili yüksekokul müdürlüğünden gelen tarih ve 151 sayılı yazı ve eki üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmamasına ancak öğrencilerimizin mağduriyetlerini gidermek amacıyla, Gazi, Marmara, Akdeniz, Ege, Sakarya, Niğde, Selçuk, Gaziantep, İnönü, Atatürk Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Yaz Okuluna devam edebilmelerine oybirliği ile karar verildi. Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Mimarlık Fakültesinde Eğitim-Öğretim yılı sonunda yaz okulu açılmaması ile ilgili fakülte dekanlığından gelen tarihli ve 331 sayılı yazı ve ekleri üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Mimarlık Fakültesinde eğitim-öğretim yılı sonunda yaz okulu açılmamasına, ancak öğrencilerimizin mağduriyetlerini gidermek amacıyla aşağıda belirtilen Üniversitelerden Mimari Tasarım (Proje) ve Şehircilik Projeleri dışında ders kredileri ve içerikleri uygun olan diğer dersleri ilgili bölümlerin intibak komisyonları inceledikten sonra almalarına oy birliği ile karar verildi. Yaz okulundan Yararlanılacak Üniversiteler 1-Ortadoğu Teknik 2-İstanbul Teknik 3-Yıldız Teknik 4-Gazi 5-Mimarsinan 6-DokuzEylül 7-Karadeniz Teknik 8-Uludağ 9-Eskişehir Osmangazi Üniversitemiz İletişim Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz İletişim Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili fakülte dekanlığından gelen tarih ve sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz İletişim Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmamasına, ancak öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla aşağıda belirtilen Üniversitelerde açılacak yaz okullarından faydalanabilmelerine oybirliği ile karar verildi. Yaz okulundan Yararlanılacak Üniversiteler 1-Ankara 2-Gazi 3-Eskişehir Anadolu 4-Ege 5-İstanbul

5 Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili fakülte dekanlığından gelen tarih ve 232 sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmamasına ancak; öğrencilerin bu dönemde Türkiye Devlet Üniversitelerinin herhangi birinde açılacak yaz okulunda eşdeğer programlarda ders alabilmelerine ve Üniversite genelinde okutulan kültür dersleri için Üniversitemizin diğer birimlerinde açılacak yaz okulu programlarına katılabilmelerine oy birliği ile karar verildi. Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bölümü bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılması hk Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılması ile ilgili fakülte dekanlığından gelen tarih ve 304 sayılı yazı ve eki üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında İlköğretim Bölümü ve Türçe Eğitimi bölümü için yaz okulu açılmasına, fakültede bölümlerinde okutulmakta olan ortak derslerden (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İngilizce ve Türk Dili) Üniversitemizin herhangi bir fakültesinde yaz okulu açıldığı takdirde öğrencilerimizin bu dersleri alabilmelerine, isteyen öğrencilerin Yükseköğretim Kurulu nun öğretmen yetiştirme programları için belirlediği kriterlere uygun olmak koşuluyla, Yaz Okulu açıldığında aşağıda adları belirtilen Üniversitelerin Eğitim Fakültelerinden ders almalarının uygun olacağına oybirliği ile karar verilmiştir. Yaz Okulunda Ders Alınabilecek Üniversiteler 1-Abant İzzet Baysal 21-Balıkesir 2-Atatürk 22-Dumlupınar 3-Anadolu 23-Erzincan 4-Ankara 24-Fırat 5-Akdeniz 25-Kastamonu 6-Cumhuriyet 26-Konya Necmettin Erbakan 7-Çanakkale Onsekiz Mart 27-Mustafa Kemal 8-Çukurova 28-Osmangazi 9-Dokuz Eylül 29-Pamukkale 10-Gaziantep 30-Süleyman Demirel 11-Hacettepe 31-Sakarya 12-İnönü 32-Ege 13-Marmara 33-Adnan Menderes 14-Ondokuz Mayıs 34-Afyon 15-Amasya 35-Muğla 16-Uludağ 36-Yüzüncü Yıl 17-Gazi 18-İstanbul 19-Kocaeli 20-Mersin

6 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ YAZ OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM PLANLARI (I. ÖĞRETİM) I. YARIYIL II.YARIYIL KODU DERSİN ADI T U K EC TS KODU DERSİN ADI T U K EC TS TÖP 103 Osmanlı Türkçesi I TÖP Osmanlı Türkçesi II TÖP 105 Edebiyat Bilgi ve TÖP Edebiyat Bilgi ve Kuramları I 106 Kuramları II TÖP 109 Yazılı Anlatım I TÖP Sözlü Anlatım II TÖP 111 Sözlü Anlatım I TÖP Yabancı Dil II TÖP 113 Yabancı Dil I TÖP Yazılı Anlatım I TÖP 117 Eğitim Bilimine Giriş TÖP Eğitim Psikolojisi TOPLAM TOPLAM III.YARIYIL IV.YARIYIL KODU DERSİN ADI T U K ECTS KODU DERSİN ADI T U K ECTS TÖP 203 Eski Türk Edebiyatı I TÖP Eski Türk Edebiyatı II TÖP 205 Yeni Türk Edebiyatı TÖP Yeni Türk Edebiyatı II I 206 TÖP 213 Öğretim İlke ve Yöntemleri TOPLAM TOPLAM VII.YARIYIL VIII.YARIYIL KODU DERSİN ADI T U K ECTS KODU DERSİN ADI T U K ECTS TÖP Rehberlik TÖP 404 Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi TÖP Çocuk Edebiyatı TOPLAM TÖP Dünya Edebiyatı TOPLAM

7 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (II. ÖĞRETİM) III.YARIYIL IV.YARIYIL KODU DERSİN ADI T U K ECTS KODU DERSİN ADI T U K ECTS İTÖP Eski Türk Edebiyatı I İTÖP Eski Türk Edebiyatı II İTÖP Yeni Türk Edebiyatı İTÖP Yeni Türk Edebiyatı II I 206 İTÖP Öğretim İlke ve Yöntemleri TOPLAM TOPLAM VII.YARIYIL VIII.YARIYIL KODU DERSİN ADI T U K ECTS KODU DERSİN ADI T U K ECTS İTÖP Rehberlik İTÖP Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi TOPLAM TOPLAM EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ YAZ OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI Güz Yarıyılı Dersleri Bahar Yarıyılı Dersleri KOD DERSİN ADI T U K ECTS KODU DERSİN ADI T U K ECTS U SÖP1 Temel Matematik I SÖP10 Temel Matematik II SÖP1 Genel Biyoloji SÖP30 Fen ve Teknoloji Öğretimi II SÖP2 Çevre Eğitimi MÖP1 Soyut Matematik SÖP3 Fen ve Teknoloji MÖP2 Analiz II Öğretimi I 02 MÖP1 Genel Matematik MÖP2 Lineer Cebir II MÖP2 Analiz I MÖP3 Diferansiyel Denklemler MÖP2 Lineer Cebir I MÖP3 Analitik Geometri II MÖP3 Analiz III MÖP3 İstatistik ve Olasılık II MÖP3 Analitik Geometri I SBÖ3 Siyasi Coğrafya MÖP3 05 İstatistik ve Olasılık I FBÖ1 02 Genel Fizik II

8 MÖP3 07 SBÖ2 11 FBÖ1 01 FBÖ1 05 FBÖ2 01 FBÖ2 03 FBÖ3 01 FBÖ3 07 FBÖ3 13 FBÖ3 15 FBÖ4 05 Cebire Giriş FBÖ1 06 Bilimsel Araştırma FBÖ2 Yöntemleri 02 Genel Fizik I FBÖ2 04 Genel Matematik I FBÖ2 12 Genel Biyoloji I FBÖ3 02 Genel Fizik III FBÖ3 14 İnsan Anatomisi ve FBÖ3 Fizyolojisi 16 İstatistik Öğretim Tek. ve Materyal Tasarımı Ölçme ve Değerlendirme Özel Öğretim Yöntemleri II Genel Matematik II Genel Biyoloji II Modern Fiziğe Giriş Fen-Tek. Programı ve Planlama Genetik ve Biyoteknoloji Bilimsel Araştırma Yöntemleri Özel Öğretim Yöntemleri I Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili fakülte dekanlığından gelen tarih ve 142 sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmamasına oybirliği ile karar verildi. Üniversitemiz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda eğitimöğretim yılı sonunda yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Turizm ve İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılı sonunda yaz okulu açılmaması ile ilgili yüksekokul müdürlüğünden gelen tarih ve 284 sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Turizm ve İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılı sonunda yaz okulu açılmamasına ancak öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla öğrencilerin Üniversite bünyesinde açılmayan dersleri Yoğun İngilizce-I, Yoğun İngilizce-II dersleri ile İngilizce-I, İngilizce-II, İngilizce-III, İngilizce-IV, İngilizce-V ve İngilizce-VI dersleri ile Seçmeli İkinci Yabancı Dil I-II-II ve IV dersleri hariç olmak üzere Üniversitemiz bünyesinde açılan dersleri lisans eğitimi veren birimlerden ve Ülkemizdeki diğer Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokullarından alabilmelerine oybirliği ile karar verildi.

9 Üniversitemiz Hukuk Fakültesinde eğitim-öğretim yılı sonunda yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Hukuk Fakültesinde eğitimöğretim yılı sonunda yaz okulu açılmaması ile ilgili fakülte dekanlığından gelen tarihli ve 222 sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Hukuk Fakültesinde eğitimöğretim yılı sonunda yaz okulu açılmamasına ancak öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla öğrencilerin Türkiye deki Hukuk Fakültelerinde açılacak olan yaz okullarından alacakları derslerin adı, kredi/saat ve içeriğinin eğitim-öğretim planına uygun olması ve aldıkları notların, harf notu ne olursa olsun 4 lü sistemde 2.00 ve üzerinde olması halinde başarılı sayılmalarına, I.sınıfta okudukları, Bilgisayar Kullanımı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ve II ve Türk Dili I ve II derslerini ise Üniversitemiz fakültelerinde açılacak yaz okullarından almalarına oybirliği ile karar verildi. Üniversitemiz Tomarza Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Tomarza Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili yüksekokul müdürlüğünden gelen tarih ve 28 sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Tomarza Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmamasına oybirliği ile karar verildi. Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması ile ilgili enstitü müdürlüğünden gelen tarih ve 306 sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmamasına oybirliği ile karar verildi. Üniversitemiz Kayseri Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılması hk Üniversitemiz Kayseri Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılması ile ilgili yüksekokul müdürlüğünden gelen tarih ve 188 sayılı yazı ve eki üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Kayseri Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılı sonunda aşağıdaki derslerin öğrencilerden yeterli talep gelmesi durumunda yaz okullarının açılmasına, açılmayan dersler için, öncelikle Üniversitemizin diğer Fakülte ve Yüksekokullarında açılan yaz okulları ile diğer Üniversitelerin Fakülte ve Meslek Yüksekokullarından alınan, kredisi ve ders içeriği yüksekokulu müfredatına uygun olan yaz okulu derslerinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

10 ELEKTRİK ve ENERJİ BÖLÜMÜ Kodu Dersin Adı Teori Pratik Kredi MAT Matematik I MAT Matematik II TBI Teknolojinin Bilimsel İlkeleri 3 1x4 4 ADA Alternatif Akım Devre Analizi 3 1x4 4 DDA Doğru Akım Devre Analizi 3 1x4 4 MAKİNA ve METAL TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ Kodu Dersin Adı Teori Pratik Kredi MUB Mühendislik Bilimi I MUB Mühendislik Bilimi II MLT Malzeme Teknolojisi I MRS Makine Resmi I BDT Bilgisayar Destekli Tasarım I BDT Bilgisayar Destekli Tasarım II İNŞAAT BÖLÜMÜ Kodu Dersin Adı Teori Pratik Kredi HIH Hidrolik ve Hidroloji 2 1x2 3 Üniversitemiz Adalet Meslek Yüksekokulunda eğitim-öğretim yılı sonunda yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Adalet Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılı sonunda yaz okulu açılmaması ile ilgili yüksekokul müdürlüğünden gelen tarihli ve 114 sayılı yazı üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Adalet Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretim yılı sonunda yaz okulu açılmamasına ancak öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla öğrencilerin Adalet Programında okutulmakta olan ortak derslerden (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İngilizce, Türk Dili ve Bilgisayar) üniversitemizin herhangi bir fakültesinde/yüksekokulunda yaz okulu açıldığı takdirde öğrencilerimizin bu dersleri alabilmelerine, isteyen öğrencilerin, açılan yaz okullarından alacakları derslerin, ders adı, kredi/saati ve ders içeriğinin yüksekokul eğitimöğretim planı ile uyumlu olması koşuluyla, aşağıda adları belirtilen Üniversitelerin Adalet Meslek Yüksekokullarından ders almalarına oybirliği ile karar verildi.

11 Yaz Okulunda Ders Alınabilecek Üniversiteler 1- Atatürk (Adalet MYO) 2- Ankara (Hukuk Fakültesi-Adalet MYO) 3- Anadolu (Açıköğretim Fakültesi-Adalet Programı) 4- Akdeniz (Adalet MYO) 5- Beykent (Adalet MYO) 6- Bozok (Yerköy Adalet MYO) 7- Çağ (Adalet MYO) 8- Dicle (Adalet MYO) 9- Doğu Akdeniz (Adalet MYO) 10-Dokuz Eylül (Adalet MYO) 11-Erzincan (Adalet MYO) 12-Fatih (Adalet MYO) 13-Fatih Sultan Mehmet (Adalet MYO) 14-İstanbul (Hukuk Fakültesi-Adalet MYO) 15-İstanbul Aydın (Adalet MYO) 16-İstanbul Bilgi (Adalet MYO) 17-İstanbul Gelişim (Adalet MYO) 18-İstanbul Kültür (Adalet MYO) 19-İnönü (Adalet MYO) 20-İzmir Ekonomi (Adalet MYO) 21-Kırıkkale (Adalet MYO) 22-Kocaeli (Adalet MYO) 23-KTO Karatay (Adalet MYO) 24-Marmara (Adalet MYO) 25-Maltepe (Adalet MYO) 26-Okan (Adalet MYO) Mayıs (Adalet MYO) 28-Selçuk (Hukuk Fakültesi-Adalet MYO) 29-Süleyman Demirel (Adalet MYO) 30-U.A. Kıbrıs (Adalet MYO) 31-Yakın Doğu (Adalet MYO) 32-Yalova (Çınarcık Adalet MYO) 33-Zirve (Adalet MYO) Üniversitemiz Fen Fakültesinde eğitim-öğretim yılı sonunda yaz okulu açılması hk Üniversitemiz Fen Fakültesinde eğitim-öğretim yılı sonunda yaz okulu açılması ile ilgili fakülte dekanlığından gelen tarih ve 464 sayılı yazı ve ekleri üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Fen Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmasına ve yaz okulunda açılacak olan derslerin aşağıdaki şekliyle kabulüne, yaz okulunda açılmayacak dersleri almak isteyen öğrencilerin aşağıda belirtilen üniversitelerin yaz okullarından yararlanabilmelerine, oybirliği ile karar verildi.

12 Bölümler Biyoloji Öğrencilerin Yararlanabileceği Diğer Üniversiteler (Bu Üniversitelerde Yaz Okulu Açıldığı Taktirde) Üniversiteler Ankara Bilkent Gazi Hacettepe Orta Doğu Teknik Üniv Boğaziçi İstanbul Ege Çukurova Atatürk Selçuk Akdeniz Karadeniz Teknik Üniv. Abant İzzet Baysal Üniv. Fizik Ankara Atatürk İstanbul Çukurova Ege Boğaziçi Gaziantep Hacettepe Yıldız Teknik Üniv. Anadolu Gazi Orta Doğu Teknik Üniv. Kimya Anadolu Eskişehir Osmangazi Üniv. Gaziantep Uludağ Sakarya Celal Bayar Üniv. Abant İzzet Baysal Süleyman Demirel Üniv Akdeniz Çukurova Yıldız Teknik Üniv. Cumhuriyet Üniv. Gazi Ondokuz Mayıs Selçuk Ankara İstanbul Dokuz Eylül Karadeniz Teknik Üniv. Ege İnönü Üniv. Üniv. Matematik Anadolu Ege Marmara Ankara Fırat Mersin Atatürk Gazi Orta Doğu Teknik Üniv Boğaziçi Gaziantep Selçuk Bozok Hacettepe Süleyman Demirel Üniv Çukurova İnönü Yüzüncü Yıl Üniv. Denizli İstanbul AUB Ankara Ege İstanbul Onsekiz Mart Üniv. Çukurova Atatürk İnönü Akdeniz

13 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SONU YAZ OKULU EĞİTİM PLANLARI (Ayrıntılı) NORMAL EĞİTİM DÖNEMİNDE S. No Bölümü Dersin Kodu ve Adı T P K Bir Dönemde Okutulan Ders Saati T P 1 Biyoloji BİY 102 Genel Biyoloji Biyoloji BİY 105 Biyoistatistik Biyoloji BİY 205 Omurgasız Hayvanlar II Biyoloji BİY 301 Genetik I Biyoloji BİY 404 Moleküler Biyoloji FİZ101 Genel Fizik I ( Mekanik ) FİZ102 Genel Fizik II (Elek. Ve Manyt. ) FİZ304 İstatistik Fizik II FİZ307 E.M.T I FİZ308 E.M.T I I FİZ204 Fizikçiler için Elektronik FİZ101 Genel Fizik I (Ziraat Fakültesi) Kimya Organik Kimya I Kimya Organik Kimya II Kimya K 461 Endüstriyel Kimya Kimya K 341 Organik Reaksiyon Mekanizması 17 Matematik M 101 Analiz I Matematik M101 Genel Matematik I Matematik M 102 Genel Matematik II Matematik M 211 Sayılar Teorisi I Matematik M 212 Sayılar Teorisi II Matematik M 201 Matematik III (Yük. Mat Mühendisler İçin 23 Matematik M 202 Matematik IV (Yük. Mat Dif. Denk Mühendisler İçin 24 Matematik M 103 Mühendisler İçin Lineer Cebir 25 Matematik M 331 Diferansiyel Denklemler I Matematik M 332 Diferansiyel Denklemler II Not: Yukarıdaki tablo 14 haftalık normal ders planına göre düzenlenmiştir. Yaz okulu uygulamasının 6 hafta olması nedeniyle, kredi miktarları değişmemekle birlikte haftalık ders saatleri yukarıda belirtilenin iki katından fazla olarak uygulanacaktır. Ayrıntılı Yaz Okulu Eğitim Planları ilişiktedir.

14 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SONU YAZ OKULU EĞİTİM PLANLARI (Ayrıntılı) A) T P K SI (6 0 6) OLAN DERSLER İÇİN Bölümü Dersin Kodu ve Adı Haftalar T P K 1. Hafta Hafta Hafta Hafta Hafta Hafta 14 0 YAZ OKULU DÖNEMİNDE OKUTULACAK DERS SAATİ 84 0 B) T P K SI (4 2 5) OLAN DERSLER İÇİN Bölümü Dersin Kodu ve Adı Haftalar T P K 1. Hafta Hafta Hafta Hafta Hafta Hafta 10 6 YAZ OKULU DÖNEMİNDE OKUTULACAK DERS SAATİ C) T P K SI (4 0 4) OLAN DERSLER İÇİN Bölümü Dersin Kodu ve Adı Haftalar T P K 1. Hafta Hafta Hafta Hafta Hafta Hafta 10 0 YAZ OKULU DÖNEMİNDE OKUTULACAK DERS SAATİ 56 0 C) T P K SI (3 0 3) OLAN DERSLER İÇİN Bölümü Dersin Kodu ve Adı Haftalar T P K 1. Hafta Hafta Hafta Hafta Hafta Hafta 7 0 YAZ OKULU DÖNEMİNDE OKUTULACAK DERS SAATİ 42 0 D) T P K SI (2 2 3) OLAN DERSLER İÇİN Bölümü Dersin Kodu ve Adı Haftalar T P K 1. Hafta Hafta Hafta Hafta Hafta Hafta 6 6 YAZ OKULU DÖNEMİNDE OKUTULACAK DERS SAATİ 28 28

15 E) T P K SI (2 0 2) OLAN DERSLER İÇİN Bölümü Dersin Kodu ve Adı Haftalar T P K 1. Hafta Hafta Hafta Hafta Hafta Hafta 6 0 YAZ OKULU DÖNEMİNDE OKUTULACAK DERS SAATİ 28 0 Üniversitemiz Veteriner Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılı sonunda yaz okulu açılması hk Üniversitemiz Veteriner Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılı sonunda yaz okulu açılması ve yaz okulu eğitim-öğretim planları ile ilgili fakülte dekanlığından gelen tarih ve 522 sayılı konu üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Veteriner Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılı sonunda yaz okulu açılmasına ve yaz okulu açılmayan dersler için öğrencilerin üniversitelerdeki tüm Veteriner Fakültelerinden ders almalarına oybirliği ile karar verildi. DERSİ N KODU DERSİN ADI Ders Tür ü Te o Uyg To p Kredi Kr d Mesleki İngilizce Z Histoloji I Z Biyometri (Biyoistatistik) Z Mesleki İngilizce Z Histoloji II Z Mesleki İngilizce Z Embriyoloji Z Viroloji I Z Mesleki İngilizce Z Genel Patoloji Z Viroloji II Z Doğum ve Jinekolojiye Giriş I Z Hayvancılık İşletme Ekonomisi Z Farmakoloji I Z Özel Patoloji I Z Doğum ve Jinekolojiye Giriş II Z Doğum Bilgisi Z Farmakoloji II Z Nekropsi Z Özel Patoloji-II Z Toksikoloji Z Anesteziyoloji-Reanimasyon Z Cerrahi II Z Jinekoloji Z Dölerme, Sun i Tohumlama ve Androloji ECT S Z

16 Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılması hk Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılması ile ilgili fakülte dekanlığından gelen tarih ve 440 sayılı yazı ve eki üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmasına ve yaz okulunda açılacak olan derslerin aşağıdaki şekliyle kabulüne, açılmayan derslerin ise içerik ve ders saati bakımından uygun olması halinde aşağıda belirtilen üniversitelerden alınmasına oybirliği ile karar verildi. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1.ve 2.ÖĞRETİM YAZ OKULU EĞİTİM PLANLARI İLAHİYAT BÖLÜMÜ (I. ve II. ÖĞRETİM) N o Ders Kodu 1 İLH ILH N o Ders Kodu 1 İLH30 2 İLH N o Ders Kodu 1 İLH50 2 Ders Adı 1. SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL T U Kr edi EC TS N o Ders Kodu Ders Adı Kur'an Okuma ve Tecvid İLH20 Kur'an Okuma ve I 2 Tecvid II İLH01 Kur'an Okuma ve 1202 Tecvid (eski) Arap Dili ve Edebiyatı I İLH40 Arap Dili ve (AR) 1 Edebiyatı II (AR) Arapça (eski) Arapça (eski) 2. SINIF 3. YARIYIL 4. YARIYIL Ders Adı T U Kr edi EC TS N o Ders Kodu Ders Adı Kur'an Okuma ve Tecvid İLH40 Kur'an Okuma ve III 2 Tecvid IV Kur'an Okuma ve Tecvid İLH01 Kur'an Okuma ve (eski) 1402 Tecvid (eski) 3. SINIF 5. YARIYIL 6. YARIYIL Ders Adı Kur'an Okuma ve Tecvid V T U Kr edi EC TS N o Ders Kodu İLH60 2 Ders Adı Kur'an Okuma ve Tecvid VI T U Kr edi E C TS T U 0 12 Kr edi E C TS T U Kr edi E C TS İLKÖĞRETİM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ (I. ve II. ÖĞRETİM)

17 N o Ders Kodu 1 DKA1 17 N o Ders Kodu 1 DKA2 05 N o Ders Kodu 1 DKA3 03 Ders Adı 1. SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL T U Kr edi EC TS N o Ders Kodu Ders Adı Kur'an Okuma Bilgi ve DKA1 Kur'an Okuma Bilgi Becerisi I 06 ve Becerisi II 2. SINIF 3. YARIYIL 4. YARIYIL Ders Adı Kur'an Okuma Bilgi ve Becerisi III Ders Adı Kur'an Okuma Bilgi ve Becerisi III (eski) T U Kr edi EC TS N o Ders Kodu DKA SINIF 5. YARIYIL Kr EC T U edi TS Ders Adı Kur'an Okuma Bilgi ve Becerisi IV T U Kr edi E C TS T U Kr edi E C TS NOT: Yaz Okulu ders alma şartlarını sağlayarak yaz okulu sonunda mezun olabilecekler için kendi bölümünde yaz okulu dersleri açılıp açılmadığına bakılmaksızın Lisans Tezi veya Bitirme Ödevi dersi alınabilir. b) Diğer dersler için de Fakültemiz öğrencilerinin, ders içeriği ve kredi saatlerinin uygun olması koşuluyla; 1) Uludağ İlahiyat Fakültesi (Bursa) 2) Atatürk İlahiyat Fakültesi (Erzurum) 3) Süleyman Demirel İlahiyat Fakültesi (Isparta) 4) Ankara İlahiyat Fakültesi (Ankara) 5) Marmara İlahiyat Fakültesi (İstanbul) 6) İstanbul İlahiyat Fakültesi (İstanbul) 7) Çanakkale Onsekiz Mart (Çanakkale) 8) Harran İlahiyat Fakültesi (Şanlıurfa) 9) Sakarya İlahiyat Fakültesi (Sakarya) nde Yaz Okulu Programından ders alabileceklerine, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesinde eğitim-öğretim yılı sonunda bazı bölümlerinde yaz okulu açılması ve eğitim-öğretim planları hk Üniversitemiz Mühendislik Fakültesinde eğitim-öğretim yılı sonunda bazı bölümlerinde yaz okulu açılması ve yaz okulu eğitim-öğretim planları ile ilgili fakülte dekanlığından gelen tarih ve 0869 sayılı yazı ve ekleri üzerinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; Üniversitemiz Mühendislik Fakültesinde eğitimöğretim yılı sonunda bazı bölümlerinde yaz okulu açılmasına, yaz okulu eğitim-öğretim planları ile öğrencilerin yaz okuluna devam edebilecekleri diğer üniversitelerin aşağıda belirtildiği şekilde kabulüne, Mühendislik Fakültesinde yaz okulu açılan ve açılmayan tüm bölümlerin öğrencilerinin Üniversitemizin diğer fakültelerinde açılan müfredatı uygun dersleri Bölüm Başkanlıklarının uygun görmesi halinde alabilmelerine oybirliği ile karar verildi.

18 BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Yaz Okulu Eğitim-Öğretim Planı Kodu Dersin Adı T P K BZ 111 Bilgisayar Programlama I BZ 102 Bilgisayar Programlama II BZ 106 Ayrık Matematik BZ 202 Elektronik Devreler BZ 204 Sayısal Yöntemler BZ 205 Veri Yapıları ve Algoritmalar BZ 209 Nesne Yönelimli Programlama BZ 318 Biçimsel Diller ve Otomata Teorisi Eğitim-Öğretim Yılında Yaz Okuluna Devam Edilebilecek Üniversiteler Boğaziçi Hacettepe Yıldız Teknik İstanbul Teknik Ortadoğu Teknik Ege. Osmangazi Selçuk Gazi BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Eğitim-Öğretim Yılında Yaz Okulu açılmamaktadır Eğitim-Öğretim Yılında Yaz Okuluna Devam Edilebilecek Üniversiteler Boğaziçi Hacettepe Yıldız Teknik İstanbul Teknik Ortadoğu Teknik Dokuz Eylül Osmangazi Gaziantep Karadeniz Teknik Çukurova Kocaeli Namık Kemal

19 ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Yaz Okulu Eğitim-Öğretim Planı Kodu Dersin Adı T P K ÇM 406 Çevre Ekonomisi Eğitim-Öğretim Yılında Yaz Okuluna Devam Edilebilecek Üniversiteler İstanbul Teknik Uludağ Yıldız Teknik İstanbul Marmara Kocaeli. Dokuz Eylül Akdeniz Çukurova Ortadoğu Teknik Sakarya ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Yaz Okulu Eğitim-Öğretim Planı Kodu Dersin Adı T P K EM 101 Bilgisayar Programlama I EM 102 Elektrik Devre Temelleri EM 106 Elektrik Ölçme EM 112 Mühendisler İçin Lineer Cebir EM 201 Devre Analizi I EM 202 Devre Analizi II EM 204 Elektronik Devreler I EM 213 Mühendislik İçin Olasılık Teorisi EM 306 Haberleşme Mühendisliğinin Tem EM 318 İşaretler ve Sistemler EM 405 Kablosuz ve Gezgin Haberleşme EM 484 Elektronik Devre Don. ve Test Tek Eğitim-Öğretim Yılında Yaz Okuluna Devam Edilebilecek Üniversiteler Boğaziçi Hacettepe Yıldız Teknik İstanbul Teknik Ortadoğu Teknik Dokuz Eylül. Osmangazi Gaziantep Karadeniz Teknik

20 ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Yaz Okulu Eğitim-Öğretim Planı Kodu Dersin Adı T P K ENM 402 Tesis Planlama ENM 215 Sistemler Analizi ve Tasarımı ENM 216 Verimlilik Yönetimi ENM 313 Toplam Verimli Bakım ENM 394 Lojistik ENM 480 Kalite Yönetimi ve Standardizasyon ENM 319 Kalite Kontrol ENM 111 Bilgisayar Destekli Teknik Resim Eğitim-Öğretim Yılında Yaz Okuluna Devam Edilebilecek Üniversiteler Osmangazi Yıldız Teknik Gaziantep Gazi ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Yaz Okulu Eğitim-Öğretim Planı Kodu Dersin Adı T P K ESM 101 Genel Matematik I ESM 105 Mühendislik Fiziği I ESM 109 Enerji Mühendisliğine Giriş ESM 102 Genel Matematik II ESM 106 Mühendislik Fiziği II ESM 205 Termodinamik I ESM 206 Termodinamik II Eğitim-Öğretim Yılında Yaz Okuluna Devam Edilebilecek Üniversiteler Ankara Karadeniz Teknik Anadolu Osmaniye Korkut Ata Atılım Ortadoğu Teknik Atatürk Pamukkale Bahçeşehir Selçuk Cumhuriyet Yalova Çukurova Gazi İstanbul Teknik

YAZ OKULU. Fakültemiz Öğrencilerinin Yaz Okulundan Ders Alma Şartları. 07 Haziran 2013

YAZ OKULU. Fakültemiz Öğrencilerinin Yaz Okulundan Ders Alma Şartları. 07 Haziran 2013 2012-2013 YAZ OKULU 07 Haziran 2013 Fakültemiz Öğrencilerinin Yaz Okulundan Ders Alma Şartları 1- Fakültemizden hiç ders almayan bu nedenle de not ortalaması oluşmayan öğrencilerimiz, hem fakültemizin

Detaylı

Üniversitemiz Pedagojik Formasyon Başkanlığı bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk

Üniversitemiz Pedagojik Formasyon Başkanlığı bünyesinde eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk Üniversitemiz Pedagojik Formasyon Başkanlığı bünyesinde 2012-2013 eğitim-öğretim yılında yaz okulu açılmaması hk. 2013.009.083- Üniversitemiz Pedagojik Formasyon Başkanlığı bünyesinde 2012-2013 eğitim-öğretim

Detaylı

2013-2014 YAZ OKULU. Yaz Okulu Takvimi. Fakültemiz Öğrencilerinin Yaz Okulundan Ders Alma Şartları. 13 Haziran 2014

2013-2014 YAZ OKULU. Yaz Okulu Takvimi. Fakültemiz Öğrencilerinin Yaz Okulundan Ders Alma Şartları. 13 Haziran 2014 Yaz Okulu Takvimi 2013-2014 YAZ OKULU 13 Haziran 2014 Ders Kayıtları.....: 23.06.2014-27.06.2014 Yaz Okulu.......: 30.06.2014-16.08.2014 Yaz Okulu Final Sınavları: 18.08.2014-23.08.2014 Fakültemiz Öğrencilerinin

Detaylı

ERÜ - İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

ERÜ - İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SENATO KARARLARI Karar Tarihi: 22/05/2015 Toplantı Sayısı:11 Sayfa:1 Üniversitemiz fakülte/enstitü/yüksekokul/ meslek yüksekokulu/bölüm başkanlıklarında yaz okulu açılması hk. 2015.011.094-Üniversitemiz

Detaylı

1. SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL Kr edi EC TS. N o. 06 ve Becerisi II 2. SINIF 3. YARIYIL 4. YARIYIL. Kr edi. N o DKA SINIF 5.

1. SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL Kr edi EC TS. N o. 06 ve Becerisi II 2. SINIF 3. YARIYIL 4. YARIYIL. Kr edi. N o DKA SINIF 5. Kdu 1 DKA1 17 Kdu 1 DKA2 05 Kdu 1 DKA3 03 1. SIIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL EC Kdu Kur'an Okuma Bilgi ve 1 2 2 3 1 DKA1 Kur'an Okuma Bilgi Becerisi I 06 ve Becerisi II 2. SIIF 3. YARIYIL 4. YARIYIL Kur'an

Detaylı

2009 ÖSYS'de LİSANS PROGRAMLARINA OKUL BİRİNCİLİĞİ KONTENJANINDAN YERLEŞENLER Hazırlayan: Burak KILANÇ, Tercih Bülteni TV Programı Akademik Danışmanı

2009 ÖSYS'de LİSANS PROGRAMLARINA OKUL BİRİNCİLİĞİ KONTENJANINDAN YERLEŞENLER Hazırlayan: Burak KILANÇ, Tercih Bülteni TV Programı Akademik Danışmanı 2009 ÖSYS'de LİSANS PROGRAMLARINA BİRİNCİLİĞİ NDAN LER TÜRÜ LİSANS PROGRAMI EK LA EK DİL 1 Amerikan Kültürü ve Edebiyatı EGE ÜNİVERSİTESİ 2 1 1 1 4921 DİL 1 İngiliz Dili ve Edebiyatı BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

MAT-FEN EĞİTİM KURUMLARI YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ

MAT-FEN EĞİTİM KURUMLARI YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ 2007-2008-2009 YILI ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'Nİ KAZANANLAR 30 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 155 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

T.C. GEBZE KAYMAKAMLIĞI Gebze Anadolu Lisesi Müdürlüğü 2010 Mezunlarımız ve Üniversite Yerleşme Bilgileri

T.C. GEBZE KAYMAKAMLIĞI Gebze Anadolu Lisesi Müdürlüğü 2010 Mezunlarımız ve Üniversite Yerleşme Bilgileri 1 ÖĞRENCİ ÖĞRENCİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL TIP 2 ÖĞRENCİ ÖĞRENCİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) TIP FAKÜLTESİ 3 ÖĞRENCİ ÖĞRENCİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA) TIP FAKÜLTESİ 4

Detaylı

Bilkent Ünv. (Ankara) Özel Mühendislik F. Elektrik-Elektronik Müh. (Kapsamlı Burslu) MF-4 368,794 558,793 589 50 Koç Ünv. (İstanbul) Özel Mühendislik

Bilkent Ünv. (Ankara) Özel Mühendislik F. Elektrik-Elektronik Müh. (Kapsamlı Burslu) MF-4 368,794 558,793 589 50 Koç Ünv. (İstanbul) Özel Mühendislik Bilkent Ünv. (Ankara) Özel Mühendislik F. Elektrik-Elektronik Müh. (Kapsamlı Burslu) MF-4 368,794 558,793 589 50 Koç Ünv. (İstanbul) Özel Mühendislik F. Elektrik-Elektronik Müh. (İngilizce) (Başarı Burslu)

Detaylı

ÜNİVERSİTELER YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMININ ADI TABAN PUANLAR

ÜNİVERSİTELER YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMININ ADI TABAN PUANLAR ÜNİVERSİTELER YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMININ ADI TABAN PUANLAR KONTENJANI 2004 DGS 2005 DGS 2006 DGS 2007 DGS GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği EA 5 252.800 248.822 267.253

Detaylı

TASARI DGS KURSLARI LİSANS PROGRAMLARINA GÖRE ALFABETİK OLARAK DÜZENLENMİŞ KARŞILAŞTIRMALI TABAN PUANLAR (2004-2008)

TASARI DGS KURSLARI LİSANS PROGRAMLARINA GÖRE ALFABETİK OLARAK DÜZENLENMİŞ KARŞILAŞTIRMALI TABAN PUANLAR (2004-2008) TASARI KURSLARI 2004 GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği EA 5 252,800 248,822 267,253 255.397 272,642 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği

Detaylı

Üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendislikleri Bölümlerinin. Alfabetik Sıralaması (2005 ÖSYM Puanlarına Göre)

Üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendislikleri Bölümlerinin. Alfabetik Sıralaması (2005 ÖSYM Puanlarına Göre) Sıra No Üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendislikleri Bölümlerinin Üniversite 1 Sabancı Üniversitesi (İSTANBUL) Vakıf Alfabetik Sıralaması (2005 ÖSYM Puanlarına Göre) Bölüm

Detaylı

TASARI AKADEMİ YAYINLARI

TASARI AKADEMİ YAYINLARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Aile ve Tüketici Bilimleri 4 EA 2 4 249412 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 4 EA 5 15 220 228166 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

Detaylı

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI 2011 YILI ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'Nİ KAZANANLAR 14 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 107 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 2 ORTA DOĞU TEKNİK

Detaylı

İnönü Üniversitesi Farabi Değişim Programı Anlaşmalı Üniversite ve Bölümleri

İnönü Üniversitesi Farabi Değişim Programı Anlaşmalı Üniversite ve Bölümleri İnönü Farabi Değişim Programı Anlaşmalı Üniversite ve Bölümleri Üniversite Bölüm Ö.L L Y.L D Dicle Adalet 2 Süleyman Demirel Adalet 3 Bülent Ecevit Ağırlama Hizmetleri 2 Kırıkkale Ağız Diş Çene Hastalıkları

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜKSEKÖĞRETİM BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ. 17 Mart 2014 Afyon

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜKSEKÖĞRETİM BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ. 17 Mart 2014 Afyon YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YÜKSEKÖĞRETİM BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (Temel İstatistikler) 17 Mart 2014 Afyon Tablo 1. Yükseköğretim Temel Göstergeler Temel Göstergeler Devlet Vakıf Vakıf TOPLAM/OR Üniversiteleri

Detaylı

DİKKAT! Tercih işlemlerinde ÖSYM nin kılavuzunu dikkate alınız. Bu çalışma sadece size bilgi vermek amaçlı hazırlanmıştır. www.dgsdoktoru.

DİKKAT! Tercih işlemlerinde ÖSYM nin kılavuzunu dikkate alınız. Bu çalışma sadece size bilgi vermek amaçlı hazırlanmıştır. www.dgsdoktoru. Devlet Kontenjanları 1189 Vakıf Kontenjanları 636 KKTC Kontenjanları 100 Toplam Kontenjan 1925 ADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE İL Küçük 100410633 Elektrik Müh. Afyon Kocatepe Ünv. Mühendislik Fakültesi Afyonkarahisar

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir YTÜ FAKÜLTE YTÜ BÖLÜM DERS ALMASI ÖNGÖRÜLEN ÜNİVERSİTE EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK FAKÜLTESİ YTÜ LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN, YAZ OKULUNDA DERS ALABİLECEKLERİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI

Detaylı

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI 2010 LYS SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI 2010 LYS SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ 2010 YILI ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'Nİ KAZANANLAR 1 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 9 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

DİKKAT! Tercih işlemlerinde ÖSYM nin kılavuzunu dikkate alınız. Bu çalışma sadece size bilgi vermek amaçlı hazırlanmıştır. www.dgsdoktoru.

DİKKAT! Tercih işlemlerinde ÖSYM nin kılavuzunu dikkate alınız. Bu çalışma sadece size bilgi vermek amaçlı hazırlanmıştır. www.dgsdoktoru. Devlet Kontenjanları 845 Vakıf Kontenjanları 470 KKTC Kontenjanları 154 Toplam Kontenjan 1469 Küçük 103110636 Bilgisayar Bilimleri Dokuz Eylül Ünv. Fen Fakültesi İzmir Devlet 3 SAY 4 #YOK #YOK 101110581

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ(BOLU) İlköğretim Matematik Öğretmenliği MF-1 62 62 382,96 457,21 259,14 305,59 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ(BOLU) Matematik (İngilizce) MF-1 72 72 279,93 372,86 ABANT

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ

YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ YÜKSEKÖĞRETİM TEMEL GÖSTERGELERİ Nisan 2014 Tablo 1. Yükseköğretim Temel Göstergeler Temel Göstergeler Devlet Üniversiteleri Vakıf Üniversiteleri Vakıf MYO TOPLAM / ORAN Sayı Yüzde Sayı Yüzde Sayı Yüzde

Detaylı

2014 DGS TERCİH KLAVUZU ZAFERFEN AKADEMİ KPSS - DGS - ALES - YDS Ayrıntılar; www.zaferfen.com' da.

2014 DGS TERCİH KLAVUZU ZAFERFEN AKADEMİ KPSS - DGS - ALES - YDS Ayrıntılar; www.zaferfen.com' da. 102710387 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Acil Yardım ve Afet Yönetimi 4 SAY 6 8342 6 6 266,05894 304,1808 102730231 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Acil Yardım ve Afet Yönetimi (iö) 4 SAY 6 2

Detaylı

BU TABLO BİLGİ AMAÇLIDIR TERCİH İŞLEMLERİNDE ÖSYM NİN YAYIMLADIĞI KILAVUZ DİKKATE ALINMALIDIR. WWW.DGSDOKTORU.COM

BU TABLO BİLGİ AMAÇLIDIR TERCİH İŞLEMLERİNDE ÖSYM NİN YAYIMLADIĞI KILAVUZ DİKKATE ALINMALIDIR. WWW.DGSDOKTORU.COM ADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE İL En 102710387 Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çanakkale Onsekiz Mart Ünv.Çanakkale Sağlık Y.O. Çanakkale Devlet 6 4 SAY 232 8342 5 5 27215056 6,728 102730231 Acil Yardım ve Afet Yönetimi

Detaylı

TABLO-1 Tercih Edilebilecek Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programları

TABLO-1 Tercih Edilebilecek Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programları 100150077 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ 5007 Biyoloji 50 SAY 100150110 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ 5011 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi 10 EA 100150137 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ 5013 Din Kültürü

Detaylı

MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNİN DURUMU, SORUNLARI ve EĞİLİMLER

MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNİN DURUMU, SORUNLARI ve EĞİLİMLER MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNİN DURUMU, SORUNLARI ve EĞİLİMLER Prof. Dr. Durmuş Günay YÖK Yürütme Kurulu Üyesi 24-25 Mayıs 2013 Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya 1 FAKÜLTE SAYISI Sıra No MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ VEREN

Detaylı

YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER

YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER 2012 Konte Taban Program Adı Açıklama Üniversite Şehir Üniversite Puan Türü Türü njan Puan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Abant

Detaylı

2013 DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI TABAN PUAN VE BOŞ KONTENJANLAR & FEMKARİYER (BÖLÜM SIRALI)

2013 DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI TABAN PUAN VE BOŞ KONTENJANLAR & FEMKARİYER (BÖLÜM SIRALI) 102710387 Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çanakkale Onsekiz Mart Ünv.Çanakkale Sağlık Y.O. Çanakkale Devlet 6 4 SAY 266,05894 304,1808 0 102730231 Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çanakkale Onsekiz Mart Ünv.Çanakkale

Detaylı

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI 16 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) TIP FAKÜLTESİ (İNGİLİZCE) 19 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) TIP FAKÜLTESİ 125 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 236 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 10 ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

103510395 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 15 3252 103530169 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) Mühendislik

103510395 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 15 3252 103530169 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) Mühendislik PROGRAM KODU ÜNİVERSİTE FAKÜLTE PROGRAM ADI KONTENJAN ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR Mühendislik Alan Kodu ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Detaylı

KASIM 2009 DA YÖK ÜN 2008 YAYIN SAYILARI VE LİSTEYE YENİ EKLEDİĞİ ÜNİVERSİTELERLE İLGİLİ VERİLER DE KULLANILARAK YENİ SIRALAMA İLAN EDİLECEKTİR

KASIM 2009 DA YÖK ÜN 2008 YAYIN SAYILARI VE LİSTEYE YENİ EKLEDİĞİ ÜNİVERSİTELERLE İLGİLİ VERİLER DE KULLANILARAK YENİ SIRALAMA İLAN EDİLECEKTİR TÜRK ÜNİVERSİTELERİ NİN AKADEMİK PERFORMANSA GÖRE SIRALAMASI TOPLAM PUAN TABLOLARI (HAZİRAN - 2009 ) Tabloların hazırlanmasında kullanılan 9 indikatörle ilgili tüm verilere www.uralalkbulut.com.tr adresindeki

Detaylı

TABLO-1 Tercih Edilebilecek Mühendislik Programları PROGRAM KODU PROGRAM ADI KONTENJAN ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

TABLO-1 Tercih Edilebilecek Mühendislik Programları PROGRAM KODU PROGRAM ADI KONTENJAN ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR TABLO-1 Tercih Edilebilecek Mühendislik Programları PROGRAM KODU PROGRAM ADI KONTENJAN ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR LİSANS ALAN KODU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 100110415 Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Detaylı

2011 - TABLO 7: TÜM ÜNİVERSİTELERİN GENEL PUAN TABLOSU

2011 - TABLO 7: TÜM ÜNİVERSİTELERİN GENEL PUAN TABLOSU 2011 - TABLO 7: TÜM ÜNİVERSİTELERİN GENEL PUAN TABLOSU Puanlarla ilgili açıklamalar tablonun sonunda verilmektedir. SIRA ÜNİVERSİTE 1 2 3 HACETTEPE ORTA DOĞU TEKNİK İSTANBUL 2010 Yılı Makale Puanı 1 Toplam

Detaylı

TABLO-1 Tercih Edilebilecek Mühendislik Programları

TABLO-1 Tercih Edilebilecek Mühendislik Programları ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 100110415 Elektrik-Elektronik Mühendisliği 10 3162 100110399 Makine Mühendisliği 9 3252 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR) 100410245 Malzeme Bilimi ve Mühendisliği

Detaylı

AİLE EKONOMİSİ VE BESLENME ÖĞRETMENLİĞİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ

AİLE EKONOMİSİ VE BESLENME ÖĞRETMENLİĞİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ AİLE EKONOMİSİ VE BESLENME ÖĞRETMENLİĞİ 386 1399 385 388 19 1250 385 218............................................................ GAZİ ÜNİVERSİTESİ 32.06 1 33.16 1 6.86 2 83.06 1............................................................

Detaylı

TABLO-1 Tercih Edilebilecek Mühendislik Programları ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

TABLO-1 Tercih Edilebilecek Mühendislik Programları ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 100110415 Elektrik-Elektronik Mühendisliği 13 3162 100110399 Makine Mühendisliği 13 3252 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR) 100410245 Malzeme Bilimi ve

Detaylı

Universite 2011-Programın Adı Puan Türü Ok.1.TabanOk.1.Tavan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (Bolu) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Universite 2011-Programın Adı Puan Türü Ok.1.TabanOk.1.Tavan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (Bolu) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Universite 2011-Programın Adı Puan Türü Ok.1.TabanOk.1.Tavan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (Bolu) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği YGS-1 362,307 364,626 Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Detaylı

2014 - Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Küçük ve En Büyük Puanlar

2014 - Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Küçük ve En Büyük Puanlar 100110399 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) / Mühendislik-Mimarlık Fakültesi / Makine Mühendisliği 13 0 58,33333 76,66667 100110415 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) / Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Devlet ADANA Ziraat Fak. Bahçe Bitkileri MF-2 280,446 255,689 47 192.000 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 3A GAZİ ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Adalet MYO Adalet YGS-3 388,141 427,210 50 3A AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Devlet ANTALYA Adalet MYO Adalet

Detaylı

FARABİ KURUM KODLARI

FARABİ KURUM KODLARI FARABİ KURUM KODLARI İstanbul 1. Boğaziçi D34-FARABİ-01 2. Galatasaray D34-FARABİ-02 3. İstanbul Teknik D34-FARABİ-03 Eskişehir 1. Anadolu D26-FARABİ-01 2. Eskişehir Osmangazi D26-FARABİ-02 Konya 1. Selçuk

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) İngilizce Öğretmenliği DİL-1 62 62 420,91 491,13 280,62 338,84 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN) Fransız Dili ve Edebiyatı DİL-1 52 52 244,77 351,51 ADNAN MENDERES

Detaylı

TABLO-1 Tercih Edilebilecek Mühendislik Programları

TABLO-1 Tercih Edilebilecek Mühendislik Programları ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 100110415 Elektrik-Elektronik Mühendisliği 9 3162 100110399 Makine Mühendisliği 6 3252 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR) 100410633 Elektrik Mühendisliği

Detaylı

Tablo 6. Toplam Akademik Performans Puan

Tablo 6. Toplam Akademik Performans Puan Tablo 6. Toplam Akademik Performans Puan ÜNİVERSİTE Makale Atıf Toplam Yayın Doktora Ogretim Uyesi/Ogrenci TOPLAM PUAN 1 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 156.44 184.57 195.39 155.32 46.65 738.39 2 ORTA DOĞU TEKNİK

Detaylı

EN BÜYÜK PUAN PUAN TÜRÜ EN KÜÇÜK PUAN

EN BÜYÜK PUAN PUAN TÜRÜ EN KÜÇÜK PUAN KAMU YÖNETİMİ YEDİTEPE ÜNİV. (İST.) Kamu Yönetimi (Tam Burs) TM- 2 399.70925 405.83489 İSTANBUL ÜNİV. (İST.) Kamu Yönetimi TM- 2 393.22890 433.71128 GAZİ ÜNİV. (ANKARA) Kamu Yönetimi TM- 2 383.63500 429.91429

Detaylı

Pua n Türü. Bölüm adı. Sosyoloji (İngilizce) (%50 Burslu) Sosyoloji (İngilizce) (Ücretli) Sosyoloji (İngilizce) (Ücretli) Sosyoloji (Ücretli)

Pua n Türü. Bölüm adı. Sosyoloji (İngilizce) (%50 Burslu) Sosyoloji (İngilizce) (Ücretli) Sosyoloji (İngilizce) (Ücretli) Sosyoloji (Ücretli) ÜNİVERSİTE ADI İSTANBUL KEMERBURGAZ İZMİR EKONOMİ GALATASARAY ANKARA BOĞAZİÇİ ORTA DOĞU TEKNİK HACETTEPE GAZİ NİŞANTAŞI İSTANBUL MARMARA BAHÇEŞEHİR YILDIRIM BEYAZIT İSTANBUL AREL EGE (İZMİR) Fakülte Dil

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Fen Fak. Aktüerya Bilimleri MF-1 411,216 337,320 72 66.100 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Fen Fak. Astronomi ve Uzay Bilimleri MF-1 241,591 197,251 72 315.000

Detaylı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. ÜNİVERSİTE ADI TÜRÜ PROGRAM Açıklaması Öğrenim T. OGR. SÜRE PUAN TÜRÜ 2012 2013-2013 T. Puan kont. yerleşen Boğaziçi Ü. İstanbul

Detaylı

PROGRAM KODU. En Küçük Puan. ÜNİVERSİTE İL Türü FAKÜLTE PROGRAM ADI

PROGRAM KODU. En Küçük Puan. ÜNİVERSİTE İL Türü FAKÜLTE PROGRAM ADI PROGRAM KODU ÜNİVERSİTE İL Türü FAKÜLTE PROGRAM ADI En Küçük Puan En Büyük Puan 102710387 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE DEVLET Çanakkale Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi

Detaylı

Yükseköğretim Kurulu Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı 2014 Aralık Dönemi İlan Bazlı En Büyük En Küçük Öyp Puanları Satır Etiketleri En Küçük PUAN En

Yükseköğretim Kurulu Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı 2014 Aralık Dönemi İlan Bazlı En Büyük En Küçük Öyp Puanları Satır Etiketleri En Küçük PUAN En Yükseköğretim Kurulu Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı 2014 Aralık Dönemi İlan Bazlı En Büyük En Küçük Öyp Puanları Satır Etiketleri En Küçük PUAN En Büyük PUAN 27241 84,529 84,529 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Mekatronik Mühendisliği

Mekatronik Mühendisliği 202510422 İSTANBUL BİLGİ Üniv. (İng.) (T.B.) Özel İSTANBUL TS-1 8 + 0 8 8 439,234 2570 1.890 203410129 İSTANBUL TİCARET Üniv. (T.B.) Özel İSTANBUL TS-1 4 + 0 4 4 431,991 3960 2.520 202311352 İSTANBUL AREL

Detaylı

YILLARI YERLEŞTI RME I STATI STI KLERI

YILLARI YERLEŞTI RME I STATI STI KLERI 2009-2015 YILLARI YERLEŞTI RME I STATI STI KLERI NİHAT KÖSE ~ 1 ~ SON YEDİ YILIN ÖSYM YERLEŞTİRME İSTATİSTİKLERİ VE SONUÇLARI 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Öğrenci oranı S. Y Öğrenci oranı S.Y Öğrenci

Detaylı

EKLER: Üniversitelerimizin Fen Bilimleri Enstitüleri ile ilgili İstatistikler

EKLER: Üniversitelerimizin Fen Bilimleri Enstitüleri ile ilgili İstatistikler EKLER: Üniversitelerimizin Fen Bilimleri Enstitüleri ile ilgili İstatistikler Tablo 1. Üniversitelerimizin Fen Bilimleri Enstitülerinde bulunan toplam öğrenci ve öğretim üyesi sayıları. (Bu bilgiler resmi

Detaylı

TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır.

TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ 2012-2016 BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. Üni Adı TÜRÜ PROGRAM ADI 2017 kont 2016 kont 2012 2013 2014 2015 BOĞAZİÇİ

Detaylı

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI 00062 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) TIP (İNGİLİZCE) 00033 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) TIP 00125 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP 00230 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP 00077 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP 00011 ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

BÖLÜM/ANABİLİM DALI ÜNİVERSİTE KONTENJAN AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 3

BÖLÜM/ANABİLİM DALI ÜNİVERSİTE KONTENJAN AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 3 BÖLÜM/ANABİLİM DALI ÜNİVERSİTE KONTENJAN AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 3 AĞAÇİŞLERİ ENDÜSTRİSİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 3 ALMAN

Detaylı

Uçak Gövde - Motor Bakım. Uçak Mühendisliği. Ulaştırma ve Lojistik. Uluslararası Finans. Uluslararası Girişimcilik

Uçak Gövde - Motor Bakım. Uçak Mühendisliği. Ulaştırma ve Lojistik. Uluslararası Finans. Uluslararası Girişimcilik Uçak Gövde - Motor Bakım 101010988 ANADOLU Üniv. Devlet ESKİŞEHİR MF-4 52 52 408,629 47.100 106910531 KOCAELİ Üniv. Devlet KOCAELİ YGS-1 25 + 1 31 31 420,908 49700 55.500 106930377 KOCAELİ Üniv. (İÖ) Devlet

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 BAKÜ DEVLET ÜNİVERSİTESİ YDevlet BAKU Filoloji Fak. Azerbaycan Dili ve Edebiyatı TS-2 273,082 232,896 10 301.000 4 BAKÜ SLAVYAN ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 GÜLHANE ASKERİ TIP AKADEMİSİ Devlet ANKARA Askeri Tıp Fak. Askeri Tıp Fakültesi Sivil Lise-Erkek MF-3 491,589 470,441 221 17.400 4

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI 1 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Tıp Fakültesi MF-3 103 103 490,69 504,86 483,72 485,47 ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon MF-3 36 36 397,16 444,53 ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ PROTOKOL İMZALANAN ÜNİVERSİTELER

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ PROTOKOL İMZALANAN ÜNİVERSİTELER MUĞLA ÜNİVERSİTESİ 00 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ BAHAR YARIYILLARINDA FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ DÜŞÜNÜLEN ÖĞRENCİ DEĞİŞİM LARI İLANI FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KOD BÖLÜM 08. Tarih.

Detaylı

2013 ÖSYS - LİSANS PROGRAMLARI BOŞ KALAN KONTENJANLAR www.saugundem.com www.facebook.com/saugundem

2013 ÖSYS - LİSANS PROGRAMLARI BOŞ KALAN KONTENJANLAR www.saugundem.com www.facebook.com/saugundem 2013 ÖSYS - LİSANS PROGRAMLARI BOŞ KALAN KONTENJANLAR Programın Kodu Programın Adı Puan Türü ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Genel Kontenjan Yerleşen Aday Sayısı Boş Kontenjan Min Puan Max Puan

Detaylı

Üniversitesi İstanbul Teknik İnşaat Mühendisliği MF-4 442,42607 Üniversitesi Yıldız Teknik Üniversitesi

Üniversitesi İstanbul Teknik İnşaat Mühendisliği MF-4 442,42607 Üniversitesi Yıldız Teknik Üniversitesi 2013 2014 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması Üniversite Adı Bölüm Adı Kon. Başarı Puan Taban Sırası Türü Puanı Boğaziçi 62 4.390 MF-4 486,42431 İstanbul Teknik 47 11.800 MF-4 456,21968 Orta Doğu Teknik

Detaylı

ÜNİVERSİTE ADI 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2011-ÖSYS 0,15BAŞA RI SIRASI (9) OKUL BİRİNCİSİ KONT (6) 2012-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (11) PROGRAM KODU

ÜNİVERSİTE ADI 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2011-ÖSYS 0,15BAŞA RI SIRASI (9) OKUL BİRİNCİSİ KONT (6) 2012-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (11) PROGRAM KODU ÜNİVERSİTE ADI PROGRAM KODU PROGRAM AÇIKLAMASI GENEL KONT (5) OKUL BİRİNCİSİ KONT (6) YERLEŞEN 2011-ÖSYS 0,15BAŞA RI SIRASI (9) 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2012-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (11) Abant İzzet Baysal

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Sınıf Öğretmenliği TM-2 113 113 371,81 391,92 348,99 353,41 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Kamu Yönetimi TM-2 82 82 332,89 366,36 284,58 284,58 ABANT İZZET

Detaylı

Ankara 1996 PUAN TÜRÜ TABAN PUAN ÜNİVERSİTE ADI BÖLÜM ADI KONTENJAN SIRALAMA

Ankara 1996 PUAN TÜRÜ TABAN PUAN ÜNİVERSİTE ADI BÖLÜM ADI KONTENJAN SIRALAMA KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Fizik (İngilizce) (Tam Burslu) 8 MF-2 449,007 12.600 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Kimya (İngilizce) (Tam Burslu) 8 MF-2 427,353 21.400 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Fizik

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık TM-3 52 52 416,64 463,57 412,35 412,42 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Psikoloji TM-3 62 62 415,67 454,89 408,47 410,20

Detaylı

Spor Yöneticiliği. Spor Yönetimi. 2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) www.acidershaneleri.com.tr - www.acidergisi.com.

Spor Yöneticiliği. Spor Yönetimi. 2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) www.acidershaneleri.com.tr - www.acidergisi.com. 204710195 OKAN Üniv. Özel İSTANBUL TM-3 13 + 0 27 2 237,764 597000 352.000 200510101 BAHÇEŞEHİR Üniv. (İng.) Özel İSTANBUL TM-3 10 + 0 4 4 233,413 559000 365.000 202311104 İSTANBUL AREL Üniv. (%50 B.)

Detaylı

101110581 Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği MF-4 2 347,463 359,586 101411037 Atatürk Üniversitesi

101110581 Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği MF-4 2 347,463 359,586 101411037 Atatürk Üniversitesi Lisans_KODU UniversiteAdi FakulteYuksekOkulAdi ProgramAdi PuanTuru OkulBirincisiKontenjani OBKTabanPuan OBKTavanPuan 102710387 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım

Detaylı

2014-DGS Ek Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar

2014-DGS Ek Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar Üniversite Fakülte / Yüksekokul Adı 100110115 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji (İngilizce) SAY 2 2 253,13368 261,96973 100110124 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU)

Detaylı

2013-DGS Ek Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar

2013-DGS Ek Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar 2013-DGS Ek Yerleştirme Sonuçlarına Göre ve En Küçük lar 100110018 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği SAY 2 2 267,28332 274,13663 100110115

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

2015 PROGRAM ADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE İL Türü Öğrenim Şekli Dili Burs KONT/YERLEŞEN

2015 PROGRAM ADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE İL Türü Öğrenim Şekli Dili Burs KONT/YERLEŞEN PROGRAM ADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE İL Öğrenim Şekli Dili Burs Büyük 102710387 Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çanakkale Onsekiz Mart Ünv. Çanakkale Sağlık Yüksekokulu Çanakkale Devlet 6 6 SAY 27802316 29506409

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ YILI BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercih dönemi için hazırlanmıştır

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ YILI BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercih dönemi için hazırlanmıştır MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 2012-2016 YILI BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercih dönemi için hazırlanmıştır Üni Adı TÜRÜ PROG KODU PR OGRAM ADI 2017 kont BOĞAZİÇİ Ü. (İSTANBUL) DEVLET 102210329

Detaylı

ÜNİVERSİTE/FAKÜLTE BAZLI EN BÜYÜK EN KÜÇÜK ÖYP PUANI

ÜNİVERSİTE/FAKÜLTE BAZLI EN BÜYÜK EN KÜÇÜK ÖYP PUANI 2013 Ekim Dönemi Öyp Yerleştirme Sonuçları ÜNİVERSİTE/FAKÜLTE BAZLI EN BÜYÜK EN KÜÇÜK ÖYP PUANI ÜNİVERSİTE / FAKÜLTE Yerleşen Sayı En Küçük OYP_PUAN En Büyük OYP_PUAN ANKARA ÜNİVERSİTESİ 44 71,36 91,158

Detaylı

4 DİL-1 1 2560 515 455,69566. Burslu) 2014-ÖSYS EK PUANLI BAŞARI SIRASI 2014-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN 2014-ÖSYS BAŞARI SIRASI GENEL KONT.

4 DİL-1 1 2560 515 455,69566. Burslu) 2014-ÖSYS EK PUANLI BAŞARI SIRASI 2014-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN 2014-ÖSYS BAŞARI SIRASI GENEL KONT. Öğrencilerin tercihlerine yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Buradan elde edilen bilgileri, ÖSYM'nin resmi bilgileri ile karşılaştırmadan KESİNLİKLE KULLANMAYINIZ. Bilgiler arasında farklılık olması

Detaylı

Tablo 128. Rapor Döneminde Üniversiteler Arasında Yapılan İkili Anlaşmalar (Farabi) Bulunduğu Geçerlilik Üniversite Adı.

Tablo 128. Rapor Döneminde Üniversiteler Arasında Yapılan İkili Anlaşmalar (Farabi) Bulunduğu Geçerlilik Üniversite Adı. Tablo 128. Rapor Döneminde Üniversiteler Arasında Yapılan İkili Anlaşmalar (Farabi) Bulunduğu Geçerlilik Üniversite Adı Fakülte/Bölüm İl Süresi No 1 Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta 2017 2 Fırat Üniv.

Detaylı

S.NO ANLAŞMALI ÜNİVERSİTELER. Sayısı (Her Bölüm İçin)

S.NO ANLAŞMALI ÜNİVERSİTELER. Sayısı (Her Bölüm İçin) S.NO ANLAŞMALI ÜNİVERSİTELER 1 4 ADIYAMAN AFYON KOCATEPE AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN AKDENİZ BÖLÜMLER Türk Dili Edebiyatı İ.Ö, İşletme, İşletme İ.Ö, İktisat, İktisat İ.Ö, Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi, Siyaset

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Fen Bilgisi Öğretmenliği MF-2 67 67 267,57 293,61 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Biyoloji (İngilizce) MF-2 72 68 210,65 294,51 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

FAKÜLTE (www.dgsdoktoru.com) İL TÜRÜ KONT

FAKÜLTE (www.dgsdoktoru.com) İL TÜRÜ KONT FAKÜLTE İL KONT. Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çanakkale 18 Mart Ünv Çanakkale Sağlık YO Çanakkale Devlet 6 4 SAY Acil Yardım ve Afet Yönetimi Gümüşhane Ünv Gümüşhane Sağlık YO Gümüşhane Devlet 5 4 SAY

Detaylı

ÜNİVERSİTE PROGRAM EN KÜÇÜK PUAN ( TABAN PUAN) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 462,659 ABANT İZZET BAYSAL Ü. (BOLU) Sosyoloji 382,533

ÜNİVERSİTE PROGRAM EN KÜÇÜK PUAN ( TABAN PUAN) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 462,659 ABANT İZZET BAYSAL Ü. (BOLU) Sosyoloji 382,533 1 2 2010 ÖSYS KLAVUZUNA GÖRE TÜRKİYE DEKİ FELSEFE - FELSEFE GRUBU ÖĞRT - SOSYOLOJİ VE REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK PROGRAMLARI TABAN PUNLARI KARŞILAŞTIRMASI ÜNİVERSİTE PROGRAM EN KÜÇÜK PUAN Rehberlik

Detaylı

UniversiteTuru FakulteYuksekOkulAdi ProgramAdi PuanTuru TabanPuanKontenjanOgretimTuruOgretimTuru BasariSirasi Ankara Üniversitesi Devlet Dil ve Tarih

UniversiteTuru FakulteYuksekOkulAdi ProgramAdi PuanTuru TabanPuanKontenjanOgretimTuruOgretimTuru BasariSirasi Ankara Üniversitesi Devlet Dil ve Tarih UniversiteAdi UniversiteTuru FakulteYuksekOkulAdi ProgramAdi PuanTuru TabanPuanKontenjanOgretimTuruOgretimTuru BasariSirasi Ankara Üniversitesi Devlet Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı

Detaylı

2013 sırası sırası

2013 sırası sırası ELEKTİRİK-ELEKTRONİK-KONTROL-HABERLEŞME MÜHENDİSLİKLERİ 2012-2016 YILI BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercih dönemi için hazırlanmıştır Üni Adı TÜRÜ PROGRA M KODU PROGRAM ADI 2017

Detaylı

11 200350914 AVRASYA ÜNİV(TRABZON) Sağlık Hizmetleri Meslek YO Acil Durum ve Afet Yönetimi (Ücretli) 2 YGS 2 25 776 Kont Dolmamış

11 200350914 AVRASYA ÜNİV(TRABZON) Sağlık Hizmetleri Meslek YO Acil Durum ve Afet Yönetimi (Ücretli) 2 YGS 2 25 776 Kont Dolmamış S.NO PROGRAM KODU (1) ÜNİVERSİTE FAKÜLTE PROGRAM ADI (2) ÖĞ R. SÜR E (3) PUAN TÜRÜ (4) GENEL KONT (5) ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR (6) 2014-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (7) Ö 2014-ÖSYS YERLEŞTİRME ÖNCELİKLERİ 1 103650657

Detaylı

PUAN BÖLÜMÜN ADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE UZAK.E. UOLP BURS KON. MİN PUAN BAŞARI S. ŞEHİR

PUAN BÖLÜMÜN ADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE UZAK.E. UOLP BURS KON. MİN PUAN BAŞARI S. ŞEHİR YGS-2 Acil Yardım ve Afet Yönetimi ÇANAKKALE ONSEKİZ MART Çanakkale Sağlık Yüksekokulu 62 323,973 159.000 ÇANAKKALE YGS-2 Acil Yardım ve Afet Yönetimi GÜMÜŞHANE Gümüşhane Sağlık Yüksekokulu 47 300,870

Detaylı

İşletme (İngilizce) (UOLP-SUNY New Paltz) (%50 Burslu)

İşletme (İngilizce) (UOLP-SUNY New Paltz) (%50 Burslu) BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) İşletme (İngilizce) 103 TM-1 482,039 1.070 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) İşletme (İngilizce) (Tam Burslu) 14 TM-1 475,530 1.450 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) İktisat (İngilizce)

Detaylı

ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE ADI PROGRAM ADI Kontenjan

ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE ADI PROGRAM ADI Kontenjan SIRALAMA ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE ADI PROGRAM ADI Kontenjan Küçük Puan Büyük Puan Puan Ortalama 1 BOĞAZİÇİ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 57 538,801 558,362 548,582 2 KOÇ Mühendislik Fakültesi

Detaylı

Tıp Fakültesi Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Tıp Fakültesi Taban Puanları ve Başarı Sıralaması 2017 2018 Taban ları ve Başarı Sıralaması Üniversite Adı Fakülte Adı Bölüm Adı Taban Türü Kont. Yerl. Koç Üniversitesi İstanbul Medipol Üniversitesi (Bk. 789) Uluslararası (İngilizce) (Tam Burslu) MF-3

Detaylı

genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır.

genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. TARİH ve ÖĞRETMENLİĞİ 2012-2016 BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. Üni Adı TÜRÜ PROG KODU PROGRAM ADI 2017 kont 2016 kont 2012 2013 2014 2015 2016 İSTANBUL

Detaylı

TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77

TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77 TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77 526,60898 572,2366 2 Hacettepe Üniversitesi (Ankara)

Detaylı

2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı)

2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) 102810095 ÇANKIRI KARATEKİN Üniv. Devlet ÇANKIRI TM-2 45 + 2 52 52 294,526 186000 175.000 104510268 GİRESUN Üniv. Devlet GİRESUN TM-2 60 + 2 67 67 293,642 194000 177.000 106110512 KARABÜK Üniv. Devlet

Detaylı

YAZ OKULU. Yaz Okulu ders kayıtları, Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak olup, 11 Temmuz 2011 tarihinde derslere başlanacaktır.

YAZ OKULU. Yaz Okulu ders kayıtları, Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak olup, 11 Temmuz 2011 tarihinde derslere başlanacaktır. Yaz Okulu Kayıt Tarihleri 2010-2011 YAZ OKULU 13 Haziran 2011 04-05-06 Temmuz 2011 Ön kayıt 07-08 Temmuz 2011 Kesin kayıt Yaz Okulu ders kayıtları, 04-08 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak olup,

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI.

TARİH BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. TARİH BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. ÜNİVERSİTE ADI TÜRÜ PROGRAM Açıklaması Öğrenim T. OGR. SÜRE PUAN TÜRÜ 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2013- BAŞARI SIRASI (0,12) 2013

Detaylı

Üniversite Adı Programın Adı Puan Türü Kont. Yerl.

Üniversite Adı Programın Adı Puan Türü Kont. Yerl. Üniversite Adı Programın Adı Puan Türü Kont. Yerl. Genel Kontenjan En Küçük Puan Genel Kontenjan En Büyük Puan ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Acil Yardım ve Afet Yönetimi SAY-1 31 31 323.702 376.154

Detaylı

barajı geçen üniversiteye yerleşiyor (mf)

barajı geçen üniversiteye yerleşiyor (mf) barajı geçen üniversiteye yerleşiyor (mf) www.dogrutercihler.com Üniversite Bölüm Puan T. 1 KAFKAS Ünv. (KARS) Fen Bilgisi Öğretmenliği MF-2 209,5382 230,9985 256000 259000 2 EGE Ünv. (İZMİR) Fizik MF-2

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 KOÇ ÜNİVERSİTESİ Vakıf İSTANBUL İnsani Bilimler ve Edebiyat Fak. Arkeoloji ve Sanat Tarihi İNG TS-1 449,145 446,594 8 3.550 4 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Devlet ESKİŞEHİR İletişim Bilimleri Fak. Basın ve Yayın

Detaylı

İNŞŞAT MÜHENDİSLİĞİ SON 5 YILIN BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihlerine hazırlanmıştır.

İNŞŞAT MÜHENDİSLİĞİ SON 5 YILIN BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihlerine hazırlanmıştır. Üni Adı TÜRÜ PROGRA M KODU İNŞŞAT MÜHENDİSLİĞİ 2012-2016 SON 5 YILIN BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihlerine hazırlanmıştır. PROGRAM ADI 2017 kont BOĞAZİÇİ Ü. (İSTANBUL) DEVLET

Detaylı

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik Sayı :11611387/824.02/ Konu :Dergi UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 2017 yılında "Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi" yayın hayatına

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Sosyoloji (İngilizce) 52 TM-3 454,

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Sosyoloji (İngilizce) 52 TM-3 454, GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Hukuk Fakültesi 26 TM-3 520,627 64 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Hukuk Fakültesi (Tam Burslu) 14 TM-3 508,646 125 BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Hukuk Fakültesi (Tam Burslu)

Detaylı

1.7 BÜTÇE GİDERLERİNİN FONKSİYONEL SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

1.7 BÜTÇE GİDERLERİNİN FONKSİYONEL SINIFLANDIRILMASI TABLOSU 25 GENEL KAMU HİZMETLERİ 42.0.624.09,5 Yasama ve Yürütme Organları, Finansal ve Mali İşler, Dışişleri Hizmetleri 2.249.56.920,6 Yasama ve yürütme organları hizmetleri 445.82,86 Yasama ve yürütme organları

Detaylı