DUVAR VE ZEMİN KAPLAMALARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DUVAR VE ZEMİN KAPLAMALARI"

Transkript

1 DUVAR VE ZEMİN KAPLAMALARI 1. Aşağıdakilerden hangisi derz aralarını temizlemek için kullanılan alet ve malzemelerden değildir? A) Kerpeten B) Kürek C) Sünger D) Fırça 2. Aşağıdakilerden hangisi ile derz boşlukları temizlenmemelidir? A) Sünger B) Fırça C) Ahşap kama D) Çivi 3. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Derz araları doğrudan su ile temizlenmelidir. B) Derz araları asitli temizleyicilerle temizlenmelidir. C) Derz araları ahşap veya plastik kamalar ile temizlenmelidir. D) Derz araları temizlenmemelidir. 4. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Derz araları metal kamalar ile temizlenmelidir. B) Derz araları ahşap veya plastik kamalar ile temizlenmelidir. C) Derz aralarına fırca kılları girmelidir. D) Aşırı nemli veya ıslak sünger kullanılmamalıdır 5. Aşağıdakilerden hangisi olması gereken fuga harcı kıvamıdır? A) Çok sulu B) Plastik kıvam C) Az sulu D) Susuz 6. Hazırlanan fuga harcı kaç saat içerisinde tüketilmelidir? A) 1 B) 3 C) 5 D) 7 7. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Fuga harcı hazırlarken önce malzeme sonra su konulmalıdır. B) Fuga harcı bekletilmeden derhal kullanılmalıdır. C) Fuga harcı hazırlarken önce karışım suyu sonra malzeme konmalıdır. D) Fuga harcı hazırlarken ortam sıcaklığı +5 C nin altında olmalıdır. 8. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Fuga harcı hazırlandıktan sonra 5 10 dakika bekletilmelidir. B) Fuga harcının karışımında devirli matkap kullanılır. C) Fuga harcı plastik kıvamda olmalıdır. D) Fuga harcına kireç katılmalıdır. 9. Aşağıdakilerden hangisi derz dolgu işleminde kullanılmaz? A) Çelik mala B) Lastik mala C) Çekpas D) Çivi 10. Duvarda derz dolgu işlemi kaplamadan kaç saat sonra yapılmalıdır? A) 8 B) 3 C) 5 D) Aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Derz araları öncelikle yıkanmalıdır. B) Derz dolguların üzerinden bir defa geçmek yeterlidir. C) Dolgu işleminden 24 saat sonra yüzey koruyucu sürülür. D) Dolgu işlemi tamamen bittikten sonra ilk silme yapılmalıdır. 12. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Oluklandırma çivi ile yapılır. B) Son silme işlemi kuru ve temiz bir bezle yapılır. C) Derz dolguların üzerinden bir defa geçmek yeterlidir. D) Zeminde dolgu işlemine 24 saat sonra başlanır. 13. Aşağıdakilerden hangisi doğal taş yüzeyleri işlemede unutulmaması gereken noktadır? A) Elle yapılan yüzey işlemleri günümüzde pek kullanılmamaktadır.

2 B) Tüm yüzey işlemleri taş işletmecileri tarafından yapılmaktadır. C) Taşlar iş yerine işlenmiş ve yüzey işlemleri yapılmış olarak gelmektedir (cilalama hariç). D) Hepsi 14. Aşağıdakilerden hangisi doğal taş yüzey işlemlerinin amaçlarından değildir? A) Yüzeydeki kusurları kapatmak B) Görüntüyü güzelleştirmek C) Sağlığa uygun hâle getirmek D) Taşın maliyetini düşürmek 15. Aşağıdakilerden hangisi doğal taşı elle işleme aletlerinden değildir? A) Mala B) Spiral C) Markalama aletleri D) Çekiç 16. Aşağıdakilerden hangisi doğal taş işlenirken yapılmamalıdır? A) Açık havada çalışmak B) Silim yaparken mutlaka gözlük ve maske takmamak C) Bir saat dinlenip bir saat çalışmak D) Oturarak çalışmak 17. Aşağıdakilerden hangisi macunlama ve cilalama yapmadan önce yapılması gereken ilk davranıştır? A) Spiralle silim yapmak B) Nemli bezle yüzeyi temizlemek C) Yüzeydeki yapıştırıcı harcı vb. kalıntıları iyice temizlemek D) ilk önce cila yapmak cm kalınlığa kadar doğal taşları istenen ölçülere makine aşağıdakilerden hangisidir? A) Honlama makinesi B) Taş kesme makinesi C) Ebatlama makinesi D) Kenar parlatma makinesi 19. Bantlı silim makinelerinde yapılan silime... denir. Honlama makinelerinde genellikle 2 ya da 3 kafadan oluşan numaralı aşındırıcıların kullanıldığı kaba silime honlama denir. A) Honlama / 30 ve 90 B) Çekiçleme / 30 ve 90 C) Macunlama / 30 ve 90 D) Cilalama / 30 ve Granitler kaç kg/cm2 ye kadar basınç mukavemetine dayanabilir? A) 800 B) 1000 C) 1200 D) Aşağıdaki doğal taşlardan hangisi püskürük (magmatik-volkanik ) taş çeşididir? A) Traverten B) Kuvarsit C) Dolomit D) Granit 22. Aşağıdaki doğal taşlardan hangisi tortul taş çeşididir? A) Andezit B) Killi kalker C) Bazalt D) Diorit 23. Aşağıdakilerden hangisi duvarı doğal ve yapay taş ile kaplama amaçlarındandır? A) Binayı güneş ışınlarından korumak B) Bina yüzeyini, güzel görünümlü ve dayanıklı hâle getirmek C) Bina maliyetini azaltmak D) Bina yükünü azaltmak 24. Aşağıdakilerden hangisi duvara doğal ve yapay taş kaplama yöntemlerinden değildir? A) Harçlı montaj B) Yapıştırıcılı montaj C) Mekanik montaj D) Çakma yöntemi

3 25. Aşağıdakilerden hangisi harçlı ve yapıştırıcı malzemeler ile doğal ve yapay taş kaplama yapımında maksimum kaplama yüksekliğidir? A) 10 metre B) 15 metre C) 20 metre D) 30 metre 26. Aşağıdakilerden hangisi duvara doğal ve yapay taş kaplama işine başlamadan önce yapılmalıdır? A) Gerekli onarımların yapılması B) Tesisat işlerinin yapılması C) Yalıtım işlerinin yapılması D) Hepsi doğru 27. Aşağıdakilerden hangisi duvara doğal ve yapay taş kaplama işlerinde derz aralıkları bırakmada kullanılır? A) Uygun derz aparatları B) Dübeller C) 6 lık çivi D) işaret parmağı 28. Aşağıdakilerden hangisi plak hâlinde mermer, traverten ve doğal taşlarla duvar kaplaması yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlardan değildir? A) Duvar yüzleri iyice temizlendikten ve ıslatıldıktan sonra 350 kg çimento dozlu ince çarpma tabaka yapılacak, bunun üzerine 400 kg çimento dozlu harçla mermer plaklar 2-3 cm, traverten ve doğal taşlar 2-4 cm kalınlıkta, aralıkları en fazla 1 mm olacak şekilde kaplanacaktır. B) Atölyede projesine uygun kesilmiş ve cilalanmış plaklar, kaplama yapılmadan önce gözden geçirilecek, estetik ve sağlamlık bakımından uygun olmayanlar kabul edilecektir. C) Lüzum görüldüğünde plaklar, tafsilat kesimlerine göre demir kenetlerle duvara tespit edilecek, icabında yiv ve diģ açılacaktır. D) Kenet demirleri projesinde gösterilen yerlere daha evvelden tespit edilmiş olacak, beton satıhlarda ise beton dökülmeden kalıp tahtaları projesine göre delinmek sureti ile lüzumlu yerler konmuş olacaktır. 29. Doğaltaş kaplamalarında harçlı veya yapıştırıcılı montaj yapılırken aşağıdaki işlem basamaklarından hangisinde yanlış bilgi verilmiştir? A) Kaba sıva üzerine derzler açılarak yüzey fırça ile temizlenir. Uygun miktarda 400 dozlu çimento harcı hazırlanır. B) Kaba sıva üzerine ince çarpma sıva yapılır. Kenet demirlerinin doğal taş plakları ve duvarda geleceği yerler işaretlenir. Kenet demirlerinin doğal taş plaka üzerinde gireceği yerler matkapla açılır. Kenet demirlerinin duvar yüzeyinde geleceği yerler murç ve düz kalem ile açılır. C) Çarpma sıva yüzeyi ıslatılır. Doğal taş plakasının arkasına yaklaşık 15 cm kadar kalınlıkta harç koyularak plaka duvara yapıştırılır. D) Doğal taş plakası, lastik tokmak yardımıyla yavaş yavaş vurarak uygun konuma getirilir. Doğal taģ plaka kenarının yer eksenine paralelliği, yüzeyinin ise dikliği su terazisi ile kontrol edilir. 30. Harçlı montajda doğal ve yapay taş kalınlığı 2 cm nin üzerinde ise hangi araçla bağlantı yapılır? A) Kenet demiri B) Ankraj demiri C) Metal klips D) Ankraj klips 31. Aşağıda verilen doğal taş döşeme ön görünüş ve yan kesitinde su terazisi ile yapılan kontrol aşağıdakilerden hangisinde sırasıyla doğru olarak verilmiştir?

4 A) Yere paralellik ve yataylık kontrolü B) Yere paralellik ve diklik kontrolü C) Yere diklik ve yataylık kontrolü D) Yere yataylık ve paralellik kontrolü 32. Doğal taş kaplamalarında mekanik montajda aşağıda sırasıyla verilen işlem basamaklarından hangisi yanlıştır? A) işlem yapılacak yüzey ısı yalıtımı yapılmadan önce sıva işlemi, tamir ve bakım işlemi yapılır. Kaplama yapılacak yüzey için uygun taş seçimi yapılır. B) Kaplama yapılacak taşın yüzeye monte işlemleri detaylarla çizilir ve örneklerde uygulanır. Yüzeyde desen yapılacaksa çizimde gösterilir. C) Kaplama yapılacak yüzey için iskele kurma işlemi yapılır. Kot alma işlemi yapılarak bina yüzeyine profiller yerleştirilir. Yüzey kaplama işlemi istenen desenler uygulanarak başlatılır. Kaplama esnasında profil ve taşların esneme ve hareketleri hesaplanmalıdır. D) Kaplanan malzeme aralarında derz aralıkları uygun aparatlarla bırakılır. Taşlar profillere değil yüzeye direkt olarak monte edilir. 33. Aşağıdakilerden hangisi mastar bağlamak için kullanılan alet ve malzemelerden değildir? A. şakul B. Alçı C. Takoz D. Matkap 34. Aşağıdakilerden hangisi ile mastar sabitlenmemelidir? A. Alçı B. Çivi C. Takoz D. Metal ayak 35. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Mastar çivi ile duvara çakılır. B. Mastar yüksekliğinde derz araları hesaplanmaz. C. Mastar bağlama işleminde sabitleme için seramik kutuları kullanılmaz. D. Mastarlar diğer duvarlara göz ayarı ile taşınır. 36. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A. Mastar üst seviyeleri kontol edilmemelidir. B. Büyük mekânlarda hortumlu su terazisi ve nivo kullanılmalıdır. C. Ahşap mastarlar duvara çivi ile sabitlenmemelidir. D. Kesin mastar yüksekliği hesaplanmadan sabitleme işlemi yapılmamalıdır.

5 37. Aşağıdakilerden hangisi seramik karo kaplaması uygulamasında kullanılan araçlardan değildir? A. şakul B. Plastik mala C. Çelik mala D. Testere 38. Düşük su emmeli seramik karolarda su emme oranı aşağıdakilerden hangisidir? A. E< %3 B. E< %4 C. E< %5 D. E< %6 39. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Seramik yapıştırma harcı ekonomik değildir. B. Seramik karo sağlık açısından zararlıdır. C. Seramik karo hem sağlık hem de estetik yönden tercih edilir. D. Yapılarda seramik karo kullanılmamalıdır. 40. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A. şakul düşey düzlemlerin zemine dikliğinin kontrol edilmesinde kullanılır. B. Yapıştırma harcının işçiliği çimento harcına göre daha çoktur. C. Köşe profilleri kaplamanın kalitesini artırır. D. Islak mahallerde seramik karoların önemi büyüktür. 41. Aşağıdakilerden hangisi yapıştırma yöntemlerinden değildir? A. Taraklama B. Sallama C. Yağlama D. Kombine 42. Taraklama işleminde çelik taraklı malanın tutuş açısı kaç derece olmalıdır? A B C D Aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Seramik karolar derzsiz döşenmelidir. B. Köşe profiller kaplama iģi bitince döşenmelidir. C. Tokmaklama işleminde muhakkak çekiç kullanılmalıdır. D. Seramikler kullanılmadan önce ıslatılmalıdır. 44. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A. Seramikler kullanılmadan önce ıslatılmalıdır. B. Seramikler kutusuyla ıslatılmamalıdır. C. Kaplamadan 7-8 saat sonra derz dolgu işlemi yapılmalıdır. D. Lastik tokmak kullanılmamalıdır. 45. Aşağıdakilerden hangisi diyagonal duvar kaplaması için gerekli aletlerden değildir? A. Çelik mala B. Taraklı mala C. Keser D. Seramik kesme aleti 46. Aşağıdakilerden hangisi yüzeyden kaynaklanan hatalardan değildir? A) Yüzey tesviyesinden kaynaklanan hatalar B) Tasmandan kaynaklanan hatalar C) Tesviye yüzeyinden kaynaklanan hatalar D) Tesviye harcından kaynaklanan hatalar 47. Aşağıdakilerden hangisi malzemeden kaynaklanan hatadır? A) Çimento harcından kaynaklanan hatalar B) Hazır seramik yapıştırma harcından kaynaklanan hatalar C) Derz dolgu malzemesinden kaynaklanan hatalar D) Tesviye yüzeyinden kaynaklanan hatalar 48. Hangisi çimento harcından kaynaklanan hatalardandır?

6 A) Dozajda B) İklim şartlarından C) Derz dolgu malzemesinden D) Masseden 49. Deniz kumundan hazırlanan çimento harcı aşağıdakilerden hangisinin oluşmasına neden olmaz? A) Mukavemet düşer B) Çimento ve su sarfiyatı artar C) Priz süresi uzar D) Mukavemet artar 50. Çimento harcı içerisine hangisi katılmaz? A) Su B) Çimento C) Kireç D) Kum 51. Hazır seramik yapıştırma harcı içerisine aşağıdakilerden hangisi katılmaz? A) Çimento B) Kum C) Tutkal D) Hiçbiri 52. Yapıştırma harçlarında kap ömründen kaynaklanan hataların oluşmaması için ne kadar süre içerisinde tüketilmelidir? A) 2 Saat B) 3 Saat C) 4 Saat D) 1 Saat 53. Yapıştırma harçlarında depolama şartlarından kaynaklanan hataların oluşmaması için en fazla kaç sıra üst üste istiflenmelidir? A) 3 B)5 C)10 D) Aşağıdakilerden hangisi derz dolgu malzemesinden kaynaklanan hatalardan değildir? A) İzolasyon sorunu B) Çimento kullanılması C) Muhteviyat D) Raf ömrü 55. Derz dolgu uygulaması hangi sıcaklık değerleri arasında olmalıdır? A) -5 C ile +35 C B) +5 C ile +35 C C) -5 C ile -35 C D) +5 C ile -35 C 56. Tesisattan kaynaklanan hataların oluşmaması için tesisat boruları sıva (tesviye) tabakasının en az kaç cm altından geçmelidir? A) 1 B)2 C)3 D)4 57. Aşağıdakilerden hangisi işçilik hatasıdır? A) Derzli döşeme B) Tokmaklama C) Karoları ıslatma D) Yüzeyin ıslatılmaması 58. Aşağıdakilerden hangisi fiziksel etkenlerden kaynaklanan hata değildir? A) Malzeme seçimi B) Tasman C) Deprem D) Kullanım hatası 59. Aşağıdakilerden hangisi hasarlı malzemeyi sökmede kullanılan sökme araçlarından değildir? A) Spatula B) Kürek C) Matkap D) Çekiç 60. Aşağıdakilerden hangisi hasarlı malzemeyi sökme işlemi değildir? A) Yüzeyi ıslatmak B) Derzleri boşaltmak C) Delikler açmak D) Seramikleri sökmek 61. Aşağıdakilerden hangisi yüzeyi temizleme işlemi değildir? A) Çıkartılan karo, karo yatağı kenarları spatula ile sıvaya kadar bastırılarak oyulur. B) Çıkartılan karoların yatağındaki eski yapıştırma harcı yüzeyden kazınır. C) Kazıma işleminden sonra yüzeyin fırça ile tozu alınır. D) Yüzeye astar sürülür. 62. Aşağıdakilerden hangisi onarım için hazırlanan malzemelerdendir? A) Seramik B) Kum C) Kireç D) Elektrikli kırıcı 63. Aşağıdakilerden hangisi hasarları onarma işleminin en son basamağıdır? A) Malzeme hazırlama B) Hasarı onarma C) Karo kaplama D) Yüzey işlemi

7 64. Seramik kesme ve delme aletleri hangi özelliklerde olmalıdır? A) Kesme ve delme aletlerin kesici kısımları keskin olmalıdır. B) Kızaklar temiz ve kolay çalışır olmalıdır. C) Fayansı keserken koyduğumuz tabla temiz olmalıdır. D) Hepsi 65. Fayans makinesi ile kesme işleminde aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Seramik, cetvelli sipere dayanarak kesilmelidir. B) Seramik, makine üzerindeki ayırma aparatı kullanılarak parçalara bölünmelidir. C) Makinenin bıçağı ile seramiğin sırsız yüzeyinden çizme yapılmalıdır. D) Seramiğin köşesinden parça çıkarılacaksa ayırma işlemi kerpeten ile yapılmalıdır. 66. Kılavuz seramiklerinin dikliği nasıl sağlanır? A) Göz ile B) dik üçgen kuralına göre ip ile oluşturulmuş üçgenlerden yararlanarak C) Hortumlu su terazisiyle D) Su terazisiyle 67. Mastarlık seramiği nedir? A) Kılavuz seramikleri arasına döşenen seramiklerdir. B) Zeminin köşelerine konulan seramiklerdir. C) Kesilmiş seramiklerdir. D) Renkli seramiklerdir. 68. Mutfağın tabanına seramik döşerken parça seramikler hangi kenara gelmelidir? A) Kapıya yakın duvar kenarlarına B) Göze en çok görünecek yerlerde C) Mutfak tezgâhının bulunduğu ve beyaz eşyaların konulacağı duvar kenarlarına D) Tam fayans duvar kenarlarına, parça fayanslar ortaya 69.Seramikler arasındaki derzlerinin düzgün ve eşit olması aşağıdakilerden hangisi ile sağlanır? A) Göz ile B) Plastik artı derzleri yerleştirerek C) Metre ile D) Su terazisiyle x20 cm den daha büyük seramikler hangi yöntemle yapıştırılır? A) Sadece zemine yapıştırma harcı sürülerek B) Sadece seramik karoya yapıştırma harcı sürülerek C) Kombine yöntemiyle D) Derz aralarına harç sıkıştırılarak 71. Yapıştırma harcının taraklanması aşağıdakilerden hangisi ile yapılır? A) Mala B) Keski C) Elektrikli taşlama D) Dişli tarak 72. Aşağıdakilerden hangisi derz aralarında ve seramiklerin üzerinde kalan harç artıklarının temizlenme zamanıdır? A) Yapıştırma harcı kurumadan B) 1 gün sonra C) Yapıştırma harcı tam olarak kuruduktan sonra D) Yapıştırma harcı artıkları temizlenmez. 73. Yapıştırma harcı su ile karıştırıldıktan sonra kullanma süresi ne kadardır? A) 6 saat B) 1 2 saat C) 1 gün D) Her zaman kullanılabilir.

DUVAR VE ZEMİN KAPLAMALARI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI

DUVAR VE ZEMİN KAPLAMALARI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI DUVAR VE ZEMİN KAPLAMALARI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. Seramik kesme ve delme aletleri hangi özelliklerde olmalıdır? a. Kesme ve delme aletlerin kesici kısımları keskin olmalıdır. b. Kızaklar temiz ve kolay

Detaylı

ALÇI DEKORASYON VE KARTONPİYER

ALÇI DEKORASYON VE KARTONPİYER ALÇI DEKORASYON VE KARTONPİYER Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz. 1. Aşağıdakilerden hangisi alçı dekorasyon ve kartonpiyer yapma araçlarından biri değildir? A) Mala

Detaylı

Kılavuz Çekmek. Üretim Yöntemleri 15

Kılavuz Çekmek. Üretim Yöntemleri 15 Kılavuz Çekmek Kılavuz çekme işlemlerinde kullanılan takımlar genellikle Yüksek Hız Çeliklerinden (HSS) yapılırlar. Bununla birlikte son zamanlarda kaplamalı(tin) kılavuz takımları da üretilmeye başlanmıştır.

Detaylı

NORMAL TUĞLA VE PRES TUĞLA İLE DUVAR

NORMAL TUĞLA VE PRES TUĞLA İLE DUVAR NORMAL TUĞLA VE PRES TUĞLA İLE DUVAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TUĞLA Tanım Kil, killi toprak ile tuğla ve

Detaylı

Mak-204. Üretim Yöntemleri II. Vida ve Genel Özellikleri Kılavuz Çekme Pafta Çekme Rayba Çekme

Mak-204. Üretim Yöntemleri II. Vida ve Genel Özellikleri Kılavuz Çekme Pafta Çekme Rayba Çekme Mak-204 Üretim Yöntemleri II Vida ve Genel Özellikleri Kılavuz Çekme Pafta Çekme Rayba Çekme Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. Bölümü Üretim Yöntemleri 1

Detaylı

HEAVY DUTY CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ

HEAVY DUTY CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ HEAVY DUTY CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ I. Clip-In Sistem Profil ve Aksesuarları I. Montaj Öncesi ve Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Uygulama yapılacak mekanın boş ve temiz olması gereklidir.

Detaylı

AKGUL GROUP STANDART PREFABRİK YAPILAR www.akgul-group.com

AKGUL GROUP STANDART PREFABRİK YAPILAR www.akgul-group.com AKGUL GROUP STANDART PREFABRİK YAPILAR www.akgul-group.com 1 STANDART PREFABRİK YAPILAR Prefabrike hazır yapılar amacına göre geniş ve uzunlukları değişken, istenilen her türlü yerleşim alanına uygulanabilecek

Detaylı

BETON MAHFAZALI MONOBLOK TELEKOM KÖŞK TEKNİK ŞARTNAMESİ

BETON MAHFAZALI MONOBLOK TELEKOM KÖŞK TEKNİK ŞARTNAMESİ BETON MAHFAZALI MONOBLOK TELEKOM KÖŞK TEKNİK ŞARTNAMESİ HAZİRAN-2011 1.GENEL 1.1 Konu ve Kapsam Bu teknik şartname Türk Telekom tarafından kullanılacak olan monoblok beton köşklerin imalat koşullarını

Detaylı

Teknik Dosya Üretim Standartları

Teknik Dosya Üretim Standartları Teknik Dosya Üretim Standartları MAY 2015 İçindekiler 1. 0 sayfa no Sistem profilleri Sistem aksesuarları Ana profiller Yardımcı profiller 1.1 1.2 1.3 1.5 Aksesuarlar 1.6 Kepenk sistemi ile ilgili önemli

Detaylı

İNŞAAT PROJELERİNİN YAPIM SÜRECİNDE KEŞİF VE METRAJ. Ülkemizde yaygın olarak kullanılan yöntemdir.

İNŞAAT PROJELERİNİN YAPIM SÜRECİNDE KEŞİF VE METRAJ. Ülkemizde yaygın olarak kullanılan yöntemdir. İNŞAAT PROJELERİNİN YAPIM SÜRECİNDE KEŞİF VE METRAJ Yapı Maliyetinin Belirlenmesi Ön Keşif (Burada amaç projeden dolayı firmamızın kazık yememesi ve verilen teklifin ne derece geçerli olduunun belirlenmesi).

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI. ĠNġAAT TEKNOLOJĠSĠ ZEMĠNE SERAMĠK KARO KAPLAMA 582YIM127

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI. ĠNġAAT TEKNOLOJĠSĠ ZEMĠNE SERAMĠK KARO KAPLAMA 582YIM127 T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ĠNġAAT TEKNOLOJĠSĠ ZEMĠNE SERAMĠK KARO KAPLAMA 582YIM127 Ankara, 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan

Detaylı

BAŞLICA ÇATI ŞEKİLLERİ

BAŞLICA ÇATI ŞEKİLLERİ ÇATILAR Yapıları dış atmosferden gelen yağmur, rüzgar, kar ve dolu gibi etkenlerden koruyan elemanlara "ÇATI" denilmektedir. Genellikle ahşap, çelik ve betonarmeden yapılan çatılar konut, işyeri, atelye,

Detaylı

UCRETE DP UYGULAMA YÖNTEMİ

UCRETE DP UYGULAMA YÖNTEMİ TANIMI UCRETE DP, poliüretan esaslı reçinelerin özel katkı ve kimyasallar ile modifikasyonu sonucu elde edilen, reçinelere özel dolgu ilavesi ile oluşturulan, ıslak ve kuru ortamlarda kullanılmak için

Detaylı

VİTRİN KUYUMYULUĞU DALI MESLEK DERSLERİ DEĞER BİÇME. 1. +4 C sıcaklıkta 1 dm3 (1 litre) hacimli saf suyun kütlesi aşağıdakilerden hangisidir?

VİTRİN KUYUMYULUĞU DALI MESLEK DERSLERİ DEĞER BİÇME. 1. +4 C sıcaklıkta 1 dm3 (1 litre) hacimli saf suyun kütlesi aşağıdakilerden hangisidir? VİTRİN KUYUMYULUĞU DALI MESLEK DERSLERİ DEĞER BİÇME 1. +4 C sıcaklıkta 1 dm3 (1 litre) hacimli saf suyun kütlesi aşağıdakilerden hangisidir? A) 1 g B) 1 kg C) 1 cg D) 1 hg 2. 2 kg elma ile 4000 gram elma,

Detaylı

PLASTİK VAKUM TEKNOLOJİSİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. b. Fanlar. c. Şartlandırıcı. d. Alt tabla. a. Rotasyon makinesi. b. Enjeksiyon makinesi

PLASTİK VAKUM TEKNOLOJİSİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. b. Fanlar. c. Şartlandırıcı. d. Alt tabla. a. Rotasyon makinesi. b. Enjeksiyon makinesi PLASTİK VAKUM TEKNOLOJİSİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi kontrol panosundaki butonlardan birisi değildir? a. Sayıcı reset b. Tabla yukarı c. Maça d. Devir sayısı 2. Aşağıdakilerden hangisi

Detaylı

DENEY NO: 9 ÜÇ EKSENLİ BASMA DAYANIMI DENEYİ (TRIAXIAL COMPRESSIVE STRENGTH TEST)

DENEY NO: 9 ÜÇ EKSENLİ BASMA DAYANIMI DENEYİ (TRIAXIAL COMPRESSIVE STRENGTH TEST) DENEY NO: 9 ÜÇ EKSENLİ BASMA DAYANIMI DENEYİ (TRIAXIAL COMPRESSIVE STRENGTH TEST) 1. AMAÇ: Bu deney, üç eksenli sıkışmaya maruz kalan silindirik kayaç örneklerinin makaslama dayanımı parametrelerinin saptanması

Detaylı

MasterTile FLX 29 (Eski Adı Ultrafleks )

MasterTile FLX 29 (Eski Adı Ultrafleks ) TANIMI MasterTile FLX 29, çimento esaslı, seramik, değişik tarz cam malzemeleri granit, cotto, pres tuğla, porselen, cam mozaik, mermer, doğal ve kompoze taşların her türlü zemine yapıştırılmasında kullanılan,

Detaylı

Page 1. Page 3. Not: Doğrusal ölçüde uzunlukların ölçülendirilmesi şekildeki gibidir.

Page 1. Page 3. Not: Doğrusal ölçüde uzunlukların ölçülendirilmesi şekildeki gibidir. TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Teknik Resim Ölçülendirmenin Gereği ve Önemi Parçaların üretimi için gerekli değerlerin belli kurallara göre resme (görünüşlere) yansıtılması işlemine ölçülendirme denir.

Detaylı

MasterFlow 920 AN (Eski Adı Masterflow 920 SF)

MasterFlow 920 AN (Eski Adı Masterflow 920 SF) TANIMI MasterFlow 920 AN, metakrilat esaslı, iki bileşenli, yüksek performanslı, stiren içermeyen, özel bir tabanca ile kolaylıkla uygulanan, macun kıvamında ankraj ve montaj malzemesidir. STANDARTLAR

Detaylı

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (SMC BMC SICAK KALIPLAMA) (SEVİYE-3)

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (SMC BMC SICAK KALIPLAMA) (SEVİYE-3) KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (SMC BMC SICAK KALIPLAMA) (SEVİYE-3) 1 2 KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (SMC BMC SICAK KALIPLAMA) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ 3 4 ÖĞRENME MODÜLÜ

Detaylı

Ölçme ve Kontrol Ders Notları

Ölçme ve Kontrol Ders Notları Ölçme ve Kontrol Ders Notları Namık Kemal Üniversitesi Hayrabolu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Ahmet DURAK ÖLÇME Bilinen bir değerin aynı cinsten bilinmeyen bir değer içinde ne kadar olduğunun

Detaylı

Şekil 5.12 Eski beton yüzeydeki kırıntıların su jetiyle uzaklaştırılması

Şekil 5.12 Eski beton yüzeydeki kırıntıların su jetiyle uzaklaştırılması Şekil 5.12 Eski beton yüzeydeki kırıntıların su jetiyle uzaklaştırılması 5.6.4 Yapıştırılmamış Aşınma Tabakası (Yüzen Şap) Döşeme ile aşınma tabakası arasında aderans yoktur, aksine aderansı önlemek için

Detaylı

ĠġÇĠ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ DERSĠ

ĠġÇĠ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ DERSĠ 14.11.2013 ĠġÇĠ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ DERSĠ Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksek Okulu Makine Resim ve Konstrüksiyon Programı Ders içeriği El Aletleri KAYNAKÇA El Aletleri İle Çalışmada İş Sağlığı

Detaylı

Tarihi: KATAGORİ KIRILIMI

Tarihi: KATAGORİ KIRILIMI ÜRÜNE AİT TEKNİK ÖZELLİK FORMU (EK4) Sıra No: 148 Tarihi: KATAGORİ KIRILIMI 16 1 2 2 5 DMO KATALOG KOD NO ÜRÜN ADI ORJİNAL ÜRÜN KODU (P/N) Okul Sıraları ÜRÜNÜN MARKASI / MODELİ ÜRÜNE AİT RESİM *Sınıf Masası

Detaylı

INSURAL* ATL ALUMİNYUM VE ÇİNKO İÇİN YALITKAN POTA ASTARLARI. Kolay astarlama. Yüksek enerji tasarrufu. Yüksek mekanik mukavemet

INSURAL* ATL ALUMİNYUM VE ÇİNKO İÇİN YALITKAN POTA ASTARLARI. Kolay astarlama. Yüksek enerji tasarrufu. Yüksek mekanik mukavemet BOYA FİLTRASYON BESLEYİCİ SİSTEMLERİ OCAK VE POTA ASTARLARI METALURJIK VE DÖKÜM KONTROL SISTEMLERI REÇİNELER POTALAR INSURAL* ATL ALUMİNYUM VE ÇİNKO İÇİN YALITKAN POTA ASTARLARI Kolay astarlama Yüksek

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri 2 Makinaya farklı bakış açıları sayesinde uzun veya kısa boylu operatör oturarak ya da ayakta çalışabilir - Rittal taşıyıcı kol sistemleriyle izleme ve kumanda

Detaylı

YAPILARDA DERZLER VE SIZDIRMAZLIK MALZEMELERİ

YAPILARDA DERZLER VE SIZDIRMAZLIK MALZEMELERİ YAPILARDA DERZLER VE SIZDIRMAZLIK MALZEMELERİ Genel: Derz sözcüğü bir sistemi oluşturan parçaların birleştirildiği, yapıştırıldığı çizgi şeklindeki bölümleri tanımlar. Derzler dar ya da geniş, yatay ya

Detaylı

K.K.T.C. ELEKTRİKURUMU AĞAÇ DİREK DİKME VE HAT ÇEKME TEKNİK ŞARTNAMESİ

K.K.T.C. ELEKTRİKURUMU AĞAÇ DİREK DİKME VE HAT ÇEKME TEKNİK ŞARTNAMESİ K.K.T.C. ELEKTRİKURUMU AĞAÇ DİREK DİKME VE HAT ÇEKME TEKNİK ŞARTNAMESİ Haziran 2008 İÇİNDEKİLER 1. Direk Çukurunun Hazırlanması 1 2. Lente Çukurunun Hazırlanması 1 3. Direk Dikimi 1 3.1. AG Direk Dikimi

Detaylı

Sizin Yapı Kimyasalınız...

Sizin Yapı Kimyasalınız... Sizin Yapı Kimyasalınız... Sizin Yapı Kimyasalınız... Seramik Yapıştırıcıları Derz Dolguları Mantolama Levha Yapıştırıcıları Mantolama Levha Sıvaları Dekoratif Kaplamalar Yapı Kimyasalında Ekonomik Ürünler...

Detaylı

Döküm. Prof. Dr. Akgün ALSARAN

Döküm. Prof. Dr. Akgün ALSARAN Döküm Prof. Dr. Akgün ALSARAN Döküm Döküm, sıvı haldeki akıcı olan malzemelerin, üretilmek istenen parçanın biçiminde bir boşluğa sahip olan kalıplara dökülerek katılaştırıldığı bir üretim yöntemidir.

Detaylı

T.C. VAN VALİLİĞİ Van Halk Sağlığı Müdürlüğü

T.C. VAN VALİLİĞİ Van Halk Sağlığı Müdürlüğü T.C. VAN VALİLİĞİ Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Sayı : 37.81 1.563-934/ 08/02/2016 K onu : T eklife D avet K urum um uzun ihtiyacı olan (2) kalem A L Ç IPA N V E PV C İLE B Ö L M E, K A PI Y A PIL M A S I

Detaylı

MasterFlow 4800. Metal Agregalı, Ultra Yüksek Dayanımlı Grout Harcı UYGULAMA YÖNTEMİ TANIMI

MasterFlow 4800. Metal Agregalı, Ultra Yüksek Dayanımlı Grout Harcı UYGULAMA YÖNTEMİ TANIMI TANIMI MasterFlow 4800, tek bileşenli çimento esaslı, metal agrega içeren, büzülme yapmayan, oldukça yüksek dayanımlı grout harcıdır. Çok yüksek erken ve nihai dayanıma sahiptir. MasterFlow 4800, suyla

Detaylı

Viega Advantix Vario. Milimetrik doğruluk. Sınırsız esneklik.

Viega Advantix Vario. Milimetrik doğruluk. Sınırsız esneklik. Viega Advantix Vario Milimetrik doğruluk. Sınırsız esneklik. Viega Advantix Vario Bireyselliğin en güzel şekli. İddialı tasarım ve yüksek kaliteli malzemelerle modern banyolarda uzun süredir sıkça karşılaşılıyor

Detaylı

JAKLI SİSTEM YERALTI ÇÖP KONTEYNER ŞARTNAMESİ

JAKLI SİSTEM YERALTI ÇÖP KONTEYNER ŞARTNAMESİ JAKLI SİSTEM YERALTI ÇÖP KONTEYNER ŞARTNAMESİ 1- Yeraltı konteyner sistemine sıkıştırmalı çöp aracından alınan jaklı hortumla konteyner sistemine bağlantı yapılıp manuel kumanda ile çalışması sağlanacaktır.

Detaylı

Talaşlı İmalat ve Takım Tezgahları

Talaşlı İmalat ve Takım Tezgahları Talaşlı İmalat ve Takım Tezgahları İmalat Yöntemleri İmalat Yöntemleri Talaşlı Talaşsız Direk şekil verme Bağlama Mekanik Özel Döküm Kaynak Tornalama Ekstrüzyon Kalıcı şekil verme Lehim Frezeleme Telerozyon

Detaylı

Klimaanlage Klima Cihazı. Einbauanleitung Kurulum Talimatı CC 145. 12/2009 Ident Nr. 11114722A

Klimaanlage Klima Cihazı. Einbauanleitung Kurulum Talimatı CC 145. 12/2009 Ident Nr. 11114722A Klimaanlage Klima Cihazı Einbauanleitung Kurulum Talimatı CC 45 2/2009 Ident Nr. 4722A Lejant Kompresör 2 Kontrol Paneli 3 Tavan üstü klima cihazı Montaj için özel alet - Matkap 0 50 mm - Sac kesme aleti

Detaylı

ERGUVAN SİTESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

ERGUVAN SİTESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ ERGUVAN SİTESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1.1. DEPOLAMA: 1.1.1. Yetkili uygulamacı bayi, ısı yalıtım sisteminin her bir ürününü gerek kendi depolarında gerekse uygulama sahasında palet veya benzeri üzerinde, yatay

Detaylı

HORTUM ÜRETİM OPERATÖRÜ (EKSTRÜZYON) (SEVİYE 3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ

HORTUM ÜRETİM OPERATÖRÜ (EKSTRÜZYON) (SEVİYE 3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ HORTUM ÜRETİM OPERATÖRÜ (EKSTRÜZYON) (SEVİYE 3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ 1 2 ÖĞRENME MODÜLÜ İÇERİĞİ MODÜL ADI : TEMEL TESVİYECİLİK UYGULAMALARI MESLEK : Hortum Üretim Operatörü

Detaylı

HYPERDESMO -815. Su Yalıtımı ve Koruma İçin Geliştirilmiş Kolay Uygulanan Poliüretan Esaslı Likit Membran

HYPERDESMO -815. Su Yalıtımı ve Koruma İçin Geliştirilmiş Kolay Uygulanan Poliüretan Esaslı Likit Membran Sayfa 1/5 Su Yalıtımı ve Koruma İçin Geliştirilmiş Kolay Uygulanan Poliüretan Esaslı Likit Membran ÜRÜN TANIMI, tek komponentli, düşük viskoziteli poliüretan esaslı likit su yalıtım ve koruma malzemesidir.

Detaylı

BACALAR HAVALANDIRMA BACALARI VE IŞIKLIKLAR ATEŞ BACALARI ÇÖP BACALARI TESİSAT BACALARI

BACALAR HAVALANDIRMA BACALARI VE IŞIKLIKLAR ATEŞ BACALARI ÇÖP BACALARI TESİSAT BACALARI BACALAR ATEŞ BACALARI HAVALANDIRMA BACALARI VE IŞIKLIKLAR ÇÖP BACALARI TESİSAT BACALARI ATEŞ BACALARI: Kalorifer soba şömine ve fabrika ocak ve kazanlarında yanan kati sıvı ya da gaz yakıtların dumanını

Detaylı

T.C. YAġAR ÜNĠVERSĠTESĠ MĠMARLIK FAKÜLTESĠ ĠÇ MĠMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ RAPORU

T.C. YAġAR ÜNĠVERSĠTESĠ MĠMARLIK FAKÜLTESĠ ĠÇ MĠMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ RAPORU T.C. YAġAR ÜNĠVERSĠTESĠ MĠMARLIK FAKÜLTESĠ ĠÇ MĠMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ RAPORU 12080003041 IġINSU DĠKMEN EYLÜL, 2015 ĠZMĠR STAJ YAPAN ÖĞRENCĠNĠN ADI SOYADI : IġINSU DĠKMEN NUMARASI : 12080003041

Detaylı

28.10.2015. Doç. Dr. Ahmet Demirer 1. Taşlamanın Amacı:

28.10.2015. Doç. Dr. Ahmet Demirer 1. Taşlamanın Amacı: Doç. Dr. Ahmet Demirer 1 Taşlamanın Amacı: Taşlama temel talaşlı imalat işlerinden olup aşağıdaki amaçlar için tercih edilir: İş parçalarının hassas olarak belirlenen toleranslarda işlenmeleri, Sertleştirilmiş

Detaylı

MOBİLYA YAPIMI DERSİ Dersin Modülleri Kazandırılan Yeterlikler

MOBİLYA YAPIMI DERSİ Dersin Modülleri Kazandırılan Yeterlikler MOBİLYA YAPIMI DERSİ Dersin Modülleri Kenar Kaplama Yüzey Kaplama Numune Yapma Modüler Mobilya Antre Mobilyası Salon Mobilyası Yatak Odası Mobilyası Genç Odası Mobilyası Çocuk Odası Mobilyası Aksesuar

Detaylı

MÜZİK ALETLERİ YAPIMI

MÜZİK ALETLERİ YAPIMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜZİK ALETLERİ YAPIMI VİYOLA TABLOLARININ MONTESİ Ankara, 2013 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

Ağaç işleme makinaları. Quality Guide. Takımın değeri

Ağaç işleme makinaları. Quality Guide. Takımın değeri Ağaç işleme makinaları Quality Guide Takımın değeri 2 QuALiTy GuiDe Takımın değeri Kullanılan takım ve aletlerin birbirine çok benzediği günler artık geride kalmıştır. Günümüzde farklı uygulamalar için

Detaylı

MESLEKİ GELİŞİM DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI ÇALIŞMA SORULARI

MESLEKİ GELİŞİM DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI ÇALIŞMA SORULARI MESLEKİ GELİŞİM DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI ÇALIŞMA SORULARI 1. İşçilerin iş kazalarına uğramalarını önlemek amacıyla güvenli çalışma ortamını oluşturmak için alınması gereken önlemler dizisine ne denir?

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3. Kireçlenme hakkında önemli hatırlatmalar 8

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3. Kireçlenme hakkında önemli hatırlatmalar 8 Kullanım Kılavuzu İçindekiler İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3 MONTAJ o Koşullar 4 o Musluğa su bağlantısının yapılması 4 Kullanım o Kuru buhar ile temizleme

Detaylı

XG18819 İtmeli Bisiklet Kullanım Kılavuzu

XG18819 İtmeli Bisiklet Kullanım Kılavuzu XG18819 İtmeli Bisiklet Kullanım Kılavuzu Kontrollü bisikletinizi monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma

Detaylı

TS EN 13888 G. MegaFuga Çevre dostu, derz dolgu malzemesi

TS EN 13888 G. MegaFuga Çevre dostu, derz dolgu malzemesi MegaFuga Çevre dostu, derz dolgu malzemesi TS EN 13888 G ÜRÜN TANIMI Çimento esaslı, 1-6 mm derz aralığındaki seramik aralarına uygulanan, çevre dostu derz dolgu malzemesidir. KULLANIM ALANLARI MegaFuga;

Detaylı

Nova Plastik Kolçaklı

Nova Plastik Kolçaklı Nova Plastik Kolçaklı Nova Plastik Kolçaklı Sırt ve Oturak Süngerleri İçten metal karkaslı 55 Kg/m3 (ISO845) yoğunluğunda uluslar arası alev almazlık (ISO3795) ve kalıcı defermosyan (ISO1856) standartlarına

Detaylı

KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU

KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER VOLTAJ GİRİŞ GÜCÜ DEVİR HIZI MAX. BETON DELME ÇAPI UÇ TİPİ 230V-50HZ 1700W 900-1900d/dk 50mm SDS MAX CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. SDS UÇ

Detaylı

TUĞLA VE KİREMİT RAPORU

TUĞLA VE KİREMİT RAPORU TUĞLA VE KİREMİT RAPORU Her türlü iklim koşuluna dayanıklı olan tuğla-kiremit, yaklaşık 6000 yıllık geçmişi ile kendini kanıtlamış, tamamen doğal ve sağlıklı yapı malzemeleridir. Topraktan (kilden) üretilmeleri

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 500;501;499 1,5 500 epoksi ^(ValidationDate). 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, solvent içermeyen, amin kürlenmeli epoksi esaslı bir kaplamadır. Şeffaftır. Atmosferik koşullara açık beton yüzeylerde,

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Sipariş Alma Reklâm Tabelâcılığı Reklâm Tabelâcılığı

DERS BİLGİ FORMU Sipariş Alma Reklâm Tabelâcılığı Reklâm Tabelâcılığı Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

İMA Perde Kalıp. Perde Kalıp. www.imakalip.com

İMA Perde Kalıp. Perde Kalıp. www.imakalip.com Perde Kalıp Perde Kalıp Perde kalıpları çok çeşitli projelere kolay uyarlanabilmesi için tasarlanmıştır. Uygulanmak istenen yapıya adaptasyonu gayet kolaydır ve istediğiniz şekli kolayca ortaya çıkarmanıza

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME FENOMASTIC PURE COLOURS EMULSION MATT. Malzemeler üretici firmanın tariflerine uygun standartlarda olacaktır.

TEKNİK ŞARTNAME FENOMASTIC PURE COLOURS EMULSION MATT. Malzemeler üretici firmanın tariflerine uygun standartlarda olacaktır. TEKNİK ŞARTNAME FENOMASTIC PURE COLOURS EMULSION MATT İŞİN ADI YAPILACAK İŞİN CİNSİ Malzemeler üretici firmanın tariflerine uygun standartlarda olacaktır. Üretici firmanın ISO 9001 belgesine sahip olması

Detaylı

MasterFlow 916 AN. Polyester Esaslı, Ankraj Harcı. Tanımı

MasterFlow 916 AN. Polyester Esaslı, Ankraj Harcı. Tanımı Polyester Esaslı, Ankraj Harcı Tanımı MasterFlow 916 AN, polyester esaslı, iki bileșenli, özel bir tabanca ile kolaylıkla uygulanan, macun kıvamında ankraj ve montaj malzemesidir. Test & Standartlar n

Detaylı

F12 Brio Zemin Sistemi. F12 Brio Zemin Sistemi. (Kuru Tesviye Dolgusu + tek kat Brio Zemin Plakası) Malzeme Sarfiyatı (1m 2 için) Yük Kapasiteleri

F12 Brio Zemin Sistemi. F12 Brio Zemin Sistemi. (Kuru Tesviye Dolgusu + tek kat Brio Zemin Plakası) Malzeme Sarfiyatı (1m 2 için) Yük Kapasiteleri F12 Brio Sistemi (Kuru Tesviye su + tek kat Brio ) F12 Brio Sistemi Malzeme Sarfiyatı (1m 2 için) Sistem Ürünleri Birim Sarfiyat Tek Kat Brio (Brio, Brio WF, Brio ), 23 m 2 1 Dübel ve Vidalar Brio Vida

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 1. KARE VİDA AÇMA

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 1. KARE VİDA AÇMA ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Kare vida çekme işlemlerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Kare vidaların kullanım alanları hakkında bilgi toplayınız. 1. KARE VİDA AÇMA Diş dolusu ve diş boşluğu

Detaylı

E P O T A P E. EPOTAPE Su tutucu bant

E P O T A P E. EPOTAPE Su tutucu bant ÜRÜN TANIMI PVC Sututucu Bantlar,esas polimer madde olarak yüksek K de erli Polivinil Klorür(PVC) reçinesi ile çe itii katalizörler (Plastifyanlar), stablizatörler, antioksidanlar, yüksek kalite de erleri

Detaylı

Şeker Pancarı Hasadı. Hakan Yılmaz AYAN Mehmet BAKAY Emrah ASAR. Prof. Dr. Can ERTEKİN

Şeker Pancarı Hasadı. Hakan Yılmaz AYAN Mehmet BAKAY Emrah ASAR. Prof. Dr. Can ERTEKİN Şeker Pancarı Hasadı Hakan Yılmaz AYAN Mehmet BAKAY Emrah ASAR Prof. Dr. Can ERTEKİN 1 Şeker Pancarı Etli kökünden şeker elde edilen, ıspanakgillerden 2yıllık tarım bitkisidir. 1 yıl vejetatif organları,

Detaylı

designed by Nurus D Lab teknik doküman

designed by Nurus D Lab teknik doküman designed by Nurus D Lab teknik doküman Gate, köprü görevi gören ana platform ve bu platform üzerinde sistemi tamamlayan depolama birimlerinden oluşur. Giderek artan gereksinimler için pratik, yenilikçi

Detaylı

BTT005 BLUETOOTH STEREO VERİCİ

BTT005 BLUETOOTH STEREO VERİCİ BTT005 BLUETOOTH STEREO VERİCİ *Kullanmadan önce 1 1. BTT005 Hakkında..1 2. Sistem Gereksinimleri 1 3. Genel açıklama...1 *Kullanmaya başlarken.2 1. Şarj etme.2 2. Vericiyi açma-kapama..3 3. Bluetooth

Detaylı

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI 1 Güç Kaynağı AC Motor DC Motor Diesel Motor Otto Motor GÜÇ AKIŞI M i, ω i Güç transmisyon sistemi M 0, ω 0 F 0, v 0 Makina (doğrusal veya dairesel hareket) Mekanik

Detaylı

Yüksek performanslı, 2-bileşenli ankraj malzemesi

Yüksek performanslı, 2-bileşenli ankraj malzemesi Ürün Bilgi Föyü Düzenleme 27/04/2009 Revizyon no: 0 Identification no: 01 04 02 06 001 0 000030 Sika AnchorFix -3+ Yüksek performanslı, 2-bileşenli ankraj malzemesi Construction Ürün Tanımı Kullanım Alanları

Detaylı

Origami. Bu kitapç n sahibi. Haz rlayan: Asl Zülal Foto raflar: Burak Murat Bayram Tasar m: Ay egül Do an Bircan Çizimler: Bengi Gencer

Origami. Bu kitapç n sahibi. Haz rlayan: Asl Zülal Foto raflar: Burak Murat Bayram Tasar m: Ay egül Do an Bircan Çizimler: Bengi Gencer Origami Bu kitapç n sahibi Haz rlayan: Asl Zülal Foto raflar: Burak Murat Bayram Tasar m: Ay egül Do an Bircan Çizimler: Bengi Gencer A ustosböce i 1 2 Kâ d üçgen Üçgenin uzun kenar n n iki kö esi üçüncü

Detaylı

uzman yaklaşımı Branş Analizi öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı Dr. Levent VEZNEDAROĞLU

uzman yaklaşımı Branş Analizi öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı Dr. Levent VEZNEDAROĞLU Branş Analizi öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı de yer alan öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı sorularının çoğunluğu kolay, bir kısmı da orta düzeydedir. Sınavda siz öğretmen adaylarını

Detaylı

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Dersan Sanayi Sitesi S8 Blok. No. 174 Posta Kod : 34670 Basaksehir - İST. / TÜRKİYE

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Dersan Sanayi Sitesi S8 Blok. No. 174 Posta Kod : 34670 Basaksehir - İST. / TÜRKİYE İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Dersan Sanayi Sitesi S8 Blok No. 174 Posta Kod : 34670 Basaksehir - İST. / TÜRKİYE Tel. : +90 (212) 671 18 30 (pbx) Faks : +90 (212) 549 18 13 www.enerjielektrikcihazlari.com

Detaylı

DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori)

DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) DĠL ve KONUġMA GELĠġĠMĠ DESTEK EĞĠTĠM SETĠ KULLANMA KILAVUZU (15 ünite ve 30 kategori) Set, toplam 15 alt ünite ve 30 kategoriden oluşmaktadır. Her sette ortalama 90 ile 120 arasında kart bulunmaktadır.

Detaylı

Mühendislikte Deneysel Metodlar I Dersi Deney Föyü

Mühendislikte Deneysel Metodlar I Dersi Deney Föyü Mühendislikte Deneysel Metodlar I Dersi Deney Föyü Uygulama Alanı Uygulama Alt Alanı Toplam Uygulama Uzunluğu (Saat) : Uygulamayı Yapacak Görevli: Yapılacağı Yer Kaynak Elektrot Kaynağı 4 Saat Yrd. Doç

Detaylı

D131 Askı Sisteminden Bağımsız Tavan

D131 Askı Sisteminden Bağımsız Tavan D131 Askı Sisteminden Bağımsız Tavan D131 askı sisteminden bağımsız tavan sistemleri, tesisatın yoğun olarak uygulandığı tavanlarda, herhangi bir askı sistemi kullanmadan; konstrüksiyonun sadece yan duvarlara

Detaylı

TEMİZ SU DALGIÇ POMPA

TEMİZ SU DALGIÇ POMPA TEMİZ SU DALGIÇ POMPA MODEL RTM860 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 CİHAZIN ÜNİTELERİ HORTUM BAĞLANTISI POMPA EMİŞ TABANI ELEKTRİK KABLOSU ÇALIŞTIRMA ANAHTARI Teknik Özellikler Ana voltaj 230 V Frekans 50

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. İnşaat Teknolojisi. Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl

DERS BİLGİ FORMU. İnşaat Teknolojisi. Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim

Detaylı

Kuru Yapı Sistemleri 10/2015. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Macun ve Astarlar

Kuru Yapı Sistemleri 10/2015. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Macun ve Astarlar Kuru Yapı Sistemleri 10/2015 Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Macun ve Astarlar Readygips İnce taneli, esnek, derz dolgu ve yüzey perdahlama işlemi için kullanılan macundur. Ürün

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF MATEMATİK 2015 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK (MAZERET) SINAVI 12 ARALIK 2015 Saat: 10.10 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

BÖLÜM 6. ÇATLAKLAR VE DERZLER

BÖLÜM 6. ÇATLAKLAR VE DERZLER 6.1 ÇATLAKLAR BÖLÜM 6. ÇATLAKLAR VE DERZLER Zemin betonundaki şekil değiştirme betonun çekme şekil değiştirme kapasitesini aşarsa beton çatlar. Bazı çatlaklar önemsizken bazıları döşeme kullanıcısı için

Detaylı

ISTRUZIONI DI MONTAGGIO DELLE LAVATRICI INTEGRABILI ASSEMBLY INSTRUCTIONS FOR BUILT-IN WASHING MACHINES MONTAGEANLEITUNG FÜR EINBAUBAREWASCHMASCHINEN

ISTRUZIONI DI MONTAGGIO DELLE LAVATRICI INTEGRABILI ASSEMBLY INSTRUCTIONS FOR BUILT-IN WASHING MACHINES MONTAGEANLEITUNG FÜR EINBAUBAREWASCHMASCHINEN ISTRUZIONI DI MONTAGGIO DELLE LAVATRICI INTEGRABILI ASSEMBLY INSTRUCTIONS FOR BUILT-IN WASHING MACHINES MONTAGEANLEITUNG FÜR EINBAUBAREWASCHMASCHINEN INSTRUCTIONS DE MONTAGE DES LAVE-LINGE INTÉGRABLES

Detaylı

1 Semboller. 3 Kurallara Uygun Kullanım. 4 Önceden Görülebilen Hatalı Kullanım Şekli. 2 Emniyet ve Tehlikeler. 1.1 İkaz Bilgileri. 1.

1 Semboller. 3 Kurallara Uygun Kullanım. 4 Önceden Görülebilen Hatalı Kullanım Şekli. 2 Emniyet ve Tehlikeler. 1.1 İkaz Bilgileri. 1. A 1 2 B 3 G H 4 C 7 5 6 I J D 8 9 10 11 12 13 12 13 K 14 E F 1 Semboller 1.1 İkaz Bilgileri İkaz bilgileri, tehlikenin niteliğine bağlı olarak aşağıda belirtilen terimlerle ifade edilmektedir: Dikkat,

Detaylı

CWJ-01U Jumbo Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz.

CWJ-01U Jumbo Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. CWJ-01U Jumbo Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanım kılavuzunu saklayınız.

Detaylı

BETONARME KARKAS SİSTEMLER

BETONARME KARKAS SİSTEMLER BETONARME KARKAS SİSTEMLER 2. BÖLÜM TEMELLER 1 BÖLÜM 2 TEMELLER Kolon ve perdeler vasıtası ile gelen yapı yüklerini zemine aktaran yapı elemanlarına TEMEL denir. Zeminin kazılıp, sıkıştırılmasından ve

Detaylı

MATEMATİK 2+2 UYGULAMALI ÖĞRENME SETİ. Her Haftaya Bir Bölüm ÇEK KOPAR SINIF

MATEMATİK 2+2 UYGULAMALI ÖĞRENME SETİ. Her Haftaya Bir Bölüm ÇEK KOPAR SINIF MTEMTİK 3 SINIF UYGULMLI ÖĞRENME SETİ ÇEK KOPR 10 9 11 12 1 2 3 2+2 Her Haftaya ir ölüm 8 4 Copyright Şifre Yayıncılık ve Eğitim Gereçleri Tic..Ş. u kitabın her hakkı Şifre Yayıncılık ve Eğitim Gereçleri

Detaylı

HAIR DRYER CERAMIC HD 6760

HAIR DRYER CERAMIC HD 6760 HAIR DRYER CERAMIC HD 6760 F G E D B C A 2 Güvenlik Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. 7 Cihazı hiçbir

Detaylı

Installation instructions, accessories. Park yardımı, pilot (R-design) Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 67. Volvo Car Corporation

Installation instructions, accessories. Park yardımı, pilot (R-design) Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 67. Volvo Car Corporation Installation instructions, accessories Talimat No 31373899 Sürüm 1.0 Parça No. 31373890 Park yardımı, pilot (R-design) Volvo Car Corporation Park yardımı, pilot (R-design)- 31373899 - V1.0 Sayfa 1 / 67

Detaylı

İYON DEĞİŞİMİ AMAÇ : TEORİK BİLGİLER :

İYON DEĞİŞİMİ AMAÇ : TEORİK BİLGİLER : Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü KM 482 Kimya Mühendisliği Laboratuvarı III DENEY NO : 3b İYON DEĞİŞİMİ AMAÇ : İyon değişim kolonunun yükleme ve/veya geri kazanma işlemi sırasındaki davranışını

Detaylı

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım ELEKTRĐKLĐ OCAK TR Kurulum Kullanım Bakım Sayın Müşterimiz! Size teşekkür eder, yaptığınız seçimden dolayı da tebrik ederiz. Dikkatle tasarlanmış, en yüksek kaliteye sahip malzemelere göre imal edilmiş

Detaylı

Kullanım ömrü 7 yıldır. ÜRETİCİ FİRMA

Kullanım ömrü 7 yıldır. ÜRETİCİ FİRMA AEEE Yönetmeliğine uygundur. WEEE Bu cihaz WEEE direktiflerine uygun olarak geri dönüşümü olan parçalardan oluştuğu için çöpe atılmaması gerekmektedir. Kullanım ömrü 7 yıldır. ÜRETİCİ FİRMA İTHALATÇI FİRMA

Detaylı

MÜZİK ALETLERİ YAPIMI

MÜZİK ALETLERİ YAPIMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜZİK ALETLERİ YAPIMI MANDOLİN ALT VE ÜST TABLOLARI Ankara, 2013 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

Saplama ark kaynağı (Stud welding) yöntemi 1920'li yıllardan beri bilinmesine rağmen, özellikle son yıllarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Saplama ark kaynağı (Stud welding) yöntemi 1920'li yıllardan beri bilinmesine rağmen, özellikle son yıllarda yaygın olarak kullanılmaktadır. SAPLAMA KAYNAĞI Saplama ark kaynağı (Stud welding) yöntemi 1920'li yıllardan beri bilinmesine rağmen, özellikle son yıllarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Arkın metalleri ergitme özelliğinden yararlanarak

Detaylı

Örnekler: Koltuk Modelleme (Model-Evren Çavuşoğlu)

Örnekler: Koltuk Modelleme (Model-Evren Çavuşoğlu) Örnekler: Koltuk Modelleme (Model-Evren Çavuşoğlu) Rectangle aracıyla 100;85 ölçüsünde bir dikdörtgen oluşturulur Z ekseninde On Face seçiliyken 12 cm Move aracıyla yukarı kaldırılır Yüzeyi Push/Pull ile

Detaylı

1 Şubat 2016. Perde ve Kolon Tipi Plastik Paspayı Elemanları Paspayı Kullanılır PAKET. Referans Yüksekliği Demir Çapı. Kod No

1 Şubat 2016. Perde ve Kolon Tipi Plastik Paspayı Elemanları Paspayı Kullanılır PAKET. Referans Yüksekliği Demir Çapı. Kod No Perde ve Kolon Tipi Plastik Paspayı Elemanları 0010100408 10/ 4-8 10 4-8 5.000 adet 13,5 0,0380 0010101014 10/10-14 10 10-14 4.000 adet 11,3 0,0400 0010150408 15/ 4-8 15 4-8 5.000 adet 14,1 0,0410 0010150612

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. NARSAN PLASTİK SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ. İnönü Mah. 139 Sok. No:59 Ayrancılar İZMİR

T.C. İZMİR VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. NARSAN PLASTİK SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ. İnönü Mah. 139 Sok. No:59 Ayrancılar İZMİR T.C. İZMİR VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Konu : Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma belgesi NARSAN PLASTİK SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ. İnönü Mah. 139 Sok. No:59 Ayrancılar İZMİR İlgi : 06.11.2015 tarih

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL 1 4 6 5 3 7 2 Küçük panolar Dünya çapında onaylı ve çok sayıda standart ölçülerde stoklarımızda mevcut. Pratik sistem aksesuarları, KL terminal kutularını yaygın

Detaylı

Yükseltme ve Servis Kılavuzu. Printed in

Yükseltme ve Servis Kılavuzu. Printed in Yükseltme ve Servis Kılavuzu Printed in Sabit Disk Sürücüsünü Çıkarma ve Değiştirme Özellikler modele göre değişebilir. Sabit Disk Sürücüsünü Çıkarma ve Değiştirme 20-40 dakika arası Başlamadan Önce

Detaylı

2- KARMA CİLDİ TANIMA: Eğer cildimizin, T bölgesi dediğimiz alın, burun ve çene uzantısı yağlı, yanak kuru ise karma cilt.

2- KARMA CİLDİ TANIMA: Eğer cildimizin, T bölgesi dediğimiz alın, burun ve çene uzantısı yağlı, yanak kuru ise karma cilt. Banyo yapıp cildimizi yıkadıktan iki saat sonra inceleyelim 1-KURU CİLDİ TANIMA: Yüzümüz kuruyorsa kuru ama eğer göz çevresi kırışık yanaklar da kırmızı kılcal damarlar göze çarpıyorsa Yağ kurusu demektir.

Detaylı

Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROTEZ LABARUTUVAR MAKİNELERİ KULLANMA TALİMATLARI

Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROTEZ LABARUTUVAR MAKİNELERİ KULLANMA TALİMATLARI DOKÜMAN NO: KLN-TL-1 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 11 1.AMAÇ: Protez laboratuarındaki hizmetlerin düzenlenmesi ve kullanılacak ekipmanın tanımlanmasıdır. 2.KAPSAM:

Detaylı

t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P k ). t xlo )+( 2 t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P m ).

t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P k ). t xlo )+( 2 t xlo ) boyutlarında bir alan yükü etkir (P m ). 3. KES (KİRİŞ) SİSTEM HESI 3.1 Kafes Sistem Yük nalizi Kafes kirişler (makaslar), aşıkları, çatı örtüsünü ve çatı örtüsü üzerine etkiyen dış yükleri (rüzgar, kar) taşırlar ve bu yükleri aşıklar vasıtasıyla

Detaylı

Eğitim modülü 2. Isı yalıtımı - temel bilgiler

Eğitim modülü 2. Isı yalıtımı - temel bilgiler Eğitim modülü 2 Isı yalıtımı - temel bilgiler Dış cephe yalıtım sistemlerine dış etkiler Güneş Gerilmeler = (Çekme-/Basınç-) kuvvetleri Sıcaklık,,,,,,,, Yağmur Yalıtım Yalıtım sistemlerinin faydaları ve

Detaylı

TOPOĞRAFYA Takeometri

TOPOĞRAFYA Takeometri TOPOĞRAFYA Takeometri Yrd. Doç. Dr. Aycan M. MARANGOZ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ JDF 264/270 TOPOĞRAFYA DERSİ NOTLARI http://geomatik.beun.edu.tr/marangoz http://jeodezi.karaelmas.edu.tr/linkler/akademik/marangoz/marangoz.htm

Detaylı

T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat

T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat ÖZELLİKLER ÜRÜN SPEFİKASYONU UYGULAMA T8400C, T8401C standart termostatları ile 24V AC ısıtma-soğutma sistemlerinin tek-kademe kontrolu sağlanır. Isıtma-soğutma

Detaylı

GHS PERMANENT HOME. İnsanları yuva sahibi yapıyoruz. Hızlı. Güvenli. Kolay.

GHS PERMANENT HOME. İnsanları yuva sahibi yapıyoruz. Hızlı. Güvenli. Kolay. GHS PERMANENT HOME İnsanları yuva sahibi yapıyoruz. Hızlı. Güvenli. Kolay. GHS PERMANENT HOME İnsanların hayat kalitesini artırıyoruz. Hızlı. Güvenli. Kolay. GHS Permanent Homes kalıcı ve sürdürülebilirlik

Detaylı