TELEKOMÜNİKASYON KURULU TEKLİFİN: Tarihi: No.su: Özeti: KONU: Karar Tarihi:30/06/2005 Toplantı No:35 Karar No: 2005/427

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TELEKOMÜNİKASYON KURULU TEKLİFİN: Tarihi: No.su: Özeti: KONU: Karar Tarihi:30/06/2005 Toplantı No:35 Karar No: 2005/427"

Transkript

1 TELEKOMÜNİKASYON KURULU TEKLİFİN: Tarihi: No.su: Özeti: KONU: Karar Tarihi:30/06/2005 Toplantı No:35 Karar No: 2005/427 Türk Telekomünikasyon A.Ş. Tarafından Verilecek Hizmetlerin Değerlendirilmesi. Telekomünikasyon Kurulu 30/06/2005 Perşembe günü Saat 15:00 da yukarıda belirtilen gündem ile Kurul Başkanı Sn. Dr. Tayfun ACARER in Başkanlığında toplanmış ve gündemin 2. maddesi hakkında aşağıdaki kararı almıştır. GEREKÇE: Spektrum Yönetimi Dairesi Başkanlığının hazırladığı tarih ve B.61.TK /20292 sayılı takrir ve ekleri incelenmiştir. Türk Telekom tarafından verilmesi planlanan kablosuz sabit telefon ve internet erişimi hizmetine yönelik kurulacak altyapının ve bu altyapı üzerinden verilecek hizmete ilişkin olarak Kurumumuza yaptığı müracaatta; Kablo alt yapısı ile hizmet götürülemeyen belde, köy, mezra vb. dağınık yerleşim alanlarına kablosuz sabit telefon ve temel internet hizmeti sağlamak üzere kablolu altyapıya nazaran 10 kat daha ucuz olan kablosuz sistemlerle hizmet götürülmesi için Görev Sözleşmesi kapsamında gerekli iznin verilmesi talep edilmiştir. Sözkonusu talep hukuki açıdan ele alındığında aşağıdaki değerlendirme yapılmıştır. Konuya ilişkin Mülga Telsiz Genel Müdürlüğü (TGM) nün, yaptığı düzenlemeler aşağıdaki gibidir: Mülga TGM, tarih ve B.11.1.TGM / sayılı yazısı ile TTAŞ a, / MHz bandı kırsal alanda, (TTAŞ ca gerekli frekans koordinasyonunun yapılması) MHz frekans bandının büyükşehirlerin metropolitan bölgeleri ve kırsal alanda, / MHz frekans bandının hem kırsal hemde kentsel alanda, MHz ve MHz frekans bandlarının kırsal ve kentsel alanda, frekans bandının hem kırsal hemde kentsel alanda, 2813 sayılı Telsiz Kanunu ve ilgili Yönetmelik gereği ihale sonrasında belirlenen yer ve bölgelerde gerekli sistem kurma ve kullanma izinlerinin alınması kaydıyla uygun bulunduğu bildirilmiştir. Türk Telekom, tarih ve TTŞ /4210-TGM sayılı yazı ile, Kablosuz Telefon Sistemi (KTS) ihalesinin tamamlandığı ifade ederek ve / MHz bandı (NMT-450 sistemine enterferans yapmaması koşulu ile), MHz frekans bandı (UMTS ve ITU-FPLMTS sistemleri ile uyumluluğun sağlanması koşulu ile), frekans bandı, kullanılacağını ve sözleşmenin imzasından sonra gerekli koordinasyonun yapılacağı bildirilmiştir.

2 Mülga TGM TTAŞ ın yukarıdaki yazısına cevaben, B.11.1.TGM.0.12.(FRE)00.01/ sayılı yazısı ile, / MHz bandının (NMT-450 sistemine enterferans yapmaması koşulu ile), MHz frekans bandının (UMTS ve ITU-FPLMTS sistemleri ile uyumluluğun sağlanması koşulu ile), frekans bandının, kullanılacağının anlaşıldığı belirtilerek tahsis yapılmış ve ihale öncesi bildirilen MHz, / MHz ve MHz frekans bandlarının kullanılmayacağının anlaşıldığı belirtilerek WLL planlamasından çıkarıldığı belirtilmiştir. Türk Telekom da TGM nin yazısına cevaben, tarih ve B.11.2.TTŞ /64210-TGM sayılı yazı ile ihaleyi kazanan firmalardan birinin çekildiğini ifade ederek, / MHz bandının KTS sistemlerinde kullanılmayacağını ve MHz ve MHz bandlarının kullanılacağını bildirmiştir. Mülga TGM de TTAŞ a cevaben, B.11.1.TGM / sayılı yazısı ile MHz ve MHz bandlarının kullanılmasının uygun olduğu bildirilmiştir. TTAŞ, TGM nin verdiği bu izinler çerçevesinde MHz ve MHz frekans bandlarında sistemini kurup işletmeye başlamıştır. Telekomünikasyon Kurulu nun tarih ve 2003/594 sayılı Kararı ile üçüncü nesil mobil haberleşme sistemleri (UMTS/IMT-2000, GMPCS, vb.) için kullanılması planlanan 1-3 GHz frekans aralığındaki bazı bandların boşaltılması karara bağlanmıştır. Konu hukuki düzenlemeler çerçevesinde ele alındığında; Anayasanın "Haberleşme Hürriyeti" başlıklı 22 nci maddesinde bulunan, "Herkes, haberleşme hürriyetine sahiptir" hükmü, gereğince Türk Telekom un talebi haberleşme hürriyeti kapsamında değerlendirilmektedir. Ayrıca, Türk Telekom ile Telekomünikasyon Kurumu arasında imzalanan Görev Sözleşmesinin; 3 üncü maddesinde Bu sözleşme, a) Her türlü işaret, sembol, ses ve görüntünün ve elektrik sinyallerine dönüştürülebilen her türlü verinin kablo, telsiz, optik, elektrik, manyetik, elektromanyetik, elektrokimyasal, elektromekanik ve diğer iletim sistemleri vasıtasıyla iletilmesi, gönderilmesi ve alınmasına ilişkin her türlü telekomünikasyon hizmetinin sunulmasını, b) Telekomünikasyon hizmetlerinin gerçekleştirilmesini sağlayan anahtarlama ekipmanları, donanım ve yazılımlar, terminaller ve hatlar da dahil olmak üzere her türlü şebeke birimlerine ilişkin gerekli telekomünikasyon tesislerinin ve işyerlerinin kurulması, kurdurulması, kiralanması veya herhangi bir surette temin edilmesi ile bu tesisin diğer işletmecilerin veya ilgili mevzuat gereğince gereken izne sahip olan kişilerin kullanımına sunulmasını, c) Abone ve kullanıcılar ile olan ilişkilere yönelik uygulama usul ve esaslarının tespiti de dahil olmak üzere hizmetlerinin pazarlanmasını ve sunulmasını, kapsar. GSM 1800 ve verilmesi için mevcut şebekeler dışında tamamen yeni bir şebeke kurmayı gerektiren veya kıt kaynakların tahsisini ihtiva eden yeni nesil telekomünikasyon hizmetlerinin yürütülmesi bu sözleşme kapsamı dışındadır.

3 Bu sözleşmede aksi belirtilmedikçe, Türk Telekom, Kurum düzenlemelerindeki usul ve esaslara tabidir. hükmü görev Sözleşmesi kapsamında Türk Telekom un vereceği hizmetleri tadat edilmektedir. Bu hükme göre Türk Telekom kablosuz sabit telefon ve internet erişimi hizmetini verebilecektir. Aynı Sözleşmenin Teknolojik Gelişmeler başlıklı 17 nci maddesinde, Türk Telekom, işlettiği şebekeleri ve vermekte olduğu hizmetleri teknolojik gelişmelere ve varsa hizmetle ilgili uluslararası sözleşme ve anlaşmalara uygun olarak verir ve yeniler. Ancak bu maddeye dayanılarak yapılacak işler 3 üncü Madde de belirtilen kapsam dahilinde olmalıdır. hükmü ile de Türk Telekom vereceği bu hizmetleri ve bu hizmetleri verdiği şebekeyi yeni teknolojik gelişmelere Görev sözleşmesinin 3. maddesi kapsamında kalmak kaydı ile yapabilecektir. Görev Sözleşmesinin... Bu sözleşme Kanunda yer alan hükümler dışında Türk Telekom un hakim durumunu kötüye kullanacak ve rekabeti kendi lehine kullandıracak haklar sağlamaz hükmü çerçevesinde Türk Telekom, izin verilen bu hizmetleri yerine getirirken hakim durum oluşturmayacak ve rekabet Türk Telekom un kendi lehine kullanacağı bir hak sağlamayacaktır. Görev Sözleşmesinin 15 inci maddesinde, Türk Telekom a bugüne kadar tahsis edilmiş olan frekanslar tahsisler geçerliliğini korumak üzere, herhangi bir işleme gerek kalmaksızın Türk Telekom tarafından kullanılmaya devam edilir. Ancak, teknolojide meydana gelen gelişmeler, frekans spektrumunun etkin ve verimli kullanılmasına yönelik Kurumun yapacağı düzenlemeler ve ülkemizin taraf olduğu uluslararası kuruluşların (ITU,CEPT vb.) kararları doğrultusunda yapılabilecek yeni planlamalar çerçevesinde, Milli Frekans Planında yapılacak olan değişikliklere paralel olarak, Türk Telekom a tahsis edilmiş frekanslar azami ölçüde korunmak ve Türk Telekom un görüşü alınmak suretiyle, tahsis edilmiş frekanslarda iptal dahil her türlü değişiklik Kurum tarafından yapılabilecektir. hükmü ile Türk Telekom a yapılacak olan frekans tahsisinin nasıl yapılacağı belirlenmiştir. Türk Telekom a bu hizmeti vermesi için tahsis edilecek frekanslarda bu çerçevede tahsis edilecektir. Yukarıda ifade edilen hükümler çerçevesinde, öncelikle Türk Telekom kablosuz sabit telefon ve internet erişimine yönelik kurulacak altyapıdan mevcut şebekeler dışında tamamen yeni bir şebeke kurulmasını gerektirmeyen veya kıt kaynak tahsisi ihtiva etmeyen telekomünikasyon hizmetlerinin sunulabilecektir ve mevcut şebekeler dışında tamamen yeni bir şebeke kurulmasını gerektiren veya kıt kaynak tahsisi ihtiva eden yeni nesil telekomünikasyon hizmetlerinin sunamayacaktır. Ayrıca, İşletilen şebekeler ve verilmekte olan hizmetlerin teknolojik gelişmelere ve varsa hizmetle ilgili uluslararası sözleşme ve anlaşmalara uygun olarak verilebilecek ve yenilenebilecektir.

4 Bununla birlikte; Türk Telekom un vermekte olduğu telefon ve internet hizmetlerinden yararlanamayan tüketicilerin faydalanmasını sağlamak, etkin rekabet ortamının tesisini de temin etmek ve Türk Telekom un hakim durumunu kötüye kullanmasını ve rekabeti kendi lehine kullandıracak haklar sağlamasını önlemek, ülke kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak üzere; Türk Telekom un Kablosuz Sabit Telefon Sistemi (KTS) üzerinden, kablosuz sabit telefon hizmeti ile temel internet erişim hizmetlerini aşağıda belirtilen şartlar çerçevesinde sunabilecektir; Türk Telekom un mevcut şebekesinin bulunmadığı veya altyapı kurulmasının çok yüksek bedele mal olduğu ancak telekomünikasyon hizmeti verilmesi ihtiyacı bulunan, il ve ilçe merkezleri dışında kalan a) belde, köy, mezra vb. yerleşim alanlarında kuracaktır ve her bir yerleşim alanı için Kurumdan önceden gerekli izinleri alacaktır. b) Kurulması planlanan altyapıya Milli Frekans Planı ve ülkemizin taraf olduğu uluslararası kuruluşların (ITU, CEPT vb.) kararları çerçevesinde olacaktır ve gerekli frekans bandı tahsis edilebilecektir. c) Kurulması planlanan altyapıda kullanılacak terminal ve şebeke teçhizatının ülkemizin ve taraf olduğumuz uluslararası standart kuruluşlarının belirlediği standartlara uygun olacaktır. KARAR : Türk Telekom tarafından yürütülebilecek telekomünikasyon hizmetlerinin verilmesi amacıyla kurulacak olan kablosuz telefon sistemleri (KTS) için; 1. Kurum ile Türk Telekom arasında imzalanmış olan mevcut Görev Sözleşmesi kapsamında; a) Türk Telekom tarafından, mevcut şebekeler dışında tamamen yeni bir şebeke kurulmasını gerektirmeyen veya kıt kaynak tahsisi ihtiva etmeyen telekomünikasyon hizmetlerinin sunulabileceği, b) Türk Telekom tarafından, mevcut şebekeler dışında konu hizmetin verilmesi için tamamen yeni bir şebeke kurulmasını gerektiren veya kıt kaynak tahsisi ihtiva eden yeni nesil telekomünikasyon hizmetlerinin sunulamayacağı, c) Görev sözleşmesinin 3 üncü maddesindeki kapsam dahilinde olmak kaydıyla, Türk Telekom tarafından işletilen şebekeler ve verilmekte olan hizmetlerin teknolojik gelişmelere ve varsa hizmetle ilgili uluslararası sözleşme ve anlaşmalara uygun olarak verilebileceği ve yenilenebileceği, 2. Bu çerçevede; Türk Telekom un vermekte olduğu sabit telefon ve internet erişimi hizmetlerinden yararlanamayan tüketicilerin, Türk Telekom şebekesine erişimlerinin sağlanması için mevcut şebekeler dışında tamamen yeni bir şebeke kurulmaksızın, tüketici menfaatlerinin korunması ve etkin rekabet ortamının tesisini de teminen ve sonuç itibariyle Türk Telekom un hakim durumunu kötüye kullanmasını ve rekabeti kendi lehine kullandıracak haklar sağlamasını önlemek, ülke kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak üzere; Türk Telekom un mevcut şebekesinin bulunmadığı ve kablo ile ulaşılması halinde ekonomik maliyetin aşırı derecede yüksek olduğu, bununla birlikte telekomünikasyon hizmeti verilmesi gerekli olan il ve ilçe merkezleri dışında kalan belde, köy, mezra vb. yerleşim alanlarına, her bir yerleşim alanında kurulacak sistem için, sistemin kurulacağı yerlerin bilgileri ile iletişim yapılacak yerleşim yerlerinin önceden Kuruma bildirilerek sistem kurma izni alınması şartıyla, verilmesi planlanan hizmetlerin Görev Sözleşmesi kapsamında olması, 3. Sunulacak hizmetin kablosuz sabit telefon ve temel internet erişim hizmeti (WLL) olması,

5 4. Kablolu veya daha sonra verilecek izinler çerçevesinde konu hizmetlerin sağlanması durumunda, kurulacak sistemin kullanımdan kaldırması, 5. UMTS, geniş bandlı mobil sistemler, vb. yeni nesil sistemlere frekans tahsisi durumunda ihtiyaç duyulması halinde, Türk Telekom un; tahsis edilen frekans bandlarında kullanılan konu sistemleri Kurumdan hiçbir talepte bulunmadan kullanımdan kaldırması ve hizmetin devamlılığını öne sürerek engel çıkarmaması, MHz frekans bandındaki GMPCS mobil uydu sistemlerinin enterferansa uğraması durumunda Türk Telekom un söz konusu enterferansı hemen gidermesi, 7. Kurulması planlanan altyapıda kullanılacak terminal ve şebeke teçhizatının ülkemizin ve taraf olduğumuz uluslararası standart kuruluşlarının belirlediği standartlara uygun olması, 8. Komşu ülkelerde kullanılan harmonize sistemlerin enterfere edilmemesi ve bu sistemlerden koruma talebinde bulunulmaması, 9. Halen Türk Telekom tarafından kullanılmakta olan; a) 1-3 GHz bandının koordine edilmiş üçüncü nesil mobil haberleşme sistemleri (UMTS/IMT-2000, GMPCS, vb.) için planlanan; Telekomünikasyon Kurulu nun tarih ve 2003/594 sayılı Kararı doğrultusunda; MHz, MHz, MHz, MHz, MHz, MHz ve MHz frekans bantları ve Mülga TGM tarafından tarih ve B.11.1.TGM.0.12(FRE).00.01/ ve tarih ve B.11.1.TGM / sayılı yazılar ile dar band WLL sistemi (KTS) için uygun bulunan frekans bandlarından, MHz frekans bandı haricindeki MHz frekans bandları ile ilgili olarak tarih ve 2003/594 sayılı Kurul Kararı ve buna istinaden TTAŞ ne gönderilen tarih ve B.61.TK / sayılı yazının gereğinin yerine getirilmesi, b) Mülga TGM tarafından tarih ve B.11.1.TGM.0.12(FRE).00.01/ ve tarih ve B.11.1.TGM / sayılı yazılar ile dar band WLL sistemi (KTS) için uygun bulunan frekans bandlarından, MHz frekans bandının Telekomünikasyon Kurulunun tarih ve 2004/667 sayılı Kararı doğrultusunda tarihine kadar yeni sistem kurulmayarak boşaltılması, 10. Mülga TGM tarafından NMT-450 analog araç telefonu sistemi için tahsis edilen / MHz frekans bandlarının tarihine kadar boşaltılması ve bu amaçla gerekli tedbirlerin Türk Telekom tarafından alınması, hususlarını ihtiva eden bir taahhütnamenin Türk Telekom dan alınması kaydıyla; / MHz frekans bandlarından 2x3.75 MHz tahsis yapılması, ayrıca talep olması ve Kurumun uygun bulması halinde ilave frekans tahsisleri konusunun değerlendirilmesi, hususlarına oy birliği ile karar verilmiştir. A. Hamdi ATALAY Dr. Murat ATALI Dr.T.Ayhan BEYDOĞAN Üye Üye Üye Hüseyin EDİS (İzinli) Dr.Faruk CÖMERT (Görevli) Galip ZEREY Üye Üye II. Başkan Dr. Tayfun ACARER Başkan

TEST VE DENEME AMACIYLA GEÇİCİ OLARAK TELEKOMÜNİKASYON ALTYAPISI KURULMASI VE KULLANILMASINA İZİN VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

TEST VE DENEME AMACIYLA GEÇİCİ OLARAK TELEKOMÜNİKASYON ALTYAPISI KURULMASI VE KULLANILMASINA İZİN VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TEST VE DENEME AMACIYLA GEÇİCİ OLARAK TELEKOMÜNİKASYON ALTYAPISI KURULMASI VE KULLANILMASINA İZİN VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç Madde 1 Bu Usul ve Esasların amacı, kamu kurum ve kuruluşları

Detaylı

UYDU HABERLEŞME HİZMETLERİNDE FREKANS BAND KULLANIMI BELGESİ

UYDU HABERLEŞME HİZMETLERİNDE FREKANS BAND KULLANIMI BELGESİ UYDU HABERLEŞME HİZMETLERİNDE FREKANS BAND KULLANIMI BELGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu düzenlemenin amacı, uydu üzerinden sunulan elektronik haberleşme hizmetlerinde frekans bandlarının kullanımına yönelik usul

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. :Türk Telekom Referans Ortak Yerleşim ve Tesis Paylaşımı Teklifi.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. :Türk Telekom Referans Ortak Yerleşim ve Tesis Paylaşımı Teklifi. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi :14.07.2010 Karar No :2010/DK-07/416 Gündem Konusu :Türk Telekom Referans Ortak Yerleşim ve Tesis Paylaşımı Teklifi. KARAR : Elektronik haberleşme

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi: : 14.07.2015 Karar No : 2015/DK-ETD/324 Gündem Konusu : Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Tarifelerinin Bildirimine İlişkin Usul ve Esasların

Detaylı

Elektromanyetik dalgalar kullanılarak yapılan haberleşme ve data iletişimi için frekans planlamasının

Elektromanyetik dalgalar kullanılarak yapılan haberleşme ve data iletişimi için frekans planlamasının 2. FREKANS TAHSİS İŞLEMLERİ 2.1 GENEL FREKANS TAHSİS KRİTERLERİ GENEL FREKANS TAHSİS KRİTERLERİ Elektromanyetik dalgalar kullanılarak yapılan haberleşme ve data iletişimi için frekans planlamasının yapılması

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 12 Kasım 2004 CUMA

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 12 Kasım 2004 CUMA Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluş : 7 Ekim 1920 12 Kasım 2004 CUMA Sayı : 25641 Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: 17 EKİM 2008 TARİH 277027 SAYILI YÖNETMELİKLE

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM LİHKAB Tescili, Tescil İçin Gerekli Koşullar, Tescil Yenilemesi

İKİNCİ BÖLÜM LİHKAB Tescili, Tescil İçin Gerekli Koşullar, Tescil Yenilemesi TMMOB HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI LİSANSLI HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ VE BÜROLARI TESCİL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

T.C. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Tarih : 20.10.2015 Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı Sayı : 15-026 Yetkilendirme Dairesi Başkanlığı

T.C. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Tarih : 20.10.2015 Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı Sayı : 15-026 Yetkilendirme Dairesi Başkanlığı T.C. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Tarih : 20.10.2015 Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı Sayı : 15-026 Yetkilendirme Dairesi Başkanlığı Konu : Sabit telefon hizmetine ilişkin formların tekilleştirilmesi

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 18.05.2015/108-1

Sirküler Rapor Mevzuat 18.05.2015/108-1 Sirküler Rapor Mevzuat 18.05.2015/108-1 SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 26849

Resmî Gazete Sayı : 26849 16 Nisan 2008 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 26849 YÖNETMELİK Telekomünikasyon Kurumundan: ANTEN VE ORTAK ANTEN SİSTEM VE TESİSLERİNİN KURULMASINA VE KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. Sirküler No : 2013/13 Sirküler Tarihi : 05.02.2013 Konu : 01.01.2013-30.06.2013 Tarihleri Arası Geçerli Çocuk Zammı ve Kıdem Tazminatı Tutarları 01.01.2013-30.06.2013 döneminde geçerli çocuk zammı ve kıdem

Detaylı

LİMİTED ŞİRKET ORTAKLARININ PAY (HİSSE) DEVRİNDE DAMGA VERGİSİ VE HARÇ UYGULAMASI

LİMİTED ŞİRKET ORTAKLARININ PAY (HİSSE) DEVRİNDE DAMGA VERGİSİ VE HARÇ UYGULAMASI SİRKÜLER NO: POZ-2012 / 78 İST, 03.08.2012 ÖZET: Limited şirket ortaklarının pay (hisse) devrinde damga vergisi ve harç uygulaması. LİMİTED ŞİRKET ORTAKLARININ PAY (HİSSE) DEVRİNDE DAMGA VERGİSİ VE HARÇ

Detaylı

ANAMUR BELEDĠYE BAġKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ. KURULUġ, GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

ANAMUR BELEDĠYE BAġKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ. KURULUġ, GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM ANAMUR BELEDĠYE BAġKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUġ, GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç: MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı; Plan ve Proje Müdürlüğünün

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı YÜKSEK FEN KURULU KARARI

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı YÜKSEK FEN KURULU KARARI Karar Konusu :Görüş talebi T.C. YÜKSEK FEN KURULU KARARI I- GİRİŞ.. İl Özel İdaresi tarafından ihale edilerek sözleşmeye bağlanan,... İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi Hizmet Binası inşaatı işi ile ilgili

Detaylı

REKABET KURULU KARARI

REKABET KURULU KARARI Rekabet Kurumu Başkanlığından, REKABET KURULU KARARI Dosya Sayısı : 2014-4-26 (Devralma) Karar Sayısı : 14-24/488-218 Karar Tarihi : 16.07.2014 A. TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER Başkan Üyeler : Prof. Dr. Nurettin

Detaylı

25.02.2008/47 KONUT FĐNANSMANI KAPSAMINDA KULLANDIRILAN KREDĐLER ĐLE ĐLGĐLĐ BSMV NĐN ĐADE EDĐLMESĐ ÖZET :

25.02.2008/47 KONUT FĐNANSMANI KAPSAMINDA KULLANDIRILAN KREDĐLER ĐLE ĐLGĐLĐ BSMV NĐN ĐADE EDĐLMESĐ ÖZET : 25.02.2008/47 KONUT FĐNANSMANI KAPSAMINDA KULLANDIRILAN KREDĐLER ĐLE ĐLGĐLĐ BSMV NĐN ĐADE EDĐLMESĐ ÖZET : 5582 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren konut finansmanı kapsamında kabul edilen

Detaylı

MAYIS 2016 HUKUK BÜLTENİ

MAYIS 2016 HUKUK BÜLTENİ MAYIS 2016 HUKUK BÜLTENİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu nun 30.03.2016 Tarihli ve 6193 Sayılı Kararı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu nun 30.03.2016 Tarihli ve 6193 Sayılı Kararı ( Kurul Kararı ), 16.04.2016

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi: : 09.07.2015 Karar No : 2015/DK-THD/313 Gündem Konusu : Pazarlama, tanıtım gibi amaçlarla haberleşme yapılmasına ilişkin usul ve esaslar. KARAR

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü. Sayı : 45516914-110.11.06-[115830.323]-4309 10/05/2016 Konu : Anayasa Mahkemesi Kararı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü. Sayı : 45516914-110.11.06-[115830.323]-4309 10/05/2016 Konu : Anayasa Mahkemesi Kararı T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 45516914-110.11.06-[115830.323]-4309 10/05/2016 Konu : Anayasa Mahkemesi Kararı YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINA Düzce Üniversitesinin

Detaylı

SPEKTRUM YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SPEKTRUM YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 2 Temmuz 2009 Perşembe Resmî Gazete Sayı : 27276 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: SPEKTRUM YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

2015 Yılında Yapılan Değişiklikler

2015 Yılında Yapılan Değişiklikler T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU İHALE KANUNU EĞİTİMİ 2015 Yılında Yapılan Değişiklikler İhalelerin 3 yıllık olarak yapılması Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin,

Detaylı

FASIL 10 BİLGİ TOPLUMU VE MEDYA

FASIL 10 BİLGİ TOPLUMU VE MEDYA FASIL 10 BİLGİ TOPLUMU VE MEDYA Öncelik 10.1. 2002 AB düzenleyici çerçevesi için anahtar başlangıç koşullarının kabul edilmesinin ve uygulanmasının tamamlanması 1 Mevzuat uyum takvimi Tablo 10.1.1 1 2002/20/AT

Detaylı

Konu: 01.01.2014-30.06.2014 Tarihleri Arasında Uygulanacak Kıdem Tazminatı Tavanı Tutarı

Konu: 01.01.2014-30.06.2014 Tarihleri Arasında Uygulanacak Kıdem Tazminatı Tavanı Tutarı 1 İstanbul, 06.01.2014 Konu: 01.01.2014-30.06.2014 Tarihleri Arasında Uygulanacak Kıdem Tazminatı Tavanı Tutarı Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü nün 03/01/2014*54 tarih ve 27998389.115913

Detaylı

Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu. 15 Ağustos 2010 14 Ağustos 2011

Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu. 15 Ağustos 2010 14 Ağustos 2011 Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu 15 Ağustos 2010 14 Ağustos 2011 Ağustos 2011 1 İçindekiler 1. Genel Değerlendirme 2. İstatistiki Veriler 2.1. 1 Eylül 2007 14 Ağustos 2011 Dönemi

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. :Galip ZEREY, Dr. İhsan KULALI, M. Selçuk NURSOY, Yaşar GÖK, Musa ŞAHİN

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. :Galip ZEREY, Dr. İhsan KULALI, M. Selçuk NURSOY, Yaşar GÖK, Musa ŞAHİN BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 21.12.2011 Karar No : 2011/DK-07/651 Toplantı No : 2011/50 Gündem No : 6 TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER Başkan II. Başkan Üyeler Gündem Konusu :Dr.

Detaylı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: GENEL GEREKÇE Sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışma, çalışanların tümü için en temel insan haklarından biridir. Nitekim işyerlerinde sağlıklı ve güvenli ortamların oluşturulmasını amaçlayan iş sağlığı

Detaylı

PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ. Ürün Güvenliği Nedir?

PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ. Ürün Güvenliği Nedir? PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ Ürün Güvenliği Nedir? Piyasaya arz edilecek her ürünün, insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki yaşam ve sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından asgari

Detaylı

HÜCRESEL SİSTEM ANTEN TESİSLERİ İLE TELSİZ ERİŞİM ŞEBEKELERİNİN PAYLAŞIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI

HÜCRESEL SİSTEM ANTEN TESİSLERİ İLE TELSİZ ERİŞİM ŞEBEKELERİNİN PAYLAŞIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI HÜCRESEL SİSTEM ANTEN TESİSLERİ İLE TELSİZ ERİŞİM ŞEBEKELERİNİN PAYLAŞIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARARA KATILANLAR

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARARA KATILANLAR Toplantı Dönemi : Birleşim No : 24-6 Birleşim Tarihi : 5/4/24 Birleşim Saati : 9:3 Birleşim Yeri : Meclis Başkanlığına Oturum No : T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYE MECLİS KARARI KARARA KATILANLAR MECLİS BAŞKANI

Detaylı

D. HAKKINDA İNCELEME YAPILAN : - Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. Konya Yolu 40. km. Gölbaşı/Ankara

D. HAKKINDA İNCELEME YAPILAN : - Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. Konya Yolu 40. km. Gölbaşı/Ankara Rekabet Kurumu Başkanlığından, (Danıştay Kararları Üzerine Verilen) REKABET KURULU KARARI Dosya Sayısı : 2008-2-124 Karar Sayısı : 12-42/1313-429 (Önaraştırma) Karar Tarihi : 28.08.2012 A. TOPLANTIYA KATILAN

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : 2014 Yılı Telsiz Ücret Tarifesi.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : 2014 Yılı Telsiz Ücret Tarifesi. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 18.12.2013 Karar No : 2013/DK-SYD/662 Gündem Konusu : 2014 Yılı Telsiz Ücret Tarifesi. KARAR :Spektrum Yönetimi Dairesi Başkanlığının hazırladığı

Detaylı

GÖREV TANIMLARI. HABERLEŞME UZMANI (Telsiz Sistemleri) GÖREVİ

GÖREV TANIMLARI. HABERLEŞME UZMANI (Telsiz Sistemleri) GÖREVİ DİĞER Telsiz kurma ve işletme izninin verilmesi, süresi, yenilenmesi, değişikliği ve iptali ile ilgili usul ve esasları belirlemek ve bu çerçevede öngörülen telsiz cihaz veya sistemlerinin kurulması, kullanılması,

Detaylı

29.08.2011 tarihli 2011/144 No lu genelgenin yürürlüğe girmesi ile yürürlükten kaldırılmıştır.

29.08.2011 tarihli 2011/144 No lu genelgenin yürürlüğe girmesi ile yürürlükten kaldırılmıştır. 29.08.2011 tarihli 2011/144 No lu genelgenin yürürlüğe girmesi ile yürürlükten kaldırılmıştır. Genelge No : 2009/93 Çıkarıldığı Tarih : 06.10.2009 Yürürlük Tarihi : 06.10.2009 Konusu : Kurumsal Hesaplara

Detaylı

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) YAYINLANMA TARİHİ -

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) YAYINLANMA TARİHİ - VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) TARİH - SAYI RESMİ GAZETE NO - AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU MEVZUAT TÜRÜ VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) YAYINLANMA TARİHİ - AÇIKLAMA

Detaylı

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ YÖNETİM KOMİTESİ (CDEG) Avrupa Konseyi Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu. 7. Bakanlar Konferansı TASLAK EYLEM PLANI

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ YÖNETİM KOMİTESİ (CDEG) Avrupa Konseyi Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu. 7. Bakanlar Konferansı TASLAK EYLEM PLANI KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ YÖNETİM KOMİTESİ (CDEG) Avrupa Konseyi Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu 7. Bakanlar Konferansı TASLAK EYLEM PLANI Hukuki ve fiili toplumsal cinsiyet eşitliğinin gerçekleştirilmesine

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ KARİYER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ KARİYER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ KARİYER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Yalova Üniversitesine bağlı olarak kurulan Yalova Üniversitesi Kariyer

Detaylı

SİRKÜLER 05.06.2015 / 06 / 3

SİRKÜLER 05.06.2015 / 06 / 3 TARİH SAYI KONU ---------------------------- 05.06.2015 / 06 / 3 SİRKÜLER ÖZETİ : Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 452 Tebliğde lisanslı depo işletmelerince, Elektronik Kayıt Kurallarına uygun

Detaylı

UŞAK BANAZ HAMAMBOĞAZI TERMAL TURİZM MERKEZİ

UŞAK BANAZ HAMAMBOĞAZI TERMAL TURİZM MERKEZİ K İL: Uşak İLÇE: Banaz KÖY: Hasanköy - 49 - K İL: Uşak İLÇE: Banaz KÖY: Hasanköy - 50 - BİLGİ FÖYÜ: BULUNDUĞU YER UŞAK BANAZ HAMAMBOĞAZI TERMAL TURİZM MERKEZİ İL İLÇE KÖY MÜLKİYET : Uşak : Banaz : Hasanköy

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 169 KARAR 169- İlçenin Yenice Mahallesi 303 adanın imar hattı tescilli yapılar göz önüne alınıp yeniden düzenlenmiştir.1/1000 ölçekli Kentsel Sit ve Etkileme Geçiş Alanı Koruma Amaçlı Uygulama

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı İÇ KONTROL SİSTEMİ Bu broşür; iç kontrolle ilgili farkındalık sağlamak, iç kontrolün ne

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge Üniversitenin; misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

NİSAN 2016 HUKUK BÜLTENİ

NİSAN 2016 HUKUK BÜLTENİ NİSAN 2016 HUKUK BÜLTENİ Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapıldı. Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

El koyduğu trafik kazalarında trafik kazası tespit tutanağı düzenlemek,

El koyduğu trafik kazalarında trafik kazası tespit tutanağı düzenlemek, Karayollarında, can ve mal güvenliği yönünden trafik düzenini sağlamak ve trafik güvenliğini ilgilendiren tüm konularda alınacak önlemleri göstermek amacıyla 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu çıkarılmıştır.

Detaylı

T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) RET KARARI

T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) RET KARARI T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) ŞİKAYET NO : 2016/991 KARAR TARİHİ : 04/08/2016 tarih ŞİKAYETÇİ : RET KARARI ŞİKAYETÇİ VEKİLİ : ŞİKAYET EDİLEN İDARE : Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. :Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. :Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 20.03.2013 Karar No : 2013/DK-ETD/155 Gündem Konusu : Türk Telekom Referans Erişim Tekliflerinde Revizyon- Nakil Süreçleri, Ortak Yerleşim Alanlarına

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. : 2012 Yılı Telsiz Ücret Tarifesi.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. : 2012 Yılı Telsiz Ücret Tarifesi. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 14.12.2011 Karar No : 2011/DK-11/642 Gündem Konusu : 2012 Yılı Telsiz Ücret Tarifesi. KARAR :Spektrum Yönetimi Dairesi Başkanlığının hazırladığı

Detaylı

ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLARDA HURDA SATIŞI

ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLARDA HURDA SATIŞI İlgili Mevzuat Taşınır Mal Yönetmeliği 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu 20/3/1971 tarih ve 7/2156 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 19/3/2001 tarihli, B.02.0.PPG.0.12.320-4421 sayılı, 2001/15

Detaylı

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ 2 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ NEDİR? Güdümlü Proje Desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi

Detaylı

BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/339185 İhalenin adı

BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/339185 İhalenin adı BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/339185 İhalenin adı 35000 kg dökme (LPG) Likit Petrol Gazı (Propan) Satın alınması Teklif sahibinin adı ve

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Spektrum Yönetimi Dairesi Başkanlığının hazırladığı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Spektrum Yönetimi Dairesi Başkanlığının hazırladığı BİLGİ TNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 11.12.2018 Karar No : 2018/DK-SYD/355 Gündem Konusu KARAR sayılı takrir ve ekleri incelenmiştir. : 2019 Yılı Telsiz Ücret Tarifesi : Spektrum

Detaylı

ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği

ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. KURUMSAL YÖNETĠM KOMĠTESĠ YÖNETMELĠĞĠ I- GENEL HÜKÜMLER Kapsam 1.1. Bu yönetmelik,

Detaylı

VEKÂLETNAME. Aşağıda verilen 1 ve 2 numaralı bölümler için (a), (b) veya (c) şıklarından biri seçilerek temsil yetkisinin kapsamı belirlenmelidir.

VEKÂLETNAME. Aşağıda verilen 1 ve 2 numaralı bölümler için (a), (b) veya (c) şıklarından biri seçilerek temsil yetkisinin kapsamı belirlenmelidir. MİGROS TİCARET ANONİM ŞİRKETİ GENEL KURUL TOPLANTI BAŞKANLIĞI NA VEKÂLETNAME Pay sahibi bulunduğum/bulunduğumuz Migros Ticaret Anonim Şirketi nin 09.04.2015 günü saat 12:00 de Atatürk Mahallesi Turgut

Detaylı

1.İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:

1.İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler: T.C AKSARAY VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü TAŞIMALI EĞİTİM İHALE UYGULAMASI ÖĞRENCİ TAŞITTIRILMASI İŞİ İLANI Müdürlüğümüzce İlimiz Merkez İlçede 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında Taşımalı Eğitim (Ortaöğretim-İmam-Hatip

Detaylı

Esas No: 1/510 Tarih: 04/08/2008 Karar No: 14 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Esas No: 1/510 Tarih: 04/08/2008 Karar No: 14 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Esas No: 1/510 Tarih: 04/08/2008 Karar No: 14 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Bakanlar Kurulu nun 24/01/2008 tarihli yazısıyla, İçtüzüğün 77. maddesi uyarınca yenilenen Devlet Memurları Kanunu

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ÖNERİ YERLİ MALI TEBLİĞ TASLAĞI (SGM 2014/. ) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ÖNERİ YERLİ MALI TEBLİĞ TASLAĞI (SGM 2014/. ) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: YERLİ MALI TEBLİĞ TASLAĞI (SGM 2014/. ) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu

Detaylı

: 2014 Yılı Telsiz Ücret Tarifesi.

: 2014 Yılı Telsiz Ücret Tarifesi. www.mevzuattakip.com.tr 2014 Yılı Telsiz Ücret Tarifesi Bu Karar; Spektrum Yönetimi Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve eklerin incelenmesine ilişkindir. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU

Detaylı

ELEKTRONİK HABERLEŞME HİZMET, ŞEBEKE VE ALTYAPILARINA İLİŞKİN. Kablosuz cihazların yerel İnternet erişimini sağlayan cihazı,

ELEKTRONİK HABERLEŞME HİZMET, ŞEBEKE VE ALTYAPILARINA İLİŞKİN. Kablosuz cihazların yerel İnternet erişimini sağlayan cihazı, 1. TERİM VE KISALTMALAR ELEKTRONİK HABERLEŞME HİZMET, ŞEBEKE VE ALTYAPILARINA İLİŞKİN 2N 3N Ağırlayan İşletmeci Ankesörlü Telefon Ankesörlü Telefon Hizmeti Arama Ofisi Hizmeti EGF Erişim Alanı (Kablosuz

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM OKUL VE KURUMLARI ALAN/BÖLÜM, ATÖLYE VE LABORATUVAR ŞEFLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM OKUL VE KURUMLARI ALAN/BÖLÜM, ATÖLYE VE LABORATUVAR ŞEFLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM OKUL VE KURUMLARI ALAN/BÖLÜM, ATÖLYE VE LABORATUVAR ŞEFLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE Tebliğler Dergisi : ŞUBAT 2009/2617 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Sözleşmeli Personeli Alımı Hakkında Genelge Tarihi:04.11.2003 Sayısı:145974. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü

Sözleşmeli Personeli Alımı Hakkında Genelge Tarihi:04.11.2003 Sayısı:145974. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Personeli Alımı Hakkında Genelge Tarihi:04.11.2003 Sayısı:145974 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü Sayı : B.100.PER-00-000 Konu : Sözleşmeli Personel...VALİLİĞİNE (Sağlık Müdürlüğü)

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı TC Sayı : B080SGB0060000-310/1246 08/03/2011 GENELGE 2011/15 Ġlgi: a) 2507 2005 tarihli ve 25886 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Kamu İhale Genel Tebliği b) 23012011 tarihli ve 27824 sayılı Resmî Gazete

Detaylı

NUMARALANDIRMA YÖNETMELĠĞĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNETMELĠK

NUMARALANDIRMA YÖNETMELĠĞĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNETMELĠK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: NUMARALANDIRMA YÖNETMELĠĞĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNETMELĠK MADDE 1 27/6/2009 tarihli ve 27271 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Numaralandırma Yönetmeliği

Detaylı

GSM VE UMTS ŞEBEKELERİNDEN OLUŞAN, ELEKTROMANYETİK ALANLARA, MOBİL TELEFON VE VERİ TRAFİĞİNİN ETKİSİ

GSM VE UMTS ŞEBEKELERİNDEN OLUŞAN, ELEKTROMANYETİK ALANLARA, MOBİL TELEFON VE VERİ TRAFİĞİNİN ETKİSİ GSM VE UMTS ŞEBEKELERİNDEN OLUŞAN, ELEKTROMANYETİK ALANLARA, MOBİL TELEFON VE VERİ TRAFİĞİNİN ETKİSİ Mehmet YILDIRIM 1 ve Ahmet ÖZKURT 2 1 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, İzmir, myildirim@btk.gov.tr

Detaylı

Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) üst sınırları(*): (Kişinin aldığı ücretin %75 ini aşmamak kaydıyla)

Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) üst sınırları(*): (Kişinin aldığı ücretin %75 ini aşmamak kaydıyla) BİLİM VE TOPLUM PROJELERİ İDARİ VE MALİ ESASLARI (*) 1. AMAÇ Bilim ve Toplum Projeleri, bilginin topluma anlaşılır bir biçimde aktarılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek,

Detaylı

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI LOJMAN TAHSİS İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI LOJMAN TAHSİS İŞLEMLERİ YÖNERGESİ HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI LOJMAN TAHSİS İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı Hazine Müsteşarlığına ait lojmanların 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ve Kamu Konutları Yönetmeliğinde

Detaylı

EGE SERBEST BÖLGESİ KULLANICI FİRMALAR İÇİN ATIK VE ATIK SU YÖNETİMİ EL KİTABI Bu kitapçık, Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmaları

EGE SERBEST BÖLGESİ KULLANICI FİRMALAR İÇİN ATIK VE ATIK SU YÖNETİMİ EL KİTABI Bu kitapçık, Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmaları EGE SERBEST BÖLGESİ KULLANICI FİRMALAR İÇİN ATIK VE ATIK SU YÖNETİMİ EL KİTABI Bu kitapçık, Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmaları bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Yayın Sorumlusu: ESBAŞ

Detaylı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu nun tarih ve 2010/DK-07/87 sayılı Kararı ile;

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu nun tarih ve 2010/DK-07/87 sayılı Kararı ile; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu nun 10.02.2010 tarih ve 2010/DK-07/87 sayılı Kararı ile; Düzenleyici kurumların başlıca amaçlarından birisini oluşturan tüketici refahının artırılması amacıyla fiyatların

Detaylı

ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIR TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU-TRABZON BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KALKINMA BAKANLIĞI TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI

ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIR TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU-TRABZON BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KALKINMA BAKANLIĞI TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIR TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU-TRABZON BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KALKINMA BAKANLIĞI TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI TRABZON BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No: 01 T.C. KARAR 01 Belediye Meclisimizin 05.10.2000 tarih ve 181 sayılı kararının iptal edilmesine ilişkin alınan Belediye Meclisimizin 05.07.2013 tarih 192 sayılı kararın iptal edilmesine İmar

Detaylı

ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ

ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge,

Detaylı

TEKNE İMAL VE ÇEKEK YERLERİ TAHSİS DUYURUSU Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğünden: AÇIKLAMA:

TEKNE İMAL VE ÇEKEK YERLERİ TAHSİS DUYURUSU Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğünden: AÇIKLAMA: TEKNE İMAL VE ÇEKEK YERLERİ TAHSİS DUYURUSU Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğünden: AÇIKLAMA: Aşağıda belirtilen yerlerde Tekne İmal ve Çekek Yeri

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Türk Telekom Referans Tekliflerinde (RKDT ve RAFMET) Revizyon.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Türk Telekom Referans Tekliflerinde (RKDT ve RAFMET) Revizyon. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 12.02.2013 Karar No : 2013/DK-ETD/99 Gündem Konusu : Türk Telekom Referans Tekliflerinde (RKDT ve RAFMET) Revizyon. KARAR :Erişim ve Tarifeler

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Türk Telekom Metro Ethernet İnternet Yeni Satış ve Mevcut Müşteri Kampanyaları

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Türk Telekom Metro Ethernet İnternet Yeni Satış ve Mevcut Müşteri Kampanyaları BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 25.05.2017 Karar No : 2017/DK-ETD/170 Gündem Konusu : Türk Telekom Metro Ethernet İnternet Yeni Satış ve Mevcut Müşteri Kampanyaları KARAR takrir

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç MADDE 1- Bu Yönerge nin amacı; Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme

Detaylı

BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ İhale kayıt numarası : 2016/335995

BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ İhale kayıt numarası : 2016/335995 BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ İhale kayıt numarası : 2016/335995 Sıra No Mal Kaleminin Adı ve Kısa Açıklaması 1 Big Bag Torba ve Shrinkli Palet Etiketleri 2 25-50 Kg Manuel Dolum Torbaları Etiketİ 3 Taşıt

Detaylı

T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü

T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü ÇOK ACELE VE GÜNLÜDÜR Sayı : 74686402/410.07/5295045 22.05.2015 Konu: Özel Destek Eğitim Uzman Öğreticiliği Kursu Dördüncü Başvurular... KAYMAKAMLIĞINA (İlçe

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 04.09.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24866 ELEKTRİK PİYASASI SERBEST TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİ

Resmi Gazete Tarihi: 04.09.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24866 ELEKTRİK PİYASASI SERBEST TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 04.09.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24866 ELEKTRİK PİYASASI SERBEST TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü. SAYI :B050NÜV0080000-49264 27/10/2004 KONU : 5203 Sayılı Kanun GENELGE

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü. SAYI :B050NÜV0080000-49264 27/10/2004 KONU : 5203 Sayılı Kanun GENELGE T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü SAYI :B050NÜV0080000-49264 27/10/2004 KONU : 5203 Sayılı Kanun GENELGE 2004 / 143( APK) 2004/ 15 (NVİ) İLGİ : a) 18.04.1996 tarih ve

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Referans Tekliflere Köprü Statüsü Sürecinin Eklenmesi.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Referans Tekliflere Köprü Statüsü Sürecinin Eklenmesi. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 24.04.2013 Karar No : 2013/DK-ETD/222 Gündem Konusu : Referans Tekliflere Köprü Statüsü Sürecinin Eklenmesi. KARAR :Erişim ve Tarifeler Dairesi

Detaylı

KÜLTÜR, TURİZM VE TANITIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

KÜLTÜR, TURİZM VE TANITIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE KÜLTÜR, TURİZM VE TANITIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1-

Detaylı

266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No: 26740 Resmi Gazete Tarihi: 28/12/2007 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer 80, 82, 86 ve 103 üncü maddelerinde yer

Detaylı

2015 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINDA TAŞRA TEŞKİLATI İÇİN İLAN EDİLECEK UNVANLARA İLİŞKİN DERS KONU BAŞLIKLARI

2015 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINDA TAŞRA TEŞKİLATI İÇİN İLAN EDİLECEK UNVANLARA İLİŞKİN DERS KONU BAŞLIKLARI 2015 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINDA TAŞRA TEŞKİLATI İÇİN İLAN EDİLECEK UNVANLARA İLİŞKİN A) GÖREVDE YÜKSELME SINAVINA TABİ UNVANLAR İÇİN: 1-) ŞUBE MÜDÜRÜ 10 5442 sayılı İl İdaresi

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İLE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YAZIŞMA SİSTEMİ 2016 İçindekiler 1. AMAÇ VE KAPSAM... 2 2. YÖNTEM...

Detaylı

TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: Başkan: Mahmut GÜRSES Üyeler: Ali Kemal AKKOÇ, Erkan DEMİRTAŞ, Ahmet ÖZBAKIR, Mehmet Zeki ADLI, Hamdi GÜLEÇ, Mehmet AKSOY

TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: Başkan: Mahmut GÜRSES Üyeler: Ali Kemal AKKOÇ, Erkan DEMİRTAŞ, Ahmet ÖZBAKIR, Mehmet Zeki ADLI, Hamdi GÜLEÇ, Mehmet AKSOY TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: Başkan: Mahmut GÜRSES Üyeler: Ali Kemal AKKOÇ, Erkan DEMİRTAŞ, Ahmet ÖZBAKIR, Mehmet Zeki ADLI, Hamdi GÜLEÇ, Mehmet AKSOY BAŞVURU SAHİBİ: Amaç Hast. ve Orto. Ürn. Paz. San. Tic.

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.1.2015-30.6.2015 ile 1.7.2015-31.12.2015 tarihleri

Detaylı

17 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27291 YÖNETMELİK

17 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27291 YÖNETMELİK 17 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27291 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: TELSİZ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

İşletme türleri nelerdir? Nasıl Sınıflandırılır?

İşletme türleri nelerdir? Nasıl Sınıflandırılır? İşletme türleri nelerdir? Nasıl Sınıflandırılır? KONUYA BAŞLARKEN Yaşadığınız çevredeki işletmeleri dikkate alarak hukuki bakımından sınıflandırmaya çalışınız. İşletmelerin genellikle ortaklık şeklinde

Detaylı

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Norm Kadro ilke

Detaylı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1 T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1. VERGĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞINA Ġlgi: 14.09.2004 tarihli ve 2004/10

Detaylı

Resmî Gazete YÖNETMELİK

Resmî Gazete YÖNETMELİK 17 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27291 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: YÖNETMELİK TELSİZ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: TELSİZ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: TELSİZ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 17 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27291 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: TELSİZ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

SONDAJ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

SONDAJ DAİRESİ BAŞKANLIĞI MADEN TETKĠK VE ARAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SONDAJ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2008 6 AYLIK FAALİYET RAPORU ( 01.01.2008-30.06.2008) SONDAJ DAĠRESĠ BAġKANLIĞI 2008 1. 6 AYLIK FAALĠYET RAPORU I GENEL BĠLGĠLER Ülkemizde

Detaylı

ELEKTRONİK HABERLEŞME HİZMET, ŞEBEKE VE ALTYAPILARINA İLİŞKİN

ELEKTRONİK HABERLEŞME HİZMET, ŞEBEKE VE ALTYAPILARINA İLİŞKİN 1. TERİM VE KISALTMALAR ELEKTRONİK HABERLEŞME HİZMET, ŞEBEKE VE ALTYAPILARINA İLİŞKİN 2N 3N Ağırlayan İşletmeci AİH Ankesörlü Telefon Ankesörlü Telefon Hizmeti Arama Ofisi Hizmeti EGF Erişim Alanı (Kablosuz

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 12.04.2016 Karar No : 2016/DK-YED/211 Gündem Konusu : CLI ya İlişkin Düzenlemeler. KARAR : Yetkilendirme Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir

Detaylı

31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA

31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA 31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ:

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN BİLGİ NOTU

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN BİLGİ NOTU TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN BİLGİ NOTU Yönetmeliğin kapsamına giren Sözleşmeler; -İhtiyaç Kredilerine ilişkin sözleşmeler -Taşıt kredileri ilişkin sözleşmeler - Faiz veya benzeri

Detaylı

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğrenim görmekte

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. : SSG İnternet Hizmeti Tarife ve SSG Uygulama Teklifleri.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. : SSG İnternet Hizmeti Tarife ve SSG Uygulama Teklifleri. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 06.12.2011 Karar No : 2011/DK-07/628 Gündem Konusu : SSG İnternet Hizmeti Tarife ve SSG Uygulama Teklifleri. KARAR :Erişim ve Tarifeler Dairesi

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ VE BU SİSTEMDEKİ ÖĞRENCİLERE AİT VERİLERE ERİŞİM VE KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ VE BU SİSTEMDEKİ ÖĞRENCİLERE AİT VERİLERE ERİŞİM VE KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Senatonun 14/05/2015 tarih ve 4/11 sayılı Kararı ile kabul edilen; ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ VE BU SİSTEMDEKİ ÖĞRENCİLERE AİT VERİLERE ERİŞİM VE KULLANIM YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Gaziosmanpaşa Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama

Detaylı