Negatif ve Pozitif Youn Bakım Sistemleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Negatif ve Pozitif Youn Bakım Sistemleri"

Transkript

1 Negatif ve Pozitif Youn Bakım Sistemleri Enfeksiyon ve Risk Taıyan Hastalara Yönelik Önerilen Youn Bakım Sistemleri Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel & Faks: (0216) Gsm:

2 Medikal Ürünler Mobil Steril Pozitif Basınç Youn Bakım Odası Mobil Steril Negatif Basınç Youn Bakım Odası FA 2000 Mobil Hava Sterilizasyon ve Enfeksiyon Kontrol Ünitesi Mobil zolasyon Hasta Gözetim ve Acil Tedavi Odası Pozitif / Negatif Yanık ve Enfeksiyonlu Hasta Nakil Taıma Sedye Ünitesi Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

3 Mobil Çok Amaçlı Youn Bakım Odası Acil durumlar için özel dizayn edilmi, Pozitif basınç youn bakım odasından Negatif basınç youn bakım odasına dönütürülebilen en ekonomik ve hızlı sistemdir. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

4 Mobil Çok Amaçlı Youn Bakım Odası Uygulama Alanları Genel Youn Bakım Odaları Yeni Doan Youn Bakım Odaları Enfeksiyon Tedavi Odaları Yanık Youn Bakım Odaları Laboratuarlar Diyaliz Servisleri Acil Servisler Organ Nakli Yapılmı Hasta Youn Bakım Odaları Medikal Ekipman Üretimi Yapan letmeler Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

5 Mobil Çok Amaçlı Youn Bakım Odası Avantajları Hızlı & Ekonomik: Herhangi bir odayı veya alanı, en kısa sürede, en ekonomik ve güvenilir ekilde temiz oda ve izolasyon odasına çevirme imkanı. 17m³ lük bir alanda saatte 130 kez hava deiimi. Mobil Kabiliyeti: Medikal sınıf, mobil olmasından dolayı ihtiyaç duyulan her yere nakil imkanı. Yer Tasarrufu:Dönütürülebilir olmasından dolayı, ikinci bir izolasyon odasına ve bu oda için ilave bir alana ihtiyacınız yoktur. Zaman Tasarrufu: Dönütürülebilir olmasından dolayı, 30 dakika içerisinde pozitif basınçtan ( temiz oda ) negatif basınca ( izolasyon odası ) geçebilirsiniz. Ayarlanabilir Yüksek Hava Miktarı: 3 farklı devir (1100/1400/2200 m³/h ) ile çok düük ses seviyesi (52/56/65 db). Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

6 Mobil Pozitif Basınç zolasyon Youn Bakım Ünitesi Hastane youn bakım odaları veya temiz oda gereksinimi duyan iletmeler için,mevcut oda içerisindeki ortam koullarından en hızlı ve ekonomik ekilde ayrılmı tam anlamıyla bir temiz oda salamak için dizayn edilmitir. Bu nedenle baııklık sistemi çok düük olan hastalar, yanık hastaları,yeni doan bebekler veya hijyenik çalıma ortamı gerektiren sanayiler için en ideal çözümdür. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

7 Mobil Pozitif Basınç zolasyon Youn Bakım Ünitesi Kullanım Alanları Yeni Doan Youn Bakım Odaları Yanık Hasta Youn Bakım Odaları Organ Nakli Sonrası Hasta Takip Özel Youn Bakım Odaları Diyaliz Merkezleri Oksijen Çadırı Tıbbi Cihaz veya Sarf Malzemesi Üretimi Yapan letmeler Genel Youn Bakım Odaları UMKE Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

8 Mobil Pozitif Basınç zolasyon Youn Bakım Ünitesi Genel Çalıma Prensibi Hava kilitli oda - tedavi odası ve Filitrasyon ana ünitelerinden oluan ortamdaki havayı FA 2000 litrasyon ünitesinde temizleyerek hastanın tedavisinin yapıldıı oda içerisine pozitif basıncı salayacak steril havanın verilmesi ve devamlı pozitif basıncını koruması prensibine dayanır. Hava kilitli oda sayesinde dıarıdan içeriye giren salık personeli veya hastanın tedavisinde kullanılacak medikal cihazların,steril ortama dıarıdan kontaminasyona (bulamaya) sebebiyet verebilecek virüs, bakteri,spor gibi mikro-organizmaların girmesini engeller. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

9 Pozitif Basınç Hava Kalitesi ISO standardına göre, ISO sınıf 5 ( sınıf 100 ) & ISO sınıf 6 ( sınıf 1000 ) seviyesinde temiz odalar salar. 1 yataklı Pozitif Basınç Hava Kalitesi, ortalama 100 den fazla hava deiimi salayarak çok yüksek derecede steril hava ve koruma salar. NATO ve Dünya Salık Örgütü nün deklere etmi olduu, Kimyasal, Biyolojik,Radyolojik ve Nükleer ( KBRN ) ajanlarını oluturan bütün virüsleri,bakterileri,kimyasal toksik zehirleyici gazları tutmak için kullanılan özel HEPA ve Aktif Karbon(isteye balı) litreler kullanılır. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

10 Mobil Negatif Basınç zolasyon Youn Bakım Ünitesi Enfeksiyonlu hastaların enfeksiyonu dier hastalara ve salık personeline bulatırmasını önlemek ve tedavisini youn bakım artlarında sürdürmesini salamak için dizayn edilmi en hızlı,güvenilir ve ekonomik çözümdür. Çok kısa bir süre içerisinde hastanenin youn bakım odasındaki bir yataı veya herhangi bir bo odayı negatif basınç izolasyon odasına çevirmek mümkündür. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

11 Mobil Negatif Basınç zolasyon Youn Bakım Ünitesi Kullanım Alanları Genel Youn Bakım Odaları Yenidoan Youn Bakım Odaları Yanık Youn Bakım Odaları Sahra Hastaneleri UMKE Acil Youn Bakım Servisleri Diyaliz Merkezleri Laboratuarlar 10 Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

12 Mobil Negatif Basınç zolasyon Youn Bakım Ünitesi Genel Çalıma Prensibi Hava kilitli oda - Tedavi çadırı ve Filitrasyon ana ünitelerinden oluan,sistem tedavi gören hastanın içinde bulunduu çadırdaki havayı; FA 2000 litrasyon ünitesinde temizleyerek dier hastaların tedavilerinin yapıldıı youn bakım odasının içerisine temiz havanın verilmesi ve içerisinin sürekli negatif basınçta kalması prensibine dayanır. Hava kilitli oda sayesinde izolasyon odasına giri ve çıkılarda elektronik optik göz sayesinde negatif basınç kaybı yaratmadan kesintisiz ve güvenli tedavi olanaı salar. CDC yönergelerine uygun bilinen-yayılan bakteri ve virüslere karı etkin koruma. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

13 Negatif Basınç Hava Kalitesi Ortalama 100 den fazla hava deiimi salayarak çok yüksek derecede izolasyon salar. NATO ve Dünya Salık Örgütü nün deklere etmi olduu, Kimyasal,Biyolojik,Radyolojik ve Nükleer ( KBRN ) ajanlarını oluturan bütün virüsleri,bakterileri, kimyasal toksik zehirleyici gazları tutmak için kullanılan özel HEPA ve Aktif Karbon ltreler kullanılır. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

14 Negatif Basınç Hava Akıı Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

15 Negatif Basınç Deerleri -16 Pa -32 Pa -7 Pa -13 Pa -3 Pa -6 Pa Hava Kilitli Oda -48 Pa -20 Pa -9 Pa Hasta Yataı Filitrasyon Sistemi CDC Tüberkloz kabul deeri < -2.5 Pa Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

16 Mobil Negatif - Pozitif Basınçlı Youn Bakım Sistem Parçaları zolasyon Odası 15 Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

17 Mobil Negatif-Pozitif Basınçlı Youn Bakım Sistemin Avantajı Çok kısa sürede,çivi çakmadan,tornavida kullanmadan kurulur ve sökülür Mobil olmasından dolayı gereksinim duyulan dier odalara nakil edilebilir Hastane deiim ve geliim programına hemen uyabilir Antibiyotik kullanım oranlarını düürür Tedavi süresini kısaltır, hastanın daha hızlı tedaviye cevap vermesini salar Kanallı hava sistemi içermediinden dolayı hava kayıplarını önler Çok kolay ve ekonomik dezenfektanlarla temizlenebilir htiyaç olmadıı durumda sökülüp özel,çok yer tutmayan paslanmaz ambalajı ile uzun süre depolanabilir. Tedavi çadırları kullanılmadıı zaman litrasyon ünitesi tek baına istenilen herhangi bir odada 60m² alanda hava sterilizasyonu yapar. Aynı standartlardaki sabit oda sistemlerine göre; daha güvenli,hızlı ve %75 daha ekonomiktir. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

18 Opsiyonel Sistem Entegrasyon Üniteleri Dıarıdan röntgen çekme olanaı salayan Röntgen ünitesi Basınç göstergesi ve alarm ünitesi Atık saklama ünitesi Priz ve kablo toplama ünitesi Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

19 Röntgen Ünitesi Gözlem ve dıarıdan müdahale paneli Paneller; içeriye girilmeden dıarıdan deitirilebilir ve kullanılır. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

20 Basınç Alarm Ünitesi Basınç azalması halinde ıık ve ses ile uyarı verir Basınç gösterge paneli Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

21 Atık Saklama Ünitesi Atıkların güvenli bir ekilde depolanmasını salar. Hijyenik kullanım salar. Hava kilitli oda ile balantılıdır. 20 Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

22 Priz ve Kablo Toplama Ünitesi Gerekli ekipman ve balantıları tutmaya yarar. Çok basit bir ekilde iç destek çıtalara asılır. Ekipmanların, kablolarının veya borularının düzenli bir ekilde çadır kablolama sistemine gitmesini salar. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

23 Hava Kilitli Oda Opsiyonel atık yeri Optik Sensör Çift açılır iki adet kapı Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

24 Hava Kilitli Oda Optik Sensörü Filitre ünitesi; giri ve çıkılarda sensör sayesinde en yüksek hava debisi(2200m³) ve hava deiim oranı ile yüksek seviyede koruma salar. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

25 Sistemin Kablo ve Malzeme Girileri Özel korumalı kablo giri yerleri sayesinde, dekontaminasyona gerek kalmadan dıarıdan ekipman kullanımına olanak salar. Düz zemini sayesinde tekerlekli ünitelerin girmesine olanak salar. 24 Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

26 zolasyon Odası Sistemi Ambalajı Nakil arabası ve depolama kutusu Salam dı koruma sayesinde güvenle nakledilir ve uzun süre depolanabilir. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

27 FA 2000 Hava Sterilizasyon ve Enfeksiyon Kontrol Ünitesi (93/42/EEC Class 1 Medikal Ürün %99,99995 verimlilikte) FA 2000 Hava sterilizasyon sistemi, pozitif ve negatif litrasyon ünitesi olması ile birlikte tek baına da kullanılan, bulunduu 60m² alan içerisinde çok kısa bir sürede ortam havasını sirküle ederek, steril bir ortam salar.1100m³ hava debisinden 2200m³ hava debisine çıkarak 35m² lik standart bir ameliyathane havasını saatte 36 defa deitirir. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

28 FA 2000 Hava Sterilizasyon ve Enfeksiyon Kontrol Ünitesi CDC nin yönergelerine uyumlu, antiseptik izolasyon odası oluturmakta kullanılır. Çok amaçlı FA 2000 sayesinde, ortamda bulunan patojen yaratıcı virüs ve bakteriler yok edilerek, baııklık sistemi baskı altında olan hastalar için temiz oda, enfeksiyonlu hastaların tedavi ortamlarında da güvenli tedavi ortamı salar. FA 2000 HSZ, 2200 m3/h hava debisi ile negatif basınç istenilen veya yüksek temiz hava gereksinimi duyulan alanlarda kullanılabilecek en verimli ve ekonomik sistemdir UV lambası sayesinde etkisiz hale getirmi olduu, ortamda bulunan, bakteri, virüs ve sporları 0.3 µm boyutunda, %99,99995 Ultra düük penetrasyon hava ltresi ile de tutarak daha güvenli ve kaliteli bir tedavi ortamı salar. Sistemde kullanılan 253,7 nanometre ıın dalgalı UV lambası antiseptik olup, CDC nin yönergelerini bire bir karılayan UV kaynaıdır. Genel yapıları itibariyle üoresan lambalara benzeseler de, yapımlarında kullanılan özel cam sayesinde 253,7 nm ultraviyole ıınları üretirler. Bu ıınlar sayesinde yüzeyler,hava ve sıvılar steril edilir. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

29 FA 2000 Hava Sterilizasyon ve Enfeksiyon Kontrol Ünitesi Kullanım Alanları Ameliyathaneler Genel youn bakım odaları Yeni doan youn bakım odaları Kemoterapi odaları Acil servisler Poliklinikler & Dializ Merkezleri Sahra hastaneleri UMKE Laboratuarlar Steril ortam gerektiren dier odalar Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

30 FA 2000 nin Avantajları Hızlı & Ekonomik çözüm: stenilen herhangi bir yeri veya herhangi bir odayı izole etmekte ve steril etmekte en hızlı ve en ekonomik çözümdür. 2200m³/h hava debisi ile 90m³ lük bir odanın havasını saatte 20 den fazla çevirerek üst düzey bir koruma salar. Yüksek hareket kabiliyeti: Döner, hareketli ayakları sayesinde bir odadan dier bir odaya rahatlıkla ve hızlıca taınabilir. Biyolojik Koruma: FA2000 KBRN de kullanılan ve test serti kalı olan, ortalama 4000 saat bakım ihtiyacı olmayan biyolojik ltre içerir. Kimyasal Koruma: stenildiinde kimyasal zehirleyici gazlara ve kokulara karı koruma salama özellii kazandırılabilir. Hava Debisi: Ayarlanabilir 3 farklı motor seviyesinde (1100/1400/2200 m³/h ) çok düük ses seviyesine sahiptir (52/56/65 db). Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

31 Farklı Kullanım Amaçlarına ematik Örnekler (Temiz Oda) Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

32 Farklı Kullanım Amaçlarına ematik Örnekler (zolasyon Odası) Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

33 Kontrol Paneli! Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

34 Filitre Teknik Özellikleri Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

35 FA 2000 nin tuttuu Bakteri ve Virüslerden örnekler Bacillus anthracis Salmonella typhosa (typhoidal fever) Lievens Clorynebacterium diphteriae Shigella paradysenteriae Spores Escherichia coli (gastroenteritis) Staphylococcus albus Aspergillus avus (green, yellowish) Leptospira Spp. (infectious jaundice) Staphylococcus haemolyticus Aspergillus niger (bakeries) (black) Micrococcus candidus Mycobacterium tubercoli Mucor racemosus (A and B) (grey/white) Mycobacterium tuberculosis (tuberculosis) Penicilium chrysogenum (fruits) Proteus vulgaris In uentiae virus ( u virus) Rhizopus nigricans (black) Pseudomonas uorescens Hepatitis virus A Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

36 FA 2000 Ünitesi Ambalajı FA 2000 Ünitesi Ambalajı Salam dı koruma sayesinde güvenle nakledilir ve uzun süre depolanabilir Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

37 Mobil Negatif Basınç Gözlem Odası Enfeksiyonlu hastaların enfeksiyonu dier hastalara ve salık personeline bulatırmasını önlemek ve tedavisini youn bakım artlarında sürdürmesini salamak için dizayn edilmi en hızlı,güvenilir ve ekonomik çözümdür. Çok kısa bir süre içerisinde hastanenin youn bakım odasındaki bir yataı veya herhangi bir bo odayı negatif basınç izolasyon odasına çevirmek mümkündür. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

38 Mobil Negatif Basınç Gözlem Odası Kullanım Alanları Genel Youn Bakım Odaları Yeni Doan Youn Bakım Odaları Yanık Youn Bakım Odaları Sahra Hastaneleri UMKE Acil Youn Bakım Servisleri Diyaliz Merkezleri Laboratuarlar Havalimanları Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

39 Mobil Negatif Basınç Gözlem Odası Çalıma Prensibi Soft hava kilitli oda Tedavi çadırı ve Filitrasyon ana ünitelerinden oluan sistem, tedavi gören hastanın içinde bulunduu çadırdaki havayı; litrasyon ünitesinde temizleyerek dier hastaların tedavilerinin yapıldıı youn bakım odasının içerisine temiz havanın verilmesi ve çadır içerisinin sürekli negatif basınçta kalması prensibine dayanır. Hava kilitli oda sayesinde çadıra giri ve çıkılarda negatif basınç kaybı yaratmadan kesintisiz ve güvenli tedavi olanaı salar. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

40 Mobil Negatif Basınç Gözlem Odası Kullanılan Filtre Düük enerjili ve düük ses seviyeli olup, yüksek hava debisi gerektirmeyen durumlarda kullanılan son derece verimli bir ltre ünitesidir. Ön ltre,uv lamba ve HEPA ltre ünitelerinden oluur. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

41 Mobil Negatif Basınç Gözlem Odası Opsiyonel Parçaları Negatif Basınç göstergesi ve alarm ünitesi Atık saklama ünitesi Priz ve kablo toplama ünitesi Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

42 Pozitif ve Negatif Enfeksiyonlu Hasta Nakil Ünitesi Baııklık sistemi baskı altında olan veya yanık hastalarının, güvenli bir ekilde, tedavilerinin yapılacaı salık kurumuna kadar, enfeksiyon kapma riskini ortadan kaldırılarak,taınmasını salar.enfeksiyon kapmı veya kapma riski olan hastaların, enfeksiyonu, tedavilerinin yapılacaı yere kadar hastayı taıyan salık personeli ve ambulansın içindeki medikal ekipmana bulatırmaması için dizayn edilmitir. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

43 Hasta Taıma Sedye Kullanım Alanları (Pozitif ve Negatif basınç sistemli) Hava,Kara,Deniz Ambulansları Hastaneler (hastane içi nakillerde) Organ nakli (özel taıma kutularının naklinde) Enfeksiyon yayma riski olan ekipmanların naklinde Yanık hastalarının naklinde UMKE Sahra hastaneleri Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

44 Sistemlerin Çalıma Prensipleri Baııklık sistemi düük veya yanık vakalarını dı ortamdaki olası enfeksiyona sebebiyet verebilecek virüs ve partiküllerin, önce ön ltreden sonra HEPA ltreden geçirerek iç ortama temiz hava vermesi prensibine dayanır. Enfeksiyonlu hastanın çadır içerisine yaydıı virüslü havayı, önce ön ltreden sonra HEPA ltreden geçirerek dı ortama temiz hava vermesi prensibine dayanır. zoleli tek parçadan oluan litre ünitesi ile blower arasında özel KBRN ye dayanıklı esnek balantı hortumu mevcuttur. Blower tam arjlı iken 12 saat kadar kesintisiz koruma salar. Herhangi bir enerji kaynaına balandıında blower otomatik olarak kendini arj etmeye balar. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

45 Kullanım Avantajları Be dakikadan daha az sürede tek kii ile kurulabilir. Yanık hastalarını ve baııklık sistemi düük olan hastaları korur. Enfeksiyon yayılma riskini ortadan kaldırır. Ambulans içi medikal ekipmanları korur. Salık personelini korur. Bütün sedyelere uyumludur ve ha ftir. e af olduundan, her açıdan hasta görsel olarak takip edilebilir. On ayrı noktadan salık personeline hastaya dıarıdan müdahale imkanı tanır. Altı ayrı noktadan hastaya sonda,serum gibi üniteler verilebilir. Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

46 Pozitif Negatif Basınçlı Hasta Taıma Sedyenin Üniteleri Oda #$%& " '()! & Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

47 Teknik Özellikleri Bütün sedyelere uyumlu Hava Debisi: 36 m3/h Filtre verimlilii: % Basınç: - 40 Pa< x < -6 Pa(TNC-2) Basınç: +6Pa> x >+40Pa(TPC-2) Pil dayanımı: 12 saate kadar Ortalama Aılık. 20 kg Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

48 Kullanım Ambalajı Tamamen birbirinden baımsız parçalardan oluur. Basit ve düzenli depolama Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

49 Önemli Referanslar Alberta Canada Health Care British Columbia Canada Pandemic Preparation Ontario Canada Inspection of selected Suspicious Children Hospital Prague Czech Rep. Isolation Czech Army Medical Crops Isolation Military Hospital Czech Isolation Field Hospital Czechoslovakia Isolation and treatment Singaporean Air Force Singapore Pasteur Institue,Lille France Transpot Isolation German Army Bundeswehr International Missions of Field Hospital Italian Air Force Italy Isolation Civil defence Department Lazio Italy CDC depatment of the US embassy Warsaw Internatioan Airport Ministry of Emergency Russia Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

50 Önemli Referanslar T.C. Salık Bakanlıı Temel Salık Hizmetleri Gen.Müd. Konya Meram Tıp Fakültesi Antalya Akdeniz Üniversitesi Samsun 19 Mayıs Üniversitesi GATA Dr.Lüt Kırdar Et. Ar. Hastanesi Servico de Emergencias de Extremadure Spain Civil Defence Spain Air Force-Army Spain General Hospitals of Salamanca Spain Spanish Red Cross California USA Texas USA Indiana/Montana USA Pennsylvania USA US Air Force USA Washington USA Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

51 Önemli Referanslar Alman Ordusu Sahra Hastanesi - Uluslar Arası Operasyon 50 Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

52 Önemli Referanslar NATO Barı Harekatı -Bahreyn NATO Tatbikatı - Norveç Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel&Faks: (0216) Gsm:

53 KOÇ TIBB MALZEMELER YAPI MÜHENDSLK ELK. ELEKTRONK SANAY TCARET Bahçelievler Mah. Suboyu Sok. No: 10/4 Çengelköy / ÜSKÜDAR / ST. Tel & Faks: (0216) Gsm: info@kcmedikal.com 52

54

Hasta Nakil Ünite Sistemleri. Youn Bakım Sistemleri ve Enfeksiyon Risk Yönetimi

Hasta Nakil Ünite Sistemleri. Youn Bakım Sistemleri ve Enfeksiyon Risk Yönetimi Hasta Nakil Ünite Sistemleri Youn Bakım Sistemleri ve Enfeksiyon Risk Yönetimi Enfeksiyon kapmı veya kapma riski olan hastaların, enfeksiyonu, tedavilerinin yapılacaı yere kadar hastayı taıyan salık personeli

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak adlandırılmaktadır. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

1µm = 0,001mm. Eğer toz olmasaydı insan ömrünün 1000 yıl olmaması için hiçbir sebep yoktur

1µm = 0,001mm. Eğer toz olmasaydı insan ömrünün 1000 yıl olmaması için hiçbir sebep yoktur Eğer toz olmasaydı insan ömrünün 1000 yıl olmaması için hiçbir sebep yoktur İbni Sina M. ALİ SÜNGÜ VKV AMERİKAN HASTANESİ TEKNİK SERVİS MÜDÜRÜ Havada bulunan gözle görülür veya görülmez partiküllerin boyutlandırılmasında

Detaylı

IDC Savunma Sanayi Nakliye Ticaret A.Ş. HIZLI BİYOLOJİK PATHOJEN/TOKSİN ve KİMYASAL GAZ TESPİT SİSTEMLERİ

IDC Savunma Sanayi Nakliye Ticaret A.Ş. HIZLI BİYOLOJİK PATHOJEN/TOKSİN ve KİMYASAL GAZ TESPİT SİSTEMLERİ IDC Savunma Sanayi Nakliye Ticaret A.Ş HIZLI BİYOLOJİK PATHOJEN/TOKSİN ve KİMYASAL GAZ TESPİT SİSTEMLERİ IDC Savunma Sanayi Nakliye Ticaret A.Ş HIZLI BİYOLOJİK PATHOJEN/TOKSİN TESPİT SİSTEMLERİ Biyolojik

Detaylı

STERİLİZASYON DERSİ 4. HAFTA DERS NOTLARI YRD. DOÇ. DR. KADRİ KULUALP

STERİLİZASYON DERSİ 4. HAFTA DERS NOTLARI YRD. DOÇ. DR. KADRİ KULUALP STERİLİZASYON DERSİ 4. HAFTA DERS NOTLARI YRD. DOÇ. DR. KADRİ KULUALP STERİLİZASYON YÖNTEMLERİ SÜZME YÖNTEMİ FİLTRASYON İLE STERİLİZASYON Süzme mekanizmalarına göre; a) Absorbsiyonla mikroorganizmaları

Detaylı

MİKROBİYOLOJİK EMNİYET KABİNLERİ VE LİYOFİLİZATÖRLER. made in DENMARK

MİKROBİYOLOJİK EMNİYET KABİNLERİ VE LİYOFİLİZATÖRLER. made in DENMARK MİKROBİYOLOJİK EMNİYET KABİNLERİ VE LİYOFİLİZATÖRLER made in DENMARK MARS CLASS II & MARS PRO CLASS II MARS CLASS II KABİNİ Çift filtre sistemi 110mm lik HEPA filtre ile 0,3mikron partiküle karşı %99,999

Detaylı

ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM YILLIK PLAN

ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM YILLIK PLAN MESLEK ESASLARI DERSİ PEKİŞTİRİLECEK KONULAR/BECERİLER/LAR Hasta Odası Hazırlama Hasta odası 3 20 20 Eylül 2017 Çarşamba 22 Eylül 2017 Cuma Hasta yatağı yapımı İçinde hasta olan yatağın yapımı Muayene

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak isimlendirilmektir. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

LAMİNER FLOW HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ

LAMİNER FLOW HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ AMİNER FO AVAANDIRMA SİSTEMERİ Türkiye de aminer flow dizayn ve imalatında bir ilk olan GÖNKA sürekli yaptığı AR-GE çalışmaları ile dünya standartlarını takip ederek, ameliyathane gereksinimlerini karşılayacak

Detaylı

MELAquick 12+ Kompakt. Hızlı. Güçlü. MELAG Medical Technology Product Management Product Presentation Version: April 2011

MELAquick 12+ Kompakt. Hızlı. Güçlü. MELAG Medical Technology Product Management Product Presentation Version: April 2011 Kompakt. Hızlı. Güçlü. MELAG Medical Technology Product Management Product Presentation Version: April 2011 Dental enstrümanların hazırlanmasında karşılanması gereken ihtiyaçlar giderek artmaktadır. Sterilizasyon

Detaylı

Blowerlar ve Difüzörler SIVI TRANSFER ÜRÜNLERİ

Blowerlar ve Difüzörler SIVI TRANSFER ÜRÜNLERİ Blowerlar ve Difüzörler SIVI TRANSFER ÜRÜNLERİ Blowerlar, emisyona uğrayan ortamdaki havanın yüksek debide veya düşük basınç da transferini sağlayan, motordan aldığı kuvvet ile fanı döndüren tesisat ekipmanlarıdır.

Detaylı

TEKNO ELEKTROMEKANİK MÜHENDİSLİK SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TEKNO ELEKTROMEKANİK MÜHENDİSLİK SANAYİ ve TİCARET A.Ş. HTL TEMİZ ODA UYGULAMALARI BİYOGÜVENLİK KABİNLERİ Çeker ocaklar : Çeker ocaklar Biyogüvenlik kabini değildir. Kimyasal korunma amacıyla kullanılır. Radyoaktif malzeme ile çalışılabilen modeller vardır.

Detaylı

Dalga boyuna göre UV ışığın dağılımı ve temel özellikleri

Dalga boyuna göre UV ışığın dağılımı ve temel özellikleri UVGI (UV-C) İLE YÜZEY STERİLİZASYONU VE UYGULAMADA DİKKAT EDİLECEK KONULAR Ultraviole ışık ya da kısaca UV dediğimiz zaman görünür ışık bandının dışında kalan 400 nm ile 10 nm dalga boyu arasında kalan

Detaylı

Hastane Teknik Yönetimi

Hastane Teknik Yönetimi Hastane Teknik Yönetimi işletme kontrol bakım çözüm renovasyon M. Ali SÜNGÜ Amerikan Hastanesi Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Bakım ve Onarım Müdürü alis@amerikanhastanesi.org Düşüncenin doğruluğu, pratik

Detaylı

aynı hedefi paylaşıyoruz AWD 655 Cerrahi Alet Yıkama Dezenfeksiyon Cihazı

aynı hedefi paylaşıyoruz AWD 655 Cerrahi Alet Yıkama Dezenfeksiyon Cihazı aynı hedefi paylaşıyoruz AWD 655 Cerrahi Alet Yıkama Dezenfeksiyon Cihazı AWD 655 AT-OS cerrahi alet yıkama dezenfeksiyon cihazı AT-OS cerrahi alet yıkama dezenfeksiyon cihazı ISO standardı EN-ISO 15883-12,

Detaylı

STERİLİZASYON Sterilizasyon: Bir üründeki tüm yaşayan mikroorganizmaların ve sporları ile virüslerin öldürülmesi veya uzaklaşerılmasıdır.

STERİLİZASYON Sterilizasyon: Bir üründeki tüm yaşayan mikroorganizmaların ve sporları ile virüslerin öldürülmesi veya uzaklaşerılmasıdır. STERİLİZASYON 1 STERİLİZASYON Sterilizasyon: Bir üründeki tüm yaşayan mikroorganizmaların ve sporları ile virüslerin öldürülmesi veya uzaklaşerılmasıdır. Hücre kültüründe; kullanılan besi yeri, malzeme,

Detaylı

LED: Geleceğin Aydınlatma Teknolojisi

LED: Geleceğin Aydınlatma Teknolojisi 2010 2011 Hayata ETKİN Bakış LED'li ameliyat lambaları inovatif aydınlatma teknolojileriyle, tüm dünyada cerrahi ekiplerin tercih ettikleri aydınlatma modeli haline gelmiştir. Etkin Tıbbi Cihazlar tarafından

Detaylı

Medikal Oksijen Üretim Sistemleri

Medikal Oksijen Üretim Sistemleri Medikal Oksijen Üretim Sistemleri sağlık sistemleri sanayi ve ticaret ltd. şti. HAKKIMIZDA Merkezi Ankara da bulunan Ata Sağlık Hizmetleri, sağlık sektöründe öncü firmaları arasında yer alabilmek için

Detaylı

Sağlik Sektöründe. UV Dezenfeksiyonu

Sağlik Sektöründe. UV Dezenfeksiyonu Sağlik Sektöründe UV Dezenfeksiyonu Günlük yaşamda enfeksiyon riski 50% bekleme odalarında 60% ofiste 70% asansörde 85% yürüyen merdiven 90% otobüs ve metroda Source: www.gesundheit-krankheiten.de Hastane

Detaylı

SMILE KONTROL PANELLER

SMILE KONTROL PANELLER ÖZELLKLER SMILE KONTROL PANELLER ÜRÜN SPESFKASYONU UYGULAMA Smile Smile serisi, serisi, farklı farklı modellerde modellerde kontrol kontrol panellerinden oluur. panellerinden Paneller röle oluur. sayısı

Detaylı

www.idc-defence.com - info@idc-defence.com - Tel : +90 312 466 4740 - Faks : +90 312 466 5966

www.idc-defence.com - info@idc-defence.com - Tel : +90 312 466 4740 - Faks : +90 312 466 5966 Biyoluminesans Hücre + Monoklonal Antikor BioSiS, genetik olarak önceden DNA sı değiştirilmiş Biyoluminesans hücreler ile tespit edilmesi istenen mikroorganizmaya spesifik Monoklonal Antikorların birlikte

Detaylı

Şok Soğ./Dond.70kg-10GNx2/1

Şok Soğ./Dond.70kg-10GNx2/1 Şok soğutma, pişmiş yemeğin sıcaklığını bakteri oluşumuna imkan vermeyecek bir süre içinde +90 C den +3 C ye düşürmektir. Electrolux şok soğutucular, yemeğin göbek ısısını +90 C den +3 C ye 90 dakikadan

Detaylı

TPN ÜNİTESİ ve PARENTERAL KARIŞIMLARIN HAZIRLANMASI. Ecz. Elif BİLİM Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi

TPN ÜNİTESİ ve PARENTERAL KARIŞIMLARIN HAZIRLANMASI. Ecz. Elif BİLİM Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi TPN ÜNİTESİ ve PARENTERAL KARIŞIMLARIN HAZIRLANMASI Ecz. Elif BİLİM Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi PARENTERAL NÜTRİSYON O Enteral beslenme yapılamadığında,

Detaylı

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi YARI OTOMATiK PELET KAZANI Yeni Nesil Eco Mini Serisi Özellikler Geri Yanma Kontrolü: Gelişmiş Yanma Sistemi: Çok Yönlü Kontrol Sistemi: Dijital Kontrol Paneli: Kompakt Brülör Ünitesi: Manuel Türbülatör

Detaylı

AMELİYATHANELERDE HİJYENİK KLİMA TESİSATI

AMELİYATHANELERDE HİJYENİK KLİMA TESİSATI 1 AMELİYATHANELERDE HİJYENİK KLİMA TESİSATI K.Oktay GÜVEN ÖZET Hastanelerde klinik tedavinin yanında hijyenik Ģartların sağlanması da önemlidir. Hastanelerde hijyenik ortamın yaratılabilmesi için hastane

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR MS30 Otomatik Yana Açılır Kayar Kapılar METAXDOOR MS30 Otomatİk Kayar Kapılar MS30/SLD Otomatik Kayar

Detaylı

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi YARI OTOMATiK PELET KAZANI Yeni Nesil Eco Mini Serisi Yarı Otomatik Pelet Kazanı. Yeni Nesil Eco Mini Serisi Bütçenize Uygun Bir Pellet Kazanı Eco-Mini serisi kazanlar, dikey tasarlanan borulari ve verim

Detaylı

Dräger Opera Tıbbi Destek Üniteleri

Dräger Opera Tıbbi Destek Üniteleri Dräger Opera Tıbbi Destek Üniteleri Fonksiyon, hijyen ve aydınlatma uyumu içinde Dräger Opera, tavan besleme ünitesinin işlevselliğini, değişen ameliyathane iş akışı taleplerinizi karşılamak için özel

Detaylı

AMBULANS İŞLEYİŞ TALİMATI

AMBULANS İŞLEYİŞ TALİMATI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Bakıma Erişim ve Bakımın Sürekliliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/7

Detaylı

OPAUVION. www.teknomar.com.tr TEKNOMAR. TAVAN TİPİ, HEPA ve İKLİMLENDİRMELİ HAVA STERİLİZASYON CİHAZI

OPAUVION. www.teknomar.com.tr TEKNOMAR. TAVAN TİPİ, HEPA ve İKLİMLENDİRMELİ HAVA STERİLİZASYON CİHAZI OPAUVION TAVAN TİPİ, HEPA ve İKLİMLENDİRMELİ HAVA STERİLİZASYON CİHAZI Opauvion; hastane operasyon alanlarında, ilaçların muhafaza edildiği depolarda ve sterilizasyona ihtiyaç duyulan ortamlarda kullanılmak

Detaylı

KARDİYOVASKÜLER CERRAHİ YOĞUN BAKIM ÖZCAN ERDEMLİ

KARDİYOVASKÜLER CERRAHİ YOĞUN BAKIM ÖZCAN ERDEMLİ KARDİYOVASKÜLER CERRAHİ YOĞUN BAKIM dizayn ÖZCAN ERDEMLİ Kalp ve damar cerrahisi yoğun bakımı seviye 3 yoğun bakımdır. Özel ekibi, özel donanımı olan ve temel gereksinimlerini kendi içinde sağlayabilen

Detaylı

HOSBYNEB Mobil Aspiratör Cihazı

HOSBYNEB Mobil Aspiratör Cihazı 1 2 İçerik ASPİRATÖR CİHAZLARI... 4 OKSİJEN TERAPİ CİHAZI... 5 HASTABAŞI MONİTÖRLERİ... 6-7 EKG CİHAZLARI... 8-9 HOLTERLER... 10 KÜVÖZLER... 11 RADYANT ISITICI... 12 FOTOTERAPİ CİHAZI... 12 FETAL DOPLERLER...

Detaylı

istanbul medikal Ý Ç Ý N D E K Ý L E R 1) TRANSPORT KÜVÖZ ve VENTÝLATÖR...2 - TI-2000 Transport Küvöz...2 - Biomed MVP-10 Mekanik Transport Ventilatör...2 2) KÜVÖZLER...3 - YP-2000 Yoðun Bakým Küvözü...3

Detaylı

DEZENFEKTANLARA DİRENÇ TANIMLAR TANIMLAR STERİLİZASYON YAPMADAN TEMİZLİK YAPABİLİRSİNİZ TEMİZLİK YAPMADAN STERİLİZASYON YAPAMAZSINIZ DEZENFEKSİYON:

DEZENFEKTANLARA DİRENÇ TANIMLAR TANIMLAR STERİLİZASYON YAPMADAN TEMİZLİK YAPABİLİRSİNİZ TEMİZLİK YAPMADAN STERİLİZASYON YAPAMAZSINIZ DEZENFEKSİYON: Hidrojen peroksit sterilizasyon DEZENFEKSİYON EL ANTİSEPSİSİ iyod formaldehit gluteraldehit Perasetik asit fenol Çamaşır suyu Etilen oksit klor zefiran alkol ozon ppm Dr. Melda SINIRTAŞ TANIMLAR Hipokrat

Detaylı

AX5000 KONTROL PANELLER

AX5000 KONTROL PANELLER AX5000 KONTROL PANELLER ÜRÜN SPESFKASYONU UYGULAMA AX5000 serisi, farklı modellerde kontrol panellerinden oluur. Bazı AX5000 panelleri tek baına ya da bir haberleme aı içinde baka panellerle kullanılabilirler.

Detaylı

DHE ENDÜSTRİYEL. Basınçlı Hava ve Gaz Çözümleri PARKER ÜRÜN PORTFÖYÜMÜZ

DHE ENDÜSTRİYEL. Basınçlı Hava ve Gaz Çözümleri PARKER ÜRÜN PORTFÖYÜMÜZ DHE ENDÜSTRİYEL Basınçlı Hava ve Gaz Çözümleri PARKER ÜRÜN PORTFÖYÜMÜZ DHE Endüstriyel olarak distribütörü olduğumuz Parker domnick hunter; basınçlı hava ve gazların filtrasyonu, saflaştırılması ve şartlandırılması

Detaylı

CIP Sisteminin Avantajları

CIP Sisteminin Avantajları Gıda işletmelerinde spesifik hijyen sorunlarının çözümünde CIP temizleme yöntemi büyük bir öneme sahiptir. Uzun zamandan beri başarı ile uygulanmaktadır. Gıda işletmelerinin otomatik olarak temizlenmesini

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Kayar Kapılar. 90 Derece Kapılar METAXDOOR MS30/HRC. Hastane Kapıları. Poliklinik Oda Kapıları

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Kayar Kapılar. 90 Derece Kapılar METAXDOOR MS30/HRC. Hastane Kapıları. Poliklinik Oda Kapıları Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR MS30/HRC Poliklinik Oda Kapıları METAXDOOR MS30/HRC hastane odaları, klinik ve laboratuvar odalarında

Detaylı

UNITEST DENEY VE KALİBRASYON HİZMETLERİ A.Ş.

UNITEST DENEY VE KALİBRASYON HİZMETLERİ A.Ş. UNITEST DENEY VE KALİBRASYON HİZMETLERİ A.Ş. TEMİZ ODA VALİDASYON TANITIM DOSYASI 1. HAKKIMIZDA Günümüzün gelişen teknoloji ve artan kalite standartları ile birlikte insan sağlığını direkt ilgilendiren

Detaylı

SB Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı

SB Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı Hoşgeldiniz Yener GÜL Uluslararası Kalite Yönetim Sistemleri Uzmanı 1 Bu Eğitimde Neleri Gözden Geçireceğiz? Ambulans hizmetleri ile ilgili kontrol formlarını ve ilgili kayıtları, Ambulansın ve tıbbi malzemelerin

Detaylı

www.loobex.com İÇİNDEKİLER Buhar Makinaları 1-4 Ateş Ölçerler 5-14 15-19 Bebek Tesizleri 20-23 Kameralı Bebek Telsizleri Sterilizatörler 24-26

www.loobex.com İÇİNDEKİLER Buhar Makinaları 1-4 Ateş Ölçerler 5-14 15-19 Bebek Tesizleri 20-23 Kameralı Bebek Telsizleri Sterilizatörler 24-26 2014 www.loobex.com www.loobex.com İÇİNDEKİLER Buhar Makinaları Ateş Ölçerler Bebek Tesizleri Kameralı Bebek Telsizleri Sterilizatörler Mama Isıtıcılar 1-4 5-14 15-19 20-23 24-26 27-29 buhar makinaları

Detaylı

NEM ALMA CİHAZI TTK 100 E 1500 TL + %16 KDV

NEM ALMA CİHAZI TTK 100 E 1500 TL + %16 KDV NEM ALMA CİHAZI TTK 100 E 1500 TL + %16 KDV Nem alma kapasitesi, 30 C / %80 bağıl nemde: 30 litre / 24saat Uygun olduğu maks. oda büyüklüğü: 90 m² / 225 m³ Çalışma aralığı, sıcaklık: 5 ila 35 C Çalışma

Detaylı

Şok Soğutucu/Dondurucu-56 kg

Şok Soğutucu/Dondurucu-56 kg Şok soğutma, pişmiş yemeğin sıcaklığını bakteri oluşumuna imkan vermeyecek kısa bir süre içinde +90C'den +3C'ye düşürmektir. Electrolux Şok Soğutucular/Dondurucular, yemeğin göbek ısısını +90C'den +3C'ye

Detaylı

TRANSPORT KÜVÖZ.

TRANSPORT KÜVÖZ. TRANSPORT KÜVÖZ Kuvözler, prematüre ya da sorunlu olarak doğan bebeklerin izlenmesi ve bakımına olanak verecek şekilde dizayn edilmiş şeffaf, ısıtıcılı, elektronik donanıma sahip kapalı özel yaşam destek

Detaylı

Döner Kapılar. Hastane Kapıları. Dairesel Kayar Kapılar. 90 Derece METAXDOOR MS30. Kapılar. Kayar Kapılar. Otomatik Yana Açılır

Döner Kapılar. Hastane Kapıları. Dairesel Kayar Kapılar. 90 Derece METAXDOOR MS30. Kapılar. Kayar Kapılar. Otomatik Yana Açılır Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Dairesel Kayar Kapılar METAXDOOR MS30 Otomatik Yana Açılır Kayar Kapılar METAXDOOR MS30 Otomatİk Kayar Kapılar MS30/SLD Otomatik Kayar Kapı

Detaylı

TERS OZMOZ ENDÜSTRİYEL

TERS OZMOZ ENDÜSTRİYEL Sayfa 1 / 6 CULLIGAN TRC ÜRÜNLERİ TERS OZMOZ ENDÜSTRİYEL ÜRÜN LİSTESİ MFP R.O 2. IW IW E AQUA SERİLERİ E SERİSİ NFC SERİSİ CE kalite kriterlerine uygun olarak dizayn edilmiş ve üretilmiştir MFP Bu ekipman

Detaylı

STERİLİZASYON SİSTEMLERİ

STERİLİZASYON SİSTEMLERİ STERİLİZASYON SİSTEMLERİ Ürün kodu için seçeneklerine bakınız. 110 LT TEK KAPILI PLAZMA STERiLiZASYON CiHAZI Düşük ışılı hidrojen peroksit (H2O2) plazma sterilizasyon cihazı Diğer düşük ısılı cihazlara

Detaylı

Egzoz Davlumbaz Karşılaştırması

Egzoz Davlumbaz Karşılaştırması 2 Duman Emme Başlığı Genel Özellikleri 360 mm 295 mm Kemper Emiş Başlığı 360 Dönüş Özelliği Geniş Emiş Yüzeyi Egzoz Davlumbaz Karşılaştırması Sıradan Başlıklarda Emme Kapasitesi 70 % KEMPER Başlıklarda

Detaylı

KARCHER BAHCE URNLERI KATALOGUCC.indd 1 22.07.2015 17:02

KARCHER BAHCE URNLERI KATALOGUCC.indd 1 22.07.2015 17:02 ALMAN TEKNOLOJ S ALMAN TEKNOLOJ S KARCHER BAHCE URNLERI KATALOGUCC.indd 1 22.07.2015 17:02 Universal Bağlantı Universal Bağlantı Aparatı Aqua Stopu ile kesen aquastop sistemi Universal Bağlantı Plus Rahat

Detaylı

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 AMAÇ Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında kurulan Afet Birimi nin ve Ulusal Medikal

Detaylı

Ameliyathanelerde Steril Malzemelerin Otomasyonlu Transfer Çözümü

Ameliyathanelerde Steril Malzemelerin Otomasyonlu Transfer Çözümü Ameliyathanelerde Steril Malzemelerin Otomasyonlu Transfer Çözümü Hastanelerde Steril Malzeme Transferi İçin MultiCar MultiCar çok yönlüdür Steril malzeme konteynlarını taşır Steril malzeme sepetlerini

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.08.2012 Teknik Servis Arıza Formu nun adı Teknik Servis Arıza Bildirim Formu olarak değiştirildi. 01 Mekanik Cihaz ve Ekipmanların Periyodik Bakım

Detaylı

TAMGA ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ., ENERJİ YÖNETİMİNDE SINIRSIZ ÇÖZÜMLER SUNAR. HOŞGELDİNİZ

TAMGA ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ., ENERJİ YÖNETİMİNDE SINIRSIZ ÇÖZÜMLER SUNAR. HOŞGELDİNİZ TAMGA ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ., ENERJİ YÖNETİMİNDE SINIRSIZ ÇÖZÜMLER SUNAR. HOŞGELDİNİZ TAMGA TRİO YANMA VERİMİ Yakma ekipmanları tarafından yakıtın içerdiği enerjinin, ısı enerjisine dönüştürülme

Detaylı

ÖZEL BÖLÜMLERİN TEMİZLİĞİ TALİMATI

ÖZEL BÖLÜMLERİN TEMİZLİĞİ TALİMATI DokNo:ENF.TL.29 Yayın tarihi:nisan 2013 Rev.Tar/no:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ:ÖzelVitale Hastanesi ndeki özel birimlerde (ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, doğumhane ve laboratuarlar, ileri bakım

Detaylı

Avantajlar. Her hasta için ideal oksijen konsantrasyonu

Avantajlar. Her hasta için ideal oksijen konsantrasyonu Oxymixer Oxymixer bebeklere, çocuklara ve yetişkinlere kesintisiz ve kişiye göre ayarlanmış tıbbi hava ve tıbbi oksijen karışımı verilmesini sağlar. O 2 konsantrasyonu, 3 l/dk'nın altınki hızlarda bile

Detaylı

Özlenen serinlik, keyif veren konfor...

Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Genel Katalog Kaset Tipi Klimalar Soğutma Kapasitesi : 18.000 -.000 Btu/h Isıtma Kapasitesi :.000-52.000 Btu/h Salon Tipi Klimalar Soğutma Kapasitesi : 24.000 -.000

Detaylı

A SERİSİ TERS OZMOZ CİHAZLARI

A SERİSİ TERS OZMOZ CİHAZLARI A SERİSİ TERS OZMOZ CİHAZLARI STANDART ÖZELLİKLER Membran kılıfları FRP veya Paslanmaz çelik TFC Spiral sarım membranlar 2,5 ve 4 çap SS304 kalite paslanmaz çelik dikey santrifüj yüksek basınç pompası

Detaylı

OT 150/150D. Yatık Tip Buharlı Sterilizatörler

OT 150/150D. Yatık Tip Buharlı Sterilizatörler OT 150/150D Yatık Tip Buharlı Sterilizatörler İŞLEM DEĞERLENDİRME VE HATA UYARI SİSTEMİ Program çalışması sırasında sterilizasyon şartlarını sorgulayan proses değerlendirme sistemi sayesinde, sterilizasyon

Detaylı

Şok Soğ./Dond.70kg-10GNx2/1

Şok Soğ./Dond.70kg-10GNx2/1 Şok soğutma, pişmiş yemeğin sıcaklığını bakteri oluşumuna imkan vermeyecek bir süre içinde +90 C den +3 C ye düşürmektir. Electrolux şok soğutucular, yemeğin göbek ısısını +90 C den +3 C ye 90 dakikadan

Detaylı

Uludağ Üniversitesi SK Laboratuvar Güvenlik Prosedürü (PR-HAD-02) Laboratuvar güvenliğine yönelik tüm faaliyetleri kapsar. Rahat ve huzurlu olmalı

Uludağ Üniversitesi SK Laboratuvar Güvenlik Prosedürü (PR-HAD-02) Laboratuvar güvenliğine yönelik tüm faaliyetleri kapsar. Rahat ve huzurlu olmalı Güvenilir olmalı Çevre, çalışanlar ve ziyaretçiler için Yangın, elektrik, kimyasal, doğal afet güvenliği Patojen mikroorganizmalarla çalışır En az biyogüvenlik seviyesi 2 Bazı çalışmalarda biyogüvenlik

Detaylı

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10 www.biglift.gen.tr 1 RM-ECL1029 EKONOMİK TAM AKÜLÜ İSTİF MAKİNASI Kompak ve hafif tasarımı

Detaylı

OT SERİSİ. Masa Üstü Buharlı Sterilizatörler

OT SERİSİ. Masa Üstü Buharlı Sterilizatörler OT SERİSİ Masa Üstü Buharlı Sterilizatörler İŞLEM DEĞERLENDİRME VE ARIZA TESPİT SİSTEMİ Program çalışması sırasında sterilizasyon şartlarını sorgulayan proses değerlendirme sistemi sayesinde, sterilizasyon

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece Kapılar METAXDOOR WHT 201. Yarım Boy Turnikeler

Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece Kapılar METAXDOOR WHT 201. Yarım Boy Turnikeler Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR WHT 201 Yarım Boy Turnikeler METAXDOOR WHT 201 METAXDOOR WHT 201 S METAXDOOR WHT 201 D METAXDOOR WHT 201

Detaylı

Özlenen serinlik, keyif veren konfor...

Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Genel Katalog Kaset Tipi Klimalar Kapasite Aralığı Soğutma Kapasitesi : 18.000 48.000 Btu/h Isıtma Kapasitesi : 20.000 52.000 Btu/h İç ünite Dış ünite Özellikleri

Detaylı

Dolphin Supreme Ailesi

Dolphin Supreme Ailesi Dolphin Supreme Ailesi Dolphin Supreme Ailesi Supreme M4 pro Supreme M3 Supreme M5 Dolphin Supreme M3 Özellikleri 10m uzunluğa kadar havuzlar için tavsiye edilir Kombine fırça tüm yüzeylere uyumludur Filtrasyon

Detaylı

NC SERİSİ. Masa Üstü Buharlı Sterilizatörler

NC SERİSİ. Masa Üstü Buharlı Sterilizatörler NC SERİSİ Masa Üstü Buharlı Sterilizatörler NC 23B NC 23S/NC 32S MASA ÜSTÜ BUHARLI STERİLİZATÖRLER Masa Üstü Buharlı Sterilizatörler, genel medikal uygulamalarda, diş hekimliğinde, kişisel hijyen ve güzellik

Detaylı

EK-6 112 VERİMLİLİK GÖSTERGELERİ

EK-6 112 VERİMLİLİK GÖSTERGELERİ EK-6 112 VERİMLİLİK GÖSTERGELERİ Gösterge Adı Kabul Edilebilir Değer Puanın Hesaplanması Merkezde Vakaya Ulaşım Oranı (Yüzde) Şehir merkezlerinde sunulan acil sağlık hizmetlerinde Vakaya Ulaşım Süresinin

Detaylı

EK-6 112 VERİMLİLİK GÖSTERGELERİ

EK-6 112 VERİMLİLİK GÖSTERGELERİ EK-6 112 VERİMLİLİK GÖSTERGELERİ Gösterge Adı Kabul Edilebilir Değer Puanın Hesaplanması Verinin Ait Olduğu Merkezde Vakaya Ulaşım Oranı (Yüzde) Şehir merkezlerinde sunulan acil sağlık hizmetlerinde Vakaya

Detaylı

Buharlı Chill Therm. Electrolux Thermetic Cihazlar

Buharlı Chill Therm. Electrolux Thermetic Cihazlar Chilltherm, Electrolux Thermaline'ın yeni kaynatma kazanıdır. Entegre soğutma sistemi sayesinde "Cook & Chill" prosesi için geleneksel ekipmanlar yerine tek bir ekipman kullanılması yeterlidir. Bir tek

Detaylı

2016 YILI EĞİTİM PLANI

2016 YILI EĞİTİM PLANI Doküman No EY.PL.01 Yayın 01.10.2015 Revizyon No 00 Revizyon 00 Sayfa 1 in Adı Enfeksiyon önlenmesi in Amaç ve Olası Enfeksiyonları önleyerek Tedavi sürecini kısaltmak 08.01.2016 i Hemşiresi e Çalışanlar

Detaylı

1 2015 www.loobex.com

1 2015 www.loobex.com 2015 www.loobex.com 1 www.loobex.com İÇİNDEKİLER Buhar Makinaları Ateş Ölçerler Bebek Tesizleri Kameralı Bebek Telsizleri Sterilizatörler Mama Isıtıcılar 1-4 5-14 15-19 20-23 24-26 27-29 Buhar Makineleri

Detaylı

Genano Ltd. Confidential Copyright Genano Ltd. 2

Genano Ltd. Confidential Copyright Genano Ltd. 2 Genano Genano Ltd 1999 yılında Finlandiya da kuruldu. 30 yılı aşkın süredir Teknolojik Ar& Ge faaliyetleri içinde. Temiz hava uzmanı. Ana çalışma alanları, nano boyutlarda filtresiz hava arıtma sistemleri

Detaylı

BASINÇLI BUHAR İLE STERİLİZASYON

BASINÇLI BUHAR İLE STERİLİZASYON BASINÇLI BUHAR İLE STERİLİZASYON AYŞE ARI ayse.ari@anadolusaglik.org 2007 NİSAN STERİLİZASYON Tanı ve tedavi amaçlı bir uygulamada kullanılan medikal aletlerin yeniden kullanıma hazır hale getirilmesidir.

Detaylı

DENİZ SUYU SU YAPICILARI. Enerji Geri kazanımlı. Beta Mühendislik

DENİZ SUYU SU YAPICILARI. Enerji Geri kazanımlı. Beta Mühendislik Beta Mühendislik DENİZ SUYU SU YAPICILARI Enerji Geri kazanımlı KULLANILAN ENERJİNİN %80 nini geri kazandırır. GÜNDE 2.000 lt ye kadar TEMİZ SU üretir. MODÜLER KONFİGÜRASYON, montajı Basit ve çok kolay

Detaylı

Soğutmalı tezgah - 160 lt

Soğutmalı tezgah - 160 lt Electrolux 160 litre soğuk tezgah; güvenilir, kompakt ve kullanım kolay soğuk depolamaya ihtiyaç duyan müşteriler için ideal çözümdür. Tüm iç yüzeyler, ticari sınıf darbeye dayanklı Polistren'den üretilmiştir.

Detaylı

Kompakt buzdolapları. Electrolux Roll-in/Pass-through

Kompakt buzdolapları. Electrolux Roll-in/Pass-through Electrolux Roll-in ve Roll-in/Pass-Through serisi buzdolapları büyük miktarda üretim yapılan mutfaklar, hastaneler, havaalanı catering firmaları ve fabrikalar gibi serviste en üst düzeyde verimlilik gerektiren

Detaylı

YANGIN ÖNLEME VE YANGINDAN KORUNMA HDROFOR SETLER

YANGIN ÖNLEME VE YANGINDAN KORUNMA HDROFOR SETLER YANGIN ÖNLEME VE YANGINDAN KORUNMA HDROFOR SETLER ANADOLU FLYGT yangn önleme ve yangndan korunma amaçl hidrofor ve pompa gruplar, güvenilir, etkin, tesisata balanmaya hazr hale getirilmi, kompakt ünitelerdir.

Detaylı

People. Passion. Performance. Seyyar Dizel Kompresörler Güvenilir Performans için Üretildi

People. Passion. Performance. Seyyar Dizel Kompresörler Güvenilir Performans için Üretildi People. Passion. Performance. Seyyar Dizel Kompresörler Güvenilir Performans için Üretildi Güç İhtiyacınız Olan Her Zaman Her Yerde Seyyar kompresörlerin tek görevi vardır: ihtiyaç olan yerde ve zamanda

Detaylı

Şok Soğ./Dond. - 7/15 kg

Şok Soğ./Dond. - 7/15 kg Şok soğutma, pişmiş yemeğin sıcaklığını bakteri oluşumuna imkan vermeyecek bir süre içinde +90C'den +3C'ye düşürmektir. Electrolux şok soğutucular, yemeğin göbek ısısını +90C'den +3C'ye 90 dakikadan daha

Detaylı

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Free Joint DC Inverter Viessmann İle tek dış üniteye 5 adede kadar iç ünite kombinasyonu yapabilir, değişken debili soğutucu akışkan teknolojisi ile bireysel iklimlendirmenin

Detaylı

KONTROL SSTEMLER LABORATUARI

KONTROL SSTEMLER LABORATUARI YILDIZ TEKNK ÜNVERSTES ELEKTRK-ELEKTRONK FAKÜLTES KONTROL ve OTOMASYON MÜHENDSL BÖLÜMÜ KONTROL SSTEMLER LABORATUARI Doç.Dr. Haluk GÖRGÜN Ar.Gör. brahim ALIKAN Ar.Gör. Yavuz EREN STANBUL - 2010-1 - DiGiAC

Detaylı

Elektrikli Chill Therm

Elektrikli Chill Therm Chilltherm, Electrolux Thermaline'ın yeni kaynatma kazanıdır. Entegre soğutma sistemi sayesinde "Cook & Chill" prosesi için geleneksel ekipmanlar yerine tek bir ekipman kullanılması yeterlidir. Bir tek

Detaylı

Enfeksiyon Kontrolünde Uzman. Düşük Isı H2O2 Gaz Plazma Sterilizatörü

Enfeksiyon Kontrolünde Uzman. Düşük Isı H2O2 Gaz Plazma Sterilizatörü Düşük Isı H2O2 Gaz Plazma Sterilizatörü Söz... Üstün kaliteli plazma sterilizatörü Renosem Hakkında RENOSEM, enfeksiyon önleme, mikrobiyal azalma sonucunu getiren yenilikçi Düşük Isılı Plazma Sterilizatörü

Detaylı

NC 150/NC 150D. Yatık Tip Buharlı Sterilizatörler

NC 150/NC 150D. Yatık Tip Buharlı Sterilizatörler NC 150/NC 150D Yatık Tip Buharlı Sterilizatörler NC 150/NC 150D YATIK TİP BUHARLI STERİLİZATÖRLER NC 150/NC 150D Yatık Tip Buharlı Sterilizatörler, hastanelerin ameliyathanelerinde, üniversitelerin tıp

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ 2. BÖLÜM: HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐLER HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐ VE BELGELER 1- genelinde hijyene uygun temizlik ve bakım sağlanmış mı (uygun olmayan birimler açıkça belirtilecektir) 2-Acil ünitesi

Detaylı

İdeal Acil Servis Mimarisi

İdeal Acil Servis Mimarisi İdeal Acil Servis Mimarisi Yrd.Doç.Dr.Serkan Yılmaz Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı 08-11 Mayıs 2008, IV.Ulusal Acil Tıp Kongresi, Antalya Neden ayrı bir plan İşlevsellik Hasta

Detaylı

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn MST SERİSİ 0-000 kva -0 kva : MEDİKAL ENDÜSTRİ ULAŞIM TOWER PF= 0.8 GÜÇ FAKTÖRÜ Service SERVİS ÖZELLİKLER Mikroişlemci Kontrollü Voltaj Regülasyonu Hassas Çıkış Voltaj Kontrolü Tristör ve SMPS Teknolojisi

Detaylı

HEMAToLOJİ BAYINDIR SÖĞÜTÖZÜ HASTANESİ KEMİK İLİĞİ NAKLİ MERKEZİ

HEMAToLOJİ BAYINDIR SÖĞÜTÖZÜ HASTANESİ KEMİK İLİĞİ NAKLİ MERKEZİ HEMAToLOJİ BAYINDIR SÖĞÜTÖZÜ HASTANESİ KEMİK İLİĞİ NAKLİ MERKEZİ BAYINDIR SÖĞÜTÖZÜ HASTANESİ KEMİK İLİĞİ (KÖK HÜCRE) NAKLİ MERKEZİ Sağlıkta referans merkezi olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Bayındır

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

Sıcak Sulu Isıtma Sistemleri

Sıcak Sulu Isıtma Sistemleri VERİMLİ KÜMES SİSTEMLERİ Sıcak Sulu Isıtma Sistemleri www.tavsan.com.tr Tek bir hava dağıtım ünitesinden kuru ısı. Sadece mükemmel! Kümesler için sıcak sulu ısıtma sistemleri Kümeste canlı sağlığı ve verimliliği

Detaylı

Akıllı Buzdolapları 400/650 litre

Akıllı Buzdolapları 400/650 litre Electrolux Prostore buzdolabı serisi GN küvetlere uygun buzdolabı ihtiyacı olan mutfak profesyonelleri için üretilir. Prostore serisindeki dolapların çok etkili ve verimli soğutma üniteleri, daha yüksek

Detaylı

Hortum Pompa avantajları

Hortum Pompa avantajları Çalışma Prensibi Hortum pompalar olarak da bilinen peristaltik pompalar ismini bağırsakların sindirilmiş besinleri hareket ettirmek için dalgalar halinde yaptığı adale kasılmaları anlamına gelen peristalsis

Detaylı

Akıllı Derin Dondurucular 400/650 litre

Akıllı Derin Dondurucular 400/650 litre Electrolux Prostore buzdolabı serisi GN küvetlere uygun buzdolabı ihtiyacı olan mutfak profesyonelleri için üretilir. Prostore serisindeki dolapların çok etkili ve verimli soğutma üniteleri, daha yüksek

Detaylı

MALTECH. İç ve dış cephe sıva uygulamalarında kullanılan, yenilikçi ve güçlü bir modeldir.

MALTECH. İç ve dış cephe sıva uygulamalarında kullanılan, yenilikçi ve güçlü bir modeldir. M5 EVOLUTION - GÜÇLÜ SUPERMIX - İDEAL İç ve dış cephe sıva uygulamalarında kullanılan, yenilikçi ve güçlü bir modeldir. Turbomix özellikli sıva makinesi Kolay müdahale edilebilen su armatürü D ve R tipi

Detaylı

... 1/50 PROJE RAPORU. Düzenleyen :

... 1/50 PROJE RAPORU. Düzenleyen : ... 1/50 PROJE RAPORU Düzenleyen : GENEL İÇİNDEKİLER 1.0 KUVVETLİ AKIM SİSTEMLERİ 1.1. MERKEZİ GÜÇ KAYNAKLARI 1.1.1. O.G. Güç Merkezi Planlaması 1.1.2. O.G. Güç Merkezi Yerleşimi 1.2. A.G. DAĞITIM SİSTEMİ

Detaylı

Temiz Odalarda Fark Basınç Kontrolü. Damla Zülfikar

Temiz Odalarda Fark Basınç Kontrolü. Damla Zülfikar Temiz Odalarda Fark Basınç Kontrolü Damla Zülfikar Özet Temiz Oda Nedir? Hava Akış Miktarının ve Yönünün Kontrolü Fark Basınç Kontrolü Nerelerde Gerekir? Hastaneler İlaç ve Kritik Üretim Tesisleri Laboratuvarlar

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ PUREZONE CİHAZI TEST RAPORU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ PUREZONE CİHAZI TEST RAPORU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ PUREZONE CİHAZI TEST RAPORU Prof.Dr. Gülen GÜLLÜ Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü 06800 Beytepe Ankara OCAK 2010 Amaç: Bu çalışmada, Shenzhen

Detaylı

UVA-TR10 VIDEO/AUDIO VERC ALICI SET

UVA-TR10 VIDEO/AUDIO VERC ALICI SET UVA-TR10 VIDEO/AUDIO VERC ALICI SET ÜRÜN KILAVUZU Versiyon 2.0 (ARALIK 2005) VEDK ORGANZE SAN. BÖL. 21. CADDE 609. SOKAK NO:15 06370 OSTM / ANKARA TEL NO :(312) 395 68 75 76 FAKS NO:(312) 395 68 77 http://

Detaylı

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler Ferit Bayram DentaFiera 6 Haziran 2016 Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler A. Temizlik ve Dezenfeksiyon Kurallarına İlişkin Düzenlemeler Sterilizasyon prosedürlerinin düzenli kontrolü

Detaylı