ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI"

Transkript

1 8. Sınıf Ġnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Funda TOKEL ĠletiĢim Bilgileri: / 204 fundatokel@anabilim.k12.tr Dersin Amacı: 21.yüzyılın çağdaģ, Atatürk Ġlke ve Ġnkılâplarını benimsemiģ, çevreye duyarlı, kültürel mirasın korunması ve geliģtirilmesi gerekliliğine inanmıģ, laik, demokratik, ulusal ve çağdaģ değerleri yaģatmaya istekli bireyler yetiģtirmeyi amaçlamaktadır. Dersin Değerlendirilmesi: Bir dönemde 3 yazılı sınav, her ünite bitiminde Kazanım Değerlendirme Sınavı ve 4 SBS yapılır. Kazanım Değerlendirme Sınavı nda 60 puanın altında alanlar sınavın yapıldığı hafta sonu cumartesi günü okuldaki çalıģmaya katılırlar. Kazanım Değerlendirme Sınavı sonuçları sözlü notu olarak değerlendirilir. Sınıf içi performansına göre sözlü notu verilir. Proje Ödevi: Türk KurtuluĢ SavaĢı Devrim Yasalarımız Dünden Bugüne Ermeni Sorunu II. Dünya SavaĢı Çanakkale Geçilmez Dünya BarıĢına ÇalıĢmaları ve Uygulamalarıyla Katkıda Bulunanlar Ders Programı TARİH 14 ġubat- 28 ġubat V. Ünite: Atatürkçülük 1 Mart- 31 Mart VI. Ünite: Atatürk Dönemi Türk DıĢ politikası ve Atatürk ün Ölümü (I. Yazılı Sınav- 1 Mart 2011) ( II. Yazılı Sınav- 22 Mart 2011) 1 Nisan- 29 Nisan VII.Ünite : Atatürk ten Sonra Türkiye, II. Dünya savaģı ve Sonrası ( III. Yazılı Sınav- 19 Nisan 2011) 2 Mayıs- 31Mayıs Genel tekrar Bu plan yıllık planlar esas alınarak hazırlanmıģtır. DeğiĢiklik hakkı Anabilim Eğitim Kurumları nda saklıdır.

2 8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Ġsa Özgün ĠletiĢim Bilgileri: / 204 isaozgun@anabilim.k12.tr Dersin Amacı: Türk Milli Eğitim Sistemi nin genel amaçları ve Atatürk ün laiklik ilkesi doğrultusunda, Ġslam Dini ve Ahlak Bilgisi ile ilgili temel bilgi kazandırarak, iyi ahlaklı ve faziletli insanlar yetiģtirmek Dersin Değerlendirilmesi: Bir dönemde iki yazılı sınav yapılacak. Ve ders içi performans ile performans ödevleri değerlendirmesi yapılacak Proje Ödevleri: Ġslam DüĢüncesinde Yorumlar Din AnlayıĢındaki Yorum Farklılıklarının Sebepleri Dinde Zorlama Yoktur. Din ve Güzel Ahlak Hz. Muhammed in Hayatından Örnek DavranıĢlar Hz. Muhammed Güvenilir Bir Ġnsandı Hz. Muhammed Merhametli ve Affediciydi Günümüzde YaĢayan Büyük Dinler Dinler Ve Evrensel Öğütleri Ders Programı TARİH ÜNĠTE:4 ĠSLAM DÜġÜNCESĠNDE YORUMLAR I. YAZILI ÜNĠTE:5 DĠN ve GÜZEL AHLAK ÜNĠTE:6 DĠNLER ve EVRENSEL ÖĞÜTLERĠ II. YAZILI Bu plan yıllık planlar esas alınarak hazırlanmıģtır. DeğiĢiklik hakkı Anabilim Eğitim Kurumlarında saklıdır.

3 8. Sınıf Beden Eğitimi Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Beyza ġekercġ (Voleybol) -Ziya HEPBĠR Ersen TÜRK (Basketbol)- BarıĢ BUL Tuncay Itri VANLI (Yüzme) ĠletiĢim Bilgileri: / 611 beyzasekerci@anabilim.k12.tr ziyahepbir@anabilim.k12.tr ersenturk@anabilim.k12.tr barisbul@anabilim.k12.tr itrivanlı@anabilim.k12.tr Dersin Amacı: Beden Eğitimi dersi, öğrencilerin psiko-motor becerilerini her türlü egzersiz, yarıģma ve gösterilere katılmalarını sağlayacak bir standarda yükseltmeyi, kendilerine uygun branģı seçip o dalda sporcu olabilecek driller yaptırmayı, grup çalıģmaları yaparak, dayanıģma ve paylaģmayı davranıģa dönüģtürmeyi, serbest zamanı doğru biçimde kullanmayı, kazanma ve kaybetmeyi, özümsemeyi, ruhsal rahatlığı, kendine güven duygusunu ve ani kararlara karģı kolay çıkıģ yolu bulmayı öğretir. Dersin Değerlendirilmesi: Bir dönemde üç ders içi performans değerlendirmesi. Öğrencinin derse katılımı, kiģisel performansı, kılık- kıyafet düzeni, ders içi uyumu göz önüne alınacaktır. Proje Ödevi: Proje ödevi kapsamında aģağıda belirtilen konulardan birinden bireysel olarak ödev hazırlayacaktır. Herhangi bir spor branģını seçerek uygulamalı olarak sunum yapma. Ders Programı: TARİH 17 ġubat 14Nisan Voleybol 1.Değerlendirme 21 Nisan 26Mayıs Basketbol 2. Değerlendirme 02 Haziran 16 Haziran Yüzme 3. Değerlendirme Bu plan yıllık planlar esas alınarak hazırlanmıģtır. DeğiĢiklik hakkı Anabilim Eğitim Kurumları nda saklıdır.

4 8. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Nilgün Durmaz, Selda AktaĢ ĠletiĢim Bilgileri: / 408 nilgundurmaz@anabilim.k12.tr, seldaaktas@anabilim.k12.tr Dersin Amacı: Türkçeyi doğru ve etkili kullanan, eleģtirel ve yaratıcı düģünen, iletiģim kurabilen, problem çözebilen, araģtırma yapabilen, karar verebilen, bilgi ve teknolojileri kullanarak giriģimci olabilen, kiģisel ve sosyal değerlere önem veren, evrensel değerlere duyarlı olan bireyler yetiģtirmektir. Dersin Değerlendirmesi: Bir dönemde 3 KDS, 3 yazılı sınav, 4 SBS. Dönemde 1 performans verilecektir. Proje alan öğrencilere konuları ekim ayında seçtirilecek, dönem boyunca bunların takipleri. Proje: Proje kapsamında aģağıda belirtilen konuların birinden bireysel/grup olarak bir rapor hazırlanacak ve rapor sınıfa sunulacaktır. Türkçenin doğru kullanımıyla ilgili uyarı levhaları hazırlama (en az 10 tane) ġiir dinletisi hazırlayıp sunma Bir yıl içerisinde liste baģı olmuģ kitaplarla ilgili gazetelerde çıkan eleģtirilerin derlenmesi Umut, kaygı, özlem, bağıģlama, takdir etme kavramlarından birini kullanarak afiģ hazırlama Bir Ģairin maket evini tasarlama (Attila Ġlhan, Cemal Süreya, ÂĢık Veysel) Dede Korkut Hikâyeleri nin üç tanesini okuyarak yer, zaman, kiģi, gelenek ve göreneklerinin analizini yapma ve rapor halinde sunma

5 Ders Programı: TARİH 14 ġubat - 25 ġubat Düz Yazı Cümlenin Öğeleri 8 MART 1. YAZILI 28 ġubat 11 Mart Düz Yazı - Eylemde Çatı 14 Mart - 25 Mart Düz yazı Cümle Türleri Mart ġiir- ġiir Bilgisi 29 MART 2. YAZILI Nisan Düz Yazı-Anlatım Bozuklukları 26 NİSAN 3. YAZILI 02 Mayıs- 17 Haziran Düz Yazı-Genel Tekrar Bu plan, yıllık planlar esas alınarak hazırlanmıģtır. DeğiĢiklik hakkı Anabilim Eğitim Kurumlarında saklıdır.

6 8. Sınıf Fen ve Teknoloji Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Arzu Özyürek, Seçil Doğan, Serpil E. Mercan ĠletiĢim Bilgileri: / 305 arzuozyurek@anabilim.k12.tr, secildogan@anabilim.k12.tr, serpilmercan@anabilim.k12.tr Dersin Amacı: Fen ve Teknoloji 8 dersinde, öğrencilerimizin konuyu ezberlemeden, yaparak, yaģayarak, araģtırma yaparak öğrenmeleri ve fen bilimlerini bir bütün olarak algılamaları amaçlanmaktadır. Her ünitenin içeriğine uygun bir biçimde öğrenmelerini kolaylaģtıracak çeģitli öğretim tekniklerinden faydalanırken hedefimiz, öğrenilen bilgilerin günlük yaģantı ile iliģkilendirilmesini sağlamaktır. Dersin Değerlendirilmesi: Bir dönemde üç yazılı sınav, 3 kazanım değerlendirme sınavı performans görevi çalıģmaları ve deneme sınavları. Derse hazırlıklı gelmesi, derste etkin olması, ödevlerini zamanında yapması, etkinliklerde görev alması, kitap okuma alıģkanlığı, ders araç ve gereçlerinin düzeni, bilgi edinmede gerekli çabayı harcaması, dili kullanabilmesi, sistematik düģünebilmesi, kavramlar arasında iliģki kurabilmesi, araģtırma becerisi gibi faktörler öğrencinin ders içi performans notunu etkileyecektir. Seçtiği proje ödevi çalıģmalarının ödev teslimini ikinci dönem yapacak ve değerlendirmesi de ikinci dönem notuna katılacaktır. Ders Programı: TARĠH 14 ġubat 11 Mart Ses 10 Mart 1. Yazılı Sınav 14 Mart- 1 Nisan Maddenin Halleri ve Isı 31 Mart 2. Yazılı Sınav 4 Nisan 29 Nisan Canlılar ve Enerji ĠliĢkileri 28 Nisan 3. Yazılı Sınav 2 Mayıs- 17 Haziran YaĢamımızdaki Elektrik Doğal süreçler-genel tekrar Bu program yıllık plana göre düzenlenmiģtir. DeğiĢiklik yapma hakkı Anabilim Eğitim Kurumları na aittir.

7 8. Sınıf Matematik Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni :Fırat Barut Mehmet Kıratlıoğlu Fidan Özcan ĠletiĢim Bilgileri : / 306 firatbarut@anabilim.k12.tr mehmetkiratlioglu@anabilim.k12.tr fidanözcan@anabilim.k12.tr Dersin Amacı: Matematiksel kavramları ve sistemleri anlayabilen, bunlar arasında iliģkiler kurabilen, bu kavram ve sistemleri günlük hayatta ve diğer öğrenme alanlarında kullanabilen bireyler yetiģtirmek. Dersin Değerlendirmesi: Bir dönemde 3 izleme sınavı,3 yazılı ve 4 OKS yapılır. Ġzleme sonuçlarının ortalaması ve hafta sonu ödevleri birer sözlü notu olarak değerlendirilir. Dönem ödevleri bu dönemin ortalamasına dahil edilir.

8 Ders Programı HAFTA TARİH 1. Hafta 14 ġubat - 18 ġubat Üçgenlerde EĢlik ve Benzerlik 2. Hafta 21 ġubat - 25 ġubat Benzerlik 22 Şubat Salı 1.Tema Sınavı 3. Hafta 28 ġubat - 4 Mart Prizmaların yüzey alanı ve Hacimleri 3 Mart Per. 1.Yazılı Sınavı 4. Hafta 7 Mart - 11 Mart Geometrik cisimlerin yüzey alanları ve Hacimleri 5. Hafta 14 Mart - 18 Mart Geometrik cisimlerin iz düģümü, görünümleri ve simetrileri 15 Mart Salı 2.Tema Sınavı 6. Hafta 21 Mart - 25 Mart Doğrunun Eğimi 24 Mart Per. 2.Yazılı Sınav 7. Hafta 28 Mart - 1 Nisan Denklem sistemleri 8. Hafta 4 Nisan 8 Nisan EĢitsizlik 5 Nisan Salı 3.Tema Sınavı 9. Hafta 18 Nisan - 22 Nisan Trigonometri 21 Nisan Per. 3.Yazılı Sınavı 10. Hafta 25 Nisan - 29 Nisan Trigonometri 11. Hafta 2 Mayıs 6 Nisan 12. Hafta 9 Mayıs 13 Mayıs 13. Hafta 16 Mayıs 20 Mayıs 14. Hafta 23 Mayıs - 27 Mayıs 15. Hafta 30 Mayıs 3 Haziran 16. Hafta 6 Haziran 10 Haziran Bu plan yıllık planlar esas alınarak hazırlanmıģtır. DeğiĢiklik hakkı Anabilim Eğitim Kurumlarında saklıdır.

9 8. Sınıf Müzik Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Ġbrahim Güler ĠletiĢim Bilgileri: / 611 ibrahimguler@anabilim.k12.tr Dersin Amacı: Temel müzik yazı ve öğelerini öğrenmiģ, günlük hayatta ve diğer öğrenme alanlarında bilgilerini kullanabilen, doğru ve kaliteli müziği ayırt edebilen, sanatsal aktivitelere katılma isteğinde bulunan, bireyler yetiģtirmek Dersin Değerlendirmesi: Bir dönemde 2 ders içi performans notu,1 performans görevi olarak değerlendirme yapılır. Notlar öğrencilerin ders içindeki performansları, ders takipleri ve sorumlulukları ile değerlendirilir. Proje Ödevi: Bir konserin yorumlanması (fotoğraflama, kayıt, konser broģürü, gidilen konserin türü hakkında genel bilgi sunumu) Senfoni orkestrasında enstrümanların sahnedeki yerleri ve bu enstrümanların özellikleri (ses örnekleri dinletilecek), sunumu Ders Programı 2. DÖNEM TARİH 14 ġubat-18 ġubat Türkülerimizin öyküleri 21 ġubat-25 ġubat 28 ġubat-4 Mart Kendi ritim kalıbımı oluģturuyorum 7 Mart-11 Mart 14 Mart-18 Mart Müzikte çokseslilik 21-Mart-25 Mart Geleneksel müziklerimiz 28 Mart-1Nisan 4 Nisan-8 Nisan 11Nisan-15 Nisan 18 Nisan-22 Nisan Benim ezgim 25 Nisan-29 Nisan 2 Mayıs-6 Mayıs Ezgilerimiz 9 Mayıs-13 Mayıs Atamızın gözüyle müzik 16 Mayıs-20 Mayıs Ezgilerimiz 23 Mayıs-27 Mayıs Müziğin evrenselliği 30 Mayıs-3 Haziran 6 Haziran-10 Haziran Ġstiklal marģı mız

10 13Haziran -17 Haziran Genel tekrar Bu plan yıllık planlar esas alınarak hazırlanmıģtır. DeğiĢiklik hakkı Anabilim Eğitim Kurumları nda saklıdır.

ANABĠLĠM EĞĠTĠM KURUMLARI

ANABĠLĠM EĞĠTĠM KURUMLARI 7. Sınıf Beden Eğitimi Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Beyza ŞEKERCİ (Voleybol) Ersen TÜRK (Basketbol)- Barış BUL Tuncay Itri Vanlı (Yüzme) İletişim Bilgileri: 0216 526 32 32 / 611 beyzasekerci@anabilim.k12.tr

Detaylı

ANABĠLĠM EĞĠTĠM KURUMLARI

ANABĠLĠM EĞĠTĠM KURUMLARI 6. Sınıf Beden Eğitimi Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Zeynep TaĢtepe (Voleybol) Ersen TÜRK (Basketbol)- BarıĢ BUL Tuncay Itri Vanlı (Yüzme) ĠletiĢim Bilgileri: 0216 526 32 32 / 611 zeyneptastepe@anabilim.k12.tr

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Nergiz İLİMEN, Ayben TATLICI, Selda AKTAŞ İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 408 nergizilimen@anabilim.k12.tr, aybentatlici@anabilim.k12.tr,

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 12. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 12. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 12. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Nedret OBA- Elif AĞARLI İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00 / 1213 nedretoba@anabilim.k12.tr, elifagarli@anabilim.k12.tr

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Selda AKTAŞ, Ayben TATLICI, Tuğçe ÇİMEN İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 1213 seldaaktas@anabilim.k12.tr, aybentatlici@anabilim.k12.tr, tugcecimen@anabilim.k12.tr

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI Dersin Öğretmeni: Nergiz İLİMEN, Nilgün DURMAZ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 7. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 408 nergizilimen@anabilim.k12.tr, nilgundurmaz@anabilim.k12.tr

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI Dersin Öğretmeni: Nergiz İLİMEN, Nilgün DURMAZ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 7. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 408 nergizilimen@anabilim.k12.tr, nilgundurmaz@anabilim.k12.tr

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 6. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Ayben TATLICI, Mine YÜKSEL ÖTEGEN İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 408 aybentatlici@anabilim.k12.tr, mineyuksel@anabilim.k12.tr Dersin Amacı:

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI Dersin Öğretmeni: Nilgün Durmaz, Selda Aktaş ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 8. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu İletişim Bilgileri: 0 216 526 32 32 / 408 nilgundurmaz@anabilim.k12.tr, seldaaktas@anabilim.k12.tr

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 6. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Ayben TATLICI, Mine YÜKSEL ÖTEGEN İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 408 aybentatlici@anabilim.k12.tr, mineyuksel@anabilim.k12.tr Dersin Amacı:

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Nergiz İLİMEN, Ayben TATLICI, Selda AKTAŞ İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 408 nergizilimen@anabilim.k12.tr, aybentatlici@anabilim.k12.tr,

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 5. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Selda AKTAŞ, Ayben TATLICI, Tuğçe ÇİMEN İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 1213 seldaaktas@anabilim.k12.tr, aybentatlici@anabilim.k12.tr,

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 10. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Burcu ARICAN TUFAN İletişim Bilgileri: 0 216 526 32 32 / 408 burcuarican@anabilim.k12.tr Dersin Amacı: Türkçeyi doğru ve etkili kullanan,

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 7. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 7. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 7. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Nergiz İLİMEN, Ayben TATLICI, Gülşah YILMAZ İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00/ 1213 nergizilimen@anabilim.k12.tr,

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI. 11. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI. 11. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Aylin YILMAZ, Murat ARSLAN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI İletişim Bilgileri: 0216 415 00 00/ 1213 aylindalay@anabilim.k12.tr, muratarslan@anabilim.k12.tr 11. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 6. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 6. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu 6. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Gülşah YILMAZ, Tuğçe ÇİMEN, Nergiz İLİMEN İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00 / 1213 gulsahyilmaz@anabilim.k12.tr, tugcecimen@anabilim.k12.tr,nergizilimen@anabilim.k.12.tr

Detaylı

Sağlık Kurumları Yönetimi (HAS 501) Ders Detayları

Sağlık Kurumları Yönetimi (HAS 501) Ders Detayları Sağlık Kurumları (HAS 501) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sağlık Kurumları HAS 501 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Çeviri II (ELIT 206) Ders Detayları

Çeviri II (ELIT 206) Ders Detayları Çeviri II (ELIT 206) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çeviri II ELIT 206 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Çeviri I Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Muhasebe İlkeleri I (MGMT 203) Ders Detayları

Muhasebe İlkeleri I (MGMT 203) Ders Detayları Muhasebe İlkeleri I (MGMT 203) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Muhasebe İlkeleri I MGMT 203 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme (SEÇ352) Ders Detayları

Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme (SEÇ352) Ders Detayları Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme (SEÇ352) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme SEÇ352 Seçmeli 2 0 0 2 5 Ön Koşul

Detaylı

Güncel Konular (ETI106) Ders Detayları

Güncel Konular (ETI106) Ders Detayları Güncel Konular (ETI106) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Güncel Konular ETI106 Bahar 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Yaz Stajı - 1 (AVM399) Ders Detayları

Yaz Stajı - 1 (AVM399) Ders Detayları Yaz Stajı - 1 (AVM399) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yaz Stajı - 1 AVM399 Güz 0 0 0 0 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Yabancı Dil -1 Ders No : 0010020008 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : OSMANLI TÜRKÇESİ III Ders No : 0020110020 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS TASAVUF METİNLERİ İLH 319 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Kitaplar Satış Elemanlığı Kırtasiye ve Kitap Satış Elemanlığı 2.yıl /4. Dönem Haftalık 4 Ders Saati

DERS BİLGİ FORMU. Kitaplar Satış Elemanlığı Kırtasiye ve Kitap Satış Elemanlığı 2.yıl /4. Dönem Haftalık 4 Ders Saati BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS Beden Eğitimi ve Oyun Öğretimi

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 11. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Elif AĞARLI, Sema SIR, Aylin YILMAZ İletişim Bilgileri: 0216 415 00 00/408 elifagarli@anabilim.k12.tr, semasir@anabilim.k12.tr, aylindalay@anabilim.k12.tr

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Turizm Coğrafyası Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI. I. Yarıyıl II.

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI. I. Yarıyıl II. EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl MÖP101 Genel Matematik 4 2 5 12 MÖP102 Soyut Matematik

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Özel Öğretim Yöntemleri1 YDA 211 3 2+0 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Özel Öğretim Yöntemleri1 YDA 211 3 2+0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Özel Öğretim Yöntemleri1 YDA 211 3 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

Fransızca-Türkçe Çeviriye Giriş II (ETI372) Ders Detayları

Fransızca-Türkçe Çeviriye Giriş II (ETI372) Ders Detayları Fransızca-Türkçe Çeviriye Giriş II (ETI372) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Fransızca-Türkçe Çeviriye Giriş II ETI372 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ÖZEL KURSLAR ÇERÇEVE PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ÖZEL KURSLAR ÇERÇEVE PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ÖZEL KURSLAR ÇERÇEVE PROGRAMI ANKARA 2005 GENEL AÇIKLAMALAR Çerçeve program; özel kurs açmak isteyen kişi/kuruluşların uygulamak istedikleri

Detaylı

T.C. MILLI EGITIM BAKANLlGI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MILLI EGITIM BAKANLlGI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı T.C..,......... MILLI EGITIM BAKANLlGI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Sayı : 6818140/4801463603 Konu: Merkezi Sistem Ortak Sınav Çalısma Takvimleri... VALİLİGİNE (Milli Eğitim Müdürlüğü) 13/09/013

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ GENEL YETENEK VE EĞİLİM BELİRLEME SINAVI. Sözel Yetenek Sayısal Yetenek Şekil Yeteneği Çoklu Yetenek

TÜRKİYE GENELİ GENEL YETENEK VE EĞİLİM BELİRLEME SINAVI. Sözel Yetenek Sayısal Yetenek Şekil Yeteneği Çoklu Yetenek Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90dk) 3. SINIF Duygusal ve Abartılı İfadeler Okuduğunu Anlama Görsel Okuma Geometrik Cisimler Geometrik Şekiller Simetri Açılar Doğal Sayılar Özellik Bildiren Sözcükler nı Değiştiren

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM ORTAK SINAVI TEST VE MADDE İSTATİSTİKLERİ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM ORTAK SINAVI TEST VE MADDE İSTATİSTİKLERİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİ ANALİZİ VE İZLEME DEĞERLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM ORTAK SINAVI TEST VE MADDE

Detaylı

İleri Trafik Mühendisliği (CE 535) Ders Detayları

İleri Trafik Mühendisliği (CE 535) Ders Detayları İleri Trafik Mühendisliği (CE 535) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İleri Trafik Mühendisliği CE 535 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Bulunmuyor

Detaylı

Olasılık ve İstatistiğe Giriş-I (STAT 201) Ders Detayları

Olasılık ve İstatistiğe Giriş-I (STAT 201) Ders Detayları Olasılık ve İstatistiğe Giriş-I (STAT 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Olasılık ve İstatistiğe Giriş-I STAT 201 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön

Detaylı

Sağlık Politikaları ve Planlaması (HAS 502) Ders Detayları

Sağlık Politikaları ve Planlaması (HAS 502) Ders Detayları Sağlık Politikaları ve Planlaması (HAS 502) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sağlık Politikaları ve Planlaması HAS 502 Bahar 3 0 0 3 7.5 Ön

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 12. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Nedret OBA- Elif AĞARLI İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00 / 408 nedretoba@anabilim.k12.tr, elifagarli@anabilim.k12.tr Dersin Amacı:

Detaylı

7. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

7. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI Varlıklar Âlemi Varlıklar âlemini sınıflandırarak özelliklerini örneklerle açıklar Meleklere İman Meleklerin Özellikleri ve Görevleri

Detaylı

Geoteknik Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları (CE 554) Ders Detayları

Geoteknik Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları (CE 554) Ders Detayları Geoteknik Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları (CE 554) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Geoteknik Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları

Detaylı

Mühendislik Ekonomisi (IE 315) Ders Detayları

Mühendislik Ekonomisi (IE 315) Ders Detayları Mühendislik Ekonomisi (IE 315) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mühendislik Ekonomisi IE 315 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Duyduğunu Anlama ve Sözlü Anlatım I (ETI211) Ders Detayları

Duyduğunu Anlama ve Sözlü Anlatım I (ETI211) Ders Detayları Duyduğunu Anlama ve Sözlü Anlatım I (ETI211) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Duyduğunu Anlama ve Sözlü Anlatım I ETI211 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Özel Öğretim Yöntemleri 2 YDA 212 4 2+0 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Özel Öğretim Yöntemleri 2 YDA 212 4 2+0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Özel Öğretim Yöntemleri 2 YDA 212 4 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Özel Öğretim Yöntemleri 1 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 8. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 8. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu 8. Sınıf Türkçe Ders Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Selda Aktaş, Ayben Tatlıcı, Göksev Erkutay İletişim Bilgileri: 0 216 526 32 32 / 1213 seldaaktas@anabilim.k12.tr, aybentatlici@anabilim.k12.tr,

Detaylı

Otomotiv Üretimi (MFGE 426) Ders Detayları

Otomotiv Üretimi (MFGE 426) Ders Detayları Otomotiv Üretimi (MFGE 426) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Otomotiv Üretimi MFGE 426 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

8. (1) (a) Sicil amirlerince doldurularak hazır hale getirilen siciller Bakanlıkça oluşturulan Sicil Tasnif Komitesi ne verilir.

8. (1) (a) Sicil amirlerince doldurularak hazır hale getirilen siciller Bakanlıkça oluşturulan Sicil Tasnif Komitesi ne verilir. ÖĞRETMENLER YASASI (25/1985, 33/1985, 11/1986, 32/1987, 14/1988 ve 34/1988 Sayılı Yasalar) 95 (4) ve 102. Maddeler Altında Tüzük R.G.20 A.E.80 23.1.1990 Kısa İsim Tefsir Amaç Sicil Dosyaları Sicil raporları

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. Bu dersin amacı öğrencilerin;

AVRASYA UNIVERSITY. Bu dersin amacı öğrencilerin; Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili Ço uk Gelişi i-i Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgün Öğreti X ) Uzakta Öğreti Diğer Dersin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Öğretmenlik Uygulaması YDA 412 8 2+6 5 8

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Öğretmenlik Uygulaması YDA 412 8 2+6 5 8 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Öğretmenlik Uygulaması YDA 412 8 2+6 5 8 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu / Yüz Yüze

Detaylı

Avrupa Birliği Çalışmaları ve Çeviri (ETI412) Ders Detayları

Avrupa Birliği Çalışmaları ve Çeviri (ETI412) Ders Detayları Avrupa Birliği Çalışmaları ve Çeviri (ETI412) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Avrupa Birliği Çalışmaları ve Çeviri ETI412 Bahar 2 2 0 3 5

Detaylı

Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481. Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU

Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481. Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481 Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU ÖZET ARAŞTIRMANIN ÖNEMİ ARAŞTIRMANIN AMACI ARAŞTIRMANIN ALT AMAÇLARI ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ

Detaylı

Temel Tasarım II (EÜT 102) Ders Detayları

Temel Tasarım II (EÜT 102) Ders Detayları Temel Tasarım II (EÜT 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Tasarım II EÜT 102 Bahar 4 6 0 7 9 Ön Koşul Ders(ler)i EÜT 101 Temel Tasarım

Detaylı

Disiplinlerarası Medya Uygulamaları (SGT 428) Ders Detayları

Disiplinlerarası Medya Uygulamaları (SGT 428) Ders Detayları Disiplinlerarası Medya Uygulamaları (SGT 428) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Disiplinlerarası Medya Uygulamaları SGT 428 Güz 1 2 0 2 5 Ön

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Türkiye, Rusya ve Kafkasya İlişkileri SPRI 408 2 3 + 0 3 4

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Türkiye, Rusya ve Kafkasya İlişkileri SPRI 408 2 3 + 0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Türkiye, Rusya ve Kafkasya İlişkileri SPRI 08 2 3 + 0 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Seçmeli Dersin

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME ANKETİ Bu anket, bölümümüzdeki öğrencilerin 2015-2016 öğretim bahar yarıyılına ait öğretim sonuçlarının değerlendirilmesi ve sürecin

Detaylı

SEÇMELİ DERSLER TABLOSU

SEÇMELİ DERSLER TABLOSU SEÇMELİ DERSLER DİL VE ANLATIM MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ SOSYAL BİLİMLER DİN, AHLAK VE DEĞERLER YABANCI DİLLER VE EDEBİYATI SPOR VE SOSYAL ETKİNLİK GÜZEL SANATLAR BİLİŞİM SEÇMELİ DERSLER TABLOSU SEÇMELİ

Detaylı

Bitirme Projesi I (COMPE 491) Ders Detayları

Bitirme Projesi I (COMPE 491) Ders Detayları Bitirme Projesi I (COMPE 491) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bitirme Projesi I COMPE 491 Güz 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i COMPE 226 Dersin

Detaylı

3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 3. sınıfa elveda, 4. sınıfa MERHABA TÜRKÇE Metinlere bağlı kalarak dinleme ve dinlediğini anlama, okuma ve okuduğunu anlama, yazma kurallarını uygulama,

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili hangi

Detaylı

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, fen bilgisi konularıyla (fizik, kimya, biyoloji) ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Fen bilgisi konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

Mimari Aydınlatma Teknikleri (MİM 652) Ders Detayları

Mimari Aydınlatma Teknikleri (MİM 652) Ders Detayları Mimari Aydınlatma Teknikleri (MİM 652) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Aydınlatma Teknikleri MİM 652 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Sayı 43 Tarih 30.05.2014 Kurulda Gör. Tarihi 28/05/2014 Önceki Kararın Tarih ve Sayısı 06/05/2011-45 Konu: Uluslararası Bakalorya Programı-I

Detaylı

MASAMOT ***** PERFORMANS ÇALIŞMASI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

MASAMOT ***** PERFORMANS ÇALIŞMASI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ PERFORMANS ÇALIŞMASI VE PROJE İLE İLGİLİ MADDELER Tanımlar MADDE 4- () Bu Yönetmelikte geçen; ö) Öğrenme Kazanımları: Herhangi bir öğrenme sürecinin

Detaylı

Ders Anlatım Föyü Nedir?

Ders Anlatım Föyü Nedir? www.bilgiyoluyayincilik.com www.dersanlatimfoyleri.com Ders Anlatım Föyü Nedir? Bir konunun anlatılması ve öğrenilmesi için gereken bilgileri ve adımları içeren en küçük yapıdaki kitapçıktır. Her föy bir

Detaylı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 74. Yıldönümünde, 10 Kasım 2012 Cumartesi günü aşağıdaki programa göre anılacaktır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 74. Yıldönümünde, 10 Kasım 2012 Cumartesi günü aşağıdaki programa göre anılacaktır. T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI ULU ÖNDER ATATÜRK ÜN VEFATININ 74. YILI ANMA PROGRAMI Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 74. Yıldönümünde, 10 Kasım 2012 Cumartesi günü aşağıdaki

Detaylı

Çağdaş İşletmecilik (MGMT 501) Ders Detayları

Çağdaş İşletmecilik (MGMT 501) Ders Detayları Çağdaş İşletmecilik (MGMT 501) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Çağdaş İşletmecilik MGMT 501 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI 8. SINIF DĠN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BĠLGĠSĠ DERSĠ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIġMA TAKVĠMĠNE GÖRE DAĞILIM ÇĠZELGESĠ

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI 8. SINIF DĠN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BĠLGĠSĠ DERSĠ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIġMA TAKVĠMĠNE GÖRE DAĞILIM ÇĠZELGESĠ KASIM EKĠM EYLÜL Öğrenme Alanı: ĠNANÇ. ÜNĠTE: KAZA VE KADER Öğrencilerle TanıĢma, Dersin Amacı ve ĠĢleniĢ ġekli. Öğretmeni tanır ve dersin amacı, derste iģlenecek konular ve ders iģleme teknikleri hakkında

Detaylı

Nanomalzemeler (MATE 462) Ders Detayları

Nanomalzemeler (MATE 462) Ders Detayları Nanomalzemeler (MATE 462) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Nanomalzemeler MATE 462 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i 2. yıl mühendislik

Detaylı

İktisada Giriş I (ECON 101T) Ders Detayları

İktisada Giriş I (ECON 101T) Ders Detayları İktisada Giriş I (ECON 101T) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisada Giriş I ECON 101T Güz 3 0 0 3 9 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Fransızca Okuma ve Yazma I (ETI013) Ders Detayları

Fransızca Okuma ve Yazma I (ETI013) Ders Detayları Fransızca Okuma ve Yazma I (ETI013) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Fransızca Okuma ve Yazma I ETI013 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Temel

Detaylı

D25 TDE 103 Kompozisyon- I Okt. M. Medeni Doğan. D25 TDE 105 Türkiye Türkçesi I Yrd. Doç. Dr Sinan UYĞUR

D25 TDE 103 Kompozisyon- I Okt. M. Medeni Doğan. D25 TDE 105 Türkiye Türkçesi I Yrd. Doç. Dr Sinan UYĞUR 08.00-08.45 ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 1. SINIF PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 102 Güzel Sanatlar (Resim) 1. ve 2. Öğr. birlikte 09:00 09:45 102 Güzel

Detaylı

Reklam Tasarımı (PR 401) Ders Detayları

Reklam Tasarımı (PR 401) Ders Detayları Reklam Tasarımı (PR 401) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Reklam Tasarımı PR 401 Güz 3 0 0 3 8 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Müşteri İlişkileri Yönetimi (IE 517) Ders Detayları

Müşteri İlişkileri Yönetimi (IE 517) Ders Detayları Müşteri İlişkileri Yönetimi (IE 517) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Müşteri İlişkileri Yönetimi IE 517 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Ġġ VE UĞRAġI TEDAVĠSĠ AKTS. Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori. Uygulama. (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 1-3. ĠĢ ve UğraĢı Tedavisi

Ġġ VE UĞRAġI TEDAVĠSĠ AKTS. Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori. Uygulama. (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 1-3. ĠĢ ve UğraĢı Tedavisi Ġġ VE UĞRAġI TEDAVĠSĠ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar AKTS ĠĢ ve UğraĢı Tedavisi FTR 301 3.YIL/ 1.yarıyıl Güz (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 1-3 Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe Dersin

Detaylı

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku (KAM 427) Ders Detayları

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku (KAM 427) Ders Detayları İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku (KAM 427) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku KAM 427 Her İkisi 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Web Grafik Tasarımı-II (SGT 326) Ders Detayları

Web Grafik Tasarımı-II (SGT 326) Ders Detayları Web Grafik Tasarımı-II (SGT 326) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Web Grafik Tasarımı-II SGT 326 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ

HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ EK : 2 HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ Müzik Ödülü Müzik Ödülü: Ortaokul öğrenimi boyunca Müzik dalında rol model olmuş, branşında okul içi ve dışındaki etkinliklere katılmaya istekli

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI Ankara, 2013 1 EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI 1.KURUMUN ADI : 2.KURUMUN ADRESİ : 3.KURUCUNUN ADI : 4.PROGRAMIN

Detaylı

A ğ u s t o s 2 0 1 5

A ğ u s t o s 2 0 1 5 A ğ u s t o s 2 0 1 5 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Z A F E R B A Y R A M I 31 1 E y l ü l 2 0 1 5 Hoşgeldiniz Kahvaltısı Saat:9.00-10.30 Açılış Tanışma

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 6. SINIF GENEL CERRAHİ STAJI DERS PROGRAMI 2011-2012 AKADEMİK YILI

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 6. SINIF GENEL CERRAHİ STAJI DERS PROGRAMI 2011-2012 AKADEMİK YILI T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 6. SINIF GENEL CERRAHİ STAJI DERS PROGRAMI 2011-2012 AKADEMİK YILI Dersin adı: GENEL CERRAHİ Dersin Kodu: MED608 AKTS Kredisi: 5 6. YIL Lisans Zorunlu 1 ay Uygulamalı:

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz. III

İÇİNDEKİLER. Önsöz. III İÇİNDEKİLER Önsöz. III Bölüm I: Sınıf Yönetimine Genel Bakış 11 Okul Yönetimi 11 Başarılı Öğretmen Performansının Etkenleri 13 Öğretmen Rolüne Hazırlık 13 Sınıf Yönetimi 14 Konu Bilgisi ve Akademik Hazırlık

Detaylı

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ ORTAK İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 10. 11. DİL VE ANLATIM 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 TARİH 2 - - 12. T.C. İNKILAP TARİHİ VE - 2 - ATATÜRKÇÜLÜK COĞRAFYA 2 - - MATEMATİK - - - GEOMETRİ - - -

Detaylı

Kodu: OTDS202 Adı: İlk Yardım Teorik+Uygulama: 1 + 1 AKTS:6

Kodu: OTDS202 Adı: İlk Yardım Teorik+Uygulama: 1 + 1 AKTS:6 Kodu: OTDS202 Adı: İlk Yardım Teorik+Uygulama: 1 + 1 AKTS:6 Sınıf/Yarıyıl Ders Düzeyi Ders Türü Programı Öğretim Sistemi Ders Süresi Öğretim Elemanı 2 / Bahar Önlisans Seçmeli Çocuk Gelişimi Örgün 14 Hafta

Detaylı

%50 2) Sayısal Bölüm

%50 2) Sayısal Bölüm TABLO-1 KPSS DE UYGULANACAK TESTLERİN KAPSAMLARI Genel Yetenek 1) Sözel Bölüm 0 2) Sayısal Bölüm 0 Sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini, dil bilgisi ve yazım kurallarını ölçmeye yönelik sorulardan

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu. Dersin Adı Öğretim Dili

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu. Dersin Adı Öğretim Dili Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X ) Uzaktan

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 9. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Burcu ARICAN TUFAN - Simge KELLECİ İletişim Bilgileri: 0 216 526 32 32 / 408 burcuarican@anabilim.k12.tr, simgekelleci@anabilim.k12.tr

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi YDA 302 6 2+2 3 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi YDA 302 6 2+2 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi YDA 302 6 2+2 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu / Yüz

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK DANIŞMA GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK DANIŞMA GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK DANIŞMA GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

İmalat Teknolojisi Teorisi II (Kesme Yöntemleri) (MFGE 307) Ders Detayları

İmalat Teknolojisi Teorisi II (Kesme Yöntemleri) (MFGE 307) Ders Detayları İmalat Teknolojisi Teorisi II (Kesme Yöntemleri) (MFGE 307) Ders Detayları Ders Adı İmalat Teknolojisi Teorisi II (Kesme Yöntemleri) Ders Kodu MFGE 307 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati

Detaylı

... OKULU 7/... SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMI. İletişimi olumsuz etkileyen davranışlara örnekler verir

... OKULU 7/... SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMI. İletişimi olumsuz etkileyen davranışlara örnekler verir 1.... OKULU 7/... SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMI İletişimi, olumlu olumsuz etkileyen tutum ve davranışları fark ederek kendi tutum ve davranışlarıyla karşılaştırır. KISA DÖNEMLİ

Detaylı

KAZANIMLAR, ETKİNLİK ÖRNEKLERİ VE AÇIKLAMALAR IV. VE V. DÖNEM

KAZANIMLAR, ETKİNLİK ÖRNEKLERİ VE AÇIKLAMALAR IV. VE V. DÖNEM KAZANIMLAR, ETKİNLİK ÖRNEKLERİ VE AÇIKLAMALAR IV. VE V. DÖNEM 39 ÖĞRENME ALANI: İNANÇ DÖNEM: 4 ve 5 İNSAN VE DİN 1. İnsanın akıl sahibi ve inanan bir varlık olma özelliğiyle diğer varlıklardan ayrıldığının

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI 1.SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI 1.SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 1 EYLÜL 1.Hafta 8 EYLÜL -0 EKİM İSTİKLAL MARŞI NA SGI D.1. İstiklal Marşı na saygı gösterir. İstiklal Marşı CD si Bilgisayar D.1. Kazanımı ile İlgili Açıkalama : Teması: Türk bayrağını ve İstiklal Marşı

Detaylı

4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI MATEMATİK Matematik dersi okulumuzda haftada beş ders saati olarak ilgili branş öğretmeni tarafından verilmektedir. Matematik dersleri, her konu ile ilgili

Detaylı

Kalıp I (MOD 203) Ders Detayları

Kalıp I (MOD 203) Ders Detayları Kalıp I (MOD 203) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kalıp I MOD 203 Güz 2 2 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

MATEMATİK DERSİNİN İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE LİSELERE GİRİŞ SINAVLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

MATEMATİK DERSİNİN İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE LİSELERE GİRİŞ SINAVLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ MATEMATİK DERSİNİN İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE LİSELERE GİRİŞ SINAVLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ Ahmet ÇOBAN Cumhuriyet Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü, SİVAS ÖZET: Bu araştırma, Matematik

Detaylı

SULTANGAZĠ ĠLÇE MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ

SULTANGAZĠ ĠLÇE MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ SULTANGAZĠ ĠLÇE MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ SIRA NO ÇALIġMA KONULARI TARĠHĠ 1. Eğitim Bölgesi Müdürler Toplantısı 6 Eylül -2013

Detaylı

Dünya Nüfus Günü, 2016

Dünya Nüfus Günü, 2016 Sayı: 21508 01 Temmuz 2016 Saat: 10:00 Dünya Nüfus Günü, 2016 Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından, her yıl 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü nde, nüfusun önemli konularını ele alan bir tema belirlenmekte

Detaylı