FMV ÖZEL NİŞANTAŞI IŞIK ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM EKO-OKULLAR PROJESİ ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FMV ÖZEL NİŞANTAŞI IŞIK ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM EKO-OKULLAR PROJESİ ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU"

Transkript

1 FMV ÖZEL NİŞANTAŞI IŞIK ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM EKO-OKULLAR PROJESİ ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU ÇALIŞILAN KONU: SU ŞUBAT AYI: Eko-tim ile birlikte birinci dönemin değerlendirmesi yapıldı. İkinci dönem plânlanan etkinlikler gözden geçirildi. Her zümre ile Eco-Okul hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Türkçe dersinde Su konulu şiir yazma etkinliği yapıldı. Çıkan ürünler değerlendirilip, öğrenciler tarafından çıkarılan Laf Cambazı isimli dergide yayımlandı. Coğrafya Kulübü öğrencileri kulüp dersi ve sosyal bilgiler dersinde ülkemizdeki şifalı suları, bu suların faydalarını ve suyoluyla buluşan hastalıkları araştırdı. Öğrencilerimiz araştırmaları doğrultusunda grup arkadaşları ile ülkemizdeki şifalı sular bölge haritası oluşturmuşlar ve bunu arkadaşları ile paylaşmışlardır. Matematik zümresi Su Faturası Tasarrufu ve Su Tüketim Analizi projesini yürütmeye devam etti. (Veriler haziran ayı başlığında yer almaktadır.) 7. sınıf öğrencileri, adresinden barajlardaki doluluk oranlarına ulaştı ve bu bilgileri grafikler üzerinden arkadaşlarıyla paylaştı. Eko-Tim üyeleri, Su Kaşifi Water Explorer sitesinden edindikleri bilgileri arkadaşları ile paylaştılar. Müzik bölümü, 2. sınıf öğrencileriyle Su temalı şarkılar üzerinde çalıştı ve bu şarkılar okula dinletildi. Öğrencilerimiz 27 Şubat 2016 Cumartesi günü Feyziye Mektepleri Vakfı Özel Ayazağa Işık Ortaokulu tarafından İstanbul İli Ortaokullar Arası 3. Sosyal Bilimler Proje Yarışmasına katılmıştır. Kentleşmenin Biyolojik Çeşitliliğe Etkileri konulu yarışmada öğrencilerimiz dereceye girerek Ekolojik Şehir adlı çalışma ile mansiyon ödülü almışlardır. 5. SINIF ÖĞRENCİLERİ SU KONUSUYLA İLGİLİ ŞİİR VE HİKÂYE YAZDI.

2 COĞRAFYA KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİ ÜLKEMİZDEKİ ŞİFALI SULAR VE SU YOLUYLA BULAŞAN HASTALIKLARI ARAŞTIRDI VE ŞİFALI SU BÖLGELERİNİN HARİTASINI ÇIKARDI. ÖĞRENCİLER, BARAJLARIN DOLULUK ORANLARINA ULAŞTI VE BU VERİLERİ SINIF İÇİNDE TARTIŞTI.

3 EKO-TİM ÜYELERİ, SU KÂŞİFİ WEB SİTESİ HAKKINDA ARKADAŞLARINI BİLGİLENDİRDİ. BU BİLGİLENDİRME, DÖNEM BOYUNCA DÜZENLİ OLARAK YAPILDI. 2. SINIF ÖĞRENCİLERİ, SU KONULU ŞARKILARINI, ÇEVRE TEMALI GÖSTERİSİNDE VELİLERE SUNDU.

4 EKOLOJİK ŞEHİR İSİMLİ PROJE MANSİYON ÖDÜLÜ ALDI. MART AYI: 5. sınıflar, Su Tasarrufu: En iyi İngilizce Poster Yarışması başlıklı etkinliği düzenledi. Matematik zümresi Su Faturası Tasarrufu ve Su Tüketim Analizi projesini yürütmeye devam etti. (Veriler haziran ayı başlığında yer almaktadır.) 22 Mart Dünya Su günü çerçevesinde okulumuzda öğretmenlerimizle ve arkadaşlarımızla Su konulu röportajlar yapıldı. Bu çalışmada suyun dünyamız ve insan vücudu için önemi, bilinçli su kullanımı, 22 Mart Dünya Su günün anlam ve önemi hakkında sorular sorup cevaplar alındı. Eko Tim ekibi ve Coğrafya Kulübü öğrencileri tarafından gerçekleştirilen çalışmada öğrencilerimiz eğlenerek suyun önemini kavramaya çalıştı. ''Sanatla Geri Dönüşüm Sergisi'' ile doğaya karşı farkındalığın artması hedeflendi. Atık olan hemen her şey serginin bir malzemesi oldu. Su kapakları, deterjan kutuları, bitmiş boya kutuları, tuvalet kâğıdı ruloları, pet şişeler, gazete ve dergiler, çalışmayan elektronik aletler ve daha birçok atık sanatsal bir dönüşüm geçirerek yeniden üretilmiş bir esere dönüştü. Eko-Tim üyeleri, Su Kâşifi Water Explorer sitesinden edindikleri bilgileri arkadaşları ile paylaştılar. Müzik bölümü hazırladığı pano ile su, suyun önemi ve su tasarrufu konuları üzerinde durdu. 6. sınıf öğrencilerimiz, İstanbul İli Ortaokullar Arası 3. Sosyal Bilimler Proje Yarışması nda dereceye giren Ekolojik Şehir adlı çalışmalarını Çevreci Gençler Ekolojik Şehirlerini Kuruyorlar başlıklı sunum ile 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileriyle paylaştılar.

5 5. SINIF ÖĞRENCİLERİ SU TASARRUFU HAKKINDA VERİ TOPLAYIP İNGİLİZCE POSTERLERİNİ HAZIRLIYOR. ÖĞRENCİLERİMİZ ARKADAŞLARIYLA SUYUN ÖNEMİ KONULU RÖPARTAJLARINI GERÇEKLEŞTİRİYOR.

6 ÖĞRENCİLERİMİZ ÖĞRETMENLERİYLE SUYUN ÖNEMİ KONULU RÖPARTAJLARINI GERÇEKLEŞTİRİYOR.

7 SANATTAN GERİ DÖNÜŞÜM SERGİSİ

8 MÜZİK ZÜMRESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN, SUYUN ÖNEMİNİ YANSITAN PANO ÖĞRENCİLERİMİZ DERECEYE GİREN ÇALIŞMALARINI SUNARKEN

9 NİSAN AYI: 22 Mart Dünya Su günü çerçevesinde gerçekleştirilen röportajlar sosyal bilgiler dersinde Eco Tim ekibi öğrencileri tarafından 5, 6 ve 7.sınıflara sunuldu. Eko-Tim üyeleri, Su Kâşifi Water Explorer sitesinden edindikleri bilgileri arkadaşları ile paylaştılar. 5. sınıflarda Canlıların Sınıflandırılması konusu işlenirken öğrenciler suda yaşayan mikroskobik canlıları inceledi. 6. sınıflarda Canlılarda Üreme, Büyüme ve Gelişme konusu işlenirken öğrenciler mikroskopla canlıların suda nasıl bölünerek çoğaldığını gördü. Öğrenciler, müzik dersinde atık malzemeleri kullanarak müzik enstrümanları yaptı. 22 MART DÜNYA SU GÜNÜ ECO TİM EKİBİ SUNUMU ÖĞRENCİLER CANLILARIN SU ALTINDA MİKROSKOBİK GÖRÜNTÜSÜNÜ İNCELERKEN

10 ÖĞRENCİLER CANLILARIN SU ALTINDA MİKROSKOBİK GÖRÜNTÜSÜNÜ İNCELERKEN ATIK MALZEMELERDEN OLUŞTURULAN ENTRÜMANLARIN SERGİLENMESİ

11 MAYIS AYI: Eko-Tim üyeleri, Su Kâşifi Water Explorer sitesinden edindikleri bilgileri arkadaşları ile paylaştılar. Matematik zümresi Su Faturası Tasarrufu ve Su Tüketim Analizi projesini yürütmeye devam etti. (Veriler haziran ayı başlığında yer almaktadır.) Türkçe dersimizde Suyun Önemi ve Tarihler Boyunca Suyun Kullanımı hakkında metin analizi çalışması yapıldı. Gruplar hâlinde yapılan tartışmalar sonucunda suyu daha bilinçli kullanma konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. Su Savaşları ve Çalınmış Hasat isimli kitaplar, müfredattaki yoğunluk sebebiyle okutulamadı. Önümüzdeki akademik yılda, bu okumalara öncelikli olarak başlanması kararlaştırıldı. Görsel sanatlar dersinde hazırlanan çalışmalar, kat panolarında sergilendi. ÖĞRENCİLERİMİZ SUYUN ÖNEMİ VE TARİHLER BOYUNCA SUYUN KULLANIMI HAKKINDA METİN ANALİZİ ÇALIŞMASI YAPTI.

12 ÖĞRENCİLERİMİZ SUYUN ÖNEMİ VE TARİHLER BOYUNCA SUYUN KULLANIMI HAKKINDA METİN ANALİZİ ÇALIŞMASI YAPTI. GÖRSEL SANATLAR DERSİNDE HAZIRLANAN VE KATLARDA SERGİLENEN PANOLAR

13 GÖRSEL SANATLAR DERSİNDE HAZIRLANAN VE KATLARDA SERGİLENEN PANOLAR HAZİRAN AYI: Eko-Tim üyeleri, Su Kâşifi Water Explorer sitesinden edindikleri bilgileri arkadaşları ile paylaştılar. Matematik zümresi Su Faturası Tasarrufu projesinin verileri paylaşılmıştır. Su Tüketim Analizi projesinin verileri paylaşılmıştır. 9 ay boyunca öğrenciler tarafında su faturaları toplanmıştır. Daha sonra süreç içerisinde bu faturaların sütun ve çizgi grafikleri oluşturulmuştur, gerekli incelemeler yapılmıştır. Projenin son aşamasına gelindiğinde ise verilerin yardımıyla sonuç raporları oluşturuldu. 5. sınıflarda Yerkabuğunun Gizemi konusu işlenmiş ve öğrencilerimiz sınıflarda bu konunun alt başlığı olan yeraltı ve yerüstü sularının oluşumu ile ilgili sunumlar yaparak arkadaşlarının farkındalıklarını arttırmışlardır. Coğrafya kulübü tarafından planlanan su faturası projesi, okulun her ay karşılaştırma yapacak su faturası bulunmadığı için iptal edilmiştir.

14 YERALTI VE YERÜSTÜ SULARININ OLUŞUMUI YERALTI VE YERÜSTÜ SULARININ OLUŞUMUI

15 Su Miktarı (m3) SU TÜKETİM ANALİZİ PROJESİNİN VERİLERİ 1. Grafik 9 Aylık Su tüketim Miktarı 9,4 9,2 9 8,8 8,6 9 9,2 8,8 8,6 8,7 8,9 8,6 9,2 9,3 Eyl.15 Eki.15 Kas.15 Ara.15 Oca.16 Şub.16 Mar.16 Nis.16 8,4 May.16 8,2 Aylar Eyl.15 9 Eki.15 9,2 Kas.15 8,8 Ara.15 8,6 Oca.16 8,7 Şub.16 8,9 Mar.16 8,6 Nis.16 9,2 May.16 9,3 Grafiğe göre en fazla su tüketimi Mayıs ayında olmuştur. Nisan ayı ve Ekim aylarında 2.sırada gelmektedir. En az su tüketimi Aralık ve Mart ayında gözlemlenmiştir.

16 2. Grafik Bu grafikte diğerinden farklı olarak en fazla tüketim Şubat ayında gerçekleşmiştir. Nisan ayında ise en düşük su tüketimi olmuştur.

17 Su Miktarı (m3) 3. Grafik 9 Aylık Su tüketim Miktarı 9 8,8 8,6 8,4 8,2 8 7,8 7,6 7,4 8 8,2 8 7,7 8 8,2 8,6 8,8 9 Eyl.15 Eki.15 Kas.15 Ara.15 Oca.16 Şub.16 Mar.16 Nis.16 May.16 7,2 7 Aylar Eyl.15 8 Eki.15 8,2 Kas.15 8 Ara.15 7,7 Oca.16 8 Şub.16 8,2 Mar.16 8,6 Nis.16 8,8 May grafiğimizde ise en az tüketim Aralık ayında olmuştur. Aralık ayından itibaren ise düzenli bir artış gözlemlenmiş ve en fazla su tüketimi Mayıs gerçekleşmiştir. Sonuçlar Buna göre, Eylül ayından Mayıs ayının sonuna kadar 9 aylık süreçte yapılan su tüketimi ölçümlerine göre: Son bahar aylarında su tüketimi fazlayken kış aylarında su tüketimlerinde azalmalar görüldü. Bahar aylarında ise kışa göre tekrar artışlar meydana geldi. İlkbahar ve sonbahar aylarını karşılaştırdığımızda ise genellikle ilkbahar aylarında tüketimin daha fazla olduğu gözlemlendi. Grafikler incelendiğinde hava sıcaklığındaki artış ile su tüketimi artışı arasında doğrusal bir ilişki olduğu sonucuna varıldı.

18 Fatura Tutarı Ancak bazı ailelerde ilkbahar aylarında su tüketiminin düştüğü de gözlemlendi. Bunun sebebi araştırıldığında ailenin nisan ayında tatilde ve 9 gün süreyle başka şehirde olduğu, evde bulunmadığı öğrenildi. Yaz aylarında da su tüketimi artışlarının devam edeceği tahmininde bulunuldu. Projenin sonuçlar ışığında ilkbahar ve sonbahar aylarında sıcaklık artışlarıyla birlikte su tüketiminde de artışlar görüldüğünü söyleyebiliriz. Kış aylarında ise bahar aylarına göre daha az su tüketimi gerçekleşmektedir. SU FATURASI TASARRUFU PROJESİNİN VERİLERİ Aylık Su Faturası 95,00 TL 90,00 TL ,00 TL ,00 TL ,00 TL ,00 TL Eyl.15 Eki.15 Kas.15 Ara.15 Oca.16 Şub.16 Mar.16 Nis.16 May.16 Eksen Başlığı Grafiğe göre en fazla su faturası Mayıs ayında gelmiştir. Eylül aylarında 2.sırada gelmektedir. En az su faturası ise Ocak ayında gözlemlenmiştir.

19 Sonuçlar Buna göre, Eylül ayından Mayıs ayının sonuna kadar 9 aylık süreçte yapılan su faturası verilerine göre: Son bahar aylarında su faturası fazlayken kış aylarında su faturalarında azalmalar görüldü. Bahar aylarında ise kışa göre tekrar artışlar meydana geldi. İlkbahar ve sonbahar aylarını karşılaştırdığımızda ise genellikle ilkbahar aylarında faturalarının daha fazla olduğu gözlemlendi. Grafikler incelendiğinde hava sıcaklığındaki artış ile su faturaları artışı arasında doğrusal bir ilişki olduğu sonucuna varıldı. Yaz aylarında da su faturalarının artışlarının devam edeceği tahmininde bulunuldu. Projenin sonuçlar ışığında ilkbahar ve sonbahar aylarında sıcaklık artışlarıyla birlikte su tüketiminde de artışlar görüldüğünü söyleyebiliriz. Kış aylarında ise bahar aylarına göre daha az su tüketimi gerçekleşmektedir.

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI Öğrencilerimiz; okulumuzda öğrenci merkezli öğretim yöntemleriyle, problem çözme, deney yapma, tartışma ve sorgulamaya

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 24. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 24. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 24. VELİ BÜLTENİ Okul tanıtım toplantılarımız ve ara sınıflar giriş sınavlarımız sürüyor. 8 Mart 2014 Cumartesi günü

Detaylı

Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM

Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL ÇANKAYA PINAR İLKOKULU EKO OKULLAR PROGRAMI 2. DÖNEM SONU RAPORU Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ Birinci dönem faaliyet raporu hazırlandı

Detaylı

ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 2.DÖNEM FAALİYET RAPORU

ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 2.DÖNEM FAALİYET RAPORU ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 2.DÖNEM FAALİYET RAPORU ÇALIŞMA KONUSU: Özel Conkbayırı Koleji nde Eko-Okullar programında Çöp,Atık

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 18. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 18. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 18. VELİ BÜLTENİ Ortaokul öğrencilerimiz Türkiye genelinde uygulanan "Vitamin Kazanım Değerlendirme Sınavı"na katıldılar.

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Öğretmenlerin katılımıyla proje tanıtım

Detaylı

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU 2012-2013 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI Çalışma Konumuz : Biyolojik Çeşitlilik AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR SORUMLU *-EKO-OKUL komitesinin oluşturulması Serpil Çakıcı Demirdamar,

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015 YÖNETİM KURULU TOPLANTIMIZ Sayın Rektörümüzün başkanlığında bu yılın ilk Üst Yönetim Kurulu toplantısı geçtiğimiz Salı günü okulumuzda yapıldı. İlkokul, Ortaokul

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTANBUL ÜSKÜDAR LİSESİ. FEN ve DENEY KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTANBUL ÜSKÜDAR LİSESİ. FEN ve DENEY KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PLANI E K İ M E Y L Ü L 05 06 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTANBUL ÜSKÜDAR LİSESİ FEN ve DENEY KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PLANI SÜRE AMAÇ YAPILACAK ETKİNLİKLER Ay Hafta Saat BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR *Eğitici Kulüpler hakkında

Detaylı

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi.

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. * Eko okul timinin oluşturulması. * Eko okul komitesinin

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMAN VE SU TEMASI EYLEM PLANI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMAN VE SU TEMASI EYLEM PLANI EKİM EYLÜL İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMAN VE SU TEMASI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Türkiye Çevre

Detaylı

2012/2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇAĞDAŞ YAŞAM TÜRKAN TUTUMLUER İLKOKULU EKO- OKULLAR PROGRAMI I.DÖNEM FAALİYET RAPORU

2012/2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇAĞDAŞ YAŞAM TÜRKAN TUTUMLUER İLKOKULU EKO- OKULLAR PROGRAMI I.DÖNEM FAALİYET RAPORU 2012/2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇAĞDAŞ YAŞAM TÜRKAN TUTUMLUER İLKOKULU EKO- OKULLAR PROGRAMI I.DÖNEM FAALİYET RAPORU Çalışma konumuz: Çöp ve Atık Çalışma süresi: 2 yıl Eko İlkemiz: Heryer Çöp Dolu Dünya

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 25. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 25. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 25. VELİ BÜLTENİ Anaokulu hazırlık sınıfı öğrencilerimizin ilkokula uyum programı, bu hafta katıldıkları rehberlik ve

Detaylı

3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 3. sınıfa elveda, 4. sınıfa MERHABA TÜRKÇE Metinlere bağlı kalarak dinleme ve dinlediğini anlama, okuma ve okuduğunu anlama, yazma kurallarını uygulama,

Detaylı

ÖZEL KÜÇÜK PRENS ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI HEDEFLERİMİZ

ÖZEL KÜÇÜK PRENS ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI HEDEFLERİMİZ ÖZEL KÜÇÜK PRENS ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI HEDEFLERİMİZ 1-"Beslenme Dostu Okul Projesi" ile öğrencilerin, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam

Detaylı

ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU

ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) 2014 2015 ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU EYLÜL & EKİM Okulumuz eko tim ve sorumlu öğrencileri tespit etmek için, Pazartesi ve Cuma günü törenlerde duyurular

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Geçtiğimiz hafta eğitim ve öğretim çalışmalarımızın yanı

Detaylı

Ders Anlatım Föyü Nedir?

Ders Anlatım Föyü Nedir? www.bilgiyoluyayincilik.com www.dersanlatimfoyleri.com Ders Anlatım Föyü Nedir? Bir konunun anlatılması ve öğrenilmesi için gereken bilgileri ve adımları içeren en küçük yapıdaki kitapçıktır. Her föy bir

Detaylı

FMV ÖZEL NİŞANTAŞI IŞIK ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM EKO-OKULLAR PROJESİ ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU

FMV ÖZEL NİŞANTAŞI IŞIK ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM EKO-OKULLAR PROJESİ ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU FMV ÖZEL NİŞANTAŞI IŞIK ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM EKO-OKULLAR PROJESİ ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU ÇALIŞILAN KONU: SU EYLÜL AYI: Eko-Okul Komitesi oluşturuldu. Gönüllüler arasında

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat 2014-21 Mart 2014)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 10 Şubat 2014-21 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz dördüncü

Detaylı

A ğ u s t o s 2 0 1 5

A ğ u s t o s 2 0 1 5 A ğ u s t o s 2 0 1 5 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Z A F E R B A Y R A M I 31 1 E y l ü l 2 0 1 5 Hoşgeldiniz Kahvaltısı Saat:9.00-10.30 Açılış Tanışma

Detaylı

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU 2013-2014 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI Çalışma Konumuz : Gürültü Kirliliği AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR SORUMLU *-EKO-OKUL nin oluşturulması, Gülay Özdemir EKİM *-Eylem planının

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ FATİH PROJESİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

KAHRAMANMARAŞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ FATİH PROJESİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ KAHRAMANMARAŞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ FATİH PROJESİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ EYLÜL-2015 EBA nedir? Farklı, zengin ve eğitici içerikleri barındırmaktadır. Eğitim Bilişim Ağı (EBA); sınıf seviyelerine uygun, güvenilir

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL)

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL) 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI (3.YIL) Tüm okulun proje hakkında bilgilendirilmesi Okul Çevre Komitesi nin kurulması Eko-in (Okul Çevre i) belirlenmesi Eko- öğrencilerinden Geri dönüşüm Takip i ve Su Tasarrufu

Detaylı

ÖZEL EDİRNE BEYKENT İLKOKULU SU EKO-OKULLAR EYLEM PLANI ETKİNLİKTEN SORUMLU ZÜMRE/KİŞİ

ÖZEL EDİRNE BEYKENT İLKOKULU SU EKO-OKULLAR EYLEM PLANI ETKİNLİKTEN SORUMLU ZÜMRE/KİŞİ 2016-2017 ÖZEL EDİRNE BEYKENT İLKOKULU SU EKO-OKULLAR EYLEM PLANI AYLAR ETKİNLİK ADI ETKİNLİKTEN SORUMLU ZÜMRE/KİŞİ KATILIMCILAR DÜZEY EKO OKUL KOMİTESİNİN OLUŞTURULMASI /SINIF /SINIF EYLÜL TÜM ZÜMRELERİN

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Özel Başkent Okulları. 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı AKADEMİK TAKVİMİ İ L K O K U L

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Özel Başkent Okulları. 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı AKADEMİK TAKVİMİ İ L K O K U L BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Özel Başkent Okulları 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı AKADEMİK TAKVİMİ İ L K O K U L A ğ u s t o s 2 0 1 5 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Detaylı

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KIRŞEHİR Sayı : Konu : 2012-2013 Eğitim - Öğretim Yılı Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları Çalışma Takvimi T.C.

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

5-9 EKİM 2015-2016 / SAYI 2 ELİT CAMBRIDGE OKULLARI

5-9 EKİM 2015-2016 / SAYI 2 ELİT CAMBRIDGE OKULLARI 5-9 EKİM 2015-2016 / SAYI 2 ELİT CAMBRIDGE OKULLARI YAŞAM İÇİN EĞİTİM İSTANBUL UN KURTULUŞUNUN 92. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN! İstanbul un kurtuluşunun 92. Yıldönümünü okulumuzda düzenlediğimiz törenle kutladık.

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Kitaplar Satış Elemanlığı Kırtasiye ve Kitap Satış Elemanlığı 2.yıl /4. Dönem Haftalık 4 Ders Saati

DERS BİLGİ FORMU. Kitaplar Satış Elemanlığı Kırtasiye ve Kitap Satış Elemanlığı 2.yıl /4. Dönem Haftalık 4 Ders Saati BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ENERJİ TEMASI EYLEM PLANI

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ENERJİ TEMASI EYLEM PLANI EKİM EYLÜL 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ENERJİ TEMASI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) sitesinin ve Eko-Okullar sayfasının incelenmesi.

Detaylı

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ VE TED KAYSERİ KOLEJİ AİDİYETİN OLUŞTURULMASI GÜÇLENDİRİLMESİ

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ VE TED KAYSERİ KOLEJİ AİDİYETİN OLUŞTURULMASI GÜÇLENDİRİLMESİ TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ VE TED KAYSERİ KOLEJİ AİDİYETİN OLUŞTURULMASI VE GÜÇLENDİRİLMESİ TED Kayseri Koleji Vakfı İlkokulu olarak, TED Aidiyeti, İlin Okulu Olma kapsamındaki çalışmalarımızın ilk adımı olarak,

Detaylı

ODTU GELĠġTĠRME VAKFI ÖZEL KYÖD ĠLKÖĞRETĠM OKULU 2010-2010 2. DÖNEM EKO- OKULLAR ÇALIġMASI ETKĠNLĠK DEĞERLENDĠRME RAPORU

ODTU GELĠġTĠRME VAKFI ÖZEL KYÖD ĠLKÖĞRETĠM OKULU 2010-2010 2. DÖNEM EKO- OKULLAR ÇALIġMASI ETKĠNLĠK DEĞERLENDĠRME RAPORU ÇalıĢılan Konu: Sanayileşmenin Su Kirliliğine Etkisi MÜZĠK DERSĠ: Ocak ayında; 2. sınıflarda Suyun bitkiler için önemini anlatıldı. Fidan adlı şarkının öğretildi ve bir önceki ay yapılan enstrümanlarla

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ YENİ YILI COŞKUYLA KARŞILADI

TED KAYSERİ KOLEJİ YENİ YILI COŞKUYLA KARŞILADI TED KAYSERİ KOLEJİ YENİ YILI COŞKUYLA KARŞILADI 2015-2016 Öğretim yılı birinci dönemin sonuna yaklaşırken yeni yıla güzel ve mutlu başlamak, birinci dönemin stresini atmak, kaynaşmak ve 2015 teki güzel

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ NO OKUL/KURUM/ KURUL/İŞLEM 1 TARİH 21 Temmuz - 12 Eylül 2014 01 Eylül - 26 Eylül 2014 Örgün ve Yaygın Eğitim nda 2 01 Eylül 2014, Pazartesi Öğretmenlerin Göreve Başlaması 3 Eğitim 4 5 6 7 9 10 8 Okul Öncesi

Detaylı

DERS SÜRE VE PERİYOTLARI

DERS SÜRE VE PERİYOTLARI DERS SÜRE VE PERİYOTLARI Okul Öncesi Okul öncesi dönem 4 yaş grubunda dersler 08:30 da başlar ve 12:00 da sona erer. Ana sınıflarda ise dersler 08:00 da başlar, 12:00 da sona erer. Her iki yaş grubunda

Detaylı

İstanbul, 21 Eylül 2015. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Ortaokul Bilgilendirme Yazısı. Sevgili Velimiz,

İstanbul, 21 Eylül 2015. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Ortaokul Bilgilendirme Yazısı. Sevgili Velimiz, İstanbul, 21 Eylül 2015 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Ortaokul Bilgilendirme Yazısı Sevgili Velimiz, Birinci Genel Veli Toplantımızda sizlerle paylaşacağımızı bildirdiğimiz Bireysel veli öğretmen görüşme

Detaylı

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ

ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ 2016-2017 KAYIT TAKVĐMĐ VE KAYIT KABUL YÖNERGESĐ ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ KAYIT KABUL YÖNERGESĐ A ) Lise Kayıt Kabul

Detaylı

ETKİLİ ÖĞRENCİ-ETKİLİ AİLE seminerimize katılımlarınızdan onur duyacağız. Katılım bilginizi 444 7 552 numaralı telefona iletmenizi rica ederiz.

ETKİLİ ÖĞRENCİ-ETKİLİ AİLE seminerimize katılımlarınızdan onur duyacağız. Katılım bilginizi 444 7 552 numaralı telefona iletmenizi rica ederiz. Sayın Basın Mensupları; ETKİLİ ÖĞRENCİ-ETKİLİ AİLE seminerimize katılımlarınızdan onur duyacağız. Katılım bilginizi 444 7 552 numaralı telefona iletmenizi rica ederiz. TARİH: 19 AĞUSTOS 2016 SAAT: 18:00

Detaylı

HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ

HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ EK : 2 HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ Müzik Ödülü Müzik Ödülü: Ortaokul öğrenimi boyunca Müzik dalında rol model olmuş, branşında okul içi ve dışındaki etkinliklere katılmaya istekli

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 30.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 30.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 30.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Bu hafta eğitim ve öğretim çalışmalarımız planlanan çalışmalar

Detaylı

TED İSTANBUL KOLEJİ ULUSAL FORUMUNDAYDIK..

TED İSTANBUL KOLEJİ ULUSAL FORUMUNDAYDIK.. TED İSTANBUL KOLEJİ ULUSAL FORUMUNDAYDIK.. 13-16 Şubat 2015 tarihleri arasında İstanbul da düzenlenen TED İstanbul Koleji Ulusal Forumuna ( TİUF ), Müzik Öğretmenimiz Eren TOKMAK rehberliğinde okulumuzdan

Detaylı

SULTANGAZĠ ĠLÇE MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ

SULTANGAZĠ ĠLÇE MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ SULTANGAZĠ ĠLÇE MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ SIRA NO ÇALIġMA KONULARI TARĠHĠ 1. Eğitim Bölgesi Müdürler Toplantısı 6 Eylül -2013

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda

Detaylı

PAZARTESI SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA Saatler CUMARTESİ PAZAR 7.Ara.16 8.Ara.16 9.Ara Ara Ara.16

PAZARTESI SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA Saatler CUMARTESİ PAZAR 7.Ara.16 8.Ara.16 9.Ara Ara Ara.16 7.Ara.16 8.Ara.16 9.Ara.16 10.Ara.16 11.Ara.16 na Kavramlar ( S.A.E) ( E.Ş) 16.00-16.45 ve Aile ( S.A.E) 18.55-19.40 na Kavramlar 16.55-17.40 ve Aile ( S.A.E) 19.50-20.35 na Kavramlar 17.50-18.35 ve Aile

Detaylı

2014-2015 ÖZEL FEN BİLİMLERİ ANAOKULU EKO OKULLAR ÇÖP ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM EYLEM PLANI

2014-2015 ÖZEL FEN BİLİMLERİ ANAOKULU EKO OKULLAR ÇÖP ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM EYLEM PLANI 2014-2015 ÖZEL FEN BİLİMLERİ ANAOKULU EKO OKULLAR ÇÖP ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM EYLEM PLANI EYLÜL 1- Tüm okulun 'Çöp - Atık ve Geri Dönüşüm' konusu hakkında bilgilendirilmesi Koordinatör Öğr. 1- Eko Okullar

Detaylı

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK 1.SINIFLAR Arkadaşlık konusu, hayat bilgisi ile örtüşen konumuz olduğu için Arkadaşımla İyi Geçinirim-Arkadaşım

Detaylı

KALABA ANADOLU LİSESİ 2015 / 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YILLIK ÇALIŞMA PLANI

KALABA ANADOLU LİSESİ 2015 / 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YILLIK ÇALIŞMA PLANI KALABA ANADOLU LİSESİ 2015 / EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YILLIK PLANI SIRA ALAN NIN AMACI 1 02 Eylül 2015 2015 / Eğitim-Öğretim Yılı Senebaşı Kurul Eğitim Öğretim Yılına başlamak 2 03 Eylül 2015 Sene Başı nın

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (2. YIL) AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA/SORUMLULAR EKİM Okuldaki öğrenci, öğretmen, okul personelinin projenin birinci yılında yapılanların kısa sunumu ve

Detaylı

Tablo 1 Eğitim Bilimleri Temel Alanı

Tablo 1 Eğitim Bilimleri Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 3 Bilgisayar Öğretim Teknolojileri Eğitimi 11 4 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi 11 2 Eğitim Bilimleri 11 5 Güzel Sanatlar Eğitimi 11 6 Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar

Detaylı

TED BURSA ÖZEL ĐLKÖĞRETĐM OKULU ÖĞRETĐM YILI I. DÖNEM EKO-OKULLAR ÇALIŞMASI ETKĐNLĐK DEĞERLENDĐRME RAPORU

TED BURSA ÖZEL ĐLKÖĞRETĐM OKULU ÖĞRETĐM YILI I. DÖNEM EKO-OKULLAR ÇALIŞMASI ETKĐNLĐK DEĞERLENDĐRME RAPORU TED BURSA ÖZEL ĐLKÖĞRETĐM OKULU 2010-2011 ÖĞRETĐM YILI I. DÖNEM EKO-OKULLAR ÇALIŞMASI ETKĐNLĐK DEĞERLENDĐRME RAPORU Çalışılan Konu : Enerji EYLÜL AYI ETKĐNLĐKLERĐ 2010-2009 Eğitim-Öğretim Yılı nda yapılmış

Detaylı

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri 2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN

Detaylı

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA KONU BAŞLIĞI: ÇÖP VE ATIK TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM 2016 * Eko okul komitesininoluşturulması. *Eko okul timinin oluşturulması. * Eko Okul panosunun yer tespiti ve içeriğinin belirlenmesi. * Tüm okulun

Detaylı

ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI

ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU Çalışma Konumuz: Hava-Su- Toprak-Gürültü-Işık Kirliliği ÇALIŞMALAR AYLARA GÖRE AŞAĞIDAKI ŞEKILDE PLANLANMIŞTIR AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU EKİM 2011 EKİM AYI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER AÇIKLAMA Eko-okullar programı

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ DÖNEMİ Tarih Gün İşlem 25 Nisan - 29 Temmuz 2016 Çarşamba-Cuma Yurtdışı Öğrenci Başvuruları 8 Ağustos 2016 Pazartesi

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI EYLEM VE ETKİNLİKLER 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU EYLEM PLANI AYLAR EYLÜL EYLEM VE ETKİNLİKLER Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) sitesinin ve Eko- Okullar sayfasının incelenmesi. EKİM Eko-Okullar

Detaylı

Öğretim Yılı. Temel Eğitim

Öğretim Yılı. Temel Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitim ve lise döneminde öğretim yılı 1 Eylül de başlar, 30 Haziran da sona erer ve iki döneme ayrılır. 1. Dönem Eylül-Ocak, 2. Dönem Şubat-Haziran olarak düzenlenir. Dönemler arasında,

Detaylı

17. bölüm. basında şubemiz

17. bölüm. basında şubemiz 17. bölüm BÖLÜM 17: BASINDA ŞUBEMİZ Şubemiz 12.dönem boyunca yazılı basında toplam olarak 522 kez yer almıştır. Bunun dışında şubemizin görsel basında da yerini almış ve meslek alanlarımızla ilişkili

Detaylı

aylık ekonomi bülteni

aylık ekonomi bülteni Sayfa 1 ADANA TİCARET ODASI TE 6 21 Z U MM *Aylık bültenimiz ilgili ay içinde açıklanan en son verilere göre Yazı İşleri ve Kararlar Müdürlüğü nce düzenlenmiştir. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET

Detaylı

İnsan Kaynakları İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS

İnsan Kaynakları İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS İnsan Kaynakları 2013-2016 YILLARI FAALİYET RAPORU İSMMMO da İnsan Kaynakları Yönetimi; kurum için en etkili iş gücünü bulmak, geliştirmek ve bunun sürekliliğini sağlamak amacıyla ortaya konan faaliyetler

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM Halk Eğitim / ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KONU Açık Ortaokul Birinci

Detaylı

OCAK 2016 YILLIK İŞ TAKVİMİ. Aylık toplantının yapılması ve toplantı tutanağının Genel Sekreterlik Makamına gönderilmesi

OCAK 2016 YILLIK İŞ TAKVİMİ. Aylık toplantının yapılması ve toplantı tutanağının Genel Sekreterlik Makamına gönderilmesi Aylık toplantının ve toplantı Tüm birimlerdeki toplama merkezlerinde bulunan kabin ve ağ aktif cihazlarının periyodik bakım ve kontrolleri OCAK Mevcut yapının yeterliliğinin araştırılması Hizmet Envanteri

Detaylı

2011/2012 ESKİŞEHİR PİLOT BİNBAŞI ALİ TEKİN İLKÖĞRETİM OKULU

2011/2012 ESKİŞEHİR PİLOT BİNBAŞI ALİ TEKİN İLKÖĞRETİM OKULU 6a.1 KRİTER: ÖĞRENCİ İLE İLGİLİ MEMNUNİYET SONUÇLARI Hedef: Okulumuzun Hedefi AFİ: Amasya Fatih İlköğretim Okulu PBATİ: Okulumuzun Sonuçları MYHİ: Mersin Özel Yıldırımhan İlköğretim Okulu Yılın Kaliteli

Detaylı

Denetleme Kurumu. İnternet Sitesi Erişim. im İstatistikleri

Denetleme Kurumu. İnternet Sitesi Erişim. im İstatistikleri Bankacılık k Düzenleme D ve Denetleme Kurumu İnternet Sitesi Erişim im İstatistikleri Bilgi Yönetimi Y Dairesi.. Sayı - BDDK İnternet Sitesi Erişim İstatistikleri Raporu.. BDDK İnternet Sitesinde Genel

Detaylı

MASAMOT ***** PERFORMANS ÇALIŞMASI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

MASAMOT ***** PERFORMANS ÇALIŞMASI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ PERFORMANS ÇALIŞMASI VE PROJE İLE İLGİLİ MADDELER Tanımlar MADDE 4- () Bu Yönetmelikte geçen; ö) Öğrenme Kazanımları: Herhangi bir öğrenme sürecinin

Detaylı

TED ANKARA KOLEJĠ VAKFI ÖZEL ANAOKULU 2011-2012 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI 2. DÖNEM SU KONULU EKO OKULLAR RAPORU

TED ANKARA KOLEJĠ VAKFI ÖZEL ANAOKULU 2011-2012 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI 2. DÖNEM SU KONULU EKO OKULLAR RAPORU TED ANKARA KOLEJĠ VAKFI ÖZEL ANAOKULU 2011-2012 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI 2. DÖNEM SU KONULU EKO OKULLAR RAPORU ġubat Su kirliliği, su döngüsü, çevre kirliliği gibi konularla ilgili yapılan projeler okula getirildi

Detaylı

KONU: Çöp Atık. EYLEM ve ETKİNLİKLER EKİM AYI. Eko-okul Timi oluşturuldu. Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu

KONU: Çöp Atık. EYLEM ve ETKİNLİKLER EKİM AYI. Eko-okul Timi oluşturuldu. Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu KONU: Çöp Atık EKİM AYI EYLEM ve ETKİNLİKLER Eko-okul Timi oluşturuldu Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile iletişime geçildi. Tüm okul personeli

Detaylı

2016-2017. Yayın. Kataloğu

2016-2017. Yayın. Kataloğu 2016-2017 Yayın Kataloğu 1 Değişen ve sürekli gelişen; teknolojiye, bilgi çağına ayak uyduran gerçek bir markayı öğrencilerimize sunmanın gururunu yaşıyoruz Alanında uzman ve deneyimli öğretmenlerimizin

Detaylı

CUMHURİYET İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR 2. DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

CUMHURİYET İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR 2. DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI CUMHURİYET İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR 2. DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi : 14/02/2014 Toplantı Saati : 11. 00 Toplantı No : 2 Toplantı Yeri :

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1- Fen Edebiyat Fakültesi ne bağlı İstatistik bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI

KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014- EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU HAZİRAN DÖNEMİ TARİH SAAT YAPILACAK ETKİNLİKLER GÖREVLİ PERSONEL

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, Olumsuz hava koşulları sebebiyle ara vermiş olduğumuz çalışmalarımıza yoğun bir

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2010 2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ANKARA 2010 Proje Koordinatörü: Program Geliştirme Uzmanı: Emel GÜNEŞ serifeaydogan@yahoo.com

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel. İlkokulu Bülteni. 8 de. 10'da 1. SINIFLARIMIZ BENCİL DEV ADLI OYUNU İZLEDİLER

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel. İlkokulu Bülteni. 8 de. 10'da 1. SINIFLARIMIZ BENCİL DEV ADLI OYUNU İZLEDİLER ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu Bülteni 1. SINIFLARIMIZ BENCİL DEV ADLI OYUNU İZLEDİLER sayfa 8 de DEKLANŞÖR KULÜBÜMÜZ ODTÜ BİLİM VE TEKNOLOJİ MÜZESİNDEYDİ... sayfa 10'da İÇİNDEKİLER ÇEVRE BİLİNCİMİZİ

Detaylı

Ödülün karşılığı: Ödülü kazanan ög renciye okul tarafından hazırlanan plaket verilir.

Ödülün karşılığı: Ödülü kazanan ög renciye okul tarafından hazırlanan plaket verilir. EK : 3 Hisar Lisesi Ödülleri Tanımı ve Kriterleri Türk Dili ve Edebiyatı Ödülü Türk Dili Edebiyatı Ödülü: Lise yas amı süresince, okumayı bir gereksinim ve yas amsal katma deg er olarak benimseyen, yazma

Detaylı

FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 4. SINIFA HAZIRLIK

FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 4. SINIFA HAZIRLIK FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 4. SINIFA HAZIRLIK Bülten Sorumlusu: Deniz FINDIK URUN Bu Sayıya Katkıda Bulunanlar: Sınıf Öğretmenleri: Emel İNANÇ Özgül AKBABA Mukaddes SÖYLEV Şükran ALPUT Tuba

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT OKULLARI

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT OKULLARI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT OKULLARI Başkent Üniversitesi Özel Başkent Okullarının Sayın Velileri, 18 Nisan 2016 Başkent Okulları olarak çalışmalarımız konusunda sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırladığımız

Detaylı

TED Malatya Koleji Oda Orkestrası Yaylı Çalgılar Kursu Yönetmeliği

TED Malatya Koleji Oda Orkestrası Yaylı Çalgılar Kursu Yönetmeliği TED Malatya Koleji Oda Orkestrası Yaylı Çalgılar Kursu Yönetmeliği Şef. Yardımcı Şefler... Seçilme Şartları 9-17 yaşları arasında olmak, TED Malatya Kolejinde eğitim görmek, Orkestra enstrümanlarından

Detaylı

ODTU GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL KYÖD İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 1. DÖNEM EKO- OKULLAR ÇALIŞMASI ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU

ODTU GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL KYÖD İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 1. DÖNEM EKO- OKULLAR ÇALIŞMASI ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU ODTU GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL KYÖD İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 1. DÖNEM EKO- OKULLAR ÇALIŞMASI ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU Çalışılan Konu: Biyolojik çeşitlilik EYLÜL AYI ÇALIŞMALARI : 2011-2012 Eğitim-Öğretim

Detaylı

1998-2014 YILLARI ARASI LISELERE GEÇIŞ 1998 8.SINIF 6-7-8.SINIF SBS 2011 TEOG LGS OKS SBS İSİMLER DEĞİŞTİ SİSTEM DEĞİŞTİ AMA YERLEŞTİRME DEĞİŞMEDİ

1998-2014 YILLARI ARASI LISELERE GEÇIŞ 1998 8.SINIF 6-7-8.SINIF SBS 2011 TEOG LGS OKS SBS İSİMLER DEĞİŞTİ SİSTEM DEĞİŞTİ AMA YERLEŞTİRME DEĞİŞMEDİ 1 1998-2014 YILLARI ARASI LISELERE GEÇIŞ 1998 8.SINIF 6-7-8.SINIF 2004 SBS LGS OKS 2007 İSİMLER DEĞİŞTİ SİSTEM DEĞİŞTİ AMA YERLEŞTİRME DEĞİŞMEDİ SBS 2011 TEOG 2014 2 1998 DEN 2014 E NELER DEĞİŞTİ? 1998:

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği. İlgi

Detaylı

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (MEB Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği 07.09.2013 tarihli 28758 sayılı Resmi Gazete)

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (MEB Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği 07.09.2013 tarihli 28758 sayılı Resmi Gazete) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (MEB Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği 07.09.2013 tarihli 28758 sayılı Resmi Gazete) MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ Geç Gelme, Devamsızlık ve

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI EKİM 2011 EKİM AYI EYLEM PLANI Eko-okullar programı kapsamında yapılması planlanan etkinliklerin

Detaylı

EKO-OKULLAR PROGRAMI SU KONULU 1. DÖNEM SONU RAPORU

EKO-OKULLAR PROGRAMI SU KONULU 1. DÖNEM SONU RAPORU CEBİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI SU KONULU 1. DÖNEM SONU RAPORU ÇALIŞMA KONUSU: Özel Cebir Okulları nda Eko-Okullar programında su konusu işlenmiştir. Ayrıca müfredata

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlilik Sınavları Bahar Yarıyılı 12-16 Ağustos

Detaylı

GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI

GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI Nilüfer Kaymakamlığı, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul - kurumlar ile ilgili Kamu Kurum Kuruluşları ve Sivil Toplum

Detaylı

T.C. AKSARAY VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 37886519/10/1375563 09/02/2015 Konu : Seçmeli Dersler

T.C. AKSARAY VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 37886519/10/1375563 09/02/2015 Konu : Seçmeli Dersler T.C. AKSARAY VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü Sayı : 37886519/10/1375563 09/02/2015 Konu : Seçmeli ler...kaymakamliğina (İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü)...MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi :Millî Eğitim Bakanlığı Temel

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL Dr. Sedat Üründül ANAOKULU 2015-2016 EKO OKUL PROJESİ EYLEM PLANI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL Dr. Sedat Üründül ANAOKULU 2015-2016 EKO OKUL PROJESİ EYLEM PLANI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL Dr. Sedat Üründül ANAOKULU 2015-2016 EKO OKUL PROJESİ EYLEM PLANI KONU: SU İLKE: GELECEĞE BİR DAMLA SAKLA ETKİNLİKLER UYGULAMA EYLÜL 2015-2016 Eko Öğretmenlerinin Seçimi

Detaylı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 74. Yıldönümünde, 10 Kasım 2012 Cumartesi günü aşağıdaki programa göre anılacaktır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 74. Yıldönümünde, 10 Kasım 2012 Cumartesi günü aşağıdaki programa göre anılacaktır. T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI ULU ÖNDER ATATÜRK ÜN VEFATININ 74. YILI ANMA PROGRAMI Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 74. Yıldönümünde, 10 Kasım 2012 Cumartesi günü aşağıdaki

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1 YAPILACAK İŞ Öğrencilerinin Beceri Eğitimlerinin Sona Ermesi Öğrencilerinin Beceri Eğitimi Sınav Öncesi Öğretmenler Kurulu Öğrencilerinin Beceri Eğitimi Sınavı 2 KURBAN BAYRAMI 21 Eylül 2015

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ TB LKTRİK ÜHNDİSLRİ DASI ANTALYA ŞUBSİ 11. DÖN (2014-2015) ÇALIŞA RAPRU TB LKTRİK ÜHNDİSLRİ DASI ANTALYA ŞUBSİ BÖLÜ 13 BÖLÜ 13 BASIN YAYIN V İLTİŞİ antalya@emo.org.tr 161 TB LKTRİK ÜHNDİSLRİ DASI ANTALYA

Detaylı

ESKİŞEHİR SAKARYA ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ÇALIŞMA KONUMUZ : ÇÖP-ATIK GERİ DÖNÜŞÜM

ESKİŞEHİR SAKARYA ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ÇALIŞMA KONUMUZ : ÇÖP-ATIK GERİ DÖNÜŞÜM ESKİŞEHİR SAKARYA ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM PLANI ÇALIŞMA KONUMUZ : ÇÖP-ATIK GERİ DÖNÜŞÜM AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Eko-okul eylem planının

Detaylı

PSİKOLOJİK DANIŞMAN / REHBER ÖĞRETMEN SEMA GÖKDEMİR

PSİKOLOJİK DANIŞMAN / REHBER ÖĞRETMEN SEMA GÖKDEMİR PSİKOLOJİK DANIŞMAN / REHBER ÖĞRETMEN SEMA GÖKDEMİR 1. Rehberlik bir süreçtir. 2. Rehberlik bireye yardım etme işidir. 3. Rehberlik yardımı bireye dönüktür. 4. Rehberlik bilimsel ve profesyonel bir yardımdır.

Detaylı

EKİM 2015. www.perspektifs.com info@perspektifs.com twitter.com/perspektifsa

EKİM 2015. www.perspektifs.com info@perspektifs.com twitter.com/perspektifsa EKİ 1 www.perspektifs.com info@perspektifs.com twitter.com/perspektifsa PERSPEKTİF STRATEJİ ARAŞTIRA ANALİZ 1 PERSPEKTİF STRATEJİ ARAŞTIRA ANALİZ 2O1 Perspektif Strateji Araştırma; doğru, nitelikli bilginin

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI 1.SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI 1.SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 1 EYLÜL 1.Hafta 8 EYLÜL -0 EKİM İSTİKLAL MARŞI NA SGI D.1. İstiklal Marşı na saygı gösterir. İstiklal Marşı CD si Bilgisayar D.1. Kazanımı ile İlgili Açıkalama : Teması: Türk bayrağını ve İstiklal Marşı

Detaylı

T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 Sıra No 1 2 FAALİYET Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci kayıtları a) A Gurubu

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ANADOLU LİSELERİ YÖNETMELİĞİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ANADOLU LİSELERİ YÖNETMELİĞİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ANADOLU LİSELERİ YÖNETMELİĞİ Bir önceki Yönetmeliğin Yayım tarihi: 13.5.1993 / 21580 RG. Yayım tarihi: 05.11.1999/23867 RG. Değişiklik: 18.12.2004/25674 RG. Değişiklik: 25.08.2005/25917

Detaylı