MEVCUT B NALARA YEN ASANSÖRLER YAPILIRKEN YETERS Z KUYU ALT VE/VEYA ÜST BO LUKLARI Ç N ALINMASI GEREKEN LAVE GÜVENL K TEDB RLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MEVCUT B NALARA YEN ASANSÖRLER YAPILIRKEN YETERS Z KUYU ALT VE/VEYA ÜST BO LUKLARI Ç N ALINMASI GEREKEN LAVE GÜVENL K TEDB RLER"

Transkript

1 Asansör Sempozyumu Eylül 2014 // zmir 269 MEVCUT BNALARA YEN ASANSÖRLER YAPILIRKEN YETERSZ KUYU ALT VE/VEYA ÜST BOLUKLARI ÇN ALINMASI GEREKEN LAVE GÜVENLK TEDBRLER Mehmet Melih Küçükçalõk Arkel Elektrik Elektronik ÖZET Asansör yönetmelii (95/16/AT) Ek1 bölüm 2 madde 2.2 asansör, kabin uç pozisyonlarõndan birindeyken ezilme riskini önleyecek ekilde tasarlanmasõ ve yapõlmasõ gerekliliine dikkat çeker ve uç pozisyonlarõn ötesinde serbest boluk veya sõõnak ile bu amacõn salanabileceini belirtir. Ancak, belirli durumlarda, özellikle mevcut binalarda, bu çeit bir çözümün uygulanmasõnõn imkansõz olduu durumlarda bu riski önlemek amacõyla bakanlõkça gerekli ulusal düzenlemelerin yapõlacaõ gene madde 2.2 de belirtilir. Bu çalõmada mevcut binalarda serbest boluk ve sõõnaklarõn yetersiz olmasõ durumunda alõnmasõ gereken ilave tedbirler incelenmitir. 1.GR EN 81-1 Elektrikli asansörler yapõm ve montaj için güvenlik kuralarõnõ, EN 81-2 Hidrolik asansörler yapõm ve montaj için güvenlik kurallarõ belirtilmitir. Bu standartlarda kabin uç pozisyonlarõndan birinde iken ezilme riskine karõ, uç pozisyonlarõn ötesinde serbest boluk ve sõõnak bölgeleri tanõmlanõr. Tanõmlanan minimum ölçülerdeki bu boluklardan daha büyük boyutlardaki boluklar güvenli ve yeterli kuyu alt ve üst boluklarõ olarak adlandõrõlõr. Bu ölçülerin altõndaki boluklar ise yetersiz, güvenli olmayan ve ilave tedbir alõnmasõ gereken boluklardõr. 2. ELEKTRKL ASANSÖRLERDE KUYU ÜST BOLUU MESAFELER NASIL TANIMLANIR? EN 81-1 Madde de Kuyu üst boluu u ekilde tanõmlanõr: Karõ aõrlõk tam kapanmõ tampon üzerinde otururken, aynõ zamanda aaõdaki dört art yerine getirilmi olmalõdõr: a) Kabin kõlavuz rayõ uzunluu, yukarõ yönde en az 0,1+0,035v² metre daha hareket mesafesine izin vermelidir, b) Boyutlarõ Madde de verilen deerlere uygun olan kabin üstünün, (Madde c de belirtilen parçalarõn üstündeki alanlar hariç) üst seviyesiyle, kuyu tavanõnõn en alt seviyesi (kabin izdüümüne rastgelen tavan altõndaki sarkan kiri ve parçalar dâhil) arasõndaki serbest düey mesafe en az 1,0 + 0,035 v² metre olmalõdõr, c) Kuyu tavanõnõn en alt kõsmõndan, 1) Aaõdaki 2. madde kapsamõna girenlerin dõõndaki kabin üstündeki en yüksek teçhizat parçasõna olan mesafe en az 0,3 + 0,035v² metre olmalõdõr, 2) Patenler veya makaralarõ, halat balantõlarõ, varsa kabin üstü siperi ve varsa düey hareket eden sürmeli kapõ balõk ve parçalarõnõn en yüksek kõsmõna olan serbest mesafe en az 0,1 + 0,035 v² metre olmalõdõr.

2 Asansör Sempozyumu Eylül 2014 // zmir 270 d) Kabin üzerinde, 0,5 m x 0,6 m x 0,8 m boyutlarõndan küçük olmayan, bir yüzeyi üzerinde duran dikdörtgen blou alabilecek yer bulunmalõdõr. Bloun igal ettii mekan içinde direkt askõ sisteminde (1/1 askõ) askõ halatlarõ ve balantõlarõ yer alabilir; ancak hiçbir halatõn merkezi, bloun düey yüzeylerinden 0,15 m den fazla mesafede bulunmamalõdõr. ekil 1. Kuyu üst boluklarõ 3. ELEKTRKL ASANSÖRLERDE KUYU ALT BOLUU MESAFELER NASIL TANIMLANIR? EN 81-1 Madde de Kuyu alt boluu u ekilde tanõmlanõr: Kabin tam kapanmõ tampon üzerinde otururken, aynõ zamanda aaõdaki üç art yerine getirilmi olmalõdõr: a) Kuyu alt boluunda, bir yüzü üzerinde duran, boyutlarõ en az 0,5 m x 0,6 m x 1,0 m olan bir dikdörtgen blou içine alabilecek bir mekan bulunmalõdõr, b) Kuyu tabanõ ile kabinin en alt kõsõmlarõ arasõndaki serbest düey mesafe en az 0,5 m olmalõdõr. Bu mesafe: 1) Kabin etei, düey hareket eden sürmeli kapõ parçalarõnõn en alt kõsõmlarõ ile bitiik duvarlar, 2) Kabinin en alt kõsõmlarõ ile kõlavuz raylar arasõnda, 0,15 m yatay bir mesafede en fazla 0,1 m ye düürülebilir; c) Kuyu dibine sabit olarak tespit edilmi parçalarõn en yüksek olanlarõ (mesela: en yüksek konumunda bulunan denge halatlarõnõn gergi tertibatõ) ile b) 1. ve b) 2. maddelerinde belirtilenler hariç, kabinin en alt kõsõmlarõ arasõnda en az 0,3 m serbest düey mesafe bulunmalõdõr.

3 Asansör Sempozyumu Eylül 2014 // zmir 271 ekil 2. Kuyu alt boluklarõ 4. MEVCUT BNALARA YEN ASANSÖRLER VE KUYU BOLUKLARI EN 81-1 ve EN 81-2 de belirtilen güvenlik mesafelerini mevcut binalarda tam olarak uygulamak teknik olarak mümkün olmayabilir. Ne kuyunun dibini derinletirmek mümkün olur, ne de kuyu üstünü uzatmak. Bu gibi durumlarda EN mevcut binalara yeni asansörlerin yapõmõ ile ilgili güvenlik kurallarõnõ belirler. EN Madde 5.5 de kuyu üst boluklarõnõ azaltmak için alõnmasõ gereken ilave tedbirleri, EN Madde 5.7 de ise kuyu alt boluklarõn azaltmak için alõnmasõ gereken ilave tedbirleri belirlemitir. EN Madde 5.5 ve 5.7 güvenlik alanõnõ salayacak aaõdaki düzenekler kullanõldõõnda EN81-1 madde ve de belirtilen ölçülerde deiiklie gidilebileceini belirtir: Hareket edebilen durdurucu düzenekler veya Önceden tetiklemeli bir durdurma düzenei Kullanõlacak bu ilave düzeneklerin ise asansörün çalõmasõnõ salayan ilave bir güvenlik sistemi ile donatõlmasõ gereklidir. (EN Madde 5.5.3, Madde 5.7.3) lave düzenekler ile salanan boluklar EN81-21 de aaõdaki gibi belirtilmitir: Kabin çatõsõ - kuyu üstü mesafesi > 1,2 + 0,035 v² Kabinin üzeri dikdörtgen boluk >0,50 m x 0,60 m x 0,80 Kuyu dibi dikdörtgen boluk >0,50 m x 0,60 m x 1,0 Görüldüü gibi bu boluklarõn sabit olmamasõ sebebi ile kuyu dibi ve kuyu üst boluklarõ EN81-21 de biraz daha artõrõlmõtõr.

4 Asansör Sempozyumu Eylül 2014 // zmir YETERSZ KUYU BOLUKLARI ÇN ÜRETC ÇÖZÜMLER Hareketli durdurucu ve ön tetiklemeli sistemlerin birçok varyasyonu gelitirilmi ve halen de gelitirilmeye devam etmektedir. Günümüze kadar kabul görmü bazõ uygulamalara kõsaca aaõda deinilmitir. 5.1 Elle Katlanabilir Tamponlar Kuyuya giren bakõm personeli bu tamponlarõ tam olarak açarak güvenli çalõma alanõnõ kendisine salar. Tamponlar karõ aõrlõkta kullanõldõõnda kuyu üst boluklarõ için, kabinde kullanõldõõnda kuyu alt boluklarõ için güvenli çalõma alanõnõ salanõr. ekil 3. Elle katlanabilir tampon (Emesa) ekil 4. Elle katlanabilir tampon (Wittur) 5.2 Otomatik katlanabilir Tamponlar Bu tarz tamponlara bakõm personelinin müdahalesine gerek kalmaz. Asansör bakõm kumandasõnda iken otomatik olarak gerekli güvenlik boluklarõnõ salayacak mekanik destei olutururlar.

5 Asansör Sempozyumu Eylül 2014 // zmir 273 ekil 5. Otomatik katlanabilir tampon (Wittur) 5.3 Durdurma Çubuklar Bazõ firmalar katlanõr tamponlarõn dahi yerletirilmesinde güçlük çekilen dar kuyularda durdurma çubuklarõ kullanmaktadõrlar. Elle açõlan durdurma çubuklarõ kullanõlabilecei gibi otomatik açõlanlarda kullanõlabilir. ekil 6.a Otomatik durdurma çubuu (Otis)

6 Asansör Sempozyumu Eylül 2014 // zmir 274 ekil 6.b Raya montajlõ durdurma blou (Otis) 5.4 Ön Tetiklemeli Durdurucular Ön tetiklemeli durdurucular kabin paraüt frenine veya muadil bir durdurma sistemine etkiyerek güvenli çalõma bölgesi salarlar. ekil 7. Ön tetiklemeli durdurucu (CMF)

7 Asansör Sempozyumu Eylül 2014 // zmir 275 Ön tetiklemeli durduruculara bir dier örnekte regülatör üzerindeki kitleme bobinlerini kullanõlarak yapõlan düzeneklerdir. Bakõm sõrasõnda bu bobinlerin tetiklenmesini salayacak bir güvenlik devresi sayesinde güvenli çalõma alanlarõ yaratõlabilir. 5.5 Kõsalabilir Korkuluklar ekil 8. Hõz regülatörü ve paraüt fren Bakõm sõrasõnda uzayõp gerekli güvenlii salarlar. Normal çalõmada ise kõsalõp asansör kabininin düük yükseklikli kuyularda rahatça hareket edebilmesini salarlar. 5.6 Kõsalabilecek Etek Sacõ ekil 9. Kõsalabilir korkuluklar (Octe) Normal çalõmada ise kõsalõp asansör kabininin düük yükseklikli kuyularda rahatça hareket edebilmesini salarlar. Kabinde mahsur kalan kiiyi kurtarma sõrasõnda açõk konumda olup kuyuya düme riskini ortadan kaldõrõr. ekil 10. Kõsalabilir etek sacõ (WW)

8 Asansör Sempozyumu Eylül 2014 // zmir EN81-21 e Uygun Kapõ Kilit ve alterleri Kuyuya giri sõrasõnda güvenlik emniyet devresini aktive ederler. Elektrik kesintilerinde normal konuma dönmez konumlarõnõ korurlar. ekil 11. lave kontaklõ kapõ kilidi (Slycma) ekil 12. Kapõ mandalõna yerletirilen reset bobinli, çift konumlu alter (Bernstein)

9 Asansör Sempozyumu Eylül 2014 // zmir KUYU ALT VE ÜST BOLUKLARINI AZALTMAK ÇN GEREKL OLAN LAVE ELEKTRK GÜVENLK DEVRELER Kuyu alt ve üst boluklarõnõ azaltmak için kullanõlan hareketli durdurucular veya ön tetiklemeli sistemler ilave elektrik güvenlik devreleri izlenmelidir. Standardõn ilgili maddeleri (EN madde ve 5.5.7) u ekildedir; Normal çalõmayõ nötralize eden bir güvenlik sistemini harekete geçirmelidir. Kabin çatõsõna ve/veya çukura eriim salayan herhangi bir kapõ/çatõ kapaõ bir anahtar vasõtasõyla açõldõõnda, çalõtõrõlmalõdõr. ki konumlu anahtar olmalõdõr. Güvenlik sisteminin balangõç konumuna alõnmasõyla birlikte balangõç konumuna getirilmelidir. Balangõç konumuna getirme yalnõzca aaõdakiler olduunda etkin olmalõdõr: a) Asansör inceleme çalõmasõnda deilken, b) Çukurdaki ve kabin çatõsõndaki durdurma konumunda deilken, c) Kabin çatõsõna eriim salayan herhangi bir kapõ/çatõ kapaõ kapalõ ve kilitli iken, d) Güvenlik alanõ salayan düzenler aktif olmayan konumda iken Balangõç konumuna getirme anahtarõ asansör boluunun dõõna konulabilir ve yalnõzca etkili kiilerce eriilebilir ve balangõç konumuna getirme düzeni aktif kaldõõnda normal çalõmayõ önleyen bir elektrik güvenlik düzeni ile izlenebilir olmalõdõr. Güç arõzasõ güvenlik sistemini balangõç konumuna getirmemelidir. lave bir son sõnõr anahtarõ, hareketli durdurucular tampon bölümlerine çarpmadan önce veya tetikleme düzeni durdurma dilisini takõlmadan önce hareketi sõnõrlamalõdõr. Asansörün normal çalõmasõ yalnõzca eer hareketli durdurucular veya tetikleme düzenleri aktif olmayan konumda ise ve güvenlik sistemi harekete geçirilemiyorsa mümkün olmalõdõr. Kabin çatõsõna eriim salayan herhangi bir kapõ/çatõ kapaõ bir anahtar vasõtasõyla açõldõõnda, çalõtõrõlmalõdõr. Güvenlik sistemi harekete geçirildiinde, inceleme ilemi yalnõzca eer hareketli durdurucular veya tetikleme düzenleri aktif konumda ise mümkün olmalõdõr. Güvenlik sistemi harekete geçirildiinde ve hareketli durdurucular veya tetikleme düzeni aktif konumda olmadõõnda, elektriksel acil durum ilemi yalnõzca güvenlik boluunu azaltmayacak yönde mümkün olmalõdõr. 7. GÖRÜLEBLR VE/VEYA DUYULABLR BLG Kuyu alt ve üst boluklarõnõ azaltmak için kullanõlan hareketli durdurucular veya ön tetiklemeli sistemler için ilave sesli ve görsel uyarõ sinyalleri sisteme eklenmelidir. Standardõn ilgili maddeleri (EN madde ve 5.7.5) u ekildedir; Kabin çatõsõna ve/veya kuyu tabanõna ini salayan herhangi bir kapõ/çatõ kapaõnõn bir anahtarõ vasõtasõyla açõlmasõ üzerine initen oluan görülebilir ve/veya duyulabilir bir iaret aaõdaki konumlar (aktif veya aktif deil) bilgi vermelidir: a) Hareketli durdurucular veya b) Tetikleme düzeni. lerlemenin her iki ucu hareketli durdurucu/durdurucular ve/veya ön tetiklemeli durdurma sistemi/sistemleri vasõtasõyla korunuyorsa, bu bilgi bunun asansör boluunun üst veya alt ucundan olup olmadõõnõ dikkate almaya izin vermelidir. Duyulabilir iaret, hareketli durdurucular veya tetikleme düzeni aktif konumda olmasõ durumunda, 60 saniye sonra kapatõlabilmelidir.

10 Asansör Sempozyumu Eylül 2014 // zmir 278 ekil 13. Görülebilir uyarõ iaretleri 8. REVZYONDA LAVE SINIR KESCLER lave sõnõr kesiciler revizyon hareketlerini açõk durumdaki tamponlara gelmeden sõnõrlayõp, kabini güvenli mesafede durdurmalõdõrlar. ekil 14. Revizyonda ilave sõnõr kesiciler.

11 Asansör Sempozyumu Eylül 2014 // zmir ÖRNEK SENARYOLAR Yetersiz kuyu üst boluu olan örnek bir asansör bakõm senaryosu u ekilde olabilir; Bakõmcõ asansörü normal çarõ ile bulunduu katõn bir altõna gönderir. Kat kapõsõnõ anahtar ile açar. Kapõnõn açõlmasõ ile birlikle ilave kapõ alteri emniyet güvenlik tertibatõnõ aktif eder. Kuyuya girmeden görebilecei ve duyabilecei ekilde õõklõ ve sesli bir uyarõ ile karõlaõr. Uyarõ karõ aõrlõk tamponun açõk olmadõõnõ belirtmektedir. Bakõmcõ uyarõ ile tamponu açmadõõnõ hatõrlar, kapõyõ tekrar kapatarak en alt kata iner ve zemin katõn kapõsõnõ açar. Bakõmcõ kuyu dibi stop butonuna basar kuyuya iner. Aõrlõk tamponunu tam açõk duruma getirir. Uyarõ õõõ kalkar. Sesli uyarõ kesilir. Asansör revizyon kumandasõnda olmadõõ halde elektrik kesilip gelse bile asansör normal çalõmaya dönmez. Güvenlik devreleri aktif kalõr. Bakõmcõ kuyu dibi stop butonunu normale alõr, kuyudan çõkar. Kabin üzerine eriebilmek için tekrar kabinin bulundu katõn bir üstündeki kapõyõ açar. Katlanõr kabin korkuluklarõnõ açar. Artõk asansörün revizyonda hareketi mümkün olur. Bakõmcõ kabin üzerindeki iini birince asansörü revizyondan çõkarõr, korkuluklarõ katlar, kat kapõsõnõ kapatõr. Bakõmcõ kuyu dibine tekrar inerek açõk durumdaki aõrlõk tamponunu da kapatõr. Bakõmcõ kumanda panosunun yanõna gider, anahtarõ ile panoya eriir ve reset butonuna basarak ilave güvenlik devresini pasif hale getirir. Asansör normal çalõmasõna balar. Yetersiz kuyu alt boluu olan örnek bir asansör bakõm senaryosu u ekilde olabilir; Bakõmcõ asansörü normal çarõ ile en alt katõn bir üstüne gönderir. Zemin katõn kapõsõnõ anahtar ile açar. Kapõnõn açõlmasõ ile birlikle ilave kapõ alteri emniyet güvenlik tertibatõnõ aktif eder. Kuyuya girmeden görebilecei ve duyabilecei ekilde õõklõ ve sesli bir uyarõ ile karõlaõr. Uyarõ kabin tamponun açõk olmadõõnõ belirtmektedir. Bakõmcõ kuyu dibi stop butonuna basar kuyuya iner. Kabin tamponunu tam açõk duruma getirir. Uyarõ õõõ kalkar. Sesli uyarõ kesilir. Asansörün revizyonda hareketi mümkün olur. Asansör revizyon kumandasõnda olmadõõ halde elektrik kesilip gelse bile asansör normal çalõmaya dönmez. Güvenlik devreleri aktif kalõr. Bakõmcõ iini bitirip kuyudan çõkar. Tüm stoplarõ normal konumuna alõr, tamponu katlar, kapõlarõ kapatõr ama hala asansör normal çalõma konumuna dönmez. Bakõmcõ kumanda panosunun yanõna gider anahtarõ ile panoya eriir ve reset butonuna basarak ilave güvenlik devresini pasif hale getirir. Asansör normal çalõmasõna balar. 9. SONUÇ Mevcut binalara yeni asansörlerin yapõlmasõ durumunda kuyu uç noktalarõndaki serbest boluklar EN 81-1 ve EN 81-2 de belirtilen güvenli sõnõrlar içerisinde olmayabilir. Teknik olarak bu boluklarõn oluturulmasõnõn mümkün olmadõõ bu gibi durumlarda EN de belirtilen ilave tedbirler alõnarak kuyu boluklarõnõn azaltõlmõ olarak kullanõlmasõna izin verilir. Ek güvenlik tedbirlerinin birçok varyasyonu olup üreticisine göre çeitlilik göstermektedir. Bu yazõmõzda genel kabul görmü en sõk kullanõlan tekniklerin ve teçhizatõn kõsa bir özetini görmü olduk.

12 Asansör Sempozyumu Eylül 2014 // zmir 280 KAYNAKLAR [1] TSE, TS EN A3, Mart Asansörler yapõm montaj ve güvenlik kurallarõ bölüm 1 [2] TSE, TS EN 81-21:2009+A1:2012 (EN), MEVCUT BNALARDA NSAN VE YÜK/NSAN TAIMA ÇN YEN ASANSÖRLER [3] Healt & Safety Laboratory, Report Number ME/07/07, Technical assessment of means of preventing crushing risks on lifts subject to directive 95/16/EC [4] WITTUR, Article code GM EN, System for temporary safety room type HSK/HSG [5] CMF, Installation manual for AMI 100 device in compliance with EN 81-21:2012 [6] BERNSTEIN, Article number , Technical data safety switch series SGS [7] WW, Technical data, TekoS-450mm Telescopic apron, two part [8] OCTE, Technical data, Retractable car roof handrail [9] SLYCMA, Genalock U & H range Technical data, DeltaBlock Lock

MEVCUT BİNALARA YENİ ASANSÖRLER YAPILIRKEN YETERSİZ KUYU ALT VE/VEYA ÜST BOŞLUKLARI İÇİN ALINMASI GEREKEN İLAVE GÜVENLİK TEDBİRLERİ

MEVCUT BİNALARA YENİ ASANSÖRLER YAPILIRKEN YETERSİZ KUYU ALT VE/VEYA ÜST BOŞLUKLARI İÇİN ALINMASI GEREKEN İLAVE GÜVENLİK TEDBİRLERİ Asansör Sempozyumu 25-27 Eylül 2014 // İzmir 269 MEVCUT BİNALARA YENİ ASANSÖRLER YAPILIRKEN YETERSİZ KUYU ALT VE/VEYA ÜST BOŞLUKLARI İÇİN ALINMASI GEREKEN İLAVE GÜVENLİK TEDBİRLERİ Mehmet Melih Küçükçalık

Detaylı

MALTEPE REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/13

MALTEPE REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/13 MALTEPE REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/13 1.0- İŞİN KONUSU : Maltepe rezidans ta bulunan 7 adet 18362144/01, 18362144/02 18362144/03 18362144/04 18362144/05

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA YAKACIK REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/9

DARÜŞŞAFAKA YAKACIK REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/9 DARÜŞŞAFAKA YAKACIK REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/9 1.0- İŞİN KONUSU : Darüşşafaka Yakacık Rezidans ta bulunan 5 adet 18106476/01, 18106476/02,18106476/03

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA ÖZEL BAKIM ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/6

DARÜŞŞAFAKA ÖZEL BAKIM ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/6 DARÜŞŞAFAKA ÖZEL BAKIM ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/6 1.0- İŞİN KONUSU : Darüşşafaka Özel bakım binasında bulunan 3 adet 18361874/01, 18361874/02, 18361874/03 kimlik

Detaylı

ASANSÖRLER Yapı Denetçisinin Görev Kapsamı İçine Giren Konular

ASANSÖRLER Yapı Denetçisinin Görev Kapsamı İçine Giren Konular ASANSÖRLER Yapı Denetçisinin Görev Kapsamı İçine Giren Konular ASANSÖRÜ OLUŞTURAN PARÇALAR VE İŞLEVLERİ Asansörler yüzlerce elemandan oluşmaktadır. Bu elemanların bazıları seri güvenlik elemanlarıdır;

Detaylı

İLGİLİ İDARENİN ADI ASANSÖR KİMLİK NUMARASI RAPOR NO/RAPOR REVİZYON NO PERİYODİK KONTROL TARİHİ KARTAL 18106476/01 1355166 12/10/2015 24 Haziran 2015 tarihli ve 29396 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmış

Detaylı

ICS TÜRK STANDARDI TS EN /Nisan 2002

ICS TÜRK STANDARDI TS EN /Nisan 2002 Ön söz Bu standard, CEN tarafõndan kabul edilen EN 12390-1:2000 standardõ esas alõnarak, TSE İnşaat Hazõrlõk Grubu nca hazõrlanmõş ve TSE Teknik Kurulu nun 8 Nisan 2002 tarihli toplantõsõnda Türk Standardõ

Detaylı

4703 Sayılı Kanun Ve Yeni Yaklaşım

4703 Sayılı Kanun Ve Yeni Yaklaşım Meslek ve Sektör Meslekler toplumun ihtiyacından doğar. Bu ihtiyaca cevap verecek kurumların oluşması zaman içinde sektörü oluşturur. İhtiyaç duyanlar ve bunu karşılayanlar bir ticaret içindedirler. Ticaretin

Detaylı

UDK 624-012.45 TÜRK STANDARDI TS 6164/Aralõk 1988 İÇİNDEKİLER

UDK 624-012.45 TÜRK STANDARDI TS 6164/Aralõk 1988 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER 0 - KONU,TARİF,KAPSAM,AMAÇ,UYGULAMA ALANI... 1 0.1 - KONU... 1 0.2 - TARİFLER... 1 0.2.1 - Betonarme Avan Projeleri... 1 0.2.2 - Betonarme Tatbikat Projesi... 1 0.3 - KAPSAM... 1 0.4 - AMAÇ...

Detaylı

Montaj Talimatõ ve Kullanma Kõlavuzu

Montaj Talimatõ ve Kullanma Kõlavuzu 6301 8107 03/00 TR Kullanõcõ için Montaj Talimatõ ve Kullanma Kõlavuzu Kazan İşletme Modülü ZM 427 Kumanda Paneli Logamatic 4212 için Montaj ve kullanõm öncesi dikkatle okuyunuz Önsöz Önemli genel kullanõm

Detaylı

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ Acil durum asansörü nedir? Acil durum asansörü; bir yapı içinde yangına müdahale ekiplerinin ve bunların kullandıkları ekipmanın

Detaylı

/ HİDROLİK ELEKTRİKLİ MONTAJ YILI 2006 KAT VE DURAK SAYISI 5 0,5 0,63 1 1,6 2 2, DİĞER ADRES

/ HİDROLİK ELEKTRİKLİ MONTAJ YILI 2006 KAT VE DURAK SAYISI 5 0,5 0,63 1 1,6 2 2, DİĞER ADRES MERKEZ: TMMOB Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi Anadolu Cad. No:40 Kat:M2 Bayraklı/, E-Posta:akm@mmo.org.tr, Web: http://www.asansorkontrolmerkezi.org, Tel.:0850 495 0 666, Faks: 0 232

Detaylı

Tel: Faks: Yürürlük Tarihi: Revizyon No: 07 Sayfa: 1/2

Tel: Faks: Yürürlük Tarihi: Revizyon No: 07 Sayfa: 1/2 İLGİLİ İDARENİN ADI ASANSÖR KİMLİK NUMARASI RAPOR NO / RAPOR REVİZYON NO PERİYODİK KONTROL TARİHİ T.C PENDİK BELEDİYESİ 104133434/01 KİE1.705.0.AS10516 31.05.2016 24 HAZİRAN 2015 tarih ve 29396 sayılı

Detaylı

ASANSÖR SİSTEMLERİ. Asansör Makine Dairesi Asansörlerde Elle Açılan Kat Kapıları Asansörlerde Tam Otomatik Kapılar Kumanda Kasetleri

ASANSÖR SİSTEMLERİ. Asansör Makine Dairesi Asansörlerde Elle Açılan Kat Kapıları Asansörlerde Tam Otomatik Kapılar Kumanda Kasetleri ASANSÖR SİSTEMLERİ Dersin Modülleri Asansör Makine Dairesi Asansörlerde Elle Açılan Kat Kapıları Asansörlerde Tam Otomatik Kapılar Kumanda Kasetleri Asansör Kontakları Asansör Kabin Donanımları Asansör

Detaylı

UDK 693.1/2 TÜRK STANDARDI TS 2510/Nisan 1977 351.785 İÇİNDEKİLER

UDK 693.1/2 TÜRK STANDARDI TS 2510/Nisan 1977 351.785 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER 0 - KONU, TARİF, KAPSAM... 1 0.1 - KONU... 1 0.2 - TARİFLER... 1 0.2.1 Kârgir Duvar... 1 0.2.2 - Harç... 1 0.2.3 - Yõğma Kârgir Yapõ... 1 0.2.4 - Yarõm Kârgir Yapõ... 1 0.2.5 - Duvar Taşlan...

Detaylı

EN 81-1/2 STANDARTLARI GÜNCELLEMESİ

EN 81-1/2 STANDARTLARI GÜNCELLEMESİ EN 81-1/2 STANDARTLARI GÜNCELLEMESİ İSTEM DIŞI KABİN HAREKETİ UNINTENDED CAR MOVEMENT Asansör kabininin katta kapısı açık iken kontrolsüz olarak hareket etmesi İstem Dışı Kabin Hareketi olarak tanımlanmıştır.

Detaylı

/ HİDROLİK ELEKTRİKLİ MONTAJ YILI 2010 KAT VE DURAK SAYISI 8 0,5 0,63 1 1,6 2 2, DİĞER ADRES

/ HİDROLİK ELEKTRİKLİ MONTAJ YILI 2010 KAT VE DURAK SAYISI 8 0,5 0,63 1 1,6 2 2, DİĞER ADRES MERKEZ: TMMOB Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi Anadolu Cad. No:40 Kat:M2 Bayraklı/, E-Posta:akm@mmo.org.tr, Web: http://www.asansorkontrolmerkezi.org, Tel.:0850 495 0 666, Faks: 0 232

Detaylı

ALC ELEKTRİKLİ PANO TEST PROSEDÜRÜ. 2 Tablo elektriğe bağlanır. OK. 3.1 Üç faz kontrol edilir. L1 L2 L3

ALC ELEKTRİKLİ PANO TEST PROSEDÜRÜ. 2 Tablo elektriğe bağlanır. OK. 3.1 Üç faz kontrol edilir. L1 L2 L3 ALC ELEKTRİKLİ PANO TEST PROSEDÜRÜ Tarih: Seri No: 1.1 Tablodaki elemanlar gözle kontrol edilir. OK 1.2 Terminallerdeki kablo bağlantılarının sıkılığı el ile kontrol edilir. OK 2 Tablo elektriğe bağlanır.

Detaylı

TS 13561 Yetkili servisler - Asansörler, Revizyonler ve yürüyen bantlarda kullanılan kumanda panoları veya kumanda kartları için - Kurallar

TS 13561 Yetkili servisler - Asansörler, Revizyonler ve yürüyen bantlarda kullanılan kumanda panoları veya kumanda kartları için - Kurallar ASANSÖR STANDARTLARI TS 12255 Yetkili servisler - Asansörler için - Kurallar TS 13561 Yetkili servisler - Asansörler, Revizyonler ve yürüyen bantlarda kullanılan kumanda panoları veya kumanda kartları

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz AEG-ELECTROLUX EMM2005 http://tr.yourpdfguides.com/dref/631111

Kullanım kılavuzunuz AEG-ELECTROLUX EMM2005 http://tr.yourpdfguides.com/dref/631111 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

ICS TÜRK STANDARDI TS EN 10221/Nisan

ICS TÜRK STANDARDI TS EN 10221/Nisan ÖNSÖZ Bu standard, CEN tarafõndan kabul edilen EN 10221:1995 standardõ esas alõnarak, TSE Metalurji Hazõrlõk Grubu nca hazõrlanmõş ve TSE Teknik Kurulu nun 8 Nisan 1996 tarihli toplantõsõnda Türk Standardõ

Detaylı

ASANSÖR STANDARTLARI

ASANSÖR STANDARTLARI ASANSÖR STANDARTLARI TS 12255 Yetkili servisler - Asansörler için - Kurallar TS 13561 Yetkili servisler - Asansörler, Revizyonler ve yürüyen bantlarda kullanılan kumanda panoları veya kumanda kartları

Detaylı

DİŞLİSİZ MAKİNELİ MAKİNE DAİRESİZ ASANSÖR

DİŞLİSİZ MAKİNELİ MAKİNE DAİRESİZ ASANSÖR DİŞLİSİZ MAKİNELİ MAKİNE DAİRESİZ ASANSÖR KLEEMANN ÇÖZÜMLERİ KOMPLE ASANSÖR SİSTEMLERİ Komple Hidrolik/Mekanik makine daireli asansörler Arion Hydro MRL (Hidrolik makine dairesiz asansör) Atlas Traction

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz AEG-ELECTROLUX ESL2435I http://tr.yourpdfguides.com/dref/630391

Kullanım kılavuzunuz AEG-ELECTROLUX ESL2435I http://tr.yourpdfguides.com/dref/630391 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

Sınav Süresi: En fazla 4 saat (240 dakika)

Sınav Süresi: En fazla 4 saat (240 dakika) TC. Adayın Adı ve Soyadı: T.C. Kimlik No: Adayın Kayıtlı Olduğu Merkez: Sınav Tarihi: Sınav Süresi: En fazla 4 saat (40 dakika) Sınav Başlama Saati: Ölçme ve Değerlendirme Yeri: Uygulama Sorusu: Uygulama

Detaylı

TS ISO 4190-1 - 18.06.2014 Asansörler - Yerleştirme ile ilgili boyutlar - Bölüm 1: Sınıf ı, sınıf ıı, sınıf ııı ve sınıf vı asansörler

TS ISO 4190-1 - 18.06.2014 Asansörler - Yerleştirme ile ilgili boyutlar - Bölüm 1: Sınıf ı, sınıf ıı, sınıf ııı ve sınıf vı asansörler Asansör Standartları Standart No/Kabul Tarihi TS EN 81-20:2014 (İngilizce Metin)-30.10.2014 Asansörlerin yapım ve kurulumu için güvenlik kuralları - İnsan ve eşyanın taşınması için asansörler - Bölüm 20:

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz HP COMPAQ DC7600 SMALL FORM FACTOR PC http://tr.yourpdfguides.com/dref/860853

Kullanım kılavuzunuz HP COMPAQ DC7600 SMALL FORM FACTOR PC http://tr.yourpdfguides.com/dref/860853 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

ICS 91.100.30 TÜRK STANDARDI TS EN 12504-1/Nisan 2002

ICS 91.100.30 TÜRK STANDARDI TS EN 12504-1/Nisan 2002 ÖNSÖZ Bu standard, CEN tarafõndan kabul edilen EN 12504-1 (2000) standardõ esas alõnarak, TSE İnşaat Hazõrlõk Grubu nca hazõrlanmõş ve TSE Teknik Kurulu nun 19 Nisan 2002 tarihli toplantõsõnda Türk Standardõ

Detaylı

ISC 75.200 TÜRK STANDARDI TS 4943/Kasõm 1986

ISC 75.200 TÜRK STANDARDI TS 4943/Kasõm 1986 İÇİNDEKİLER 0 - KONU, TARİF, KAPSAM... 1 0.1 - KONU...1 0.2 - TARİFLER...1 0.2.1 - Atmosferik Tank... 1 0.2.2 - Drenaj... 1 0.2.3 - Şedde... 1 0.3 - KAPSAM...1 1 - KURALLAR... 1 1.1 - TASARIM KURALLARI...1

Detaylı

UDK 693.2:691.41 TÜRK STANDARDI TS 2515/Nisan 1985 İÇİNDEKİLER

UDK 693.2:691.41 TÜRK STANDARDI TS 2515/Nisan 1985 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER 0 - KONU, TANIM, KAPSAM, AMAÇ VE UYGULAMA ALANI... 1 0.1 - KONU... 1 0. 2 - TANIMLAR... 1 0.2.1 - Kerpiç Bloklar... 1 0.2.2 - Kerpiç Yapõ... 1 0.2.3 - Toprak Dam... 1 0.3 - KAPSAM... 1 0.4

Detaylı

AY Mühendislik.

AY Mühendislik. AY Mühendislik www.aymuhendislik.com TRAKSİYONEL VİNÇ NEDİR? Traksiyonel vinç halat üzerinde sonsuz tırmanma prensibi ile mesafe (yükseklik) tanımadan çalışan, derin kuyular ve yüksek çalışma mesafelerinde

Detaylı

YANGIN ÖNLEME VE YANGINDAN KORUNMA HDROFOR SETLER

YANGIN ÖNLEME VE YANGINDAN KORUNMA HDROFOR SETLER YANGIN ÖNLEME VE YANGINDAN KORUNMA HDROFOR SETLER ANADOLU FLYGT yangn önleme ve yangndan korunma amaçl hidrofor ve pompa gruplar, güvenilir, etkin, tesisata balanmaya hazr hale getirilmi, kompakt ünitelerdir.

Detaylı

TS EN115-1 STANDARDINA A1 REVİZYONU İLE GELEN YENİLİKLER

TS EN115-1 STANDARDINA A1 REVİZYONU İLE GELEN YENİLİKLER Asansör Sempozyumu 2012 // İzmir 175 TS EN115-1 STANDARDINA A1 REVİZYONU İLE GELEN YENİLİKLER Battal Murat ÖZTÜRK Löher Asansör ve Yürüyen Merdiven San. Tic. A.Ş. bmuratozturk@loher.com.tr ÖZET 01.01.2012

Detaylı

ICS TÜRK STANDARDI TS 3816/Nisan 1983 İÇİNDEKİLER

ICS TÜRK STANDARDI TS 3816/Nisan 1983 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER 0 - KONU, TANIM, KAPSAM, AMAÇ, UYGULAMA ALANI... 1 0.1 - KONU... 1 0.2 - TANIM... 1 0.2.1 - Demir Listesi»... 1 0.3 - KAPSAM... 1 0.4 - AMAÇ... 1 0.5 - UYGULAMA ALANI... 1 1 - KURALLAR... 1

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz HP COMPAQ DX2200 MICROTOWER PC http://tr.yourpdfguides.com/dref/859244

Kullanım kılavuzunuz HP COMPAQ DX2200 MICROTOWER PC http://tr.yourpdfguides.com/dref/859244 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK AC Serisi Asansör Kumanda Panosu KURULUM KILAVUZU

AYBEY ELEKTRONİK AC Serisi Asansör Kumanda Panosu KURULUM KILAVUZU AYBEY ELEKTRONİK AC Serisi Asansör Kumanda Panosu KURULUM KILAVUZU AC SERİSİ ASANSÖR KUMANDA PANOSU KURULUM KILAVUZU SÜRÜM : 1.00 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Orhanlı Mah. Katip Çelebi Cad. No:17B/1 34956

Detaylı

6301 8873 11/2001 TR Kullanõcõ için. Kullanma Kõlavuzu. Logano GE515. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6301 8873 11/2001 TR Kullanõcõ için. Kullanma Kõlavuzu. Logano GE515. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6301 8873 11/2001 TR Kullanõcõ için Kullanma Kõlavuzu Sõvõ/Gaz Yakõtlõ Özel Kazan Logano GE515 Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Önsöz Bu kõlavuz hakkõnda Bu cihaz ilgili Norm ve Yönetmelikler tarafõndan

Detaylı

ASANSÖR STANDARTLARI. EN Standartları. ISO Standartları

ASANSÖR STANDARTLARI. EN Standartları. ISO Standartları ASANSÖR STANDARTLARI EN Standartları ISO Standartları STANDARTLAR YAYIN TARİHİ TSE CEN/TS 81-76:2011 (İngilizce Metin) Asansörler Yapım ve montaj için güvenlik kuralları- Yolcu ve yük asansörleri için

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PHILIPS VOIP1511B http://tr.yourpdfguides.com/dref/1035417

Kullanım kılavuzunuz PHILIPS VOIP1511B http://tr.yourpdfguides.com/dref/1035417 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

YÜRÜYEN MERDİVENLERDE / BANDLARDA BAKIMIN ÖNEMİ

YÜRÜYEN MERDİVENLERDE / BANDLARDA BAKIMIN ÖNEMİ Asansör Sempozyumu 25-27 Eylül 2014 // İzmir 233 YÜRÜYEN MERDİVENLERDE / BANDLARDA BAKIMIN ÖNEMİ Battal Murat Öztürk Löher Asansör ve Yürüyen Merdiven bmuratozturk@loher.com.tr ÖZET Her geçen gün sayısı

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 12255 Nisan 2000 ICS 03.080.30;91.140.90 1. Baskı YETKİLİ SERVİSLER - ASANSÖRLER, YÜRÜYEN MERDİVENLER, YÜRÜYEN YOLCU BANTLARI İÇİN - KURALLAR The authorized services

Detaylı

Türk Akreditasyon Kurumu. Doküman No.: P509 Revizyon No: 01. Kontrol Onay. İmza. İsim

Türk Akreditasyon Kurumu. Doküman No.: P509 Revizyon No: 01. Kontrol Onay. İmza. İsim Doküman Adõ: GÜVENLİK SÜREÇLERİ Doküman No.: P509 Revizyon No: 01 5 01 Bilgi İşlem Personelin Bilgilerin Gizliliği konusundaki taahhütlerine ilişkin paragraf eklendi. Sayfa No Rev. Revizyon Nedeni Yürürlük

Detaylı

FİYAT LİSTESİ ÜRÜN KODU ÜRÜN AÇIKLAMASI FİYAT KNT-PN144

FİYAT LİSTESİ ÜRÜN KODU ÜRÜN AÇIKLAMASI FİYAT KNT-PN144 KİNETİK ASANSÖR www.kinetikasansor.com info@kinetikasansor.com TEL: 0216 594 0340 TEL-FAX: 0216 594 0341 Tepeüstü Mah. Yenilik Sok. No:42B/B - Ümraniye/İstanbul FİYAT LİSTESİ ÜRÜN KODU ÜRÜN AÇIKLAMASI

Detaylı

Elektrik Kumanda Devreleri Dersleri. Tablo 1.1: Kumanda Devre Sembolleri

Elektrik Kumanda Devreleri Dersleri. Tablo 1.1: Kumanda Devre Sembolleri Elektrik Kumanda Devreleri Dersleri Tablo 1.1: Kumanda Devre Sembolleri A. KUMANDA DEVRE SEMBOLLERİ Otomatik kumanda devre şemalarında kullanılan elemanların resimleri yerine, o elemanların yerini tutacak

Detaylı

TAM OTOMATİK TELESKOPİK KAT KAPISI KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU

TAM OTOMATİK TELESKOPİK KAT KAPISI KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU TAM OTOMATİK TELESKOPİK KAT KAPISI KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU İçindekiler Önemli Bilgiler... 2 1. Giriş...... 3 1.1. Kullanma ve Bakım Talimatı... 3 1.1.1. Kullanma Talimatı... 3 1.1.2. Bakım Talimatı...

Detaylı

Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0

Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0 Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0 SKY ELEVATOR KATA GETİRME SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU VE ÖZELLİKLERİ BU BELGE KULLANICILAR İÇİN KILAVUZ OLMASI AMACIYLA HAZIRLANMIŞTIR SKY ELEVATOR

Detaylı

KUYU DİBİ VE SON KAT ÖLÇÜLERİ DÜŞÜK ASANSÖRLER. Stefanos Parizyanos, Mak. Müh. Kleemann Asansör San.Tic. A.Ş. stefanos@kleemannturk.

KUYU DİBİ VE SON KAT ÖLÇÜLERİ DÜŞÜK ASANSÖRLER. Stefanos Parizyanos, Mak. Müh. Kleemann Asansör San.Tic. A.Ş. stefanos@kleemannturk. KUYU DİBİ VE SON KAT ÖLÇÜLERİ DÜŞÜK ASANSÖRLER Stefanos Parizyanos, Mak. Müh. Kleemann Asansör San.Tic. A.Ş. stefanos@kleemannturk.com ÖZET: Modül G haricindeki iki ana tasarım modülü olan Modül B ve Modül

Detaylı

ASANSÖRRÜ OLUġTURAN PARÇALARIN TANITIMI VE ĠġLEVLERĠ. Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Asansör Kontrol Koordinatörlüğü

ASANSÖRRÜ OLUġTURAN PARÇALARIN TANITIMI VE ĠġLEVLERĠ. Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Asansör Kontrol Koordinatörlüğü ASANSÖRRÜ OLUġTURAN PARÇALARIN TANITIMI VE ĠġLEVLERĠ Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Asansör Kontrol Koordinatörlüğü ASANSÖRRÜ OLUġTURAN PARÇALAR VE ĠġLEVLERĠ Asansörler yüzlerce elemandan oluģmaktadır,

Detaylı

8- Makine Motor Şasesi : 100 lük NPU ile imal edilecek (NPU ların beton zemine bakan

8- Makine Motor Şasesi : 100 lük NPU ile imal edilecek (NPU ların beton zemine bakan Frekans Kontrolüü Engelli Asansör Şartnamesi 95/16/AT Asansör Yönetmeliği ile TSE 863 ve 8237 (Nisan 1995) Standartlarına uygun Yürüme Özürlü İnsan Asansörü İmal ve Montajı için aşağıdaki özellikler sağlanacaktır.

Detaylı

4 TS ISO 4190-5 (İngilizce Metin) Asansörler ve servis asansörleri- Bölüm 5: Kumanda tertibatları, sinyalleri ve ilâve bağlantılar 27.8.

4 TS ISO 4190-5 (İngilizce Metin) Asansörler ve servis asansörleri- Bölüm 5: Kumanda tertibatları, sinyalleri ve ilâve bağlantılar 27.8. 1 TS EN 81-72 (İngilizce Metin) 2 TS EN ISO 25745-2 (İngilizce Metin) 3 TS EN ISO 25745-3 (İngilizce Metin) GÜNCEL ASANSÖR ve YÜR MER. / BANT STANDARTLARI - ARALIK 2015 bölüm 72:İtfayeci asansörleri Asansörler,

Detaylı

DÜZCEDE KALİTE DENİNCE AKLA DÜZCE ASANSÖR GELİR

DÜZCEDE KALİTE DENİNCE AKLA DÜZCE ASANSÖR GELİR DÜZCE ASANSÖR ASANSÖR İMALAT/ MONTAJ / YEDEK PARÇA www.duzceasansor.com DÜZCEDE KALİTE DENİNCE AKLA DÜZCE ASANSÖR GELİR Hayatınızı geçireceğiniz mekanları en kaliteli ve en son teknoloji ürünlerle düzenleyelim!

Detaylı

/ HİDROLİK ELEKTRİKLİ MONTAJ YILI BEYAN HIZI(m/sn) KAT VE DURAK SAYISI 10 0,5 0,63 1 1,6 2 2,5...

/ HİDROLİK ELEKTRİKLİ MONTAJ YILI BEYAN HIZI(m/sn) KAT VE DURAK SAYISI 10 0,5 0,63 1 1,6 2 2,5... İLGİLİ İDARENİN ADI ASANSÖR KİMLİK NUMARASI RAPOR NO/RAPOR REVİZYON NO PERİYODİK KONTROL TARİHİ MALTEPE 18362144/01 1355169 19/10/2015 24 Haziran 2015 tarihli ve 29396 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmış

Detaylı

Güvenlik uyarõlarõ Çamaņõr makinesi oldukça ađõrdõr Kaldõrõrken dikkatli olunmalõdõr. Dikkat: Donmuņ hortumlar çatlayabilir/patlayabilir. Çamaņõr makinesi donma riski olan yerlere ve/veya açõk alanlara

Detaylı

DEN 318. Dalga Mekaniği. Ders Notlarõ. Dalga Mekaniğine Giriş. Gemi İnşaatõ ve Deniz Bilimleri Fakültesi. Hazõrlayan. Yrd. Doç. Dr.

DEN 318. Dalga Mekaniği. Ders Notlarõ. Dalga Mekaniğine Giriş. Gemi İnşaatõ ve Deniz Bilimleri Fakültesi. Hazõrlayan. Yrd. Doç. Dr. DEN 318 Dalga Mekaniği Ders Notlarõ 1. Bölüm Dalga Mekaniğine Giriş İTÜ Gemi İnşaatõ ve Deniz Bilimleri Fakültesi Hazõrlayan Yrd. Doç. Dr. Şafak Nur Ertürk Oda No:417 Tel: (212) 285 6382 e-posta: erturk@itu.edu.tr

Detaylı

GİRİŞ. Bilim, Sanayi ve. uygun

GİRİŞ. Bilim, Sanayi ve. uygun Asansör Sempozyumu 2012 // İzmir 217 ASANSÖR PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİM FAALİYETİİ SÜRECİNDE RİSK ANALİZİ ÇALIŞMASII Gül BOCUTOĞLUU DÖLEK T.C.. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği

Detaylı

ÇOCUK HAKLARININ KULLANILMASINA İLİŞKİN AVRUPA SÖZLEŞMESİ

ÇOCUK HAKLARININ KULLANILMASINA İLİŞKİN AVRUPA SÖZLEŞMESİ 375 Çocuk Haklarõnõn Kullanõlmasõna İlişkin Avrupa Sözleşmesi ÇOCUK HAKLARININ KULLANILMASINA İLİŞKİN AVRUPA SÖZLEŞMESİ Sözleşme 25 Ocak 1996 tarihinde Strasbourg da imzalanmõş ve 21. maddeye uygun olarak

Detaylı

ICS TÜRK STANDARDI TS EN /Nisan 2002

ICS TÜRK STANDARDI TS EN /Nisan 2002 ÖNSÖZ Bu standard, CEN tarafõndan kabul edilen EN 12350-2 (1999) standardõ esas alõnarak, TSE inşaat Hazõrlõk Grubu nca hazõrlanmõş ve TSE Teknik Kurulu nun 17 Nisan 2002 tarihli toplantõsõnda Türk Standardõ

Detaylı

Asansörlerde ve Yürüyen Merdivenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği. Bakım Çalışmaları

Asansörlerde ve Yürüyen Merdivenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği. Bakım Çalışmaları Asansörlerde ve Yürüyen Merdivenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Bakım Çalışmaları Önce Güvenlik İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği ne göre; İş Ekipmanları güvenli olmalıdır.

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 8237 ISO 4190-1 Nisan 2004 ICS 91.140.90 ASANSÖRLER - YERLEŞTİRME İLE İLGİLİ BOYUTLAR - BÖLÜM 1: SINIF I, SINIF II, SINIF III ve SINIF VI ASANSÖRLERİ Lift (US: Elavator)

Detaylı

ICS TÜRK STANDARDI TS EN /Nisan 2002

ICS TÜRK STANDARDI TS EN /Nisan 2002 Ön söz Bu standard, CEN tarafõndan kabul edilen EN 12350-3 (1999) standardõ esas alõnarak, TSE İnşaat Hazõrlõk Grubu nca hazõrlanmõş ve TSE Teknik Kurulu nun 17 Nisan 2002 tarihli toplantõsõnda Türk Standardõ

Detaylı

MISTRAL 450 MONTAJ KILAVUZU

MISTRAL 450 MONTAJ KILAVUZU MISTRAL 450 MONTAJ KILAVUZU SAYFA - 1 - İÇİNDEKİLER 1 GENEL BİLGİLER...3 1.1 KULLANIM ALANLARI...3 1.2 ÜRÜN HAKKINDA BİLGİLER...3 1.2.1 BU KILAVUZUN KULLANIMI...3 1.2.2 ÜRETICI FIRMA...3 1.2.3 BU KILAVUZDA

Detaylı

Teminatlandõrma ve Kar/Zarar Hesaplama

Teminatlandõrma ve Kar/Zarar Hesaplama Giriş Borsada kullanõlan elektronik alõm satõm sisteminde (VOBİS) tüm emirler hesap bazõnda girilmekte, dolayõsõyla işlemler hesap bazõnda gerçekleşmektedir. Buna paralel olarak teminatlandõrma da hesap

Detaylı

ASANSÖRLERDE KARŞI AĞIRLIK KAYNAKLI RİSKLER

ASANSÖRLERDE KARŞI AĞIRLIK KAYNAKLI RİSKLER Asansör Sempozyumu 25-27 Eylül 2014 // İzmir 181 ASANSÖRLERDE KARŞI AĞIRLIK KAYNAKLI RİSKLER Nafi Baran S&Q Mart Muayene ve Belgelendirme nbaran@sqmart.com ÖZET Bu çalışmada amaç, asansörlerde kullanılan

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz SONY ERICSSON K220I http://tr.yourpdfguides.com/dref/820522

Kullanım kılavuzunuz SONY ERICSSON K220I http://tr.yourpdfguides.com/dref/820522 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

ICS TÜRK STANDARDI TS EN /Nisan 2001

ICS TÜRK STANDARDI TS EN /Nisan 2001 ÖNSÖZ Bu standard, CEN tarafõndan kabul edilen EN 1097-5 (1999) standardõ esas alõnarak, TSE Maden Hazõrlõk Grubu nca hazõrlanmõş ve TSE Teknik Kurulu nun 17 Nisan 2001 tarihli toplantõsõnda Türk Standardõ

Detaylı

Amada TECH Corporation

Amada TECH Corporation Biliyoruz ki, en iyi referans mutlu ve memnun müşteridir. Bir asansör satın alırken uzun süre ilişkide olacağınız, dostluklar kuracağınız bir organizasyon satın alırsınız. Bu nedenle satış sonrası servis

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA URLA REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME

DARÜŞŞAFAKA URLA REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME DARÜŞŞAFAKA URLA REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1.0- İŞİN KONUSU : DARÜŞŞAFAKA URLA REZİDANS da bulunan toplam 5 asansörün revizyondan geçirilerek kırmızı etiketten

Detaylı

eko10000 SERİSİ HİDROLİK KONTROL VANALARI

eko10000 SERİSİ HİDROLİK KONTROL VANALARI eko10000 SERİSİ HİDROLİK KONTROL VANALARI eko10001 MANUEL HİDROLİK Manuel hidrolik kontrol vanaları, hat basıncı ile çalışan, 3 yollu bir selektör vana ile açma-kapama sağlayan hidrolik kontrol vanalarıdır.

Detaylı

Kalite hedefimiz değil çıkış noktamız.

Kalite hedefimiz değil çıkış noktamız. ASANSÖR KABİN VE EKİPMANLARI ELEVATOR CABIN AND COMPONENTS Kalite hedefimiz değil çıkış noktamız. ELEKTRİK İNŞ. OTOM. SAN. VE DIŞ TİC. PAZ. LTD. ŞTİ. www.bozatliasansor.com MONTAJ BAKIM ARIZA ONARIM MODERNİZASYON

Detaylı

Nisa Asansör ve Yürüyen Merdiven Sistemleri. ÜRÜN KATALOĞU

Nisa Asansör ve Yürüyen Merdiven Sistemleri.  ÜRÜN KATALOĞU Nisa Asansör ve Yürüyen Merdiven Sistemleri www.nisaelevator.com ÜRÜN KATALOĞU HAKKIMIZDA NİSA Asansör 1998 yılından beridir, Asansör sektöründe hizmet veren, asansör ve ekipmanları imalatında, sektöründe

Detaylı

Normandy Madencilik A.Ş. Ovacõk Altõn Madeni

Normandy Madencilik A.Ş. Ovacõk Altõn Madeni Normandy Madencilik A.Ş. Ovacõk Altõn Madeni İÇİNDEKİLER YÖNETİCİ ÖZETİ... 3 1 Toz ve Gaz Emisyonlarõnõn Kontrolü...4-5 Toz...4-5 Havada Hidrojen Siyanür (HCN) Gazõ... 6 2 Gürültü Kontrolü... 7 3 Kimyasal

Detaylı

Normandy Madencilik A.Ş. Ovacõk Altõn Madeni

Normandy Madencilik A.Ş. Ovacõk Altõn Madeni Normandy Madencilik A.Ş. Ovacõk Altõn Madeni İÇİNDEKİLER YÖNETİCİ ÖZETİ... 3 1 Toz ve Gaz Emisyonlarõnõn Kontrolü...4-5 Toz...4-5 Havada Hidrojen Siyanür (HCN) Gazõ... 6 2 Gürültü Kontrolü... 7 3 Kimyasal

Detaylı

OPEN ADVANCE V.1.1 FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

OPEN ADVANCE V.1.1 FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU OPEN ADVANCE V.. FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Adres : SAKARYA. ORG.SAN.BÖL. 964 ADA PARSEL NO: HENDEK/SAKARYA Tel No : 009 064 64 8 0 Fax No : 009 064 64 8 3 www.alkur.com.tr info@alkur.com.tr

Detaylı

TESTLERİ 1. A3. ile donatılmalıdır. düzeltilmelidir.

TESTLERİ 1. A3. ile donatılmalıdır. düzeltilmelidir. 93 ASANSÖRLERİN EN 81-1/2 A3 EK MADDEL ERİNE UYGUNLUK MUAYENELERİ VE GÜVENLİK ELEMANLARININ TİP TESTLERİ Melihh KÜÇÜKÇALIK Arkel Elektrikk Elektronikk Tic. Ltd. Şti. Ş melih.kucukcalik@arkel.com.tr 1.

Detaylı

ICS 75.200 TÜRK STANDARDI TS 12820/Mart 2002

ICS 75.200 TÜRK STANDARDI TS 12820/Mart 2002 Ön söz Bu standard, Türk Standardlarõ Enstitüsü nün Petrol Hazõrlõk Grubu nca hazõrlanmõş ve TSE Teknik Kurulu nun 22 Mart 2002 tarihli toplantõsõnda kabul edilerek yayõmõna karar verilmiştir. Bu standardõn

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PHILIPS CT0192BLK http://tr.yourpdfguides.com/dref/1016620

Kullanım kılavuzunuz PHILIPS CT0192BLK http://tr.yourpdfguides.com/dref/1016620 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

ICS 91.040.10 TÜRK STANDARDI TS 6793/Nisan 1989 91.040.30 İÇİNDEKİLER

ICS 91.040.10 TÜRK STANDARDI TS 6793/Nisan 1989 91.040.30 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER 0 - KONU, TARİF, KAPSAM... 1 0.1 - KONU... 1 0.2 - TARİF... 1 0.2.1 - Teçhizat... 1 0. - KAPSAM... 1 1 - GENEL KURALLAR... 1 2 - YÜK DEĞERLERİ... 1 - DÜZGÜN YAYILI YÜKLERİN AZALTILMASI... 2

Detaylı

Sermaye Piyasasõ Araçlarõnõn Halka Arzõnda Satõş Yöntemlerine İlişkin Esaslar Tebliğinin Bazõ Maddelerinde Değişiklik Yapõlmasõna Dair Tebliğ

Sermaye Piyasasõ Araçlarõnõn Halka Arzõnda Satõş Yöntemlerine İlişkin Esaslar Tebliğinin Bazõ Maddelerinde Değişiklik Yapõlmasõna Dair Tebliğ Sermaye Piyasasõ Kurulu ndan : Sermaye Piyasasõ Araçlarõnõn Halka Arzõnda Satõş Yöntemlerine İlişkin Esaslar Tebliğinin Bazõ Maddelerinde Değişiklik Yapõlmasõna Dair Tebliğ Madde 1 27/10/1993 tarihli ve

Detaylı

HM150 ZEMİN KAT 1. KAT 2. KAT KUMANDA PANOSU 031 032 02 12 100 A B C D E F G 2BC 2G İBRAHİMOĞLU MÜHENDİSLİK ÇAĞRI BAĞLANTILARI

HM150 ZEMİN KAT 1. KAT 2. KAT KUMANDA PANOSU 031 032 02 12 100 A B C D E F G 2BC 2G İBRAHİMOĞLU MÜHENDİSLİK ÇAĞRI BAĞLANTILARI ZEMİN KAT 1. KAT 2. KAT KUMANDA PANOSU 031 032 02 12 SDS MEŞGUL SDS MEŞGUL SDS MEŞGUL 1000 816 YK YK YK 100 A B C D E F G 2BC 2G g 2g ORTAK ANOT DISPLAY e d c d 2g ef f g b a bc a g 2g ORTAK ANOT DISPLAY

Detaylı

TS EN 81-2: 2002 A2: Şubat 2007

TS EN 81-2: 2002 A2: Şubat 2007 TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD Sayfa 1/21 ICS: 91.140.90 TS EN 81-2: 2002 A2: Şubat 2007 Bu ek, CEN tarafından kabul edilen EN 81-2: 1998/A2: 2004 eki esas alınarak TSE Mühendislik Hizmetleri İhtisas

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PIONEER PRS-D5000SPL http://tr.yourpdfguides.com/dref/1230527

Kullanım kılavuzunuz PIONEER PRS-D5000SPL http://tr.yourpdfguides.com/dref/1230527 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya PIONEER PRS-D5000SPL için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki PIONEER PRS-D5000SPL tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma,

Detaylı

Ders 13 te daha önce değinmediğimiz bazõ çizim araçlarõnõn kullanõmõnõ gündeme getireceğiz.

Ders 13 te daha önce değinmediğimiz bazõ çizim araçlarõnõn kullanõmõnõ gündeme getireceğiz. Ders 13 te daha önce değinmediğimiz bazõ çizim araçlarõnõn kullanõmõnõ gündeme getireceğiz. Ölçü Çizgilerini Birleştirmek Ölçü Noktasõ Eklemek veya Kaldõrmak Kot Markasõ Kaynak İşareti Ölçülendirme Şeçenekleri

Detaylı

KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU

KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU AYBEY ELEKTRONİK AKTE 1600 SERİSİ ASANSÖR KUMANDA PANOSU KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU VERSİYON: 1.0 AYBEY ELEKTRONİK LTD. STI. Orhanli Mah. Katip Celebi Cad. No:17B/1 Tuzla-Istanbul / Turkey Tel: (90) (216)

Detaylı

Çelik kapõ almanõn altõnda yatan sebep insanlarõn güvenlik ihtiyacõdõr.

Çelik kapõ almanõn altõnda yatan sebep insanlarõn güvenlik ihtiyacõdõr. Çel ka Çelik Kapõ Kullanõm ve Bakõm Kõlavuzu Sevgili Müşterilerimiz Çelik kapõ almanõn altõnda yatan sebep insanlarõn güvenlik ihtiyacõdõr. Çalka kapõlarõ ile, kendinizi güvende hissedersiniz. Çünkü, Çalka,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Çamaır Makinası PW9

Kullanım Kılavuzu. Çamaır Makinası PW9 Kullanım Kılavuzu Çamaır Makinası PW9 38 9065-31 05.51 çinder Genel...3 Program butonları...3 Opsiyon butonları... Balama butonu... Deterjan Haznesi... Gösterge bilgilsi...5 Arıza Kodları...6 Yıkama Programı...7

Detaylı

ELEKTRONİK VALFLİ HİDROLİK ASANSÖR DÜŞÜK KUYU DİBİ VE SON KAT

ELEKTRONİK VALFLİ HİDROLİK ASANSÖR DÜŞÜK KUYU DİBİ VE SON KAT SAYFA -0- ELEKTRONİK VALFLİ HİDROLİK ASANSÖR DÜŞÜK KUYU DİBİ VE SON KAT MA 04-15-05 SÜRÜM 1/007 SAYFA -1- İÇİNDEKİLER Sayfa 1 GENEL BİLGİLER 3 1.1 KULLANIM ALANLARI 3 1. ÜRÜN HAKKINDA BİLGİLER 3 1..1 BU

Detaylı

900-000 NORMAL ASANSÖR TESSATI, HZARAT: % 80 lı 901-100 Küçük boy insan asansörü (tek hızlı). Ölçü: Ad. (TS 863) Kaldıracaı yük (takriben) : 320 kg Kabin hızı: 0,63 m/sn. 901-101 2 Duraklı 12.742,00 1.606,00

Detaylı

(Noise in Pumps) Reşat Gün Taşel Alarko-Carrier

(Noise in Pumps) Reşat Gün Taşel Alarko-Carrier POMPALARDA GÜRÜLTÜ (Noise in Pumps) Reşat Gün Taşel Alarko-Carrier 1973 yõlõnda İstanbul da doğan Reşat Gün Taşel, Özel Saint Michel Fransõz Lisesi nden 1991 yõlõnda mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi

Detaylı

Akülü Makaslı Platform. Personel Yükseltici. Yaşartekin Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.

Akülü Makaslı Platform. Personel Yükseltici. Yaşartekin Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti. Akülü Makaslı Platform Personel Yükseltici Yaşartekin Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti. Ürün Tanıtımı Kendinden Yürüyüşlü makaslı Platformlar Personelin yükseğe erişiminde dikey hareket sağlar. Platform

Detaylı

ICS TÜRK STANDARDI TS EN /Nisan 2001

ICS TÜRK STANDARDI TS EN /Nisan 2001 ÖN SÖZ Bu standard, CEN tarafõndan kabul edilen EN 12350 (1999) standardõ esas alõnarak, TSE İnşaat Hazõrlõk Grubu nca hazõrlanmõş ve TSE Teknik Kurulu nun 12 Nisan 2001 tarihli toplantõsõnda Türk Standardõ

Detaylı

ICS 01.060;91.080.40 TÜRK STANDARDI TS 9967/Mart 1992 İÇİNDEKİLER

ICS 01.060;91.080.40 TÜRK STANDARDI TS 9967/Mart 1992 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER 0 - KONU, TARİF, KAPSAM... 1 0.1 - KONU... 1 0.2 - TARİFLER... 1 0.2.1 - Prefabrike Betonarme Elemanlar... 1 0.2.2 - Prefabrike Öngerilmeli Beton Elemanlar... 1 0.2.3 - Prefabrike Bina... 1

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz SONY ERICSSON P990 http://tr.yourpdfguides.com/dref/4285808

Kullanım kılavuzunuz SONY ERICSSON P990 http://tr.yourpdfguides.com/dref/4285808 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya SONY ERICSSON P990 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki SONY ERICSSON P990 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut,

Detaylı

AC SERİSİ ASANSÖR KUMANDA SİSTEMLERİ. Melih AYBEY AYBEY ELEKTRONİK

AC SERİSİ ASANSÖR KUMANDA SİSTEMLERİ. Melih AYBEY AYBEY ELEKTRONİK AC SERİSİ ASANSÖR KUMANDA SİSTEMLERİ Melih AYBEY AYBEY ELEKTRONİK AC SERİSİ GENEL ÖZELLİKLERİ CANBus tabanlı kat, kabin ve grup haberleşme sistemi Kat bilgisini sayıcı, monostabil sayıcı, gray kod, kuyu

Detaylı

AYBEY ELEKTRON K REV21 SER S ASANSÖR REV ZYON KUTUSU KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU VERS YON:.0

AYBEY ELEKTRON K REV21 SER S ASANSÖR REV ZYON KUTUSU KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU VERS YON:.0 AYBEY ELEKTRONK REV21 SERS ASANSÖR REVZYON KUTUSU KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU VERSYON:.0 AYBEY ELEKTRONK LTD. T. e-mail: sales@aybey.com web: www.aybey.com MALATÇI FRMA AYBEY ELEKTRONK LTD. T. Merkez Mah.

Detaylı

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Başvurusu Asansör Tescil Belgesi Düzenlenmesi Dosya Kontrolü Eksik Yok Eksik Var Tescil Ücreti Kesilmesi Evrak Bekleniyor Proje Tadilatı Gerekli Kontrol

Detaylı

6. ENVERSÖR PAKET ŞALTER

6. ENVERSÖR PAKET ŞALTER 6. ENVERSÖR PAKET ŞALTER Küçük güçlü motorlarda devir yönü değiştirme genellikle, buton ve kontaktör yerine paket şalterle veya kollu şalterle yapılmaktadır. Daha çok ekonomik olmaları nedeniyle tercih

Detaylı

POMPALARDA TAHRİK ÜNİTELERİ

POMPALARDA TAHRİK ÜNİTELERİ POMPALARDA TAHRİK ÜNİTELERİ Serkan ÖĞÜT Alarko-Carrier San. ve Tic. A.Ş. KISA ÖZET Genel olarak pompalar, sõvõlara hidrolik enerji kazandõrarak bir yerden bir yere naklini sağlamak ve akõşkanlarõn enerji

Detaylı

EMNİYETLEME KİTİ İŞ PLANI

EMNİYETLEME KİTİ İŞ PLANI Gelenekten Geleceğe EMNİYETLEME KİTİ İŞ PLANI ODTÜ HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ STAJYERLERİ ESKİŞEHİR 2003 Gelenekten Geleceğe ÖNSÖZ Emniyetleme, vidalarõn, somunlarõn ve cõvatalarõn yüksek titreşimlerde

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz SONY ERICSSON J210I http://tr.yourpdfguides.com/dref/820517

Kullanım kılavuzunuz SONY ERICSSON J210I http://tr.yourpdfguides.com/dref/820517 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

E06 DIKEY TASIMA PLATFORMU

E06 DIKEY TASIMA PLATFORMU E06 DIKEY TASIMA PLATFORMU KUYU MEVCUT ISE KATTA KILIT YUVASI VARSA; KATTA KILIT YUVASI YOKSA; KILIT YUVASI RAYLAR KARSIDA ISE; KATTA KILIT YUVASI VARSA; KATTA KILIT YUVASI YOKSA; RAYLAR YANDA ISE; STANDART

Detaylı