HI-TECH PRO TÜM MODELLER KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI KULLANICI KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HI-TECH PRO TÜM MODELLER KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI KULLANICI KILAVUZU"

Transkript

1 HI-TECH PRO TÜM MODELLER KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI KULLANICI KILAVUZU /

2 Lütfen bu kılavuzda belirtilen uyarılara ve çalıştırma talimatlarına kesinlikle uyunuz. Cihazı çalıştırmadan önce bütün güvenlik ve çalıştırma talimatlarını dikkatlice okuyunuz.

3 İçindekiler 1. GİRİŞ 1-1. KILAVUZUN AMACI 1-2. KILAVUZUN KULLANILMASI KULLANILAN SEMBOLLER İLAVE BİLGİ VE YARDIM 2. STANDARTLAR VE ÇEVRE 2-1. STANDARTLAR 2-2. ÇEVRE 3. TANITIM 3-1. GÖRÜNÜM UPS'İN GÖRÜNÜMÜ UPS GÖRÜNÜMLERİNDEKİ KISALTMALAR 3-2. UPS'LERİN YAPISI YAPISAL ŞEMA 3-3. ÇALIŞMA PRENSİBİ NORMAL ÇALIŞMA, ŞEBEKE ARIZASINDA ÇALIŞMA, ( ) STATİK BYPAS ÇALIŞMASI, MEKANİK BYPAS ÇALIŞMASI, 4. KURULUM 4-1. ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI AKÜLER İÇİN GÜVENLİK TALİMATLARI BAĞLANTI TERMİNALLERİ 4-2. UPS' İN TESLİM ALINMASI PAKETİN AÇILARAK İÇİNDEKİLERİN KONTROLÜ DEPOLAMA KURULUM YERİNE TAŞIMA KURULUM YERİ PLANI 4-3. BAĞLANTILAR ŞEBEKE BAĞLANTI TERMİNALLERİ (X1 - X4) AYRI BYPAS BAĞLANTISI TERMİNAL (X14 - X17) SADECE UPS-B VERSİYONU İÇİN ÇIKIŞ TERMİNALLERİNİN BAĞLANMASI (X6 - X9) KORUMA TOPRAKLAMASI ( ) VE TOPRAKLAMA BİRLEŞTİRME ( ) TERMİNALLERİ CPM PORT RÖLELERİ. TERMİNAL (X32) RS-232 VE RS-485 KONEKTÖRÜ (X32) ACİL DURDURMA (EPO) TERMİNALİ (X50) 5. ÇALIŞTIRMA 5-1. İLK ÇALIŞTIRMA ÇALIŞTIRMA ÖNCESİ KONTROL ÇALIŞTIRMA PROSEDÜRÜ

4 5-2. UPS'İN KAPATILMASI 5-3. ACİL DURDURMA (EPO) 5-4. MEKANİK BAKIM BYPASI ÇALIŞMA PRENSİBİ MEKANİK BAKIM BYPASINA TRANSFER NORMAL ÇALIŞMAYA TRANSFER 6. KONTROL PANELİ VE LED GÖSTERGELER 6-1. KONTROL PANELİ 6-2. BUTONLARIN TEMEL İŞLEVLERİ 6-3. EKRAN TANIMLARI 7. ÖZELLİKLER 7-1. GENEL TEKNİK ÖZELLİKLER 8. SERVİS İSTASYONLARI 9. GARANTİ ŞARTLARI 10. GARANTİ KAPSAMI DIŞINA ÇIKAN DURUMLAR 11. GARANTİ BELGESİ

5 1. GİRİŞ 1-1. Kılavuzun Amacı UPS i kullanmaya başlamadan önce bu kılavuzu lütfen dikkatlice okuyun ve gelecekte görülebilecek sorunlarda başvurulacak bir referans olarak saklayın. UPS yanlış kullanılırsa önemli fiziksel hasarlara yol açabilir. Bu yüzden kurulum, devreye alma, arıza ve bakım çalışmaları yetkili servis elemanlarınca yapılmalıdır. Sürekli araştırma ve geliştirme çalışmalarımızdan dolayı ilerde bu ürünün bazı Teknik özellikleri önceden haber vermeksizin değiştirilebilir Kılavuzun Kullanılması Bu kılavuzun amacı UPS in kurulum ve kullanım prosedürlerini açıklamaktır. Kurulum ve kullanım öncesi kılavuz dikkatlice okunmalıdır. Lütfen bu kılavuzu saklayın. UPS yetkili servis elemanlarınca kurulmalıdır. Kurulum sonrası işletme bu kılavuzun yardımıyla UPS hakkında özel bir eğitimi olmayan kişiler tarafından yapılabilir Kullanılan Semboller «Uyarı». Önleyici tedbirleri dikkatlice okuyun. «Elektrik çarpma tehlikesi». Bu sembolü gördüğünüz kılavuz bölümlerine ve cihaz üzerindeki etiket ve kısımlara özellikle dikkat edin. «Koruma topraklama terminali». Topraklama kablosunu bu terminale bağlayın. «Topraklama birleştirme terminali». Sistem içindeki ünitelerin topraklamasını burada birleştirin. «Bilgi notu». İlave notlar. Çevrenin korunması: Bu işaret ilgili parçanın çevre için zararlı olabileceğinden normal çöpe atılamayacağını gösterir. Böyle durumlarda yerel kanun ve yönetmeliklere uygun olarak hareket edin Kullanılan Semboller Daha fazla bilgi ve yardım için Tuncmatik Yetkili Servislerini arayabilirsiniz. 2. STANDARTLAR VE ÇEVRE 2-1. Standartlar Bu seri UPS ürünü standart EN ISO 9001 kalite yönetim sistemine göre tasarlanmış ve üretilmiştir. İşareti EEC talimatlarına aşağıdaki standartların uygulanmasıyla uyumluluğunu gösterir. 2006/95/EC Low voltage directive. 2004/108/EC Electromagnetic Compatibility directive (EMC) EN-IEC Uninterruptible power supply (UPS). Part 1-1: General and safety requirements for UPS s used in accessible areas by end users.

6 EN-IEC IT equipments. Safety. Part 1: General requirements. EN-IEC Uninterruptible power supply (UPS). Part 2: Prescriptions for Electromagnetic compatibility (EMC). EN-IEC Uninterruptible power supply (UPS). Part 3: Methods of operation specification and test requirements. Üretici sorumluluğu müşteri tarafından yapılan değişiklikler ve müdahaleler durumunda ortadan kalkar Çevre Bu UPS çevreyi koruyacak şekilde tasarlanmış ISO standartlarına uygun şekilde üretilmiştir. UPS ve diğer parçaları kullanım ömrünü doldurduğunda bunların ortadan kaldırılması yerel kanun ve yönetmeliklere uygun olarak yapılmalıdır. Aküler kişilerin sağlığı ve çevre için zararlıdır. Aküleri asla çöpe atmayın, yerel yönetmeliklere göre hareket edin. 3. Tanıtım 3-1. Görünüm UPS in görünümü Şekil 2. 20kVA ya kadar UPS lerin ön kapak kapalı görünümü. Şekil 3. 30kVA-80kVA UPS lerin ön kapak kapalı görünümü.

7 Şekil 4. Kontrol Paneli *Sadece opsiyonel versiyon UPS-B (Statik bypass girişi ayrı). Şekil.5. 20kVA ya kadar UPS lerin ön kapak açık görünümü ( üç faz giriş / üç faz çıkış). Şekil 6. 30kVA~80kVA UPS lerin ön kapak açık görünümü ( üç faz giriş / üç faz çıkış).

8 *Sadece opsiyonel versiyon UPS-B (Statik bypass girişi ayrı). Şekil 7. 20kVA ya kadar UPS lerin ön kapak açık görünümü ( üç faz giriş / tek faz çıkış). opsiyoneldir, sadece üretici tarfından modifiye edilebilir. Şekil 8. 30kVA~80kVA UPS lerin ön kapak açık görünümü ( üç faz giriş / tek faz çıkış). opsiyoneldir, sadece üretici tarfından modifiye edilebilir.

9 *Sadece opsiyonel versiyon UPS-B (Statik bypass girişi ayrı). Şekil 9. 20kVA ya kadar UPS lerin ön kapak açık görünümü ( tek faz giriş / tek faz çıkış). opsiyoneldir, sadece üretici tarfından modifiye edilebilir. Şekil kVA~80kVA UPS lerin ön kapak açık görünümü ( tek faz giriş / tek faz çıkış). opsiyoneldir, sadece üretici tarfından modifiye edilebilir.

10 *Sadece opsiyonel versiyon UPS-B (Statik bypass girişi ayrı). Şekil kVA ya kadar UPS lerin ön kapak açık görünümü ( tek faz giriş / üç faz çıkış). opsiyoneldir, sadece üretici tarfından modifiye edilebilir. Şekil kVA~80kVA UPS lerin ön kapak açık görünümü ( tek faz giriş / üç faz çıkış). opsiyoneldir, sadece üretici tarfından modifiye edilebilir.

11 UPS görünümlerindeki kısaltmaların açıklaması Koruma ve işletme bölümleri (Q*): (Q1a) Giriş devre kesicisi veya anahtarı (UPS in gücüne göre). (Q2) Çıkış anahtarı. (Q3) Üç sigortalı akü anahtarı (40 kva ya kadar) veya anahtar (daha yüksek modeller için). (Q4) Statik bypas (Sadece opsiyonel versiyon -B). (Q5) Mekanik bakım bypass anahtarı. (Q8) Sigortalı akü kesicisi (akü kabininde). Bağlantı noktaları (X*): (X1) Faz giriş terminali R. (X2) Faz giriş terminali S. (X3) Faz giriş terminali T. (X4) Nötr giriş terminali N. (X5) Koruma topraklaması terminali ( ). (X6) Faz çıkış terminali U. (X7) Faz çıkış terminali V. (X8) Faz çıkış terminali W. (X9) Nötr çıkış terminali N. (X10) Topraklama birleştirme terminali (yükler ve akü kabinleri için) ( ). (X11) Akü terminali + (Sadece harici akülü modellerde). (X12) Akü terminali (Sadece harici akülü modellerde). (X14) Statik bypas terminali R (Opsiyonel versiyon -B). (X15) Statik bypas terminali S (Opsiyonel versiyon -B). (X16) Statik bypas terminali T (Opsiyonel versiyon -B). (X17) Statik bypas terminali N (Opsiyonel versiyon -B). (X23) Akü terminali N (orta uç, Sadece harici akülü modellerde). (X31) DB9 konektör COM RS-232 ve RS-485 portu. (X32) DB9 konvektör röle ara yüzü. (X47) Akü terminali + (harici akü kabinleri). (X48) Akü terminali (harici akü kabinleri). (X49) Akü terminali N (orta uç, harici akü kabinleri için) (X50) EPO terminalleri Kontrol paneldeki LED ler ve butonlar (PC): (LCD) Display LCD. (ENT) Buton «ENTER». (ESC) Buton «ESC». Buton yukarı. Buton aşağı. Buton sağ. Buton sol. (a) Doğrultucu giriş voltajı OK led (yeşil).

12 (b) Çıkış voltajı bypastan led (turuncu). (c) İnvertör çalışıyor led (yeşil). (d) Aküden çalışma şebeke hatası- led (kırmızı). (e) Genel alarm led (kırmızı). Diğer kısaltmalar: (BL) Mekanik bypas anahtarı için mekanik blok (Q5). (CL) Kabin ön kapak kilidi. (PB) Seviye düzeltici ve sabitleyici elemanlar. (PC) Kontrol paneli (PF) Kabin ön kapağı. (PR) Kablo geçişleri. (RD) Kaydırma tekerlekleri. (SL) Opsiyonel akıllı kart yuvası. (TB) Terminal kapağı. (TS) Yuva kapağı (SL). (t 1 ) Terminal kapağı sabitleme vidaları (TB). (t 2 ) Mekanik blok sabitleme vidaları (BL) ((Q5) anahtarı için). (t 3 ) Akıllı yuva kapağı için sabitleme vidaları (TS) UPS lerin yapısı Yapısal şema Şekil 17 de standart ve Şekil 18 te ise ayrı bypaslı 3 faz giriş / 3 faz çıkışlı UPSlerin yapısı ve işaret akış diyagramları görülmektedir. Giriş ve çıkış faz sayıları değiştiğinde kablo ve terminal sayıları farklı olur. Mekanik bakım bypas ı Şekil.17. UPS in blok diyagramı.

13 Bypas hattı ayrı UPS lerde bypass voltajı ve doğrultucu voltajı ayrı kaynaklardan geliyorsa ya bypass yada doğrultucu girişine bir izolasyon trafosu konmalıdır. Böylece iki kaynağın nötrlerinin birleşmesi önlenir. Şekil 18. Bypas hattı ayrı UPS in blok diyagramı Çalışma prensibi Bu online UPS AC/DC ve DC/AC konvertörlerden oluşur ve verdiği tam sinüs çıkışıyla yükleri elektrik şebekesinden gelen zararlı ve bozucu etkilerden korur. Bu UPS her türlü yüke kaliteli ve sürekli enerji vermek üzere tasarlanmıştır. Çalışma prensibi aşağıdaki gibidir: IGBT li üç fazlı doğrultucu şebekeden tam sinüs (THD <2%) akım çekerek AC voltajı DC voltaja dönüştürür ve aküleri sabit voltaj/akım ile şarj eder. Aküler şebeke kesintisinde invertöre temin edilmesi gereken gücü depolar. İnvertör DC bus voltajını tam sinüs AC voltaja çevirir, voltajını ve frekansını kontrol ederek yüklerin kararlı enerjiyle beslenmesini temin eder Temel çift çevrimli UPS, doğrultucu ve invertör bloklarından, statik bypas anahtarı ve mekanik bypas anahtarından oluşur. Statik bypas anahtarı aşırı yük, aşırı ısınma gibi durumlarda yükü kendi üzerine alır ve şartların normale dönmesi durumunda tekrar invertöre aktarır. UPS-B model (bypas girişi ayrı) UPS ler doğrultucu ve bypas için ayrı girişlere sahiptir. Böylece güvenilirlik arttığı gibi ikinci bir kaynak kullanımı da mümkün olur. Mekanik bypas kullanılarak UPS giriş ve çıkışları şebeke ve yükten ayrılarak yük mekanik bypas üzerinden şebeke ile beslenir. Böylece kesinti olmaksızın UPS üzerinde bakım çalışması yapılabilir Normal çalışma, Şebeke normalken doğrultucu AC girişi DC ye çevirerek invertörü besleyecek ve aküleri şarj edecek seviyeye getirir. İnvertör DC bus voltajını AC tam sinüs voltaja dönüştürür, voltajını ve frekansını kontrol ederek yükleri kararlı enerjiyle besler (Şekil 17 ve 18).

14 Şebeke arızasında çalışma, ( ) Şebeke kesintisi durumunda invertörün gerek duyduğu güç aküler tarafından temin edilir ve invertör akülerde depolanmış güç belirli bir seviyeye düşünceye kadar normal çalışmasına devam eder(şekil 17 ve18). Belirli seviyenin altına düştüğünde akülerde derin deşarjı önlemek amacıyla İnvertör çıkışı kesilir. Şebeke geri geldiğinde UPS normal çalışmaya geri döner Statik bypas çalışması, Aşırı yük, aşırı sıcaklık veya akülerin destekleme süresini tamamlaması gibi nedenlerle invertör çalışmıyorsa UPS çıkış gerilimini bypas hattı üzerinden temin ederek yükleri besler. (şekil 17 ve 18) Statik bypas çalışması, UPS üzerinde bakım çalışması yapılacağı zaman talimatlara uygun şekilde bypas çalışmasına geçilerek UPS in giriş ve çıkışları şebekeden ve yükten izole edilir ve kesinti olmaksızın bakım onarım çalışmaları yapılabilir. 4. Kurulum Koruyucu topraklamanın bağlanması güvenlik açısından çok önemlidir. (Koruma topraklamasını bağlayın ( )). UPS in giriş kablolarını bağlamadan önce koruma topraklamasını (X5), klemensine bağlayın. UPS in içindeki bütün bağlantılar (ara yüz, remote dahil) UPS in enerjisi kesikken yapılabilir. UPS in elektrik üreten bir cihaz olduğunu daima hatırlayın ve elektrik çarpmasına karşı gerekli önlemleri alın. UPS e dağıtım panosundan enerji sağlayan kesicilerin üzerine uyarı ve bilgi notları konulmalıdır. UPS in girişi veya bypas girişine enerji verildiğinde invertör çalışmıyor bile olsa çıkış terminallerinde gerilim olabilir. Bu nedenle (Q1a), (Q4) ve (Q2) kurulum öncesi «Off» konumunda olmalıdır Harici akülü modellerde akü terminalleri giriş voltajından elektriksel olarak izole olmadığından bunlara bağlantı yapılırken de önlemler alınmalıdır. Ayrıca akü terminalleri ile toprak asında tehlikeli gerilimler bulunabilir Aküler için güvenlik talimatları Akü montajı ve bağlantısı yetkili servis elemanı tarafından yapılmalıdır. Aküler elektrik çarpması tehlikesi taşıdığı gibi yüksek kısa devre akımları da oluşturabilirler. Akülerle ilgili terminallerde bir çalışma yapmadan önce aşağıdaki tedbirleri alınız. Kesicileri OFF konumuna getirin. Akü kabinini UPS e bağlarken kabloların doğru bağlanmasına dikkat edin (Kırmızı-pozitif; siyah-negatif) Lastik ayakkabı ve eldiven kullanın. Sapları izole aletlerle çalışın. Saat, yüzük gibi metal eşyaları çıkartın

15 Metal parçaları ve aletleri akülerin üstüne koymayın. Terminallere elle veya iletken cisimlerle dokunmayın. Aküleri asla kısa devre etmeyin Mekanik zorlamalar ve çarpmalardan sakının Aküleri açmayın veya parçalamayın. İçindeki elektrolit cilt ve göz için çok tehlikelidir. Aküleri ateşe atmayın, patlayabilir. Asit cildinize bulaşırsa hemen bol su ile yıkayıp tıbbi yardım arayın. Aküler sağlınız ve çevre için ciddi risk taşır. Çöpe atmayın. Ortadan kaldırılmaları gerektiğinde bölgesel kanunlara göre yapılması gerekir Bağlantı terminalleri UPS ve akülerin bağlantı terminalleri ve UPS in DB9 haberleşme konektörüne ulaşmak için aşağıdaki adımları takip edin: Özel anahtarını kullanarak ön kapak kilidini (CL) açın Anahtarı 45º saat yönünde döndürün ve ön kapağı (PF) tamamen açın. DB9 konnektörleri ve uzak EPO buton terminallerine ulaşabilirsiniz Terminal kapağını (TB) bağlayan (t1) vidalarını sökün ve kapağı çıkartın artık güç terminallerine ulaşabilirsiniz. Maksimum giriş ve bypas akımı, nominal çıkış akımı (A) Model Güç 220 V 230 V 240 V (kva) Giriş Çıkış Bypas Giriş Çıkış Bypas Giriş Çıkış Bypas UPS-7, UPS UPS UPS UPS UPS UPS UPS UPS UPS-7,5-B UPS-10-B UPS-15-B UPS-20-B UPS-30-B UPS-40-B UPS-50-B UPS-60-B UPS-80-B Tablo 1. Standart tek fazlı UPS lerin giriş, çıkış ve bypass akımları.

16 Maksimum giriş ve bypas akımı, nominal çıkış akımı (A) Model Güç 3x380 V 3x400 V 3x415 V (kva) Giriş Çıkış Bypas Giriş Çıkış Bypas Giriş Çıkış Bypas UPS-7, UPS UPS UPS UPS UPS UPS UPS UPS UPS-7,5-B UPS-10-B UPS-15-B UPS-20-B UPS-30-B UPS-40-B UPS-50-B UPS-60-B UPS-80-B Tablo 2. Standart üç fazlı UPS lerin giriş, çıkış ve bypass akımları. Kablo bağlantıları tamamlandıktan sonra (TB) kapağını yerine takın ve ön kapağı (PF) kapatarak (CL) ile kilitleyin. Giriş ve çıkış kablo kesitleri yukarıda verilen akım değerlerine göre bölgede yürürlükte olan yasalara uygun olarak tespit edilmelidir. Dağıtım panosundaki koruma aşağıda belirtilen şartlara uygun olmalıdır: Giriş ve bypass için, B tipi toprak kaçaklı kesici ve C tipi kesici. Çıkış için C tipi kesici. 40kVA ya standart UPS lerde aküler UPS kabininin içindedir. Daha yüksek güçlü UPS lerde ise aküler harici bir kabine veya rafa yerleştirilir.. Standart olarak 40kVA ya kadar UPS in sigorta yuvalı akü kesicisi (Q3) ve 40 dan büyük UPS lerde ise akü kesicisi (Q3) vardır. Akü kabini veya rafında sigorta yuvalı kesici (Q8) bulunur. Sigorta yuvalı kesici bulunan modellerde sigortalar cihazla birlikte gönderilir. Kurulum sırasında sigorta yuvalı kesiciyi (Q3) veya (Q8) açın ve sigortaları yuvalara yerleştirin. Kesicinin kapatılması ise ancak çalıştırma sırasında ön panellerdeki mesajla bildirildiği zaman yapılabilir. GÜVENLİK İÇİN ÖNEMLİ: UPS i çalıştırırken akü kesicilerinin ancak sırası geldiği zaman kapatılması çık önemlidir. Akü kesicisinin zamanından önce kapatılması UPS te arızalara neden olabilir.

17 4-2. UPS in teslim alınması Paketin açılarak içindekilerin kontrolü UPS i teslim aldığınızda nakliye sırasında herhangi bir hasar görmediğinden emin olun.. Eğer hasar varsa en kısa zamanda nakliye şirketine ve satıcıya durumu bildirin. Cihazın ön kapağının (PF) iç kısmında bulunan etiket değerlerini de kontrol ederek sipariş ettiğiniz UPS le ayni olduğundan emin olun. Bu kontrolü yapmak için cihazın kutusunu tamamen açmanız gerekir. Cihazın hasarsız ve doğru tip olduğu tespit edildikten sonra kuruluma kadar mekanik çarpma, toz ve kirden korumak amacıyla yeniden paketlenmesi uygun olur. Şekil.19. UPS yerleşimi-ön görünüş Şekil.20. UPS yerleşimi-ön görünüş Depolama Cihaz hemen kurulmayacaksa kuru ve havalandırılan bir ortamda depolanmalı, nem ve kimyasal maddelerden kesinlikle korunmalıdır. Cihaz ve akülerin kendi orijinal muhafazalarında saklanması tavsiye edilir. Genel olarak akülerin 12 aydan daha fazla sure depolanması tavsiye edilmez. Uzun süreli depolamalarda akülerin üreticisinin tavsiye ettiği sürelerde şarj edilmesi gerekmektedir. Ürünü 40ºC üzerinde ve -20º C nin altında saklamayınız. Aksi taktirde akülerin performansında zayıflama görülür, Kurulum yerine taşıma UPS in kurulum yerine kadar taşınma kolaylığı amacıyla tekerleklerle donatılmıştır. Kurulum yeri konusunda karar verirken UPS in ve akü kabin veya raflarının boyut ve ağırlıkları dikkate alınmalıdır Kurulum yeri planı Yeterli havalandırmanın sağlanması ve gerektiğinde servis verilebilmesi için UPS çevresinde ve üstünde 1 metre mesafe bırakılması uygundur. (şekil 19 ve 20). UPS in ön tarafında tekerleklerin yanında iki seviye elemanı (PB) vardır. Bunlar yardımıyla UPS

18 yerine getirildikten sonra yere sabitlenir. Kabinin ön kapağını (PF) açın ve aşağıdaki prosedürü uygulayın Seviye elemanlarını (PB) elle saat yönünün tersine döndürerek gevşetin ve yere değmesini sağlayın. Sonra bir açıkağızlı anahtar kullanarak ayni yönde çevirmeye devam edin ve tekerlekler yerden maksimum 0.5cm yükselinceye kadar devam edin. Ön kapağı (PF) kapatın Bağlantılar Şebeke bağlantı terminalleri Bu cihazlarda topraklamanın bağlı olması çok önemlidir. (topraklamayı bağlayın ( ). Toprak bağlantısını (X5) terminaline bütün diğer bağlantılardan önce yapın. EN-IEC güvenlik standartlarına göre şebeke kesintisi sırasında UPS giriş hattında tehlikeli voltajların oluşmasını engellemek amacıyla geri besleme koruması (kontaktör gibi) oluşturulmalı veya UPS girişlerini besleyen hat kesicilerine bunların UPS i beslediği ve burada bir çalışma yapmadan önce UPS girişlerinin tamamen izole edilmesi gerektiği şeklinde bir not konulmalıdır. Uyarı etiketleri bütün giriş kesicileri üzerine bakım personelini uyarmak amacıyla konulmalıdır. Üç faz giriş / üç faz çıkış geri besleme koruması.

19 Şekil 21. Çeşitli konfigürasyonlar için geri besleme kontaktörü uygulamaları Uyarı etiketi aşağıdaki gibi olmalıdır. Bu kesici üzerinde çalışmaya başlamadan önce - Kesintisiz Güç Kaynağını (UPS) izole edin - Toprak hattı dâhil olmak üzere bütün bağlantılar arasındaki voltajları ölçün Voltaj geri besleme riski Üç faz giriş / bir faz çıkış geri besleme koruması.

20 Bir faz giriş / üç faz çıkış geri besleme koruması. Üç fazlı UPS in şebeke girişlerinin bağlanması: Şebeke giriş kablolarını (N-R-S-T) (X4), (X1), (X2) ve (X3), terminallerine doğru sırada bağlayın. Kabloların doğru sırada bağlanmaması durumunda cihaz çalışmaz. Daima etiketleri kontrol edin. Tek fazlı UPS in şebeke girişlerinin bağlanması: Şebeke giriş kablolarını R-N, (X1) ve (X4) giriş terminallerine bağlayın. Kabloların doğru sırada bağlanmaması durumunda cihaz çalışmaz. Daima etiketleri kontrol edin Ayrı bypas bağlantısı, (X14 - X17) terminalleri Sadece UPS-B versiyonu Bu cihazlarda topraklamanın bağlı olması çok önemlidir. (topraklamayı bağlayın ( ). Toprak bağlantısını (X5) terminaline bütün diğer bağlantılardan önce yapın. Üç faz statik bypass hattının bağlanması: Güç kablolarını N-R-S-T statik bypass giriş terminallerine (X17), (X14), (X15) ve (X16) cihazın etiketinde belirtildiği sırada bağlayın. Bu kablolar doğru sırada bağlanmadığı takdirde UPS çalışmayacaktır.uyarı etiketleri bütün giriş kesicileri üzerine bakım personelini uyarmak amacıyla konulmalıdır. Tek fazlı statik bypass hattının bağlanması: Giriş kablolarını R-N statik bypass terminalleri (X1) ve (X4) e etikette belirtilen şekilde bağlayın. Bu kablolar doğru sırada bağlanmazsa UPS çalışmayacaktır. Ayrı bypass hatlı UPS lerde bypass hattı ve doğrultucu hattı iki ayrı kaynaktan (senkron olmayan) geliyorsa bu iki hattın nötrlerinin çakışmasını önlemek amacıyla bypass veya doğrultucu girişlerine bir izolasyon transformatörü konmalıdır.

21 Çıkış terminallerinin bağlanması (X6 - X9) Bu cihazlarda topraklamanın bağlı olması çok önemlidir.( topraklamayı bağlayın ( )).Toprak bağlantısını (X5) terminaline bütün diğer bağlantılardan önce yapın. Üç faz çıkışın bağlanması: Çıkış kablolarını N-U-V-W çıkış terminallerine (X9), (X6), (X7) ve (X8), etikette belirtilen sırada bağlayın. Bağlantı sırası yanlışsa UPS çalışmaz Tek faz çıkışın bağlanması: Çıkış kablolarını U-N çıkış terminallerine (X6) ve (X9), etikette belirtilen sırada bağlayın. Bağlantı sırası yanlışsa UPS çalışmaz Koruma topraklaması ( ) ve topraklama birleştirme ( ) terminalleri Elektrik çarpma riskine karşı topraklamanın ( ) bağlanması çok önemlidir. Topraklama iletkenini (X5) terminaline öncelikle bağlayın. UPS e bağlı yüklerin ve akü kabinlerinin koruma topraklaması topraklama birleştirme terminaline ( ) bağlanmalıdır COM port röleleri. Konektör (X32) Haberleşme hattı (COM) düşük voltajlı sinyaller taşır. Haberleşme kalitesinin korunması için haberleşme hattının yüksek voltajlı kablolara yakın monte edilmemesi tavsiye edilir. Haberleşme portu kuru kontakları sayesinde 6A 30 VDC veya 6A 100 VAC değerlerinde kuru kontaklar temin eder. UPS bu portu sayesinde RS232 konektörü olan herhangi bir cihaza bağlanabilir. Standart ünitelerde, 5 çıkış kontağı vardır. Şekil 23. Konektör DB9 (X31)ve (X32). Pin Çıkış No. Tanım N.C.-N.O. Pozisyonu 1 Kapatma sinyali Kapatma sinyali - 3 Ayarlanabilir Not connect 4 Deşarj Şebeke arızası N.C. 5 Ortak -

22 6 UPS bypasta N.O. 7 Düşük akü N.O. 8 Genel alarm N.O. 9 Deşarj Şebeke arızası N.O. N.C.: Normalde kapalı kontak. Alarm aktif olunca kontak açılır N.O.: Normalde açık kontak. Alarm aktif olunca kontak kapanır Tablo 3. DB9 (X32) konektöründeki alarm uçları RS-232 ve RS-485. Konektörü (X32). Haberleşme hattında (COM) düşük voltajlı sinyaller vardır. Haberleşme kalitesi için yüksek voltajlı diğer kablolardan uzak monte edilmelidir. DB9 konektörü hem RS-232 hem de RS-485 haberleşmesi içindir ancak her iki haberleşmeyi aynı zamanda kullanmak mümkün değildir. RS-232 yapısı Pin çıkışları - Pin 2. RXD. Seri data alınır. - Pin 3. TXD. Seri data gönderilir. - Pin 5. GND.Toprak RS-232 haberleşme protokolü. Kullanılan haberleşme protokolü «MASTER/SLAVE» tipidir. Bilgisayar («MASTER») belli bir bilgiyi sorar, ve UPS («SLAVE») istenilen bilgiyi gönderir. RS-485 yapısı. RS-485 haberleşmesi DB9 konektörünün sadece iki pinini (pin 4 ve 9) kullanır. Sinyal diferansiyel modda gönderilir böylece haberleşme elektriksel gürültüden etkilenmeyeceğinden uzak mesafelere ( 800 metre) taşınabilir. Pin çıkışları - Pin 4. Çıkış sinyali A (+) RS Pin 9. Çıkış sinyali B ( )RS-485. RS-485 haberleşme protokolü RS-485 haberleşme protokolü bu haberleşme olanağına sahip bilgisayarlarla haberleşmek amacıyla geliştirilmiştir. RS-232 ve RS-485 haberleşme protokolleri aşağıdaki gibidir: Haberleşme hızı: 1200, 2400, 4800, 9600 veya Baud. No. information bits: 8 Bits. No. stop bits: 1 veya 2 stop bits. Parity: - Even, Odd veya None

23 Acil Durdurma (EPO) terminalleri (X50) UPS in uzaktan acil durdurma (EPO) için hazır terminalleri vardır. Uzaktan kapatma butonu kurulması gerektiğinde (X50) terminalleri arasındaki atlama kaldırılmalı ve bu terminaller arasına normalde kapalı ve basıldığında açılan bir anahtar veya buton bağlanmalıdır. Şekil 24. Uzaktan Acil Durdurma (EPO) bağlantısı 5. Çalıştırma 5-1. İlk çalıştırma Çalıştırma öncesi kontrol Bütün bağlantıların cihazın üzerindeki etiketlere ve bu kılavuzun kurulum bölümüne uygun olarak yapıldığını ve bağlantıların yeterince sıkı olduğunu kontrol edin. Bütün UPS kesicilerinin ve akü kesicilerinin kesik (OFF) konumunda olduğundan emin olun. Yüklerin kapalı olduğundan emin olun Çalıştırma prosedürü Aşağıdaki talimatların sırasıyla yerine getirilmesi önemlidir. Eğer UPS harici akü kabinine bağlıysa akü kabininin sigortalı kesicisini (Q8) On konumuna getirin. Eğer UPS e enerji veren bir kesici varsa ON konumuna getirin. Giriş kesicisini (Q1a) «On» konumuna getirin. Kontrol panel göstergesi (PC) otomatik olarak çalışır. Eğer ekranda aşağıdaki mesaj belirirse MAINS PHASE ROT. UPS START INH. ekran 4.* Ve ayni zamanda sesli alarm çalarsa giriş faz sırası yanlış olduğundan UPS çalıştırılamaz. Giriş enerjisini kesin ve fazları etikete uygun olarak bağlayın ve çalıştırma işlemine yeniden başlayın. Ayrı bypası olan ünitelerde (UPS-B), bypass anahtarı (Q4) ü «On» pozisyonuna getirin. Kontrol panelinde aşağıdaki mesaj belirirse, MAINS PHASE ROT. UPS START INH. ekran 4.*

24 ve ayni zamanda sesli alarm çalarsa, giriş faz sırasının yanlış olmasından dolayı UPS çalıştırılamaz. Bypas anahtarı (Q4) ü ayırın ve fazları etikette belirtilen şekilde bağlayın. Yukarıda açıklanan çalıştırma prosedürünü tekrarlayın. Bu durumda aktif bir alarm yoktur ve yeşil Giriş Voltaj LED i ile turuncu Bypas ledi yanmaktadır (Şekil 26 da (a), (b)). Çıkış anahtarı (Q2) yi «On» konumuna alın,ups in çıkış terminalleri bypass hattından beslenmeye başlar. İnvertörü çalıştırın. Çalıştırma işlemi butonlarla ile yapılır. (Şekil 26 (3)). «CONTROL & STATUS OF THE UNIT» alt menüsüne gidin (ekran 1.0), sonra sağa sadece bir kez basın. Ekran 1.1 e ulaşırsınız, bu ekranda (ENT) e basarak ünitenin çalıştırılabilir. Tekrar (ENT)e basarak bu işlemi tamamlayabilirsiniz.. Aşağıdaki diyagrama bakınız. (Şekil 25). Birkaç saniye sonra UPS online olarak çalışmaya ve invertör çıkışı beslemeye başlar. Şekil.25. Başlatma ve kapatma prosedürü CONTROL & STATUS OF THE UNIT ekran 1.0 (ESC) (ESC) UPS ON STAND-BY <ENT> TO START (ENT) <ENT> TO CONFIRM <ESC> TO CANCEL (ENT) ekran 1.2 UPS RUNNING <ESC> TO STOP (ESC) ekran 1.1 ekran 1.3 <ENT> TO CONFIRM <ESC> TO CANCEL (ENT) BATTERY TEST <status> ekran 1.5 UPS Start UP «ekran 1.1» in yerini «ekran 1.3» alır UPS Shutdown (Bypas ta) «ekran 1.3» yerini «ekran 1.1» alır. ekran 1.4 Devam etmeden önce, LED göstergeleri İnvertör ün (c) yeşil yandığından ve Bypas ın (b) sönük olduğundan emin olun (Şekil 26 ya bakın). Aksi takdirde Teknik servisi arayın. Doğrultucu tamamen çalışmaya başladığında DC bus voltajını akü voltajıyla eşitler..akü seviyesine bağlı olarak bir kaç saniye sonar aşağıdaki alarm mesajı belirir. BATT. SWITCH OPEN SWITCH IT ON ekran 4*

25 it Bu mesaj belirdiğinde voltaj eşitleme işlemi sonuçlanmıştır ve ancak bundan sonra sigortalı akü anahtarı veya UPS (Q3) anahtarı kapatılabilir. Yukarıda belirtilen şartlar oluşmadan önce asla akü anahtarını kapatmayınız çünkü cihaza zarar verebileceği gibi kazalara da neden olabilir. Şekil.26. Kontrol panelindeki LED göstergeleri (PC) Eğer sistemde çıkış kesicileri varsa «On» konumuna getirin. Beslenecek cihazları sırayla devreye alın. Artık sistem bütünüyle çalışmakta ve yükler UPS tarafından korunmaktadır UPS in kapatılması Yükleri kapatın. Eğer sistemde çıkış kesicileri varsa «Off» konumuna getirin. İnvertörü kapatın. Ön paneldeki butonları kullanarak (Şekil 26 da (3)), CONTROL & STATUS OF THE UNIT alt menüsüne gidin (ekran 1.0), sonra sağa bir kez basın. Ekran 1.3 e ulaşırsınız, bu ekran size (ESC) butonuna basarak üniteyi kapatmak isteyip istemediğinizi sorar. önce (ESC) e basıp sonra (ENT) e basarak işlemi tamamlayın. (Şekil 25 e bakın). Çıkış kesicisini (Q2) «Off» konumuna getirin. Standart ünitelerde, giriş anahtarını (Q1a) «Off» konumuna getirin.ayrı bypass girişli ürünlerde, giriş anahtarı (Q1a) ve statik bypass anahtarını(q4) «Off» konumuna getirin. Akü kabin kesicisi (Q8) ve/veya UPS in (Q3) kesicisini «Off» konumuna getirin. UPS girişlerini besleyen kesicileri Off konumuna getirerek sistemi şebekeden tamamen ayırın. Elektrik çarpma tehlikesi. UPS kapatıldıktan sonra harici akü bağlantısının kesilmesi ve UPS içindeki kondansatörlerin tamamen boşalması için 5 dakika kadar beklenmesi gerekmektedir. Artık UPS tamamen kapatılmıştır Acil Durdurma Butonu (EPO) Acil durdurma butonuna (EPO) basıldığında sistem bütünüyle durur. Doğrultucu ve invertör kapanır. Yüklere elektrik gitmez. Acil durdurma iki yöntemle yapılır

26 Kontrol panelden Konnektör (X50) yoluyla Aşağıdaki tabloda bu iki yöntem açıklanmaktadır E.P.O. fonksiyonu Terminal (X50). Terminale kablo ile bağlanan normalde kapalı kontakla EPO çalıştırılabilir. Aktifleştirme (sistemin durdurulması) (X50) terminaline bağlanan uzak buton veya anahtar açılmalıdır Normal çalışmaya dönüş. UPS in bütün enerjisi kesilmelidir. Bütün kesicileri OFF konumuna getirin. DC bus gerilimini deşarj olması için bekleyin. Bütün LED ler ve LCD kapanmalıdır. Daha sonra UPS bu kılavuzda açıklanan çalıştırma talimatına uygun olarak yeniden çalıştırılmalıdır. Tablo.4. Acil Durdurma (EPO) İşlemi (EPO) 5-4. Mekanik Bakım Bypası Çalışma prensibi Mekanik bakım bypası çok yararlı bir olanak olmakla birlikte kurallara uygun olmayan kullanımda hem UPS hem de çıkıştaki yüklerde arıza oluşabilir. Bu nedenle aşağıda açıklandığı şekilde kullanılmalıdır Mekanik Bakım Bypasına transfer Mekanik bakım bypasına aktarım şöyle yapılır: İnvertörü kapatın. Ön paneldeki butonları kullanarak (Şekil 26 da (3)), CONTROL & STATUS OF THE UNIT alt menüsüne gidin (ekran 1.0), sonra sağa bir kez basın. Ekran 1.3 e ulaşırsınız, bu ekran size (ESC) butonuna basarak üniteyi kapatmak istediğinizi sorar. önce (ESC) e basıp sonra (ENT) e basarak işlemi tamamlayın. (Şekil 25 e bakın). Mekanik bloku (BL) sabitleyen cıvataları sökün Mekanik bloku (BL) çıkartın ve mekanik bypass anahtarını (Q5) «On» konumuna getirin. Çıkış kesicisini (Q2) «Off» konumuna alın Akü kesicisini (Q3) «Off» konumuna alın.harici akülü modellerde bütün harici akü kesicilerini de (Q8) «Off» konumuna getirin. Standart UPS lerde giriş kesicisini (Q1a) «Off» konumuna alın.. Bypas beslemesi ayrı UPS lerde, giriş kesicisi (Q1a) ve statik bypass kesicisini (Q4) «Off» konumuna alın. Artık UPS çıkışını doğrudan mekanik bypass üzerinden beslemektedir. UPS bütünüyle kapanmıştır.

3/1 (Trifaze Giriş / Monfaze Çıkış ) 15-30 kva 3/3 (Trifaze Giriş / Trifaze Çıkış ) 20-80 kva

3/1 (Trifaze Giriş / Monfaze Çıkış ) 15-30 kva 3/3 (Trifaze Giriş / Trifaze Çıkış ) 20-80 kva TRİE UPS LER 3/1 (Trifaze Giriş / Monfaze Çıkış ) 15-30 kva 3/3 (Trifaze Giriş / Trifaze Çıkış ) 20-80 kva 3 faz giriş -1 faz çıkış ve 3 faz giriş -3 faz çıkış kesintisiz güç kaynakları başta sanayi, tıp,

Detaylı

LEVELUPS. 96% Yüksek Verim 3 UPS. SERİSİ kva FAZ kva ONLINE UPS 3:3 3:1 FAZ VFI TYPE. Yeni Nesil 3 Level Teknolojisi

LEVELUPS. 96% Yüksek Verim 3 UPS. SERİSİ kva FAZ kva ONLINE UPS 3:3 3:1 FAZ VFI TYPE. Yeni Nesil 3 Level Teknolojisi LEVELUPS SERİSİ VERİ MERKEZİ MEDİKAL ENDÜSTRİ ULAŞIM ACİL DURUM Three LEVEL UPS 96% Yüksek Verim VFI TYPE PF= 0.9 Service UPS ONLINE TOWER GÜÇ FAKTÖRÜ SERVİS ÖZELLİKLER Gerçek Level Doğrultucu ve Evirici

Detaylı

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm: 1.0 BÖLÜM 1-UYARILAR... 1 BÖLÜM 2-TEKNİK ÖZELLİKLER... 2 2.1 ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLER... 2 2.2 MEKANİK ÖZELLİKLER... 3 BÖLÜM 3-UPSLIFT İÇİN UYGUN

Detaylı

RDA / RDAT OTOMASYON TİP AKÜ ŞARJ CİHAZI

RDA / RDAT OTOMASYON TİP AKÜ ŞARJ CİHAZI RDA / RDAT OTOMASYON TİP AKÜ ŞARJ CİHAZI Akü Şarj Cihazı Sabit Voltaj ve Sabit Akım prensibine göre çalışan tam kontrollü bir cihazdır. LCD panel üzerinden bütün ölçümler ve olay bilgileri izlenilebilir.

Detaylı

LEVELUPS T3 3 UPS. SERİSİ kva ONLINE UPS 3:3 FAZ VFI TYPE. Dahili İzolasyon Trafosu ile Daha Yüksek Güvenilirlik

LEVELUPS T3 3 UPS. SERİSİ kva ONLINE UPS 3:3 FAZ VFI TYPE. Dahili İzolasyon Trafosu ile Daha Yüksek Güvenilirlik LEVELUPS T SERİSİ 0-00 kva : VERİ MERKEZİ MEDİKAL ENDÜSTRİ ULAŞIM ACİL DURUM Three LEVEL UPS VFI TYPE PF= 0.9 Service UPS ONLINE TOWER GÜÇ FAKTÖRÜ SERVİS ÖZELLİKLER Gerçek Level Doğrultucu ve Evirici Teknolojisi

Detaylı

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn MST SERİSİ 0-000 kva -0 kva : MEDİKAL ENDÜSTRİ ULAŞIM TOWER PF= 0.8 GÜÇ FAKTÖRÜ Service SERVİS ÖZELLİKLER Mikroişlemci Kontrollü Voltaj Regülasyonu Hassas Çıkış Voltaj Kontrolü Tristör ve SMPS Teknolojisi

Detaylı

LEVELUPS T3 3 UPS. SERİSİ kva ONLINE UPS 3:3 FAZ VFI TYPE. Endüstriyel Yükler için daha Yüksek Güvenilirlik ve Güçlü Koruma

LEVELUPS T3 3 UPS. SERİSİ kva ONLINE UPS 3:3 FAZ VFI TYPE. Endüstriyel Yükler için daha Yüksek Güvenilirlik ve Güçlü Koruma LEVELUPS T SERİSİ VERİ MERKEZİ MEDİKAL ENDÜSTRİ ULAŞIM ACİL DURUM Three LEVEL UPS VFI TYPE PF= 0.9 Service UPS ONLINE TOWER GÜÇ FAKTÖRÜ SERVİS ÖZELLİKLER İnverter İzolasyon Trafosu ile daha Yüksek Güvenilirlik

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU RU1000 Uzaktan Kumandalı KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TANITIM 2 GÜÇ KAYNAĞI' NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN KUMANDAYI

Detaylı

RELIABLE SOLUTIONS in POWER ELECTRONICS. Power Management Instruments RDAT SERİSİ DC AKÜ ŞARJ / REDRESÖR SİSTEMLERİ PMI / GESS GRUP ŞİRKETLERİ SUD

RELIABLE SOLUTIONS in POWER ELECTRONICS. Power Management Instruments RDAT SERİSİ DC AKÜ ŞARJ / REDRESÖR SİSTEMLERİ PMI / GESS GRUP ŞİRKETLERİ SUD RELIABLE SOLUTIONS in POWER ELECTRONICS RDAT SERİSİ Power Management Instruments DC AKÜ ŞARJ / REDRESÖR SİSTEMLERİ PMI / GESS GRUP ŞİRKETLERİ SUD DC AKÜ ŞARJ / REDRESÖR SİSTEMLERİ DC AKÜ ŞARJ / REDRESÖR

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU BOXER SERİSİ KVA

KULLANMA KILAVUZU BOXER SERİSİ KVA KULLANMA KILAVUZU BOXER SERİSİ 10-20 KVA KULLANMA KILAVUZU BOXER SERİSİ 10-20 KVA AG SD-69 Doküman Y. No:1 Rev:1 Kılavuz Hakkında Bu kılavuz, Boxer 10-20 kva kullanıcıları için hazırlanmıştır. Yardımcı

Detaylı

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU. PowerMust 400/600/1000 Offline. Kesintisiz Güç Kaynağı

KULLANICI KILAVUZU. PowerMust 400/600/1000 Offline. Kesintisiz Güç Kaynağı TR KULLANICI KILAVUZU PowerMust 400/600/1000 Offline Kesintisiz Güç Kaynağı 1 ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI BU TALİMATLARI SAKLAYIN Bu el kitabı PowerMust 400 Offline, PowerMust 600 Offline ve PowerMust

Detaylı

DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN)

DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN) DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN) TANITIM Datakom DKG-175 DIN ray montajlı ve DC besleme gerektirmeyen bir transfer kontrol cihazıdır. Bu özelliğiyle transfer panolarına akü beslemesi

Detaylı

NETPRO-11. Genel Özellikler. Opsiyonel Özellikler. Kullanım Alanları. ONLINE KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAKLARI 1 kva ~ 40 kva 1 FAZ GİRİŞ / 1 FAZ ÇIKIŞ

NETPRO-11. Genel Özellikler. Opsiyonel Özellikler. Kullanım Alanları. ONLINE KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAKLARI 1 kva ~ 40 kva 1 FAZ GİRİŞ / 1 FAZ ÇIKIŞ NETPRO-11 ONLINE KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAKLARI 1 kva ~ 40 kva 1 FAZ GİRİŞ / 1 FAZ ÇIKIŞ DSP Lİ Mikroişlemci Kontrolü Gerçek Çift Çevrim Teknolojisi IGBT Doğrultuculu Aktif Giriş Güç Faktörü ( 0,99) Düşük Giriş

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

-- - - KULLANIM KILAVUZU

-- - - KULLANIM KILAVUZU --- - -- - - KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TAN itim 2 GARANTİ ŞARTLAR! 2 KGK'NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ ŞEKİLLERİ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN

Detaylı

kva KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ

kva KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ kva KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ ÖZET Bu şartname Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK) nın teknik özelliklerini açıklamaktadır. KGK, elektrik kaynağının kesilmesi ya da bozulması sırasında kritik yüke

Detaylı

OTOMATİK TRANSFER ŞALTERLERİ

OTOMATİK TRANSFER ŞALTERLERİ OTOMATİK TASFE ŞALTELEİ Otomatik Transfer Şalterleri MAU Otomatik Transfer Şalterleri İçindekiler Genel Bilgi.... 71 Modüler Otomatik Transfer Şalteri (100A den 800A e kadar)... 73 İzleme & Kontrol...

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

APC Smart UPS SRV Serisi kva Yeni Online UPS Ailesi. apc.com/tr/tr

APC Smart UPS SRV Serisi kva Yeni Online UPS Ailesi. apc.com/tr/tr APC Smart UPS SRV Serisi 1-10 kva Yeni Online UPS Ailesi APC SRV Serisi UPS, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin düzenli olmayan güç koşullarında ihtiyaç duydukları kesintisiz ve güvenilir gücün sağlanması

Detaylı

650/850 VA KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI UPS KULLANICI KILAVUZU

650/850 VA KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI UPS KULLANICI KILAVUZU LITE Ⅱ 650/850 VA KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI UPS KULLANICI KILAVUZU Bu UPS özellikle bilgisayarlar için tasarlanmıştır. Sınırlı çalışma alanlarında kullanılabilmesi için hafif ve küçük şekilde tasarlanmıştır.

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.02.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL

Detaylı

Smart-UPS On-Line SRC

Smart-UPS On-Line SRC Smart-UPS On-Line SRC 230V Bilgi Teknolojileri, Telekom ve Endüstriyel kullanımlar için giriş seviyesi çift çevrimli UPS Dünyada en zorlu güç koşullar için geliştirilmiş çok yönlü bir UPS Smart-UPS On-Line

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.01.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.04.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.002.04.01 MİKSER

Detaylı

GEPA BAR-24X2 24 V AKÜ REDRESÖR GRUBU

GEPA BAR-24X2 24 V AKÜ REDRESÖR GRUBU 1. Genel GEPA BAR-24X2 24 V AKÜ REDRESÖR GRUBU GEPA BAR-24X2 Akü Redresör Grubu trafo merkezleri, fabrikalar, acil aydınlatma sistemleri ve 24V DC gerilime ihtiyaç duyulabilecek alanlarda kullanılmak üzere

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0

Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0 Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0 SKY ELEVATOR KATA GETİRME SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU VE ÖZELLİKLERİ BU BELGE KULLANICILAR İÇİN KILAVUZ OLMASI AMACIYLA HAZIRLANMIŞTIR SKY ELEVATOR

Detaylı

ED12-REGÜLATÖRLER 2013

ED12-REGÜLATÖRLER 2013 ED12-REGÜLATÖRLER 2013 Regülatörler Şebeke gerilimindeki yükselme düşme gibi dengesizlikleri önleyip gerilim regülasyonu yapan elektriksel cihazlara regülatör denir. Regülatörler elektrik enerjisini içerisindeki

Detaylı

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU 1. GÜVENLİK TALİMATLARI Genel Olarak; Lütfen, ürünü kullanmadan önce, bu ürünle beraber verilen dökümanları okuyun böylece güvenlik talimatlarını

Detaylı

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1-

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1- DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM DKG-190 telekom sistemlerinde kullanılan jeneratörlerin çalışma saatlerini azaltmak amacıyla tasarlanmış ileri teknoloji ürünü bir cihazdır. Cihaz kullanıldığı yerlerde

Detaylı

TRİFAZE VOLTAJ REGÜLATÖRLERİ

TRİFAZE VOLTAJ REGÜLATÖRLERİ TRİFAZE VOLTAJ REGÜLATÖRLERİ Trifaze mikro-işlemci kontrollü voltaj regülatörlerimiz 10,5 kva ile 2000 kva güç değerleri arasında standart veya korumalı olarak üretilmektedir. Regülatörlerimiz dengelenmiş

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ AKE.343.502

Detaylı

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU OPKON OPTİK ELEKTRONİK KONTROL SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Terazidere Mah.60.Yıl Cad.No:46 Kat:3 Bayrampaşa / İstanbul Tel:0212 501 48 63 Faks:0212 501 48

Detaylı

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals adresinden indirebileceğiniz

Detaylı

Modeller BLW-211PI, BLW-211MI, BLW-212PO, BLW-212MO

Modeller BLW-211PI, BLW-211MI, BLW-212PO, BLW-212MO Modeller BLW-211PI, BLW-211MI, BLW-212PO, BLW-212MO www.biges.com 444 09 18 Açıklama Cihaz standalone yapıda olup, wiegand okuyucu ile de kullanılabilir. Bu cihaz 4 hane pin girişli 2000 kullanıcı destekler.

Detaylı

HIZLI KULLANIM KILAVUZU

HIZLI KULLANIM KILAVUZU Akıllı Kontrolde Teknoloji Devi HIZLI KULLANIM KILAVUZU Uzak Terminal Ünitesi (RTU) RTU410 RTU460 RTU420 RTU470 RTU430 RTU480 RTU440 RTU450 01/2017 Versiyon 001 İçindekiler İÇİNDEKİLER 1. UYARI 1.1. Uyarı...

Detaylı

www.vescoalarm.com www.vescoalarm.com 1

www.vescoalarm.com www.vescoalarm.com 1 Alarm Sisteminiz Hakkında Bilmeniz Gerekenler Markalı alarm sisteminiz hakkında bilinmesi ve uygulanması gereken Teknik bilgiler asağıda sıralanmıstır. Sistem Kullanıcıları için uyarılar Alarm sisteminizin

Detaylı

MBS100 DONANIM KILAVUZU

MBS100 DONANIM KILAVUZU MBS100 DONANIM KILAVUZU MBS100 MODBUS GATEWAY Serisi 07 / 2017 MIKRODEV_HM_MBS100 İÇİNDEKİLER ŞEKİL LİSTESİ... 2 Önsöz... 3 Mikrodev i Tanıyalım... 4 UYARI!... 5 1 MBS100 GENEL BİLGİLER... 6 1.1 Fiziksel

Detaylı

CHF100A KOLAY DEVREYE ALMA KİTAPÇIĞI

CHF100A KOLAY DEVREYE ALMA KİTAPÇIĞI CHF100A KOLAY DEVREYE ALMA KİTAPÇIĞI LED PANEL LCD PANEL PANEL ÜZERİNDEKİ BUTONLAR VE AÇIKLAMALARI GÜÇ VE KONTROL TERMİNALLERİ BAĞLANTI ŞEMASI Hız kontrol cihazları, panel üzerinden start/stop ve panel

Detaylı

UNIQUE Serisi Yüksek Frekans OnLine UPS

UNIQUE Serisi Yüksek Frekans OnLine UPS UNIQUE Serisi Yüksek Frekans OnLine UPS - kva ( faz giriş / faz çıkış) Medikal Telekom LAN e-ticaret Endüstriyel Server Yazar kasa Trafik Güvenlik Ürün Bilgisi Model : --kva Nominal gerilim : 0/0/0/40

Detaylı

Yumuşak Yolvericiler. Kalkış için kontrollü yol verme fonksiyonları. Duruş için özellikle pompa uygulamalarına yönelik yumuşak duruş fonksiyonları

Yumuşak Yolvericiler. Kalkış için kontrollü yol verme fonksiyonları. Duruş için özellikle pompa uygulamalarına yönelik yumuşak duruş fonksiyonları Yumuşak Yolvericiler Vektör kontrollü AKdem dijital yumuşak yol vericisi, 6-tristör kontrollü olup, 3 fazlı sincap kafesli motorlarda yumuşak kalkış ve duruş prosesleri için tasarlanmıştır. Vektör kontrol,

Detaylı

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 Kullanım Kılavuzu 31889 Ürünü kullanmadan önce lütfen bu kullanma kılavuzunu okuyun. Bu uyarıya uymamak ciddi yaralanmalara neden olabilir. Taşınabilir Çok Fonksiyonlu

Detaylı

SP-Multimetreler Kullanım Kılavuzu

SP-Multimetreler Kullanım Kılavuzu SP-Multimetreler Kullanım Kılavuzu GRUP ARGE ENERJİ VE KONTROL SİSTEMLERİ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. İkitelli OSB Mah. YTÜ İkitelli Teknopark Sok. No: 1/2B1-2B7-2B8-2B9 Başakşehir / İstanbul Tel: +90 212 438

Detaylı

AKE KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU

AKE KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU AKE.324.006 KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU AKE.324.006 KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1-MİKA ETİKET 2-BAĞLANTI

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 ULD-25AL ÇAP ÖLÇER 2016 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ... 5-13 HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ... 14-22 BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 2 ÖZELLİKLER ÖZELLİKLER MODEL : U25AL ÖLÇÜM YÖNTEMİ.:

Detaylı

TURKÇE KULLANIM KİTABI

TURKÇE KULLANIM KİTABI TURKÇE KULLANIM KİTABI İlk Kullanım; 1.1 PAKET İÇERİĞİ 1- Taşıma Çantası 2-2 adet 2mt yüksek-gerilim dayanıklı uçlu bağlantı kablosu ( bir kırmızı ve bir mavi) 3-1 adet yüksek-gerilim dayanıklı uçlu 2mt

Detaylı

STATİK TRANSFER ANAHTAR SİSTEMLERİ

STATİK TRANSFER ANAHTAR SİSTEMLERİ STATİK TRANSFER ANAHTAR SİSTEMLERİ - Mikroişlemci kontrolü ile hızlı denetim ve yüksek performans. - Bağımsız kaynaklar arasında otomatik veya manuel kesintisiz transfer. - 3.Kaynak girişini paralel yedekli

Detaylı

Hydrokon Pompa Sistemleri için Tasarlanmış Hız Kontrol Cihazı

Hydrokon Pompa Sistemleri için Tasarlanmış Hız Kontrol Cihazı Hydrokon Pompa Sistemleri için Tasarlanmış Hız Kontrol Cihazı 1. Özellikler 2* 16 karakter LCD ekran Enerji var / Çalışıyor / Genel Hata ledleri Özel aparatlarla motor üstü montaj imkanı 1 asıl + 3 yardımcı

Detaylı

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 tek kapı için tasarlanmış Stand alone ve Wiegand çıkışlı şifreli kart okuyucudur. IP 68 standartda

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.01 ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.01 ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE

Detaylı

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 AKE.370.502.01.03

Detaylı

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 kart okuyucusunu; Mody serisi dış kapı buton modülleri ile birlikte kullanılır. Fp52 ile iki farklı röle çıkışı vardır.500 kullanıcıya kadar tanımlanabilir.

Detaylı

RKR-GTSXX96 Reaktif Güç Kontrol Rölesi

RKR-GTSXX96 Reaktif Güç Kontrol Rölesi RKR-GTSXX96 Reaktif Güç Kontrol Rölesi 1. GİRİŞ Alternatif akım devrelerinde kullanılan endüktif yüklerin (motor, transformatör vb.) ihtiyaç duyduğu reaktif güçlerin belirli teknikler kullanılarak karşılanması

Detaylı

RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi

RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi......... RS - 232 Cihazın ön görüntüsü. +5V -5V NC 0V +5V Ölçüm Cihazın arka görüntüsü. Cihazın ön yüzündeki RS-232 bağlantısı bilgisayarın seri (COM)

Detaylı

SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı SK 2400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 5 4.1. Montaj...

Detaylı

TAM OTOMATİK KAPI KARTI

TAM OTOMATİK KAPI KARTI İBRAHİMOĞLU MÜHENDİSLİK TAM OTOMATİK KAPI KARTI KULLANMA KILAVUZU KAPI KARTINA GENEL BAKIŞ SOĞUTUCULARI İLE BİRLİKTE MOTOR SÜRME TRANSİSTÖRLERİ 15V AKÜ BESLEME SİGORTASI AC GİRİŞ BESLEME SİGORTASI Kapı

Detaylı

MultiPlus-II 48/3000/ V (önceki adıyla MultiGrid-II)

MultiPlus-II 48/3000/ V (önceki adıyla MultiGrid-II) 28-05-2018 MultiPlus-II 48/3000/35-32 230 V (önceki adıyla MultiGrid-II) MultiGrid 48/3000/35-50 230 V ile karşılaştırma ve kurulum önerileri 1. Teknik Özellikler MultiPlus-II 48/3000/35 230V MultiGrid

Detaylı

Doküman No: KK-PS R2-TR CODESEC PS120 GÜÇ KAYNAĞI ÜNİTESİ KURULUM VE KULLANICI KILAVUZU. Doc: KK-PS R2-TR

Doküman No: KK-PS R2-TR CODESEC PS120 GÜÇ KAYNAĞI ÜNİTESİ KURULUM VE KULLANICI KILAVUZU. Doc: KK-PS R2-TR Doküman No: KK-PS120-0117-R2-TR CODESEC PS120 GÜÇ KAYNAĞI ÜNİTESİ KURULUM VE KULLANICI KILAVUZU Doc: KK-PS120-0117-R2-TR DİZİN TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 1. GENEL AÇIKLAMA... 4 2. TANIMLAR... 4 3. KURULUM,

Detaylı

SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU

SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Güvenlik ve Uyarılar a. Uyarılar b. Güvenlik Önlemleri 2. Cihaz Tanımı a. Solar Jeneratör 600W/1000W/2000W b. Tasarım

Detaylı

Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı

Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı Kullanım Kılavuzu Kullanmaya başlamadan önce Kullanım Kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. 1. Paket İçeriği; Adı Miktar Notlar Geçiş kontrol cihazı 1 Kullanım kılavuzu 1

Detaylı

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK RF Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı Şeması...

Detaylı

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı.

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı. 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Giriş besleme voltajı Maks. güç harcaması Besleme koruması Motor gerilimi Motor çıkış akımı Motor kontrol şekli Motor koruması Encoder tipi Encoder çözünürlüğü Encoder voltajı Kumanda

Detaylı

Reaktif Güç Yönetim Çözümleri. Tasarrufun Elektrik Yönü

Reaktif Güç Yönetim Çözümleri. Tasarrufun Elektrik Yönü Reaktif Güç Yönetim Çözümleri Tasarrufun Elektrik Yönü Temel Özellikler Kontrolörlerinin basit bir şekilde tanımlanması Güç faktör kontrolörleri reaktif gücü azaltarak güç dağıtım sistemlerinin maksimum

Detaylı

Termik higrometre. Kullanma kılavuzu - Türkçe. Versiyon 1.0

Termik higrometre. Kullanma kılavuzu - Türkçe. Versiyon 1.0 Termik higrometre Kullanma kılavuzu - Türkçe Versiyon 1.0 İçindekiler 1. İlk kullanımdan önce okuyun.......... A - 02 2. Ekran............................ A - 03 3. Kullanım.......................... A

Detaylı

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Alarm, LED Ekran Aç/kapa tuşu, Ölçüm değerleri Alarm değerlerini gösterir, fonksiyonlar ayarlanır Pil bölümü Daldırma probu 1 2. Genel Bilgi

Detaylı

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu EVERTECH EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu Uyarılar ve Ana Fonksiyonlar Güç Kaynağı DC12V güç kaynağı kullanılabilir.cihazı bağlamadan önce şehir elektrik şebekenizin

Detaylı

RELIABLE SOLUTIONS in POWER ELECTRONICS. Power Management Instruments RDAT SERİSİ DC AKÜ ŞARJ / REDRESÖR SİSTEMLERİ PMI / GESS GRUP ŞİRKETLERİ SUD

RELIABLE SOLUTIONS in POWER ELECTRONICS. Power Management Instruments RDAT SERİSİ DC AKÜ ŞARJ / REDRESÖR SİSTEMLERİ PMI / GESS GRUP ŞİRKETLERİ SUD RELIABLE SOLUTIONS in POWER ELECTRONICS RDAT SERİSİ Power Management Instruments DC AKÜ ŞARJ / REDRESÖR SİSTEMLERİ PMI / GESS GRUP ŞİRKETLERİ SUD DC AKÜ ŞARJ / REDRESÖR SİSTEMLERİ RDA / RDAT OTOMASYON

Detaylı

Genişletme Ünitesi DX517. Donanım Kurulum Kılavuzu

Genişletme Ünitesi DX517. Donanım Kurulum Kılavuzu Genişletme Ünitesi DX517 Donanım Kurulum Kılavuzu İçindekiler Bölüm 1: Başlamadan Önce Paket İçeriği 3 Bir Bakışta Genişletme Ünitesi 4 Güvenlik Talimatları 5 Bölüm 2: Donanım Kurulumu Sürücünün Takılması

Detaylı

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI 1 CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI http://www.salimusta.com salim@salimusta.com CAPTAIN-I Alarm paneli Özellikleri 6 programlanabilir bölge 2 bölünme Arayıcı: üç kişisel cep veya ev

Detaylı

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 tr Montaj ve İşletme Talimatı Bellek Tuşları Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş.

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. Osmangazi Mh. Limni Sk. No: 1 Kıraç - Esenyurt - İstanbul Tel: 0212 577 22 43 Faks: 0 212 549 32 39 info@gpsendustriyel.com.tr

Detaylı

RISING BOLLARD TEKNİK KLAVUZU

RISING BOLLARD TEKNİK KLAVUZU RISING BOLLARD TEKNİK KLAVUZU TSH Teknik Servis Hizmetleri A.Ş Rising Bollard - 2010 İÇİNDEKİLER Teknik Özellikler 3 Tanım 4 Elektronik Kontrol Panosu 4 Faz Koruma Rölesi 4 Termik Röle 4 Kontaktör 4 Elektronik

Detaylı

Strike 5.50 R Proximity Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu

Strike 5.50 R Proximity Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Strike 5.50 R Proximity Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz Strike 5,50 R kullanım ve bilgisayar bağlantısı ile cihaz tanımlamalarına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir.

Detaylı

MT9505-P/Px, MT9503-P/Px HIZLI KULLANMA KILAVUZU

MT9505-P/Px, MT9503-P/Px HIZLI KULLANMA KILAVUZU MT9505-P/Px, MT9503-P/Px HIZLI KULLANMA KILAVUZU MT9505-P yi seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Fırını kullanmaya başlamadan önce Hızlı Kullanma Kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. 1.- GÜVENLİK Bu ürün kullanım

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

RELIABLE SOLUTIONS in POWER ELECTRONICS. Power Management Instruments VRST SERİSİ ELEKTRONİK REGÜLATÖR SUD

RELIABLE SOLUTIONS in POWER ELECTRONICS. Power Management Instruments VRST SERİSİ ELEKTRONİK REGÜLATÖR SUD RELIABLE SOLUTIONS in POWER ELECTRONICS VRST SERİSİ Power Management Instruments ELEKTRONİK REGÜLATÖR SUD ELEKTRONİK REGÜLATÖR Günümüzde teknoloji geliştikçe Elektrik, Elektronik ve Elektromekanik cihazlar

Detaylı

ENC50-8 MAGNET- KONTROL SİSTEMİ TEKNİK PLAN

ENC50-8 MAGNET- KONTROL SİSTEMİ TEKNİK PLAN ENC50-8 MAGNET- KONTROL SİSTEMİ TEKNİK PLAN ENC serisi magnet kontrol sistemleri yoğun proseslerde elektromagnetleri çalıştırmak için geliştirilmiştir. Ana kontrol/güç devrelerinde kontaktör kullanılmayan

Detaylı

TEKSAN M-BUS CONVERTER

TEKSAN M-BUS CONVERTER TEKSAN M-BUS CONVERTER KULLANMA KILAVUZU Değerli Müşterimiz, Öncelikle ürünümüzü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu kullanma kılavuzundaki tüm talimat ve uyarıları dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuz

Detaylı

Elektronik Kontrol Paneli

Elektronik Kontrol Paneli Elektronik Kontrol Paneli L-ION-EF21 Mikrokontrolör esaslı dijital teknoloji Gelişmiş kullanıcı arabirimi 2x16 Dijital LCD gösterge Kullanışlı Türkçe menü yapısı Parametre ayarları ile çok çeşitli sistemlere

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

TECO N3 SERİSİ HIZ KONTROL CİHAZLARI

TECO N3 SERİSİ HIZ KONTROL CİHAZLARI 1/55 TECO N3 SERİSİ HIZ 230V 1FAZ 230V 3FAZ 460V 3FAZ 0.4 2.2 KW 0.4 30 KW 0.75 55 KW 2/55 PARÇA NUMARASI TANIMLAMALARI 3/55 TEMEL ÖZELLİKLER 1 FAZ 200-240V MODEL N3-2xx-SC/SCF P5 01 03 Güç (HP) 0.5 1

Detaylı

RELIABLE SOLUTIONS in POWER ELECTRONICS. Power Management Instruments KGK SERİSİ ONLINE GÜÇ KAYNAĞI SİSTEMLERİ SUD

RELIABLE SOLUTIONS in POWER ELECTRONICS. Power Management Instruments KGK SERİSİ ONLINE GÜÇ KAYNAĞI SİSTEMLERİ SUD RELIABLE SOLUTIONS in POWER ELECTRONICS KGK SERİSİ Power Management Instruments ONLINE GÜÇ KAYNAĞI SİSTEMLERİ SUD KGK Serisi UPS Sistemleri İzolasyon Trafolu Çift Çevrimli Online Kesintisiz Güç Kaynağı

Detaylı

ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ

ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ GSM İNTERKOM KULLANIM KILAVUZU ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. İletişim Merkez Ofis: Cami Mahallesi Çemenzar Çıkmazı Sokak Albatros Sitesi No:28 Tuzla / İSTANBUL

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

EAOM-3-HM-ALT EAOM-3-STP-ALT EAOM-3-HM-STP-ALT

EAOM-3-HM-ALT EAOM-3-STP-ALT EAOM-3-HM-STP-ALT , 7x7 DIN Boyut EAOM-3 Manuel Start ve Motor Korumalý Kontrol cihazlarý Kontak Anahtarlý, EAOM-3-ALT Kontak Anahtarlý ve Jeneratör Voltajýndan Aþýrý Hýz Algýlama, EAOM-3-MAG Kontak Anahtarlý ve Manyetik

Detaylı

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI TURNİKE KULLANIM TALİMATI T150 MOTORLU SWG TURNİKE TEKNİK ÖZELLİLERİ T150 MOTORLU SWG TURNİKE SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı