Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz."

Transkript

1 AĞUSTOS 2012 Ortodonti Ağız sağlığının korunmasında dişlerin düzgün sıralanmış olması temel gerekliliktir. Konumu bozuk olan Dişler günümüzde ortodonti tedavisi ile düzeltilmektedir. Dişlerimi Neden Beyazlatmalıyım? Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu Her zaman güzel ve parlak bir gülüşe sahip olmak istediniz ama dişleriniz kahve, çay, kola veya başka nedenlerden dolayı zamanla sarardı. Dişlerinizi beyazlatmak istemenizin sebebi ne olursa olsun, bu konuda yalnız değilsiniz. Kekik kanseri intihar ettiriyor Reha ERUS / ROMA 11 Mayıs 2012 Yemeklerin üzerine serpiştirilen bir tutam kekik, prostat kanserini önlüyor. Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır? Diş beyazlatmada beyazlatıcı diş macunlarından diş hekimi muayenehanesinde uygulanan beyazlatma tekniklerine kadar birçok yöntem vardır. ÖNCE SONRA ETKİNLİK TAKVİMİ 01 Eylül :00 Yalın Turkcell Kuruçeşme Arena Sahnesi nde! 02 Eylül :00 Turkcell Kuruçeşme Arena, İstanbul Serdar Ortaç KARİKATÜRLER E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz. Bağdat Caddesi Arıtan Apt. No:289/B Caddebostan, İstanbul / TR Telefon: / / info@ortonorm.com Abide-i Hürriyet Caddesi Nazik Apt. No:55 / 3 Şişli, İstanbul / TR Telefon: / / info@ortonorm.com

2 Ortodonti Ağız sağlığının korunmasında dişlerin düzgün sıralanmış olması temel gerekliliktir. Konumu bozuk olan Dişler günümüzde ortodonti tedavisi ile düzeltilmektedir. Ortodonti nedir, ortodontist kime denir? Ortodonti, diş hekimliğinde diş ve çene düzensizliklerinin teşhis ve tedavisi ile ilgilenen uzmanlık dalıdır. Diş hekimliği fakültesini bitirip diş hekimi olduktan sonra ortodonti anabilim dalında ortodonti konusunda uzmanlık veya doktora yapan kişiye ortodontist denir. Ortodontik tedavi neden gereklidir? Genellikle dişlerin kötü görüntüsüne bağlı olarak estetik kaygılarla ortodontistlere başvurulmasına rağmen düzgün konumda olmayan dişler tedavi edilmediğinde diş çürüklerine, dişeti hastalıklarına, çiğneme ve ısırma zorluklarına ve hatta bazı vakalarda konuşma bozukluklarına sebep olabilir. Öne doğru çıkık konumda yer alan dişler(halk dili ile dişlek bireyler) sıradan darbelere karşı dahi savunmasız kalır ve kırılabilirler. Ortodontik tedavi dişlerimin yerini değiştirebiliyor mu? Evet, Ortodontik tedavi ile dişlerdeki çapraşıklıklar ve aralıklar kolayca düzeltilerek sağlıklı ve güzel bir gülümseme elde edile bilinir. Ortodontide ideal yaş nedir? Ortodontik tedavide çeneleri ilgilendiren problemlerde ve kötü alışkanlıkların bırakılmasında uygulanacak erken tedavi büyük önem taşıdığından hemen tedaviye başlanılmasa bile, sürekli dişlerin sürmeye başladığı 6-7 yaş civarında çocuğunuzu ortodontik yönden muayene ettirmeniz faydalı olacaktır. Bu yaştan sonra dişlerim düzelir mi? Erişkinler de ortodontik tedavi olabilir mi? Evet, sağlıklı dişetine sahip bireylerde dişlerdeki düzensizlikler her yaşta ortodontik tedavi ile düzeltilebilir. Kaç çeşit ortodontik tedavi vardır? Ortodontik tedavide kullanılan apareyler üç tiptir. Haraketli apareyler: Hasta tarafından takıp çıkartılabilinen ve halk arasında damak olarak adlandırılan apareylerdir. Sadece basit vakalarda uygulanabilirler. Fonksiyonel apareyler: Büyüme döneminde kullanılan, hasta tarafından takıp çıkartılabilen, büyümeyi yönlendiren apareylerdir. Sabit apareyler: Halk arasında tel takılması olarak adlandırılmakta, metal ve şeffaf olmak üzere iki farklı tipi bulunmaktadır. Sabit apareyler dişlerin ön yüzlerine yapıştırılabilindiği gibi özellikle tedavi sırasında estetik kaygıları olan erişkin hastalarda dişlerin arka yüzeylerine de yapıştırılabilir. Ortodontik tedavi pahalı mıdır? Tedavi ücretleri ne kadardır? Ortodontik tedavi ücretleri vakanın şiddetine, tedavi süresine ve kullanılacak braket çeşidine göre değişmektedir. Ortodontistiniz tedavinin ödemesini kolaylaştırmak amacıyla size en uygun ödeme planını sunacaktır. Ayrıca bazı özel kurumlar, sandıklar ve bankalar tedavi ücretinin tamamını veya bir bölümünü karşılamaktadır. Konu ile ilgili detaylı bilgiyi ortodontistiniz veya bağlı bulunduğunuz kurumun sağlık işlerinden alabilirsiniz.

3 Dişlerimi Neden Beyazlatmalıyım? Her zaman güzel ve parlak bir gülüşe sahip olmak istediniz ama dişleriniz kahve, çay, kola veya başka nedenlerden dolayı zamanla sarardı. Dişlerinizi beyazlatmak istemenizin sebebi ne olursa olsun, bu konuda yalnız değilsiniz. Farklı saç ve cilt renklerine sahip olduğumuz gibi diş renklerimiz de farklılık gösterir. Bazı dişler, diğerlerinden daha sarı iken, bazıları ise yaşlandıkça sararır. Doğal diş renginiz ise birçok faktörden etkilenebilir. İngiltere de Leeds ve Central Lancashire üniversitelerinin yaptığı çalışma, beyaz ve düzgün dişlerin insanları daha çekici kıldığını teyit etti. Araştırmacılar bunun açıklamasını şöyle yaptı. Beyaz dişleri tavuskuşu kuyruğu gibi düşünebiliriz. Tavuskuşları karşı cinsin kuyruğunun güzelliğine bakarak onunla çiftleşir. Çünkü renkli kuyruk sağlık ve genetik kalitenin işaretidir. Çünkü renkli kuyruk sağlık ve genetik kalitenin işaretidir, buda çiftleşmeden doğacak yavrunun sağlıklı olacağının; Yüzey lekeleri ve iç sararmanın sebepleri şunlar olabilir: * Doğal yaşlanma süreci * Tütün kullanımı (içilen veya çiğnenen), kahve, çay, kola veya kırmızı şarap içmek ve kiraz ve böğürtlen gibi yüksek pigmentli gıdalar yemek * Plak ve tartar tortularının birikmesi * Dişlere benekli bir görünüm veren, dişler oluştuğunda çok fazla florür alımı (milyon parçalı su başına 2 parçadan daha fazla * Çocukluk dönemindeki antibiyotik tetrasiklin tedavisi * Dişlerde, kahverengi, gri veya siyah renge yol açabilecek travma Dişlerinizi beyazlatmanız için birçok sebep vardır, bunlardan bazıları şöyle sıralanabilir: * Güzel bir gülümseme ile kendinize olan güvenin artması * Daha genç görünme * Düğün, iş görüşmesi veya buluşma gibi özel durumlar * Başkaları üzerinde olumlu bir ilk izlenim bırakmak * Yıllardır süren günlük lekelenme ve sararmayı eski haline getirmek Herhangi bir beyazlatma işlemine başlamadan önce, diş hekiminize danışın; çünkü tedavi için uygun bir aday olup olmadığınızı sadece diş hekiminiz değerlendirebilir.

4 Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır? Diş beyazlatmada beyazlatıcı diş macunlarından diş hekimi muayenehanesinde uygulanan beyazlatma tekniklerine kadar birçok yöntem vardır. Beyazlatma teknikleri iki şekilde uygulanır: 1 - Beyazlatma işlemleri doğal diş renginizi ortalama beş - yedi ton kadar değiştirir. Hem diş hekimi muayenehanesinde, hem de evde beyazlatma yapılabilir. Beyazlatıcıların içerdiği etken madde genellikle hem derindeki, hem de yüzeydeki lekeleri çıkartmaya yardımcı olan, % oranlarında karbomid peroksit veya hidrojen peroksittir. * Diş hekiminin muayenehanesinde uygulanan ışıklı beyazlatma işleminin seansı ekonomik ve hızlı bir sonuç verir ve dişleri önemli ölçüde beyazlatır. Ancak, bir yıl sonra, normal bir şekilde yiyip içmenin (kahve, çay, alkolsüz içecekler) ardından, dişleriniz tekrar eski rengine yakın bir renge dönebilir ve yeni lekeler oluşabilir. Bu durumda beyazlatma işlemini tekrar etmeniz gerekebilir. * Evde beyazlatma için diş hekiminiz tarafından hazırlanan özel ağız plakları da kullanılabilir. Genellikle iki hafta boyunca günde birkaç saat veya gece boyunca plak takılır. Dişlerinizde yeni lekelenme oluştuğunu fark ederseniz, lekeleri çıkarmak için bir veya iki gece boyunca ağız plağını beyazlatıcı jel sürerek takmanız yeterlidir. * Dişleri beyazlatmak için eczanede reçetesiz olarak satılan ürünler de bulunabilir. 2 - Beyazlatma dışındaki işlemler sırasında, yüzey lekelerinin giderilmesine yardımcı olmak için, fiziksel ve/veya kimyasal uygulamalar yapılır. Beyazlatıcı diş macunları leke çıkarıcı özelliği olan veya cilalama yapabilen özel kimyasallar içerir. Diş hekimleri tarafından yapılan profesyonel temizlikte, yiyecek ve tütünün neden olduğu dış lekelenmeleri çıkarmak için aşındırma veya cilalama yöntemi kullanılır. Beyazlatma işlemlerinde herkeste çıkan sonuç farklıdır. Bazıları, beyazlatıcı diş macunları ile bekledikleri sonucu elde ederken, gri diş rengine sahip veya dişinde ciddi renklenme olanların gülümsemelerinin istedikleri gibi olabilmesi için porselen vener kaplamalar veya dolgu yapılması gerekebilir. Sizin için uygun olan seçeneği diş hekiminiz belirleyebilir. Kekik kanseri intihar ettiriyor Reha ERUS / ROMA 11 Mayıs 2012 Yemeklerin üzerine serpiştirilen bir tutam kekik, prostat kanserini önlüyor. ABD de New York Long Island Üniversitesi nde yapılan araştırmalara göre, kekikte bulunan anti kanserojen karvakrol maddesi, prostat kanserine neden olan hücreleri imhaya zorluyor. Karvakrol sayesinde protonların hücre dışı sıvısına geçişi artıyor ve zarları parçalanan kanserleşen hücreler ölüyor. Tıp dilinde buna Hücrelerin intiharı deniyor. Uzmanlar 50 yaş üstü erkeklerin prostat kanserine yakalanmamak için her öğünde yemeklerinin üzerine bir çimdik kekik serpmelerinin faydalı olduğunu söylüyor.

5 ÖNCE SONRA Ağız İçi Ön Ağız İçi Ön Ağız İçi Sağ Ağız İçi Sağ Ağız İçi Sol Ağız İçi Sol

6 KARİKATÜRLER

7 ETKİNLİK TAKVİMİ 01 Eylül :00 Yalın Turkcell Kuruçeşme Arena Sahnesi nde! Tamamı kendisine ait olan şarkılarıyla Türk pop müziğinin en kuvvetli yorumcularından Yalın, yeni albümünden şarkıları ile 1 Eylül akşamı Turkcell Kuruçeşme Arena da sevenleriyle buluşacak. Yalın, hayranlarının sabırsızlıkla beklediği yeni albüm şarkılarının yanı sıra dillerden düşmeyen şarkılarını da Turkcell Kuruçeşme Arena sahnesinde seslendirecek. 02 Eylül :00 Turkcell Kuruçeşme Arena, İstanbul Serdar Ortaç, yakında çıkaracağı yeni albümünün parçalarıyla ilk kez Turkcell Kuruçeşme Arena'da Eylül :00 Sezen Aksu Acoustic Band Sezen Aksu Acoustic Band, müziğin en saf ve samimi hali ile icra edildiği, anlık doğaçlamaların ve yorumların dünya standartlarında bir müzikal altyapı ile sunulduğu özel bir "Performans Serisi" olarak tasarlandı. Bugüne kadar aralarında New York - Carnegie Hall, Londra - Royal Albert Hall gibi önemli konser salonlarında, Oslo Music Festival, Bremen Jazzahead Festival gibi organizasyonlarda ve Stockholm, Berlin, Paris ve Zürih dahil olmak üzere pek çok şehirde izleyicisiyle buluşan bu müzik ziyafeti, Temmuz da BKM Organizasyonu'yla Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda. Sezen Aksu Acoustic Band: Fahir Atakoğlu eşliğinde Ayda Tunçboyacı (Keman), Cihan Okan (Vokal), Eric van der Western (Kontrabas), Fatih Ahıskalı (Telli Sazlar), Göksun Çavdar (Klarnet), Jarrod Cagwin (Davul), Mustafa Böztüy (Perküsyon), Nurcan Eren (Vokal), Orhan Topçuoğlu (Vurmalı Çalgılar), Özer Arkun (Çello) 08 Eylül :00 Türk Sanat Müziğinin dev ismi Emel Sayın Turkcell Kuruçeşme Arena da sevenleriyle buluşacak. İki bölümden oluşacak konserde sanatçıya Selçuk Tekay şefliğinde dev orkestra ve 40 kişilik koro eşlik edecek. Sürpriz konuk sanatçıların da katılacağı konserde Emel Sayın,Türk Sanat Müziğinin en güzel eserlerinden ve kendi hitlerinden oluşan bir repertuar sunacak, konuklarıyla düetler yapacak. Dans gösterilerinin de yer alacağı Emel Sayın konseri 8 Eylül de Turkcell Kuruçeşme Arena da Türk Sanat Müziğini özleyenlere unutulmaz bir gece yaşatacak. 09 Eylül :00 Ben Buraya Çıplak Geldim albümüyle, yine müziğin ayrık otu olduğunu gösteren Nil Karaibrahimgil, 9 Eylül de Turkcell Kuruçeşme Arena da olacak. Sahne şovunda albümünde bahsettiği he-man bat-man pac-man ve mad-men'le, Kazablanka'ya kadar gidip gelecek, gölgeleriyle savaşacak, son klibindeki dansları ve dünyada ilk kez bir albüm çıkmadan şarkıları duyuran kendi buluşu 'mini klip'ler de o gece Turkcell Kuruçeşme Arena sahnesinde olacak. Ayrıca internet konserinde olduğu gibi o gece, seyircilerden aldığı bir cümleyi besteleyecek. Konser 9 Eylül Pazar akşamı. Hepimiz o gece konsere, 'içimizde bir umut bir umut' gideceğiz.

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz.

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz. www.ortonorm.com AĞUSTOS 2013 Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu HAREKETLİ ORTODONTİK APAREYLERİN KULLANIMI VE BAKIMI HAKKINDA BİLME- NİZ GEREKENLER Çocuk Diş Kulübümüz Açıldı Bilgi almak için iletişim

Detaylı

ORTODONTİ ANABİLİM DALI

ORTODONTİ ANABİLİM DALI ORTODONTİ ANABİLİM DALI Ortodonti; Latince de "düzgün diş anlamına gelmektedir. Genel olarak; çocuklar ve yetişkin bireylerin diş ve çene yapılarında meydana gelen bozuklukların teşhisi, tedavisi ve önlenmesi

Detaylı

Ortodonti. İlk Muayene zamanı:

Ortodonti. İlk Muayene zamanı: Ortodonti Ortodonti, diş, çeneler ve yüz bölgesinde oluşmuş bozukluk veya uyum sorunlarını tedavi eden branştır. Söz konusu bozuklukların önlenmesi ve ilerlemesinin önüne geçilmesi için de tedaviler yöntemleri

Detaylı

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu KARİKATÜRLER

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu KARİKATÜRLER www.ortonorm.com MART 2014 Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu Çocuk Diş Kulübümüz Açıldı YAŞLILARDA DİŞ SAĞLIĞI Bilgi almak için iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz. Ağız sağlığının bozulması

Detaylı

Başlıca uygulama alanları şu şekilde özetlenebilir:

Başlıca uygulama alanları şu şekilde özetlenebilir: Laminate kaplama (Laminat Vener-dental veneer) nedir? (Laminey, Lamine ya da lamina olarak da bilinir.=yaprak Porselen) Görünüşünüzü olumsuz yönde etkileyen bir çok diş bozukluklarında mükemmel bir kozmetik

Detaylı

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu www.ortonorm.com TEMMUZ 2014 Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu Çocuk Diş Kulübümüz Açıldı DİŞ TAŞI TEMİZLİĞİ ( TARTAR) Bilgi almak için iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz. Yetişkinlerde diş

Detaylı

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz.

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz. www.ortonorm.com MAYIS 2013 Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu ANNELER GÜNÜ Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli

Detaylı

Pazartesi İzmir Gündem

Pazartesi İzmir Gündem 09.06.2014 Pazartesi İzmir Gündem Sözde ortodontistlere dikkat! Uzmanlar, birçok hastanın ekonomik nedenlerle ortodontist yerine diş hekimine gidip ortodontik tedavi olmak istediğini belirtti. İzmir

Detaylı

ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ ve ORTODONTİ

ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ ve ORTODONTİ Hayat gülümseyince güzel... ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ ve ORTODONTİ Erken yaşta yapılan tedaviler yarının estetik sorununu önlüyor prodenta.com.tr Çocuk Diş Hekimliği Çocuk diş hekimine (Pedodontist) ilk olarak

Detaylı

Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği. Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu KARİKATÜRLER

Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği. Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu KARİKATÜRLER www.ortonorm.com KASIM 2013 Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu Çocuk Diş Kulübümüz Açıldı HAMİLELİKTE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI Bilgi almak için iletişim bilgilerimizden bize

Detaylı

Estetik ve konvansiyonel diş hekimliği adına tüm dental tedaviler için alt yapı ve teknolojik olarak hazırız.

Estetik ve konvansiyonel diş hekimliği adına tüm dental tedaviler için alt yapı ve teknolojik olarak hazırız. Ağız ve Diş Sağlığı Medikal Kadromuz Dr. Dt. Özgür ÖZTÜRK Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Prof. Dr. Yıldız ÖZTÜRK ORTAN Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Burak SAYDAM Ağız ve Diş Çene Cerrahisi Uzmanı Dt. Tuğçe KAYA

Detaylı

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu KARİKATÜRLER

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu KARİKATÜRLER www.ortonorm.com OCAK 2014 Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu Çocuk Diş Kulübümüz Açıldı Bilgi almak için iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz. AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN NE YAPMALIDIR.

Detaylı

AYDINLATILMIŞ ONAM BELGESİ

AYDINLATILMIŞ ONAM BELGESİ ORTODONTİK TEDAVİLER İÇİN AYDINLATILMIŞ ONAM BELGESİ 1 BİRİNCİ BÖLÜM Başarılı bir ortodontik tedavi için hastanın kendisine yapılacak tedavi hakkında bilgi sahibi olması gereklidir. Genellikle bilgilendirilmiş

Detaylı

e-bülten İÇİNDEKİLER www.ortonorm.com Aralık 2008 21 AYIN VAKASI EĞLENCE KÖŞESİ Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent.

e-bülten İÇİNDEKİLER www.ortonorm.com Aralık 2008 21 AYIN VAKASI EĞLENCE KÖŞESİ Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent. Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent. Cem CANİKLİOĞLU e-bülten Aralık 2008 21 Online randevu alabilmek için tıklayanız. Ortodontik tedavinizin,kurumumuz tarafından karşılanıp karşılanmadığını

Detaylı

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz.

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz. EKİM 2012 INVISALIGN Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu BAZI YARARLI BİLGİLER www.ortonorm.com Dişlerin düzeltilmesi ile ilgili daha önce duymuş olduğunuz her şeyi unutun çünkü bugün kanıtlanmış bir

Detaylı

Sabit Protezler BR.HLİ.011

Sabit Protezler BR.HLİ.011 Sabit Protezler Beyin Tümörleri Sabit Protezler Sabit Protez Nedir? Sabit protez, eksik veya aşırı derecede madde kaybı görülen dişlerin, renk ve dokusuna benzer malzeme kullanılarak yerine konması işlemidir.

Detaylı

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz.

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz. www.ortonorm.com EYLÜL 2013 Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu OKULLAR AÇILIRKEN BİRKAÇ İPUCU Okul korkusu nedir? Çocuk Diş Kulübümüz Açıldı Bilgi almak için iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.

Detaylı

PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ ANABİLİM DALI

PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ ANABİLİM DALI PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ ANABİLİM DALI Protetik diş tedavisi, dişlerin şekil, form, renk bozuklukları ve diş eksikliklerinin tedavi edilmesinde, fonasyon, estetik ve çiğneme etkinliğinin sağlanmasında etkili

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Çapraşık diş ve uyumsuz çene ilişkilerini bir takım aparatlar... Devamı için tıklayınız

İÇİNDEKİLER. Çapraşık diş ve uyumsuz çene ilişkilerini bir takım aparatlar... Devamı için tıklayınız Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent. Cem CANİKLİOĞLU e-bülten Ocak 2009-22 İÇİNDEKİLER ÇAPRAŞIKLIK DÜZELTME Çapraşık diş ve uyumsuz çene ilişkilerini bir takım aparatlar... LİNGUAL ORTODONTİ

Detaylı

BAĞDAT CADDESİ LEVENT ACARKENT www.dentram.com

BAĞDAT CADDESİ LEVENT ACARKENT www.dentram.com BAĞDAT CADDESİ LEVENT ACARKENT www.dentram.com Yüzünüzü güldüren uzmanlık ve teknoloji DENTRAM Dentram Diş Tedavi Kliniği, 1994 yılında Bağdat Caddesi nde, Ortodonti Uzmanı Dr. Aylin Sezen Yalçın ve Çene

Detaylı

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu KARİKATÜRLER

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu KARİKATÜRLER EYLÜL 2014 www.ortonorm.com Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu DİŞ TAŞI (TARTAR) Çocuk Diş Kulübümüz Açıldı Bilgi almak için iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz. Diş hekiminizin kalkülüs olarak

Detaylı

VivaStyle. Paint On Plus. Beyaza giden profesyonel yol. Diş beyazlatma ile ilgili sorular ve cevaplar

VivaStyle. Paint On Plus. Beyaza giden profesyonel yol. Diş beyazlatma ile ilgili sorular ve cevaplar Beyaza giden profesyonel yol Diş beyazlatma ile ilgili sorular ve cevaplar Gülümsemenizin nasıl olmasını istersiniz? Böyle mi... yoksa böyle mi? Bir gülümseme bağlar.. Hayat boyu sağlıklı dişler. Beyazlatmaya

Detaylı

Süt dişleri neden önemlidir? İlk dönemde süt dişlerinin bakımı nasıl yapılmalıdır?

Süt dişleri neden önemlidir? İlk dönemde süt dişlerinin bakımı nasıl yapılmalıdır? 1 2 Süt Dişleri Süt dişleri neden önemlidir? Sanılanın aksine, diş sağlığı açısından süt dişleri önemli dişlerdir. Bu dişler, daimi dişlerin oluşumu ve çenelerin gelişimi esnasında konuşma ve çiğneme açısından

Detaylı

ANKARA NIN İLK VE TEK GÜZELLİK FESTİVALİ ARALIK 2019 CONGRESIUM ANKARA

ANKARA NIN İLK VE TEK GÜZELLİK FESTİVALİ ARALIK 2019 CONGRESIUM ANKARA ANKARA NIN İLK VE TEK GÜZELLİK FESTİVALİ 6-7-8 ARALIK 2019 CONGRESIUM ANKARA 1 İÇİNDEKİLER Beauty and the Fest Hakkında...4 Festival Alanı...5 Etkinlikler...7 Makyaj ve Cilt Bakım Workshopları...8 Influencer

Detaylı

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz.

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz. EYLÜL 2012 Yazın Ağız Kokusunu Önlemenin Yolları Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu Mangal partileri, yoğun asitli yiyecekler. Hepsi ağzınızda kötü bir koku bırakabilir. İşte ağız kokusundan kurtulmanın

Detaylı

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu KARİKATÜRLER

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu KARİKATÜRLER AĞUSTOS 2014 www.ortonorm.com Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu Ağız ve Dişler Hakkında Genel Bilgi Çocuk Diş Kulübümüz Açıldı Bilgi almak için iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz. Dişlerin

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ HAKKINDA KARŞILAŞTIRMALI BİLGİ NOTU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ HAKKINDA KARŞILAŞTIRMALI BİLGİ NOTU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ HAKKINDA KARŞILAŞTIRMALI BİLGİ NOTU YENİ HALİ RG Tarih :25.07.2014; Sayı : 29071 ESKİ HALİ AÇIKLAMA MADDE 5-Aynı Tebliğin

Detaylı

TARİHÇE BÖLÜMLER. Fakültemiz Klinik Bilimler Bölümü altında hizmet veren sekiz Anabilim Dalı bulunmaktadır.

TARİHÇE BÖLÜMLER. Fakültemiz Klinik Bilimler Bölümü altında hizmet veren sekiz Anabilim Dalı bulunmaktadır. TARİHÇE Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 15/04/2011 tarihli ve 27906 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 04/04/2011 tarihli ve 2011/1595 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. Yükseköğretim

Detaylı

Periodontoloji nedir?

Periodontoloji nedir? Periodontoloji 1 2 Periodontoloji Periodontoloji nedir? Periodontoloji, dişleri ve implantları çevreleyen yumuşak ve sert dokuların iltihabi hastalıkları ve bunların tedavisi ile ilgilenen bir dişhekimliği

Detaylı

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz.

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz. www.ortonorm.com NİSAN 2013 Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu 1 Nisan Şaka Günü 1 Nisan Şaka Günü, her yılın 1 Nisan günü kutlanır. Genelde şaka gününde insanların birbirine şaka yapması gelenek haline

Detaylı

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz.

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz. OCAK 2013 Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu www.ortonorm.com SAĞLIKLI NİCE YILLARA * GÜLMEYİ HİÇ ERTELEMEYİNİZ.RUHUNUZUN EN İYİ İLAÇLA- RINDANDIR. * GECE UYKU ORTAMININ KARANLIK OLMASI,YORGUNLUK DURUMLARINDA

Detaylı

e-bülten AYIN VAKASI DİŞ ETİ HASTALIKLARI VE DİŞLERİN GELİŞİM BOZUKLUKLARI görünen bölümü diş Dr.Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu AĞUSTOS 2011-53

e-bülten AYIN VAKASI DİŞ ETİ HASTALIKLARI VE DİŞLERİN GELİŞİM BOZUKLUKLARI görünen bölümü diş Dr.Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu AĞUSTOS 2011-53 Dişin diş eti dışında DİŞ ETİ HASTALIKLARI VE DİŞLERİN GELİŞİM BOZUKLUKLARI görünen bölümü diş minesi denilen sert bir tabaka ile kaplanmıştır. Bunun altında daha yumuşak bir yapı vardır. En içte ise diş

Detaylı

Turkish Jazz Week #5 Edition 2016 Official Concert Program

Turkish Jazz Week #5 Edition 2016 Official Concert Program - 12 Nisan 2016: Mercan Dede, Kırmızı Salon, Priştine - 14 Nisan 2016: Aydin Esen Trio, Kırmızı Salon, Priştine - 13 Nisan 2016: Eren Coşkuner Quarted, "Prenk Jakova" Music School, Yakova - 15 Nisan 2016:

Detaylı

İSMMMO ÜYELERİNE ÖZEL DENTAL TEDAVİLERDE UYGULANMAK ÜZERE İNDİRİM TEKLİFİ

İSMMMO ÜYELERİNE ÖZEL DENTAL TEDAVİLERDE UYGULANMAK ÜZERE İNDİRİM TEKLİFİ İSMMMO ÜYELERİNE ÖZEL DENTAL TEDAVİLERDE UYGULANMAK ÜZERE İNDİRİM TEKLİFİ 14.10.2011 Değerli İSMMMO Üyeleri ne; İSMMMO üyeleri ve birinci derece aile yakınları için yapılacak her türlü dental tedaviyi

Detaylı

PROF.DR.L.ŞEBNEM TÜRKÜN

PROF.DR.L.ŞEBNEM TÜRKÜN Ön Bölgede Estetik Restoratif Uygulamalar Prof. Dr. L. Sebnem Türkün Estetiğin öneminin artması ile diş hekimlerine estetik talepler ile gelen hasta sayısında önemli bir artış olmuştur. Restorasyon ile

Detaylı

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SEKTÖRÜ

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SEKTÖRÜ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SEKTÖRÜ Müge ÜNAL Ağız ve diş sağlığı sektörü muayenehaneler, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri, diş poliklinikleri, diş protez laboratuarları ve diş depolarından oluşan oldukça geniş

Detaylı

Dis leriniz önemli. Onlara her gün ihtiyacınız var..

Dis leriniz önemli. Onlara her gün ihtiyacınız var.. Dis leriniz önemli. Onlara her gün ihtiyacınız var.. Dis leriniz önemli Dişlerinize her gün ihtiyacınız var yemek yediğinizde, güldüğünüzde ve konuştuğunuzda. İyi bir hayat için dişlerin tam olması ve

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI 2012-2013 AKADEMİK YILI 15 ŞUBAT 2012 TARİHİNDEN 17 EYLÜL 2012 TARİHİNE KADAR GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER I. MÜZİK BÖLÜMÜ AKADEMİK TEŞKİLAT ŞEMASI A)

Detaylı

A ZINIZA SA LIK ÇENE CERRAH S. ESTET K D Ş Laminate - Empress - Zirkonyum Kuronlar. BLEACH NG Diş Beyazlatma. MPLANTOLOJ Vidalı diş sistemi

A ZINIZA SA LIK ÇENE CERRAH S. ESTET K D Ş Laminate - Empress - Zirkonyum Kuronlar. BLEACH NG Diş Beyazlatma. MPLANTOLOJ Vidalı diş sistemi A ZINIZA SA LIK ESTET K D Ş Laminate - Empress - Zirkonyum Kuronlar PROTEZLER Sabit kuron köprü protezler Hareketli protezler PER ODONTOLOJ Diş eti hastalıkları ve tedavisi ÇENE CERRAH S MPLANTOLOJ Vidalı

Detaylı

e-bülten İÇİNDEKİLER TEMMUZ 2009-28 AYIN VAKASI EĞLENCE KÖŞESİ HABERLER Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent.

e-bülten İÇİNDEKİLER TEMMUZ 2009-28 AYIN VAKASI EĞLENCE KÖŞESİ HABERLER Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent. Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent. Cem CANİKLİOĞLU e-bülten TEMMUZ 2009-28 Online randevu alabilmek İçin tıklayınız. İÇİNDEKİLER ÖZGÜRCE GÜLÜMSEYEBİLMEK İÇİN Farkında olmadan yaptığımızı

Detaylı

Kanser Nedir? KANSER GERÇEĞİ

Kanser Nedir? KANSER GERÇEĞİ KANSER GERÇEĞİ Her dört insandan biri yaşamının bir döneminde kansere yakalanıyor, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre bu gidişatla yalnızca 2020 yılında dünyaya 15 milyon yeni kanser vakası eklenecek.

Detaylı

DİŞ HEKİMİ A- GÖREVLER

DİŞ HEKİMİ A- GÖREVLER TANIM Diş hekimi; insan sağlığı ile ilgili olarak dişlerin, diş etlerinin, ağız boşluğu, çene ve komşu dokularının sağlığının korunması, diş ve çene düzensizliklerinin teşhis, tedavi ve rehabilite edilmesiyle

Detaylı

DİŞ HASSASİYETİ ve DİŞ AŞINMASI DİŞ GICIRDATMASI ve EKLEM HASTALIKLARI

DİŞ HASSASİYETİ ve DİŞ AŞINMASI DİŞ GICIRDATMASI ve EKLEM HASTALIKLARI Hayat gülümseyince güzel... DİŞ HASSASİYETİ ve DİŞ AŞINMASI DİŞ GICIRDATMASI ve EKLEM HASTALIKLARI prodenta.com.tr Diş Hassasiyeti ve Aşınması Diş hassasiyeti nedir? Dişlerimizin koruyucu tabakası olan

Detaylı

KORUYUCU DİŞ HEKİMLİĞİ-YER TUTUCULAR-FLOR UYGULAMASI-FİSSÜR ÖRTÜCÜLER

KORUYUCU DİŞ HEKİMLİĞİ-YER TUTUCULAR-FLOR UYGULAMASI-FİSSÜR ÖRTÜCÜLER KORUYUCU DİŞ HEKİMLİĞİ-YER TUTUCULAR-FLOR UYGULAMASI-FİSSÜR ÖRTÜCÜLER Koruyucu Diş Hekimliği Çocuklarda koruyucu diş hekimliği yaklaşım ve tedavileri şu başlıklardan oluşur:» Fırçalama» Diş gelişiminin

Detaylı

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz.

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz. www.ortonorm.com HAZİRAN 2013 Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu BABALAR GÜNÜ Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini

Detaylı

e-bülten Dr.Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu TEMMUZ 2010-40

e-bülten Dr.Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu TEMMUZ 2010-40 LİNGUAL ORTODONTİ Mükemmel bir gülüş kişinin yüz simetrisini düzelttiği gibi genel görünüşünün iyileştirilmesinde de etkilidir. Hastalar düzgün dişlere ve mükemmel bir gülüşe sahip olmak istemelerine rağmen

Detaylı

diastema varlığında tedavi alternatifleri

diastema varlığında tedavi alternatifleri diastema varlığında tedavi alternatifleri Prof. Dr. L. Şebnem TÜRKÜN Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Etken Muayene Tedavi Planı Etiyoloji Süt/daimi diş geçiş

Detaylı

e-bülten İÇİNDEKİLER Şubat 2009-23 AYIN VAKASI EĞLENCE KÖŞESİ HABERLER Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent.

e-bülten İÇİNDEKİLER Şubat 2009-23 AYIN VAKASI EĞLENCE KÖŞESİ HABERLER Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent. Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent. Cem CANİKLİOĞLU e-bülten Şubat 2009-23 İÇİNDEKİLER ORTODONTİK SORUNLARIN SEBEPLERİ Beslenme bozuklukları,ağızdan nefes alma,parmak emme ve Yatış şeklinin

Detaylı

Periodontoloji nedir?

Periodontoloji nedir? Periodontoloji Periodontoloji nedir? Periodontoloji, dişleri ve implantları çevreleyen yumuşak ve sert dokuların iltihabi hastalıkları ve bunların tedavisi ile ilgilenen bir dişhekimliği dalıdır. Periodontoloji,

Detaylı

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz.

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz. ARALIK 2012 ATATÜRK ÜN DİŞ SAĞLIĞI Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu www.ortonorm.com Atatürk cepheden cepheye koşarken dişleriyle ilgilenememişti. Cumhuriyetin ilanı tartışılırken bütün dişleri apseli

Detaylı

LIV HOSPITAL AĞIZ VE DiŞ SAĞLIĞI KLiNiĞi

LIV HOSPITAL AĞIZ VE DiŞ SAĞLIĞI KLiNiĞi Güzel gülüş mutlu ediyor! Hayat güzeldir. livhospital.com 0850 222 2 548-444 4 548 facebook.com/livhospital twitter.com/livhospital instagram.com/livhospital linkedin.com/livhospital PLK-YRD-225/00 Hayata

Detaylı

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz.

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz. KASIM 2012 Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu ORTODONTİK TEDAVİ & DİŞ TELLERİ İÇİN AĞIZ HİJYENİ www.ortonorm.com Eğer braket taktırmadan önce diş fırçalama ve diş ipinin önemli olduğunu düşündüyseniz

Detaylı

SAĞLIK MESLEKLERİNİN TANITIM PANELİ DİŞ PROTEZ TEKNİKERLİĞİ

SAĞLIK MESLEKLERİNİN TANITIM PANELİ DİŞ PROTEZ TEKNİKERLİĞİ SAĞLIK MESLEKLERİNİN TANITIM PANELİ DİŞ PROTEZ TEKNİKERLİĞİ DİŞ PROTEZ TEKNİKERLİĞİ Diş protez teknikeri, Diş hekiminin verdiği ölçülere göre hastanın eksik olan diş ve ağız dokularını tamamlayan ve düzenleyen,

Detaylı

Sınıf II Div 1 Anomaliler ve Tedavi Prensipleri

Sınıf II Div 1 Anomaliler ve Tedavi Prensipleri Dr. Levent Vahdettin Sınıf II Div 1 Anomaliler ve Tedavi Prensipleri Ortodontik tedavilerin başlıca hedeflerinden biri de yüz estetiği ve güzelliğini sağlayıp, geliştirmektir. Yüz profilindeki değişiklikler,

Detaylı

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz.

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz. ŞUBAT 2013 Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu www.ortonorm.com SAĞLIKLI NİCE YILLARA * GÜLMEYİ HİÇ ERTELEMEYİNİZ.RUHUNUZUN EN İYİ İLAÇLA- RINDANDIR. * GECE UYKU ORTAMININ KARANLIK OLMASI,YORGUNLUK DURUMLARINDA

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Değerlendirme Puan Bildirim Formu

Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Değerlendirme Puan Bildirim Formu Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Değerlendirme Puan Bildirim Formu Kodu A Puan Grubu ARAŞTIRMA VE YAYIN ETKİNLİKLERİ A1. Makaleler A1.1 SCI (Science Citation Index)- Expanded, SSCI (Social Science

Detaylı

ORTODONTİ: ORTODONTİK BOZUKLUKLAR NEDEN OLUŞUR?

ORTODONTİ: ORTODONTİK BOZUKLUKLAR NEDEN OLUŞUR? ORTODONTİ: Ortodonti, diş-çene-yüz bölgesini ilgilendiren bozuklukların oluşmasını önlemek; mevcut bozuklukların ilerlemesini durdurmak ve tedavi etmek;bununla birlikte iyi bir estetik ve fonksiyon (ısırma,çiğneme,konuşma,gülme)

Detaylı

Çene Eklemi (TME) ve Yüz Ağrıları Merkezi

Çene Eklemi (TME) ve Yüz Ağrıları Merkezi Çene Eklemi (TME) ve Yüz Ağrıları Merkezi Beyin Tümörleri Çene Eklemi (TME) ve Yüz Ağrıları Merkezi Sizde mi Diş Sıkıyorsunuz? Diş sıkma ve gıcırdatma, gece ve/veya gündüz oluşabilen istemsiz bir aktivitedir.

Detaylı

Günümüzde diş ve diş eti hastalıkları bütün dünyada yaygın ve önemli bir sorundur. Çünkü ağız ve diş sağlığı genel sağlığımızla yakından ilişkilidir.

Günümüzde diş ve diş eti hastalıkları bütün dünyada yaygın ve önemli bir sorundur. Çünkü ağız ve diş sağlığı genel sağlığımızla yakından ilişkilidir. Ağız ve Diş Sağlığı Günümüzde diş ve diş eti hastalıkları bütün dünyada yaygın ve önemli bir sorundur. Çünkü ağız ve diş sağlığı genel sağlığımızla yakından ilişkilidir. Ağız sağlığı: Dişler ve onları

Detaylı

2015-2016 Kurumsal Etkinlik & Düğün Sunum

2015-2016 Kurumsal Etkinlik & Düğün Sunum 2015-2016 Kurumsal Etkinlik & Düğün Sunum Sekiz Müzik Organizasyon,1996 yılından beri müzik piyasasında bir çok ünlü sanatçıya eşlik etmiş,orkestralarını kurmuş,yönetmiş,bir çok gecenin organizasyonunu

Detaylı

ÖNLEYİCİ ORTODONTİK TEDAVİ. Prof. Dr. Hatice Gökalp

ÖNLEYİCİ ORTODONTİK TEDAVİ. Prof. Dr. Hatice Gökalp ÖNLEYİCİ ORTODONTİK TEDAVİ Prof. Dr. Hatice Gökalp Önleyici ortodontik tedavi? İskeletsel, kassal ve dentoalveolar anomalilerin daimi dişler henüz sürmeden önce, karma dişlenme döneminde bertaraf edilmesi

Detaylı

e-bülten İÇİNDEKİLER www.ortonorm.com Ekim 2008 19 AYIN VAKASI EĞLENCE KÖŞESİ Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent.

e-bülten İÇİNDEKİLER www.ortonorm.com Ekim 2008 19 AYIN VAKASI EĞLENCE KÖŞESİ Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent. Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent. Cem CANİKLİOĞLU e-bülten Ekim 2008 19 Online randevu alabilmek için tıklayanız. Ortodontik tedavinizin,kurumumuz tarafından karşılanıp karşılanmadığını

Detaylı

e-bülten İÇİNDEKİLER KASIM 2009-32 AYIN VAKASI EĞLENCE KÖŞESİ HABERLER Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent.

e-bülten İÇİNDEKİLER KASIM 2009-32 AYIN VAKASI EĞLENCE KÖŞESİ HABERLER Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent. Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent. Cem CANİKLİOĞLU e-bülten KASIM 2009-32 Online randevu alabilmek İçin tıklayınız. İÇİNDEKİLER DİŞLERİ TEMİZLETMEK ZARARLI MIDIR? Yetişkinlerde diş kayıplarının

Detaylı

Diyabet ve diş-dişeti sorunları TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ DİABETES MELLİTUS ÇALIŞMA VE EĞİTİM GRUBU

Diyabet ve diş-dişeti sorunları TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ DİABETES MELLİTUS ÇALIŞMA VE EĞİTİM GRUBU TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ DİABETES MELLİTUS ÇALIŞMA VE EĞİTİM GRUBU TEMD DİABETES MELLİTUS ÇALIŞMA VE EĞİTİM GRUBU HASTA EĞİTİM KİTAPÇIKLARI SERİSİ 13 Diyabet ve diş-dişeti sorunları

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi Değerli Hekim Arkadaşımız, Bu anket ülkemizdeki farklı eğitim kurumlarınca uygulanan örnekler temel alınarak UÜTF Tıp

Detaylı

MAXISEAL ACIDPROOF VH62 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA

MAXISEAL ACIDPROOF VH62 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA MAXISEAL ACIDPROOF VH62 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA PROBLEM Otel, restoran, rezidans, ticari ve kamu projelerinde karşılaşılan en büyük sorunlardan biri doğal taş tezgah, zemin ve yüzeylerin

Detaylı

Haziran ayı kültür sanat etkinlikleri

Haziran ayı kültür sanat etkinlikleri On5yirmi5.com Haziran ayı kültür sanat etkinlikleri Sergiler, konserler, etkinlikler ile haziran ayı dolu dolu geçecek... Yayın Tarihi : 4 Haziran 2013 Salı (oluşturma : 1/8/2016) Haziran ayı kültür sanat

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 03.11.2012 Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Belediyesi'nde belgesel film gösterimleri tüm hızıyla devam ediyor. Levent Kültür Merkezi'nde sinema gösterimleri için de Salkım

Detaylı

PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 24.02.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ Yrd. Doç. Dr. Enhoş: Protez Yapıştırıcıları Dikkatli Kullanın Özellikle damak protezi kullanan hastalarda en sık karşılaşılan sorunlardan birisi tutuculuktur. Protezin

Detaylı

EGETEK. Endüstriyel Zemin Kaplama Sistemleri

EGETEK. Endüstriyel Zemin Kaplama Sistemleri EGETEK Endüstriyel Zemin Kaplama Sistemleri Zeminlere sadece üzerinde yürünen bir alan olarak bakılmamalıdır, zira onlar operasyonel altyapının temel elemanıdır. Bunlardan dolayı zemine üretim hattının

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TIPTA UZMANLIK KURULU. Ortodonti Uzmanlık Eğitimi Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Komisyonu

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TIPTA UZMANLIK KURULU. Ortodonti Uzmanlık Eğitimi Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Komisyonu T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TIPTA UZMANLIK KURULU Ortodonti Uzmanlık Eğitimi Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Komisyonu Ortodonti Uzmanlık Eğitimi Çekirdek Eğitim Müfredatı 2011 Ankara 1 TUK Ortodonti

Detaylı

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz.

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu. E-bülten gönderimini iptal etmek için lütfen info@ortonorm.com adresine REMOVE yazıp mail olarak gönderiniz. www.ortonorm.com TEMMUZ 2013 DÜŞÜK GI Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu DÜŞÜK GI(GLİSEMİK İN- DEKS)DEĞERİNE SAHİP OLMASI DURUMUNDA İSTEDİĞİNİZ HERŞEYİ Yİ- YEREK KİLO KAYBEDEBİ- LİRSİNİZ. Çocuk Diş Kulübümüz

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROGRAM YETERLİLİKLERİ

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROGRAM YETERLİLİKLERİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROGRAM YETERLİLİKLERİ I. PROGRAM PROFİLİ Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu,

Detaylı

e-bülten İÇİNDEKİLER MART 2009-24 AYIN VAKASI EĞLENCE KÖŞESİ HABERLER Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent.

e-bülten İÇİNDEKİLER MART 2009-24 AYIN VAKASI EĞLENCE KÖŞESİ HABERLER Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent. Ortodontist Dr.Med.Dent. Benan OĞUZ Dr.Med.Dent. Cem CANİKLİOĞLU e-bülten MART 2009-24 ORTODONTİ HAKKINDA. İÇİNDEKİLER Ortodontik tedavi ile ilgili soruların yanıtları burada. ÇARPIK DİŞLERE ESTETİK ÇÖZÜM

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu, iyileştirici tedavilerini kendine

Detaylı

Tanı ve Tedavi Planlaması. Prof.Dr. Kıvanç Kamburoğlu Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı

Tanı ve Tedavi Planlaması. Prof.Dr. Kıvanç Kamburoğlu Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı Tanı ve Tedavi Planlaması Prof.Dr. Kıvanç Kamburoğlu Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı Hastalıkların uygun ve doğru tedavisi için ilk koşul doğru

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

Hepatit B ile Yaşamak

Hepatit B ile Yaşamak Hepatit B ile Yaşamak NEDİR? Hepatit B, karaciğerin iltihaplanmasına sebep olan, kan yolu ve cinsel ilişkiyle bulaşan bir virüs hastalığıdır. Zaman içerisinde karaciğer hasarlarına ve karaciğer kanseri

Detaylı

Tarih : 01.03.2015 Sayı : 006 BASIN BÜLTENİ. Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. NİLGÜN ȘENTÜRK

Tarih : 01.03.2015 Sayı : 006 BASIN BÜLTENİ. Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. NİLGÜN ȘENTÜRK Tarih : 01.03.2015 Sayı : 006 BASIN BÜLTENİ Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. NİLGÜN ȘENTÜRK Benleriniz Kabusunuz Olmasın Vücudunuzdaki benleriniz büyüyor, kașınıyor veya kanıyorsa

Detaylı

Prof. Dr. Figen Özgür. Tarih Aralığı: 01.01.2015-21.12.2015. Haber Sayısı: 306

Prof. Dr. Figen Özgür. Tarih Aralığı: 01.01.2015-21.12.2015. Haber Sayısı: 306 Prof. Dr. Figen Özgür Tarih Aralığı: 01.01.2015-21.12.2015 Haber Sayısı: 306 İÇİNDEKİLER No Adı Haber Başlığı 1 18.12.2015 CANAKKALEHABER.COM Prof. Dr. Figen Özgür: 2 28.11.2015 KUZEYHABER.COM Prof. Dr.

Detaylı

e-bülten AYIN VAKASI NİYE ORTODONTİK TEDAVİ YAPTIRMALIYIM? Dr.Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu EYLÜL

e-bülten AYIN VAKASI NİYE ORTODONTİK TEDAVİ YAPTIRMALIYIM? Dr.Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu EYLÜL NİYE ORTODONTİK TEDAVİ YAPTIRMALIYIM? Çoğu insanda sıklaşmış veya yamuk dişler vardır. Ortodontik tedavi bu dişleri düzeltir veya daha iyi bir yere taşır. Bu sadece görsel bir işlem olmayıp dişlerin kapanmasını

Detaylı

İTÜ HBSK ÜNİVERSİTELER ARASI HALK KÜLTÜRÜ GÜNLERİ İTÜ HALK BİLİMİ VE SANATLARI KULÜBÜ

İTÜ HBSK ÜNİVERSİTELER ARASI HALK KÜLTÜRÜ GÜNLERİ İTÜ HALK BİLİMİ VE SANATLARI KULÜBÜ İTÜ HBSK ÜNİVERSİTELER ARASI HALK KÜLTÜRÜ GÜNLERİ İTÜ HALK BİLİMİ VE SANATLARI KULÜBÜ İTÜ HBSK KİMDİR? Halk Bilimi ve Sanatları Kulübü, 1999 güzünde, İTÜ bünyesinde Halk Oyunları, Müzik Birimi ve Kafkas

Detaylı

Hasta Tanıtım Dökümantasyonu No:2017/1 Son Güncelleme:

Hasta Tanıtım Dökümantasyonu No:2017/1 Son Güncelleme: Hasta Tanıtım Dökümantasyonu No:2017/1 Son Güncelleme:01.01.2017 - Yildiz Teknik Üniversitesi-Teknopark Blok B2 No:149 İstanbul-Davutpaşa/Turkiye - www.clearfix.com.tr Estetik Ortodonti- Clearfix Şeffaf

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PERİODONTOLOJİ ANABİLİM DALI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PERİODONTOLOJİ ANABİLİM DALI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PERİODONTOLOJİ ANABİLİM DALI Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özay Uslu (Anabilim Dalı Başkanı) Uzman Dt. Vesile Elif Toy Dt. Ömer Alperen Kırmızıgül Arş. Gör. Semih Akgül

Detaylı

Build-Up Yöntemiyle Jaket Kron (PJC) ve Porselen Laminate Veneer (PLV) Üretim Tekniği

Build-Up Yöntemiyle Jaket Kron (PJC) ve Porselen Laminate Veneer (PLV) Üretim Tekniği Build-Up Yöntemiyle Jaket Kron (PJC) ve Porselen Laminate Veneer (PLV) Üretim Tekniği Kazunobu Yamada (CDT), Japonya Giriş Tüm dünyada global olarak bilinçlenme arttıkça sıkça yapılan kapsamlı protetik

Detaylı

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu KARİKATÜRLER

Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu KARİKATÜRLER www.ortonorm.com ŞUBAT 2014 Dr. Benan Oğuz - Dr. Cem Caniklioğlu Çocuk Diş Kulübümüz Açıldı Bilgi almak için iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz. Transformal Nefes Nedir? Transformal Nefes; kişide

Detaylı

ADEZİV SİSTEMLER (BONDING)

ADEZİV SİSTEMLER (BONDING) ADEZİV SİSTEMLER (BONDING) Dişin rengini veya şeklini değiştirmek, büyütmek ya da bir kusurunu tedavi etmek amacıyla dişe yapılan ilavelerdir. Bu amaçla kullanılan malzemeler (mikrofil ajanlar), doğal

Detaylı

Beyin Omurilik ve Sinir Tümörlerinin Cerrahisi. (Nöro-Onkolojik Cerrahi)

Beyin Omurilik ve Sinir Tümörlerinin Cerrahisi. (Nöro-Onkolojik Cerrahi) Beyin Omurilik ve Sinir Tümörlerinin Cerrahisi (Nöro-Onkolojik Cerrahi) BR.HLİ.018 Sinir sisteminin (Beyin, omurilik ve sinirlerin) tümörleri, sinir dokusunda bulunan çeşitli hücrelerden kaynaklanan ya

Detaylı

DİŞ HEKİMİ AYŞEGÜL ÖZTÜRK KLİNİĞİ

DİŞ HEKİMİ AYŞEGÜL ÖZTÜRK KLİNİĞİ DİŞ HEKİMİ AYŞEGÜL ÖZTÜRK KLİNİĞİ DİŞ HEKİMİ AYŞEGÜL ÖZTÜRK KLİNİĞİ TEDAVİ VE HİZMETLER Yeni ve Modern Kliniğimizde Hizmetinizdeyiz; İmplant ve Hareketli Protezler Şeffaf Plaklarla Ortodontik Tedavi Çocuk

Detaylı

Sonrası. Jewett, Keman. Özcan Ulucan, Keman. Tuba Özkan, Viyola. Ozan Tunca, Cello. Program ile ilgili detaylar ise

Sonrası. Jewett, Keman. Özcan Ulucan, Keman. Tuba Özkan, Viyola. Ozan Tunca, Cello. Program ile ilgili detaylar ise Işık Tünelinin Sonrası Fulya SanatMerkezinde birbirinden güzel etkinlikler sanatseverler ile buluşuyor. Aralıkayının ilk haftası yine yoğun programlarıyla FulyaSanat Merkezi odak noktasıydı. Bu etkinliklerden

Detaylı

Marka ve Web Kuruluşlarımız

Marka ve Web Kuruluşlarımız Marka ve Web Kuruluşlarımız www.aktivite.com.tr www.piknikcim.com www.biyografilm.com www.danscilar.com.tr www.kinapaketi.com www.sesisikdj.com www.gizliparti.com.tr www.animator.com.tr www.e-lencelik.com

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı TEKLİF MEKTUBU

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı TEKLİF MEKTUBU Tarih ve Sayı: 23/02/2018-E.3276 T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı *BEAM40NYT* Sayı :32319748-934.01.04/ Konu :Teklif vermeye davet hk. TEKLİF MEKTUBU Diş Hekimliği Fakültesi

Detaylı

MAXISEAL ACIDPROOF VH85 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA

MAXISEAL ACIDPROOF VH85 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA MAXISEAL ACIDPROOF VH85 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA PROBLEM Otel, restoran, rezidans, ticari ve kamu projelerinde karşılaşılan en büyük sorunlardan biri doğal taş tezgah, zemin ve yüzeylerin

Detaylı

ÇOĞUL HİPOFiZ HORMONU EKSİKLİĞİ. Seri No. 11

ÇOĞUL HİPOFiZ HORMONU EKSİKLİĞİ. Seri No. 11 ÇOĞUL HİPOFiZ HORMONU EKSİKLİĞİ Seri No. 11 Hasta Rehberi Kolay Okunabilir Rehber Çoğul Hipofiz Hormonu Eksikliği - Seri No.11 (Ağustos 2006 da güncellenmiştir) Bu broşür Reading Üniversitesi, Sağlık Bilimleri

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol.

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. KULLANMA TALİMATI STİDERM jel Cilde uygulanır. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. Yardımcı Maddeler: Benzalkonyum klorür, mentol kristali, karbomer 980, disodyum EDTA, sodyum

Detaylı

Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber

Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber Skåne deki Temel Bakımda bulunan Ebe muayenehaneleri (Barnmorskemottagningarna) NEREYE BAŞ- VURABILIRIM? IKIZLERIM OLUR MU? BENİM İÇİN UYGUN MU? NORMAL MI? KAÇA

Detaylı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı. Dönem 6 RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI STAJ TANITIM REHBERİ

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı. Dönem 6 RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI STAJ TANITIM REHBERİ İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Dönem 6 RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI STAJ TANITIM REHBERİ Hazırlayan Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı RUH SAĞLIĞI VE

Detaylı

KİRLENMEK GÜZELDİR EKOLOJİK DETERJAN İLE

KİRLENMEK GÜZELDİR EKOLOJİK DETERJAN İLE KİRLENMEK GÜZELDİR EKOLOJİK DETERJAN İLE Hazırlayan Öğrenciler Arzum KARAHAN (6B) İpek AKYOL (6B) Danışman Öğretmen Pınar ÇALIK ÖZBAY İZMİR, 2014 İÇİNDEKİLER 1. Proje özeti...2 2. Projenin amacı...2 3.

Detaylı