SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI"

Transkript

1 TOPLANTI NO : 396 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır. 1-Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü nün tarih ve sayılı yazısı Yapılan görüşmeler sonunda; Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Enstitüsü Anabilim Dalı doktora öğrencisi Özlem AKMAN a Sakarya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği nin 48/1 maddesi gereğince Bilim Doktoru unvanı verilmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi. 2-Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü nün tarih ve sayılı Yapılan görüşmeler sonunda; Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Enstitü Anabilim Dalı doktora öğrencisi Fatih YARDIMCIOĞLU na Sakarya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği nin 48/1 maddesi gereğince Bilim Doktoru unvanı verilmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi. 3-Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü nün tarih ve sayılı Yapılan görüşmeler sonunda; Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Enstitü Anabilim Dalı doktora öğrencisi Kadir ÜÇAY a Sakarya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği nin 48/1 maddesi gereğince Bilim Doktoru unvanı verilmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi. 4- Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü nün tarih ve sayılı yazısı Yapılan görüşmeler sonunda; Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans, Doktora ve Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans ders programlarının ekteki şekliyle uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi. 5- Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanlığının tarih ve sayılı Yapılan görüşmeler sonunda; Sakarya Üniversitesi Ortak Bilgisayar Dersleri Uygulama Esasları yönergesinin ekteki şekliyle uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi.

2 SEN 396/2 6- Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali YALÇIN ın tarih ve sayılı Yapılan görüşmeler sonunda; Üniversitemiz Karasu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı numaralı öğrencisi Rukiye ŞİMŞEK in ekte belirtilen özel durumu nedeniyle eğitim-öğretim yılından itibaren Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı programında özel durumlu öğrenci statüsünde devam etmesinin uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi. 7- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve sayılı Yapılan görüşmeler sonunda; Trakya Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü numaralı öğrencisi Kerem TEKİN in Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Altıncı Bölüm Özel Durumlar Madde 24 (1) (Kamu kurum ve kuruluşlarında asli ve sürekli kamu hizmetlerinde görevlendirilenlerin, sürekli olarak bir başka yere atanmaları halinde, kendileri ile bakmakla yükümlü oldukları çocukları ve eşleri, eşdeğer diploma programının, son sınıf veya son iki yarıyılı dışında her sınıf veya yarıyılına eğitim-öğretim yılının başlamasından itibaren en geç bir ay içinde kayıtlı oldukları diploma programına girişteki merkezi yerleştirme puanları, gidecekleri yükseköğretim kurumundaki diploma programının yerleştikleri yıl itibariyle taban puanından daha yüksek olmak şartı ile kontenjan aranmaksızın nakledilebilirler)hükmü uyarınca eğitim-öğretim yılından itibaren Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Uzaktan Eğitim (Karma Öğretim) 5. Yarıyılından itibaren nakil edilmesinin uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi. 8- Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve sayılı yazısı Yapılan görüşmeler sonunda; Eğitim-Öğretim Yılı Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavları sonucunda ekte belirtilen bölümlerde kalan kontenjan açıkları için yedek adayların kayıt süresinin 28 Eylül 2012 günü saat 16:00 a kadar uzatılmasının uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi. 9- Sakarya Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Uygulama Esaslarının 19.Maddesinin 5.Fıkrasının Değiştirilmesi konusu görüşmeye açıldı. Yapılan görüşmeler sonunda; Sakarya Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Uygulama Esaslarının Kredi Transferi ile ilgili 19.maddesinin 5.fıkrasının aşağıdaki şekliyle değiştirilmesinin uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi. MADDE 19 Kredi Transferi (5) Muafiyeti yapılacak dersin; zorunlu-seçmeli olmasına bakılmaksızın, eşit ve daha yüksek AKTS değerine veya eşit ya da fazla ders saatine sahip olması şartıyla öğrenim çıktılarının/ders içeriklerinin uyumu/yeterliliği incelenerek muafiyet işlemleri yapılır. Sakarya Üniversitesi nde AKTS değeri olmadan alınmış ve başarılmış, sonrasında ders

3 SEN 396/3 planından kaldırılmış derslerin AKTS değeri; ilgili derslerin kredilerinin 2.00 ile çarpımı ile bulunur Öğretim Yılından itibaren uygulanacak ders planlarında yer alan staj derslerine yazılma zorunluluğu hususu görüşmeye açıldı. Yapılan görüşmeler sonucunda; Sakarya Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim- Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Uygulama Esasları na aşağıda yazılı Staj derslerinin uygulanması başlığını taşıyan Sekizinci Bölüm eklenmesine, oybirliği ile karar verildi. SEKİZİNCİ BÖLÜM Staj Derslerinin Uygulanması Staj dersine yazılma Madde 26 (1) Staj dersinin bulunduğu yarıyıla ilk defa kayıt yaptıran öğrenci; dönemdeki diğer dersler gibi bu derse de yazılmak zorundadır. Yazıldığı halde takip eden bir (1) yıl içinde stajını yapmayan/yapamayan öğrencinin Staj notu; staj defteri teslim edilip sınavı başarana kadar Stajı Eksik (E) olarak sisteme girilir. (2) Bir döneme ait Staj dersine bir kez yazılan öğrencinin, bu derse tekrar yazılmasına gerek yoktur Öğretim Yılından itibaren uygulanmak üzere dönemlik ders sayılarının ve AKTS değerlerinin düzenlenmesi sebebiyle yapılan intibaklar neticesinde mezun duruma gelen öğrencilerin durumu görüşmeye açıldı. Yapılan görüşmeler sonucunda; Öğretim Yılında uygulanacak ders planına göre; tüm dersleri başarmış ve kredili ortalaması minimum 2.00 olan öğrencilerin, en geç 05 Ekim 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar mezuniyet talebinde bulmaları halinde eğitim birimlerince mezuniyet kararı alınmasının, uygun olduğuna, Öğretim Yılında uygulanacak ders planına göre; daha önce devam şartı sağlanmış bir ders dışında tüm dersleri başarmış ve Tek Ders sınav hakkı kullanma şartını sağlayan öğrencilerin, en geç 05 Ekim 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar Tek Ders Sınav Hakkı kullanmak istediklerini belirten dilekçe ile bölüm başkanlığına başvuru yapmalarına, başarılı olmaları halinde ve eğitim birimlerince mezuniyet kararı alınmasının uygun olduğuna, 3-2.maddeye konu olan Tek Ders Sınavlarının 11 Ekim 2012 Perşembe günü saat de yapılmasına oybirliği ile karar verildi Öğretim Yılı Ders Planlarında Yer Alan İntibak Dersleri Nedeniyle Dönemlik AKTS Değerleri Artan Öğrencilerin Durumu Görüşmeye Açıldı. Yapılan görüşmeler sonucunda; yapılan intibak çalışmaları sonunda öğrencinin bulunduğu yıla göre alt yıla taşınmış ders/leri olan öğrencinin, alt yıllara taşınan derslerinin toplam AKTS kredisi kadar dersten sorumlu olmamak için bölüm başkanlığına başvurması halinde, bölüm başkanlığının uygun göreceği ilgili AKTS tutarında (öğrencinin

4 SEN 396/4 240 AKTS biriktirmek zorunda olduğunu dikkate alarak) seçimlik derslerden sorumlu değildir işlemi yapabileceğine, oybirliği ile karar verildi. 13- Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Ali YALÇIN ın tarih ve sayılı Yapılan görüşmeler sonunda; 1,8 not ortalamasını geçen Meslek Yüksekokulu öğrencilerden sınıf mevcudunun yarısı kadarının (I. ve II. Öğretim toplamı) not ortalamasına göre sıralanarak Eğitim-Öğretim yılı güz döneminde işletmelerde Uygulamalı Eğitim yapmalarının uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi. 14- Sakarya Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Uygulama Esaslarının 21.Maddesinin 1.Fıkrasının Değiştirilmesi konusu görüşmeye açıldı. Yapılan görüşmeler sonunda; Sakarya Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Uygulama Esaslarının İntibak ile ilgili 21.maddesinin 1.fıkrasının aşağıdaki şekliyle değiştirilmesinin uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi. MADDE 21 İntibak (1)Yükseköğretim Kurumlarından önceden kazanılan krediler, ilgili eğitim birimleri yönetim kurullarınca değerlendirilir ve yapılacak intibak işlemi sonucu intibakın yapılacağı en alt yarıyıl aşağıdaki tabloya göre belirlenir. İntibakın, tabloda öngörülenin üstündeki yarıyıla yapılması hususunda eğitim biriminin yönetim kurulu karar verir. MADDE 21 İntibak (1) Eğitim birimleri yönetim kurullarınca yapılacak kredi transferleri sonucundaki intibak işlemi; aşağıdaki tabloya göre yapılır. Muaf olunan AKTS toplamı İntibak yapılacak yarıyıl Önlisans programında 4.yy a intibakı yapılan öğrenci; mezun olabilmek için en az 30 AKTS ders almalıdır Lisans programında 7.yy a intibakı yapılan öğrenci; mezun olabilmek için en az 60 AKTS ders almalıdır. 190 ve daha fazla* (200 ve daha fazla)* 8* * Af kapsamında öğrencilik hakkı alanlar içindir.

5 SEN 396/5 15- Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa EKEN in tarih ve sayılı Yapılan görüşmeler sonunda; Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü arasında Psikolojik Danışma ve Rehberlik programlarında açılacak Ortak Doktora Programına ilişkin Protokolün ekteki şekliyle uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi. 16- Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali YALÇIN ın tarih ve sayılı Yapılan görüşmeler sonunda; Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü ile Karabük Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü arasında Endüstri Mühendisliği Ortak Yüksek Lisans Programı açılmasına ilişkin Protokolün uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi. 17- Gündemde görüşülecek başka madde olmadığından oturuma son verildi.

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesi önlisans ve lisans

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDIPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL MEDIPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL MEDIPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesi önlisans ve lisans

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK TAKVİMİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK TAKVİMİ 01.10.2015 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK TAKVİMİ 03 07 Ağustos 2015 Yeni öğrencilerin kayıtlarının yapılması 03 Ağu. 04 Eylül 2015 15 30 Ağustos 2015 İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ İLE ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYULMASI GEREKEN İLKELER VE KONTENJANLARI

AMASYA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ İLE ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYULMASI GEREKEN İLKELER VE KONTENJANLARI AMASYA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ İLE ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYULMASI GEREKEN İLKELER VE KONTENJANLARI 24.04.2010 gün ve 27561 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında

Detaylı

2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ DÖNEMĠNDE

2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ DÖNEMĠNDE YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARINDA ÖNLĠSANS VE LĠSANS DÜZEYĠNDEKĠ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇĠġ, ÇĠFT ANADAL, YAN DAL ĠLE KURUMLAR ARASI KREDĠ TRANSFERĠ YAPILMASI ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠĞĠNĠN EK MADDE 2 UYARINCA

Detaylı

ç) Yönetim Kurulu: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Yönetim Kurulunu,

ç) Yönetim Kurulu: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Yönetim Kurulunu, AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programlarında verilen pedagojik formasyon derslerinin,

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ . TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı, Tunceli Üniversitesi öğrencilerinin başka bir yükseköğretim kurumunda alıp başardığı dersler ile ilgili

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Senato: 28 Temmuz 2015 / 337-6 Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Marmara Üniversitesine yeni kayıt yaptıran öğrencilerin daha önce Marmara

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Sayı : 260 Tarih : 26.03.2014 T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantıda Bulunanlar : 1- Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektör V. Hukuk Fakültesi Dekanı (Tedviren) Güzel

Detaylı

7. ÖSYS sonucuna göre kayıt olan öğrencilerin ise söz konusu askeri yükseköğretim kurumuna kayıt olduğu yıldaki ÖSYS puanlarından öğrenim görmekte

7. ÖSYS sonucuna göre kayıt olan öğrencilerin ise söz konusu askeri yükseköğretim kurumuna kayıt olduğu yıldaki ÖSYS puanlarından öğrenim görmekte 31 Temmuz 2016 tarih ve 29787 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 669 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL

ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI VE KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI BAŞVURU TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 16-27 Haziran 2014 saat 16.00 ya

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Karabük Üniversitesinde bir lisans eğitim-öğretimine kayıtlı

Detaylı

Türk Dili ve Edebiyatı Doktora 19(5*+5**+5***+2****+2*****) 7(5*+2**)

Türk Dili ve Edebiyatı Doktora 19(5*+5**+5***+2****+2*****) 7(5*+2**) 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARIN KONTENJANLARI VE ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS / YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET

Detaylı

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS T.C. YABANCI PAKİSTAN KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS T.C. T.C. DOKTORA YABANCI PAKİSTAN ALES Puan

Detaylı

12.12.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

12.12.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 12.12.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 514 Fen Bilimleri Enstitüsü nün Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı bünyesinde açılması uygun görülen Mühendislik Yönetimi Tezsiz

Detaylı

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı anabilim dallarına 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu yönerge İstanbul Kemerburgaz

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI BAŞVURU TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 09 Ocak 2014-15 Ocak 2014 saat

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönerge. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönerge. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, eşdeğer öğretim programları

Detaylı

HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN REKTÖRLÜĞÜNDEN Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik " hükümlerine

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ŞARTLARI VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ŞARTLARI VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ 20162017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ŞARTLARI VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir.

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir. İZMİR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge; İzmir Üniversitesi nin Fakülteleri, Meslek Yüksekokulu ve bölümlerinde ÖSYM ve Üniversite tarafından

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Senato

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Senato Evrak Tarih ve Sayısı: 15/12/2015-E.81100 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Senato *BEKV3RLR5* Sayı : 90511875-050.01.04/ Konu : Kocaeli Üniv. Önlisans ve Lisans Programları İçin Yurt Dışından veya Yabancı Uyruklu

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı FEN FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı FEN FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Tarih ve Sayı: 22/01/2016-28150 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BELC53NHD* Sayı :53891476-300- Konu :İkamet İzni İşlemleri FEN FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA İlgi : 06/01/2016

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılı için Anabilim Dallarına aşağıda belirtilen sayıda Tezli/Tezsiz Yüksek

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğrenci İşleri BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğrenci İşleri BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 31/08/2016-E.164674 T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğrenci İşleri *BE843L2M9* Sayı : 83289901-304.01 Konu : Türk Eğitim Vakfı Bursu BİLGİSAYAR

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Kadir Has Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi Yüksek Öğretim Kurumlarında

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Sakarya Üniversitesi

Detaylı

Üniversitemiz Senatosunun 01/10/2015 tarih ve 1/16 Sayılı Karar Ekidir. T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

Üniversitemiz Senatosunun 01/10/2015 tarih ve 1/16 Sayılı Karar Ekidir. T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Üniversitemiz Senatosunun 01/10/2015 tarih ve 1/16 Sayılı Karar Ekidir. T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,Kapsam,Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 16.04.2009 2009/6 Üniversitemiz Yönetim Kurulu 16.04.2009 Perşembe günü saat 11:00 de Rektör Prof.Dr. Sezer Ş. KOMSUOĞLU

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI 14 2016/14/1 29/06/2016 hızlandırılmış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) kursu açılmasının ek gündeme alınması hakkında görüşme

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI Sosyal Bilimler Enstitüsü üstü Programlarına 2012-2013 Öğretim yılı birinci yarıyılında öğrenci alınacaktır. BAŞVURU TARİHİ VE YERİ Adayların

Detaylı

T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü

T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Kayıt ve Ders Seçme İşlemleri Kılavuzu 2014-2015 Bahar Yarıyılı e-posta: fenbilenst.cumhuriyet.edu.tr Sevgili Öğrenciler; Enstitümüze bağlı

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL ESASLARI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL ESASLARI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL ESASLARI A. Başvurularla ilgili Genel Esaslar Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yer alan tüm lisansüstü

Detaylı

T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI.. BÖLÜM BAġKANLIĞINA. Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı

T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI.. BÖLÜM BAġKANLIĞINA. Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı T.C. UŞAK UġAK ÜNİVERSİTESİ ÜNĠVERSĠTESĠ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI. BÖLÜM BAġKANLIĞINA Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı sınıf (normal/ikinci öğretim) öğrencisiyim. 201-201

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI. Biyoloji SAY 12 Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği Bölümü mezunu olmak.

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI. Biyoloji SAY 12 Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği Bölümü mezunu olmak. T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrencilerin Karabük Üniversitesi ndeki

Detaylı

Lisansüstü Programlar, Başvuru ve Kabul Yönetmeliği Sayfa: 1

Lisansüstü Programlar, Başvuru ve Kabul Yönetmeliği Sayfa: 1 DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR, KAYIT VE KABUL YÖNETMELİĞİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI TÜZÜĞÜ (Madde

Detaylı

T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Kayıt ve Ders Seçme İşlemleri Kılavuzu 2015-2016 Bahar Yarıyılı e-posta: fenbilenst.cumhuriyet.edu.tr Sevgili Öğrenciler; Bilim Dünyasına

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM YTÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

18 Ocak 2013 CUMA Sayı : 28532 İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

18 Ocak 2013 CUMA Sayı : 28532 İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 18 Ocak 2013 CUMA Sayı : 28532 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı ve kapsamı; Anadolu Üniversitesine bağlı Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ SENATO ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ SENATO ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar SAKARYA ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ SENATO ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Senato Esaslarının amacı, önlisans ve lisans düzeyindeki öğrencilerin Sakarya Üniversitesi akademik

Detaylı

HİZMETTEN YARARLANANLAR KURUMUN VARSA YAPMASI GEREKEN İÇ YAZIŞMALAR DİĞER (ÖZEL SEKTÖR VB.) BAŞVURUDA İSTENEN TAŞRA BİRİMLERİ MAHALLİ İDARE BELGELER

HİZMETTEN YARARLANANLAR KURUMUN VARSA YAPMASI GEREKEN İÇ YAZIŞMALAR DİĞER (ÖZEL SEKTÖR VB.) BAŞVURUDA İSTENEN TAŞRA BİRİMLERİ MAHALLİ İDARE BELGELER 302.15.03 Mezuniyet Belgesi Versilmesi 302.10.05 Yeniden Öğrenci Kimlik Kartının Düzenlenmesi 302.01.06 Yatay Geçiş İşlemleri 302.10.04 Transkript Belgesi 302.10.01 Öğrenci Belgesi SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI A)BAŞVURU TAKVİMİ: 25-29 Ocak 2016 Başvuruların alınması (Başvuru formu Bkz. Ek-1) İngilizce Yeterlik

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ 2016- EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ TARİH 01 Temmuz - 02 Eylül 2016-2016- Eğitim - öğretim yılı için alınacak lisansüstü öğrencilerin Enstitü Müdürlüklerine başvuru dönemi ÖSYS/DGS

Detaylı

15.01.2016 SENATO 2016/1-IV

15.01.2016 SENATO 2016/1-IV 15.01.2016 SENATO 2016/1-IV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, öğrenci işlemlerine ilişkin usul ve

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: (1) Bu Yönerge; Akdeniz Üniversitesinde öğretmenlik becerilerinin

Detaylı

SAYI: 194 EYLÜL-EKİM 2015 İÇİNDEKİLER. Akademik Takvim 2 İÇİNDEKİLER. Akademik Takvim Sayfa 2. Etkileşimli kayıtlar ve danışman onayları 3

SAYI: 194 EYLÜL-EKİM 2015 İÇİNDEKİLER. Akademik Takvim 2 İÇİNDEKİLER. Akademik Takvim Sayfa 2. Etkileşimli kayıtlar ve danışman onayları 3 ÖĞRENCİLER İÇİN HABER BÜLTENİ SAYI: 190 OCAK- ŞUBAT 2015 SAYI: 197 MART Mart- - NİSAN Nisan Mart- 2016 Nisan 2016 SAYI: 194 EYLÜL-EKİM 2015 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER Akademik Takvim

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJAN İLANI Üniversitemiz,

Detaylı

KARAR 15.01- İlahiyat Fakültesi Dekanlığı nın 08.04.2014 tarih ve 235 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR 15.01- İlahiyat Fakültesi Dekanlığı nın 08.04.2014 tarih ve 235 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Yönetim Kurulu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN Başkanlığında toplandı. KARAR 15.01- İlahiyat Fakültesi

Detaylı

Başvurular online yapılacaktır.

Başvurular online yapılacaktır. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI METNİ ve ABD GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2016-2017 Öğretim yılı birinci yarıyılında Türkiye

Detaylı

(17.05.2016 gün ve 05 sayılı Senato Kararı) (06.10.2015 gün ve 09 sayılı Senato Kararı) (14.11.2014 gün ve 08 sayılı Senato Kararı)

(17.05.2016 gün ve 05 sayılı Senato Kararı) (06.10.2015 gün ve 09 sayılı Senato Kararı) (14.11.2014 gün ve 08 sayılı Senato Kararı) (17.05.2016 gün ve 05 sayılı Senato Kararı) (06.10.2015 gün ve 09 sayılı Senato Kararı) (14.11.2014 gün ve 08 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖNCEKİ ÖĞRENİMLERİN TANINMASI, MUAFİYET VE İNTİBAK

Detaylı

D-FIRAT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

D-FIRAT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ŞARTLARI VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ Yükseköğretim Kurumlar

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL,YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları 2015-2016 eğitim-öğretim yılı Bahar yarıyılı ders kayıtları 01-05 Şubat 2016 tarihleri arasında, mazeret ders kayıtları, ders değiştirme, ders

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI PROGRAM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI PROGRAM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI YARI ZAMANLI PROGRAM YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Bu Yönerge, müzik alanında özel yeteneği olan çocukların,

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ (24.12.2015 tarih ve 458 sayı ve 14 Numaralı Üniversite Senato Kararı)

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ (24.12.2015 tarih ve 458 sayı ve 14 Numaralı Üniversite Senato Kararı) SAKARYA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ (24.12.2015 tarih ve 458 sayı ve 14 Numaralı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1) Bu Yönerge,

Detaylı

Tablo 5 Hukuk Temel Alanı

Tablo 5 Hukuk Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 502 Anayasa Hukuku 51 503 Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku 51 504 Genel Kamu Hukuku 51 505 Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi 51 506 Hukuk Tarihi 51 507 İdare Hukuku 51 50 İş ve Sosyal

Detaylı

2014-2015 BAHAR YARIYILI ÇİFT ANADAL BÖLÜMLERİ, KONTENJANLARI VE KOORDİNATÖRLERİ. Öğrenci Kontenjanı

2014-2015 BAHAR YARIYILI ÇİFT ANADAL BÖLÜMLERİ, KONTENJANLARI VE KOORDİNATÖRLERİ. Öğrenci Kontenjanı 2014-2015 BAHAR YARIYILI ÇİFT ANADAL BÖLÜMLERİ, KONTENJANLARI VE KOORDİNATÖRLERİ Fakültesi Bölümü Öğrenci Kontenjanı Çift Anadal Koordinatörü Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama 1 Doç.Dr.Mehmet

Detaylı

Başvuru Tarihi Başlangıcı 7 Temmuz 2014. Başvuru Tarihi Sonu 18 Temmuz 2014. Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri 1-5 Eylül 2014

Başvuru Tarihi Başlangıcı 7 Temmuz 2014. Başvuru Tarihi Sonu 18 Temmuz 2014. Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri 1-5 Eylül 2014 İLAN AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İLE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ/SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ARASINDA ORTAKLAŞA AÇILAN ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA 2014-2015

Detaylı

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN -2015 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemize yatay geçişler Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal,

Detaylı

Üniversitemiz birimlerine 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca Doçent alınacaktır.

Üniversitemiz birimlerine 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca Doçent alınacaktır. BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN; Üniversitemize bağlı Fakültelerde istihdam edilmek üzere, 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca

Detaylı

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 20/01/2011 tarih ve 2011/02 sayılı toplantısında kabul edilerek, 16/02/2011 tarih ve 2011/02 sayılı Mütevelli Heyeti Toplantısında onaylanmıştır.

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEK Z MART ÜN VERS TES

T.C. ÇANAKKALE ONSEK Z MART ÜN VERS TES T.C. ÇANAKKALE ONSEK Z MART ÜN VERS TES Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Strateji Geli tirme Daire Ba kanl Tel: (286) 218452 Faks: (286) 218451 E-posta: strateji@comu.edu.tr http://strateji.comu.edu.tr/

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 332 TOPLANTI TARİHİ : 08.10.2009 Üniversitemiz Senatosu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN: Üniversitemiz Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans programlarına

Detaylı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 21.11.2000 tarih ve 4703/26903 sayılı yazısı esas alınarak

Detaylı

BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ NĠN 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇĠġ BAġVURU, KONTENJANLAR VE DEĞERLENDĠRME TAKVĠMĠ

BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ NĠN 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇĠġ BAġVURU, KONTENJANLAR VE DEĞERLENDĠRME TAKVĠMĠ BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ NĠN 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇĠġ BAġVURU, KONTENJANLAR VE DEĞERLENDĠRME TAKVĠMĠ Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 16.04.2009 2009/5 Üniversitemiz Senatosu 16.04.2009 Perşembe günü saat 10:30 da Rektör Prof.Dr. Sezer Ş. KOMSUOĞLU Başkanlığında

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 14/4/2016 2016/5 Üniversitemiz Senatosu, 14/4/2016 Perşembe günü saat 10:00'da Rektör Prof.Dr. Sadettin HÜLAGÜ başkanlığında

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 20 Mayıs 2008 tarih ve 26881 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kafkas Üniversitesi

Detaylı

KARAR 02.02- Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı nın 18.02.2013 tarih ve 372 sayılı yazısı ekindeki Eğitim Komisyonu nun 01 nolu kararı görüşüldü.

KARAR 02.02- Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı nın 18.02.2013 tarih ve 372 sayılı yazısı ekindeki Eğitim Komisyonu nun 01 nolu kararı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 02.01- Gaziosmanpaşa Üniversitesi

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı; Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde yer alan Fakülteler,

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI İlan T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsünün aşağıda

Detaylı

B-GEREKLİ BELGELER: C-BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

B-GEREKLİ BELGELER: C-BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ŞARTLARI VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ Fırat Üniversitesi Ön

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Tezli Yüksek Lisans Başvuruları KONTENJANLAR

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Tezli Yüksek Lisans Başvuruları KONTENJANLAR Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Tezli Yüksek Lisans Başvuruları Başvuru tarihleri: 06.06.2016-22.06.2016 Giriş Sınav tarihleri: 28.06.2016-01.07.2016

Detaylı

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU ve KABUL ŞARTLARI

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU ve KABUL ŞARTLARI T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU ve KABUL ŞARTLARI Mevlana Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki Yüksek Lisans (Türkçe

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 4/2016 2016/2 Üniversitemiz Senatosu, 4/2/2016 Perşembe günü saat 10:30'da Rektör Prof.Dr. Sadettin HÜLAGÜ başkanlığında toplandı.

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 27.05.2010 2010/6 Üniversitemiz Senatosu 27.05.2010 Perşembe günü saat 14:30 da Rektör Prof.Dr. Sezer Ş.KOMSUOĞLU Başkanlığında

Detaylı

MADDE 3 - (1) Bu Yönetmelik, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 3 - (1) Bu Yönetmelik, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendine dayanılarak hazırlanmıştır. YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK (RG: 24 Nisan 2010 Sayı:27561)

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI Yüksek Lisans (YL)

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI Yüksek Lisans (YL) İşletme - 5-1DR Finans - 4-2DR Pazarlama - 3 - - Muhasebe - 1 - - Yönetim ve Organizasyon - 2-1DR İşletme Tezli YL 30 - - 5YL Muhasebe Tezli YL 10 - - - İşletme Tezsiz YL 30 - - - Yönetim ve Organizasyon

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 24.04.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27561

Resmi Gazete Tarihi: 24.04.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27561 Resmi Gazete Tarihi: 24.04.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27561 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 6 Eylül 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29467 İstanbul Kültür Üniversitesinden: YÖNETMELİK İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 24 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29663 YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

ĐSTANBUL ÜNĐVERSĐTESĐ

ĐSTANBUL ÜNĐVERSĐTESĐ ĐSTANBUL ÜNĐVERSĐTESĐ LĐSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2014-2015 EĞĐTĐM-ÖĞRETĐM YILI GÜZ YARIYILI Sevgili Adaylar, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı Güz Yarıyılında Üniversitemizde lisansüstü

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 8/1/2013 2013/1

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 8/1/2013 2013/1 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 8/1/2013 2013/1 Üniversitemiz Senatosu 8/1/2013 Salı günü saat 15:00 de Rektör Prof.Dr. Sezer Ş.KOMSUOĞLU Başkanlığında toplandı.

Detaylı

T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVI (SÖZLÜ SINAV) KILAVUZU 2014/1

T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVI (SÖZLÜ SINAV) KILAVUZU 2014/1 T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVI (SÖZLÜ SINAV) KILAVUZU 2014/1 DİKKAT: Bu kılavuzu dikkatlice Bu kılavuzu okuduktan dikkatle

Detaylı

Rektör Yrd. Rektör Yrd. Rektör Yrd. Prof.Dr.M.Ali YALÇIN Prof.Dr.Musa EKEN Prof.Dr. Ümit KOCABIÇAK

Rektör Yrd. Rektör Yrd. Rektör Yrd. Prof.Dr.M.Ali YALÇIN Prof.Dr.Musa EKEN Prof.Dr. Ümit KOCABIÇAK REKTÖR Prof.Dr.Muzaffer ELMAS Rektör Yrd. Rektör Yrd. Rektör Yrd. Prof.Dr.M.Ali YALÇIN Prof.Dr.Musa EKEN Prof.Dr. Ümit KOCABIÇAK Müh. Fak. Dekanı Fen-Edb. Fak. Dekanı İkt. ve İdr. Bil. Fak. Dekan Prof.Dr.Orhan

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Doktora, Tezli Yüksek Lisans ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına öğrenci alınacaktır.

Detaylı

AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ AVRUPA KREDĠ TRANSFER SĠSTEMĠ (ECTS/AKTS) UYGULAMA YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar

AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ AVRUPA KREDĠ TRANSFER SĠSTEMĠ (ECTS/AKTS) UYGULAMA YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ AVRUPA KREDĠ TRANSFER SĠSTEMĠ (ECTS/AKTS) UYGULAMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar AMAÇ Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Avrupa Birliğine üye ve aday ülkeler arasında

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç: Madde- 1: Bu yönergenin amacı, Sinop Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerinin,

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI 08.04.2004 2004/4

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI 08.04.2004 2004/4 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 08.04.2004 2004/4 Üniversitemiz Senatosu Perşembe günü saat 10:30 da Rektör Prof.Dr.Baki KOMSUOĞLU Başkanlığında toplandı.

Detaylı

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına 2016-2017 Öğretim Yılı I.Döneminde Öğrenci Alınacaktır.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına 2016-2017 Öğretim Yılı I.Döneminde Öğrenci Alınacaktır. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına 2016-2017 Öğretim Yılı I.Döneminde Öğrenci Alınacaktır. BAŞVURU Adayların

Detaylı

gerçekleştirilir. Bu süre ve program içerisinde yapılan seçimlerde, bir birimde herhangi bir nedenle sonuç alınamaz ise, o birimde temsilci

gerçekleştirilir. Bu süre ve program içerisinde yapılan seçimlerde, bir birimde herhangi bir nedenle sonuç alınamaz ise, o birimde temsilci Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi (Üniversitemiz Senatosunun 15.11.2005 tarih ve 313/4 sayılı kararı) (Üniversitemiz Senatosu'nun 12.10.2010 tarih ve 375/4 sayılı kararı ile bazı maddeleri

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili Yalçınkaya, harçların kaldırılmasında eşitlik ilkesine uyulması ile ilgili kanun teklifi verdi. Tarih : 04.09.2012 Bartın Milletvekili Muhammed Rıza Yalçınkaya,

Detaylı

Tablo 2 Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı

Tablo 2 Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 20 Biyoloji 21 202 Fizik 21 205 İstatistik 21 201 Kimya 21 204 Matematik 21 206 Moleküler Biyoloji ve Genetik 21 Koşul No Başvuru Şartları Puan 21 Fen Bilimleri ve Matematik temel

Detaylı