AVRUPA OLĐMPĐYAT KOMĐTELERĐ BĐRLĐĞĐ (EOC) SORU-CEVAP FORMU ĐÇĐNDEKĐLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AVRUPA OLĐMPĐYAT KOMĐTELERĐ BĐRLĐĞĐ (EOC) SORU-CEVAP FORMU ĐÇĐNDEKĐLER"

Transkript

1 1 AVRUPA OLĐMPĐYAT KOMĐTELERĐ BĐRLĐĞĐ (EOC) SORU-CEVAP FORMU ĐÇĐNDEKĐLER 1. Temel Düşünce ve Hareket Noktası; Şehrin ve Bölgenin Tanımı 2. Yasal Hususlar, Kurumsal Destek ve Adaylık Komitesi 3. Gümrük ve Ülkeye Giriş Çıkış Formaliteleri 4. Finans 5. Pazarlama 6. Genel Spor Organizasyonu 7. Spor 8. Sporcu Köyü 9. Tıbbi / Sağlık Hizmetleri 10. Güvenlik 11. Diğer Katılımcıların Konaklaması 12. Ulaşım 13. Teknoloji 14. Medya 15. Olimpiyat Ruhu ve Kültür

2 2 TRABZON 2011 AVRUPA OLĐMPĐK GENÇLĐK FESTĐVALĐ ADAYLIK DOSYASI 1. Temel Düşünce ve Hareket Noktası; Şehrin ve Bölgenin Tanımı 1.1 Aday şehri ve bölgesini tanıtın: özellikleri, konum ve durumu, nüfusu, hava koşulları ve diğer ilgili hususları tanımlayın. Teklifin arkasında yatan genel düşünceyi ve teklifin aday şehir ile bölgesinin entegrasyonuna nasıl katkı yaptığını genel hatlarıyla anlatın. 41 Kuzey enlemi ve 39 Doğu boylamında yer alan Trabzon şehri Türkiye nin Doğu Karadeniz bölgesinin kentsel açıdan en gelişmiş merkezi olup aynı zamanda özellikle doğal güzellikleri açısından son derece zengin olan bölgesinin hem tarihsel geçmişini paylaşmakta hem de bütün toplumsal ve kültürel özelliklerini yansıtmaktadır. Karadeniz Bölgesi 141,000 km 2 alan ile Türkiye nin toplam yüzölçümünün yaklaşık yüzde 18 ini kaplamaktadır. Trabzon Đli toplam 4,664 km 2 alana sahip dağlık bir bölgede bulunmakta olup bunun yüzde 78 i dağlardan, yüzde 22 si ise yaylalardan oluşmaktadır yılı nüfus sayımı verilerine göre Đl nüfusu 975,137, Trabzon kent merkezinin nüfusu ise 283,233 dür. Trabzon Đline bağlı 17 ilçe mevcut olup bunların en büyüğü olan Akçaabat ın nüfusu 120,693 tür. Trabzon ĐÖ 5. Yüzyılda, Đyonya da (Güney Batı Anadolu) bir şehir devleti olan Milet den gelen kolonistler tarafından kurulmuştur. Trabzon adı yazılı kayıtlarda ilk kez Xenophon un Anabasis adlı eserinde Trapezus olarak karşımıza çıkmaktadır. Milet kolonisi olarak geçirdiği dönemin ardından, şehir ĐÖ 334 yılında Büyük Đskender in bütün Anadolu yu içine alana fethine kadar Perslerin kontrolünde kalmıştır. Bunun ardından da sırasıyla Roma, Bizans ve Komnenos hanedanı tarafından yönetilmiştir. Trabzon 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından alınarak Osmanlı Đmparatorluğuna geçmiş ve nihayet 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti nin bir ili olmuştur. Trabzon, Avrupa ve Asya yı birbirine bağlayan tarihi Đpek Yolu üzerindeki duraklardan birisi olması dolayısıyla uzun geçmişi boyunca muhtelif uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır ve buna bağlı olarak da zengin bir kültür mirasına sahip bulunmaktadır. Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman ın doğum yeri olan Trabzon da; Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden birçok tarihi eser günümüze ulaşmıştır. Hepsi de şehir surları içerisinde bulunan müzeleri, manastırları, camileri ve pazarlarıyla Trabzon farklı dönem ve uygarlıklara ait özgün mimarilerin bir mozaiği gibidir. Trabzon un iklimi Karadeniz kıyı bölgesinin bütün özelliklerini yansıtır: yaz ortasıyla kış sıcaklıkları arasındaki fark aşırı değildir ve yağış oranı yüksektir. Yazları serin, kışları ise ılımandır. Yaz aylarında sıcaklık 20 ile 32 derece arasında olup nem oranı yüzde 60 ile yüzde 70 arasında değişmektedir. Ortalama sıcaklığın 25 derece, ortalama nem oranının ise yüzde 65 olduğu ve zaman zaman yağışlı olan Trabzon un iklim şartları atletlerin performansı üzerindeki etkileri açısından çok uygundur. Trabzon da aylara göre ortalama sıcaklık ve yağış miktarını aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz.

3 3 Göller, ırmaklar, çaylar ile dağlar ve yüksek yaylalar gibi yerel iklim şartlarına bağlı olarak ortaya çıkan doğa özellikleri Trabzon u güzelliğiyle meşhur bir il haline getirmiştir. Bölge ekonomisine katkı sağlayan çeşitli yerel endüstriyel hammaddeler arasında tütün, fındık ve çay yetiştiriciliği ile balıkçılık sayılabilir. Rusya Federasyonu, Orta Doğu, Kafkaslar ve Asya ile ticaretin düzenli bir artış içinde olması, Kafkasya ve Đran a giden transit yolların başlangıç noktasında yer alan Trabzon un uluslararası bir ticaret merkezi olarak önemini de artırmaktadır. Üniversitesi, modern limanı, uluslararası havaalanı, serbest ticaret bölgesi ve turizm açısından oldukça yüksek potansiyeli sayesinde Trabzon un geleceği oldukça parlak görünmektedir. Halen Trabzon kent merkezinde faaliyette bulunan yabancı şirketlerin sayısı 500 ün üzerinde bulunmaktadır. Türkiye nin Karadeniz bölgesinin ve aslında çevresindeki çok daha geniş bir bölgenin ekonomik ve kültürel merkezi olan Trabzon ili, Avrupa Gençlik Olimpiyat Festivaline (EYOF) 2011 yılında ev sahipliği yapma adaylığını açıklamadan mutluluk duyar. EYOF un Trabzon da düzenlenmesi planı aşağıdaki temel amaçlar göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır: Genç sporculara en güzel müsabaka sahalarının sunulması ve en iyi ekipman, konaklama, ulaşım ve yaşam koşullarının sağlanması; Olimpiyat ailesinin ihtiyaçlarının karşılanması; Festivali en iyi şekilde izlemesi ve duyurması için medyaya ideal koşulların sunulması; Seyircilere uygun konaklama ve ulaşım olanaklarının sunulması ve sosyal ve kültürel yaşama katılımlarının teşvik edilmesi. Trabzon EYOF 2011 projesi, işlevsellik sağlayacak derecede dağınıklıktan uzak ve esas itibariyle birleştiricidir: bütün sporcular, yarışma ve antrenman alanlarına yakın bir uzaklıkta bulunan tek bir Sporcu Köyünde konaklayacaklardır. Proje, şehir imar planına tam bir uyum içerisinde olup Festivalin bütün şehri coşkulu bir spor sahnesine çevirmesine ve organizasyonun ardından da bu etkinin devam etmesine dayanmaktadır. Trabzon un adaylığını, hükümet olduğu kadar yerel idareler de güçlü bir şekilde desteklemektedir. Bunun yanı sıra Projenin arkasında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi nin (TMOK) kurumsal desteği de bulunmaktadır. Ancak tüm bu desteklerden çok daha önemli olan bir başka husus da Trabzon halkının, Trabzon un EYOF a adaylığına gösterdiği coşkulu ve somut istektir. Trabzon, ilgili bütün taraflarla işbirliği yapmak konusuna büyük önem vermektedir ve en son Olimpiyat şartının karşılandığından emin olana kadar, bu konudaki bilgi birikimini son dakikaya kadar geliştirmeye ve gerektiğinde ilgili taraflardan tavsiye alarak geçmiş ev sahipliği deneyimlerinden öğrenilmesi gereken her şeyi öğrenmeye kararlıdır. 1.2 EYOF adaylık başvurusunun arkasında yatan güdü nedir ve EYOF a ev sahipliğinin kent ve bölgeye yapması beklenen faydalar nelerdir?

4 4 Trabzon un EYOF adaylığında hem Trabzon açısından oluşacak yararlar hem de bunun Olimpiyat ruhuna yapacağı katkılar göz önünde bulundurulmaktadır. Nüfusunun ortalama yaşı 26 olan ve 14 yaşın altında 24 milyon insanın yaşadığı Türkiye Avrupa nın en genç nüfusuna sahiptir. Trabzon un EYOF ev sahipliğine verdiği önem, bu organizasyonun, kentin spor altyapısının radikal bir şekilde geliştirilmesi ve kentin ve etrafındaki bölgenin kaynaklarının genç nüfusun spora aktif katılımının desteklenmesine kanalize edilmesi konularında sahip olduğu büyük potansiyelden kaynaklanmaktadır. Bu nedenlerle, EYOF un Trabzon da düzenlenmesi sosyal bir proje hüviyetine de bürünmektedir. Bölgenin spor altyapısının geliştirilmesine yapacağı bariz katkıların yanı sıra, EYOF Projesinin en az bunlar kadar önemli başka hedefleri de bulunmaktadır: bu organizasyonun uzun vadede bölgenin genç insanlarının spor eğitiminden sağlayacağı faydaları azamiye çıkarması; yerel nüfusun, kentlerini uluslararası spor müsabakalarının yapıldığı bir yer olarak yeniden algılamaya ve değerlendirmeye yöneltmesi; ve mahalli halkla yabancı ziyaretçilerin uluslararası bir spor etkinliği çerçevesinde temasını böylece Türk halkıyla uluslararası topluluk arasında daha iyi bir karşılıklı anlayışın yaratılmasını teşvik ederek Olimpik değerleri güçlendirmesi hedeflenmektedir. EYOF un arkasında bırakacağı miras güçlü ve kalıcı olacaktır; bu durum sadece Trabzon kenti için değil Karadeniz Bölgesinin tamamı için geçerlidir. Trabzon un EYOF Projesinin Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği ne (EOC) ve Olimpiyat ruhuna yapacağı katkılar aşağıdaki gibi özetlenebilir: Kaynakların etkin ve makul bir bütçe dahilinde kullanılması suretiyle spor için ideal ortamın yaratılması; ve Avrupa nın genç insanları arasında daha geniş bir anlayış ve uyumun yaratılması.

5 5 2. Yasal Hususlar, Kurumsal Destek ve Adaylık Komitesi Türkiye Cumhuriyeti, çok partili parlamenter bir demokrasidir. Laiklik, yasaların üstünlüğü ve üniter hükümet sistemi Türkiye Cumhuriyeti nin politik yapısını oluşturan temel unsurlardır. Parlamenter yönetim; icranın yasamanın denetimine ve her ikisinin birden yargının denetimine tabi olduğu güçlerin ayrılığı ilkesi esasına dayanmaktadır. Đcra yetkisi asıl olarak; Cumhurbaşkanı tarafından atanan ve tek meclisli, 550 sandalyeli parlamentonun (Türkiye Büyük Millet Meclisi) güven oyuna tabi bakanlar kuruluna (kabine) verilmiştir. Cumhurbaşkanı her yedi senede bir Parlamento tarafından seçilmekte ve bazı icra yetkilerini Bakanlar Kurulu ile paylaşmaktadır. Parlamento ise genel oy kullanma hakkı çerçevesinde yapılan seçimlerle beş yıllık bir süre için seçilmektedir. Merkezi hükümetin 81 vilayette ve 850 nin üzerinde ilçede yerel idari yapılanması bulunmaktadır. Valilikler, kendi sorumlu oldukları vilayetlerde temel kamu hizmetlerinin temininden ve devam ettirilmesinden sorumludur. Hükümet tarafından atanan vali ve kaymakamlar atandıkları idari birimin en yüksek idari makamını oluşturmaktadır. Merkezi ve bölgesel kuşaklar arasında herhangi bir seviyede yerel bir hükümet bulunmamaktadır. Bütün kent merkezleri ve banliyölerdeki yerleşimler seçilmiş yerel idare organları olan belediyelerce yönetilir. Bütün il ve ilçe merkezlerinde yerel olarak seçilmiş bir belediye başkanı, karar organı olarak bir belediye meclisi ve idare organı olarak bir belediye encümeni bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 59. Maddesi, Devletin, herkes için spor ilkesi çerçevesinde kitlesel katılıma katkıda bulunmasını ve yetenekli sporculara destek olmasını hükmetmektedir. Spor faaliyetleri, 1938 yılında kabul edilen ve değişen koşullara ayak uydurmak amacıyla günümüze kadar üzerinde birçok kez değişiklik yapılan özel bir kanunla düzenlenmektedir. Bu kanun uyarınca, Başbakanlık bünyesinde oluşturulan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM); bütün spor dallarını ve bunların ulusal federasyonlarını (TMOK da bunlara dahildir), ilgili bütün tarafları temsil eden bir Kurul tarafından hazırlanan yönetmelikler çerçevesinde idare etmekte ve denetlemektedir. TMOK içerisinde bütün ulusal federasyonların temsilcisi bulunmaktadır. Olimpik Anlaşma uyarınca, TMOK; Türkiye nin Olimpiyat Oyunlarında ve Uluslararası Olimpiyat Komitesinin düzenlediği diğer bölgesel, kıtasal ve dünya çapında çok disiplinli spor yarışmalarında temsil edilmesinde münhasır yetkilere sahiptir. TMOK, Türkiye de düzenlenen bu tür oyunların ve yarışmaların organizasyonundaki sorumluluğunu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile birlikte oluşturduğu bir Đcra Kurulu aracılığıyla GSGM ile paylaşır. 2.1 Bölgesel ve yerel makamların adaylığa verdikleri destek Trabzon un EYOF 2011 adaylığı ilgili bütün ulusal, bölgesel ve mahalli makamlar tarafından tam olarak desteklenmektedir. Bunlar: Gençlik ve Spordan sorumlu Devlet Bakanlığı (GSDB), Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), Trabzon Valiliği,

6 6 Trabzon Belediyesi (TB), Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Đstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (ĐOOHDK), 2.2 Yükümlülüklerin Đfası; EYOF Anlaşmasına Uyum Trabzon Şehri, EYOF Anlaşmasında ve Ev Sahibi Şehir Anlaşmasında verilen bütün kurallara uymayı ve bunlara saygı göstermeyi kabul ve taahhüt eder. Trabzon Şehri, ayrıca, EYOF aday şehirler Kılavuzu uyarınca hazırlanarak bu Teklif Belgesinde sunulan bütün teklif ve beyanların Trabzon şehri olarak kendisini bağladığını da kabul eder. GSDB, GSGM, Trabzon Valiliği ve TB; Avrupa Olimpiyat Komitesinin EYOF organizasyonunu Trabzon şehrine vermesi halinde organizasyon için tam destek vereceklerini ve bu kapsamdaki bütün yükümlülüklerin yerine getirileceğini garanti eder. Yukarıda sayılan kamu kuruluşlarının bu konudaki garanti mektuplarının orijinalleri ekte verilmiştir. 2.3 Adaylık Komitesine ilişkin ayrıntılar Şehrin adaylığından sorumlu tüzel kuruluşu tanımlayın. Şehir makamlarından; adaylık komitesinin aday şehri temsil etmeye yetkili olduğunu teyit eden ve anlaşma ve diğer benzer dokümanları (örneğin; Ev Sahibi Şehir Anlaşması) şehir adına imzalamaya yetkili kişilerin adlarını ve/veya unvanlarının dökümünü yapan bir yazı alın. Trabzon şehrini temsil etmek üzere GSDB tarafından kurulan ve yetkilendirilen Trabzon 2011 EYOF Adaylık Komitesi (TEYOFAK) Trabzon un adaylığından sorumlu resmi organdır. TEYOFAK, 2011 yılındaki organizasyonun ev sahipliğine Trabzon un seçilmesi halinde kendisini Organizasyon Komitesi (TEYOFOK) haline dönüştürecek şekilde yapılanmıştır. Aşağıdaki kişiler, Şehir adına sözleşme ve diğer dokümanları imzalamaya yetkilidir: Başkan Sayın Mehmet Ali Şahin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Başkan Yardımcıları Sayın Mehmet Atalay GSGM Genel Müdürü Sayın Volkan Can Alioğlu Trabzon Belediye Başkanı Sayın Togay Bayatlı TMOK Başkanı

7 Adaylık komitesinin yapısının ayrıntılarını betimleyen bir organizasyon şeması sunun. Şehir ve/veya bölgesel makamların adaylık komitesinde temsil edilip edilmediğini veya herhangi bir şekilde adaylığınıza taraf olup olmadığını belirtin. TEYOFAK; Hükümet, Şehir ve TMOK arasında işbirliğini garanti eden üçlü yapıya sahip bir organdır. TEYOFAK da doğrudan temsil edilen kurumlar arasında; GSDB ve GSGM (merkezi hükümeti temsilen) ve Trabzon Valiliği ile Đçişleri, Sağlık ve Kültür ve Turizm Bakanlıklarının Bölge Müdürlükleri yanı sıra Trabzon Belediyesi (yerel idareyi temsilen) ve TMOK da bulunmaktadır. (organizasyon şeması)

8 8 3 Gümrük ve Ülkeye Giriş/Çıkış Formaliteleri 3.1 Ülkenizde yürürlükte olan giriş/çıkış ve vize uygulama ve düzenlemeleri nelerdir? Ülkenizin Olimpiyat Komitesinden, Avrupa da hangi ülkeden olursa olsun bütün katılımcı ve görevlilerin pasaport veya benzeri bir kimlik belgesi ibraz etmek suretiyle ülkenize serbestçe girişinin veya ücretsiz giriş vizesi verilmesinin kolaylaştıracağını taahhüt eden bir garantiyi hükümetinizden alacağına dair bir yazı alın. Türk Pasaport Kanunu (No. 5682), genel olarak ülkeye giriş yapan bütün ziyaretçilerin giriş kapılarında geçerli pasaport veya benzeri resmi seyahat belgelerini ibraz etmelerini gerektirmektedir. Aşağıda adı verilen ülke vatandaşlarının adi pasaportlarını taşıyan kişiler giriş vizesinden muaftır: Bosna-Hersek, Hırvatistan, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Đzlanda, Đsrail, liechtenstein, Lüksembourg, Makedonya, Malta, Monako, Norveç, Romanya, San Marino, Slovenya, Đsveç, Đsviçre. Aşağıdaki ülkelerin adi pasaportlarını taşıyan vatandaşları (uluslararası giriş kapılarında) vize almak suretiyle Türkiye ye girebilirler: Arnavutluk, Ermenistan, Avusturya, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Gürcistan, Hollanda, Macaristan, Đrlanda, Đtalya, Letonya, Moldova, Polonya, Portekiz, Rusya, Sırbistan&Karadağ, Slovakya, Đspanya, Ukrayna, Birleşik Krallık. Bunun yanı sıra, tarihli Bireylerin Seyahatleri konulu Anlaşma uyarınca; Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda, Lüksembourg, Đspanya, Đtalya, Malta, Đsviçre ve Yunanistan vatandaşları pasaport haricinde kimlik kartlarını beyan etmek suretiyle muhtelif kara, deniz ve havayolu sınır kapılarından Türkiye ye girebilirler. Diğer bütün ülkelerin vatandaşları, Türkiye ye gelişlerinden önce yurtdışındaki Türk büyükelçilik veya konsolosluklarından vize almak zorundadır. Genel vize şartlarını düzenleyen yasalar; ulusal veya uluslararası festivaller, spor etkinlikleri, toplantı ve kongreler nedeniyle Türkiye yi ziyaret edecek yabancılara giriş vizesi ve ikamet izni konularında özel muamele gösterilebileceğini belirtmektedir. Đçişleri Bakanlığı bunun da ötesinde, herhangi bir Olimpiyat Komitesine üye olmayıp da Oyunların organizasyonu için Türkiye ye gelecek akredite edilmiş kart sahibi personelin Türkiye ye geçici giriş yapmalarına izin verileceği ve bu kişilere Oyunlarla ilgili görevlerini yerine getirmede ihtiyaç duyacakları çalışma izinlerinin düzenleneceği garantisini vermektedir. Gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanlığı da Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC), Uluslararası Federasyonlar (IF), Ulusal Olimpiyat Komiteleri (NOC) ve bunların delegasyonları, medya kuruluş ve mensupları, sponsorları ve tedarikçilerinin EYOF konusundaki yükümlülükleri ile ilişkili olarak ihtiyaç duyabilecekleri her tülü ürünü ithal edebileceklerini, kullanabileceklerini ve daha sonra ihraç edebileceklerini garanti etmektedir. 3.2 Ülkenize girişlerde sağlık ve zorunlu aşı düzenlemelerinin ayrıntılarını verin.

9 9 Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, bu konuda, Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü (WHO) düzenlemeleri ile ülke içinde ve dışında genel hijyen ve aşı şartları hakkındaki 1593 sayılı Kanunun hükümlerine göre hareket etmektedir. Sağlık Bakanlığı, belli başlı bulaşıcı hastalık vakaları (kolera, verem, sarıhumma, tifüs, çiçek ve Bakanlıkça belirlenecek diğer bulaşıcı hastalıklar) hakkında yurtdışında bulunan büyükelçilik ve konsolosluklardan düzenli olarak raporlar almakta ve ilgili hükümetlere bu konularda almaları gerekli özel önlemleri bildirmektedir (Madde 37, 48, 51, 54 ve 56). WHO Anlaşmasının 21 ve 22. maddelerine dayanılarak hazırlanan Uluslararası Sağlık Kanunu (International Health Statute IHS) Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 1954 yılında onaylanmıştır (6368 sayılı kanun). IHS nin giriş kapılarında uygulanmasından sorumlu kamu kuruluşu, salgın hastalıklara ilişkin haftalık WHO bülteninin gerektirdiği haller dışında ülkeye girişlerde herhangi bir aşı sertifikasının ibrazını şart koşmamaktadır. 4 Finansman 4.1 Yetkili mercilerden aldığınız finansman garantilerini belirtiniz. TEYOFAK a (müteakiben TEYOFOK) dahil olan ve burada temsil olunan ulusal, bölgesel ve mahalli makamlar, Trabzon un Organizasyona ev sahibi olarak seçilmesi halinde, Festivalin organizasyonun mali sorumluluğunu üstleneceklerini garanti ederler. GSGM, TB, ĐOHOK ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu nun (KYK) garanti mektuplarının orijinalleri ekte verilmiştir. 4.2 Euro üzerinden adaylık bütçenizi belirtin. GELĐRLER (Euro) GĐDERLER (Euro) Bağışlar Danışmanlık ve profesyonel harcamalar TOPLAM Seyahat giderleri Reklam ve tanıtım Teknik destek Adaylık dosyası EOC Değerlendirme Komisyonu Muhtelif TOPLAM Euro üzerinden tahmini EYOF bütçenizi ayrıntılı olarak belirtin. GELĐRLER Euro Kayıt Ücretleri Sponsorlar Nakit Ayni veya takas usulü

10 10 Ticari Sübvansiyon GSGM TB ĐOOHDK KYK Bilet Diğerleri TOPLAM GĐDERLER Euro Euro Konaklama 1. Kategori: Sporcular ve Yetkililer Kategori: IOC, EOC, IF ve NOC lar Kategori: Hakemler ve teknik heyet Kategori: Organizasyon Komitesi ve EOC personeli Mutfak Hizmetleri Törenler ve Özel Etkinlikler 1. Kategori: Sporcular ve Yetkililer Kategori: IOC, EOC, IF ve IOC Kategori: Hakemler ve teknik heyet Kategori: EOC personeli ve gönüllüler Güvenlik ve sağlık personeli Açılış Töreni Kapanış Partisi Kültürel Programlar Toplantılar Diğerleri Ulaşım Otobüs Midibüs Minibüs Otomobil Operasyon Güvenlik Tıbbi&Sağlık Basın Merkezi & Medya Đlişkiler Pazarlama ve Tanıtım Spor Tesisleri Đdare ve Lojistik Pazarlama Tanıtım Internet Sitesi Diğerleri Yeni Đnşaat (Tenis / GSGM) Yeni Đnşaat (Atletizm / GSGM) Yeni Đnşaat (Yüzme / GSGM) Yeni Đnşaat (Sporcu Köyü Yeni Binalar/KYK) Kaplama (Mevcut spor tesisleri / GSGM) Kaplama (Sporcu Köyü) Spor Ekipmanları / GSGM Ücretler, Maaşlar

11 Akreditasyon ve Teknoloji Kabul ve resepsiyon Yayım ve Basımlar Büro ve Malzemeler Gönüllülere yönelik kolaylıklar ve giyim Madalya, Diploma, Hediyeler Sigorta Seyahat Diğer Diğer TOPLAM

12 12 5 Pazarlama 5.1 EYOF için geliştirmeyi düşündüğünüz özgün pazarlama programlarını tanımlayın. Trabzon un Festivale ev sahipliği için seçilmesi halinde, TEYOFOK, Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği ve TMOK ile birlikte bir pazarlama stratejisi belirleyecek ve uygulamaya koyacaktır. Burada hedef, gelirlerin ve nihai olarak da organizasyonun kalitesinin mümkün olan en yüksek noktaya taşınması olacaktır. TEYOFOK ve TMOK, yönetimi TEYOFOK tarafından yapılacak tek bir müşterek pazarlama programı geliştirecektir. TMOK, Türkiye ulusal spor federasyonlarının tümüne birden üye olduğu için müşterek pazarlama programında spor federasyonlarının hakları da gözetilecektir. TEYOFAK ve TMOK şu an itibariyle, TMOK ve ulusal federasyonların, büyük kısmı ayni değerli olan pazarlama gelirlerinin parasal karşılığını belirlemek amacıyla bir çalışma yapmaktadırlar. Bu sürecin tamamlanmasının ardından, geleceğin TEYOFOK u ile TMOK un sahip olacakları pazarlama haklarını birleştiren merkezi bir paket bünyesindeki ürün kategorileri ve bu bağlamda pazarlama ortaklarına verilecek hak kategorileri hakkında bir çalışma gerçekleştirilecektir. Türk ticaret kanunlarında, uluslararası pazarlama programlarının sponsorluk ürün ve hizmetlerinin ücretsiz tanıtımını engelleyen herhangi bir kategorik sınırlama bulunmamaktadır. Türkiye, 1996 yılından bu yana Avrupa gümrük birliğine taraf olduğu için EYOF süresince mal ve hizmet kategorilerine ilişkin herhangi bir korumacı önlemle karşılaşılmasının söz konusu olması da öngörülmemektedir. TEYOFAK, Trabzon kökenliler başta olmak üzere, önde gelen Türk işadamlarının bu önemli organizasyonun istekli ortakları olacaklarına inanmaktadır. Elektronik, turizm, otomotiv, telekomünikasyon, bankacılık, finans, gıda imalatı, perakende, sigorta, tekstil, hava taşımacılığı, yemek ve ikram hizmetleri ile ev ekipmanları sektörleri, TEYOFAK ın ulusal sponsor alması muhtemel sektörler arasındadır. Ulusal sanayinin halen vermiş olduğu veya vermesi beklenen destek standart sponsorluk anlaşmalarıyla sınırlı olmayıp; geniş bir satıcı ağının oluşturulması ve lisans düzenlemelerinin gerçekleştirilmesinde de ulusal sanayi kuruluşlarından yararlanılması öngörülmektedir. Tedarikçilerin ücretsiz hizmet sunumu şeklindeki ayni katkıları, TEYOFOK un insan ve mali kaynaklarının çok daha etkin bir şekilde kullanımını mümkün kılacaktır. Trabzon un EYOF 2011 in ev sahipliğini alması halinde, pazarlama planı 2007 den başlamak üzere uygulamaya konacaktır. Aşağıda sunulan plan henüz nihai şeklini almış değildir; bu plana, EYOF Komisyonunda görevli uzmanlarla yapılacak görüşmelerin ardından müşterek bir şekilde son hali verilecektir. Pazarlama planının genel çerçevesi kapsamında, yapılacak işler iki ana hedefin karşılanmasına yöneltilecektir: 1. Organizasyonu bir marka haline getirmek ve sponsorluklarını pazarlamak. 2. Ulusal ve bölgesel bazda uygulamaya konacak, sporla entegre edilmiş bir pazarlama iletişim planı tasarlamak.

13 Bu hedeflere ulaşmak amacıyla 7 aşamalı bir pazarlama planı öngörülmektedir: 13

14 14 Adım 1: Birlik Zaman: 2007 Hedef: Organizasyonun bütün aşamalarında birliğin sağlanmasını ve organizasyon ekibi tarafından kabul edilmesini garanti etmek amacıyla kavram, strateji ve genel eylem planının oluşturulması, sunumunun yapılması ve onaylanması. Adım 2: Değer Yaratılması Zaman: 2008 Hedef: Trabzon EYOF 2011 in markalaştırılması (TEYOF 11) ve öncelikle ailelere, çocuklara ve gençlere ulaşmasını sağlayacak şekilde konumlandırılması. Adım 3: Marka Yönetimi ve Đletişim Zaman: Hedef: TEYOF 11 markasının altyapısının hazırlanmasının ardından, öncelikle aileleri, çocukları ve gençleri ve dolaylı olarak da olası sponsorları hedef alan bazı iletişim uygulamaları aracılığıyla TEYOF 11 in marka değerinin maksimize edilmesi. Đletişim stratejileri ve yeni hedef ve uygulamalara ilişkin olarak dönem sonlarında yapılacak araştırma ve değerlendirmeler uyarınca periyodik revizyonlar belirlenecektir. Birinci dönemdeki genel iletişim stratejimiz potansiyel sponsorların bulunmasına paralel olarak marka yönetimi şeklinde yürütülecektir. Đkinci dönemde, iletişim uygulamalarımız halkla ilişkilerle bütünleştirilecek ve hedef müşterilerin Olimpiyatlar hakkında bilgilendirilmesi ve Olimpiyatlara olan ilgilerinin artırılması hedeflerine oturtulacaktır. Bu uygulamalar, yılın ikinci yarısından itibaren hız kazanacaktır. Üçüncü dönemdeki iletişim faaliyetleri, Trabzon şehrinin ve ülkenin tamamının çıkarını Organizasyona odaklanmasına yönelecektir. Organizasyonun ardından izlenecek strateji ise organizasyonda elde edilecek başarının duyurulması şeklinde olacaktır. Adım 4: Satış Zaman: Hedef: Marka değerine katkıda bulunacak ve bu markanın yapısına uygun sponsorların desteğiyle TEYOF 11 in marka değerinin karşılığının alınması. Markanın korunması amacıyla bütün ürünlerin tek bir kurum tarafından yönetilmesi ve bütün pazarlama faaliyetlerinin kontrol edilmesi esastır. Adım 5: Organizasyonun Planlaması ve Uygulama Zaman: Hedef: TEYOF 11 in marka yapısına ve verilen sözlere sadık kalarak ve bütün ana hedeflere ulaşmak suretiyle organizasyonu, tüm zamanların en iyi EYOF u olacak şekilde planlamak ve gerçekleştirmek. Tesislerden hizmetlere, ticari ve sportif başarılardan toplumsal katkıya kadar genel atmosferde bütünlük ve uyumun başarılması.

15 15 Adım 6: Toplam Tatmin Zamanlama: Mayıs-Temmuz 2011 Hedef: TEYOF 11 in ulusal ve uluslararası bazda bütün özel ve yasal kuruluşlara bütün satış sözlerinin yerine getirilmesi ve toplam tatmine ulaşılması Adım 7: Organizasyonun ardından Đletişim ve Pazarlama Zaman: Temmuz Eylül 2011 Hedef: Yaratılan atmosferin ve kazanılan bütün başarıların duyurulması. Bunun sonucu olarak da Festival, sporcular, Trabzon ve Türkiye ye yeni, sportif ticari ve sosyal katma değerin kazandırılması. Bu mutluluğu, bizi bu mutlu sona taşıyan bütün sporcularla paylaşmak ve zaferi birlikte kutlamak. 5.2 Varsa, EYOF a yönelik televizyon yayını planlarınızı belirtin. Trabzon 2011 EYOF un şu an için düşünülen televizyon yayıncısı, bir kamu kuruluşu olan Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumudur (TRT). Türkiye de yayın yapan beş ve uluslararası yayın yapan iki televizyon kanalına sahip olan TRT, üst düzey uluslararası ve ulusal organizasyonların canlı yayınlanmasında büyük tecrübe sahibidir. Bu tecrübelerin en sonuncusu, 2005 Ağustos ayında Đzmir de düzenlenen 23. Universiade Oyunlarıdır yetkili, hakem ve 450 teknik spor personelinin yanı sıra toplam 131 ülkeden sporcunun katıldığı Universiade Oyunlarında 35 farklı kategoride toplam kişi akredite olmuştur. Yayının her bir aşamasında aktif olarak çalışan 450 kişilik personeli, 14 canlı yayın arabası ve 11 uplink ekipmanıyla TRT, Universiade sırasında toplam 140 saat canlı yayın yapmıştır. 6. Genel Spor Organizasyonu 6.1 Müsabaka Alanları Yarışmalar için önerilen sahaların toplam sayısını, bunların adlarını ve her bir saha için önerilen spor dalı ve etkinlik listesini belirtiniz. Yarışmalar için 14 saha önerilmekte olup Açılış Töreni ve Kapanış Partisinin yeri olarak Hüseyin Avni Aker Stadı önerilmektedir. Bu 15 sahadan 10 u Trabzon kent merkezinde, 5 i ise Trabzon un ilçelerinde yer almaktadır. (Tablo ve Harita A)

16 16 Tablo Tesisin Yeri Harita A üzerindeki numarası Tesisin Adı Trabzon 1 Hüseyin Avni Aker Stadyumu Trabzon 2 Yeni Atletizm Stadyumu Trabzon 3 Kapalı Sergi Trabzon 4 19 Mayıs Spor Trabzon 5 Mehmet Akif Spor Kompleksi Trabzon 6 Mehmet Akif Kapalı Yüzme Havuzu Trabzon 7 Mehmet Akif Spor Vakıfkebir 8 Vakıfkebir Spor Trabzon 9 Yavuz Selim Bulvarı Sporcu Köyüne Uzaklığı Spor Branşı 6 km Açılış Töreni Kapanış Partisi E/B Elemeler/Finaller 6 km Atletizm E/B Elemeler/Finaller 5 km Jimnastik E/B Elemeler/Finaller 6 km Voleybol B Elemeler/Finaller 2 km Tenis E/B Elemeler/Finaller 2 km Yüzme E/B Elemeler/Finaller 2 km Hentbol B Elemeler/Finaller 46 km Hentbol E Elemeler/Finaller 3.5 km Bisiklet E Elemeler/Finaller Trabzon 10 Sahil Yolu 0.5 km Bisiklet E Elemeler/Finaller Trabzon 11 Karadeniz 0 km Basketbol B Teknik Elemeler/Finaller Üniversitesi Spor Sürmene 12 Sürmene Spor Akçaabat 13 Akçaabat Spor Araklı 14 Araklı Spor Yomra 15 Yomra Spor E: Erkekler B: Bayanlar 35 km Basketbol E Elemeler/Finaller 16 km Judo B Elemeler/Finaller 30 km Judo E Elemeler/Finaller 10 km Voleybol E Elemeler/Finaller Ölçüleri 110 x x x ,5 x 23 Seyirci Kapasitesi kişi 5000 kişi 300 kişi 1100 kişi 36 x kişi 50 x kişi 45 x kişi 45 x kişi Yol - Yol - 41 x kişi 45 x kişi 45 x kişi 43 x 415 kişi x kişi

17 17 Her bir spor branşı için önerilen antrenman tesislerinin yerleri, bunların uzaklıklarına ilişkin ayrıntılarıyla birlikte Tablo 6.1.1a da verilmiştir. Trabzon da 5,000 seyirci kapasiteli yeni bir atletizm stadyumunun yapımı için gerekli adımların daha şimdiden atıldığını belirtmek isteriz. Mehmet Emin Ersoy Spor Kompleksi içinde altı adet tenis kortu (2 si kapalı, 4 ü açık) inşa edilecektir. Tablo 6.1.1a Tesisin Yeri Spor branşı E/B Antrenman Sahası Trabzon Atletizm E/B Karadeniz Teknik Üniversitesi Spor Sahası Trabzon Tenis E/B Karadeniz Teknik Üniversitesi Tenis Kortu Trabzon Tenis E/B Mehmet Akif Spor Kompleksi (mevcut ve yeni tesisleri) Trabzon Jimnastik E/B Kapalı Sergi Trabzon Yüzme E/B Mehmet Akif Spor Kompleksi Đlave Tesisleri Trabzon Bisiklet E Yavuz Selim Bulvarı Antrenman Sahasının Sporcu Köyüne Uzaklığı 0 km 0 km 1.5 km 5 km 1.5 km 3.5 km Trabzon Bisiklet E Sahil Yolu 0.5 km Trabzon Hentbol E Fatih Lisesi 7 km Trabzon Hentbol B Tevfik Serdar 6 km Anadolu Lisesi Trabzon Basketbol B Trabzon Lisesi 6 km Akçaabat Basketbol E Fatih Eğitim Fakültesi B 16 km Akçaabat Judo E/B Akçaabat Spor Đlave Tesisleri Akçaabat Voleybol E Fatih Eğitim Fakültesi A Akçaabat Voleybol B Fatih Eğitim Fakültesi C E: Erkekler B: Bayanlar 16 km 16 km 16 km

18 Coğrafi Konum Yukarıdaki Maddesinde verilen alanları bir harita üzerinde (haritanın ölçeğini de belirterek) gösteriniz. Bu harita üzerinde Sporcu Köyü, Medya Tesisleri ve Ana EYOF otelleri gibi tesisleri de belirtiniz. Lütfen Madde 8, Paragraf de verilen Harita A ya bakınız Alanların / Đnşaat çalışmalarının şu anki durumu: Madde de verilen liste uyarınca aşağıdakileri tablo şeklinde veriniz: - EYOF öncesinde herhangi bir inşaat gerektirmeyecek mevcut tesisat/donanımın listesi - Đnşaat işi veya tadilat/iyileştirme gerektirecek tesislerin listesi. Lütfen Tablo e bakınız. Tesisin Yeri Harita A Üzerindeki Numarası Tesisin Adı Faaliyet Bakım Hayır Evet Yeni Trabzon 1 Hüseyin Açılış/Kapanış x Avni Aker Stadyumu Trabzon 2 Yeni Atletizm Stadyumu Atletizm Trabzon 3 Kapalı Sergi Jimnastik x Trabzon 4 19 Mayıs Voleybol x Spor Trabzon 5 Mehmet Tenis Akif Spor Kompleksi Trabzon 6 Mehmet Yüzme x Akif Kapalı Yüzme Havuzu Trabzon 7 Mehmet Hentbol x Akif Spor Vakfıkebir 8 Vakfıkebir Hentbol x Spor Trabzon 9 Yavuz Bisiklet x Selim Bulvarı Trabzon 10 Sahil Yolu Bisiklet x Trabzon 11 Karadeniz Basketbol x Teknik Üniversitesi Spor Sürmene 12 Sürmene Basketbol x Spor Akçaabat 13 Akçaabat Judo x X X

19 19 Spor Araklı 14 Araklı Spor Yomra 15 Yomra Spor Çalışmaların Finansmanı Judo Voleybol x x EYOF tahmini bütçesine (soru 4.3), aşağıdakileri de içerecek şekilde çalışmaların maliyetini dahil ediniz. Yapılacak tüm işlerin tahmini maliyeti (Euro bazında), Bu maliyetin Organizasyon Komitesi tarafından karşılanacak olan kısmı, ve Diğer organizasyonlar tarafından karşılanacak olan kısmı ve yetkili taraflarca verilecek olan garantiler. Tablo Başarılı bir EYOF organizasyonu için yerine getirilmesi gerekli işler aşağıdaki Tabloda belirtildiği gibi 3 gruba ayrılabilir: Euro Cinsinden Maliyet (tahmini) Karşılayacak Kuruluş Org. Komitesine düşen Pay 1. Yeni müsabaka alanlarının inşası Atletizm (müsabaka ve antrenman) GSGM ---- Tenis(2 kapalı + 4 açık) GSGM ---- Yüzme (ısınma için) GSGM ---- Yeni Yatakhane Binası KYK ---- Mevcut Müsabaka Alanlarında Kaplama ve iyileştirme 19 Mayıs Spor GSGM ---- Diğerleri GSGM ---- Mevcut Yatakhaneler TEYOFOK Muhtelif Spor Ekipmanlarının Tanımı ve Tedariki Jimnastik ekipmanı (2) GSGM ---- Atletizm Ekipmanı GSGM Skor Tabelası GSGM ---- Diğerleri GSGM ---- Đlgili Garanti Mektuplarının eklerini bu Adaylık Dosyasının ekinde bulabilirsiniz.

20 Sahaların Uluslararası / Avrupa Federasyonları tarafından resmi olarak onaylanması: Önerilen sahaların hangilerinin ilgili Uluslararası / Avrupa Federasyonları tarafından halihazırda onaylanmış bulunduğunu belirtiniz. Önerilen sahalar Uluslararası/Avrupa Federasyonlarının norm ve şartlarına uymaktadır. Bunlardan bazıları daha önce uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapmış bulunmaktadır. Ulusal Spor Federasyonları Trabzon daki tesislerin denetimini tamamlamış olup bunlara ilişkin raporlarını mevcuttur; bu nedenle başvuru dosyaları Uluslararası Federasyonlara sunulabilir. 6.2 Đnsan Kaynakları Organizasyonda farklı görevlerin var olacağını akılda tutarak; personel istihdamı için hangi kaynakların kullanılacağını belirtiniz. Bu konuda ne gibi önlemler alındı? Spor organizasyonuna insan kaynağı katkısında bulunacak resmi kurumlar arasında GSGM personeli ile GSGM nin Bölge Müdürlüğü ve Ulusal Federasyon da bulunmaktadır. Bunların yanı sıra çeşitli yerel kuruluşlar ve spor kulüplerinden de insan kaynağı temin edilecektir. Bir başka gönüllüler ordusu da potansiyel insan kaynağı (öğrenci, öğretmen ve diğer personeliyle) in üzerinde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesinden temin edilebilecektir. Gerek Trabzon şehri gerek GSGM daha önce bir dizi uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapmış oldukları için bunların her ikisi de bu çeşit büyük bir organizasyon için gerekli insan kaynağını rahatlıkla karşılayabilecek konumdadır. EYOF adaylığını duyurmak ve buna dönük kamu desteğini oluşturmak ve yönlendirmek amacıyla TEYOFAK bu konudaki ilk basın toplantısını 9 Eylül 2005 tarihinde düzenlemiş bulunmaktadır. Bu toplantının ardından, yerel basın kuruluşlarında, EYOF 2011 in Trabzon da düzenlenmesi için ilgili bütün tarafların üzerlerine düşen her şeyi yapmaya çağıran haberler yer almıştır. Adaylık süreci ilerledikçe buna benzer pratik adımlar atılmaya devam edilecektir. 6.3 Spor Deneyimi Son 10 yıl içinde şehrinizde ve bölgenizde düzenlenmiş olan önemli uluslararası spor organizasyonlarını liste olarak veriniz. Trabzon mahalli, ulusal ve uluslararası ölçekli turnuva ve şampiyonlukları uzun yıllardır başarıyla düzenlemektedir. Bunlardan bazıları şehirde yıllık olarak düzenlenen uluslararası müsabakalardır. Son dönemde düzenlenen organizasyonlar arasında şunlar bulunmaktadır: Trabzon Uluslararası Yarı Maratonu, Trabzon Uluslararası Judo Turnuvası, Avrupa Basketbol Şampiyonası (15-16 yaş arası), Avrupa Kızlar Hentbol Şampiyonası (15-16 yaş arası), Dünya Genç Erkekler Hentbol Şampiyonası,

TRABZONSPOR RESMİ DERGİSİ

TRABZONSPOR RESMİ DERGİSİ 7 EKİM 2010 7 EKİM 2010 7 EKİM 2010 TRABZONSPOR RESMİ DERGİSİ 6 EKİM 2010 6 EKİM 2010 TRABZON KAZANACAK! Zihni Ağırman /TAKA GAZETESİ Trabzon büyük bir organizasyona hazırlanıyor. Sadece Trabzon değil,

Detaylı

I. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON

I. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON Günceleme Tarihi 10 Haziran 2007 1. Ulusal Federasyon TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONU BAŞKAN: --- GENEL SEKRETER Fikret BULUTÇU ADRES: 19 MAYIS SPOR KOMPLEKSİ YASAR DOGU SPOR SALONU ULUS / ANKARA - TURKIYE TEL:

Detaylı

I. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON

I. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON Günceleme Tarihi 10 Haziran 2007 1. ULUSAL FEDERASYON TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BAŞKAN GENEL SEKRETER ADRES : TEL: FAX: E-MAİL: WEB SİTESİ: Oyunların resmi web sitesi Haluk ULUSOY Lütfi ARIBOĞAN Ankara

Detaylı

3 Mayıs 2010, Pazartesi

3 Mayıs 2010, Pazartesi Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 23-30 Temmuz 2011 tarihlerinde Trabzon da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları hazırlıklarının planlanan şekilde yürüdüğünü belirterek organizasyona en güzel şekilde

Detaylı

I. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON

I. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON Günceleme Tarihi 10 Haziran 1. Ulusal Federasyon TÜRKİYE TAEKWONDO FEDERASYONU BAŞKAN Metin ŞAHİN GENEL SEKRETER Bayram TIRAŞ ADRES: Ulus İşhanı Kat:3 Ulus-Ankara TEL: +90 312 310 8816 FAKS: +90 312 310

Detaylı

2. Müsabaka Takvimi, Müsabakalar ve Müsabaka Programı

2. Müsabaka Takvimi, Müsabakalar ve Müsabaka Programı 1. Ulusal Federasyon TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU BAŞKAN Demirhan ŞEREFHAN GENEL SEKRETER Mehmet TURHAN ADRES : Ulus İşhanı A Blok Kat:1 Ulus-Ankara TÜRKİYE TEL: +90 312 309 73 97 FAKS:

Detaylı

I. KARADENİZ OYUNLARI TEMMUZ 2007 TRABZON

I. KARADENİZ OYUNLARI TEMMUZ 2007 TRABZON Günceleme Tarihi 10 Haziran 2007 1. Ulusal Federasyon TÜRKİYE OKÇULUK FEDERASYONU BAŞKAN Abdullah TOPALOĞLU GENEL SEKRETER Zeki ÖZTÜRK ADRES : Ulus İşhanı. Kat:7 Ulus- Ankara TEL: +90 312 311 8610 FAX:

Detaylı

17-23 Temmuz Kaposvar / Macaristan 2016. Gençler Futbol - Voleybol - Basketbol - Hentbol Festivali. www.europorganizasyon.com

17-23 Temmuz Kaposvar / Macaristan 2016. Gençler Futbol - Voleybol - Basketbol - Hentbol Festivali. www.europorganizasyon.com 17-23 Temmuz Kaposvar / Macaristan 2016 Gençler Futbol - Voleybol - Basketbol - Hentbol Festivali Her yıl geleneksel olarak Macaristan Kaposvar şehrinde düzenlenen spor festivali tüm dünyadaki gençleri

Detaylı

TÜRKİYE JUDO VE KURAŞ FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE JUDO VE KURAŞ FEDERASYONU BAŞKANLIĞI 2009-2010 YILLARINA AİT FAALİYET RAPORU FEDERASYONUMUZA AİT BAZI TEKNİK BİLGİLERİ, Judo Yapılan Faal İl Sayısı; 2010 yılı itibariyle 63 ilde faal judo yapılmaktadır. Sporcu Sayımız; 2009 yılı lisanslı

Detaylı

TAKIM RUHU VOLEYBOL TURNUVASI

TAKIM RUHU VOLEYBOL TURNUVASI TAKIM RUHU VOLEYBOL TURNUVASI TURNUVAYA KATILMAK İÇİN TAKIM OLMAN YETERLİ 29 OCAK - 3 ŞUBAT 2017 www.apsportif.com TEAM SPIRIT OF VOLLEYBALL TOURNAMENT JUST BE THE TEAM TO PARTICIPATE IN TOURNAMENT! VOLEYBOL

Detaylı

T.C MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

T.C MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ T.C MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; ulusal ve uluslararası spor hizmet ve faaliyetlerinde üstün başarı gösteren veya derece alan ve

Detaylı

ALMANYA DA SPOR YÖNETİMİ

ALMANYA DA SPOR YÖNETİMİ ALMANYA DA SPOR YÖNETİMİ 1 16 eyalet ve yaklaşık 83 milyon nüfusuyla Almanya, II. Dünya Savaşı sonrası hızlı yapılanma ve güçlü endüstriyel yatırımlarla çabucak toparlanıp, uluslararası platformda bugün,

Detaylı

I. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON

I. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON Günceleme Tarihi 10 Haziran 1. Ulusal Federasyon TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU BAŞKAN Erol Ünal KARABIYIK GENEL SEKRETER Recep NURTANIŞ ADRES: Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu, No:32 Opera-Ankara TEL: +90

Detaylı

YATIRIMLAR Yatırımların Sektörel Dağılımı a) Mevcut Durum

YATIRIMLAR Yatırımların Sektörel Dağılımı a) Mevcut Durum 1.2.2. YATIRIMLAR 1.2.2.1. Yatırımların Sektörel Dağılımı a) Mevcut Durum Kamu kesimi sabit sermaye yatırımlarının 2018 yılında reel olarak yüzde 1,4 oranında artması beklenmektedir. Bu dönemde, kamu kesimi

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU 23.10.2010 05.10.2012 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Federasyonumuz tarafından daha önce belirlenmiş olan program çerçevesinde 2010 2011 ve 2011 2012 yılı

Detaylı

TÜRKĠYE DAĞCILIK FEDERASYONU ÖDÜL TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKĠYE DAĞCILIK FEDERASYONU ÖDÜL TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKĠYE DAĞCILIK FEDERASYONU ÖDÜL TALĠMATI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde:1-Bu talimatın amacı, Türkiye Dağcılık Federasyonu bünyesinde yer alan dağcılık, spor

Detaylı

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU ÖDÜL TALİMATI

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU ÖDÜL TALİMATI TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU ÖDÜL TALİMATI Amaç MADDE 1- (1) Bu talimatın amacı; ulusal ve uluslararası atletizm yarışmalarında üstün başarı gösteren sporcular ile bunların kulüpleri, teknik direktörleri

Detaylı

ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ GENÇLİK DEĞİŞİM PROJELERİ

ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ GENÇLİK DEĞİŞİM PROJELERİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ GENÇLİK DEĞİŞİM PROJELERİ ERASMUS + ANA EYLEMLER ANA EYLEM 1 ANA EYLEM 2 ANA EYLEM 3 JEAN MONNET Bireylerin Öğrenme Hareketliliği İyi ve Yenilikçi Uygulamalar için İş Birliği Politika

Detaylı

Türkiye de Sivil Toplumu Geliştirme ve Sivil Toplum-Kamu Sektörü Diyaloğunu Güçlendirme Projesi

Türkiye de Sivil Toplumu Geliştirme ve Sivil Toplum-Kamu Sektörü Diyaloğunu Güçlendirme Projesi Türkiye de Sivil Toplumu Geliştirme ve Sivil Toplum-Kamu Sektörü Diyaloğunu Güçlendirme Projesi Uluslararası Konferans Sivil Toplum-Kamu Sektörü İşbirliği 25-26 Nisan 2013, İstanbul 2 nci Genel Oturum

Detaylı

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ Karar Tarih: 11/04/2018 Karar No : 168 Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı; Belediye sınırları içerisinde olup, amatör takımlar arasında spor

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU BÜTÇE TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU BÜTÇE TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU BÜTÇE TALİMATI İlk Yayım Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 28.04.2007 19.12.2008 BT-0901 1/9 BÜTÇE TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

Dünya Kupası Futbol Organizasyon Teklifi. Fayda-Maliyet Analizi & ilgili analiz yöntemleri Birgit ten Cate & Dirk Roelofsen

Dünya Kupası Futbol Organizasyon Teklifi. Fayda-Maliyet Analizi & ilgili analiz yöntemleri Birgit ten Cate & Dirk Roelofsen Dünya Kupası Futbol Organizasyon Teklifi Fayda-Maliyet Analizi & ilgili analiz yöntemleri Birgit ten Cate & Dirk Roelofsen Karar Alma Süreci 2007 Hollanda Başbakanı Dünya Kupası Futbol Turnuvası düzenlemek

Detaylı

SPOR A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş.)

SPOR A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş.) SPOR A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş.) Sporun nabzını 20 ayrı branşta verdiği hizmetle elinde tutan Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden; Türkiye'nin ilk ve tek spor organizasyon

Detaylı

AVRUPA BĐRLĐĞĐ ICT PSP PROGRAMI 2012 ÇAĞRISI SONUÇLARI AÇIKLANDI

AVRUPA BĐRLĐĞĐ ICT PSP PROGRAMI 2012 ÇAĞRISI SONUÇLARI AÇIKLANDI AVRUPA BĐRLĐĞĐ ICT PSP PROGRAMI 2012 ÇAĞRISI SONUÇLARI AÇIKLANDI ICT PSP Programının 2012 Çağrısına ilişkin ilk değerlendirme sonuçları Avrupa Komisyonu tarafından açıklanmıştır. Programın 2012 Yılı Çağrısında,

Detaylı

KANUN NO: 3796 30 Nisan 1992 (Resmi Gazete ile neşir ilanı:5 Mayıs 1992-Sayı:21219) 5.t. Düstur, c.31-s.

KANUN NO: 3796 30 Nisan 1992 (Resmi Gazete ile neşir ilanı:5 Mayıs 1992-Sayı:21219) 5.t. Düstur, c.31-s. KANUN NO: 3796 30 Nisan 1992 (Resmi Gazete ile neşir ilanı:5 Mayıs 1992-Sayı:21219) 5.t. Düstur, c.31-s. Amaç ve Kapsamı Madde 1- Bu kanun İstanbul Kentinin uluslararası olimpik anlaşma şartlarına uygun

Detaylı

İTÜ de Spor ve Yaşam

İTÜ de Spor ve Yaşam İTÜ de Spor ve Yaşam Geçmişten Geleceğe İTÜ İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 240 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye de mühendislik ve mimarlık

Detaylı

BÜYÜK ÖLÇEKLİ AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ ETKİNLİKLERİ

BÜYÜK ÖLÇEKLİ AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ ETKİNLİKLERİ Bölüm B Büyük Ölçekli Avrupa Gönüllü Hizmeti etkinlikleri BÜYÜK ÖLÇEKLİ AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ ETKİNLİKLERİ BÜYÜK ÖLÇEKLİ AGH ETKİNLİKLERİNİN AMAÇLARI NELERDİR? Bu eylem, gençlik, kültür ve spor alanında

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı AVRUPALI HUKUKÇULAR EĞİTİM PROGRAMLARI

T.C. BAŞBAKANLIK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı AVRUPALI HUKUKÇULAR EĞİTİM PROGRAMLARI AVRUPALI HUKUKÇULAR EĞİTİM PROGRAMLARI GENEL BİLGİLER Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızla ilgili çalışmalar yapmak ve sorunlarına çözüm üretmek Başkanlığımızın başlıca görev alanları içerisinde yer almaktadır.

Detaylı

AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU

AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU Erasmus+ Programı dâhilinde, Ankara Ticaret Odası Koordinatörlüğünde 12 Üniversitenin katılımıyla oluşan Yeni İş Tecrübeleri için Ankara Konsorsiyumu (YİTAK) Projesi,

Detaylı

T Ü R K İ Y E K İ C K B O K S F E D E R A S Y O N U. YAYIN ve MÜSABAKA İZİN TALİMATI

T Ü R K İ Y E K İ C K B O K S F E D E R A S Y O N U. YAYIN ve MÜSABAKA İZİN TALİMATI T Ü R K İ Y E K İ C K B O K S F E D E R A S Y O N U YAYIN ve MÜSABAKA İZİN TALİMATI TÜRKİYE KİCK BOKS FEDERASYONU YAYIN VE MÜSABAKA İZİN TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR AMAÇ MADDE

Detaylı

ULUSLAR ARASI VOLEYBOL FEDERASYONU (FIVB) YAPISI İLE ULUSAL VOLEYBOL (TVF) FEDERASYONUNUN KARŞILAŞTIRILMASI (13) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.

ULUSLAR ARASI VOLEYBOL FEDERASYONU (FIVB) YAPISI İLE ULUSAL VOLEYBOL (TVF) FEDERASYONUNUN KARŞILAŞTIRILMASI (13) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü. ULUSLAR ARASI VOLEYBOL FEDERASYONU (FIVB) YAPISI İLE ULUSAL VOLEYBOL (TVF) FEDERASYONUNUN KARŞILAŞTIRILMASI (13) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF Uluslar arası Voleybol Federasyonu (FIVB) FIVB 20.Nisan 1947

Detaylı

İSTANBUL KENTİNDE YAPILACAK OLİMPİYAT OYUNLARI KANUNU

İSTANBUL KENTİNDE YAPILACAK OLİMPİYAT OYUNLARI KANUNU 7269 İSTANBUL KENTİNDE YAPILACAK OLİMPİYAT OYUNLARI KANUNU Kanun Numarası : 3796 Kabul Tarihi : 30/4/1992 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 5/5/1992 Sayı : 21219 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt :

Detaylı

Bu bağlamda katılımcı bir demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları alanındaki çalışmalarımız, hız kesmeden devam etmektedir.

Bu bağlamda katılımcı bir demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları alanındaki çalışmalarımız, hız kesmeden devam etmektedir. İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN nin Entegre Sınır Yönetimi Eylem Planı Aşama 1 Eşleştirme projesi kapanış konuşması: Değerli Meslektaşım Sayın Macaristan İçişleri Bakanı, Sayın Büyükelçiler, Macaristan

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ YERİ BULMA Öğrenciler, Easmus+ Erasmus Programı Staj Hareketliliği kapsamında Öğrenim hareketliliğinde olduğu gibi Staj hareketliliğinde

Detaylı

HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER. AB Liderleri Jean-Claude Juncker in AB Komisyonu Başkanı Olması İçin Uzlaştı

HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER. AB Liderleri Jean-Claude Juncker in AB Komisyonu Başkanı Olması İçin Uzlaştı SİYASİ GELİŞMELER HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER AB Liderleri 27 Haziran da Jean- Claude Juncker i AB Komisyon Başkan adayı olarak belirledi. Schulz yeniden AP Başkanı oldu. AB Liderleri Jean-Claude

Detaylı

Erasmus+ OKUL DEĞERİNİ BİLİN! www.happykids.com.tr

Erasmus+ OKUL DEĞERİNİ BİLİN! www.happykids.com.tr Erasmus+ OKUL DEĞERİNİ BİLİN! Erasmus+ Okul Okul Eğitimi Programı AMAÇLARI Eğitimde kaliteyi artırmak, Program ülkeleri okullar ve eğitim personeli arasında işbirliğini güçlendirmek Erasmus+ Okul Hedef

Detaylı

AVRUPA KONSEYİ İNSAN HAKLARININ KORUYUCUSU ÖZET

AVRUPA KONSEYİ İNSAN HAKLARININ KORUYUCUSU ÖZET AVRUPA KONSEYİ İNSAN HAKLARININ KORUYUCUSU ÖZET Avrupa Konseyi üyesi olmayan devlet (Belarus) ÜYE ÜLKELER KURULUŞUN MERKEZİ VE BÜROLARI BÜTÇE Almanya, Arnavutluk, Andorra, Avusturya, Azerbaycan, Belçika,

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANLIĞI Sayı : TÜSF /.. / 04 /2013 Konu : Salon Futbolu Play-off Müs. Hk.. ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE (Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı) Gençlik ve Spor

Detaylı

PROMOSYON SHOW 2018 DEĞERLENDİRMESİ

PROMOSYON SHOW 2018 DEĞERLENDİRMESİ PROMOSYON SHOW 2018 DEĞERLENDİRMESİ Kurumsal Tanıtım Sektörü Büyüme Vizyonunu Sürdürüyor! Sağladığı istihdam ve katma değer ile Türk Ekonomisine destek veren promosyon sektörü, yurt dışına açılma ve ihracatı

Detaylı

TYF ANTRENÖRLÜK AKREDİTASYON VE VİZE TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER

TYF ANTRENÖRLÜK AKREDİTASYON VE VİZE TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER TYF ANTRENÖRLÜK AKREDİTASYON VE VİZE TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- (1) Bu Talimatın amacı; yüzme, atlama, senkronize yüzme ve açık su dallarında; Müsabakalarda, Kamplarda,Antrenmanlarda,

Detaylı

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU 2007 2009 İKİ YILLIK TAHMİNİ FAALİYET PROGRAMI

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU 2007 2009 İKİ YILLIK TAHMİNİ FAALİYET PROGRAMI TVF 2007 2009 Yld. Erk. Avr. Şamp. Grup - Sporcu Seçme ve Hazırlık 9/12-03/01 Ar. - Ocak 2006-2007 Ankara Yld. Bn. Avr. Şamp. Grup - Sporcu Seçme ve Hazırlık 9/12-02/01 Ar. - Ocak 2006-2007 İstanbul Yld.

Detaylı

WEC 2016 DÜNYA ENERJİ KONGRESİ HİZMET ALIMI ZEYİLNAMESİ 02.06.2014

WEC 2016 DÜNYA ENERJİ KONGRESİ HİZMET ALIMI ZEYİLNAMESİ 02.06.2014 WEC 2016 DÜNYA ENERJİ KONGRESİ HİZMET ALIMI ZEYİLNAMESİ 02.06.2014 İDARİ ŞARTNAME 3.1 Maddesi ç) Hizmet Alımı son başvuru tarihi: 06.06.2014 d) Hizmet Alımı son başvuru saati: 17:00 ç) Hizmet Alımı son

Detaylı

İç Kontrol Örnek Olay: Proje İç Kontrol Uygulamalarının Planlanması

İç Kontrol Örnek Olay: Proje İç Kontrol Uygulamalarının Planlanması Dünya Bankası Mali Yönetim Çalıştayı 07 09 Şubat 2012 İç Kontrol Örnek Olay: Proje İç Kontrol Uygulamalarının Planlanması Dünya Bankası ile T.C. Hükümeti arasında bir İkraz Anlaşması imzalanmıştır. Bu

Detaylı

TARİHİ ALANDA YER ALAN MÜZE, TANITIM VE SİMÜLASYON MERKEZLERİ İLE ÖREN YERLERİNE GİRİŞLERDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE

TARİHİ ALANDA YER ALAN MÜZE, TANITIM VE SİMÜLASYON MERKEZLERİ İLE ÖREN YERLERİNE GİRİŞLERDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE TARİHİ ALANDA YER ALAN MÜZE, TANITIM VE SİMÜLASYON MERKEZLERİ İLE ÖREN YERLERİNE GİRİŞLERDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE Kapsam Madde 1- Bu yönerge, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 01/07/2014-12620

Evrak Tarih ve Sayısı: 01/07/2014-12620 Evrak Tarih ve Sayısı: 01/07/2014-12620 T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü *BENUBML7* Sayı : 31850582-612.01.01- Konu: Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Giresun Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

FMV IŞIK OKULLARI 100 YILLIK OKULLAR 15. SPOR ŞÖLENİ BİLGİLENDİRME FORMU

FMV IŞIK OKULLARI 100 YILLIK OKULLAR 15. SPOR ŞÖLENİ BİLGİLENDİRME FORMU TARİH 03 07 MAYIS 2017 FMV ÖZEL IŞIK LİSESİ NİŞANTAŞI KAMPÜSÜ BRANŞ MASA TENİSİ ( GENÇ KIZ-GENÇ ERKEK ) 1. Masa Tenisi Müsabakaları 04 Mayıs 2017 Perşembe günü başlayacaktır. 2. Yarışmalar, uluslararası

Detaylı

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ 04/10/2010 SKS Daire Bşk. YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ Kuruluş ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, 2547 Sayılı Kanunun 4 üncü ve 47 nci maddeleri ile Yüksek Öğretim Kurumları Mediko-Sosyal,

Detaylı

SPOR HUKUKU. 3.Ders. Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER

SPOR HUKUKU. 3.Ders. Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER SPOR HUKUKU 3.Ders Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER Gençlik ve Spor Bakanlığı 03.06.2011 tarihinde çıkarılan 638 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuştur. 638 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin amacı, Gençlik

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BELGE YÖNETİMİ VE ARŞİV SİSTEMİ STRATEJİSİ

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BELGE YÖNETİMİ VE ARŞİV SİSTEMİ STRATEJİSİ T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BELGE YÖNETİMİ VE ARŞİV SİSTEMİ STRATEJİSİ (Doküman No: BEYAS-DK-02) Ankara Üniversitesi için aşağıda verilen temel bir Belge Yönetimi ve Arşiv Sistemi Stratejisi metni hazırlanmıştır.

Detaylı

2016 SPRING CUP. 08 Şubat 06 Mayıs

2016 SPRING CUP. 08 Şubat 06 Mayıs 2016 SPRING CUP 08 Şubat 06 Mayıs VİZYONUMUZ Ege Bölgesi içerisinde, Şirketler/Eğitim Kurumları/Holdingler/Bağımsız Takımlar dan oluşan Özel Basketbol Ligi olarak fair play olgusundan uzaklaşmadan, amatör

Detaylı

KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ. İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir.

KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ. İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir. KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir. İLİMİZİN SPOR FAALİYETLERİ AMATÖR SPOR KULÜP SAYILARI Bal Ligi

Detaylı

NORVEÇ DOPİNGLE MÜCADELE SİSTEMİ

NORVEÇ DOPİNGLE MÜCADELE SİSTEMİ NORVEÇ DOPİNGLE MÜCADELE SİSTEMİ Norveç Dopingle Mücadele Kurumu Dopingle Mücadele 2003 yılına kadar Norveç Olimpiyat Komitesi ve Spor Konfederasyonu içindeki bir birim tarafından yürütülmüştür. Sporda

Detaylı

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 2009-2010 YILLARI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 2009-2010 YILLARI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 2009-2010 YILLARI FAALİYET RAPORU Türkiye Golf Federasyonu nun 2009-10 yılları faaliyet raporu aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. ULUSAL SPORTİF FAALİYETLER 2009 Yılı Faaliyetleri

Detaylı

örnekengelsizkentlerprojesiörnekeng elsizkentlerprojesiörnekengelsizkentl erprojesiörnekengelsizkentlerprojesi

örnekengelsizkentlerprojesiörnekeng elsizkentlerprojesiörnekengelsizkentl erprojesiörnekengelsizkentlerprojesi T.C. BAŞBAKANLIK ÖZÜRLÜLER İDARESİ BAŞKANLIĞI ÖRNEK ENGELSİZ KENT PROJESİ KARAMAN [Metni yazın] Sayfa 0 1. PROJENİN TANIMI 1.1. PROJENİN İSMİ: ÖRNEK ENGELSİZ KENT PROJESİ 1.2. PROJE ALANI: KARAMAN KENTSEL

Detaylı

YAPI, İNŞAAT, MİMARİ, YAPI MALZEMELERİ VE SİSTEMLERİ FUARI 19 24 OCAK 2015, MÜNİH

YAPI, İNŞAAT, MİMARİ, YAPI MALZEMELERİ VE SİSTEMLERİ FUARI 19 24 OCAK 2015, MÜNİH YAPI, İNŞAAT, MİMARİ, YAPI MALZEMELERİ VE SİSTEMLERİ FUARI 19 24 OCAK, MÜNİH Değerli Katılımcı ve Ziyaretçilerimiz; 1975 yılından bu yana, gerek ülke dahilinde, gerekse dünyanın dört bir yöresinde, yalnızca

Detaylı

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Kalite Politikası OTELİMİZ HAKKINDA Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi

Detaylı

FASIL 10 BİLGİ TOPLUMU VE MEDYA

FASIL 10 BİLGİ TOPLUMU VE MEDYA FASIL 10 BİLGİ TOPLUMU VE MEDYA Öncelik 10.1. 2002 AB düzenleyici çerçevesi için anahtar başlangıç koşullarının kabul edilmesinin ve uygulanmasının tamamlanması 1 Mevzuat uyum takvimi Tablo 10.1.1 1 2002/20/AT

Detaylı

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103)

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) 2018-2020 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) Kocatepe Staj Konsorsiyumu, personel değişimi ve staj amaçlı öğrenci

Detaylı

TÜRKİYE KANO FEDERASYONU FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE KANO FEDERASYONU FAALİYET RAPORU TÜRKİYE KANO FEDERASYONU 2015-2016 FAALİYET RAPORU 2002 yılında kano ve rafting federasyonu olarak kurulan federasyonumuz 2006 yılında rafting branşından ayrılarak Türkiye Kano Federasyonu adı altında

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ARTI (+) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ARTI (+) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ARTI (+) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SUNUM PLANI Erasmus artı( +) Programı Nedir? Erasmus artı (+) Programının Amacı? Programa Kapsamındaki Ülkeler Program Kapsamında

Detaylı

Youth Football Festival

Youth Football Festival 2016 Youth Football Festival 17 23 July 2016 Kaposvár, Hungary Youth Football Festival HUNGARY KAPOSVÁR 2016 17-23 JULY www.youthfootballfestival.org 2016 HOŞGELDINIZ INTERSPORT Youth Football Festival

Detaylı

2016-2017 www.bilecik.edu.tr Genel Bilgiler Üniversitemiz, 104.057 m 2 kapalı alan, 24.212 m 2 açık alanda spor tesisleri olmak üzere toplam 741.248 m 2 kampüs alanına sahiptir. 485 Akademik Personelimizle

Detaylı

EUREKA ve EUROSTARS Programları

EUREKA ve EUROSTARS Programları EUREKA ve EUROSTARS Programları Betül MACĐT EUREKA Proje Sorumlusu AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi KAYSERĐ, 29 Nisan 2011 Ulusal ve uluslararası Ar-Ge destek programları AB 7. Çerçeve

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ ÇEVRE FASLI MÜZAKERE SÜRECİ

AVRUPA BİRLİĞİ ÇEVRE FASLI MÜZAKERE SÜRECİ AVRUPA BİRLİĞİ ÇEVRE FASLI MÜZAKERE SÜRECİ 1. Genel Süreç Çevre Faslı Müzakere Sürecine ilişkin; Çevre Faslı Tanıtıcı Tarama Toplantısı 03-11 Nisan 2006, Çevre Faslı Ayrıntılı Tarama Toplantısı 29 Mayıs

Detaylı

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu, Yasası 5105 sayılı, numaralı, nolu, kanun, yasa Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün

Detaylı

Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri

Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri 27.12.1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararı na dayanılarak hazırlanan

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü PAN AVRUPA AKDENİZ TERCİHLİ MENŞE KURALLARINA DAİR BÖLGESEL KONVANSİYON KAPSAMI TİCARETTE EŞYANIN TERCİHLİ MENŞEİNİN TESPİTİ HAKKINDA YÖNETMELİK HAKKINDA BİLGİ I. Neden Bölgesel Konvansiyon? Ülkemiz Avrupa

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKLERİNDE SPOR YÖNETİMİ VE YAPISI (II) (6) Doç. Dr. Hakan SUNAY

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKLERİNDE SPOR YÖNETİMİ VE YAPISI (II) (6) Doç. Dr. Hakan SUNAY AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKLERİNDE SPOR YÖNETİMİ VE YAPISI (II) (6) Doç. Dr. Hakan SUNAY Avrupa Birliğine uyum yasalarının ve kriterlerinin gerçekleştirildiği günümüzde Avrupa Ülkelerinin spor yapıları ve spor

Detaylı

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI ULUSLARARASI GENÇLİK KAMPI-TÜRKİYE ORTAK DEĞERLER, ORTAK GELECEK VE GENÇ LİDERLER Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik Çalışmaları Dairesi ULUSLARARASI GENÇLİK KAMPI-TÜRKİYE

Detaylı

ĠġBĠRLĠĞĠ PROTOKOLÜ. Madde 1

ĠġBĠRLĠĞĠ PROTOKOLÜ. Madde 1 ĠġBĠRLĠĞĠ PROTOKOLÜ Madde 1 Bu protokol İstanbul Üniversitesi ile. Üniversitesi arasındaki ortak bilimsel çalışmalar ile eğitim-öğretim ve kültürel işbirliğini kapsamaktadır. Protokolün Konusu Madde 2

Detaylı

BÖLGESEL TURİZM GELİŞTİRME KOMİTELERİ BİLGİ NOTU

BÖLGESEL TURİZM GELİŞTİRME KOMİTELERİ BİLGİ NOTU Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi İnovasyona Dayali Turizm Stratejisi ve Eylem Planı BÖLGESEL TURİZM GELİŞTİRME KOMİTELERİ BİLGİ NOTU TRA1 / 2012 Her hakkı saklıdır. ÖNSÖZ Bu doküman, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma

Detaylı

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ *Bu yazı nin taslak değişikliğinin Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ne olası etkilerini paylaşmak için hazırlanmıştır.

Detaylı

SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK 5035 SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 26/9/2006 No : 2006/11061 Dayandığı Kanunun Tarihi : 21/5/1986 No

Detaylı

Okul Sporları Gençler İl Birinciligi YARIŞMA PROGRAMI

Okul Sporları Gençler İl Birinciligi YARIŞMA PROGRAMI 2015-2016 Okul Sporları Gençler İl Birinciligi Yarışmanın Adı : OKUL SPORLARI GENÇLER YÜZME İL BİRİNCİLİĞİ Doğum Tarihleri : 1998-1999 (B Kategorisi) 2000-2001 (A Kategorisi) Yarışmanın Yeri : Mersin Olimpik

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ KA1 Personel Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 13 Mart 2014

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ KA1 Personel Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 13 Mart 2014 Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus+ KA1 Personel Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 13 Mart 2014 Erasmus+ Personel (Ders Verme ve Eğitim Alma) Hareketliliği Nedir? Bireylerin

Detaylı

SUNGURLU. Sungurlu OSB

SUNGURLU. Sungurlu OSB SUNGURLU OSB 2 SUNGURLU Sungurlu, Karadeniz Bölgesini Ankara ya ve Güney-Batı illerine bağlayan Ankara-Samsun-Trabzon anayolu üzerinde konumlanmıştır. Doğu Anadolu illerinin ana bağlantı yolu olan Ankara-Sivas-Erzurum

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ETKİNLİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ETKİNLİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ETKİNLİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE1-(1) Bu yönergenin amacı Üsküdar Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilecek bilimsel, sanatsal, kültürel, sportif her tür etkinliğin planlanmasına

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü

T.C. Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü T.C. Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Görevleri (663 sayılı KHK ya istinaden) MADDE 14- (1) Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğünün görevleri şunlardır: a) Sağlık

Detaylı

OKULUMUZUN SPORTİF BAŞARILARI

OKULUMUZUN SPORTİF BAŞARILARI OKULUMUZUN SPORTİF BAŞARILARI Okulumuz sportif anlamda 2000 yılında okulumuza beden eğitimi öğretmeni olarak atanan Kubilay KIZILBUĞA ile başlamaktadır. Beden eğitimi öğretmenimizin üstün gayretleriyle

Detaylı

Neden Kampnet Organizasyon?

Neden Kampnet Organizasyon? Neden Kampnet Organizasyon? Kampnet Organizasyon konusunda uzman ve tecrübeli kadrosu ile kamp organizasyonları konusunda hizmetler vermektedir. Organizasyonumuza ait spor salonu - kondisyon merkezimiz

Detaylı

REKTÖRLÜK KUPASI SALON FUTBOLU (ERKEK) TURNUVASI BAŞVURU FORMU

REKTÖRLÜK KUPASI SALON FUTBOLU (ERKEK) TURNUVASI BAŞVURU FORMU 2018-2019 REKTÖRLÜK KUPASI SALON FUTBOLU (ERKEK) TURNUVASI BAŞVURU FORMU Fakülte/ Yüksekokul / MYO Adı : Sorumlu Kişi Adı : GSM ve Dahili İletişim Bilgileri : E-posta (güncel) : Belgegeçer : ERKEK SALON

Detaylı

Denizli Aquatlonu Küçükler Türkiye Finali Ve Yıldızlar, Gençler, Elitler Yarış Talimatı

Denizli Aquatlonu Küçükler Türkiye Finali Ve Yıldızlar, Gençler, Elitler Yarış Talimatı Denizli Aquatlonu Küçükler Türkiye Finali Ve Yıldızlar, Gençler, Elitler Yarış Talimatı Federasyonumuzun faaliyet programında yer alan Denizli Aquatlon yarışları 01-02 Kasım 2014 tarihinde Denizli Pamukkale

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HAYVAN VE ÜRÜNLERİN ÜLKEYE GİRİŞİNDE ÖN BİLDİRİM VE VETERİNER KONTROLLERİNE DAİR YÖNETMELİK Yetki Kanunu: 5996 Yayımlandığı R.Gazete: 17.12.2011-28145 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

PPP KONFERANS 8 KASIM КİEV KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI

PPP KONFERANS 8 KASIM КİEV KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI 2 0 1 8 PPP KONFERANS 8 KASIM КİEV KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI UKRAYNA ALTYAPISI: YATIRIMCILAR için AÇIK Forumumuz: - Ukrayna'nın altyapı projelerinde yatırımların oluşumu ve artışını; - altyapı projelerinin çekiciliğini

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 13 (12 Mayıs 25 Mayıs 2014) Sayfa 1 BASKETBOL KÜÇÜK BASKETBOL Küçük basketbol takımımız başarılı maçlar çıkarmaya devam ediyor. Gelişim ligi maçında rakibi Fenerbahçe Ataşehir basketbol takımını

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ÜNİLİG VOLEYBOL MÜSABAKA TALİMATI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ÜNİLİG VOLEYBOL MÜSABAKA TALİMATI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ÜNİLİG VOLEYBOL MÜSABAKA TALİMATI Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan ÜNİLİG Voleybol una katılım

Detaylı

SPORUN SOSYAL VE EKONOMİK FAYDALARI. Prof. Dr. Gazanfer DOĞU Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Yönetim Bilimleri

SPORUN SOSYAL VE EKONOMİK FAYDALARI. Prof. Dr. Gazanfer DOĞU Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Yönetim Bilimleri SPORUN SOSYAL VE EKONOMİK FAYDALARI Prof. Dr. Gazanfer DOĞU Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Yönetim Bilimleri Spor Fiziksel Zihinsel hareket sosyolojik bir olay Dünya Sağlık Örgütünün ( WHO ) esenlik

Detaylı

EYOF 2011 TRABZON BASKETBOL

EYOF 2011 TRABZON BASKETBOL 1 İÇİNDEKİLER HAZIRLIK VE DÜZENLEME KURULU...: GENEL MÜSABAKA PROGRAMI...: İLETİŞİM BİLGİLERİ...: KATILIMCI ÜLKELER...: TARİHÇESİ...: ÖNEMLİ BİLGİLER...: TEKNİK AÇIKLAMALAR...: TEKNİK FORMAT...: TAKIMLARIN

Detaylı

1. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON

1. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON 1 Genel Kurallar 1. Karadeniz Oyunları İdari Komitesi 2. 1. Karadeniz Oyunları,2007 Organizasyon Komitesi 3. 1. Karadeniz Oyunları Geçici Takvimi 4. Genel Şartlar 4.1. Organizasyon 4.2. Katılım 4.3. 1.

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI

T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI GÜNEY EGE BÖLGESİNDE SAĞLIK SEKTÖRÜNE YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ BİLGİ NOTU Yatırım Destek Ofisleri 03/08/2012 İçindekiler 1 DEVLET TEŞVİKLERİ... 2

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANLIK SU ÖDÜLÜ YÖNETMELİĞİ (5.Dünya Su Forumu İstanbul 2009)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANLIK SU ÖDÜLÜ YÖNETMELİĞİ (5.Dünya Su Forumu İstanbul 2009) TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANLIK SU ÖDÜLÜ YÖNETMELİĞİ (5.Dünya Su Forumu İstanbul 2009) 1. GİRİŞ Dünyanın suyla ilgili en büyük etkinliği olan Dünya Su Forumu, Dünya Su Konseyi ve ev sahibi ülkenin ortak

Detaylı

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI. Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI. Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016 ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016 1 Değişim hayatınızdaki bir yıl değil, bir yıl içerisindeki hayattır. -Anonim 2 Hareketlilikler ÖĞRENCİ PERSONEL 1.

Detaylı

ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2011-2012 TRABZON KENTİ STADYUM VE YAKIN ÇEVRESİ TASARIM PROJESİ 47661

ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2011-2012 TRABZON KENTİ STADYUM VE YAKIN ÇEVRESİ TASARIM PROJESİ 47661 1.GİRİŞ Çalışma alanı Trabzon kentinde yer alan İnönü Mahallesi ndeki Stadyum ve Yakın Çevresini kapsamaktadır. Stadyum ve yakın Çevresine baktığımızda; Numune Hastanesi, Trabzon Lisesi, Endüstri Meslek

Detaylı

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 -

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ADEM ÇELİK SPOR OYUNLARI YÖNERGESİ

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ADEM ÇELİK SPOR OYUNLARI YÖNERGESİ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ADEM ÇELİK SPOR OYUNLARI YÖNERGESİ AMAÇ: MADDE 1. Bu yönergenin amacı, Beykent Üniversitesi Adem Çelik Spor Oyunlarını düzenleme ve yürütme esaslarını belirlemektir. KAPSAM: MADDE

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SOSYAL-KÜLTÜREL VE SPORTİF AMAÇLI TESİSLER İŞLETİM VE SÜRELİ KULLANIM YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SOSYAL-KÜLTÜREL VE SPORTİF AMAÇLI TESİSLER İŞLETİM VE SÜRELİ KULLANIM YÖNERGESİ Amaç DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SOSYAL-KÜLTÜREL VE SPORTİF AMAÇLI TESİSLER İŞLETİM VE SÜRELİ KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı