Grup Ahlak ve Davranış Kuralları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Grup Ahlak ve Davranış Kuralları"

Transkript

1 (6) Grup Ahlak ve Davranış Kuralları TeliSnera, bu Kurallarda belirtilen ilkeleri benimsemiştir. Günlük faaliyetlerimizde, her TeliaSnera çalışanının işlerin nasıl gerçekleştirileceğine dair rehber larak bu Kurallara uymasını bekleriz. Ayrıca, TeliaSnera nın menfaat sahibi lduğu tüm faaliyetlerde bu Kuralların ilkelerinin benimsenmesi için çalışırız.

2 (6) 1. ORTAK DEĞERLERİN ÜZERİNE KURMA Lider telekmünikasyn hizmetleri sağlayıcısı larak TeliaSnera, faaliyet gösterdiğimiz pazarların ssyal ve eknmik altyapısının önemli bir parçasıdır. İhtiyaç duyulan yerde ve zamanda, insanlar ve şirketlerin basit, etkili ve çevre dstu bir şekilde iletişime geçmesine yardımcı lan hizmetler sağlıyruz. Vizynumuz: Bringing the wrld clser n the custmer s terms. Ortak değerlerimiz dare, care, simplify bize iş yerimizdeki davranışlarımızda yl gösteren bir pusuladır: We Dare t - kendimizi müşterimize adayarak ve kendimize meydan kuyarak lider lmak - fikirleri paylaşarak, risk alarak ve sürekli öğrenerek yenilikçi lmak - görüş ve endişelerimizi açıkça dile getirmek We Care fr - ihtiyaçlarına göre çözümler üreterek müşterilerimize özen göstermek - destekleyici, dürüst ve saygılı bir şekilde davranarak birbirlerimize özen göstermek - srumlu bir şekilde ve etik standartlarımız çerçevesinde hareket ederek dünyamıza özen göstermek We Simplify - net ve uygulanabilir kararlar alarak, snuç daklı bir şekilde hedeflerimizi hızlıca yerine getirmek - şeffaf iletişim, aktif işbirliği ve bilgi paylaşımını sağlayarak ekip çalışmasını klaylaştırmak - verimli süreçler inşa ederek ve işi sahipleyerek perasynlarımızı klaylaştırmak TeliaSnera, adil ve etik iş uygulamalarının snucu larak uzun bir başarı geçmişine sahiptir. İnsan hakları, çalışma kşulları, çevre ve ylsuzluk karşıtı uluslararası standartları destekleriz. Faaliyetlerimiz ayrıca OECD Çk Uluslu Şirketler Rehberi tarafından yönlendirilmektedir. TeliaSnera, rtak değerler, iş ilkeleri ve perfrmans yönetimine dayalı larak, tek bir şirket gibi hareket etmeye gayret gösterir. Faaliyet gösterdiğimiz her yerde yerel bir şirket gibi hareket eder, yerel iş riskleri ve fırsatlarını tanımlar ve nlara göre çalışırız. Amacımız, yasaların metnine ve ruhuna uygun bir şekilde, temiz bir şirket ve iyi bir kurumsal yurttaş lmaktır. 2. PAYDAŞLARIMIZLA İLİŞKİLER Çeşitli paydaşlarla etkileşime gireriz: müşteriler, iş rtakları, rakipler, iş arkadaşları, hissedarlar, hükümetler ve düzenleyici kurumlar, ayrıca faaliyet gösterdiğimiz tplumlar. İlişkilerimiz ve iletişimlerimiz dürüst, gerçeğe dayalı ve ticari gizlilik sınırları dahilinde şeffaftır. Etkileşime değer veririz, bu yüzden tüm paydaşlarımızla yapıcı diyalgu teşvik ederiz. Özgür ve adil ticareti savunuruz, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin yasal çerçeveleri dahilinde dğru rekabet ve etik kşullar için çaba gösteririz.

3 (6) 2.1. Müşterilerimizle ilişkiler Mevcut ve ptansiyel müşterilerimizin güvendiği, bir numaralı tercih lmak için çaba gösteririz ve ödenen paranın karşılığını veren yüksek kaliteli ve güvenli hizmetler sunmayı ve müşterilerimizin başarısına katkıda bulunmayı amaçlarız. Müşteri gizliliğinin krunması, TeliaSnera da başlıca öneme sahiptir. Hizmetlerimizi ve ürünlerimizi dürüstçe sunarız; ve adil lmayan veya yanıltıcı uygulamalar kullanmayız. Dünya üzerindeki en güvenli iletişim ağlarını işletmek için gayret ederiz ve müşterilerimizin kişisel verilerini krur ve gizliliklerini emniyet altına alırız. Kişisel verilere yetkisiz erişimi engellemek için önlemler alırız ve bu verileri ancak yasaların gerekli görmesi halinde açıklarız. TeliaSnera, hizmetlerimiz kapsamında çcukların istismara karşı krunmasına özellikle dikkat eder. Bu bağlamda müşterilerin kendilerini yasadışı veya istenmeyen içeriğe karşı krumalarına yardımcı lan araçlar geliştirilir ve çcukların cinsel istismarıyla ilgili içeriğe sahip sitelerin engellenmesi için hükümet kurumları ve güvenilir rganizasynlarla işbirliği yapılır. Tüm iş rtaklarımızın çcuk istismarına karşı çalışmasını bekleriz Çalışanlarımızla ilişkiler TeliaSnera, çalışanların başarıya giden anahtar lduğunun farkındadır. Hedefimiz cazip bir işveren lmaktır ve prfesynel bir çalışma rtamında kalifiye ve mtive lmuş kişileri çekmek, geliştirmek ve elimizde tutmak için çaba gösteririz. TeliaSnera, uluslar arası insan haklarını ve BM deklarasynu ve kilit ILO sözleşmelerinde belirtildiği üzere tüm çalışanların itibarını destekler: Çcuk işçilerin, brç karşılığı çalıştırılan işçilerin veya zrla çalıştırılan işçilerin kullanılmasını kabul etmeyiz. Tüm çalışanlara adil ve eşit davranılır. İnsanlara kişisel farklılıklar, yetenekler veya özelliklerinden bağımsız larak saygı duyulan bir çalışma rtamı yaratmayı hedefleriz. Hiçbir çalışan veya aday yaş, ırk, cinsiyet, din, engel, tabiiyet, cinsel eğilim, medeni veya ailevi durum ya da siyasi görüş nedeniyle ayrımcılığa uğramaz veya taciz edilmez. Çalışanların, tplu sözleşme için bir işçi sendikası tarafından temsil edilip edilmemeyi seçme hakkına saygı duyarız. Bu hakkı kullanan hiçbir çalışan ayrımcılığa maruz kalmaz. Tüm çalışanlar, istihdamlarının temel şartları ve kşullarını bilmelidirler. Mevzuatta öngörülen asgari ücretler, önerilen seviye yerine daima asgari seviye lur. TeliaSnera iş süreçlerinde emniyeti sağlayarak, hastalık durumlarını önleyerek ve müdahale ederek ve sağlık ve refahı destekleyen önlemler alarak, güvenli ve sağlıklı bir işyeri sağlamayı ve düzenli larak geliştirmeyi amaçlar. Çalışanlarımıza uyuşturucuların lmadığı bir işyeri sağlamayı amaçlarız ve hiçbir şekilde şiddete, kötü dil kullanımına veya zrbalığa tlerans göstermeyiz.

4 (6) Tüm çalışanlar, şirketin gizli bilgilerinin yetkisiz larak açıklanmasını veya uygun lmayan şekilde kullanılmasını önlemek için özen gösterirler. Yine de açıklığı hedefleriz ve gizlilik sınırları dahilinde bilgiler ve deneyimlerin paylaşımını teşvik ederiz. TeliaSnera çalışanları, kişisel faaliyetler ve TeliaSnera nın işleri arasında çıkar çatışmasına neden labilecek veya rtaya kyabilecek temaslardan kaçınırlar. İşle ilgili hediyeler veya ikramlar, yalnızca yerel yönetmelikler ve iş uygulamaları uyarınca teklif veya kabul edilir Hissedarlarımızla ilişkiler TeliaSnera, geniş bir hissedar grubu için cazip bir yatırım lmak için gayret gösterir ve hissedar değerinin uzun vadeli, sürdürülebilir gelişimini hedefleriz. Hissedarlarımızı ve piyasayı, şirketimizin değerini etkileyen tüm önemli gelişmelerden anında, eşzamanlı larak ve şeffaf bir şekilde haberdar ederiz. TeliaSnera hisseleri NASDAQ OMX Stckhlm ve Helsinki brsalarında işlem görmektedir. Piyasaya verilen bilgilerin dğru lmasını ve ilgili kanunlar, brsa kuralları ve kurumsal idare kurallarına uygun bir şekilde raprlanmasını sağlarız. Brsada şirket içinden sızdırılan bilgileri dğrudan veya dlaylı larak kullanmayız. Finansal ve finans dışı iletişimlerimizde dürüst davranırız ve bilgimiz dahilinde açıklamalar yaparız. Hedefimiz, tam srumluluktur Tedarikçilerimiz, iş rtaklarımız ve rakiplerimizle ilişkiler TeliaSnera tedarikçiler ve yükleniciler için güvenilir bir rtak lmayı hedefler. Uzun vadeli, iyi iş ilişkileri ve sağlıklı işbirliğine daklanırız. Tedarikçilerimiz ve yüklenicilerimizden insan hakları, çalışma kşulları, çevre ve ylsuzluk karşıtı uluslararası standartları desteklemelerini bekleriz. Tedarikçilerimizin, faaliyetlerini bu Kurallara benzer ilkelere göre sürdürmelerini teşvik ederiz iş ilişkilerimizi kurarken ve devam ettirirken, bu durumu önemli bir kriter larak görürüz. Dünya çapındaki faaliyetlerimizde iş almak veya elimizde tutmak için rüşvet ya da diğer yasadışı ödemeler vermeyiz veya almayız. TeliaSnera nın sahip lduğu kapsamlı satın alım gücü ve bu durumun iş ilişkilerimiz üzerindeki muhtemel etkilerinin farkındayız. Tedarikçilerimizi tamamen liyakat temelinde seçeriz ve tüm tedarikçilerimizden bizim işlerimiz için adil ve aktif rekabet yapmalarını beklediğimizi açıkça belirtiriz. Tedarikçilerimizi ve alt yüklenicilerimizi kalite, fiyat, uygunluk, teslimat, güvenilirlik, hizmet ve ssyal ve çevresel knuları içeren kurumsal srumluluk şartları gibi önceden belirlenmiş kriterlere göre seçer ve değerlendiririz. Bu kuralların ilkelerine bağlı kalınması, tedarikçilerimizle yaptığımız yasal sözleşmeler ve anlaşmaların ayrılmaz bir parçasıdır. İşle ilgili kararlar ve faaliyetler şirket, müşteriler ve hissedarların menfaatine dayalıdırlar. Bu yüzden, kararlar kişisel ilişkilere veya menfaatlere göre alınamazlar ve bu ilişkiler veya menfaatler bağımsız ve sağlıklı yargılamamızı etkileyemez.

5 (6) İş rtaklarımızla (örn. danışmanlar, acenteler, rtak girişim partnerleri) karşılıklı güven temelinde, bu Kuralların amacına uygun ilişkiler kurmaya çaba gösteririz. Fiyatlandırma, pazar payları veya diğer benzer yasadışı faaliyetlerle ilgili larak rakiplerimizle görüşme veya sözleşme yapmayız Tplumla ilişkiler TeliaSnera, pazarlarımızda ulaşılabilen altyapı ve hizmetler geliştirerek dijital uçurum arasında köprü görevi üstlenir. Hizmetlerimiz, dğrudan veya dlaylı iş fırsatları yaratarak ve faaliyet gösterdiğimiz tplumlara finansal açıdan katkıda bulunarak büyümeyi ve eknmik gelişimi yönlendirmektedir. Hedefimiz uzun vadeli bir yatırımcı ve iyi bir kurumsal yurttaş lmaktır. Teknljinin çk daha geniş kitlelerce kullanılabilmesini ve uygun fiyatlı lmasını sağlamak için farklı teklifler ve fiyat seviyeleriyle çalışırız. TeliaSnera, dijital kuryazarlığı teşvik eden inisiyatifler ve yerel tplulukların sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunan prjeler üstlenir. TeliaSnera, mbil terminaller ve baz istasynlarının sayısının artması nedeniyle elektrmanyetik alanların etkileriyle ilgili endişelerin farkındadır. İdareler, kuruluşlar ve rganizasynlarla işbirliği yaparız ve bu alandaki araştırmaları destekleriz. TeliaSnera faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin siyasileriyle çalışmaz ya da siyasi bağışlarda bulunmaz. Şirketimizi temsil ederken siyasetle ilgili yrum yapmayız veya siyasi beyanlarda bulunmayız. Ancak, TeliaSnera işlerimizi etkileyen yönetmeliklerle ilgili larak diyalglara girer. TeliaSnera, uymak zrunluluğu bulunan ancak bireylerin mahremiyetini ve ifade özgürlüğünü etkileyebilecek lan yasal, idari, lisans veya kanun uygulama gereksinimleriyle ilgili endişelerin farkındadır. Amacımız, insanların fikir alışverişine lanak tanımak ve daha açık tplumların gelişimi için araçlar sağlamaktır. İfade özgürlüğü ve gizlilik, yaptığımız işin özünü luşturmaktadır Çevre TeliaSnera, işlerimizin çevresel açıdan sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirilmesini taahhüt eder. Kaynak etkinliği sunan ve çevre dstu hizmetler geliştirerek, destekleyerek ve kullanarak ve kendi faaliyetlerimizin çevresel etkilerini en aza indiren işlemler aracılığıyla küresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunuruz. Şirketlerimiz arasında en iyi uygulamalar ve sinerjilerin kullanımını en üst seviyeye çıkaracak fırsatlar ararız. Kendi faaliyetlerimizde, ham maddeler ve enerjinin verimli kullanımını ve ilgili atık ve CO2 emisynlarının en aza indirilmesini amaçlarız. Hizmetlerimiz, etkileşime girdiğimizde bizim dğal tercihimizdir. Ayrıca, verimliliği artırmak ve ağır CO2 emisynuna neden lan seyahatleri en aza indirmek için, söz knusu hizmetleri müşterilerimize de aktif larak teşvik ederiz. Ortaklarımız ve müşterilerimizle birlikte karbn ayak izimizi azaltmayı, böylece iklim değişikliğiyle savaşmayı hedefleriz.

6 (6) 3. UYGUNLUK VE BİLGİ VERME TeliaSnera Yönetim Kurulu bu Kuralların sahibidir ve düzenli içerik ve uygunluk incelemeleri gerçekleştirir. Günlük takviye ve uygunluk izlemeleri, her yöneticinin srumluluğunun bir parçasıdır. Her çalışan, bu Kurallara uygun hareket etmekten srumludur ve endişelerini dile getirmesi ve iyi uygulama örneklerini vurgulaması için teşvik edilir. Bu Kuralların kapsamına giren tüm faaliyetler, düzenli larak incelenir. Bu Kurallara uygun lmayan faaliyetler derhal düzeltilmelidir ve iş sözleşmesinin snlandırılmasına kadar gidebilen disiplin işlemlerine tabidir. Çalışanlar, internet tabanlı bilgi verme fnksiynu aracılığıyla kötü davranışı raprlayarak veya bir üst yöneticisiyle, yerel yönetimin herhangi bir üyesiyle ya da TeliaSnera Grup Genel Danışmanıyla irtibata geçerek bu Kuralların ihlallerini bildirmek için teşvik edilirler. Bildirim kanalından bağımsız larak, bu Kuralların ptansiyel ihlaliyle ilgili iyi niyetli iddialar, ilgili dahili ve/veya harici yardımla birlikte hızlı, adil ve kapsamlı bir sruşturmaya alınırlar.

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir.

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir. Randstad Group İlkesi Başlık Business Principles (Randstad iş ilkeleri) Yürürlük Tarihi 27-11 -2009 Birim Grup Hukuk Belge No BP_version1_27112009 Randstad, çalışma dünyasını şekillendirmek isteyen bir

Detaylı

amfori BSCI Referansları 1

amfori BSCI Referansları 1 amfri BSCI Referansları 1 Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi (1948), Uluslararası Çalışma Örgütü'nün Çk Uluslu Kuruluşlar ve Ssyal Plitika ile ilgili İlkeler Üçlü Bildirgesi (1977),

Detaylı

SCA Davranış Kuralları

SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA paydaşları ile değer yaratmaya, çalışanları, müşterileri, tüketicileri, hissedarları ve diğer iş ortaklarıyla saygı, sorumluluk ve mükemmelliğe dayanan

Detaylı

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır.

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır. Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Ray Sigorta A.Ş. temel değerlerini; Biz Aileyiz, Dürüstüz, Etik değerlere saygılıyız, Adiliz, Şeffaf ve Paylaşımcıyız, Birlikte güçlüyüz, Yaratıcı ve Üretkeniz, İnsana değer

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER Tekel Karşıtı ve Rekabet İlkeleri

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER Tekel Karşıtı ve Rekabet İlkeleri DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER Tekel Karşıtı ve Rekabet İlkeleri MAGNA INTERNATIONAL INC. Tekel Karşıtı ve Rekabet İlkeleri Magna, aktif ancak adil bir rekabet içindedir ve serbest ve adil rekabeti

Detaylı

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI LORD Corporation ( LORD ) kendini dürüstlük ve yüksek etik standartları ile iş yapmaya adamıştır. Ayrıca, işimiz için geçerli tüm kanun ve yönetmeliklere uyma konusunda kararlıyız.

Detaylı

KÖTÜ ŞARTLARDAKİ ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN YASAKLANMASI VE ORTADAN KALDIRILMASINA İLİŞKİN 182 SAYILI ACİL ÖNLEMLER SÖZLEŞMESİ

KÖTÜ ŞARTLARDAKİ ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN YASAKLANMASI VE ORTADAN KALDIRILMASINA İLİŞKİN 182 SAYILI ACİL ÖNLEMLER SÖZLEŞMESİ KÖTÜ ŞARTLARDAKİ ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN YASAKLANMASI VE ORTADAN KALDIRILMASINA İLİŞKİN 182 SAYILI ACİL ÖNLEMLER SÖZLEŞMESİ Bu sözleşme, ILO'nun temel haklara ilişkin 8 sözleşmesinden biridir. Uluslararası Bürsu

Detaylı

Nisan 2011. Tedarikçi Davranı Kuralları

Nisan 2011. Tedarikçi Davranı Kuralları Nisan 2011 Tedarikçi Davranı Kuralları Group_SupplierCodeofConduct_April2011_TUR.doc 1 GİRİŞ Sodexo için işlerin yürütülmesinde yüksek etik kuralları çok önemlidir. Bu sebepten dolayı ilişkide olduğumuz

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Bu politika prosedürü ile Mioro Hediyelik Eşya San.ve Tic. A.Ş., kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerimizin,topluluğumuz için önemini ve önceliğini vurgular. Mioro A.Ş. sahip

Detaylı

Compass Group Ahlak Kuralları

Compass Group Ahlak Kuralları Compass Group Yayın 1.2 Compass Group & BM Küresel Sözleşme Alanımızda dünya lideri olarak, temin ettiğimiz hizmetlerin kalitesi için ve işimizi profesyonel ve etik şekilde yapmamız amacıyla çok yüksek

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ Magna, aktif ancak adil bir rekabet içindedir ve serbest ve adil rekabeti desteklemektedir. Tarafımızca,

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK EL KİTABI

SOSYAL SORUMLULUK EL KİTABI SOSYAL SORUMLULUK EL KİTABI Onaylayan : Formplast Yönetim Kurulu Onay Tarihi : 04.05.2017 Sayfa 1 / 5 Sosyal Sorumluluk Politikamız Bu politika Formplast ın, kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerimizi ve

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI 1 DIEBOLD NIXDORF INCORPORATED VE DÜNYA GENELİNDEKİ BAĞLI ŞİRKETLERİ ( DIEBOLD NIXDORF ) DIEBOLD NIXDORF UN İŞ ETİĞİ DAVRANIŞ KURALLARI VE TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARINA (

Detaylı

KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1)

KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1) KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1) Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 30.12.2011 tarih Seri IV, N: 56 Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına

Detaylı

SAVUNMA ve HAVACILIK SANAYİİ İMALATÇILAR DERNEĞİ. ÜYE FİRMALAR ve SASAD PERSONELİNİN UYACAĞI ETİK İLKELER YÖNERGESİ

SAVUNMA ve HAVACILIK SANAYİİ İMALATÇILAR DERNEĞİ. ÜYE FİRMALAR ve SASAD PERSONELİNİN UYACAĞI ETİK İLKELER YÖNERGESİ SAVUNMA ve HAVACILIK SANAYİİ İMALATÇILAR DERNEĞİ ÜYE FİRMALAR ve SASAD PERSONELİNİN UYACAĞI ETİK İLKELER YÖNERGESİ Yönetim Kurulu nun 10 Haziran 2013 tarihli tplantısında görüşülerek naylanmış ve yürürlüğe

Detaylı

Sigortacılık Etik İlkeleri

Sigortacılık Etik İlkeleri Sigortacılık Etik İlkeleri ETİK İLKELERİN AMACI Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Sigortacılık Etik İlkelerinin amacı; sigorta ve reasürans şirketlerinin, müşterileri, çalışanları, aracıları,

Detaylı

Doğuş Otomotiv* Etik Kod

Doğuş Otomotiv* Etik Kod Dğuş Otmtiv* Etik Kd Ekim 2012 v1.0 İşimizi yaparken en dğru kararları vermek Dürüst yaklaşım, şeffaf iş ilişkisi *Dğuş Otmtiv Servis ve Ticaret A. Ş. ile Dğuş Ot Pazarlama ve Ticaret A.Ş. nin Kurumsal

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI BÜTÜNLÜK Müşterilerimize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize, idari ve denetim yetkililerine, rakiplerimize ve topluma karşı davranışımız hatasız bir bütündür.

Detaylı

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact)

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ETİK KURALLAR VE KURUMSAL SORUMLULUK Doğuş Otomotiv Etik Kuralları, imzalamış olduğu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact), kurumsal sosyal sorumluluk politikaları ve şirket

Detaylı

İş Yeri Hakları Politikası

İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası Çalışanlarımızla olan ilişkilerimize değer veririz. İşimizin başarısı, küresel işletmemizdeki her bir çalışana bağlıdır. İş yerinde insan haklarının

Detaylı

İÇİNDEKİLER II. ÇALIŞAN ETİK KURALLARI İHLALİNİN ÇÖZÜM YOLLARI

İÇİNDEKİLER II. ÇALIŞAN ETİK KURALLARI İHLALİNİN ÇÖZÜM YOLLARI İÇİNDEKİLER I. PETKİM ÇALIŞAN ETİK KURALLARI A. Doğruluk, Dürüstlük B. Gizlilik C. Kişisel Fayda Sağlamama D. Sorumluluklarım 1. Yasal Sorumluluklarım 2. Müşterilerimize Karşı Sorumluluklarım 3. Çalışma

Detaylı

Kentsel Planlama ve Kentsel Altyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm

Kentsel Planlama ve Kentsel Altyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm Kentsel Planlama ve Kentsel ltyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm.Faruk GÖKSU Kentsel Strateji td.şti. nahtar Kelimeler: Kentsel Planlama, Kentsel ltyapı, kıllı Büyüme (smart grwth), Kentsel

Detaylı

Etik İlkeler ve Kurallar

Etik İlkeler ve Kurallar Ek. 2 PERSONEL YÖNETİMİ DERNEĞİ PERYÖN Etik İlkeler ve Kurallar 1 Amaç Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN), Türkiye de İnsan Kaynakları Yönetiminin en üst düzey ve standartlarda gerçekleştirilmesini amaçlayan

Detaylı

FİRMA PROFİLİ. geliştirmede yol açan güçlü bir firma olmaktır.

FİRMA PROFİLİ. geliştirmede yol açan güçlü bir firma olmaktır. FİRMA PROFİLİ 2000 yılından beri endüstriyel yapılar, eğitim, sağlık ve turizm tesisleri, açık ve kapalı spr alanları, enerji ve iletişim altyapı tesislerinin inşa işlerinde faaliyet gösteren FGC İNŞAAT,

Detaylı

ETİK KURALLAR EL KİTABI

ETİK KURALLAR EL KİTABI ETİK KURALLAR EL KİTABI Onaylayan : Formplast Yönetim Kurulu Onay Tarihi : 04.05.2017 Sayfa 1 / 5 - İş Etiği El Kitabı, Çalışanların şirket etik kurallarına uygun hareket etmelerinde yön göstermek, şirketin

Detaylı

Doğuş Otomotiv* Etik Kod

Doğuş Otomotiv* Etik Kod Dğuş Otmtiv* Etik Kd Ekim 2012 v1.0 İşimizi yaparken en dğru kararları vermek Dürüst yaklaşım, şeffaf iş ilişkisi *Dğuş Otmtiv Servis ve Ticaret A. Ş. ile Dğuş Ot Pazarlama ve Ticaret A.Ş. nin Kurumsal

Detaylı

Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı

Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Misyon: Evrensel Etik İlkelerin Türkiye de toplumun her kesiminde benimsenmesi ve uygulanmasına önderlik etmek

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Aralık, 2018 Rev. 03

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Aralık, 2018 Rev. 03 TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI Aralık, 2018 Rev. 03 BÜTÜNLÜK Müşterilerimize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize, idari ve denetim yetkililerine, rakiplerimize ve topluma karşı davranışımız

Detaylı

Medicover Tedarikçi Etik Davranış Kuralları

Medicover Tedarikçi Etik Davranış Kuralları Medicover Tedarikçi Etik Davranış Kuralları İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Bu Medicover Tedarikçi Etik Davranış Kurallarının Amacı... 3 3 Medicover in tedarikçileri ile ilişkileri... 3 3.1 İşçi ve insan hakları...

Detaylı

YÜKSEL İŞ ETİĞİ ANLAYIŞI

YÜKSEL İŞ ETİĞİ ANLAYIŞI YÜKSEL İŞ ETİĞİ ANLAYIŞI YÜKSEL yaptığı işlerde en yüksek iş etiği değerlere ulaşmayı hedefleyen, bu hedefe profesyonelce tertiplenmiş, donanımlı ve yüksek vasıflı kadroları ve kullandığı ileri teknoloji

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited İnsan Hakları Politikası (22 Şubat 2013 tarih ve 2/2013 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısında onaylandığı şekilde) Revizyon 1 (20 Şubat 2015 tarih ve 2/2015 No'lu

Detaylı

OKYANUS YÖNETİM EĞİTİMLERİ

OKYANUS YÖNETİM EĞİTİMLERİ OKYANUS YÖNETİM Okyanus Yöneticilik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri Temel Yöneticilik Becerileri Ekip Çalışması, Tplantı Yönetimi Etkili Liderlik, Kçluk Eğitici Eğitimi, Sunum Teknikleri Telefnda İletişim

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER HEDİYE & EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELER

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER HEDİYE & EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELER DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER HEDİYE & EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELER HEDİYE & EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELER İş çevrelerinde hediye verilmesi veya alınması ve eğlencelere katılım,

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER HEDİYE & EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELER

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER HEDİYE & EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELER DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER HEDİYE & EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELER HEDİYE & EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELER İş çevrelerinde hediye verilmesi veya alınması ve eğlencelere katılım,

Detaylı

GÖLTAŞ A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI

GÖLTAŞ A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI GÖLTAŞ A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI GÖLTAŞ Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Şirket) İş Etiği Kuralları, şirketin temel davranış ilkelerini kapsamaktadır. İş etiği kuralları, bir şirket

Detaylı

İş ve İnsan Hakları politikası. 1 Giriş 2 Taahhüt 3 Uygulama 4 Yönetişim

İş ve İnsan Hakları politikası. 1 Giriş 2 Taahhüt 3 Uygulama 4 Yönetişim İş ve İnsan Hakları politikası 1 Giriş 2 Taahhüt 3 Uygulama 4 Yönetişim BP 2013 İş ve İ nsan Hakları Politikası 1. Giriş Dünyaya enerji sağlayan bir kurumuz; temel enerji kaynaklarını bulur, geliştirir

Detaylı

İş Etiği Bildirisi Hazırlanma Tarihi: Nisan 2011 Güncellenme Tarihi: Temmuz 2017

İş Etiği Bildirisi Hazırlanma Tarihi: Nisan 2011 Güncellenme Tarihi: Temmuz 2017 İş Etiği Bildirisi Hazırlanma Tarihi: Nisan 2011 Güncellenme Tarihi: Temmuz 2017 -ÇALIŞAN OLARAK SÖZÜMÜZ- 4 -İLKELERİMİZ- 5 -AMAÇ- 6 -VIZYONUMUZ- 6 -DEĞERLERIMIZ- 6 -KURUMSAL YÖNETİM- 7 Yönetim kurulu

Detaylı

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu politikanın amacı, Doğan Grubu olarak sosyal sorumluluk ilkelerimizi belirtmek ve sosyal sorumluluk kapsamındaki çalışmaların Grubumuz için

Detaylı

OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNİN TANITIMI

OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNİN TANITIMI OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNİN A. AMACIMIZ: TANITIMI Öğrenci yaşamında bilgi ve başarının yanı sıra düşünce ve davranış hazırlığının da önemli bir etken lduğumdan hareketle yla çıkan

Detaylı

DOĞAN GRUBU RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI DOĞAN GRUBU RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI Sayfa : 1/7 1. AMAÇ Bu politika, Doğan Grubu nun rüşvet ve yolsuzluk konusundaki yaklaşımının açık bir şekilde belirtilmesini amaçlamaktır. Doğan Grubu

Detaylı

ÇALIŞAN ETİK KURALLARI

ÇALIŞAN ETİK KURALLARI DÖKSAN BASINÇLI DÖKÜM VE MAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ ÇALIŞAN ETİK KURALLARI NOT: Bu el kitabı Döksan Basınçlı Döküm çalışanlarının bilmesi gereken önemli politikaları, standartları ve kuralları içermektedir.

Detaylı

SHELL GENEL İŞ İLKELERİ

SHELL GENEL İŞ İLKELERİ SHELL GENEL İŞ İLKELERİ Shell Genel İş İlkeleri, Shel Grubu nu* meydana getiren Shell şirketlerinin işlerini nasıl yürüteceklerini belirler. * Royal Dutch Shell plc ve onun doğrudan ya da dolaylı olarak

Detaylı

İş Etiği Kodu. İş Etiği Kodunun Temel İlkeleri 1. Doğru ve Dürüst Davranmak:

İş Etiği Kodu. İş Etiği Kodunun Temel İlkeleri 1. Doğru ve Dürüst Davranmak: İş Etiği Kodu Doğruluk ve dürüstlük, Coca-Cola İçecek A.Ş.'nin ( CCI veya Şirket ) sürdürülebilir ticari başarısının ve güçlü itibarının temelini oluşturmaktadır. Her ikisi de temel önem taşıyan doğruluk

Detaylı

Daimler grubunda sosyal sorumluluk ile ilkeler. Daimler sosyal sorumluluğunun bilincinde olup Küresel Anlaşma (Global Compact) için baz

Daimler grubunda sosyal sorumluluk ile ilkeler. Daimler sosyal sorumluluğunun bilincinde olup Küresel Anlaşma (Global Compact) için baz 2 Daimler grubunda sosyal sorumluluk ile ilkeler Giriş Daimler sosyal sorumluluğunun bilincinde olup Küresel Anlaşma (Global Compact) için baz oluşturan 10 ilkeye bağlıdır. Bu ortak hedeflerin gerçekleştirilmesi

Detaylı

Etkili Liderlik, Koçluk OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ... ...1 1 BEDEN DİLİ FARKINDALIĞI IĞI EĞİTİMİ...2 2 DUYGUSAL ZEKA EĞİTİMİ...

Etkili Liderlik, Koçluk OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ... ...1 1 BEDEN DİLİ FARKINDALIĞI IĞI EĞİTİMİ...2 2 DUYGUSAL ZEKA EĞİTİMİ... OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM Okyanus Yöneticilik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri Temel Yöneticilik Becerileri Ekip Çalışması, Tplantı Yönetimi Etkili Liderlik, Kçluk Eğitici Eğitimi, Sunum Teknikleri

Detaylı

ETİK DAVRANIŞ KURALLARI

ETİK DAVRANIŞ KURALLARI EGE KİMYA SAN.VE TİC.A.Ş ETİK DAVRANIŞ KURALLARI Tüm çalışanlarımızdan, şirketimizin kültür bütünlüğünü sağlayacak tavır ve davranışlar sergilemeleri, EGE KİMYA nın saygınlığını ve kurumsal yapısının güvenilirliğini

Detaylı

Securitas ın Değerleri ve Etik Kodu

Securitas ın Değerleri ve Etik Kodu Securitas ın Değerleri ve Etik Kodu Securitas AB Şirket Yönetimi Gözden Geçirildi: 6 Aralık 2011 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerlidir İçindekiler Page 2 of 10 1 GENEL İLKELER... 3 2 DEĞERLERİMİZ...

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ UZMANLIK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİMİ

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ UZMANLIK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ UZMANLIK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİMİ EĞİTİM ADI İnsan Kaynakları Yönetimi Uzmanlık Sertifika Prgramı Eğitimi EĞİTİMİN AMACI İşletmelerin sahip ldukları en önemli kaynaklardan birisi,

Detaylı

İş İlkeleri Bildirgesi

İş İlkeleri Bildirgesi İş İlkeleri Bildirgesi BANKA YATIRIMLAR HAYAT SİGORTASI BİREYSEL EMEKLİLİK ING Grup (ING) global bir finansal hizmetler kuruluşudur. Misyonumuz müşterilerimize finansal geleceklerini yönetmeleri amacı

Detaylı

BALKAN KALIP ve OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ VE ETİK KODLARIMIZ

BALKAN KALIP ve OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ VE ETİK KODLARIMIZ BALKAN KALIP ve OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ VE ETİK KODLARIMIZ Yukarıdaki sorulara olumlu yanıt verilemiyorsa rehberlik alana kadar karar alınmamalı ve eylemde bulunulmamalıdır.

Detaylı

İSTİHDAMI UZMANLARI İÇİN ARAÇLAR. Destekli iş istihdamı uzmanlarının yetkinlik profilii için kalite ve eğitici araçlar tasarlama

İSTİHDAMI UZMANLARI İÇİN ARAÇLAR. Destekli iş istihdamı uzmanlarının yetkinlik profilii için kalite ve eğitici araçlar tasarlama DESTEKLİ İŞ İSTİHDAMI UZMANLARI İÇİN ARAÇLAR Destekli iş istihdamı uzmanlarının yetkinlik prfilii için kalite ve eğitici araçlar tasarlama BİRLEŞTİRİLMİŞ ANKET BULGULARI RAPORU ÖZET GİRİŞ Destekli iş istihdamı;

Detaylı

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI 1 RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI 1. Amaç Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikasının ( Politika ) amacı Nadir Metal Rafineri San. Ve Tic. A.Ş. nin

Detaylı

Kiralacar.com Aydınlatma Metni

Kiralacar.com Aydınlatma Metni Kiralacar.cm Aydınlatma Metni Aydınlatma Metni, Veri Srumlusu sıfatıyla hareket eden Kiralacar Teknlji Turizm Yatırım A.Ş. ( KİRALACAR )tarafından KİRALACAR ın 6698 sayılı Kişisel Verilerin Krunması Kanunu

Detaylı

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası Bu politika, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. nin (Banka) faaliyetlerinin kapsamı ve yapısı ile stratejileri, uzun vadeli hedefleri ve risk yönetim yapısına

Detaylı

Bu dosya size şirketlerimiz ve size şirketlerimizde teklif edilen pozisyondaki çalışma koşulları hakkında bilgi vermek için hazırlanmıştır.

Bu dosya size şirketlerimiz ve size şirketlerimizde teklif edilen pozisyondaki çalışma koşulları hakkında bilgi vermek için hazırlanmıştır. Müstakbel Çalışma Arkadaşımız, Bu dosya size şirketlerimiz ve size şirketlerimizde teklif edilen pozisyondaki çalışma koşulları hakkında bilgi vermek için hazırlanmıştır. Lütfen dikkatlice okuyunuz, Anlaşılmayan

Detaylı

GDF SUEZ GRUP KÜRESEL SAĞLIK GÜVENLİK ANLAŞMASI ÖNSÖZ

GDF SUEZ GRUP KÜRESEL SAĞLIK GÜVENLİK ANLAŞMASI ÖNSÖZ GDF SUEZ GRUP KÜRESEL SAĞLIK GÜVENLİK ANLAŞMASI ÖNSÖZ Temel haklar, ssyal diyalg ve sürdürülebilir kalkınma knulu 16 kasım 2010 tarihli GDF SUEZ küresel anlaşmasını imzalayan tarafların hedeflerinden biri,

Detaylı

Yapı Kredi Finansal Kiralama A. O. Ücretlendirme Politikası

Yapı Kredi Finansal Kiralama A. O. Ücretlendirme Politikası Yapı Kredi Finansal Kiralama A. O. Ücretlendirme Politikası Bu politika, Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O. nın ( Şirket ) faaliyetlerinin kapsamı ve yapısı ile stratejileri, uzun vadeli hedefleri ve risk

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU Dersin Adı İnsan Kaynakları Yönetimi Kdu Dönemi Zrunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS İST 373 3

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Amaçları

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Amaçları Rehberlik ve Psikljik Danışma Hizmetlerinin Amaçları Psikljik danışma ve rehberlik uygulamalarının amacını rtaya kyabilmek için öncelikle, "kendini gerçekleştirme" (self-actualizing) kavramından hareket

Detaylı

İŞ AHLAKI KURALLARI. Versiyon: 1.0 Tarih: Ekim 2011 Yazan: Kathrin Aigner Bölüm: Grup Uyum Departmanı

İŞ AHLAKI KURALLARI. Versiyon: 1.0 Tarih: Ekim 2011 Yazan: Kathrin Aigner Bölüm: Grup Uyum Departmanı İŞ AHLAKI KURALLARI Versiyon: 1.0 Tarih: Ekim 2011 Yazan: Kathrin Aigner Bölüm: Grup Uyum Departmanı GİRİŞ Monier Grubu, çatıların potansiyelinin, insanların yaşamlarını ve evlerini daha iyi hale getirebilecek

Detaylı

Mesleki Ahlak Kuralları Putzmeister Grubu. Page 1 of 9

Mesleki Ahlak Kuralları Putzmeister Grubu. Page 1 of 9 Putzmeister Grubu Page 1 of 9 Yönetimin Önsözü Putzmeister dünya çapında faaliyet gösteren bir firma olup, meşru ve temel etik ilkeler ile bağlayıcı davranış standartlarına uygun eylem ve hareketlere büyük

Detaylı

ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK

ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK Magna Internatinal Inc. 1 ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK Magna çalışanları, Magna nın en iyi çıkarına göre hareket etmekle görevlidir.

Detaylı

Sürdürülebilirlik Raporu

Sürdürülebilirlik Raporu Sürdürülebilirlik Raporu 2013-2014 İçindekiler Genel Müdürün Mesajı... 3 SET YAZILIM HAKKINDA... 4 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YAKLAŞIMIMIZ... 5 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK... 6 Genel Yaklaşımımız...6 İş Sağlığı ve

Detaylı

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ GÜVEN Dürüstlüğümüz, doğruluğumuz ve etik iş uygulamalarımız ile güven kazanırız. Doğruluk ve yüksek

Detaylı

Öncü Okul Yöneticileri Derneği ETİK OKUL DEĞERLENDİRME FORMU Uygulama Rehberi ve Puanlama Anahtarı

Öncü Okul Yöneticileri Derneği ETİK OKUL DEĞERLENDİRME FORMU Uygulama Rehberi ve Puanlama Anahtarı Uygulama Rehberi Öncü Okul Yöneticileri Derneği ETİK OKUL DEĞERLENDİRME FORMU Uygulama Rehberi ve Puanlama Anahtarı Etik Okul Değerlendirme Formu 6 bölümden oluşur: A) Eğitim-Öğretim (20 puan) B) Eğitimciler

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Yolsuzlukla Mücadele Politikası (12 Ocak 2014 tarih ve 1/2014 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısında onaylandığı şekilde) Revizyon 1 (20 Şubat 2015 tarih ve 2/2015

Detaylı

Her bir kişi hayat kurtarmak için potansiyele sahip. İlk Yardım eğitimleri ve uygulamaları bu hedeflere ulaşmak için kullanılan zaruri kaynaklardır.

Her bir kişi hayat kurtarmak için potansiyele sahip. İlk Yardım eğitimleri ve uygulamaları bu hedeflere ulaşmak için kullanılan zaruri kaynaklardır. İLK YARDIM POLİTİKASI Giriş Bugün Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri dünyada en çk ilk yardım sağlayan derneklerdir. Bu hasta ve yaralılara ayrım yapmaksızın yaralı askerlere ilk yardım yapıldığı Slferin Savaşından

Detaylı

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ( Zorlu Enerji veya Şirket ) faaliyetlerini Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış ve internet sitesi vasıtasıyla kamuya

Detaylı

ERICSSON Davranış Kuralları

ERICSSON Davranış Kuralları ERICSSON Davranış Kuralları Amaç Bu Davranış Kurallarının amacı insan haklarını korumak ve adil istihdam koşullarını, güvenli çalışma koşullarını, çevresel konuların sorumlu yönetimini ve yüksek etik standartları

Detaylı

KURUMSAL WEB TASARIM Proje Teklifi

KURUMSAL WEB TASARIM Proje Teklifi KURUMSAL WEB TASARIM Prje Teklifi Teklifi Veren: Celil CAN Teklif Tarihi: 07.01.2015 Karadeniz Mh. General Aldğan Cd. N 49 / 1 Gazismanpaşa, İstanbul www.celilcan.cm - bilgi@celilcan.cm Firma : Yetkili

Detaylı

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. ETİK İLKELER

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. ETİK İLKELER BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. ETİK İLKELER Etik ilkelere yönelik olarak meydana gelecek aykırılıklarda İcra Kurulu ve Disiplin Kurulu birlikte görev yapacaktır. İş dünyasında kâr amaçlı faaliyet gösteren

Detaylı

Etik İlkeleri. Giriş. İş İlkeleri

Etik İlkeleri. Giriş. İş İlkeleri Giriş Etik İlkeleri Bu ilkelerde SIG'ye yapılan her türlü referans ATC ve ATCI'yı da içerir. SIG plc bir dizi temel ilkeye sahiptir ve inandığı değerleri korumanın önemli olduğunu düşünmektedir. Çalışanlarının,

Detaylı

DOĞAN GRUBU İNSAN HAKLARI POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU İNSAN HAKLARI POLİTİKASI DOĞAN GRUBU İNSAN HAKLARI POLİTİKASI Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu Politika nın amacı Doğan Grubu olarak faaliyetlerimizde temel insan haklarına gösterdiğimiz saygıyı ve çalışanlarımıza verdiğimiz değeri açıklamaktır.

Detaylı

İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ

İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ 1- ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ Oylum Sınai Yatırımlar A.Ş. ( Oylum ), işlerini dürüstlük ve doğruluk çerçevesinde yürütür. Mal ve hizmet aldığı firmaları iş ortağı olarak

Detaylı

ECZACI yetkinlik klavuzu

ECZACI yetkinlik klavuzu ECZACI yetkinlik klavuzu T A N I M I İ Ş G E R E K L E R İ ( Ç a l ı ş a n P r f i l i ) İ Ş T A N I M I ( İ ş P r f i l i ) - Y E T K İ N L İ K L E R 2 POZİSYON Eczacı (Eczane Eczacısı) TANIMI Eczacılık

Detaylı

1. Belli bir toplumun belli bir döneminde, bireysel ve toplumsal davranış kurallarını belirleyen ve inceleyen bilim tanımı aşağıdakilerden hangisine

1. Belli bir toplumun belli bir döneminde, bireysel ve toplumsal davranış kurallarını belirleyen ve inceleyen bilim tanımı aşağıdakilerden hangisine TEST 1 1. Belli bir toplumun belli bir döneminde, bireysel ve toplumsal davranış kurallarını belirleyen ve inceleyen bilim tanımı aşağıdakilerden hangisine aittir? A) Ahlak B) Meslek Ahlakı C) Etik D)

Detaylı

AB 7. ÇERÇEVE PROGRAMI İŞBİRLİĞİ ÖZEL PROGRAMI VE KAPASİTELER ÖZEL PROGRAMI PROJE TEKLİFİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ. İçindekiler:

AB 7. ÇERÇEVE PROGRAMI İŞBİRLİĞİ ÖZEL PROGRAMI VE KAPASİTELER ÖZEL PROGRAMI PROJE TEKLİFİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ. İçindekiler: İçindekiler: ÇP lerde Hakemlik Prje tekliflerinin değerlendirilmesi Değerlendirme Süreci Evaluatin criteria applicable t Cllabrative prject prpsals Işbirliği Prjeleri Değerlendirme Kriterleri Evaluatin

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Kurumsal Yönetim Politikası (29 Eylül 2009 tarih ve 1/2009 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısı tarafından onaylandığı şekilde) Başkandan mesaj Indorama Ventures Public

Detaylı

ECZACIBAŞI HOLDİNG A.Ş KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI

ECZACIBAŞI HOLDİNG A.Ş KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI ECZACIBAŞI HOLDİNG A.Ş KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI 1/10 İÇİNDEKİLER Kişisel Verilerin Krunması ve İşlenmesi Plitikası... 3 1) Veri Gizliliğine İlişkin İlkeler... 3 2) Tplanan Kişisel

Detaylı

Colgate-Palmolive Şirketi. Tedarikçi Davranış Kuralları

Colgate-Palmolive Şirketi. Tedarikçi Davranış Kuralları Colgate-Palmolive Şirketi Tedarikçi Davranış Kuralları Değerli Colgate Tedarikçimiz, Zaman içinde Colgate-Palmolive Şirketi etik ticari uygulamaları ve yüksek düzeyde dürüstlük ilkelerini kullanan saygı

Detaylı

Bu Bölüm, Projenin hem Faz 1 hem de Faz 2 aşaması için geçerlidir.

Bu Bölüm, Projenin hem Faz 1 hem de Faz 2 aşaması için geçerlidir. 17 PROJENİN ÇEVRESEL VE SOSYAL YÖNETİM SİSTEMİ 17.1 GİRİŞ Bu bölüm, Türkiye nin yürürlükteki kanunları ve yönetmeliklerine ve ayrıca Kredi Kuruluşları nın Bölüm 1.3.2 de belirtilen gerekliliklerine uygun

Detaylı

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM AŞ ETİK KURALLARI

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM AŞ ETİK KURALLARI ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM AŞ ETİK KURALLARI Amaç ve Kapsam Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ ( Zorlu Enerji veya Şirket ) faaliyetlerini Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış ve internet sitesi vasıtasıyla

Detaylı

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ ÇEVRE POLİTİKASI

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ ÇEVRE POLİTİKASI GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ Revizyon Yayın Tarihi V.1 Haziran 2016 1. AMAÇ ve KAPSAM GİRİŞ ve AMAÇ İşbu Çevre Politikası nın ( Politika ) amacı Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ( GYH ) ve

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ - ÇEVRE KURUL ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ - ÇEVRE KURUL ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ VE KAPSAM: Özyeğin Üniversitesinde iş sağlığı ve güvenliği/çevre başlığı kapsamında tüm süreçlerin irdelenmesini, süreç ve çalışanların kaza ve tehlikelerden uzak tutulup güvenli bir şekilde kesintiye

Detaylı

DACHSER İş Davranış Kuralları

DACHSER İş Davranış Kuralları DACHSER İş Davranış Kuralları 1. Önsöz DACHSER'deki tüm faaliyetlerin temeli gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde bağlayıcı olan düzenlemelere uymamızın yanı sıra kendi isteğimiz ile taahhüt etmiş

Detaylı

Çimento Sektöründe Sürdürülebilir Üretim ve Sektörel Uygulamalar

Çimento Sektöründe Sürdürülebilir Üretim ve Sektörel Uygulamalar Çiment Sektöründe Sürdürülebilir Üretim ve Sektörel Uygulamalar Sürdürülebilir Üretim Sempzyumu 203 Canan DERİNÖZ GENCEL Türkiye Çiment Müstahsilleri Birliği Çevre Danışmanı 0.04.203 İçerik Türkiye Çiment

Detaylı

Quintiles tedarikçiler için davranış kuralları

Quintiles tedarikçiler için davranış kuralları Quintiles tedarikçiler için davranış kuralları 2 Quintiles, sürdürülebilir iş uygulamalarına bağlıdır. Uluslararası olarak kabul gören standartlara dayanan bu Tedarikçiler için Davranış Kuralları ( Kurallar

Detaylı

RUSAG ÇOCUK ve ERGEN POLİTİKALARI

RUSAG ÇOCUK ve ERGEN POLİTİKALARI RUSAG ÇOCUK ve ERGEN POLİTİKALARI 1. RUSAG ın çocuk ve ergen çalışmaları, 0-18 yaş arası çocuk ve çocukla ilgili olan aile yaşantısını ve çocuklarla bağı kişileri kapsar. 2. RUSAG çocukların fiziksel,

Detaylı

TEB ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI

TEB ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI TEB ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI TEB İnsan Kaynakları Grubu 2013 1/11 İçindekiler A/ Giriş... 3 B/ Amaç... 3 C/ Kapsam... 3 D/ Ücretlendirme Plitikası nın Düzenlenmesi... 3 E/ Sürecin Yönetim ve İdaresi...

Detaylı

Prysmian Group - İnsan Hakları Politikası

Prysmian Group - İnsan Hakları Politikası Prysmian Group - İnsan Hakları Politikası İçindekiler Şirket Taahhüdü... 2 İnsan Hakları Politikası nın Kapsamı ve Amacı... 3 İlkeler... 3 Ayrımcılığın Önlenmesi... 3 Çocuk İşçi Çalıştırma... 4 Cebri ve

Detaylı

FİNANSAL YÖNETİM FİNANSAL YÖNETİM FİNANSAL YÖNETİM. Ramazan Aktaș Mete Doğanay Atılım Murat Eșref Savaș Bașcı

FİNANSAL YÖNETİM FİNANSAL YÖNETİM FİNANSAL YÖNETİM. Ramazan Aktaș Mete Doğanay Atılım Murat Eșref Savaș Bașcı FİNANSAL YÖNETİM www.firstgate.cm.tr FİNANSAL YÖNETİM FİNANSAL YÖNETİM Prf. Dr. Prf. Dr. Yrd. Dç. Dr. Yrd. Dç. Dr. Ramazan Aktaș Mete Dğanay Atılım Murat Eșref Savaș Bașcı Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim

Detaylı

Atlas Copco Grubu İş Kuralları

Atlas Copco Grubu İş Kuralları Atlas Copco Grubu İş Kuralları İçindekiler Atlas Copco Grubu 1 İlk Akla Gelen İlk Tercih Edilen Marka 2 Temel değerler 3 İlişkiler 4 Toplum ve çevre 5 Çalışanlar 6 Müşteriler 7 İş ortakları 8 Hissedarlar

Detaylı

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ ( Vestel Elektronik veya Şirket ) faaliyetlerini Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış ve internet sitesi vasıtasıyla

Detaylı

OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ

OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM Okyanus Yöneticilik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri Temel Yöneticilik Becerileri Ekip Çalışması, Tplantı Yönetimi Etkili Liderlik, Kçluk Eğitici Eğitimi, Sunum Teknikleri

Detaylı

SABAH RAPORU - 09/05/2017

SABAH RAPORU - 09/05/2017 SABAH RAPORU - 09/05/2017 TÜRKİYE Gündem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillersn ile telefnda görüştü. Diplmatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşğlu'nun ABD'li mevkidaşı

Detaylı

DEĞERLERİMİZ, POLİTİKAMIZ

DEĞERLERİMİZ, POLİTİKAMIZ MİSYONUMUZ Müşterilerimizin satış alanını, mükemmel bir satın alma deneyimi oluşturmak üzere yenilikçi ürünler, hizmetler ve çözümler sunan cazip ve verimli bir alana dönüştürüyoruz. VİZYONUMUZ Hedefimiz;

Detaylı

A dan Z ye Sürdürülebilirlik

A dan Z ye Sürdürülebilirlik A dan Z ye Sürdürülebilirlik Ece Sevin, 16.11.2017 ESCARUS TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı A.Ş. ESCARUS HAKKINDA Escarus Hizmetlerimiz Tecrübemiz Stratejik Sürdürülebilirlik Operasyonel Sürdürülebilirlik

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Politikası

AEGON EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Politikası AEGON EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. 1- Amaç Bu politikanın amacı, Hazine Müsteşarlığı nın 27/04/2011 tarihli ve 2011/8 sayılı Sigorta Şirketleri ile Emeklilik Şirketlerinde Kurumsal Yönetim İlkelerine İlişkin

Detaylı

Uzaktan Eğitim. Web Tabanlı Kurumsal Eğitim

Uzaktan Eğitim. Web Tabanlı Kurumsal Eğitim Uzaktan Eğitim Uzaktan eğitim alternatif bir eğitim tarzıdır. Iletişim terisinde ki süreci incelediğimizde kaynak ve alıcı arasındaki süreç farklı fiziksel rtamlarda gerçekleşiyrsa buna uzaktan eğitim

Detaylı