POWERPOINT ile SUNUM HAZIRLAMA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "POWERPOINT ile SUNUM HAZIRLAMA"

Transkript

1 POWERPOINT ile SUNUM HAZIRLAMA

2 POWERPOINT Programini Başlatma Powerpoint programı ile izleyicelere, yazılar, grafikler veya resimlerden oluşan sunular izletebilirsiniz. Programı başlatmak için Start Programs Microsoft office Microsoft office Powerpoint

3

4 PowerPoint penceresinin görünümü Outline pane Slide pane Notes pane

5 PowerPoint penceresinin görünümü Outline Pane (Anahat) Hazırladığınız tüm slaytları sayfa sayfa görebileceğiniz alandır. Görüntülemek istediğiniz sayfanın üzerine tıkladığınız zaman Slide pane de sayfanın büyük halini görebilir ve değişiklik yapabilirsiniz. Slide Pane (Sunular) Slaytları hazırlarken yazıları yazıp, resim, tablo veya grafik ekleyeceğiniz alandır. Her slaytın ayrıntılı görünümünü bu pencereden izleyebilir ve slaytta kullandığınız nesnelere farklı animasyonlar ekleyebilirsiniz. Notes Pane Sunumu yapacak olan konuşmacı her slaytın altına bu pencereyi kullanarak notlar alabilir. Notes pane kısmına tıklayarak bu kısım aktif hale getirildikten sonra konuşma notları buraya yazılır.

6 Slayt oluşturma Powerpointi başlattığınız zaman Slide panede karşınıza boş bir sayfa gelir. Bu sayfayı tıklayıp aktif hale getirdikten sonra sayfanın içeriseine yazı yazabilir veya çeşitli resim veya grafikler ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz yazı veya grafikleri kes/ kopyala/ yapıştır yöntemleri taşıyıp kopyalayabilirsiniz.

7 Slayt oluşturma Eklediğiniz her yeni slayt için farklı templateler kullanabilirsiniz. Design kısmından farklı renk kombinasyonlarının olduğu farklı sayfa yapıları seçebilirsiniz.

8 Slayt oluşturma Layout kısmından oluşturacağınız her bir slayt için farklı görünüm seçebilirsiniz, sadece başlık, ikiye ayrılmış sayfa veya grafik içeren sayfa gibi...

9 YENİ SLAYT EKLEME, SİLME VE YER DEĞİŞTİRME Yeni bir slayt eklmek için Outline pane de boş bir alana veya herhangi bir slaytın üzerine sağ tıklayarak new slide seçilir. Veya İnsert New slide Slayt silmek için Outline pane de Silmek istediğimiz slaytın üzerine sağ tıklarız ve Delete slide seçeneğini seçeriz. Slaytların yerini değiştirmek için Outline pane de slaytları sürükle bırak yöntemiyle veya kes/yapıştır yöntemiyle yerlerini değiştirebiliriz

10 Madde imleçleri Powerpointde her yeni paragraf yani enter ile alt kısma geçtiğiniz zaman yeni bir madde imleci oluşur. Bu madde imleçlerini araç çubuklarının üzerinden bullets ve numbering butonlarını kullanarak veya madde imlecinin üzerine sağ tıklayıp bullets ve numbering seçeneklerini seçerek renk, şekil veya sayı formatlarını değiştirebilirsiniz. Yine araç çubukları üzerinden increase ve decrease indent butonları kullanılarak içeri veya dışa doğru hizalanabilir.

11 Metin biçimlendirme Formatını değiştirmek istediğiniz yazıları seçip araç çubukları üzerinden biçimlendirebilirsiniz. Word de olmayan butonu ile de yazılarnıza gölgelendirme ekleyebilirsiniz. Araç çubuklarından veya menülerden satır arası boşluklarını değiştirebilirsiniz. Slaytlara alt ve üst bilgi (başlık) ekleyebilirsiniz.

12 Yardım alma, kaydetme ve çıktı alma Help menüsünü kullanarak, çevrim içi veya çevrim dışı olarak bilgi arayıp yardım alabilirsiniz. Yarattığınız sunumları kaydetmek için File save menüsünü kullanıp kaydetmek istediğiniz yeri seçip, dosya ismini yazarak kaydedebilirsiniz. PowerPoint programının uzantısı.ppt dir. Çıktı almak için File Print Herbir slaytı ayrı sayfalarda çıktı almak için print what kısmından slides Bir sayfada bir veya birden fazla slaytın çıktısını almak için handouts seçilir ve bir sayfada çıkması istenen slayt sayısı seçilir. Notes page ile konuşma notları outline view ile de outline görünümünde çıktı alınabilir Color/Grayscale kısmından; renkli çıktı alacaksak color, gri tonları için grayscale siyah/beyaz çıktı almak için black white seçilir.

13 PowerPoint görünümleri (View) PowerPointde üç farklı görünüm vardır. 1. Normal View GenelliklePowerPoint ilk açıldığı zaman karşınıza gelen görünümdür. Slaytları oluşturmak için gerekli olan görünüm budur. Bir başka deyişle outline pane, slide pane ve notes panein görüntülendiği görünümdür.

14 PowerPoint görünümleri 2. Slide Sorter View Tüm slaytları küçük küçük bir pencerede görüldüğü görünümdür. Bu görünüm kullanılarak slaytlara transition effect dediğimiz animasyonlar eklenebilir.

15 PowerPoint görünümleri 3. Slide Show Hazırlanan slaytların elektronik ortamdaki tüm ekranı kapsayacak şekildeki showudur. F5 tuşu ile de aktif hale getirileblir. Bu görünümdeyken Enter, yöntuşları veya fare ile tıklayarak slaytlar arası geçiş yapılabilir. Yine bu görünümdeyken slaytın üzerine sağ tıklayarak next ile bir sonraki slayt, previous ile bir önceki slayt ve GoTo ile istenilen slayta gidilebilir. Yine sağ tıkladığımızda çıkan pointer options ile farklı renklerdeki kalemleri seçip önemli yerleri belirtebilir, ereaser ile işaretlediğimiz yerleri silebiliriz.

16 Resim, Tablo, Grafik ve AutoShape Ekleme İnsert menüsü kullanılarak resim, tablo autoshape ve grafik eklenebilir. Eklenen nesneler üzerinde değişiklikler yapılabilir. İnsert picture eklenecek resim seçilir İnsert table (Tabloyu kalem ile çizebilirsiniz veya eklemek istediğiniz kadar satır veya sütunu seçersiniz) İnsert autoshape (Eklemek istediğin şekli seçip sürükle bırak yöntemiyle sayfanın istedğiniz yerine oluşturabilirsiniz. Oluşturduktan sonra büyüklük veya rengini değiştirebilirsiniz.) İnsert chart (iki farklı tür grafik vardır. DATA CHART ve ORGANİZATİON CHART)

17 Grafikler (Chart) Data Chart İnsert chart Burdan seçtiğiniz herhangi bir tür için (line, column, bar chart gibi) karşınıza datasheet açılacaktır. Datasheet deki varolan bilgileri silip yerine kendi bilgilerinizi yazıp datasheeti kapattığınız zaman powerpointteki grafiğiniz otomatik olarak hazırlanmış olacaktır.

18 Grafikler (Chart) Data Chart Grafik üzerinde değiiklik yapmak için; garfiğin üzerine sağ tıklayın Grafiğin değerlerini değiştirmek için Edit data Grafiğin türünü değiştirmek için change chart type Renklerini değiştirmek için format

19 Grafikler (Chart) Organization Chart Sayfa yapılarından içerisinde grafik olan bir sayfa yapısı layout seçilir. Burdan organization chart seçilir. Her bir karenin içerisne tıklanarak eklenmek istenen yazılar yazılır. Üzerine sağ tıklayıp format seçeneğinden karelerin renkerini değiştiebiliriz.

20 Grafikler (Chart) Organization Chart Grafikteki kutuları silmek için üzerine tıklayıp klavyeden delete tuşu ile silinebilir Yeni eklemek içinse eklemek istediğimiz yere sağ tıklayıp ekle seçeneğini seçerek farklı şekillerde garfikler oluşturabiliriz. Dept. sekreteri A bölümü Abc şirketi Assistan B bölümü

21 Animasyon ekleme PowerPointte temel olarak ekleyebileceğimiz iki farklı animasyon vardır. Slide transition Slide show esnasında bir slayttan başka bir slayta geçiş sırasında oluşturulan animasyonlardır. Text animation Slaytların içerisindeki yazılara, resimlere veya grafiklere eklenen animasyonlardır.

22 Animasyon ekleme Slide transition Slide transition eklemek için; Slide sorter görünümüne geçiniz, her bir slayt için farklı efekt ekleyebilirsiniz Slaytın üzerine tıklayın ve eklemek istediğinz efekti seçiniz. Eklediğiniz efekte sound kısmından ses ekleyebilir Timing kısmından ne kadar zamanda değişmesini istediğinizi ayarlayabilir. On mouse click kısmından siz tıkladıkça değişmesini istiyorsanız on mouse clicki seçili bırakırsınız. Siz tıklamadan slideların değişmesini isterseniz on mouse clicki seçilmemiş hale getirip zaman ayarı yaparsınız. (Hem on mouse click seçili olur hemde zaman ayarı yaparsanız, siz tıkladığınızda slidelar değişir,tıklamadığınız zaman ise süre dolduğunda kendiliğinden değişir.) Tüm slaytlara aynı efekti uygulamak için Apply All seçeneğini seçiniz.

23 Animasyon ekleme Text Animation Slaytınızda kullandığınız herbir yazıya,resme veya grafiğe farklı animasyonlar ekleyebilirsiniz. Text Animation Eklemek İçin Animasyon eklemek istediğiniz yazıyı, resmi veya grafiği seçiniz. Sağ tıklayıp veya animasyonlardan custom animation ı seçiniz. Add effect butonuna tıklayıp dört farklı seçenekten istenileni seçip tüm animasyonları görmek için more effect i seçip kullanmak istediğiniz animasyonu listeden seçip OK butonuna tıklayınız. Aynı işlemleri animasyon eklemek istediğiniz tüm nesneler için uygulayınız.

24 Animasyon ekleme Text Animation Animasyon ayarları: Bir slayta eklediğiniz animasyonlar için farklı ayarlar yapabilirsiniz Bir slayta eklediğiniz herbir animasyon 1,2,3 olarak sıralandırılır. Eklediğiniz animasyonu değiştirmek için sağ tarafta açılan pencereden değiştirmek istediğiniz animasyonun numarasının üzerine tıklayarak üst taraftan change butonuna tıklayıp farklı bir animasyon seçebilirsiniz. Animasyonu silmek için yine numarasının üzerine tıklayıp üst taraftan remove seçeneği seçilir.

25 Animasyon ekleme Text Animation Animasyon ayarları: Eklediğininiz herbir animasyon için farklı özellikler ekleyebilirsiniz. Start kısmından On Click seçili ise bir sonraki animasyona geçmek için fare ile tıklamanız gerekiyor demektir. With Previous seçili ise animasyon bir önceki animasyon ile aynı anda başlayacak tıklamaya gerek yok demektir. After Previous seçili ise animasyon bir önceki animasyon bittikten sonra başlayacak fare ile tıklamaya gerek yok demektir. Direction kısmından seçtiğiniz animasyonun yönünü değiştirebilirsiniz. Speed kısmından ise animasyon hızını çok hızlı, hızlı, orta. Yavaş ve çok yavaş olarak ayarlayabilirsiniz.

26 Alt bılgı ust bılgı Master slıde

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - II TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - II TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER MICROSOFT POWER POINT - II İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Slaytlar ile ilgili işlemler Slayt eklemek Slayt düzenini belirlemek Slayt çoğaltmak Slayt silmek Slayt görünümleri Slaytları

Detaylı

Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde

Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde MICROSOFT OFFICE Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde anlatılmasına sunu denir. Sunuyu sınıfa ya

Detaylı

Microsoft PowerPoint. Slayt Hazırlama. Nilgün Çokça

Microsoft PowerPoint. Slayt Hazırlama. Nilgün Çokça Microsoft PowerPoint Slayt Hazırlama Nilgün Çokça Microsoft PowerPoint İçindekiler Microsoft PowerPoint... 3 Slayt Açma... 3 İkinci Slayt Ekleme... 3 Slayt Düzeni... 4 Resim ya da Obje Ekleme... 6 Slayt

Detaylı

Microsoft Power Point Yrd. Doç. Dr. Alper Aytekin

Microsoft Power Point Yrd. Doç. Dr. Alper Aytekin 2008 Microsoft Power Point Yrd. Doç. Dr. Alper Aytekin Alper Aytekin ZKÜ Bartın Orman Fakültesi 01.01.2008 1. Sunu Hazırlamaya Başlama MS PowerPoint programı yaygın olarak kullanılan bir sunum programıdır.

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

MS PowerPoint ile Sunum Hazırlama

MS PowerPoint ile Sunum Hazırlama Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi Instructional Technology Support Office MS PowerPoint ile Sunum Hazırlama NİSAN 2008 Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University İletişim Bilgileri:

Detaylı

Bölüm 1 - PowerPoint 2010 Programını Başlatmak

Bölüm 1 - PowerPoint 2010 Programını Başlatmak 2 Bölüm 1 - PowerPoint 2010 Programını Başlatmak Microsoft PowerPoint programı slayt ve sunu hazırlamak için kullanılan oldukça güçlü bir programdır. PowerPoint programında hazırladığınız slaytlar (sayfalar)

Detaylı

Microsoft PowerPoint 2000

Microsoft PowerPoint 2000 Microsoft PowerPoint 2000 PowerPoint yazı, çizim, grafik, ses, video gibi unsurlar ile desteklenebilen sunular hazırlanmasına, slayt gösterileri yapılmasına imkan veren bir programdır. PowerPoint programı

Detaylı

WORD 2010 KULLANIMI OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER

WORD 2010 KULLANIMI OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER WORD 2010 KULLANIMI OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER Office Word Programı ile çalışma sayfamıza Yazı yazabilir, Yazılarımızın görünümlerini değiştirebilir,

Detaylı

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu MS POWERPOINT 2010 PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları ve taslaklar

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

5. GÖSTERİ AYARLARI. 5.1. Geçiş Efekti

5. GÖSTERİ AYARLARI. 5.1. Geçiş Efekti 5. GÖSTERİ AYARLARI Sunumun başarısını düşünüyorsanız gösteri ayarlarını, sunum konusunu destekleyici biçimde kullanmalı gereksiz düzenlemelerle dikkati dağıtmaktan kaçınmalısınız. Animasyonlar, slaytlara

Detaylı

TERAKKİ VAKFI OKULLARI Bilgisayar Bölümü

TERAKKİ VAKFI OKULLARI Bilgisayar Bölümü Bilgisayar Bölümü MICROSOFT POWERPOINT Çalışma Notları TERAKKİ VAKFI OKULLARI Bilgisayar Bölümü İÇİNDEKİLER Giriş......... 1 Powerpoint Ekranının Tanıtımı... 2 Slayt Düzenini (Slide Layout) Ayarlamak...

Detaylı

Microsoft PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 Microsoft PowerPoint 2010 İÇERİK Genel bilgiler PowerPoint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu oluşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varolan bir sunuyu açmak

Detaylı

Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint Microsoft PowerPoint GİRİŞ Microsoft Powerpoint bir sunum hazırlama programıdır. Microsoft Powerpoint sayesinde sunumlarınıza içerisinde ses,video,animasyon,grafik,resim,köprüler,web içerikleri ve çeşitli

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint Genel Bilgiler Microsoft PowerPoint 2010, güçlü bir sunu programıdır. PowerPoint ile herhangi bir konu hakkında etkili

Detaylı

POWER POINT 2007. Power Point ile Çalışmaya Başlamak

POWER POINT 2007. Power Point ile Çalışmaya Başlamak POWER POINT 2007 Power Point ile Çalışmaya Başlamak PowerPoint Nedir? PowerPoint; hareketli metin, resim, grafik veya tablolar gibi nesneler içeren, slaytları hazırlayarak sunu oluşturmamızı sağlayan bir

Detaylı

Microsoft PowerPoint 2002

Microsoft PowerPoint 2002 Microsoft PowerPoint 2002 PowerPoint yazı, çizim, grafik, ses, video gibi unsurlar ile desteklenebilen sunular hazırlanmasına, slayt gösterileri yapılmasına imkan veren bir programdır. PowerPoint programı

Detaylı

Amaçlarımız. Powerpoint de slaytlara eklentiler yapmak. Asıl slayt kavramını tanımlamak. Asıl slayt üzerinde değişklikler yapmak.

Amaçlarımız. Powerpoint de slaytlara eklentiler yapmak. Asıl slayt kavramını tanımlamak. Asıl slayt üzerinde değişklikler yapmak. Amaçlarımız 2 Powerpoint de slaytlara eklentiler yapmak. Asıl slayt kavramını tanımlamak. Asıl slayt üzerinde değişklikler yapmak. Slayt gösterilerini ayarlamak. 1 3 Slaytlara eklenti yapmak için Insert

Detaylı

MENÜLER. Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar;

MENÜLER. Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar; MENÜLER Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar; GİRİŞ MENÜSÜ EKLE MENÜSÜ Slayt a görüntü eklemek için; Ekle menüsünden Resim ya da Küçük Resim Örneğin; Atatürk ile ilgili internetten 30 tane

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint PowerPoint Sekmelerinin Tanıtımı Dosya Sekmesi Giriş Sekmesi Ekle Sekmesi Tasarım Sekmesi Geçişler Sekmesi Animasyonlar

Detaylı

ITEC190 Hukuk için Bilgisayar

ITEC190 Hukuk için Bilgisayar ITEC190 Hukuk için Bilgisayar Ünite 8: Sunum Programları Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Giriş Bu ünitede görsellik, sunu

Detaylı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1 1-PowerPoint i Tanıyalım 2-PowerPoint programını açmak 3-Slayt Kavramı ve yeni slaytlar ekleme 4-Slayt Düzeni işlemleri 5-Slayt Tasarımı 6-Slayt geçişleri 7-Animasyonlar

Detaylı

BTU 100 Bilgisayar okuryazarlığı BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI. Sunu Hazırlama I

BTU 100 Bilgisayar okuryazarlığı BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI. Sunu Hazırlama I BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI Sunu Hazırlama I İÇİNDEKİLER 1. POWERPOINT E GİRİŞ 1.1. PowerPoint Nedir? 1.2. PowerPoint i Nasıl Açarım? 1.3. PowerPoint in Arayüzünü Tanıma 2. POWERPOINT İLE SUNU OLUŞTURMA

Detaylı

Modü l 8: Sünü Hazırlama

Modü l 8: Sünü Hazırlama Modü l 8: Sünü Hazırlama Hazırlayan: H.Hakan Çetinkaya Bu konu bittiğinde Ms. PowerPoint programında; Fotoğraf albümü oluşturabilecek, Hazırlamış olduğunuz fotoğraf albümüne ses, video, eylem düğmesi ekleyebilecek,

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Temel Bilgisayar 2. Hazırlayan : Erdem YAVUZ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Temel Bilgisayar 2. Hazırlayan : Erdem YAVUZ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Temel Bilgisayar 2 Hazırlayan : Erdem YAVUZ FORMULLER Formül Çubuğuna yazmış olduğumuz formuller sayaesinde hücreler arasında matematiksel işlemler yapabiliriz. Excel de formüller

Detaylı

Mart Hazırlayan. N.Nilgün Çokça

Mart Hazırlayan. N.Nilgün Çokça Mart 2018 Hazırlayan N.Nilgün Çokça Microsoft PowerPoint İçindekiler Microsoft PowerPoint... 2 Slayt Açma... 2 İkinci Slayt Ekleme... 2 Slayt Düzeni... 3 Resim ya da Obje Ekleme... 5 Slayt Görünümleri...

Detaylı

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3 Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Excel hakkında temel işlemler öğrenildikten sonra grafik nasıl oluşturulur, çizim

Detaylı

Sunu Hazırlama Paket Programı (Microsoft Office PowerPoint 2003)

Sunu Hazırlama Paket Programı (Microsoft Office PowerPoint 2003) Sunu Hazırlama Paket Programı (Microsoft Office PowerPoint 2003) Herhangi bir konu için sunum hazırlamamız gerektiğinde kullanılacak olan bir program. Sunu hazırlama programı sayesinde, yansıda dinleyicilerin

Detaylı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1 PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1-PowerPoint i Tanıyalım 2-PowerPoint programını açmak 3-Slayt Kavramı ve yeni slaytlar ekleme 4-Slayt Düzeni işlemleri 5-Slayt Tasarımı 6-Slayt geçişleri 7-Animasyonlar

Detaylı

11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK

11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK BÖLÜM 10 11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK Powerpoint programında hazır bulunan bir dizi renk ve metin özelliğine sahip sunu dosyalarına Tasarım şablonu ismi verilir. Kullanıcı bu dosyaları

Detaylı

Modu l 8: Sunu Hazırlama

Modu l 8: Sunu Hazırlama Modu l 8: Sunu Hazırlama Hazırlayan: H.Hakan Çetinkaya Bu konu bittiğinde; Ms. PowerPoint programı hakkında kısaca bilgi edinecek, Ms. PowerPoint dosyalarını nasıl oluşturacağınızı ve nasıl kaydedeceğinizi

Detaylı

Excel 2007 Çalışma Soruları

Excel 2007 Çalışma Soruları Excel 2007 Çalışma Soruları 1) Çalışma sayfasının sekme rengi hangisi ile değiştirilir? a) Ekranın altında yer alan sayfa adı sekmesi çift tıklanarak b) Sayfa adı sekmesi üzerinde farenin sağ tuşu-sekme

Detaylı

MICROSOFT WORD 2002. Şekil 1

MICROSOFT WORD 2002. Şekil 1 MICROSOFT WORD 2002 Microsoft Word 2002, bir kelime işlem programı olup, Microsoft Office XP bileşenidir. Word 2002 programı kullanılarak, mektup, rapor, kitap gibi belgeler hazırlanabilir. Bu belgelere

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

MICROSOFT POWERPOINT 2007 DERS NOTLARI

MICROSOFT POWERPOINT 2007 DERS NOTLARI MICROSOFT POWERPOINT 2007 DERS NOTLARI BAŞLARKEN Sunu ile ilgili konuşurken karşımıza 3 kavram çıkmaktadır. Bu kavramlar; SLAYT: Seyirciye göstermek için hazırlanan her sayfaya verilen isimdir. Her slayt

Detaylı

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER ÜNİTE 11 MICROSOFT POWER POINT - I İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Genel bilgiler PowerPoint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Boş sunu

Detaylı

BTU 100 Bilgisayar okuryazarlığı EXCEL BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI. Excel de Dosya Tablo ve Grafik Oluşturma

BTU 100 Bilgisayar okuryazarlığı EXCEL BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI. Excel de Dosya Tablo ve Grafik Oluşturma EXCEL BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI Excel de Dosya Tablo ve Grafik Oluşturma EXCELDE DOSYA, TABLO VE GRAFİK OLUŞTURMA İÇİNDEKİLER 1. Excel Arayüzünü Tanıma... 2 1.1. Giriş Sekmesi... 2 1.2. Ekle Sekmesi...

Detaylı

6. NESNE İŞLEMLERİ. 6.1. Şekil Ekleme. Bu bölümde nesne eklemeyi ve biçimlendirmeyi öğreneceğiz.

6. NESNE İŞLEMLERİ. 6.1. Şekil Ekleme. Bu bölümde nesne eklemeyi ve biçimlendirmeyi öğreneceğiz. 6. NESNE İŞLEMLERİ Bu bölümde nesne eklemeyi ve biçimlendirmeyi öğreneceğiz. 6.1. Şekil Ekleme Metin Belgesi üzerine çeşitli otomatik şekiller ekleyebiliriz. Çizim araç çubuğu üzerindeki şekiller fare

Detaylı

Microsoft Office paketlerinin son sürümü olan Office 2010 sürümü ile;

Microsoft Office paketlerinin son sürümü olan Office 2010 sürümü ile; Microsoft Office Word 2010 Microsoft Office paketlerinin son sürümü olan Office 2010 sürümü ile; Her türlü rapor, dilekçe gibi işleminizi rahatça yapabilirsiniz. Fiyat ve ürün tabloları oluşturabilirsiniz.

Detaylı

Bö lü m 6: Kelime İ şlemciler

Bö lü m 6: Kelime İ şlemciler Bö lü m 6: Kelime İ şlemciler Könü 3: Tablö ve Resim Ekleme ve Dü zeltme Hazırlayan: Serdar Engin Koç Bü könü bittiğinde; Belgeye resim, küçük resim, şekil ve SmartArt ekleme Metin kutusu ekleme ve biçimlendirme

Detaylı

POWER POİNT 2007 DERS NOTLARI

POWER POİNT 2007 DERS NOTLARI POWER POİNT 2007 DERS NOTLARI Power Point sunu yapmak için kullanılan bir programdır. İçerisindeki slaytlar çoğaltıltıp düzenlenerek sunu gerçekleştirilir. Bir Power Point 2007 programının dosya uzantısı

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI 1. Powerpoint ne tür bir programdır? a) Sunu Tasarım Programıdır b) Tablo - Grafik Programıdır c) Kelime

Detaylı

MICROSOFT WORD Şekil 1

MICROSOFT WORD Şekil 1 MICROSOFT WORD 2000 Microsoft Word, bir kelime işlem programı olup, çok gelişmiş bir Windows altı programdır. Word programı kullanılarak; mektup, rapor, kitap gibi belgeler hazırlanabilir. Bu belgelere

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının

Detaylı

POWERPOINT KULLANIMI

POWERPOINT KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc Powerpoint 2007/2010 Uzantısı.docx

Detaylı

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Vekâlet İptali... 5 Klasörler... 6 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 7 Paraf İşlemi... 8 Red İşlemi... 8 İmza İşlemi... 8 Mobil İmza İşlemi...

Detaylı

Glogster - Öğrenciler için Rehber

Glogster - Öğrenciler için Rehber Glogster - Öğrenciler için Rehber Glogster Nedir? Glogster blut tabanlı geliştirilmiş bir platformdur. Bu platformda metin, grafik, ses ve video gibi çoklu ortam öğelerini bir arada kullanarak kavram karikatürleri,

Detaylı

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 1 TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 2 Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler

Detaylı

MICROSOFT WORD 2002. Şekil 1 TABLO HAZIRLAMA : Word 2002/II TAB AYARLARI :

MICROSOFT WORD 2002. Şekil 1 TABLO HAZIRLAMA : Word 2002/II TAB AYARLARI : MICROSOFT WORD 2002 TAB AYARLARI : Yazımı belli bir sütundan başlatmak için kullanılır. Tab (durak) ayarı yapıldıktan sonra her Tab tuşuna basıldığında eklenti noktası yerleştirilen tab ayarlarına gelir.

Detaylı

Kopyalanmış veya kesilmiş içeriği imlecin bulunduğu yere yapıştırır. Bir konumdaki biçimlendirmeyi kopyalar ve başka bir konuma uygular.

Kopyalanmış veya kesilmiş içeriği imlecin bulunduğu yere yapıştırır. Bir konumdaki biçimlendirmeyi kopyalar ve başka bir konuma uygular. POWERPOINT PROGRAMI GİRİŞ MENÜSÜ Kaydet: Açık olan belgeyi kaydeder. En son yapılan işlemi geri alır. En son yapılan işlemi yineler. Slaytların genel tasarımını değiştirir. Seçili olan kısmı keser. Seçili

Detaylı

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010 İÇERİK Genel bilgiler PwerPint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu luşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varlan bir sunuyu açmak

Detaylı

WORDPAD. Hızlı erişim araç çubuğu ve dosya menüsü. Kayıt, yazdırma ve sayfa yapısına yönelik işlemlerin

WORDPAD. Hızlı erişim araç çubuğu ve dosya menüsü. Kayıt, yazdırma ve sayfa yapısına yönelik işlemlerin Donatılar-WordPad WORDPAD WordPad Windows 7 işletim sistemi ile birlikte gelen bir kelime işlemci programıdır WordPad programı not defterinden daha gelişmiş özelliklere sahiptir ve oldukça kullanışlıdır.

Detaylı

POWERPOINT 2010 KULLANIMI

POWERPOINT 2010 KULLANIMI Modül 7 MODÜL 7 POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu İnternet tarayıcınıza(internet Explorer vb.) www.wikispaces.com adresini yazıp enter tuşuna bastığınızda yukarıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Önceden oluşturmuş olduğunuz

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK SUNU

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK SUNU T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK SUNU ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller; Talim

Detaylı

Prezi kullanım hatırlatmaları

Prezi kullanım hatırlatmaları Prezi kullanım hatırlatmaları Prezi bize daha ilgi çekici sunumları hazırlama olanağı sunan çevrimiçi bir araç. edu uzantılı e-posta adresiyle alınan üyelikler daha kapsamlı özelliklere sahip. Hesabımızı

Detaylı

MICROSOFT WORD Word 2000/II TAB AYARLARI :

MICROSOFT WORD Word 2000/II TAB AYARLARI : MICROSOFT WORD 2000 TAB AYARLARI : Yazımı belli bir sütundan başlatmak için kullanılır. Tab (durak) ayarı yapıldıktan sonra her Tab tuşuna basıldığında eklenti noktası yerleştirilen tab ayarlarına gelir.

Detaylı

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ Seçili metni yada şekli keser (CTRL+X) Seçili metni yada şekli kopyalar (CTRL+C) Kopyalanmış bilgilerin yapıştırılmasını Özel yapıştır komutu kullanılırsa

Detaylı

Yazılım Arayüzünün Tanıtılması

Yazılım Arayüzünün Tanıtılması İçindekiler Yazılım arayüzünün tanıtılması Sunu tasarımı ilkeleri Sunu şablonlarını kullanma Slayt işlemleri (Yeni slayt ekleme, slaytı çoğaltma kopyalama taşıma, slayta metin ekleme) Slaytlar arası geçişler

Detaylı

ÇALIŞMA SORULARI. 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır?

ÇALIŞMA SORULARI. 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? ÇALIŞMA SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? a) Xls b) Doc

Detaylı

MOTOR ARIZA TAKİP SİSTEMİ (MATAS) PROGRAMI KULLANIM TALİMATI

MOTOR ARIZA TAKİP SİSTEMİ (MATAS) PROGRAMI KULLANIM TALİMATI MOTOR ARIZA TAKİP SİSTEMİ (MATAS) PROGRAMI KULLANIM TALİMATI Svl. Müh. Murat ŞİMŞEK 1nci HİBM K.lığı Jet Revizyon Müdürlüğü Mayıs 2004, ESKİŞEHİR 1 / 9 Uçak motorlarının arıza analizinde kullanılacak motor

Detaylı

Fiziki Varlık Yönetimi Talep Modülü Kullanıcı Kitabı

Fiziki Varlık Yönetimi Talep Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi Talep Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi - Talep Modülüne Genel Bakış Şirketler bu modülü kullanarak tüm şubelerindeki şirket araçlarıyla ilgili alış,satış, değiştirme

Detaylı

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi PowerPoint 2010 Programı Çalışma Yaprağı

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi PowerPoint 2010 Programı Çalışma Yaprağı Slayt Görünümleri: Powerpoint görünümlerini Görünüm menüsünden veya Durum çubuğunun sağ tarafında yer alan simgeleri kullanarak değiştirebiliriz. Slaytları Sıralamak: Slaytları sıralamak için Görünüm sekmesindeki

Detaylı

POWERPOINT 2003. MENÜLER: PowerPoint de birçok işlem menüler kullanılarak yapılır. Şimdi bu menülerin ve seçeneklerin nasıl kullanılacağına bakalım.

POWERPOINT 2003. MENÜLER: PowerPoint de birçok işlem menüler kullanılarak yapılır. Şimdi bu menülerin ve seçeneklerin nasıl kullanılacağına bakalım. POWERPOINT 2003 Microsoft PowerPoint, bilgisayar ortamında etkili sunumlar yapmak için sunular oluşturabilen bir programdır. Sunular, slayt adı verdiğimiz sahnelerin arka arkaya gösterilmesiyle oluşturulur.

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 1 Bu öğrenme faaliyeti içerisinde, sizlere gerekli ortam sağlandığında çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Günümüzde sıkça kullanılan sunu

Detaylı

KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI

KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI Microsoft Office Word programı, Amerika da bulunan ve Bill Gates in sahibi olduğu yazılım firması Microsoft tarafından

Detaylı

Teknik Resim Çıkartılması

Teknik Resim Çıkartılması Teknik Resim Çıkartılması Open komutuna tıklayarak daha önce çizmiş olduğumuz D2-Revolved Feature isimli part dosyamızı açalım. New komutuna tıklayarak yeni bir Drawing dokümanı oluşturalım. Karşımıza

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 5 ÖĞRENME FAALİYETİ 5 5. TABLO İŞLEMLERİ

ÖĞRENME FAALİYETİ 5 ÖĞRENME FAALİYETİ 5 5. TABLO İŞLEMLERİ ÖĞRENME FAALİYETİ 5 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 5 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlanan belgeye uygun tablo oluşturacak, tablo biçimlendirme işlemlerini hatasız yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA 5.1. Tablo

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU İnternet tarayıcınızın adres satırına www.dernekler.gov.tr adresini yazınız. Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın web sayfası açılınca DERBİS

Detaylı

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir.

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Sayfa numarası ekleme: Ekle menüsünden sayfa numaraları seçeneğine tıklandığında Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Tarih ve saat ekleme: Ekle menüsünden Tarih

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının

Detaylı

Video Hazırlama Programı ile Öğretim Materyali Oluşturulması

Video Hazırlama Programı ile Öğretim Materyali Oluşturulması Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi Instructional Technology Support Office Video Hazırlama Programı ile Öğretim Materyali Oluşturulması Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University İletişim

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik Programıdır Kelime İşlem Programıdır İşletim Sistemidir BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 9-) Yandaki butonun görevi nedir? Kes Kopyala Yapıştır

Detaylı

Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama

Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama 4.1 POWERPOINT Sunu Programı Giriş Power Point sunu hazırlama programı, bir konu hakkında bilgi vermek veya herhangi bir ürünü tanıtmak gibi istenen anlatımları

Detaylı

HESAP TABLOSU (Microsoft Office Excel 2010)

HESAP TABLOSU (Microsoft Office Excel 2010) HESAP TABLOSU (Microsoft Office Excel 2010) Okt. Halit KARALAR Bu bölümü bitirdiğinizde hesap tablosu yazılımı olan Microsoft Office Excel 2010 ile ilgili olarak: Excel 2010 ekran görünümünü tanıyacak

Detaylı

BAROLAR WEB SİTESİ EĞİTİMİ

BAROLAR WEB SİTESİ EĞİTİMİ BAROLAR WEB SİTESİ EĞİTİMİ HAZIRLAYAN HÜSEYİN SARI 23 MART 2011 ANKARA - İÇERİK YÖNETİM PANELİ - İÇERİK EKLEME İçerik eklerken öncelikle içeriği hangi kayıt tipinde ekleleyeceğimizi belirliyoruz. Tarih

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

Powerpoint Programı Çalışma Soruları

Powerpoint Programı Çalışma Soruları Powerpoint Programı Çalışma Soruları 1) Bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde bilgisayar yardımıyla anlatılmasına..

Detaylı

1. ARAYÜZ. 1.1. Çalışma Alanı

1. ARAYÜZ. 1.1. Çalışma Alanı 1. ARAYÜZ Arayüz, Türk Dil Kurumu nun Büyük Türkçe Sözlüğü ne göre; bilgisayar yazılımlarının kullanıcı tarafından çalıştırılmasını sağlayan, çeşitli resimlerin, grafiklerin, yazıların yer aldığı ön sayfa

Detaylı

ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - III TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - III TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER MICROSOFT POWER POINT - III İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Ön izleme, Animasyon sekmesi Nesnelerle Animasyon Nasıl Yapılır? Animasyon, geçişler, slaydı ilerlet Animasyon Ekleme,

Detaylı

TEMEL POWERPOİNT ÖĞRENİYORUM. Esra TÜRK Halil İbrahim NACAR

TEMEL POWERPOİNT ÖĞRENİYORUM. Esra TÜRK Halil İbrahim NACAR TEMEL POWERPOİNT ÖĞRENİYORUM Esra TÜRK Halil İbrahim NACAR İÇİNDEKİLER A ) MICROSOFT OFFICE POWERPOİNT 2007 PROGRAMI GENEL 1 Microsoft Office Powerpoint 2007 Programına Giriş.1 Powerpoint 2007 Ekranı.1

Detaylı

7. BELGEYE RESİM EKLEME, YAZIM ve ÇİZİM ÖZELLİKLERİ

7. BELGEYE RESİM EKLEME, YAZIM ve ÇİZİM ÖZELLİKLERİ BÖLÜM 7 7. BELGEYE RESİM EKLEME, YAZIM ve ÇİZİM ÖZELLİKLERİ 7.1. Belgeye Resim Eklemek Word programı; belgelere kendi içindeki resim galerisinde bulunan resimleri veya başka programlarda düzenlenmiş resimleri

Detaylı

Stok Kısıt Tanımları. [X] Fusion Standard. [X] Entegre W3 [X] 3.0.2 STOK.DLL, DBUPDATE. [X] DBUPDATE Programının Çalıştırılması

Stok Kısıt Tanımları. [X] Fusion Standard. [X] Entegre W3 [X] 3.0.2 STOK.DLL, DBUPDATE. [X] DBUPDATE Programının Çalıştırılması STOK FİYAT İŞLEMLERİ Amaç ve Fayda Stok fiyat işlemlerinde yapılan düzenlemeler ile, fiyat tanımlamalarında daha fazla saha için kısıt verilebilmesi ve fiyat tanımlama ekranlarının daha kullanışlı hale

Detaylı

Yine benzer şekilde hücreler içine yazılan yazıların renklerini değiştirebiliriz. Bunun için tüm satırı veya sütunu yine fareyle seçmek durumundayız.

Yine benzer şekilde hücreler içine yazılan yazıların renklerini değiştirebiliriz. Bunun için tüm satırı veya sütunu yine fareyle seçmek durumundayız. 2. EKLE SEKMESĐ TABLO EKLEMEK: Sayfamıza tablo eklemek için, TABLO butonuna bastıktan sonra açılan pencereden kaç sütün ve kaç satırlık bir tablo oluşturacağımızı belirliyoruz. Fareyi sürüklemek, tablonun

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR DERSİ

TEMEL BİLGİSAYAR DERSİ TEMEL BİLGİSAYAR DERSİ Bölüm 4 BÖLÜM 4 MICROSOFT WORD 2010 Doç. Dr. Mehmet ERTAŞ Fen Fakültesi, Fizik Bölümü mehmetertas@erciyes.edu.tr 1 1. BAŞLANĞIÇ WORD, Microsoft firması tarafından geliştirilmiş Office

Detaylı

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Microsoft Office Word Kelime işlemci, görsel nesnelerin veya çizimlerin resim ya da arka plan olarak kullanıldığı metinler oluşturabilen, harita ve tablo gibi şekiller

Detaylı

Flash ile Etkileşimli Öğretim Materyali Hazırlama Semineri

Flash ile Etkileşimli Öğretim Materyali Hazırlama Semineri Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi Instructional Technologies Support Office Flash ile Etkileşimli Öğretim Materyali Hazırlama Semineri Semboller, Ses Ekleme, Video Ekleme Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Detaylı

MİCROSOFT POWERPOİNT 2007 BİL-MERAK ET-ÖĞREN / BİLİNMESİ GEREKENLER

MİCROSOFT POWERPOİNT 2007 BİL-MERAK ET-ÖĞREN / BİLİNMESİ GEREKENLER MİCROSOFT POWERPOİNT 2007 BİL-MERAK ET-ÖĞREN / BİLİNMESİ GEREKENLER NEDEN SUNU-SUNUM? Sunu, uzun araştırmalar ve çalışmalar sonucunda elde edilen sonuçların, başka insanlara takdim edildiği ve bilgilendirildiği

Detaylı

KİTaS, ortaokul öğrencileri için MEB tarafından tavsiye edilen 100 temel eserin öğrenci okumalarının

KİTaS, ortaokul öğrencileri için MEB tarafından tavsiye edilen 100 temel eserin öğrenci okumalarının 1 İÇİNDEKİLER Contents KİTaS Nedir?... 3 KİTaS Ne Değildir?... 3 KİTaS ı kullanmam için neler gerekli?... 4 KİTaS Sistemi 3 kullanıcı profili bulunmaktadır... 4 A. Öğrenci Profili,... 4 B. Öğretmen Profili...

Detaylı

08.11.2015 WORD KULLANIMI

08.11.2015 WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı sağlar. Yeni

Detaylı

ÜNİTE TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER POWERPOINT 2010. Asıl Slayt ile Çalışma Animasyonlar Geçişler Eylemler

ÜNİTE TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER POWERPOINT 2010. Asıl Slayt ile Çalışma Animasyonlar Geçişler Eylemler HEDEFLER İÇİNDEKİLER POWERPOINT 2010 Asıl Slayt ile Çalışma Animasyonlar Geçişler Eylemler TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Asıl Slayt özelliğini kullanabilecek, Nesnelere animasyon

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

MICROSOFT OFFICE TOKİ KAYAŞEHİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LESESİ POWERPOINT 2007 DERS NOTU SEMİH YÜKSEL MUHASEBE FİNANSMAN ÖĞRETMENİ

MICROSOFT OFFICE TOKİ KAYAŞEHİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LESESİ POWERPOINT 2007 DERS NOTU SEMİH YÜKSEL MUHASEBE FİNANSMAN ÖĞRETMENİ TOKİ KAYAŞEHİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LESESİ MICROSOFT OFFICE POWERPOINT 2007 DERS NOTU SEMİH YÜKSEL MUHASEBE FİNANSMAN ÖĞRETMENİ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SEMİH YÜKSEL HALKALI TİCARET MESLEK LİSESİ

Detaylı

WORD 2010 PROGRAMI 1-miseR 2-miseR Pencere Durum Düğmeleri: Başlık Çubuğu:

WORD 2010 PROGRAMI 1-miseR 2-miseR Pencere Durum Düğmeleri: Başlık Çubuğu: Resim-2 Resim-1 WORD 2010 PROGRAMI Word programı metin oluşturma programıdır. Bu metin oluşturma işleminin yanında resim, şekil, tablo, grafik, wordart gibi birçok nesne ekleyerek çeşitli belgeler ortaya

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 4-5-6: Microsoft Word Hızlı Erişim Araç Çubuğu: Sık kullanılan komutlar buraya eklenip, kullanılacağında hızlı erişim sağlanabilir. Office Word

Detaylı

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma Genel Ekran Görünümü 1.Ofis Düğmesi 2.Hızlı Erişim Araç Çubuğu 3.Belge Başlığı 4.Menüler 5.Menü Şeridi 6.Kaydırma Çubuğu 7.Cetveller 8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Hesap Tabloları(Excel 2007) HAFTA 1 1. Hesap Tablolarına Giriş 1.1. Hesap tablosu tanımı, kullanım amacı ve yerleri 1.2. MS Excel Uygulamasına giriş

Detaylı