- Görev yeri: Bir askerî şahsın kadro ve kuruluş itibariyle bağlı olduğı kıt'ası haricinde askerî vazife icabı bulunmasının zorunlu olduğu yer.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "- Görev yeri: Bir askerî şahsın kadro ve kuruluş itibariyle bağlı olduğı kıt'ası haricinde askerî vazife icabı bulunmasının zorunlu olduğu yer."

Transkript

1 477 SAYILI DİS.MAH.K. 1 Kısa süreli kaçma ve izin süresini geçirme MADDE 50 - (Değişik: ) Kıt asından veya görev yerinden kaçanlardan altı gün içinde kendiliğinden gelenler on günden bir aya kadar oda hapsi cezası ile cezalandırılır. Bu eylem görevli iken işlenmiş veya silâh, mühimmat, donatım veya bir askerî taşıma aracı birlikte götürülmüş yahut mükerrer olarak işlenmiş ise yirmi günden iki aya kadar oda hapsi cezası verilir. İzin süresini özürsüz altı güne kadar geçirenler yedi günden bir aya kadar oda veya göz hapsi cezası ile cezalandırılır. Bu eylem mükerrer olarak işlenmiş ise yirmi günden iki aya kadar oda hapsi veya göz hapsi cezası verilir. İLGİLİ HÜKÜMLER: - Kıt'a: İç Hz.K. 12/a, As.C.K. 16(Kıt'a: Görevin yapılması için taktik ve idarî birlikleri kapsıyan ve bir kumanda altında toplanan teşkillere kıta denir). - Görev yeri: Bir askerî şahsın kadro ve kuruluş itibariyle bağlı olduğı kıt'ası haricinde askerî vazife icabı bulunmasının zorunlu olduğu yer. - Görev (vazife): İç Hz.K. 7: Hizmetin icabettirdiği şeyi yapmak ve menettiği şeyi yapmamaktır. - İzin: İç Hz.K. 33, İç Hz.Yönt Subay ve astsubayların izinleri: Per.K. 10, , İzin Yönetmeliği (R.Gazete: 28 Ocak 1991, No ). 1 Bu Sayfadaki açıklama ve dosyalar, (E.) HÂKİM ALBAY ORHAN ÇELEN tarafından yayınlanmış olan "En son içtihatlı, notlu, açıklamalı, ek ve örnekli TSK. İç Hizmet Kanunu ve Yönetmeliği, Askeri Ceza Kanunu, Disiplin Mahkemeleri Kanunu, TSK. Personel Kanunu, Ankara 2010, 1.Baskı, 1635 sayfa" isimli kitaptan alınmıştır. Buraya yapılan alıntılar için YAZARIN AÇIK İZNİ MEVCUTTUR.Burada yer alan tüm dosya ve açıklamalardan alıntı yapmak için, alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir : En son içtihatlı, notlu, açıklamalı, ek ve örnekli TSK. İç Hizmet Kanunu ve Yönetmeliği, Askeri Ceza Kanunu, Disiplin Mahkemeleri Kanunu, TSK. Personel Kanunu, Ankara 2010, 1.Baskı " isimli Kitaptan alıntı yapılan ve askerihukuk.net isimli internet sitesine konulan bu dosya ve açıklamaların tüm hakları anılan kitabın yazarı (E.) Hak.Alb. Orhan ÇELEN'e aittir." Bu ibare eklenmek şartıyla, buradaki dosyalardan Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak yazarının açık izni olmaksızın açıklama ve dosyanın tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.

2 - Er ve erbaş izinleri: tarih ve 1111 sayılı Askerlik Kanunu 2, md.lere bkz. - Sivil personelin izinleri: tarih ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 3, md.lere bkz sayılı Uzman Jandarma Kanunu, madde 20: Uzman jandarmalar ile bakmakla yükümlü oldukları kimseler sağlık işlemleri, izin ve sıhhî izin süreleri yönünden, 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu ve 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunda belirlenen hükümlere tabidirler. - As.C.K.nun 66 ve 68 inci maddelerinin açıklamasına bkz. Bu madde ile tayin olunan cezalar ertelenemez(dis.mah.k.45). AS. YARGITAY KARARLARI: As.C.K.nun 66, 67 ve 68 inci maddelerinde yer alan ve suçun kanunî unsurunu teşkil eden (gün) ün; 1 - kıt'adan veya vazifenin isbatı vücut etmeye mecbur ettiği mahalden izinsiz uzaklaşıldığı günün saati belli ise bu saatten itibaren 24 saatin geçmesi ile tahakkuk edeceğine, 2 - kıt'adan veya vazifenin isbatı vücut etmeye mecbur ettiği mahalden izinsiz uzaklaşıldığı günün saati belli değil ise, bu takdirde sanık lehine hareket edilerek suçun işlendiği günün nihayete ermesinden sonra, ertesi günün sıfır saatinden başlayarak 24 saatin geçmesi ile tekevvün edeceğine, 3 - suçun işlendiği günün saati belli ve fakat yakalandığı veya geldiği günün saati belli değil ise yakalandığı veya geldiği günün sıfır saatinde suçun nihayete ermiş sayılacağına, İçtihatların bu şekilde birleştirilmesine.. karşı oyları ve oy çokluğu ile karar verildi(as.yrg.içt.brl.krl., , E.1, K.2). Lise, orta ve eşidi okullar askerî öğrencilerinin askerlik mükellefiyeti altına girmemiş bulunmaları nedeniyle sırf askerî nitelikteki firar suçunu işlemeyeceklerine, okuldan izinsiz ayrılmamaları konusunda kendilerine emir 2 3. Tertip Düstur, C. 8, s. 866, R.G: , S Tertip Düstur. C.4, s. 3044, R.G: , S.12056

3 verilmiş olsa dahi, bu emrin hizmete taallûku bulunmaması nedeniyle eylemlerinin emre itaatsizlik suçunu da teşkil etmeyeceğine karar verildi(as.yrg.içt.brl.krl., , E.2, K.5). 477 sayılı kanunun 50/A ncı maddesi, firardan sonra altı gün içinde "kendiliğinden gelenlere" ait cezayı muhtevi bir hükümdür. Bu süre dahilinde yakalananların As.C.K.nun 68 inci maddesi gereğince ve askeri mahkemece yargılanması gerekir(as.yrg.3.d., , E.132, K.113). Sanığın tarihinden itibaren işlemeye başlayan bir aylık izin süresine dört gün gidiş-dönüş yol süresinin de eklenmesi halinde onun günü görevine başlamış olduğu için, izin süresini beş gün özürsüz geçirmiştir. İznini özürsüz altı güne kadar geçiren askerî kişilerin eylemleri 477 sayılı Kanunun 50/b maddesi ile müeyyide altına alınmış olduğundan, sanığın bu suçla ilgili davasının disiplin mahkemesinde bakılıp sonuçlandırılması zorunlu bulunmaktadır (As.Yrg.Drl.Krl., , E.207, K.187). İzinde iken sağlık kuruluşlarından alınan ve yatak istirahatini ihtiva eden raporların izin tecavüzü suçlarında sıhhi mazeret olarak kabulü zorunlu olup, istirahat süreleri ve bu sürelerin sonunda birliğe kadar olan yol süresi hesaba katılarak bu müddetin bitiminde kıt'alarına katılanların fiilleri suç teşkil etmez(as.yrg.3.d., , E.25, K.18). İzin yılının her senenin "ilk ayından" itibaren başlıyacağını belirleyen T.S.K. İç Hz.Yönt.nin 61. Maddesinin açık hükmü karşısında, er ve erbaşlara her sene verilen yıllık izinlerde bir defaya mahsus olmak üzere yol hakkının tanınacağına dair kuralda hizmet yılı değil, takvim yılının esas alınması gerekir(as.yrg. Drl.Krl., , E.9, K.14). Dava konusu olayda, hükümlünün günü saat da başlayan 7 günlük izninin günü saat de sona erdiği, adı geçenin tarihinde birliğine katıldığı göz önüne alındığında, tam bir günlük gecikmesinin bulunmadığı, bu itibarla müsnet suçun gün unsuru yönünden oluşmadığı anlaşılmakla, beraet kararı verilmesi gerekirken yazılı şekilde mahkumiyet kararı

4 verilmiş olmasının kanuna aykırı olduğu sonucuna ulaşılmakla, yazılı emirle bozma istemi yerinde görülmüştür(as.yrg.1.d., , E.462, K.461). İzin belgesinde, sanığın tarihinde hangi saatte izine ayrıldığı belirtilmediğinden lehine olarak günü saat 24.00'de izine gittiği kabul edilerek 10 gün izin + 2 gün de yol süresi hesaplandığında kanunda öngörülen 6 günlük sürenin günü saat 24.00'de dolacağından, bu saatten önce mesai saatleri saatleri içinde günü 5 günlük gecikme ile bölüğe katılan sanığın eyleminin 477 Sayılı Kanunun 50/B maddesinde yazılı kısa süreli izin tecavüzü suçunu oluşturacağından görevsizlik kararı verilmesi gerekirken sanık hakkında mahkumiyet kararı verilmesi kanuna aykırı bulunduğundan, hükmün bozulması gerekmiştir(as.yrg.1.d., , E. 330, K. 329). Hükümlü E.U. nun tarihleri arasında atılı suçu işlediği kabul edilerek 477 sayılı Kanunun 50/B maddesi uyarınca on gün oda hapsi cezası ile mahkumiyetine karar verildiği, hükmün taraflarca itiraz olunmamak suretiyle tarihinde kesinleştiği, MSB.nın suç tarihine göre, 477 sayılı Kanunun 43 ncü maddesi gereğince davanın zamanaşımına uğraması nedeniyle düşme kararı verilmesi gerekirken, yazılı olduğu şekilde mahkumiyet kararı verilmesinin kanuna aykırı olduğunu belirterek hükmün yazılı emir yoluyla bozulmasını istediği, Dosyanın incelenmesinden; hükümlüye isnat olunan kısa süreli izin tecavüzünün tarihleri arasında olduğu ve disiplin mahkemesince hükmün tarihinde verildiği, bu duruma göre, disiplin suçlarında öngörülen beş aylık dava zamanaşımı süresinin hüküm tarihinde dolmuş olduğu ve mahkemece davanın düşmesine karar verilmesi yerine mahkumiyet hükmü tesis edilmesinin yasaya aykırı olduğu anlaşılmıştır(as.yrg.3.d., , E.466, K.463). 477 sayılı Kanunun 50 nci maddesi izin süresini geçirdikten veya firardan sonra altı gün içinde kendiliğinden birliğine dönenlerle ilgili hükümleri içermektedir. Oysa, bu süre içinde yakalananların eylemleri, As.C.K.nun 68 nci maddesinde belirlenen suçu oluşturmakta ve dolayısıyla bu suçla ilgili yargılama yetkisi askeri mahkemeye ait bulunmaktadır(as.yrg.5.d., , E.542, K.537).

5 Yakalanmakla sona eren 7 günden daha kısa süreli firar suçları, As.C.K.nun 68 nci maddesi şümulüne girmekte ve bu suçtan yargılama yapmaya da Askeri Mahkemeler görevli bulunmaktadır. Buna göre Disiplin Mahkemesinin görevsizlik kararı vererek dosyayı yetkili Askeri Mahkemeye göndermesi gerekirken, yargılamaya devam ederek yazılı şekilde mahkûmiyet kararı vermesi yasaya aykırı görülmüş ve aynı gerekçeye dayalı bulunan Milli Savunma Bakanlığının yazılı emir yolu ile bozma talebinin kabulü gerekmiştir(as.yrg.1.d., , E.264, K.261)

3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanununun bu hükmünden yola çıkarak, İçişleri Bakanlığının emniyet ve asayişi sağlamada, yürütme organları olarak

3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanununun bu hükmünden yola çıkarak, İçişleri Bakanlığının emniyet ve asayişi sağlamada, yürütme organları olarak J.T.G.Y.K. 1 Amaç MADDE 1 - Bu Kanun, Türkiye Cumhuriyeti Jandarma Teşkilatının görev, yetki ve sorumluluklarına, hizmetin getirdiği bağlılık ve ilişkilere, teşkilat ve konuşa ait esas ve usulleri düzenler.

Detaylı

SÖZLEŞMELİ SB. VE ASTSB. KANUNU:

SÖZLEŞMELİ SB. VE ASTSB. KANUNU: SÖZLEŞMELİ SB. VE ASTSB. KANUNU: Tazminat ve ikramiye ödeme esasları 1 Madde 18 (Değişik birinci fıkra: 16/6/2009-5907/11 md.) Sözleşmeli subay ve sözleşmeli astsubaylardan kendi kusurları olmaksızın hizmet

Detaylı

MADDE 6 (1) Sözleşmeli er adaylarının ön sözleşmeleri, aşağıdaki nedenlerle süresinin bitiminden önce feshedilir:

MADDE 6 (1) Sözleşmeli er adaylarının ön sözleşmeleri, aşağıdaki nedenlerle süresinin bitiminden önce feshedilir: 6191 SAYILI SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER K. 1 Sözleşmenin idarece feshi MADDE 6 (1) Sözleşmeli er adaylarının ön sözleşmeleri, aşağıdaki nedenlerle süresinin bitiminden önce feshedilir: a) Yönetmelikte belirtilen

Detaylı

b) Zabıta memuru olarak, 2803 sayılı Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanununun verdiği görevleri yapar ve yetkileri kullanırlar.

b) Zabıta memuru olarak, 2803 sayılı Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanununun verdiği görevleri yapar ve yetkileri kullanırlar. 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu Görev ve Yetki 1 Madde 8 Uzman Jandarmalar : a) Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanun ve Yönetmeliğinde erbaşlar için belirtilen görevlerle istihdam edildikleri kadroların

Detaylı

Sirküler 2016 / 031. Tahsilat Genel Tebliği nde (Seri: A Sıra No:1) Değişiklik Yapılmıştır

Sirküler 2016 / 031. Tahsilat Genel Tebliği nde (Seri: A Sıra No:1) Değişiklik Yapılmıştır Sirküler 2016 / 031 Referansımız: 0436 / 2016/ YMM/ EK Telefon: +90 (212) 29157 10 Fax: +90 (212) 24146 04 E-Mail: info@kutlanpartners.com İstanbul, 28.04.2016 Tahsilat Genel Tebliği nde (Seri: A Sıra

Detaylı

6191 SAYILI SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER K.

6191 SAYILI SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER K. 6191 SAYILI SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER K. 1 İzin, sosyal haklar, tertip edilme ve kuvvet değiştirme MADDE 8 (1) Sözleşmeli erbaş ve erlerden barışta ve savaşta görev esnasında veya görev dışında görevlerinden

Detaylı

AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ

AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ YMM Sınavı na Genel Hükümlere Göre Katılım 1) 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu nun Yeminli Mali Müşavir Olabilmenin

Detaylı

Hizmete mahsus eşyayı tahrip ve terk ve kaybedenler 1

Hizmete mahsus eşyayı tahrip ve terk ve kaybedenler 1 Hizmete mahsus eşyayı tahrip ve terk ve kaybedenler 1 Madde 130 - (Değişik: 22.3.2000-4551 S.Kn.) Askeri eşyayı kasten terk veya kısmen yahut tamamen tahrip eden, özürsüz kaybeden veya harabolmasına sebebiyet

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 06.08.2015/140-1

Sirküler Rapor Mevzuat 06.08.2015/140-1 Sirküler Rapor Mevzuat 06.08.2015/140-1 SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU DİSİPLİN YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI

Detaylı

J) ASKERLİKTE NÖBET HİZMETLERİ 1

J) ASKERLİKTE NÖBET HİZMETLERİ 1 I - Genel J) ASKERLİKTE NÖBET HİZMETLERİ 1 Madde 76 - Nöbet; askerlikteki müşterek hizmetlerin yapılmasını ve devamını sağlamak maksadı ile bu hizmetlerin belli bir sıra ve süre ile subay, askeri memur,

Detaylı

2016 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI VE İSMMMO MASA TAKVİMİNDEKİ TARİH DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

2016 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI VE İSMMMO MASA TAKVİMİNDEKİ TARİH DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA 2016 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI VE İSMMMO MASA TAKVİMİNDEKİ TARİH DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA Değerli Üyemiz, İst. 20/06/2016 Mali tatili düzenleyen 5604 sayılı kanun 28.03.2007 tarih ve 26476 sayılı

Detaylı

Tohumculuk Kanunundan Doğan Cezalar- Uygulamada Ortaya Çıkan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Bilgilendirme Toplantısı

Tohumculuk Kanunundan Doğan Cezalar- Uygulamada Ortaya Çıkan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Bilgilendirme Toplantısı 2 11.45-13:00 Tohumculuk Kanunundan Doğan Cezalar- Uygulamada Ortaya Çıkan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Bilgilendirme Toplantısı Dr. Ayşe Saadet ARIKAN TSÜAB Hukuk Müşaviri asarikan@tsuab.org.tr 10:00-16:00

Detaylı

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır BAŞBAKANLIĞA VEKÂLET ETME İŞLEMİ

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır BAŞBAKANLIĞA VEKÂLET ETME İŞLEMİ Resmî Gazete lık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır 2 Mart 2015 PAZARTESİ YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ VEKÂLET ETME İŞLEMİ BAŞBAKANLIK 26 Şubat 2015 69471265-305-2388 Görüşmelerde bulunmak

Detaylı

Az Tehlikeli 2.466 2.466 3.699 2.603 2.603 3.905. Tehlikeli 3.082 3.699 4.932 3.253 3.905 5.207. Çok Tehlikeli 3.699 4.932 7.398 3.905 5.207 7.

Az Tehlikeli 2.466 2.466 3.699 2.603 2.603 3.905. Tehlikeli 3.082 3.699 4.932 3.253 3.905 5.207. Çok Tehlikeli 3.699 4.932 7.398 3.905 5.207 7. 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI Son Düzenleme: 25.12.2015 Kanun Maddesi Ceza Maddesi Fiil 30.12.2012 01.01.2013 YDO=%7,80 01.01.2014 YDO=%3,93 01.01.2015

Detaylı

6111 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ

6111 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi : 09.05.2011 Sirküler No : 2011 / 29 6111 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (Seri No:2) 06.05.2011 tarih ve 27926 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

Mali Tatilimiz de Tamam.

Mali Tatilimiz de Tamam. 2007 TEMMUZ - EKONOMİ Mali Tatilimiz de Tamam. Nesrin YARDIMCI SARIÇAY Ülkemizde uzun yıllardır adli tatil kullanılıyor. Bilindiği gibi; 'Adli Tatil' gibi 'Mali Tatil' i de öngören yasa teklifi, bir süre

Detaylı

DANIŞTAY 12. Daire 2008/6979 E.N, 2009/854 K.N.

DANIŞTAY 12. Daire 2008/6979 E.N, 2009/854 K.N. DANIŞTAY 12. Daire 2008/6979 E.N, 2009/854 K.N. Özet SORUŞTURMA ONAYINDA YER ALMAYAN FİİLLERLE İLGİLİ OLARAK BAKANLIĞIN BİLGİLENDİRİLMESİ, BAKANLIK TARAFINDAN VERİLECEK SORUŞTURMA ONAYI ÜZERİNE SORUŞTURMANIN

Detaylı

Tahrik suretiyle madunun yaptığı suçlar hakkındaki cezaların nasıl indirileceği 1

Tahrik suretiyle madunun yaptığı suçlar hakkındaki cezaların nasıl indirileceği 1 Tahrik suretiyle madunun yaptığı suçlar hakkındaki cezaların nasıl indirileceği 1 Madde 92-1. Bir âmir veya mafevk, askerî nizamlara ve askerlik kaidelerine mugayir muamelede bulunmak, yahut makam ve mevkiinin

Detaylı

BAYRAM DA ÇALIŞAN İŞÇİ HAKKINI ALMALI VERİLMEZSE İDARİ PARA CEZASI UYGULANIR

BAYRAM DA ÇALIŞAN İŞÇİ HAKKINI ALMALI VERİLMEZSE İDARİ PARA CEZASI UYGULANIR BAYRAM DA ÇALIŞAN İŞÇİ HAKKINI ALMALI VERİLMEZSE İDARİ PARA CEZASI UYGULANIR Kurban bayramı Arife günü 1/2, 4 günde bayram olmak üzere 4,5 gün tatil söz konusudur. İŞ HUKUKU 4857/44'üncü Maddesi ile birlikte

Detaylı

28.10.2014-Emeklilik Yazı Dizisi - 5: Asker ve Polislerin Emeklilik Tarihi Nasıl Hesaplanır? Pazartesi, 27 Ekim 2014 23:20

28.10.2014-Emeklilik Yazı Dizisi - 5: Asker ve Polislerin Emeklilik Tarihi Nasıl Hesaplanır? Pazartesi, 27 Ekim 2014 23:20 Asker ve Polislerin Emeklilik Tarihi Nasıl Hesaplanır? 4447 ve 4759 Sayılı Yasalar ile 5434 Sayılı Kanun da değişiklik yapılmış ve emeklilik şartlarının yanında bir de YAŞ ve eski çalışanlar için kademeli

Detaylı

HAPİS CEZASININ KONUTTA ÇEKTİRİLMESİNDE YENİ DÖNEM: DENETİMLİ SERBESTLİK. Vehbi Kadri KAMER CTEGM Daire Başkanı

HAPİS CEZASININ KONUTTA ÇEKTİRİLMESİNDE YENİ DÖNEM: DENETİMLİ SERBESTLİK. Vehbi Kadri KAMER CTEGM Daire Başkanı HAPİS CEZASININ KONUTTA ÇEKTİRİLMESİNDE YENİ DÖNEM: DENETİMLİ SERBESTLİK Vehbi Kadri KAMER CTEGM Daire Başkanı 1. Giriş Ülkemizde, 1 Haziran 2005 tarihinde kurulan denetimli serbestlik sistemi ile hapis

Detaylı

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi I- GİRİŞ 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun(1) un 1. maddesinin numaralı fıkrasında, her yıl Temmuz ayının 1 inden 20 sine kadar (20

Detaylı

III General ve amiral miktarları: 1

III General ve amiral miktarları: 1 TSK PERSONEL KANUNU: III General ve amiral miktarları: 1 Madde 49 (Değişik: 28/6/1978-2159/2 md.) General ve Amiral miktarları aşağıdaki esaslara göre saptanır. a) Barışta, Türk Silahlı Kuvvetlerinde general

Detaylı

ASKERLİK YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EMRİNDE ÖĞRETMEN OLARAK YERİNE GETİRECEKLER HAKKINDA YÖNETMELİK. (Resmi Gazete: 6.7.

ASKERLİK YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EMRİNDE ÖĞRETMEN OLARAK YERİNE GETİRECEKLER HAKKINDA YÖNETMELİK. (Resmi Gazete: 6.7. ASKERLİK YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EMRİNDE ÖĞRETMEN OLARAK YERİNE GETİRECEKLER HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç (Resmi Gazete: 6.7.2005, Sayı: 25867) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

ASGARİ ÜCRET. 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir.

ASGARİ ÜCRET. 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. ASGARİ ÜCRET 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. A- 2013 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ 4857 sayılı İş Kanunu nun 39 uncu maddesi uyarınca,

Detaylı

A SUBAY, ASTSUBAY, UZMAN JANDARMA İZİNLERİ:

A SUBAY, ASTSUBAY, UZMAN JANDARMA İZİNLERİ: IV - İzin 1 İÇ HİZMET KANUNU, Madde 33 - a) Askerlerin izin işleri hususi kanunlara ve nizamlara göre tanzim olunur. Vazifenin bulunmayı icap ettirdiği yerden izinsiz hiçbir asker gündüz ve gece ayrılamaz.

Detaylı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1 T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1. VERGĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞINA Ġlgi: 14.09.2004 tarihli ve 2004/10

Detaylı

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) YAYINLANMA TARİHİ -

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) YAYINLANMA TARİHİ - VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) TARİH - SAYI RESMİ GAZETE NO - AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU MEVZUAT TÜRÜ VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) YAYINLANMA TARİHİ - AÇIKLAMA

Detaylı

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (MEB Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği 07.09.2013 tarihli 28758 sayılı Resmi Gazete)

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (MEB Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği 07.09.2013 tarihli 28758 sayılı Resmi Gazete) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (MEB Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği 07.09.2013 tarihli 28758 sayılı Resmi Gazete) MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ Geç Gelme, Devamsızlık ve

Detaylı

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK TASLAĞIDIR. Madde 4-

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK TASLAĞIDIR. Madde 4- ESKİ METİN YENİ METİN ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ Madde 4- Madde 4- Şirketin merkezi İzmir ili Kemalpaşa ilçesindedir. Adresi Kemalpaşa OSB Mah. İzmir Ankara Asfaltı No:75 Kemalpaşa

Detaylı

AVUKAT KİMLİKLERİNİN HAVAALANLARINDA DA GEÇERLİ OLDUĞUNA DAİR YAZIŞMALAR

AVUKAT KİMLİKLERİNİN HAVAALANLARINDA DA GEÇERLİ OLDUĞUNA DAİR YAZIŞMALAR 5Resmi Yazışmalar AVUKAT KİMLİKLERİNİN HAVAALANLARINDA DA GEÇERLİ OLDUĞUNA DAİR YAZIŞMALAR Baromuz, havaalanlarında avukat kimlik belgesinin bazı havayolu şirketlerince geçerli kimlik olarak kabul edilmediğinin

Detaylı

Bu kararın verilmesine göre de borçlanma önem kazanabiliyor ve borçlanmanın da çok farklı nirengi noktaları karşımıza çıkıyor.

Bu kararın verilmesine göre de borçlanma önem kazanabiliyor ve borçlanmanın da çok farklı nirengi noktaları karşımıza çıkıyor. Sosyal güvenlik konusunda vatandaşlarımızı aydınlatmaya devam ediyoruz. Bu konuda özellikle Emekli Sandığı konusuna temas eden yazar azlığından dolayı bunlara görece biraz daha fazla zaman ayrımaya gayret

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 22.05.2012 Madde 2 de tıbbi kadro üyeleri için Tıbbi Kadro Yönetmeliği nin 01 geçerli olacağı ifadesi eklendi. 11.09.2012 Personel Rapor Takip Formu,

Detaylı

İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİNİN BÖLGE HİZMETİNE BAĞLI 2014 YILI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU

İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİNİN BÖLGE HİZMETİNE BAĞLI 2014 YILI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİNİN BÖLGE HİZMETİNE BAĞLI 2014 YILI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU Bu Kılavuz, il/ilçe millî eğitim şube müdürlerinin bölge hizmetine bağlı 2014 yılı yer değiştirme işlemlerinin,

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrencilerin Karabük Üniversitesi ndeki

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 5434 S.ESK/ S. SGK/101

İlgili Kanun / Madde 5434 S.ESK/ S. SGK/101 T.C YARGITAY 10. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2012/15329 Karar No. 2013/8585 Tarihi: 29.04.2013 İlgili Kanun / Madde 5434 S.ESK/1 5510 S. SGK/101 5510 SAYILI YASANIN YÜRÜLÜĞÜNDEN ÖNCE MEMUR VE İŞTİRAKÇİ OLANLARIN

Detaylı

OLAĞANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER İLE BAZI KURUM VE KURULUŞLARA DAİR DÜZENLEME YAPILMASI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME (1)

OLAĞANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER İLE BAZI KURUM VE KURULUŞLARA DAİR DÜZENLEME YAPILMASI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME (1) 1447 OLAĞANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER İLE BAZI KURUM VE KURULUŞLARA DAİR DÜZENLEME YAPILMASI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME (1) Kanun Hük. Kar.nin Tarihi : 25/7/2016 No : 668 Yetki

Detaylı

(2) Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişikleri kesilen personel sözleşmeli er olarak alınmaz.

(2) Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişikleri kesilen personel sözleşmeli er olarak alınmaz. 6191 SAYILI SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER K. 1 Kaynak MADDE 3 (1) Sözleşmeli er kaynaklarını; en az ilköğretim veya yurtdışındaki dengi okul mezunu olup askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış ve terhislerinin

Detaylı

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÖZLÜK HAKLARI (İZİNLER, AYLIKLARI, İKRAMİYE ÖDEME ESASLARI) BİRİNCİ KISIM İZİNLER

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÖZLÜK HAKLARI (İZİNLER, AYLIKLARI, İKRAMİYE ÖDEME ESASLARI) BİRİNCİ KISIM İZİNLER ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÖZLÜK HAKLARI (İZİNLER, AYLIKLARI, İKRAMİYE ÖDEME ESASLARI) BİRİNCİ KISIM İZİNLER 1. Sözleşmeli er adaylarının izin hakları bulunmamaktadır. Ancak fevkalade özürleri olduğu anlaşılan sözleşmeli

Detaylı

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2012 YILI )

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2012 YILI ) 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2012 YILI ) 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ

Detaylı

Sirküler Rapor 1804.2014/108-1

Sirküler Rapor 1804.2014/108-1 Sirküler Rapor 1804.2014/108-1 DANIŞTAY IN TAKAS DURUMUNDA ÖDENDİĞİ YASAL BELGE VE DEFTERLERLE KANITLANAMAYAN KDV NİN İNDİRİLECEK KDV OLARAK DİKKATE ALINMAMASI İLE İLGİLİ KANUN YARARINA BOZMA KARARI ÖZET

Detaylı

İŞVERENİN VAZİFE MALULLÜĞÜNÜ BİLDİRME YÜKÜMLÜLÜĞÜ 5510 S.K. MD. 47

İŞVERENİN VAZİFE MALULLÜĞÜNÜ BİLDİRME YÜKÜMLÜLÜĞÜ 5510 S.K. MD. 47 İŞVERENİN VAZİFE MALULLÜĞÜNÜ BİLDİRME YÜKÜMLÜLÜĞÜ 5510 S.K. MD. 47 Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra ilk defa 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlar için aşağıdaki

Detaylı

GÖZALTI, ARAMA, EL KOYMA İŞLEMLERİNİN USUL VE ESASLARI

GÖZALTI, ARAMA, EL KOYMA İŞLEMLERİNİN USUL VE ESASLARI GÖZALTI, ARAMA, EL KOYMA İŞLEMLERİNİN USUL VE ESASLARI Anayasamızın 2. maddesinde öngörüldüğü gibi Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti olup, Anayasamız ve tarafı olduğumuz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi

Detaylı

YARGITAY CEZA GENEL KURULU KARARI (E.2008/1-286, K. 2009/147, T. 02.06.2009)

YARGITAY CEZA GENEL KURULU KARARI (E.2008/1-286, K. 2009/147, T. 02.06.2009) YARGITAY CEZA GENEL KURULU KARARI (E.2008/1-286, K. 2009/147, T. 02.06.2009) OLAY Doğan SOYASLAN * Sanık H.S. tabanca ile ateş ederek maktulü karın üst kısmından giren kurşunlar ile iç organları ve yedi

Detaylı

2016 YILI KURUMLAR ARASI NAKLEN ATAMA KURASI İLAN METNİ

2016 YILI KURUMLAR ARASI NAKLEN ATAMA KURASI İLAN METNİ 2016 YILI KURUMLAR ARASI NAKLEN ATAMA KURASI İLAN METNİ Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları kadrolarında çalışmakta olan personel hariç olmak üzere, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İş. K/25 1475 S. İşK/14

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İş. K/25 1475 S. İşK/14 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2011/9842 Karar No. 2013/13792 Tarihi: 08.05.2013 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2013/4 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İş. K/25 1475 S. İşK/14 DEVAMSIZLIK NEDENİYLE

Detaylı

TEMEL HUKUK ARŞ. GÖR. DR. PELİN TAŞKIN

TEMEL HUKUK ARŞ. GÖR. DR. PELİN TAŞKIN ARŞ. GÖR. DR. PELİN TAŞKIN BU DERSTE NELER ÖĞRENECEĞİZ? CEZA HUKUKU SUÇ Suçun Unsurları Suçun Türleri CEZA Ceza Hukukunun İlkeleri Cezai Sorumluluk CEZA HUKUKU "Ceza hukuku, devletin organlarınca suç sayılan

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.10.03.01-413 29 HAZİRAN 2011 Konu : Sözleşmeli statüde çalışan personelin memur kadrolarına atanması G E N E

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir mi?

1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir mi? 28 soruda sigortalıların emekliliği 14 Nisan 2014 13:38 tsi 1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir

Detaylı

Sirküler No: 054 İstanbul, 1 Temmuz 2016

Sirküler No: 054 İstanbul, 1 Temmuz 2016 Sirküler No: 054 İstanbul, 1 Temmuz 2016 Konu: 2016 yılında mali tatil 1-20 Temmuz tarihleri arasında uygulanacaktır. Özet: 2016 yılında mali tatil 1 Temmuz Cuma günü başlayacak ve 20 Temmuz 2016 Çarşamba

Detaylı

Uz. Erbaş K.nun 13 ve Yönt.nin 21 inci maddeleri çerçe-vesinde T.S.K. Kıyafet Yönetmeliğine göre düzenlenir.

Uz. Erbaş K.nun 13 ve Yönt.nin 21 inci maddeleri çerçe-vesinde T.S.K. Kıyafet Yönetmeliğine göre düzenlenir. UZMAN ERBAŞ KANUNU (3269 S.K.) Uzman erbaşların giyecek, bakım ve barınmaları 1 Madde 8 Uzman erbaşların giyecek, bakım ve barınmaları er ve erbaşlar gibi Devlet tarafından sağlanır. Uzman erbaşların giyim,

Detaylı

İstanbul, 20.04.2016. Sirküler No :2016/73 Konu :Tahsilat Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılması

İstanbul, 20.04.2016. Sirküler No :2016/73 Konu :Tahsilat Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılması Rödl & Partner Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. Teşvikiye Cad. 17 D 12 13 15 Ikbal Ticaret Merkezi 34365 Teşvikiye-Istanbul Telefon: + 90 (212) 310 14 00 Telefax: + 90 (212) 327 32 14 E-Mail : istanbul@roedl.pro

Detaylı

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra;

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra; Davalı idarede Uzman Yardımcısı olarak görev yapan davacı... tarafından, mali ve sosyal haklarının 15.01.2012 tarihinden önce işe başlayan Sermaye Piyasası Kurulu meslek personeli ile eşitlenmesi talebiyle

Detaylı

1 ( TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KARAR BURAK EDİŞ BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2014/11177)

1 ( TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KARAR BURAK EDİŞ BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2014/11177) 1 ( TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KARAR BURAK EDİŞ BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2014/11177) Karar Tarihi: 8/3/2017 Başv uru Numarası : 20 î 4/11177 İKİNCİ BÖLÜM KARAR Başkan ler Raportör

Detaylı

T.C. HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU

T.C. HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU T.C. HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU Sayı : 87742275-010.03-0123-2014 30/04/2014 Konu : Hâkim ve savcılar hakkındaki araştırma, inceleme ve soruşturma işlemleri GENELGE No: 2 Bilindiği üzere; Anayasanın

Detaylı

273 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

273 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 273 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No: 27447 Resmi Gazete Tarihi: 29/12/2009 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer 80, 82, 86 ve 103 üncü maddelerinde yer

Detaylı

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER. - İşsizlik sigortası nedir?

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER. - İşsizlik sigortası nedir? İŞSİZLİK ÖDENEĞİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER - İşsizlik sigortası nedir? İşsizlik sigortası; bir işyerinde çalışırken, çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, kendi istek ve

Detaylı

içindekiler 4. Baskıya Önsöz 5 3. Baskıya Önsöz BiRiNci BöLüM DAVA IJ\MANAŞI Mi

içindekiler 4. Baskıya Önsöz 5 3. Baskıya Önsöz BiRiNci BöLüM DAVA IJ\MANAŞI Mi içindekiler 4. Baskıya Önsöz 5 3. Baskıya Önsöz.7 BiRiNci BöLüM DAVA IJ\MANAŞI Mi i. DAVA ZAMANAŞIMI SÜRELERi 17 A. ilgili Yasa Maddesi 17 5237 s. TCK. Md. 66 17 765 s. ETCK. Md. 102 18 5326 s. Kabahatler

Detaylı

ASİSTANLARIN HAKLARI VE SORUMLULUKLARI. Av. Kürşat Bafra

ASİSTANLARIN HAKLARI VE SORUMLULUKLARI. Av. Kürşat Bafra ASİSTANLARIN HAKLARI VE SORUMLULUKLARI Av. Kürşat Bafra ASİSTANLARIN STATÜLERİ 657 sayılı Yasa ya tabi Olarak Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu na bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Uzmanlık

Detaylı

BİRİKMİŞ NAFAKA BORCUNU ÖDEMEMEK HAPİS CEZASI GEREKTİRMEZ...

BİRİKMİŞ NAFAKA BORCUNU ÖDEMEMEK HAPİS CEZASI GEREKTİRMEZ... BİRİKMİŞ NAFAKA BORCUNU ÖDEMEMEK HAPİS CEZASI GEREKTİRMEZ... YARGITAY 16. Hukuk Dairesi 2010/4819 E.N, 2010/5766 K.N. İlgili Kavramlar NAFAKA HÜKMÜNE UYMAMAK Özet BORÇLUYA ÇIKARILAN ÖDEME EMRİNDE BİRİKMİŞ

Detaylı

Boşanma Şekilleri (Çekişmeli - Anlaşmalı Boşanma Davası)

Boşanma Şekilleri (Çekişmeli - Anlaşmalı Boşanma Davası) Boşanma İşlemleri Boşanma Şekilleri (Çekişmeli - Anlaşmalı Boşanma Davası) Boşanma Esnasında Yapılması Gerekenler Kanuni Bekleme Süresi Ne kadardır? Boşanan kadının durumu Boşanma İptali Boşanma Şekilleri

Detaylı

2016 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası. İlan Metni

2016 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası. İlan Metni 2016 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası İlan Metni Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ne göre 2016 Yılı Ocak Dönemi

Detaylı

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. Sirküler No : 2013/13 Sirküler Tarihi : 05.02.2013 Konu : 01.01.2013-30.06.2013 Tarihleri Arası Geçerli Çocuk Zammı ve Kıdem Tazminatı Tutarları 01.01.2013-30.06.2013 döneminde geçerli çocuk zammı ve kıdem

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4688 S. KGSK. /6 6356 S. STSK/9

İlgili Kanun / Madde 4688 S. KGSK. /6 6356 S. STSK/9 T.C YARGITAY 7. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2014/19359 Karar No. 2014/21478 Tarihi: 25.11.2014 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2015/4 İlgili Kanun / Madde 4688 S. KGSK. /6 6356 S. STSK/9 SEÇİMLERDE ADAY

Detaylı

1. 2012 YILINDA UYGULANACAK OLAN GELİR VERGİSİ KANUNU NDAKİ BAZI MAKTU HAD VE TUTARLAR İLE VERGİ TARİFESİ:

1. 2012 YILINDA UYGULANACAK OLAN GELİR VERGİSİ KANUNU NDAKİ BAZI MAKTU HAD VE TUTARLAR İLE VERGİ TARİFESİ: SİRKÜLER TARİHİ : 26/12/2011 SİRKÜLER NO : 2011/99 280 SERİ NO LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI: 26 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 280 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği sirkülerimiz

Detaylı

1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNUNUN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ

1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNUNUN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ MADDE DEĞİŞİKLİK METİNLERİ 1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNUNUN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ MADDE 1-1136 sayılı Avukatlık Kanununun Avukatlığa Kabul Şartları başlıklı

Detaylı

UZMAN ERBAŞ KANUNU (3269 S.K.) Çalışma Saatleri ve İkamet 1

UZMAN ERBAŞ KANUNU (3269 S.K.) Çalışma Saatleri ve İkamet 1 UZMAN ERBAŞ KANUNU (3269 S.K.) Çalışma Saatleri ve İkamet 1 Madde 14 Uzman erbaşlardan isteyenler Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununun bu konudaki hükümleri saklı kalmak şartiyle, gece evlerine

Detaylı

SÜREKLĐ ĐŞ GÖREMEZLĐK GELĐRĐ

SÜREKLĐ ĐŞ GÖREMEZLĐK GELĐRĐ ĐŞ KAZASI NEDĐR - Đş kazası; a) Sigortalının işyerinde bulunduğu sırada, b) Đşveren tarafından yürütülmekte olan iş nedeniyle, sigortalı kendi adına ve hesabına bağımsız çalışıyorsa yürütmekte olduğu iş

Detaylı

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş.

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş. İstanbul, 23.12.2008 270 Seri No.lu Gelir Vergisi Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2008/137 23.12.2008 tarih ve 27089 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 270 Seri No.lu Gelir Vergisi Kanunu Genel

Detaylı

İŞVERENİN SOSYAL GÜVENLİK PRİM BORÇLARINI ÖDEME YÜKÜMLÜLÜĞÜ

İŞVERENİN SOSYAL GÜVENLİK PRİM BORÇLARINI ÖDEME YÜKÜMLÜLÜĞÜ İŞVERENİN SOSYAL GÜVENLİK PRİM BORÇLARINI ÖDEME YÜKÜMLÜLÜĞÜ 5510 S.K. MD. 87 Bu Kanunun uygulanmasında kısa ve uzun vadeli sigorta kolları ile genel sağlık sigortası ve isteğe bağlı sigorta bakımından;

Detaylı

İÇİNDEKİLER I - İŞYERİ KURMA

İÇİNDEKİLER I - İŞYERİ KURMA İÇİNDEKİLER I - İŞYERİ KURMA A- İş Kanununun Amacı ve Kapsamı 15 B- İş Kanununa Göre İşyeri Kurma 16 1- Genel Bilgiler 16 2- İşyerini Bildirme Yükümlülüğü 17 3- İş Hukukunun Temel Kavramları 17 a- İşyeri

Detaylı

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI TERCİH DUYURUSU

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI TERCİH DUYURUSU AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI TERCİH DUYURUSU Bakanlığımız merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin

Detaylı

266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No: 26740 Resmi Gazete Tarihi: 28/12/2007 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer 80, 82, 86 ve 103 üncü maddelerinde yer

Detaylı

TÜRK CEZA KANUNUNUN YÜRÜRLÜK VE UYGULAMA ŞEKLİ HAKKINDA KANUN ileti5252

TÜRK CEZA KANUNUNUN YÜRÜRLÜK VE UYGULAMA ŞEKLİ HAKKINDA KANUN ileti5252 9057 TÜRK CEZA KANUNUNUN YÜRÜRLÜK VE UYGULAMA ŞEKLİ HAKKINDA KANUN ileti5252 Kanun Numarası : 5252 Kabul Tarihi : 4/11/2004 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 13/11/2004 Sayı :25642 Yayımlandığı Düstur :

Detaylı

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARARA KATILANLAR

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARARA KATILANLAR Toplantı Dönemi : Birleşim No : 24-6 Birleşim Tarihi : 5/4/24 Birleşim Saati : 9:3 Birleşim Yeri : Meclis Başkanlığına Oturum No : T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYE MECLİS KARARI KARARA KATILANLAR MECLİS BAŞKANI

Detaylı

EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLAN TAŞINMAZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ÖDEME EMRİNE İLİŞKİN KANUN YARARINA BOZMA KARARI

EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLAN TAŞINMAZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ÖDEME EMRİNE İLİŞKİN KANUN YARARINA BOZMA KARARI Sirküler Rapor 08.10.2013/180-1 EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLAN TAŞINMAZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ÖDEME EMRİNE İLİŞKİN KANUN YARARINA BOZMA KARARI ÖZET : Danıştay Dokuzuncu Daire Başkanlığının 25.04.2013 Tarih,

Detaylı

8 Nisan 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29678 YÖNETMELİK

8 Nisan 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29678 YÖNETMELİK 8 Nisan 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29678 YÖNETMELİK Millî Savunma Bakanlığından: ASKER KİŞİLERİN KITA, KARARGÂH VE KURUMLARDA YA DA GÖREV ESNASINDA VEYA GÖREV YERLERİNDE ÖLÜMÜ HÂLİNDE YASAL MİRASÇILARINI

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ 2016 YILI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI İLANI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ 2016 YILI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI İLANI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ 2016 YILI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI İLANI İLAN TARİHİ : 08.03.2016 SON BAŞVURU TARİHİ : 22.03.2016 SINAV TARİHİ : Görevde Yükselme Sınavının tarih, yer ve saati ayrıca

Detaylı

TEMYİZ KURULU KARARI

TEMYİZ KURULU KARARI SAYIŞTAY KARARLARI Temyiz Kurulu Kararları Tarih : 26.9.2006 No : 28810 B TEMYİZ KURULU KARARI itirme ödevi ve benzeri eğitim-öğretim faaliyetleri teorik ders dışı faaliyetler olarak kabul edildiğinden

Detaylı

682 SAYILI GENEL KOLLUK DİSİPLİN HÜKÜMLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN DEĞERLENDİRMESİ

682 SAYILI GENEL KOLLUK DİSİPLİN HÜKÜMLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN DEĞERLENDİRMESİ 682 SAYILI GENEL KOLLUK DİSİPLİN HÜKÜMLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN DEĞERLENDİRMESİ 1. Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı teşkilatlarında görev

Detaylı

Kimler 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında değildir?

Kimler 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında değildir? 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamı nedir? Kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine, çırak ve stajyerler de dâhil olmak üzere

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S.İşK/18-21

İlgili Kanun / Madde 4857 S.İşK/18-21 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2009/20255 Karar No. 2010/11968 Tarihi: 03.05.2010 İlgili Kanun / Madde 4857 S.İşK/18-21 GÜVENLİK HİZMETLERİNİN YARDIMCI İŞ OLMASI HAKLI NEDENLERLE FESİHTE SAVUNMA

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İş. K/41

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İş. K/41 488 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2010/4805 Karar No. 2012/12361 Tarihi: 11.04.2012 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2013/1 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İş. K/41 FAZLA ÇALIŞMA ÜST DÜZEY YÖNETİCİNİN

Detaylı

ĠÇĠNDEKĠLER. 1. AYLIKLARDA YAPILAN ARTIġLAR (HĠZMET AKDĠ ĠLE VE BAĞIMSIZ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)...2

ĠÇĠNDEKĠLER. 1. AYLIKLARDA YAPILAN ARTIġLAR (HĠZMET AKDĠ ĠLE VE BAĞIMSIZ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)...2 ĠÇĠNDEKĠLER 1. AYLIKLARDA YAPILAN ARTIġLAR (HĠZMET AKDĠ ĠLE VE BAĞIMSIZ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)...2 1.1. Genel olarak...2 1.2. 2008 yılı gelir ve aylık artıģ miktarları...2 1.3. 2010 yılı gelir ve aylık artıģ

Detaylı

23 Ağustos 2016 SALI Resmî Gazete Sayı : 29810 (Mükerrer) TEBLİĞ

23 Ağustos 2016 SALI Resmî Gazete Sayı : 29810 (Mükerrer) TEBLİĞ 23 Ağustos 2016 SALI Resmî Gazete Sayı : 29810 (Mükerrer) TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 6736 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 506 S.SSK. /80

İlgili Kanun / Madde 506 S.SSK. /80 T.C YARGITAY 10. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2013/21222 Karar No. 2014/6804 Tarihi: 25.03.2014 İlgili Kanun / Madde 506 S.SSK. /80 SİGORTA PRİMLERİNDEN ÜST DÜZEY YÖNETİCİNİN SORUMLULUĞU İFLASIN AÇILMASINDAN

Detaylı

Tekâsül dolayısiyle esliha ve harp malzemesinden bir şeyin hasara uğramasına sebep olanlar 1

Tekâsül dolayısiyle esliha ve harp malzemesinden bir şeyin hasara uğramasına sebep olanlar 1 Tekâsül dolayısiyle esliha ve harp malzemesinden bir şeyin hasara uğramasına sebep olanlar 1 Madde 137 - Vazife veya hizmette tekâsül dolayısiyle bir gemi veya tayyarenin veya esliha ve harp malzemesinden

Detaylı

1982 Anayasası nın Cumhuriyetin Nitelikleri başlıklı 2. maddesinde, Türkiye Cumhuriyeti nin bir hukuk devleti olduğu kurala bağlanmıştır.

1982 Anayasası nın Cumhuriyetin Nitelikleri başlıklı 2. maddesinde, Türkiye Cumhuriyeti nin bir hukuk devleti olduğu kurala bağlanmıştır. Esas Sayısı : 2015/109 Karar Sayısı : 2016/28 1982 Anayasası nın Cumhuriyetin Nitelikleri başlıklı 2. maddesinde, Türkiye Cumhuriyeti nin bir hukuk devleti olduğu kurala bağlanmıştır. Anayasa nın 2. maddesinde

Detaylı

Madde 1 Türkiye Cumhuriyeti tebaası olan her erkek, işbu kanun mucibince askerlik yapmağa mecburdur.

Madde 1 Türkiye Cumhuriyeti tebaası olan her erkek, işbu kanun mucibince askerlik yapmağa mecburdur. I- ANAYASA V. Vatan hizmeti Madde 72 Vatan hizmeti, her Türkün hakkı ve ödevidir. Bu hizmetin Silahlı Kuvvetlerde veya kamu kesiminde ne şekilde yerine getirileceği veya getirilmiş sayılacağı kanunla düzenlenir.

Detaylı

Eşyayı ve malları çalan, satan, rehine veren ve alanlar 1 2

Eşyayı ve malları çalan, satan, rehine veren ve alanlar 1 2 Eşyayı ve malları çalan, satan, rehine veren ve alanlar 1 2 Madde 131-1. (Değişik: 11.12.1935-2862 S.Kn) Askerî bir hizmet yaparken veya vazifeyi suiistimal ederek bir hizmet veya vazifeden ötürü tevdi

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 18.05.2015/108-1

Sirküler Rapor Mevzuat 18.05.2015/108-1 Sirküler Rapor Mevzuat 18.05.2015/108-1 SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

T.C. DANIŞTAY Yedinci Daire. Anahtar Kelimeler : Katma Değer Vergisi, Müteselsil Sorumluluk, Ek Tahakkuk, İdari İşlemin İcrailiği

T.C. DANIŞTAY Yedinci Daire. Anahtar Kelimeler : Katma Değer Vergisi, Müteselsil Sorumluluk, Ek Tahakkuk, İdari İşlemin İcrailiği T.C. DANIŞTAY Yedinci Daire Esas No : 2009/1602 Karar No :2013/6426 Anahtar Kelimeler : Katma Değer Vergisi, Müteselsil Sorumluluk, Ek Tahakkuk, İdari İşlemin İcrailiği Özeti : Müteselsil sorumlulardan

Detaylı

ASKERİ MAHKEMELER KURULUŞU VE YARGILAMA USULÜ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

ASKERİ MAHKEMELER KURULUŞU VE YARGILAMA USULÜ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN ASKERİ MAHKEMELER KURULUŞU VE YARGILAMA USULÜ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 6000 Kabul Tarihi: 19/6/2010 MADDE 1-25/10/1963 tarihli

Detaylı

Davalı, davacının iş akdinin işe gelmediği için haklı nedenle feshedildiğini savunmuştur.

Davalı, davacının iş akdinin işe gelmediği için haklı nedenle feshedildiğini savunmuştur. 9. Hukuk Dairesi 2015/6157 E., 2016/2561 K. 15.02.2016 T. DAVA : Davacı, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ile fazla mesai ücreti, yıllık izin ücreti, ulusal bayram ve genel tatil ücreti alacaklarının ödetilmesine

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi. Öğrenci Kayıt - Kabul İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. Ege Üniversitesi. Öğrenci Kayıt - Kabul İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C. Ege Üniversitesi Öğrenci Kayıt - Kabul İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesi Eğitim - Öğretim Yönetmeliği nin ilgili

Detaylı

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU İKİNCİ DAİRE KARARI Esas No 2012/299. Karar No 2013/422

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU İKİNCİ DAİRE KARARI Esas No 2012/299. Karar No 2013/422 Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu İkinci Dairesi aşağıda isimleri yazılı üyelerin katılımı ile tarihinde toplandı.... eski hâlen... İdare Mahkemesi Üye Hâkimi... (...) hakkında,... Bölge İdare Mahkemesi

Detaylı

6191 SAYILI SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER K.

6191 SAYILI SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER K. 6191 SAYILI SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER K. 1 Sosyal güvenlik ve mali haklar MADDE 7 (1) Sözleşmeli er adayları ile sözleşmeli erbaş ve erler; ön sözleşme yapılması ile birlikte 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı

Detaylı

T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) RET KARARI

T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) RET KARARI T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) ŞİKAYET NO :2016/791 KARAR TARİHİ :13/07/2016 tarih ŞİKAYETÇİ : RET KARARI ŞİKAYETÇİ VEKİLİ : ŞİKAYET EDİLEN İDARE ŞİKAYETİN KONUSU : Sosyal Güvenlik Kurumu

Detaylı

ÖZET : 353 Sayılı Kanunun 10/^ maddesi uyarınca asker kişi sayılan. UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ CEZA BÖLtMÜ. sanıkların askerî cezaevinde işledikleri

ÖZET : 353 Sayılı Kanunun 10/^ maddesi uyarınca asker kişi sayılan. UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ CEZA BÖLtMÜ. sanıkların askerî cezaevinde işledikleri T#'C. UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ CEZA BÖLtMÜ ESAS NO î 1988/37 KARAR NO î 1988/38 ÖZET : 353 Sayılı Kanunun 10/^ maddesi uyarınca asker kişi sayılan sanıkların askerî cezaevinde işledikleri suça ait davanın,aynı

Detaylı